Kommunsekreterare Astrid Edström Ekonomichef Rune Ohlsson. Justeringens plats och tid Kansliet, torsdag den 16 maj 2002, kl 17.00

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunsekreterare Astrid Edström Ekonomichef Rune Ohlsson. Justeringens plats och tid Kansliet, torsdag den 16 maj 2002, kl 17.00"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Kommunsekreterare Astrid Edström Ekonomichef Rune Ohlsson Utses att justera Allan Axelsson (m) och Kjell Myrberg (sb) Justeringens plats och tid Kansliet, torsdag den 16 maj 2002, kl Underskrifter Sekreterare Paragraf Astrid Edström Ordförande Bert Petersson (c) Justerande Allan Axelsson (m) Kjell Myrberg (sb) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunfullmäktige Datum för Datum för anslagets uppsättande anslagets nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kansliet Underskrift Carina Eliasson

2 Kommunfullmäktige KF 64 FASTSTÄLLANDE AV DAGORDNINGEN Till dagordningen förs följande punkter: P 19 P 20 Entledigande av ledamot i kommunstyrelsen. Val av ledamot och ersättare i kommunstyrelsen.

3 Kommunfullmäktige KF 65 Dnr H 02:079 MOTION OM ETT FRAMTIDA WALLHAMN Martin Johansen och Birgitta Adolfsson (fpl) har till dagens sammanträde lämnat in en motion med följande lydelse: Under de senare åren har det kommunägda bolaget Wallhamn tappat en del av sitt underlag. Framtiden för hamnen och därtill hörande verksamheter är bekymmersam. Inom kort kommer, om inget annat händer, siffrorna att peka på ett kraftigt underskott. Den utbildningsverksamhet som drivits i Chalmers regi är även denna på väg bort från Wallhamn. De diskussioner som förts rörande en eventuell etablering av annan utbildningsverksamhet, har fallit på att infrastrukturen såväl socialt som fysiskt inte passat för denna typ av verksamhet. Vad kan vi då göra för att skapa något positivt av den situation som finns idag? Tjörns kommun skall vara en attraktiv kommun att bo och verka i. Tyvärr är det attraktiva boendet så prissatt att det endast är förbehållet ett fåtal invånare. Låt oss ändra på detta och göra Wallhamn till en blandning av attraktivt boende med närhet och utsikt mot havet och till ett centrum för utbildning på gymnasial och vuxennivå. Vidare skall det rymmas hantverk och försäljning, restauranger och kanske bio och simhall. Framtiden för Tjörn innebär nya möjligheter, men också nya förutsättningar. Det som för 20 år sedan var en förutsättning för industrietablering, nämligen plansprängd mark med tillgång till djuphamn och ett gott vägnät, är idag inte lika attraktivt. Det som började med Fishermens Wharf i San Fransisco och sedan fortsatte i de gamla ostindiedockorna i London, har fått sina utlöpare lite varstans i världen. Vem trodde att fartygsepoken på Eriksberg och Lindholmen på ett tiotal år skulle ersättas av universitet och kunskapsföretag, som tillsammans med spännande matställen och boende präglar hela den södra älvstranden i Göteborg.

4 Kommunfullmäktige Vi har nu en unik möjlighet att på Tjörn skapa en likvärdig miljö där vi blandar ett bra boende med kunskapsföretag och utbildning. Där vi bygger bort båtplatsköerna med en trivsam marina och där vi skapar förutsättningar för ett Tjörn som öppnar sig mot talets nya möjligheter. Inom Wallhamnsområdet behöver vi inte ta hänsyn till traditionell bebyggelse och historiska arv. Miljön skall präglas av nytänkande och spännande arkitektur, av ekologi och miljöanpassning. Solen, vinden och vattnet skall vara faktorer för såväl fysisk som psykisk energi. Wallhamn har från början präglats av nytänkande och framtidstro. De Tjörnbor som en gång verkade för etableringen av Wallhamn, hade stark tro på framtiden och på Tjörns möjligheter. De hade visioner och handlingskraft att förverkliga dessa visioner. Nu har förutsättningarna ändrats, men låt oss utnyttja dessa förutsättningar i positiv riktning istället för köra ner klackarna i marken och spjärna emot med mer eller mindre omöjliga argument och förslag. Göteborg har på mycket kort tid och genom en medveten satsning strävat efter att ändra inriktningen från enbart tung industri, till ett centrum för industri, kunskaper och besöksnäring. Den unika kopplingen mellan IT-företag, fordonsindustrin och Chalmers, har skapat ett fullständigt unikt centrum för "bil-intelligens" i Göteborg. Stora sportevenemang som friidrotts-vm och nu i vår Volvo Ocean Race, fäster världens ögon på Göteborg och västkusten. I och med förbättrade kommunikationer och kanske en framtida landsvägstunnel mot fastlandet, blir kan Wallhamnsområdet bli lika kopplat till Södra Hamngatan, som Kista idag är kopplat, mot Stureplan i Stockholm. Och till sist det bästa av allt. Kommunens kostnader blir mycket blygsamma. Allt är redan förberett. Vägar finns, marken är plansprängd och VA-nätet är utbyggt. En arkitekttävling ger såväl PR som goda förslag, en ändring av detaljplanen och sedan är vi igång. Skolan kan direkt flytta in i ändamålsenliga lokaler, vilket löser ett stort problem för såväl Tjörn som det överbelastade Nösnäsgymnasiet. Hamnverksamhet kan starta tämligen omgående och bostadsbyggande kan bli i nästa fas. Wallhamn kan återigen bli ett centrum och ett nav för etablering på Tjörn.

5 Kommunfullmäktige Därför yrkar folkpartiet liberalerna: - Att det startas en utredning om en alternativ disponering av Wallhamnsområdet i enlighet med intentionerna ovan. Motionen överlämnas till kommunstyrelsen för beredning.

6 Kommunfullmäktige KF 66 Dnr H 02:073 SVAR PÅ MOTION OM ATT VÅTMARKER ÖKAR MÅNGFALDEN OCH GÖR TJÖRN GRÖNARE Bert Petersson, (c) har lämnat in en motion med följande lydelse: Driften inte av dagens utan även gårdagens jordbruk har bidragit till att de naturliga våtmarkerna har försvunnit och det växt- och djurliv, som fanns där, har utarmats. Man har nu på många håll försökt att återskapa våtmarker och har funnit att växt- och djurliv har kommit tillbaka och arter, som har varit försvunna, har kommit tillbaka. Våtmarker bidrar dessutom till rening av åar och bäckar. Jag yrkar därför Att kommunfullmäktige ger kommunstyrelsen i uppdrag att undersöka möjligheten att bilda våtmarker. Tidigare behandling Kommunfullmäktiges beslut , 120, att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Miljö- och byggnämndens beslut , 37 där nämnden ställer sig positiv till skapandet av våtmarker och uppmanar kommunstyrelsen att ta lämpliga initiativ för att stimulera markägarnas och övriga kommunmedborgares intresse i frågan. Kommunstyrelsens beslut , 80. Tjörns kommun ställer sig positiv till skapandet av våtmarker. Miljöavdelningen och den del kommunen har i en landsbygdsrådgivare är lämpliga att handha ärendet. Motionen är därmed besvarad.

7 Kommunfullmäktige KF 67 Dnr H 02:031 SVAR PÅ MOTION GÄLLANDE VÄGEN UTÄNG - KÅLLEKÄRR Kommunalt Alternativ, Bo Bertelsen lämnat in en motion med följande lydelse: Kommunfullmäktige beslutade att Tjörns kommun är beredd att förskottera 30 mkr för vägen Utäng - Kållekärr, samt att dessutom bidra med 5 mkr för att främja trafiksäkerheten i vissa konkreta åtgärder. Översatt betyder detta att Tjörns kommun ställer upp med ett räntefritt lån till Vägverket för att snabbare kunna komma igång med vägbygget, samt att kommunen betalar för gångoch cykelväg. Allt detta för att höja trafiksäkerheten och framkomligheten, vilket givetvis är mycket bra. Vägverket betalar tillbaka lånet när deras budget tillåter. Kostnaden för denna vägsträcka är beräknad till mkr, och är huvudsakligen en nybyggnation bredvid befintlig väg. Är detta bästa sättet, eller finns andra bra lösningar att tillgå? Ett alternativ är att kommunledningen uppvaktar Vägverket att befintlig väg istället upprustas och breddas till tillfredsställande mått, samt att föreslagen gång- och cykelbana byggs enligt ursprungsförslaget. Detta säkerställer kraven på trafiksäkerhet, samtidigt som medel frigörs till andra angelägna vägprojekt inom kommunen. Exempel på andra angelägna projekt är Hakenäsvägen, vägen till Kyrkesund, Vägsträckan Aröd Skärhamn, rondell i Häggvallskorset, samt andra säkerhetshöjande åtgärder såsom refuger, trottoarer och övergångsställen på strategiska platser. En ombyggnad av befintlig vägsträcka skulle reducera kostnaderna avsevärt, samtidigt som mindre åkerareal tas i anspråk, vilket även ur ett miljöperspektiv måste ses som ett bättre alternativ. Kommunalt Alternativ yrkar att kommunledningen uppvaktar Vägverket och inleder diskussioner i enlighet med ovanstående förslag, då vi är övertygade om att avsevärt fler kommuninvånare gynnas på ett positivt sätt, samt att vägprojekten enligt ovan även kommer att färdigställas betydligt snabbare.

8 Kommunfullmäktige Tidigare behandling Kommunfullmäktiges beslut , 31 att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsens beslut , 81. Ärendet hanterades vid kommunfullmäktiges sammanträde den 8 april och det beslut som där fattades får även besvara motionen. Motionen är därmed besvarad.

9 Kommunfullmäktige KF 68 Dnr H 02:074 SVAR PÅ MOTION OM UTBILDNING I EKO DRIVING Birgitta Adolfsson (fpl) har lämnat en en motion med följande lydelse: Alla bilförare kan idag påverka bränsleförbrukningen med minst 10% genom sitt körsätt. Detta innebär en stor miljövinst och även en ekonomisk vinst. Idag förekommer utbildning i så kallad Eko Driving. Fpl föreslår att kommunen tar initiativ i denna fråga och börjar informera och utbilda egen personal och allmänheten för att få en miljövänligare kommun. Tidigare behandling Kommunfullmäktiges beslut , 136 att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsens beslut , 82. Ärendet ska förberedas av Kjell Olsson och sedan tas upp på möte med Vägverket som i sin tur kan vända sig till nyckelgrupper. Motionen är därmed besvarad.

10 Kommunfullmäktige KF 69 Dnr H 02:064 SVAR PÅ INTERPELLATION TILL BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ORDFÖRANDE OM DROGER OCH FÖREBYGGANDE INSATSER Rosita Runegrund ställer interpellation till barn- och utbildningsnämndens ordförande: Vet man hur läget är idag på Tjörn när det gäller narkotikatillgången på våra skolor? Hur mycket av medel och tid läggs ned på drogförebyggande undervisning? Finns idag en beredskap eller samverkan mellanskola, polis och sociala myndigheter? Tidigare behandling Kommunfullmäktiges beslut , 55 där man beslutade att interpellationen får ställas och besvaras vid nästkommande sammanträde. Interpellationen besvarades av Barn- och utbildningsnämndens ordförande.

11 Kommunfullmäktige KF 70 Dnr H 02:080 REVISIONSBERÄTTELSE OCH ANSVARSFRIHET FÖR STYRELSER OCH NÄMNDER 2001 Revisorerna har granskat verksamheten och räkenskaperna för Öhrlings Pricewaterhouse Coopers har biträtt vid revisionen. Revisorerna förordar ansvarsfrihet för kommunstyrelsen, övriga nämnder och styrelser samt dess förtroendevalda. Kommunfullmäktige beslutar att bevilja kommunstyrelsen och övriga nämnder och styrelser samt förtroendevalda ansvarsfrihet för 2001.

12 Kommunfullmäktige KF 71 Dnr H 02:066 ÅRSREDOVISNING 2001 Årsredovisning för 2001 har upprättats av ekonomiavdelningen. Bokslutet skall behandlas i kommunfullmäktige i maj och kommunstyrelsen i april. Tidigare behandling Kommunstyrelsens beslut , 69. Kommunfullmäktige godkänner årsredovisning för 2001.

13 Kommunfullmäktige KF 72 Dnr H 02:067 PROGNOS Ekonomiavdelningen har upprättat prognos Tidigare behandling Kommunstyrelsens beslut , 73. Räddningstjänst Prognostiserat underskott är 250 tkr. Orsaken är förändrat personalavtal för deltidsanställda. Underskottet godkänns för innevarande år och regleras mot intern balansräkning (+ 270 tkr). För 2003 skall anpassning ske mellan budget och verksamhet. Hamnverksamhet fritids-/gästhamnar Av beräknat underskott på totalt 700 tkr avser 500 tkr engångskostnader i samband med utarrendering. Resterande avser nya kostnader i gästhamnar för bl a säkerhetsfrågor. Engångskostnaden på 500 tkr godkänns som avvikelse medan verksamheten måste tillse att den övriga delen 200 tkr finansieras. Miljö- / byggverksamhet Prognosen visar befarat underskott på 760 tkr. Orsaken är dels engångskostnad (för tre år) på 180 tkr för del i lokalt investeringsprogram dels obalans mellan resursbehov och resurser. Avvikelse på 180 tkr godkänns med hänvisning till särskilt beslut om lokalt investeringsprogram. I övrigt godkänns att verksamheten genomförs på den nivå som erfordras för att bibehålla kvalitén. I väntan på ytterligare översyn av vad bygglovsintäkterna och arbetsfördelning inom kommunen förväntas ge godkänns avvikelse på 350 tkr som regleras mot intern balansräkning utgående balans 2000.

14 Kommunfullmäktige Planverksamhet Förväntad avvikelse på 300 tkr godkänns. Vatten- och avlopp Anslutningsavgifter beräknas inkomma med 1000 tkr mindre än budget. Avgifterna inkom redan Avvikelsen godkänns. Renhållning Beräknad avvikelse 300 tkr regleras mot intern balansräkning. Avvikelsen godkänns. Färjetrafik Beräknat underskott på 500 tkr beroende på planerade åtgärder (motorbyte mm) regleras mot intern balansräkning. Avvikelsen godkänns. Grönytor mm Beräknad avvikelse 100 tkr regleras mot intern balansräkning. Avvikelsen godkänns. Grundskola Beräknat underskott på 3000 tkr vid oförändrad verksamhet Verksamheten åläggs dels att vidta sådana åtgärder så att underskottet för 2002 kortsiktigt kan minimeras, dels att invänta att vidta långsiktiga åtgärder som kommande rambeslutet för 2003 och 2004 (KS /KF ) ger utrymme för. Äldreomsorg Verksamheten förväntas drivas enligt budget tillsammans med 700 tkr ur intern balansräkning. Det skall konstateras att inom budgetramen genomförs höjning av tjänstgöringsgrader och andra insatser motsvarande stor del av skillnad mellan budget och utfall 2001 ( tkr). Förutsätts att projektet genomförs inom givna budgetramar. Skulle beräkningar visa att ambitionsnivå avseende sysselsättningsgrader mm medför att budget inte kan hållas skall ambitionsnivån anpassas till budgetanslag.

15 Kommunfullmäktige Vidare tillförs äldreomsorgsverksamheten kommunbidrag på tkr för att ersätta budgeterad statsbidragsintäkt. (Detta kommer i stället kommunen tillgodo genom s k tillfälligt sysselsättningsstöd sänkt arbetsgivaravgift). Övriga besparingsåtgärder 2000 tkr 500 tkr genomförs genom sammanläggning av Bryggan och Arbetsmarknadsenheten, resterande 1500 skall godkännas som avvikelse. För hamnverksamheten skall besparing komma senare år. Investeringsprojekt Ombudgeteringar från 2001 till 2002 p g a senareläggning. GA 001 Trafiksäkerhet/GC-vägar kr VA 203 VA Kyrkesund-Långekärr kr VA 507 Utökning VA försörjning 2A kr. VA 002 Fordon VA kr

16 Kommunfullmäktige KF 73 Dnr H 02:068 DELÅRSBOKSLUT Ekonomiavdelningen har upprättat delårsbokslut I delårsrapporten redovisas kommunens resultat efter tre månader För att ge en rättvisande bild har kostnader och intäkter periodiserats dvs förts till den del av året de avser. Noggrannheten i periodiseringarna är dock inte alls av samma grad som vid årsbokslut. Positivt resultat Tjörns kommun visar ett positivt resultat per på 5,3 Mkr. Helårsprognosen innebär dock i stort sett ett nollresultat. Löneökningar som kommer fr o m 1/4 har ännu inte påverkat resultatet. Ett beräknat positivt helårsutfall avseende skatteintäkter på 4,8 Mkr har med periodens del påverkat resultatet. Resultat per verksamhet redovisas separat. Tidigare behandling Kommunstyrelsens beslut , 74. Delårsbokslutet godkänns och läggs till handlingarna.

17 Kommunfullmäktige KF 74 Dnr H 02:081 FÖRÄNDRING I KOMMUNENS FINANSPOLICY Rune Ohlsson har, på beredningens uppdrag sett över finanspolicyn. Ekonomichefen föreslår nu två alternativ vad gäller kommunens räntor, 1) att nuvarande ränteriskhantering ersätts med att kommunens lån fortsättningsvis ska upptas med rörlig ränta (tre månaders bindning eller kortare), 2) Nuvarande regler ändras inte. Tidigare behandling Kommunstyrelsens beslut , 40. Kommunstyrelsen beslutar enligt alt 1, d v s att nuvarande ränteriskhantering ersätts med att kommunens lån fortsättningsvis ska upptas med rörlig ränta (tre månaders bindning eller kortare).

18 Kommunfullmäktige KF 75 Dnr H 02:070 ANMÄLAN AV VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH BOKSLUT FÖR STIFTELSEN SÄBYGÅRDEN 2001 Stiftelsen Säbygården har lämnat in verksamhetsberättelse, bokslut och revisionsrapport för Tidigare behandling Kommunstyrelsens beslut , 77. Kommunfullmäktige noterar årsredovisning 2001 för Stiftelsen Säbygården.

19 Kommunfullmäktige KF 76 Dnr H 02:072 JUSTERING AV SOTNINGSTAXA Palms Sotning AB, Tjörns sotningsdistrikt hemställer om justering av sotningstaxan. Nuvarande avtal går ut och Palms Sotnings AB vill att taxan höjs med 4,1 % fr o m Höjningen skall kompensera löneökningar och andra kostnadsökningar. Tidigare behandling Kommunstyrelsens beslut , 79. Sotningstaxan höjs med 4,1 % från och med

20 Kommunfullmäktige KF 77 Dnr H 02:078 INFORMATIONSPLAN FÖR Informationschefen och räddningschefen föredrar ärendet. Planen är en av kommunens beredskapsplaner. Tidigare behandling Kommunstyrelsens beslut , 90. Kommunfullmäktige antar informationsplanen.

21 Kommunfullmäktige KF 78 Dnr ENTLEDIGANDE FRÅN UPPDRAG SOM LEDAMOT I KOMMUNSTYRELSEN Bengt-Olof Karlsson (kd) vill bli entledigad från sitt uppdrag som ledamot i kommunstyrelsen. Bent-Olof Karlsson entledigas från sitt uppdrag som ledamot i kommunstyrelsen.

22 Kommunfullmäktige KF 79 Dnr VAL AV LEDAMOT OCH ERSÄTTARE I KOMMUNSTYRELSEN (KD) Bengt-Olof Karlsson (kd) har blivit entledigad från sitt uppdrag som ledamot i kommunstyrelsen. 1. Berne Petersson (kd) väljs som ledamot i kommunstyrelsen. 2. Jörgen Myrberg (kd) väljs som ersättare i kommunstyrelsen.

23 Kommunfullmäktige Närvarolista / omröstningsprotokoll (2) Ledamöter Närv o tj Närv ej tj Ja Nej Avst Ja Nej Avst Ja Nej Avst 1. Lars Öfverström (m) I 2. Allan Axelsson (m) I 3. Kenneth Larsson (m) - 4. Jarl Jansson (m) - 5. Tony Jansson (m) - 6. Yvonne Andersson (m) - 7. Jan-Evert Halldin (s) I 8. Eva B-Styvén (s) I 9. Jan Fredriksson (s) I 10. Gunilla Larsson (s) I 11. Torsten Gustafsson (s) I 12. Marita Medin (s) I T o m Marie-Ann Doll (s) I 14. Christer Tegemo (s) I 15. Benny Andersson (s) I 16. Cecil de Rosario (s) Robert Bull (s) Eva Lind (s) Bo Isaksson (s) I 20. Kenneth Lind (s) I 21. Tage Nils son (fpl) I 22. Gudrun Ivarsson (fpl) I T o m Birgitta Adolfsson (fpl) I 24. Martin Johansen (fpl) Gunilla Samsson (fpl) I 26. Robert Hansson (fpl) Bert Petersson (c) I 28. Inga Olsson (c) I 29. Emilio Cotroneo (v) I 30. Gösta Andersson (sb) Bert Olsson (sb) Magne Hallberg (sb) I 33. Östen Tornéus (mp) I 34. Bo Bertelsen (ka) I

24 Kommunfullmäktige Närvarolista / omröstningsprotokoll (2) Ledamöter Närv o tj Närv ej tj Arvoden 42 Ja Nej Avst Ja Nej Avst Ja Nej Avst 35. Rune Olsson (ka) I 36. Bo Sörensson (ka) I 37. Rosita Runegrund (kd) I 38. Dan Gustavsson (kd) I 39. Lars Andersson (kd) I 40. Jan-Åke Axelsson (kd) Bengt-Olof Karlsson (kd) - **** ERSÄTTARE **** Solweig Börjesson (m) Morgan Englund (m) I Stig Jansson (m) Nils Lackfors (s) I Stig-Ove Johansson Leif Göbel Gerhard Bernhardsson (s) (s) (s) Gjert Magnusson (s) I Christer Olofsson (s) I Helena Sulowski Ewa-Lena Svensson Magnus Ronqvist Nils Åsberg Sven-Gösta Wengelin Kurt Berntsson Teresa Menéses Nen Arnell Annika Andersson (s) (fpl) (fpl) (fpl) (c) (c) (v) (v) (sb) Kjell Myrberg (sb) I Robert Johansson Inger Eyssen Vilgot Wilhelmsson Lennart Nilsson Berne Pettersson Stefan Wickman (mp) (mp) (ka) (ka) (kd) (kd) Reidun Lorentzon (kd) I Summa: 34

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2000-10-02 1

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2000-10-02 1 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kommunfullmäktige 2000-10-02 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset 18.30 19.00 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 Plats och tid Kommunkontoret, kl. 17.00 18.00 Beslutande Jan-Evert Halldin (s), ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Benny Andersson (s), Eva Lind (s)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2000-09-25 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset 18.30 19.10 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Kommunsekreterare

Läs mer

Kommunsekreterare Jytte Grundberg. Justeringens plats och tid Kansliet, fredagen den 18 oktober 2002, kl 15.00

Kommunsekreterare Jytte Grundberg. Justeringens plats och tid Kansliet, fredagen den 18 oktober 2002, kl 15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2002-10-14 1 Plats och tid B&N-huset, Södra hamnen, kl 18.30 19.45 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Kommunsekreterare

Läs mer

Justeringens Nordiska Akvarellmuseet omedelbar justering. Underskrifter Sekreterare Paragraf 70 Annika Funkqvist.

Justeringens Nordiska Akvarellmuseet omedelbar justering. Underskrifter Sekreterare Paragraf 70 Annika Funkqvist. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2008-05-22 1 Plats och tid Nordiska Akvarellmuseet kl 18.30 18.50 Sida Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson, Kommunchef Annika Funkqvist,

Läs mer

Kommunsekreterare Jytte Grundberg. Justeringens plats och tid Kansliet, torsdag den 13 februari 2003 kl 17.00.

Kommunsekreterare Jytte Grundberg. Justeringens plats och tid Kansliet, torsdag den 13 februari 2003 kl 17.00. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2003-02-06 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 18.30-19.00 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Kommunsekreterare

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret, kl

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2001-11-05 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret, kl 18.30 20.15 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson

Läs mer

Justeringens plats och tid Kansliet, måndag den 18 mars 2002, kl 16.00. Underskrifter Sekreterare Paragraf 27-50 Astrid Edström

Justeringens plats och tid Kansliet, måndag den 18 mars 2002, kl 16.00. Underskrifter Sekreterare Paragraf 27-50 Astrid Edström SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2002-03-11 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 18.30 20.45 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Utses att justera

Läs mer

Cecil De Rosario (s) ej tj ers Britta Malmberg, förvaltningschef Kristina Axelsson, fritidskons. Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman

Cecil De Rosario (s) ej tj ers Britta Malmberg, förvaltningschef Kristina Axelsson, fritidskons. Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Blad Plats och tid Valsängs Ryttarförening kl 18.00-19.30 Beslutande Gjert Magnusson (s) ordf Lena Yngve (m) Solveig Börjesson (m) tj ers Inger Johansen (fpl) tj ers

Läs mer

Kommunsekreterare Astrid Edström. Justeringens plats och tid Kansliet, tisdag den 22 maj 2001, kl

Kommunsekreterare Astrid Edström. Justeringens plats och tid Kansliet, tisdag den 22 maj 2001, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2001-05-14 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 18.30-19.25 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Kommunsekreterare

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-08-27 1 [7] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 20.30 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kommunstyrelsen 2000-02-10 1 Plats och tid Kommunkontoret, kl. 17.30-20.30 Beslutande Thomas Fransson (kd) ordf Christer Persson (m), tjg ers Lars Öfverström (m) 2:e vice ordf

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-11-24 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, 14.00 17.30 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Benny Andersson

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunkontoret torsdag 18 mars kl Underskrifter Sekreterare. Annika Funkqvist. Ordförande. Berne Petersson (KD)

Justeringens plats och tid Kommunkontoret torsdag 18 mars kl Underskrifter Sekreterare. Annika Funkqvist. Ordförande. Berne Petersson (KD) Kommunfullmäktige 2010-03-11 1 [13] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 20.10 Beslutande Förteckning enligt bilaga Tjänstemän Bo Svensson, kommunchef Annika Funkqvist, kommunsekreterare

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån torsdag den 7 augusti, 2008 kl 18.30-19.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att Justera Enligt förteckning Ewa Reinhold,

Läs mer

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare SAMMATRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag, kl. 19.00-20.30 Beslutande Övriga deltagare 29 ordinarie ledamöter och 6 tjänstgörande ersättare, totalt 35 beslutande Se bifogade närvaro-

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-01-27 1 [17] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl 18.30 19.25 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 15.00 17.45 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Stig Johansson (M) Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski

Läs mer

Jerry Elvin (ersättare Christina Pettersson) Omedelbar justering, 14 april Anna Nilsson. Ordförande Anders Ceder

Jerry Elvin (ersättare Christina Pettersson) Omedelbar justering, 14 april Anna Nilsson. Ordförande Anders Ceder Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11-11.45 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Anders Ceder (S), ordförande Linda Svahn (S) Margareta Ahlm (S) Hans-Olof

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2012-12-27 1 [10] Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 17.30-18.05 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Bo Bertelsen (M) Yvonne

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21 2009-06-17 1-21 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att justera Justeringens

Läs mer

Jan Eriksson, kommunchef. Allmänheten representeras av 5 personer. Ordförande. Rune Johansson. Justerande. Sekreterare. Marianne Martinsson BEVIS

Jan Eriksson, kommunchef. Allmänheten representeras av 5 personer. Ordförande. Rune Johansson. Justerande. Sekreterare. Marianne Martinsson BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(20) 2006-05-23 Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Färgelanda Allhem, tisdag 2006-05-23, kl. 19.00-21:20 med ajournering mellan kl 20:00-20:25 28 ordinarie ledamöter och 5

Läs mer

Plats och tid sammanträdesrummet, Wallhamn kl

Plats och tid sammanträdesrummet, Wallhamn kl 2010-03-17 1 [14] Plats och tid sammanträdesrummet, Wallhamn kl.14.00 15.20 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Lars Thorsson (M), ordförande Jan-Åke Axelsson (KD) ers för Hans Kristensson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad 1 Plats och tid Moliendos musikhus och Kållekärrs skola kl 18.00-20.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Gjert Magnusson (s) ordf

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl Gullan Eriksson sekr. och Kristina Christiansson förvaltningschef

Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl Gullan Eriksson sekr. och Kristina Christiansson förvaltningschef TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Blad Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl. 14.00 15.00 Beslutande Hans Kristensson (fp), ordf. Karl-Erik Persson (ka), vice ordf. Benny Andersson (s)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-12-03 1 [15] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 09.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen

KOMMUNFULLMÄKTIGE Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen KOMMUNFULLMÄKTIGE 2004-09-0 Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen Meddelande 2 Ägardirektiv för Vårgårda bostäder AB 3 Svar på motion, besparingsåtgärder avseende förtroendevaldas

Läs mer

Kommunsekr Astrid Edström. Justeringens plats och tid Kansliet, torsdag den 11 april 2002, kl 17.00

Kommunsekr Astrid Edström. Justeringens plats och tid Kansliet, torsdag den 11 april 2002, kl 17.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2002-04-08 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 18.30 20.10 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Kommunsekr Astrid

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-03-23

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-03-23 KOMMUNSTYRELSEN Tid 17:00-17:05 Plats Ledamöter Skeppet, Kommunhuset Se bilaga Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef sektor stödfunktioner Erica Bjärsved ekonomichef Emma Dahlgren

Läs mer

Datum för anslags Nedtagande

Datum för anslags Nedtagande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda,, kl.18:00 18:20 Beslutande Se närvaroförteckning sidan 2 Övriga deltagande Tommy Persson kommunsekreterare Anders Svensson ekonomichef

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-09-30 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-09-30 1 Kommunstyrelsen 2014-09-30 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Carina Albertsson (S) Sofia Söderström (S) Bengt Nilsson

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S)

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-02-09 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragraf Annika Funkqvist. Gjert Magnusson (s) Justerare BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragraf Annika Funkqvist. Gjert Magnusson (s) Justerare BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2007-04-12 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret, kl 18.30 19.55 Sida Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson, Kommunchef Annika

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2000-10-30 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset 18.30 22.05 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Kommunsekreterare

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Kjell-Åke Johnsson

Läs mer

Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Ann Ohlsson (L) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Ann Ohlsson (L) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 (14) Plats och tid Inredia, måndagen den 20 maj 2019 kl 18:00-19:10 Beslutande Se närvarolista på sida 2 Övriga deltagande Josefin Karlsson, kommunsekreterare Jan Malmgren, förbundsdirektör Skaraborgs

Läs mer

Datum Christian Bagan, kommunsekreterare. Inga-Lill Andersson Hjelm (S) och Marcus Stacke (M)

Datum Christian Bagan, kommunsekreterare. Inga-Lill Andersson Hjelm (S) och Marcus Stacke (M) 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Lokal: Gnosjösalen, kl. 18.30 19.30 Beslutande Ledamöter Sture Jonsson (M), ordf Lizbeth Johansson (C), 1:e vice ordf Stig Axelsson (S), 2:e vice ordf Ingmar Johansson

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2013-03-25 KOMMUNSTYRELSEN

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2013-03-25 KOMMUNSTYRELSEN STENUNGSUNDS KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN Tid Kl. 18:00 18:15 Plats Ledamöter Kulturhuset Fregatten Se närvarolista Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson administrativ chef Agneta Dejenfelt kommunsekreterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (6)

Sammanträdesprotokoll (6) Sammanträdesprotokoll 2014-06-02 1 (6) Tid och plats Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Plats och tid för justering Måndagen den 2 juni, kl. 17.00 17.40, Dirigenten, Stadshuset. Kerstin König

Läs mer

Plats och tid: Vara församlingshem kl Justeringens plats och tid: Vara kansliet kl Anita Skall-Hardyson

Plats och tid: Vara församlingshem kl Justeringens plats och tid: Vara kansliet kl Anita Skall-Hardyson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kyrkofullmäktige i Vara pastorat Sammanträdesdatum: 2017-04-27 Plats och tid: Vara församlingshem kl. 18.30 20.35 ande och övriga närvarande: Se närvarolista Paragrafer: 9 19 Utses

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(9) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S)

Läs mer

Lars Andersson, (kd), tjg ers Magne Hallberg (sb), tjg ers Lars Öfverström (m), Allan Axelsson (m) Gunnemar Olsson (fpl) Bo Bertelsen(ka)

Lars Andersson, (kd), tjg ers Magne Hallberg (sb), tjg ers Lars Öfverström (m), Allan Axelsson (m) Gunnemar Olsson (fpl) Bo Bertelsen(ka) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2001-05-17 1 Blad Plats och tid Kommunkontoret, kl. 17.00-20.10 Beslutande Jan-Evert Halldin (s), ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Eva Lind (s) Christer Olofsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Stala församlingshem, kl 18.30 20.00 Beslutande Enligt förteckning Övriga deltagande Mona Olsson, kommunjurist Ewa Reinhold, kommunchef Tommy Håkansson,

Läs mer

Pär-Ove Lindqvist (ersättare Arnold Bengtsson) Malin Sjöberg. Ordförande Anders Ceder. Justerare... Pär-Ove Lindqvist

Pär-Ove Lindqvist (ersättare Arnold Bengtsson) Malin Sjöberg. Ordförande Anders Ceder. Justerare... Pär-Ove Lindqvist Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 8.30-11.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Anders Ceder (S), ordförande Arnold Bengtsson (S) Margareta Ahlm (S) Hans-Olof

Läs mer

Bo Bertelsen (ka) Underskrifter Sekreterare Paragrafer Annika Funkqvist. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande Bo Bertelsen (ka)

Bo Bertelsen (ka) Underskrifter Sekreterare Paragrafer Annika Funkqvist. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande Bo Bertelsen (ka) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-06-21 1. Plats och tid Kommunkontoret, kl. 15.00 17.05 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Reidun Lorentzon (kd)

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17 2010-10-27 1-17 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.00 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Kommunchef Svante Melander Utses

Läs mer

Kommunfullmäktige (12)

Kommunfullmäktige (12) Sida 1 (12) Plats och tid Mönsterås Bibliotek, måndagen den 29 maj 2017 kl. 18.30 19.45 ande Robert Rapakko (S) Ann Petersson (C) Renée Solstad (S) Emma Magnusson (C) Lars Hollner (S) Roger Sunesson (SD)

Läs mer

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 10:00 10:15

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 10:00 10:15 Kommunstyrelsen 2010-05-31 1 (5) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 10:00 10:15 Beslutande Övriga deltagare Ordförande: Elvy Söderström (S) Ledamöter:, Glenn Nordlund (S), Jim Sundelin (S), Lena

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Kommunstyrelsen. Plats och tid Debatten kl. 17:00-17:05

Sammansträdesprotokoll Kommunstyrelsen. Plats och tid Debatten kl. 17:00-17:05 1 / 7 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 17:00-17:05 ande ledamöter Adam Reuterskiöld (M) (ordförande) Jan Runesten (M) Kjell Öhrström (M) Helena Butén (M) Ove Wallin (C) (vice ordförande)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-17 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset kl 17:00 19:30 Utses att justera Maria Jacobsson Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-09-24

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1999-05-17 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Raymond Asp, S Göran Lundberg, S Staffan Svensson, avdelningschef, 106 Helena Grybäck Svensson, förbundschef Ulla Nilsson, sekreterare

Raymond Asp, S Göran Lundberg, S Staffan Svensson, avdelningschef, 106 Helena Grybäck Svensson, förbundschef Ulla Nilsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred, kl. 8.30-10.40 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Ewa Engdahl, C Gunilla

Läs mer

som ersätter Sören Jönsson

som ersätter Sören Jönsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (6) Plats och tid Kyrkans gård-lockörn, Kl 19.00 21.30 Beslutande Greger Ulleryd Kjell Hjalmarsson Conny Jonsson Lars-Olof Bårström Gunnar Hjort Sören Pettersson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2000-12-11 1

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2000-12-11 1 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2000-12-11 1 Plats och tid Akvarellmuseet, kl 18.30 22.05 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Kommunsekreterare

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 23 juni 2014 klockan 19.00 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson (KD), Ludwig Axelsson (KD), Hugo

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 5 november 2018 klockan 18.30 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Anders Griph (KD), Isabelle Tiderblom (KD), Ludwig

Läs mer

Sammanträdesdatum. Roland Flyckt (kd) Göran Andersson (s), tj.görande 101 Anette Johansson (mp) Maria Hult (c), tj.görande 101.

Sammanträdesdatum. Roland Flyckt (kd) Göran Andersson (s), tj.görande 101 Anette Johansson (mp) Maria Hult (c), tj.görande 101. TJÖRNS KOMMUN Plats och tid: Stora Tjörnsalen kl. 17.00 18.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Beslutande: Robert Bull, ordf (s) Reidun Lorentzon (kd) v ordförande Yvonne Andersson (m) Gun Alexandersson-Malm (fp)

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2006-10-26 1 Plats och tid Sagahuset, Skärhamn, kl.17.10 19.00 Beslutande Martin Johansen (fp) Gudrun Ivarsson (fp) tjg ers Bo Bertelsen (ka) Vilgoth Wilhelmsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 Plats och tid Bergabo i Rönnäng kl 18.00-19.45 Beslutande Gjert Magnusson (s) ordf, ej 94 Allan Axelsson (m) tj ers Ewa-Lena Svensson (fpl) Benita Nilsson (fpl)

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Kommunfullmäktige (15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Kommunfullmäktige (15) Nr 8 Kommunfullmäktige 2017-09-27 1(15) Tid och plats Onsdagen den 27 september 2017, klockan 18.00 19.07, i Tingshuset i Mellerud Beslutande Ledamöter Enligt närvarolista Tjänstgörande ersättare Enligt

Läs mer

PROTOKOLL 1(6) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(6) Sammanträdesdatum 1(6) Plats och tid: A-salen Medborgarhuset Alafors, kl 18:30-21:10 Beslutande Stina-Kajsa Melin (s), ordf Ewa Johansson (ad) och tjänstgörande ersättare Roland Wall (c) Anita Ahlberg (ad) Hasse Andersson

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 13.00 17.30

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 13.00 17.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kommunstyrelsen 2004-04-29 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 13.00 17.30 Beslutande Martin Johansen (fp) Hans Kristensson (fp) Bo Bertelsen (ka) Tage Nilsson (ka) Dan-Tore

Läs mer

Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum Kommunhuset, onsdag den 25 september 2013,

Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum Kommunhuset, onsdag den 25 september 2013, Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 106 Plats och tid Kommunhuset, onsdag den 25 september 2013, 18.00-18.20 Beslutande Övriga deltagande Kjell Sjölund Catarina Davidsson Bo Wall er, tjo ers.

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 24 september 2015 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare. Erik Eriksson Neu (S) Utbildningsutskottet

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 24 september 2015 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare. Erik Eriksson Neu (S) Utbildningsutskottet NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 24 september 2015 kl. 08:15-12:20. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

Kommunstyrelsen. Utses att justera: BrittMarie Hansson Liss Böcker Paragrafer: 344-346. Sekreterare. Ordförande. Justerare

Kommunstyrelsen. Utses att justera: BrittMarie Hansson Liss Böcker Paragrafer: 344-346. Sekreterare. Ordförande. Justerare 1 Plats och tid: Stadsbiblioteket, 2011-10-24 kl 17:30-18:15 Beslutande: Åsa Herbst (M) Ola Carlsson (M) Robin Holmberg (M) Jasna L Martinsson (M) tjg ersättare för Göran Larsson Liss Böcker (C) Eva Kullenberg

Läs mer

Allmänheten representeras av ca 15 personer. Utses att justera Ann-Marie Jacobsson och Håkan Gusteus Paragrafer 25-33. Ordförande.

Allmänheten representeras av ca 15 personer. Utses att justera Ann-Marie Jacobsson och Håkan Gusteus Paragrafer 25-33. Ordförande. SAMMATRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag, kl. 19.00-20.15 Beslutande Övriga deltagare 30 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, totalt 35 beslutande Se bifogade närvaro-

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12.00 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Gun Andersson (M) ersättare

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (9)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (9) Kommunstyrelsen 2006-04-10 1. (9) Plats och tid: Lärcenter, kl. 13.00 14.05. Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annica Blomgren (s) Franz Maretta (s) ersättare för Ove Torpman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Miljönämnden Plats och tid: Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl.

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Miljönämnden Plats och tid: Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Omfattning: 25 Plats och tid: Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. 13:00-16:15 Beslutande: Bengt Ferm (M) Ragnar Nilsson (C) Thomas Larsson (MP) Elise Arnell

Läs mer

PROTOKOLL Kommunfullmäktige

PROTOKOLL Kommunfullmäktige PROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2016-10-25 Sida 1 (13) Paragrafer 85-92 Plats och tid Musikskolans lokaler, Storgatan 9, Klippan, tisdag 25 oktober 2016 kl.19.00-20.20 Beslutande Enligt till

Läs mer

Johan Svanberg, (m), ersättare. Justeringens plats Kommunhuset och tid 2008-04-07, kl 16.30 Paragrafer 15-21. Ordförande:... Justerande:...

Johan Svanberg, (m), ersättare. Justeringens plats Kommunhuset och tid 2008-04-07, kl 16.30 Paragrafer 15-21. Ordförande:... Justerande:... 2008-03-31 18 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Brita Edholm, (fp), ordförande Anna Palm, (m), 1:e vice ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Helene

Läs mer

Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus, Storfors, torsdagen den 18 augusti 2016, kl Beslutande

Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus, Storfors, torsdagen den 18 augusti 2016, kl Beslutande 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus, Storfors, torsdagen den 18 augusti 2016, kl. 18.00 18.30. Beslutande Maran Väpnargård (M) Peter Farrington (M) 47-50, 52 Brita Jansson (C) Ingrid

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Direktionen Sid 1

Sammanträdesprotokoll Direktionen Sid 1 Sid 1 Plats Vänersalen, Vänerparken Vänersborg Tid Fredag den 18 september 2015, kl 08.30-10.15 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Plats och tid: Vara församlingshem kl 18.30-21.30. Justeringens plats och tid: Vara pastorsexpedition den 10 maj kl 16.30

Plats och tid: Vara församlingshem kl 18.30-21.30. Justeringens plats och tid: Vara pastorsexpedition den 10 maj kl 16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vara samfällighets kyrkofullmäktige Sammanträdesdatum: 2010-05-06 Plats och tid: Vara församlingshem kl 18.30-21.30 ande och övriga närvarande: Se närvarolista Paragrafer: 1-9 Utses

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 17.30-17.50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2002-04-29 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c)

Läs mer

HJO KOMMUN Kommunfullmäktige

HJO KOMMUN Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 Plats och tid Deltagande Medborgarhuset Park, kl 18.30-19.00 Beslutande Samtliga ordinarie ledamöter utom: Ida Hägne ( s) Jörgen Fransson (s) Karl Johan Froh (m) Anna Johansson

Läs mer

Administrativa avdelningen

Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Nordmarkens skola, aulan 19.10 20.10 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida Sandra Norsell, Kommunsekreterare Britt-Marie Öjstrand, T.f. kommunchef Linda Sydengen, Ekonomichef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-06-05 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-14.35 Beslutande Övriga närvarande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e vice ordförande

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) TEKNISKA NÄMNDEN

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) TEKNISKA NÄMNDEN RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Hoby-salen, Stadshuset, kl 08 30 10 30. Beslutande Nils-Olov Olofsson S Ordförande Tommy Arvidsson S Lars-Peter Karlsson S Bengt Backe S Kjell Hedlund

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

Datum Anna Engström, kommunchef. Gunnie Davidsson (C) och Annie Fredriksen (S)

Datum Anna Engström, kommunchef. Gunnie Davidsson (C) och Annie Fredriksen (S) 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Lokal: Gnosjösalen, kl. 18.30-19.40 Beslutande Ledamöter Sture Jonsson (M), ordf Lizbeth Johansson (C), 1:e vice ordf Stig Axelsson (S), 2:e vice ordf Ingmar Johansson

Läs mer

Plats och tid Nordströmsgården och Säbygården kl

Plats och tid Nordströmsgården och Säbygården kl TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kultur- och fritidsnämnden 2000-11-20 1 Plats och tid Nordströmsgården och Säbygården kl 18.00-22.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lena Yngve (m)

Läs mer

Plats och tid Nordiska Akvarellmuseet, kl

Plats och tid Nordiska Akvarellmuseet, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2001-09-10 1 Plats och tid Nordiska Akvarellmuseet, kl 18.30-21.55 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Kommunsekreterare

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-04-26 2 KF 25 Allmänhetens frågestund Under allmänhetens frågestund har närvarande åhörare möjlighet att ställa frågor till kommunfullmäktiges ledamöter och tjänstgörande ersättare.

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragraf 150-161 Jytte Grundberg. Reidun Lorentzon (kd) Tage Nilsson (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragraf 150-161 Jytte Grundberg. Reidun Lorentzon (kd) Tage Nilsson (ka) BEVIS TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Extra sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen kl. 19.30 22.50 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Kommunsekreterare

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2000-10-19 1 Plats och tid Billströmska folkhögskolan kl. 17.00 19.50 Blad Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Jan-Evert Halldin (s), ordförande Eva Bertilsson-Styvén

Läs mer

Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers. för K Reinisch Annette Linander (C) ledamot

Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers. för K Reinisch Annette Linander (C) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-16.15 ande Cecilia Lind (S) ordförande Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers.

Läs mer

Sammanträdesdatum. Övriga deltagande: Lars Öfverström (m) Monika Bondesson, förvaltningschef Gerhard Bernhardsson (s), 166 Susanne Lundell, ekonom

Sammanträdesdatum. Övriga deltagande: Lars Öfverström (m) Monika Bondesson, förvaltningschef Gerhard Bernhardsson (s), 166 Susanne Lundell, ekonom TJÖRNS KOMMUN Plats och tid: Tjörnshuvudet kl. 17.00 18.40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Beslutande: Reidun Lorentzon (kd) ordf. Lars-Erik Lennartsson (ka) Ingela Jönsson (ka) Maria Hult (c) Mats Kristensson (c)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragraf Jytte Grundberg. Jan-Evert Halldin (s) Justerande. Reidun Lorentzon (kd) och Martin Johansen (fp) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragraf Jytte Grundberg. Jan-Evert Halldin (s) Justerande. Reidun Lorentzon (kd) och Martin Johansen (fp) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Extra sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2005-10-13 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 18.30 21.00 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef, Bo Svensson

Läs mer