Paragrafen justeras omedelbart. Exp: Lena Blomstergren Personalavdelning - löner

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Paragrafen justeras omedelbart. Exp: Lena Blomstergren Personalavdelning - löner"

Transkript

1 2 Kf 54 Valärende a) Val av ordförande i kommunfullmäktige, t o m , fyllnadsval efter Hans Wolff (m) m Lena Blomstergren (m), Gurkvägen 15, Ekerö Paragrafen justeras omedelbart. Exp: Lena Blomstergren Personalavdelning - löner

2 3 Kf 55 Dnr 03/KS Redovisning av slutresultat, den kommunala folkomröstningen om trängselavgifter Valnämndens ordförande Per Eskilsson (m) informerade om slutresultatet av den folkomröstningen om trängselavgifter som genomförts av tolv kommuner i Stockholms län. I ärendet yttrar sig Krister Skånberg (mp), Peter Carpelan (m), Christina Blom Andersson (kd), Ulric Andersen (s) och Lennart Ljungblom (fp). Redovisningen noteras.

3 4 Kf 56 Dnr 03/KS Kompletterande direktiv för framtagande av budget år Kommunstyrelsens ordförande har upprättat underlag avseende ändrade förutsättningar för den ekonomiska planeringen jämfört med kommunfullmäktiges beslut i november 2002 respektive mars Kommunstyrelsens ordförande föredrog föreliggande förslag. I ärendet yttrar sig Peter Carpelan (m), Ulric Andersen (s), Björn Sigurd (v), Jan-Eric Billter (fp), Krister Skånberg (mp) och Kjell-Erik Börjesson (c). Deltar ej i beslut Miljöpartiet deltar ej i beslut avseende punkt A. Tilläggsyrkande och proposition Peter Carpelan (m) och Jan-Eric Billter (fp) yrkar att kommunfullfäktiges beslut kompletteras med nedanstående punkterna 1, 3 4 och att kommunstyrelsen får detta kompletterande uppdrag. Ulric Andersen (s), Peter Carpelan (m), Jan-Eric Billter (fp), Krister Skånberg (mp) och Kjell-Erik Börjesson (c) yrkar att inrättandet av nya kommunala chefstjänster i alla organisationsled och bemanningen av nyinrättade, men ännu ej tillsatta chefstjänster, skall vara föremål för kommunstyrelsens särskilda prövning i varje enskilt fall. På ställd proposition finner ordförande att kommunfullmäktige bifallit Ulric Andersens m fl:s förslag. A. Kommunfullfäktiges beslut kompletteras med nedanstående punkter 1, 3 4. Kommunstyrelsen får detta kompletterande uppdrag. 1. Det sammanlagda utrymmet för verksamhetens nettokostnader i Ekerö kommun är preliminärt 774 mkr år 2004, 801 mkr år 2005 och 845 mkr år 2006.

4 5 forts kf I ärendet redovisade uppdrag och prioriteringar för det fortsatta budgetberedningen godkännes. 3. För att återställa en budget i balans under perioden skall de nämndvisa uppdragen/åtgärderna för att reducera kostnaderna redovisas i den fortsatta budgetberedningen till Kommunstyrelsen den 28 oktober Att samtidigt uppdra åt nämnderna att kontinuerligt i samband med budget och budgetuppföljning under 2004 samt årsbokslut 2003 redovisa och följa upp effekterna av redovisade uppdrag/åtgärd. B. Inrättandet av nya kommunala chefstjänster i alla organisationsled och bemanningen av nyinrättade men ännu ej tillsatta chefstjänster skall vara föremål för kommunstyrelsens särskilda prövning i varje enskilt fall. Exp: Kommunstyrelsen Samtliga nämnder

5 6 Kf 57 Dnr 02/KS Motion angående parkanläggning på baracktomten Gunnel Hackman (-) föreslår i motion daterad att den del av baracktomten som ligger närmast vägkorsningen Bryggavägen / Ekerövägen skulle kunna avsättas till en park. Kommunledningsstaben har efter samråd med tekniska kontoret upprättat tjänsteutlåtande som underlag för beredning av motionen. I ärendet yttrar sig Björn Sigurd (v), Gunilla Tovatt (mp), Peter Carpelan (m), Lennart Ljungblom (fp), Georg Gustafsson (s) och Leif Hagström (kd). Med hänvisning till underlag i beredningen av ärendet avslås motionen.

6 7 Kf 58 Dnr 02/KS Motion angående trafiksituationen i korsningen Ekerövägen / Färentunavägen Inger Lindman ( c ) påtalar i rubricerade motion daterad att det är hög tid att finna någon lösning på problemen och den allt farligare trafiksituationen i korsningen Ekerövägen / Färentunavägen. Motionären föreslår att kommunfullmäktige uppdrar åt kommunstyrelsen att snarast se till att trafiksituationen vid Ekerövägen / Färentunavägen får en varaktig lösning. Byggnadsnämnden understryker i beslut att korsningen Ekerövägen / Färentunavägen är av övergripande betydelse samt utgör ett stort trafiksäkerhetsproblem och att åtgärder här bör ges högsta prioritet och inte kan avvakta eventuella åtgärder på Tappströmsbron. Nämnden föreslår att kommunen tillsammans med Länsstyrelsen och Vägverket även fortsättningsvis arbetar för att objektet inryms i länstrafikplanen så att trafiksäkerheten och framkomligheten förbättras och får en varaktig lösning. Kommunledningsstaben som efter samråd med stadsarkitektkontoret och tekniska kontoret upprättat tjänsteutlåtande ( ) delar i stort byggnadsnämndens uppfattning. Det är nu angeläget att driva på Vägverket att uppfylla det under försommaren erhållna löftet om projektering, bevaka att utformningen blir lämplig och långsiktig samt parallellt med detta fortsätta verka för att den projekterade lösningen sedan ska kunna genomföras så snart som möjligt. I ärendet yttrar sig Solveig Brunstedt (c), Peter Carpelan (m) och Gunilla Tovatt (mp). Yrkande och proposition Solveig Brunstedt (c) och Gunilla Tovatt (mp) yrkar enligt motionärens förslag, att kommunfullmäktige uppdrar åt kommunstyrelsen att snarast se till att trafiksituationen vid Ekerövägen/Färentunavägen får en varaktig lösning. Peter Carpelan (m) yrkar enligt kommunstyrelsens förslag. På ställd proposition finner ordförande att kommunstyrelsens förslag bifallits.

7 8 forts kf 58 Kommunstyrelsen arbetar aktivt för att förmå Vägverket att åtgärda vägkorsningen. Med hänvisning till detta är motionen behandlad.

8 9 Kf 59 Dnr 02/KS Motion Åtgärder för minskning av biltrafiken till Ekerö Staffan Strömbäck (m) har i rubricerad motion daterad framfört att en utveckling där olika former av bilavgifter införs för att minska trafiken i Stockholm inte är eftersträvansvärd. Som exempel på avgifter som missgynnar besökare m fl anges s k boendeparkering och planerade trängselavgifter i Stockholms stad. Det allmänna borde inte medvetet försvåra möjligheterna för människor att röra sig utan istället medverka till att underlätta kommunikation. En mycket stor del av biltrafiken på öarna under helgerna utgörs av besökare som inte bor i kommunen. För att stimulera en minskning av trafiken bör utredas om det är möjligt att införa en avgift för bilar som inte är registrerade hos kommunmedborgare. Kommunfullmäktige föreslås besluta att införa en avgift för bilar, i enlighet med vad som anförts i motionen. Med anledning av Stockholms stads planerade trängselavgifter och de föreslagna lagändringar som krävs för att möjliggöra ett införande kommer Ekerö kommun, efter beslut i kommunfullmäktige under försommaren, liksom många andra kranskommuner i länet att i samband med folkomröstningen om EMU och euro hösten 2003 genomföra en lokal folkomröstning om inställningen till trängselavgifter i regionen. Kommunledningsstaben har upprättat tjänsteutlåtande som redovisar övergripande förutsättningar. Med hänvisning till underlag i beredningen av ärendet avslås motionen.

9 10 Kf 60 Dnr 02/KS Motion Samverkan i Stockholms län för minskning av biltrafiken till Stockholm Staffan Strömbäck (m) har i rubricerad motion daterad framfört att en utveckling där olika former av bilavgifter införs för att minska trafiken i Stockholm inte är eftersträvansvärd. Som exempel på avgifter som missgynnar besökare m fl anges s k boendeparkering och planerade trängselavgifter i Stockholms stad. Det allmänna borde inte medvetet försvåra möjligheterna för människor att röra sig utan istället medverka till att underlätta kommunikation. En mycket stor del av biltrafiken i kranskommunerna utgörs av besökare som inte bor i kommunerna. För att stimulera en minskning av trafiken från personer som bor i Stockholms stad bör kranskommunerna införa en avgift för bilar som inte är registrerade hos kommunmedborgare i kranskommunerna. Kommunfullmäktige föreslås besluta att ge kommunstyrelsen i uppdrag att samverka med kranskommunerna i Stockholms stad för införande av avgift i enlighet med vad som anförts i motionen. Med anledning av Stockholms stads planerade trängselavgifter och de föreslagna lagändringar som krävs för att möjliggöra ett införande kommer Ekerö kommun, efter beslut i kommunfullmäktige under försommaren, liksom många andra kranskommuner i länet att i samband med folkomröstningen om EMU och euro hösten 2003 genomföra en lokal folkomröstning om inställningen till trängselavgifter i regionen. Kommunledningsstaben har upprättat tjänsteutlåtande , som redovisar övergripande förutsättningar. Med hänvisning till underlag i beredningen av ärendet avslås motionen.

10 11 Kf 61 Dnr 03/KS Redovisning av anmälda men ej färdigberedda motioner En motion bör enlig kommunallagen 5 kap. 33 beredas så att kommunfullmäktige kan fatta beslut inom ett år från att motionen väckts. Kan beredningen inte avslutas inom ett år, skall detta och vad som framkommit anmälas till kommunfullmäktige inom samma tid. Fullmäktige får då avskriva motionen från vidare handläggning. I kommunfullmäktiges reglemente (KFS 00:1 26), regleras att kommunstyrelsen två gånger per år skall till kommunfullmäktige redovisa de motioner som inte är färdigberedda. Kommunledningsstaben har upprättat redovisning. Redovisningen noteras.

11 12 Kf 62 Dnr 03/KS Interpellation angående inrättande av personligt ombud för medborgare med psykiska funktionshinder i Ekerö kommun Marianne Jacobsson (s) har inlämnat en interpellation till kommunstyrelsens ordförande angående inrättande av personligt ombud för medborgare med psykiska funktionshinder i Ekerö kommun. Kommunfullmäktige bordlade interpellationen Kommunstyrelsens ordförande har upprättat svar I ärendet yttrar sig Marianne Jacobsson (s), Peter Carpelan (m), Emma Jakobsson (fp), Christina Blom Andersson (kd) och Georg Gustafsson (s). Noteras att interpellationen besvarats.

12 13 Kf 63 Dnr 03/KS Interpellation av Stig Marklund (mp) om brister i den psykosociala miljön i Ekerö kommun Stig Marklund har i en interpellation ställt fråga om: - vad orsaken är till dröjsmålet med att behandla rubricerad skrivelse till kommunstyrelsen daterad ? - när och hur kommer skrivelsen/ärendet att behandlas? I ärendet yttrar sig Peter Carpelan (m) och Stig Marklund (mp). 1. Interpellationen får ställas. 2. Noteras att kommunstyrelsens ordförande lämnat underlag och att interpellationen besvarats.

13 14 Kf 64 Avsägelser a) Ann-Charlotte Kihlström (kd) har i en skrivelse anhållit om befrielse av uppdraget som ersättare i kommunfullmäktige och ersättare i kommunstyrelsen 1. Avsägelsen godkännes. 2. Ny sammanräkning avseende uppdraget som ersättare i kommunfullmäktige begärs hos länsstyrelsen. Exp: A-C Kilhlström Länsstyrelsen Personalavdelningen b) Susanna Stensdotter (fp) har i en skrivelse anhållit om befrielse från uppdraget som ledamot tillika 1:e vice ordförande i barn- och ungdomsnämnden samt som ersättare i kommunstyrelsen. Avsägelsen godkännes. Exp: S. Stensdotter Barn- och ungdomsnämnden Personalavdelningen c) Emma Jakobsson (fp) har i en skrivelse anhållit om befrielse från uppdraget som ledamot och ordförande i socialnämnden. Avsägelsen godkännes.

14 15 forts kf 64 Exp: E. Jakobsson Socialnämnden Personalavdelningen d) Ulla-Maija Målquist (mp) har i en skrivelse anhållit om befrielse från uppdraget som ersättare i barn- och ungdomsnämnden. Avsägelsen godkännes. Exp: U-M Målquist Barn- och ungdomsnämnden Personalavdelningen

15 16 Kf 65 Övriga valärenden a) Val av ersättare till kommunstyrelsen t o m 2006, fyllnadsval efter Hans Wolff (m) m Nils Lundqvist, Passvägen 7, Ekerö b) Val av nämndeman t o m 2006, fyllnadsval efter Hans Wolff (m) Bordläggning c) Val av ledamot i socialnämnden t o m 2006, fyllnadsval efter Emma Jakobsson (fp) fp Mats Palmborg, Fritidsvägen 11, Ekerö d) Val av ordförande i socialnämnden t o m 2006, fyllnadsval efter Emma Jakobsson (fp) fp Mats Palmborg, Fritidsvägen 11, Ekerö e) Val av ledamot i barn- och ungdomsnämnden t o m 2006, fyllnadsval efter Susanna Stensdotter (fp) fp Emma Jakobsson, Åkerstigen 8, Ekerö f) Val av vice ordförande i barn- och ungdomsnämnden t o m 2006, fyllnadsval efter Susanna Stensdotter (fp fp Emma Jakobsson, Åkerstigen 8, Ekerö

16 17 forts kf 65 g) Val av ersättare i kommunstyrelsen t o m 2006, fyllnadsval efter Susanna Stensdotter (fp) fp Mats Palmborg, Fritidsvägen 11, Ekerö h) Val av ersättare i kommunstyrelsen t o m 2006, fyllnadsval efter Ann-Charlotte Kihlström (kd) Bordlägges. Val av ersättare i barn- och ungdomsnämnden t o m 2006, fyllnadsval efter Ulla-Maija Målquist (mp) mp Lena Holst, Hummelvretsvägen 4, Ekerö Exp: Respektive ledamot Socialnämnden Barn-och ungdomsnämnden Kommunledningsstaben

17 18 Kf 66 Anmälningsärende Kommunstyrelsens beslut avseende Svanhallen AB i likvidation. Kommunstyrelsens beslut Yttrande avseende laglighetsprövning enligt 10 kap. kommunallagen, kommunfullmäktiges beslut och

18 19 Kf 67 Dnr 03/KS Motion om övergång från den kommunala beställar/utförarorganisationen till en modern, effektiv och rationell kommunal förvaltningsorganisation_ Ulric Andersen (s) har för den socialdemokratiska gruppen i kommunfullmäktige inlämnat en motion med nedanstående förslag: att att kommunfullmäktige beslutar att en övergång från en kommunal beställar- och utförarorganisation till en modern kommunal förvaltningsorganisation så snart som möjligt skall genomföras i Ekerö kommun. kommunfullmäktige beslutar att uppdra åt kommunstyrelsen att utarbeta förslag till ny struktur för en ny kommunal organisation Vidare föreslås att beredningen av detta ärende bör, för tids vinnande, ske i form av en snabbremiss till samliga nämnder varefter kommunstyrelsen anhängiggör ärendet för kommunfullmäktiges principbeslut senast i mars I ärendet yttrar sig Ulric Andersen. Motionen remitteras till kommunstyrelsen för beredning. Exp: Ks

19 20 Kf 68 Dnr 03/KS Interpellation angående hittat mögel och röta i skollokaler Björn Sigurd (v) har lämnat en interpellation om mögel och röta i skollokaler. Interpellationen överlämnas till kommunstyrelsens ordförande för besvarande. Exp: Kommunstyrelsens ordförande

20 21 Kf 69 Dnr 03/KS Interpellation angående nyttjandet av Allhallen i Skå, Svanhagen Björn Sigurd (v) har lämnat in en interpellation om nyttjandet av Allhallen i Skå. Interpellationen överlämnas till kommunstyrelsens ordförande för besvarande. Exp: Kommunstyrelsens ordförande

Utdelning av stipendier

Utdelning av stipendier 2 Kf 66 Utdelning av stipendier Kommunens ungdomsledarstipendium för år 2001 utdelas till Ann-Marie Hagtorn, Tjalle Forselius och Lars Forslid, Färingsö Sjöscoutkår för deras idoga arbete inom Färingsö

Läs mer

Kf 17 Dnr 00/KS125 311 Dnr 96/KS195. uppdrag avseende statistik över parkeringsöverträdelser

Kf 17 Dnr 00/KS125 311 Dnr 96/KS195. uppdrag avseende statistik över parkeringsöverträdelser 2 Kf 17 Dnr 00/KS125 311 Dnr 96/KS195 Felparkeringsavgifter Ärendebeskrivning Kommunfullmäktige gav 1996-09-17 dåvarande samhällsbyggnadsnämnd i uppdrag att komplettera förslag om felparkeringsavgifter

Läs mer

Kommunfullmäktiges ordförande informerade om:

Kommunfullmäktiges ordförande informerade om: 2 Kf 70 Information Kommunfullmäktiges ordförande informerade om: Att kommunfullmäktiges budgetsammanträde den 18 november börjar kl 14.00. Information om budgetförslaget den 23 oktober kl 15.00 I majoritetens

Läs mer

Kf 34 Dnr 03/KS Enkel fråga till kommunfullmäktiges ordförande. Noteras att frågan besvarats.

Kf 34 Dnr 03/KS Enkel fråga till kommunfullmäktiges ordförande. Noteras att frågan besvarats. 2 Kf 34 Dnr 03/KS 79 109 Enkel fråga till kommunfullmäktiges ordförande Krister Skånberg (mp) har 2003-04-29 lämnat en enkel fråga till kommunfullmäktiges ordförande Är det bara kommunfullmäktige som får

Läs mer

Ekebyhovs slott, Wrangelska salen, kl. 13.00-18.30

Ekebyhovs slott, Wrangelska salen, kl. 13.00-18.30 1 Ekebyhovs slott, Wrangelska salen, kl. 13.00-18.30 Peter Carpelan (m), ordf Anna-Karin Ullgren (m) Lennart Nilsson (m) Nils Lundqvist (m) Kjell Öhrström (m) Staffan Strömbäck (m) Jan-Eric Billter (fp)

Läs mer

5. Motion om policy för besvarande av post yttrande Dnr 2015/465-109

5. Motion om policy för besvarande av post yttrande Dnr 2015/465-109 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 13 (42) 2016-03-21 Kf 5. Motion om policy för besvarande av post yttrande Dnr 2015/465-109 Mariann Gustafsson (V) har 19 oktober 2015 väckt en motion om policy för

Läs mer

Stockholms stads hedersbelöning Skrivelse av Leif Rönngren (s)

Stockholms stads hedersbelöning Skrivelse av Leif Rönngren (s) Utlåtande 2006:161 RV (Dnr 204-795/2004) Stockholms stads hedersbelöning Skrivelse av Leif Rönngren (s) Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande Kommunstyrelsen ges i uppdrag att senast

Läs mer

Ks 104 Dnr 02/KS103 109

Ks 104 Dnr 02/KS103 109 2 Ks 104 Dnr 02/KS103 109 Förslag till detaljplan för del av fastigheten Träkvista 1:7 m fl i Ekerö Markanvisningsavtal med Lidl Sverige, avseende del av planerat etableringsområde, för livsmedelsbutik

Läs mer

Minnesord med anledning av inträffade händelser

Minnesord med anledning av inträffade händelser 2 Kf 43 Minnesord med anledning av inträffade händelser Kommunfullmäktiges ordförande inledde dagens sammanträde med minnesord om de händelser som inträffat runt om i världen och i Sverige. 3 Kf 44 Dnr

Läs mer

Förslag till kommunfullmäktige

Förslag till kommunfullmäktige Kommunstyrelsen 2015-08-11 1(2) 172 Svar på medborgarförslag - Arbeta för en lagändring så att ledamöter som lämnar ett parti samtidigt måste lämna sin plats i kommunfullmäktige, (KSKF/2015:196) Beslut

Läs mer

Kommunfullmäktige 2000-10-25 1 (11) Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.30

Kommunfullmäktige 2000-10-25 1 (11) Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.30 Kommunfullmäktige 2000-10-25 1 (11) Plats och tid Beslutande Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.30 Mayvor Lundberg (s) Rafiq Minhas (s) Berit Karlsson (s) Ingrid Karlsson (s) Luiza Kaminska (m) Ivan Abrahamsson

Läs mer

Kf 26 Dnr 02/KS Årsredovisning och verksamhetsberättelse Miljöredovisning har upprättats. Kommunstyrelsen behandlade ärendet :

Kf 26 Dnr 02/KS Årsredovisning och verksamhetsberättelse Miljöredovisning har upprättats. Kommunstyrelsen behandlade ärendet : 2 Kf 26 Dnr 02/KS26 041 Årsredovisning och verksamhetsberättelse 2001 Nämnder och utskott har till kommunstyrelsen överlämnat årsredovisning och verksamhetsberättelse 2001. AB Ekerö Bostäder har överlämnat

Läs mer

Svar på motion från Björn-Owe Björk, Per Lindström samt Anna-Karin Lieber (KD) om synliggörande av skatt för kommunens anställda.

Svar på motion från Björn-Owe Björk, Per Lindström samt Anna-Karin Lieber (KD) om synliggörande av skatt för kommunens anställda. Kommunstyrelsens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2016-09-05 147 Svar på motion från Björn-Owe Björk, Per Lindström samt Anna-Karin Lieber (KD) om synliggörande av skatt för kommunens anställda. KS-2015/607

Läs mer

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige 2 Ks 118 Dnr 01/KS1 042 Verksamhetsuppföljning per 30 september 2001 Nämnder och kontor har överlämnat verksamhetsuppföljning per 30 september 2001. Kommunledningsstaben har upprättat tjänsteutlåtande

Läs mer

Miljöbilar i hemtjänsten

Miljöbilar i hemtjänsten ORDFÖRANDEFÖRSLAG Dnr KS/2015:497-034 2016-03-21 1/2 Miljöbilar i hemtjänsten Förslag till beslut Kommunstyrelsen förslår kommunfullmäktige besluta att 1. bifalla motionen, förutsatt att ett krav på användning

Läs mer

Uteslutning av företag som är registrerade i skatteparadis från stadens upphandlingar Motion (2011:64) av Ann-Margarethe Livh (V)

Uteslutning av företag som är registrerade i skatteparadis från stadens upphandlingar Motion (2011:64) av Ann-Margarethe Livh (V) Utlåtande 2012: RI (Dnr 309-2043/2011) Uteslutning av företag som är registrerade i skatteparadis från stadens upphandlingar Motion (2011:64) av Ann-Margarethe Livh (V) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2009:10 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2007:5 av Håkan Jörnehed (v) om fler lönebidragsanställda i landstinget Föredragande landstingsråd: Maria Wallhager Ärendet Motionären

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Nolia City, styrelserum, kl. 10.00-14.00 Beslutande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Regis Cabral Justeringens tid och plats Vägledningscentrum 2012-06-26, kl.

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesprotokoll

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Tid och plats Tisdagen den 23 april 2013, kl. 16.00 22.00 i Mälarökyrkan, Ekerö centrum (matpaus 18:10-18:50) Beslutande Ledamöter Peter Carpelan (M) Ingegerd Danielsson (FP) Lars Holmström

Läs mer

Föreläggande förenat med vite för familjedaghemmet SusoDus

Föreläggande förenat med vite för familjedaghemmet SusoDus Utbildningsförvaltningen Avdelningen för utveckling och samordning Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-05-26 Handläggare Gentiana Dedaj Telefon: 08-508 33 332 Till Utbildningsnämnden 2015-06-11 familjedaghemmet

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-01-28

Sammanträdesdatum 2014-01-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, Gröna rummet 08:30-09:30 Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-08-22 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-10.15 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m)

Läs mer

Äldreomsorgnämndens rapport till kommunfullmäktige angående antal beslut om bistånd som inte har verkställts till och med 30 juni 2012

Äldreomsorgnämndens rapport till kommunfullmäktige angående antal beslut om bistånd som inte har verkställts till och med 30 juni 2012 ÄLDREOMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Äldreomsorgsnämnden 30 augusti 2012 7 Paragraf Diarienummer AN-2012/553.739 Äldreomsorgnämndens rapport till kommunfullmäktige angående antal beslut

Läs mer

Äldreomsorgnämndens rapport till kommunfullmäktige angående antal beslut om bistånd som inte har verkställts till och med 31 mars 2013

Äldreomsorgnämndens rapport till kommunfullmäktige angående antal beslut om bistånd som inte har verkställts till och med 31 mars 2013 2013-04-16 AN-2013/240.739 1 (10) HANDLÄGGARE Malmsten, Susanne Äldreomsorgsnämnden Susanne.Malmsten@Huddinge.se Äldreomsorgnämndens rapport till kommunfullmäktige angående antal beslut om bistånd som

Läs mer

Kommunhusets annex soc stora, kl. 18.00-20.30. Ej tjänstgörande Gunnar Pihl (fp) Sveneric Larsson (s) ersättare Lars Skoglund (c) Gina Rosales (v)

Kommunhusets annex soc stora, kl. 18.00-20.30. Ej tjänstgörande Gunnar Pihl (fp) Sveneric Larsson (s) ersättare Lars Skoglund (c) Gina Rosales (v) 1 Kommunhusets annex soc stora, kl. 18.00-20.30 Peter Carpelan (m), ordf Anna-Karin Ullgren (m) Lennart Nilsson (m) Jan Runesten (m) Kjell Öhrström (m) Staffan Strömbäck (m) Jan-Eric Billter (fp) Solveig

Läs mer

Sofi Stockhaus, SKAF Inger Multanen, t.f. förvaltningschef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Sofi Stockhaus, SKAF Inger Multanen, t.f. förvaltningschef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2010-05-18 37 Plats och tid Hjernet, 2010-05-18 kl 13.00-13.15 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Annelie Lundberg (S), ersättare för Mosad Saker (S) Birgitta Brandt (S), ersättare

Läs mer

Folkhälsorådets reglemente

Folkhälsorådets reglemente Folkhälsorådets reglemente Styrdokument Styrdokument Dokumenttyp: Reglemente Beslutad av: Kommunfullmäktige 2011-06-22, 82 Dokumentansvarig: Kommunchefen Reviderad av: - 2 Innehållsförteckning Folkhälsorådets

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2006:41 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2004:05 av Maria Wallhager m fl (fp) om tandsköterskeutbildning Föredragande landstingsråd: Lars Dahlberg Ärendet Motionärerna föreslår

Läs mer

Kf 19 Dnr 04/KS 30. Revisionsberättelse och ansvarsfrihet 2003. Upprättad revisionsberättelse 2004-04-19 har överlämnats till kommunfullmäktige.

Kf 19 Dnr 04/KS 30. Revisionsberättelse och ansvarsfrihet 2003. Upprättad revisionsberättelse 2004-04-19 har överlämnats till kommunfullmäktige. 2 Kf 19 Dnr 04/KS 30 Årsredovisning, verksamhetsberättelse och miljöredovisning 2003 Kommunfullmäktiges ordförande Lena Blomstergren (m) informerade om kommunallagens krav avseende fullmäktiges behandling

Läs mer

Motion om effektivare interna transporter

Motion om effektivare interna transporter ORDFÖRANDEFÖRSLAG Dnr KS/2015:518-034 2016-01-11 1/2 Motion om effektivare interna transporter Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta 1. att avslå motionen med motiveringen

Läs mer

Kf 36 Dnr 02/KS Verksamhetsredovisning per Kommunstyrelsen beslutade :

Kf 36 Dnr 02/KS Verksamhetsredovisning per Kommunstyrelsen beslutade : 2 Kf 36 Dnr 02/KS1 042 Verksamhetsredovisning per 2002-03-31 Nämnder och kontor har till kommunstyrelsen överlämnat verksamhetsredovisning per 2002-03-31. Kommunstyrelsen beslutade 2002-06-04: 1. Kommunstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 1 december 2004, klockan 17.00 17.30 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Torbjörn Ahlin (c) Annica Eriksson (s) Per Holm (kd) Björn Eriksson (s) Peter Agerhäll

Läs mer

Motion om gratis parkering för miljöbilar

Motion om gratis parkering för miljöbilar Tekniska nämnden 2008 08 28 80 197 Tekniska nämndens arbetsutskott 2008 08 14 129 293 Dnr 2007/312.315 Motion om gratis parkering för miljöbilar Bilaga: Motion Ärendebeskrivning Ylva Strutz, för folkpartiet

Läs mer

Kommunhuset, kl Ej tjänstgörande Kjell Öhrström (m) Georg Gustafsson (s) ersättare Sivert Åkerljung (kd) Inger Andersen (s)

Kommunhuset, kl Ej tjänstgörande Kjell Öhrström (m) Georg Gustafsson (s) ersättare Sivert Åkerljung (kd) Inger Andersen (s) 2 1(11) Kommunhuset, kl 16.00 17.15 Peter Carpelan (m), ordf Henry Molvidson (m) Lennart Nilsson (m) Lena Blomstergren (m) Jan-Eric Billter (fp) Lennart Ljungblom (fp) Christina Blom Andersson (kd) Ulric

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING HÖGANÄS KOMMUN Ersätter KFS 2013:34 KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN NÄMNDENS ÖVERGRIPANDE UPPGIFTER 1 2015:20 Utbildningsnämnden fullgör kommunens uppgifter enligt skollagen

Läs mer

Motion om Sala 400 år

Motion om Sala 400 år SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTIET 13 (20) Sammanträdesdatum 2016-01-19 9 Motion om Sala 400 år Dnr 2015/277-0 INLEDNING Tommy Johansson (S) och Per-Olof Rapp (S) inkom den 24 mars 2015 med rubricerad

Läs mer

Samhällsbygnadskontoret 312 80 Laholm 0430-150 00

Samhällsbygnadskontoret 312 80 Laholm 0430-150 00 Samhällsbygnadskontoret 312 80 Laholm 0430-150 00 miljo.byggnadsnamnden@laholm.se www.laholm.se VAD ÄR EN DETALJPLAN? En detaljplan är ett juridiskt bindande dokument som reglerar vad såväl enskilda som

Läs mer

Svar på motion - angående upphandlings- och livsmedelspolicys för ett miljövänligare Strömstad.

Svar på motion - angående upphandlings- och livsmedelspolicys för ett miljövänligare Strömstad. KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 15 (37) Kommunfullmäktige 2015-12-17 Kf 146 Ks 180 Au 212 KS/2014-0113 Svar på motion - angående upphandlings- och livsmedelspolicys för ett miljövänligare Strömstad. s förslag

Läs mer

Kulturhuset, Ekerö centrum, kl

Kulturhuset, Ekerö centrum, kl EKERÖ KOMMUN Kommunfullmäktige 2006-10-31 1(14) Kulturhuset, Ekerö centrum, kl 19.00 20.40 Peter Carpelan (m) Emma Jakobsson (fp) Krister Skånberg (mp) Anna-Karin Ullgren (m) Leif Hagström (fp) Ulric Andersen

Läs mer

Reglemente för omsorgsnämnden i Vellinge kommun

Reglemente för omsorgsnämnden i Vellinge kommun 1 (5) Ks 2014/572 Reglemente för omsorgsnämnden i Vellinge kommun Detta reglemente gäller från och med den 2015-01-01. Kommunfullmäktige föreskriver följande. 1 Ansvarsområden och uppgifter I detta reglemente

Läs mer

Studie av det potentiella värdet av Stockholms skärgård Motion av Jan Valeskog (s) (2009:9)

Studie av det potentiella värdet av Stockholms skärgård Motion av Jan Valeskog (s) (2009:9) Utlåtande 2009:160 RI (Dnr 319-546/2009) Studie av det potentiella värdet av Stockholms skärgård Motion av Jan Valeskog (s) (2009:9) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande Motion

Läs mer

Kommunfullmäktige Krister Skånberg (mp) Ulric Andersen (s) Roger Axelsson (s) Sven-Olof Evermo (s) Ingrid Leander (s)

Kommunfullmäktige Krister Skånberg (mp) Ulric Andersen (s) Roger Axelsson (s) Sven-Olof Evermo (s) Ingrid Leander (s) 2 EKERÖ KOMMUN centrum, kl 19.00 22.00 Kulturhuset, Ekerö Peter Carpelan (m) Ewa Björling (m), ordf Anna-Karin Ullgren (m) Per Eskilsson (m) Ronny Erhardsson (m) Ulf Harder (m) - 19 Lennart Nilsson (m)

Läs mer

Rätt till heltid i Stockholms stad Skrivelse från Sara Pettigrew och Åsa Jernberg (båda MP)

Rätt till heltid i Stockholms stad Skrivelse från Sara Pettigrew och Åsa Jernberg (båda MP) PM 2012:89 RI (Dnr 213-405/2012) Rätt till heltid i Stockholms stad Skrivelse från Sara Pettigrew och Åsa Jernberg (båda MP) Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. Skrivelsen

Läs mer

Kf 1 Dnr 02/KS Information om Operation Kvinnofrid

Kf 1 Dnr 02/KS Information om Operation Kvinnofrid 2 Kf 1 Dnr 02/KS96 048 Information om Operation Kvinnofrid Kjell E Johansson, företrädare för Operation Kvinnofrid, informerade om verksamheten. 3 Kf 2 Dnr 03/KS31 042 Information - Preliminärt bokslut

Läs mer

Svar på motion 2014:04 från Christer Johansson (V) om fas 3-fri kommun KS-2014/496

Svar på motion 2014:04 från Christer Johansson (V) om fas 3-fri kommun KS-2014/496 Kommunstyrelsen Utdrag ur PROTOKOLL OJUSTERAT 2015-04-27 81 Svar på motion 2014:04 från Christer Johansson (V) om fas 3-fri kommun KS-2014/496 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-09.40 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (FP) ledamot Tuula

Läs mer

14. Hyresavtal för hem för vård eller boende (HVB) Dnr 2015/368-133

14. Hyresavtal för hem för vård eller boende (HVB) Dnr 2015/368-133 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 33 (42) 2016-04-25 Kf Ks 112 14. Hyresavtal för hem för vård eller boende (HVB) Dnr 2015/368-133 Västerviks kommun tog under 2015 emot 110 ensamkommande barn. Under

Läs mer

Elsäkerhetsverkets förslag till föreskrifter om ändring i ELSÄK-FS 2013:1

Elsäkerhetsverkets förslag till föreskrifter om ändring i ELSÄK-FS 2013:1 KONSEKVENSUTREDNING 1 (5) Kim Reenaas, Verksjurist Generaldirektörens stab 010-168 05 03 kim.reenaas@elsakerhetsverket.se 2015-03-15 Dnr 15EV4062 Elsäkerhetsverkets förslag till föreskrifter om ändring

Läs mer

Ks 48 Dnr 02/KS1 042. Verksamhetsredovisning per 2002-03-31. Yrkanden och proposition

Ks 48 Dnr 02/KS1 042. Verksamhetsredovisning per 2002-03-31. Yrkanden och proposition 2 Ks 48 Dnr 02/KS1 042 Verksamhetsredovisning per 2002-03-31 Nämnder och kontor har till kommunstyrelsen överlämnat verksamhetsredovisning per 2002-03-31. Yrkanden och proposition Peter Carpelan (m), Leif

Läs mer

Anmälan om svar på remiss Internationella skolor (U2014/5177/S) Remiss från Utbildningsdepartementet Remisstid den 2 december 2014

Anmälan om svar på remiss Internationella skolor (U2014/5177/S) Remiss från Utbildningsdepartementet Remisstid den 2 december 2014 PM 2014: RIV (Dnr 001-1181/2014) Anmälan om svar på remiss Internationella skolor (U2014/5177/S) Remiss från Utbildningsdepartementet Remisstid den 2 december 2014 Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen

Läs mer

Införande av majoritetsstyre i Stockholms stad Motion (2010:34) av Paul Lappalainen (MP)

Införande av majoritetsstyre i Stockholms stad Motion (2010:34) av Paul Lappalainen (MP) Utlåtande 2011: RI (Dnr 019-2359/2010) Införande av majoritetsstyre i Stockholms stad Motion (2010:34) av Paul Lappalainen (MP) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Motion

Läs mer

EKERÖ KOMMUN. Kommunfullmäktige Kf 53a. Tack

EKERÖ KOMMUN. Kommunfullmäktige Kf 53a. Tack 2 Kf 53a Tack Ordförande Lena Blomstergren (m) framför kommunfullmäktiges tack till Eva Winberg med elever från Uppgårdsskolans SOPAgrupp för visning av filmen Vad händer med det källsorterade avfallet?

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 6 maj 2015 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionsal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD KALLELSE

Läs mer

Svar på motion om att utreda åtgärder för att öka tryggheten hos främst flickor

Svar på motion om att utreda åtgärder för att öka tryggheten hos främst flickor KF 17:1 KF 17:2 KS 22:1 KF 17:3 Kommunstyrelsen ORDFÖRANDEFÖRSLAG Dnr KS/2014:522-034 2015-10-13 1/2 Svar på motion om att utreda åtgärder för att öka tryggheten hos främst flickor Förslag till beslut

Läs mer

Medborgarförslag om dragracingbana. KS 2015-329

Medborgarförslag om dragracingbana. KS 2015-329 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2016-02-02 66 Medborgarförslag om dragracingbana. KS 2015-329 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd 2013-09-26. C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd 2013-09-26. C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordf. Bert Sundström (S), v. ordf. Yvonne Ekaremål

Läs mer

KF Ärende 16. Medborgarförslag om fluorsköljning och projektet glada tanden

KF Ärende 16. Medborgarförslag om fluorsköljning och projektet glada tanden KF Ärende 16 Medborgarförslag om fluorsköljning och projektet glada tanden Tjänsteskrivelse 1 (2) 2016-05-12 KS 2015.0373 Handläggare Sandra Karlsson Svar på medborgarförslag om fluorsköljning och projektet

Läs mer

Rutin för rapportering och handläggning av anmälningar enligt Lex Sarah

Rutin för rapportering och handläggning av anmälningar enligt Lex Sarah Socialförvaltningen 1(5) Dokumentnamn: Rutin Lex Sarah Dokumentansvarig: Förvaltningschef Utfärdat av: Förvaltningschef Beslutad av: Förvaltningsövergripande ledningsgrupp. Ersätter tidigare Rutin Lex

Läs mer

Socialnämnden 2016-02-09 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-02-09 kl. 9:00-11:15 Ajournering kl.

Socialnämnden 2016-02-09 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-02-09 kl. 9:00-11:15 Ajournering kl. 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-02-09 kl. 9:00-11:15 Ajournering kl. 10:10-10:30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Anders Nilsson,

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden 2005-05-19

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden 2005-05-19 Barn- och ungdomsnämnden 2005-05-19 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 april kl.19.00 Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson (SD) 1(8) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson

Läs mer

Förslag till bolagsordning för AB Glasbrukskvarteret SWF

Förslag till bolagsordning för AB Glasbrukskvarteret SWF Utlåtande 2002:40 RI (Dnr 518/02) Förslag till bolagsordning för AB Glasbrukskvarteret SWF Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande Förslaget till bolagsordning för AB Glasbrukskvarteret

Läs mer

Reglemente för Val- och förtroendemannanämnden

Reglemente för Val- och förtroendemannanämnden Reglemente för Val- och förtroendemannanämnden Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-15, 193 Avsnitt A A1. Ansvar och rapporteringsskyldighet 1 Samtliga nämnder ska se till att deras verksamhet bedrivs

Läs mer

Motion av Sverigedemokraternas fullmäktigegrupp "Bilda en kulturarvsfond"

Motion av Sverigedemokraternas fullmäktigegrupp Bilda en kulturarvsfond 1 (3) TJÄNSTESKRIVELSE 2015-08-07 Kultur- och fritidskontoret Kultur- och fritidsnämnden Motion av Sverigedemokraternas fullmäktigegrupp "Bilda en kulturarvsfond" Dnr: 15/25 Sammanfattning av ärendet Sverigedemokraterna

Läs mer

Policy för integration och inkludering av nyanlända i Lidingö stad

Policy för integration och inkludering av nyanlända i Lidingö stad 1 (5) DATUM DNR 2015-11-09 KS/2015:234 Policy för integration och inkludering av nyanlända i Lidingö stad Antagen av kommunfullmäktige den 23 november 2015 2 (5) Inledning Lidingö stad har en lång historia

Läs mer

Val av ledamöter och ersättare i styrelserna för vissa stiftelser m. fl.

Val av ledamöter och ersättare i styrelserna för vissa stiftelser m. fl. FÖRSLAG 2010:103 1 (5) Förslag till beslut Val av ledamöter och ersättare i styrelserna för vissa stiftelser m. fl. Ärendet Landstingsfullmäktige har att förrätta val av ledamöter och ersättare enligt

Läs mer

Upphandling av svenska för invandrare (sfi) och vuxenutbildning Skrivelse av Mikael Söderlund (m)

Upphandling av svenska för invandrare (sfi) och vuxenutbildning Skrivelse av Mikael Söderlund (m) PM 2004 RIV (Dnr 323-3224/2003) Upphandling av svenska för invandrare (sfi) och vuxenutbildning Skrivelse av Mikael Söderlund (m) Borgarrådsberedningen föreslår kommunstyrelsen besluta följande Skrivelsen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2014-05-06 Sida 1 (7)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2014-05-06 Sida 1 (7) Sida 1 (7) Plats och tid Inlandsrummet, klockan 13:00-15:35 ande Jane Bredin (M) Ordförande Glenn Ljunggren (S) Oppositionsledare Göran Oskarson (FP) Björn Saletti (V) Sekreterare Clara Engstrand Paragraf

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-09-20 1(3)

Kommunstyrelsen 2007-09-20 1(3) Kommunhusets rum 386, kl 08.45-09.00 Peter Carpelan (m), orf Lennart Nilssson (m) Bertil Bjarnevi (m) Jan-Eric Billter (fp) Ulric Andersen (s) Krister Skånberg (mp) Tommy Liljeros (ö) Tjänstgörande Jan

Läs mer

REGLEMENTE SOCIALA MYNDIGHETSNÄMNDEN

REGLEMENTE SOCIALA MYNDIGHETSNÄMNDEN REGLEMENTE FÖR SOCIALA MYNDIGHETSNÄMNDEN Typ av dokument Reglemente Dokumentägare Kansli Beslutat av Kommunfullmäktige Giltighetstid Tills vidare Beslutsdatum 2015-09-21 188 Dnr 0277/15 Reviderad 1. Allmänna

Läs mer

Medborgarförslag om fri parkering för miljöbilar

Medborgarförslag om fri parkering för miljöbilar Tekniska nämnden 2008 08 28 77 181 Tekniska nämndens arbetsutskott 2008 08 14 126 279 Dnr 2008/379.008 Medborgarförslag om fri parkering för miljöbilar Bilaga: Medborgarförslag Ärendebeskrivning Charlotte

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2011-06-16 50 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-16.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Ändring av bolagsordning, val av styrelse och lekmannarevisorer i AB Boländerna 32:2- ett dotterbolag till I-hus AB

Ändring av bolagsordning, val av styrelse och lekmannarevisorer i AB Boländerna 32:2- ett dotterbolag till I-hus AB UPPSALA STADSHUS AB ORG.NR. 556500-0642 Handläggare Datum Diarienummer Bisera Jusufbasic 2016-05-19 USAB-2016/24 Styrelsen för Uppsala Stadshusaktiebolag Ändring av bolagsordning, val av styrelse och lekmannarevisorer

Läs mer

Utlåtande 2009: RII (Dnr 314-2750/2008)

Utlåtande 2009: RII (Dnr 314-2750/2008) Utlåtande 2009: RII (Dnr 314-2750/2008) Översyn av avgifterna för dispenser för breda, långa och tunga fordon samt för färd- och parkeringsdispenser Förslag från trafik- och renhållningsnämnden Kommunstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-08-27 Sida 1 (15)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-08-27 Sida 1 (15) Sida 1 (15) Plats och tid Inlandsrummet klockan 13:00-16.05 ande Ersättare Jane Bredin (M) Glenn Ljunggren (S) Göran Oskarsson (FP) Björn Saletti (V) Ordförande Vice ordförande Sekreterare Fredrik Skreberg

Läs mer

Mötesanteckningar DEMOKRATIBEREDNINGEN

Mötesanteckningar DEMOKRATIBEREDNINGEN Mötesanteckningar Plats och tid Hamnen, Stadshuset, den 5 november 2015, kl 15.00 16.55 Närvarande Benny Strandberg (KD) Tjänstgörande beredningsledare Pia Gillerstedt (S) Alexandra Stenlund (UP) Carl

Läs mer

REGLEMENTE SOCIALNÄMNDEN

REGLEMENTE SOCIALNÄMNDEN REGLEMENTE SOCIALNÄMNDEN Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning. En policy som är av principiell beskaffenhet

Läs mer

Redovisning av arbetet med handikapplaner 2004 i stadens nämnder och bolag

Redovisning av arbetet med handikapplaner 2004 i stadens nämnder och bolag PM 2005 RVII (Dnr 326-1830/2005) Redovisning av arbetet med handikapplaner 2004 i stadens nämnder och bolag Borgarrådsberedningen föreslår kommunstyrelsen besluta följande 1. Socialtjänstnämndens redovisning

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-06-20 65 Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, kl. 8.30-15.50 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Lena Kandergård (S) ers. Hans Forssell

Läs mer

Överföring av tekniska förvaltningens avfallsverksamhet till Luleå Renhållning AB

Överföring av tekniska förvaltningens avfallsverksamhet till Luleå Renhållning AB Kommunfullmäktige 2012-06-18 127 291 Kommunstyrelsen 2012-06-04 145 347 Arbets- och personalutskottet 2012-05-28 125 259 Dnr 12.207-32 junikf10 Överföring av tekniska förvaltningens avfallsverksamhet till

Läs mer

Reglemente för Utbildningsnämnden

Reglemente för Utbildningsnämnden 1 (6) Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-17, 212, reviderad 2015-12-16, 264. Dnr: KS 1635/14-901 Gäller fr.o.m. den 1 januari 2016 Reglemente för Utbildningsnämnden Utöver det som föreskrivs i kommunallagen

Läs mer

Valnämnden. Plats Sid 1 (7) Hedesundarummet, Stadshuset, Gävle Sammanträdesdatum 2009-03-19 Tid Kl. 16.30-18.30

Valnämnden. Plats Sid 1 (7) Hedesundarummet, Stadshuset, Gävle Sammanträdesdatum 2009-03-19 Tid Kl. 16.30-18.30 Valnämnden Plats Sid 1 (7) Hedesundarummet, Stadshuset, Gävle Sammanträdesdatum 2009-03-19 Tid Kl. 16.30-18.30 Närvarande Ledamöter Eriksson Lena (v) Ordf Ståhl Lars-Göran (s) Nygren Curt (s) Wiebe Karin

Läs mer

Införande av demokrati- och retorikkurs inom gymnasieprogram Motion av Patricio Rodriguez (v) (2002:2)

Införande av demokrati- och retorikkurs inom gymnasieprogram Motion av Patricio Rodriguez (v) (2002:2) Utlåtande 2003: RIV (Dnr 323-225/2002) Införande av demokrati- och retorikkurs inom gymnasieprogram Motion av Patricio Rodriguez (v) (2002:2) Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2013-05-08 1. Socialkontoret, Storgatan 6, Ödeshög onsdagen 8 maj 2013, kl 08:00-11:00

Socialnämndens arbetsutskott 2013-05-08 1. Socialkontoret, Storgatan 6, Ödeshög onsdagen 8 maj 2013, kl 08:00-11:00 2013-05-08 1 Plats och tid Socialkontoret, Storgatan 6, Ödeshög onsdagen 8 maj 2013, kl 08:00-11:00 Beslutande Weine Bäck (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne Holm,

Läs mer

Överenskommelse om mottagande och bosättning av nyanlända invandrare KS-2015/141

Överenskommelse om mottagande och bosättning av nyanlända invandrare KS-2015/141 Kommunstyrelsens arbetsutskott 58 Utdrag ur PROTOKOLL - OJUSTERAT 2015-04-13 Överenskommelse om mottagande och bosättning av nyanlända invandrare KS-2015/141 Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Avgift för tillfällig förvaltning av dödsbo ändring Dnr 2015/516-706

Avgift för tillfällig förvaltning av dödsbo ändring Dnr 2015/516-706 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 21 (36) 2016-01-25 Kf Ks 401 Avgift för tillfällig förvaltning av dödsbo ändring Dnr 2015/516-706 Då det inkommer en anmälan om en avliden person vars närstående/dödsbodelägare

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2010-12-14 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2010-12-14 1 Socialnämnden 2010-12-14 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 192 Arbetsutskottets protokoll 193 Delegationsbeslut 194 Information 195 Budgetuppföljning 2010 196 Platssituation

Läs mer

Göran Fjellström, kommunchef Ulf Stecksen, kommunsekreterare. Ånge kommunkontor, torsdag den 17 april 2008, kl. 16.00. Ulf Stecksen.

Göran Fjellström, kommunchef Ulf Stecksen, kommunsekreterare. Ånge kommunkontor, torsdag den 17 april 2008, kl. 16.00. Ulf Stecksen. 1 (5) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ånge kommunkontor, fullmäktigesalen, måndag den 14 april 2008 kl. 18.00 18. 50 Se bilaga Övriga deltagare Göran Fjellström, kommunchef Ulf Stecksen, kommunsekreterare

Läs mer

Svar på motion nr 15/2014 från Andreas Lennkvist Manriquez (V) - HBT-certifiering av kommunala verksamheter

Svar på motion nr 15/2014 från Andreas Lennkvist Manriquez (V) - HBT-certifiering av kommunala verksamheter Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-05-06 O öi 5 AU 5:26 Dnr. KS 2014/364 Svar på motion nr 15/2014 från Andreas Lennkvist Manriquez (V) - HBT-certifiering av kommunala verksamheter

Läs mer

Fråga 1: Vilka analyser gör ni angående sjukskrivningsnivåerna?

Fråga 1: Vilka analyser gör ni angående sjukskrivningsnivåerna? KF 06:1 Dnr KS/2016:205-035 2016-04-13 1/3 Svar på interpellation ställd av Ragnar Lindén (MP), Madeleine Bilberg (MP), Josefin Valham (MP) och Björn Siljeström (MP) om personalpolitik och kommunen som

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING Reglemente för utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Antaget av fullmäktige 2010-06-09, 44 att gälla från och med 2011-01-01 Reviderat av fullmäktige 2011-11-16, 138 att gälla fr.o.m. 2012-01-01 Dnr 2011/401

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(15)

Sammanträdesprotokoll 1(15) Sammanträdesprotokoll 1(15) Plats och tid Centralskolan, klockan 16.00 19.45 ande Övriga närvarande Majja Neverland (V), ordförande Thommy Ukkonen (S) Frida Jansson (S) Ulf Olofsson (C) Åsa Eriksson (S),

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Torsdagen den 31 januari 2103, kl. 18.00 20.00 Debatten, kommunhuset Peter Carpelan (M) ordf. Staffan Strömbäck (M) Lennart Nilsson

Läs mer

Barnomsorg på obekväm arbetstid

Barnomsorg på obekväm arbetstid Tjänsteutlåtande Handläggare 2014-05-05 Haina Berndtsson 08-590 971 47 Dnr: Haina.Berndtsson@upplandsvasby.se UBN/2014:26 33041 Barnomsorg på obekväm arbetstid Förslag till beslut Utbildningsnämnden 1.

Läs mer

Språkförskola i västra Stockholm Förslag från utbildningsnämnden

Språkförskola i västra Stockholm Förslag från utbildningsnämnden Utlåtande 2012: RIV (Dnr 321-704/2012) Språkförskola i västra Stockholm Förslag från utbildningsnämnden Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. En ny kommunövergripande språkförskola

Läs mer

Taxa för verksamhet enligt lagen om skydd mot internationella hot mot människors hälsa Hemställan från miljö- och hälsoskyddsnämnden

Taxa för verksamhet enligt lagen om skydd mot internationella hot mot människors hälsa Hemställan från miljö- och hälsoskyddsnämnden Utlåtande 2008: RI (Dnr 307-1151/2008) Taxa för verksamhet enligt lagen om skydd mot internationella hot mot människors hälsa Hemställan från miljö- och hälsoskyddsnämnden Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT 1(6) Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten kl. 14.00 15.15 Beslutande Ersättare Krister Olsson (S), ordförande Pernilla Ekelund (FP) tjänstgörande ersättare för Thomas

Läs mer

PROTOKOLL KS MILJÖ- OCH FOLKHÄLSOUTSKOTT

PROTOKOLL KS MILJÖ- OCH FOLKHÄLSOUTSKOTT 2014-12-03 1 (5) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Lars-Ivar Kahl (M) Göran Bengtsson (M) Anita Söderlind (M) Kerstin Björkäng Wirehed (S) Emilie Nilsson (FP)

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2008-10-29

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2008-10-29 SAMMANTRÄDES PROTOKOLL l Plats oh tid Deltagande Stadshuset, kl 13.15-15.20, 15.45-16.20 Beslutande Catrin Hulmarker m), ordförande Tore Nolberger m) Ewa F Thorstenson m) Britt-Marie Sjöberg ) Petter Jönsson

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-05-14

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-05-14 1(13) Plats och tid: Barnkammaren, kl 10.00 12.45 ande Eje Engstrand, s, ordf och tjänstgörande ersättare Mariam Hagberg, s 47, 49-56 Toni Andersson, s Jessica Norberg, s Kajsa Nilsson, m Tony Karlsson,

Läs mer