Andreas Trygg (V) Bo Nilsson kommundelschef, 292 Johan Hallberg rektor, Kolsva, 292 Per-Inge Nilsson stadsarkitekt,

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Andreas Trygg (V) Bo Nilsson kommundelschef, 292 Johan Hallberg rektor, Kolsva, 292 Per-Inge Nilsson stadsarkitekt, 293-294"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson (C) ledamot Övriga deltagande Olle Emanuelsson kommunchef Jan Häggkvist ekonomichef Tommy Karlqvist teknisk chef Bo Nilsson kommundelschef, 292 Johan Hallberg rektor, Kolsva, 292 Per-Inge Nilsson stadsarkitekt, Kajsa Eriksson sekreterare Justerare Ola Saaw Paragrafer Justeringens tid och plats Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerande Rådhuset, Köping... Kajsa Eriksson... Elizabeth Salomonsson... Ola Saaw ANSLAGSBEVIS Organ Sammanträdesdatum för anslags uppsättande Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott Förvaringsplats för protokollet Stadskansliet, Rådhuset, Köping för anslags nedtagande Underskrift...

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Ks au 292 Dnr 2010/ Kommundelsnämnden; ombudgetering av medel för inköp av datorer Malmaskolans förhållningssätt i IT-frågor är att strategin ska vara sammanhållen över alla stadier, från förskoleklass till år 9, samt att lärplattformen ska vara kommungemensam. Under sommaren 2010 färdigställdes installation av trådlösa nätverk och lärarpersonalen är försedd med bärbara datorer. På Malmaskolan finns idag 40 bärbara datorer som används i undervisningen. Behovet av inköp av ytterligare datorer för att förtäta beståndet uppgår till 170 bärbara datorer. Kostnad för inköp av 170 bärbara datorer: kronor Arbetsutskottet beslutade att bordlägga ärendet. Enligt kommundelsnämndens förslag beslutar arbetsutskottet föreslå kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att ombudgetera kronor från kommundelsnämndens driftbudget 2010 till nämndens investeringsbudget 2010 för inköp av datorer samt att uppdra till kommundelsnämnden att förse samtliga elever i år 9 på Malmaskolan med en egen dator under våren 2011 inför övergången till gymnasiet i höst. Ks au 293 Dnr 2010/ Ansökan om planläggning av Skedvistrand fritidsby Välinge Invest AB har ansökt om ny detaljplan för Skedvistrand fritidsby. I Alvesta finns en fritidsby med 21 fritidshus för uthyrning, en receptionsbyggnad samt ett reningsverk. Projektet hanterades från början som ett förhandsbesked med efterföljande bygglov för de byggnader som nu har uppförts i området. Företaget Välinge Invest AB har fortsatta planer för utvecklingen av fritidsbyn: - ytterligare 10 fritidshus för uthyrning nedanför väg två större byggnader i två våningar om vardera 16 lägenheter - tennisplan, lekplats, restaurang - avstyckning av fritidsbyn med tillhörande anläggningar Stadsarkitektkontoret bedömer att utvecklingsplanerna tillsammans med redan genomförda åtgärder är av omfattningen att en detaljplan krävs. Enligt stadsarkitektkontorets förslag beslutar arbetsutskottet att den framtida markanvändningen ska prövas via planläggning för del av Alvesta 6:2 enligt avgränsat område på föreliggande karta samt att uppdra till byggnadsnämnden att formellt hantera detaljplanen enligt plan- och bygglagen.

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3 (11) Ks au 294 Dnr 2010/ Utvecklingsplan för Malmön, samrådsförslag Kommunfullmäktige beslutade , 116, att uppdra till kultur- och fritidsförvaltningen att tillsammans med övriga berörda förvaltningar ta initiativ till samråd med föreningar och andra intressenter för att föra en dialog om Malmönområdets utvecklingsmöjligheter. Kultur- och fritidsförvaltningen, tekniska kontoret, stadsarkitektkontoret och miljökontoret har diskuterat Malmöns utveckling med föreningar, boende och campingarrendator på Malmön. Förvaltningarna har utarbetat föreliggande förslag till utvecklingsplan för Malmön som visar på direkta och långsiktiga åtgärder som bidrar till en positiv utveckling för boende, besökare och turister. att föreliggande förslag till utvecklingsplan för Malmön sänds ut för samråd. Ks au 295 Dnr 2010/ Redovisning av likvida medel och lån Drätselkontorets redovisning av likvida medel och lån per den 30 november 2010 föreligger. att notera rapporten till protokollet. Ks au 296 Dnr Internkontrollplan 2011 för kommunstyrelsens förvaltningar Föreligger förslag till internkontrollplan för stadskansliet, drätselkontoret och tekniska kontoret för att anta föreliggande förslag till internkontrollplan för stadskansliet, drätselkontoret och tekniska kontoret för 2011.

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4 (11) Ks au 297 Dnr Internkontrollplan 2011 för Köpings kommun Föreligger förslag till internkontrollplan för Köpings kommun för att anta föreliggande förslag till internkontrollplan för Köpings kommun för Ks au 298 Dnr Medborgarförslag Dags att Köping blir lite kaxig Ingrid Asplund har lämnat in ett medborgarförslag med synpunkter på kommunens arbete med hörsel- och ljudmiljöfrågor samt förslag på att Köping på sitt visitkort utnämner sig till Köping en hörsel- och ljudvänlig kommun. Kommunfullmäktige beslutade att ta upp medborgarförslaget till behandling samt att remittera medborgarförslaget till kommunstyrelsen. Arbetsutskottet beslutade att remittera medborgarförslaget till stadskansliet. Yttrande från stadskansliet förelåg inför arbetsutskottets sammanträde Arbetsutskottet beslutade att återremittera ärendet för justering enligt vid sammanträdet skisserade riktlinjer. Justerat yttrande från stadskansliet föreligger Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige att med hänvisning till föreliggande yttrande anse medborgarförslaget besvarat. Ks au 299 Dnr 2008/ Ombyggnad av Köpings IP, slutredovisning av projekt Kommunstyrelsen beslutade , 270, att låta anlägga allvädersbanor för friidrott på Köpings IP samt att beräknad kostnad för projektet, kronor, täcks dels genom tidigare anslagna medel, kronor, ur fonder förvaltade av Köpings kommun, dels genom medfinansiering kronor och dels genom att kronor anvisas ur kommunstyrelsens investeringsreserv.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5 (11) Kultur- och fritidsnämndens slutredovisning av projektet: Fondmedel kr Kommunstyrelsens investeringsreserv kr Medfinansiering kr kr Slutlig kostnad Underskott kr kr Förslag till beslut Enligt kultur- och fritidsnämndens förslag beslutar arbetsutskottet föreslå kommunstyrelsen att godkänna föreliggande slutredovisning av projektet Ombyggnad av Köpings IP med ett underskott på kronor. Ks au 300 Dnr 2009/ Kylsystem i ishallen, slutredovisning av projekt Kommunstyrelsen beslutade , 131, att låta kultur- och fritidsnämnden upphandla ny kylmaskinutrustning till ishallen samt att anvisa kronor ur kommunstyrelsens investeringsreserv för ändamålet. Kultur- och fritidsnämndens slutredovisning av projektet: Anslag Slutlig kostnad Överskott kr kr kr Förslag till beslut Enligt kultur- och fritidsnämndens förslag beslutar arbetsutskottet föreslå kommunstyrelsen att godkänna föreliggande slutredovisning av projektet Kylsystem i ishallen med ett överskott på kronor.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6 (11) Ks au 301 Dnr Betänkandet SOU 2010:55, Romers rätt en strategi för romer i Sverige, yttrande Köpings kommun har beretts tillfälle att yttra sig över betänkandet SOU 2010:55, Romers rätt en strategi för romer i Sverige. Utredningen har utarbetats av Delegationen för romska frågor. Dess uppdrag är att vara nationellt pådrivande i arbete med att förbättra romers situation i Sverige. Delegationens huvuduppgifter: - att utreda romers situation i Sverige - att informera och sprida kunskap om romer och romers situation i Sverige - att främja och stödja kommunala projekt och verksamheter som syftar till att förbättra romers situation En sammanfattning av betänkandet samt stadskansliets förslag till remissyttrande förelåg inför arbetsutskottet sammanträde Arbetsutskottet beslutade att återremittera ärendet för justering enligt vid sammanträdet skisserade riktlinjer. Justerat förslag till remissyttrande från stadskansliet föreligger. Förslag till beslut att anta föreliggande förslag till yttrande beträffande SOU 2010:55 Romers rätt en strategi för romer i Sverige. Ks au 302 Dnr 2010/ Överenskommelse, utvecklingsplan för att förbättra den psykiska hälsan hos barn och unga vuxna åren Kommunstyrelsen beslutade att Köpings kommun ska delta i det fortsatta arbetet med en länsstrategi för folkhälsoarbetet i Västmanland. Syftet med länsstrategin är att utveckla en stark samverkan och kompetens inom områdena; kunskapsunderlag om hälsoläget samt psykisk hälsa hos barn och unga vuxna. Under våren har ett förslag till överenskommelse om en utvecklingsplan för att förbättra den psykiska hälsan hos barn och unga vuxna åren utarbetats. Överenskommelsen innebär för kommunens del bl a: att främst skolan aktivt ska främja och stimulera till vardagsmotion bland barn och unga att kommunen ska utveckla lokalt anpassade metoder för att komma tillrätta med oanmäld frånvaro i skolan att samverka i pilotprojekt för utbildning kring arbetsmetoder som utvecklar personers egenkraft och ett lösningsfokuserat arbetssätt för personal inom skola, kultur, fritid m fl

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7 (11) att redovisa sina åtgärder med utgångspunkt från en verksamhetsplan som följs upp genom en återkommande kollegial granskning vartannat år att utse en kontaktperson till ett nätverk för kunskapsunderlag om hälsoläget för barn och unga att utse en förtroendevald som representant i Samverkansgruppen. Förslaget till överenskommelse om en utvecklingsplan har varit utsänt på remiss till berörda nämnder. Förslag till överenskommelse om en utvecklingsplan, länsstrategi för folkhälsoarbetet i Västmanland samt remissvar från barn- och utbildningsnämnden, kultur- och fritidsnämnden samt kommundelsnämnden föreligger. att delta i det fortsatta arbetet med att utveckla en stark samverkan och kompetens inom områdena; kunskapsunderlag om hälsoläget samt psykisk hälsa hos barn och unga vuxna, med hänsyn tagen till de synpunkter som inkommit från barn- och utbildningsnämnden samt kultur- och fritidsnämnden i Köping samt att utse Roger Eklund som förtroendevald representant till samverkansgruppen. Ks au 303 Dnr Stadskansliets driftbudgetuppföljning efter november månads utfall Föreligger stadskansliets driftbudgetuppföljning efter november månads utfall Kommunfullmäktiges, kommunstyrelsens, överförmyndarnämndens, valnämndens och stadskansliets driftbudgetram uppgår 2010 sammanlagt till 87,7 miljoner kronor. att notera uppföljningen till protokollet. Ks au 304 Dnr Motion, om ungas möjligheter på arbetsmarknaden Martin Lindh (C) har lämnat in en motion med förslag att Köpings kommun ska ta initiativ till ett samarbetsprojekt med berörda parter för att öka möjligheterna för unga i vår kommun att ta sig in på arbetsmarknaden.

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 (11) att remittera motionen till social- och arbetsmarknadsnämnden för yttrande. Ks au 305 Dnr Motion, angående församlingsgård i Odensvi Ola Saaw (M) har lämnat in en motion med förslag att Köpings kommun upptar förhandlingar med kyrkoförvaltningen med inriktningen att säkerställa att församlingsgården i Odensvi förblir i allmän ägo, antingen genom ett samarbete mellan kyrkan och kommunen alternativt enbart i kommunal ägo. Vid arbetsutskottets sammanträde yrkar Elizabeth Salomonsson, med stöd av Andreas Trygg, avslag på motionen. Ola Saaw yrkar bifall till motionen. Ordföranden frågar arbetsutskottets åsikt om de båda yrkanden. Hon finner sitt eget m fl yrkande antaget. Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige att avslå motionen. Ks au 306 Dnr Motion, angående ny inomhushall Ola Saaw (M) har lämnat in en motion med förslag att Köpings kommun snarast inleder ett idé- och projektarbete i avsikt att bygga en ny fullstor inomhushall med inriktningen att en sådan skall stå färdig innan utgången av år att remittera motionen till kultur- och fritidsnämnden samt stadskansliet för yttrande.

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9 (11) Ks au 307 Dnr Motion, inloggning till koping.se/insidan Agneta Sellholm (M) och Stefan Bengtsson Svärd (M) har lämnat in en motion med förslag att ge IT-avdelningen i uppdrag att ge alla politiker en egen inloggning till koping.se/insidan. att remittera motionen till stadskansliet för yttrande. Ks au 308 Dnr Medborgarförslag cykelbanan på Malmön bör gå efter stranden Sven-Gustaf Svanberg har lämnat in förslag om att cykelbanan på Malmön bör gå efter stranden (Sjövägen - badplats - grönyta - restaurang - fågeltorn), att en vändplan anläggs vid Sjövägen samt att Sjövägen ska vara tillåten för biltrafik endast för boende och utryckningsfordon. Kommunfullmäktige beslutade att ta upp medborgarförslaget till behandling samt att Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige att överlämna medborgarförslaget som ett samrådsyttrande till Utvecklingsplan för Malmön. Ks au 309 Dnr Medborgarförslag privat utnyttjande av Köpings inomhushallar och idrottsplatser Sebastian Lembke har lämnat in förslag om att inomhushallar och idrottsplatser på ett enkelt sätt ska vara till förfogande för privatpersoner för att ge möjlighet till spontanaktiviteter.

10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10 (11) att remittera medborgarförslaget till kultur- och fritidsnämnden för yttrande. Ks au 310 Dnr Medborgarförslag flaggor i rondellen vid korsningen Sveavägen Torggatan Olle Pettersson har lämnat in förslag om att rondellen vid Sveavägen Torggatan ska förses med flaggor. att remittera medborgarförslaget till tekniska kontoret och stadsarkitektkontoret för yttrande. Ks au 311 Dnr Ej verkställda beslut enligt Socialtjänstlagen och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, rapport Kommunen har från den 1 juli 2006 skyldighet att till Länsstyrelsen rapportera in gynnande beslut som inte verkställts inom tre månader. Kommundelsnämnden informerar om att för kvartal finns inga icke verkställda gynnande beslut att rapportera. Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att notera informationen till protokollet. Ks au 312 Delegationsrapporter, tekniska kontoret Förteckning över beslut som fattats i delegation inom tekniska kontoret under tiden föreligger.

11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11 (11) att notera rapporterna till protokollet. Ks au 313 Delegationsrapport, stadsarkitektkontoret Förteckning nr över beslut som fattats i delegation inom stadsarkitektkontoret föreligger. att notera rapporterna till protokollet.

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 15.50 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 15.50 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 15.50 ande Elizabeth Salomonsson (S), ordf Roger Eklund (S) Lena Vilhelmsson (S) Börje Eriksson (S) Inger Lindström (S) Carl-Inge Westberg

Läs mer

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C) Köping, Rådhuset, 2014-11-13 ... ... Elizabeth Salomonsson. ... Ola Saaw

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C) Köping, Rådhuset, 2014-11-13 ... ... Elizabeth Salomonsson. ... Ola Saaw SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 10.00 10.20 ande Elizabeth Salomonsson ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson

Läs mer

Andreas Trygg (V) Köping, Rådhuset, 2015-11-19 ... ... Elizabeth Salomonsson. ... Daniel Åkervall. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Andreas Trygg (V) Köping, Rådhuset, 2015-11-19 ... ... Elizabeth Salomonsson. ... Daniel Åkervall. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.20 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Daniel Åkervall (MP) ledamot

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 09.55 Beslutande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 09.55 Beslutande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 09.55 ande (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande (V) ledamot Gunvor Sharp (M) ersättare Jenny Adolphson (C) ledamot Övriga deltagande

Läs mer

Övertagande av interna värmeledningar från Rödgranens samfällighetsförening

Övertagande av interna värmeledningar från Rödgranens samfällighetsförening SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.15 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson

Läs mer

Andreas Trygg (V) Per-Inge Nilsson stadsarkitekt, 174-176 Marie Ekblad planarkitekt, 174 Ola Lindholm markchef, 176 Tage Hansson arbetschef, 178 ...

Andreas Trygg (V) Per-Inge Nilsson stadsarkitekt, 174-176 Marie Ekblad planarkitekt, 174 Ola Lindholm markchef, 176 Tage Hansson arbetschef, 178 ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.00 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson

Läs mer

Per-Inge Nilsson stadsarkitekt, 279-280 Bo Nilsson kommundelschef, 281-282 Kari Anttila fastighetsansvarig, 283-284. Rådhuset, Köping 2010-12-07 ...

Per-Inge Nilsson stadsarkitekt, 279-280 Bo Nilsson kommundelschef, 281-282 Kari Anttila fastighetsansvarig, 283-284. Rådhuset, Köping 2010-12-07 ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.00 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 11.30 Beslutande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande. Andreas Trygg (V)

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 11.30 Beslutande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande. Andreas Trygg (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 11.30 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson

Läs mer

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C) Lars-Olov Johansson samhällsplanerare, 242 Gundel Boholm informatör, 242 Runar Molinder fjärrvärmeingenjör, 243

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C) Lars-Olov Johansson samhällsplanerare, 242 Gundel Boholm informatör, 242 Runar Molinder fjärrvärmeingenjör, 243 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 09.30 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson

Läs mer

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C)

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.45 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) Ola Saaw (M) Jenny Adolphson (C) Övriga

Läs mer

Jenny Adolphson (C) Köping, Rådhuset, 2013-09-03 ... ... Elizabeth Salomonsson. ... Roger Eklund. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Jenny Adolphson (C) Köping, Rådhuset, 2013-09-03 ... ... Elizabeth Salomonsson. ... Roger Eklund. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30- ande (S) (S) v Inger Lindström (S) ersättare Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson (C) ledamot Övriga deltagande Olle Emanuelsson kommunchef

Läs mer

Andreas Trygg (V) Rådhuset, Köping 2012-05-10 ... ... Elizabeth Salomonsson. ... Ola Saaw. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Andreas Trygg (V) Rådhuset, Köping 2012-05-10 ... ... Elizabeth Salomonsson. ... Ola Saaw. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 11.30 ande Elizabeth Salomonsson ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson

Läs mer

Gun Törnblad stadsarkitekt, , 265 Christina Johansson planarkitekt, 257 Ola Lindholm markchef, 258 Kari Anttila fastighetsansvarig, 263

Gun Törnblad stadsarkitekt, , 265 Christina Johansson planarkitekt, 257 Ola Lindholm markchef, 258 Kari Anttila fastighetsansvarig, 263 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.10 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Lena Vilhelmsson (S) ersättare Daniel Åkervall (MP) ledamot,

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Marie-Louise Andersson. Börje Eriksson. Sören Mårtensson. Kommundelsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5)

ANSLAGSBEVIS. Marie-Louise Andersson. Börje Eriksson. Sören Mårtensson. Kommundelsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00-19.10 ande Börje Eriksson (S), ordf Tobias Hellberg Söderhäll (S), vice ordf Jenny Björklöv (S) ersättare Åsa Göransson

Läs mer

Jenny Adolphson (C) Rådhuset, Köping Elizabeth Salomonsson. ... Andreas Trygg. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Jenny Adolphson (C) Rådhuset, Köping Elizabeth Salomonsson. ... Andreas Trygg. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.00 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson

Läs mer

Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(20) Plats och tid A-salen, kl. 9.00 11.20 Beslutande Ledamöter Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

Andreas Trygg (V) Daniel Åkervall (MP) ... Fredrik Alm. ... Elizabeth Salomonsson. ... Ola Saaw. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Andreas Trygg (V) Daniel Åkervall (MP) ... Fredrik Alm. ... Elizabeth Salomonsson. ... Ola Saaw. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.00-09.10, 10.30-11.00 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) vice ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Daniel Åkervall

Läs mer

Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Sickan Palm (kd) Tommy Johansson (s) Åke Hedvall (s) Lars Alderfors (fpl) Maila Pettersson (sp)

Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Sickan Palm (kd) Tommy Johansson (s) Åke Hedvall (s) Lars Alderfors (fpl) Maila Pettersson (sp) SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Gustaf Adolfssalen, kl 13.30 16.15 Beslutande Närvarande ersättare Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Sickan Palm (kd) Tommy Johansson (s) Åke

Läs mer

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(12) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-9.40 Beslutande Kira Berg, s Pia Rydh, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23) Nr 9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen 22 mars 2005, klockan 08.30-12.05, 13.00 17.15 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s) Eva

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (c ), ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.30 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Lars Ekvall Lars Rosander Göran Berglund Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2007-11-20 kl. 08.30-10.45. Per-Inge Pettersson. Bo Bergman Tommy Ejnarsson 599-602 604-610 603

Sessionssalen, Hultsfred 2007-11-20 kl. 08.30-10.45. Per-Inge Pettersson. Bo Bergman Tommy Ejnarsson 599-602 604-610 603 1(13) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-10.45 Beslutande Bo Bergman, s Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef

Läs mer

Datum. ... Yvonne Gustafsson. ... Roger Eklund. ... Stefan Lundborg. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- och utbildningsnämnden

Datum. ... Yvonne Gustafsson. ... Roger Eklund. ... Stefan Lundborg. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Skogsbrynets förskoleenhet, Köping, kl 14.00 16.40 ande Övriga deltagande Roger Eklund (S), ordf. Viveca Sandberg (S) Gina Lisegran (S) Ivan Arancibia Silva (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2006-08-07 1 (12) Plats och tid Rådsalen, Rådhuset, Askersund, 2006-08-07 kl. 14.00-14.45. Beslutande Bo Trygg (s), ordförande Per Eriksson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Andreas Trygg (V) Daniel Åkervall (MP)

Andreas Trygg (V) Daniel Åkervall (MP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 09.00 10.40 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v. ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Daniel Åkervall (MP) ledamot

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-09-23 1 (7) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Lars Hollner (S)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-09-23 1 (7) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Lars Hollner (S) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-09-23 1 (7) Plats och tid Kommunhuset den 23 september 2014 kl. 08.00 12.00 ande Övriga närvarande Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Curt-Rune Roos

Läs mer

Görel Nilsson (S), Gunnar Karlsson (C) och Niklas Magnusson (M)

Görel Nilsson (S), Gunnar Karlsson (C) och Niklas Magnusson (M) Kommunstyrelsen 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Hellquistsalen, måndagen den 7 juni 2010, klockan 16.00-17.40. ande AnneMarie Andersson (C) ordförande, Margareta Johansson (S), Rolf Lindgren (S), Sergio

Läs mer

Datum. Ersättare Leif Ove Ehn (S) Annika Duan (S) Christina Wihman (MP) Anna-Lena Jansson (C) Tommy Svanborg (FP) Harriet Holst-Eklund

Datum. Ersättare Leif Ove Ehn (S) Annika Duan (S) Christina Wihman (MP) Anna-Lena Jansson (C) Tommy Svanborg (FP) Harriet Holst-Eklund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00-19.05 ande Övriga deltagare Börje Eriksson (S), ordf Tina Linder (S), vice ordf Else-Marie Jonsson (S), ersättare Ingeborg

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Johan Jansson (S) för Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Madeleine Jansson (S)

Roger Eklund (S), ordförande Johan Jansson (S) för Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Madeleine Jansson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 16.45 ande Roger Eklund (S), ordförande Johan Jansson (S) för Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred 1999-03-29 kl. 08.30-11.45 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Sivert Bergström Åke Nilsson Lennart Beijer Övriga deltagande

Läs mer

Andreas Trygg (V) Daniel Åkervall (MP) ... ... Elizabeth Salomonsson. ... Ola Saaw. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Andreas Trygg (V) Daniel Åkervall (MP) ... ... Elizabeth Salomonsson. ... Ola Saaw. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 11.25 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) ledamot Andreas Trygg (V) ledamot Daniel Åkervall (MP) ledamot Ola

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210. Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210. Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-11.45 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

Sekreterare Paragrafer 35-46 Niklas Tiedermann Ordförande. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer 35-46 Niklas Tiedermann Ordförande. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) 2010-04-13 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 11.00 12.35 Beslutande Övriga deltagande Thomas Doxryd Jenny Steen Christina Johansson Inga-Britt Ritzman Siv Lunander Magnus

Läs mer

Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot

Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00-15.10 1 (22) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot Övriga deltagande Anders Ottosson,

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 13:00 14:40.

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 13:00 14:40. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 13:00 14:40. Beslutande Carin Walldin (S) Ordförande Ola Wigg (S)

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Opalen, Folkets Hus, Köping, kl 18.00 18.25 Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Opalen, Folkets Hus, Köping, kl 18.00 18.25 Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Opalen, Folkets Hus, Köping, kl 18.00 18.25 ande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Justerare Karl-Ivan Wiklund Birgitta Andersson Paragrafer 115-138 Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2003-12-15 1 (16) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2003-12-15 kl. 19.00-19.30. Beslutande Utses att justera Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 1 (17) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), ledamot

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), ledamot Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00-15.30 1 (15) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), ledamot Övriga deltagande Stefan Didrik,

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 09.00 12.15 1 (15) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16. Utbildningsnämnden 2011-05-24 1 Plats och tid Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.30 Närvarande och beslutande Enligt förteckning

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer

Kenneth Nordberg (V) Agneta Sellholm (M) Torbjörn Holmström (M) Fredrik Andersson (SD)

Kenneth Nordberg (V) Agneta Sellholm (M) Torbjörn Holmström (M) Fredrik Andersson (SD) Miljö och byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kristinelundsvägen 4, Dammen, Köping, kl 08.15 10.45 ande Per Carlesson (S) ordförande Lena Vilhelmsson (S) v ordförande Heinz Blahusch

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00 Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.00 ande Mattias Wärnsberg, s Lars Eriksson, kd Stig Andersson, s Sture Persson, m Eva Svedberg, s Gillis Gustafsson, m Sylve Rydén,

Läs mer

Karl-Heinz Dahlin (m) Jörgen Hellberg (fp) Gunnar Sehlberg (kd) Adnan Adawi (s)

Karl-Heinz Dahlin (m) Jörgen Hellberg (fp) Gunnar Sehlberg (kd) Adnan Adawi (s) Tekniska nämnden Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet Tunahuset, Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) Göran Strandlund (V) Erkki Visti (C)

Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) Göran Strandlund (V) Erkki Visti (C) 2011-11-04 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 4 november 2011, klockan 08.00 10.00 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) Göran Strandlund (V) Erkki Visti

Läs mer

Bo Bergman, s Ove Engkvist, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd 164-176 Tommy Ejnarsson, v

Bo Bergman, s Ove Engkvist, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd 164-176 Tommy Ejnarsson, v 1(18) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Bo Bergman, s Ove Engkvist, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd 164-176 Tommy Ejnarsson, v Övriga deltagande Sven

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl Beslutande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande. Daniel Åkervall (MP)

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl Beslutande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande. Daniel Åkervall (MP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30-10.00 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v. ordförande Sara Sjöblom (V) ersättare Daniel Åkervall (MP) ledamot

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl Beslutande Roger Eklund (S) ordförande. Andreas Trygg (V)

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl Beslutande Roger Eklund (S) ordförande. Andreas Trygg (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30-11.00 ande Roger Eklund (S) ordförande Lena Vilhelmsson (S) ersättare Andreas Trygg (V) ledamot Daniel Åkervall (MP) ledamot Ola Saaw

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-01-21 kl. 08:30-13.15. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-01-21 kl. 08:30-13.15. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08:30-13.15 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-09.40, 09.50-11.40 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (23) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-24 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-12:00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11) Nr 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 12 januari 2010 klockan 08.30-12.10 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 ANDE LEDAMÖTER Björn Tolen (C), ordförande Kent Wallin (M), vice ordförande Eilert Karlsson (S) Maj-Britt Pihlström (S)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17) Nr 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 8 mars 2011, sammanträdestid klockan 08.30 12.30 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Daniel Jensen (KD)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2004-11-29 1 (19) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2004-11-29 kl. 19.00-22.30. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-06-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-06-04 1(20) Plats och tid Nämndhuset, Nynäshamn, lokal: Örngrund kl 8.30-9.00 Beslutande Daniel Adborn (FP), ordförande Harry Bouveng (M) Övriga närvarande Utses att justera Birgitta Elvås, kommunchef Bertil

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Carl Björnberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Carl Björnberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Datum Social- och arbetsmarknadsnämnden 2016-02-24 Plats och tid KS-salen, Rådhuset, Köping kl. 13.15 15.00 ande Andreas Trygg (V) ordförande Carl-Inge Westberg (S) Ann-Marie

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (19) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 09.00-11.30 Beslutande Kira Berg, s 92 Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Arne Fäldt, s Per-Inge Petterson,

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Beslutande Ledamöter Ersättare. Övriga deltagande, se sidan 2. Sekreterare... Paragrafer 144-156 Mona Olsson

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Beslutande Ledamöter Ersättare. Övriga deltagande, se sidan 2. Sekreterare... Paragrafer 144-156 Mona Olsson ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15 11-00 Beslutande Ledamöter Ersättare Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Birger Lagerström Gunilla Josefsson Bengt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) 2002-08-21 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.15 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Ekonomichef Bengt-Arne

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Harriet Holst-Eklund. Börje Eriksson. Anders B Hvass. Kommundelsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

ANSLAGSBEVIS. Harriet Holst-Eklund. Börje Eriksson. Anders B Hvass. Kommundelsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00-20.05 ande Övriga deltagare Börje Eriksson (S), ordf Tina Linder (S), vice ordf Anders B Hvass (S) Leif Ove Ehn (S),

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 253 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Katarina Christensson, miljöchef, 142 Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp) Kommunfullmäktige 2000-10-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 oktober 2000 kl 19.00-21.00.

Läs mer

Bo Bergman, s Allan Seger, s Conny Bogren, s Christel Rudiger-Karlsson, s Ove Engqvist, s Tommy Ejnarsson, v Dragan Vujasinovic, v

Bo Bergman, s Allan Seger, s Conny Bogren, s Christel Rudiger-Karlsson, s Ove Engqvist, s Tommy Ejnarsson, v Dragan Vujasinovic, v 1(15) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 14.00-16.00 Beslutande Bo Bergman, s Allan Seger, s Conny Bogren, s Christel Rudiger-Karlsson, s Ove Engqvist, s Tommy Ejnarsson, v Dragan Vujasinovic,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 16. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-07 1(14)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 16. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-07 1(14) Nr 16 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-07 1(14) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 7 september 2010, klockan 08.30-12.30 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-15.00 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Per-Inge Pettersson Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Övriga deltagande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-05 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09-15 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 132-147. Ann-Charlotte Elgh. Ordförande: Roger Rydström. Justerande: Else-Marie Frisk

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 132-147. Ann-Charlotte Elgh. Ordförande: Roger Rydström. Justerande: Else-Marie Frisk Socialnämnden 2015-10-15 1 (17) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-10-15, kl. 09.30-12.10 Beslutande: Gruppmöte: 08.00-09.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2008-04-08 1

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2008-04-08 1 2008-04-08 1 Plats och Tid Stadshuset 13.30-15.40 Beslutande Kurt Svensson (c), ordförande Kjell Kaså (c) Stellan Andersson (c) i st f Anne Sörqvist (c) Thomas Olson (fp) i st f Thomas Fridlund (c) Ulla-Britt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 9 april 1997 kl 17.00-17.50 Beslutande Dan-Åke Moberg Carl-Gustav Thunström Marianne Arvidsson Rolf Östman Annica Eriksson Torbjörn Ahlin Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund, den, kl. 08.30-11.10 Beslutande Övriga närvarande Lars-Ove Hägerroth (M), ordförande Gunnel Andersson (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson (SPI) Ida Bornlykke (S) Sejdi Karaliti

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2011-08-23 kl 13:15 16:00

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2011-08-23 kl 13:15 16:00 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2011-08-23 kl 13:15 16:00 Beslutande: Liselott Perlhagen (M) ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD), 397-411 Gun-Inger Sjögren (S) Gunnel

Läs mer

PROTOKOLL KS ARBETSUTSKOTT

PROTOKOLL KS ARBETSUTSKOTT 2014-12-15 1 (15) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Ulf Molin (C), vice ordförande Anders Ståhl (M) Anita Söderlind (M) Lennart Nilsson

Läs mer

Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Kerstin Andersson, KD Maj-Britt Hedefur, KD Annika Holmstrand, C Esbjörn Andersson, C Maurice Leroy, C

Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Kerstin Andersson, KD Maj-Britt Hedefur, KD Annika Holmstrand, C Esbjörn Andersson, C Maurice Leroy, C 1(15) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 29 oktober kl 14.00-15.40 Beslutande Ledamöter Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Kerstin Andersson, KD Maj-Britt Hedefur, KD Annika Holmstrand, C Esbjörn Andersson,

Läs mer

Protokoll 1. Stig Svedin och Kenneth Westberg Justeringens plats och tid Plåtslagarvägen 17 den 26 augusti 2013 Underskrifter ...

Protokoll 1. Stig Svedin och Kenneth Westberg Justeringens plats och tid Plåtslagarvägen 17 den 26 augusti 2013 Underskrifter ... Protokoll 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-15.10 ande Övriga närvarande Anders Sandström (S) Anna-Lena Fjellstöm (S) Ann-Margret Bäckström (S) Kenneth Westberg (M) Anders Wallgren (M) Stig Svedin

Läs mer

Ingela Wikander (KD), ordförande Maud Henningsson (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Gunilla Hamrin (S)

Ingela Wikander (KD), ordförande Maud Henningsson (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Gunilla Hamrin (S) FRITIDSFRÅGOR - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby kl 09.00 11.00 Beslutande Ingela Wikander (KD), ordförande Maud Henningsson (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Gunilla

Läs mer

Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Inger Israelsson (v) Kjell Nilsson (fp) Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, 2006-02-03, kl 15.

Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Inger Israelsson (v) Kjell Nilsson (fp) Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, 2006-02-03, kl 15. 1 (18) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.15-11 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Inger Israelsson (v) Kjell Nilsson (fp) Assar Nilsson (s), ersättare

Läs mer

J^^É.t Måns Nilsson (S)

J^^É.t Måns Nilsson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 16.00-16.25 Louise Branting (C), ordförande

Läs mer

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:...

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:... 2009-04-27 35 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.28 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Brita Edholm, (fp), ordförande Anna Palm, (m), 1:e vice ordförande Johan Svanberg, (m), tjg ersättare Gunilla

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-23 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-02-23 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 1(13) Tid och plats 2015-02-23 - Kommunhuset klockan 13.15-14.15 Beslutande Martin Gustafsson (C) - ordförande Henrik Johansen (M) - förste vice ordförande Bjarne Daa (S) - andre vice ordförande Övriga

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2010-02-03

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2010-02-03 1(27) Plats och tid: Barnkammaren, kl 10.00 17.20 Beslutande och tjänstgörande ersättare Eje Engstrand, s, ordf Kajsa Nilsson, m Jessica Norberg, s Klas Nordh, fp Ann Jeanette Ferm, v Toni Andersson, s

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00 15.40 1 (16) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-02-18 1. Se bifogad närvarolista! Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7

Kommunfullmäktige 2010-02-18 1. Se bifogad närvarolista! Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7 Kommunfullmäktige 2010-02-18 1 Plats och tid Forum, Hyltebruk, kl 18.30-20.30 Beslutande Se bifogad närvarolista! Övriga deltagande Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare Utses att justera Bengt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2010-06-14 1(11) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: kl. 13.00 15.45, Fotbollens Hus Annika Engelbrektsson (S), ordf. Birgitta Höijer (C) Bjarne Rasmussen (S) Marianne Högberg (S) Ove Gunnarsson (S) Ulf

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Årjängs gymnasieskola, kl 15.30-19.55 Beslutande Annika Holmstrand (c) ordförande Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Ulla-Britt Svensson

Läs mer

Stefan Luukkonen (S), Zdenka Klemse (S), Jerry Emanuelsson (S), Kurt Jonsson (KD)

Stefan Luukkonen (S), Zdenka Klemse (S), Jerry Emanuelsson (S), Kurt Jonsson (KD) Miljö- och hälsoskyddsnämnden 2011-06-14 39 Plats och tid Konferensrummet, Nämndhuset, Katrineholm kl 13.30-16.00 Beslutande Erik Liljencrantz (M) ordförande, Marie-Louise Karlsson (S) 1:e vice ordförande,

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/10 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 15.20 Ajournering 14.35 14.45 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Agneta Lenander (V), tjg ersättare för Eva

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson Catharina Trovik Hans Rönn Agneta

Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson Catharina Trovik Hans Rönn Agneta Kommunstyrelsen 2003-02-05 1 (20) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-14.45 Beslutande Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson

Läs mer