Stora Segerstad Naturbrukscentrum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stora Segerstad Naturbrukscentrum"

Transkript

1 Stora Segerstad Naturbrukscentrum Julia Johansson, Samuel Konow, Philip Larsson, Ida Mårtensson, Sara Spånberg Gymnasiesärskoleprogrammet Skog, Mark och Djur, årskurs 3-4 Ung Företagsamhet, region Jönköpings län. Läsåret 2016/2017 Lärare: Malin Thestrup --- Rådgivare: Birgitta Gunnarsson

2 LOGOTYP Vår logotyp symboliserar: Gemenskap kring matlagning med ägg för goda måltider utomhus. AFFÄRSIDÉ Ägg-stra Gott UF skapar en kokbok med god, nyttig mat för picknick och buffé. Alla recept innehåller ägg. Recepten i boken varvas med aptitretande bilder och matnyttiga instruktioner som är lätta att följa steg för steg. Boken kommer även innehålla små faktarutor (så kallade Äggstra-info) om höns, ägg och matlagning, t.ex. ordlistor på engelska och bilder på all nödvändig utrustning i köket som behövs för att lyckas med recepten. PRODUKTBESKRIVNING Företaget samlar in recept från personer som har anknytning till Stora Segerstad Naturbrukscentrum. Företaget använder ägg från Stora Segerstad Naturbrukscentrum för att tillaga och bilddokumentera alla maträtter. Maträtterna kommer att säljas, t.ex. till skolans personal vid arbetsplatsträffar. Den som köper en maträtt får även recensera rätten. Försäljningsintäkten från maträtterna ska finansiera tryckningen av kokboken. Bilder och smakrecensioner på maträtterna publiceras tillsammans med recepten i kokboken.

3 OM OSS I FÖRETAGET Vi som driver företaget Ägg-stra Gott UF är elever vid Stora Segerstad Naturbrukscentrum. Vi går i årskurs 3-4 vid gymnasiesärskolans program Skog, Mark och Djur. Vi är en grupp som jobbar bra tillsammans och är bra på olika saker. Gruppens styrka är att vi är snälla mot varandra, hjälper varandra att hålla humöret uppe och har roligt ihop. Stående från vänster: Philip Larsson, Julia Johansson, Sara Spånberg, Ida Mårtensson Liggande: Samuel Konow Vi är bra på att samarbeta!

4 ORGANISATION Sara Spånberg, 20 år I UF-företaget vill jag gärna hjälpa till med att baka och plocka ägg i hönshuset. Mina styrkor är att jag är bra på att baka och jag tycker det ska bli roligt att arbeta med försäljning. För att vi ska ha roligt tillsammans kommer jag se till att alla är trevliga mot varandra. På min fritid tycker jag om att baka och vara med mina vänner. Ida Mårtensson, 18 år I UF-företaget vill jag gärna hjälpa till med att baka. Jag behöver lära mig att knäcka ägg i en skål när vi bakar. Mina styrkor är att jag är bra på att samarbeta och lösa problem. För att vi ska lyckas så bra som möjligt i företaget kommer jag att koncentrera mig och jobba hårt. På min fritid tycker jag om att spela, titta på engelska TV-serier, köra moped och resa utomlands. Samuel Konow, 20 år I UF-företaget vill jag gärna hjälpa till med att baka och fotografera de färdiga maträtterna. Mina styrkor är att jag är bra på att läsa och följa recept. På min fritid tycker jag om att snickra och bygga. Julia Johansson, 19 år I UF-företaget vill jag gärna hjälpa till med att lägga upp den färdiga maten på tallrikar, dekorera och se till att det ser gott ut. Mina styrkor är att jag gärna hjälper till när någon behöver hjälp. För att vi ska lyckas så bra som möjligt i företaget kommer jag se till att alla håller humöret uppe. På min fritid tycker jag om yoga. Philip Larsson, 18 år I UF-företaget vill jag gärna hjälpa till med att baka. Mina styrkor är att jag är bra på att skriva och hjälpa till med olika saker. För att vi ska lyckas så bra som möjligt i företaget kommer jag vara hjälpsam och snäll. På min fritid tycker jag om att spela spel och åka på semester.

5 SAMARBETSKONTRAKT Gemensamma mål Att lära oss att laga mat och baka Ha roligt och trevligt tillsammans Att göra en bok och sälja den Göra något som kunderna behöver och gillar Lära sig att sälja Att nå slutmålet Vägen till målet Vara fokuserade Vara vakna, skärpta Fråga om man inte förstår, söka information, söka svar på frågor Samarbeta Vara trevliga mot varandra Vara positiva Lösa eventuella problem Tidsplan Vi är beredda att arbeta med vårt UF-företag även utanför lektionstid, t.ex. med försäljning och marknadsföring. Ansvarstagande Om någon i gruppen tar mindre ansvar än övriga ska vi Prata vänligt med den som är mindre engagerad Se till att alla känner sig välkomna och delaktiga Problemlösning Om det uppstår problem ska vi Inte bråka, inte säga elaka saker om eller till någon Respektera varandras olika åsikter Ha en rättvis fördelning av arbetet Se till att alla tar ansvar för att lösa problem Be om hjälp, beskriva vad som är ett problem

6 NÄTVERK Utöver medlemmarna i företaget kommer vi att samarbeta med personer som är duktiga på sådant som vi behöver hjälp med. Malin Thestrup, företagets UF-lärare Malin arbetar som lärare vid skolan. Hon kan hjälpa oss att renskriva våra texter till affärsplanen och årsredovisningen. Hon är UF-lärare och kan hjälpa oss med registrering av företaget och anmälan till UFmässan. Hon kan hjälpa oss att ta bilder och lägga ut på företagets Facebook-sida. Birgitta Gunnarsson, företagets rådgivare Birgitta arbetar som lärare vid skolan och är duktig på att laga mat och baka. Ida Larsson Rantonen Ida arbetar som lärare vid skolan. Hon undervisar oss om Lantbruksdjur. På hennes lektioner kommer vi bl.a. att kunna plocka ägg hos värphönsen och lära oss om äggproduktion och skriva texter om ägg och höns som vi kan publicera i vår kokbok. Birgitta Fjordhult Birgitta arbetar som lärare vid skolan. Hon undervisar oss i Svenska. När vi ska skriva affärsplan och årsredovisning kan hon ge oss stöd och hjälp. Daniel Fredriksson Daniel arbetar som lärare vid skolan. Vi har honom i Engelska. Han kan hjälpa oss då vi ska göra faktarutor på engelska i kokboken. Vi ska även skriva lite på engelska till affärsplanen. Fredrik Persson Fredrik är vår lärare i Historia, Religion och Samhällskunskap. Han kan hjälpa oss med inspiration till bokens faktarutor, t.ex. om varför man äter ägg vid olika högtider. Gabriel Floares Gabriel undervisar oss i matematik. Han kan hjälpa oss att räkna ut hur mycket ingredienser vi behöver köpa och vad allt kommer att kosta. När vi vet kostnaden kan han hjälpa oss att bestämma hur mycket vi ska ta betalt för det vi säljer. Sara Andersson, trädgårdsmästare Sara arbetar som trädgårdsmästare vid skolan och är duktig på växter. Vi ska fråga henne om hjälp när vi ska dekorera kring våra maträtter innan de fotograferas. Vi ska även be henne om råd när vi ska medverka på olika mässor, t.ex. om hur vi ska utforma och dekorera vår monter. Håkan Gustavsson Håkan arbetar som vaktmästare vid skolan. Vi ska be honom om råd när vi ska medverka på olika mässor, t.ex. om hur vi ska utforma och möblera vår monter. Urban Nilsson Urban arbetar som lärare vid skolan. Vi ska be honom om råd när vi ska medverka på olika mässor, t.ex. om hur vi ska utforma och möblera vår monter. När vi har idrott med Urban kan vi vara ute och samla in material som vi kan använda när vi ska dekorera montern eller då vi ska fotografera våra färdiglagade rätter i utomhusmiljö. Carl Henriksson Carl arbetar som lärare vid skolan. Han är duktig på att ge oss råd och hjälp om vi ska snickra eller bygga något, t.ex. en skylt.

7 VERKSAMHETSMODELL OCH RESURSER Det här måste vi göra för att nå vårt mål 1. Samla in recept från personalen vid Stora Segerstad Naturbrukscentrum. o Recepten ska innehålla ägg o Maträtterna/Bakverken ska gå att frysa in i portionsförpackningar o Maträtterna/Bakverken ska passa till picknick och buffé (plockmat) 2. Recepten ska renskrivas steg för steg för att kunna publiceras i kokboken. Till detta behöver vi en dator. 3. Vi ska plocka ägg i hönshuset som ska användas vid tillagning av recepten. 4. Vi ska tillaga alla recept. Till detta behöver vi ett kök och husgeråd. 5. Vi ska fotografera alla färdiga rätter. Till detta behöver vi en kamera och en dator. 6. Vi ska frysa in alla färdiglagade maträtter i portionsförpackningar för att kunna sälja till personalen vid skolan, t.ex. när de har personalmöten. Till detta behöver vi en frys och förpackningar, 7. Vi ska sälja det vi har tillagat. Till detta behöver vi göra en lista med priser på det som vi har att sälja. 8. Vi ska skriva texter till faktarutorna (äggstra info). 9. Vi ska hitta ett tryckeri som kan trycka boken.

8 MARKNADEN Vi tror att det finns en stor marknad för vår kokbok. Vi tror att vi kommer kunna sälja den till våra familjer, släktingar och vänner och personalen vid skolan. Vi tror även att vi kommer kunna sälja boken till allmänheten, t.ex. på UF-mässan och vid Stora Segerstaddagen. MARKNADSFÖRING Redan innan boken är tryckt kommer vi att berätta om att den är på gång genom företagets Facebook-sida ( Här kan läsarna se vad vi gör; när vi plockar ägg, tillagar recepten och fotograferar de färdiga maträtterna och bakverken. Vi tror att detta gör att de gärna vill köpa boken när den är klar. Vi kommer att finnas med på mässor och marknader. Då kommer vi ha skyltar och annat som gör att människor vill stanna till i vår monter. Vi kommer berätta om kokboken för många. Till höger är ett av de inlägg på vår Facebook-sida som fått många gillamarkeringar! /aggstragottuf

9 När vi är klara med nedanstående rubriker är affärsplan färdig! KONKURRENS (Vilka konkurrerar vi med? Hur ska vi möta konkurrensen från andra?) VERKSAMHETSANALYS (Företagets styrkor, svagheter, möjligheter, risker) VERKSAMHETSSTRATEGI (Hur ska vi använda våra styrkor, hur vi ska hantera våra svagheter, hur ska utnyttja våra möjligheter, hur vi ska bekämpa riskerna?) AKTIVITETSPLAN/TIDSPLAN (När ska allt ske?) KOSTNADER INTÄKTER, PRISSÄTTNING LÖNSAMHET (Resultatbudget = Hur stor vinst kommer vi att göra?)

Stora Segerstad Naturbrukscentrum

Stora Segerstad Naturbrukscentrum Stora Segerstad Naturbrukscentrum Julia Johansson, Samuel Konow, Philip Larsson, Ida Mårtensson, Sara Spånberg Gymnasiesärskoleprogrammet Skog, Mark och Djur, årskurs 3-4 Ung Företagsamhet, region Jönköpings

Läs mer

AFFÄRSPLAN UF-företagande

AFFÄRSPLAN UF-företagande Verksamhetsår: Skola: VD:ns namn: Adress: E-post: AFFÄRSPLAN UF-företagande FÖRETAGSNAMN: UF Innehåll 1. ORGANISATION OCH PERSONAL... 3 Förklara vad som ingår i de olika ansvarsområdena... 3 2. NÄTVERK...

Läs mer

Spanska för nöjets skull UF. Affärsplan

Spanska för nöjets skull UF. Affärsplan Spanska för nöjets skull UF Affärsplan 2005-2006 Magdalena Andersson Soltorgsgymnasiet Borlänge Innehållsförteckning 1. Spanska för nöjets skull UF 1.1 Affärsidé 1.2 Bakgrund 1.3 Tjänsten 2. Företaget

Läs mer

Affärsplan tips och råd till UF-företag och lärare 2013-14

Affärsplan tips och råd till UF-företag och lärare 2013-14 Affärsplan tips och råd till UF-företag och lärare 2013-14 Vad är en affärsplan? Affärsplanen är en beskrivning över vad ni ska göra i ert UF-företag under hela UF-året, dvs från starten fram till avvecklingen.

Läs mer

Utkast till årsredovisning för

Utkast till årsredovisning för På årsredovisningens framsida ska UF-föreagets namn och registreringsnummer anges, vilket räkenskapsår årsredovisningen gäller för, ort och län samt VD:s eller ansvariges adress. Ta gärna med er logotyp

Läs mer

Det här är några av de förmågor som eleverna tränar på under ett UF-år. Viktiga förmågor för ett framtida arbetsliv.

Det här är några av de förmågor som eleverna tränar på under ett UF-år. Viktiga förmågor för ett framtida arbetsliv. 1 Det här är några av de förmågor som eleverna tränar på under ett UF-år. Viktiga förmågor för ett framtida arbetsliv. Men också förmågor som är svåra att hantera för en elev med någon form av funktionsvariationer.

Läs mer

Affärsplan för 2013- - - 2014- -.

Affärsplan för 2013- - - 2014- -. Affärsplan för UF för perioden: 2013- - - 2014- -. Skola: Ort: UF-region: Dalarna Rådgivare: Företag: UF-lärare: Affärsidén (Formulera en affärsidé som svarar på vad ni ska göra, vem ni ska sälja till

Läs mer

Kalendarium aktiviteter för UF-lärare & skolledare läsår 2016/2017 Senast uppdaterad 1 juni Med reservation för ändringar.

Kalendarium aktiviteter för UF-lärare & skolledare läsår 2016/2017 Senast uppdaterad 1 juni Med reservation för ändringar. Kalendarium läsåret 2016/2017 Ung Företagsamhet i Östergötland Processutbildningen UF-företagande Anmälan kommer att krävas till flera av nedanstående aktiviteter och vissa har även platsbegränsning. Vi

Läs mer

Starthäfte för elever

Starthäfte för elever Starthäfte för elever Vi tror på unga människor och vill att de ska tro på sin egen företagsamhet. För dig som är nyfiken på UF-företagande! Detta häfte riktar sig till dig som är nyfiken på hur det fungerar

Läs mer

Innehållsförteckning. Om företaget 2. Affärsidé 3. Målsättning 3. Marknad 3. Produkt 4. SWOT-analys 5. Marknadsföring 6. Finansiering 6.

Innehållsförteckning. Om företaget 2. Affärsidé 3. Målsättning 3. Marknad 3. Produkt 4. SWOT-analys 5. Marknadsföring 6. Finansiering 6. Innehållsförteckning Om företaget 2 Affärsidé 3 Målsättning 3 Marknad 3 Produkt 4 SWOT-analys 5 Marknadsföring 6 Finansiering 6 Konkurrens 6 Kunden 7 Tidsplan 8 Likviditetsbudget 9 Resultatbudget 10 SunShine

Läs mer

Aktivitetskalender läsåret 2018/2019 Ung Företagsamhet i Östergötland

Aktivitetskalender läsåret 2018/2019 Ung Företagsamhet i Östergötland Aktivitetskalender läsåret 2018/2019 Ung Företagsamhet i Östergötland Processutbildningen UF-företagande Anmälan kommer att krävas till flera av nedanstående aktiviteter och vissa har även platsbegränsning.

Läs mer

Månad Vecka UF-moment Kurs Centralt innehåll sept 38 Affärsidé Vad-Hur-Vem-Med vilka resurser? Sponsor Prissättning

Månad Vecka UF-moment Kurs Centralt innehåll sept 38 Affärsidé Vad-Hur-Vem-Med vilka resurser? Sponsor Prissättning Årsplanering UF Månad Vecka UF-moment Kurs Centralt innehåll aug 34 Presentation av Projektarbete/UF Hur vill ni jobba och med vem enkät? 35 Gruppindelning Samarbetskontrakt Loggbok Rådgivare sept 36 Riskkapital

Läs mer

RESULTAT Ung Företagsamhet Västerbotten

RESULTAT Ung Företagsamhet Västerbotten RESULTAT Ung Företagsamhet Västerbotten Årets UF-företag Företaget som på ett hållbart sätt vänder alla utmaningar till möjligheter. I stenhård konkurrens och med en fläckfri insats knäckte de koden till

Läs mer

Aktivitetskalender läsåret 2019/2020 Ung Företagsamhet i Östergötland

Aktivitetskalender läsåret 2019/2020 Ung Företagsamhet i Östergötland Aktivitetskalender läsåret 2019/2020 Ung Företagsamhet i Östergötland Aktivitetskalender för UF-lärare & skolledare läsåret 2019/2020 Med reservation för ändringar, senast uppdaterad 09 augusti 2019. Processutbildningen

Läs mer

Ung Företagsamhet Skåne

Ung Företagsamhet Skåne INFORMATION DECEMBER Läsårets siffror Affärsplanen Lärarkonferensen UF då & Nu: The story UF på IM-programmet Skånes regionala mässa Viktiga datum Anmälan/utställarplatser Tävlingar/Tävlingskriterier Deadlines

Läs mer

Avveckla UF-företaget

Avveckla UF-företaget Avveckling Avveckling Avveckla UF-företaget Leverera beställningar Sälja slut på lager Betala leverantörer och andra skulder Få betalt från kunderna för de sista fakturorna Se till att bokföringen är i

Läs mer

Daniel Johannes Petri skola Nacka Värdens bästa lärare tycker jag är Daniel på Johannes petri skola som ligger i Nacka. Han är gympalärare.

Daniel Johannes Petri skola Nacka Värdens bästa lärare tycker jag är Daniel på Johannes petri skola som ligger i Nacka. Han är gympalärare. Daniel Johannes Petri skola Nacka Värdens bästa lärare tycker jag är Daniel på Johannes petri skola som ligger i Nacka. Han är gympalärare. Jag tycker att Daniel är Sveriges bästa lärare därför att han

Läs mer

UF-företags- och rådgivarresursen

UF-företags- och rådgivarresursen UF-företags- och rådgivarresursen INNEHÅLL Inledning Förberedelser Möte 1 - Starta Affärsplan och mål Möte 2 - Driva Profilering och varumärkesbyggnad Produktion och inköp Sälj Möte 3 - Driva Sälj Ekonomi

Läs mer

Starthäfte för lärare

Starthäfte för lärare Starthäfte för lärare Vi tror på unga människor och vill att de ska tro på sin egen företagsamhet. För dig som är intresserad av UF-företagande! Den här häftet är till för dig som är lärare. Vi vill på

Läs mer

VAD HÄNDER PÅ LÄRVUX Särskild utbildning för vuxna. Här berättar eleverna lite kortfattat vad vi arbetar med.

VAD HÄNDER PÅ LÄRVUX Särskild utbildning för vuxna. Här berättar eleverna lite kortfattat vad vi arbetar med. VAD HÄNDER PÅ LÄRVUX Särskild utbildning för vuxna Här berättar eleverna lite kortfattat vad vi arbetar med. SVENSKA Vi läser svenska grund på måndagar. Vi skriver ord och meningar i olika teman, tex årstider,

Läs mer

Årets Affärsplan 2014 - Bra information

Årets Affärsplan 2014 - Bra information Årets Affärsplan 2014 - Bra information DEADLINE 10 NOVEMBER VIKTIG INFORMATION Först och främst, att skriva en affärsplan är ett obligatoriskt moment i UF-kursen. Men det är helt och hållet frivilligt

Läs mer

Ung Företagsamhet för elever. Så här går det till!

Ung Företagsamhet för elever. Så här går det till! Ung Företagsamhet för elever Så här går det till! För dig som är nyfiken på Ung Företagsamhet Den här skriften är till dig som är nyfiken på hur det fungerar att driva ett företag genom Ung Företagsamhet.

Läs mer

HEMSIDAN OCH SHOWROOM

HEMSIDAN OCH SHOWROOM HEMSIDAN OCH SHOWROOM Detta är förstasidan ni möter när ni besöker www.ungforetagsamhet.se. Här kan ni välja viken region ni vill kika närmare på samt klicka er in på flikarna längst upp för att få veta

Läs mer

Affärsplan 2013/2014

Affärsplan 2013/2014 Affärsplan 2013/2014 Företagsmedlemmar Cherie Sjöblom, VD Sanne Zettergren, Ekonomiansvarig Tina Allersjö, Administratör Lisa Magnusson, Marknadsansvarig Handledare Ylva Ekbrand Rådgivare Jonathan Malm

Läs mer

Ekonomi och UF-företagande Välkomna!

Ekonomi och UF-företagande Välkomna! Ekonomi och UF-företagande Välkomna! Hanna & Sara Dagens fokus: Från budget till bokslut - ett UFföretags ekonomiska delar Vilka ekonomiska delar ingår i UF-företagandet? 1. Starta Budgetering (ingår i

Läs mer

Vad är Ung Företagsamhet?

Vad är Ung Företagsamhet? Ung Företagsamhet Kalmar Län Starthäfte- Elev - Tips och råd för dig som skall starta och driva ett UF-företag. Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 13/14 Att driva ett UF-företag innebär att under

Läs mer

Aktivitetskalender läsåret 2019/2020 Ung Företagsamhet i Östergötland

Aktivitetskalender läsåret 2019/2020 Ung Företagsamhet i Östergötland Aktivitetskalender läsåret 2019/2020 Ung Företagsamhet i Östergötland Aktivitetskalender för UF-lärare & skolledare läsåret 2019/2020 Senast uppdaterad 13 maj 2019. Med reservation för ändringar. Processutbildningen

Läs mer

Vad är Ung Företagsamhet?

Vad är Ung Företagsamhet? Ung Företagsamhet Kalmar Län Starthäfte- Elev - Tips och råd för dig som skall starta och driva ett UF-företag. Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 13/14 Att driva ett UF-företag innebär att under

Läs mer

Elevhäfte grundskolan år 6-9 Namn: Klass: Skola:

Elevhäfte grundskolan år 6-9 Namn: Klass: Skola: Elevhäfte grundskolan år 6-9 Namn: Klass: Skola: Hej! Vad roligt att just du ska få gå på Ung Företagsamhets mässa för unga företagare! Det kommer att bli en dag fylld av upplevelser och kreativitet! I

Läs mer

Våra digitala kanaler Hjälpmedel till dig som UF-lärare

Våra digitala kanaler Hjälpmedel till dig som UF-lärare Skypegenomgång Kalendarium Sociala medier Våra digitala kanaler Hjälpmedel till dig som UF-lärare www.ungforetagsamhet.se/skane http://www.facebook.com/ungforetagsamhetskane Instagram: ufskane www.youtube.com/ufskane

Läs mer

Bästa affärsplan. Västerås Västmanlands län. Amira. Handledare: Sara Berg JENSEN gymnasium. Rådgivare: Kristina Rudin ALMI företagspartner

Bästa affärsplan. Västerås Västmanlands län. Amira. Handledare: Sara Berg JENSEN gymnasium. Rådgivare: Kristina Rudin ALMI företagspartner Bästa affärsplan Isabella Daniella JENSEN gymnasium Västerås Västmanlands län Amira Handledare: Sara Berg JENSEN gymnasium Rådgivare: Kristina Rudin ALMI företagspartner Vi är Color My Kitchen UF... 1

Läs mer

Syfte ämnesspecifika förmågor som eleverna ska utveckla genom undervisningen.

Syfte ämnesspecifika förmågor som eleverna ska utveckla genom undervisningen. Pedagogisk Planering Ämne: Hem- och konsumentkunskap Lokal Pedagogisk Planering: ÅK 9 Tema: Jag gör medvetna val. Tid: Syfte ämnesspecifika förmågor som eleverna ska utveckla genom undervisningen. Utveckla

Läs mer

Dagens lektion. Genomgång av Hur man utvärderar. Planering av lunch åk 4. Lektion 3 Vt-17

Dagens lektion. Genomgång av Hur man utvärderar. Planering av lunch åk 4. Lektion 3 Vt-17 Dagens lektion Genomgång av Hur man utvärderar Planering av lunch åk 4 Lektion 3 Vt-17 Syfte: Utveckla medvetenhet om vilka konsekvenser valen i hushållet får för hälsa, välbefinnande och gemensamma resurser.

Läs mer

Affärsplan. För perioden 2012-08-27 2013-05-31 ~ 1 ~

Affärsplan. För perioden 2012-08-27 2013-05-31 ~ 1 ~ Affärsplan För perioden 2012-08-27 2013-05-31 Knäckedalen UF Registreringsnummer W016949 Älvdalens utbildningscentrum UF-region Dalarna, Älvdalen Rådgivare: Monica Solén, kunnig inom branschen Handledare:

Läs mer

Årsberättelse 2013-2014

Årsberättelse 2013-2014 Årsberättelse 2013-2014 Optima Paul Hallvar gata madebyloveuf@hotmail.com Affärsidé/ Verksamhetsidé Vårt företag virkar mattor och korgar. Vi har gjort en produktionsplan där vi har delat upp uppgifterna

Läs mer

RÅDGIVARGUIDE TACK FÖR ATT DU ENGAGERAR. Under året kommer dina elever att starta, driva och avveckla ett företag. DIG FÖR SVERIGES FRAMTID.

RÅDGIVARGUIDE TACK FÖR ATT DU ENGAGERAR. Under året kommer dina elever att starta, driva och avveckla ett företag. DIG FÖR SVERIGES FRAMTID. Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap. På riktigt. ungforetagsamhet.se RÅDGIVARGUIDE ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE INOM UNG FÖRETAGSAMHET Under året kommer dina elever att starta, driva

Läs mer

ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG. TACK FÖR ATT DU ENGAGERAR DIG FÖR SVERIGES FRAMTID.

ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG. TACK FÖR ATT DU ENGAGERAR DIG FÖR SVERIGES FRAMTID. Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap. På riktigt. ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG. TACK FÖR ATT DU ENGAGERAR DIG FÖR SVERIGES FRAMTID. Tack för ditt engagemang för

Läs mer

Reminder UF Affärsplan Perioden:2005-10-05-2005-12-01. Affärsplan. Håbo kommun, Uppsala län. Styrelse Fredrik Marteleur Tommy Nordström Christian Lund

Reminder UF Affärsplan Perioden:2005-10-05-2005-12-01. Affärsplan. Håbo kommun, Uppsala län. Styrelse Fredrik Marteleur Tommy Nordström Christian Lund Reminder UF Affärsplan Perioden:2005-10-05-2005-12-01 Affärsplan Håbo kommun, Uppsala län Styrelse Fredrik Marteleur Tommy Nordström Christian Lund Innehållsförteckning Innehållsförteckning...1 Företaget...2

Läs mer

Intygsberättigad. 5 obligatoriska moment. 3 tilläggsmoment

Intygsberättigad. 5 obligatoriska moment. 3 tilläggsmoment Skypegenomgång Kalendarium Intygsberättigad 5 obligatoriska moment Digital registrering Affärsplan Minst två säljtillfällen Personlig träff med rådgivaren Årsredovisning 3 tilläggsmoment Exempel Fler

Läs mer

Tips och råd för årsredovisning 15/16

Tips och råd för årsredovisning 15/16 Tips och råd för årsredovisning 15/16 Vad är en årsredovisning? Årsredovisning ska berätta hur det har gått under hela UF-året, från starten fram till avvecklingen. Jämför gärna med affärsplanen och ev.

Läs mer

UF PÅ GÅNG TÄVLINGAR ÖVRIGA DEADLINES

UF PÅ GÅNG TÄVLINGAR ÖVRIGA DEADLINES UF PÅ GÅNG Hösten har gått i ett rasande tempo och det är återigen fantastiskt kul att se UF-företagen börja växa fram. Innan ni precis som vi går på en skön och välbehövlig julledighet för att ladda batterierna,

Läs mer

Ekonomiprogrammet. Efter programmet

Ekonomiprogrammet. Efter programmet Ekonomiprogrammet EK Ekonomiprogrammet är ett program som vänder sig till dig som är intresserad av att få kunskaper i ekonomi, samhällsekonomi, entreprenörskap och juridik. Här får du en bred och attraktiv

Läs mer

Affärsplan. Produkten. Affärsidén. Marknaden. Kunder. Konkurrenter

Affärsplan. Produkten. Affärsidén. Marknaden. Kunder. Konkurrenter Affärsplan En affärsplan är en strategisk plan för hur ett företag ska förverkliga sin affärsidé. Detta är ett bra verktyg för att planera framåt. Den hjälper dig också att tänka långsiktigt när du stöter

Läs mer

Affärsplan ES Design UF 2010/2011

Affärsplan ES Design UF 2010/2011 Affärsplan ES Design UF 2010/2011 Styrelsemedlemmar: Erik Nilsson Samuel Lideberg Län: Kronoberg Kommun: Älmhult Skola: Haganässkolan Handledare: Stefan Rosén Rådgivare: Bo Kullberg 1 Innehåll Innehållsförteckning

Läs mer

LÄRARNYTT NR 1 13/14. Senaste nytt inom UF-världen!

LÄRARNYTT NR 1 13/14. Senaste nytt inom UF-världen! LÄRARNYTT NR 1 13/14 Vi lanserar våra nya, fräscha webb! Kolla in årets kalendarium! Kickoff den 24 september i Kungsbacka och Halmstad Fortbildning: gruppdynamik och konflikthantering den 11 december

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 68 svar, 76 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 2 1 Ja Nej Varför, varför inte? - För jag älskar att sjunga o här sjunger man varje dag! - Jag har fått nya vänner

Läs mer

Lathund för UF-lärare

Lathund för UF-lärare Lathund för UF-lärare - En miniguide för dig som handleder UF-företag 2016/2017 Hej! Varje år genomgår ca 1000 gymnasieelever i Jönköpings län processutbildningen UF-företagande. Det innebär att de startar,

Läs mer

Skriftligt prov i Entreprenörskap och företagande

Skriftligt prov i Entreprenörskap och företagande Centralt innehåll Entreprenörskap och Företagande, FÖRENTO. Undervisningen i kursen ska behandla följande centrala innehåll: Några viktiga lagar och andra bestämmelser som styr företagens verksamhet. I

Läs mer

Starthäfte- Elev. Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 14/15. Ung Företagsamhet Kalmar

Starthäfte- Elev. Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 14/15. Ung Företagsamhet Kalmar Ung Företagsamhet Kalmar Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 14/15 Starthäfte- Elev - Tips och råd för dig som skall starta och driva ett UF-företag UF-Föeretagande 14/15 Att driva ett UF-företag

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. UF-företagande FÖRETAGSNAMN:

ÅRSREDOVISNING. UF-företagande FÖRETAGSNAMN: Verksamhetsår: UF-företagets registrerings nr: VD:ns namn: Adress: Ort & Län: ÅRSREDOVISNING UF-företagande FÖRETAGSNAMN: UF Årsredovisningen ska laddas upp på www.ungforetagsamhet.se under perioden 1

Läs mer

RESULTAT VÄSTERBOTTENS REIONALA UF-MÄSSA 2014

RESULTAT VÄSTERBOTTENS REIONALA UF-MÄSSA 2014 RESULTAT VÄSTERBOTTENS REIONALA UF-MÄSSA 2014 Årets UF-företag Med vinnande personligheter, stark vilja och bra fäste har företaget trots utmaningar bidragit till ökad trafiksäkerhet. 1:a pris: AllSafe

Läs mer

Välkommen till Friskolan Nytorp

Välkommen till Friskolan Nytorp Välkommen till Friskolan Nytorp NATURBRUKSPROGRAMMET NYTORP HT åk1 Inriktning lantbruk Djurskötare Maskinförare Fördelning av Fördelning ämnen 2500p av ämnen NATURBRUKSPROGRAMMET Matte 1a Karaktärsämnen

Läs mer

Ung Företagsamhet och effekter av utbildning i entreprenörskap raps-dagarna 25 oktober 2013

Ung Företagsamhet och effekter av utbildning i entreprenörskap raps-dagarna 25 oktober 2013 Ung Företagsamhet och effekter av utbildning i entreprenörskap raps-dagarna 25 oktober 2013 Historik Etableringen i Sverige Tre drivande personer och ett antal lyckliga sammanträffanden gjorde att Ung

Läs mer

Vårterminsplanering/Pedagogisk planering 2013 årskurs 6 Hem- och konsumentkunskap

Vårterminsplanering/Pedagogisk planering 2013 årskurs 6 Hem- och konsumentkunskap Syfte: Vårterminsplanering/Pedagogisk planering 2013 årskurs 6 Hem- och konsumentkunskap Undervisningen i ämnet hem- och konsumentkunskap ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om och intresse

Läs mer

Årsredovisning 2017/2018

Årsredovisning 2017/2018 Årsredovisning 2017/2018 Vår affärsidé är att tillverka smycken av bra kvalitet för mannen som söker god design. Styrelse Coacher Rådgivare Ahmad Nimer Katarina Wiklund Emir Padovic Metin Mavi Jalal Amin

Läs mer

Sundsvalls NYA Inspirationsmässa NORDICHALLEN, Gärdehov 22-24 April 2016

Sundsvalls NYA Inspirationsmässa NORDICHALLEN, Gärdehov 22-24 April 2016 Sundsvalls NYA Inspirationsmässa NORDICHALLEN, Gärdehov 22-24 April 2016 01 Sundsvalls NYA Inspirationsmässa NORDICHALLEN, Gärdehov 22-24 April 2016 Du Syns AB Mittevent har skapat en ny inspirationsmässa

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse 2012-11-07 Rosengård stadsdelsförvaltning Vård och omsorg Verksamhetsberättelse Teamarbete kring mat i Riddargårdens hemtjänstgrupp Riddargårdens hemtjänstgrupp består av sektionschefen, och med alla yrkeskategorier

Läs mer

MAT I NATUREN LÄRARHANDLEDNING TEMA: MATEN I VÅRA LIV SYFTE GENOMFÖRANDE CENTRALT INNEHÅLL

MAT I NATUREN LÄRARHANDLEDNING TEMA: MATEN I VÅRA LIV SYFTE GENOMFÖRANDE CENTRALT INNEHÅLL LÄRARHANDLEDNING Ämne: Hem- och konsumentkunskap, Idrott och hälsa, Biologi Årskurs: 4-6 SYFTE Syftet med övningen är att eleverna lär sig mer om att planera proviant för en längre utflykt i skog och natur

Läs mer

Särskild undervisning för vuxna. Välkommen att studera på. Särvux. Särvux

Särskild undervisning för vuxna. Välkommen att studera på. Särvux. Särvux Särskild undervisning för vuxna 2015 2016 Välkommen att studera på Särvux Särvux 1 Välkommen till särskild utbildning för vuxna på Lidingö Du som fyllt 20 år och har en utvecklingsstörning eller en hjärnskada

Läs mer

Höstterminsplanering/Pedagogisk planering 2013 årskurs 6 Hem- och konsumentkunskap

Höstterminsplanering/Pedagogisk planering 2013 årskurs 6 Hem- och konsumentkunskap Syfte: Höstterminsplanering/Pedagogisk planering 2013 årskurs 6 Hem- och konsumentkunskap Undervisningen i ämnet hem- och konsumentkunskap ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om och intresse

Läs mer

Lantbruk. Programmet för Skog, Mark & Djur. Programfördjupning på gymnasiesärskolan Sötåsen

Lantbruk. Programmet för Skog, Mark & Djur. Programfördjupning på gymnasiesärskolan Sötåsen Programmet för Skog, Mark & Djur Lantbruk Programfördjupning på gymnasiesärskolan Sötåsen Programfördjupningen Lantbruk är avsedd för dig som vill skaffa dig en bred och fördjupad utbildning om lantbruk.

Läs mer

Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande

Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande Anmälan kommer att krävas till flera av nedanstående aktiviteter och vissa har även platsbegränsning. Vi skickar ut separata

Läs mer

Kursbeskrivningar Särskild utbildning för vuxna

Kursbeskrivningar Särskild utbildning för vuxna Kursbeskrivningar Särskild utbildning för vuxna Svenska pratar om vad vi gjort och varit med om pratar om nyheter och innehåll i böcker vi läst lär oss nya ord pratar om vad vi ser på bilder gör berättelser

Läs mer

Anmälan av elevgrupp till Ung-Ullbaggestipendiet 2015

Anmälan av elevgrupp till Ung-Ullbaggestipendiet 2015 Anmälan av elevgrupp till Ung-Ullbaggestipendiet 2015 Skola: August Kobbs Gymnasium Anmälare: Namn: Sofia Alfredsson Tel./mobil: 0702573426 E-post: sofia.alfredsson@educ.goteborg.se Elevgrupp som anmäls:

Läs mer

Affärsplanen din kommunikation med omvärlden

Affärsplanen din kommunikation med omvärlden Affärsplanen din kommunikation med omvärlden Affärsplaner kan utformas på lite olika sätt men syftar alla i grunden till att du och dina omvärldskontakter ska få ett bra beslutsunderlag. Nedanstående affärsplan

Läs mer

Lag, rätt och etikett på nätet

Lag, rätt och etikett på nätet Lektionen handlar om normer och regler i digitala miljöer. Lektionsförfattare: Karin Nygårds Till läraren 1. Hur är en schysst och snäll klasskompis? 2. Då blev jag ledsen och arg En digital lektion från

Läs mer

Carin Welinder. Gymnasielärare

Carin Welinder. Gymnasielärare Carin Welinder Gymnasielärare Undervisning i entreprenörskap faldgruber og muligheder inden for innovativ pedagogik Carin Welinder Gymnasielärare Entreprenörskap i drygt 20 år Innovativ pedagogik Entreprenöriellt

Läs mer

Affärsplan För ett plastfritt samhälle!

Affärsplan För ett plastfritt samhälle! Affärsplan 2014-2015 För ett plastfritt samhälle! Län: Kalmar Skola: Jenny Nyströmsskolan tygkamratenuf@gmail.com facebook.com/tygkamratenuf 2014-11-07 1 Innehållsförteckning Styrelsens underskrifter 2

Läs mer

Vi på SmartLens UF erbjuder. Sverige tre olika kameralinser via web och direktförsäljning. Innehållsförteckning. 2 Affärsidé

Vi på SmartLens UF erbjuder. Sverige tre olika kameralinser via web och direktförsäljning. Innehållsförteckning. 2 Affärsidé Affärsplan 12/13 Innehållsförteckning 2 Affärsidé 3 Vara och Produktion Ledstjärnor 4 Kunder Marknadsföring 5 Marknad konkurrenter 6 Mission & Vision 7 Framtid 8 SWOT Vi på SmartLens UF erbjuder Smartphoneanvändaren

Läs mer

RÅDGIVARGUIDE ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG.

RÅDGIVARGUIDE ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG. RÅDGIVARGUIDE ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG. Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap. Tack för ditt engagemang för Sveriges framtid. Vi vill börja med att tacka dig

Läs mer

Tävlingen Årets UF-företag

Tävlingen Årets UF-företag Tävlingen Årets UF-företag Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag regionalt, för att därifrån kvalificera sig till SM i UF-företagande. Tävlingen Årets UF-företag är den mest

Läs mer

AFFÄRSPLAN 2011-2012. John Bauer Gymnasiet - Karlstad Emelie Johnsson Nathalie Mattsson Sabina Bylock Liza Andersson

AFFÄRSPLAN 2011-2012. John Bauer Gymnasiet - Karlstad Emelie Johnsson Nathalie Mattsson Sabina Bylock Liza Andersson AFFÄRSPLAN 2011-2012 John Bauer Gymnasiet - Karlstad Emelie Johnsson Nathalie Mattsson Sabina Bylock Liza Andersson INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund............................................. 02 Vår affärsidé..........................................

Läs mer

Tips och råd för Årsredovisning 2013/14

Tips och råd för Årsredovisning 2013/14 Tips och råd för Årsredovisning 2013/14 Vad är en årsredovisning? Årsredovisning ska berätta hur det har gått under hela UF-året, från starten fram till avvecklingen. Jämför gärna med affärsplanen och

Läs mer

Årsredovisning. Fotograf UF Boden, Norrbottens län VD: Hanna Rutberg Ljungvägen BODEN

Årsredovisning. Fotograf UF Boden, Norrbottens län VD: Hanna Rutberg Ljungvägen BODEN Årsredovisning Fotograf UF Boden, Norrbottens län 2009-2010 VD: Hanna Rutberg Ljungvägen 16 961 44 BODEN Innehållsförteckning Verksamhetsinriktning s. 1 Företaget och dess grundare s. 2 Finansiell ställning

Läs mer

Detta kan göras imorgon

Detta kan göras imorgon Sammanfattning svinnworkshop, Hållbara måltider i Örebro län 2.0, 2015.03.30 Detta kan göras imorgon - Kommunicera med mottagningskök hur mycket går åt? - Ta tillvara på överbliven mat. - Införa smakskedar.

Läs mer

Årets UF-företag UF Göteborg Deadline 25 januari 2017 kl.12.00

Årets UF-företag UF Göteborg Deadline 25 januari 2017 kl.12.00 Årets UF-företag UF Göteborg Deadline 25 januari 2017 kl.12.00 Alla UF-företag som deltar på UF-mässan den 13 mars får tävla i Årets UF-företag. 1an och 2an kvalificerar sig till SM i Ung Företagsamhet.

Läs mer

Tips och råd för Årsredovisning 2014/15

Tips och råd för Årsredovisning 2014/15 Tips och råd för Årsredovisning 2014/15 Vad är en årsredovisning? Årsredovisning ska berätta hur det har gått under hela UF-året, från starten fram till avvecklingen. Jämför gärna med affärsplanen och

Läs mer

Ta steget till eget. Vi hjälper dig att förverkliga din dröm!

Ta steget till eget. Vi hjälper dig att förverkliga din dröm! Ta steget till eget. Vi hjälper dig att förverkliga din dröm! Kan din idé bli till ett företag? Hos NyföretagarCentrum i Carlshamn får du kostnadsfri, konfidentiell och personlig rådgivning när du vill

Läs mer

Vad svarade eleverna?

Vad svarade eleverna? Vad tycker eleverna om sina skolor? Vad svarade eleverna? Tjej 78 50 % Kille73 47 % Vill inte svara 8 5 % Vad är det bästa med din skola? att man känner alla. maten och att fröknarna har tid med en bra

Läs mer

MÖTESGUIDE FÖR UF-FÖRETAG OCH RÅDGIVARE

MÖTESGUIDE FÖR UF-FÖRETAG OCH RÅDGIVARE MÖTESGUIDE FÖR UF-FÖRETAG OCH RÅDGIVARE Hej! Vad roligt att ni som UF-företag och rådgivare ska samarbeta under ett UF-år. Ni har en mycket spännande tid framför er. Syftet med den här mötesguiden är att

Läs mer

Kvalitetsdokument för Djur & Skur 2014/2015, Pedagogisk omsorg

Kvalitetsdokument för Djur & Skur 2014/2015, Pedagogisk omsorg Kvalitetsdokument för Djur & Skur 2014/2015, Pedagogisk omsorg Beskrivning av verksamheten Djur och Skur drivs som AB av Lena Borg som har pedagogisk utbildning i form av idrottslärarexamen. Jag har nästan

Läs mer

Ung Företagsamhet i Östergötland besöker elever som ska driva UF-företag under septemberoktober

Ung Företagsamhet i Östergötland besöker elever som ska driva UF-företag under septemberoktober Aktivitetskalender för UF-elever läsår 2017/2018 Senast uppdaterad 31 maj 2017. Med reservation för ändringar. Anmälan till samtliga elevaktiviteter görs via vår hemsida www.ungforetagsamhet.se September

Läs mer

AFFÄRSPLAN. UF- företagande FÖRETAGSNAMN: STADIGT UF. Verksamhetsår: 2014-15. Skola: Polhemsgymnasiet. Vd:ns namn: Julia Karlsson

AFFÄRSPLAN. UF- företagande FÖRETAGSNAMN: STADIGT UF. Verksamhetsår: 2014-15. Skola: Polhemsgymnasiet. Vd:ns namn: Julia Karlsson Verksamhetsår: 2014-15 Skola: Polhemsgymnasiet Vd:ns namn: Julia Karlsson Adress: Bratteråsgatan E- post: julia- kar@hotmail.com AFFÄRSPLAN UF- företagande FÖRETAGSNAMN: STADIGT UF Innehåll 1. PERSONAL

Läs mer

1 Mötet öppnade Lina öppnar mötet! 2 Val av mötesordförande Mötet väljer Olivia till mötesordförande.

1 Mötet öppnade Lina öppnar mötet! 2 Val av mötesordförande Mötet väljer Olivia till mötesordförande. OUCI +! Datum: 17/11-09 Tid: 08.34 Plats: Linas kök Närvarande: Madeleine Lindberg, Olivia Ekman och Lina Nilsson 1 Mötet öppnade Lina öppnar mötet! 2 Val av mötesordförande Mötet väljer Olivia till mötesordförande.

Läs mer

/////// // ///////// / // /

/////// // ///////// / // / Utvärdering matematikämnet hösten 2010 Dessa grupper är inskrivna: Åk 7 Petra & Malins grupp Åk 8 Malins grupp Åk 9 Petras grupp Åk 7 Jörgens grupp Åk 8 Jonas & Petras grupp Åk 9 Jonas grupp Åk 7 Evas

Läs mer

Vedklabben UF. www.vedklabbenuf.se. - Vi värmer ditt hem! 2011-2012

Vedklabben UF. www.vedklabbenuf.se. - Vi värmer ditt hem! 2011-2012 Vedklabben UF - Vi värmer ditt hem! 2011-2012 Styrelsemedlemmar: Martin Wieslander Simon Gustavsson Martin Torstensson Niklas Nilsson Kommun: Varberg Län: Halland Peder Skrivares skola www.vedklabbenuf.se

Läs mer

Ung Företagsamhets Rådgivarguide

Ung Företagsamhets Rådgivarguide Ung Företagsamhets Rådgivarguide Året som Rådgivare Vi vill börja med att tacka dig för den tid och det engagemang som du väljer att lägga som rådgivare åt ett nystartat UF-företag. I utbyte lovar vi ett

Läs mer

Val av form Vår affärsplan ska vara 30x30 i måtten och se ut som vår servett.

Val av form Vår affärsplan ska vara 30x30 i måtten och se ut som vår servett. Val av form Vår affärsplan ska vara 30x30 i måtten och se ut som vår servett. Bestäm hur den ska se ut i fysisk form I ena hörnet ska vi placera en knapp som håller ihop själva affärsplanen. Nere i ett

Läs mer

Föräldrar år 3 Föräldrar år 6

Föräldrar år 3 Föräldrar år 6 Omrade Nr Förskola Pedagogisk omsorg/familjed aghem Förskoleklass år 3 år 6 Är ditt barn en 0 1 pojke eller flicka? Utveckling och lärande Verksamheten är 101 2 stimulerande för Är ditt barn en pojke eller

Läs mer

Särskild utbildning för vuxna

Särskild utbildning för vuxna Särskild utbildning för vuxna I KATRINEHOLM OCH VINGÅKER Kunskaper och färdigheter för ETT GOTT LIV www.viadidakt.se Telefon: 0150-48 80 90, 0151-193 00 E-post: info@viadidakt.se Viadidakt är en gemensam

Läs mer

Ung Företagsamhet Västerbotten. Starthäfte. - Tips och råd för er som ska starta och driva ett UF-företag

Ung Företagsamhet Västerbotten. Starthäfte. - Tips och råd för er som ska starta och driva ett UF-företag Ung Företagsamhet Västerbotten Starthäfte - Tips och råd för er som ska starta och driva ett UF-företag Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2014/2015 Att driva ett UF-företag innebär att under ett

Läs mer

Granskningsrapport. Brukarrevision. Januarigatans gruppboende Östra Göteborg 2014

Granskningsrapport. Brukarrevision. Januarigatans gruppboende Östra Göteborg 2014 Granskningsrapport Brukarrevision Januarigatans gruppboende Östra Göteborg 2014 INLEDNING Syftet med brukarrevisionsarbetet är att söka finna nya och bättre sätt att ta reda på vad de vi är till för inom

Läs mer

HittaSommarjobb UF Af Chapman. Karlskrona. Blekinge. Affärsplan. Registreringsnummer: K018322

HittaSommarjobb UF Af Chapman. Karlskrona. Blekinge. Affärsplan. Registreringsnummer: K018322 HittaSommarjobb UF 2012-2013 Af Chapman Karlskrona Blekinge Affärsplan Registreringsnummer: K018322 0 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning... 1 VD har ordet... 2 Affärsidé... 3 Tjänsten... 3 Vision...

Läs mer

Välkomna! Isabella Bäckström, Marcus Persson och Lena Bergström

Välkomna! Isabella Bäckström, Marcus Persson och Lena Bergström Välkomna! Detta är ett seminarium om Rytmus Malmös upplägg av gymnasiearbetet och entreprenörskapskursen genom UF, ung företagsamhet. ÖPPNA DÖRRAR BILDNING KREATIV GEMENSKAP Isabella Bäckström, Marcus

Läs mer

Avveckling och Årsredovisning

Avveckling och Årsredovisning Avveckling och Årsredovisning Avveckling Avveckla UF-företaget Leverera beställningar Sälja slut på lager Betala leverantörer och andra skulder Få betalt från kunderna för de sista fakturorna Se till att

Läs mer

Nedanstående förslag på hur man kan rekrytera nya medlemmar kommer från en utbildning som hölls i Jönköping år 2000.

Nedanstående förslag på hur man kan rekrytera nya medlemmar kommer från en utbildning som hölls i Jönköping år 2000. Nedanstående förslag på hur man kan rekrytera nya medlemmar kommer från en utbildning som hölls i Jönköping år 2000. Rekrytering av nya medlemmar till lokalföreningen Inledning Att marknadsföra CISV är

Läs mer

Ung Företagsamhet Västerbotten. Starthäfte. - Tips och råd för er som ska starta och driva ett UF-företag

Ung Företagsamhet Västerbotten. Starthäfte. - Tips och råd för er som ska starta och driva ett UF-företag Ung Företagsamhet Västerbotten Starthäfte - Tips och råd för er som ska starta och driva ett UF-företag Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2013/2014 Att driva ett UF-företag innebär att under ett

Läs mer

Tisdagen den 27 mars 2012 c:a kl. 21, vid Naturbrukskonferensen Kulturhuset Spira, Jönköping

Tisdagen den 27 mars 2012 c:a kl. 21, vid Naturbrukskonferensen Kulturhuset Spira, Jönköping Pressmeddelande Utdelning av Ung Ullbaggestipendium Tidpunkt: Plats: Tisdagen den 27 mars 2012 c:a kl. 21, vid Naturbrukskonferensen Kulturhuset Spira, Jönköping Naturbruksskolornas Förening har instiftat

Läs mer

Årsredovisning FURST UF. Region Stockholm Räkenskapsår 2014/15 FURSTHELP.COM

Årsredovisning FURST UF. Region Stockholm Räkenskapsår 2014/15 FURSTHELP.COM Årsredovisning FURST UF Region Stockholm Räkenskapsår 2014/15 FURSTHELP.COM Innehållsförteckning: Innehållsförteckning 1. VD har ordet 3 2. Förvaltningsbrättelse 1. Om verksamheten 4 2.2. Produktion och

Läs mer