Verksamhets- och budgetplan 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhets- och budgetplan 2015"

Transkript

1 Verksamhets- och budgetplan 2015 Antagen av förbundsstyrelsen

2 INNEHÅLL sida 1. Verksamhet Ändamål Medlemmar Övergripande uppdrag Årscykel för styrprocess 4 2 Arbetsorganisation Styrelse Kansli Beredning och revision 5 3 Verksamhetens inriktning Vision Inriktning för finansierade aktiviteter Behovsgrupper Mål för förbundet Beslutad finansiering Planerad finansiering för Budget 2015 med budgetöversikt 2015, 2016 och Budget 2015 med medlemsbidrag, kapital och utgifter Tabell med budgetöversikt för de tre kommande åren Finansieringspolicy för överskottsmedel 11 Bilaga 1 Årscykel för styrprocess (12)

3 Verksamhets- och budgetplan 2015 Verksamhetsplanen för 2015 grundar sig på diskussioner och förslag som arbetats fram under planeringsperioden augusti-november Den anger inriktningen och målen för den finansiella samordningen under nästkommande år. Verksamhetsplanen är fastställd av styrelsen Verksamhet 1.1 Ändamål Förbundets ändamål anges i förbundsordningen 5. Förbundets ändamål är att i Lekeberg och Örebro svara för en finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet mellan Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Landstinget och kommunerna. Det centrala motivet för förbundet är att förbättra samverkan mellan olika verksamheter. Syftet är att genom samverkan bidra till att individen uppnår eller förbättrar sin förmåga att utföra förvärvsarbete. Individinriktade insatser inom den finansiella samordningen ska avse individer som är i behov av samordnade rehabiliteringsinsatser. De aktiviteter som förbundet finansierar kan också användas som ett led i denna process. Det innebär att utbildningsinsatser, insatser av utredande och kartläggande karaktär inkluderas i förbundets verksamhet. 1.2 Medlemmar Medlemmar i förbundet är: Örebro läns landsting Lekebergs kommun Örebro kommun Försäkringskassan Arbetsförmedlingen 1.3 Övergripande uppdrag Ett samordningsförbund kan beskrivas som en egen myndighet utan myndighetsutövning. Det består av en styrelse som ska besluta om mål och riktlinjer för den finansiella samordningen samt finansiera aktiviteter. De aktiviteter som finansieras utförs i samverkan mellan medlemmarna och ska ligga inom de samverkande parternas samlade ansvarsområde. Förbundets uppdrag beskrivs övergripande i Lag (2003 :1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 7 Ett samordningsförbund har till uppgift att 1. besluta om mål och riktlinjer för den finansiella samordningen, 2. stödja samverkan mellan samverkansparterna, 3. finansiera sådana insatser som avses i 2 och som ligger inom de samverkande parternas samlade ansvarsområde, 4. besluta på vilket sätt de medel som står till förfogande för finansiell 3 (12)

4 samordning skall användas, 5. svara för uppföljning och utvärdering av rehabiliteringsinsatserna, och 6. upprätta budget och årsredovisning för den finansiella samordningen. Ett samordningsförbund får inte besluta i frågor om förmåner eller rättigheter för enskilda eller vidta åtgärder i övrigt som innefattar myndighetsutövning eller som avser tillhandahållande av tjänster avsedda för enskilda. 1.4 Årscykel för styrprocess Av årscykel framgår tidpunkter för redovisning, uppföljning och beslut av vikt för styrning av förbundet. Se bilaga 1. 2 Arbetsorganisation 2.1 Styrelse Styrelsen är samordningsförbundets högsta beslutande och förvaltande organ som har ansvar för utveckling och ekonomi. Styrelsens arbete regleras dels i lagen om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser och dels av medlemmarna fastställd förbundsordning. I styrelsen ingår tjänstemän från Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen samt politiskt valda representanter från landstinget och kommunerna. Styrelsen för förbundet består inför 2015 av: Ordinarie: Ersättare: Torgny Larsson (Örebro läns landsting), ordförande Anneli Moilanen (Försäkringskassan), vice ordförande Charlotta Englund (Lekebergs kommun) Anders Hagström (Örebro kommun) Liisa Ejdenwik (Arbetsförmedlingen) Mats Einestam (Örebro läns landsting) Lilian Erixon (Försäkringskassan) Kjell Edlund (Lekebergs kommun) Lars Elamson (Örebro kommun) Sari Harju (Arbetsförmedlingen) Styrelsen är vald till och med den 31 december 2014 därefter väljs ledamöter och ersättare för fyra år räknat från och med den 1 januari året efter det år då val av fullmäktige i landsting och kommuner har ägt rum. 4 (12)

5 2.2 Kansli Förbundskansliet består av förbundschef. Förbundskansliet svarar för förbundets administration. Bokföringstjänst köps av Örebro läns landsting och löneadministration köps av redovisningsbolag. Vid beslut om medel till en viss aktivitet kan förbundschefen betala ut pengar och följa upp resultatet. Det är dock de samverkande parternas chefer som ansvarar för den verksamhet som bedrivs. Denna organisatoriska struktur förutsätter en väl fungerande dialog och ett gemensamt ansvarstagande mellan alla parter. Organisationen kan liknas vid en matris- eller nätverksorganisation. Förbundschefen är ett stöd för medlemmarna vid ansökan om medel till aktiviteter tillsammans med de samverkande myndigheterna. Förbundschefen ansvarar också för förbundets avtal och överenskommelser och att utbetalningar till aktiviteter redovisas korrekt. Chefen är språkrör mellan de samverkande parterna och samordningsförbundet och upprätthåller kontinuitet och struktur i förbundets samverkansarbete. Vidare ingår i förbundschefens arbetsuppgifter att vara processtödjare för aktiviteter och implementering samt att svara för att aktiviteter följs upp utifrån det uppdrag som förbundet beslutat. Chefen deltar som adjungerande i samtliga aktiviteters styrgrupper. 2.3 Beredning och revision Beredningsgruppen bereder ärenden som förbundet kan finansiera. Beredningsgruppen utgörs av den Lokala samverkansgruppen (LSG) och består av chefer inom olika verksamhetsområden från de fyra medlemmarna i Finsam. I beredningsgruppen utarbetas i samråd med förbundschefen, förslag till aktiviteter som sedan tas upp för beslut i Finsams styrelse. Revisorerna är tre till antalet. Revisor utses för Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan gemensamt. Landstinget och kommunerna har valt att ha en revisor vardera. Förbundet betalade kronor för revision under (12)

6 3 Verksamhetens inriktning 3.1 Vision Förbundet har följande vision: Finsam Lekeberg och Örebro vill finansiera och ge stöd till samverkan som ger medborgarna en säker och trygg rehabilitering med inriktning mot arbete och egen försörjning. Myndigheterna ska gemensamt se till att samtliga länkar i rehabiliteringskedjan är starka och sträva efter att inga luckor i välfärdssystemet uppstår för den enskilde. En gemensam strategi ska bidra till att ge medborgarna ett respektfullt och sammanhållet bemötande inom rehabiliteringsområdet. 3.2 Inriktning för finansierade aktiviteter För att motsvara den värdegrund som FINSAM står för och tydligt formulera vad som skall göras i verksamheterna som finansieras, väljer förbundet att använda uppdrag. Samordningsförbundet ger i uppdrag att samverka och ger finansiella förutsättningar för relevanta och samordnade insatser och andra aktiviteter. Styrmodell Vision och behovsgrupper Förbundsstyrelsen Insatsspecifika mål Resultatmål Samverkansmål Förbundsstyrelsen Uppdrag Överenskommelse mellan Samordningsförbundet och utförarna/projektägarna 3.3 Behovsgrupper Viktiga behovsgrupper i ett längre perspektiv, är: individer som har, eller riskerar att få, aktivitetsersättning individer som har neuropsykiatriska funktionshinder ungdomar/unga vuxna som har en diffus psykosocial problematik individer som har varit sjukskrivna och/eller arbetslösa under lång tid 3.4 Mål för förbundet Verksamhetsplanen utgår från fyra målområden. Dessa är långsiktiga och strategiska mål för styrelsens arbete. Nedan presenteras de var för sig med mål och aktiviteter för (12)

7 Målområde 1: Utveckling av samverkanskultur och helhetssyn En viktig förutsättning för effektiv samverkan och arbete mellan sektorerna är en utvecklad samverkanskultur och ett helhetstänkande. En bra samverkanskultur betonar partnerskap, nätverk, jämlika relationer och, inte minst, tillit och förtroende mellan parterna. Den uppmuntrar vidare interaktion över myndighetsgränserna och uppskattar en mångfald av perspektiv. Mål för utveckling av samverkanskultur och helhetssyn Att förbundsstyrelsen gemensamt ska tillföras samverkanskompetens Att stödja och arrangera gemensamma metod- och kompetensutvecklingsinsatser Att arrangera, och ge möjlighet för, seminarier och konferenser där olika professioner och chefer hos medlemmarna kan träffas för att diskutera och vidareutveckla samordningen, samverkan och samarbete runt gemensamma gruppers behov Att följa utvecklingen av evidens för samverkan, informera medlemmarna om denna samt ge medlemmarna stöd i att tillämpa framgångsfaktorer och övervinna hinder Att förbundet följer och deltar i den regionala och nationella utvecklingen av samordningsförbund Målområde 2: Finansierade aktiviteter, resultatmål och samverkansmål Finansiell samordning skapar möjligheter att utveckla och pröva nya former för organisering och arbetssätt. De aktiviteter som förbundet finansierar ska leda i riktning mot en integrerad samverkan mellan förbundets medlemmar och samarbete kring förbundets målgrupper. Aktiviteterna kan vara förebyggande för individer och för att utveckla personalens samverkanskompetens eller insatsinriktade för individer i behov av samordnade insatser. Mål för finansierade aktiviteter, resultatmål och samverkansmål Att individinriktade insatser inom den finansiella samordningen ska avse individer som är i behov av samordnade rehabiliteringsinsatser Att förbundet ger medlemsorganisationerna i uppdrag att samverka och ger finansiella förutsättningar för utveckling av relevanta och samordnade insatser för målgruppen Att förbundet följer upp att man inom varje aktivitet utför sitt uppdrag enligt den plan och med de mål som förbundet godkänt och beviljat medel till Att samtliga aktiviteters resultat i förhållande till uppdrag och mål, dokumenteras i förbundets årsredovisning och att resultaten följs upp i en sammanfattande analys Att kostnaderna som förbundet finansierar främst ska avse samverkanskostnader som ligger utanför de samverkandes ordinarie verksamheter Att förbundet ska finansiera förebyggande aktiviteter 7 (12)

8 Målområde 3: Utvärdering av finansierade aktiviteter Inspektionen för socialförsäkringen (ISF) har på uppdrag av regeringen föreslaget hur ett samlat stöd för systematisk utvärdering av samordningsförbundens insatser, ska kunna utvecklas. Utvärderingen av i vilken utsträckning samverkansinsatserna har bidragit till att individerna återfått arbetsförmågan kompliceras av många faktorer. Något beslut angående metoder för samordningsförbunds utvärdering, har ännu inte tagits. Regeringen har anslagit medel för att arbeta vidare med framtagande av mått för indikatorer inom den finansiella samordningen. Ett arbete som bedrivs inom det Nationella nätverket för samordningsförbund (NNS) i samarbete med Örebro universitet och Socialdepartementet. Mål för utvärdering av finansierade aktiviteter Att förbundet avvaktar centrala beslut innan man slår fast på vilket sätt samordningsförbundets verksamhet och finansierade aktiviteter ska utvärderas. Att förbundet efter beslut i styrelsen, kan finansiera externa utvärderingar för aktiviteter där det finns ett särskilt intresse att undersöka resultat, orsak och effekter Målområde 4: Utveckling av implementering och integrerad samverkan Förbundets viljeriktning är att den samverkan som man finansierar, ska ta vara på kunskap om samordnad rehabilitering. Kunskapen ska tas tillvara för att säkra en samverkan mellan medlemmarna på lång sikt. Integrerad samverkan är en färdriktning, inte en destination. Den signalerar en vilja om att kunna bidra till ett fördjupat tillstånd av samverkan mellan myndigheterna, både kulturellt och strukturellt. Det är en samordningsstrategi som också kännetecknas av organiseringar som utgår från individers behov, där myndigheter och samhälle anpassar sina insatser tillsammans med den enskilde. Mål för utveckling av implementering och integrerad samverkan Att förbundet finansierar aktiviteter som ska leda i riktning mot en integrerad samverkan mellan förbundets medlemmar och samarbete kring förbundets målgrupper Att de samverkande i de aktiviteter som förbundet finansierar, ska planera hur man ska ta vara på kunskap om samverkan och en bra rehabilitering utifrån målgruppernas behov 3.5 Beslutad finansiering Aktiviteter med beslutad finansiering under 2015: Aktivitet Tkr Intensifierad samverkan 1 272,0 Samverkan Lekeberg 614,6 Unga vuxna/activa 1 723,2 Samverkansteam, projektledartjänst 450,0 Miljövårdscentrum, arbetsprövningsplatser 726,3 Summa 4 786,1 8 (12)

9 3.6 Planerad finansiering för 2015 Tillgångar, tkr Medlemsbidrag Ränta Kapital (resultat ) Prognostiserat resultat Summa Utgifter, tkr Förbundet Beviljade aktiviteter t o m Övriga aktiviteter Summa (12)

10 4 Budget 2015 med budgetöversikt 2015, 2016 och Budget 2015 med medlemsbidrag, kapital och utgifter Intäkter, tkr Medlemsbidrag Försäkringskassan Medlemsbidrag Arbetsförmedlingen Medlemsbidrag Örebro kommun Medlemsbidrag Lekeberg kommun 100 Medlemsbidrag Örebro läns landsting Ränta 20 Kapital prognostiserat resultat Summa intäkter Utgifter, tkr Personal Personal - lön, sociala avgifter 814 Summa 814 Styrelsen, revision Styrelsen 80 Kompetensutveckling, styrelse 20 Revision 80 Summa 180 Lokaler Lokal hyror, tillfälliga lokaler 53 Garage, P-plats 9 Summa 62 Kommunikation Telefoni, post 9 Bredband, webb 11 Program, licenser 20 Summa 40 Verksamhetsutveckling Utbildning, nätverk, resor, logi 102 Summa 102 Köp av tjänster Köp av stödverksamhet, personaladministration 12 Köp av stödverksamhet, ekonomiadministration 83 Övriga tjänster 50 Summa 145 Inventarier, förbrukningsmaterial Kontorsmaterial, IT-utrustning, övrigt (12)

11 Summa 16 Försäkringar, övriga avgifter Företagsförsäkring och bankkostnader 9 Förenings- och medlemsavgifter (NNS, Arkivcentrum ) 23 Summa 32 Övriga kostnader Övrigt, såsom annonsering och representation 13 Summa 13 Finansierade aktiviteter Beslutade Aktiviteter, övriga Summa utgifter Tabell med budgetöversikt för de tre kommande åren Samordningsförbundet Finsam i Örebro Budget Tkr Finansiella intäkter Verksamhetens medlemsbidrag Övriga intäkter Ränta Kapital Summa Verksamhetens kostnader Personal Styrelse, revision Kansli Aktiviteter, projekt Summa Finansiella kostnader Ränta Summa Periodens resultat Finansieringspolicy för överskottsmedel Förbundet planerar att finansiera aktiviteter och bedriva verksamhet som innebär att 2015 års intäkter och kapital kommer att förbrukas. Pengarna kommer dock inte att förbrukas jämt fördelat över året och en andel ska därför placeras på fasträntekonto hos den bank hos vilken förbundet har sitt konto för löpande transaktioner. I april och augusti ska förbundschefen göra en översyn av medel med en prognos för de kommande månaderna under kalenderåret. I den utsträckning som medel inte beräknas användas inom tidsperioden, ska fastränteplacering göras. Placering görs endast i hela miljonbelopp. Enligt delegationsordning beslutar förbundschef angående placering och beslut ska kommuniceras med styrelsen. 11 (12)

12 Bilaga 1 Årscykel för styrprocess 2015 Verksamhetsplan och budget för kommande år December Januari Ekonomisk redovisning av aktiviteter kv 4 Helårsrapport från finansierad aktivitet/projekt Statens tilldelning November Februari av medel Ekonomisk redovisning av aktiviteter kv 3 Delårsredovisning Oktober September Augusti Juli Juni Maj Mars April Bokslut och årsredovisning inkl. måluppfyllelse Ekonomisk redovisning av aktiviteter kv 1 Halvårsrapport från projekt Ekonomisk redovisning av aktiviteter kv 2 Dialog med huvudmän ang. budgetram 12 (12)

Verksamhets- och budgetplan 2014

Verksamhets- och budgetplan 2014 Verksamhets- och budgetplan 2014 Antagen av förbundsstyrelsen 2013-11-29 INNEHÅLL sida 1. Verksamhet 3 1.1 Ändamål 3 1.2 Medlemmar 3 1.3 Övergripande uppdrag 3 1.4 Årscykel för styrprocess 4 2 Arbetsorganisation

Läs mer

Verksamhets- och budgetplan 2019

Verksamhets- och budgetplan 2019 Verksamhets- och budgetplan 2019 Fastställd av förbundsstyrelsen 2018-11-26 INNEHÅLL sida 1. Verksamhet 3 1.1 Ändamål 3 1.2 Medlemmar 3 1.3 Övergripande uppdrag 3 1.4 Årscykel för styrprocess 4 2 Arbetsorganisation

Läs mer

Verksamhets- och budgetplan 2013

Verksamhets- och budgetplan 2013 Verksamhets- och budgetplan 2013 Antagen av förbundsstyrelsen 2012-11-23 2(10) Verksamhets- och budgetplan 2013 1. Verksamhet 1.1 Ändamål Förbundets ändamål anges i förbundsordningen 5. Förbundets ändamål

Läs mer

Fastställd av Styrelsen för Finsam Degerfors/Karlskoga 2012-12-17. Senaste ändring 2012-12-17. Dnr: [ VERKSAMHETS- OCH BUDGETPLAN 2013]

Fastställd av Styrelsen för Finsam Degerfors/Karlskoga 2012-12-17. Senaste ändring 2012-12-17. Dnr: [ VERKSAMHETS- OCH BUDGETPLAN 2013] Fastställd av Styrelsen för Finsam Degerfors/Karlskoga 2012-12-17. Senaste ändring 2012-12-17 Dnr: [ VERKSAMHETS- OCH BUDGETPLAN 2013] 1(15) Samordningsförbundet Degerfors/Karlskoga 1. Verksamhet 1.1 Ändamål

Läs mer

Verksamhetsplan för Samordningsförbundet i Trelleborg 2013

Verksamhetsplan för Samordningsförbundet i Trelleborg 2013 Verksamhetsplan för Samordningsförbundet i Trelleborg 2013 1. Förbundets ändamål och uppgifter Förbundets ändamål anges i förbundsordningen 4. Förbundets ändamål är att inom Trelleborgs kommun svara för

Läs mer

SOFINT Mari Grönlund STYRELSEN VERKSAMHETSPLAN 2014

SOFINT Mari Grönlund STYRELSEN VERKSAMHETSPLAN 2014 SOFINT Mari Grönlund STYRELSEN VERKSAMHETSPLAN 2014 1 Verksamhet 1.1 Ändamål Samordningsförbundet SOFINT, i Norra Örebro län, bildades med syfte att främja samverkan mellan samhälleliga organisationer

Läs mer

BUDGET OCH VERKSAMHETSPLAN 2012

BUDGET OCH VERKSAMHETSPLAN 2012 BUDGET OCH VERKSAMHETSPLAN 2012 SAMORDNINGSFÖRBUNDET VÄNERSBORG/MELLERUD Antagen: 2011-11-25 1 INLEDNING Samverkande parter i förbundet är Vänersborgs och Melleruds kommun, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng Ansvarig tjänsteman Ulrica Sandzén

Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng Ansvarig tjänsteman Ulrica Sandzén Verksamhetsplan och budget för Samordningsförbund för Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng finns framtaget. Inriktningen är att under 2015 fortsätta utveckla samverkan genom finansiering av Individ

Läs mer

Kvartalsrapport Januari-Mars 2015 Samordningsförbundet Göteborg Centrum

Kvartalsrapport Januari-Mars 2015 Samordningsförbundet Göteborg Centrum Tjänsteutlåtande 2015-04-23 Diarienummer:0008/15 Förbundschef: Veronica Strömsten tel:031 366 46 57 Postadress: Kvartalsrapport Januari-Mars 2015 Samordningsförbundet Göteborg Centrum 1. Inledning Samordningsförbundet

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN och BUDGET 2016-2018

VERKSAMHETSPLAN och BUDGET 2016-2018 VERKSAMHETSPLAN och BUDGET 2016-2018 Samordningsförbundet i Örnsköldsvik Beslutad av förbundsstyrelsen 2015-11-26 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INLEDNING...1 2. INRIKTNING...2 3. MÅL OCH PRIORITERADE OMRÅDEN

Läs mer

Verksamhetsplan 2014-2016

Verksamhetsplan 2014-2016 Umeå kommun, Vännäs kommun, Västerbottens läns landsting, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen Verksamhetsplan 2014-2016 Budget 2014-2016 Antagen av styrelsen för samordningsförbundet 2013-11-29 Innehållsförteckning

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 2011 januari-juni

DELÅRSRAPPORT 2011 januari-juni DELÅRSRAPPORT 2011 januari-juni Innehållsförteckning Uppdrag 2 Organisation 3 Styrelsen 3 Styrelsens uppgifter 3 Beredningsgruppens uppgifter 3 Tjänstemannens uppgifter 3 Revisorer 3 Under verksamhetsåret

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN ÅR 2014 OCH LÅNGSIKTIG INRIKTNING FÖR NORRA VÄSTMANLANDS SAMORDNINGSFÖRBUND

VERKSAMHETSPLAN ÅR 2014 OCH LÅNGSIKTIG INRIKTNING FÖR NORRA VÄSTMANLANDS SAMORDNINGSFÖRBUND 1 Norra Västmanlands Samordningsförbund Norbergsvägen 19 737 80 Fagersta Telefon: 0736-498 499 www.samordningnv.se http://samordningsnv.blogspot.com www.facebook.com/norravastmanlandssamordningsforbund

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH INRIKTNING ÅR 2018 FÖR SAMORDNINGSFÖRBUND GÄVLEBORG

VERKSAMHETSPLAN OCH INRIKTNING ÅR 2018 FÖR SAMORDNINGSFÖRBUND GÄVLEBORG VERKSAMHETSPLAN OCH INRIKTNING ÅR 2018 FÖR SAMORDNINGSFÖRBUND GÄVLEBORG Antagen av förbundsstyrelsen 2017-11-24 Innehållsförteckning 1. INLEDNING 2 2. VISION 2 3. STRATEGI OCH VERKSAMHETSINRIKTNING 2018

Läs mer

Samordningsförbundet Göteborg Väster Tjänsteutlåtande Dnr 2012/ Karin Martinsson Styrelsemöte 2012 11 22 Pkt 5. Budget 2013

Samordningsförbundet Göteborg Väster Tjänsteutlåtande Dnr 2012/ Karin Martinsson Styrelsemöte 2012 11 22 Pkt 5. Budget 2013 Samordningsförbundet Göteborg Väster Tjänsteutlåtande Dnr 2012/ Karin Martinsson Styrelsemöte 2012 11 22 Pkt 5 Budget 2013 I detta tjänsteutlåtande lämnas förslag till budget för Samordningsförbundet Göteborg

Läs mer

Årsredovisningar 2013 för samordningsförbunden Huddinge, Botkyrka och Salem (HBS), Välfärd Nacka, Södertälje, VärmSam och Östra Södertörn

Årsredovisningar 2013 för samordningsförbunden Huddinge, Botkyrka och Salem (HBS), Välfärd Nacka, Södertälje, VärmSam och Östra Södertörn Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2014-06-16 1 (9) HSN 1405-0623 Handläggare: Barbro Hansson Hälso- och sjukvårdsnämnden 2014-09-30, p 5 Årsredovisningar 2013 för samordningsförbunden

Läs mer

Bildande av Samordningsförbundet Västra Östergötland

Bildande av Samordningsförbundet Västra Östergötland BESLUTSUNDERLAG 1(2) Ledningsstaben Christoffer Martinelle 2014-05-19 LiÖ 2014-547 Landstingsstyrelsen Bildande av Samordningsförbundet Västra Östergötland Finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag på Norrköpings kommuns anslagstavla Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag:

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag på Norrköpings kommuns anslagstavla Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag: Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen kl 13.15 15.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN ÅR 2015 OCH LÅNGSIKTIG INRIKTNING FÖR SÖDRA DALARNAS SAMORDNINGSFÖRBUND

VERKSAMHETSPLAN ÅR 2015 OCH LÅNGSIKTIG INRIKTNING FÖR SÖDRA DALARNAS SAMORDNINGSFÖRBUND VERKSAMHETSPLAN ÅR 2015 OCH LÅNGSIKTIG INRIKTNING 2015-2017 FÖR SÖDRA DALARNAS SAMORDNINGSFÖRBUND Verksamhetsplanen för 2015 grundar sig på diskussioner och förslag som arbetats fram under planeringsdagen

Läs mer

Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng Ansvarig tjänsteman Ulrica Sandzén

Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng Ansvarig tjänsteman Ulrica Sandzén Verksamhetsplan och budget för Samordningsförbund för Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng finns framtaget. Inriktningen är att under 2016 fortsätta utveckla samverkan genom finansiering av Integrerad

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning ARBETSMATERIAL Verksamhetsplan SF Västra 2015 Innehållsförteckning sid. 1. Lagen om finansiell samordning och samordningsförbund 2 2. Övergripande mål och syfte 2-3 3. Styrelsens uppgift och beslutanderätt

Läs mer

Förbundsordningen för Samordningsförbundet Östra Södertörn

Förbundsordningen för Samordningsförbundet Östra Södertörn 21 augusti 2012 Förbundsordningen för Samordningsförbundet Östra Södertörn Samordningsförbundet Östra Södertörn (nedan kallat förbundet) har inrättats med stöd av lagen (2003:1210) om finansiell samordning

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016 med budget 2016-2018

VERKSAMHETSPLAN 2016 med budget 2016-2018 VERKSAMHETSPLAN 2016 med budget 2016-2018 för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden (dnr 2015:14 / 7) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 1. Inledning Samordningsförbund

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2017 Samordningsförbund Ånge

Verksamhetsplan och budget 2017 Samordningsförbund Ånge Verksamhetsplan och budget 2017 Samordningsförbund Ånge SAMORDNINGSFÖRBUNDET ÅNGE Beslutat av förbundsstyrelsen 2016-11-25 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte... 3 Uppgifter... 3 Organisation...

Läs mer

2013-06-17. Plats och tid: måndagen den 17 juni 2013 kl 09:00-14:00 Livin, Järnvägsgatan 22, 703 62 Örebro

2013-06-17. Plats och tid: måndagen den 17 juni 2013 kl 09:00-14:00 Livin, Järnvägsgatan 22, 703 62 Örebro SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid: måndagen den 17 juni 2013 kl 09:00-14:00 Livin, Järnvägsgatan 22, 703 62 Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström Liisa Ejdenwik Charlotta

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsunds och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsunds och Tjörn Ale Kommun Diarienr: 2014/008-01 Kungälvs kommun Stenungsunds Kommun Tjörns Kommun Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Västra Götalandsregionen Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsunds och Tjörn

Läs mer

Fastställd av styrelsen för Samordningsförbundet SOFINT Verksamhetsplan Organisationsnummer

Fastställd av styrelsen för Samordningsförbundet SOFINT Verksamhetsplan Organisationsnummer Fastställd av styrelsen för Samordningsförbundet SOFINT 2018-03-23 Verksamhetsplan 2018 Organisationsnummer 222 000-1818 Innehållsförteckning Verksamhetsplan 2018... 1 VERKSAMHETSPLAN 2018... 3 1 Verksamhet...

Läs mer

Finansiell samordning. Trollhättan. 20 februari 2015

Finansiell samordning. Trollhättan. 20 februari 2015 Finansiell samordning Trollhättan 20 februari 2015 Samverkan är inte ett tillstånd som går att uppnå vid ett givet tillfälle utan en ständigt levande process som varje dag måste erövras, etableras och

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2015

Verksamhetsplan och budget 2015 Verksamhetsplan och budget 2015 Om Lunds samordningsförbund Lunds Samordningsförbund startade sin verksamhet i juni 2009 och är en fristående juridisk person. Medlemmar i Lunds Samordningsförbund är Försäkringskassan,

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2016 med preliminär budget för Samordningsförbundet Stockholms stad

Verksamhetsplan och budget 2016 med preliminär budget för Samordningsförbundet Stockholms stad Dnr: Finsam 2016/24 Verksamhetsplan och budget 2016 med preliminär budget för 2017-2018 Samordningsförbundet Stockholms stad Samordningsförbundet Stockholms stad Sid 1 (6) Inledning När lagen om finansiell

Läs mer

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret 2015. (Dnr 2015:03 / 8) Vår gemensamma vision:

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret 2015. (Dnr 2015:03 / 8) Vår gemensamma vision: Delårsrapport för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret 2015 (Dnr 2015:03 / 8) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 (7) Delårsrapport 2015 1. Sammanfattning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-11-29

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-11-29 1(5) Plats och tid: fredagen den 29 november 2013. Livin Hotell-Vandararhem-Lägenhetshotell, Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström Annika Lyttbacka Charlotta Englund Ersättare:

Läs mer

Verksamhetsplan och budget för 2017 samt preliminär planering för 2018 och 2019.

Verksamhetsplan och budget för 2017 samt preliminär planering för 2018 och 2019. 161110 1 (5) Verksamhetsplan och budget för 2017 samt preliminär planering för 2018 och 2019. bildades den 1 januari 2011 och består av fyra parter: Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, kommunerna Bromölla,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014 med budget 2014-2015

VERKSAMHETSPLAN 2014 med budget 2014-2015 VERKSAMHETSPLAN 2014 med budget 2014-2015 för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden (dnr 2013:12 / 1) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 1. Inledning Samordningsförbund

Läs mer

DELÅRSRAPPORT för första kvartalet 2008 (Dnr 2008:04 / 4)

DELÅRSRAPPORT för första kvartalet 2008 (Dnr 2008:04 / 4) SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING DELÅRSRAPPORT 2008:1 1 (6) DELÅRSRAPPORT för första kvartalet 2008 (Dnr 2008:04 / 4) 1. Inledning Samordningsförbundet Jönköping är en fristående juridisk person som är bildat

Läs mer

Utreda förutsättningar för Upplands Väsby kommun att bilda finansiellt samordningsförbund.

Utreda förutsättningar för Upplands Väsby kommun att bilda finansiellt samordningsförbund. Tjänsteutlåtande Enhetschef 2015-06-30 Hanna Bäck 08-590 973 39 Dnr: Hanna.Back@upplandsvasby.se KS/2015:292 20901 Kommunstyrelsen Utreda förutsättningar för Upplands Väsby kommun att bilda finansiellt

Läs mer

2005-04-05. Genomfört arbete inom halveringsuppdraget år 2004 jämte pågående och planerat arbete 2005-2006

2005-04-05. Genomfört arbete inom halveringsuppdraget år 2004 jämte pågående och planerat arbete 2005-2006 PM Socialtjänstförvaltningen Yasmine Ekman Munir, Shahid Saleem, Ulla-Britt Fingal 2005-04-05 Bilaga 1 Genomfört arbete inom halveringsuppdraget år 2004 jämte pågående och planerat arbete 2005-2006 Bakgrund

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 Samordningsförbund Gävleborg

Verksamhetsplan 2016 Samordningsförbund Gävleborg Verksamhetsplan 2016 Samordningsförbund Gävleborg Bollnäs kommun Gävle kommun Hofors kommun Hudiksvalls kommun Ljusdals kommun Nordanstigs kommun Ockelbo kommun Ovanåkers kommun Sandvikens kommun Söderhamns

Läs mer

Sjuhärads Samordningsförbund -ett sätt att finansiera rehabilitering, och främst - ett sätt att arbeta:

Sjuhärads Samordningsförbund -ett sätt att finansiera rehabilitering, och främst - ett sätt att arbeta: Sjuhärads Samordningsförbund -ett sätt att finansiera rehabilitering, och främst - ett sätt att arbeta: Samordningsförbundet verkar för nytänkande och flexibilitet genom att över tid anpassa insatser till

Läs mer

LOKALT SAMVERKANSAVTAL I VILHELMINA KOMMUN

LOKALT SAMVERKANSAVTAL I VILHELMINA KOMMUN 1 LOKALT I För att vidareutveckla verksamheten ska delaktighet och inflytande öka för medarbetare i Vilhelmina kommun. Beslut ska så långt det är möjligt fattas av dem som berörs i sin dagliga verksamhet,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke 2012-03-13. Kommunkansliet, Hallsberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) 2011-12-14

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke 2012-03-13. Kommunkansliet, Hallsberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) 2011-12-14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) 2011-12-14 Plats och tid Ledamöter Skofabriken Kumla, kl.12.00-15.45 Ordförande Annica Moberg, Kumla kommun Sari Harju, Arbetsförmedlingen Annelie Moilanen, Försäkringskassan

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Januari December 2007

ÅRSREDOVISNING. Januari December 2007 Norra Västmanlands Samordningsförbund Norbergsvägen 21, vån 6 737 80 Fagersta Telefon: 0223-442 55 www.samordningnv.se ÅRSREDOVISNING Januari December 2007 Innehållsförteckning Organisation 2 Förbundets

Läs mer

Våga se framåt, där har du framtiden!

Våga se framåt, där har du framtiden! Våga se framåt, där har du framtiden! Det finansiella Samordningsförbundet Västerås Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Landstinget Västmanland samt Västerås stad har den 1 maj 2010 gemensamt bildat

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid: onsdagen den 27 augusti 2014, kl 13:15-15.00 Arbetsförmedlingen Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström Liisa Ejdenwik Charlotta Englund Ersättare: Mats Einestam

Läs mer

Sari Harju, Arbetsförmedlingen Lilian Erixon, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare

Sari Harju, Arbetsförmedlingen Lilian Erixon, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, Laxå, kl 09.00 11.20 Beslutande Inger Trodell, Örebro läns landsting, ordförande Annelie Moilanen, Försäkringskassan Liisa Ejdenwik, Arbetsförmedlingen,

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-11-18 1

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-11-18 1 Sida Sammanträdesdatum 2010-11-18 1 Plats och tid Norbergs kommunhus, sessionssalen, kl 08.30-12-20 ande Pratima Åslund, ordförande, Norbergs kommun Jan Johansson, tjänstgörande ersättare, Landstinget

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH INRIKTNING FÖR SAMORDNINGSFÖRBUND GÄVLEBORG

VERKSAMHETSPLAN OCH INRIKTNING FÖR SAMORDNINGSFÖRBUND GÄVLEBORG VERKSAMHETSPLAN OCH INRIKTNING ÅR 2019-2021 FÖR SAMORDNINGSFÖRBUND GÄVLEBORG Antagen av förbundsstyrelsen 2018-11-30 1 Innehåll Inledning... 3 Förbundets uppdrag... 3 Vision... 3 Målgrupp... 4 Mål... 4

Läs mer

Förbundsordning för Norra Västmanlands Samordningsförbund att gälla from den 1 januari 2015

Förbundsordning för Norra Västmanlands Samordningsförbund att gälla from den 1 januari 2015 1 (6) Förbundsordning för Norra Västmanlands Samordningsförbund att gälla from den 1 januari 2015 Antagen av landstingsfullmäktige (LF) i Landstinget Västmanland, 2014-11-19, kommunfullmäktige (KF) i Fagersta

Läs mer

Delårsredovisning 2015 med delårsbokslut

Delårsredovisning 2015 med delårsbokslut Delårsredovisning 2015 med delårsbokslut Finsam Lekeberg och Örebro Klostergatan 23 703 61 Örebro. Org. Nr. 222000-2493 1(16) Innehållsförteckning Sida 1 Välfärdsarbete och samverkan 3 2 Förbundet 3 2.1

Läs mer

Förbundsordning för samordningsförbund BIL 1

Förbundsordning för samordningsförbund BIL 1 1 Förbundsordning för samordningsförbund BIL 1. Samordningsförbundet har inrättats med stöd av lagen (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 1 Förbundets namn Förbundets namn är

Läs mer

Förslag till årsredovisning för verksamhetsåret 2008 Samordningsförbundet Göteborg Nordost

Förslag till årsredovisning för verksamhetsåret 2008 Samordningsförbundet Göteborg Nordost Sidan 1 av 10 Dnr 2009/03 Förslag till årsredovisning för verksamhetsåret 2008 Samordningsförbundet Göteborg Nordost Styrelsen 2008 Ordinarie ledamöter: Försäkringskassan: Peter Engwall, ordförande Göteborgs

Läs mer

Botkyrka, Huddinge, Nacka, Södertälje, Värmdö och Östra Södertörn

Botkyrka, Huddinge, Nacka, Södertälje, Värmdö och Östra Södertörn Hälso- och sjukvårdsförvaltningen HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2012-10-16 p 7 1 (10) Handläggare: Barbro Hansson Årsredovisningar 2011 för Samordningsförbunden Botkyrka, Huddinge, Nacka, Södertälje, Värmdö

Läs mer

Beskrivning av CSG, FSG och LSG redovisas i bilagorna 1 3.

Beskrivning av CSG, FSG och LSG redovisas i bilagorna 1 3. 1 AVTAL OM FÖRNYELSE ARBETSMILJÖ - SAMVERKAN I UMEÅ KOMMUN 1. Inledning De lokala parterna är ense om att insatserna för samverkan, arbetsorganisation, hälsa, arbetsmiljö, rehabilitering, jämställdhet

Läs mer

Arbetsordningen ersätter tidigare reglementen och arbetsordningar för ovan uppräknade samverkansgrupper.

Arbetsordningen ersätter tidigare reglementen och arbetsordningar för ovan uppräknade samverkansgrupper. Arbetsordning för Kommunala pensionärsrådet, Kommunala handikapprådet, Brottsförebyggande rådet, Samrådsgrupp med kommunbygderådet och Samrådsgrupp med näringslivet Arbetsordningen ersätter tidigare reglementen

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg

Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg Bollnäs kommun Gävle kommun Hofors kommun Hudiksvalls kommun Ljusdals kommun Nordanstigs kommun Ockelbo kommun Ovanåkers kommun Sandvikens kommun Söderhamns

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Ale Kommun Diarienr: 2013/013-002 Kungälvs Kommun Stenungsunds Kommun Tjörns Kommun Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Västra Götalandsregionen Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Läs mer

Samspelet Stegen. Generell verksamhetsplan för Stegen med lokala förutsättningar per kommun

Samspelet Stegen. Generell verksamhetsplan för Stegen med lokala förutsättningar per kommun Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2011-12-18 1(8) Verksamhetsplan Samspelet Stegen Meta Fredriksson - Monfelt Förbundschef 054-540 50 44, 070-6909083 meta.fredriksson-monfelt@karlstad.se Samspelet

Läs mer

Roller och ansvar inom Samordningsförbundet Stockholms stad

Roller och ansvar inom Samordningsförbundet Stockholms stad Dnr: Finsam 2016/25 Roller och ansvar inom Samordningsförbundet Stockholms stad Det är viktigt att samordningsförbundets organisation och roll- och ansvarsfördelning upplevs som tydlig, enkel, kostnadseffektiv

Läs mer

Fastställd av Styrelsen för Finsam Degerfors/Karlskoga Senaste ändring Dnr: [ VERKSAMHETS- OCH BUDGETPLAN 2015]

Fastställd av Styrelsen för Finsam Degerfors/Karlskoga Senaste ändring Dnr: [ VERKSAMHETS- OCH BUDGETPLAN 2015] Fastställd av Styrelsen för Finsam Degerfors/Karlskoga 2015-02-16 Senaste ändring 2015-02-16 Dnr: [ VERKSAMHETS- OCH BUDGETPLAN 2015] 2(15) Innehållsförteckning 1. Ingress 2. Samordningsförbundets uppgift

Läs mer

god ekonomisk hushållning - tillgängliga ekonomiska resurser är en ram för möjlig verksamhet och tilldelad ram ska hållas.

god ekonomisk hushållning - tillgängliga ekonomiska resurser är en ram för möjlig verksamhet och tilldelad ram ska hållas. 2015-11-05 1 Vision 2030 ska utgöra en övergripande och gemensam framtidsbild för Nybro kommun och de kommunala bolagen. Utifrån Nybros vision ska respektive verksamhet organisera sig och verka för att

Läs mer

Justeringens tid och plats: Underskrifter: Paragrafer 1-15

Justeringens tid och plats: Underskrifter: Paragrafer 1-15 Plats och tid: Kumla stadshus kl. 09.00-12.00 Närvarande Ordinarie: Ersättare: Övriga deltagande: Siv Ahlstrand, ordförande Annica Moberg Liisa Ejdenwik Susann Tegevi Richard Nygren Ida Andersson Raéd

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2014

Verksamhetsplan och budget 2014 Samordningsförbund Välfärd i Nacka Verksamhetsplan och budget 2014 Samordningsförbund Välfärd i Nacka Org.nr 222000-2774 Innehåll Uppdrag... 3 Samordningsförbundet Välfärd i Nacka ska verka för att...

Läs mer

Dokument för Intern kontroll av löpande rutiner

Dokument för Intern kontroll av löpande rutiner Dokument för Intern kontroll av löpande rutiner Antagen av styrelsen 2015-03-06 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID 1 Ansökan om medel... 2 2 Genomförande av aktivitet... 2 3 Redovisning av medel beviljade av styrelsen...

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN (dnr 2011:29 / 1) 1. Inledning

VERKSAMHETSPLAN (dnr 2011:29 / 1) 1. Inledning VERKSAMHETSPLAN 212 (dnr 211:29 / 1) 1. Inledning Samordningsförbund har ett unikt uppdrag att stödja samordnade insatser för personer som behöver hjälp av flera huvudmän för att komma tillbaka till arbete.

Läs mer

Bilaga 3. Verksamhet i samverkan. Gimo, Östhammars kommun 2015-12-01

Bilaga 3. Verksamhet i samverkan. Gimo, Östhammars kommun 2015-12-01 Bilaga 3 Verksamhet i samverkan Gimo, Östhammars kommun 2015-12-01 1 Innehåll Samverkan... 3 Resurser för samverkan... 3 Organisering av samverkan inklusive samlokalisering... 3 Arbete i samverkan... 4

Läs mer

Löpande rutiner. Antagen av styrelsen

Löpande rutiner. Antagen av styrelsen Löpande rutiner Antagen av styrelsen 2016-11-18 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID Innehåll 1 Ansökan om medel... 2 2 Genomförande av aktivitet... 2 3 Redovisning av medel beviljade av styrelsen... 3 4 Redovisning

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET ÅR 2018 OCH LÅNGSIKTIG INRIKTNING

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET ÅR 2018 OCH LÅNGSIKTIG INRIKTNING Södra Dalarnas Samordningsförbund c/o Avesta kommun 774 81 Avesta Tel: 0226-645 648 Mobil: 0706-38 06 17 E-post: jonas.wells@avesta.se Vision: Södra Dalarna En plats för alla! VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET

Läs mer

Verksamhetsplan och budget Samordningsförbundet Landskrona Svalöv

Verksamhetsplan och budget Samordningsförbundet Landskrona Svalöv Verksamhetsplan och budget 2016 Samordningsförbundet Landskrona Svalöv 1 Samordningsförbundet Landskrona Svalöv Samordningsförbundet Landskrona Svalöv bildades den 1 september 2009 och består av parterna

Läs mer

Fastställd av Styrelsen för Finsam Degerfors/Karlskoga Senaste ändring Dnr: [ VERKSAMHETS- OCH BUDGETPLAN 2016]

Fastställd av Styrelsen för Finsam Degerfors/Karlskoga Senaste ändring Dnr: [ VERKSAMHETS- OCH BUDGETPLAN 2016] Fastställd av Styrelsen för Finsam Degerfors/Karlskoga 2015-12-16 Senaste ändring 2015-12-16 Dnr: [ VERKSAMHETS- OCH BUDGETPLAN 2016] 2(14) Innehållsförteckning 1. Ingress 2. Samordningsförbundets uppgift

Läs mer

Handlingsplan för sammanhållen vård och omsorg om mest sjuka äldre 2016

Handlingsplan för sammanhållen vård och omsorg om mest sjuka äldre 2016 Datum 2015-12-09 Stödstrukturen för evidensbaserad praktik inom vård, omsorg och socialtjänst, Skåne Handlingsplan för sammanhållen vård och omsorg om mest sjuka äldre 2016 Mål ur den enskildes perspektiv

Läs mer

FÖRSLAG TILL DELÅRSBOKSLUT JANUARI AUGUSTI 2010 FÖR SAMORDNINGSFÖRBUNDET GÖTEBORG NORDOST

FÖRSLAG TILL DELÅRSBOKSLUT JANUARI AUGUSTI 2010 FÖR SAMORDNINGSFÖRBUNDET GÖTEBORG NORDOST Sidan 1 av 17 FÖRSLAG TILL DELÅRSBOKSLUT JANUARI AUGUSTI 2010 FÖR SAMORDNINGSFÖRBUNDET GÖTEBORG NORDOST FÖRSLAG TILL DELÅRSBOKSLUT JANUARI AUGUSTI 2010 FÖR SAMORDNINGSFÖRBUNDET GÖTEBORG NORDOST... 1 Styrelsen

Läs mer

Granskning av budgetprocessen. Landstinget Värmland. Landstinget Värmland

Granskning av budgetprocessen. Landstinget Värmland. Landstinget Värmland www.pwc.se Revisionsrapport Inger Andersson Christina Olsson Februari 2016 Granskning av budgetprocessen inom Budgetprocessen inom Innehåll Sammanfattning... 2 1. Inledning... 5 1.1. Bakgrund... 5 1.2.

Läs mer

Kunskapsutveckling om och effektivisering av rehabilitering för personer med psykisk ohälsa

Kunskapsutveckling om och effektivisering av rehabilitering för personer med psykisk ohälsa Kunskapsutveckling om och effektivisering av rehabilitering för personer med psykisk ohälsa Projektägare: Landstinget i Värmland Projektperiod: 2014 09 01 2015 12 31 1. Bakgrund Ohälsotalet är högre än

Läs mer

NEPSAM. Projektförslag. Initiativtagare till projektförslaget:

NEPSAM. Projektförslag. Initiativtagare till projektförslaget: NEPSAM Projektförslag Initiativtagare till projektförslaget: Västerbottens läns landsting: Tegs hälsocentral Processledningen för sjukskrivningsprocessen Försäkringskassan Arbetsförmedlingen Umeå kommun:

Läs mer

Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting Lilian Erixon, Försäkringskassan. Sekreterare Paragrafer 20-27 Susanne Naeslund

Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting Lilian Erixon, Försäkringskassan. Sekreterare Paragrafer 20-27 Susanne Naeslund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2012-05-31 Plats och tid Ledamöter Kommunhuset Askersund, kl.09.00-12.00 Ordförande Annica Moberg, Kumla kommun Liisa Ejdenvik, Arbetsförmedlingen Anneli Moilanen, Försäkringskassan

Läs mer

Förslag till arbetsordning Leader Vättern

Förslag till arbetsordning Leader Vättern Förslag till arbetsordning Leader Vättern I arbetsordningen specificeras ansvar och uppgifter för Leader Vättern. Dessa bygger på antagna stadgar och de regler som styr arbetet med lokalt ledd utveckling.

Läs mer

Revisionsstrategi 2015-2018

Revisionsstrategi 2015-2018 1 Inledning I enlighet med god revisionssed föreslås en strategi för kommunrevisionens långsiktiga revisionsarbete under den pågående fyraårsperioden. Revisionsstrategin ska fungera som en vägledning i

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke 2011-11-16. Kommunkansliet, Hallsberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2011-08-29

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke 2011-11-16. Kommunkansliet, Hallsberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2011-08-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2011-08-29 Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga deltagande Hasselfors Wärdshus, kl.12.30-15.30 Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Sari Harju, Arbetsförmedlingen Annelie

Läs mer

Granskning av Samordningsförbundet i Ånge Revisionsrapport. LANDSTINGETS REVISORER Revisionskontoret

Granskning av Samordningsförbundet i Ånge Revisionsrapport. LANDSTINGETS REVISORER Revisionskontoret Granskning av Samordningsförbundet i Ånge 2016 Revisionsrapport LANDSTINGETS REVISORER 2017 04 28 17REV40 2(7) Innehållsförteckning 1 Bakgrund... 3 2 Syfte och övergripande revisionsfrågor... 3 3 Revisionskriterier...

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN, MÅL OCH BUDGET 2017

VERKSAMHETSPLAN, MÅL OCH BUDGET 2017 Dnr: SF16/36 VERKSAMHETSPLAN, MÅL OCH BUDGET 2017 Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje DEN 18 NOVEMBER 2016 Innehållsförteckning 1.0 VERKSAMHETSPLAN 2017... 2 2.0 VISION... 2 3.0 ÖVERGRIPANDE

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015 med budget 2015-2017

VERKSAMHETSPLAN 2015 med budget 2015-2017 VERKSAMHETSPLAN 2015 med budget 2015-2017 för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden (dnr 2014:11 / 1) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 1. Inledning Samordningsförbund

Läs mer

SJUHÄRADS SAMORDNINGSFÖRBUND TERTIALRAPPORT 2 2015

SJUHÄRADS SAMORDNINGSFÖRBUND TERTIALRAPPORT 2 2015 SJUHÄRADS SAMORDNINGSFÖRBUND TERTIALRAPPORT 2 2015 i samverkan med Sjuhärads kommuner: BOLLEBYGD BORÅS HERRLJUNGA MARK SVENLJUNGA TRANEMO ULRICEHAMN VÅRGÅRDA Sjuhärads Samordningsförbund möjliggör en effektiv

Läs mer

Verksamhetsplan 2016-2018. Budget 2016. Överförmyndarnämnden

Verksamhetsplan 2016-2018. Budget 2016. Överförmyndarnämnden Verksamhetsplan 2016-2018 Budget 2016 Överförmyndarnämnden Innehåll Planerings- och uppföljningsprocessen ----------------------------------------------------------------- 3 Omvärldsanalys --------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Genomförandeplan för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevård i Blekinge Län 2010

Genomförandeplan för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevård i Blekinge Län 2010 Genomförandeplan för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevård i Blekinge Län 2010 Olofström Sölvesborg INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund...2 Syfte...2 Projektmål...2 Tidplan...2

Läs mer

1(5) PROJEKTANSÖKAN TILL SAMORDNINGSFÖRBUNDET FINSAM I ÖREBRO PROJEKTPLAN. Datum: 2009-03-09. Projektbenämning. LÖSA-implementering

1(5) PROJEKTANSÖKAN TILL SAMORDNINGSFÖRBUNDET FINSAM I ÖREBRO PROJEKTPLAN. Datum: 2009-03-09. Projektbenämning. LÖSA-implementering Ansökan ställd av : ÖREBRO KOMMUN, ÖREBRO LÄNS LANDSTING, LOKALT FÖRSÄKRINGSCENTER ÖREBRO, ARBETSFÖRMEDLINGEN ÖREBRO SAMT STIFTELSEN ACTIVA ÖREBRO 1(5) PROJEKTANSÖKAN TILL SAMORDNINGSFÖRBUNDET FINSAM I

Läs mer

OH bilder. Former för samverkan och exempel på olika samverkansprojekt. Margareta Liljeqvist, SKL

OH bilder. Former för samverkan och exempel på olika samverkansprojekt. Margareta Liljeqvist, SKL OH bilder Former för samverkan och exempel på olika samverkansprojekt Margareta Liljeqvist, SKL Samverkan i gemensam nämnd Landstingets uppgifter enligt Hälso- och sjukvårdslagen Tandvårdslagen Smittskyddslagen

Läs mer

Samverkan, hälsa och arbetsmiljö i Jönköpings kommun

Samverkan, hälsa och arbetsmiljö i Jönköpings kommun 1 Samverkan, hälsa och arbetsmiljö i Jönköpings kommun Stadskontoret April 2007 Samverkan, hälsa och arbetsmiljö i Jönköpings kommun 2 Bakgrund FAS 05, Förnyelse Arbetsmiljö Samverkan, är ett centralt

Läs mer

Handlingsplan för sammanhållen vård och omsorg om mest sjuka äldre 2015

Handlingsplan för sammanhållen vård och omsorg om mest sjuka äldre 2015 Datum 2015-02-10 Stödstrukturen för evidensbaserad praktik inom vård, omsorg och socialtjänst, Skåne Handlingsplan för sammanhållen vård och omsorg om mest sjuka äldre 2015 Mål ur den enskildes perspektiv

Läs mer

Utökat uppdrag för vårdsamverkan Fyrbodal - samverkan Barn och Unga

Utökat uppdrag för vårdsamverkan Fyrbodal - samverkan Barn och Unga sida 1 2014-09-19 Dnr: KOMMUNSTYRELSEN TJÄNSTESKRIVELSE Utökat uppdrag för vårdsamverkan Fyrbodal - samverkan Barn och Unga På uppdrag av det Politiska Samrådet för Vårdsamverkan Fyrbodal har Mathias Lind

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN ÅR 2015 OCH LÅNGSIKTIG INRIKTNING 2016-2018 FÖR NORRA VÄSTMANLANDS SAMORDNINGSFÖRBUND (Antagen av styrelsen för NVSam 2014-11-26)

VERKSAMHETSPLAN ÅR 2015 OCH LÅNGSIKTIG INRIKTNING 2016-2018 FÖR NORRA VÄSTMANLANDS SAMORDNINGSFÖRBUND (Antagen av styrelsen för NVSam 2014-11-26) 1 Norra Västmanlands Samordningsförbund Norbergsvägen 19 737 80 Fagersta Telefon: 0736-498 499 www.samordningvastmanland.se/nv www.facebook.com/norravastmanlandssamordningsforbund VERKSAMHETSPLAN ÅR 2015

Läs mer

Värmsam D.nr10 Finsam /14

Värmsam D.nr10 Finsam /14 Värmsam D.nr10 Finsam /14 Samordningsförbundet i Värmdö Delårsrapport 2010 Samordningsförbundet i Värmdö Innehållsförteckning sida 1 Förvaltningsberättelse 3 1.1 Inledning 3 1.2 Organisation 3 2 Redovisning

Läs mer

Verksamhetsplan Budget 2013 Plan Samordningsförbundet Lycksele, LYSA

Verksamhetsplan Budget 2013 Plan Samordningsförbundet Lycksele, LYSA Verksamhetsplan Budget 2013 Plan 2014 2015 Samordningsförbundet Lycksele, LYSA Lycksele kommun, Landstinget i Västerbotten, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan Samordningsförbundet Lycksele, Lysa 1.

Läs mer

Avtalet gäller från tid för undertecknande t o m 20171231, med möjlighet till förlängning med två år åt gången.

Avtalet gäller från tid för undertecknande t o m 20171231, med möjlighet till förlängning med två år åt gången. Överenskommelse om samverkan mellan Region Östergötland och Boxholm, Finspång, Kinda, Linköping, Motala, Mjölby, Norrköping, Söderköping, Valdemarsvik, Vadstena, Ydre, Åtvidaberg och Ödeshögs kommun, avseende

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET ÅR 2019 OCH LÅNGSIKTIG INRIKTNING

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET ÅR 2019 OCH LÅNGSIKTIG INRIKTNING Södra Dalarnas Samordningsförbund c/o Avesta kommun 774 81 Avesta Tel: 0226-645 648 Mobil: 0706-38 06 17 E-post: jonas.wells@avesta.se Vision: Södra Dalarna En plats för alla! VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET

Läs mer

Verksamhets och budgetplan 2015 Samordningsförbundet Östra Östergötland

Verksamhets och budgetplan 2015 Samordningsförbundet Östra Östergötland Samordningsförbundet Östra Östergötland Verksamhets och budgetplan 2015 Samordningsförbundet Östra Östergötland 1. Inledning Samordningsförbundet Östra Östergötland är en fristående juridisk person som

Läs mer

Samverkan regionorganisationen och kommunerna i länet

Samverkan regionorganisationen och kommunerna i länet Projekt Region 2015 21 samverkan 130603 Bilaga Samverkan regionorganisationen och kommunerna i länet Bakgrund En region, en plats där människor vill leva, arbeta och bo, måste ha något att erbjuda: attraktiva

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Mälardalen

Samordningsförbundet Västra Mälardalen Samordningsförbundet Västra Mälardalen Verksamhetsplan och budget 2016 Samordningsförbundet Västra Mälardalen ska stödja människor i utanförskap till god hälsa och förvärvsarbete och därmed minska klyftorna

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsunds och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsunds och Tjörn Ales Kommun Diarienr: 2008/009-01 Kungälvs kommun Stenungsunds Kommun Tjörns Kommun Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Västra Götalandsregionen Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsunds och Tjörn

Läs mer

LOKALT SAMVERKANSAVTAL FÖR VARBERGS KOMMUN

LOKALT SAMVERKANSAVTAL FÖR VARBERGS KOMMUN 1 2012-02-24 LOKALT SAMVERKANSAVTAL FÖR VARBERGS KOMMUN INLEDNING Insatserna för samverkan, arbetsorganisation, hälsa, arbetsmiljö, rehabilitering, jämställdhet och mångfald i arbetslivet har en avgörande

Läs mer

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening -

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening - SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur föreningskunskap - att bilda förening - Innehållsförteckning Ideell förening, vad är det? 3 Hur många medlemmar måste man vara? 3 Vad krävs för att bilda en förening?

Läs mer