WILLGoTT News. Sommarläger i Dalarna! Bergshamra scoutkårs egen tidning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "WILLGoTT News. Sommarläger i Dalarna! Bergshamra scoutkårs egen tidning"

Transkript

1 WILLGoTT News Sommarläger i Dalarna! Bergshamra scoutkårs egen tidning Nr 1, mars 2012

2 Bergshamra scoutkår WILLGOTT NEWS nr 1 2 Hej! Willgott och hans vänner ska åka till Dalarna i sommar, du hänger väl med? Fram till lägret så händer det massor med annat kul också i vår kår. - Willgott undrar: Varför köpte kaffekoppen en skog? - Svar: för att han ville bli TALLrik! Lägg gärna fler lappar i Willgotts brevlåda med bra berättelse och roliga historier eller skicka ett brev eller mail. Vi har också gjort tester som finns med i tidningen. Har ni sett Isbjörnarnas nya fina skylt? Kårens mail: bergshamrascouter@gmail.com Kårens hemsida: Kårens stämma Alla i kåren är välkomna på vår kårstämma tisdagen den 29 maj kl Det är förresten samma dag som vi har kårens avslutning på vårterminen. Ja, efter det är det ju sommarläger förstås. En fråga kommer att bli en justering av kårens stadgar eftersom det nu finns en större Riksorganisation som heter Scouterna där alla scouter i Sverige är medlemmar. Scoutshopen Vår egen scoutshop har nu fått in nya scoutskjortor som är sydda enligt Fairtrade och med ekologisk tillverkning. Alla våra kläder kan provas i shopen innan köp. Förbundet har fler kläder och mycket annan fin friluftsutrustning, se Katt åt linjal, blev mätt.

3 Bergshamra scoutkår WILLGOTT NEWS nr 1 3 Sommarläger i Dalarna eller 18 juni 2012 Snart är det dags för en ny favorit i repris. Precis när sommarlovet börjar åker kåren till Kopparbo som ligger i Dalarna. Precis som förra året vill vi gärna träffa våra scoutkompisar från Solna scoutkår. Vi kommer alla att vara Indianer! Kopparbo är en permanent lägerplats, kursgård och centrum för rörligt friluftsliv. Se hemsidan: Det är ca 20 mil dit och det tar 2 tim och 30 min med bil. På lägret finns det pionjärspår, klättervägg, naturstig, hinderbana, lägerkyrka, bastu, lador, kiosk, sandstrand, brygga och även kanoter och båtar. Alla scouter, ledare och föräldrar i kåren är välkomna. Scouter och ledare måste ha betalt sin medlemsavgift. Vi kommer att bo i tält i samma indianby som Solnascouterna. Det finns en färdig matsedel på Kopparbo och vi får ingredienser varje dag som vi lagar till på kök utomhus. På lördagen har vi indian-fem-kamp. Sedan på kvällen äter vi indian-tacos innan vi har ett mysigt lägerbål. Vi åker gemensam buss från Bergshamra på fredagsmorgonen och hem på måndagen. Hälsokort måste lämnas in till ledarna. Det finns duschar med vatten som värms av solen. Lägeravgiften är prel 250 kr/dag och person. Alla ledare kommer att ha en Kopparboplanering den 10 april kl i lokalen. Vi har sedan en stor funktionärssamling den 30 maj i Hagaparken med Solna (för alla vuxna), då går vi igenom planeringen och lär känna varandra lite över kårerna. Katt åt lampa, lös i magen.

4 Bergshamra scoutkår WILLGOTT NEWS nr 1 4 Skoj(t) Det var en gång en älg som stod och tvättade sig i en sjö. Då kom en annan älg och frågade: Vad kallas en stor fisk-nöt? - Valnöt! - Varför tvättar du dig? - För i morgon är det älgjakt och då är det bäst att vara ren! Hararna Hararna har haft en bra första tid på vårterminen. Vi har hunnit med att besöka badhuset i Mörby och vi har letat spår i snön men också lärt oss om olika djurspår. Särskilt har vi lärt oss harspåret och några andra. Vi har också lärt oss hur man kan visa vägen i naturen utan att man själv finns där och pekar.- pinnar och löv och stenar är bra att ha till mycket. En kväll när snön fanns så hade vi pulka-åkning och det var mysigt att åka i kvällsmörkret! De fina skedarna som alla har gjort hade vi stor användning av på senaste mötet - då lagade vi vår favoritsoppa och stekte bröd till. Mums! Vi är nästan alltid ute på våra möten men ett möte var vi inomhus och gjorde våra fina skedar, söljor och drömfångaresådana som indianerna har! Vet du inte vad det är? Fråga en spårarscout! Vi planerar nu för en övernattning medspårarscouter från Solna scoutkår i början av maj och det ska bli spännande! Under hela vårterminen har vi haft ett väldigt gott stöd från alla föräldrar som är med på våra möten. Det är jättebra och underlättande och vi hoppas att ni har lika kul som vi får ha med spårarscouterna! Lena och Gunilla Katt åt gris, blev pig Sommaraktiviteter I Scouterna finns det jättemånga aktiviteter i sommar för de lite större scouterna. Man kan segla med Biscaya, vandra Blå Hajk, lära sig överlevnad och vara på läger med hästar & hantverk. Se mer på Blå Hajk Forsfararna vandrar i bitvis stiglösa skogar och över myrar i Värmland. Under en del av hajken bygger patrullerna egna flottar och åker nerför Klarälven. Jägarna vandrar i de jämtländska fjällen utanför rösade leder där inga andra människor rör sig och utan kontakt med omvärlden. Friskyttarna paddlar kanot på de mest spännande farvatten och vandrar i de djupa småländska skogarna.

5 Bergshamra scoutkår WILLGOTT NEWS nr 1 5 Rovfåglarna har bakat och upptäckt Upptäckarscouterna i Rovfåglarna har bland annat lärt sig göra upp eld och allt det som rör säkerheten kring eldning. Det ska ju inte synas att vi scouter har använt en plats i naturen. Självklart har vi lagat mat och bakat bröd utomhus. De föräldrar som kom förbi fick bli uppskattande matgäster. Inom temat hantverk tillverkade vi bland annat våra egna personliga bestick. De kom till stor nytta ombord på Constantia. Att synas i höstmörkret var en upplysande upptäckt för upptäckarna. En aktivitet som fick alla att tänka på hur viktigt det är med reflexer och hur spöklikt mystiskt mörker kan vara. Katt åt stol, satt i halsen. Försäljning Snart börjar den viktiga försäljningen för oss i kåren. Det är Valborg den 30 april, Hagadagen den 27 maj, Slottet den 6 juni, Solnadagenden den 9 september och Höstmarknaden i november. Förtjänsten från dessa aktiviteter är helt nödvändiga för att helt eller delvis finansiera våra hajker, sommarläger, seglingar och andra utflykter. Pengarna används också till att betala hyra för våra båda scoutlokaler. Alla scouter har 10% rabatt på SJ. Stöd till kåren Kåren söker MATERIALFÖRVALTARE! Kåren har ju mycket material som vi använder på hajker och sommarläger. Det är till exempel fotogenlampor, yxor, spadar, stormkök, vindskydd och tält. Vi behöver nu hjälp av en eller flera personer som skulle vilja sköta all denna utrustning så att den är i topptrim när scouterna är ute i skog och mark. Kåren söker MEDLEMSREGISTERARE! Vi är ju många scouter i vår kår. Vi har ett gemensamt medlemsregister som vårt scoutförbund tillhandahåller på Internet. Nu skulle vi behöva vi hjälp av en förälder som kan tänka sig hantera detta register så att vi alla t ex får scouttidningar och kan betala medlemsavgiften rätt. Kåren söker KASSÖR! Vi är ju många scouter och det är ju pengar som vi får in från försäljningar och medlemsavgifter. Utgifterna är främst hyra och läger. Nu skulle vi behöva vi hjälp av en förälder som kan tänka sig hantera denna bokföring. All verksamhet i kåren är ideell och syftar till en bra verksamhet för våra scouter.

6 Bergshamra scoutkår WILLGOTT NEWS nr 1 6 Nya äventyr med Rovdjuren Tänk er snö, mörker och kyla. Vi är mitt ute i skogen. Plötsligt är det ljust i en glänta när det lyser 15 facklor. Det är Rovdjuren som har vaknat och möts på en hemlig plats. Samma sak varje vinter Ibland över vi på sjukvård också. Vi har lärt oss Stabilt sidoläge (det heter Recovering Position på engelska). Sök på Youtube så finns det filmer hur man gör. Tillsammans med Rovfåglarna har vi testat att ta oss upp ur en isvak. Det är lite lättare om det är varmt i vattnet som på Mörbybadet. Vår nya ledare Cecilia berättade också för oss hur det var på Jamboreen i somras. Ni minns det stora lägret med scouter från hela världen. Cecilia fick då träffa jättemånga scouter. På ett möte så jagade vi en skatt som några rånare hade tagit. Det är tur att vi kan följa spår på Internet, att vi kan tina upp is, att vi är kompisar med pizzakillarna och att vi kan engelska. Just den engelska agenten får vara noga med sina skor nästa gång. Vi har också testat olika saker. Snart ska vi till Spanien, sedan ska vi träffa en riktig engelsk scout från London. I april ska vi lära oss hur indianerna gör för att följa spår. Kan vara bra att kunna när vi i sommar ska på Indianlägret! Katt åt elkabel, följde Tester! strömmen. Rovdjuren har testat olika saker och vi ska presentera våra resultat i WN. Först 4 tuggummi, sedan 3 soppor och sist 3 ryggsäckar. I nästa WN får nu se resultaten från den andra patrullen. Vi väntar med spänning Automat tuggummi God i början, men passar för barnkalas!, Gillar inte det här tuggummit, men bra pris!, Tappar snabbt smaken. EXTRA Salty Licorice Gillar inte lakrits i vanliga fall men det här var ett undantag, Detta tuggummi tycker jag får 5 av 5, LAKRITS= BLÄÄÄÄÄ!!!. Toy Tråkigt tuggummi, känns som att tugga på bildäck (med mintsmak), En smakbomb i början men sen känns det som att tugga på typ kludd, Stark, men god. Läkerol Fresh breath gum eucalyptus Inget jag skulle köpa, men bäst av alla!, Jag gillade smaken och känslan av tuggummit i munnen, Fin, höga förväntningar!.

7 Bergshamra scoutkår WILLGOTT NEWS nr 1 7 Soppor a) Sparris Luktar välkomnande Den här var faktiskt riktigt god! Väldigt krämig, Jag gillar inte sparris i vanliga fall, men den här var väldigt krämig och god!. b) Potatis och purjo Var är smaken? Det smakar vatten!, Smakar vatten med vattendekorationer. c) Redd kyckling: Jag är förvånad, det smakar faktiskt kyckling! Bra, Aum Smakar konstig, och för vattnigt. Sparris är alltså än så länge Willgotts BÄST I TEST Ryggsäckar Bliscout.nu Mountin classic Asa klitt Utseende Snyggt, tråkigt, inte så jättesnyggt. Inget speciellt, svart som svart. lite klassisk, inget speciellt, känns inte som en typisk scoutryggsäck, ser mer ut som en fiskeryggsäck. Fint! fin, som en vandrar ryggsäck, inte världens snyggaste Fickor Dåligt, otillgängligt, ganska fult, en mobilficka på bärbandet! två flaskfack 8 st, alldeles lagom, bra och rymlig, Lagom liten! Det bästa! Vattentäta fickor, kompass, för regnkläder, 13 fickor! Stor men rymlig. Känsla Ganska osmidig och liten, absolut ingenting för läger, en vanlig ryggsäck, känns skön att bära, lätt att springa med, lätt att spänna åt. Väldigt skönt, jättebra, som massage, den känns stor och otymplig men sköna band, passar folk med mycket saker och en känslig rygg. Skönt med vadd, men ganska osköna bärremmar, bra! Lätt att bära, men bärremmar som skaver. Birkaballt 13 maj Årets scouttävling Birkaballt kommer äga rum den 13 maj på Ängsjö i Järfälla kommun. Vi brukar tävla i livlina, hajkmatlagning, sjövett, isvett, eldning, scouthistoria, spårtecken, knopar, surrning, tält- och vindskyddsövningar, orientering, natur, organisation och lek, hinderbana med mera. Katt åt glasögon, såg bra ut.

8 Bergshamra scoutkår WILLGOTT NEWS nr 1 8 Polar Bears - den coolaste avdelningen i hela kåren! Isbjörnarna har startat vårterminen med ull som tema. Vi har bl.a. pratat om hur viktigt materialet är - både idag och historiskt -, om vävning och tittat på olika typer av plädar. Vi har jobbat med ull också. V fick obehandlad fårull (från Överjärva gård) och den har vi först kardat med en handdriven kardmaskin. Sedan ska vi våt-tova ullen och var och en göra något av den som man själv får bestämma. Arbetet tar lite tid men är verkligen jätterolig! Den 22 februari uppmärksammade vi scouternas "Thinking Day". Det finns scouterna i över 160 länder! Vi har också hunnit med att göra en fin skylt till vårt fina ide (vår fina idé!). För resten av terminen finns det flera spännande planer. Vår ledarskapsträning fortsätter. Detta år har alla i patrullen åldern inne att själva ansvara för en träff. Då får scouten själv bestämma vilken aktivitet vi ska ha. Bl.a. planerar vi att bowla! Vi har också fått kontakt med Solnascouterna i vår ålder och hoppas hitta en onsdag då vi kan ha en gemensam aktivitet. Det är roligt att träffa andra scouter, och så ska vi ju åka på läger med dem i sommar! När ulltemat är klart blir det utomhusaktiviteter både i skogen och på andra platser. Redan nu känns terminen lite för kort för att hinna med allt vi vill göra! Anneli och Tony Vad är det för likhet mellan en tandläkare och en brandman? - Båda rycker ut, men den ena tänder och den andra släcker! Visste du att kompisarna Alfa, Bravo, Charlie och Delta lyssnade till ett Echo från en Foxtrot på en Golfbana vid ett Hotel i India? - Javisst, det berättade ju Juliet och Kilo för Lima och Mike redan i November! Spännande fortsättning i nästa WN!

WILLGoTT News. Bergshamra scoutkårs egen tidning

WILLGoTT News. Bergshamra scoutkårs egen tidning WILLGoTT News Bergshamra scoutkårs egen tidning Nr 2, september 2013 Bergshamra scoutkår WILLGOTT NEWS 2013 - nr 2, september 2 Nu är det snart höst och det ska vi fira med att Willgott News äntligen kommer

Läs mer

WILLGoTT News. Bergshamra scoutkårs egen tidning

WILLGoTT News. Bergshamra scoutkårs egen tidning WILLGoTT News Bergshamra scoutkårs egen tidning Nr 1, maj 2013 Våren och Willgott News hör ihop. Här berättar vi om sommarläger, Birkaballt och lite om vad några av våra avdelningar gjort. Lägg gärna fler

Läs mer

Vad håller vi på med?

Vad håller vi på med? Fyren Waxholms Scoutkårs tidning, april 2006 Myrornas möten Vi är på Kullön varje månad och går i mörkret med lyktor. Vi har varit på Kastellet med Småfåglarna. Där fick vi en guidad rundtur med guiden

Läs mer

Märkestavla Upptäckare Termin: 1

Märkestavla Upptäckare Termin: 1 Termin: 1 Vägen Andra repmärket Andra repmärket är en fortsättning på det första repmärket. Genom att jobba med aktiviteter kopplade övar du dig i att lösa problem och hur du kan få nytta av rep till olika

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Vårby Gårds scoutkår ansluten till Svenska Scoutförbundet VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Styrelse Ordförande: Paula Nilsson Vice ordförande: Jenny Sundberg Sekreterare: Roger Aronsson

Läs mer

WILLGoTT News. Vi har seglat med Constantia! Bergshamra scoutkårs egen tidning

WILLGoTT News. Vi har seglat med Constantia! Bergshamra scoutkårs egen tidning WILLGoTT News Vi har seglat med Constantia! Bergshamra scoutkårs egen tidning Nr 3, dec 2011 Bergshamra scoutkår WILLGOTT NEWS 2011 - nr 3 2 Hej! I detta nummer av Willgott News kan du läsa om vad som

Läs mer

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Utvärdering läger 1, Flatön 2013 30 deltagare har svarat på Före 30 deltagare har svarat på Efter (En person svarade inte på självkänsla varken före eller efter ) Förmågor:

Läs mer

Min bror som vargungen THA i HedvigEleonora Scoutkår, och jag har just fått en Blåvingedräkt, som min mamma sydde.

Min bror som vargungen THA i HedvigEleonora Scoutkår, och jag har just fått en Blåvingedräkt, som min mamma sydde. Mitt liv som Blåvinge och Scout Sally Stehager Min bror som vargungen THA i HedvigEleonora Scoutkår, och jag har just fått en Blåvingedräkt, som min mamma sydde. Jag Sally Stehager nybliven Blåvinge i

Läs mer

Intressemärken. Plåstra

Intressemärken. Plåstra Intressemärken Nedan finner ni en sammanställning över alla de intressemärken som finns. Tyvärr går inte riktigt alla att köpa i scouternas webbshop just nu. I mitten av höstterminen kommer alla märken

Läs mer

Djursholms Scoutkår. Äventyr - Friluftsliv - Gemenskap

Djursholms Scoutkår. Äventyr - Friluftsliv - Gemenskap Djursholms Scoutkår Äventyr - Friluftsliv - Gemenskap Innehåll Välkommen... 2 Du som ledare... 3 Redo för livet... 4 Om det inte är roligt, är det inte scouting... 4 Scoutmötet... 6 Mötesmallen... 7 Hajk...

Läs mer

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen. Spårare 8-9 år I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen. I Scouterna kan du hitta på nästan vad som helst,

Läs mer

kapitel 4 en annan värld

kapitel 4 en annan värld Hej! kapitel 1-hej Jag heter Amy. Jag är 10 år gammal. Jag har brunt hår och gröna ögon. Jag har bott här i Sverige i snart 1 månad. Innan jag flyttade hit var mitt liv som vanligt. Just nu är min mamma

Läs mer

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN Allemansrätten är en fantastisk möjlighet för alla i Sverige att röra sig fritt i naturen. Men vi behöver också ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare

Läs mer

Malte är snäll och rolig han är smart, vi brukar leka dinosaurier på fotbollsplan, när gympalärarn kommer så springer vi och gömmer oss i de höga

Malte är snäll och rolig han är smart, vi brukar leka dinosaurier på fotbollsplan, när gympalärarn kommer så springer vi och gömmer oss i de höga Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej jag heter Hans och är 8 år. Jag går på Kyrkmons skola på Furubacken klass 2 A. Min bästis heter Malte och han är 8 år. Jag är rädd för rektorn och gympalärarn. På slutet

Läs mer

Åldersgrupp Från Spårarscout

Åldersgrupp Från Spårarscout Plåstra En förutsättning för att du som scout ska kunna ta eget ansvar och ge dig ut på olika äventyr är att du kan hantera skador och olyckssituationer som kan uppstå. Det är viktigt att du vet vad man

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

LITTERÄR FÖRLAGA FÖRST VAR DET MÖRKT... BOLLONGEXPEDITIONEN. www.filmcentrum.se JIMS VINTER

LITTERÄR FÖRLAGA FÖRST VAR DET MÖRKT... BOLLONGEXPEDITIONEN. www.filmcentrum.se JIMS VINTER Jims vinter JIMS VINTER GUN JACOBSON SVERIGE 2003. 13 MIN. REK. FRÅN 4 ÅR JIMS VINTER AV THOMAS TIDHOLM OCH ANNA-CLARA TIDHOLM FÖRLAG: ALFABETA ISBN13: 9789177121701 små pärlor disc 2 FÖRST VAR DET MÖRKT...

Läs mer

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig.

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. Pedagogens manus till BILDSPEL 3 KROPPEN OCH RÖRELSE 1. Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. 2. Manus: Från 12 års

Läs mer

SÖRA. Utepedagogik Sverige AB Vulcanusgatan 15 113 21 Stockholm 08-652 52 92 www.utepedagogik.se info@utepedagogik.se

SÖRA. Utepedagogik Sverige AB Vulcanusgatan 15 113 21 Stockholm 08-652 52 92 www.utepedagogik.se info@utepedagogik.se SÖRA Söra är belägen i Södermanland, en bit norr om Nyköping i en lugn och avskild miljö omgiven av skog och stora ängar med utsikt över Hovrasjön. Söra ligger ca tio mil söder om Stockholm och det tar

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE BERGSHAMRA SCOUTKÅR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE BERGSHAMRA SCOUTKÅR Bergshamra scoutkår 2015-04- 19 Sida 1 (20) VERKSAMHETSBERÄTTELSE BERGSHAMRA SCOUTKÅR 2014 Bergshamra scoutkår 2015-04- 19 Sida 2 (20) Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen för Bergshamra scoutkår av Scouternas

Läs mer

ANMÄL DIG TILL SOMMARLÄGRET!

ANMÄL DIG TILL SOMMARLÄGRET! Nyhetsbrev april 2015 VÄLKOMNA PÅ KÅRDAG SÖNDAG 26 APRIL 11-14 DAGS FÖR ÅRETS KÅRDAG Söndagen den 26 april är alla scouter, föräldrar och syskon välkomna till scoutstugan vid Ranängen för Djursholms scoutkårs

Läs mer

Träna ordföljd. Meningar börjar alltid med stor bokstav och slutar alltid med punkt, frågetecken eller utropstecken (.?!)

Träna ordföljd. Meningar börjar alltid med stor bokstav och slutar alltid med punkt, frågetecken eller utropstecken (.?!) Träna ordföljd Mening Meningar börjar alltid med stor bokstav och slutar alltid med punkt, frågetecken eller utropstecken (.?!) Exempel: Jag gillar glass. Känner du Hibaq? Haybe går på Gökstensskolan.

Läs mer

Kapitel 1 Hej jag heter James och jag går det fjärde året på Sliteskolan. Min bästa kompis Adam tycker att jag är snäll, rolig och omtänksam. Jag är lite rädd för en lärare på högstadiet läraren heter

Läs mer

Kristallens Förskoleklass

Kristallens Förskoleklass Kristallens Förskoleklass Veckobrev för v.40 I måndags fick vi ett ägg! Så denna vecka har ägnats åt att hitta regler hur vi på bästa sätt skall kunna ta hand om Äggbert som eleverna döpt ägget till. Hösten

Läs mer

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården TallgårdenNytt Månadsbrev mars-april månad 2012. Finns även att hämta på förskolans hemsida, www.mjolby.se Redaktör Pia Adlertz, pia.adlertz@mjolby.se I huvudet på Linda Hej alla föräldrar Äntligen börjar

Läs mer

Rapport. Grön Flagg. Rönnens förskola

Rapport. Grön Flagg. Rönnens förskola Rapport Grön Flagg Rönnens förskola Kommentar från Håll Sverige Rent 2012-08-24 08:18:54: Ni har på ett mycket kreativt och varierat sätt jobbat med ert tema. Ni har anpassade och engagerande aktiviteter

Läs mer

Bo 2011-5 år slutar Fsk.Södra

Bo 2011-5 år slutar Fsk.Södra Bo 2011-5 år slutar Fsk.Södra Filter: [Hattstugan] Utförd av: Birger Ivarsson(birger.ivarsson@avesta.se) Organisationsnamn: Avesta kommun An svar: 15 An inbjudna respondenter (via e-post): 0 Procentandel

Läs mer

Lägerutvärdering FLATÖN 14

Lägerutvärdering FLATÖN 14 Lägerutvärdering FLATÖN 14 Läger 1 (22-28/6) Utvärdering 2014 års VVDS läger 1; 22 juni-28 juni Förmågor före och efter lägret (Skalan är 1-5 där 1 är lägst och 5 högst) Före (37) Efter (32) Självkänsla

Läs mer

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp! Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp! Jag sträcker på mig och går upp. Det är kallt i huset. Vi kom precis hem från en resa från Turkiet. Min kompis

Läs mer

Dags att anmäla sig! Information till föräldrar. Frågor. Välkomna önskar lägercheferna. Förälder på lägret. Fästingar

Dags att anmäla sig! Information till föräldrar. Frågor. Välkomna önskar lägercheferna. Förälder på lägret. Fästingar Information till föräldrar Förälder på lägret Som förälder är du varmt välkommen att följa med på lägret! Du anmäler dig på www.malarscouterna.se alternativt www.spangascouterna.se och betalar in 300 kronor

Läs mer

Välkommen till konfirmation!

Välkommen till konfirmation! Sommar 2013 Välkommen till konfirmation! Varje år bjuder Svenska kyrkan in ungdomar som fyller 14 år till konfirmation, därför får er familj denna inbjudan. Denna gång handlar det om sommarkonfirmation.

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning Sammanfattning...s 3 Bakgrund och inledning...s 4 Problemformulering och syfte & Avgränsningar...s 5 Genomförande...s 6 Resultat av projektet...s 7 Värdering av arbetet och resultatet...s

Läs mer

Den magiska dörren Av: Minna

Den magiska dörren Av: Minna Den magiska dörren Av: Minna den magiska dörren. 1. hej jag heter Lin jag är 9 år och jag går på sjöfälts skolan idag är det den första dagen efter sommarlovet. i morse när jag vaknade var klockan redan

Läs mer

Det blåste nästan storm ute. Trädens

Det blåste nästan storm ute. Trädens 1 Det blåste nästan storm ute. Trädens kronor böjde sig för vinden och löven låg i frusna drivor på marken. Det var onsdagen före höstlovet. Måste vi gå ut på rast? sa Maja när skolklockan ringde. Nej,

Läs mer

nr 3 Waxholms Scoutkår

nr 3 Waxholms Scoutkår nr 3 Waxholms Scoutkår JUL JUL STRÅLANDE JUL Efter Sjöfåglarnas traditionella julövernattning i helgen är det svårt att förtränga julkänslorna. Snart är det verkligen jul - på riktigt! Hoppas ni har hunnit

Läs mer

Kårläger. 13-17 maj 2015

Kårläger. 13-17 maj 2015 Kårläger 13-17 maj 2015 Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår. Vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan. Vi bor som vanligt i tält som

Läs mer

Kragenäsprogram, 2015

Kragenäsprogram, 2015 Vi arbetar ständigt med att förnya vårt program och kommer inom en snar framtid att lägga upp 2016 års programdokument med nya spännande aktiviteter. KRAGENÄS FASTA PROGRAM Finns på plats och klart att

Läs mer

Snabba fakta. När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti. Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm

Snabba fakta. När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti. Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm Snabba fakta Vem: Boomerang riktar sig till dig som är Utmanarscout och Roverscout

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11: Författare: Morten Dürr

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11: Författare: Morten Dürr sidan 1 Författare: Morten Dürr Vad handlar boken om? Boken handlar om Amir som är 9 år och går i andra klass. Amir vill göra saker på sitt eget sätt. I skolan ska de skriva om sitt sommarlov och Amir

Läs mer

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke DRAKEN Av Simon Kraffke 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Erik och jag är 7 år och jag bor på en gård och den gården heter Hemlighetensgård bara för att vad som helst kan hända här. Och den gården ligger

Läs mer

Jag ser fram emot att träffa er alla under hösten, på Barris, i Tranan, i Skåken, eller på en hajk/övernattning!!!

Jag ser fram emot att träffa er alla under hösten, på Barris, i Tranan, i Skåken, eller på en hajk/övernattning!!! Lägerchefen har ordet Nu har även den sista hela lägerdagen tagit slut. Efter en vecka i tält och vindskydd är det nu dags att packa ihop och åka hem, en vecka som har givit mig många nya minnen. Minnen

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Söra kollogårds inre och yttre miljö

Söra kollogårds inre och yttre miljö SÖRA ÄVENTYRSKOLLO Söra kollogård är belägen i Södermanland, en bit norr om Nyköping i en lugn och avskild miljö omgiven av skog och stora ängar med utsikt över Hovrasjön. Kollogården ligger ca tio mil

Läs mer

AFFÄRSPLAN. Av Josefin, Sophia, Olivia & Linus

AFFÄRSPLAN. Av Josefin, Sophia, Olivia & Linus AFFÄRSPLAN Av Josefin, Sophia, Olivia & Linus Innehållsförteckning Affärsidé s. 2 Företagsnamn och logotyp s. 2 Historia s. 2 Verksamhet & Aktiviteter s. 2 Utflykter s. 3 Logi s. 3 Kunder & Målgrupp s.

Läs mer

Sörgårdens arbete mot Grön flagg och tema vattenresurser

Sörgårdens arbete mot Grön flagg och tema vattenresurser Sörgårdens arbete mot Grön flagg och tema vattenresurser Vi valde att arbeta utifrån en saga. Sagan fick heta Gumman Gunnel och var inte färdigskriven från början utan hittades på efter hand beroende på

Läs mer

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej, Jag heter Aragon. Jag och min far bor i en liten stuga i en liten stad kallas sed Wood. Här bor det inte många men vi odlar mat så det räcker till alla. Men vi har inte mycket

Läs mer

Magiska dörren. Gjord av Emma K

Magiska dörren. Gjord av Emma K Magiska dörren Gjord av Emma K Hej jag heter Violetta och är 11år och jag bor i en stad som heter Bounes Aires. Jag bor i ett radhus det finns 100 st radhus på min gata. Gatan heter Ladsa gatan 332. Jag

Läs mer

Thomas i Elvsted Kap 3.

Thomas i Elvsted Kap 3. Kap 3 Nu börjar träningen Imre, inte Ymre När kommer din pappa, frågar jag Lappen, vi kanske ska dela upp innan. Han är redan hemma, han jobbar på Metallen med datorer, säger Lappen, så vi ska nog strax

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Vad är syftet? Vad är syftet? Därför föreslår du/ni att: Därför föreslår du/ni att: Namn/grupp: Drakdräparna. Namn/grupp: Konvojen Babord

Vad är syftet? Vad är syftet? Därför föreslår du/ni att: Därför föreslår du/ni att: Namn/grupp: Drakdräparna. Namn/grupp: Konvojen Babord Motion nr 1 Kåren borde ha fler flytvästar Förbättra säkerheten. Om man kommer sent till seglarmötena finns det bara flytvästar i fel storlek. Kåren köpen in fler flytvästar, framför allt med storlek 30-60

Läs mer

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE Sofia Fredén Slutversion December 2012januari 2013 8 år MAMMA KOMPIS 8 år LÄRARE TVÅ ORANGUTANGER I en skola, hemma, i en djungel. Pjäsen är tänkt för 3 skådespelare. 2 1. Leo

Läs mer

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor JONNY VILL VARA ENSAM Om trötta föräldrar och karusellen med professionella Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette

Läs mer

Klass 6B Guldhedsskolan

Klass 6B Guldhedsskolan Klass 6B Guldhedsskolan Klass 6B i Guldhedsskolan har gjort ett temaarbete i NO, svenska och bild. Vi gör alla avtryck i miljön. Hur mycket jag tar av naturens resurser och belastar miljön brukar kallas

Läs mer

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd.

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd. Kapitel 1 Resan Jag har väntat länge på att göra denna resan. Jag heter Hanna och är 23 år. Jag ska åka båt till en Ön Madagaskar. Jag kommer ha med mig en hel besättning. Vi tog med oss väldigt mycket

Läs mer

Vikingen nr 3 2004 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2004 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2004 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Redaktör för tidningen är Lennart Holm. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du kanske har varit med om någonting

Läs mer

Uppdaterad. v 43. v 42. Vill du vara med från starten, rulla då ner till slutet av dokumentet. Nya inlägg alltid först. Böcker, sånger och verser

Uppdaterad. v 43. v 42. Vill du vara med från starten, rulla då ner till slutet av dokumentet. Nya inlägg alltid först. Böcker, sånger och verser Uppdaterad Vill du vara med från starten, rulla då ner till slutet av dokumentet. Nya inlägg alltid först. v 43 Böcker, sånger och verser v 42 Starten v 42 Maskens äventyr Syfte V.43 BÖ CKER, SÅ NGER,

Läs mer

Ofta hör man talas om att det är hållbar utveckling som vi strävar efter. Enligt Bruntlandkommissionen 1987, definieras hållbar utveckling som:

Ofta hör man talas om att det är hållbar utveckling som vi strävar efter. Enligt Bruntlandkommissionen 1987, definieras hållbar utveckling som: Miljöarbete Ett framgångsrikt miljöarbete börjar hemma i kåren. Ledarna är förebilder för sina scouter genom att föregå med gott exempel. Att börja fundera på och tänka igenom sina beslut är ett sätt att

Läs mer

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa?

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa? Baksidan Moa och Alex hör konstiga ljud på vinden. Ska dom våga kolla? Den elaka klasskamraten ställer till det för dom hela tiden. Moa går och kollar och sen. Hur ska det gå? Om du vill veta så får du

Läs mer

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016 SKAPANDE SKOLA Projektet är avslutat och var mycket uppskattat av eleverna! Filmerna finns på erikhedman.com. SMILE Månadens ord är MEDMÄNSKLIG- HET och vi arbetar med färdigheten att visa att man tycker

Läs mer

Marios äventyr. Kapitel 1

Marios äventyr. Kapitel 1 Marios äventyr Kapitel 1 -Jag heter Mario. Jag är 10 år. Jag bor i ett litet grönt hus och min kompis Luigi bor i ett litet gult hus. Jag ska till min kompis Luigi, vi är bästa vänner. Nu ska jag gå till

Läs mer

40-årskris helt klart!

40-årskris helt klart! 40-årskris helt klart! Oj, det kom som ett brev på posten! En stor och enorm hemsk känsla! Det var krisdags igen! Jag ville helst inte vara med, jag kände mig så totalt misslyckad mitt i mitt liv! Så här

Läs mer

Dagen gick mot sitt slut, och det gjorde mitt äventyr här också. Det är tråkigt att lämna den här platsen, det finns så mycket minnen härifrån och

Dagen gick mot sitt slut, och det gjorde mitt äventyr här också. Det är tråkigt att lämna den här platsen, det finns så mycket minnen härifrån och Dag 4 22/6-09 Shiet asså, vakna idag och kände hur spännande dagen skulle vara. Jag ska till Badresor och vara där för att se hur de har det. Jag minns när jag själv var liten och hängde på badresorna

Läs mer

En liten sammanfattning av terminen som gått! Januari en månad för reflektion och framåtblickar.

En liten sammanfattning av terminen som gått! Januari en månad för reflektion och framåtblickar. En liten sammanfattning av terminen som gått! Januari en månad för reflektion och framåtblickar. V 3 När jag tänker tillbaka på terminen som gått så dyker flera härliga bilder upp, flera av dem har pedagogera

Läs mer

Tranbärets månadsbrev september 2015

Tranbärets månadsbrev september 2015 Tranbärets månadsbrev september 2015 Vilken höst vi har! Sol och värme växlas med regn och rusk, men september ser ut att avslutas med sol och det gillar vi. Naturen bjuder på underbara färgkombinationer

Läs mer

Äntligen höst! snart vinter...

Äntligen höst! snart vinter... Den här fyren skrevs i oktober 2009 Äntligen höst! snart vinter... Kanske är det här det första nummer du får av Fyren eller det femtionde, oavsett vad så är det jättekul att just DU är scout i Waxholms

Läs mer

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar.

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar. Nr 3, februari 2008 Brogårdsbladet Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Brogården i Alingsås. Skanska etablerar sig Nu är det snart dags att dra igång ombyggnationen

Läs mer

Rapport. Grön Flagg. Mittpunktens öppna förskola

Rapport. Grön Flagg. Mittpunktens öppna förskola Rapport Grön Flagg Mittpunktens öppna förskola Kommentar från Håll Sverige Rent 2012-08-16 11:18:22: Ni har på ett mycket kreativt och varierat sätt jobbat med ert tema. Ni har anpassade och engagerande

Läs mer

Har du funderat något på ditt möte...

Har du funderat något på ditt möte... Har du funderat något på ditt möte... med mig? Så vill jag bli bemött som patient inom psykiatrin. projektet Bättre psykosvård Har du sett rubriker som de här? troligen inte. De här rubrikerna är ovanligt

Läs mer

UGGLEPOSTEN 2010:5 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL

UGGLEPOSTEN 2010:5 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL UGGLEPOSTEN 2010:5 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL Uggleposten bio recension:legenden om ugglornas rike Rebecca och Matilda har Varit på bio och sett legenden om ugglornas rike. De har då gjort en recension

Läs mer

15-03-03. hem ETT. sammanställning Homeparty hos Hanna

15-03-03. hem ETT. sammanställning Homeparty hos Hanna 15-03-03 hem ETT sammanställning Homeparty hos Hanna innehåll Homeparty hos Hanna Sammanfattning av workshopen Slutsatser resultat 3 6-10 11 Homeparty hos Hanna Bostadens upplägg och innehåll Vi hade bjudit

Läs mer

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och...

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Monstret #cool - Hörde du ljudet Mario nej nu kommer det igen, sa Lunde. - Sluta larva dig. Kom nu så går vi till idrotten, sa

Läs mer

AIRNEWS. Maj, Juni, Juli, Augusti. #50 Sommarminnen 2014. I DETTA NUMMER: Sommarminnen / Pointing. - Luftatinget 2014 / Demokratijamboree

AIRNEWS. Maj, Juni, Juli, Augusti. #50 Sommarminnen 2014. I DETTA NUMMER: Sommarminnen / Pointing. - Luftatinget 2014 / Demokratijamboree AIRNEWS #50 Sommarminnen 2014 Maj, Juni, Juli, Augusti I DETTA NUMMER: Sommarminnen / Pointing. - Luftatinget 2014 / Demokratijamboree INLEDANDE ORD Hej hallå luftascouter. Det var ett tag sedan ett nummer

Läs mer

Friskolenytt Virestad v.42

Friskolenytt Virestad v.42 Friskolenytt Virestad v.42 Skola: På torsdag nästa vecka är det dags, då kommer vi alla få oss till livs en föreställning som heter Musikhögskolan flyger ; det är nästan färdigutbildade musiker från Malmö

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr -11: Författare: Gertrud Malmberg

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr -11: Författare: Gertrud Malmberg sidan 1 Författare: Gertrud Malmberg Vad handlar boken om? Saras mamma ska ut och handla och Sara har inget att göra. Mamma föreslår att Sara ska ringa Maja som hon har sällskap med till skolan. Men mamma

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen.

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Hej! Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Att prata med en ny person kan kännas nervöst även om man som ni redan har en hel del gemensamt. Därför finns den här guiden som ska

Läs mer

Kapitel 2 Brevet När jag är på väg hem går jag förbi den rostiga dörren ser jag ett brev sticka ut genom dörren jag tar upp brevet och läser det.

Kapitel 2 Brevet När jag är på väg hem går jag förbi den rostiga dörren ser jag ett brev sticka ut genom dörren jag tar upp brevet och läser det. Kapitel 1 Hej Hej jag heter Jörgen Andersson Persson och jag går på en skola som heter OST FÖR JÖRAN. Jag är 93/10 = 9,3 år gammal och min bästa kompis heter Jöran han gillar ost. Min favorit rätt är Tacos.

Läs mer

Dagordning Vi hänger upp en mobilnummer listan i hallen. Vi kommer att lägga upp kvällens minnesanteckningar på hemsidan.

Dagordning Vi hänger upp en mobilnummer listan i hallen. Vi kommer att lägga upp kvällens minnesanteckningar på hemsidan. Föräldrarmöte 3 september 2015, 18.00-19.30 Annika J hälsar alla välkomna Dagordning Vi hänger upp en mobilnummer listan i hallen. Vi kommer att lägga upp kvällens minnesanteckningar på hemsidan. Presentation

Läs mer

Slippa-bada-vecka. Publicerat med tillstånd Ellen, Sorken och hemligheten Text Maria Frensborg Bild Tomas Nilsson Bonnier Carlsen 2012

Slippa-bada-vecka. Publicerat med tillstånd Ellen, Sorken och hemligheten Text Maria Frensborg Bild Tomas Nilsson Bonnier Carlsen 2012 Slippa-bada-vecka Som tur var kom höstlovet och befriade mig från en baddag. Jag satt hemma i köket på lördagsmorgonen och kände mig lite extra lycklig. På bordet brann ett stearinljus som jag hade tänt

Läs mer

KAPITEL 6. Verb: preteritum. *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te. Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex: gå-gick, drick-drack

KAPITEL 6. Verb: preteritum. *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te. Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex: gå-gick, drick-drack KAPITEL 6 Verb: preteritum Imperativ Tala +de Ring +de Läs* +te Må +dde preteritum talade ringde läste mådde *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex:

Läs mer

Skolledningens sida februari 2016

Skolledningens sida februari 2016 1 Skolledningens sida februari 2016 I och med skolans årliga julgransplundring, så dansade vi ut julen i januari. Det var precis lika festligt och trevligt som tidigare år. Under denna termin har klasserna

Läs mer

Språket Vi använder oss av språklekar, sagoberättande, rim och ramsor m.m. Dessa har vi anpassat till det aktuella temats innehåll.

Språket Vi använder oss av språklekar, sagoberättande, rim och ramsor m.m. Dessa har vi anpassat till det aktuella temats innehåll. Vårt tema När vi planerar det aktuella temat följer vi Läroplanen för förskolan 2010. De mål som vi på förskolan ska sträva mot kan sammanfattas i följande punkter: Värdegrundsfrågor Under en dag på förskolan

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN

INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN sid 2 KAPITEL 2 HEMLIGA KOJAN sid 4 KAPITEL 3 BROTTET sid 6 KAPITEL 4 ORMEN OCH ÖRNEN sid 7 KAPITEL 5 FEL MISSTÄNKTA sid 8 KAPITEL 6 AVSLÖJAD sid 10 KAPITEL

Läs mer

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren Kapitel 1 Hej jag heter Matteo Lindgren. Jag går på elevskolan. Jag är 10 år. Min bästa kompis heter Emil Hanson. Vaktmästaren är läskig. Han är alltid arg skriker så högt så att man blir rädd. Första

Läs mer

VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK

VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK TRÄNING Vi har orienteringsträning för olika åldrar och nivåer onsdagar under hösten och våren. Samlingsplats för träningen växlar. Vi springer i olika områden

Läs mer

Santos visste att det bara var en dröm men han fortsatte ändå att leka med bollen varje dag för det fanns inget han älskade mer.

Santos visste att det bara var en dröm men han fortsatte ändå att leka med bollen varje dag för det fanns inget han älskade mer. 1. Solen var precis på väg upp och där ute på den lilla grusplanen intill byn kunde man redan se Santos springa omkring med den bruna slitna läderbollen som han gjorde varje dag. Oavsett om det var vardag

Läs mer

Nedan följer en reseberättelse om resan vi gjorde till Mocambique i januari månad.

Nedan följer en reseberättelse om resan vi gjorde till Mocambique i januari månad. Inledning Resedagbok från Mocambique Inledning Nedan följer en reseberättelse om resan vi gjorde till Mocambique i januari månad. Jag beskriver vad vi gjorde på resan och jag kommer även att skriva om

Läs mer

DU ÄR. Finns Gud? Vem är jag? Vad är kärlek? Vilken betydelse har mitt liv? Varför finns det krig? Vad är kristen tro?

DU ÄR. Finns Gud? Vem är jag? Vad är kärlek? Vilken betydelse har mitt liv? Varför finns det krig? Vad är kristen tro? DU ÄR Finns Gud? Vem är jag? Vad är kärlek? Vilken betydelse har mitt liv? Varför finns det krig? Vad är kristen tro? värd mer än GULD KONFIRMAND MALMÖ 2016-2017 GRATTIS DU FYLLER FJORTON! Tänk dig att

Läs mer

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin!

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin! Hallojs! En reseberättelse om Irland Jag heter Fabian, går tredje året på Datateknik ute i Kista och tänkte berätta om min förra höst, då jag var i Irland och lekte runt! Varför Irland kanske man frågar

Läs mer

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle Måndag 8/11-10 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn 06:25 Byte till tåg i Gävle 10:00 Avfärd från Arlanda till Frankfurt I Frankfurt spärrades bandet där våra väskor skulle komma av. Det var lite obehagligt

Läs mer

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det.

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det. Magiska dörren 1 - Hej Hej jag heter Olle jag går på en skola som heter Oskarsskolan. Jag bor på Gotland och jag är rädd för min vikarie. Hon är ganska gammal och och hon är sträng hon hade det inte så

Läs mer

Tallens utvärdering Våren 2013

Tallens utvärdering Våren 2013 Tallens utvärdering Våren 2013 Vårens mål på Tallen som följer LpFö98 /10 : Trygghet: - att barnet ska känna förtroende för oss. - att barnet ska känna värme och glädje i gemenskap med varandra. - att

Läs mer

Sommar, sommar & sol. Aktuellt

Sommar, sommar & sol. Aktuellt Sommar, sommar & sol Värme, sommar och sol! För många av er stundar snart ett sommarlov kan jag tro. Se då till och njut på allra bästa sätt! Är man kanin tror jag just nu att det bästa i livet är dagarna

Läs mer

om detta talar man endast med kaniner Text och bild: Anna Höglund

om detta talar man endast med kaniner Text och bild: Anna Höglund 1 om detta talar man endast med kaniner Text och bild: Anna Höglund Detta är en bilderbok för tonåringar och för vuxna, en bok som handlar om utanförskap och vilsenhet. Det är en poetisk bok med korta

Läs mer

Amanda och Ronaldo hittar en skatt. En bok av klass 1c Knutbyskolan, Rinkeby

Amanda och Ronaldo hittar en skatt. En bok av klass 1c Knutbyskolan, Rinkeby Amanda och Ronaldo hittar en skatt En bok av klass 1c Knutbyskolan, Rinkeby Knutbyskolan, Rinkeby 2015 www.knutbyskolan.stockholm.se Amanda och Ronaldo hittar en skatt En bok av klass 1c Knutbyskolan,

Läs mer

MARIA. 12 16 Januari

MARIA. 12 16 Januari MARIA mininytt 12 16 Januari aktiviteter på MMK 7 9 januari LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Dansklubben 15.00 Film Frukt 16.00 16.00 16.00 16.00 UTE på skolgården SAL 3 Ute-lek Ute-lek

Läs mer

Berättarstunden. Termin 4: Bibeltelefonen. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial

Berättarstunden. Termin 4: Bibeltelefonen. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial Berättarstunden - levande berättelser från Bibeln Termin 4: Bibeltelefonen Söndagsskolmaterial Innehåll Termin 4 Bibeltelefonen Förord Beskrivning Lektion 1 Lektion 2 Lektion 3 Lektion 4 Lektion 5 Lektion

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Samla eleverna och diskutera följande kring boken: Grupparbete/Helklass

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Samla eleverna och diskutera följande kring boken: Grupparbete/Helklass Lärarmaterial sidan 1 Författare: Bente Bratlund Vad handlar boken om? Ina är en tjej som känner sig utanför var hon än är. Hennes mamma är psykiskt sjuk och kan inte ta hand om Ina och hon vet inte vem

Läs mer