HEMSIDAN OCH SHOWROOM

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HEMSIDAN OCH SHOWROOM"

Transkript

1 HEMSIDAN OCH SHOWROOM Detta är förstasidan ni möter när ni besöker Här kan ni välja viken region ni vill kika närmare på samt klicka er in på flikarna längst upp för att få veta mer om oss. Under fliken UF alumni kan ni läsa om ett givande nätverk som ni kan gå med i efter att ni har avvecklat ert UF-företag. Längre ner på sidan finns det inspirerande artiklar och nyheter med den viktigaste informationen om vad som är aktuellt just. Här kommer bland annat information och deadlines angående registreringen, affärsplanen, mässan et.c att läggas upp med länkar som tar dig direkt till viktiga moment.

2 Klickar ni på fliken Gymnasium så hittar ni all information om rör UF-företagande. I menyn till höger finns det flikar som innehåller samlad fakta för bland annat lärare, elever och föräldrar. Har ni frågor angående hur man startar, driver eller avvecklar ert företag så finns svaren här. Här kommer även all information om tävlingar och mässan Entreprenörskap på riktigt 2017 att dyka upp.

3 Längst upp i högra hörnet så loggar ni in på er egen sida och lämnar den publika sidan. Detta är sidan ni möts av när ni loggar in och detta är ett exempel på hur det kan se ut om ni inte är klar med er registrering. I detta fall är inte registreringsavgiften betald, det finns ingen rådgivare tillagd och alla medlemmar i företaget har inte registrerat sig. När detta är gjort så ändras det röda ringen till en grön cirkel med texten KLAR. Det är först då ni kan börja bedriva ert UF-företag.

4 Längre ner på sidan finns det både nationella och regionala erbjudanden som hjälper er att starta ett bankkonto, bokföringsprogam, säljstöd, webshop och mycket mer. Längst upp på er privata sida finns det en flik som heter Ekonomiutbildning. Där hittar ni en guide och enkla ekonomiutbildningar som hjälper er igenom uppstarten av företaget, korta utbildningar om hur ni ska bokföra er ekonomi under året och slutligen hur ni avvecklar UF-företaget på smartast sätt.

5 Klickar ni längst upp i vänstra hörnet på den lilla symbolen bredvid ert namn så kommer ni till er profil där ni lägger till personuppgifter, skolinformation och företagsdetaljer. Under fliken Mitt UF-företag finns all information om er affärsidé samt vilken lärare och rådgivare ni har. Här ser ni i företaget om ni har kvar att färdigställa något obligatoriska moment som exempel affärsplan, registrering, rådgivarkontakt osv.

6 Längre ner på sidan finns företagets produktbeskrivning, affärsidé, information om medlemmarna i företaget och fler företagsdetaljer. Här kan ni även skriva ut ert registreringsbevis. Informationen på de två ovanstående bilderna lägger ni till eller ändrar under Redigera företag.

7 Här väljer ni/ändrar företagsnamn, företagstyp, vilken bransch ert UF-företag riktar sig till, vad er affärsidé är samt hur många medlemmar ni är i företaget. Längre ner på sidan lägger ni till rådgivare, lärare och så småningom er årsredovisning.

8 Här laddar ni upp er logotyp som kommer att fungera som er profilbild. Ni kan även skriva en slogan som kommer att synas på ert Showroom samt en produktbeskrivning och bilder på produkten. Under rubriken kontakt så har ni möjlighet att lägga till webbplats, e-postadress, webshop, Facebook, Instagram, Twitter och Tumblr. Ni kan sedan välja en av dessa som er huvudkontakt, till exempel hemsida.

9 Ni har möjlighet att välja mellan två cover images som kommer synas högst upp på er sida i Showroom, vilka dessa två bilder är beror på vilken företagsbransch ni verkar inom. Dessa två bilder finns att välja mellan inom Mat & Dryck. Det går inte att lägga till egna bilder. Om ni har ett företag som riktar sig mot Mode & Design så finns dessa två cover images att välja mellan.

10 Klickar ni högst upp i vänstra hörnet på loggan UF-företagande så kommer ni direkt till Showroom. Här syns alla registrerade UF-företag i hela Sverige. Gratis marknadsföring helt enkelt! Klickar ni på fliken Visa statistik i mitten av bilden så visas statistik på hur många UF-företag det finns, hur många som verkar inom olika branscher samt hur många som erbjuder en vara, tjänst eller både och.

11 Statistik på hur många elever, lärare respektive rådgivare som är registrerade i Sverige på Showroom. Klickar ni som exempel på Keeo UF kommer ni att hamna i deras Showroom.

12 Keeo UF har lagt till sin logotyp och under den har de skrivit sin slogan. De har även valt en cover image som finns tillgänglig för företag inom Hus & Hem. De har gjort en bra beskrivning av sin affärsidé och gjort lagt till bilder av sig själva under presentationen av medlemmarna i företaget. Längre ner på sidan har de en fullständig produktpresentation med tillhörande bild och även direktlänkar till UF-företagets Facebook, Instagram, och deras webshop.

13 Alla UF-företag har möjlighet att lägga till en huvudkontakt som passar, och Keeo UF har lagt till en direktlänk till deras webshop. Det går även att byta ut huvudkontakten till exempelvis sitt Instagram-konto. Keeo UFs webshop

14 Klickar du på loggan UF-företagande högst upp i vänstra hörnet kommer du tillbaka till den publika Showroom-sidan. Här kan du välja att söka UF-företag i hela Sverige eller söka bland olika regioner, vilken kategori de verkar i eller utifrån vilket program de går. Väljer du Handels- och Administrationsprogrammet så kommer alla UF-företag i Sverige upp som går Handels- och Administrationsprogrammet detta läsår. Skillnaden om ett UF-företag har ett rosa eller svart företagsnamn beror på om Showrommet är aktivt. De rosa företagsnamnen är klickbara och deras Showroom går att klicka sig in på. Om rubriken är svart så har inte UF-företaget uppdaterat sitt Showroom. För att ert UF-företag ska bli aktivt och publikt dvs. att alla kan se ert Showroom så måste ni lägga till kontaktuppgifter, rubrik på er produkt och en produktbeskrivning. Detta gör ni under fliken Mitt UF-företag och sedan Redigera företag.

Intygsberättigad. 5 obligatoriska moment. 3 tilläggsmoment

Intygsberättigad. 5 obligatoriska moment. 3 tilläggsmoment Skypegenomgång Kalendarium Intygsberättigad 5 obligatoriska moment Digital registrering Affärsplan Minst två säljtillfällen Personlig träff med rådgivaren Årsredovisning 3 tilläggsmoment Exempel Fler

Läs mer

UF registrering 2013-09-10 Så här går det till.

UF registrering 2013-09-10 Så här går det till. UF registrering 2013-09-10 Så här går det till. Här nedan förklaras genom bilder och text vad eleverna går igenom i momentet registrering. Som ni säkert vet genomgår vi ett skifte av webbplats och en del

Läs mer

Våra digitala kanaler Hjälpmedel till dig som UF-lärare

Våra digitala kanaler Hjälpmedel till dig som UF-lärare Skypegenomgång Kalendarium Sociala medier Våra digitala kanaler Hjälpmedel till dig som UF-lärare www.ungforetagsamhet.se/skane http://www.facebook.com/ungforetagsamhetskane Instagram: ufskane www.youtube.com/ufskane

Läs mer

Aktivitetskalender läsåret 2018/2019 Ung Företagsamhet i Östergötland

Aktivitetskalender läsåret 2018/2019 Ung Företagsamhet i Östergötland Aktivitetskalender läsåret 2018/2019 Ung Företagsamhet i Östergötland Processutbildningen UF-företagande Anmälan kommer att krävas till flera av nedanstående aktiviteter och vissa har även platsbegränsning.

Läs mer

GUIDE FÖR UF-ÅRET 1 1

GUIDE FÖR UF-ÅRET 1 1 GUIDE FÖR UF-ÅRET 1 Inledning I en Guide för UF-året har vi samlat en massa bra tips och råd för dig som ska driva UF-företag. Du kan använda guiden som ett uppslagsverk under ditt UF-år för att få stöd

Läs mer

UF-företags- och rådgivarresursen

UF-företags- och rådgivarresursen UF-företags- och rådgivarresursen INNEHÅLL Inledning Förberedelser Möte 1 - Starta Affärsplan och mål Möte 2 - Driva Profilering och varumärkesbyggnad Produktion och inköp Sälj Möte 3 - Driva Sälj Ekonomi

Läs mer

Lathund för UF-lärare

Lathund för UF-lärare Lathund för UF-lärare - En miniguide för dig som handleder UF-företag 2016/2017 Hej! Varje år genomgår ca 1000 gymnasieelever i Jönköpings län processutbildningen UF-företagande. Det innebär att de startar,

Läs mer

Lärarseminarium. Steg 2: DRIVA. ett UF-företag. 19 november. Steg 3: AVVECKLA ett UF-företag 10 mars. Steg 1: STARTA. ett UF-företag.

Lärarseminarium. Steg 2: DRIVA. ett UF-företag. 19 november. Steg 3: AVVECKLA ett UF-företag 10 mars. Steg 1: STARTA. ett UF-företag. Lärarseminarium Steg 2: DRIVA ett UF-företag 19 november Steg 1: STARTA ett UF-företag 9 september Steg 3: AVVECKLA ett UF-företag 10 mars Hur väl förberedd känner du dig inför att handleda ett UF-företag?

Läs mer

Starthäfte för elever

Starthäfte för elever Starthäfte för elever Vi tror på unga människor och vill att de ska tro på sin egen företagsamhet. För dig som är nyfiken på UF-företagande! Detta häfte riktar sig till dig som är nyfiken på hur det fungerar

Läs mer

Avveckla UF-företaget

Avveckla UF-företaget Avveckling Avveckling Avveckla UF-företaget Leverera beställningar Sälja slut på lager Betala leverantörer och andra skulder Få betalt från kunderna för de sista fakturorna Se till att bokföringen är i

Läs mer

Ung Företagsamhet Örebro län

Ung Företagsamhet Örebro län INFORMATION Oktober Startskott! Kalender 2018//2019 Nordea erbjuder Registrering 2018/2019 Affärsidéer - regler Affärsplan 30/11 2018 Utbildningsmaterial Utbildningstillfällen Kontaktuppgifter VIKTIGA

Läs mer

Inledning. Driva 10 Marknadsföring 11 Kontakta rådgivare 11 Försäljning, bokföring 11 Regional mässa 12

Inledning. Driva 10 Marknadsföring 11 Kontakta rådgivare 11 Försäljning, bokföring 11 Regional mässa 12 GUIDE FÖR UF-ÅRET 1 Inledning I en Guide för UF-året har vi samlat en massa bra tips och råd för dig som ska driva UF-företag. Du kan använda guiden som ett uppslagsverk under ditt UF-år för att få stöd

Läs mer

Kalendarium aktiviteter för UF-lärare & skolledare läsår 2016/2017 Senast uppdaterad 1 juni Med reservation för ändringar.

Kalendarium aktiviteter för UF-lärare & skolledare läsår 2016/2017 Senast uppdaterad 1 juni Med reservation för ändringar. Kalendarium läsåret 2016/2017 Ung Företagsamhet i Östergötland Processutbildningen UF-företagande Anmälan kommer att krävas till flera av nedanstående aktiviteter och vissa har även platsbegränsning. Vi

Läs mer

Vad är Ung Företagsamhet?

Vad är Ung Företagsamhet? Ung Företagsamhet Örebro Län Starthäfte - Tips och råd för dig som skall starta och driva ett UF-företag Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2018 2019 Med en egen affärsidé, riktiga pengar och kontakter

Läs mer

Ung Företagsamhet Skåne

Ung Företagsamhet Skåne INFORMATION DECEMBER Läsårets siffror Affärsplanen Lärarkonferensen UF då & Nu: The story UF på IM-programmet Skånes regionala mässa Viktiga datum Anmälan/utställarplatser Tävlingar/Tävlingskriterier Deadlines

Läs mer

Det här är några av de förmågor som eleverna tränar på under ett UF-år. Viktiga förmågor för ett framtida arbetsliv.

Det här är några av de förmågor som eleverna tränar på under ett UF-år. Viktiga förmågor för ett framtida arbetsliv. 1 Det här är några av de förmågor som eleverna tränar på under ett UF-år. Viktiga förmågor för ett framtida arbetsliv. Men också förmågor som är svåra att hantera för en elev med någon form av funktionsvariationer.

Läs mer

Ung Företagsamhet Skåne

Ung Företagsamhet Skåne Information December VIKTIGA DATUM LÄSÅR 2013/2014 Registreringen stängd Halvårsavstämning Roll-Up Varning! Ideon Mässan Anmälan öppen Tävlingsdag Seminarium för framtida UF-elever Fortbildningar till

Läs mer

Vad är Ung Företagsamhet?

Vad är Ung Företagsamhet? Ung Företagsamhet Kalmar Län Starthäfte- Elev - Tips och råd för dig som skall starta och driva ett UF-företag. Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 13/14 Att driva ett UF-företag innebär att under

Läs mer

STARTHÄFTE 2017/2018 TIPS OCH RÅD FÖR DIG SOM SKALL STARTA OCH DRIVA ETT UF-FÖRETAG

STARTHÄFTE 2017/2018 TIPS OCH RÅD FÖR DIG SOM SKALL STARTA OCH DRIVA ETT UF-FÖRETAG STARTHÄFTE 2017/2018 TIPS OCH RÅD FÖR DIG SOM SKALL STARTA OCH DRIVA ETT UF-FÖRETAG VÄLKOMMEN TILL UNG FÖRETAGSAMHET LÄSÅRET 2017-2018! Med en egen affärsidé, riktiga pengar och kontakter med näringslivet

Läs mer

Avveckling steg för steg

Avveckling steg för steg Avveckling steg för steg Nu börjar det bli dags att avveckla UF-företaget. Använd checklistan nedan till er hjälp. 1. Sälj slut på varor Bestäm när sista säljtillfället för vara/tjänst ska genomföras.

Läs mer

Vad är Ung Företagsamhet?

Vad är Ung Företagsamhet? Ung Företagsamhet Örebro Län Starthäfte - Tips och råd för dig som skall starta och driva ett UF-företag Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2019 2020 Med en egen affärsidé, riktiga pengar och kontakter

Läs mer

Aktivitetskalender läsåret 2019/2020 Ung Företagsamhet i Östergötland

Aktivitetskalender läsåret 2019/2020 Ung Företagsamhet i Östergötland Aktivitetskalender läsåret 2019/2020 Ung Företagsamhet i Östergötland Aktivitetskalender för UF-lärare & skolledare läsåret 2019/2020 Senast uppdaterad 13 maj 2019. Med reservation för ändringar. Processutbildningen

Läs mer

Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret

Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret Ung Företagsamhet Örebro Län Starthäfte - Tips och råd för dig som skall starta och driva ett UF-företag Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2016-2017 Med en egen affärsidé, riktiga pengar och kontakter

Läs mer

MÖTESGUIDE FÖR UF-FÖRETAG OCH RÅDGIVARE

MÖTESGUIDE FÖR UF-FÖRETAG OCH RÅDGIVARE MÖTESGUIDE FÖR UF-FÖRETAG OCH RÅDGIVARE Hej! Vad roligt att ni som UF-företag och rådgivare ska samarbeta under ett UF-år. Ni har en mycket spännande tid framför er. Syftet med den här mötesguiden är att

Läs mer

Aktivitetskalender läsåret 2019/2020 Ung Företagsamhet i Östergötland

Aktivitetskalender läsåret 2019/2020 Ung Företagsamhet i Östergötland Aktivitetskalender läsåret 2019/2020 Ung Företagsamhet i Östergötland Aktivitetskalender för UF-lärare & skolledare läsåret 2019/2020 Med reservation för ändringar, senast uppdaterad 09 augusti 2019. Processutbildningen

Läs mer

Vad är Ung Företagsamhet?

Vad är Ung Företagsamhet? Ung Företagsamhet Kalmar Län Starthäfte- Elev - Tips och råd för dig som skall starta och driva ett UF-företag. Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 13/14 Att driva ett UF-företag innebär att under

Läs mer

Ung Företagsamhet i Östergötland besöker elever som ska driva UF-företag under septemberoktober

Ung Företagsamhet i Östergötland besöker elever som ska driva UF-företag under septemberoktober Aktivitetskalender för UF-elever läsår 2017/2018 Senast uppdaterad 31 maj 2017. Med reservation för ändringar. Anmälan till samtliga elevaktiviteter görs via vår hemsida www.ungforetagsamhet.se September

Läs mer

Ung Företagsamhet för elever. Så här går det till!

Ung Företagsamhet för elever. Så här går det till! Ung Företagsamhet för elever Så här går det till! För dig som är nyfiken på Ung Företagsamhet Den här skriften är till dig som är nyfiken på hur det fungerar att driva ett företag genom Ung Företagsamhet.

Läs mer

Ung Företagsamhet Örebro län

Ung Företagsamhet Örebro län INFORMATION Nyhetsbrev 2 VIKTIGA DATUM LÄSÅR 2017/2018 Våren 2018 10 jan Anmälan till regional mässa öppnar 18 jan Steg 2-utbildning i UF företagande Läsårets siffror 2017/2018 Kalender Utbildningstillfällen

Läs mer

Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret

Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret Ung Företagsamhet Skåne Starthäfte - Tips och råd för dig som skall starta och driva ett UF-företag Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2016-2017 Med en egen affärsidé, riktiga pengar och kontakter

Läs mer

Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2014-2015

Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2014-2015 Ung Företagsamhet Skåne Starthäfte - Tips och råd för dig som skall starta och driva ett UF-företag Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2014-2015 Med en egen affärsidé, riktiga pengar och kontakter

Läs mer

Ung Företagsamhets Rådgivarguide

Ung Företagsamhets Rådgivarguide Ung Företagsamhets Rådgivarguide Året som Rådgivare Vi vill börja med att tacka dig för den tid och det engagemang som du väljer att lägga som rådgivare åt ett nystartat UF-företag. I utbyte lovar vi ett

Läs mer

STARTHÄFTE UNG FÖRETAGSAMHET ÄLVSBORG

STARTHÄFTE UNG FÖRETAGSAMHET ÄLVSBORG STARTHÄFTE UNG FÖRETAGSAMHET ÄLVSBORG Tips och råd för dig som skall starta och driva ett UF-företag Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2015-2016! Med en egen affärsidé, riktiga pengar och kontakter

Läs mer

Årets Affärsplan 2014 - Bra information

Årets Affärsplan 2014 - Bra information Årets Affärsplan 2014 - Bra information DEADLINE 10 NOVEMBER VIKTIG INFORMATION Först och främst, att skriva en affärsplan är ett obligatoriskt moment i UF-kursen. Men det är helt och hållet frivilligt

Läs mer

Rådgivarguide 2013-2014

Rådgivarguide 2013-2014 Rådgivarguide 2013-2014 Jag får vässa mig själv när jag ger av mina erfarenhet samtidigt som jag får en insikt i hur unga människor tänker och resonerar. Året som Rådgivare Vi vill börja med att tacka

Läs mer

Starthäfte för lärare

Starthäfte för lärare Starthäfte för lärare Vi tror på unga människor och vill att de ska tro på sin egen företagsamhet. För dig som är intresserad av UF-företagande! Den här häftet är till för dig som är lärare. Vi vill på

Läs mer

Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2015-2016

Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2015-2016 Ung Företagsamhet Skåne Starthäfte - Tips och råd för dig som skall starta och driva ett UF-företag Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2015-2016 Med en egen affärsidé, riktiga pengar och kontakter

Läs mer

Avveckling och Årsredovisning

Avveckling och Årsredovisning Avveckling och Årsredovisning Avveckling Avveckla UF-företaget Leverera beställningar Sälja slut på lager Betala leverantörer och andra skulder Få betalt från kunderna för de sista fakturorna Se till att

Läs mer

Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2013-2014

Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2013-2014 Ung Företagsamhet Skåne Starthäfte - Tips och råd för dig som skall starta och driva ett UF-företag Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2013-2014 Med en egen affärsidé, riktiga pengar och kontakter

Läs mer

Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida

Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida Skapa nyhet Alla ändringar du gör för en nyhet sparas automatiskt.

Läs mer

Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret

Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret Ung Företagsamhet Skåne Starthäfte - Tips och råd för dig som skall starta och driva ett UF-företag Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2017-2018 Med en egen affärsidé, riktiga pengar och kontakter

Läs mer

RÅDGIVARGUIDE TACK FÖR ATT DU ENGAGERAR. Under året kommer dina elever att starta, driva och avveckla ett företag. DIG FÖR SVERIGES FRAMTID.

RÅDGIVARGUIDE TACK FÖR ATT DU ENGAGERAR. Under året kommer dina elever att starta, driva och avveckla ett företag. DIG FÖR SVERIGES FRAMTID. Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap. På riktigt. ungforetagsamhet.se RÅDGIVARGUIDE ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE INOM UNG FÖRETAGSAMHET Under året kommer dina elever att starta, driva

Läs mer

ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG. TACK FÖR ATT DU ENGAGERAR DIG FÖR SVERIGES FRAMTID.

ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG. TACK FÖR ATT DU ENGAGERAR DIG FÖR SVERIGES FRAMTID. Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap. På riktigt. ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG. TACK FÖR ATT DU ENGAGERAR DIG FÖR SVERIGES FRAMTID. Tack för ditt engagemang för

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. UF-företagande FÖRETAGSNAMN:

ÅRSREDOVISNING. UF-företagande FÖRETAGSNAMN: Verksamhetsår: UF-företagets registrerings nr: VD:ns namn: Adress: Ort & Län: ÅRSREDOVISNING UF-företagande FÖRETAGSNAMN: UF Årsredovisningen ska laddas upp på www.ungforetagsamhet.se under perioden 1

Läs mer

Feriearbete i Bodens kommun

Feriearbete i Bodens kommun Feriearbete i Bodens kommun Kommunledningsförvaltningen Feriearbete_Handledning_v01.doc 2 (8) Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Skapa konto... 3 3 Logga in... 4 4 Glömt lösenord... 4 5 Redigera användarprofil...

Läs mer

HEMSIDAN. Innehållsförteckning:

HEMSIDAN. Innehållsförteckning: - 1 - HEMSIDAN Här kommer en liten guide med bilder och text för att hjälpa dig hitta bättre på hemsidan. Jag visar de viktigaste sakerna du bör veta, men kolla gärna runt själv och lär dig sidan, vad

Läs mer

Ung Företagsamhet och effekter av utbildning i entreprenörskap raps-dagarna 25 oktober 2013

Ung Företagsamhet och effekter av utbildning i entreprenörskap raps-dagarna 25 oktober 2013 Ung Företagsamhet och effekter av utbildning i entreprenörskap raps-dagarna 25 oktober 2013 Historik Etableringen i Sverige Tre drivande personer och ett antal lyckliga sammanträffanden gjorde att Ung

Läs mer

Lathund hur du registrerar företag och verksamheter på nykopingsguiden.se

Lathund hur du registrerar företag och verksamheter på nykopingsguiden.se Lathund hur du registrerar företag och verksamheter på nykopingsguiden.se Alla företag och föreningar inom Nyköpings och Oxelösunds besöksnäring får kostnadsfritt presentera sin verksamhet och sina evenemang

Läs mer

SKAPA EN ARTIKEL MED AUTOMATISKA PUBLICERINGSTIDER

SKAPA EN ARTIKEL MED AUTOMATISKA PUBLICERINGSTIDER Joomla Guide 2.5.11 ARTIKLAR SKAPA EN ARTIKEL med publ.tider Sida 1 av 9 SKAPA EN ARTIKEL MED AUTOMATISKA PUBLICERINGSTIDER En artikel kan ha en automatisk publiceringstid, både gällande sätta igång en

Läs mer

Starthäfte UF-företagande Uppsala län 2013/2014

Starthäfte UF-företagande Uppsala län 2013/2014 Starthäfte UF-företagande Uppsala län 2013/2014 Så sjuuuukt nice! Kan skolan bli roligare än så här? - fd UF-företagare Uppsala län Grattis! Du är en av dem som i år ska driva UF-företag med oss. I detta

Läs mer

Elevhäfte grundskolan år 6-9 Namn: Klass: Skola:

Elevhäfte grundskolan år 6-9 Namn: Klass: Skola: Elevhäfte grundskolan år 6-9 Namn: Klass: Skola: Hej! Vad roligt att just du ska få gå på Ung Företagsamhets mässa för unga företagare! Det kommer att bli en dag fylld av upplevelser och kreativitet! I

Läs mer

Ekonomi och UF-företagande Välkomna!

Ekonomi och UF-företagande Välkomna! Ekonomi och UF-företagande Välkomna! Hanna & Sara Dagens fokus: Från budget till bokslut - ett UFföretags ekonomiska delar Vilka ekonomiska delar ingår i UF-företagandet? 1. Starta Budgetering (ingår i

Läs mer

Årets UF-företag kvaltävling 2 Rapport - region Halland

Årets UF-företag kvaltävling 2 Rapport - region Halland Årets UF-företag kvaltävling 2 Rapport - region Halland Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag, för att därifrån kvalificera sig till SM i Ung Företagsamhet. UF-företaget

Läs mer

Starthäfte - Tips och råd för dig som UF-företagare

Starthäfte - Tips och råd för dig som UF-företagare Starthäfte - Tips och råd för dig som UF-företagare Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2013-2014 Att driva ett UF-företag innebär att under ett år starta, driva och avveckla ett företag. För många

Läs mer

Starthäfte- Elev. Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 14/15. Ung Företagsamhet Kalmar

Starthäfte- Elev. Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 14/15. Ung Företagsamhet Kalmar Ung Företagsamhet Kalmar Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 14/15 Starthäfte- Elev - Tips och råd för dig som skall starta och driva ett UF-företag UF-Föeretagande 14/15 Att driva ett UF-företag

Läs mer

Årets UF-företag UF Göteborg Deadline 25 januari 2017 kl.12.00

Årets UF-företag UF Göteborg Deadline 25 januari 2017 kl.12.00 Årets UF-företag UF Göteborg Deadline 25 januari 2017 kl.12.00 Alla UF-företag som deltar på UF-mässan den 13 mars får tävla i Årets UF-företag. 1an och 2an kvalificerar sig till SM i Ung Företagsamhet.

Läs mer

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 1 Innehåll Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Välkommen till PictureMyLife!

Välkommen till PictureMyLife! Kommunicera enkelt med bilder Välkommen till PictureMyLife! digitala verktyg för barn och unga med behov av särskilt stöd Roligt att du vill bli prenumerant på PictureMyLife! Du kan nu använda våra bildbaserade

Läs mer

Starthäfte. - Tips och råd för dig som UF-lärare

Starthäfte. - Tips och råd för dig som UF-lärare Starthäfte - Tips och råd för dig som UF-lärare Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2014-2015 Detta häfte innehåller information till dig som UF-lärare som kan vara bra att ha samlad på ett och samma

Läs mer

RÅDGIVARGUIDE ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG.

RÅDGIVARGUIDE ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG. RÅDGIVARGUIDE ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG. Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap. Tack för ditt engagemang för Sveriges framtid. Vi vill börja med att tacka dig

Läs mer

GUIDE REGISTRERA ETT EVENEMANG PÅ EVENEMANGSGUIDEN Gå in på www.eskilstuna.se/evenemang och klicka på knappen Registrera ett evenemang.

GUIDE REGISTRERA ETT EVENEMANG PÅ EVENEMANGSGUIDEN Gå in på www.eskilstuna.se/evenemang och klicka på knappen Registrera ett evenemang. GUIDE REGISTRERA ETT EVENEMANG PÅ EVENEMANGSGUIDEN Gå in på www.eskilstuna.se/evenemang och klicka på knappen Registrera ett evenemang. OBS!! Viktig information innan du börjar att fylla i registreringsformuläret!

Läs mer

Starthäfte. för dig som UF-företagare

Starthäfte. för dig som UF-företagare Starthäfte för dig som UF-företagare Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2014-2015 Att driva ett UF-företag innebär att under ett år starta, driva och avveckla ett företag. För många är UF-året den

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

HANTERING AV ELEKTRONISKA PERSONALLIGGARE INOM VATTENFALL SERVICES

HANTERING AV ELEKTRONISKA PERSONALLIGGARE INOM VATTENFALL SERVICES HANTERING AV ELEKTRONISKA PERSONALLIGGARE INOM VATTENFALL SERVICES INFORMATION FÖR VERKSAMMA NÄRINGSIDKARE PÅ BYGGARBETSPLATSEN T.EX. UNDERENTREPRENÖRER 1(10) version 0.93 2017-03-27 Information om användande

Läs mer

Hur kan man locka fler ungdomar till Göteborgs hamns hemsida?

Hur kan man locka fler ungdomar till Göteborgs hamns hemsida? Hur kan man locka fler ungdomar till Göteborgs hamns hemsida? När man går in på en webbsida är det utseendet och designen som står i centrum. Om det är en färglös hemsida kopplar man direkt det till något

Läs mer

Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande

Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande Anmälan kommer att krävas till flera av nedanstående aktiviteter och vissa har även platsbegränsning. Vi skickar ut separata

Läs mer

Manual. Att skapa lokala Facebooksidor

Manual. Att skapa lokala Facebooksidor Manual Att skapa lokala Facebooksidor Skapa en Facebooksida 1. Logga in på Facebook med din vanliga, privata inloggning. När du har skapat sidan kommer du alltid att publicera på sidan som just sida, och

Läs mer

4. Tävlingar. 5. Marknadsföring. 6. Avslutning

4. Tävlingar. 5. Marknadsföring. 6. Avslutning 1. Praktisk information Schema för mässdagen Monterdetaljer Beställningar 4. Tävlingar Varför tävla? Hur tävlar man? Prisutdelning 2. Monterinspiration Jurymedlem tipsar Montervinnare tipsar Bildspel 3.

Läs mer

RACCOON DEVELOPMENT AB

RACCOON DEVELOPMENT AB INNEHÅLL NYHETER 2-4 ARTIKLAR 5-7 BANNERS 8-10 SIDOR 11-15 AVDELNINGAR 16-17 MENY 18-20 TIDNINGEN 21-23 MEDARBETARE 24-26 FÖRSTASIDAN 27-28 Sid 2 NYHETER Hantera nyheter För att lägga till nyheter - klicka

Läs mer

Lathund hur du registrerar verksamheter och evenemang på nykopingsguiden.se

Lathund hur du registrerar verksamheter och evenemang på nykopingsguiden.se Lathund hur du registrerar verksamheter och evenemang på nykopingsguiden.se Alla företag och föreningar inom Nyköpings och Oxelösunds besöksnäring får kostnadsfritt presentera sin verksamhet och sina evenemang

Läs mer

Välkommen som testpilot av plattformen PictureMyLife!

Välkommen som testpilot av plattformen PictureMyLife! Kommunicera enkelt med bilder TESTPILOT Välkommen som testpilot av plattformen PictureMyLife! digitala verktyg för barn och unga med behov av särskilt stöd. Kul att du vill vara med och testa den första

Läs mer

Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide

Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide Skolplattformen på en lärplatta och smartphone stockholm.se Innehåll Att logga in 4 Kom till Startsidan via SharePoint 4 Min skola 5 Teams ditt

Läs mer

4. Marknadsföring. 5. Monteragerande. 6. Avslutning

4. Marknadsföring. 5. Monteragerande. 6. Avslutning 1. Praktisk information Schema för mässdagen Karta över mässhallen Monterdetaljer Beställningar 2. Monterutformning Kriterier Årets Monter Juryn tipsar Att planera montern 3. Tävlingar Varför tävla? Hur

Läs mer

En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala. Svenska läromedel på internet

En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala. Svenska läromedel på internet En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala Svenska läromedel på internet Uppdaterad 19 augusti 2015 Konto Bli medlem Klicka på hänglåset uppe till höger och välj menyalternativet

Läs mer

TÄVLINGSLEDARE. [En enkel guide för hur du som tävlingsledare använder SVEMO TA]

TÄVLINGSLEDARE. [En enkel guide för hur du som tävlingsledare använder SVEMO TA] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se TÄVLINGSLEDARE [En enkel guide för hur du som tävlingsledare använder SVEMO TA] Innehåll Inledning...

Läs mer

Kalendarium läsåret 2013/2014 Ung Företagsamhet i Östergötland För utbildningskonceptet UF-företagande

Kalendarium läsåret 2013/2014 Ung Företagsamhet i Östergötland För utbildningskonceptet UF-företagande Kalendarium läsåret 2013/2014 Ung Företagsamhet i Östergötland För utbildningskonceptet UF-företagande Anmälan kommer att krävas till flera av nedanstående aktiviteter och vissa har även platsbegränsning.

Läs mer

Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben

Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben 1 Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben Innehåll Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 Allmänna inställningar hur du ändrar

Läs mer

Använda SYV-spindeln

Använda SYV-spindeln 2015-02-19 Använda SYV-spindeln Instruktioner för att komma igång! 1 av 11 Komma igång! 1. Registrera en användare och logga in För att börja använda SYV-spindeln är det första du måste göra att registrera

Läs mer

Guide för att komma igång med Laget.se

Guide för att komma igång med Laget.se Guide för att komma igång med Laget.se För att lättare komma igång med hemsidan för laget har Öjebyns IBF skapat ett dokument för att hjälpa er med detta: Klicka på Menyerna nedan för att hoppa till det

Läs mer

Titel Version Datum Sida Användarhandledning Laget.se/LNIK

Titel Version Datum Sida Användarhandledning Laget.se/LNIK 0.1 2013-01-12 1 (52) Innehållsförteckning 1. Introduktion... 3 1.1. Syfte med dokumentet... 3 2. Tillgång och behörigheter... 4 2.1. Generellt... 4 2.2. Huvudmenyn efter inloggning... 5 2.3. Administratörsvyn...

Läs mer

Självrättande förhör

Självrättande förhör Självrättande förhör Spara tid med Glosboken.se Självrättande förhör som enkelt individanpassas Skapa nytt förhör: Välj kurs, övning och frågor Välj deltagare Välj individanpassning hur förhöret ska utföras

Läs mer

Barn och unga för en hållbar utveckling

Barn och unga för en hållbar utveckling Barn och unga för en hållbar utveckling BARN OCH UNGA FÖR EN HÅLLBAR UTVECKLING Välkommen till Grön Flagg! Håll Sverige Rent har utvecklat ett nytt digitalt verktyg för att göra ert arbete enklare och

Läs mer

Manual för nya hemsidan. Grundläggande funktioner för lagledare

Manual för nya hemsidan. Grundläggande funktioner för lagledare Manual för nya hemsidan Grundläggande funktioner för lagledare Inledning Detta dokument beskriver de grundläggande funktionerna på Onyx nya hemsida och hur Du: Lägger ut en nyhet på ditt lags hemsida Lägger

Läs mer

Starthäfte - Tips och råd för dig som UF-lärare

Starthäfte - Tips och råd för dig som UF-lärare Starthäfte - Tips och råd för dig som UF-lärare Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2013-2014 Detta häfte innehåller information till dig som UF-lärare som kan vara bra att ha samlad på ett och samma

Läs mer

lär dig söka och publicera på världens största videocommunity!

lär dig söka och publicera på världens största videocommunity! lär dig söka och publicera på världens största videocommunity! En guide av Jennifer Erlandsson och Youtube en stor community där du kan titta på och dela med dig av videoklipp. Det är ett utmärkt ställe

Läs mer

Erbjudande till UF-företag

Erbjudande till UF-företag Erbjudande till UF-företag Välkommen som UF-företagare. I samarbete med UF erbjuder Swedbank och Sparbankerna följande banktjänster. Rådgivning i företags- och privatekonomi Företagskonto för företagets

Läs mer

Ung Företagsamhet Stockholmsregionen

Ung Företagsamhet Stockholmsregionen Ung Företagsamhet Stockholmsregionen Aylin Dagdelen aylin.dagdelen@ungforetagsamhet.se Sara Ewerth sara.ewerth@ungforetagsamhet.se FÖRVÄNTNINGAR PÅ UTBILDNINGEN Syfte med dagens utbildning Ge en introduktion

Läs mer

Frivillig Så här använder du Frivillig som förtroendevald/kretsanställd. s. 9 Så här använder du Frivillig som frivilligledare.. s.

Frivillig Så här använder du Frivillig som förtroendevald/kretsanställd. s. 9 Så här använder du Frivillig som frivilligledare.. s. Innehållsförteckning Frivillig Det här är Frivillig s. 3 Hur behandlas personuppgifter i Frivillig... s. 4 Hur respektive roll får behörighet och loggar in. s. 5 Vad respektive roll kan göra i Frivillig..

Läs mer

Årets UF-företag - Västerbotten Deadline: 10 februari 2017

Årets UF-företag - Västerbotten Deadline: 10 februari 2017 Årets UF-företag - Västerbotten Deadline: 10 februari 2017 Alla UF-företag som ställer ut på mässan Entreprenörskap på riktigt i Skellefteå den 23-24 mars har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag.

Läs mer

Innehållsförteckning. Användaradministration 2. Notiser 10. Nyheter 11. Meddelande 12. Annonsering 14. Design 15. Inställningar 18.

Innehållsförteckning. Användaradministration 2. Notiser 10. Nyheter 11. Meddelande 12. Annonsering 14. Design 15. Inställningar 18. Innehållsförteckning Avdelning Sida Användaradministration 2 Notiser 10 Nyheter 11 Meddelande 12 Annonsering 14 Design 15 Inställningar 18 Profilsida 19 1 Användaradministration Under Användaradministration

Läs mer

Instruktioner digital plattform handlare

Instruktioner digital plattform handlare Instruktioner digital plattform handlare Välkomna till vår digitala plattform! Plattformen är optimerad för att användas via webbläsaren Google Chrome. Om ni behöver ladda ner Chrome, så kan ni göra det

Läs mer

Registrering 2. Inloggning 3. Startsidan 4. Notiser 6. Nyheter 7. Dagböcker 8. Meddelanden 11. Statistik 12. Mål 13. Evenemang 14.

Registrering 2. Inloggning 3. Startsidan 4. Notiser 6. Nyheter 7. Dagböcker 8. Meddelanden 11. Statistik 12. Mål 13. Evenemang 14. Innehållsförteckning Avdelning Sida Registrering 2 Inloggning 3 Startsidan 4 Notiser 6 Nyheter 7 Dagböcker 8 Meddelanden 11 Statistik 12 Mål 13 Evenemang 14 Profilsida 16 Sjukvårdande yta 17 1 Registrering

Läs mer

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag 2014-08-10 Svenska Web Voice Annika Elgeskog www.webvoice.se +46 725 861010 presenterar Företagarens guide till framgång på Instagram.

Läs mer

Hur du använder My easyfairs. En guide för utställare

Hur du använder My easyfairs. En guide för utställare Hur du använder My easyfairs En guide för utställare My easyfairs En guide för utställare Page 2 Innehåll Hur du loggar in... 3 Hur du anger namn på din monter och läger till en logotyp... 4 Hur du anger

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Instruktion Winnets nya Kompetensbank

Instruktion Winnets nya Kompetensbank WINNET VÄSTMANLANDS NYA KOMPETENSBANK Kan nås via hemsidan och via appen Winnet Västmanland. Du blir sökbar på alla ord du lägger in i din presentation, dvs fritextsökning. Tänk på att du även lägger upp

Läs mer

Uppdatera din personliga profilsida

Uppdatera din personliga profilsida Uppdatera din personliga profilsida Gå till intranätet och sedan till din profil. Du kan hitta din profil genom att söka på ditt namn och ange att du söker inom Personal. Sedan väljer du din profil (ditt

Läs mer

Utställare på Bokmässan Community

Utställare på Bokmässan Community Utställare på Bokmässan Community Den här guiden är tänkt att hjälpa dig som utställare på Bokmässan att börja använda vår nya Community som ett sätt att kommunicera med besökare och andra aktörer på Bokmässan.

Läs mer

Efos i Easy. Handledning i hanteringen av Självdeklarationer för Efos

Efos i Easy. Handledning i hanteringen av Självdeklarationer för Efos Efos i Easy Handledning i hanteringen av Självdeklarationer för Efos Dokumentets syfte Detta dokument beskriver hur du som Ansvarig utgivare jobbar med Självdeklarationer i Easy för Efos. Förutsättningar

Läs mer