Vandringsturism i Sjuhärad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vandringsturism i Sjuhärad"

Transkript

1 Vandringsturism i Sjuhärad en förstudie 2011/2012

2 Rapporten skriven av Emma Nevander, maj Leader Sjuhärad.

3 Bakgrund Intresset för vandring ökar på flera plan. Som friskvård, rekreation, eller ett sätt att upptäcka vår natur och historia. Det gäller såväl nationellt som internationellt. Vandringsleder och spår utvecklas ständigt och användandet av dessa ökar. Samordning av arbete kring vandringsleder och vandringsturism saknas i Sjuhärad. I april 2011 bjöd Turism i Sjuhärad och Hushållningssällskapet in till ett kreativt möte om en utvecklig av vandringsturismen i Sjuhärad. Bland annat föredrogs hur man i Värmland arbetat med samma fråga. Deltagare var representanter från kommunerna, byalag och entreprenörer. Mötet utsåg en arbetsgrupp för att arbeta vidare med frågan om utveckling av vandringsturismen i Sjuhärad. Gruppen har i sitt arbete gjort en grov inventering av spår och leder i Sjuhärad. Man har diskuterat avtalsfrågor, kriterier för standard för leder mm. Arbetsgruppen har kommit fram till att en fördjupning behövs för att arbetet ska komma vidare. I arbetsgruppen finns representanter från kommunernas turismorganisationer genom representation av Manda Schillerås, Tranemo kommun / Camilla Palm/Nuab, kommunernas fritids och skogsavdelningar av Lena Molander Ulricehamn kommun och Olle Svensson Borås Stad, Hushållningssällskapet av Janne Petersson, Västkuststiftelsen av Tony Göransson, Coompanion av Kajsa Lager Brink, LRF av Lasse Påfvelsson samt Leader Sjuhärad av Roland Haraldsson. Efter beslut i LAG om att inleda arbetet med att göra förstudien anställdes genom Borås Stad Emma Nevander för att arbeta med detta under november 2011 till maj Syfte Syftet med förstudien har varit att utreda förutsättningarna för att gemensamt i hela Sjuhärad, utveckla vandringsturismen. Mål Målet med förstudien har varit att undersöka om vi i Sjuhärad har förutsättningar för vandringsturism och därigenom ett utvecklingsprojekt. I uppdraget låg att: Ta fram en färdig inventering med kartor över spår och leder i Sjuhärad. Ta fram en sammanställning av vad som gjorts och görs såväl lokalt, som nationellt och internationellt vad gäller utveckling av vandringsturism. Ta fram ett färdigt förslag till avtal, som tagits fram i samråd med markägare och andra intressenter. Ta fram ett färdigt förslag till kriterier för definitionen av en vandringsled. Ta fram ett färdigt förslag till kriterier för definiering av standardbegrepp/klassning. Ta fram ett färdigt förslag till gemensamma märkningar av lederna. Arrangera seminarium/workshop. Arrangera möte med markägare.

4 Arrangera möten med ansvariga för leder och spår. Skapa nätverk mellan olika intressenter av ägare och nyttjanderättsinnehavare av vandringsleder. Ta fram en skiss över utvecklingsprojekt av vandringsturism i Sjuhärad samt möjlig finansiering av projektet. Ta fram förslag till nationell och internationell samverkan för långsiktigt och marknadsanpassad produktutveckling, identifiering av marknader, resurssamordning. Ta fram förslag till drift och skötsel av leder mm. Ta fram förslag till finansiering av ovan. Genomförande I förstudien har utbudet av vandringsleder, spår samt natur och kulturstigar i Bollebygd, Borås, Vårgårda, Herrljunga, Ulricehamn, Svenljunga, Tranemo och Mark sammanställts digitalt. Arbetet har utförts i GIS (Geografiskt informationssystem). En mall till överenskommelse om vandringsled som fritt kan användas av kommuner och föreningar tillsammans med privata markägare har i samarbete med LRF tagits fram. Mallen underlättar för exempelvis kommunal verksamhet att teckna skriftliga överenskommelser med markägare. En mall som kan användas av entreprenörer är också framtagen. Ett kriteriedokument för spår och vandringsleder har tagits fram. Detta syftar till att verka som vägledning för kommunerna i arbetet med spår och vandringsleder. Målet är att dokumentet ska verka till mer enhetlig underhåll och skötsel. Projektet har även verkat för att knyta viktiga kontakter mellan representanter från kommunerna och med de vandringsentreprenörer som finns. Projektet har också varit representerat vid nätverksträffar om Pilgrimsleder och pilgrimsvandring som ägt rum månadsvis i Uddevalla. Projektledaren har även deltagit vid ett vandringsseminarie med nationella och internationella deltagare i Uddevalla november Borås Stad har medfinansierat projektet genom lokal, telefon och datorkostnader. Beskrivning Bakgrund vandringsturism lokalt, nationellt och internationellt Lokalt I Sjuhäradsregionen är det främst Ulricehamn och Borås som arbetar aktivt med sina spår och leder. OSA-arbetslag sköter det praktiska arbetet med skyltning och röjning. I Mark finns också många vandringsleder. I Vårgårda och Herrljunga är spår mer förekommande. I Tranemo och Bollebygd finns ett mindre utbud av vandringsalternativ. I Svenljunga finns mycket sparsamt med vandringsalternativ.

5 Kommunerna saknar ofta information med tillhörande karta om vandringslederna på hemsidorna. På många spår och leder är även drift och underhåll bristande. Nationellt Skåneleden och Värmlandsleder har bidragit med värdefull information till såväl kvalitetskriterierna som överenskommelsen med markägare. I övrigt har övriga nationella sträckor av Europaled 1 studerats, liksom Bohusleden. Skåneleden och Bohusleden har bra material till besökaren i digital form. Internationellt Skottland Samarbete har skett inom projektet med Scottish Borders i Skottland. Studiebesök i området genomfördes under oktober Lederna sköts offentligt och är väl skyltade och markerade. Informationsmaterial finns i de många turistbyråerna. Guideböcker finns till försäljning. Webbsidor med tydlig information om boende, karta och sevärdheter. Inom vandringsturismen finns ett utvecklat system för diplom och försäljning av pins och tygmärken för respektive vandringsled. Det finns temavandringar t ex. Coast way och Abbey s way. Danmark Danmark har information om vandrings-, cykel- och ridleder på sidan Friluftsguiden.dk På webbsidan finns över 100 vandringsrundturer och över 120 vandringsetapper. Norge Norge har Kuststigen som fortsätter in i Sverige i Bohuslän. Norge är även känt för fjällvandring och Sankt Olofs pilgrimsled. Utvecklingsmöjligheter Styrgruppen har under projektets gång identifierat möjligheter att länka samman vandringsleder och banvallarna. Möjligheterna till att kunna vandra på en längre rundslinga skulle förenkla för vandringsturism i Sjuhärad. Sjuhärad har mycket att lära av Scottish Borders som lärt sig att kombinera vandringssemester med cykelsemester och kanotpaddling. Sjuhärad skulle även kunna nyttja historia och natur i större grad för information kring lederna. För att få en lyckad vandringsturism behövs fler privata entreprenörer som erbjuder boende, mat, transporter till och från vandringarna samt bagagetransport. Eventuellt kan det även bli aktuellt med transporter till och från flygplatsen för internationella gäster.

6 Information och marknadsföring För att möjliggöra för vandringsturism i Sjuhärad föreslås följande informationssatsning som även ingår i projektmålen för ett framtida fortsättningsprojekt: För att nå såväl nationella som internationella vandringsturister behövs en gemensam webbsida med information om spår och vandringsleder, boende, mat, natur- och kulturupplevelser mm. I alla kommunerna i Sjuhärad behöver det satsas på en informationsspridning av kartor och ledinformation. Kommunerna bör utveckla information om spår och vandringsleder som idag saknas på många platser med ny teknik som exempelvis QR-koder och appar. Behovet av tryckt information i pappersversion kommer att kvarstå. Därför behöver informationsbroschyrer tas fram för de spår och leder som saknar detta. Informationen bör finnas såväl i tryckt som i digital form. För att locka nationella och internationella gäster behövs digital information som även är översatt till engelska och tyska. Samverkan För att få till en fungerande vandringsturism måste kommunerna börja samarbeta i frågor kring spår och vandringsleder. Flera leder går över kommungränserna och vandringsturisten känner inte av kommungränsen. Här vore det önskvärt med gemensam skyltning/information på leder som går över flera kommuner. Ett led i detta samarbete är det vandringturismnätverk som skapats under förstudien. I nätverket har representanter för kommuner, turismorganisationer, västkuststiftelsen, skogsstyrelsen, entreprenörer och ideella föreningar deltagit. Möten har ägt rum i februari och maj och förhoppningen är att dessa möten fortsätter vår och höst. Aktiviteter För att öka intresset kring vandring som semesteralternativ kan vandringsfestival anordnas. Förslagsvis bör detta ske i samband med den årliga Linnémarschen som anordnas i Borås i april/maj. Linnémarschen lockade 2012 brett internationellt, vilket man bör spinna vidare på. En bra idé som uppkom i samband med Scottish Borders besök i Sjuhärad var att kombinera detta så att man först vandrar en vecka här och sedan en vecka i Scottish Borders. Guidade rundturer på vandringsleder bör anordnas i varje kommun. Detta är dels ett tillfälle att få ut personer på nya områden de inte vanligen besöker, men även ett tillfälle att få in synpunkter från personer som nyttjar vandringsleden dagligen. Möjligheten finns att även bjuda in media till vandringarna vilket ger reklam för vandringsleden.

7 Bilaga 1 Karta över vandringsalternativ i Sjuhärad Vandringsalternativ Metria AB Medgivande Id _ Spår Vandringsled Natur och kulturstig

8

Slutrapport. Gårdsbutiker i Sjuhärad Fas 1. Projekttid: 2013-07-15-2013-09-19. Projektledare: Malin Gustafsson. Styrgrupp:

Slutrapport. Gårdsbutiker i Sjuhärad Fas 1. Projekttid: 2013-07-15-2013-09-19. Projektledare: Malin Gustafsson. Styrgrupp: Slutrapport Gårdsbutiker i Sjuhärad Fas 1 Projekttid: 2013-07-15-2013-09-19 Projektledare: Malin Gustafsson Styrgrupp: Roland Haraldsson, Leader Sjuhärad Annika Andersson, Leader Sjuhärad Susann Gustafson,

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

Nominering - Årets Landsbygdsprojekt Med checklista

Nominering - Årets Landsbygdsprojekt Med checklista Nominering - Årets Landsbygdsprojekt Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Landsbygdsprojekt. Namn på förslaget: Vandringsturism i Vindelfjällen Journalnummer: 2010-1118 Namn på länsstyrelse

Läs mer

Leaderleder. Ledbeskrivningar för vandring, cykel och kanot finns nu presenterade i ett digitalt kartsystem. 643 398 kr

Leaderleder. Ledbeskrivningar för vandring, cykel och kanot finns nu presenterade i ett digitalt kartsystem. 643 398 kr Leaderleder Ledbeskrivningar för vandring, cykel och kanot finns nu presenterade i ett digitalt kartsystem. Projektägare: Leader Nedre Dalälven, ideell förening Projektledare: Kalle Hedin Kommuner: Hela

Läs mer

Hur mycket kostar äldres fallskador i Bollebygd

Hur mycket kostar äldres fallskador i Bollebygd Bollebygd invånare i Bollebygd för respektive Fallskadorna i Bollebygd kostar varje år: Regionens kostnad 2,3 milj. kr Kommunens kostnad 2,3 milj. kr Individens kostnad 0,1 milj. kr Total kostnad 4,7 milj.

Läs mer

Bifogat ser du en sammanfattad projektplan anpassad för markägare. Där framgår hur vi tänkt oss det fortsatta samarbetet.

Bifogat ser du en sammanfattad projektplan anpassad för markägare. Där framgår hur vi tänkt oss det fortsatta samarbetet. INFORMATION TILL MARKÄGARE UTMED KULLALEDEN. Hej alla markägare Vandringsleden runt hela Kullahalvön (Kullaleden) är nu inne i genomförandefasen. Vi i projektgruppen vill därför informera er om vad som

Läs mer

Förstudie till Kullaleden

Förstudie till Kullaleden Förstudie till Kullaleden Slutrapport Återstående planerade etapper är: Etapp 2 Genomförande av Kullaleden Etapp 3 Marknadsföring av Kullaleden Förstudie till Kullaleden Slutrapport 1. Projektfakta Projektnamn:

Läs mer

Fisketurism. Inspirationsträff för ännu bättre fisketurism i Sjuhärad

Fisketurism. Inspirationsträff för ännu bättre fisketurism i Sjuhärad Fisketurism Inspirationsträff för ännu bättre fisketurism i Sjuhärad Rådde gård onsdag 8 januari 2014 Inspirationsträff om fisketurism arbetsgrupp skapad för fortsatt analys Ett 60-tal personer samlades

Läs mer

Turismstrategi i samverkan Svenljunga och Tranemo

Turismstrategi i samverkan Svenljunga och Tranemo 1 (7) Slutrapport för projektet Turismstrategi i samverkan Svenljunga och Tranemo Datum: 2014 05 31 Journalnummer: 2011-599 Projekttid: 2011-2014 Kontaktpersoner i projektet: Fredrik Dahl fredrik.dahl@svenljunga.se

Läs mer

2014 års Verksamhetsberättelse för Hela Sverige Ska Leva Sjuhärad

2014 års Verksamhetsberättelse för Hela Sverige Ska Leva Sjuhärad STYRELSENS VERKSAM- HETSBERÄTTELSE FÖR HELA SVERIGE SKA LEVA SJUHÄRAD 2014 2014 års Verksamhetsberättelse för Hela Sverige Ska Leva Sjuhärad Under året har hållits 3 styrelsemöten. Arbetsutskottet har

Läs mer

KARTLÄGGNING AV LÅNGFÄRDSLEDER UTANFÖR DET STATLIGA LEDSYSTEMET I FJÄLLEN. Naturvårdsverket Swedish Environmental Protection Agency

KARTLÄGGNING AV LÅNGFÄRDSLEDER UTANFÖR DET STATLIGA LEDSYSTEMET I FJÄLLEN. Naturvårdsverket Swedish Environmental Protection Agency UTANFÖR DET STATLIGA LEDSYSTEMET I FJÄLLEN Naturvårdsverket Swedish Environmental Protection Agency 16-12-07 1 RESULTAT AV ENKÄT & SLUTSATSER OCH FRÅGOR MEN FÖRST, VAD MENAR VI EGENTLIGEN MED LÅNGFÄRDSLED?

Läs mer

Destinationsutveckling Sommenbygd. 1 Projektidé

Destinationsutveckling Sommenbygd. 1 Projektidé Tranås den 20 april 2010 Destinationsutveckling Sommenbygd 1 Projektidé Projektet är ett paraplyprojekt som ska utveckla besöksnäringen av Sommenbygd med de tillhörande sex kommunerna i Sommenbygd. Detta

Läs mer

Projekt samsjuklighet

Projekt samsjuklighet Projekt samsjuklighet Projektets mål Kommunerna, psykiatrin och primärvården ska i samverkan arbeta för målgruppen personer med psykisk störning/sjukdom och ett samtidigt missbruk tas om hand inom ramen

Läs mer

Landsbygdsprojektet Vandringsturism i Vindelfjällen.

Landsbygdsprojektet Vandringsturism i Vindelfjällen. Landsbygdsprojektet Vandringsturism i Vindelfjällen. Systemtänkande för kvalitetssäkring. Vi har ett antal BESÖKSMÅL i området och dessa kan föranleda Vandringsturism. Vandringen går på LEDEN och den som

Läs mer

Nya målgrupper Åtgärder för att nå nya målgrupper, för integration

Nya målgrupper Åtgärder för att nå nya målgrupper, för integration 2016 Tjänster Utvecklare Skåneleden Projektledare Skåneleden Skåneleden marknadsföring/webb ca 50 % Skåneleden koordinator 75 % på Studentmedarbetare Nya målgrupper Åtgärder för att nå nya målgrupper,

Läs mer

Ljustern en tillgång

Ljustern en tillgång Ljustern en tillgång Projektet har lett till fler besökare och ökad användning av området. Foto: Jonas Lindgren Projektägare: Södra Dalarnas Utveckling, ekonomisk förening Projektledare: Sofie Jutner Kommun:

Läs mer

Efter en fin underhållning och en god bit mat genomfördes årsmötesförhandlingarna och en styrelse för 2016 valdes.

Efter en fin underhållning och en god bit mat genomfördes årsmötesförhandlingarna och en styrelse för 2016 valdes. Nyhetsbrev Nr 1 2016 Tack för förtroendet Nu är årsmötet avklarat och jag får tacka för det förtroende jag fått att leda HSSL Sjuhärad vilket är stimulerande. Min förhoppning och mitt mål är att kunna

Läs mer

Slutrapport. Från. Konferensen Mellanlanda 2009 26 27 mars

Slutrapport. Från. Konferensen Mellanlanda 2009 26 27 mars Slutrapport Från Konferensen Mellanlanda 2009 26 27 mars Innehåll Inledning... 3 Bakgrund... 3 LUVG, Lokal Utveckling Västra Götaland... 3 Tema... 4 Målgrupp... 4 Organisation... 4 Medverkande... 5 Deltagare...

Läs mer

En växlande cykelupplevelse 2014-08-14

En växlande cykelupplevelse 2014-08-14 En växlande cykelupplevelse 2014-08-14 Mål: När Sydostleden är etablerad skall den årligen generera minst 50 miljoner i ökad turismomsättning 8000 cyklister/år cyklar då hela sträckan och 30 000 cyklar

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

AVTAL FoU Sjuhärad Välfärd

AVTAL FoU Sjuhärad Välfärd AVTAL FoU Sjuhärad Välfärd 2020-01-01 2023-12-31 Innehållsförteckning Avtal mellan parterna i FoU Sjuhärad Välfärd... 1 Firma... 1 Parter... 1 Syfte... 2 Uppdrag... 2 Ersättning... 2 Styrning... 2 Sammanträden...

Läs mer

Framställan om initiering av förstudie för GIS-samordning

Framställan om initiering av förstudie för GIS-samordning 1(5) KS 2011/0243 Framställan om initiering av förstudie för GIS-samordning Sammanfattning Kommunfullmäktige beslutade i budget 2011 att ge kommunstyrelsen i uppdrag att utreda hur kommunens GIS-verksamhet

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Förvaltningsmodell e- tjänsteplattform

Förvaltningsmodell e- tjänsteplattform Förvaltningsmodell e- tjänsteplattform 2018-11-20 Innehållsförteckning 1 Bakgrund och syfte... 3 2 Modell... 3 2.1 Förvalta plattform och förvalta e-tjänst... 3 2.2 Vilket ansvar behöver finnas kopplat

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid möte med landsbygdsnätverkets arbetsgrupp för kapitalförsörjning den 24 nov 2011.

Minnesanteckningar förda vid möte med landsbygdsnätverkets arbetsgrupp för kapitalförsörjning den 24 nov 2011. Minnesanteckningar förda vid möte med landsbygdsnätverkets arbetsgrupp för kapitalförsörjning den 24 nov 2011. Närvarande: Anders Johansson Rebecca Källberg Thomas Norrby Oscar Kjellberg Ulla Herlitz Nils

Läs mer

Bollebygd, Mark och Svenljunga (6)

Bollebygd, Mark och Svenljunga (6) 2010-08-18 1 (6) Plats och tid Samrehab, Skene Lasarett, Skene, klockan 09.00 09.30 Beslutande Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Helén Eliasson, Västra Götalandsregionen Per-Åke Persson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Minnesanteckningar kommunbygderåd 130418

Minnesanteckningar kommunbygderåd 130418 Vår ref: Susann Gustafson Turist och landsbygdsutvecklare Datum: 2013 04 22 Minnesanteckningar kommunbygderåd 130418 Tid: torsdagen den 18 april, klockan 18.30 Plats: Rådde gård, Länghem Närvarande: Dalstorps

Läs mer

Nominering - Årets Landsbygdsprojekt Med checklista

Nominering - Årets Landsbygdsprojekt Med checklista Nominering - Årets Landsbygdsprojekt Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Landsbygdsprojekt. Namn på förslaget: Vi i Nordingrå Nordingråleden (Världsarvsleden heter den numera) Journalnummer:

Läs mer

Välkommen till Outdoor Dalarna

Välkommen till Outdoor Dalarna Välkommen till Outdoor Dalarna Rättvik 11 juni, 2018 2018-06-25 visitdalarna.se Agenda Omvärld, målgrupp & nuläge Nuläge & framtid Dalarnas outdoor-områden - Skating Dalarna - Vandringslyftet - Leisure

Läs mer

ÅTGÄRDSPLAN SKÅNELEDEN Region Skåne (RS), Tourism in Skåne (TIS), Event in Skåne (EiS), Stiftelsen Skånska Landskap (SSL)

ÅTGÄRDSPLAN SKÅNELEDEN Region Skåne (RS), Tourism in Skåne (TIS), Event in Skåne (EiS), Stiftelsen Skånska Landskap (SSL) Förslag på utökat utvecklingsarbete för Skåneleden 2016 ÅTGÄRDSPLAN SKÅNELEDEN 2016-2020 Region Skåne (RS), Tourism in Skåne (TIS), Event in Skåne (EiS), Stiftelsen Skånska Landskap () Tjänster Utvecklare

Läs mer

Julmyra Horse Center framtidens hästhållning

Julmyra Horse Center framtidens hästhållning Julmyra Horse Center framtidens hästhållning Hagar vid Julmyra Horse Center. Projektägare: Julmyras vänner, ideell förening Projektledare: Carin Barrsäter Kommun: Heby Dnr: 81 Jnr: 2011 2137 Projekttid:

Läs mer

SJUHÄRADS SAMORDNINGSFÖRBUND TERTIALRAPPORT

SJUHÄRADS SAMORDNINGSFÖRBUND TERTIALRAPPORT SJUHÄRADS SAMORDNINGSFÖRBUND TERTIALRAPPORT 2 2016 i samverkan med Sjuhärads kommuner: BOLLEBYGD BORÅS HERRLJUNGA MARK SVENLJUNGA TRANEMO ULRICEHAMN VÅRGÅRDA Sjuhärads Samordningsförbund möjliggör en effektiv

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Föreningen Förläggargårdar i Sjuhärad Verksamhetsår 2013 www.forlaggargardar.se Styrelsen 2013 Thomas Andreén, Ordförande Leif-Åke Åkesson, Kassör Carin Nyhage, Sekreterare Birgitta

Läs mer

En strategi för hur VästerbottensTurism och kommunerna gemensamt driver turistfrågorna i Västerbottens län.

En strategi för hur VästerbottensTurism och kommunerna gemensamt driver turistfrågorna i Västerbottens län. Färdledaren En strategi för hur VästerbottensTurism och kommunerna gemensamt driver turistfrågorna i Västerbottens län. Vad är färdledaren? Färdledaren är framtagen av Strategigruppen som består av representater

Läs mer

Nominering - Årets Leader Med checklista

Nominering - Årets Leader Med checklista Nominering - Årets Leader Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Leader. Namn på förslaget: Förstudie Kullaleden och Skåneleden Nordväst Kullaleden under tiden mellan projekten har

Läs mer

En vanlig vecka i MalMö

En vanlig vecka i MalMö En vanlig vecka i Malmö Foto: Eva Klamméus I början av april 2006 sändes brev och enkät till ideella och kommersiella arrangörer inom kultur- nöjes- och idrottslivet i Malmö. Syftet med undersökningen

Läs mer

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Visit Östergötland - för en Visit Östergötland är det nya namnet på det som tidigare hette Östsvenska turistrådet. Förutom att byta namn har vi även påbörjat

Läs mer

Referensgrupp möte 2010:1

Referensgrupp möte 2010:1 Kallade: Roger Fredriksson, Karin Steen, Lise-Lotte Boldt, Håkan Wedlund, Folke Göransson, Gunnar Lennermo,, och Maj-Liz Hedendahl Närvarande: Karin Steen, Lise-Lotte Boldt, Håkan Wedlund, Jonas Wedebrand,

Läs mer

Årsrapport/Verksamhetsberättelse

Årsrapport/Verksamhetsberättelse Tillsammans gör vi skillnad Årsrapport/Verksamhetsberättelse Närvårdssamverkan Södra Älvsborg 2017 Årsrapport/Verksamhetsberättelse DNR: 2017/SKF007 Beslutat datum: 2018-02-15 Sakkod: 2 Innehåll 1. Inledning...

Läs mer

Gästnätter Lund 2017

Gästnätter Lund 2017 Gästnätter Lund 217 Sammanfattning Internationella 166 84 Under 217 var antalet gästnätter i Lund 486 89 st vilket är en ökning med 1,9 % eller +8 918 gästnätter jämfört med 216. Nationella Totalt 319

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Turismcheck - projekt för utveckling av turism

Ansökan för Leader Sjuhärads Turismcheck - projekt för utveckling av turism Leader-kontorets anteckningar Ankomdatum: Diarienummer: Turismcheckens namn Kölingareds Byalag Sökande (Namn/Förening) Ansökan för Leader Sjuhärads Turismcheck - projekt för utveckling av turism Natur-

Läs mer

Hallands sommarlovsentreprenörer. Projektnamn. Projektidé. Bakgrund. Hallands sommarlovsentreprenörer

Hallands sommarlovsentreprenörer. Projektnamn. Projektidé. Bakgrund. Hallands sommarlovsentreprenörer Hallands sommarlovsentreprenörer Projektnamn Hallands sommarlovsentreprenörer Projektidé Att ta konceptet sommarlovsentreprenör till Halland och tillsammans med kommuner, lokala näringsidkare och föreningar

Läs mer

Länsbygderådet Sjuhärad STYRELSEMÖTE Sida1(6) STYRELSE

Länsbygderådet Sjuhärad STYRELSEMÖTE Sida1(6) STYRELSE Länsbygderådet Sjuhärad MÖTE Sida1(6) Plats och tid: Od Sockengård, 18:30 21:30 Beslutande: Övriga: Claes Bergqvist Mikael Larsson Kjell Gröndahl Sassi Wemmer Tina Yngvesson Holger Sandin Hans Kilén Hans

Läs mer

Handlingsplan 2017 för turismutveckling i Karlstadsregionen Kopplad till den turismstrategiska planen

Handlingsplan 2017 för turismutveckling i Karlstadsregionen Kopplad till den turismstrategiska planen Handlingsplan 2017 för turismutveckling i Kopplad till den turismstrategiska planen 2017-03-31 Vi vill gå från att samverka till att samproducera och ha en gemensam handlingsplan som innehåller vad vi

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Föreningens firma är Social ekonomi Sjuhärad ideell förening. Samt bedriva med ovanstående förenlig verksamhet

Föreningens firma är Social ekonomi Sjuhärad ideell förening. Samt bedriva med ovanstående förenlig verksamhet STADGAR för Social ekonomi Sjuhärad ideell förening 1. FIRMA Föreningens firma är Social ekonomi Sjuhärad ideell förening 2. ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE Utgöra ett samarbetsorgan mellan aktörer inom

Läs mer

Närsjukvård Sjuhärad. Styrgruppsmöte 3 mars 2017

Närsjukvård Sjuhärad. Styrgruppsmöte 3 mars 2017 Närsjukvård Sjuhärad Styrgruppsmöte 3 mars 2017 Agenda 2017-03-03 Kom ihåg Målsättning Projektorganisation Ekonomi Avgränsningar & beroenden Intressenter & Risker Uppföljning Övrigt Kom ihåg Vad vill vi

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsberättelse 2018 Styrelsen för SENS - Sociala ekonomins nätverk Skaraborg avger härmed följande verksamhetsberättelse för år 2018. Styrelse Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamot

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Sofie Norrby Projektledare 044-309 35 05 Sofie.Norrby@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-08-10 Dnr 1601584 1 (6) Regionala utvecklingsnämnden Långsiktig finansiering av nationella

Läs mer

Om Bergslagen Outdoor. outdoor

Om Bergslagen Outdoor. outdoor Om Bergslagen Outdoor Om Bergslagen Outdoor Ny hemsida bergslagen.se Outdoor-karta Filmer för sociala medier Utbildningar/coachning i digital närvaro Outdoor-guide > cykel/vandring Reseanledningar utvecklas

Läs mer

Handlingsplan 2017 för turismutveckling i Karlstadsregionen Kopplad till den turismstrategiska planen

Handlingsplan 2017 för turismutveckling i Karlstadsregionen Kopplad till den turismstrategiska planen Första förslag på Handlingsplan 2017 för turismutveckling i Kopplad till den turismstrategiska planen Vi vill gå från att samverka till att samproducera och ha en gemensam handlingsplan som innehåller

Läs mer

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Uppdrag Se över hur det lokala besöksnäringssamarbetet för Värmdö bör organiseras För att skapa lokalt engagemang och mervärde åt

Läs mer

Projekttid: 2013-01-27-2013-09-30.

Projekttid: 2013-01-27-2013-09-30. 1 (5) Slutrapport för Leader-checken Textrakt Mollaryd (Ursprungligen: Mollaryd Textstation) Datum: 2013-08-21.. Diarienummer: 2008.008 CA.. Projekttid: 2013-01-27-2013-09-30. Kontaktpersoner i projektet:

Läs mer

Delrapport - På väg mot en besöksnäringsstrategi

Delrapport - På väg mot en besöksnäringsstrategi Delrapport - På väg mot en besöksnäringsstrategi 2017-03-02 2015/KS044872 Gunilla Berg Tyresö kommun / 2017-03-02 2 (6) Innehållsförteckning Inledning Vad är turism och besöksnäring? Varför en lokal strategi?

Läs mer

Nya. Skandinaviens ledande destinationsbolag. Visit Dalarna

Nya. Skandinaviens ledande destinationsbolag. Visit Dalarna Nya Skandinaviens ledande destinationsbolag Visit Dalarna Vi konkurrerar med 150 000 kommuner och regioner i Europa om boende, besökare, företag, investeringar och kompetens. Beslutsunderlag Syfte och

Läs mer

Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Med start

Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Med start Datum: 2016-02-03 Handläggare: Ann-Katrin Schutz Koncernkontoret Elisabeth Jonsson Boråsregionen Närvårdssamverkan Södra Älvsborg 2016-2018 Med start 2016-04-01 Mellan Västra Götalandsregionen och kommunerna

Läs mer

Ledningsdragningar Kommunerna markerar vandringsleder på olika sätt. Färgmarkering, höjd på markeringar och lösningar diskuterades.

Ledningsdragningar Kommunerna markerar vandringsleder på olika sätt. Färgmarkering, höjd på markeringar och lösningar diskuterades. Minnesanteckningar Naturvårdsgruppsmöte 2011-09-16 i Mark Deltagare: Svante Brandin Marks kommun Marie Nyberg Marks kommun Kerstin Furst Marks kommun Karl Edlund Uddevalla kommun David Alfredsson Uddevalla

Läs mer

Vege Projekt Vege. Höganäs Ängelholm Helsingborg

Vege Projekt Vege. Höganäs Ängelholm Helsingborg Vege Projekt Vege Höganäs Ängelholm Helsingborg Vision syfte Foto: Anders Malmberg Utveckla området med potentialen för boende, kommunikationer, turism och rekreation i fokus. Beslutsunderlag kring Västkustbanan

Läs mer

Projektberättelse maj- september 2011 Vellinge 2011-10-25 Leaderprojekt Söderslättsmärkt

Projektberättelse maj- september 2011 Vellinge 2011-10-25 Leaderprojekt Söderslättsmärkt Projektberättelse maj- september 2011 Vellinge 2011-10-25 Leaderprojekt Söderslättsmärkt Webbsidan www.soderslattsmat.se Den publika webbsidan www.soderslattsmat.se är klar och uppdateras kontinuerligt

Läs mer

Slutrapport för projektet

Slutrapport för projektet 1 (7) Slutrapport för projektet Gamla Kyrkvägen från Hunghult till Seglora Datum: 214-6-25... Journalnummer: 211-8 Projekttid: 213-6-3 214-6-3. Kontaktpersoner i projektet: Donald Gunnarsson, 77-25 3 52,

Läs mer

ReKo Sjuhärads webbplats -

ReKo Sjuhärads webbplats - 2010-0-01 1 (5) Inledning Beskrivningen av webbplatsens olika delar samt de viktigaste funktionerna och länkarna inom respektive del, är tänkt att fungera som en introduktion för att snabbt få en inblick

Läs mer

PROTOKOLL fört vid årsmöte med HELA SVERIGE SKA LEVA 7 HÄRAD Plats: Kvarnen, Hyssna Tid: Tisdagen den 21 april 2015 kl. 18.30

PROTOKOLL fört vid årsmöte med HELA SVERIGE SKA LEVA 7 HÄRAD Plats: Kvarnen, Hyssna Tid: Tisdagen den 21 april 2015 kl. 18.30 Sjuhärad PROTOKOLL fört vid årsmöte med HELA SVERIGE SKA LEVA 7 HÄRAD Plats: Kvarnen, Hyssna Tid: Tisdagen den 21 april 2015 kl. 18.30 1 Årsmötets öppnande Ordförande Tina Yngvesson hälsade de närvarande

Läs mer

Förslag reviderade stadgar Länsbygderådet Sjuhärad version , , , Bilaga 1 Sida 1(7)

Förslag reviderade stadgar Länsbygderådet Sjuhärad version , , , Bilaga 1 Sida 1(7) Förslag reviderade stadgar Länsbygderådet Sjuhärad version 081016, 090212, 090219, 090305 Bilaga 1 Sida 1(7) 1 Föreningens namn är Länsbygderådet Sjuhärad som bildades 1998 12 05. 2 Föreningen har sitt

Läs mer

Verksamhetsplan Konstfrämjandet Skåne 2016

Verksamhetsplan Konstfrämjandet Skåne 2016 1(5) Verksamhet Konstfrämjandet Skåne är en ideell förening med en omfattande verksamhet. Vi har länge arbetat med att sätta fokus på samtidskonsten i Skåne och Malmö och att ge befolkningen tillgång till

Läs mer

Sammanställning av synpunkter vid seminarierna Vision för utveckling av Varbergs stadskärna

Sammanställning av synpunkter vid seminarierna Vision för utveckling av Varbergs stadskärna Jönköping i maj 2012 Sammanställning av synpunkter vid seminarierna Vision för utveckling av Varbergs stadskärna Under våren 2012 hölls fem seminarier för att lägga grunden för visionen. Mötena hade följande

Läs mer

2011-11-30 1. Bräknemodellen. En utvecklingsmodell för småorter på landsbygden.

2011-11-30 1. Bräknemodellen. En utvecklingsmodell för småorter på landsbygden. 2011-11-30 1 Bräknemodellen. En utvecklingsmodell för småorter på landsbygden. Bakgrund Sedan ett år tillbaka har Hoby Företagarförening och Bygd i Samverkan, båda ideella föreningar, arbetat med att ta

Läs mer

TILLVARATA JOBB- POTENTIAL INOM DE GRÖNA NÄRINGARNA

TILLVARATA JOBB- POTENTIAL INOM DE GRÖNA NÄRINGARNA TILLVARATA JOBB- POTENTIAL INOM DE GRÖNA NÄRINGARNA WEBBINARIUM 6 FEB 2018 Naturvårdsverket Swedish Environmental Protection Agency 2018-02-07 1 1. DET NYA REGERINGSUPPDRAGET FREDRIK GUNNARSSON, SKS 2.

Läs mer

Hot och möjligheter. Hur påverkar klimatförändringarna

Hot och möjligheter. Hur påverkar klimatförändringarna Hot och möjligheter. Hur påverkar klimatförändringarna oss? Regional handlingsplan för Kronobergs län Dokumentation från klimatanpassningsmöte, Alvesta 14 november 2012 Seminariet är en del av Länsstyrelsens

Läs mer

Förstudie Turismsamverkan

Förstudie Turismsamverkan Förstudie Turismsamverkan Mässbesök och arrangörskontakter vid Vakantiebeurs i Holland. Projektägare: Leader Nedre Dalälven, ideell förening Projektledare: Kalle Hedin Kommuner: Hela området Dnr: 1 Jnr:

Läs mer

Projektplan. Tånga Julmarknad Jul för alla sinnen

Projektplan. Tånga Julmarknad Jul för alla sinnen Projektplan Tånga Julmarknad Jul för alla sinnen 1. Projektets namn: Tånga Julmarknad 2. Projektidé Vårgårda kommun har tillsammans med Herrljunga kommun en geografisk gränsroll i Sjuhäradsregionen och

Läs mer

Projektberättelse januari-april 2011 Vellinge 2011-06-09 Leaderprojekt Söderslättsmärkt

Projektberättelse januari-april 2011 Vellinge 2011-06-09 Leaderprojekt Söderslättsmärkt Projektberättelse januari-april 2011 Vellinge 2011-06-09 Leaderprojekt Söderslättsmärkt Webbsidan/Beställningssystemet Vi börjar nu få klart den publika webbsidan www.soderslattsmat.se samt beställningssystemet.

Läs mer

Verksamhetsplan för SIS/TK 466 Belägenhetsadresser

Verksamhetsplan för SIS/TK 466 Belägenhetsadresser VERKSAMHETSPLAN 1(9) Verksamhetsplan för SIS/TK 466 Belägenhetsadresser kommun kommundel gatuadressområde metertalsadressområde byadressområde gatuadressplats metertalsadressplats gårdsadressområde byadressplats

Läs mer

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning 2016 2 (10) Innehåll 1. Inledning... 3 2. Verksamhet... 3 2.1 Uppdrag... 3 3. Organisation... 3 3.1 Styrelsen... 3 3.2 Verkställande direktör... 4 3.3 Föreningens

Läs mer

Stöd till projekt för främjande av Livskraftigt hästföretagande

Stöd till projekt för främjande av Livskraftigt hästföretagande 1(8) 2010-02-22 Företags- och landsbygdsutvecklingsenheten Magnus Nordgren Tfn: 036-15 58 67 Mobilnr: 0705-42 22 58 E-post: magnus.nordgren@jordbruksverket.se Stöd till projekt för främjande av Livskraftigt

Läs mer

PM Bakgrunden till satsningen på SIP för äldre var att användningen inte motsvarade behoven

PM Bakgrunden till satsningen på SIP för äldre var att användningen inte motsvarade behoven PM 2019-03-20 Vårt dnr: 1 (6) Vård och Omsorg Åsa Furén-Thulin Återrapportering till Socialdepartementet avseende medel för Samordnad individuell plan (SIP) och förebyggande insatser (regeringsbeslut 2018-07-19

Läs mer

Plats för nytänkande i din förening!

Plats för nytänkande i din förening! Plats för nytänkande i din förening! Studieförbundet Vuxenskolan - en lokal kraft att räkna med! Vårgårda Herrljunga Borås Ulricehamn Härryda Bollebygd Tranemo Mark Svenljunga För oss är det viktigt med

Läs mer

cykla & vandra i Svenljunga

cykla & vandra i Svenljunga under ekens skugga cykla & vandra i Svenljunga längs med vägen Kom nära naturen, till fots eller på cykel. I Svenljunga är vi rika på upplevelser längs med vägen. Susa nedför en grusväg med öppna vyer,

Läs mer

Skriv här en benämning på det tänkta projektet eller förslag till projektnamn.

Skriv här en benämning på det tänkta projektet eller förslag till projektnamn. PROJEKDIREKTIV 1 (7) Projektnamn: Skriv här en benämning på det tänkta projektet eller förslag till projektnamn. Delprojekt: transport av medier Planen för transport av medier är ett av sex delprojekt

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck

Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum: Diarienummer: Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck Textilkonst och Sportvagnsträff Kulturcheckens namn Roland Haraldsson Sökande (Namn/Förening) 520612-5717

Läs mer

ARBETSGÅNG BYALAG. Sammanställd av Cecilia Sjödén

ARBETSGÅNG BYALAG. Sammanställd av Cecilia Sjödén ARBETSGÅNG BYALAG Sammanställd av Cecilia Sjödén Tips för att komma igång Prata med folk! Kontakta kommunen! Bilda förening! Värva medlemmar! Sök projektstöd! Fiberföreningen hur gör man? Bestäm område,

Läs mer

Hästnäringen i Karlshamns kommun Förstudie

Hästnäringen i Karlshamns kommun Förstudie Hästnäringen i Karlshamns kommun Förstudie 2013-01-29 Karlshamns Kommun Marianne Westerberg och Maria Hjelm Nilsson INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Sammanfattning... 2 2. Bakgrund... 2 3. Projektets syfte... 2

Läs mer

Sydostleden ett projekt för näringslivsutveckling 2014-08-14

Sydostleden ett projekt för näringslivsutveckling 2014-08-14 Sydostleden ett projekt för näringslivsutveckling 2014-08-14 On-going evaluation Lärande utvärdering Följeforskning Utvärderingen ska vara användbar under resans gång Löpande återkoppling av iakttagelser/

Läs mer

INLEDNING... 3 VISION... 3 BUDGET... 3 VERKSAMHETER

INLEDNING... 3 VISION... 3 BUDGET... 3 VERKSAMHETER 1 Innehållsförteckning INLEDNING... 3 VISION... 3 BUDGET... 3 VERKSAMHETER 2014-15... 4 1. STUDIERESA... 4 2. MARKNADSFÖRING... 4 3. KILINVENTERING... 5 4. VANDRINGSLEDER... 5 MÖTESSCHEMA 2014... 6 2 Inledning

Läs mer

Västarvet kunskap, upplevelser och utveckling.

Västarvet kunskap, upplevelser och utveckling. Västarvet kunskap, upplevelser och utveckling. Västarvets regionala tjänster Västarvets museer & besöksmål Europeiska landskapskonventionen Den europeiska landskapskonventionens mål är en rikare livsmiljö

Läs mer

Ansökan avseende Natur- och landskapscheck

Ansökan avseende Natur- och landskapscheck Leaderkontorets anteckningar Ankomstdatum 2013-10-31 Diarienummer: 2011-080 S Ansökan avseende Natur- och landskapscheck Informationstavlor utmed Sjuhäradsleden Hindås-Bollebygd-Borås-Ulricehamn-Mullsjö

Läs mer

Rapport från projekt Multisjuka äldre TryggVE-modellen November 2010

Rapport från projekt Multisjuka äldre TryggVE-modellen November 2010 Rapport från projekt Multisjuka äldre TryggVE-modellen November 2010 Ingela Thorell, Primärvården, projektledare Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Bakgrund... 3 Metod... 4 Arbetsformer...

Läs mer

Redovisning av omfattningen av den organiserade vidareflyttningen under 2009 och erfarenheterna av uppdraget

Redovisning av omfattningen av den organiserade vidareflyttningen under 2009 och erfarenheterna av uppdraget Generaldirektören 2010-04-18 Dnr 111-2010-2907 Till Regeringskansliet Integrations- och jämställdhetsdepartementet 103 33 STOCKHOLM Redovisning av omfattningen av den organiserade vidareflyttningen under

Läs mer

Sammanställning av Boråsregionens resultat i Öppna jämförelser 2014

Sammanställning av Boråsregionens resultat i Öppna jämförelser 2014 Datum: 2014-05-22 Handläggare: Elisabeth Jonsson Beredning Social välfärd och hälsa Stöd till personer med psykisk funktionsnedsättning Sammanställning av Boråsregionens resultat i Öppna jämförelser 2014

Läs mer

Länsbygderådet Sjuhärad SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida ÅRSMÖTE

Länsbygderådet Sjuhärad SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida ÅRSMÖTE Länsbygderådet Sjuhärad SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida ÅRSMÖTE Sammanträdesdatum 2007-04-12 1(5) Plats och tid: Rydals Museum, Rydal, kl. 18:30 21:30 Närvarande: Enligt deltagarlista, bilaga 1 Utses att justera:

Läs mer

Stockholm Business Alliance, underlag för avtalsbeslut KS-2010/303. att ingå ny avtalsperiod med Stockholm Business Alliance åren

Stockholm Business Alliance, underlag för avtalsbeslut KS-2010/303. att ingå ny avtalsperiod med Stockholm Business Alliance åren Göran Nilsson FÖRSLAG TILL BESLUT Kommunstyrelsens ordförande 2010-03-30 Kommunstyrelsen Stockholm Business Alliance, underlag för avtalsbeslut 2011-2015 KS-2010/303 Beslut Kommunstyrelsen beslutar att

Läs mer

PROJKETRAPPORT HÄSTTURISM I SKARABORG

PROJKETRAPPORT HÄSTTURISM I SKARABORG PROJKETRAPPORT HÄSTTURISM I SKARABORG Projektledare Maria Lundberg Projektet har genomförts med stöd av: 1 Innehåll: Sida Bakgrund 3 Mål 3 Genomförande 4 Resultat 6 Utvecklingsmöjligheter 8 Sammanfattning

Läs mer

Att vara InfoPoint! i Bohuslän 2017

Att vara InfoPoint! i Bohuslän 2017 Att vara InfoPoint! i Bohuslän 2017 Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Dagens besöksservice Möten mellan människor uppskattas mest av besökare vid sidan av själva reseanledningen.

Läs mer

KONSEKVENSBESKRIVNING FÖR RENNÄRINGEN

KONSEKVENSBESKRIVNING FÖR RENNÄRINGEN 1 DETALJPLAN KAPPRUET SAMRÅDSHANDLING KONSEKVENSBESKRIVNING FÖR RENNÄRINGEN Detaljplan för del av MESSLINGEN 3:134 KAPPRUET MESSLINGEN HÄRJEDALENS KOMMUN JÄMTLANDS LÄN Planer och bestämmelser Föreslagna

Läs mer

Sociala Ekonomins Råd i Västra Götaland (SER) Plats: Norra Hamngatan, Göteborg kl 13:00-16:00

Sociala Ekonomins Råd i Västra Götaland (SER) Plats: Norra Hamngatan, Göteborg kl 13:00-16:00 Sociala Ekonomins Råd i Västra Götaland (SER) Sammanträde Plats: Norra Hamngatan, Göteborg 2014-11-21 kl 13:00-16:00 NÄRVARANDE Ledamöter: Ulrika Frick, VGR ordförande Roland Karlsson, VGR Anders Perme,

Läs mer

Slutrapport för projektet

Slutrapport för projektet 1 (7) Slutrapport för projektet Fiber Borås Väst Ekonomisk Förening Datum: 2013-07-03 Journalnummer: Projekttid: 2013-04-01 2013-12-31 (avslutat 2013-06-30) Kontaktpersoner i projektet: (Uppgifter på personer

Läs mer

Varumärkesprogrammet Åre Åre Fem Byar

Varumärkesprogrammet Åre Åre Fem Byar Varumärkesprogrammet Åre Åre Fem Byar 2003 bestämde sig Åre kommun, Skistar och Åreföretagarna att upprätta ett nytt varumärkesprogram för destinationen Åre. Skälet till beslutet var att Åre fem byar förlorat

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN 1 Innehållsförteckning 1. FYRISGÅRDEN, MÖTESPLATSEN FÖR ALLA... 3 1.1 VERKSAMHETSIDÉ... 3 1.2 LEDORD... 3 1.3 FYRISGÅRDENS ÖVERGRIPANDE MÅL ENLIGT STADGARNA

Läs mer

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Kommunikation och infrastruktur

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Kommunikation och infrastruktur 1(5) Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Kommunikation och infrastruktur Datum: Onsdagen den 4 april 2018 Tid: Kl. 18:00 20:00 Lokal: Medborgarhuset, Genarp Närvarande: Karin Berg Genarp Tommy

Läs mer

ARBETSGÅNG BYALAG. Sammanställd av Cecilia Sjödén

ARBETSGÅNG BYALAG. Sammanställd av Cecilia Sjödén ARBETSGÅNG BYALAG Sammanställd av Cecilia Sjödén Tips för att komma igång Prata med folk! Kontakta kommunen! Bilda förening! Värva medlemmar! Sök projektstöd! Fiberföreningen hur gör man? Bestäm område,

Läs mer

Omslagsbild: Christer Engström/ETC BILD. Kartbilderna har medgivande från lantmäteriverket 1998. Ur GSD Blå kartan, diarienummer 507-97-157.

Omslagsbild: Christer Engström/ETC BILD. Kartbilderna har medgivande från lantmäteriverket 1998. Ur GSD Blå kartan, diarienummer 507-97-157. Växtplats Ulricehamn, Översiktsplan 2001 för Ulricehamns kommun, antogs av kommunfullmäktige 2002-02-21, 12. Planen består av tre häften, del 1 Mål och strategier, del 2 Kunskapskälla och del 3 Konsekvensbeskrivning,

Läs mer