Varmt välkommen! Då ska du ta chansen och läsa vidare om arbetet tillsammans med oss sommaren 2016!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Varmt välkommen! Då ska du ta chansen och läsa vidare om arbetet tillsammans med oss sommaren 2016!"

Transkript

1 Varmt välkommen! Vad kul att just DU har hittat hit och är intresserad av att jobba med oss på Främby Udde Resort Är du en glad och positiv person som har lätt att skratta? Vill du vara del i något stort? Då ska du ta chansen och läsa vidare om arbetet tillsammans med oss sommaren 2016! Hur gör jag för att ansöka om ett roligt jobb på Främby Udde Resort? Vi tar endast emot ansökningar via mail David@frambyudde.com. Det är viktigt att du läser igenom informationen nedan så att du inte missar något. Det vi lägger mycket fokus på i rekryteringsprocessen är ditt intresse och personlighet då det är viktiga ingredienser för ett jobb i servicebranschen. Vad ska jag tänka på när jag söker jobb? Först och främst måste du tänka igenom om du är redo för att anta utmaningen? Det ställs höga krav på ditt engagemang och är du inte intresserad av att göra det lilla extra när det behövs så är du inte rätt för oss. Vi vill ge våra gäster en positiv upplevelse i alla möten! Ordning och reda är även viktiga egenskaper för att bygga en trivsam miljö tillsammans. Om du har drivet och intresset så är möjligheterna oändliga inom världens bästa bransch. Besöksnäringen växer, och vår anläggning lika så! Gör du bra ifrån dig hos oss kan det vara en viktig språngbräda vidare ut i arbetslivet eller kanske till och med leda till vidareutveckling inom just vårt företag. Vi samarbetar med en mängd olika aktörer, främst inom upplevelseindustrin. Jobbet hos oss är mycket mer än bara en plats i reception, köket, en som som städar hus eller Den där som hyr ut kanoter eller liknande.

2 Du kommer få frågor om allt ifrån vart de bästa cykellederna ligger i Falun? Vilka öppettider det är i Falu Gruva? Hur lång tid tar det att åka till Carl Larssongården? Hur ser fisket ut i sjön och är det värt att fiska gädda under juni månad? DVS en massvis med frågor som ingen kan lära sig under en säsong, kanske inte ens under flera år Men gemensamt med alla som jobbar hos oss på Främby Udde Resort är att vi inte svarar nej eller jag vet inte. Vi ber att få återkomma efter att vi kollat vad restaurangen serverar på onsdag, hur upplägget hos oss kan se ut för bröllop, kikat Falu Gruvas hemsida och sett deras öppettider mm. Tänk igenom vad du vill få fram i din ansökan och var även ärlig med informationen du skriver. CV, personligt brev och bild är obligatoriskt. Var personlig och berätta om dig själv, hur du är som person och vad du har för övriga intressen. Du bör också berätta varför just du vill jobba på Främby Udde Resort och varför vi ska välja just dig. Konkurrensen är som vanligt stor så det är viktigt att du fångar vårt intresse! Hur gammal ska jag vara för att få söka jobb? För att få arbeta på Främby Udde Resort behöver du vara minst 18 år. Många unga kan ha mer erfarenhet än de som är äldre. Det är personer med passande egenskaper vi söker och med erfarenheter av liknande platser/uppgifter som de hos oss har man självklart en förtur. Så tänk på att lyfta fram varför vi behöver just dig i vårt team. Hur ser rekryteringsprocessen ut? Du börjar med att skicka in ditt CV, personligt brev och en bild. Spar oss gärna raden referenser kan lämnas vid förfrågan på ditt CV, utan har du några relevanta referenser, bifoga dem, så vi ifall vi önskar kan ta kontakt och få ett utlåtande. Vi kommer därefter behandla din ansökan och ett antal intervjuer kommer genomföras under Maj månad för att plocka ut de stjärnorna vi tror passar hos oss.

3 Vad får jag för utbildning? Utbildningen och introduktionen skiljer sig beroende på vilken tjänst du har sökt. I regel tillämpar vi principen Learning By Doing och du kommer få jobba ifrån dag ett. På en relativt liten anläggning som vår, finns inte mycket tid över för utbildning i grupp utan de personer som varit hos oss en längre tid introducerar de nya. På grund av det ser vi till stor del i dina tidigare erfarenheter, så var inte sparsam i beskrivningen om vad du gjort och vad du kan ha fördel i av att jobba hos just oss på Udden. Är det svårt att få ledigt? Det beror på när du söker och hur länge du vill vara ledig. Vissa dagar är det mycket svårt att få ledigt under högsäsongen. Du kommer bli hänvisad att kontakta dina kollegor i ditt Team och se om någon kan ta de aktuella passen. Efter det ska alltid den ansvarige kontaktas för att godkänna bytet och göra schemaändringar. Eventuellt kan den ansvarige hjälpa dig om det är en skälig ledighet, t.ex. vid bröllop eller begravning. Eftersom många av er som söker inför säsongen, arbetar en så kort och intensiv period kommer inte ledighet över fem dagar att godkännas! Prioriterar man högt att vara ledig och helgerna, är detta kanske inte branschen för dig. Vi har vår bästa försäljning under fredag-söndag och det innebär följaktligen störst behov på personal dessa dagar. Hur ser arbetstiderna ut? Arbetstiderna skiljer sig emellan de som jobbar främst inom restaurang och reception! Många arbetar under dagarna och det är olika från dag till dag när man börjar och slutar. Vissa kvällar har man kvällstjänst och vissa dagar har man sovmorgon. Viktigt angående arbetstider och lika så arbetsuppgifter är att vara införstådd med att de kommer variera. Vi anställer inte väldigt många personer vilket gör att det ställer högre krav på anpassning av de som är hos oss. Är man en person som alltid räknar benhårt med att sluta den tid man står skriven till på schemat och sällan kan tänka sig att stanna kvar en halvtimme eller så för att vänta in sent ankommande gäster eller kollegor, så är man inte rätt person för denna bransch. Vi är slutna till Hotell och Restaurangs kollektivavtal (Visita) Måste jag ha mina egna kläder när jag arbetar? Ja delvis. Vi tillhanda håller dig beroende på om du ska vara i receptionen/städ eller i restaurangen med viss del av arbetskläderna. T-shirt, tjocktröja och shorts kvitterar du ut under första dagen och ska lämnas tillbaka efter avslutad anställning. Skor får du stå för själv och det kan variera vilka sorters skor som är lämpligt för dagens arbete. En stor rekommendation är att man investerar i ett par bra och luftiga träningsskor som sitter bra under dagen då det blir många timmar där man står och springer runt! Du har även ansvar för att dina arbetskläder alltid är tvättade och fräscha.

4 Varför får jag inte ha synligt piercing när jag arbetar? Främby Udde Resort har en väldig blandning av gäster, allt ifrån barnfamiljer, ungdomar, pensionärer och inte minst en stor mängd utländska gäster från olika nationer och kulturer. Alla uppskattar inte piercing och därför bär vi inte piercing när vi arbetar. Om du däremot kan ta bort piercingen under arbetstid går det bra. Det finns en rad olika arbetsuppgifter på Främby Udde Resort Gemensamt för alla som jobbar här är att vi tillsammans hjälps åt att skapa oförglömliga upplevelser för våra gäster. I ansökan skall du rangordna tre arbetsuppgifter som du tror skulle passa just dig. Alla arbetsplatser kräver speciella färdigheter men med samma stora ansvar över att allt görs rätt vid varje tillfälle! På Främby Udde Resort strävar vi alla åt samma mål = En mycket nöjd gäst! Känns det fortfarande som att det är dig vi söker? Fortsätt gärna läsa, det är inte så värst mycket kvar =)

5 Fakta om Främby Udde Resort Endast 4.5 km från Faluns centrum ligger denna pärla invid skärgårdssjön Runns strand. Vi har öppet året runt för boende i våra hotellstugor, aktiviteter för allas smaker samt inte minst för fest, konferens och events. Främby Udde Resort är ett familjeföretag som familjen Allanson startade 2005 och sedan dess är anläggningen utvecklad till en omtyckt destination för turister, företag och inte minst lokala gäster som kommer ut som för en bit mat, lite aktiviteter eller fest. Främby udde har en intressant historia med den gamla mysiga grosshandlarvillan i centrum. Villa Herdin byggdes som en sommarstuga 1897 av Oscar och Olga Herdin, ingen dålig sommarstuga minsann. Oscar var en framgångsrik affärsman i Falun och även mycket engagerad i Falu stads utveckling. Oscar och Olga bodde på Udden under somrarna och umgicks med bland annat konstnärerna Carl och Karin Larsson i Sundborn, du kan se flera roliga bilder i villans matsalar. Under talet nyttjades villan till sommarkoloni för barn från Stockholm och senare Unga örnar i Falun som hade verksamhet för barn här på udden. Vår målsättning är att Främby Udde skall vara en trevlig mötesplats för alla inom våra profilområden Idrott, Hälsa, Kultur och Miljö. Under de senaste åren har vi fått många nya vänner som vill samverka med oss inom dessa viktiga områden och vi kan tillsammans med dem bedriva ett av Sveriges mest kompletta aktivitetscenter. Vi är övertygade om att våra gäster uppskattar ett bekvämt boende i en avkopplande miljö och därför bygger vi våra hus som små villor i hög standard med alla bekvämligheter och givetvis med utsikt mot sjön Runn.

6 Vi har sålt de flesta av våra hus till privatpersoner som investeringsobjekt och även möjlighet att använda som eget semesterboende när helst önskas. Det gör att du som jobbar hos oss inte bara kommer att ha kontakt med turister, affärsresenärer och olika operatörer, utan även med dessa hus- ägare. Vi är ett mini- skistar kan man säga med en mängd olika husägare som alla hyr ut sina hs genom oss. På vintern är en av våra givna reseanledningar långfärdsskridskor, på Europas längsta naturisbanor. På och avstigning till banorna har vi precis nedanför husknuten och vår hotellby samt restaurang är öppen även vintertid, alla dagar med gott både att äta och dricka. Under vår och sommar är det kajak, kanadensare, fiske, segling, vattensport, cykling, minigolf, träning, vandring och en massa andra aktiviteter som gästerna ägnar sig åt här på och kring udden. För den som endast vill koppla av har vi bastu, badtunna, massa trevliga promenadstråk och en mysig restaurang. Vi säljer mycket av aktiviteterna, måltider och andra tilläggstjänster redan i förväg så gästen får ut så mycket som möjligt av sin vistelse hos oss, och även får njuta av så hög standard och bekvämlighet som möjligt

7 Att jobba på Främby Udde Resort Säsongsarbete på Främby Udde Resort är inte som vilket sommarjobb som helst. Här får du jobba i en unik och spännande miljö, där vad som helst kan hända. Tillsammans ska vi ge våra gäster oförglömliga minnen från just deras vistelse hos oss och här är det du som gör den stora skillnaden, så inför sommaren söker vi dig som är redo att ge våra gäster just den speciella upplevelsen! Service i toppklass Gästen är det viktigaste vi har, det måste vi alla tänka på varje dag. Vår målbild är det glada barnet (eller vuxna barnet) som besökt oss och vill komma tillbaka igen och igen. Det finns en rad olika tjänster att söka på Främby Udde Resort och säkerligen något som passar just din kompetens, personlighet och intresse. Alla platser på vår Resort är lika viktiga och därför ställer vi höga krav på alla medarbetare! Det vi strävar efter är att samtliga medarbetare gör sitt absolut bästa för att ge våra gäster service i toppklass och ett proffsigt, härligt bemötande. Du ska också vara ansvarstagande och påläst över området för att kunna ge den bästa möjliga servicen till gästen. Det krävs att alla medarbetare strävar efter samma mål, att se varje gäst som unik och en ny chans att ge dem en upplevelse de minns! Det är också viktigt att du trivs på ditt arbete och brinner för varje dag på jobbet.

8 Prestigelöshet Det som många av våra tidigare anställda brukar beskriva som positivt hos oss är stämningen. Vi som arbetar måste gå in med inställningen att alla är lika viktiga för att vi ska uppnå vårt mål med nöjda gäster. Men vi får aldrig glömma att vi som arbetar måste trivas med varandra och respektera alla som befinner sig på vår anläggning. Du som arbetar har ett ansvar för att dina kollegor trivs genom att välkomna alla i kamratskap. Gentemot en gäst som klagar så ändvänder vi inte ordet DOM om en arbetsgrupp som kanske har gjort en miss, utan VI ska lösa det som har felat eller VI ska se till att detta inte upprepas. VI är ett otroligt viktigt ord i lagbygget här på Främby Udde Resort! Vi har en dörr in på vår anläggning och oavsett om gästen är här för en kaffe, eller sitt bröllop, är gästen lika viktig för OSS. Plus, att du kan på förhand aldrig veta om det är din goda service vid den enkla fikastunden i restaurangen gör att gästen känner Här vill jag boka nästa företagskickoff för mina 50 kollegor Många nya goda bekantskaper har skapats mellan kollegor på vår anläggning och faktiskt även mer än en fortsatt romans =) Arbetsmoral Vi vill direkt klargöra att arbetsmoral är en självklarhet på en arbetsplats! Vilket företag man än arbetar för måste man visa intresse för sin arbetsuppgift och ta sitt ansvar. En anställning kräver ett extra stort engagemang från din sida och glömmer man bort det blir anställningen kortvarig. Du måste fråga dig själv om du vill arbeta i ett högt tempo utan att glömma bort arbetsmoralen? vakna på morgonen och gå till jobbet för att ta ditt ansvar jämt-emot dina kollegor och arbetsplatsen? Avsaknad av arbetsmoral och intresse syns direkt och tyvärr är det oftast kollegorna som får dra det extra tunga lasset om man själv inte orkar hjälpa till. Det är en utmaning för att skapa positiva och oförglömliga upplevelser för gästerna och kollegorna! En förklaring av ordet arbetsmoral enligt wikipedia: Arbetsmoral är en moralisk princip som förordar flit och hederligt arbete. Begreppet arbetsmoral kan också syfta på en persons eller en grupps arbetsvilja. Under en anställning hos oss är det väldigt viktigt att visa intresse för sina uppgifter och har man problem med att hitta ett bra förhållningssätt till din arbetsmoral ska vi hjälpas åt för att hitta den!

9 Nu har du fått den övergripande informationen vi anser att alla som söker jobb hos oss på Främby Udde Resort behöver inledningsvis. Det viktigaste att ta med sig är att alla, oberoende vilken roll vi har på Udden är lika viktiga i arbetet för att få en kanon-nöjd gäst! Nu hoppas vi verkligen att vi har fångat ditt intresse och att du har blivit inspirerad för att anta utmaningen med oss under sommaren 2016! Nu är det din tur att inspirera oss med din fantastiska personlighet och inställning! Har du möjligtvis blivit rekommenderad att söka ett jobb hos oss utav en bekant som tidigare arbetat hos oss vill vi gärna veta utav vem så vi kan få en referens även där. Vi hörs =)

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Bakgrund. Rikshem erbjuder sommarjobb som en del i vår CSR-satsning. 2012 anställdes 35 ungdomar i Uppsala som en första insats.

Bakgrund. Rikshem erbjuder sommarjobb som en del i vår CSR-satsning. 2012 anställdes 35 ungdomar i Uppsala som en första insats. Rikshems sommarjobb Bakgrund Rikshem erbjuder sommarjobb som en del i vår CSR-satsning. 2012 anställdes 35 ungdomar i som en första insats. 2013 anställdes ungefär 80 ungdomar på sju olika orter i landet,,,

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott.

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott. Resultat för särskilt boende 203, per kön, åldersgrupp, hälsotillstånd, 863 Hällefors F Hur bedömer du ditt allmänna hälsotillstånd? F2 Har du besvär av ängslan, oro eller ångest? gott gott Någorlunda

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16 1. Har din son deltagit som? 10 9 8 85.7% 7 3 2 Målvakt Utespelare Målvakt 14,3% Utespelare 85,7% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7

Läs mer

Snabba fakta. När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti. Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm

Snabba fakta. När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti. Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm Snabba fakta Vem: Boomerang riktar sig till dig som är Utmanarscout och Roverscout

Läs mer

Skall jag stanna eller ska jag gå? D

Skall jag stanna eller ska jag gå? D Skall jag stanna eller ska jag gå? D et är först när vi går ihop och vi blir många och starka som vi kan förändra våra villkor på arbetsplatsen. I över 100 år har facket vart med och påverkat arbetarnas

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2015 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2015. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 UPPLEVELSE AV PRAO 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO-

Läs mer

NKI - Särskilt boende 2012

NKI - Särskilt boende 2012 NKI Särskilt boende (boende) 2012 1(7) NKI - Särskilt boende 2012 Enkät till boende 1.1 Nöjd Kund Index Tabell 1.1 Färgformatering i tabellen: Genomsnitt mellan svarsalt 1 & 2 RÖD Genomsnitt mellan svarsalt

Läs mer

40-årskris helt klart!

40-årskris helt klart! 40-årskris helt klart! Oj, det kom som ett brev på posten! En stor och enorm hemsk känsla! Det var krisdags igen! Jag ville helst inte vara med, jag kände mig så totalt misslyckad mitt i mitt liv! Så här

Läs mer

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen.

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Hej! Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Att prata med en ny person kan kännas nervöst även om man som ni redan har en hel del gemensamt. Därför finns den här guiden som ska

Läs mer

Praktikintyg. Utbildning och praktik för ungdomar med sikte på JOBB!

Praktikintyg. Utbildning och praktik för ungdomar med sikte på JOBB! Praktikintyg Utbildning och praktik för ungdomar med sikte på JOBB! Syfte med dagen Att öka chanserna att få jobb Hur? Att fram intyg som visar vad du kan och har gjort Att förstå praktikintyg och arbetsintyg

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

En annan mycket roligare del i arbetet var att jag ofta fick följa med min handledare ut på

En annan mycket roligare del i arbetet var att jag ofta fick följa med min handledare ut på Manpower Student är ett eget bolag och en egen avdelning inom Manpower. Manpower är världsledande när det gäller arbetsmarknadsrelaterade tjänster som rekrytering, uthyrning och jobbförmedling. De finns

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Case: Kundservice. Vad är det som idag kan kallas service? Madeleine Lindqvist 2009-08-03

Case: Kundservice. Vad är det som idag kan kallas service? Madeleine Lindqvist 2009-08-03 1 Vad är det som idag kan kallas service? Madeleine Lindqvist 2009-08-03 I alla tider har människor varit krävande och förväntat sig bland det bästa, men aldrig förr, som i dag har service betytt så mycket.

Läs mer

miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad

miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad Huddingetrainee: miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad Ska skriva ett examensjobb och har inget emot att få betalt för det Vill

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2015 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun 2015-12-08 1 Arbetsmarknadsenheten skickade per brev ut totalt 60 enkäter, i samband med de två arbetsperiodernas

Läs mer

Personal Strategerna. Anställningsintervjun. Hur du gör ett första gott intryck

Personal Strategerna. Anställningsintervjun. Hur du gör ett första gott intryck Kapitel 10. Sid 1 Anställningsintervjun. Hur du gör ett första gott intryck Kom ihåg följande vid intervjun: Du har bara trettio sekunder på dig att göra ett bestående intryck. Forskning har visat att

Läs mer

TILL DIG SOM ARBETSGIVARE. PRAO I PRAKTIKEN Tips och information för dig som tar emot prao-elever

TILL DIG SOM ARBETSGIVARE. PRAO I PRAKTIKEN Tips och information för dig som tar emot prao-elever TILL DIG SOM ARBETSGIVARE PRAO I PRAKTIKEN Tips och information för dig som tar emot prao-elever PRAO I PRAKTIKEN 1 Vägen till besöksnäringen börjar hos dig Dagens elever är framtidens medarbetare och

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

4 av 5 svarat= 80 % 8 av 10 svarat: 80 % Kön Kvinna 22 1 4 15 9 49% 51 Man 15 3 4 20 12 51% 54 Totalsumma: 105. svar ej i samma frekvens

4 av 5 svarat= 80 % 8 av 10 svarat: 80 % Kön Kvinna 22 1 4 15 9 49% 51 Man 15 3 4 20 12 51% 54 Totalsumma: 105. svar ej i samma frekvens 2007 års brukarundersökning socialpsykiatriska området. 12 frågor 37 av 66 56 % 4 av 5 80 % 8 av 10 svarat: 80 % 35 av 47 svar= 74% 22 av 24 92% 106 av 152 70 % svarsfrekvens Ålder 18-35 år 2 1 2 10 2

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba Innehållsförteckning Välkommen... 1 Innan ditt sommarjobb... 2 Under ditt sommarjobb... 3 Första arbetsdagen... 3 Arbetsuppgifter... 3 Rutiner...

Läs mer

Intervju med Elisabeth Gisselman

Intervju med Elisabeth Gisselman Sida 1 av 5 Intervju med Elisabeth Gisselman 1. Tre av fyra personer hemlighåller psykisk ohälsa för sin omgivning på grund av rädsla för diskriminering och avståndstagande varför är vi så rädda för psykisk

Läs mer

Vandrande skolbussar Uppföljning

Vandrande skolbussar Uppföljning Fariba Daryani JANUARI 2007 Vandrande skolbussar Uppföljning När man börjat blir man fast (Förälder i Vandrande skolbuss) Att gå med Vandrande skolbussen är något vi ser fram emot (Barn i Vandrande skolbuss)

Läs mer

Karriär och förälder. För dig som väntar barn, är föräldraledig eller har barn och arbetar

Karriär och förälder. För dig som väntar barn, är föräldraledig eller har barn och arbetar Karriär och förälder För dig som väntar barn, är föräldraledig eller har barn och arbetar Vilka möjligheter har du som förälder att få en bra balans mellan arbetsliv och familj? Lathund för dig som väntar

Läs mer

Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn. Lyssna på barnen

Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn. Lyssna på barnen Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn Lyssna på barnen 1 En tanke att utgå ifrån För att förstå hur varje unikt barn uppfattar sin specifika situation är det

Läs mer

JÖNKÖPING ELITE STORA HOTELLET FREDAG 4 MARS

JÖNKÖPING ELITE STORA HOTELLET FREDAG 4 MARS Du är inbjuden till... 2016 JÖNKÖPING ELITE STORA HOTELLET FREDAG 4 MARS NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den 4 mars är det dags för HR-Dagen på Elite Stora Hotellet i Jönköping. Vi hälsar er varmt välkomna

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

SKEPPISUTBILDNING 2013

SKEPPISUTBILDNING 2013 SKEPPISUTBILDNING 2013 Hej medlem! Du får det här brevet eftersom du har varit deltagare på våra läger, och nu har blivit tillräckligt gammal för att söka till årets skeppisutbildning. Skeppisutbildning

Läs mer

BYGGRITNING FÖR VÅRT VARUMÄRKE.

BYGGRITNING FÖR VÅRT VARUMÄRKE. BYGGRITNING FÖR VÅRT VARUMÄRKE. Vårt varumärke är så mycket mer än en logotyp och det vi bygger. Det är summan av de förväntningar och känslor som väcks när man tänker på oss vad som förväntas av oss,

Läs mer

TD ungdomsprojekt. Uppföljning september 2015

TD ungdomsprojekt. Uppföljning september 2015 TD ungdomsprojekt Uppföljning september 2015 Innehåll Sammanfattning... 2 Bakgrund... 2 Syfte... 2 Metod... 2 Resultat... 3 Upplevelsen av att arbeta på TD-enheten... 3 Vikten av att få ett sådant här

Läs mer

Formel 1 resor till Spanien & Barcelona guide för resan

Formel 1 resor till Spanien & Barcelona guide för resan Formel 1 resor till Spanien & Barcelona guide för resan 2015 05 29 Inga kommentarer Guide för Formel 1 resor till Spanien & Barcelona Om du inte har varit på Formel 1 resa till Spanien & Barcelona kommer

Läs mer

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman v.26, 27 & 31. Var informationen innan kollot tillräcklig? (57 svar) 60 50 40 30 20 10 0 Ja (98%, 56 st) Nej (2%, 1 st) Om nej, vad

Läs mer

Bättre Självförtroende NU!

Bättre Självförtroende NU! Bättre Självförtroende NU! AV: Dennis Danielsson En bok om att hitta, skapa eller ta tillbaka ett självförtroende på topp. Boktitel: Bättre Självförtroende NU! Copyright 2012, Dennis Danielsson Omslagsdesign:

Läs mer

Huddingetrainee: ingenjör och arkitekt

Huddingetrainee: ingenjör och arkitekt Huddingetrainee: ingenjör och arkitekt Till dig som ska börja ditt sista år på en arkitekt- eller ingenjörsutbildning inom Lantmäteri, Mark & Fastighetsjuridik, Väg & Vatten, GIS eller Samhällsplanering.

Läs mer

Vi måste tyvärr meddela att lössen är tillbaka. Vi ber er att kolla och luskamma barnen.

Vi måste tyvärr meddela att lössen är tillbaka. Vi ber er att kolla och luskamma barnen. Månadsblad november/december 2015 Hej alla föräldrar! Nu går det mot juletid och ledighet. Här kommer terminens sista brev. Vi vill tacka er alla föräldrar för ett fint och bra samarbete. Vi ser fram emot

Läs mer

ELEVHJÄLP. Diskussion s. 2 Åsikter s. 3. Källkritik s. 11. Fördelar och nackdelar s. 4. Samarbete s. 10. Slutsatser s. 9. Konsekvenser s.

ELEVHJÄLP. Diskussion s. 2 Åsikter s. 3. Källkritik s. 11. Fördelar och nackdelar s. 4. Samarbete s. 10. Slutsatser s. 9. Konsekvenser s. Källkritik s. 11 Diskussion s. 2 Åsikter s. 3 Samarbete s. 10 Slutsatser s. 9 ELEVHJÄLP Fördelar och nackdelar s. 4 Konsekvenser s. 5 Lösningar s. 8 Perspektiv s. 7 Likheter och skillnader s. 6 1 Resonera/diskutera/samtala

Läs mer

Arbetsliv. Rapport: Lyckliga arbetsplatser. Maj 2007, Markör Marknad och Kommunikation AB. Rapport Lyckliga arbetsplatser 2007

Arbetsliv. Rapport: Lyckliga arbetsplatser. Maj 2007, Markör Marknad och Kommunikation AB. Rapport Lyckliga arbetsplatser 2007 Arbetsliv Rapport: Lyckliga arbetsplatser Maj 27, Markör Marknad och Kommunikation AB Rapport Lyckliga arbetsplatser 27 Markör Marknad och Kommunikation AB, Box 396, 71 47 Örebro Telefon: 19-16 16 16.

Läs mer

Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016.

Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016. 2016-05-22 Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016. Enkäten avser Språksatsningens bokpåsar. 101 föräldrar har svarat på enkäten. 1. Har du och ditt barn

Läs mer

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning februari/mars 2013 Dnr 2/19 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte och mål... 3 Sammanfattning

Läs mer

Verktyg för Achievers

Verktyg för Achievers Verktyg för Achievers 2.5. Glöm aldrig vem som kör Bengt Elmén Sothönsgränd 5 123 49 Farsta Tel 08-949871 Fax 08-6040723 http://www.bengtelmen.com mailto:mail@bengtelmen.com Ska man kunna tackla sina problem

Läs mer

Har du funderat något på ditt möte...

Har du funderat något på ditt möte... Har du funderat något på ditt möte... med mig? Så vill jag bli bemött som patient inom psykiatrin. projektet Bättre psykosvård Har du sett rubriker som de här? troligen inte. De här rubrikerna är ovanligt

Läs mer

Hitta kunder som frilansare

Hitta kunder som frilansare Hitta kunder som frilansare Hitta kunder som frilansare 4 Att livnära sig som frilansare, genom att ta långa- eller kortsiktiga uppdrag, är en allt vanligare arbetsform. På Billogram träffar vi många frilansare,

Läs mer

Ärende 3 Utvärdering av feriearbeten

Ärende 3 Utvärdering av feriearbeten Ärende 3 Utvärdering av feriearbeten Utvärdering feriearbete 2015 1. Hur har du blivit bemött av personalen på arbetsplatsen? 2. Hur har handledningen på arbetsplatsen varit? 3. Har arbetsuppgifterna varit

Läs mer

Likabehandling och trygghet 2015

Likabehandling och trygghet 2015 Likabehandling och trygghet 2015 1 Jag är Man 58 48,3 Kvinna 58 48,3 Jag avstår från att definiera 4 3,3 mig Total 120 100 100% (120/120) 2 Det känns bra att gå i skolan Alltid 46 38,3 Oftast 55 45,8 Ibland

Läs mer

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ!

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! High School ansvar trygghet kvalitet sedan 1958 www.sts.se ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! Att få ta emot en utbytesstudent innebär ett kulturellt utbyte på hemmaplan. Tänk att få prata ett annat språk

Läs mer

81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten.

81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten. Föräldraenkät 2015 81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten. Är du/ni nöjda med verksamheten på Melliz och det utbud av aktiviteter som erbjuds? 6% 49% 45% Uppfattar

Läs mer

Rapport från besök i Rameshwari school, Khamare 14-16 oktober 2011

Rapport från besök i Rameshwari school, Khamare 14-16 oktober 2011 Rapport från besök i Rameshwari school, Khamare 14-16 oktober 2011 Jag, Jenny Adhikari, min man MadhuSudan, samt vår halvåriga dotter Agnes i sällskap med två svenska kvinnor vid namn Isabella och Veronique,

Läs mer

Föräldraträffar Viktigt för våra barn och ungdomar

Föräldraträffar Viktigt för våra barn och ungdomar Ungt Fokus Föräldraträffar Viktigt för våra barn och ungdomar Ungt Fokus Föräldraträffar på skola/förskola är ett bra forum för att stärka föräldrarna i sin föräldraroll Föräldrarna är viktigast för barnen/ungdomarna,

Läs mer

Dagverksamhet för äldre

Dagverksamhet för äldre Äldreomsorgskontoret Dagverksamhet för äldre Delrapport med utvärdering Skrivet av Onerva Tolonen, arbetsterapeut, 2010-08-09 Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Vilka problem ville vi åtgärda?...3 1.2 Vad vill

Läs mer

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna!

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna! NY I TOLGS SOCKEN? Bott här ett tag, men har inte riktigt koll på vad som finns och sker i Tolg? Välkommen på info-träff söndagen den 22 mars kl 15.00 i Föreningslokalen! Nummer 1 2015 På plats finns glada

Läs mer

Vi vill anställa dig efter praktiken!

Vi vill anställa dig efter praktiken! Vi vill anställa dig efter praktiken! Vi är ett av Sveriges ledande säljbolag ProAd är ett mediebolag som säljer annonsering på våra hemsidor Vår bransch, digitala medier, är en snabb och intensiv bransch

Läs mer

La Manga Training Camp

La Manga Training Camp TUFFA TRÄNINGSPASS SOL RELAX GOD MAT SPANIEN - 21-28 SEPTEMBER, 2016 La Manga Training Camp Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både

Läs mer

Patientenkät öppenvård Samtliga enkäter Sjukgymnastik och Arbetsterapi 2010

Patientenkät öppenvård Samtliga enkäter Sjukgymnastik och Arbetsterapi 2010 1(14) 1. Man eller kvinna? 1. Man 363 44 2. Kvinna 463 56 Antal ej angivit svar: 14 av 840 (=1,67%). Antal svarande: 826. 2(14) 2. Ålder? 1. under 20 år 16 2 2. mellan 21-40 år 166 20 3. mellan 41-60 år

Läs mer

Välkommen till Uppsala!

Välkommen till Uppsala! Välkommen till Uppsala! Reccekommittén vill hjärtligen inte bara gratulera dig som blivit antagen till Sveriges bästa juristutbildning, utan även välkomna Dig till landets bästa studentstad. Innan du slängs

Läs mer

Öppna ditt hem för någon som behöver det. Bli familjehem, kontaktfamilj, stödfamilj eller kontaktperson.

Öppna ditt hem för någon som behöver det. Bli familjehem, kontaktfamilj, stödfamilj eller kontaktperson. Öppna ditt hem för någon som behöver det. Bli familjehem, kontaktfamilj, stödfamilj eller kontaktperson. Öppna ditt hem för någon som behöver det. Vi behöver dig som kan finnas där när det blir jobbigt,

Läs mer

PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk vecka 15!

PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk vecka 15! BSF Lunds stad Tunaskolan Ann-Helén Oldenby studie- och yrkesvägledare 046 35 76 81, ann-helen.oldenby@lund.se PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk

Läs mer

Förarbete, planering och förankring

Förarbete, planering och förankring Förarbete, planering och förankring Förarbete, planering och förankring Att arbeta med vilka etiska värden och normer som ska känneteckna den äldreomsorgsverksamhet vi arbetar i och hur vi konkret ska

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 201120 Innehåll Skandinavisk Sjukvårdsinformations Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal

Läs mer

Golf för företagsamma

Golf för företagsamma Golf för företagsamma En dålig dag på golfbanan kan vara bättre än en bra dag på jobbet Golf är mer än bara en sport. Golf är en enastående social aktivitet, ett spel som skapar möten människor emellan,

Läs mer

PRAO. PP Av Michaela Bärlund, Studie- och yrkesvägledare (2015), reviderad av Moa Bergendahl (2015-2016)

PRAO. PP Av Michaela Bärlund, Studie- och yrkesvägledare (2015), reviderad av Moa Bergendahl (2015-2016) PRAO PP Av Michaela Bärlund, Studie- och yrkesvägledare (2015), reviderad av Moa Bergendahl (2015-2016) VAD ÄR MENINGEN MED PRAO? Praktisk arbetslivsorientering - Hur fungerar arbetslivet! - Hur beter

Läs mer

Leken att tänka på vid lektillfällen

Leken att tänka på vid lektillfällen Leken att tänka på vid lektillfällen Man slutar inte att leka för att man blir gammal - man blir gammal för att man slutar att leka! / George Bernard Shaw Play is the first eductor / Baden -Powell Varför

Läs mer

Mål för verksamheten på avdelning Myran

Mål för verksamheten på avdelning Myran Mål för verksamheten på avdelning Myran Vi hälsar er och ert barn välkomna till avdelning Myran på Syrsans förskola. Här på förskolan vill vi ge barnen en trygghet men också en stimulerande verksamhet

Läs mer

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Vi har fått in svar från 27 föräldrar. Vi har ca 70 barn i fyran och femman, resten är sexor. Alla frågor kunde ni svara på med ett

Läs mer

Betyg E (med tvekan) : (= Eleven beskriver mest med egna ord hur man upplevt träningen)

Betyg E (med tvekan) : (= Eleven beskriver mest med egna ord hur man upplevt träningen) Betyg E (med tvekan) : (= Eleven beskriver mest med egna ord hur man upplevt träningen) Utverdering det har gott bra med träningen. jag tycker att det var kul att träna och så var det skönt att träna.

Läs mer

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar.

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar. Ängsgårds förskola Om Ängsgårds förskola Ängsgårds förskola ligger på Ängsgårdsvägen mitt emot Vallås kyrka. Det är lätt att ta sig hit. Vi har busshållplats precis utanför och flera cykel- och gångbanor.

Läs mer

Lupp 2009. Är du berättigad till skolskjuts (gäller inte dig som har vinterskolskjuts) Hur väl stämmer skolskjutsen med ditt schema?

Lupp 2009. Är du berättigad till skolskjuts (gäller inte dig som har vinterskolskjuts) Hur väl stämmer skolskjutsen med ditt schema? Lupp 2009 Är du berättigad till skolskjuts (gäller inte dig som har vinterskolskjuts) A. JA 194 36,7 B. NEJ 334 63,3 Total 528 100 100% (528/528) Hur väl stämmer skolskjutsen med ditt schema? A. Bra 129

Läs mer

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016 SKAPANDE SKOLA Projektet är avslutat och var mycket uppskattat av eleverna! Filmerna finns på erikhedman.com. SMILE Månadens ord är MEDMÄNSKLIG- HET och vi arbetar med färdigheten att visa att man tycker

Läs mer

Lika eller olika? Hur företagare och unga ser på löner och anställning ELIN BENGTSSON DECEMBER, 2009

Lika eller olika? Hur företagare och unga ser på löner och anställning ELIN BENGTSSON DECEMBER, 2009 Lika eller olika? Hur och ser på löner och anställning ELIN BENGTSSON DECEMBER, 9 Lika eller Olika? 1 Sammanfattning Lika eller olika? Ganska lika faktiskt. Unga kan inte bara tänka sig lägre ingångslön,

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN Hej! Vad roligt att Du ska komma till Västanvind. Vår förskola startade 1987 av lärare på skolan för att möjliggöra folkhögskolestudier även för döva som har barn. Teckenspråket

Läs mer

FANTASIA FANATIC XXIX INFORMATIONSHÄFTE

FANTASIA FANATIC XXIX INFORMATIONSHÄFTE FANTASIA FANATIC XXIX INFORMATIONSHÄFTE 9-10 APRIL, 2016 DRAGONSKOLANS GYMNASTIKSAL UMEÅ, SVERIGE WWW.FANTASIASPEL.SE BILJETTER KOSTAR 300:-, MER INFORMATION OM ANMÄLAN HITTAR NI PÅ SIDAN 2 Innehållsförteckning:

Läs mer

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Utvärdering läger 1, Flatön 2013 30 deltagare har svarat på Före 30 deltagare har svarat på Efter (En person svarade inte på självkänsla varken före eller efter ) Förmågor:

Läs mer

Bävernytt. ordförande h a r o r d e t. Din lokala nyhetskälla. Nr 1 - Feb 2008. Du som Medlem är Inbjuden till:

Bävernytt. ordförande h a r o r d e t. Din lokala nyhetskälla. Nr 1 - Feb 2008. Du som Medlem är Inbjuden till: Bävernytt Din lokala nyhetskälla Nr 1 - Feb 2008 Du som Medlem är Inbjuden till: ordförande h a r o r d e t Styrelsens arbete efter jul och nyår flyter på för fullt. Vi har många bollar i luften. Om inte

Läs mer

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig.

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. Pedagogens manus till BILDSPEL 3 KROPPEN OCH RÖRELSE 1. Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. 2. Manus: Från 12 års

Läs mer

Övningar till avsnitt 3 - Leva inifrån och ut

Övningar till avsnitt 3 - Leva inifrån och ut Övningar till avsnitt 3 - Leva inifrån och ut I den första övningsdelen började du stärka din självbild bland annat med hjälp av en lista med positiva affirmationer anpassade just för dig. Förhoppningsvis

Läs mer

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande!

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande! SLUTRAPPORT HAGGE SOMMARCAFE Projektets namn Genomförare Mitt sommarprojekt/ Hagge sommarcafé Selma Hedberg Hur fick du idén till Hagge sommarcafé? Jag fick idén till caféet tack vare att jag bor i Hagge,

Läs mer

Månadsbrev. Tid: tisdagen den 3 juni klockan 20.00 Plats: www.cykelklubben.se

Månadsbrev. Tid: tisdagen den 3 juni klockan 20.00 Plats: www.cykelklubben.se Månadsbrev 0608 Över 4 000 medlemmar Kan du tänka dig! Just nu är vi över fyra tusen medlemmar på Cykelklubben.se och fortfarande strömmar det in nya medlemmar varje dag. Detta ska vi fira med ett par

Läs mer

Om skaparen. Tomas Öberg är idag entreprenör, föreläsare och på gång med sin första självbiografi Ilska, kärlek och framgång från insidan och ut.

Om skaparen. Tomas Öberg är idag entreprenör, föreläsare och på gång med sin första självbiografi Ilska, kärlek och framgång från insidan och ut. Om skaparen Tomas vet exakt vad han pratar om eftersom allt han förmedlar är självupplevt. Å ena sidan Mr Destruktiv med droger, slagsmål, mobbing och självhat i bagaget. Å andra sidan en stark vilja att

Läs mer

Roligaste Sommarjobbet 2014

Roligaste Sommarjobbet 2014 Roligaste Sommarjobbet Q Vilket program har du deltagit i? Svarade: Hoppade över: RS Nacka sv al RS Arboga/Köping/Kungsör RS Avesta RS Enköping RS Falun RS Heby RS Håbo RS Mora RS Nacka RS Sigtuna RS Skövde

Läs mer

En vanlig dag på jobbet

En vanlig dag på jobbet En vanlig dag på jobbet Läs texten många gånger! Träna på att läsa meningarna högt tio gånger. Morgon Mitt alarm ringer klockan 05.20. Jag brukar ligga kvar en stund och tänka på vad jag ska göra under

Läs mer

Välkommen som förälder till barn i Lerums Tennisklubb

Välkommen som förälder till barn i Lerums Tennisklubb Välkommen som förälder till barn i Lerums Tennisklubb Vi tycker det är roligt att ditt barn valt att spela tennis i Lerums Tennisklubb. Något som förhoppningsvis kommer att pågå under många år framöver.

Läs mer

Våren är här och vi har kickat igång rejält!

Våren är här och vi har kickat igång rejält! Våren är här och vi har kickat igång rejält! I DETTA NYHETSBREV: Rädda Barnen Lund söker praktikant för HT2014 s. 2 Hallå där... Lovisa Harfeldt s. 3 Hänt i Mars s. 4 Händer i April s. 6 Kalendarie för

Läs mer

5 vanliga misstag som chefer gör

5 vanliga misstag som chefer gör 5 vanliga misstag som chefer gör och vad du kan göra för att undvika misstagen! www.helenastrom.se Telefon: +46(0)704 32 83 08 Inledning Först tänkte jag ge mina fem bästa tips till ledare. Men jag kom

Läs mer

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin!

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin! Hallojs! En reseberättelse om Irland Jag heter Fabian, går tredje året på Datateknik ute i Kista och tänkte berätta om min förra höst, då jag var i Irland och lekte runt! Varför Irland kanske man frågar

Läs mer

GOLFINSPIRATION 2015. Inledning. Släpp kontrollen

GOLFINSPIRATION 2015. Inledning. Släpp kontrollen GOLFINSPIRATION 2015 Inledning Släpp kontrollen En golfsving är en komplex rörelse. Med många tankar, muskler och flera kroppsdelar involverade ska vi träffa en liten boll med ett verktyg som bara är 1

Läs mer

Grundskoleprogram 2012

Grundskoleprogram 2012 Grundskoleprogram 2012 Välkommen till Made by Kungsbackas inspirationsdag 2012. Dagen ska inspirera, väcka tankar och utöka kunskaper om olika yrken, branscher, företagande och samverkan mellan skola,

Läs mer

Barnkonventionen i praktiken

Barnkonventionen i praktiken Barnkonventionen i praktiken Skribenter Meimone Johansson, Pontus Segefalk, Anna Gullberg Zilan Isik, Alexander Mogren, Kiana Favre Sida 1 Vi är sex ungdomar som under två veckor har sommarjobbat som kommunutvecklare

Läs mer

Skulle Du vara intresserad av vårdnadsbidrag om det införs på Gotland?

Skulle Du vara intresserad av vårdnadsbidrag om det införs på Gotland? Barn- och utbildningsförvaltningen Utvecklingsavdelningen/GCN 2008-08-27 Skulle Du vara intresserad av vårdnadsbidrag om det införs på Gotland? Sammanställning av enkät till föräldrar om intresset för

Läs mer

Åker igenom samtliga sträckor, men finner till vår besvikeslse att det inte finns speciellt mycket sevärt på denna tävling, fastnade för en vänster

Åker igenom samtliga sträckor, men finner till vår besvikeslse att det inte finns speciellt mycket sevärt på denna tävling, fastnade för en vänster Så var det då dags att för första gången sammanfatta händelserna för en rallyfantast, s k gam, detta utspelade sig under en helg och beskriver många tankar och känslor upplevda under en och samma helg...

Läs mer

The National Institute of Child Health and Human Development (NICHD) Protocol: Intervjuguide

The National Institute of Child Health and Human Development (NICHD) Protocol: Intervjuguide The National Institute of Child Health and Human Development (NICHD) Protocol: Intervjuguide This Swedish version is based on the English version available on the NICHD Protocol website (www.nichdprotocol.com).

Läs mer

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK VIKSJÖ GK NR 7, 2012 JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK Juniorverksamheten på Viksjö GK Målsättning: Att kunna vara en idrottare i golf! Stödja barn och ungdomars utveckling från Golfkul till Knatte mot Elit! Ledare

Läs mer

Resebrev 14 september - 15 oktober, Sicilien runt

Resebrev 14 september - 15 oktober, Sicilien runt Resebrev 14 september - 15 oktober, Sicilien runt Från Malta o till Sicilien är det bara en Skagen resa i våra mått, det skuttet tog vi den 14 september o hamnade i viken Rada Di Portopalo på södra delen

Läs mer

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS Christoffer Mellgren Roller: 3 kvinnor, 3 män Helsingfors 060401 1. MOTELLET. (Ett fönster står öppet mot natten. Man hör kvinnan dra igen det, och sedan dra

Läs mer

Berlinmuren Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande.

Berlinmuren Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande. Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande. Ämne: Historia Arbetssätt: Läsa in mig på ämnet, både genom böcker(om det går) och

Läs mer

KARTLÄGGNING INFÖR OCH UNDER INDIVIDPLAN

KARTLÄGGNING INFÖR OCH UNDER INDIVIDPLAN KARTLÄGGNING INFÖR OCH UNDER INDIVIDPLAN Till dig som förälder/annan vuxen Inom Barn- och ungdomshabiliteringen ser vi det som viktigt att barnen och ungdomarna får vara delaktiga så mycket som möjligt

Läs mer