Lantbruk. Programmet för Skog, Mark & Djur. Programfördjupning på gymnasiesärskolan Sötåsen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lantbruk. Programmet för Skog, Mark & Djur. Programfördjupning på gymnasiesärskolan Sötåsen"

Transkript

1 Programmet för Skog, Mark & Djur Lantbruk Programfördjupning på gymnasiesärskolan Sötåsen Programfördjupningen Lantbruk är avsedd för dig som vill skaffa dig en bred och fördjupad utbildning om lantbruk. Utbildningen är ett yrkesförberedande 4-årigt program som varvar teori med många praktiska övningar. Inom programfördjupningen lantbruk får du bland annat lära dig att sköta om lantbruksdjur och köra olika lantbruksmaskiner. Gymnasiesärskolan Programmet för Skog, Mark & Djur är det nya namnet på Naturbruksprogrammet på gymnasiesärskolan. Under utbildningen får du studera i mindre grupper och i en lugnare takt. Du får också mer hjälp och stöd av lärarna och instruktörerna. Programfördjupning Lantbruk I programfördjupningen Lantbruk får du kunskap om olika lantbruksgrödor, hur de odlas och hur miljön påverkas. Du får också lära dig köra, använda och vårda olika lantbruksmaskiner. Samt sköta om de vanligaste lantbruksdjuren, på ett säkert sätt. Mycket av lektionstiden kommer du att vara i ladugården, svinhuset ute på åkrarna och på skolans traktorplan samt ute i naturen. Praktisk utbildning APL Undervisningen är uppbygg på teori varvat med mycket praktiska övningar och arbeten. Detta för att du ska vara väl förberedd för att arbeta direkt efter dina fyra år på Sötåsen. Under årskurs två, tre och fyra kommer du även ha något som kallas APL - arbetsplatsförlagt lärande. Då får du delta i arbete på en arbetsplats som berör din programfördjupning. Här får du även möjligheten att lära dig om vilken yrkeskultur som råder och känna av hur det är att arbeta inom lantbruk. Tanken är att någon av APL-perioderna leder till att du får ett jobb på en av dina APL-platser efter att du tagit studenten.

2 Lantbruk Svenska 1 Engelska 1 Matematik 1 Religionskunskap 1 Samhällskunskap 1 Historia 1 Idrott och hälsa 1 Estetisk verksamhet 1 Naturkunskap 1 Naturbruk Naturbruksteknik Biologi naturbruk Odling - grund Växtodling 1 & 2 Lantbruksdjur 1 & 2 Körning - basmaskin 1 & 2 Hem- och Konsumentkunskap 1 Naturbruksteknik - specialområde Hem- och konsumentkunskap 2 Motor- och röjmotorsåg 1 Idrott och hälsa 2 Trafikantkunskap Återvinning och kretslopp Programfördjupning Lantbruk Gymnasiegemensamma Programgemensamma Internat På internatet bor eleverna från måndag till fredag. Eleverna bor i eget rum och delar kök och badrum med de andra i samma boende (mellan tre och sex stycken). Det finns alltid minst två personal på området dygnet runt. På kvällarna ordnas fritidsaktiviteter och skolans fritidsgård är öppen varje kväll. Man kan också låna filmer eller spela Nintendo Wii. Dessutom har skolan en fin gymlokal som är öppen kvällstid. Även datasalarna är öppna på kvällstid och det finns trådlöst nätverk i alla boenden. Traktorkörkort Under de fyra åren på skolan har du möjligheten att ta traktorkörkort Töreboda Tel: exp.sotasen@vgregion.se Gilla oss på facebook:

3 Programmet för Skog, Mark & Djur Park Programfördjupning på gymnasiesärskolan Sötåsen Programfördjupningen Park är avsedd för dig som vill skaffa dig en bred och fördjupad utbildning om park- och trädgårdsskötsel. Utbildningen är ett yrkesförberedande 4- årigt program som varvar teori med många praktiska övningar. Inom programfördjupningen får du bland annat lära dig om skötsel av utemiljöer, maskiner och redskap samt om trädgårds- och odlingsarbete. Gymnasiesärskolan Programmet för Skog, Mark & Djur är det nya namnet på Naturbruksprogrammet för gymnasiesärskolan. Under utbildningen får du studera i mindre grupper och i en lugnare takt. Du får också mycket hjälp och stöd av lärarna och instruktörerna. Programfördjupning Park I programfördjupning Park får du kunskap om vilka arbetsuppgifter som finns inom park-, fastighets-, kyrkogårdsförvaltning och övrig grönyteskötsel. Du får också lära dig hur du ska använda och vårda olika verktyg och maskiner som används vid skötsel av utemiljöer. Inom programfördjupningen får du även möjligheten att utveckla kunskapen om olika odlingsmetoder och växter samt olika typer av betong och sten som används inom trädgård. Du lär dig utföra arbetsuppgifter som berör skötsel av olika utemiljöer och anläggningsarbeten. Mycket av lektionstiden kommer du att vara i skolans vackra parkmiljö. Är du intresserad av smådjur kan du välja en kurs i sällskapsdjur istället för att läsa trädgårdsanläggning i den här programfördjupningen. Praktisk utbildning APL Undervisningen är uppbygg på teori varvat med mycket praktiska övningar och arbeten. Detta för att du ska vara väl förberedd för att arbeta direkt efter dina fyra år på Sötåsen. Under årskurs två, tre och fyra kommer du även ha något som kallas APL - arbetsplatsförlagt lärande. Då får du delta i arbete på en arbetsplats som berör din programfördjupning. Här får du även möjligheten att lära dig mer om vilken yrkeskultur som råder och känna av hur det är att arbeta inom park. Tanken är att någon av APL-perioderna leder till att du får ett jobb på en av dina APL-platser efter att du tagit studenten.

4 Park Svenska 1 Engelska 1 Matematik 1 Religionskunskap 1 Samhällskunskap 1 Historia 1 Idrott och hälsa 1 Estetisk verksamhet Naturkunskap 1 Naturbruk Naturbruksteknik Biologi - naturbruk Körning basmaskin 1 o 2 Odling - grund Växtkunskap 1 Skötsel av utemiljöer 1 o 2 Fastighetsskötsel -byggnadsunderhåll Trädgårdsanläggning 1 Hem och konsumentkunskap 1 Sällskapsdjur 1 Hem- och konsumentkunskap 2 Motor- och röjmotorsåg 1 Idrott och hälsa 2 Återvinning och kretslopp 1 Trafikantkunskap Programgemensamma Gymnasiegemensamma Programfördjupning Park Internat På internatet bor eleverna från måndag till fredag. Eleverna bor i eget rum och delar kök och badrum med de andra i samma boende (mellan tre och sex stycken). Det finns alltid minst två personal på området dygnet runt. På kvällarna ordnas fritidsaktiviteter och skolans fritidsgård är öppen varje kväll. Man kan också låna filmer eller spela Nintendo Wii. Dessutom har skolan en fin gymlokal som är öppen kvällstid. Även datasalarna är öppna på kvällstid och det finns trådlöst nätverk i alla boenden. Traktorkörkort Under de fyra åren på skolan har du möjligheten att ta traktorkörkort Töreboda Tel: exp.sotasen@vgregion.se Gilla oss på facebook:

5 Programmet för Skog, Mark & Djur Djur Programfördjupning på gymnasiesärskolan Sötåsen Programfördjupningen Djur är avsedd för dig som vill skaffa dig en bred och fördjupad utbildning om djurskötsel. Utbildningen är ett yrkesförberedande 4-årigt program som varvar teori med många praktiska övningar. Inom programfördjupningen får du bland annat lära dig om skötsel av både stora och små djur, maskiner och redskap samt om skötsel av utemiljöer. Gymnasiesärskolan Programmet för Skog, Mark & Djur är det nya namnet på Naturbruksprogrammet för gymnasiesärskolan. Under utbildningen får du studera i mindre grupper och i en lugnare takt. Du får också mycket hjälp och stöd av lärarna och instruktörerna. Programfördjupning Djur I programfördjupning Djur får du kunskap om vilka arbetsuppgifter som finns inom skötsel av olika djurslag samt grönyteskötsel och skötsel av hårdgjorda ytor. Du får också lära dig hur du ska använda och vårda olika verktyg och maskiner som används vid arbete med djur och skötsel av utemiljöer. I programfördjupningen får du utveckla kunskapen om olika djurslags behov och beteenden och du lär dig arbetsuppgifter som är vanliga i olika typer av djurbesättningar och sällskapsdjur. Mycket av lektionstiden kommer du att vara i skolans välutrustade djurhus och djurstallar.

6 Praktisk utbildning APL Undervisningen är uppbygg på teori varvat med mycket praktiska övningar och arbeten. Detta för att du ska vara väl förberedd för att arbeta direkt efter dina fyra år på Sötåsen. Under årskurs två, tre och fyra kommer du även ha något som kallas APL - arbetsplatsförlagt lärande. Då får du delta i arbete på en arbetsplats som berör din programfördjupning. Här får du även möjligheten att lära dig mer om vilken yrkeskultur som råder och känna av hur det är att arbeta med djur. Tanken är att någon av APL-perioderna leder till att du får ett jobb på en av dina APL-platser efter att du tagit studenten. Djur Svenska 1 Engelska 1 Matematik 1 Religionskunskap 1 Samhällskunskap 1 Historia 1 Idrott och hälsa 1 Estetisk verksamhet Naturkunskap 1 Naturbruk Naturbruksteknik Biologi - naturbruk Körning basmaskin 1 o 2 Lantbruksdjur 1 Sällskapsdjur 1 o 2 Växtkunskap 1 Skötsel av utemiljöer 1 o 2 Hem och konsumentkunskap 1 Hem- och konsumentkunskap 2 Motor- och röjmotorsåg 1 Idrott och hälsa 2 Återvinning och kretslopp 1 Trafikantkunskap Programgemensamma Gymnasiegemensamma Internat På internatet bor eleverna från måndag till fredag. Eleverna bor i eget rum och delar kök och badrum med de andra i samma boende (mellan tre och sex stycken). Det finns alltid minst två personal på området dygnet runt. På kvällarna ordnas fritidsaktiviteter och skolans fritidsgård är öppen varje kväll. Man kan också låna filmer eller spela Nintendo Wii. Dessutom har skolan en fin gymlokal som är öppen kvällstid. Även datasalarna är öppna på kvällstid och det finns trådlöst nätverk i alla boenden. Traktorkörkort Under de fyra åren på skolan har du möjligheten att ta traktorkörkort. Programfördjupning Djur Töreboda Tel: exp.sotasen@vgregion.se Gilla oss på facebook:

Jällagymnasiets gymnasiesärskola. Nationellt och Individuellt program Jälla-4

Jällagymnasiets gymnasiesärskola. Nationellt och Individuellt program Jälla-4 Jällagymnasiets gymnasiesärskola Nationellt och Individuellt program Jälla-4 Om gymnasiesärskolan I gymnasiesärskolan får eleverna en god grund för att studera vidare och för att kunna delta aktivt i samhällslivet.

Läs mer

Programmet för skog, mark och djur

Programmet för skog, mark och djur Programmet för skog, mark och djur Programmet för skog, mark och djur är till för dig som vill arbeta med olika arbetsuppgifter inom naturbruk. Det kan handla om arbete med lantbruk, park eller trädgård.

Läs mer

Bollerup. - mer än en vanlig skola

Bollerup. - mer än en vanlig skola Lisen och Peder kommer Ni att träffa ofta under Er tid på Bollerup! Bollerup HÄSTUTBILDNINGAR PÅ passar Dig som vill kombinera Dina studier med Ditt hästintresse. Du får en god grund att stå på, oavsett

Läs mer

Bollerup. - mer än en vanlig skola

Bollerup. - mer än en vanlig skola Lisen och Peder kommer Ni att träffa ofta under Er tid på Bollerup! Bollerup - mer än en vanlig skola HÄSTUTBILDNINGAR PÅ BOLLERUP passar Dig som vill kombinera Dina studier med Ditt hästintresse. Du får

Läs mer

HÄSTUTBILDNINGAR PÅ BOLLERUP

HÄSTUTBILDNINGAR PÅ BOLLERUP Lisen och Peder kommer Ni att träffa ofta under Er tid på Bollerup! Bollerup - mer än en vanlig skola HÄSTUTBILDNINGAR PÅ BOLLERUP passar Dig som vill kombinera Dina studier med Ditt hästintresse. Du får

Läs mer

Vill du känna på hur det är på Bollerup?

Vill du känna på hur det är på Bollerup? NATURBRUKSGYMNASIUM Vill du känna på hur det är på Bollerup? Bollerup är en gymnasieskola med häst- och lantbruksinriktning och internatboende. Många elever har inlett sin utbildning här hos oss med att

Läs mer

Programgemensamma karaktärsämnen 400 p

Programgemensamma karaktärsämnen 400 p Naturbruksp Med yrkesutgång: Djur Gymnasiegemensamma Engelska Engelska 5 Biologi Biologi 1 Historia Historia 1a1 50 p Entreprenörskap Entreprenörskap Idrott och Hälsa Idrott och Hälsa Naturbruk Naturbruk

Läs mer

Naturbruksprogrammet exempel på programfördjupningspaket

Naturbruksprogrammet exempel på programfördjupningspaket Naturbruksprogrammet exempel på programfördjupningspaket Inriktning djur Hästskötare med inriktning mot ridning Häst 1, 100 poäng Häst 2, 100 poäng Häst 3, 100 poäng Ridning och körning, 100 poäng Ridning

Läs mer

NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNINGAR HÖSTEN 2011 DJURVÅRD LANTBRUK

NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNINGAR HÖSTEN 2011 DJURVÅRD LANTBRUK NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNINGAR HÖSTEN 2011 DJURVÅRD LANTBRUK GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN OCH PROGRAMGEMENSAMMA KARAKTÄRSÄMNEN GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN 600 P Gemensamma kurser för alla yrkesförberedande

Läs mer

Naturbruksprogram -Lantbruk alt. Lantbruk NA -Häst NA alt. SA -Unghästutbildning -riksrekryterande- Yrkesintroduktion Gymnasiesärskola

Naturbruksprogram -Lantbruk alt. Lantbruk NA -Häst NA alt. SA -Unghästutbildning -riksrekryterande- Yrkesintroduktion Gymnasiesärskola Naturbruksprogram -Lantbruk alt. Lantbruk NA -Häst NA alt. SA -Unghästutbildning -riksrekryterande- Yrkesintroduktion Gymnasiesärskola Välkommen till våra INFODAGAR på Bollerup 19 okt 2019 25 jan 2020

Läs mer

HÄSTUTBILDNINGAR PÅ BOLLERUP

HÄSTUTBILDNINGAR PÅ BOLLERUP HÄSTUTBILDNINGAR PÅ BOLLERUP HÄSTUTBILNINGAR PÅ BOLLERUP passar Dig som vill kombinera Dina studier med Ditt hästintresse. Du får en god grund att stå på, oavsett om Du väljer att jobba direkt efter gymnasiet

Läs mer

Programmet för fastighet, anläggning och byggnation

Programmet för fastighet, anläggning och byggnation Programmet för fastighet, anläggning och byggnation Programmet för fastighet, anläggning och byggnation är till för dig som är intresserad av att arbeta med reparationer och underhåll av fastigheter och

Läs mer

Djurens biologi, 100 p; Djuren i naturbruket, 100 p, Djurhållning, 100 p Inriktning Djur Häst 300 p

Djurens biologi, 100 p; Djuren i naturbruket, 100 p, Djurhållning, 100 p Inriktning Djur Häst 300 p Matematik 5, 100 p Matematik 4, 100 p Fysik 2, 100 p Fysik 1b2, 50 p Kemi 2, 100 p Biologi 2, 100 p (tentas av) Fysik 1b1, 100 p Kemi 1, 100 p Naturvetenskapliga kurser Körning 1, 100 p Djurvård, inom

Läs mer

Lantbruk. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Läs mer på

Lantbruk. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Läs mer på Lantbruk Naturbruksprogrammet - Lantbruk Läs mer på www.gamlebygymnasiet.nu Årskurs 1 Redan på höstterminen i årskurs ett tar du ditt traktorkort Ditt första år på Lantbruk Första året börjar med mycket

Läs mer

Jällagymnasiets gymnasiesärskola. Nationellt och Individuellt program

Jällagymnasiets gymnasiesärskola. Nationellt och Individuellt program Jällagymnasiets gymnasiesärskola Nationellt och Individuellt program Om gymnasiesärskolan I gymnasiesärskolan får eleverna en god grund för att studera vidare och för att kunna delta aktivt i samhällslivet.

Läs mer

Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING TRÄDGÅRD STUDIEVÄG TRÄDGÅRD

Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING TRÄDGÅRD STUDIEVÄG TRÄDGÅRD Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING TRÄDGÅRD STUDIEVÄG TRÄDGÅRD Dina val gör Du på sidan 5 (som är valblankett och lämnas in) Skriv namn och personnummer överst på sidan och skriv

Läs mer

Entreprenad. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Läs mer på

Entreprenad. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Läs mer på Entreprenad Naturbruksprogrammet - Lantbruk Läs mer på www.gamlebygymnasiet.nu Årskurs 1 Redan på höstterminen i årskurs ett tar du ditt traktorkort Ditt första år på Lantbruk-Entreprenad Första året ligger

Läs mer

Ådalsskolan Timplan för: NB-INDV11 Timplan: 16 Utskriftsdatum: Individuella val - Naturbruksprogrammet

Ådalsskolan Timplan för: NB-INDV11 Timplan: 16 Utskriftsdatum: Individuella val - Naturbruksprogrammet Ådalsskolan Timplan för: NB-INDV11 Timplan: 16 Utskriftsdatum: 16-05-16 Individuella val - Naturbruksprogrammet Individuellt val DJUDJU00S Djur - specialisering (100) IND V K ENGENG06 SVESVE02 SVESVE03

Läs mer

Programmet för hantverk och produktion

Programmet för hantverk och produktion Programmet för hantverk och produktion Programmet för hantverk och produktion är till för dig som vill arbeta med olika hantverk eller med produktion av olika slag. Programmet passar för dig som tycker

Läs mer

Välkommen till. Uddevalla Gymnasiesärskola Elevens bästa. Agneberg - Östrabo Y

Välkommen till. Uddevalla Gymnasiesärskola Elevens bästa. Agneberg - Östrabo Y Välkommen till Uddevalla Gymnasiesärskola Elevens bästa Agneberg - Östrabo Y Uddevalla Gymnasiesärskola Elevens bästa Vad är gymnasiesärskolan? Gymnasiesärskolan är en egen skolform med egna kursplaner

Läs mer

Lantbruk. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Läs mer på

Lantbruk. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Läs mer på Lantbruk Naturbruksprogrammet - Lantbruk Läs mer på www.ingelstad.nu Årskurs 1 Året innehåller bl.a traktorkörning, djurskötsel, mjölka, vårbruk, 2 veckor APL Ditt första år på Lantbruk Du börjar höstterminen

Läs mer

Djurvård/Djursjukvård

Djurvård/Djursjukvård Djurvård/Djursjukvård Naturbruksprogrammet - Djur Läs mer på www.nbgkalmar.se Årskurs 1 Året innehåller bl.a djurskötsel, djurskydd, djurbeteenden, djurens biologi Ditt första år på djurvård Under ditt

Läs mer

Gymnasiesärskolan 2019/2020

Gymnasiesärskolan 2019/2020 Gymnasiesärskolan 2019/2020 Välj ett program du kan trivas med Du och dina kunskaper är viktiga oavsett om du har tänkt börja jobba efter gymnasiet eller plugga vidare. Men än är du inte riktigt där. Ta

Läs mer

Djurvård. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på

Djurvård. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på Djurvård Naturbruksprogrammet - Djur Läs mer på www.gamlebygymnasiet.nu Årskurs 1 Året innehåller bl.a djurskötsel och hantering av djur Första året handlar mycket om att hantera, utfordra och sköta om

Läs mer

Om du går in på vår hemsida hittar du mer information om Lantbruk samt hela skolans utbud.

Om du går in på vår hemsida   hittar du mer information om Lantbruk samt hela skolans utbud. Kontakt Vill du veta mer? Om du går in på vår hemsida www.nbgkalmar.se hittar du mer information om Lantbruk samt hela skolans utbud. Har du eller dina föräldrar frågor? Skicka e-post till info@nbgkalmar.se

Läs mer

Gymnasiekatalog 2019/2020

Gymnasiekatalog 2019/2020 Gymnasiekatalog 2019/2020 1 HÄST LANTBRUK SÄRSKOLA NUNTORPSGYMNASIET EN SKOLA MED TRADITIONER OCH FRAMTIDA VISIONER INNEHÅLL Nuntorpsgymnasiet är en nystartad friskola med visionen om att ge eleven en

Läs mer

Bygga broar Gymnasiesärskolan och arbetslivet. Bengt Weidow Undervisningsråd

Bygga broar Gymnasiesärskolan och arbetslivet. Bengt Weidow Undervisningsråd Bygga broar 2015 Gymnasiesärskolan och arbetslivet Bengt Weidow Undervisningsråd Disposition 1. Ny gymnasiesärskola 2. Programmål, programfördjupningspaket och apl 3. Samverkan med arbetslivet 4. Skolans

Läs mer

Gymnasiesärskolans. Naturbruksprogram. Öknaskolan

Gymnasiesärskolans. Naturbruksprogram. Öknaskolan Gymnasiesärskolans Naturbruksprogram Öknaskolan Välkommen till Naturbruksprogrammet på Öknas gymnasiesärskola! Vi har ca 20 elever. Här går du i 4 år. Du tränar på att ta ansvar, att arbeta både självständigt

Läs mer

Djurvård. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på

Djurvård. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på Djurvård Naturbruksprogrammet - Djur Läs mer på www.ingelstorp.nu Årskurs 1 Året innehåller bl.a djurskötsel, djurskydd, djurbeteenden, djurens biologi Ditt första år på djurvård Under ditt första år får

Läs mer

Naturbruksprogrammet (NB)

Naturbruksprogrammet (NB) Naturbruksprogrammet (NB) Naturbruksprogrammet (NB) ska utveckla elevernas kunskaper om och färdigheter i att bruka naturen och förvalta naturresurser. Efter examen från programmet ska eleverna ha de kunskaper

Läs mer

HÄSTUTBILDNINGAR PÅ BOLLERUP

HÄSTUTBILDNINGAR PÅ BOLLERUP HÄSTUTBILDNINGAR PÅ BOLLERUP HÄSTUTBILNINGAR PÅ BOLLERUP passar Dig som vill kombinera Dina studier med Ditt hästintresse. Du får en god grund att stå på, oavsett om Du väljer att jobba direkt efter gymnasiet

Läs mer

Programmet för fordonsvård och godshantering

Programmet för fordonsvård och godshantering Programmet för fordonsvård och godshantering Programmet för fordonsvård och godshantering är ett program för dig som är intresserad av olika typer av fordon, lager och godshantering. Programmet passar

Läs mer

PROGRAMKATALOG GYMNASIESÄRSKOLA

PROGRAMKATALOG GYMNASIESÄRSKOLA PROGRAMKATALOG GYMNASIESÄRSKOLA Att arbeta här gör mig lycklig! / Bodil Det är smått magiskt när jag kliver in på skolan och möts av positiva, roliga och genomtrevliga elever! / Monica KONTAKTA OSS Har

Läs mer

Lantbruk. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Läs mer på

Lantbruk. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Läs mer på Lantbruk Naturbruksprogrammet - Lantbruk Läs mer på www.ingelstorp.nu Årskurs 1 Året innehåller bl.a traktorkort, maskinkörning, grödor, djurraser Ditt första år på lantbruksutbildningen Under ditt första

Läs mer

LS Fastställande av kursutbud vid Berga naturbruksgymnasium

LS Fastställande av kursutbud vid Berga naturbruksgymnasium Stockholms läns landsting Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1(2) Ankom Stockholms läns landsting Dnr: 2011-06- 0 8 2011-06-08 LS 1105-0834 tamcstingssf VRELSEN 1 1-06- 21 * 020 Landstingsstyrelsen Fastställande

Läs mer

PROGRAMKATALOG GYMNASIESÄRSKOLA

PROGRAMKATALOG GYMNASIESÄRSKOLA PROGRAMKATALOG GYMNASIESÄRSKOLA Att arbeta här gör mig lycklig! / Bodil SJÖARPSSKOLAN - Det är smått magiskt när jag kliver in på skolan och möts av positiva, roliga och genomtrevliga elever! / Monica

Läs mer

Programmet för administration, handel och varuhantering

Programmet för administration, handel och varuhantering Programmet för administration, handel och varuhantering Programmet för administration, handel och varuhantering är till för dig som vill arbeta inom handel, administration eller kommunikation. Du kan också

Läs mer

Kort om gymnasiesärskolan

Kort om gymnasiesärskolan Kort om gymnasiesärskolan Den här broschyren kan beställas från: Fritzes kundservice 106 47 Stockholm tel: 08-690 95 76 fax: 08-690 95 50 e-post: skolverket@fritzes.se ISBN 978-91-87115-81-3 Beställningsnummer:

Läs mer

Naturbruksgymnasi Timplan för: NB0L11 Timplan: 17 Utskriftsdatum: Naturbruksprogrammet

Naturbruksgymnasi Timplan för: NB0L11 Timplan: 17 Utskriftsdatum: Naturbruksprogrammet Naturbruksgymnasi Timplan för: NB0L11 Timplan: 17 Utskriftsdatum: 17-08-07 Naturbruksprogrammet Schablonkurser INDV Individuellt val (200) VAL T K 50 50 50 50 200 ISPEC Inriktning (300) VAL T K 47 108

Läs mer

Programmet för samhälle, natur och språk

Programmet för samhälle, natur och språk Programmet för samhälle, natur och språk Programmet för samhälle, natur och språk är till för dig som vill veta mer om hur samhället fungerar och vad som påverkar oss människor, naturen och samhället.

Läs mer

Programmet för hälsa, vård och omsorg

Programmet för hälsa, vård och omsorg Programmet för hälsa, vård och omsorg Programmet för hälsa, vård och omsorg är till för dig som vill arbeta med människor i olika åldrar och situationer. Det kan handla om arbete inom till exempel fritidsverksamhet

Läs mer

program katalog GYMNASIESÄRSKOLAN LÄSÅRET 2020/2021

program katalog GYMNASIESÄRSKOLAN LÄSÅRET 2020/2021 program katalog GYMNASIESÄRSKOLAN LÄSÅRET 2020/2021 Sök till gymnasiesärskolan Gymnasiesärskolan är för dig som behöver extra hjälp i skolan. Gymnasiesärskolan är fyraårig och vänder sig till ungdomar

Läs mer

Naturbruksprogrammet (NB)

Naturbruksprogrammet (NB) 164 gymnasieskola 2011 (NB) Examensmål för naturbruksprogrammet Naturbruksprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet ska eleverna ha de kunskaper som behövs för att arbeta inom naturbrukssektorn

Läs mer

Programmet för hotell, restaurang och bageri

Programmet för hotell, restaurang och bageri Programmet för hotell, restaurang och bageri Programmet för hotell, restaurang och bageri är till för dig som vill arbeta med matlagning, bakning och livsmedel. Du kan också välja det här programmet om

Läs mer

Djursjukvård. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på

Djursjukvård. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på Djursjukvård Naturbruksprogrammet - Djur Läs mer på www.gamlebygymnasiet.nu Årskurs 1 Åk 1 innehåller bl.a djurskötsel och djurhantering Pågående hälsoundersökning med ett övervakande öga av vår djursjukvårdslärare

Läs mer

Vi erbjuder följande program. Välkommen till oss!

Vi erbjuder följande program. Välkommen till oss! Vi erbjuder följande program Administration, handel och varuhantering Fordonsvård och godshantering Hantverk och produktion snickeri Hotell, restaurang och bageri Individuella program Välkommen till oss!

Läs mer

Entreprenad. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Ingelstadgymnasiet i samarbete med. Läs mer på

Entreprenad. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Ingelstadgymnasiet i samarbete med. Läs mer på Entreprenad Naturbruksprogrammet - Lantbruk Ingelstadgymnasiet i samarbete med Läs mer på www.ingelstad.nu Årskurs 1 Traktor och lastmaskinkörning, djurskötsel, markkännedom, vårbruk, byggnadsunderhåll

Läs mer

Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING DJUR STUDIEVÄG DJURSJUKVÅRD

Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING DJUR STUDIEVÄG DJURSJUKVÅRD Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING DJUR STUDIEVÄG DJURSJUKVÅRD Dina val gör Du på sidan 5 (som är valblankett och lämnas in) Skriv namn och personnummer överst på sidan och skriv

Läs mer

GYMNASIESÄRSKOLAN i Kalmarsunds Gymnasieförbund Läsåret 2012 / 2013

GYMNASIESÄRSKOLAN i Kalmarsunds Gymnasieförbund Läsåret 2012 / 2013 GYMNASIESÄRSKOLAN Här får alla växa och utvecklas i Kalmarsunds Gymnasieförbund Läsåret 2012 / 2013 PROGRAMKATALOG 2019/2020 KONTAKTA OSS Har du frågor om skolan så är du varmt välkommen att kontakta oss.

Läs mer

Om du går in på vår hemsida hittar du mer information om Häst & Ridsport samt hela skolans utbud.

Om du går in på vår hemsida  hittar du mer information om Häst & Ridsport samt hela skolans utbud. Kontakt Vill du veta mer? Om du går in på vår hemsida www.nbgkalmar.se hittar du mer information om Häst & Ridsport samt hela skolans utbud. Har du eller dina föräldrar frågor? Skicka e-post till info@nbgkalmar.se

Läs mer

Anläggningsfordon. Bygg- och anläggning. Läs mer på

Anläggningsfordon. Bygg- och anläggning. Läs mer på Anläggningsfordon Bygg- och anläggning Läs mer på www.gamlebygymnasiet.nu Årskurs 1 Grunderna inom bygg och anläggning Ditt första år på Anläggningsfordon Det första året läser du förutom de ämnen som

Läs mer

Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING DJUR STUDIEVÄG DJURSJUKVÅRD

Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING DJUR STUDIEVÄG DJURSJUKVÅRD Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING DJUR STUDIEVÄG DJURSJUKVÅRD Dina val gör Du på sidan 5 (som är valblankett och lämnas in) Skriv namn och personnummer överst på sidan och skriv

Läs mer

Vi erbjuder följande program. Välkommen till oss!

Vi erbjuder följande program. Välkommen till oss! Vi erbjuder följande program Administration, handel och varuhantering Fordonsvård och godshantering Hantverk och produktion snickeri Hotell, restaurang och bageri Individuella program Välkommen till oss!

Läs mer

Programkatalog GYMNASIESÄRSKOLAN. Läsåret 2019/2020

Programkatalog GYMNASIESÄRSKOLAN. Läsåret 2019/2020 Programkatalog GYMNASIESÄRSKOLAN Läsåret 2019/2020 Sök till gymnasiesärskolan Gymnasiesärskolan är för dig som behöver extra hjälp i skolan. Gymnasiesärskolan är fyraårig och vänder sig till ungdomar med

Läs mer

örighet och särskild behörighet genom tillval.

örighet och särskild behörighet genom tillval. örighet och särskild behörighet genom tillval. Utbildningskatalog 2013-2014 Hästskötare Djurskötare - lantbruksdjur Djurskötare - djurparksdjur Arbete med hundar Djurvårdare - djursjukvård Djurvårdare

Läs mer

Kort om gymnasiesärskolan

Kort om gymnasiesärskolan Kort om gymnasiesärskolan Tryck: Wikströms tryckeri Upplaga: 5 000 Grafisk produktion: Typisk Form designbyrå Foto: Michael McLain Beställningsnummer: 12:1295 Stockholm 2012 Gymnasiesärskolan ska ge elever

Läs mer

Yrkesprogramsutredningen

Yrkesprogramsutredningen Elsa Engström utredningssekreterare Statlig utredning med syfte att öka samverkan mellan gymnasial yrkesutbildning och arbetslivet stärka den gymnasiala yrkesutbildningens kvalitet och attraktionskraft,

Läs mer

GYMNASIESÄRSKOLAN. Programkatalog. Läsåret 2018/2019 UTBILDNINGSKARABORG.SE

GYMNASIESÄRSKOLAN. Programkatalog. Läsåret 2018/2019 UTBILDNINGSKARABORG.SE GYMNASIESÄRSKOLAN Programkatalog UTBILDNINGSKARABORG.SE Läsåret 2018/2019 Gymnasiesärskola Gymnasiesärskolan är för dig som behöver extra hjälp i skolan. Gymnasiesärskolan är fyraårig och vänder sig till

Läs mer

Grundläggande högskolebehörighet på yrkesprogrammen Alla elever på yrkesprogram har möjlighet att skaffa sig grundläggande högskolebehörighet.

Grundläggande högskolebehörighet på yrkesprogrammen Alla elever på yrkesprogram har möjlighet att skaffa sig grundläggande högskolebehörighet. 1 (5) Grundläggande högskolebehörighet på yrkesprogrammen Alla elever på yrkesprogram har möjlighet att skaffa sig grundläggande högskolebehörighet. Det kan de göra genom att välja kurser inom ramen för

Läs mer

Hund. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på

Hund. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på Hund Naturbruksprogrammet - Djur Läs mer på www.gamlebygymnasiet.nu Årskurs 1 Året innehåller bl.a kunskap om olika hundraser, grundläggande fostran och träning, olika hundsporter, pälsvård Ditt första

Läs mer

Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING DJUR STUDIEVÄG DJURPARK OCH TROPISK ANLÄGGNING

Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING DJUR STUDIEVÄG DJURPARK OCH TROPISK ANLÄGGNING Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING DJUR STUDIEVÄG DJURPARK OCH TROPISK ANLÄGGNING Dina val gör Du på sidan 5 (som är valblankett och lämnas in) Skriv namn och personnummer överst

Läs mer

Hästgymnasiet med ambitioner och visioner! Lev och lär med häst!

Hästgymnasiet med ambitioner och visioner! Lev och lär med häst! Hästgymnasiet med ambitioner och visioner! Lev och lär med häst! Hos oss blir du sedd och får möjlighet att uppnå dina mål vare sig det är att komma vidare till högskoleutbildning eller att gå direkt ut

Läs mer

Välkommen till. Uddevalla Gymnasiesärskola Elevens bästa Agneberg - Östrabo Y

Välkommen till. Uddevalla Gymnasiesärskola Elevens bästa Agneberg - Östrabo Y Välkommen till Uddevalla Gymnasiesärskola Elevens bästa Agneberg - Östrabo Y Uddevalla Gymnasiesärskola Elevens bästa Vad är gymnasiesärskolan? Gymnasiesärskolan är en egen skolform med egna kursplaner

Läs mer

07:30-08:15 F R U K O S T NB1 TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG

07:30-08:15 F R U K O S T NB1 TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG NB1 TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG 08:20-11:40 Lien 08:20-11:40 Björken 08:20-11:40 Spaden 08:20-11:40 Hackan (+ Rönnen o Enen) Djuren i naturbruket Engelska 5 / Svenska 1 Biologi 1 Fordon och redskap 11:00-11:40

Läs mer

Skog. Naturbruksprogrammet - Skog. Läs mer på

Skog. Naturbruksprogrammet - Skog. Läs mer på Skog Naturbruksprogrammet - Skog Läs mer på www.nbgkalmar.se Skogsmaskinförare och Skogsvårdsspecialist Högkvalitativ skogsutbildning Utbildningen Skog har en tradition mer än 50 år tillbaka, vilket gör

Läs mer

Program och inriktningar på Sannarpsgymnasiet

Program och inriktningar på Sannarpsgymnasiet Program och inriktningar på Sannarpsgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet Inriktningar - fritid och hälsa samt pedagogiskt arbete Ekonomiprogrammet Inriktningar - ekonomi samt juridik IB-programmet - International

Läs mer

Kort om särskild utbildning för vuxna

Kort om särskild utbildning för vuxna LÄTTLÄST TILL ELEVEN Kort om särskild utbildning för vuxna FOTO: MICHAEL MCLAIN Till dig som vill läsa på särskild utbildning för vuxna Du som har fyllt 20 år och har utvecklingsstörning eller hjärnskada

Läs mer

REVIDERAD 2014-03-15. Kort om Särskild utbildning för vuxna

REVIDERAD 2014-03-15. Kort om Särskild utbildning för vuxna REVIDERAD 2014-03-15 Till Eleven Kort om Särskild utbildning för vuxna Den här broschyren kan beställas från: Fritzes kundservice 106 47 Stockholm tel: 08-690 95 76 fax: 08-690 95 50 e-post: skolverket@fritzes.se

Läs mer

Nationellt och. Fyrisskolans gymnasiesärskola. Individuellt program Fyris E

Nationellt och. Fyrisskolans gymnasiesärskola. Individuellt program Fyris E Nationellt och Fyrisskolans gymnasiesärskola Individuellt program Fyris E Om gymnasiesärskolan I gymnasiesärskolan får eleverna en god grund för att studera vidare och för att kunna delta aktivt i samhällslivet.

Läs mer

Utvecklas hela livet LÄRVUX. kurskatalog Uppsala. Kurser på grundläggande nivå Kurser på gymnasial nivå Yrkeskurser. www.vux.uppsala.

Utvecklas hela livet LÄRVUX. kurskatalog Uppsala. Kurser på grundläggande nivå Kurser på gymnasial nivå Yrkeskurser. www.vux.uppsala. Utvecklas hela livet LÄRVUX kurskatalog Uppsala Kurser på grundläggande nivå Kurser på gymnasial nivå Yrkeskurser www.vux.uppsala.se 2 Välkommen och studera som vuxen! Har du lust att studera? Är du osäker

Läs mer

TILL ELEVEN. Kort om Särskild utbildning för vuxna

TILL ELEVEN. Kort om Särskild utbildning för vuxna TILL ELEVEN Kort om Särskild utbildning för vuxna Den här broschyren kan beställas från: Fritzes kundservice 106 47 Stockholm tel: 08-690 95 76 fax: 08-690 95 50 e-post: skolverket@fritzes.se ISBN 978-91-87115-82-0

Läs mer

Mål - Naturbruksprogrammet GY-2000 3 årig utbildning

Mål - Naturbruksprogrammet GY-2000 3 årig utbildning Mål - Naturbruksprogrammet GY-2000 3 årig utbildning (hämtat från Skolverkets hemsida) Programmet är inriktat mot djur, växter, natur och miljö. Man lär sig också om turism, miljö- och landskapsvård, bioenergi

Läs mer

YRKESUTBILDNING MED HÖGSKOLEBEHÖRIGHET

YRKESUTBILDNING MED HÖGSKOLEBEHÖRIGHET YRKESUTBILDNING MED HÖGSKOLEBEHÖRIGHET NUNTORP Kom som du är bli den du önskar Naturbruksgymnasiet Nuntorp är en liten familjär skola som ligger ett par mil norr om Vänersborg. Här erbjuder vi utbildning

Läs mer

Hund. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på

Hund. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på Hund Naturbruksprogrammet - Djur Läs mer på www.ingelstad.nu Årskurs 1 Året innehåller bl.a hundens beteende, grundläggande fostran och träning, olika hundsporter, klipp och trim Ditt första år på hundutbildningen

Läs mer

Välkommen på. gymnasieinformation!

Välkommen på. gymnasieinformation! Välkommen på gymnasieinformation! Gymnasiet Består av 18 olika program - 12 yrkesprogram - 6 högskoleförberedande program Olika behörighetskrav - beroende på vilket program du söker till Gymnasieexamen

Läs mer

Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING DJUR STUDIEVÄG DJURVÅRD/ NV

Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING DJUR STUDIEVÄG DJURVÅRD/ NV Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING DJUR STUDIEVÄG DJURVÅRD/ NV Dina val gör Du på sidan 5 (som är valblankett och lämnas in) Skriv namn och personnummer överst på sidan och skriv

Läs mer

Häst & Ridsport. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Läs mer på

Häst & Ridsport. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Läs mer på Häst & Ridsport Naturbruksprogrammet - Lantbruk Läs mer på www.ingelstorp.nu Årskurs 1 Året innehåller bl.a säkerhet, ergonomi, stallskötsel, sits- och balansträning Ditt första år på häst- och ridsport

Läs mer

SKOGS- UTBILDNING TRANSPORT- UTBILDNING GYMNASIE- SÄRSKOLA

SKOGS- UTBILDNING TRANSPORT- UTBILDNING GYMNASIE- SÄRSKOLA SKOGS- UTBILDNING TRANSPORT- UTBILDNING GYMNASIE- SÄRSKOLA Det gröna guldet NATURLIGT. Statusen på Naturbruksprogrammets skogsutbildningar vid Södra Vikens är hög. Skogsproduktion/Maskinförare, Skogsbruk/Grävmaskiner

Läs mer

Naturvetenskaplig profil

Naturvetenskaplig profil Naturvetenskaplig profil Naturbruksprogrammet - Djursjukvård, Hund eller Ridsport Läs mer på www.ingelstad.nu Årskurs 1 Första året innehåller bl.a anatomi, stökiometri, genetik, trigonometri Ditt första

Läs mer

Välkommen till Norrängsskolan i Hässleholm Gymnasiesärskola Gymnasieskola

Välkommen till Norrängsskolan i Hässleholm Gymnasiesärskola Gymnasieskola Välkommen till Norrängsskolan i Hässleholm Gymnasiesärskola Gymnasieskola s www.norrangsskolan.se Trygga elever med möjlighet till ett framgångsrikt vuxenliv www.hassleholm.se Gymnasiesärskolans program

Läs mer

Välkommen till. gymnasieinformation!

Välkommen till. gymnasieinformation! Välkommen till gymnasieinformation! Gymnasieskolan Består av 18 olika program - 12 yrkesprogram - 6 högskoleförberedande program Olika behörighetskrav - beroende på vilket program du söker till Gymnasieexamen

Läs mer

Välkommen till Norrängsskolan i Hässleholm

Välkommen till Norrängsskolan i Hässleholm Välkommen till Norrängsskolan i Hässleholm Gymnasieskola Gymnasiesärskola s www.norrangsskolan.se Trygga elever med möjlighet till ett framgångsrikt vuxenliv www.hassleholm.se Gymnasiesärskolans program

Läs mer

SVENLJUNGA / UDDETORP / SÖTÅSEN / AXEVALLA HÄSTCENTRUM TRÄDGÅRD SKOG LANTBRUK DJUR. Naturbruksprogrammet. ett yrkesprogram med högskolebehörighet

SVENLJUNGA / UDDETORP / SÖTÅSEN / AXEVALLA HÄSTCENTRUM TRÄDGÅRD SKOG LANTBRUK DJUR. Naturbruksprogrammet. ett yrkesprogram med högskolebehörighet Naturbruk SVENLJUNGA / UDDETORP / SÖTÅSEN / AXEVALLA HÄSTCENTRUM TRÄDGÅRD SKOG LANTBRUK DJUR Naturbruksprogrammet ett yrkesprogram med högskolebehörighet Möt Sofia och Marcus! Läs om våra elevambassadörer

Läs mer

Poängplaner Spånga Gymnasium. Ekonomiprogrammet Naturveteskapsprogrammet

Poängplaner Spånga Gymnasium. Ekonomiprogrammet Naturveteskapsprogrammet Poängplaner Spånga Gymnasium Ekonomiprogrammet Naturveteskapsprogrammet 2013-2016 Inriktningsprofil Djurkunskap Preliminär poängplan 2013-2016 Åk 1 Åk 2 Åk 3 SUMMA KURS Ht Vt Ht Vt Ht Vt poäng timmar GYMNASIEGEMENSAMMA

Läs mer

Hej alla sökanden till Särskild utbildning för vuxna (SUV)! Här kommer en folder om kurserna inför hösten -14.

Hej alla sökanden till Särskild utbildning för vuxna (SUV)! Här kommer en folder om kurserna inför hösten -14. Hej alla sökanden till Särskild utbildning för vuxna (SUV)! Här kommer en folder om kurserna inför hösten -14. Här kan du söka efter just den eller de kurser du vill gå. Ta hjälp av någon personal, god

Läs mer

SFS 2015:143 Bilaga 1 1. Nationella inriktningar på de nationella programmen i gymnasieskolan och programgemensamma ämnen för respektive program

SFS 2015:143 Bilaga 1 1. Nationella inriktningar på de nationella programmen i gymnasieskolan och programgemensamma ämnen för respektive program SFS 2015:143 Bilaga 1 1 Nationella inriktningar på de nationella programmen i gymnasieskolan och programgemensamma ämnen för respektive program Nationella program Omfattning i gymnasiepoäng för de programgemensamma

Läs mer

Mälardalens Ridgymnasium

Mälardalens Ridgymnasium Mälardalens Ridgymnasium VÄSTERÅS GUSTAVSBERG 1 Mälardalens Ridgymnasium VÄSTERÅS GUSTAVSBERG Mälardalens Ridgymnasiums vision är att Vara ett av Mellansveriges mest attraktiva naturbruksgymnasium som

Läs mer

Carl Adolph Agardhgymnasiet

Carl Adolph Agardhgymnasiet Carl Adolph Agardhgymnasiet Samhällsvetenskapsprogrammet Humanistiska programmet Du behöver inte vara bäst när du kommer - du är det när du slutar Språk är mycket mer än glosor och grammatik,. Det märker

Läs mer

PROGRAM INOM GYMNASIESÄRSKOLAN

PROGRAM INOM GYMNASIESÄRSKOLAN PROGRAM INOM GYMNASIESÄRSKOLAN 2016 2017 Välkommen till gymnasiesärskolan i Västerås Gymnasiesärskolan vänder sig till ungdomar i gymnasieåldern som har en utvecklingsstörning. Utbildningen under de fyra

Läs mer

GYMNASIE- SÄRSKOLAN 2015 2016

GYMNASIE- SÄRSKOLAN 2015 2016 PROGRAM INOM GYMNASIE- SÄRSKOLAN 2015 2016 Skolverksamheter Välkommen till gymnasiesärskolan i Västerås Gymnasiesärskolan vänder sig till ungdomar i gymnasieåldern med utvecklingsstörning. Utbildningen

Läs mer

Kan vi utbilda och träna framtidens lantbrukare och djurskötare?

Kan vi utbilda och träna framtidens lantbrukare och djurskötare? Kan vi utbilda och träna framtidens lantbrukare och djurskötare? Exempel på djurkurser med säkerhetsmål Djurkunskap grund Lantbruksdjurs skötsel Djursjukvård Arbetsliv naturbruk Arbetsmiljö och säkerhet

Läs mer

En gymnasiesärskola med hög kvalitet. 27 september 2012 Peter Gröndahl

En gymnasiesärskola med hög kvalitet. 27 september 2012 Peter Gröndahl En gymnasiesärskola med hög kvalitet 27 september 2012 Peter Gröndahl Syfte med reformen Hög kvalitet Flexibilitet Samverkan Harmonisering Tydlig struktur Bättre förberedelse Gymnasiesärskolans syfte Anpassad

Läs mer

IT TEKNIK IT-PROGRAMMET

IT TEKNIK IT-PROGRAMMET IT TEKNIK IT-PROGRAMMET UNDERVISNING. Våra lektioner består av tvåtimmarspass. För de elever som vill nå ytterligare högre betyg eller har behov av extra stöd och hjälp erbjuds två timmar extra undervisning

Läs mer

Gymnasiekatalog 2017/2018

Gymnasiekatalog 2017/2018 Gymnasiekatalog 2017/2018 1 DJURVÅRD HUND HÄST LANTBRUK TRÄDGÅRD DINGLEGYMNASIET EN SKOLA MED TRADITIONER OCH FRAMTIDA VISIONER INNEHÅLL DINGLEGYMNASIET AB är en nystartad friskola med visionen om att

Läs mer

Programstruktur Samhällsprogrammet Beteendevetenskap

Programstruktur Samhällsprogrammet Beteendevetenskap Programstruktur Beteendevetenskap är en bred utbildning som ger dig många valmöjligheter i framtiden. Du som söker till SAMHÄLL väljer en studieförberedande utbildning, som ger goda kunskaper inom många

Läs mer

Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING DJUR STUDIEVÄG HUND

Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING DJUR STUDIEVÄG HUND Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING DJUR STUDIEVÄG HUND Dina val gör Du på sidan 5 (som är valblankett och lämnas in) Skriv namn och personnummer överst på sidan och skriv under

Läs mer

Läsåret 2014/2015. Skolan. Du hittar mer information på. www.gymnasiumskaraborg.se

Läsåret 2014/2015. Skolan. Du hittar mer information på. www.gymnasiumskaraborg.se Läsåret 2014/2015 Skolan Du hittar mer information på www.gymnasiumskaraborg.se Gymnasiesärskolan i Skaraborg läsåret 2014/2015 1 Välkommen till gymnasiesärskolan I den gymnasiesärskola som startar höstterminen

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL LÄRVUX. Särskild utbildning för vuxna

VÄLKOMMEN TILL LÄRVUX. Särskild utbildning för vuxna VÄLKOMMEN TILL LÄRVUX Särskild utbildning för vuxna Vad är Lärvux? Lärvux är en egen skolform som består av en grundläggande och en gymnasial nivå. Du är välkommen att söka kurser hos oss om du behöver

Läs mer

DITT GYMNASIEVAL. skåne nordväst. Gymnasiesärskolan

DITT GYMNASIEVAL. skåne nordväst. Gymnasiesärskolan DITT Gymnasiesärskolan GYMNASIEVAL skåne nordväst Helsingborg, Klippan, Landskrona, Svalöv, Ängelholm, Perstorp, Åstorp, Höganäs, Bjuv, Båstad, Örkelljunga. GYMNASIESÄRSKOLA ALLMÄN INFORMATION Innehåll

Läs mer

Så fungerar den svenska gymnasieskolan

Så fungerar den svenska gymnasieskolan Så fungerar den svenska gymnasieskolan Alla ungdomar i Sverige som har studerat klart på grundskolan har rätt att studera en treårig utbildning i gymnasieskolan. En utbildning i gymnasieskolan ger bra

Läs mer