Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: ), PB 2, AX Jomala ( Beställaren ).

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala ( Beställaren )."

Transkript

1 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: ), PB 2, AX Jomala ( Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Ramavtal för färdtjänst Anbudsförfrågans diarienummer: 484/2016 Publicering av upphandlingsannons: Upphandlingen har annonserats på webbplatsen HILMA ( och därefter i lokala tidningar på Åland. Upphandlingen och tillhörande anbudshandlingar har även annonserats på Jomala kommuns webbplats ( 2. FÖREMÅL FÖR UPPHANDLINGEN 2.1. En allmän beskrivning av upphandlingen och upphandlingens omfattning Beställaren upphandlar ett ramavtal för färdtjänst för personer som beviljats färdtjänst i Jomala kommun. Färdtjänsten utförs enbart i form av beställningstrafik. Färdtjänsten sker främst från hela Jomala kommun på Åland till olika inte förbestämda destinationer. I genomsnitt upphandlar Beställaren färdtjänst i beställningstrafik för cirka euro exkl. moms per kalenderår. Denna summa samt behovet av färdtjänst varierar dock från år till år Information om färdtjänsten i Jomala kommun Under 2015 genomfördes stycken färdtjänsttransporter i Jomala kommun. De vanligaste destinationerna var från klienters hem i Jomala kommun och destinationer i Mariehamns stad på Åland. Några väsentliga förändringar i totalt antal färdtjänsttransporter förväntas inte framöver Ramavtalstid Ramavtalstiden utgör en period om trettiosex (36) månader, med planerad begynnelsedag Alternativa anbud och delanbud Alternativa anbud och delanbud beaktas inte. Eventuella förbehåll mot villkor i denna anbudsförfrågan eller i ramavtalet är inte heller tillåtet och anbud innehållande förbehåll eller andra villkor kommer inte att beaktas. Ingen förhandling sker efter inlämnat anbud. 3. FORM AV UPPHANDLING Det beräknade värdet för upphandlingen överstiger det av Europeiska kommissionen fastställda tröskelvärdet om euro. I enlighet med 1 2 mom. landskapslag (ÅFS 1994:43) angående tillämpning i landskapet Åland av lagen om offentlig upphandling tillämpas därför rikets lag om offentlig upphandling (FFS 348/2007) på upphandlingsförfarandet. Upphandlingen genomförs i form av ett öppet förfarande.

2 4. KRAV PÅ ENTREPRENÖREN 4.1. Tillämplig lagstiftning och bestämmelser Vid utförande av entreprenaden ska entreprenören följa direkt tillämpliga rättsakter från Europeiska Unionen, lagar och förordningar i Finland och på Åland samt tillämpliga bestämmelser utfärdade av finska och åländska myndigheter. Beställaren vill även särskilt uppmärksamma entreprenören om landskapslagen om yrkesmässig trafik (ÅFS 1976:33) och landskapsförordningen om yrkesmässig trafik (ÅFS 2000:6). Speciella nu gällande lagar och förordningar som reglerar färdtjänst är: - Landskapslag (ÅFS 2010:50) om tillämpning i landskapet Åland av lagen om service och stöd på grund av handikapp (FFS 380/1987). - Landskapsförordning (ÅFS 2010:51) om tillämpning i landskapet Åland av förordningen om service och stöd på grund av handikapp (FFS 759/1987). - Landskapsförordning (ÅFS 1995:103) om tillämpning i landskapet Åland av riksförfattningar om socialvård gällande socialvårdsförordningen (FFS 607/1983). Entreprenören ska också följa Jomala kommuns principer för färdtjänst som antogs av kommunfullmäktige den 12 november och tillhörande informationsblad eller senare gällande motsvarande principer (Bilaga 1) Tillstånd Ifall entreprenören erhåller upphandlingen ska denne under ramavtalstiden inneha ett tillstånd att utöva näring på Åland, se 4 i landskapslag (ÅFS 1996:47) om rätt att utöva näring. Senast då ramavtalet ingås ska ett näringstillstånd inlämnas till Beställaren. Detta gäller dock inte om färdtjänsttransporterna enbart utförs utanför Åland. Entreprenören ska under ramavtalstiden även inneha ett trafiktillstånd för yrkesmässig trafik i landskapet Åland, se 2 i landskapslagen om yrkesmässig trafik (ÅFS 1976:33). Senast då ramavtalet ingås ska ett trafiktillstånd inlämnas till Beställaren. Ifall färdtjänsttransporterna enbart bedrivs utanför Åland ska motsvarande tillstånd inlämnas från aktuell plats. Entreprenören ansvarar för att denne också innehar övriga behövliga tillstånd för att kunna utföra färdtjänst i beställningstrafik. Entreprenören ska när som helst under ramavalstiden kunna uppvisa behövliga tillstånd för Beställaren Ansvar och försäkring Entreprenören ansvarar för alla eventuella sak- och personskador som kan uppkomma vid utförande av färdtjänsttransporterna. Entreprenören ska därför under hela ramavtalstiden inneha en giltig trafikförsäkring och en tillräcklig ansvarsförsäkring som täcker både sak- och personskador som kan uppkomma vid utförandet av färdtjänst. Senast då ramavtalet ingås ska en trafikförsäkring och en ansvarsförsäkring inlämnas till Beställaren Behövliga intyg och uppgifter Till anbudet ska entreprenören bifoga följande högst tre (3) månader gamla handlingar: 2(5)

3 1. en utredning som visar att anbudsgivaren är införd i förskottsuppbördsregistret och arbetsgivarregistret samt i registret över mervärdesskattskyldiga eller motsvarande från annat land; 2. ett handelsregisterutdrag eller motsvarande från annat land; 3. ett intyg över betalda skatter från skattemyndigheten eller motsvarande i sitt etableringsland eller ett intyg över skatteskuld eller en utredning om att en betalningsplan angående skatteskulden har gjorts upp; 4. ett intyg över tecknande av pensionsförsäkringar samt över betalning av pensionsförsäkringsavgifter eller motsvarande från annat land; 5. en utredning om vilket kollektivavtal som ska tillämpas på arbetet eller om de centrala anställningsvillkoren för personalen; och 6. en redogörelse för hur företagshälsovården är ordnad eller motsvarande från annat land. Entreprenören ansvarar även för att eventuella underleverantörer inlämnar ovan begärda intyg till entreprenören och för att underleverantörerna uppfyller ovan ställda krav. Vad gäller underbildningvarande associationer så behöver dessa inte lämna in i denna punkt nämnda uppgifter och handlingar i samband med att anbudet inlämnas utan handlingarna ska i så fall inlämnas före ramavtalet ingås. Däremot ska underbildningvarande associationer inlämna ett undertecknat bolagsbildningsavtal och en bolagsordning eller motsvarande i samband med att anbudet inlämnas. Entreprenörer som redan inom de senaste tolv (12) månaderna inlämnat ovan begärda handlingar till Beställaren i samband med andra upphandlingar eller avtal behöver inte inlämna handlingarna på nytt. Entreprenören ska i sitt anbud i så fall uppge när de begärda handlingarna inlämnats och i vilket samanhang Språkligt krav I och med att landskapet Åland är enspråkigt svenskt ska entreprenören utföra de tjänster som omfattas av denna anbudsförfrågan på svenska. 5. ENTREPRENÖRENS PERSONAL Entreprenören handhar som arbetsgivare den personal som används för utförandet av uppdraget. Entreprenören ska vid utförande av uppdraget följa tillämpliga arbetsrättsliga bestämmelser. 6. TEKNISKA KRAV PÅ FORDON En av entreprenörens bilar måste vara handikappsanpassad och kunna transportera rullstolsburna personer. Entreprenören och de fordon entreprenören planerar att använda måste senast när ramavtalet ingås vara anslutna till systemet Taxikort PLUS som tillhandahålls av företaget Taksiliiton Yrityspalvelu Oy. Beställaren har upphandlat detta system för färdtjänstadministrationen. Till anbudet ska entreprenören bifoga en redogörelse som visar att de fordon entreprenören planerar att använda vid färdtjänsttransporter får användas till detta samt ett registerutdrag för fordonen. Antalet fordon en entreprenör använder totalt kan inte ändras under ramavtalstiden fordonen kan dock bytas ut. 3(5)

4 7. RAMAVTAL Bifogat denna anbudsförfrågan finns ett ramavtal för färdtjänst (Bilaga 2). Villkoren i ramavtalet är icke förhandlingsbara och en del av anbudsförfrågan. 8. PRIS Entreprenören ska på bifogade anbudsblankett ge ett fast pris per körd kilometer exklusive mervärdesskatt (Bilaga 3). Priset gäller oavsett antalet personer i fordonet. Antalet fordon en entreprenör använder totalt kan inte ändras under ramavtalstiden. Priset per körd kilometer räknas från det att passageraren stiger på tills avstigning vid slutlig destination. Det av entreprenören angivna fasta priset per körd kilometer justeras inte under ramavtalstiden. Entreprenören får inte ta ut någon förhandsbeställningsavgift eller väntetidsdebitering. Vad gäller eventuella övriga avgifter såsom grundavgifter m.m. tillämpas landskapsregeringens beslut om taxitaxor inom landskapet Åland (ÅFS 2014:38) eller senare gällande motsvarande beslut och övrig lagstiftning. Entreprenören får inte ta ut några andra avgifter än det som nämns i sagda beslut och övrig lagstiftning (t.ex. administrativa avgifter m.m.). Dock får avgiftsnivån vara lägre än maxavgifterna i sagda beslut och övrig lagstiftning. Vad gäller assistanstillägg får detta endast tas ut efter separat överenskommelse med Beställaren och med stöd av särskilt stadgande i färdtjänstbeslutet för den enskilda individen. 9. BEHANDLING OCH UTVÄRDERING AV ANBUD 9.1. Behandling av anbud På inkomna anbud noteras datum. Alla anbud öppnas samtidigt efter det att anbudsfristen löpt ut. Därefter görs en kontroll av de anbud som inlämnats. De anbud som lämnats in för sent eller inte uppfyller kraven i denna anbudsförfrågan beaktas inte. Öppningstillfället sker kl och protokollförs. Det är kommunstyrelsen i Jomala kommun som fattar det slutliga beslutet i upphandlingsförfarandet, varefter anbudsgivarna skriftligen informeras om vem eller vilka som erhållit upphandlingen. Till det skriftliga meddelandet bifogas en besvärshänvisning. Annons i efterhand publiceras. Alla inlämnade anbud behandlas i enlighet med bestämmelserna i landskapslag (ÅFS 1977:72) om allmänna handlingars offentlighet. Detta medför att inkomna anbud inte är offentliga förrän Jomala kommun fattat ett slutligt upphandlingsbeslut eller då ramavtalet ingåtts Utvärdering av anbud, rangordnad leverantörslista och kontraktsskrivning De tjugo (20) lägsta anbuden som uppfyller de ställda kraven i denna anbudsförfrågan kommer att antas och placeras på Beställarens leverantörslista. Rangordningen på leverantörslistan kommer att göras utgående från angivet pris per körd kilometer. Vid lika pris lottar Beställaren vem av entreprenörerna som ska placeras före på leverantörslistan. De som beviljats färdtjänst av Beställaren kommer sedan att uppmanas kontakta leverantörerna i enlighet med 4(5)

5 rangordningslistan. Beställaren kan dock inte garantera att klienterna alltid följer denna uppmaning. Tidigast tjugoen (21) dagar efter beslutet att anta anbud kommer Beställaren att ingå ett ramavtal med alla de godkända leverantörerna. 10. INLÄMNANDE AV ANBUD Sista inlämningsdag: Den 31 augusti Anbud som lämnats in för sent beaktas inte. Inlämnande av anbud: Anbudet ska inlämnas per post eller i slutet kuvert med texten Anbud färdtjänst Jomala kommun till kommunkansliet i Jomala, PB 2, AX Jomala (anbud kan även inlämnas direkt till kommunkansliet i Jomala vid Godbyvägen 448 eller i ett låst postfack utanför kansliet). Anbudets språk: Ska vara svenska (inklusive alla bilagor). Anbudets giltighetstid: Åtminstone till den 30 november NÄRMARE UPPLYSNINGAR Närmare upplysningar om anbudshandlingarna ges av: Jan Mattsson, socialchef Telefon: +358 (0) E-post: jan.mattsson@jomala.ax Alla förfrågningar som rör anbudshandlingarna ska skickas per e-post till info@jomala.ax med rubriken Fråga ramavtal för färdtjänst. För att möjliggöra en icke-diskriminerande behandling av anbudsgivare kommer Jomala kommun att publicera alla frågor och svar gällande upphandlingen på Beställaren kommer även kl hålla ett informationstillfälle gällande upphandlingen i fullmäktigesalen vid Jomala kommunkansli på Godbyvägen 448 i Jomala. Alla frågor och svar gällande upphandlingen som tas upp vid informationstillfället kommer att publiceras på BILAGOR Jomala kommuns principer för färdtjänst som antogs av kommunfullmäktige den 12 november och tillhörande informationsblad (Bilaga 1) Ramavtal för färdtjänst (Bilaga 2) Anbudsformulär (Bilaga 3) 5(5)

ANBUDSFÖRFRÅGAN träningsundervisningens skolskjutsar

ANBUDSFÖRFRÅGAN träningsundervisningens skolskjutsar ANBUDSFÖRFRÅGAN träningsundervisningens skolskjutsar 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: 0205024-7), Skolvägen 5, AX-22 150 Jomala ( Beställaren

Läs mer

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ). ANBUDSFÖRFRÅGAN 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Städning av Vikingaåsens skola Anbudsförfrågans

Läs mer

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ). ANBUDSFÖRFRÅGAN 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Städning av Vikingahallen Anbudsförfrågans

Läs mer

Upphandlingsenhet: Hammarlands kommun (FO-nummer: ), Klockarvägen 3, AX Hammarland ( Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Hammarlands kommun (FO-nummer: ), Klockarvägen 3, AX Hammarland ( Beställaren ). ANBUDSFÖRFRÅGAN 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Hammarlands kommun (FO-nummer: 0205014-0), Klockarvägen 3, AX-22240 Hammarland ( Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Ramavtal för skolskjutsar. Anbudsförfrågans

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN Eckerö skolas skolskjutsar

ANBUDSFÖRFRÅGAN Eckerö skolas skolskjutsar ANBUDSFÖRFRÅGAN Eckerö skolas skolskjutsar 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Eckerö kommun (FO-nummer: 0144682-1), Södra Överbyvägen 8, 22270 ECKERÖ ( Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Eckerö skolas

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN Lumparlands skolas skolskjutsar

ANBUDSFÖRFRÅGAN Lumparlands skolas skolskjutsar ANBUDSFÖRFRÅGAN Lumparlands skolas skolskjutsar 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Lumparlands kommun (FO-nummer: 0205038-6), Kyrkvägen 26, AX-22630, Lumparland ( Beställaren ). Anbudsförfrågans namn:

Läs mer

Upphandlingsenhet: Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: ), Skolvägen 5, AX Jomala ( Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: ), Skolvägen 5, AX Jomala ( Beställaren ). ANBUDSFÖRFRÅGAN 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: 0205024-7), Skolvägen 5, AX-22 150 Jomala ( Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Skolskjutsar

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN träningsundervisningens skolskjutsar

ANBUDSFÖRFRÅGAN träningsundervisningens skolskjutsar ANBUDSFÖRFRÅGAN träningsundervisningens skolskjutsar 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: 0205024-7), Skolvägen 5, AX-22 150 Jomala ( Beställaren

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN träningsundervisningens skolskjutsar

ANBUDSFÖRFRÅGAN träningsundervisningens skolskjutsar ANBUDSFÖRFRÅGAN träningsundervisningens skolskjutsar 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: 0205024-7), Skolvägen 5, AX-22 150 Jomala ( Beställaren

Läs mer

Beställarens kontaktperson är: Ledande lärare Rita Holmstedt Telefon: +358 18 328725 E-post: rita.holmstedt@sahd.ax. Entreprenörens kontaktperson är:

Beställarens kontaktperson är: Ledande lärare Rita Holmstedt Telefon: +358 18 328725 E-post: rita.holmstedt@sahd.ax. Entreprenörens kontaktperson är: BILAGA 2 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR - TRÄNINGSUNDERVISNINGEN 1. PARTER Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: 0205024-7), Skolvägen 5, AX-22 150 Jomala (nedan Beställaren ) och 2. KONTAKTPERSONER

Läs mer

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: ), PB 2, AX Jomala (nedan Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: ), PB 2, AX Jomala (nedan Beställaren ). ANBUDSFÖRFRÅGAN 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Städning av Vikingaåsens byggnad Anbudsförfrågans

Läs mer

1 (6) Datum: 9.3.2016 Dnr: ÅLR 2016/1881 ANBUDSFÖRFRÅGAN. Däckskran. Infrastrukturavdelningen

1 (6) Datum: 9.3.2016 Dnr: ÅLR 2016/1881 ANBUDSFÖRFRÅGAN. Däckskran. Infrastrukturavdelningen 1 (6) ANBUDSFÖRFRÅGAN Däckskran Infrastrukturavdelningen 2 (6) 01 Objekt Ålands landskapsregering inbjuder härmed till anbudsgivning på en däckskran. 02 Omfattning 02.1 Avsikten är att teckna avtal med

Läs mer

Anbudsbegäran gällande byte av fönster

Anbudsbegäran gällande byte av fönster Anbudsbegäran gällande byte av fönster De Gamlas Hem, nedan kallat DGH begär härmed in anbud på byte av 61 fönster ( i annons uppgavs 59). Arbetet ska utföras vintern/våren 2015. Anbudsbegäran gäller hela

Läs mer

1 Information om upphandlingen

1 Information om upphandlingen FOLKPENSIONSANSTALTEN Hälsoavdelningen Rehabiliteringsgruppen Anbudsförfrågan 25.2.2014 Dnr 16/331/2014 Till serviceproducenterna MULTIDISCIPLINÄR INDIVIDUELL REHABILITERING FÖR VUXNA MED SVÅR FUNKTIONS-

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN PERSONBILAR

ANBUDSFÖRFRÅGAN PERSONBILAR sid 1 (5) ANBUDSFÖRFRÅGAN PERSONBILAR 1. GRUNDUPPGIFTER FÖR UPPHANDLINGEN 1.1. Upphandlingens objekt Kårkulla samkommun inbegär härmed anbud för anskaffning av tre (3) stycken personbilar ur anslaget för

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN INVATRANSPORTBIL

ANBUDSFÖRFRÅGAN INVATRANSPORTBIL sid 1 (5) ANBUDSFÖRFRÅGAN INVATRANSPORTBIL 1. GRUNDUPPGIFTER FÖR UPPHANDLINGEN 1.1. Upphandlingens objekt Kårkulla samkommun inbegär härmed anbud för anskaffning av tre stycken invatransportbilar (handikapptransportfordon)

Läs mer

Delanbud godkänns inte. Anbudsgivaren bör ge anbud på minst nittiofem (95) procent av produkterna i bilaga 1.

Delanbud godkänns inte. Anbudsgivaren bör ge anbud på minst nittiofem (95) procent av produkterna i bilaga 1. ANBUDSFÖRFRÅGAN 1.6.2012 MJÖLK-OST OCH ÖVRIGA MJÖLKPRODUKTER 1.9.2012 31.12.2014 Upphandlande enhet Bakgrund Företrädare för upphandlingsenheten Adress Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur

Läs mer

Upphandlingsenhet: Ålands landskapsregering (FO-nummer: 0145076-7), PB 1060, 22 111 Mariehamn, Åland, (nedan Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Ålands landskapsregering (FO-nummer: 0145076-7), PB 1060, 22 111 Mariehamn, Åland, (nedan Beställaren ). ANBUDSFÖRFRÅGAN 9.7.2015 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Ålands landskapsregering (FO-nummer: 0145076-7), PB 1060, 22 111 Mariehamn, Åland, (nedan Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Inköp av Hjullastare.

Läs mer

Köpare och Säljare benämns nedan gemensamt Parterna.

Köpare och Säljare benämns nedan gemensamt Parterna. KÖPEAVTAL FÖR LÄROMEDEL LÄSÅRET 2016-2017 1. PARTER 1.1 Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9) PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Köpare ) och 1.2 [Namn företag (FO-nummer eller motsvarande från annat land: )]

Läs mer

Anbudsförfrågan för fotvårdstjänster. 1. Krav på serviceproducentens lämplighet 1 (6)

Anbudsförfrågan för fotvårdstjänster. 1. Krav på serviceproducentens lämplighet 1 (6) 1 (6) Anbudsförfrågan för fotvårdstjänster Staden Jakobstad/Social- och hälsovårdsverket begär in anbud på fotvårdstjänster för diabetiker, som vårdas inom hälso- och sjukvårdens primärvård och specialsjukvård.

Läs mer

Beställarens kontaktperson är: Skoldirektör Per-Olof Friberg Telefon: +358 18 328 717 E-post: info@sahd.ax. Entreprenörens kontaktperson är:

Beställarens kontaktperson är: Skoldirektör Per-Olof Friberg Telefon: +358 18 328 717 E-post: info@sahd.ax. Entreprenörens kontaktperson är: Bilaga 4 RAMAVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR 1. PARTER 1.1 Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9) PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ) och 1.2 [Namn företag (FO-nummer eller motsvarande från annat land: )]

Läs mer

Anbudsbegäran bärbara datorer

Anbudsbegäran bärbara datorer Dokumentansvarig Ronny Holmström-Wall ANBUDSBEGÄRAN 1(5) Datum Dokumentets id 2016-05-12 Ag-it-anb-2016/2 Mottagare Anbudsbegäran bärbara datorer Ålands gymnasium begär härmed anbud på bärbara datorer

Läs mer

Beställaransvarslagen. Beställarens ansvar vid anlitande av utomstående arbetskraft

Beställaransvarslagen. Beställarens ansvar vid anlitande av utomstående arbetskraft Beställaransvarslagen Beställarens ansvar vid anlitande av utomstående arbetskraft Lagen om beställarens utredningsskyldighet och ansvar vid anlitande av utomstående arbetskraft (1233/2006) ålägger den

Läs mer

KONSULTTJÄNSTER FÖR LEDNING AV INFRASTRUKTURPROJEKT 2016-2019

KONSULTTJÄNSTER FÖR LEDNING AV INFRASTRUKTURPROJEKT 2016-2019 RAMAVTAL Konsultuppdrag KONSULTTJÄNSTER FÖR LEDNING AV INFRASTRUKTURPROJEKT 2016-2019 Parter: Beställare: Ålands landskapsregering FO-nummer: 0145076-7 PB 1060 AX-22111 Mariehamn Åland Konsult: Siffror

Läs mer

1 (9) Datum: Dnr: ÅLR2016/989 ANBUDSFÖRFRÅGAN. D-båt för oljeskydds- och SAR-verksamhet. Infrastrukturavdelningen

1 (9) Datum: Dnr: ÅLR2016/989 ANBUDSFÖRFRÅGAN. D-båt för oljeskydds- och SAR-verksamhet. Infrastrukturavdelningen 1 (9) ANBUDSFÖRFRÅGAN D-båt för oljeskydds- och SAR-verksamhet. Infrastrukturavdelningen 2 (9) Upphandling av D-båt för oljeskydds- och SAR-verksamhet Innehållsförteckning 01 OBJEKT... 3 02 OMFATTNING...

Läs mer

Beställarens kontaktperson är: Skoldirektör Mathias Eriksson Telefon: E-post: Entreprenörens kontaktperson är:

Beställarens kontaktperson är: Skoldirektör Mathias Eriksson Telefon: E-post: Entreprenörens kontaktperson är: Bilaga 2 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR - KHS 1. PARTER Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: 0205024-7), Skolvägen 5, AX-22 150 Jomala (nedan Beställaren ) och 1.1 [Namn företag (FO-nummer: )]

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN. Anbudsförfrågan 1 (5) Diarienummer 19.11.2015 KT 1105/2015

ANBUDSFÖRFRÅGAN. Anbudsförfrågan 1 (5) Diarienummer 19.11.2015 KT 1105/2015 Anbudsförfrågan 1 (5) ANBUDSFÖRFRÅGAN Korsholms kommun begär anbud på en traktor för trafikleder enligt följande: Upphandlingsenhet Korsholms kommun Teknisk service Centrumvägen 4, 65610 Korsholm Kontaktperson:

Läs mer

Beställarens kontaktperson är: Skoldirektör Mathias Eriksson Telefon: E-post: Entreprenörens kontaktperson är:

Beställarens kontaktperson är: Skoldirektör Mathias Eriksson Telefon: E-post: Entreprenörens kontaktperson är: Bilaga 2 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR - KHS 1. PARTER Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: 0205024-7), Skolvägen 5, AX-22 150 Jomala (nedan Beställaren ) och 1.1 [Namn företag (FO-nummer: )]

Läs mer

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: ), PB 2, AX Jomala (nedan Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: ), PB 2, AX Jomala (nedan Beställaren ). ANBUDSFÖRFRÅGAN 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Företagshälsovård för Jomala kommun Anbudsförfrågans

Läs mer

Administrativa föreskrifter Skjutsar i handikappanpassad taxi

Administrativa föreskrifter Skjutsar i handikappanpassad taxi Administrativa föreskrifter Skjutsar i handikappanpassad taxi Administrativa föreskrifter gällande: Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 1 Upphandlingsdokumentens innehåll 1 Beskrivning av uppdraget 1 Upphandlingens

Läs mer

STYRELSENS ARBETSORDNING - POLICY POLICY FÖR PRÖVNING AV MEDLEMSKAP

STYRELSENS ARBETSORDNING - POLICY POLICY FÖR PRÖVNING AV MEDLEMSKAP STYRELSENS ARBETSORDNING - POLICY POLICY FÖR PRÖVNING AV MEDLEMSKAP Medlemskap i brf Ryttmästaren beviljas personer som har för avsikt att förvärva en bostadsrätt i bostadsrättsföreningens fastighet och:

Läs mer

MILJÖTILLSTÅND. Sökanden Peter Sundin Pålsbölevägen 85 22310 Pålsböle. Ärende

MILJÖTILLSTÅND. Sökanden Peter Sundin Pålsbölevägen 85 22310 Pålsböle. Ärende ÅLANDS MILJÖ- OCH HÄLSOSKYDDSMYNDIGHET Prövningsnämnden Norragatan 17, 22 100 Mariehamn Tel. (018) 528600 växel, Fax. (018) 528601 www.miljohalsoskydd.ax MILJÖTILLSTÅND Beslut nummer Diarienummer ÅMH-Pn

Läs mer

Bilaga 4 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR ECKERÖ SKOLA 1. PARTER. Eckerö kommun (FO-nummer: ), Södra Överbyvägen 8, ECKERÖ ( Beställaren ).

Bilaga 4 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR ECKERÖ SKOLA 1. PARTER. Eckerö kommun (FO-nummer: ), Södra Överbyvägen 8, ECKERÖ ( Beställaren ). Bilaga 4 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR ECKERÖ SKOLA 1. PARTER Eckerö kommun (FO-nummer: 0144682-1), Södra Överbyvägen 8, 22270 ECKERÖ ( Beställaren ). och 1.1 [Namn företag (FO-nummer: )] [Adress] (nedan Entreprenören

Läs mer

Fråga om snedvridning av konkurrensen genom bristande affärsmässighet vid offentlig upphandling.

Fråga om snedvridning av konkurrensen genom bristande affärsmässighet vid offentlig upphandling. KONKURRENSKOMMISSIONEN KKO 02-060 PM 2 2002-10-30 SLUTLIG BEDÖMNING Fråga om snedvridning av konkurrensen genom bristande affärsmässighet vid offentlig upphandling. Säters kommun har vid inhyrning av anläggningsmaskiner

Läs mer

JOMALA KOMMUN. Upphandling av IT-system för byggnadsinspektionen

JOMALA KOMMUN. Upphandling av IT-system för byggnadsinspektionen JOMALA KOMMUN Upphandling av IT-system för byggnadsinspektionen Anbudsförfrågan 24.2.2016 Namn på anbudsgivare: Adress: E-post: Kontaktperson: FO-nr/Moms.reg.nr: 1. Allmänt om upphandlingen Denna anbudsförfrågan

Läs mer

Lumparlands kommun (FO-nummer: ), Kyrkvägen 26, AX , Lumparland ( Beställaren ). Beställarens kontaktperson är:

Lumparlands kommun (FO-nummer: ), Kyrkvägen 26, AX , Lumparland ( Beställaren ). Beställarens kontaktperson är: Bilaga 4 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR LUMPARLANDS SKOLA 1. PARTER Lumparlands kommun (FO-nummer: 0205038-6), Kyrkvägen 26, AX- 22630, Lumparland ( Beställaren ). och 1.1 [Namn företag (FO-nummer: )] [Adress]

Läs mer

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR. Denna upphandling omfattar två stycken delområden: Delområde 1 Tolktjänster för utländska språk Delområde 2 - Teckentolkar

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR. Denna upphandling omfattar två stycken delområden: Delområde 1 Tolktjänster för utländska språk Delområde 2 - Teckentolkar 1.0 INFORMATION OM UPPHANDLINGEN 1.1 INLEDNING Nacka kommun (Kommunen) gör Nacka till en attraktiv plats att leva, vistas och verka på. Kommunen är en av Sveriges mest expansiva kommuner. Inköp av varor

Läs mer

Utvärderingsrapport avseende upphandling av Tolktjänster Kst 2012/444

Utvärderingsrapport avseende upphandling av Tolktjänster Kst 2012/444 2012-11-23 1 (5) Utvärderingsrapport avseende upphandling av Tolktjänster Kst 2012/444 Utvärderingsrapport Tolktjänster Kommunledningskontoret Besöksadress: Vasaplatsen 9-11 Ekonomi/upphandling Postadress:

Läs mer

ANPASSNINGSKURSER FÖR BARN MED AUTISM SOM GENOMFÖRS SOM FPA- REHABILITERING 2017 2020

ANPASSNINGSKURSER FÖR BARN MED AUTISM SOM GENOMFÖRS SOM FPA- REHABILITERING 2017 2020 Folkpensionsanstalten Upphandlingsservicegruppen Anbudsförfrågan 10.3.2016 Dnr 4/331/2016 Till serviceproducenterna ANPASSNINGSKURSER FÖR BARN MED AUTISM SOM GENOMFÖRS SOM FPA- REHABILITERING 2017 2020

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN UTVÄRDERING PROJEKT

ANBUDSFÖRFRÅGAN UTVÄRDERING PROJEKT ANBUDSFÖRFRÅGAN UTVÄRDERING PROJEKT 1 Orientering av uppdraget 1.1 Upphandlande organisation och beställare Sjuhärads samordningsförbund Projekt POINT Österlånggatan 74 503 37 Borås Sjuhärads samordningsförbund

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN AVSEENDE TJÄNSTEKONCESSION FÖR DRIFT AV ÄNGSKÄRS HAVSCAMPING

ANBUDSFÖRFRÅGAN AVSEENDE TJÄNSTEKONCESSION FÖR DRIFT AV ÄNGSKÄRS HAVSCAMPING Märke: Anbud Ängskärs havscamping 2013 Sista dag för anbud: 2013-08-30 ANBUDSFÖRFRÅGAN AVSEENDE TJÄNSTEKONCESSION FÖR DRIFT AV ÄNGSKÄRS HAVSCAMPING Bilagor 1. Förutsättningar och krav 2. Faktablad 3. Mall

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs. - Lundberg Bror x Sjöblom Tommy, ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René - Jansson Tom x Rydström Agneta - Söderlund Jessica

Kommunkansliet i Nääs. - Lundberg Bror x Sjöblom Tommy, ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René - Jansson Tom x Rydström Agneta - Söderlund Jessica Nr 4/2014 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00-20.20 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs - Lundberg Bror x Sjöblom Tommy, ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René - Jansson Tom x Rydström

Läs mer

Anbudsförfrågan Upphandling av ett (1) komplett släck- och räddningsfordon.

Anbudsförfrågan Upphandling av ett (1) komplett släck- och räddningsfordon. Datum: 2012-11-30 Handläggare: Andreas Lövquist Diarienummer: 76/001. 170-12 Anbudsförfrågan Upphandling av ett (1) komplett släck- och räddningsfordon. Landskrona stad inbjuder till anbudsgivning gällande

Läs mer

2011-04-11. Anbudsförfrågan avseende produktion av NärLjus informations- och marknadsföringsmaterial

2011-04-11. Anbudsförfrågan avseende produktion av NärLjus informations- och marknadsföringsmaterial 2011-04-11 Anbudsförfrågan avseende produktion av NärLjus informations- och marknadsföringsmaterial Härmed inbjuds ni att inkomma med anbud avseende produktion av NärLjus informations- och marknadsföringsmaterial

Läs mer

BILAGA 1 NYBYGGNAD AV POLISHUS I MARIEHAMN SAMT RENOVERING AV BEFINTLIGA LOKALER CHECKLISTA FÖR ANBUDETS INNEHÅLL

BILAGA 1 NYBYGGNAD AV POLISHUS I MARIEHAMN SAMT RENOVERING AV BEFINTLIGA LOKALER CHECKLISTA FÖR ANBUDETS INNEHÅLL BILAGA 1 NYBYGGNAD AV POLISHUS I MARIEHAMN SAMT RENOVERING AV BEFINTLIGA LOKALER CHECKLISTA FÖR ANBUDETS INNEHÅLL 25.08.2016 Anbudsgivaren fyller i checklistan och ESPD - Polishuset och bifogar båda till

Läs mer

ÅLANDSDELEGATIONEN Diarienr D 10 12 01 31

ÅLANDSDELEGATIONEN Diarienr D 10 12 01 31 ÅLANDSDELEGATIONEN Diarienr D 10 12 01 31 Helsingfors/Mariehamn 29.10.2012 Nr 30/12 Hänvisning Ålands lagtings skrivelse 21.9.2012, nris 158/2012. Till Justitieministeriet Ärende Utlåtande över landskapslag

Läs mer

Huvudsakligt innehåll

Huvudsakligt innehåll LAGFÖRSLAG nr x/2011-2012 Datum 2011-xx-xx Till Ålands lagting Privat socialvård Huvudsakligt innehåll Landskapsregeringen föreslår att landskapets blankettlagstiftning om privat socialservice ändras från

Läs mer

Direktupphandling i svenska som andraspråk med arbetsmarknadsinriktning avseende 2014

Direktupphandling i svenska som andraspråk med arbetsmarknadsinriktning avseende 2014 1 (6) Datum 2014-01-09 Enhetschef Zara Göransson 0410-73 38 49, 0708-81 78 49 zara.goransson@trelleborg.se Direktupphandling i svenska som andraspråk med arbetsmarknadsinriktning avseende 2014 1. ALLMÄN

Läs mer

1. Upphandlingsföreskrifter

1. Upphandlingsföreskrifter Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2016-02-29 Upphandlande organisation Sundbybergs kommun Ewa Johansson Upphandling Behandlingshem, boende och öppenvård till vuxna missbrukare SAN-0171/2015, Symbolförklaring:

Läs mer

E-Bilbao: EUOSHA/FC/RSC/08/HR/S/2 tillhandahållande av tillfällig personal till Europeiska arbetsmiljöbyrån 2008/S 124-165120

E-Bilbao: EUOSHA/FC/RSC/08/HR/S/2 tillhandahållande av tillfällig personal till Europeiska arbetsmiljöbyrån 2008/S 124-165120 1/6 E-Bilbao: EUOSHA/FC/RSC/08/HR/S/2 tillhandahållande av tillfällig personal till Europeiska arbetsmiljöbyrån 2008/S 124-165120 Meddelande om upphandling Tjänster Avsnitt I: Upphandlande myndighet I.1)

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN UTVÄRDERING SPACE

ANBUDSFÖRFRÅGAN UTVÄRDERING SPACE ANBUDSFÖRFRÅGAN UTVÄRDERING SPACE 1 Orientering av uppdraget 1.1 Upphandlande organisation och beställare Sjuhärads samordningsförbund Projekt SPACE Österlånggatan 74 503 37 Borås Sjuhärads samordningsförbund

Läs mer

Färjtrafik Åva - Jurmo.

Färjtrafik Åva - Jurmo. Färjtrafik Åva - Jurmo. Info Version 3 URL http://com.mercell.com/permalink/31966533.aspx Externt anbuds-id 226552-2012 Anbudstyp Tilldelning Dokument typ Avslutade upphandlingar Anbudsprocess Öppet förfarande

Läs mer

Mer information om den upphandlande myndigheten finns på www.ostragoinge.se.

Mer information om den upphandlande myndigheten finns på www.ostragoinge.se. Upphandlingen omfattar en lärportal för kommunens förskola, fritidshem, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola, gymnasiesärskola och vuxenutbildning. Kontraktstid är fr.o.m. undertecknande

Läs mer

Beställarens kontaktperson är: Ledande lärare Måns Masgård Telefon: E-post: Entreprenörens kontaktperson är:

Beställarens kontaktperson är: Ledande lärare Måns Masgård Telefon: E-post: Entreprenörens kontaktperson är: BILAGA 2 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR - TRÄNINGSUNDERVISNINGEN 1. PARTER Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: 0205024-7), Skolvägen 5, AX-22 150 Jomala (nedan Beställaren ) och 2. KONTAKTPERSONER

Läs mer

Ålands hälso- och sjukvård

Ålands hälso- och sjukvård BLAD NR 1 (5) ANBUDSFÖRFRÅGAN OCH ENTREPRENADPROGRAM. inbegär av Er kostnadsanbud över de entreprenadåtagande som ingår i detta program och bifogade handlingar. Byggnadsobjekt: Byggherre/beställare: Byggplats:

Läs mer

MALL Inbjudan till anbudsgivning på. Vara/Tjänst. Titel. 200x-xx-xx

MALL Inbjudan till anbudsgivning på. Vara/Tjänst. Titel. 200x-xx-xx MALL Inbjudan till anbudsgivning på Vara/Tjänst Titel 200x-xx-xx MALL, Dnr xx-xxx/xx Innehållsförteckning Innehållsförteckning...1 1 Allmän orientering om upphandlingen...1 2 Administrativa bestämmelser

Läs mer

Arbetsgrupp för översyn av taxibranschens verksamhetsförutsättningar

Arbetsgrupp för översyn av taxibranschens verksamhetsförutsättningar SLUTRAPPORT Bakgrund Taximarknaden på Åland är en reglerad marknad vilket innebär att konkurrensen är begränsad. Systemet bygger på att landskapet är indelat i stationsplatser och verksamhetsområden och

Läs mer

ÅLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

ÅLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING ÅLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING 2004 Nr 11 Nr 11 LAG om ändring av självstyrelselagen för Åland Föredragen för Republikens President den 20 januari 2004 Givet i Helsingfors den 30 januari 2004* Utfärdad i Mariehamn

Läs mer

Kimitoöns kommun (upphandlare) upphandlar skolskjutsar för alla grundskolor och förskolor, samt för mattransporter under skoldagar.

Kimitoöns kommun (upphandlare) upphandlar skolskjutsar för alla grundskolor och förskolor, samt för mattransporter under skoldagar. 1 (5) UPPHANDLING AV KIMITOÖNS KOMMUNS SKOLSKJUTSAR 2013-2015 KEMIÖNSAAREN KUNNAN 2013-2015 KOULUKULJETUSTEN HANKINTA ANBUDSFÖRFRÅGAN på skolskjutsar och mattransport Kimitoöns kommun (upphandlare) upphandlar

Läs mer

ANPASSNINGSKURSER FÖR PERSONER MED METABOLT SYNDROM OCH TYP 2- DIABETES SOM GENOMFÖRS SOM FPA-REHABILITERING 2017 2020

ANPASSNINGSKURSER FÖR PERSONER MED METABOLT SYNDROM OCH TYP 2- DIABETES SOM GENOMFÖRS SOM FPA-REHABILITERING 2017 2020 FOLKPENSIONSANSTALTEN Upphandlingsservicegruppen Anbudsförfrågan 10.3.2016 Dnr 10/331/2016 Till serviceproducenterna ANPASSNINGSKURSER FÖR PERSONER MED METABOLT SYNDROM OCH TYP 2- DIABETES SOM GENOMFÖRS

Läs mer

Inbjudan 2011-05-06. Entreprenör till cafeterian på Herrgårdsgymnasiet

Inbjudan 2011-05-06. Entreprenör till cafeterian på Herrgårdsgymnasiet Inbjudan 2011-05-06 Entreprenör till cafeterian på Herrgårdsgymnasiet FÖRFRÅGAN Cafeteria till Herrgårdsgymnasiet 1. Bakgrund Säffle kommun söker en entreprenör som vill utveckla och driva cafeterian på

Läs mer

IKKU-KURSER (REHABILITERINGSKURSER FÖR ÄLDRE MULTISJUKA PERSONER) SOM GENOMFÖRS SOM FPA-REHABILITERING 2016 2019

IKKU-KURSER (REHABILITERINGSKURSER FÖR ÄLDRE MULTISJUKA PERSONER) SOM GENOMFÖRS SOM FPA-REHABILITERING 2016 2019 FOLKPENSIONSANSTALTEN Hälsoavdelningen Upphandlingsgruppen Anbudsförfrågan 7.4.2015 Dnr 77/331/2015 Till serviceproducenterna IKKU-KURSER (REHABILITERINGSKURSER FÖR ÄLDRE MULTISJUKA PERSONER) SOM GENOMFÖRS

Läs mer

Frågor och svar. Beskrivning: Upphandlingen avser bostad med särskild service för vuxna och barn med funktionshinder E-post:

Frågor och svar. Beskrivning: Upphandlingen avser bostad med särskild service för vuxna och barn med funktionshinder E-post: Frågor och svar Köpare Upphandling Köpare: Göteborgs Stads Upphandlings Namn: Bostad med särskild service enligt LSS och SoL AB Handläggare: Lina Bryngelsson Referensnr: 135/13 Telefon: +46 (0)31 334 37

Läs mer

1.1 Lemlands kommun (FO-nummer: ) Kommunrundan 7, AX Lemland (nedan Beställaren )

1.1 Lemlands kommun (FO-nummer: ) Kommunrundan 7, AX Lemland (nedan Beställaren ) RAMAVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR BILAGA 4 1. PARTER 1.1 Lemlands kommun (FO-nummer: 0205034-3) Kommunrundan 7, AX-22610 Lemland (nedan Beställaren ) och 1.2 [Namn företag (FO-nummer eller motsvarande från annat

Läs mer

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN 132-141 12.11.2013 1 Sammanträdestid: 13.30-16.30 Sammanträdesplats: Kommunkansliet, Kumlinge Beslutande: Ordinarie: Mia Hanström,ordförande Tommy Pettersson, viceordf. Åke Sundman Satu

Läs mer

1 (6) Webbplats: www.vgregion.se

1 (6) Webbplats: www.vgregion.se 1 (6) Ansökningsinbjudan om att få ingå samverkansavtal vid ersättningsetablering enligt lagen (1993:1651) om läkarvårdsersättning, diarienummer HSNS 2016 00062 Ni inbjuds att inkomma med ansökan om att

Läs mer

Ändring av avgifter för flyttning av fordon Hemställan från gatu- och fastighetsnämnden

Ändring av avgifter för flyttning av fordon Hemställan från gatu- och fastighetsnämnden Utlåtande 2003: RIII (Dnr 314-1413/2003) Ändring av avgifter för flyttning av fordon Hemställan från gatu- och fastighetsnämnden Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande 1. Avgifter

Läs mer

Avropsförfrågan. Verksamhetsutredare

Avropsförfrågan. Verksamhetsutredare AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (7) Avropsförfrågan Verksamhetsutredare Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Administrativa krav... 2 Information om anbudsgivare... 3 Konsulttjänsten... 3 Redovisning hur erbjuden

Läs mer

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG UNDERLAG 2015-03-10 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG Postadress Gatuadress Telefon E-post Webbplats 351 86 VÄXJÖ Kungsgatan 8 010-223 70 00 kronoberg@lansstyrelsen.se www.lansstyrelsen.se/kronoberg 2 (9) Innehåll

Läs mer

DOM 2016-01-18 Meddelad i Linköping

DOM 2016-01-18 Meddelad i Linköping DOM 2016-01-18 Meddelad i Linköping Mål nr 7520-15 1 SÖKANDE Sjöbyggnation i Stenungsund AB, 556743-7453 Stenunge väg 9 444 31 Stenungsund MOTPART Sjöfartsverket 601 78 Norrköping SAKEN Överprövning av

Läs mer

Upphandling. Upphandling av stängsling. Dnr:512-1313-15. E-POST gotland@lansstyrelsen.se. BESÖKSADRESS Visborgsallén 4 TELEFON 010-223 90 00

Upphandling. Upphandling av stängsling. Dnr:512-1313-15. E-POST gotland@lansstyrelsen.se. BESÖKSADRESS Visborgsallén 4 TELEFON 010-223 90 00 Dnr:512-1313-15 Upphandling Upphandling av stängsling POSTADRESS 621 85 VISBY BESÖKSADRESS Visborgsallén 4 TELEFON 010-223 90 00 E-POST gotland@lansstyrelsen.se WEBBPLATS www.lansstyrelsen.se/gotland Dnr:512-1313-15

Läs mer

2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Luxemburg Fax: +352 29 29 42 670

2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Luxemburg Fax: +352 29 29 42 670 Europeiska unionen Offentliggörande av Tillägg till Europeiska unionens officiella tidning 2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Luxemburg Fax: +352 29 29 42 670 E-post: ojs@publications.europa.eu Information

Läs mer

Hemtjänst. Info. Buyer. Description. Version 1. Publish date 3/11/2014 11:09 AM. Url http://com.mercell.com/permalink/43682749.

Hemtjänst. Info. Buyer. Description. Version 1. Publish date 3/11/2014 11:09 AM. Url http://com.mercell.com/permalink/43682749. Hemtjänst Info Version 1 Url http://com.mercell.com/permalink/43682749.aspx External tender id N-3631006 Tender type Tender Document type Contract notice Procurement procedure Simplified procurement Contract

Läs mer

Trafikförsäkringsvillkor

Trafikförsäkringsvillkor Trafikförsäkringsvillkor GÄLLER FR.O.M. 1.11.2010 Innehåll 1. TILLÄMPNING AV FÖRSÄKRINGSVILLKOREN-------------------------------------------------------------------- 1 2. FÖRSÄKRINGENS GILTIGHETSOMRÅDE------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

1. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni

1. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni Förfrågningsunderlag 2010-12-23 Upphandlingsansvarig Upphandling Halmstads kommun Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni samt service Ellinor Nilsson KS 2010/0468 Sista anbudsdag: 2011-02-10

Läs mer

DOM 2012-05-14 Meddelad i Göteborg

DOM 2012-05-14 Meddelad i Göteborg 2012-05-14 Meddelad i Göteborg Mål nr Enhet 2:1 1 SÖKANDE Paintab Sverige AB, 556563-6361 Kardanvägen 32 461 38 Trollhättan MOTPART 1. Trollhättans Stad Upphandlingsavdelningen 461 83 Trollhättan 2. Trollhättans

Läs mer

Trafikskadelag (1975:1410)

Trafikskadelag (1975:1410) Skatter m.m./trafikförsäkring 1 Inledande bestämmelser 1 [7401] Denna lag gäller trafikförsäkring för motordrivet fordon och ersättning från trafikförsäkring för skada i följd av trafik med motordrivet

Läs mer

Beslutsdatum 02.09.2009

Beslutsdatum 02.09.2009 ÅLANDS MILJÖ- OCH HÄLSOSKYDDSMYNDIGHET Prövningsnämnden Norragatan 17, AX-22100 Mariehamn Tel: +358 18 528 600, Fax: +358 18 528 601 E-post: kansliet@miljohalsoskydd.ax Hemsida: www.miljohalsoskydd.ax

Läs mer

Avropsförfrågan. Verksamhetsutvecklare

Avropsförfrågan. Verksamhetsutvecklare AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (8) Avropsförfrågan Verksamhetsutvecklare Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Administrativa krav... 2 Information om anbudsgivare... 3 Konsulttjänsten... 4 Redovisning hur erbjuden

Läs mer

Upphandling av Specialisttjänst Boden-bolag 1

Upphandling av Specialisttjänst Boden-bolag 1 Boden-bolag 1 Ansvarig: Jörgen Eriksson INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRFRÅGAN SPECIALISTTJÄNST 3 1. BAKGRUND OCH ALLMÄN INFORMATION 3 2. SYFTE OCH TILLVÄGAGÅNGSSÄTT 3 3. UPPDRAGET 4 3.1 Uppdragsspecifikation

Läs mer

Upphandling av administration av Telepriskollen

Upphandling av administration av Telepriskollen Diarienr 11-1283 Datum 2011-02-17 Upphandling av administration av Telepriskollen Förfrågningsunderlag Upphandling av administration av Telepriskollen Diarienummer 11-1283 Författare Anna-Karin Hellsten

Läs mer

Färdtjänst (handikapp)

Färdtjänst (handikapp) Färdtjänst (handikapp) Färdtjänst enligt lagen om service och stöd på grund av handikapp. Innehållsförteckning Allmänt...3 Riktlinjer för färdtjänst...4 Ansökan...5 Färdtjänstkortets betydelse och användning...

Läs mer

Inget extra Enl. timtaxa --

Inget extra Enl. timtaxa -- KONKURRENSKOMMISSIONEN KKO 99-056 PM 2 1999-12-15 Fråga om snedvridning av konkurrensen genom bristande affärsmässighet vid offentlig upphandling. Östersunds kommun har vid upphandling av tjänster för

Läs mer

Riktlinjer för upphandling i Alingsås kommun med tillhörande kommunala bolag samt kommunalförbund

Riktlinjer för upphandling i Alingsås kommun med tillhörande kommunala bolag samt kommunalförbund ALINGSÅS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING Godkänd av kommunfullmäktige den 26 februari 2014, 27 Riktlinjer för upphandling i Alingsås kommun med tillhörande kommunala bolag samt kommunalförbund 1 Riktlinjernas

Läs mer

Protokoll fört vid enskild föredragning Infrastrukturavdelningen Transportbyrån

Protokoll fört vid enskild föredragning Infrastrukturavdelningen Transportbyrån PROTOKOLL Nummer 30 18.9.2018 Sammanträdesdatum Protokoll fört vid enskild föredragning Infrastrukturavdelningen Transportbyrån Beslutande Föredragande Justerat Minister Mika Nordberg Upphandlare Sten

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 1/2015 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00 21.30 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Lundberg Bror, ordf. x Sjöblom Tommy, vice ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René x Jansson Tom

Läs mer

Ramavtal Oberoende konsulttjänster för administrativa IT-system område ekonomi

Ramavtal Oberoende konsulttjänster för administrativa IT-system område ekonomi Ramavtal Oberoende konsulttjänster för administrativa IT-system område ekonomi 1/5 Ramavtalsbilaga 2: Avropsförfrågan, anbud samt avropsavtal vid förnyad konkurrensutsättning Avropande myndighet använder

Läs mer

Förfrågningsunderlag

Förfrågningsunderlag 1 (15) Valfrihetssystem för Svensk e-legitimation Dnr 1 31 132119-14/9531 Publicerad 2015-10-10 2 (15) Innehåll 1. Bakgrund 3 1.1 E-legitimationsnämndens uppdrag... 3 1.2 Identitetsfederationen för offentlig

Läs mer

Bro nr 4 Färjsundsbron - Reparationsentreprenad 2018

Bro nr 4 Färjsundsbron - Reparationsentreprenad 2018 ÅLR 2017/9630 25.10.2017 Bro nr 4 Färjsundsbron - Reparationsentreprenad 2018 ANBUDSFORMULÄR Anbudslämnaren fyller i gula fält Formuläret undertecknas på två ställen, på sidan 1 och sidan 4, samt signeras

Läs mer

Lag. om ändring av järnvägslagen

Lag. om ändring av järnvägslagen Lag om ändring av järnvägslagen I enlighet med riksdagens beslut ändras i järnvägslagen (304/2011) 1 2 mom., 2 8, 9 och 32 punkten, 3, 11 1 och 3 mom., 12, rubriken för 4 kap., 20 1 och 2 mom., 21 32,

Läs mer

1 Information om upphandlingen

1 Information om upphandlingen 1 Information om upphandlingen 1.1 Presentation av tjänsten/varan Södertörns upphandlingsnämnd inbjuder härmed anbudsgivare till att lämna anbud gällande, enligt nedanstående instruktioner och bifogade

Läs mer

Innehåll. Ska du köpa en begagnad bil? 3. Om du köper 5. Efter att du köpt 9. Om du säljer 10. Omslagsbild: Trafi.

Innehåll. Ska du köpa en begagnad bil? 3. Om du köper 5. Efter att du köpt 9. Om du säljer 10. Omslagsbild: Trafi. Tips för bilköpet Innehåll Ska du köpa en begagnad bil? 3 Om du köper 5 Efter att du köpt 9 Om du säljer 10 2 Omslagsbild: Trafi. Ska du köpa en begagnad bil? Det finns många saker du bör beakta när du

Läs mer

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN 1-11 07.01.2014 1 Sammanträdestid: 18.30-19.50 Sammanträdesplats: Kommunkansliet, Kumlinge Beslutande: Ordinarie: Mia Hanström,ordförande Tommy Pettersson, viceordf. Åke Sundman Satu Numminen

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTKOLL 2012-11-09 51 61 Kl 13.04-15.36. Förbundskansliet 7/2012. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTKOLL 2012-11-09 51 61 Kl 13.04-15.36. Förbundskansliet 7/2012. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Fredag 9 november 2012, kl 13.00 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Kaffe serveras från kl 12.45. 51 Sammanträdets laglighet och beslutförhet...

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN Södra Överbyvägen ECKERÖ

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN Södra Överbyvägen ECKERÖ ANBUDSFÖRFRÅGAN AVSEENDE TILLBYGGNAD AV DAGHEMMET NYCKELPIGAN I STORBY, ECKERÖ 1. ALLMÄN ORIENTERING Beställare Eckerö Kommun., genom Byggnadskommitté för tillbyggnad av daghemmet FO-nr 0144682-1 Beställarens

Läs mer

Ramavtal om resebyråtjänster till Högskolan Dalarna

Ramavtal om resebyråtjänster till Högskolan Dalarna 1(10) Ramavtal om resebyråtjänster till Högskolan Dalarna 2(10) 1 Ramavtal Detta ramavtal är upprättat efter upphandling med ärendenummer DUC 2014/506/50 Ramavtalet har träffats mellan nedanstående parter

Läs mer

Inbjudan att delta i samordnad upphandling av

Inbjudan att delta i samordnad upphandling av Inbjudan att delta i samordnad upphandling av - HVB vuxna med missbruk 2016 - Konsulentstödd familjehemsvård 2016 Undertecknat upphandlingsuppdrag ska vara SKL Kommentus Inköpscentral AB tillhanda senast

Läs mer

U 55/2010 rd. Inrikesminister Anne Holmlund

U 55/2010 rd. Inrikesminister Anne Holmlund U 55/2010 rd Statsrådets skrivelse till Riksdagen om ett förslag till Europaparlamentets och rådets förordning (saluföring och användning av sprängämnesprekursorer) I enlighet med 96 2 mom. i grundlagen

Läs mer

Råd och stöd kring sällsynta diagnoser

Råd och stöd kring sällsynta diagnoser Sid 1 (12) 2016-02-25 Dnr UPP 2016/38 Anbudsinbjudan och förfrågningsunderlag Råd och stöd kring sällsynta diagnoser Innehållsförteckning Sid ANBUDSINBJUDAN 3 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG 1 Krav på leverantören

Läs mer

REHABILITERINGSKURSER FÖR VUXNA MED HJÄRTSJUKDOMAR OCH ANPASSNINGSKURSER FÖR BARN MED HJÄRTSJUKDOMAR SOM GENOMFÖRS SOM FPA-REHABILITERING 2017 2020

REHABILITERINGSKURSER FÖR VUXNA MED HJÄRTSJUKDOMAR OCH ANPASSNINGSKURSER FÖR BARN MED HJÄRTSJUKDOMAR SOM GENOMFÖRS SOM FPA-REHABILITERING 2017 2020 Folkpensionsanstalten Upphandlingsservicegruppen Anbudsförfrågan 10.3.2016 Dnr 14/331/2016 Till serviceproducenterna REHABILITERINGSKURSER FÖR VUXNA MED HJÄRTSJUKDOMAR OCH ANPASSNINGSKURSER FÖR BARN MED

Läs mer