Ultimatic det kompletta hygientorksystemet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ultimatic det kompletta hygientorksystemet"

Transkript

1 Ultimatic det kompletta hygientorksystemet

2 Ultimatic är det kompletta hygientorksystemet för offentliga toaletter. Även det bästa, av våra kunders betyg att döma. Ultimatic är originalet. Det har satt nivån för hur ett hygientorksystem ska fungera och vara tekniskt utformat för att vara driftsäkert, motvara höga krav på hygien och ge god totalekonomi. Ultimatic passar bäst överallt där det är viktigt med ett system som har både hög funktionalitet och god design. Designen kännetecknas av mjuka former. Det mest påtagliga är ögonen på vissa av hållarna. En detalj som ger dem en speciell karaktär och samtidigt är ett kontrollfönster för att servicepersonal lätt ska se när det är dags att fylla på papper. Så länge Ultimatic har funnits på marknaden har systemets signum varit funktionella tekniska lösningar och smarta detaljer. Ultimatic fungerar, fungerar och fungerar, oavsett hur många som använder produkterna. Det leder oss in på ekonomi. Originalet

3 För det är just systemets funktionalitet som är grunden till minskad förbrukning, enklare skötsel och därmed bättre totalekonomi. Allt detta sammanfattar vi i vårt löfte till dig Less is More. Det är vårt koncept för att spara resurser (tid, pengar, miljö, människor) genom att minimera förbrukning och hygienrisker. Det gör vi genom att utveckla och tillverka papper, hållare, system och tillbehör som gör sitt jobb vid rätt tillfälle och på rätt sätt. Ultimatic är ett exempel på detta. När du använder produkter som minimerar förbrukningen behöver hållarna inte fyllas på lika ofta, det produceras mindre avfall och påverkan på miljön minskar. Alla vinner på detta synsätt. Du, vi, dina medarbetare. Även dina kunder som får förmånen att besöka en fräsch toalett med mjukpapper och hållare som gör sitt jobb. Är inte det ett bra löfte?

4

5 Vad har de gemensamt? Tre olika miljöer. Tre olika typer av toaletter. Tre olika behov. Ett och samma hygientorksystem. Ett system som uppfyller alla de krav som ställs på besökstoaletter. Ultimatic passar i de fina salongerna. Det mjuka Ultima-papperet ger hög komfort. Dofthållarna sprider väldoft på operans besökstoalett. Ultimatic passar i tuffa skolmiljöer. Hållarna är robusta, tillverkade i ABS-plast. De rymmer mycket papper och är låsbara, vilket gör att svinnet minskar. Ultimatic passar på idrottsanläggningar. Hållarna har hög kapacitet, det gör att papperet räcker länge. De är enkla att använda och är driftsäkra. Vem vill att papperet fastnar när det är en minut kvar till avspark? Ultimatic passar också på bensinmacken, järnvägstationen, flygplatsen, kontoret, i industrimiljöer, i butiken, på banken... överallt. Prova själv.

6 Spelar det någon roll vilket papper du köper? Minskade inköpsvolymer. Minskade inköpskostnader. Och minskad förbrukning. Det blir resultatet när rätt papper används på rätt ställe. Ta Ultima som exempel. Papper med en fibersammansättning som ger hög absorptionsförmåga. Ju bättre absorption, desto mindre förbrukning. Och när papperet portioneras ut i plana ark ger det bättre kontroll på förbrukningen och minskar svinn. Med rätt papper finns det resurser att spara. Och det finns naturligtvis än mer att spara när rätt papper används i kombination med rätt hållare. Som i Ultimatic, det kompletta hygientorksystemet. Rätt papper i rätt hållare. Vid rätt tillfälle. Det sparar resurser. Ultima, gjort av långa, starka fibrer. Det ökar absorptionsförmågan. Och minskar förbrukningen. Plana ark. För kontrollerad förbrukning. Rätt papper med rätt specifikation presterar maximalt.

7 STÄDKOSTNADER Förbrukningsmaterial, 1,5 % Arbete, 90 % Papper och hållare, 1,5 % Utrustning, 3 % Maskiner, 4 % Var kan du spara mest? Kostnaden för arbete står för den överlägset största delen av den totala städkostnaden på en arbetsplats. Kostnaden för handhygien (papper och hållare) är endast 1,5 % av totalkostnaden. Med Ultimatic minimeras pappersförbrukningen, och det går åt mindre tid och blir enklare för servicepersonal med skötsel av hållare och påfyllning av papper. Investera i Ultimatic, det lönar sig.

8 1 2 Handdukshållare. Bild1: Alltid rena, orörda ark, som portioneras fram ett i taget, i lagom storlek för handtorkning. Bild 2: Utformning som gör att allt papper på rullen används. En ny rulle matas fram när den första är slut. Robust och enkel konstruktion ger hög driftsäkerhet och låga underhållskostnader. Toalettpappershållare. Rymmer två rullar. Reglerbar broms. Rullens ände är alltid synlig. Reservrullen faller ner först när sista arket är använt, och då matas den tomma hylsan ut ur hållaren. 1 2 Toalettpappershållare. Rymmer tre stora rullar. Hög kapacitet gör att det alltid finns papper. Reservrullen faller ner först när sista arket är använt, och då matas den tomma hylsan ut ur hållaren. Tvålhållare. Bild 1: Reglerbar tvålmängd. Portionering, 0,25 1,0 g/gång. Pumpmekanismen är enkel att rengöra. Bild 2: Reservbehållare (1 dl) som säkerställer driften när tvålflaskan är tom. Kontrollfönster. Hållarnas kontrollfönster gör det lätt att se när papper och tvål måste fyllas. Dofthållare. Doserar doften jämt under hela brukstiden. Lättplacerad tack vare sin nätta storlek. Hållare för våtservetter. Våtservetten är fuktad med desinfektionsmedel och därmed färdig för användning. Desinfektionsmedlet gör att toalettsitsen blir ren och säkerställer god hygien. Servetten kan spolas ner. Hållarens konstruktion gör att servettarken behåller sin fuktighet.

9 Hygiensystem för damtoaletter. Hög funktionalitet, tack vare smarta tekniska lösningar Ultimatic-systemet bildar en helhet; från papper och hållare till tvål och andra tillbehör. Alla produkter är genomtänkta in i minsta detalj för att garantera hög funktionalitet. Några exempel: Alla pappershållare rymmer mycket papper och går att fylla på innan rullen är slut en garanti för att besökaren ska slippa stå utan papper. Tvålhållaren har en reservbehållare, som gör att det finns tvål i hållaren även när flaskan är tom. Ultimatic-systemet gör det enkelt för besökaren att hålla god handhygien. Papperet är mjukt och finns i flera olika kvaliteter. Du vidrör bara det papper som ska användas. Hållarnas konstruktion underlättar underhåll och påfyllning för servicepersonalen. Fler exempel på systemets finesser och tekniska detaljer finns på sidan här intill. Helst ska de dock förstås upplevas i verkligheten. Kontakta oss, så berättar vi mer och ger dig en demonstration. Papperskorgar med vipplock, som gör att papperskorgen kan öppnas och papperet slängas i en och samma rörelse. Korgarna är lätta att tömma och kan enkelt sättas upp på väggen, vilket underlättar städning. One Stop-hållaren är anpassad för små toaletter. När besökaren tar en handduk, matas nästa ut automatiskt, en i taget. Man vidrör bara den handduk som ska användas.

10 Det kompletta hygientorksystemet Art nr Produkt Specifikation (H x D x B mm) Antal/tfp Ultimatic Hållare, Handtork Ultimatic Hållare, 3 toalettrullar Ultimatic Hållare, 2 toalettrullar Ultimatic Hållare, Soapbox Ultimatic Hållare, Doftbox Ultimatic Hållare, Avfallskorg Ultimatic Hållare, Hygienpåshållare Ultimatic Hållare, Antiseptisk duk 367 x 235 x x 175 x x 168 x x 121 x x 78 x x 117 x x 26 x x 89 x Katrin One Stop Handbox Katrin Papperskorg, 25 liter Katrin Papperskorg, 50 liter 360 x 106 x x 255 x x 310 x 445 5

11 Ultima tvålar. Krämtvål, duschtvål, antiseptisk tvål, tvål för tuffare rengöring och Natural. Enlitersflaska som räcker upp till handtvättar. Plastpåsar till avfallsboxar. Minigriplåsningen gör hanteringen av påsarna enkel och hygienisk. Hygienpåsar. Diskret design ett bastillbehör för alla damtoaletter. Ultima handtork. Textilliknande 2-lags pappershandduk med hög absorptionsförmåga. Vit för normal handtork. Blå för mer krävande bruk. Ultima toalett. Ett mjukt och effektivt toalettpapper. Drygt, med hög absorptionsförmåga. Rullomslag som är enkelt att öppna. Våtservett för toaletter. Att torka av toaletten med en våtservett är ett effektivt sätt att säkerställa hygienen. Ultima dofter. Tre dofter (citrus, äpple, mint), var och en i praktiskt sexpack. Lock som är lätt att ta av. Fri från alkohol och lösningsmedel. Doften räcker i fyra veckor. Art nr Produkt Specifikation Rullar/tfp ULTIMA HANDTORK Ultima Handtork Plus 21 cm x 105 m, ca 456 ark Ultima Handtork 2 21 cm x 160 m, ca 695 ark Ultima Handtork Blå 21 cm x 130 m, ca 565 ark 6 ULTIMA TOALETT Ultima Toalett 680 Plus 10 cm x 85 m, 680 ark Ultima Toalett cm x 100 m, 800 ark 36 Art nr Produkt Specifikation Antal/tfp ULTIMA TVÅL Ultima - Move it all 1 l Ultima - Duschtvål 1 l Ultima - Rosa, milt parfymerad 1 l Ultima - Antiseptisk 1 l Ultima - Natural, 1 l 10 utan färg och parfym ULTIMA DOFTGEL Ultima - Äpple 80 g Ultima - Citron 80 g Ultima - Mint 80 g 6 ÖVRIGA ULTIMA PRODUKTER Ultima Hygienpåsar 30 st Ultima Påsar 50 st Ultima Antiseptisk duk 100 ark 12 Rune Sääw, anläggningschef, Astrid Lindgrens värld, Vimmerby. Ultimapappret har jättebra uppsugningsförmåga, helt enkelt. Det har sänkt våra kostnader för papper och städning. Vi har använt Ultimatic i fyra år. 23 av våra övernattningsstugor och 100 toaletter är utrustade med systemet, och vi är jättenöjda. Det är bra med portionering av pappret. Det sänker miljöpåverkan avsevärt. Ann-Marie Olsson, första lokalvårdare, Naturvårdsverket, Stockholm. Vi använde Ultimatic-systemet under en testperiod. Med höga krav på miljövänlighet och kostnadseffektivitet ville vi vara säkra på att systemet håller vad det lovar. Och det anser vi att det gör. Pappersåtgången har reducerats avsevärt, vilket ger en bättre totalekonomi och mindre avfall. Med 70 toaletter och 21 kök att hålla efter blev skillnaden stor. Hans Mazetti, driftsansvarig Vodafone, Karlskrona. Vi har bara använt Ultimatic i några månader, men märker redan att pappers- och tvålåtgång har minskat. Och minimering av förbrukning är helt i linje med vår miljöpolicy. Hanteringen underlättas också genom att vi klarar oss med ett mindre lager. Hållarna är snygga och praktiska, och har hög kapacitet

12 PARTNERS REKLAMBYRÅ 0406 Metsä Tissue AB SE MARIESTAD Tel. int Telefax

Produktkatalog. Katrin. At Hand.

Produktkatalog. Katrin. At Hand. Produktkatalog Katrin. At Hand. Vilken färg är du? För att du lätt ska välja rätt låt våra färger visa vägen. Våra tre kvalitetsnivåer Att göra ditt val lätt är inte tillräckligt. Vi vill att du ska göra

Läs mer

Produktkatalog. (Se baksidan för mer information)

Produktkatalog. (Se baksidan för mer information) Produktkatalog B R Y T M Ö N S T R E T M E D K A T R I N S H A N D D U K A R (Se baksidan för mer information) 2 ULTIMA produkter Ultima produkter 45 545 Ultima Handtork 2 160 m / rulle 15 117 Ultima Toalett

Läs mer

Produktkatalog MSAB_Produktkatalog_08.indd

Produktkatalog MSAB_Produktkatalog_08.indd Produktkatalog Vilken färg är du? För att du lätt ska välja rätt låt våra färger visa vägen. Att göra ditt val lätt är inte tillräckligt. Vi vill att du ska göra rätt val också. För att du ska välja både

Läs mer

Koncept Katalog 2009

Koncept Katalog 2009 Koncept Katalog 2009 Pro-Safe Security Pro-Safe Security System Sweden AB är företaget som ger dig som kund möjlighet att exponera stöldbegärliga varor på ett öppet och säljfrämjande sätt, samtidigt som

Läs mer

VÄLJ INTE BRA, VÄLJ BÄTTRE

VÄLJ INTE BRA, VÄLJ BÄTTRE PRODUKTKATALOG 2016 VÄLJ INTE BRA, VÄLJ BÄTTRE Många faktorer avgör hur en besökstoalett ska se ut och vara utrustad. De viktigaste frågorna du bör ställa dig är: - I vilken miljö finns toaletten? - Hur

Läs mer

En gemensam bild av verkligheten

En gemensam bild av verkligheten En gemensam bild av verkligheten En meningsfull diskussion om Sveriges framtid förutsätter en gemensam bild av var vi står i dag. Hur ser verkligheten egentligen ut och vilka fakta beskriver den bäst?

Läs mer

Anna Kinberg Batra Inledningsanförande 15 oktober 2015

Anna Kinberg Batra Inledningsanförande 15 oktober 2015 Anna Kinberg Batra Inledningsanförande 15 oktober 2015 Det talade ordet gäller Det är höst i ett Sverige som börjar tvivla på framtiden. Ett växande utanförskap där en av sju fastnar utanför arbetsmarknaden.

Läs mer

KIQ-START FÖR BÄTTRE AFFÄRER

KIQ-START FÖR BÄTTRE AFFÄRER PRODUKTKATALOG September 2015 KIQ-START FÖR BÄTTRE AFFÄRER Nu lanserar vi KatrinIQ.com, för dig som vill utveckla din verksamhet. Här hittar du allt som är värt att veta om hur du utrustar toaletten på

Läs mer

ANVÄND NAVIGATIONEN I CAPITEX SÄLJSTÖD

ANVÄND NAVIGATIONEN I CAPITEX SÄLJSTÖD ANVÄND NAVIGATIONEN I CAPITEX SÄLJSTÖD I Navigationen hittar du genvägar till funktioner i programmet. För att utnyttja detta på bästa sätt kan du anpassa Navigationen så att det passar ditt sätt att arbeta.

Läs mer

Hand- och Hudvård Hand- och Hudvård Hand- och Hudvård Dax Zinksalva Handy Plus Handcreme DEB Protect 58037 53123 53120 58011

Hand- och Hudvård Hand- och Hudvård Hand- och Hudvård Dax Zinksalva Handy Plus Handcreme DEB Protect 58037 53123 53120 58011 Handtork i system M2 System (tidigare M-Tork) M1 System (tidigare Mini-Tork) Xpress System (tidigare Tork Xpress) Classic System (tidigare Tork Classic) Matic System (tidigare Tork Matic) 69111 (559000)

Läs mer

Tork Elevation den nya dispenserserien. Ett lyft till nya höjder

Tork Elevation den nya dispenserserien. Ett lyft till nya höjder Tork Elevation den nya dispenserserien Ett lyft till nya höjder Ett lyft med ett nytt hygiensystem Tork är stolta att kunna presentera en helt ny dispenserserie. Vi har lyssnat till dina idéer och använt

Läs mer

När jag har arbetat klart med det här området ska jag:

När jag har arbetat klart med det här området ska jag: Kraft och rörelse När jag har arbetat klart med det här området ska jag: kunna ge exempel på olika krafter och kunna använda mina kunskaper om dessa när jag förklarar olika fysikaliska fenomen, veta vad

Läs mer

Ett arbete som inte blev riktigt som Ann tänkt sig!

Ett arbete som inte blev riktigt som Ann tänkt sig! Ett arbete som inte blev riktigt som Ann tänkt sig! Ann tog fram en liten ask ur fickan, en hemlig ask. Vad kunde det vara i den? Så spännande! Sakta gläntade hon på asken och - Va, den var ju tom! Men

Läs mer

Historisk tillbakablick

Historisk tillbakablick Historisk tillbakablick Typsnittens betydelse Det finns gott om typsnitt i dagens Officepaket som medför att dokument kan modifieras i det oändliga utan att innehållet därför ändras. Rätt kul tycker även

Läs mer

SOLCELLSBELYSNING. En praktisk guide. Råd & Tips SOLENERGI LADDA MED. Praktiska SÅ TAR DU BÄST HAND OM DIN SOLCELLSPRODUKT

SOLCELLSBELYSNING. En praktisk guide. Råd & Tips SOLENERGI LADDA MED. Praktiska SÅ TAR DU BÄST HAND OM DIN SOLCELLSPRODUKT SOLCELLSBELYSNING En praktisk guide LADDA MED SOLENERGI Praktiska Råd & Tips SÅ TAR DU BÄST HAND OM DIN SOLCELLSPRODUKT Kom igång med 3 solenergi fördelar med Solcell Mi l jö vä n l i g t Enkelt Praktiskt

Läs mer

KRUUSE Rengöring & Hygien

KRUUSE Rengöring & Hygien KRUUSE Rengöring & Hygien 1 2 Så ser vi världen Överordnat arbetar vi utifrån en livskvalitetstanke formulerad i meningen: We improve quality of everyday life. Det betyder att vi konstant strävar efter

Läs mer

PRODUKTKATALOG Januari 2014. Katrin. At Hand.

PRODUKTKATALOG Januari 2014. Katrin. At Hand. PRODUKTKATALOG Januari 2014 Katrin. At Hand. HÖG KAPACITET: UPP TILL 600 ARK - Motsvarar 600 handtorkningar REFILLSYSTEM MED RESTRULLE FUNKTION - Mindre förbrukning tack vare att hela rullen används -

Läs mer

Katrin. Dispensers. En komplett serie hållare för Världens viktigaste rum.

Katrin. Dispensers. En komplett serie hållare för Världens viktigaste rum. Katrin Dispensers En komplett serie hållare för Världens viktigaste rum. 1 KATRIN SYSTEM HANDTORKHÅLLARE, SIDAN 8 KATRIN HANDBOX, SIDAN 12 Ett stort steg framåt för funktion och form i hygienutrymmet Besökarna

Läs mer

FINLAND I EUROPA 2008

FINLAND I EUROPA 2008 Intervju- och undersökningstjänster A FINLAND I EUROPA 2008 BLANKETT ATT FYLLA I SJÄLV Intervju- och undersökningstjänster B FINLAND I EUROPA 2008 BLANKETT ATT FYLLA I SJÄLV GS1. Här beskrivs kortfattat

Läs mer

SE Bruksanvisning. VIKTIGT: Både kanten på torkarbladet och Mr. Ti s uppsamlingsdel ska komma i direkt kontakt med glasrutan.

SE Bruksanvisning. VIKTIGT: Både kanten på torkarbladet och Mr. Ti s uppsamlingsdel ska komma i direkt kontakt med glasrutan. BRUKSANVISNING 1 2 3 4 5 6 A B C D E F SE Bruksanvisning För bästa möjliga resultat måste du följa stegen nedan. Detta säkerställer att du använder Mr. Ti korrekt. Övning ger färdighet och Mr. Ti kommer

Läs mer

Energi & Miljötema Inrikting So - Kravmärkt

Energi & Miljötema Inrikting So - Kravmärkt Energi & Miljötema Inrikting So - Kravmärkt 21/5 2010 Sofie Roxå 9b Handledare Torgny Roxå Mentor Fredrik Alven 1 Innehållsförteckning Inledning s. 3 Bakgrund s. 3 Syfte s. 3 Hypotes s. 3 Metod s. 4 Resultat

Läs mer

Laborativ matematik som bedömningsform. Per Berggren och Maria Lindroth 2016-01-28

Laborativ matematik som bedömningsform. Per Berggren och Maria Lindroth 2016-01-28 Laborativ matematik som bedömningsform Per Berggren och Maria Lindroth 2016-01-28 Kul matematik utan lärobok Vilka förmågor tränas Problemlösning (Förstå frågan i en textuppgift, Använda olika strategier

Läs mer

MAKING HEAVY DUTY EASIER

MAKING HEAVY DUTY EASIER MAKING HEAVY DUTY EASIER VI PRESENTERAR Q SOLUTIONS FRÅN NKT CABLES ETT STORT STEG FÖR KVALITETEN I ARBETSLIVET Q-solutions utgör ett innovativt sätt att förbättra säkerheten och effektivisera för installatörer.

Läs mer

Betsa och klarlacka trä

Betsa och klarlacka trä Arbetsråd inomhus, konsument Hur gör man? Betsa och klarlacka trä Så betsar och klarlackar du trä 3. 1. 7. 8. 2. 9. 4. 5. 10. 11. 6. Med Beckers Decor Träbets kan du färgsätta en träyta samtidigt som betsen

Läs mer

Vi skall skriva uppsats

Vi skall skriva uppsats Vi skall skriva uppsats E n vacker dag får du höra att du skall skriva uppsats. I den här texten får du veta vad en uppsats är, vad den skall innehålla och hur den bör se ut. En uppsats är en text som

Läs mer

Vad vill jag bli, och vad vill jag ha gjort?

Vad vill jag bli, och vad vill jag ha gjort? Vad vill jag bli, och vad vill jag ha gjort? Mitt liv och framtidsdrömmar som fotbollsspelare!!! Namn:. Syfte med detta dokument (föräldrasnack) Om vi ska klara av våra uppsatta mål, så är det endast möjligt

Läs mer

Recept på kladdkaka. 100g smör 2dl strösocker 2 ägg 2dl vetemjöl 2msk kakao 1tsk vanilsocker klar

Recept på kladdkaka. 100g smör 2dl strösocker 2 ägg 2dl vetemjöl 2msk kakao 1tsk vanilsocker klar Recept på kladdkaka 100g smör 2dl strösocker 2 ägg 2dl vetemjöl 2msk kakao 1tsk vanilsocker klar Interjuver på vallhamra skola. Lendita tycker att skolan är bra för att man får en bra utbildning om man

Läs mer

Matematiken har alltid funnits omkring

Matematiken har alltid funnits omkring katarina brännström & åsa pesula På tredje plats i mitten Personalen på Karungi förskola arbetar med barnens känsla för lägesbegrepp med hjälp av sånger, teckningar och andra material. Med fokus på matematik

Läs mer

Repetitivt arbete ska minska

Repetitivt arbete ska minska Repetitivt arbete ska minska Ett repetitivt arbete innebär att man upprepar en eller några få arbetsuppgifter med liknande arbetsrörelser om och om igen. Ofta med ett högt arbetstempo. Ett repetitivt arbete

Läs mer

rent och säkert till sjöss Några enkla tips till dig som båtägare

rent och säkert till sjöss Några enkla tips till dig som båtägare rent och säkert till sjöss Några enkla tips till dig som båtägare För att kunna njuta av livet till sjöss krävs att vi alla värnar om miljön och att vi kan lita på vår egen och andras förmåga att hantera

Läs mer

Scoot Boot - frågor & svar

Scoot Boot - frågor & svar Scoot Boot - frågor & svar Hur vet jag att jag har rätt storlek? När du satt på bootsen så försöker du rotera på dem. Vrid på bootsen åt båda håll. Om de rör sig MINDRE än 5 mm så bör din Scootboot ha

Läs mer

GRUNDERNA I SJÄLVLEDARSKAP

GRUNDERNA I SJÄLVLEDARSKAP Bli ditt bästa jag GRUNDERNA I SJÄLVLEDARSKAP ANDREAS ODHAGE Innehåll Bli ditt bästa jag 5 Reflektera mera 9 Varför ska jag reflektera? 10 Meditation gör dig fokuserad 14 Balans i livet 17 Vad gör du egentligen?

Läs mer

Pemco Energi, Pär Westborg

Pemco Energi, Pär Westborg Pemco Energi, Pär Westborg Tänk dig att du tar ett morgondopp i en klar sjö, hör fåglarna kvittra på skogspromenaden eller blickar upp mot en klarblå himmel. Vi vill att den natur som vi har idag också

Läs mer

EN PRAKTISK SYN PÅ KREATIVITET.

EN PRAKTISK SYN PÅ KREATIVITET. KATRIN INCLUSIVE DISPENSERS DESIGNED FOR EVERYONE EN PRAKTISK SYN PÅ KREATIVITET. Våra state-of-the-art dispensrar är utformade med alla besökare i åtanke och god funktion i fokus. Dispensrarna är enkla

Läs mer

Sid. 87-99 i boken Rekrytering. Författare Annica Galfvensjö, Jure Förlag

Sid. 87-99 i boken Rekrytering. Författare Annica Galfvensjö, Jure Förlag Sid. 87-99 i boken Rekrytering Författare Annica Galfvensjö, Jure Förlag Nedan finner du en intervjuguide med förslag på frågor som du kan använda under intervjun. Det är många frågor så välj de du tycker

Läs mer

När du som vårdpersonal vill ta del av information som finns hos en annan vårdgivare krävs det att:

När du som vårdpersonal vill ta del av information som finns hos en annan vårdgivare krävs det att: 1 (6) Sammanhållen journalföring information till dig som möter patienter Detta är ett kunskapsunderlag om sammanhållen journalföring för dig som arbetar i vården. Underlaget innehåller en kort beskrivning

Läs mer

Lathund, procent med bråk, åk 8

Lathund, procent med bråk, åk 8 Lathund, procent med bråk, åk 8 Procent betyder hundradel, men man kan också säga en av hundra. Ni ska kunna omvandla mellan bråkform, decimalform och procentform. Nedan kan ni se några omvandlingar. Bråkform

Läs mer

Centrummatad. För perforerat papper. 69221 (473137) blå. 64021 (473474) 2-lagers, 67 m, 19,5 cm bred, 0,5 kg, 200 ark.

Centrummatad. För perforerat papper. 69221 (473137) blå. 64021 (473474) 2-lagers, 67 m, 19,5 cm bred, 0,5 kg, 200 ark. Papper Handtork i system M1 System Centrummatad M2 System Centrummatad M3 System Centrummatad M4 System Centrummatad H1 System tork Dispenser Centrummatad Mini M1 69101 (558000) vit 69103 (558008) svart

Läs mer

ÄT RÄTT NÄR DU TRÄNAR

ÄT RÄTT NÄR DU TRÄNAR ÄT RÄTT NÄR DU TRÄNAR Lärgruppsplan Lärgruppsplan Hur mycket, och vad, du äter spelar en stor roll för förmågan att prestera, såväl fysiskt som psykiskt. Vill du optimera din prestation kan det till och

Läs mer

På och avmastning. 1. Ensam är inte stark

På och avmastning. 1. Ensam är inte stark På och avmastning 1. Ensam är inte stark Avmastning är naturligtvis lättast. Ned kommer ju masten alltid! Detta är vad jag funnit bäst för att i ordnade former få ned masten. Man förlänger först fockfallet

Läs mer

Barn berättar om relationer

Barn berättar om relationer Barn berättar om relationer 300 Min kollega Hemrik Elmer från Stockholm har en kompis som samlar på barns tankar och jag tyckte de var så tänkvärda att de bör få få en större allmänhet. Frågorna rör relationer

Läs mer

Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad

Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad En policy ger stöd Att kommunicera är en del av vardagen för oss som arbetar i Lidingö stad. Att kommunikationen fungerar är viktigt för att vi ska kunna

Läs mer

Din MediaCoach Medie- och intervjuträning för alla www.dinmediacoach.se

Din MediaCoach Medie- och intervjuträning för alla www.dinmediacoach.se Varje gång jag ser en journalist...så springer jag! Anlita oss när du vill ge dina medarbetare lite grundläggande mediekunskap och insikt om kontakter med press, radio och TV under några nyttiga och underhållande

Läs mer

Förvaringslåda ost. Tekniska data Artikelnr: Z00016 Kolli: 4 Material: Plastik, WPS (träplast-komposit) Höjd: 14 cm (10,5 cm fri höjd) Bredd: 20 cm

Förvaringslåda ost. Tekniska data Artikelnr: Z00016 Kolli: 4 Material: Plastik, WPS (träplast-komposit) Höjd: 14 cm (10,5 cm fri höjd) Bredd: 20 cm Förvaringslåda ost Oavsett vilken typ av ost du gillar, typ, smak och storlek, kan du förvara och servera den med RIG-TIGs förvaringslåda till ost. Den finns i en storlek så att du lätt kan förvara både

Läs mer

TORK MATIC DISPENSER HANDDUK PÅ RULLE H1 69001 (551000) vit 69003 (551008) svart TORK MATIC

TORK MATIC DISPENSER HANDDUK PÅ RULLE H1 69001 (551000) vit 69003 (551008) svart TORK MATIC Handtork i system M1 SYSTEM Centrummatad M2 SYSTEM Centrummatad H1 SYSTEM H2 SYSTEM H3 SYSTEM TORK DISPENSER CENTRUMMATAD MINI M1 69101 (558000) vit 69103 (558008) svart TORK DISPENSER CENTRUMMATAD M2

Läs mer

Predikan Lyssna! 1 maj 2016

Predikan Lyssna! 1 maj 2016 Predikan Lyssna! 1 maj 2016 Idag är det bönsöndagen en söndag då vi påminns om den fantastiska möjlighet vi har att prata med Gud och att lyssna till honom!! Och det är just det som den tredje vanan i

Läs mer

Kampanj kommer från det franska ordet campagne och innebär att man under en tidsbegränsad period bedriver en viss verksamhet.

Kampanj kommer från det franska ordet campagne och innebär att man under en tidsbegränsad period bedriver en viss verksamhet. EN LITEN KAMPANJSKOLA Kampanj kommer från det franska ordet campagne och innebär att man under en tidsbegränsad period bedriver en viss verksamhet. Finns det något man kan tänka på när man ska sprida ett

Läs mer

ETT LIV BLAND MOLNEN

ETT LIV BLAND MOLNEN ETT LIV BLAND MOLNEN Internet har förändrat våra liv. Men revolutionen har bara börjat. I takt med att världen krymper och digitaliseras så exploderar nu utbudet av molntjänster som ger oss helt nya sätt

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete Rapport År: 2016 Organisationsenhet: NYEFSK/FSK Nye Förskola Fokusområde: Demokrati och värdegrund Övergripande mål: Normer och värden Deluppgift: Klassens kvalitetsrapport

Läs mer

Antal grodor i varje familj Antal hopp tills alla bytt plats Ökning 1 3 5 2 8 7 3 15 9 4 24

Antal grodor i varje familj Antal hopp tills alla bytt plats Ökning 1 3 5 2 8 7 3 15 9 4 24 strävorna 1AB Grodhopp problemlösning taluppfattning algebra Avsikt och matematikinnehåll Elever behöver få möta många aktiviteter där de kan se att algebra bland annat är generaliserad aritmetik. För

Läs mer

Har vi lösningen för en bättre hemtjänst? Självklart.

Har vi lösningen för en bättre hemtjänst? Självklart. Har vi lösningen för en bättre hemtjänst? Självklart. Låt oss prata om Självklarhetsmetoden. Låt oss prata om Självklarhetsmetoden! 164 000 äldre är beroende av hemtjänsten i sin vardag. Och det är du

Läs mer

Skogsbruk på ren svenska Lektion 4: Mästare på både förnyelse och återvinning. Tema: Återvinning Ämne: Biologi, Kemi Årskurs: 7-9

Skogsbruk på ren svenska Lektion 4: Mästare på både förnyelse och återvinning. Tema: Återvinning Ämne: Biologi, Kemi Årskurs: 7-9 Skogsbruk på ren svenska Lektion 4: Mästare på både förnyelse och återvinning. Tema: Återvinning Ämne: Biologi, Kemi Årskurs: 7-9 Förord Sveaskog är landets största skogsägare. Det ger oss både mycket

Läs mer

Användarmanual VX-webben

Användarmanual VX-webben Version: 1.0 2014-10-07: 2014 evry.com Användarmanual VX-webben EVRY One Halmstad AB Sida 2 / 12 Innehåll 1 Användarmanual VX-Webben 3 2 Inloggning på VX-Webben 3 3 Skapa Grupper 6 4 Välja kategori eller

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej- / killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Senaste Nytt. Läs sida 2. I detta nummer. Lite information. Har det någon gång hänt att någon har stulit något? Ja... (Susanne Wahlgren svarar)

Senaste Nytt. Läs sida 2. I detta nummer. Lite information. Har det någon gång hänt att någon har stulit något? Ja... (Susanne Wahlgren svarar) Nummer: 1 Ida P, Johanna S, Hugo HS, Ian VB Senaste Nytt Har det någon gång hänt att någon har stulit något? Ja... (Susanne Wahlgren svarar) Läs sida 2 I detta nummer 1. Melodifestivalen 2016 2. Älvängenskor

Läs mer

Syftet är att fördjupa diskussionen om vem som ansvarar för vad.

Syftet är att fördjupa diskussionen om vem som ansvarar för vad. ÖVNING: Roller och ansvar Syftet är att fördjupa diskussionen om vem som ansvarar för vad. Deltagarna får med utgångspunkt från olika arbetsmiljöutmaningar diskutera vilket ansvar rollen som chef och skyddsombud

Läs mer

Beräkning av inavelsgrad

Beräkning av inavelsgrad 1 Beräkning av inavelsgrad Detta är ett försök av mig att på ett enkelt sätt illustrera hur man manuellt kan beräkna inavelsgraden vid olika släktparningar. Inavel kan enklast definieras som andelen genpar

Läs mer

En dag såg jag ett brev sticka ut från den magiska dörren. Det var skrivet så här:

En dag såg jag ett brev sticka ut från den magiska dörren. Det var skrivet så här: Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Lina. Jag har svart hår, jag är lång och jag har en hörselaparat som är vit. Jag har blåa ögon. Min skola heter Kyrkmons skola. Min skola är grön och brun.

Läs mer

Alla tjänar på ett välutrustat och fräscht hygienutrymme. Toaletten Världens viktigaste rum

Alla tjänar på ett välutrustat och fräscht hygienutrymme. Toaletten Världens viktigaste rum Alla tjänar på ett välutrustat och fräscht hygienutrymme Toaletten Världens viktigaste rum Vi ser till att det alltid finns papper när man behöver det. När vardagen snurrar på och det är full fart på affärerna

Läs mer

Utvärdering APL frågor till praktikant

Utvärdering APL frågor till praktikant Utvärdering APL frågor till praktikant Jag studerar på A. Vård och Omsorgsprogrammet för 0 0 ungdomar åk 1 B. Vård och Omsorgsprogrammet för 1 1,9 ungdomar åk 2 C. Vård och Omsorgsprogrammet för 8 15,4

Läs mer

Välkommen till Arbetsförmedlingen! Information till dig som är arbetssökande

Välkommen till Arbetsförmedlingen! Information till dig som är arbetssökande Välkommen till Arbetsförmedlingen! Information till dig som är arbetssökande 1 2 Det här är Arbetsförmedlingen Söker du jobb? Vill du veta mer om arbetsmarknaden? Behöver du tips och råd om hur du hittar

Läs mer

e-cm Elektronisk Cash Management dygnet runt, världen över.

e-cm Elektronisk Cash Management dygnet runt, världen över. e-cm Elektronisk Cash Management dygnet runt, världen över. Välkommen till gränslösa affärsmöjligheter. Goda affärer kräver rätt förutsättningar. Rätt information när du behöver det och möjligheten att

Läs mer

Varför är det så viktigt hur vi bedömer?! Christian Lundahl!

Varför är det så viktigt hur vi bedömer?! Christian Lundahl! Varför är det så viktigt hur vi bedömer?! Christian Lundahl! Fyra olika aspekter! Rättvisa! Reflektion och utvärdering av vår egen undervisning! Motivation för lärande! Metalärande (kunskapssyn)! 1. Rättvisa!

Läs mer

Invisible Friend 2013-02-18 Senast uppdaterad 2013-02-19

Invisible Friend 2013-02-18 Senast uppdaterad 2013-02-19 Invisible Friend 2013-02-18 Senast uppdaterad 2013-02-19 Jenny Axene och Christina Pihl driver företaget Invisible Friend som skänker dockor till barn som sitter fängslade för att dom är födda där, barn

Läs mer

Fack. Phaser 4400 laserskrivare. Detta avsnitt handlar om:

Fack. Phaser 4400 laserskrivare. Detta avsnitt handlar om: Phaser 4400 laserskrivare Fack Detta avsnitt handlar om: Ladda papper i fack 1, 2 eller 3 se sidan 3. Ladda papper i flerfunktionsfacket se sidan 7. Lägga i kuvert i kuvertmataren se sidan 10. Ladda papper

Läs mer

GOD KOHÄLSA GÖR SKILLNAD. 8 steg till riktigt bra mjölk

GOD KOHÄLSA GÖR SKILLNAD. 8 steg till riktigt bra mjölk GOD KOHÄLSA GÖR SKILLNAD 8 steg till riktigt bra mjölk MÅR KORNA BRA BLIR MJÖLKEN BRA Mjölk är en fantastisk naturprodukt. Den innehåller 18 av de 22 näringsämnen som är livsviktiga för människan och förutom

Läs mer

Boken om Teknik. Boken om Teknik är en grundbok i Teknik för åk 4 6.

Boken om Teknik. Boken om Teknik är en grundbok i Teknik för åk 4 6. Boken om Teknik Boken om Teknik är en grundbok i Teknik för åk 4 6. PROVLEKTION: Teknikens arbetssätt att göra på riktigt Följande provlektion är ett utdrag ur Boken om Teknik. Uppslaget som är hämtat

Läs mer

Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel

Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel Sidan 1 av 9 Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel Version 2.0 Sidan 2 av 9 Innehåll Hur man beställer inlästa läromedel för abonnemangskunder... 3 Logga

Läs mer

Brevutskick till väntande patienter

Brevutskick till väntande patienter Brevutskick till väntande patienter Rapport från Vårdgarantiarbetet i Region Skåne, juni 2006 Bakgrund Genom en överenskommelse har staten och Sveriges Kommuner och Landsting enats om en långsiktig satsning

Läs mer

DOP-matematik Copyright Tord Persson. Bråktal -3-2 -1 0 1 2 3. Läs av vilka tal på tallinjen, som pilarna pekar på. Uppgift nr 10 -3-2 -1 0 1 2 3

DOP-matematik Copyright Tord Persson. Bråktal -3-2 -1 0 1 2 3. Läs av vilka tal på tallinjen, som pilarna pekar på. Uppgift nr 10 -3-2 -1 0 1 2 3 Bråktal Uppgift nr En limpa delas i 4 lika stora delar. Hur stor del av limpan blir varje del? Uppgift nr 2 Hur många tiondelar behövs för att det skall räcka till en hel? Uppgift nr Hur läser man ut bråket

Läs mer

INITIATIVET FÖR MILJÖ ANSVAR

INITIATIVET FÖR MILJÖ ANSVAR INITIATIVET FÖR MILJÖ ANSVAR INITIATIVET FÖR MILJÖANSVAR Initiativet för Miljöansvar är en av CSR Västsveriges tipslistor för ökat ansvarstagande, lokalt och globalt. Det är tänkt att kunna fungera i flera

Läs mer

Virkade tofflor. Storlek 35 37 & 38 40. By: Pratamedrut. pratamedrut.se/blog/virkade tofflor 1

Virkade tofflor. Storlek 35 37 & 38 40. By: Pratamedrut. pratamedrut.se/blog/virkade tofflor 1 Virkade tofflor Storlek 35 37 & 38 40 By: Pratamedrut pratamedrut.se/blog/virkade tofflor 1 Innehåll Lite tips sid 3 Material sid 3 Maskor och förkortningar sid 3 Tillvägagångssätt Sulor sid 4 Skor, nedre

Läs mer

UPPGIFT: SKRIV EN DEBATTARTIKEL

UPPGIFT: SKRIV EN DEBATTARTIKEL Åk 9 Historia & Svenska Namn: UPPGIFT: SKRIV EN DEBATTARTIKEL Du ska skriva en debattartikel på 1-2 sidor (Times new roman 12). Den ska ta upp exempel på hur mänskliga rättigheter försvagas i dagsläget.

Läs mer

- Lätthanterliga och kraftiga bromsar - Ryggrör som minskar tipprisken - Utrustad med korg

- Lätthanterliga och kraftiga bromsar - Ryggrör som minskar tipprisken - Utrustad med korg GÅNGHJÄLPMEDEL Rollator King Med en kapacitet att bära 295 kg är denna rollator en av de starkaste. Samtidigt är den funktionell för brukaren och har en lätt och diskret design. Den kan stadigt föras igenom

Läs mer

kostar en lägenhet i Helsingfors? Det varierar. ska köttet vara i ugnen? Ungefär en timme.

kostar en lägenhet i Helsingfors? Det varierar. ska köttet vara i ugnen? Ungefär en timme. ska köttet vara i ugnen? Ungefär en timme. kostar en lägenhet i Helsingfors? Det varierar. gammal är Tina? Tjugofyra år. gillar du ditt arbete? Bra! Jag har mycket ansvar och bra lön. länge har du varit

Läs mer

Min fråga är, när ni driftar HF-don bränner ni in rören i 100 timmar på 100% innan ni eller kunden börjar dimmra?

Min fråga är, när ni driftar HF-don bränner ni in rören i 100 timmar på 100% innan ni eller kunden börjar dimmra? Driftsättning av armaturer med HF-don Postad av David R - 30 maj 2012 21:57 Tänkte ställa en fråga till alla er som installerar armaturer med HF-don. Jag och mina kollegor får mellan varven klagomål på

Läs mer

ETT TUNGT MEDIEPAKET 2016 VIN & BAR

ETT TUNGT MEDIEPAKET 2016 VIN & BAR ETT TUNGT MEDIEPAKET 2016 VIN & BAR VIN & BAR SÅ MYCKET MER ÄN BARA ETT MAGASIN FÖR DEM SOM ÄR INTRESSERADE AV VIN OCH DRYCK Umgänget med våra nära, kära och vänner är en viktig kanske den viktigaste delen

Läs mer

Antalet människor som lever i extrem

Antalet människor som lever i extrem Fattigdomen minskar FATTIGDOM Läget () Trenden 700 miljoner människor lever i extrem fattigdom. Det motsvarar 10 procent av jordens befolkning. Minskar i alla delar av världen. Mellan 1990 och minskade

Läs mer

Intervjumall. Datum: Intervjuare: Kandidatens namn: Kandidatens uppgifter: www.roirekrytering.se info@roirekrytering.se Växel: 0770 110 177 1 (5)

Intervjumall. Datum: Intervjuare: Kandidatens namn: Kandidatens uppgifter: www.roirekrytering.se info@roirekrytering.se Växel: 0770 110 177 1 (5) Intervjumall Datum: Intervjuare: Kandidatens namn: Kandidatens uppgifter: www.roirekrytering.se info@roirekrytering.se Växel: 0770 110 177 1 (5) Intervju Att hålla i en anställningsintervju kan vara svårt.

Läs mer

Erfarenheter från ett pilotprojekt med barn i åldrarna 1 5 år och deras lärare

Erfarenheter från ett pilotprojekt med barn i åldrarna 1 5 år och deras lärare Erfarenheter från ett pilotprojekt med barn i åldrarna 1 5 år och deras lärare I boken får vi följa hur barn tillsammans med sina lärare gör spännande matematikupptäckter - i rutinsituationer - i leken

Läs mer

Monteringsfärdiga bryggor by Sorselestugan

Monteringsfärdiga bryggor by Sorselestugan Monteringsfärdiga bryggor by Sorselestugan ww.sorselestugan.se Vi på Sorselestugan tillverkar flytbryggor av bästa kvalité. Väljer du en produkt från oss får du ta del av över trettio års kunskap inom

Läs mer

Två konstiga klockor

Två konstiga klockor strävorna C Två konstiga klockor resonemang geometri Avsikt och matematikinnehåll Det som kan göra det svårt för barn att avläsa en analog klocka är att förstå att den består av två skalor som är beroende

Läs mer

Uppdrag: Huset. Fundera på: Vilka delar i ditt hus samverkar för att elen ska fungera?

Uppdrag: Huset. Fundera på: Vilka delar i ditt hus samverkar för att elen ska fungera? Uppdrag: Huset Praktiskt arbete: (Krav) Göra en skiss över ditt hus. Bygga en modell av ett hus i en kartong med minst två rum. Koppla minst tre lampor och två strömbrytare till ditt hus. Visa både parallellkoppling

Läs mer

ETT SMART BARSYSTEM SOM FÖRENKLAR OCH FÖRBÄTTRAR DITT EVENT.

ETT SMART BARSYSTEM SOM FÖRENKLAR OCH FÖRBÄTTRAR DITT EVENT. ETT SMART BARSYSTEM SOM FÖRENKLAR OCH FÖRBÄTTRAR DITT EVENT. Utskurna hål för is, vask m.m. Utskurna hål för is, vask m.m. Täckta sidor. Speed rack. Hylla. Barmaster. Ett nytt, oerhört flexibelt, barsystem

Läs mer

Solida hantverkaren. Solid försäkringar. solidab.se 10% i medlems rabatt. Från. 75kr. i månaden. i samarbete med

Solida hantverkaren. Solid försäkringar. solidab.se 10% i medlems rabatt. Från. 75kr. i månaden. i samarbete med Solida hantverkaren Solid försäkringar solidab.se 10% i medlems rabatt Från 75kr i månaden i samarbete med Försäkringen Solida Hantverkaren, en förmånlig företagsförsäkring! Solida Hantverkaren är vår

Läs mer

Volkswagen Caddy Transporter Crafter

Volkswagen Caddy Transporter Crafter Professionell Bilinredning Volkswagen Caddy Transporter Crafter Gör en bra bil bättre. Nu har du hittat din bil. Det som kommer att vara ditt kanske viktigaste arbetsredskap flera år framöver. Men bilen

Läs mer

Presentation vid dialogmöte i Råneå 2015 10 20 av Arbetsgruppen för Vitåskolan. Presentationen hölls av Ingela Lindqvist

Presentation vid dialogmöte i Råneå 2015 10 20 av Arbetsgruppen för Vitåskolan. Presentationen hölls av Ingela Lindqvist Presentation vid dialogmöte i Råneå 2015 10 20 av Arbetsgruppen för Vitåskolan. Presentationen hölls av Ingela Lindqvist 1 2 Luleå kommun är en till ytan liten och tätbefolkad kommun. Förutsättningarna

Läs mer

P-02/03 säsongen 2016

P-02/03 säsongen 2016 P-02/03 säsongen 2016 AGENDA DU ÄR VÄRDEFULL IDROTTENS VÄRDEGRUND LAGANDA = VI TILLSAMMANS VINNARE I LÄNGDEN DU ÄR VÄRDEFULL 1. VARFÖR ÄR VI TRÄNARE & VARFÖR SPELAR NI FOTBOLL? (grupperna skriver varsin

Läs mer

En grafisk guide till vår identitet

En grafisk guide till vår identitet En grafisk guide till vår identitet Välkommen till vår grafiska manual Ett grafiskt profilprogram har ingenting att göra med vad du eller jag tycker är snyggt. Ett tydligt grafiskt program är en konkurrensfaktor.

Läs mer

2005-01-31. Hävarmen. Peter Kock

2005-01-31. Hävarmen. Peter Kock 2005-01-31 Hävarmen Kurs: WT0010 Peter Kock Handledare: Jan Sandberg Sammanfattning Om man slår upp ordet hävarm i ett lexikon så kan man läsa att hävarm är avståndet mellan kraften och vridningspunkten.

Läs mer

Finns det någon som kan förklara varför man inte kan använda formeln P=U I rotenur3 cosfi på en pump som sitter i en borrad brunn?

Finns det någon som kan förklara varför man inte kan använda formeln P=U I rotenur3 cosfi på en pump som sitter i en borrad brunn? Räkna ut strömmen på en pump i en borra Postad av Tommy - 15 apr 2015 20:48 Finns det någon som kan förklara varför man inte kan använda formeln P=U I rotenur3 cosfi på en pump som sitter i en borrad brunn?

Läs mer

7. SAMHÄLLSORIENTERING ÅK 5

7. SAMHÄLLSORIENTERING ÅK 5 7. SAMHÄLLSORIENTERING ÅK 5 7.2. Elevhäfte 2 7.2.1. Livsfrågor Eva och Micke går båda i 5:an. De träffas ofta efter skolan och lyssnar på musik eller gör hemläxan tillsammans. Ibland funderar de på frågor

Läs mer

MR 5 FRÅN FÖRBUD TILL RÄTTIGHET WORKSHOP I KLASSRUMMET TEMA: MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER (MR)

MR 5 FRÅN FÖRBUD TILL RÄTTIGHET WORKSHOP I KLASSRUMMET TEMA: MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER (MR) SIDA 1/7 WORKSHOP I KLASSRUMMET TEMA: MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER (MR) LÄRARMANUAL I det här dokumentet finns allt du behöver veta för att hålla workshopen. Här ser du också tydligt i vilka moment du använder

Läs mer

Affärsplan/Projektplan

Affärsplan/Projektplan Affärsplan/Projektplan Datorconfig UF http://www.datorconfig.se Bankgiro: 456-5354 info@datorconfig.se VD/Ekonomiansvarig/Säljare Thomas Palmqvist thomas@datorconfig.se 073-041 62 03 Marknadsansvarig/Säljare

Läs mer

Bruksanvisning PU-901

Bruksanvisning PU-901 Bruksanvisning PU-901 KNOP REHATEK AB GIAB huset Ankdammsgatan 35 SE-171 67 Solna Tel: 020 12 12 34 KNOP REHATEK AB Version 1.0 2016-02-02 Introduktion PU-901 används när brukaren själv inte kan larma

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Datum 2014-01-29 Verksamhetsplan 2014 Vision Södertäljeavdelningen Visions framtidsidé Ett arbetsliv där alla får plats och behövs och som ger möjlighet till gemenskap och utveckling. Visions medlemslöfte:

Läs mer

85 % produkterna som annonseras. har köpt något de läst om i tidningen. ANNONSFAKTA & PRISLISTA 2016

85 % produkterna som annonseras. har köpt något de läst om i tidningen. ANNONSFAKTA & PRISLISTA 2016 ANNONSFAKTA & PRISLISTA 2016 Nordens största hälsomagasin och en av Sveriges 10 största tidningar alla kategorier. NU ÄNNU STÖRRE UPPLAGA: +50 000 EX! TOPPBETYG FÖR LIVE LIFE I SENASTE SKOP-UNDERSÖKNINGEN:

Läs mer