Vanliga frågor och svar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vanliga frågor och svar"

Transkript

1 Vanliga frågor och svar Innehåll Frågor beträffande blankett Frgl - Fastighetsregleringar... 2 Frågor beträffande blankett L - Lagfarna lantbruksköp... 5 Frågor beträffande blankett R - Ridhus bestånd... 9

2 Frågor beträffande blankett Frgl - Fastighetsregleringar Finns det förseningsavgift?/vad händer om jag inte skickar in blanketten? Fastighetsägare är enligt lag skyldiga att lämna de berörda uppgifterna. Syftet är att få så rättvisande taxeringsvärden som möjligt. Om du som fastighetsägare inte skickar in blanketten eller om blanketten skickas in tom kommer du att få en påminnelseblankett. När ska jag lämna in blanketten? När är senaste inlämningsdag? Senaste inlämningsdag är förtryckt uppe till vänster på blankettens första sida. Kan jag få uppskov? Om du inte har möjlighet att skicka in blanketten i tid meddela detta till Lantmäteriet. E-post: lantbruk@lm.se Tel: Varför har jag fått två blanketter? Om du har fått blanketten vid två olika tillfällen kan det bero på att du inte har skickat in den första blanketten, skickat in den för sent eller skickat in den utan uppgifter och därigenom fått en påminnelse. Den senaste utskickade blanketten är då markerad med texten PÅMINNELSE. Varför fick inte jag som delägare någon blankett? delägarna. Det kan vara den som i registret står först utav ägarna. Jag äger den minsta andelen i fastigheten och har inget ansvar för verksamheten. Varför är det jag som får blankett men inte de andra delägarna? delägarna. Det kan vara den som i registret står först utav ägarna. Om du inte själv kan svara på uppgifterna, be den av delägarna som bäst kan besvara blanketten att göra det. 2(10)

3 Fastigheten ska rivas/renoveras. Hur ska jag fylla i blanketten? Tala om det under "Lämna övriga uppgifter", skicka sedan in blanketten. Kan jag göra ändringar/kompletteringar trots att jag redan har skickat in blanketten? Kontakta Lantmäteriet via telefon eller e-post med de uppgifter som blanketten ska ändras/kompletteras med. Vi kan även bistå med att skicka en ny blankett. Varför stämmer inte uppgifterna på blanketten? Förtryckta uppgifter kan ha blivit inaktuella genom förändringar som inte förts in i förättningsakten i Lantmäteriets arkiv varifrån uppgifterna hämtas. Om de förtryckta uppgifterna inte stämmer är det viktigt att du som fastighetsägare rättar felaktiga uppgifter. Vad ska uppgifterna på blanketten användas till? De uppgifter som lämnas kommer att användas i förberedelsearbetet inför den förtida fastighetstaxeringen år 2017 av lantbruk för att kunna fastställa korrekta värdenivåer. Vad ska jag fylla i på blanketten? 1. Börja med att kontrollera förtryckta uppgifter. Rätta om någon av de förtryckta uppgifterna är felaktiga eller om något saknas. 2. Svara på Ja- och Nej-frågorna (kryssfrågorna). 3. Fördela ut den totala arealen på de olika ägoslagen (produktiv skogsmark, skogligt impediment, Biotopskyddsområde/Naturreservat, Åkermark, Betesmark). 4. Ange virkesförrådet om det finns en skogsareal. 5. Fördela ut det totala virkesförrådet på barrskog och lövskog om skogsarealen är 30 ha eller mer. 6. Skriv under blanketten med namn, telefon och eventuell e-postadress. Vad ingår i totalareal? Den totala arealen är den totala markareal som vid en fastighetsreglering överförts från en fastighet till en annan. Den totala arealen ska vara summan av arealen för skog, skogsimpediment, åker och bete. 3(10)

4 Varför finns inga uppgifter förtryckta för skogsimpediment, skogs- åker- och betesmark på fastighetsregleringsblanketten? Den förtryckta totala arealen på blanketterna är hämtad från Lantmäteriets arkivakter. I de flesta fall får man ingen information om vilket/vilka ägoslag som varit föremål för regleringen utan endast en totalareal. För att få kännedom om detta vill vi att ni ska fördela ut den totala arealen på de olika ägoslagen. På fastigheten står en lada i ett sådant dåligt skick att den ska rivas. Bör jag svara Ja på frågan om bebyggelse ingår i köpet? Med byggnad avses byggnad/byggnader som har ett ekonomiskt värde. Anser du att byggnaden/byggnaderna har påverkat priset, svara Ja på frågan om byggnad ingår i köpet. Jag saknar uppgifter om hur det totala virkesförrådet är fördelat på barr och lövskog. Hur ska jag fylla i blanketten? För de lantbruksfastigheter som har en skogsmarksareal som understiger 30 ha behöver inte virkesförrådet anges uppdelat på barr och löv. Ange däremot det totala virkesförrådet. För de lantbruksfastigheter som har en skogsmarksareal som överstiger 29 ha, gör en bedömning av virkesförrådets storlek för barr respektive lövskog. Ange det totala virkesförrådet och tala om svårigheten att dela upp virkesförrådet på barr och löv under "Lämna övriga uppgifter". I den markareal som överförts ingår mark för kraftledningsgator. Vart ska jag redovisa det? Ingår det mark som inte utgör något av ägoslagen produktiv skogsmark, biotopskyddsområde/naturreservat, skogligt impediment, åkermark och betesmark ange det under Lämna övriga uppgifter. Övrig mark kan vara mark för - vägar, järnvägar och kanaler - ekonomibyggnader - kraftledningsgator - öppna diken, brukningshinder m.m. 4(10)

5 Frågor beträffande blankett L - Lagfarna lantbruksköp Finns det förseningsavgift?/vad händer om jag inte skickar in blanketten? Fastighetsägare är enligt lag skyldiga att lämna de berörda uppgifterna. Syftet är att få så rättvisande taxeringsvärden som möjligt. Om du som fastighetsägare inte skickar in blanketten eller om blanketten skickas in tom kommer du att få en påminnelseblankett. När ska jag lämna in blanketten? När är senaste inlämningsdag? Senaste inlämningsdag är förtryckt uppe till vänster på blankettens första sida. Kan jag få uppskov? Om du inte har möjlighet att skicka in blanketten i tid meddela detta till Lantmäteriet. E-post: lantbruk@lm.se Tel: Varför har jag fått två blanketter? Om du har fått blanketten vid två olika tillfällen kan det bero på att du inte har skickat in den första blanketten, skickat in den för sent eller skickat in den utan uppgifter och därigenom fått en påminnelse. Den senaste utskickade blanketten är då markerad med texten PÅMINNELSE. Varför fick inte jag som delägare någon blankett? delägarna. Det kan vara den som i registret står först utav ägarna. Jag äger den minsta andelen i fastigheten och har inget ansvar för verksamheten. Varför är det jag som får blankett men inte de andra delägarna? delägarna. Det kan vara den som i registret står först utav ägarna. Om du inte själv kan svara på uppgifterna, be den av delägarna som bäst kan besvara blanketten att göra det. 5(10)

6 Fastigheten ska rivas/renoveras. Hur ska jag fylla i blanketten? Tala om det under "Lämna övriga uppgifter", skicka sedan in blanketten. Kan jag göra ändringar/kompletteringar trots att jag redan har skickat in blanketten? Kontakta Lantmäteriet via telefon eller e-post med de uppgifter som blanketten ska ändras/kompletteras med. Vi kan även bistå med att skicka en ny blankett. Jag känner inte igen den förtryckta fastighetsbeteckningen? Köpet kan bestå av flera fastigheter, dock förtrycks bara en fastighetsbeteckning på blanketten. Vad ska uppgifterna på blanketten användas till? De uppgifter som lämnas kommer att användas i förberedelsearbetet inför den förtida fastighetstaxeringen år 2017 av lantbruk för att kunna fastställa korrekta värdenivåer. Behöver jag fylla i blanketten om fastigheten är såld och jag inte är ägare längre? Ja, om fastigheten är såld nyligen och du har uppgifter om virkesförrådets storlek vid köpetidpunkten (gäller endast lantbruksfastigheter med produktiv skogsmark). Har du inte tillgång till virkesförrådet vid köpetidpunkten, ange detta på blanketten under Lämna övriga uppgifter. Ange även att fastigheten är såld, vilket datum, skriv under och skicka in blanketten. Vad ska jag fylla i på blanketten? 1. Börja med att kontrollera förtryckta uppgifter. Rätta om någon av de förtryckta uppgifterna är felaktiga eller om något saknas. 2. Svara på Ja- och Nej-frågorna (kryssfrågorna). 3. Ange virkesförrådet om det finns en skogsareal. 4. Fördela ut det totala virkesförrådet på barrskog och lövskog om skogsarealen är 30 ha eller mer. 5. Skriv under blanketten med namn, telefon och eventuell e-postadress. Varför stämmer inte uppgifterna på blanketten? Förtryckta uppgifter kan ha blivit inaktuella genom förändringar som inte har slagit igenom i Fastighetstaxeringsregistret varifrån uppgifterna hämtas. Om de 6(10)

7 förtryckta uppgifterna inte stämmer med förhållandena som gällde vid köpetidpunkten är det viktigt att du som fastighetsägare rättar felaktiga uppgifter. Om köpesumma och köpedatum inte stämmer tyder det på att det nyligen har skett ytterligare ett ägarbyte och att de förtryckta uppgifterna avser ett tidigare köp. Ange de korrekta uppgifterna under "Lämna övriga uppgifter" och skicka sedan in blanketten. Båda uppgifterna hämtas från inskrivningsregistret och motsvarar de uppgifter som står i köpebrevet. Jag saknar uppgifter om hur det totala virkesförrådet är fördelat på barr och lövskog. Hur ska jag fylla i blanketten? För de lantbruksfastigheter som har en skogsmarksareal som understiger 30 ha behöver inte virkesförrådet anges uppdelat på barr och löv. Ange däremot det totala virkesförrådet. För de lantbruksfastigheter som har en skogsmarksareal som överstiger 29 ha, gör en bedömning av virkesförrådets storlek för barr respektive lövskog. Ange det totala virkesförrådet och tala om svårigheten att dela upp virkesförrådet på barr och löv under "Lämna övriga uppgifter". Huset är t.ex. byggt Varför står det på blanketten att nybyggnadsåret är 1929? Om det inte finns exakta uppgifter om nybyggnadsåret i fastighetstaxeringsregistret och byggnaden är uppförd 1929 eller tidigare anges 1929 som nybyggnadsår. Det förtryckta värdeåret hämtas från fastighetstaxeringsregistret och ska spegla fastighetens ålder med avseende på eventuella omfattande om- och tillbyggnader eller renoveringar som har skett på fastigheten senare än nybyggnadsåret men före år Har inga sådana förändringar skett för fastigheten är normalt värdeår lika som nybyggnadsår. Om nybyggnadsår är 0 så saknas uppgift om detta i Fastighetstaxeringsregistret. Jag har nyligen lämnat samma uppgifter i något annat sammanhang. Fastigheten har inte förändrats sedan dess. Är jag tvungen att fylla i blanketten? Ja, du är tvungen att lämna uppgifterna på nytt. Vi saknar bl.a. uppgifter om virkesförråd och vi vill även att ni kontrollerar övriga förtryckta uppgifter. Observera att detta inte är en deklarationsblankett. Uppgifterna som lämnas på blanketten används endast i förberedelsearbetet och överförs inte till Skatteverkets Fastighetstaxeringsregister. Skatteverket kommer sedan inför den förtida fastighetstaxeringen av lantbruk skicka ut en fastighetsdeklaration hösten 2016 där uppgifter inför själva taxeringen ska lämnas. 7(10)

8 Vad menas med större om- eller tillbyggnad? Har en om- eller tillbyggnad av småhus/ekonomibyggnad skett som kan ha påverkat värdet för fastigheten ska det beskrivas under Lämna övriga uppgifter. Ange vad om- eller tillbyggnaden omfattar och när den avslutades (år och månad). Ange också alla kostnader det har medfört. 8(10)

9 Frågor beträffande blankett R - Ridhus bestånd Finns det förseningsavgift?/vad händer om jag inte skickar in blanketten? Fastighetsägare är enligt lag skyldiga att lämna de berörda uppgifterna. Syftet är att få så rättvisande taxeringsvärden som möjligt. Om du som fastighetsägare inte skickar in blanketten eller om blanketten skickas in tom kommer du att få en påminnelseblankett. När ska jag lämna in blanketten? När är senaste inlämningsdag? Senaste inlämningsdag är förtryckt uppe till vänster på blankettens första sida. Kan jag få uppskov? Om du inte har möjlighet att skicka in blanketten i tid meddela detta till Lantmäteriet. E-post: lantbruk@lm.se Tel: Varför har jag fått två blanketter? Om du har fått blanketten vid två olika tillfällen kan det bero på att du inte har skickat in den första blanketten, skickat in den för sent eller skickat in den utan uppgifter och därigenom fått en påminnelse. Den senaste utskickade blanketten är då markerad med texten PÅMINNELSE. Varför fick inte jag som delägare någon blankett? delägarna. Det kan vara den som i registret står först utav ägarna. Jag äger den minsta andelen i fastigheten och har inget ansvar för verksamheten. Varför är det jag som får blankett men inte de andra delägarna? delägarna. Det kan vara den som i registret står först utav ägarna. Om du inte själv kan svara på uppgifterna, be den av delägarna som bäst kan besvara blanketten att göra det. 9(10)

10 Fastigheten ska rivas/renoveras. Hur ska jag fylla i blanketten? Tala om det under "Lämna övriga uppgifter", skicka sedan in blanketten. Kan jag göra ändringar/kompletteringar trots att jag redan har skickat in blanketten? Kontakta Lantmäteriet via telefon eller e-post med de uppgifter som blanketten ska ändras/kompletteras med. Vi kan även bistå med att skicka en ny blankett. Vad ska jag fylla i på blanketten? Är du ägare till en fastighet där ett ridhus ingår ska samtliga frågor på blanketten besvaras genom att kryssa för det svarsalternativ som bäst passar in. Är du tveksam angående någon av frågorna, lämna en förklaring under Lämna övriga uppgifter. Underteckna blanketten med namn, telefon och eventuell e-postadress innan du skickar in den till Lantmäteriet. Vad ska uppgifterna användas till? Detta är en uppgiftsinsamling. Dessa insamlade uppgifter kommer att användas i förberedelsearbetet inför den allmänna fastighetstaxeringen av lantbruksfastigheten 2017 som hjälp för att utveckla en värderingsmodell för ekonomibyggnadskategorin ridhus. Uppgifterna överförs inte till Skatteverkets fastighetstaxeringsregister. Jag har inget ridhus, varför har jag fått en blankett? Blanketten har skickats ut till ägare av lantbruksfastigheter där ridhus kan ingå. Finns det inte ridhus på fastigheten så kryssa för svarsalternativ Nej på frågan Finns ridhus på fastigheten?, underteckna och skicka in blanketten. Jag har två ridhus, hur fyller jag i blanketten? Fyll i en blankett per ridhus. En extra blankett kan skrivas ut via lantmäteriets hemsida ( eller kan erhållas genom kontakt med lantmäteriet per telefon eller e-post. Kom ihåg att fylla i fastighetsbeteckning även på den utskrivna blanketten. 10(10)

Vanliga frågor och svar

Vanliga frågor och svar Vanliga frågor och svar Innehåll Frågor beträffande blankett L - Lagfarna lantbruksköp... 2 Frågor beträffande blankett M - Maskinhall... 6 Frågor beträffande blankett L - Lagfarna lantbruksköp Vad händer

Läs mer

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR 2017-05-09 VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR Frågor beträffande blankett Hb Vad händer om jag inte skickar in blanketten? Fastighetsägare är enligt lag skyldiga att lämna de berörda uppgifterna. Syftet är att få

Läs mer

Regeringens proposition 1996/97:74. Vissa frågor inför allmän fastighetstaxering år 1998 av lantbruk. Propositionens huvudsakliga innehåll. Prop.

Regeringens proposition 1996/97:74. Vissa frågor inför allmän fastighetstaxering år 1998 av lantbruk. Propositionens huvudsakliga innehåll. Prop. Regeringens proposition 1996/97:74 Vissa frågor inför allmän fastighetstaxering år 1998 av lantbruk Prop. 1996/97:74 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen. Stockholm den 13 mars 1997 Göran

Läs mer

Skatteverkets allmänna råd

Skatteverkets allmänna råd Skatteverkets allmänna råd ISSN 1652-1439 Skatteverkets allmänna råd om de allmänna grunderna för taxeringen och värdesättningen fr.o.m. 2015 års fastighetstaxering Skatteverket lämnar med stöd av 3 kap.

Läs mer

Skatteverkets allmänna råd

Skatteverkets allmänna råd Skatteverkets allmänna råd ISSN 1652-1439 Skatteverkets allmänna råd om grunderna för taxeringen och värdesättningen fr.o.m 2014 års fastighetstaxering Skatteverket lämnar med stöd av 3 kap. 6 fastighetstaxeringsförordningen

Läs mer

SKOGSFASTIGHET - VÄGSELE

SKOGSFASTIGHET - VÄGSELE AB SkogensHus Viktoriaesplanaden 23 891 33 ÖRNSKÖLDSVIK Tel 0771-120 140 Fax 0660-190 50 SKOGSFASTIGHET - VÄGSELE Fastighet Fastigheten Lycksele Vägsele 1:17 Adress Belägen i Lycksele kommun och Lycksele

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i fastighetstaxeringslagen (1979:1152); SFS 2015:60 Utkom från trycket den 3 mars 2015 utfärdad den 19 februari 2015. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga

Läs mer

Fritidshus som tagits i anspråk för permanent boende mellan 1991 och 2002. En metodstudie

Fritidshus som tagits i anspråk för permanent boende mellan 1991 och 2002. En metodstudie STATISTISKA CENTRALBYRÅN 2003-12-22 RAPPORT 1 Fritidshus som tagits i anspråk för permanent boende mellan 1991 och 2002. En metodstudie 0 Sammanfattning En samarbetsgrupp mellan har studerat ändrad användning

Läs mer

Vissa fastighetstaxeringsfrågor inför den allmänna fastighetstaxeringen 2017. Lagrådsremissens huvudsakliga innehåll

Vissa fastighetstaxeringsfrågor inför den allmänna fastighetstaxeringen 2017. Lagrådsremissens huvudsakliga innehåll Lagrådsremiss Vissa fastighetstaxeringsfrågor inför den allmänna fastighetstaxeringen 2017 Regeringen överlämnar denna remiss till Lagrådet. Stockholm den 4 december 2014 Magdalena Andersson Pia Gustafsson

Läs mer

Ansökan om tillstånd Landskapsbildsskydd enligt 19 naturvårdslagen i dess lydelse före 1975

Ansökan om tillstånd Landskapsbildsskydd enligt 19 naturvårdslagen i dess lydelse före 1975 Ansökan om tillstånd Information Landskapsbildsskydd är ett skydd för landskapsbilden med stöd av 19 naturvårdslagen i dess lydelse före den 1 januari. Landskapsbildsskyddet infördes innan begreppet riksintresse

Läs mer

Skog utan hus FALKENBERG DARHULT 1:5 OCH SVENLJUNGA MJÖBÄCKS-BROSTORP 3:4

Skog utan hus FALKENBERG DARHULT 1:5 OCH SVENLJUNGA MJÖBÄCKS-BROSTORP 3:4 Skog utan hus FALKENBERG DARHULT 1:5 OCH SVENLJUNGA MJÖBÄCKS-BROSTORP 3:4 Två rena skogsfastigheter med gemensam gräns. Totalt ca 45 hektar produktiv skog plus 14 hektar impediment. Virkesinnehåll uppskattas

Läs mer

Ansökan om tillstånd till avverkning

Ansökan om tillstånd till avverkning Ansökan om tillstånd till avverkning i ädellövskog m.m. 1(6) Mottagare Plats för streckkodsetikett Skogsstyrelsen Avverkningsanmälan/-ansökan Box 7 351 03 Växjö Ansökan om tillstånd till avverkning Den

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i fastighetstaxeringslagen (1979:1152); SFS 2001:546 Utkom från trycket den 3 juli 2001 utfärdad den 14 juni 2001. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga

Läs mer

Inglasat uterum/inglasad balkong

Inglasat uterum/inglasad balkong Exempelritningar Inglasat uterum/inglasad balkong eskilstuna.se/bygga Vilka handlingar behövs när jag söker bygglov? Bygglov För att komma igång med ditt byggprojekt så snabbt som möjligt är det viktigt

Läs mer

Min skog. Fastighet: TÄRNA-SANDVIK 1:1 Kommun: STORUMAN

Min skog. Fastighet: TÄRNA-SANDVIK 1:1 Kommun: STORUMAN Min skog Fastighet: TÄRNA-SANDVIK 1:1 Kommun: STORUMAN 1/12 2/12 3/12 Om det gröna kuvertet Ett grönt kuvert är en sammanställning av information ur myndigheternas register om en eller flera fastigheter.

Läs mer

Högsby Alebo 1:22, Högsby Alebo 1:21

Högsby Alebo 1:22, Högsby Alebo 1:21 Högsby Alebo 1:22, Högsby Alebo 1:21 Ruda Tillfälle att förvärva en fastighet med boningshus, uthus, garage, ängar, skog och trädgårdstomt, hela 34 375 kvm mark. TOMTAREAL/MARK: 3,4375 ha PRIS: 650 000

Läs mer

Ansökan för lantbrukare om yrkesmässig spridning och lagring av kemiska bekämpningsmedel inom vattenskyddsområden

Ansökan för lantbrukare om yrkesmässig spridning och lagring av kemiska bekämpningsmedel inom vattenskyddsområden Ansökan för lantbrukare om yrkesmässig spridning och lagring av kemiska bekämpningsmedel inom vattenskyddsområden Blanketten skickas till Miljösamverkan östra Skaraborg, 54 8 Skövde eller miljoskaraborg@skovde.se

Läs mer

4 Taxeringsenhet. 4.1 Allmänt. 4.2 Samma ägare. Taxeringsenhet Avsnitt 4 59

4 Taxeringsenhet. 4.1 Allmänt. 4.2 Samma ägare. Taxeringsenhet Avsnitt 4 59 4 Taxeringsenhet Taxeringsenhet Avsnitt 4 59 4.1 Allmänt 4 kap. 1 FTL Taxeringsenhet är vad som skall taxeras för sig. Fastighet skall utgöra taxeringsenhet, om inte annat föreskrivs. Med fastighet avses

Läs mer

Del av ö i Mälaren. Utgångspris: 4 500 000 kronor Försäljningssätt: Öppen budgivning.

Del av ö i Mälaren. Utgångspris: 4 500 000 kronor Försäljningssätt: Öppen budgivning. Del av ö i Mälaren På en ö i Mälaren, med underbar utsikt över sjön, endast 1 timme från Stockholm, ligger dessa två små jordbruksfastigheter. Den totala arealen är ca 26 ha. Marken består av härlig sjöäng,

Läs mer

Kryssa för de svarsalternativ som stämmer bäst överens med din uppfattning.

Kryssa för de svarsalternativ som stämmer bäst överens med din uppfattning. En del frågor ska besvaras ur två perspektiv: Så här var det för mig och Så här betydelsefullt var det för mig. Kryssa för de svarsalternativ som stämmer bäst överens med din uppfattning. OMT-studien,

Läs mer

40 Fastighetsskatt - privatbostad

40 Fastighetsskatt - privatbostad Fastighetsskatt - privatbostad 659 40 Fastighetsskatt - privatbostad Lagen (1984:1052) om statlig fastighetsskatt prop. 1984/85:18 och 70 prop. 1989/90:110 s. 505-511, 731-732, bil. 3 s. 142-144, SkU30

Läs mer

* Skatteverket UPPGIFTSINSAMLING. Fyll gärna i blanketten på Lantmäteriets hemsida: Ingen e-legitimation krävs.

* Skatteverket UPPGIFTSINSAMLING. Fyll gärna i blanketten på Lantmäteriets hemsida:  Ingen e-legitimation krävs. * Skatteverket I samarbete med antmäteriet Fyll gärna i blanketten på antmäteriets hemsida: http://fui.lantmateriet.se/lbkop Ingen e-legitimation krävs. ogga in med hjälp av: öpnummer Kontrollnummer UPPGIFTSINSAMING

Läs mer

Ansökan om tillstånd till avverkning i fjällnära skog m.m.

Ansökan om tillstånd till avverkning i fjällnära skog m.m. Ansökan om tillstånd till avverkning i fjällnära skog m.m. 1(6) Mottagare Plats för streckkodsetikett Skogsstyrelsen Avverkningsanmälan/-ansökan Box 7 351 03 Växjö Ansökan om tillstånd till avverkning

Läs mer

Hudiksvall, 87 ha. Sörhoga

Hudiksvall, 87 ha. Sörhoga Hudiksvall, 87 ha Sörhoga 1 2 OBEBYGGD SKOGSFASTIGHET Fastighet belägen vid Ofärne, väster om Hudiksvall. Den produktiva skogsmarksarealen uppgår till ca 73 ha och virkesförrådet till ca 8 700 m³sk. Jakt

Läs mer

Trollhättan, 108 ha. Grandalen

Trollhättan, 108 ha. Grandalen Trollhättan, 108 ha Grandalen 1 2 VÄLSKÖTT SKOGSFASTIGHET Grandalen är en större och virkesrik skogsfastighet som ligger i Götaälvdalen. Den produktiva skogsarealen uppgår till 103 ha och har en god bonitet.

Läs mer

Överenskommelse om vandringsled

Överenskommelse om vandringsled Instruktion: Gulmarkerad text tas bort eller byts ut mot egen text. Överenskommelse om vandringsled Fastighet/er Led och nummer Kommun, fastighetsbeteckning Delsträcka nr.. Denna delsträcka (markerad på

Läs mer

Tallbacken etapp II, del 2, Kort beskrivning av området

Tallbacken etapp II, del 2, Kort beskrivning av området Tallbacken etapp II, del 2, Kort beskrivning av området Ett bostadsområde på Norr har planlagts i syfte att kunna erbjuda invånarna bostadsbyggande i ett attraktivt naturskönt läge med närhet till både

Läs mer

Enkät rörande boende för äldre i Krokoms Kommun

Enkät rörande boende för äldre i Krokoms Kommun Enkät rörande boende för äldre i s Kommun 2015-10-14 I din hand håller du just nu en enkät som vi vill att du skall fylla i. Enkäten är helt anonym och skall endast användas för att få fram önskemål om

Läs mer

Priser på jordbruksmark 2013

Priser på jordbruksmark 2013 Statistikenheten 20140829 1(8) Priser på jordbruksmark 2013 JO1002 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas undersökningens

Läs mer

Ljusdal, 31 ha. Kläppen

Ljusdal, 31 ha. Kläppen Ljusdal, 31 ha Kläppen 1 2 SKOG VID KÖLSTRÖMMEN Del av fastighet i en ägofigur omfattande ca 30 ha skogsmark med ett virkesförråd om ca 4 300 m³sk. God tillgänglighet genom tre korsande vägar varav en

Läs mer

SKOGSPRISER HELÅR 2015. Kontaktperson: Chefsmäklare Markus Helin

SKOGSPRISER HELÅR 2015. Kontaktperson: Chefsmäklare Markus Helin SKOGSPRISER HELÅR 2015 Kontaktperson: Chefsmäklare Markus Helin SKOGSPRISER, INDELNING Södra 1. Blekinge, Halland och Skåne 2. Jönköping, Kalmar och Kronoberg 3. Större delen av Västra Götaland och hela

Läs mer

Fastighetstaxeringar 2000

Fastighetstaxeringar 2000 Fastighetstaxeringar 2000 BO0601 A. Allmänna uppgifter A.1 Ämnesområde Bostäder och byggande A.2 Statistikområde Fastighetstaxeringar A.3 Statistikprodukten ingår i Sveriges officiella statistik A.4 Beställare

Läs mer

Grönt kuvert. Skapad: 2016-05-03 Kommun: UPPSALA Fastighet: FROSSARBO 1:1, FROSSARBO 1:2

Grönt kuvert. Skapad: 2016-05-03 Kommun: UPPSALA Fastighet: FROSSARBO 1:1, FROSSARBO 1:2 Grönt kuvert Skapad: 2016-05-03 Kommun: UPPSALA Fastighet: FROSSARBO 1:1, FROSSARBO 1:2 1/12 Sida 1 och 2 är en delad karta där sidorna ska läggas intill varandra vid betraktning. Övriga kartor har centrumprojektion.

Läs mer

Skogsfastighet i Torpa församling, Ljungby kommun

Skogsfastighet i Torpa församling, Ljungby kommun Ljungby Skärseryd 1:40 Skogsfastighet i Torpa församling, Ljungby kommun Skärseryd 1:40 om ca 53 ha, med bra jakt. Pris: 1 900 000 kr Skog och Lantbruk i Sverige AB, www.skogochlantbruk.nu Ingvar Elmehag,

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i fastighetstaxeringslagen (1979:1152); SFS 2009:105 Utkom från trycket den 10 mars 2009 utfärdad den 26 februari 2009. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs att

Läs mer

Sammanställning Undersökning av kommunens funktionsbrevlådor 2013

Sammanställning Undersökning av kommunens funktionsbrevlådor 2013 2013-02-21 Sammanställning Undersökning av kommunens funktionsbrevlådor 2013 40 procent av respondenterna instämde i påståendet att de som helhet var nöjda i kontakten med kommunen Det är ingen skillnad

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16 1. Har din son deltagit som? 10 9 8 85.7% 7 3 2 Målvakt Utespelare Målvakt 14,3% Utespelare 85,7% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING. Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, grundkarta och fastighetsförteckning.

ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING. Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, grundkarta och fastighetsförteckning. Dnr: 2006-0142-214 ANTAGANDEHANDLING Ändring av detaljplan för Konga bruk 8:5 med avseende på del av Konga bruk 8:10 och Örmo 7:2 i Konga samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Läs mer

7,5 ha - Boende, åker, bete och skog. VARBERG TVÅÅKERS-ÅS 13:25 OCH 13:29

7,5 ha - Boende, åker, bete och skog. VARBERG TVÅÅKERS-ÅS 13:25 OCH 13:29 7,5 ha - Boende, åker, bete och skog. VARBERG TVÅÅKERS-ÅS 13:25 OCH 13:29 7,5 ha - Ca 2 ha åker, ca 1 ha bete och ca 3,5 ha skog. Belägen i enskilt läge "längst in på vägen". Mindre bostadshus för permanent-

Läs mer

Regler vid fördelning av landskapsregeringens restaureringsbidrag

Regler vid fördelning av landskapsregeringens restaureringsbidrag Regler vid fördelning av landskapsregeringens restaureringsbidrag FÖR VILKET ÄNDAMÅL BEVILJAS RESTAURERINGSBIDRAG? Bidragen är avsedda för reparation och restaurering av kulturhistoriskt värdefulla byggnader

Läs mer

Användarmanual för ledare - ERC 2.0

Användarmanual för ledare - ERC 2.0 Användarmanual för ledare - ERC 2.0 TeliaSonera Sverige 1 2009-07-03 Användarmanual för ledare - ERC 2.0, T 17350-09 Innehållsförteckning Startsidan sid 3 Aktivitetsöversikt, huvudprojekt sid 4 Kontakter

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i fastighetstaxeringsförordningen (1993:1199); SFS 2001:1223 Utkom från trycket den 21 december 2001 utfärdad den 13 december 2001. Regeringen föreskriver

Läs mer

Kundundersökning i Området för särskilt stöd

Kundundersökning i Området för särskilt stöd Kundundersökning i Området för särskilt stöd Inledning Inom Området för särskilt stöd (OSS) startade redan hösten 2004 ett arbete med att tydliggöra vad som är kvalitet i vårt arbete med er med utvecklingsstörning

Läs mer

Åkermark! Ca 37 ha bördig åkermark i en ägofigur. Området är beläget utanför Järpås ca 2 mil sydväst om Lidköping.

Åkermark! Ca 37 ha bördig åkermark i en ägofigur. Området är beläget utanför Järpås ca 2 mil sydväst om Lidköping. ! LIDKÖPING PINNEBRYNE 1:1 & BRYNE 1:19 DEL AV Ca 37 ha bördig åkermark i en ägofigur. Området är beläget utanför Järpås ca 2 mil sydväst om Lidköping. Utgångspris: 4 700 000 kronor Försäljningssätt: Skriftligt

Läs mer

Grönt bokslut efter slutavverkningar och gallringar 2015

Grönt bokslut efter slutavverkningar och gallringar 2015 1 2016-02-19 Södra Skog Miljöavdelningen Grönt bokslut efter slutavverkningar och gallringar 2015 1. Inledning Södra gör varje år ett Grönt bokslut. Interna revisorer kontrollerar då hur drygt 150 slutavverkningar

Läs mer

Statligt LOK-stöd från 2014

Statligt LOK-stöd från 2014 Statligt LOK-stöd från 2014 Förändringar Nedan följer en sammanställning av förändringarna i de nya statliga LOK-stödsföreskrifterna jämfört med de gamla. Gamla (till 31 dec 2013) Nya (från 1 jan 2014)

Läs mer

Dags att deklarera. Deklarationen ska finnas hos Skatteverket senast den 2 maj.

Dags att deklarera. Deklarationen ska finnas hos Skatteverket senast den 2 maj. 2016 Dags att deklarera Deklarationen ska finnas hos Skatteverket senast den 2 maj. Godkänn din deklaration enkelt med sms. Gör så här: 1. Sms:a ditt personnummer och din kod för underskrift till 71144.

Läs mer

Min skog. Fastighet: FROSSARBO 1:1, FROSSARBO 1:2, SKUTTUNGE-HAGBY 3:2 m.fl. Kommun: Uppsala

Min skog. Fastighet: FROSSARBO 1:1, FROSSARBO 1:2, SKUTTUNGE-HAGBY 3:2 m.fl. Kommun: Uppsala Min skog Fastighet: FROSSARBO 1:1, FROSSARBO 1:2, SKUTTUNGE-HAGBY 3:2 m.fl. Kommun: Uppsala 1/14 2/14 3/14 Om det gröna kuvertet Ett grönt kuvert är en sammanställning av information ur myndigheternas

Läs mer

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö 1 Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö Det är givetvis kostnadsfritt att stå i Malmö stads odlingslottskö. Steg 1: Registrera dig som ny kund och skapa en sökprofil För att kunna

Läs mer

Skog i Spjutsäl med stuga i Tiberget

Skog i Spjutsäl med stuga i Tiberget Skog i Spjutsäl med stuga i Tiberget MORA TIBERGET 28:2 Skogsskifte om ca 31 ha produktiv skogsmark intill Spjutsäls fäbodar med virkesförråd om ca 2 950 m³sk. Den östra gränsen utgörs av väg. Medelboniteten

Läs mer

Län Västerbotten Gatuadress Nästansjö 56 Kommun Vilhelmina Storlek 6 rum (5 sovrum) / 140 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Västerbotten Gatuadress Nästansjö 56 Kommun Vilhelmina Storlek 6 rum (5 sovrum) / 140 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Västerbotten Gatuadress Kommun Vilhelmina Storlek 6 rum (5 sovrum) / 140 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Högt enskilt läge mitt i byn, men ändå med bra promenad-/ridvägar. Möjlighet

Läs mer

SVERIGES 18-ÅRINGAR HAR FÅTT EN VIKTIG UPPGIFT

SVERIGES 18-ÅRINGAR HAR FÅTT EN VIKTIG UPPGIFT SVERIGES 18-ÅRINGAR HAR FÅTT EN VIKTIG UPPGIFT 9 Har du någon skada eller andra besvär i fotleder eller fötter? Nej Ja, men besvären är lindriga Ja, jag har måttliga besvär Ja, jag har svåra besvär Källa:

Läs mer

8.9. Diarienummer: 10/0734 Ankomstdatum: 2010-05-11 Fastighetsadress: Kleva 205

8.9. Diarienummer: 10/0734 Ankomstdatum: 2010-05-11 Fastighetsadress: Kleva 205 33 8.9 ANSÖKAN OM BYGGLOV FÖR ÄNDRING AV I STRID MED BYGGLOV TILLBYGGD DEL AV FÖRRÅD (SJÖBOD), SAMT ÄNDRING AV TAK PÅ URSPRUNGLIGT FÖRRÅD (SJÖBOD) PÅ FASTIGHETEN KLEVA 3:9 Diarienummer: 10/0734 Ankomstdatum:

Läs mer

Sammanställning av studerandeprocessundersökning GR, hösten 2010

Sammanställning av studerandeprocessundersökning GR, hösten 2010 Sammanställning av studerandeprocessundersökning GR, hösten 2010 Utbildningsanordnare: NTI Utbildning: El (2 starter) och El-automation (3 starter) Antal utskick: 69 Antal svar: 22 Svarsfrekvens: 32% Här

Läs mer

Lathund för Svenska Celiakiungdomsförbundets, SCUF:s medlemsföreningskassörer

Lathund för Svenska Celiakiungdomsförbundets, SCUF:s medlemsföreningskassörer Lathund för Svenska Celiakiungdomsförbundets, SCUF:s medlemsföreningskassörer Svenska Celiakiungdomsförbundet Norr Mälarstrand 24 112 20 Stockholm tel: 08-562 788 07 info@scuf.se www.scuf.se Inledning

Läs mer

Gård - 20 ha. Utgångspris: 1 750 000 kronor Försäljningssätt: Öppen budgivning.

Gård - 20 ha. Utgångspris: 1 750 000 kronor Försäljningssätt: Öppen budgivning. Gård - 20 ha VARBERG SKÄLLÅKRA 1:16 & 5:5 Kringbyggd gård med mangårdsbyggnad från 1864. Bostad med renoveringsbehov men samtidigt många äldre byggnadsdetaljer bevarade. Belägen i en expansiv region med

Läs mer

Stor skogsfastighet i Hassela

Stor skogsfastighet i Hassela Stor skogsfastighet i Hassela NORDANSTIG NORDANBRO 5:2 En skogsfastighet på 160 hektar med skog i varierande ålder med bra tillväxt på. Fina skogsbilvägar och en skogsfastighet med bra arrondering och

Läs mer

E-handeln 2014 SILENTIUM AB COPYRIGHT WWW.SILENTIUM.SE

E-handeln 2014 SILENTIUM AB COPYRIGHT WWW.SILENTIUM.SE E-handeln 2014 Presentationsupplägg Fakta om undersökningen Sammanfattning Undersökningsresultat FAKTA OM UNDERSÖKNINGEN Denna undersökning är gjord av Silentium 11/12 17/12 2014. 1038 personer i varierande

Läs mer

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i.

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i. Så här går det till 1 Håll ett årsmöte Meddela din kör två veckor i förväg att ni ska ha ett årsmöte. UNGiKÖR kan förse dig med de flesta handlingar som behövs för mötet: 2 Dagordning (Kopiera så att alla

Läs mer

Kursutvärdering Ämne: SO Lärare: Esa Seppälä/Cecilia Enoksson Läsåret 12-13 Klass: SPR2

Kursutvärdering Ämne: SO Lärare: Esa Seppälä/Cecilia Enoksson Läsåret 12-13 Klass: SPR2 8 Mycket bra Bra Dåligt Mycket dåligt EAS 1. Hur var ditt första intryck av denna kurs? Mycket bra 6 21 Bra 21 75 Dåligt - - Mycket dåligt 1 4 EAS - - Antal EAS:. Antal svarande: 28. Mv: (Skala 1) = 78,57

Läs mer

SKOGSSKIFTE-BERG-ÖSTERSKUCKU-1.000.000 kr utgångspris

SKOGSSKIFTE-BERG-ÖSTERSKUCKU-1.000.000 kr utgångspris SKOGSSKIFTE-BERG-ÖSTERSKUCKU-1.000.000 kr utgångspris Berg Österskucku 3:9, del av Obebyggd skogsskifte om totalt 22 ha varav ca 20 ha produktiv skogsmark. Virkesförråd ca 3.600 m 3 sk. Fastighet: Berg

Läs mer

Dags att deklarera. Deklarationen ska finnas hos Skatteverket senast den 2 maj.

Dags att deklarera. Deklarationen ska finnas hos Skatteverket senast den 2 maj. 2016 Dags att deklarera Deklarationen ska finnas hos Skatteverket senast den 2 maj. Godkänn din deklaration enkelt med sms. Gör så här: 1. Sms:a ditt personnummer och din kod för underskrift till 71144.

Läs mer

Kvalitetsredovisning Förskolan Baronen läsåret 2010 2011

Kvalitetsredovisning Förskolan Baronen läsåret 2010 2011 Kvalitetsredovisning Förskolan Baronen läsåret 2010 2011 1 Inledning Baronen har fortsatt att arbeta hemvistvis under detta år. Det innebär att vi delar upp barnen i tre grupper under stora delar av dagen

Läs mer

Skriv in datum för ifyllandet av enkäten: (År- Månad- Dag): - - Personnummer (År-Månad-Dag- Kontrollnummer) - - -

Skriv in datum för ifyllandet av enkäten: (År- Månad- Dag): - - Personnummer (År-Månad-Dag- Kontrollnummer) - - - Fylls i registersekretariatet Patnr: Tidpunkt: Skriv in datum för ifyllandet enkäten: (År- Månad- Dag): -- t.ex. -- Personnummer (År-Månad-Dag- Kontrollnummer) --- t.ex. 9-6-8-89 Besvara frågor med markering

Läs mer

Vad tycker du om sfi?

Vad tycker du om sfi? Oktober 2012 Vad tycker du om sfi? Skolverket gör under hösten en stor undersökning om vad elever tycker om sin utbildning. Det är första gången undersökningen görs och resultatet kommer att användas till

Läs mer

ANMÄLAN TILL ÖVERFÖRMYNDAREN avseende behov av god man eller förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 11 kap 7

ANMÄLAN TILL ÖVERFÖRMYNDAREN avseende behov av god man eller förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 11 kap 7 ANMÄLAN TILL ÖVERFÖRMYNDAREN avseende behov av god man eller förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 11 kap 7 Anmälan tillsammans med bilagor skickas till: Överförmyndaren, Östersunds kommun,

Läs mer

Försäljningssätt: Skriftligt bud oss tillhanda senast 2016-02-19

Försäljningssätt: Skriftligt bud oss tillhanda senast 2016-02-19 Hästgård I det natursköna området strax sydöst om Djursdala ligger denna hästgård med bra boendemiljö. Möjlighet finns för mindre djurhållning om så önskas. Stor tomt med nära anslutning till ladugård.

Läs mer

+ + ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND FÖR VÅRDNADSHAVARE BARNET I FINLAND

+ + ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND FÖR VÅRDNADSHAVARE BARNET I FINLAND OLE_PH3 1 *1449901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND FÖR VÅRDNADSHAVARE BARNET I FINLAND Denna blankett är avsedd för dig som ansöker om första uppehållstillstånd i Finland på grund av familjeband. Du har

Läs mer

Vad tycker du om din hemtjänst?

Vad tycker du om din hemtjänst? 0849065530 Vad tycker du om din hemtjänst? Alla äldre har rätt till en hemtjänst med god kvalitet. För att kunna förbättra och utveckla hemtjänsten genomför Institutet för kvalitetsindikatorer denna undersökning

Läs mer

Information och exempelritningar för tillbyggnad av enbostadshus. Utgiven i samarbete mellan kommuner och länsstyrelse i Västra Götaland

Information och exempelritningar för tillbyggnad av enbostadshus. Utgiven i samarbete mellan kommuner och länsstyrelse i Västra Götaland Information och exempelritningar för tillbyggnad av enbostadshus Utgiven i samarbete mellan kommuner och länsstyrelse i Västra Götaland Vilka handlingar behövs när jag ska söka bygglov? För att handläggningen

Läs mer

Pensioner! - En studie om!

Pensioner! - En studie om! Pensioner! - En studie om! Pensioner om undersökningen! Undersökningen är gjord av Inizio på uppdrag av A7onbladet inom ramen för Schibsted/Inizios opinionspanel som speglar svenska folket. Undersökningen

Läs mer

Framtidens lantbruk i Skåne

Framtidens lantbruk i Skåne Framtidens lantbruk i Skåne Per-Göran Andersson Hushållningssällskapet Malmöhus Alnarp 2014-03-20 Citat om framtiden Att sia är svårt särskilt om framtiden. Alice Roosevelt Longworth Jag tror att det finns

Läs mer

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark 1(5) Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Detta avtal gäller markupplåtelse för nedläggning av kommunikationsledning i mark (nedan kallad Ledningen) på nedanstående fastighet (nedan kallad

Läs mer

1 008 svenska bönders uppfattningar och förväntningar om konjunkturen. Lantbruksbarometern är sedan 1987 en årlig undersökning som återger Sveriges

1 008 svenska bönders uppfattningar och förväntningar om konjunkturen. Lantbruksbarometern är sedan 1987 en årlig undersökning som återger Sveriges LANTBRUKS BAROMETERN 1 00 svenska bönders uppfattningar och förväntningar om konjunkturen. Lantbruksbarometern är sedan 1 en årlig undersökning som återger Sveriges lantbrukares syn på nuläget och den

Läs mer

ÖDEVATA Klass 3. Kulturmiljöprogram Emmaboda kommun, Vissefjärda socken 1 Ödevata

ÖDEVATA Klass 3. Kulturmiljöprogram Emmaboda kommun, Vissefjärda socken 1 Ödevata ÖDEVATA Klass 3 Skogslandets jordbruk: Äldre odlingsspår som rösen och murar. Institutionsmiljö. Skogen som resurs: Spår efter äldre verksamheter som stensträngar, kanaler, kvarnplats. Skogsarbete var

Läs mer

Lantbrukarnas syn på viltskador orsakade av gäss och tranor kring Tåkern resultat av en enkätundersökning

Lantbrukarnas syn på viltskador orsakade av gäss och tranor kring Tåkern resultat av en enkätundersökning Lantbrukarnas syn på viltskador orsakade av gäss och tranor kring Tåkern resultat av en enkätundersökning LÄNSSTYRELSEN ÖSTERGÖTLAND Dnr 218-20969-06 FÖRORD I januari 2006 skickade Länsstyrelsen Östergötland,

Läs mer

Exempelritningar för nybyggnad av enbostadshus SEKTION A

Exempelritningar för nybyggnad av enbostadshus SEKTION A Exempelritningar för nybyggnad av enbostadshus SEKTION A BÅSTAD DANDERYD ENKÖPING GNESTA HALMSTAD HANINGE HUDDINGE HÅBO JÄRFÄLLA KARLSHAMN KARLSKRONA KNIVSTA KUNGSBACKA KUNGÄLV KÄVLINGE LINKÖPING LIDINGÖ

Läs mer

Skulle Du vara intresserad av vårdnadsbidrag om det införs på Gotland?

Skulle Du vara intresserad av vårdnadsbidrag om det införs på Gotland? Barn- och utbildningsförvaltningen Utvecklingsavdelningen/GCN 2008-08-27 Skulle Du vara intresserad av vårdnadsbidrag om det införs på Gotland? Sammanställning av enkät till föräldrar om intresset för

Läs mer

Vad tycker du om din hemtjänst?

Vad tycker du om din hemtjänst? UEnr Hösten 2012 Vad tycker du om din hemtjänst? Alla äldre har rätt till en hemtjänst med god kvalitet. För att kunna förbättra och utveckla hemtjänsten genomför Statistiska centralbyrån (SCB) denna undersökning

Läs mer

Frågor och svar om tillämpningen av beteslagen

Frågor och svar om tillämpningen av beteslagen 2012-07-06 1 (5) Frågor och svar om tillämpningen av beteslagen 1. Vad innebär det att alla svenska kor ska gå ut på bete? Djurskyddsförordningen säger att nötkreatur för mjölkproduktion och som är äldre

Läs mer

ANSÖKAN/ANMÄLAN ENSKILT AVLOPP Enligt 9 kap 7 MB o 13,14 FMH

ANSÖKAN/ANMÄLAN ENSKILT AVLOPP Enligt 9 kap 7 MB o 13,14 FMH Reviderad 20130528 Sida 1 av 5 Sahällsutvecklingsförvaltningen Miljöenheten ANSÖKAN/ANMÄLAN ENSKILT AVLOPP Enligt 9 kap 7 MB o 13,14 FMH Läs noga igeno bifogad inforation! Var noggrann när ni fyller i

Läs mer

Kolonistugor i Sundbybergs koloniträdgårdsförening

Kolonistugor i Sundbybergs koloniträdgårdsförening Sundbybergs Koloniträdgårdsförening Box 1071 Januari 2010 172 22 Sundbyberg Kolonistugor i Sundbybergs koloniträdgårdsförening Bygga nytt, ändra, bygga om. Generellt krävs tillstånd från styrelsen för

Läs mer

13. ARBOGA KOMMUN. Förvärv av fastigheten Brattberget 1:6. MvttJ 5 ^ p ('.Nuhel. Kommunstyrelsen. Ks 20 Dnr 69/2010-252 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.

13. ARBOGA KOMMUN. Förvärv av fastigheten Brattberget 1:6. MvttJ 5 ^ p ('.Nuhel. Kommunstyrelsen. Ks 20 Dnr 69/2010-252 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. ARBOGA KOMMUN MvttJ 5 ^ p ('.Nuhel SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2010-03-08 Blad 2 Ks 20 Dnr 69/2010-252 Förvärv av fastigheten Brattberget 1:6 Från tekniska nämnden har den

Läs mer

Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18

Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18 Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18 Inledning...3 Operativsystem och webbläsare...3 Föreningens utbildningsmodul.4 Inledning...4 Arrangemang...4 Öppna arrangemang...4 Sök arrangemang...7 Kopiera arrangemang...7

Läs mer

Vad är fastighetstaxering?

Vad är fastighetstaxering? Fastighetstaxering Vad är fastighetstaxering? Allmänna taxeringsregler Allmänna värderingsregler Värderingsmodeller Hyreshus Industri m fl Vad är fastighetstaxering? Klassificering av byggnader och mark

Läs mer

Resultat från levnadsvaneundersökningen 2004

Resultat från levnadsvaneundersökningen 2004 Resultat från levnadsvaneundersökningen 2004 Tabellbilaga: Umeåregionen, Grundskolan åk 7-9 Karina Nygren UFFE - Utvecklings- och fältforskningsenhet vid Umeå Socialtjänst Umeå 2005-02-01 2 Tabellbilaga:

Läs mer

Så här gör du din gymnasieansökan på webben

Så här gör du din gymnasieansökan på webben Så här gör du din gymnasieansökan på webben 1 Inloggningssida gymnasiewebben.nykoping.se 1. Uppe till vänster på sidan har du två boxar ( Information & senaste nytt samt Statistik, FAQ & viktiga länkar

Läs mer

Blekinge Båtförbunds Båtklubbsenkät 2014.

Blekinge Båtförbunds Båtklubbsenkät 2014. Blekinge Båtförbunds Båtklubbsenkät 2014. Vid förbundets allmänna sammanträden, som årsmöte/stämma, vårinfo-sammanträde och funktionärsträffar har vi, frånsett när sammanslagning av båtsportens riksorganisationer

Läs mer

L A N T M Ä T E R I E T

L A N T M Ä T E R I E T L A N T M Ä T E R I E T Aktbilaga 1 Kallelse 2010-02-26 Ärendenummer Förrättningslantmätare Jenny Bobeck «FirmaTitel» «Namn» «coadress» «Utdelningsadress» «Extrafält» «Postadress» Ärende Omprövning av

Läs mer

Resultat av enkät Lantbrukare

Resultat av enkät Lantbrukare Resultat av enkät Lantbrukare Personuppgifter 1.1 Är du man eller kvinna? Antal svar 87 Man 75 86,2 Kvinna 12 13,8 Man Kvinna 1.2 Hur gammal är du? Antal svar 87

Läs mer

Magasinsbyggnad i Gocksta

Magasinsbyggnad i Gocksta Kulturmiljövård Mälardalen Rapport 2010:34 Magasinsbyggnad i Gocksta Restaurering inom ramen för Länsstyrelsens stöd till utvald miljö Antikvarisk rapport Gocksta 2:2 Skultuna socken Västmanland Helén

Läs mer

Gamla Tingsrydsvägen 195

Gamla Tingsrydsvägen 195 Län Blekinge Gatuadress Kommun Karlshamn Storlek 6 rum (3 sovrum) / 148 m² Område Pernilshoka Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Härlig baksida med tomt som sluttar mot Mieån och egen badplats

Läs mer

33 HA JORD OCH SKOG. Fastigheten Avesta Bodarne 12:1, del av. Bodarne 102, 774 98 Horndal. Belägen i Avesta kommun och By församling.

33 HA JORD OCH SKOG. Fastigheten Avesta Bodarne 12:1, del av. Bodarne 102, 774 98 Horndal. Belägen i Avesta kommun och By församling. Bodarne 12:1 del av 33 HA JORD OCH SKOG Fastighet Adress Arealer Fastigheten Avesta Bodarne 12:1, del av. Bodarne 102, 774 98 Horndal. Belägen i Avesta kommun och By församling. Arealuppgifter enligt

Läs mer

Viktiga datum, 2014-års kalender

Viktiga datum, 2014-års kalender av 20 2014-01-03 09:52 Viktiga datum, 2014-års kalender Privat Företag & organisationer Visa alla datum 3 januari Företag En eventuell extra skatteinbetalning ska vara bokförd på Skatteverkets konto om

Läs mer

LITEN HANDLEDNING TILL E-TJÄNSTER I BJUVS KOMMUN. Så här ser inloggningssidan ut. Börja med att skriva ditt användarnamn och lösenord i rutorna.

LITEN HANDLEDNING TILL E-TJÄNSTER I BJUVS KOMMUN. Så här ser inloggningssidan ut. Börja med att skriva ditt användarnamn och lösenord i rutorna. LITEN HANDLEDNING TILL E-TJÄNSTER I BJUVS KOMMUN Så här ser inloggningssidan ut. Börja med att skriva ditt användarnamn och lösenord i rutorna. 1 Första gången du loggar in ska du ange dina uppgifter i

Läs mer

Semester och arbetstidsförkortning

Semester och arbetstidsförkortning Hantverksdata Bilanco 2011-04-01 Semester och arbetstidsförkortning Innehåll SEMESTERUPPDATERING... - 2 - ARBETSTIDSFÖRKORTNING... - 5 - www.hantverksdata.se - 1 - Semesteruppdatering Uppdateringen ska

Läs mer

Vägledning vid köp av småhustomt via tomtkön

Vägledning vid köp av småhustomt via tomtkön Vägledning vid köp av småhustomt via tomtkön 2016-01-05 Att köpa en småhustomt och bygga sitt egna hus är för många en stor dröm. Detta vägledningsdokument har tagits fram för att hjälpa dig i planeringen

Läs mer

Manual för uppdatering av föreningsuppgifter

Manual för uppdatering av föreningsuppgifter Manual för uppdatering av föreningsuppgifter Föreningar ska från och med 2015-01-01 uppdatera uppgifter via nätet. För att ni ska vara en godkänd/bidragsberättigad förening krävs att ni uppdaterar och

Läs mer

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav:

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Krav Fortnox För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Föreningen ska ha en ordförande och en kassör registrerad i IdrottOnline, båda två personerna måste ha en e-postadress

Läs mer

Lantbruksfastighet. Försäljningssätt: Fast pris 7 800 000 kronor.

Lantbruksfastighet. Försäljningssätt: Fast pris 7 800 000 kronor. Lantbruksfastighet KUNGSÖR RÅSTA 1:33 Lantbruksfastighet med bostadshus för åretruntboende och stora ekonomibyggnader i nära anslutning till Kungsörs samhälle. Stor välarronderad fastighet om totalt 141

Läs mer