Ewa Höglind hälsar välkommen till konstituerande möte för den nya styrelsen för Klockrike hembygdsförening.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ewa Höglind hälsar välkommen till konstituerande möte för den nya styrelsen för Klockrike hembygdsförening."

Transkript

1 Klockrike hembygdsförening Protokoll fört vid styrelsemöte tisdag 6 april 2010 kl 19:00 i Klockrikegården Närvarande: Ewa Höglind, Karin Wiesner, Joacim Larsius, Birgit Ohlsson, Martin Henriksson, Lena Björnfjell, Fredrik Lund, Monica Randström, Clas Lessel och Kjell Alsetun 1. Mötet öppnas Ewa Höglind hälsar välkommen till konstituerande möte för den nya styrelsen för Klockrike hembygdsförening. 2. Fastställande av dagordning Beslut: Dagordningen fastställs enligt förslag. 3. Val av mötessekreterare och justerare Beslut: Kjell Alsetun utses till mötessekreterare. Martin Henriksson utses till justerare. 4. Presentation Ledamöterna presenterar sig kort för varandra. Ewa Höglind: Flyttade hit för fem år sedan med familjen och bor i Slättåker, huset bakom f.d. lanthandeln vid vägen mot Hanorp. Ordförande i Klockrike skolråd. Martin Henriksson: Uppvuxen i Klockrike som granne till Kjell Alsetun. Har sedan bott några år på annat håll men flyttade tillbaka när han bildade familj. Bor i Bostadsstiftelsen Platens hus på Helge Björns väg. Birgit Ohlsson: Klockrikebo sedan 44 år, uppvuxen i Linköping. Bor i Solhaga, första huset på vägen mot Löparehem nedanför skolan. Vill vara med i styrelsen för hembygdsföreningen för att göra något för bygden. Monica Randström: Har bott fem år i Klockrike. Driver det egna företaget Aktiv Massage & Friskvård och är med i företagarnätverket i Klockrike. Joacim Larsius: Uppvuxen i Stora Berga Norrgård mittemot snickerifabriken. Bott i Klockrike i 29 år. Har från maj 2009 fram till årsmötet 2010 varit tillförordnad ordförande i hembygdsföreningen. Ledamot i Klockrike kyrkoråd och kyrkvärd. Kjell Alsetun: Uppvuxen i Klockrike. Köpte 1981 sitt föräldrahem Solhem, mittemot fd lanthandeln vid vägen mot Hanorp, efter att ha flyttat runt några år på 1970-talet. Är kassör i Klockrike byråd. Fredrik Lund: Flyttade till Klockrike för tre år sedan. Bor i fd förskolan Bruket. Granne med Martin Henriksson. Har tre barn. Klockrike hembygdsförening, Styrelsemöte 6 april 2010 Version kl 16:17 Sida 1 (8)

2 Clas Lessel: Uppvuxen i Klockrike Norrgård. Bor inte i Klockrike nu men planerar att flytta tillbaka snart. Lena Björnfjell: Bott i Klockrike 27 år, uppvuxen i Linköping. Har två döttrar, 29 och 23 år. Bor i Liljansborg, granne med Birgit Ohlsson. Karin Wiesner: Flyttade hit Bor i Bostadsstiftelsen Platens hus på Helge Björns väg där mejeriet låg. Har en son som bor i fd Berga småskola vilket var anledningen till flytten till Klockrike. Medlem i hembygdsföreningen sedan 1998 En kortversion av Presentation av Klockrike hembygdsförening delas ut. Kjell Alsetun går igenom den längre presentationen av föreningen som finns att hämta på hemsidan: 5. Visioner Ledamöterna ges tillfälle att uttrycka sina visioner för Klockrike hembygdsförening. Hur ska vi få styrelsen med tio ledamöter att fungera optimalt? Beslut: Samtalet om visioner och arbetssätt uppskjuts till senare tillfälle när vi har lärt känna varandra bättre och de nya ledamöterna har fått en inblick i föreningens verksamhet. 6. Styrelsemöte 19 januari 2010 Protokoll från styrelsemöte torsdag 19 januari 2010 gicks igenom Uppföljning av vinterns aktiviteter På gång i Klockrike nr Den information om Klockrike hembygdsförening och föreningens aktiviteter som blev publicerad i På gång i Klockrike nr är OK, men vi hade tyvärr inte fastställt datum för föreningens årsmöte innan manusstopp. Vi bör försöka ha lite bättre framförhållning i planeringen så att föreningens program är klart före manusstopp. Konsert med Pär Sörman Söndag 31 januari 2010 framförde Pär Sörman sitt Dan Andersson-program i Klockrikegården. Inbjudan delades ut till alla hushåll i Klockrike samtidigt som informationsbladet På gång i Klockrike, annonserades på och på webbplatsen På gång i Östergötland samt i evenemangsspalten i Motala Vadstena tidning och Östgöta Correspondenten. Karin Wiesner och Barbro Almberg serverade snittar och cider från Brunneby. 67 betalande åhörare donerade en stolsdyna till Klockrikegården. Ett flertal av publiken kom från Linköping, Motala och Vadstena och andra närliggande orter. Pär Sörman fick en Brunnebykasse i present och vill gärna komma tillbaka nästa år och preliminärt bokades han söndag 30 januari 2011 för att framföra sitt Taubeprogram eller annat passande material. Klockrike hembygdsförening, Styrelsemöte 6 april 2010 Version kl 16:17 Sida 2 (8)

3 Årsmöte 21 mars 2010 Protokoll finns här: Under ordförandeskap av Helene Oscarsson genomfördes hembygdsföreningens årsmöte lördag 21 mars med 17 medlemmar närvarande. Styrelsens verksamhetsberättelse för 2009 redovisades och lades till handlingarna. Då bokslut för 2009 inte var upprättat och någon revision därmed inte hade gjorts hänsköts redovisning av kassörens rapport, revisionsberättelse och fråga om ansvarsfrihet samt beslut om budget till medlemsmöte. Årsmötet beslutade om oförändrad medlemsavgift, 50 kronor, för Styrelsen fick i uppdrag att se över inriktning och policy för föreningens verksamhet. Enligt Kjell Svenssons förslag ändrades stadgarna så att det i stadgarna anges att den ekonomiska redovisningen ska lämnas till revisorerna senast 4 veckor före årsmötet. Ewa Höglind utsågs till ordförande med mandatperiod om 2 år. Kjell Alsetun, Birgit Ohlsson, Martin Henriksson och Lena Björnfjell utsågs till ledamöter i styrelsen med mandatperiod om 2 år. Fredrik Lund, Monica Randström och Clas Lessel utsågs till ledamöter i styrelsen med mandatperiod om 1 år. Karin Wiesner och Joacim Larsius kvarstår i styrelsen med mandattid t.o.m Verksamhetsplan för 2010 fastställdes. Gerd Mellberg föreslog att uppgifter om medlemmarnas telefon och e-postadress antecknas i föreningens medlemsregister. Efter årsmötesförhandlingarna berättade Lars Johansson, Motala, om den sociala vanvården, sin uppväxt i Klockrike och sina resor till Afrika med temat "Historier och självupplevt" samt underhöll på munspel. 8. Konstituering av styrelsen Val av vice ordförande, kassör, sekreterare, medlemsansvarig mm Beslut: Joacim Larsius utses till vice ordförande, Kjell Alsetun till kassör, Lena Björnfjell till bokförare, Martin Henriksson till sekreterare, Fredrik Lund till vice sekreterare samt Karin Wiesner till ansvarig för uppbörd av medlemsavgifter. Klockrike hembygdsförening, Styrelsemöte 6 april 2010 Version kl 16:17 Sida 3 (8)

4 9. Val av firmatecknare Beslut: Ordförande Ewa Höglind, pnr , Slättåker, Klockrike 624, Klockrike, kassör Kjell Alsetun, pnr , Solhem, Klockrike 630, Klockrike, och bokförare Lena Björnfjell, pnr , Liljansborg, Klockrike 226, Klockrike, utses att teckna föreningens firma var för sig. 10. Bankkonto Det är besvärligt att inte kunna göra giroutbetalningar från bankkontot på Handelsbanken. Beslut: Kjell Alsetun och Lena Björnfjell får i uppdrag att höra med Handelsbanken om det är möjligt att utöka behörigheten på Internetbanken så det går att betala fakturor från kontot. 11. Skrivelser Skrivelse från Östergötlands hembygdsförbund med blankett för medlemsrapport och uppgift om styrelse mm. Kjell Alsetun åtar sig att fylla i rapporten och skicka in den till Östergötlands hembygdsförbund efter att han fått den godkänd av övriga i styrelsen. Skrivelse från Bildningsförvaltningen, Motala kommun, om kulturbidrag 2010 Kjell Alsetun åtar sig att fylla i ansökan och lämna den till Motala kommun efter att den blivit godkänd av övriga i styrelsen. Senaste dag för ansökan 30 april. Deklaration för inkomståret 2009 Kjell Alsetun har fyllt i en blankett för ansökan om befrielse från skyldighet att lämna särskild uppgift. Ansökan kan inte skickas till Skatteverket förrän bokslutet för 2009 är klart eftersom det ska bifogas ansökan. Medverkan med aktiviteter under sommarlovet 8 juni 22 augusti 201 Anmälan med manus ska lämnas senast 23 april till Johnny Gustavsson, Motala kommun. Beslut: Ingen åtgärd nu. Idéer till verksamhet för barn och ungdomar som är lämpliga att genomföra för Klockrike hembygdsförening efterlyses. Kulturarvsdag i Boxholm torsdag 22 april 2010 kl 09:30 16:30. Anmälan senast 7 april till Dan Malmsten, Kulturarv Östergötland Notering : Karin Wiesner har anmält sig till Kulturarvsdagen. Vårresa nordvästra Östergötland söndag 30 maj 2010 kl 08:30 18:00. Anmälan senast 7 maj till Inger Lindström, Östergötlands länsmuseum Klockrike hembygdsförening, Styrelsemöte 6 april 2010 Version kl 16:17 Sida 4 (8)

5 12. Planering av aktiviteter 2010 Verksamhetsplanering för 2010 finns upprättad och gås igenom: Klockrike-material: Almanacka 2010, tröjor, vykort, knappar och dekaler mm. Förutom almanacka 2010 har det inte varit någon större efterfråga av Klockrike-material i vinter. Karin Wiesner har beställt och fått pikétröjor levererade. Kjell Alsetun har i uppdrag att beställa t-shirt om det finns efterfrågan. Informations- och rastplatsen, Järnvägsparken Arbetsgruppen för skötsel av Järnvägsparken enligt avtal med Motala kommun har möte torsdag 8 april 2010 kl 19:00 i Klockrikegården. En karta behövs på högra informationstavlan med information om logi, matställen och andra turistmål. Motala turistbyrå har tillfrågats om de kan hjälpa till med detta men intresset förefaller vara svagt från deras sida. Kjell Alsetun föreslår att de som erbjuder sevärdhet, mat, logi etc i Klockrike omnejd bjuds in till Klockrike för samarbete. Karin Wiesner har undersökt var plexiglas finns att köpa och det finns inte på byggmarknader utan i glasmästerier och det är dyrt. Plexiglas tillverkas av Arlaplast i Borensberg och vi får hålla ögonen öppna för en lösning. Martin hör med sin bror som arbetar på Arlaplast. Vi har mycket jord att använda. Kanske kan mer jord spridas på gräsmattan i vår och fler rabatter göras. Ett problem är dock att det behövs bättre tillgång till vatten. Rhododrendondalens vänner vill inte ha jord från Järnvägsparken då den inte är lämplig i Rhododendrondalen. Sammankallande för arbetsgruppen för Järnvägsparken är Karin Wiesner. Vandringsslinga Kjell Alsetun och Gerd Mellberg har föreslagit att en fast markerad vandringsslinga med utgångspunkt från Järnvägsparken och förbi sevärdheter i Klockrike iordningställs. Utmed vandringsslingan föreslår Gerd Mellberg att informationstavlor med Harry Martinson-citat sätts upp. Gerd har erbjudit sig att hjälpa till med dessa tavlors innehåll. Beslut: En vandringsslinga med utgångspunkt från Järnvägsparken ska iordningställas och en arbetsgrupp med Kjell Alsetun, sammankallande, samt Ewa Höglind, Fredrik Lund och Karin Wiesner åtar sig detta. Fornminnesskyltar En ny skylt med vägbeskrivning till Helge Björns holk behövs vid Ängsvägen. Klockrike hembygdsförening, Styrelsemöte 6 april 2010 Version kl 16:17 Sida 5 (8)

6 Namngruppen I studiecirkelform dokumenteras namn på platser, tegar, vägar etc. i Klockrike. Namngruppen träffas en gång per månad. Gerd Mellberg är sammankallande. Nästa träff är den 27 april kl 19:00 i Klockrikegården. ABF betalar hyra mot kvitto. Terminen avslutas med vårutflykt till gränsstenen Bricken och Berga mosse i maj. Funktionärsmöte för Valborgsmässofirande, Upptäckardagar 1 2 maj, vandring till Klockrike 16 maj samt midsommarfirande Byrådet anordnar funktionärsmöte 13 april kl. 19:00 i Klockrikegården för att planera vårens och sommarens gemensamma aktiviteter. Kjell Alsetun och Karin Wiesner åtar sig att representera hembygdsföreningen. Upptäckardagarna 1-2 maj Nätverket Företagare i Klockrike och hembygdsföreningen tar emot besökare med utställning och försäljning i Klockrikegården och Järnvägsparken klockan lördag och söndag 1 2 maj. Hembygdsföreningen säljer sitt material i Järnvägsparken om vädret tillåter, i annat fall i Klockrikegården. Besökarna erbjuds guidad vandring till Helge Björns holk. Joacim Larsius ska fråga Helena Jansson om Klockrike kyrka kan hållas öppen under dessa dagar för besök och möjlighet att gå upp i kyrktornet vid minst ett tillfälle per dag. Tillsammans med protokollet skickas en lista där styrelsens medlemmar kan anteckna när de kan delta under Upptäckardagarna. Upptäckardagarna är ett arrangemang av Idea Resurs och Året runt i Motala i samarbete med Motala turistbyrå som gjort en broschyr med rubriken Smultronställen i Motala. Syftet med arrangemanget är att ge tillfälle att upptäcka vackra utflyktsmål i Motala kommun. Se Vandring till Klockrike 2010 Nostalgivandring från Kornettgården över Kulla, Brunnsbo och Täcktö till Klockrike arrangeras söndag 16 maj 2010 kl 10:00. Håkan Lessel har kontaktat Bruno Dahl, Kulla Norrgård, som har en samling veterantraktorer. Karin har kontaktat Agneta Lundkvist, Kulla Fridhem, Klockrike, som gärna visar sin trädgård. Det kostar 20 kronor per person. Beslut: Provvandring ska ske söndag 18 april. Samling på Klockrikegårdens parkering kl 13:00. Kjell Alsetun ska fråga 6:ornas föräldrar om de vill ta hand om kaffeserveringen i Klockrikegården. Klockrike hembygdsförening, Styrelsemöte 6 april 2010 Version kl 16:17 Sida 6 (8)

7 Notering: Håkan Lessel har pratat med Lars-Eric Lalle Johansson på Kornettgården och Arne Hallerfelt på Kulla Tyskgård. Det passar bra att vi som ska provgå söndag 18 april kommer till Kornettgården strax efter klockan 13:00 för att prata med dem om vad de ska berätta för vandrarna söndag 16 maj. Lars-Eric Lalle Johansson vill lämna ut en broschyr om Kornettgården till vandrarna. Fiskfabriken tror Lalle inte är lämplig att besöka då de bara säljer till grossister men man kan ju berätta något om den under vandringen. Titti Engman har meddelat att 6:orna redan fått ihop de pengar som behövs till skolresan så troligen vill de inte ta hand om kaffeserveringen 16 maj. Föräldragruppen ska prata om det torsdag 15 april. Höstföreläsning (november?) Lämpligt tema, t ex med föreläsare från Östergötlands Länsmuseum som visar och berättar om fynd från Klockrike. Östergötlands länsmuseum har erbjudit sig att föreläsa om ett tema som vi själva väljer. Kjell Alsetun har uppdrag att kontakta länsmuseet och garnisonsmuséet och höra om möjligheten att föreläsa om fynd från Klockrike. Tommy Widelius har också ett förslag på föreläsare. Konsert Konsert med Pär Sörman söndag 30 januari 2011 i Klockrikegården. 13. Sveriges och Östergötlands hembygdsförbund Notering: Östergötlands hembygdsförbund inbjuder till årsmöte 9 maj i Folkets hus, Rejmyre. Klockrike hembygdsförening har tre röster på årsmötet om vi är fler än 100 medlemmar. 14. Klockrike byråd Bystämma 2010 Klockrike byråd har kallat till bystämma med sedvanliga förhandlingar med val av ansvarspersoner och beslut om verksamhetsplan och budget lördag 17 april 2010 klockan 15:00 i Klockrikegården. Lise-Lotte Johansson och Lars-Göran Svensson som utgör valberedning inför bystämman tar emot nomineringar. Klockrike hembygdsförening, Styrelsemöte 6 april 2010 Version kl 16:17 Sida 7 (8)

8 15. Nya frågor Nytryckning av broschyr Broschyren Välkommen till Klockrike är delvis inaktuell och håller på att ta slut. Broschyren finns i pdf-format. Monica Randström och Martin Henriksson erbjuder sig att ta reda på om broschyren finns sparad digitalt i redigerbart format. Beslut: Monica Randström och Martin Henriksson får i uppdrag att utreda möjligheterna för redigering och nytryck av broschyren Välkommen till Klockrike. 16. Övrigt Hålan i Klockrike Det är oklart vem som ska ta hand om skötseln av ishockeyrinken i hålan kommande vinter om Klockrike allmänna idrottsförening, KAIF, läggs ner. Värmestugan har blivit vandaliserad. Karina Wedholm Nilsson ska tillfrågas hur rutinerna varit tidigare. Klockrike allmänna idrottsförening, KAIF, har extra årsmöte lördag 17 april kl 16:00 efter bystämman för att avgöra framtiden för idrottsföreningen. Kurs i hem- och fritidssäkerhet för pensionärer Kjell Alsetun och Karin Wiesner informerar om kurs i hem- och fritidssäkerhet för pensionärer måndag 19 april kl 13:15 i Klockrikegården som arrangeras av Brandskyddsföreningen i Östergötland i samarbete med Räddningstjänsten och Klockrike byråd. 17. Nästa styrelsemöte Beslut: Tisdag 4 maj 2010 klockan 19:00 i Klockrikegården. 18. Mötet avslutas Ewa Höglind tackar ledamöterna för visat intresse och avslutar styrelsemötet. Vid protokollet : Justeras : Kjell Alsetun, mötessekreterare Martin Henriksson Klockrike hembygdsförening, Styrelsemöte 6 april 2010 Version kl 16:17 Sida 8 (8)

Klockrike hembygdsförening

Klockrike hembygdsförening Klockrike hembygdsförening Styrelsemöte torsdag 10 december 2009 kl 19:00 i Klockrikegården Närvarande: Karin Wiesner, Håkan Lessel och Kjell Alsetun 1 Mötet öppnas Vi hälsar varandra välkommen. Joacim

Läs mer

Klockrike hembygdsförening Årsmöte onsdag 18 juni 2014 Klockrikegården

Klockrike hembygdsförening Årsmöte onsdag 18 juni 2014 Klockrikegården Klockrike hembygdsförening Årsmöte onsdag 18 juni 2014 Klockrikegården ---- www.hembygd.klockrike.se Klockrike hembygdsförening Förslag till Dagordning årsmöte onsdag 18 juni 2014 kl. 18 1. Mötet öppnas

Läs mer

"Te' dä' språk vi älsker"

Te' dä' språk vi älsker Årsmöte lördag 28 februari 2009 Klockrikegården ---- Efter årsmötet och kaffeservering "Te' dä' språk vi älsker" - ett program med bondkomiska slängar - prat, sång och dragspel Sven-Inge Pettersson Lasse

Läs mer

Bystämma Lördag 5 april 2008 kl Klockrikegården

Bystämma Lördag 5 april 2008 kl Klockrikegården Bystämma Lördag 5 april 2008 kl 15.00 Klockrikegården www.byrad.klockrike.se Förslag till dagordning vid Klockrike Bystämma lördag 5 april 2008 1. Bystämman öppnas 2. Val av mötesfunktionärer a) Val av

Läs mer

Protokoll för ADADnätverkets ÅRSMÖTE 2015

Protokoll för ADADnätverkets ÅRSMÖTE 2015 Protokoll för ADADnätverkets ÅRSMÖTE 2015 Torsdagen den 26 mars 2015, Karlavägen 66, Östermalm, Stockholm, Klockan 19.35 20.00 Närvarande: Göran Fjällborg, Jenny Kvam, Niklas Waitong, Dani Balladares,

Läs mer

Minnesanteckningar Klockrike byråd måndag 12 januari 2009

Minnesanteckningar Klockrike byråd måndag 12 januari 2009 Minnesanteckningar Klockrike byråd måndag 12 januari 2009 Plats: Klockrikegården Närvarande: Kjell Alsetun, Ulla-Britt Andersson, Lena Berglert, Gustav Berry, Jan Gyllenhammar, Janne och Helena Jansson,

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Fritidskontoret Hur du bildar en förening En grupp människor med samma intresse samlas till ett möte för att bilda en förening. En provisorisk styrelse (interimsstyrelse) utses som

Läs mer

Minnesanteckningar Klockrike byråd onsdag 13 maj 2009

Minnesanteckningar Klockrike byråd onsdag 13 maj 2009 Minnesanteckningar Klockrike byråd onsdag 13 maj 2009 Plats: Klockrikegården Närvarande: Helena och Janne Jansson, Ulla-Britt Andersson, Lotta Claesson Melin, Annika Nord, Erik Öhman, Kristina Berry, Karina

Läs mer

Mailis Carlsvärd och Liselotte Johansson har varit av bystämman utsedda revisorer för 2014 med Anita Larsson som ersättare.

Mailis Carlsvärd och Liselotte Johansson har varit av bystämman utsedda revisorer för 2014 med Anita Larsson som ersättare. Klockrike byråd Verksamhetsberättelse 2014 Om Klockrike byråd Klockrike byråd bildades 14 mars 2001. Klockrike byråd är ett partipolitiskt och religiöst neutralt nätverk för föreningar, verksamheter och

Läs mer

(skriv vad föreningen heter i rutan ovan) 1. Val av mötesordförande, mötessekreterare, protokolljusterare för årsmötet. till mötesordförande

(skriv vad föreningen heter i rutan ovan) 1. Val av mötesordförande, mötessekreterare, protokolljusterare för årsmötet. till mötesordförande Detta protokoll fungerar både som dagordning (det ni ska prata om) och protokoll (det ni pratade om) Viktigt är att ni skriver under protokollet med en blå bläckpenna. PROTOKOLL ÅRSMÖTE (Skriv i vilket

Läs mer

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag.

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag. INTRODUKTIONSPROGRAM FÖR NYA FÖRTROENDEVALDA INOM FÖRENINGEN SOCIAL OMSORG (FSO) Grattis till ditt nya förtroendeuppdrag inom FSO Vi hoppas att du ska trivas i ditt nya uppdrag och känna dig välkommen

Läs mer

Dyröns IF Årsmöte 2015

Dyröns IF Årsmöte 2015 Dyröns IF Årsmöte 2015 Tid och plats 2015-02- 28 kl 14.00, Dyröns IF samlingslokal. Närvarande Ann- Gerd Grahm Ordförande Suzanne Friis Sekreterare Maj- Britt Aronsson Christer Eliasson Eric Gustafsson

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Pirkko Nevantausta hälsar alla välkomna till årsmötet 2011 och förklarar det därmed för öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Pirkko Nevantausta hälsar alla välkomna till årsmötet 2011 och förklarar det därmed för öppnat. Neurologiskt Handikappades NHR MotalaNadstena Riksförbund Protokoll fort vid NHR MotalaNadstena ÅRSMÖTE Ort: 59: an, Gamla Stan, Motala Datum: 2011-02 -13 Klockan: 15.00-17.30 1. Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF)

Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF) Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF) 1 Mål Föreningens mål är: - att sprida intresse för och kunskap om räddningshunden - att anordna lägerverksamhet och lagtävlingar för medlemmarna -

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 1. Mötet öppnas Kent Strömvall hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötesordförande utses Till mötets ordförande valdes Kent Strömvall. 3. Dagordningen

Läs mer

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 Sida 1 av 6 Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 1 Årsmötets öppnande. Klas Wetter hälsade alla 25 medlemmar välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Godkännande

Läs mer

Mailis Carlsvärd och Liselotte Johansson har varit av bystämman utsedda revisorer för Klockrike byråd med Anita Larsson som ersättare.

Mailis Carlsvärd och Liselotte Johansson har varit av bystämman utsedda revisorer för Klockrike byråd med Anita Larsson som ersättare. Klockrike byråd Verksamhetsberättelse 2012 Om Klockrike byråd Klockrike byråd bildades 14 mars 2001. Klockrike byråd är ett partipolitiskt och religiöst neutralt nätverk för föreningar, verksamheter och

Läs mer

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid En grupp människor med samma intresse samlas till ett möte för att bilda en förening. En provisorisk styrelse(interimsstyrelse) som kan bestå av tre personer

Läs mer

Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF

Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF Protokoll från konstituerande möte den 22 januari 1999 i Stockholm. 1 Mötet förklarades öppnat av Christer Bergsten. 2 Till mötesordförande valdes

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning STADGAR Antagna vid årsmötet 24 mars 2013 Innehållsförteckning 1 Namn, verksamhetsområde... 3 2 Hembygdsrörelsens grundsyn... 3 3 Hembygdsrörelsens ändamål... 3 4 Hembygdsförenings organisation... 3 5

Läs mer

Nästan lika lätt som att räkna till tre.

Nästan lika lätt som att räkna till tre. Nästan lika lätt som att räkna till tre. 1 Håll ett första årsmöte. Meddela din kör två veckor i förväg att ni ska ha ett årsmöte där ni bildar förening, ett så kallat konstituerande möte. UNGiKÖR kan

Läs mer

riksteatern östergötland

riksteatern östergötland Norrköping 2015-04-07 Välkommen till årsmöte för Riksteatern Östergötland, Mån 20 april 2015 klockan 18.00 Plats: Östgötateatern, Teatertorget 1, Norrköping Praktiskt Handlingar till årsmötet bifogas.

Läs mer

stadgar för Göteborgsdistriktet

stadgar för Göteborgsdistriktet stadgar för Göteborgsdistriktet Stadgar för Göteborgsdistriktet av Amnesty International Detta dokument består av nationella standardstadgar för distrikt inom amnesty international, samt de lokala tillägg

Läs mer

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH)

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) FÖRENINGENS SYFTE: IESH PTA finns till för att: - utgöra en länk mellan ledning och personal

Läs mer

Protokoll fört på Årsmötet med Berghemsvänner den 2 mars 2013.

Protokoll fört på Årsmötet med Berghemsvänner den 2 mars 2013. Protokoll fört på Årsmötet med Berghemsvänner den 2 mars 2013. Närvarande: 15 föreningsmedlemmar. 1. Ordförande hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötet var med behörighet kallat 3.

Läs mer

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1.

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1. ÅRSMÖTESPROTOKOLL För Svenska Kyrkans Unga Datum, år och plats: MÖTETS ÖPPNANDE öppnade mötet. MÖTETS BEHÖRIGA UTLYSANDE Kallelsen till årsmötet fanns tillgänglig den årsmötet var behörigt utlyst. VAL

Läs mer

STADGAR VÄLLINBGY FOLKETS HUS-FÖRENING Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker

STADGAR VÄLLINBGY FOLKETS HUS-FÖRENING Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker 1 NAMN Vällingby Folkets hus förening är en allmännyttig ideell förening. 2 ÄNDAMÅL Föreningens ändamål är att,

Läs mer

1 oförändrat. 2 oförändrat. 3 oförändrat

1 oförändrat. 2 oförändrat. 3 oförändrat Stadgar för Föreningen G-gruppen - Genealogi över Östersjön antagna den 14 december 2000 samt ändrade den 26 februari 2004, den 20 februari 2007, den 21 februari 2009 och den 26 februari 2011 1 Föreningens

Läs mer

Lätt och roligt att bilda en förening

Lätt och roligt att bilda en förening Lätt och roligt att bilda en förening Instruktioner till dig som vill starta en förening Vid frågor kontakta på 0155-24 89 01, eller e-post 2 Uppstart av en förening Bjud in de som är intresserade Besluta

Läs mer

Stockholms Spiritualistiska Förening

Stockholms Spiritualistiska Förening 1 Stockholms Spiritualistiska Förening STADGAR Slutligen fastställda på årsmötet den 28 april 1998. (Justerade enligt beslut på årsmötet den 20 april 2009.) (Justerade enligt beslut på årsmötet den 22

Läs mer

BILDA FÖRENING en handledning

BILDA FÖRENING en handledning BILDA FÖRENING en handledning Att bilda en förening 1. Ta fram förslag till: namn på föreningen personer som kan sitta i styrelsen stadgar (förslag till stadgar finns på sidan 3) revisorer kanske också

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. ÄNDAMÅL 2 Föreningens ändamål Föreningen ska fungera som nätverk för

Läs mer

G-gruppen Genealogi över Östersjön Årsmötesprotokoll 2011-02-26

G-gruppen Genealogi över Östersjön Årsmötesprotokoll 2011-02-26 Tid. Den 26 februari 2011, kl 13.30 Plats: Släktforskarförbundets lokaler, Solna Närvarande: 25 personer enligt närvarolista, bil 1. 1. Föreningens ordförande Otfried Czaika inledde med att bl a tacka

Läs mer

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet.

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. Kalmar NSF Distrikt Årsmötesprotokoll 2011-03-26 1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. 2 Fastställande av röstlängd Distriktsordförande Mattias Henriksson ropade upp

Läs mer

Protokoll Årsmöte 2013

Protokoll Årsmöte 2013 Protokoll Årsmöte 2013 www.sporren.info Datum: 2013-02-25 Plats: Stadshuset/Ryttmästaren Tid: 17.00-18.00 Närvarande: Helene Hopfgarten, Birgitta Lilja, Catharina Hedlund-Östman, Tordleif Hansson, Monica

Läs mer

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta Årsmöte 2014 Protokoll från årsmöte med Tyresö hembygdsförening torsdagen den 20 februari 2014 i Uddby gårdskafé. Närvarande: 51 medlemmar. 1. Mötet öppnas Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen

Läs mer

Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping

Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping 1 (5) Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköpings stadgar innehåller grundläggande bestämmelser för organisationen. Stadgarna ska säkerställa medlemmarnas

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) 251659264 Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 34:e ordinarie årsmötet Lördagen den 8 mars 2014 kl. 15.00 på Scandic Täby. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av föreningens

Läs mer

Talmanus till film om stadgar. Se filmen på MUCF:s webbplats

Talmanus till film om stadgar. Se filmen på MUCF:s webbplats Talmanus till film om stadgar Se filmen på MUCF:s webbplats www.mucf.se/stadgar ATT BILDA EN FÖRENING Att bilda en förening är att samlas kring en idé. Det kan vara att man vill förändra något i världen

Läs mer

Minnesanteckningar Klockrike byråd 2008-09-23

Minnesanteckningar Klockrike byråd 2008-09-23 Minnesanteckningar Klockrike byråd 2008-09-23 Plats: Klockrikegården Närvarande: Janne och Helena Jansson, Erik Öhman, Annika Nord, Gustav Berry, Kjell Alsetun, Karin Wiesner och Mikael Thorstensson (8

Läs mer

Årsmöte Söndag 19 februari 2017 Kl 14.00

Årsmöte Söndag 19 februari 2017 Kl 14.00 Årsmöte Söndag 19 februari 2017 Kl 14.00 Lokala hyresgästföreningen Vattenpasset 10, I lokalen mellan uppg. 20 och 22 på bottenplanet På dagordningen sedvanliga årsmötesförhandlingar, bl a: Verksamhetsberättelse

Läs mer

Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle

Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle Närvarande: Rolf Andersson, Maria Andersson, Agneta Börjesson, Klemens Karlsson, Ann- Marie Stendahl, Ulla-Britt Simm, Anne-Marie Bäckman, Gun-Britt

Läs mer

Supporterklubben Röda Havet

Supporterklubben Röda Havet Stadgar för Supporterklubben Röda Havet Eskilstuna Antagna 2010-07-04 1. Föreningens syfte 2. Räkenskapsår 3. Regler för hur verksamheten ska bedrivas 4. Regler för medlemskap och uteslutning. 5. Regler

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10 Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

Stadgar för Samhällsvetarsektionen

Stadgar för Samhällsvetarsektionen Stadgar för Samhällsvetarsektionen Antagna av Samhällsvetarsektionens Stormöte 2013-05-22 Fastställda av Umeå Studentkårs Fullmäktige 2013-09-25 Kap. 1 Ändamål 1 Samhällsvetarsektionen (hädanefter sektionen)

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte , Uppsala

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte , Uppsala Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2016-04-14, Uppsala 1 Mötets öppnande Lars Övergaard, vice ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr:

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 251659264 33:e ordinarie årsmötet Lördagen den 9 mars 2013 kl. 15.00 på Scandic Mölndal. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av föreningens

Läs mer

Dansförening kallelse

Dansförening kallelse Dansförening kallelse 170531 Välkommen på årsmöte och start av en social dansförening 170613 kl 19-21! Vi startar igång föreningen med dagordningen på nästa sida. Vi fikar sedan och diskuterar i de arbetsgrupper

Läs mer

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping Närvarande:14 personer enligt bifogad närvarolista. Mötets öppnande: Mötesordförande: Mötessekreterare:

Läs mer

PROTOKOLL. Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte. Tid Torsdagen den 21 september 2006. Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006

PROTOKOLL. Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte. Tid Torsdagen den 21 september 2006. Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006 PROTOKOLL Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte Tid Torsdagen den 21 september 2006 Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006 Närvarande Styrelsen: Birgitta Gruvfält, Karolinska Universitetssjukhuset,

Läs mer

STADGAR FÖR BLÖTBERGETS KULTURFÖRENING

STADGAR FÖR BLÖTBERGETS KULTURFÖRENING STADGAR FÖR BLÖTBERGETS KULTURFÖRENING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Namn, verksamhetsområde och karaktär 2 Ändamål 3 Verksamhet 4 Organisation 5 Medlemsmöten 6 Medlemskap 7 Medlemsavgift 8 Lokalt samarbete 9

Läs mer

Att bilda förening 2 (7)

Att bilda förening 2 (7) Att bilda förening 2 (7) Att bilda förening 3 (7) 1. Att bilda förening I Sverige råder organisationsfrihet, vilket innebär att vem som helst har rätt att bilda förening och kring vad som helst. En förening

Läs mer

Juridiska föreningen vid Umeå universitet

Juridiska föreningen vid Umeå universitet Juridiska föreningen vid Umeå universitet Om föreningen 1. Juridiska föreningen vid Umeå universitet är en underförening till samhällsvetenskapliga sektionen (Samsek) och ytterst till Umeå studentkår (US).

Läs mer

Lathund Bilda en ideell förening

Lathund Bilda en ideell förening Lathund Bilda en ideell förening Denna broschyr handlar i första hand om hur man startar en ideell förening. Vill ni starta en ekonomisk förening så rekommenderar vi att ni söker information på www.skatteverket.se

Läs mer

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar Stadgar för Alla ska kunna bo kvar 1. Firma Föreningens namn är Alla ska kunna bo kvar 2. Syfte Föreningens syfte är att sätta fokus på de sociala aspekter som finns när fastighetsägare höjer hyrorna kraftigt

Läs mer

Ideell förening Blomberg 12/4 1993 Stadgar för Föreningen Vikingaskeppet Sigrid Storråda med ändringar antagna på årsmötet 2012-02-06.

Ideell förening Blomberg 12/4 1993 Stadgar för Föreningen Vikingaskeppet Sigrid Storråda med ändringar antagna på årsmötet 2012-02-06. Föreningen Vikingaskeppet Sigrid Storråda Stadgar 2010-02-06 Sidan 1 av 6 Ideell förening Blomberg 12/4 1993 Stadgar för Föreningen Vikingaskeppet Sigrid Storråda med ändringar antagna på årsmötet 2012-02-06.

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 18 februari 20 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 1. Mötets öppnande Lena Togander, föreningens ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade därefter årsmötet

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT!

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva Östergötland. 2 Föreningens säte Hela Sverige

Läs mer

STADGAR för FINNSAM Finnbygder i samverkan

STADGAR för FINNSAM Finnbygder i samverkan STADGAR för FINNSAM Finnbygder i samverkan 2018-09-23 1 Föreningens namn Föreningens namn är FINNSAM Finnbygder i samverkan. Finnbygderna i Sverige och Norge utgör föreningens geografiska verksamhetsområde.

Läs mer

klubbmaterial AKTIVITETER DEMOKRATI OCH EKONOMI AKTIVA FÖRTROENDEVALDA MEDLEMMAR SSU:S KLUBBMATERIAL 2015 DEMOKRATI OCH EKONOMI 1

klubbmaterial AKTIVITETER DEMOKRATI OCH EKONOMI AKTIVA FÖRTROENDEVALDA MEDLEMMAR SSU:S KLUBBMATERIAL 2015 DEMOKRATI OCH EKONOMI 1 klubbmaterial AKTIVITETER DEMOKRATI OCH EKONOMI AKTIVA FÖRTROENDEVALDA MEDLEMMAR SSU:S KLUBBMATERIAL 2015 DEMOKRATI OCH EKONOMI 1 SSUKLUBBENS DEMOKRATI OCH EKONOMI Detta häfte beskriver hur SSUklubben

Läs mer

ÅRSMÖTE DALARÖ KULTUR och FÖRENINGSCENTRUM

ÅRSMÖTE DALARÖ KULTUR och FÖRENINGSCENTRUM ÅRSMÖTE DALARÖ KULTUR och FÖRENINGSCENTRUM Protokoll fört vid årsmöte på Tullhuset 2016 04 06 1 Öppnande Mötet öppnades av ordförande Richard Nordgård som hälsar alla välkomna. 2 Fastställande av dagordning

Läs mer

Protokoll fört vid Ösmo Kyrkokörs Årsmöte 28 februari 2009 Sockenstugan, Ösmo

Protokoll fört vid Ösmo Kyrkokörs Årsmöte 28 februari 2009 Sockenstugan, Ösmo Protokoll fört vid Ösmo Kyrkokörs Årsmöte 28 februari 2009 Sockenstugan, Ösmo 1. Öppnande av mötet. Ordförande hälsar alla välkomna till årsmötet och förklarar mötet öppnat. 2. Kallelse till mötet. Årsmötet

Läs mer

Kallelse till årsstämma för Flygvapenregion Mitt, FVRF-M.

Kallelse till årsstämma för Flygvapenregion Mitt, FVRF-M. Kallelse till årsstämma för Flygvapenregion Mitt, FVRF-M. : 2015-03-28 Tid: 1700 Plats: Luftstridsskolan Uppsala Hej medlem i Flygvapenregion Mitt! Härmed kallas du till ordinarie årsstämma vilken genomförs

Läs mer

Sveriges Hundfrisörer

Sveriges Hundfrisörer Sid 1(6) Välkomna till Sveriges Hundfrisörers årsmöte 2008 Årsmöteshandlingar Sid 2(6) Innehåll: 3 Förslag till dagordning 4 Berättelse 5 Verksamhetsplan 5 Förslag avgift 6 Stadgar Sid 3(6) Förslag till

Läs mer

Stadgar. för Kullaledens vänner förening

Stadgar. för Kullaledens vänner förening Stadgar för Kullaledens vänner förening Föreningen bildad Den 11 november 2014 1 Föreningens syfte och mål Kullaledens Vänner är en ideell, oberoende förening som har till ändamål att värna om Kullaledens

Läs mer

RIKSFÖRENINGEN FÖR SKOLSKÖTERSKOR

RIKSFÖRENINGEN FÖR SKOLSKÖTERSKOR STADGAR RIKSFÖRENINGEN FÖR SKOLSKÖTERSKOR Swedish Association of School Nurses STADGAR för Riksföreningen för skolsköterskor Reviderad 2013 Ändamål 1 Riksföreningen för skolsköterskor är skolsköterskornas

Läs mer

Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007

Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007 PFK Sida 1 (5) Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007 Tid: 2008-02-26 klockan 18.30 19.15 Plats: Lektionssal 7 därefter Mässen Kvarn 1 Mötets öppnande Ordförande Lars-Örjan Hovbrandt hälsade

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015 Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Årsmöte torsdagen den 8 oktober 2014 i samband med dansen. Plats: Södermalmshemmet Dagordning:

Läs mer

Årsmötesprotokoll fört i Nordiska Rexringen 2014-04-26 i Sundsvall

Årsmötesprotokoll fört i Nordiska Rexringen 2014-04-26 i Sundsvall Årsmötesprotokoll fört i Nordiska Rexringen 2014-04-26 i Sundsvall Närvarande på årsmötet: Pernilla Ohlson, Kristina Kjell, Saija Vasenius, Christina Nilsson, Christina Larsson, Angelica Pettersson Weigl,

Läs mer

Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte

Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte Datum: 2019-03-27 Plats: Landeryds Golfklubb, Linköping Närvarande: 26 st medlemmar Bilaga 1) Närvarolista (endast i sekreterarpärmen, namn publiceras ej

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015 Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015 Närvarande: Karin Andersson, ordförande Agneta Lindmark, sekreterare Elisabeth Wallenbring, ledamot Monica Rohland, ledamot Carolina

Läs mer

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt Följebrev Hej Dessa handlingar är skickade i pappersform till postmottagarna i respektive kår. Årsmötet kommer äga rum söndagen den 13 mars med början klockan 15.00 i Uppåkra scoutkårs lokal i Hjärup.

Läs mer

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner Ett årsmöte hålls för att stämma av vad som har hänt under det föregående året, bestämma vad som ska hända det kommande året och att välja

Läs mer

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare PROTOKOLL Årsmötet Sammanträdesdatum 2011-05- 14 Tid: Plats: 10.00-11.45 Cefalushuset i Riksdagen Närvarande: 15 medlemmar enligt förteckning 1 Öppnande IFFKs ordförande, Ulla Y Gustafsson, hälsade välkommen

Läs mer

Stadgar för Leader Vättern

Stadgar för Leader Vättern Stadgar för Leader Vättern 1 Föreningens namn Leader Vättern 2 Syfte och ändamål Leader Vättern ska bedriva en allmännyttig och ideell verksamhet genom leadermetoden. Leader Vätterns ändamål är att, främst

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 35:e ordinarie årsmötet Lördagen den 7 mars 2015 kl. 15.00 på Valla Folkhögskola, Linköping. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av

Läs mer

Protokoll nr 1 2015 fört vid sammanträde med styrelsen för Svenska Pudelklubben södra avdelningen

Protokoll nr 1 2015 fört vid sammanträde med styrelsen för Svenska Pudelklubben södra avdelningen Svenska Pudelklubben ASSOCIERAD MED SVENSKA KENNELKLUBBEN SÖDRA AVDELNINGEN AVDELNINGENS SÄTE: MALMÖ Protokoll nr 1 2015 fört vid sammanträde med styrelsen för Svenska Pudelklubben södra avdelningen Plats

Läs mer

Protokoll ÅRSMÖTE 2008

Protokoll ÅRSMÖTE 2008 Sida 1 av 7 Protokoll ÅRSMÖTE 2008 1. Mötets öppnande 2. Val av a. Mötesordförande Anders Arvidsson b. Sekreterare c. Två protokolljusterare tillika rösträknare Olle Björquist, Daniel Johansson 3. Fråga

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Exempel på att bilda en förening

Exempel på att bilda en förening Exempel på att bilda en förening Information om hur man går till väga för att bilda en förening och information om vad styrelsen och styrelsens ledamöter har för uppgifter. 1. Att bilda en förening I Sverige

Läs mer

Stadgar för MediUm Kårföreningen för studenter vid Institutionen för kultur- och mediavetenskaper

Stadgar för MediUm Kårföreningen för studenter vid Institutionen för kultur- och mediavetenskaper Ändamål 1 MediUm har som huvudsakligt syfte att bevaka och medverka i utvecklingen av utbildningen och förutsättningarna för studier vi Umeå universitet. 2 Föreningen fungerar som kårförening inom Humanistiska

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

Representantskapsmöte för ST Inom Arbetsförmedlingen Södra Norrlandsektionen. Datum: 2013-03-20 Tid: 11:00. Arbetsförmedlingen Sundsvall

Representantskapsmöte för ST Inom Arbetsförmedlingen Södra Norrlandsektionen. Datum: 2013-03-20 Tid: 11:00. Arbetsförmedlingen Sundsvall ST inom Arbetsförmedlingen 1 Sammanträde: Datum: 2013-03-20 Tid: 11:00 Plats: Representantskapsmöte för ST Inom Arbetsförmedlingen Arbetsförmedlingen Sundsvall 1. Representantskapsmötets öppnande Lars-Göran

Läs mer

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF www.bouvierklubben.com Protokoll fört på Svenska Bouvierklubbens årsmöte lördagen den 7 mars på Lerums Brukshundklubb.

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

Årsmötesprotokoll. Datum: Plats: Karlstad. 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen

Årsmötesprotokoll. Datum: Plats: Karlstad. 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen Datum: 180420 Årsmötesprotokoll Plats: Karlstad 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen 2. Årsmötets sammankallande i enlighet med stadgarna Årsmötet ansågs vara

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Linköpings scoutråd

Kallelse till årsmöte i Linköpings scoutråd Årsmöteshandlingar 2004 Linköpings scoutråd Sid 1 (6) Kallelse till årsmöte i Linköpings scoutråd Linköpings scoutråd kallar till ordinarie årsmötesförhandlingar. Datum: Torsdagen den 4 mars 2004 kl 19.00.

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 36:e ordinarie årsmötet Lördagen den 12 mars 2016 kl. 16.00 på Hotell Höga Kusten i Kramfors kommun. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades

Läs mer

Stadgar för Mälarscouterna

Stadgar för Mälarscouterna Stadgar för Mälarscouterna 1 Allmänt Scoutkåren Mälarscouterna är en partipolitisk och religiöst obunden sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att i bedriva scoutverksamhet. Mälarscouterna

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter Fastställda av årsmötet 21 april 2015 1. Namn 2. Ändamål 3. Uppgift 4. Säte Föreningens namn är Vi Konsumenter Föreningen är en fristående, partipolitiskt

Läs mer

Demokrati och ekonomi

Demokrati och ekonomi Demokrati och ekonomi SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar www.ssu.se publicerat våren 2013 SSU-KLUBBENS DEMOKRATI OCH EKONOMI Detta häfte beskriver hur

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta, VOOV

Stadgar för Riksförbundet Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta, VOOV Stadgar för Riksförbundet Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta, VOOV Antagna av riksförbundets årsmöte 2015-05- 10 VOOV, Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta är en ideell partipolitiskt och religiöst obunden

Läs mer

SPF Trångsundsveteranerna

SPF Trångsundsveteranerna Årsmötesprotokoll fört vid SPF Trångsundsveteranernas årsmöte den 18 februari 2014 kl 12.00 i Mariakyrkans församlingssal, Skogås Centrum. Närvarande medlemmar: 54 1. Årsmötets öppnande Föreningens ordförande

Läs mer

Föreningen Ventus Stadgar

Föreningen Ventus Stadgar Föreningen Ventus Stadgar Namn 1 Föreningens namn skall vara Ventus och ha sitt säte i Malmö Målsättning 2 Föreningen har som mål: - att starta och driva en kulturförening med tyngdpunkt på musik. - att

Läs mer

Ann-Christine Strömgren, Ledamot

Ann-Christine Strömgren, Ledamot 2018-01-24 Styrelsemöte BS Nordboulen Närvarande Mikael Rännar, Ordförande Staffan Karp, Vice ordförande Israelsson, Ledamot Magnus Sandberg, Ledamot Ann-Christine Strömgren, Ledamot Inger Olsén, Suppleant

Läs mer

Protokoll från. Årsmöte i Orkesta Hembygdsförening. 4 mars 2018 kl i Orkesta bygdegård

Protokoll från. Årsmöte i Orkesta Hembygdsförening. 4 mars 2018 kl i Orkesta bygdegård Protokoll från Årsmöte i Orkesta Hembygdsförening 4 mars 2018 kl. 18.00 i Orkesta bygdegård 1. Årsmötet öppnas. Mötet öppnades och ordförande Marie-Louise Jansson hälsade mötesdeltagarna välkomna till

Läs mer