KALLELSE FÖRENINGSSTÄMMA

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KALLELSE FÖRENINGSSTÄMMA"

Transkript

1 KALLELSE FÖRENINGSSTÄMMA Medlemmarna i Bostadsrättsföreningen Takten i Sollentuna kallas härmed till ordinarie föreningsstämma Dag: Onsdagen den 18 maj 2016 Tid: kl Plats: Sollentuna International School, Bygatan 78 DAGORDNING 1. Öppnande av stämman 2. Val av stämmoordförande 3. Anmälan av stämmoordförandens val av protokollförare 4. Godkännande av röstlängd 5. Fastställande av dagordningen 6. Val av två personer att jämte stämmoordföranden justera protokollet samt val av rösträknare 7. Fråga om kallelse behörigen skett 8. Styrelsens årsredovisning 9. Revisorernas berättelse 10. Beslut om fastställande av resultaträkningen och balansräkningen 11. Beslut i anledning av föreningens vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen 12. Beslut i fråga om ansvarsfrihet för styrelseledamöterna 13. Fråga om arvoden för styrelseledamöter, revisorer, valberedning och andra funktionärer i föreningen för kommande verksamhetsår. 14. Beslut om principer för andra ekonomiska ersättningar för styrelseledamöter och övriga förtroendevalda, exempelvis för förlorad arbetsförtjänst, bilersättning och telefonkostnader som uppkommit i samband med uppdraget. 15. Beslut om antal styrelseledamöter och suppleanter 16. Val av styrelsens ordförande, styrelseledamöter och suppleanter 17. Beslut om antal revisorer och suppleant 18. Val av revisor och suppleant 19. Beslut om antal ledamöter i valberedningen 20. Val av valberedning, en ledamot utses till valberedningens ordförande 21. Av styrelsen till föreningsstämman hänskjutna frågor och av medlemmar anmälda ärenden som angivits i kallelsen 22. Avslutning av stämman Övriga frågor och information. STYRELSEN

2 Sollentuna, Motion nr 1, Beskärning Ruthiran Karsenmo, Bygatan 68, lgh 201 Klippa några granar (Björk) framför Bygatan 68 pga solljuset når inte fram. Både gran och björk av den storleken är mycket svår att beskära på ett bra och snyggt sätt. Uppfattningen om den skymmer eller inte, är ofta väldigt subjektiv och väldigt svårt att bedöma eftersom vi alla tycker olika i sådan här frågor. Tanken med komplementbyggnader, träd och buskar runt lekplatsen vid Bygatan höga nummer är att lämna detta orört till dess att en ny lekplats projekteras och att man då fattar beslut om utformning och vad som skall tas bort eller ersättas. Styrelses uppfattning är alltså att vi ska avvakta med all form av beskärning till dess en ny lekplats projekterats så att vi ser vad som passar in i den nya miljön som då bildas. Styrelsen rekommenderar årsmötet att: avslå motionen.

3 Sollentuna, Motion nr 2, Förändring av yttre miljö Ruthiran Karsenmo, Bygatan 68, lgh 201 Ta bort taket i grill platsen framför Bygatan 66 pga ungdomar från andra områden samlas där och röker hasch/marijuana. Uppfattningen om taket ska tas bort eller inte, är ofta väldigt subjektiv och väldigt svårt att bedöma eftersom vi alla tycker olika i sådan här frågor. Styrelsens uppfattning är att taket ska lämnas orört så att de boende i föreningen som använder grillplatsen kan fortsätta nyttja den på samma sätt som idag. Tanken med komplementbyggnader, träd och buskar runt lekplatsen vid Bygatan höga nummer är att lämna detta orört till dess att en ny lekplats projekteras och att man då fattar beslut om utformning och vad som skall tas bort eller ersättas. Styrelses uppfattning är alltså att vi ska avvakta med all form av rivning av komplementbyggnader till dess en ny lekplats projekterats så att vi ser vad som passar in i den nya miljön som då bildas. Om det pågår sådant som medför lagbrott kring lekplatsen så ska det istället polisanmälas. Styrelsen rekommenderar årsmötet att: avslå motionen.

4 Sollentuna, Motion nr 3, Grovsoprum och återvinning Bo Jonsson, Bygatan 30, lgh 85 Angående grovsoprum och återvinning för småbatterier, glödlampor, lysrör och elektronik/småel som varit stängd en längre tid. Problemet är att man får samla sådant hemma som ska kastas eller återvinnas. Ser att många samlar på sina balkonger t.o.m. För de som inte har tillgång till bil är det ett hopplöst problem att ta sig till Hagby tippen eller återvinningscontainern i Häggvik. Man undviker att skaffa och köpa nytt då man inte kan kasta emballage eller gamla saker typ stolar mm. Några kastar återvinningsbara saker batterier, metall direkt i hushållssoporna viket inte är bra. Kanske blir det så. Jag tycker att föreningen ska öppna upp grovsoprum container och återvinning för småbatterier, glödlampor, lysrör och elektronik/småel. Som fastighetsägare till flerfamiljshus har väl också Brf Takten viss skyldighet att ta han om grovsopor och övriga sopor. För att det ska fungera behöver man nog göra följande: Svetsa på fyrkantjärn på dörrarna och karmar så det inte går att bryta mot karm och dörrblad. Skaffa kärl för övrig återvinnings detaljer. Hålla öppet tider kanske 1-2 timmar med någon som övervakar när någon vill kasta/återvinna kanske 2 ggr/vecka. Förslagsvis av någon från styrelsen eller annan medlem i föreningen. HSB har tydligen viss kunskap om hur man bäst gör med grovsoprum. Den eller de som behöver kasta/återvinna får ringa och föranmäla sitt besök först. Kanske några kameraatrapper/bubblor kan avskräcka. Eller kanske någon riktig kamera som en får riktas mot allmänning. Hörde så sent som i höstas att Brf Takten fortfarande betalade för tömning av den instängda containern. Samt att städarna har möjlighet att kasta i containern sådant som påträffas inom vårt tomtområde. Känns som att vi boende borde få en något reducerad kostnad på föreningsavgiften om vi inte kan använda grovsoprummet och övrig återvinning? Att grovsoprummet och även soprummet för småel varit stängt en längre tid är helt riktigt och som vi informerat om beror detta på att utrymmena missbrukades av några få, vilket tyvärr drabbar alla. Utrymmet för småel blev föreningen tvungen att stänga eftersom det ofta fylldes med kylskåp, färg, bildäck, bilbatterier och möbler mm. Det kosta föreningen enorma summor att ta hand om detta kontinuerligt, vi hade dagligen personer som fick vara där för att städa och köra iväg med sådant som folk dumpat i rummet. Som fastighetsägare i Sollentuna kommun har man ansvar för att ta hand om hushållsavfall och inget annat, grovsopor, miljöavfall mm är kommunens och producenternas ansvar. Sollentuna Kommun har däremot en rullande återvinningscentral som flyttas runt i Sollentuna, där man kan lämna det som motionären räknar upp.

5 Självklart har styrelsen diskuterat frågan om övervakning av utrymmet innan det stängdes men kunde då inte hitta ett bra sätt att försvara den ekonomiska kostnaden som det skulle innebära oavsett om det övervakades på plats eller via kamera. Grovsoprummet används idag av föreningens entreprenörer i olika former men bland annat för att samla in sådant som dumpas på olika platser i området, dock töms den inte lika frekvent som det gjordes tidigare. Kostnaden för sophanteringen inom området stiger hela tiden och vi blir tyvärr sämre och sämre på att kasta rätt saker på rätt ställe. Styrelsen anser att det inte är ekonomiskt försvarbart i dagsläget att återigen öppna upp återvinningsrummen. Styrelsen rekommenderar årsmötet att: ge styrelsen i uppdrag att undersöka möjligheten till alternativa lösningar.

6 Sollentuna Motion nr 4, Ombyggnad och renovering av lägenhet Bo Jonsson, Bygatan 30, lgh 85 Kallt i januari p.g.a någon som tagit bort sitt element och gjort fel på grund av okunskap. Jag tycker att den som inte fackmässigt utför och förorsakar andra boende och föreningen lidande ska betala ett ordentligt skadestånd till alla drabbade. Det ska alltså inte löna sig att göra fuskarbeten utan att i stället anlita fackman som i sin tur ska vara försäkrad mot ev problem som kan förorsakas. Kanske redan finns? Att flera personer i området renoverar sina lägenheter är väl känt och både styrelsen och föreningens förvaltare informerar alltid om vad som gäller inför en renovering. Arbetet ska alltid vara fackmannamässigt utfört och ombyggnaden ska vara godkänd av styrelsen. Det är även viktigt att skilja på mitt och ditt, med detta menar styrelsen vem som har ansvar och vem som får göra vad i lägenheterna. Att någon tagit bort sitt element är inte ok enligt stadgarna och konsekvensen blir precis det som motionären beskriver, andra personer drabbas av följdeffekter. Denna typ av skador drabbar föreningens ekonomi väldigt hårt eftersom det måste föregås av mycket utredningsarbete innan felkällan hittas. Tyvärr har föreningen inte rätt att ta ut ett skadestånd utifrån de lagar som Sverige har idag, men föreningen arbetar hela tiden med att förbättra informationen till de boende kring detta. Styrelsen rekommenderar årsmötet att: anse att motionen är besvarad.

7 Bevaka dina rättigheter Bo med bostadsrätt det är att bo till självkostnad, medbestämmande och demokrati. Det är du och de andra medlemmarna i bostadsrättsföreningen som tillsammans bestämmer. På föreningsstämman behandlas föreningens ekonomi och verksamhet under året och dessutom förrättas val av styrelse etc. Ett bostadsområde kan bli bättre och bättre. Till det krävs medverkan av dem som bor där. Är det något du vill ändra på eller förbättra? Ta upp det på stämman. Sänd in dina förslag i form av motioner till stämman före februari månads utgång. Kan du som bostadsrättshavare inte vara med själv, fyll i fullmakten. Du har också möjlighet att ta med ett biträde. Endast annan medlem eller medlemmens make/maka, registrerad partner, sambo, föräldrar, syskon eller barn får vara ombud eller biträde. Fullmakt Varje medlem har en röst. Innehar flera medlemmar bostadsrätten gemensamt har de tillsammans en röst. Medlem får utöva sin rösträtt genom ombud. För fysisk person gäller att endast annan medlem eller me dlemmens make/maka, registrerad partner, sambo, föräldrar, syskon eller barn får vara ombud. Ombud får bara företräda en medlem. Fullmakten skall vara dagtecknad och gäller högst ett år från utfärdandet. Fullmakt för: Namn (Bostadsrättshavaren): Datum: Lägenhets nummer:

2011 Brf E. E khakh m ammm a ar 2012 r 2014

2011 Brf E. E khakh m ammm a ar 2012 r 2014 2012 2011 2014 2011 Ekhammar 2014 Brf. Ekhammar 2012 Kallelse till föreningsstämma HSB:s Brf. Ekhammar i Upplands-Bro Föreningslokal Mullbärsstigen 35 Dagordning vid brf. Ekhammars ordinarie föreningsstämma

Läs mer

Brf. Kungsängsliljan. Föreningens ordförande Krister Frost hälsade alla välkomna och öppnade stämman.

Brf. Kungsängsliljan. Föreningens ordförande Krister Frost hälsade alla välkomna och öppnade stämman. Brf Kungsängsliljan Protokoll fört vid ordinarie årsstämma med HSB:s BrfKungsängsliljan 2014-06-10 Stämmans öppnande. l Föreningens ordförande Krister Frost hälsade alla välkomna och öppnade stämman. Val

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Brf Delfinen Datum 2014-05-20 Ordinarie årsstämma Sidan 1 av 5

Sammanträdesprotokoll Brf Delfinen Datum 2014-05-20 Ordinarie årsstämma Sidan 1 av 5 Ordinarie årsstämma Sidan 1 av 5 Plats och tid: Gemensamhetslokalen, Delfinen, klockan 19.00 Närvarande: Lgh nr: 5 (2), 12, 22, 24, 26, 33, 43, 44, 45, 50, 53 (2), 54 (2), 55, 64, 65, 68, 71, 72, 77, 81,

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämman Bostadsrättsföreningen Växjöhus nr 4 den 24 maj 2016.

Protokoll fört vid årsstämman Bostadsrättsföreningen Växjöhus nr 4 den 24 maj 2016. Sida 1 av 5 Protokoll fört vid årsstämman Bostadsrättsföreningen Växjöhus nr 4 den 24 maj 2016. Plats: Kaskad, Folkets Park i Växjö a) Stämman öppnades Tomas Karlsson hälsade alla välkomna och förklarade

Läs mer

STADGAR. Sammanträdesdatum. 2016-xx-xx. Stadgar för Stenby Samfällighetsförening

STADGAR. Sammanträdesdatum. 2016-xx-xx. Stadgar för Stenby Samfällighetsförening 1(5) STADGAR Sammanträdesdatum 2016-xx-xx Stadgar för Stenby Samfällighetsförening enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser om förvaltningen ska gälla. Kommun:

Läs mer

Årsmöte 14:e mars 2016

Årsmöte 14:e mars 2016 Årsmöte 14:e mars 2016 Styrelsen kallar medlemmar till årsmöte, för Rickeby samfällighetsförening, som kommer att hållas måndag den 14 mars 2016 klockan 19.00 i Åbybergskyrkan. Från klockan 18.30 serveras

Läs mer

Stadgar för Infanteristen 20

Stadgar för Infanteristen 20 Sidan 1 av 5 Stadgar för Infanteristen 20 Antagna den 12 september 2006 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Infanteristen 20. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer

Bilaga 1 till Förbundet Sveriges Dövblindas stadgar

Bilaga 1 till Förbundet Sveriges Dövblindas stadgar Bilaga 1 till Förbundet Sveriges Dövblindas stadgar Följande paragrafer ska vara med i en regional förenings stadgar. De regionala föreningarna beslutar själva om eventuella tillägg eller ytterligare paragrafer.

Läs mer

Bolagsordning för Katrineholm Vatten och Avfall AB

Bolagsordning för Katrineholm Vatten och Avfall AB Kommunstyrelsens handling nr. 26/2015 Styrdokument Bolagsordning för Katrineholm Vatten och Avfall AB Kommunstyrelsens förslag 2015-04-29, 71 Katrineholms kommuns författningssamling (KFS nr 5.11) Godkänd

Läs mer

Bolagsordningen i dess lydelse efter att ändring skett enligt punkt I ovan framgår av Bilaga A.

Bolagsordningen i dess lydelse efter att ändring skett enligt punkt I ovan framgår av Bilaga A. CQ-283496 STYRELSENS FÖR BJÖRN BORG AB FÖRSLAG TILL BESLUT OM ÄNDRINGAR AV BOLAGSORDNINGEN (VERKSAMHETSFÖREMÅL SAMT TID OCH SÄTT FÖR KALLELSE) (PUNKT 17 PÅ DAGORDNINGEN) Styrelsen föreslår följande ändringar

Läs mer

2 Medlemmar STF har tre kategorier medlemmar, nämligen vuxen, ungdom och barn.

2 Medlemmar STF har tre kategorier medlemmar, nämligen vuxen, ungdom och barn. STFS STADGAR Antagna på riksstämman 2014 STADGAR för SVENSKA TURISTFÖRENINGEN Antagna vid årsmöte den 24 25 maj 1997 Reviderade vid årsmöte den 25 26 maj 2002 Reviderade vid årsmöte den 17 18 maj 2003

Läs mer

Bolagsordning för Hällefors Bostads AB

Bolagsordning för Hällefors Bostads AB Bolagsordning för Hällefors Bostads AB 2(5) Innehållsförteckning 1 Firma... 3 2 Föremålet för bolagets verksamhet... 3 3 Ändamålet med bolagets verksamhet... 3 4 Fullmäktiges godkännande... 3 5 Aktiekapital...

Läs mer

Vikingen nr 1 2011. Information från Scoutkåren Vikingarna. Medlemsavgiften till scoutkåren Vikingarna:

Vikingen nr 1 2011. Information från Scoutkåren Vikingarna. Medlemsavgiften till scoutkåren Vikingarna: Vikingen nr 1 2011 Information från Scoutkåren Vikingarna Medlemsavgiften till scoutkåren Vikingarna: Medlemsavgiften till scoutkåren är 500 kronor per termin. Vuxna passiva medlemmar (s.k. stödjande medlemmar)

Läs mer

Stadgar uppdaterad 2006 11 01. Vi Företagare i Tingsryds kommun, ekonomisk förening

Stadgar uppdaterad 2006 11 01. Vi Företagare i Tingsryds kommun, ekonomisk förening Stadgar uppdaterad 2006 11 01 Vi Företagare i Tingsryds kommun, ekonomisk förening 1 FIRMA Föreningens firma är Vi Företagare i Tingsryds kommun, ekonomisk förening 2 ÄNDAMÅL Föreningen har till ändamål

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSKA ROVDJURSFÖRENINGEN

STADGAR FÖR SVENSKA ROVDJURSFÖRENINGEN 1/5 STADGAR FÖR SVENSKA ROVDJURSFÖRENINGEN Föreningen är politiskt och religiöst obunden förening 1. FIRMA OCH FIRMATECKNING Föreningens namn är och dess firma tecknas av styrelsen, av styrelsens ordförande

Läs mer

Välkommen till Brf Bågens stämma 2014

Välkommen till Brf Bågens stämma 2014 Välkommen till Brf Bågens stämma 2014 Brf Bågen Stämma 2014 Dagordning 1. Öppnande samt val av ordförande vid stämman 2. Anmälan av ordförandens val av protokollförare 3. Godkännande av röstlängd 4. Fastställande

Läs mer

Styrelsens för Getinge AB förslag till beslut om ändring av bolagsordningen

Styrelsens för Getinge AB förslag till beslut om ändring av bolagsordningen Styrelsens för Getinge AB förslag till beslut om ändring av bolagsordningen Styrelsen för Getinge AB föreslår att årsstämman 2011, med anledning av ändringar i aktiebolagslagen som trätt ikraft den 1 november

Läs mer

Stadgar för Föräldrakooperativet Galaxen, Linköping

Stadgar för Föräldrakooperativet Galaxen, Linköping Stadgar för Föräldrakooperativet Galaxen, Linköping Föreningens firma och ändamål 1 Förenings firma är 716425-8753 Föräldrakooperativet Galaxen ekonomisk förening. 2 Föreningens ändamål är att främja medlemmarnas

Läs mer

STADGAR FÖR STIFTELSEN BAROMETERN. 1. Stiftelsens namn skall vara Stiftelsen Barometern.

STADGAR FÖR STIFTELSEN BAROMETERN. 1. Stiftelsens namn skall vara Stiftelsen Barometern. STADGAR FÖR STIFTELSEN BAROMETERN 1. Stiftelsens namn skall vara Stiftelsen Barometern. 2. Stiftelsen äger och skall äga minst hälften av aktierna i Sydostpress AB. Stiftelsen skall verka för att trygga

Läs mer

Ändring av bolagsordning för Södertälje sjukhus

Ändring av bolagsordning för Södertälje sjukhus Stockholms läns landsting i (i) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2014-09-03 LS 1408-0907 Landstingsstyrelsen Ändring av bolagsordning för Södertälje sjukhus Föredragande landstingsråd: Torbjörn Rosdahl

Läs mer

Bolagsordning för Videum AB

Bolagsordning för Videum AB Styrande dokument Senast ändrad 2015-04-29 Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig Videum AB Dokumentinformation Dokumentnamn Fastställd/Upprättad Kommunfullmäktige 2015-04-21 77 Tidigare ändringar

Läs mer

BILAGA 1. STYRELSENS FÖRSLAG PÅ FÖRÄNDRINGAR I BRF. MÅSENS STADGAR.

BILAGA 1. STYRELSENS FÖRSLAG PÅ FÖRÄNDRINGAR I BRF. MÅSENS STADGAR. BILAGA 1. STYRELSENS FÖRSLAG PÅ FÖRÄNDRINGAR I BRF. MÅSENS STADGAR. FÖRKLARING TILL STADGEÄNDRINGAR Styrelsen har kallat till extra föreningsstämma i syfte att ändra stadgarna. Ett beslut om ändring av

Läs mer

Stadgar för The Gloryfires

Stadgar för The Gloryfires Stadgar för The Gloryfires 1 Ändamål Gospelkören The Gloryfires är en fristående ideell förening vars syfte är att sjunga, musicera och utvecklas som kör. 2 Medlemskap 2:1 Medlemskap i föreningen beviljas

Läs mer

BULLDOGGENS SAMFA LLIGHETSFO RENING

BULLDOGGENS SAMFA LLIGHETSFO RENING BULLDOGGENS SAMFA LLIGHETSFO RENING Kallelse till ordinarie årsstämma 2016 Årets årsstämma hålls i Sandåkraskolans matsal den 26 april kl. 19.00. Alla boende i Bulldoggen är välkomna. Det serveras fika.

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie stämma, 28 mars 2012 kl. 18.35-21.52 i Brf Kungsklippan i Stockholm på Piperska Muren, Scheelegatan, Stockholm.

Protokoll fört vid ordinarie stämma, 28 mars 2012 kl. 18.35-21.52 i Brf Kungsklippan i Stockholm på Piperska Muren, Scheelegatan, Stockholm. Protokoll Ordinarie stämma 2012 Protokoll fört vid ordinarie stämma, 28 mars 2012 kl. 18.35-21.52 i Brf Kungsklippan i Stockholm på Piperska Muren, Scheelegatan, Stockholm. 1. Stämman öppnas Stämman öppnades

Läs mer

NEXAM CHEMICAL HOLDING AB (PUBL) - FÖRSLAG TILL BESLUT OM ÄNDRING AV BOLAGSORDNINGEN

NEXAM CHEMICAL HOLDING AB (PUBL) - FÖRSLAG TILL BESLUT OM ÄNDRING AV BOLAGSORDNINGEN NEXAM CHEMICAL HOLDING AB (PUBL) - FÖRSLAG TILL BESLUT OM ÄNDRING AV BOLAGSORDNINGEN Styrelsen för Nexam Chemical Holding AB (publ), org. nr 556919-9432, föreslår att årsstämman den 13 maj 2016 beslutar

Läs mer

Myrängens samfällighet Årsstämma 2007.03.15

Myrängens samfällighet Årsstämma 2007.03.15 Myrängens samfällighet Årsstämma 2007.03.15 DAGORDNING 1. Fråga om mötets behöriga utlysande... 3 2. Val av ordförande och sekreterare för stämman... 3 3. Val av två justerare och tillika rösträknare...

Läs mer

Sammanfattning på lättläst svenska

Sammanfattning på lättläst svenska Sammanfattning på lättläst svenska Utredningen skulle utreda och lämna förslag i vissa frågor som handlar om svenskt medborgarskap. Svenskt medborgarskap i dag Vissa personer blir svenska medborgare när

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Årsstämma. Ärendeförteckning. Sundsvall Vatten AB 2016-05-19

Sammanträdesprotokoll Årsstämma. Ärendeförteckning. Sundsvall Vatten AB 2016-05-19 Sundsvall Ven AB 2016-05-19 Ärendeförteckning 1 Stämmans öppnande... 2 2 Val av ordförande vid stämman, utseende av protokollförare.. 2 3 Upprättande och godkännande av röstlängd... 2 4 Val av protokollsjusterare...

Läs mer

Ändring av bolagsordning, val av styrelse och lekmannarevisorer i AB Boländerna 32:2- ett dotterbolag till I-hus AB

Ändring av bolagsordning, val av styrelse och lekmannarevisorer i AB Boländerna 32:2- ett dotterbolag till I-hus AB UPPSALA STADSHUS AB ORG.NR. 556500-0642 Handläggare Datum Diarienummer Bisera Jusufbasic 2016-05-19 USAB-2016/24 Styrelsen för Uppsala Stadshusaktiebolag Ändring av bolagsordning, val av styrelse och lekmannarevisorer

Läs mer

Styrelsens förslag till ändring av Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2 stadgar:

Styrelsens förslag till ändring av Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2 stadgar: Styrelsens förslag till ändring av Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2 stadgar: Senaste ändring: 2016-04-10 Förslag till ändring 1 (föreslagen text att justera markerat i gult) FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE

Läs mer

Ändring av bolagsordningar samt val av styrelse och lekmannarevisorer för AB Stockholmshems dotterbolag samt för Kaplansbacken AB

Ändring av bolagsordningar samt val av styrelse och lekmannarevisorer för AB Stockholmshems dotterbolag samt för Kaplansbacken AB Utlåtande 2010:109 RI (Dnr 023-2206/2010) Ändring av bolagsordningar samt val av styrelse och lekmannarevisorer för AB Stockholmshems dotterbolag samt för Kaplansbacken AB Kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

Protokoll årsmöte 2015-02-26

Protokoll årsmöte 2015-02-26 Protokoll fört vid Ringamåla Fiber Ekonomisk Förenings årsmöte 2015. Plats: Bygdegården Högaböke Närvarande: ca 30 medlemmar. Innan årsmötesförhandlingar informerade Patrick Ågren från Karlshamn Energi

Läs mer

Stadgar. Lilleby Båtklubb

Stadgar. Lilleby Båtklubb Stadgar Lilleby Båtklubb Innehåll 1... 3 2... 3 3 Medlemskap... 3 3.1... 3 3.2... 3 3.3 Medlems uteslutning... 4 3.4 Övertagande av medlemskap... 4 4... 4 5 Årsmöte... 4 5.1... 4 5.2... 5 5.3... 5 5.4...

Läs mer

Det är bra om även distriktsstyrelsen gör en presentation av sig själva på samma sätt som de andra.

Det är bra om även distriktsstyrelsen gör en presentation av sig själva på samma sätt som de andra. Modul: Föreningspresentation Ett stort blädderblocksblad delas upp i fyra rutor. Deltagarna, som under detta pass är indelade föreningsvis, får i uppgift att rita följande saker i de fyra rutorna: Föreningsstyrelsen

Läs mer

Kallelse till föreningsstämma

Kallelse till föreningsstämma Kallelse till föreningsstämma Datum: Torsdag den 12 maj 2016 Tidpunkt: kl 19.00 Lokal: Samlingslokalen port H Dagordning 1. Stämmans öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av stämmoordförande 4.

Läs mer

ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR

ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR TILLSÄTTARE/LAGLEDARE OCH DOMARE Cleverservice ett smart sätt att hantera matcher, domartillsättningar, samt utbetalningar av arvoden 2015 ANVÄNDARHANDLEDNING - CLEVERSERVICE Cleverservice

Läs mer

SFIR. Svenska Föreningen för Immaterialrätt

SFIR. Svenska Föreningen för Immaterialrätt Stadgar för som grundades år 1908 under namnet Svenska Föreningen för Industriellt Rättsskydd, vilkas stadgar fastställts enligt beslut vid ordinarie föreningsstämma den 30 maj 2016[datum]27 april 2011

Läs mer

Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM. Kallelse till årsstämma i Akademiska Hus Aktiebolag (publ)

Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM. Kallelse till årsstämma i Akademiska Hus Aktiebolag (publ) Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i Akademiska Hus Aktiebolag (publ) Härmed kallas

Läs mer

Årsmöteshandlingar för den ideella föreningen Rock o Blues Verksamhetsåret 2014

Årsmöteshandlingar för den ideella föreningen Rock o Blues Verksamhetsåret 2014 Årsmöteshandlingar för den ideella föreningen Rock o Blues Verksamhetsåret 2014 Verksamhetsplan 2015 för den ideella föreningen Rock o Blues Under verksamhetsåret 2015 planerar föreningen att konsolidera

Läs mer

Kallelse till årsstämma

Kallelse till årsstämma PRESS RELEASE Lund, 7 mars, 2011 Kallelse till årsstämma AXIS AKTIEBOLAG (publ) Axis AB (publ) håller årsstämma torsdagen den 14 april 2011 kl. 17.00 på Edison Park, Emdalavägen 14, LUND. Rätt att deltaga

Läs mer

Vägledning inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2013

Vägledning inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2013 Vägledning inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2013 Den här informationen är tänkt att vara en vägledning för organisationer som företräder nationella minoriteter och som vill ansöka om statsbidrag.

Läs mer

1. Angående motion om julgran

1. Angående motion om julgran Styrelsens kommentarer med anledning av skrivelse från Marianne Gylling, 38 B, avseende kritik mot vissa av styrelsens beslut (Marianne Gyllings skrivelse bifogas) Marianne Gylling har i sin skrivelse

Läs mer

Årsmöte. Tisdagen den 12 mars kl. 18.30 på Kongresscenter, Bredgatan 17, Helsingborg

Årsmöte. Tisdagen den 12 mars kl. 18.30 på Kongresscenter, Bredgatan 17, Helsingborg Årsmöte Tisdagen den 12 mars kl. 18.30 på Kongresscenter, Bredgatan 17, Helsingborg Efter årsmötesförhandlingarna kommer fotograf Bertil Hagberg att visa bilder över trakterna Helsingborg, Kullabygden

Läs mer

Stadgar för. Coompanion Sörmland, ekonomisk förening med organisationsnummer:

Stadgar för. Coompanion Sörmland, ekonomisk förening med organisationsnummer: Stadgar för Coompanion Sörmland, ekonomisk förening med organisationsnummer: 1 Firma Föreningens firma är Coompanion Sörmland, ekonomisk förening. 2 Säte Föreningens styrelse har sitt säte i Eskilstuna

Läs mer

Stadgar Svenska Hundklubben

Stadgar Svenska Hundklubben Stadgar Svenska Hundklubben Uppsala Gäller f.o.m. 2016-02-21 Innehåll 1 Bakgrund & inriktning... 3 2 Namn... 3 3 Organisationen... 3 4 Medlemskap... 4 Uteslutning... 4 5 Medlemsavgift... 4 6 Årsmöte...

Läs mer

Då det finns en elkabel nerdragen till sjön/hamnen föreslår jag att det ska finnas möjlighet för medlemmar att få tillgång till el mot betalning.

Då det finns en elkabel nerdragen till sjön/hamnen föreslår jag att det ska finnas möjlighet för medlemmar att få tillgång till el mot betalning. 2010-07-19 Motion gällande el vid hamnen Då det finns en elkabel nerdragen till sjön/hamnen föreslår jag att det ska finnas möjlighet för medlemmar att få tillgång till el mot betalning. Lämplig användningsområden;

Läs mer

Bolagsordning för Norrköping Vatten och Avfall AB. Fastställd av kommunfullmäktige senast den 21 mars 2016 och av bolagsstämman den 22 mars 2016

Bolagsordning för Norrköping Vatten och Avfall AB. Fastställd av kommunfullmäktige senast den 21 mars 2016 och av bolagsstämman den 22 mars 2016 Bolagsordning Bolagsordning för Norrköping Vatten och Avfall AB Fastställd av kommunfullmäktige senast den 21 mars 2016 och av bolagsstämman den 22 mars 2016 Bolagsordningen beskriver bolagets verksamhet

Läs mer

ÅRSMÖTE 2014-03-23. Mötets deltagare godkänner årsmötet som stadgeenligt utlyst. Mötets deltagare godkänner och fastställer dagordningen.

ÅRSMÖTE 2014-03-23. Mötets deltagare godkänner årsmötet som stadgeenligt utlyst. Mötets deltagare godkänner och fastställer dagordningen. ÅRSMÖTE 2014-03-23 1. Mötets öppnande 1.1 Närvaro Anders Ljungberg Kent Daniel Edvardsen Anna Markert Mathias Nilsson Anders Winberg Robert Johansson 2. Val av Ordförande och Sekreterare för mötet Mötets

Läs mer

Stadgar. Alumniföreningen vid Teknologkåren i Lund. Antagna 2010-12-03 Senast ändrade 2014-11-30 Organisationsnummer 845003-2159

Stadgar. Alumniföreningen vid Teknologkåren i Lund. Antagna 2010-12-03 Senast ändrade 2014-11-30 Organisationsnummer 845003-2159 Stadgar Alumniföreningen vid Teknologkåren i Lund Antagna 2010-12-03 Senast ändrade 2014-11-30 Organisationsnummer 845003-2159 1 Ändamål Alumniföreningen vid Teknologkåren i Lund (även Alumniföreningen

Läs mer

Förslag till kommunfullmäktige

Förslag till kommunfullmäktige Kommunstyrelsen 2015-08-11 1(2) 172 Svar på medborgarförslag - Arbeta för en lagändring så att ledamöter som lämnar ett parti samtidigt måste lämna sin plats i kommunfullmäktige, (KSKF/2015:196) Beslut

Läs mer

Protokoll vid ordinarie föreningsstämma 2016 för Envikens samfällighetsförening.

Protokoll vid ordinarie föreningsstämma 2016 för Envikens samfällighetsförening. Orgnr: 716417-1980 Protokoll vid ordinarie föreningsstämma 2016 för Envikens samfällighetsförening. Plats: Länna Bygdegård, Hysingsvik Tid: Söndag den 20 mars 2016, kl 13.00. 1. Stämmans öppnande. Samfällighetens

Läs mer

Avgifter i skolan. Informationsblad

Avgifter i skolan. Informationsblad Informationsblad 1 (8) Avgifter i skolan Här kan du läsa om hur Skolinspektionen bedömer avgifter i skolan i samband med tillsynen. Informationsbladet redogör för Skolinspektionens praxis. Här kan du även

Läs mer

MÅNADSINFORMATION MAJ 2007

MÅNADSINFORMATION MAJ 2007 www.skogalundsklippan.com MÅNADSINFORMATION MAJ 2007 Sköna majj välkommen,, en tid... Information från Nya grannar Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni ska trivas: (om vi missat någon

Läs mer

Anderstorpar n. Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna Besök gärna vår hemsida: http://www.hsb.se/stockholm/brf/anderstorp

Anderstorpar n. Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna Besök gärna vår hemsida: http://www.hsb.se/stockholm/brf/anderstorp Anderstorpar n Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna Besök gärna vår hemsida: http://www.hsb.se/stockholm/brf/anderstorp Juli 2016 Sid 1 Avgiftshöjning 4 % från den 1 juli

Läs mer

Förslag till stadgeändring 2015 av SGB 1 stadgar.

Förslag till stadgeändring 2015 av SGB 1 stadgar. Förslag till stadgeändring 2015 av SGB 1 stadgar. Med anledning av ny lagstiftning främst vad gäller andrahandsuthyrning har Bostadsrätterna gett ut nya mönsterstadgar. När de nya mönsterstadgarna var

Läs mer

En överlåtelse är ogiltig om den som en bostadsrätt överlåtits till inte antas till medlem i föreningen.

En överlåtelse är ogiltig om den som en bostadsrätt överlåtits till inte antas till medlem i föreningen. STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN HARKRANKEN BRF Harkranken FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE BRF Harkranken 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Harkranken. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

INSTRUKTION FÖR AB VOLVOS ( BOLAGET ) VALBEREDNING FASTSTÄLLD VID ÅRSSTÄMMA DEN 2 APRIL 2014

INSTRUKTION FÖR AB VOLVOS ( BOLAGET ) VALBEREDNING FASTSTÄLLD VID ÅRSSTÄMMA DEN 2 APRIL 2014 1 INSTRUKTION FÖR AB VOLVOS ( BOLAGET ) VALBEREDNING FASTSTÄLLD VID ÅRSSTÄMMA DEN 2 APRIL 2014 Enligt Svensk kod för bolagsstyrning ( Koden ) skall bolag som omfattas av Koden ha en valberedning som representerar

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SKOGSMARKEN 20

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SKOGSMARKEN 20 STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SKOGSMARKEN 20 FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Skogsmarken 20. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen

Läs mer

för Audionomerna att gälla fr.o.m 2005-05-26 anslutna till SRAT

för Audionomerna att gälla fr.o.m 2005-05-26 anslutna till SRAT STADGAR för Audionomerna att gälla fr.o.m 2005-05-26 anslutna till SRAT 2 1 ÄNDAMÅL Audionomerna är en opolitisk sammanslutning som organiserar Sveriges audionomer. Föreningen, som är en kontaktförening,

Läs mer

Bolagsordning för Sörmland Vatten och Avfall AB

Bolagsordning för Sörmland Vatten och Avfall AB Styrdokument Bolagsordning för Sörmland Vatten och Avfall AB Katrineholms kommuns författningssamling (KFS nr 5.10) Senast reviderad av kommunfullmäktige, 142 Beslutshistorik 2 (6) Godkänd av kommunfullmäktige

Läs mer

Frågor och svar för föreningar om nya ansökningsregler för aktivitetsbidrag från och med 1 januari 2017

Frågor och svar för föreningar om nya ansökningsregler för aktivitetsbidrag från och med 1 januari 2017 Frågor och svar för föreningar om nya ansökningsregler för aktivitetsbidrag från och med 1 januari 2017 Innehåll Generella frågor... 2 Vad är det som ändras 1 januari 2017?... 2 Vad behöver min förening

Läs mer

Bolagets skall ha sitt säte i Kista, Stockholms kommun, Stockholms län.

Bolagets skall ha sitt säte i Kista, Stockholms kommun, Stockholms län. Punkt 13: Beslut om ändring av bolagsordningen Styrelsen för AVTECH Sweden AB (publ), org.nr. 556568-3108, ( Bolaget ) föreslår att årsstämman skall besluta att ändra bolagsordningen i Bolaget enligt följande:

Läs mer

Förslag på Stadgar för Luleå Fruntimmer förening

Förslag på Stadgar för Luleå Fruntimmer förening Förslag på Stadgar för Luleå Fruntimmer förening Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 2 Föreningens namn 3 Sammansättning 4 Beslutande organ 5 Verksamhets- och räkenskapsår 6 Firmateckning 7 Stadgeändring

Läs mer

Får nyanlända samma chans i den svenska skolan?

Får nyanlända samma chans i den svenska skolan? Får nyanlända samma chans i den svenska skolan? Sammanställning oktober 2015 De nyanlända eleverna (varit här högst fyra år) klarar den svenska skolan sämre än andra elever. Ett tydligt tecken är att för

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2013 HSB BRF BROGÅRDEN

ÅRSREDOVISNING 2013 HSB BRF BROGÅRDEN ÅRSREDOVISNING 2013 HSB BRF BROGÅRDEN HSB EN KOOPERATIV ORGANISATION I SAMVERKAN MED MEDLEMMARNA HSB Södertälje är en kooperativ organisation som ägs av sina medlemmar bostadsrättshavare, bostadsrättsföreningar

Läs mer

4 Den elektroniskt framtagna förteckningen över de närvarande aktieägarna framlades och godkändes som röstlängd vid stämman enligt bilaga 1.

4 Den elektroniskt framtagna förteckningen över de närvarande aktieägarna framlades och godkändes som röstlängd vid stämman enligt bilaga 1. Protokoll fört vid årsstämma i H & M Hennes & Mauritz AB i Stockholm den 3 maj 2006. 1 Stämman öppnades av Stefan Persson. 2 Advokat Sven Unger utsågs att såsom ordförande leda förhandlingarna. Det antecknades,

Läs mer

S T A D G A R. för bostadsrättsföreningen Orminge

S T A D G A R. för bostadsrättsföreningen Orminge S T A D G A R för bostadsrättsföreningen Orminge Utöver följande stadgar gäller Bostadsrättslagen, lagen om ekonomiska föreningar samt allmän lagstiftning. Frågor, som regleras i dessa författningar har

Läs mer

Hakon Invest AB. Bolagsordning

Hakon Invest AB. Bolagsordning Föreslagen bolagsordning att antas vid årsstämma den 10 maj 2006. Hakon Invest AB (Bbolaget är publikt) (org.nr 556048-2837) Bolagsordning 1 Bolagets firma är Hakon Invest Aktiebolag. Bolaget är publikt.

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN HOVS BACKE I VÄXJÖ.

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN HOVS BACKE I VÄXJÖ. STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN HOVS BACKE I VÄXJÖ. Antagna vid extra föreningsstämma den 15 oktober 2008. FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Hovs Backe i Växjö. Föreningen

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LILJAN 33

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LILJAN 33 STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LILJAN 33 FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Liljan 33 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom

Läs mer

ARBETSORDNING FÖR STYRELSENS LEDAMÖTER OCH

ARBETSORDNING FÖR STYRELSENS LEDAMÖTER OCH ARBETSORDNING FÖR STYRELSENS LEDAMÖTER OCH ADJUNGERADE Av: Abdulkhadir Mohamed Future LEDAMOT Av ledamot i styrelsen krävs stort intresse för verksamheten samt tid att arbeta ideellt. Ledamöterna ska sammankallas

Läs mer

PROTOKOLL 2015-12-07. Svar på motion 2015:07 från Christer Johansson (V) om allmän visstidsanställning KS-2015/516

PROTOKOLL 2015-12-07. Svar på motion 2015:07 från Christer Johansson (V) om allmän visstidsanställning KS-2015/516 Kommunstyrelsen Utdrag ur PROTOKOLL 2015-12-07 245 Svar på motion 2015:07 från Christer Johansson (V) om allmän visstidsanställning KS-2015/516 Beslut Kommunstyrelsen förslår kommunfullmäktige att avslå

Läs mer

STADGAR KFUM NORRKÖPING

STADGAR KFUM NORRKÖPING Z:\Huvudstyrelsen\Stadgar KFUM Norrköping\2013-09-18 Stadgar KFUM Norrköping.docx Stadgar reviderades på årsmötet den 18 september 2013 Dessa stadgar ersätter stadgar antagna på Årsmötet 2011 den 22 september.

Läs mer

Välkommen till Brf Kungsklippan och grattis till ditt nya boende!

Välkommen till Brf Kungsklippan och grattis till ditt nya boende! V dok: välkommen Välkommen till Brf Kungsklippan och grattis till ditt nya boende! Vi har skrivit ner några punkter som vi anser speciellt viktiga för dig att känna till och komma ihåg: När du bor i bostadsrätt

Läs mer

Myrängens Samfällighetsförening. Årsstämma 2012 2012.03.22

Myrängens Samfällighetsförening. Årsstämma 2012 2012.03.22 Årsstämma 2012 2012.03.22 1 Fråga om mötets behöriga utlysande... 3 2 Val av ordförande och sekreterare för stämman... 3 3 Val av två justerare och tillika rösträknare... 3 4 Styrelsens och revisorernas

Läs mer

ANSÖKAN OM GOD MAN/ FÖRVALTARE. enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 11 kap 7. (ansökan från anhörig)

ANSÖKAN OM GOD MAN/ FÖRVALTARE. enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 11 kap 7. (ansökan från anhörig) ANSÖKAN OM GOD MAN/ FÖRVALTARE enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 11 kap 7 (ansökan från anhörig) Syftet med blanketten är att utreda om förutsättningarna för godmanskap eller förvaltarskap är uppfyllda

Läs mer

STADGAR FÖR REGIONALA FÖRBUNDET KFUK-KFUM STOCKHOLM-GOTLAND

STADGAR FÖR REGIONALA FÖRBUNDET KFUK-KFUM STOCKHOLM-GOTLAND STADGAR FÖR REGIONALA FÖRBUNDET KFUK-KFUM STOCKHOLM-GOTLAND 1 NAMN OCH MEDLEMSSKAP KFUK-KFUM Stockholm-Gotland (i fortsättningen benämnd regionen) är ett regionalt förbund inom KFUK-KFUM Sverige. Regionen

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SWEDMA, SWEDISH DIRECT MARKETING ASSOCIATION. 1. Föreningens ändamål

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SWEDMA, SWEDISH DIRECT MARKETING ASSOCIATION. 1. Föreningens ändamål STADGAR FÖR FÖRENINGEN SWEDMA, SWEDISH DIRECT MARKETING ASSOCIATION 1. Föreningens ändamål SWEDMA, Swedish Direct Marketing Association, org nr 8020050277, har till ändamål att verka för utveckling av,

Läs mer

BOLAGSORDNING FÖR TELEFONAKTIEBOLAGET LM ERICSSON STOCKHOLM. Org.nr 556016-0680

BOLAGSORDNING FÖR TELEFONAKTIEBOLAGET LM ERICSSON STOCKHOLM. Org.nr 556016-0680 1 BOLAGSORDNING FÖR TELEFONAKTIEBOLAGET LM ERICSSON STOCKHOLM Org.nr 556016-0680 Bolagets firma är Telefonaktiebolaget LM Ericsson. Bolaget är publikt (publ). 1 2 Bolaget har till föremål för sin verksamhet

Läs mer

Energi & Miljötema Inrikting So - Kravmärkt

Energi & Miljötema Inrikting So - Kravmärkt Energi & Miljötema Inrikting So - Kravmärkt 21/5 2010 Sofie Roxå 9b Handledare Torgny Roxå Mentor Fredrik Alven 1 Innehållsförteckning Inledning s. 3 Bakgrund s. 3 Syfte s. 3 Hypotes s. 3 Metod s. 4 Resultat

Läs mer

KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9

KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9 101001 KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9 Inbjudan att delta i en studie om skolan, lärande och miljö 001 Vad är Kupol? Kupol (Kunskap om ungas

Läs mer

Rapport uppdrag. Advisory board

Rapport uppdrag. Advisory board 1 Rapport uppdrag Advisory board 2 Advisory board AB är en dialogmodell som på ett stukturerat sätt ger möjlighet till samråd och dialog med unga i utvecklingsarbeten/verksamhetsutveckling inom kommunen,

Läs mer

Instruktion för redogörelse för uppdrag som god man till ensamkommande barn Sida 1 (7)

Instruktion för redogörelse för uppdrag som god man till ensamkommande barn Sida 1 (7) Överförmyndarkansliet informerar Instruktion för redogörelse för uppdrag som god man till ensamkommande barn Sida 1 (7) Överförmyndaren ska enligt lag utöva tillsyn över gode männens verksamhet. En god

Läs mer

5. Motion om policy för besvarande av post yttrande Dnr 2015/465-109

5. Motion om policy för besvarande av post yttrande Dnr 2015/465-109 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 13 (42) 2016-03-21 Kf 5. Motion om policy för besvarande av post yttrande Dnr 2015/465-109 Mariann Gustafsson (V) har 19 oktober 2015 väckt en motion om policy för

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen MÄSTAREGÅRDEN

Stadgar för Bostadsrättsföreningen MÄSTAREGÅRDEN Stadgar för Bostadsrättsföreningen MÄSTAREGÅRDEN FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är bostadsrättsföreningen Mästaregården. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intresse

Läs mer

STADGAR FÖR GNEISTI ISLANDSHÄSTFÖRENING. 1 Föreningens firma. Föreningens firma är Gneisti Islandshästförening. 2 Föreningens ändamål

STADGAR FÖR GNEISTI ISLANDSHÄSTFÖRENING. 1 Föreningens firma. Föreningens firma är Gneisti Islandshästförening. 2 Föreningens ändamål STADGAR FÖR GNEISTI ISLANDSHÄSTFÖRENING 1 Föreningens firma Föreningens firma är Gneisti Islandshästförening. 2 Föreningens ändamål Gneisti Islandshästförening är en ideell förening med syfte att verka

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 30 jan 2011 mellan kl 09.00-11.45

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 30 jan 2011 mellan kl 09.00-11.45 Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 30 jan 2011 mellan kl 09.00-11.45 Plats: Brandstationen i Loftahammar Närvarande Svante Gustafson, ordf Ossian Nilsson

Läs mer

Riktlinjer för medborgardialog

Riktlinjer för medborgardialog Riktlinjer för medborgardialog Kommunstyrelseförvaltningen 2015 Principer för dialogen i Söderhamns kommun Att engagera medborgarna och skapa former för delaktighet och dialog för kommunens utveckling

Läs mer

Dala Taekwondo Akademi, Eslövs TKD Klubb, Lunds TKD Klubb, Höganäs TKD Klubb och Södra Taekwondoförbundet:

Dala Taekwondo Akademi, Eslövs TKD Klubb, Lunds TKD Klubb, Höganäs TKD Klubb och Södra Taekwondoförbundet: Motionerna G 1-5 Dala Taekwondo Akademi, Eslövs TKD Klubb, Lunds TKD Klubb, Höganäs TKD Klubb och Södra Taekwondoförbundet: Rösträtten regleras. Motionärernas förslag: Rösträtt regleras endast med att

Läs mer

Har vi lösningen för en bättre hemtjänst? Självklart.

Har vi lösningen för en bättre hemtjänst? Självklart. Har vi lösningen för en bättre hemtjänst? Självklart. Låt oss prata om Självklarhetsmetoden. Låt oss prata om Självklarhetsmetoden! 164 000 äldre är beroende av hemtjänsten i sin vardag. Och det är du

Läs mer

Håkan Jörnehed (V) har lämnat en skrivelse om förlängda semesterperioder.

Håkan Jörnehed (V) har lämnat en skrivelse om förlängda semesterperioder. Stockholms läns landsting 1(2) Landstingsradsberedningen 2013-04-10 LS 1303-0334 Landstingsstyrelsen LANDSTINGSSTYRELSEN 1 3-04- 23 0001 8 Svar på skrivelse från Håkan Jörnehed (V) om förlängda semesterperioder

Läs mer

Rundvandring i bostadsområdet Annedal

Rundvandring i bostadsområdet Annedal Funktionshinderrådet vid Rapport 1 (5) stadsbyggnadsnämnden och exploateringsnämnden 2013-08-07 Rundvandring i bostadsområdet Annedal Utbyggnaden av Stockholms stad är i full gång och helt nya bostadsområden

Läs mer

Felanmälan eller Arbetsorder

Felanmälan eller Arbetsorder Felanmälan eller Arbetsorder Vi har valt att separera föreningens utrymmen och utrustning och det som finns i er lägenhet. Av det skälet att föreningen står för eventuella kostnader runt gemensamma utrymmen

Läs mer

TP #3. checklista - rättigheter och skyldigheter vid hyra. checklista: RÄTTIGHETER OCH SKYLDIGHETER VID HYRA HYRESAVTAL

TP #3. checklista - rättigheter och skyldigheter vid hyra. checklista: RÄTTIGHETER OCH SKYLDIGHETER VID HYRA HYRESAVTAL TP #3 checklista - rättigheter och skyldigheter vid hyra Foto: Ivar Ekseth/TT checklista: RÄTTIGHETER OCH SKYLDIGHETER VID HYRA HYRESAVTAL Att ingå ett hyresavtal kommer, precis som vid ingående av andra

Läs mer

Vet du vilka rättigheter du har?

Vet du vilka rättigheter du har? Vet du vilka rättigheter du har? Särskilda ungdomshem (SiS) Till dig som är inskriven på ett särskilt ungdomshem De särskilda ungdomshemmen drivs av Statens institutionsstyrelse (SiS). När du kommer till

Läs mer

2. Upprättande av förteckning över närvarande medlemmar, ombud och biträden

2. Upprättande av förteckning över närvarande medlemmar, ombud och biträden Typ: Ordinarie föreningsstämma i Brf Riksrådsvägen Datum: 01-05-10 Plats: Folkets Hus Bagarmossen Närvarande: Se Bilaga. Innehållsförteckning: 1. Stämmans öppnande 2. Upprättande av förteckning över närvarande

Läs mer

Protokoll B1/2016 fört vid årsstämma med aktieägaren i Apoteket AB (publ) (org. nr 556138-6532) måndagen den 18 april 2016 kl. 10.

Protokoll B1/2016 fört vid årsstämma med aktieägaren i Apoteket AB (publ) (org. nr 556138-6532) måndagen den 18 april 2016 kl. 10. fört vid årsstämma med aktieägaren i Apoteket AB (publ) (org. nr 556138-6532) måndagen den 18 april 2016 kl. 10.00 i Solna Närvarande aktieägare Antal aktier Antal röster Staten genom Malin Fries 175 000

Läs mer

Detta dokument beskriver vilka regler som gäller för lagspecifika hemsidor använda av Ackers lag.

Detta dokument beskriver vilka regler som gäller för lagspecifika hemsidor använda av Ackers lag. Ackers WWW-Policy I samband med Åkersberga IBF:s (Ackers ) öppnande av sin hemsida på Internet uppstår behovet av regler och riktlinjer för publicering av hemsidor för de olika lagen på Internet. Detta

Läs mer