Kommunsekreterare Astrid Edström. Justeringens plats och tid Kansliet, tisdag den 22 maj 2001, kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunsekreterare Astrid Edström. Justeringens plats och tid Kansliet, tisdag den 22 maj 2001, kl"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Kommunsekreterare Astrid Edström Utses att justera Reidun Lorentzon (kd) och Gunilla Samson (fpl) Justeringens plats och tid Kansliet, tisdag den 22 maj 2001, kl Underskrifter Sekreterare Paragraf Astrid Edström Ordförande Bert Petersson (c) Justerande Reidun Lorentzon (kd) Gunilla Samson (fpl) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunfullmäktige Datum för Datum för anslagets uppsättande anslagets nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kansliet Underskrift Carina Eliasson

2 Kommunfullmäktige KF 44 Dnr H 01:059 MOTION OM PERSONALVÅRD FÖR PERSONAL INOM VÅRD OCH OMSORG Martin Johansen (fpl) har lämnat in en motion med följande lydelse: Folkpartiet liberalerna vill att en hälsosatsning görs på de anställda inom vård och omsorg. Eftersom vi ser att det inom vård och omsorg är höga sjukskrivningstal, att personalens medelålder är hög och att vi kan se att det kommer att bli problem med rekryteringen av kompetent personal framöver måste vi inleda arbetet med att åtgärda dessa problem omedelbart. Folkpartiet föreslår därför att all personal inom vård och omsorg skall beredas möjlighet till två timmar fysisk träning i veckan under arbetstid. I vilken form, och av vilka denna träning skall tillhandahållas bör utredas snarast. Vi tror att detta kan ge personalen en ökad livskvalitet genom färre skador och mindre sjukskrivningar. Vi tror även att de kostnader detta förslag innebär för kommunen kan kompenseras genom ett minskat antal korttidssjukskrivningar. Vi tror även att förslaget kan göra Tjörns kommun till en attraktiv arbetsgivare i nutid och framtid. Folkpartiet ser personalen som den viktigaste tillgång vi har inom vård och omsorg och anser därför att vi måste göra något åt deras situation. Motionen överlämnas till kommunstyrelsen för beredning.

3 Kommunfullmäktige KF 45 Dnr H 01:092 MOTION OM ATT SATSA PÅ FORTBILDNING TILL LÄRARE Gunilla Samsson (fpl) har lämnat in en motion med följande lydelse: Konkurrensen mellan kommunerna för att locka till sig nya lärare och för att behålla de redan anställda hårdnar alltmer. Förutom lönen är det viktigt att kommunen även satsar på fortbildning. Arbetsmiljö och möjlighet till kompetensutveckling är minst lika viktig. Idag är det just fortbildning som flertalet skolor har tvingats minska ner på grund av de besparingar som de har ålagts. Det läraravtal som nyligen slöts garanterar endast lärarna en lönehöjning de två första åren, sedan är det upp till kommunen hur stor löneförhöjning de tre följande åren kan ge. Med tanke på den brist på utbildade lärare som råder kan följden bli att kommunerna tvingas bjuda över varandra i lönediskussionen. Då ska Tjörns kommun även kunna bjuda en bra arbetsmiljö och en bra fortbildningsnivå. Kommunen bör se över möjligheten att erbjuda god fortbildning för personalen på våra skolor. Motionen överlämnas till kommunstyrelsen för beredning.

4 Kommunfullmäktige KF 46 Dnr H 01:093 MOTION OM ATT SKOLSKJUTSAR ÄVEN KAN NYTTJAS AV ANDRA PASSAGERARE Birgitta Adolfsson (fpl) har lämnat in en motion med följande lydelse: Idag åker en del skolbussar runt på Tjörn som har utrymme för fler passagerare. Kommunen bör därför ta ett beslut om att även andra passagerare skulle få möjlighet att använda dessa linjer. Detta skulle ge fler valmöjligheter och lägre trafikkostnader. Ett rundare Tjörn vill vi ju alla ha, så förslaget bör behandlas omgående för att kunna starta till hösten. Taxan för dessa resenärer bör vara samma som för övrig kollektivtrafik. Kommunfullmäktiges beslut Motionen överlämnas till kommunstyrelsen för beredning.

5 Kommunfullmäktige KF 47 Dnr H 01:045 SVAR PÅ MOTION OM ATT GÄSTHAMNEN I SKÄRHAMN SKA ARRENDERAS UT Vid sammanträdet lämnade Birgitta Adolfsson (fpl) in en motion med följande lydelse: Skärhamns Båtförening har under de senare åren arrenderat Småbåtshamnen i Skärhamn. Detta med mycket bra resultat både ekonomiskt och driftmässigt. Nu har föreningen även visat intresse för att arrendera gästhamnen. FPL ser detta mycket positivt och menar att kommunen så snart som möjligt tar kontakt och börjar förhandla med Båtföreningen. Tidigare behandling Kommunfullmäktiges beslut , 176. Kultur- och fritidsnämndens beslut , 24,. Arbetsutskottets beslut , 32. Kommunstyrelsens beslut , 70. Förutsättningarna för utarrendering/föreningsengagemang i samtliga hamnar på Tjörn utreds redan. Politisk behandling beräknas ske under hösten Motionen är därmed besvarad.

6 Kommunfullmäktige KF 48 Dnr H 01:046 SVAR PÅ MOTION ANG HANDIKAPPANPASSNING AV KOMMUNENS LOKALER : Eva Bertilsson-Styvén (s) har lämnat in en motion med följande lydelse: Vi vill att kommunens lokaler ska vara tillgängliga för alla. Handikapp av olika slag får inte innebära att man inte kan besöka, utnyttja eller arbeta i kommunens lokaler. Givetvis ska kommunen vara ett föredöme på detta område. Därför behövs handikappanpassningar av kommunens lokaler. För att kunna genomföra ett konkret och långsiktigt arbete vill vi ha: en inventering av befintliga lokaler, förslag på åtgärder och kostnader, ett samråd med handikapporganisationerna på Tjörn när det gäller prioriteringar och att därefter ett konkret åtgärdsprogram tas fram och föreläggs kommunfullmäktige för beslut. Bakgrund Tjörns kommun förvaltar ca m² egna lokaler och hyr in drygt m² lokaler för olika kommunala verksamheter. Det är allt från skolor, daghem, äldreboende till kontorslokaler och serviceanläggningar. En del lokaler är alldeles utmärkta när det gäller handikappanpassning medan andra har uppenbara brister. Handikappanpassning kan betyda olika saker beroende på typ eller art av handikapp. Just därför är det viktigt att samråd sker med de handikappades organisationer. Annars kan det lätt hända att vi bara ser till fysiska hinder för rörelsehindrade. Handikappanpassning bör givetvis vara en självklar faktor att stämma av i samband med om-, till- eller nybyggnad av kommunala lokaler. Men också bör frågan finnas med på checklistan då kommuner förhyr externa lokaler. Handikappanpassning är ett ansvar och en angelägenhet att bevaka och arbeta för i flera av kommunens styrelser, nämnder och förvaltningar. vi tror att ett samlat program/handlingsplan som redovisas separat och tas med i budgethandlingar och i investeringsbudgeten som eget konto är ett bra sätt att tydliggöra mål, medel och resultat.

7 Kommunfullmäktige Förslag till beslut: Mot bakgrund av vad som ovan anförts hemställs att kommunfullmäktige beslutar: att att att att uppdra åt fastighets- och tekniknämnden att göra en inventering av befintliga och förhyrda lokaler, efter samråd med andra berörda styrelser, nämnder och förvaltningar till kommunstyrelsen lämna förslag på åtgärder och kostnader, samråd sker med handikapporganisationerna på Tjörn, Kommunala pensionärsrådet och det Kommunala Handikapprådet bl a när det gäller prioriteringar och därefter ett konkret åtgärdsprogram tas fram och föreläggs kommunfullmäktige för beslut senast juni år Tidigare behandling Kommunfullmäktiges beslut , 135 Fastighets- och tekniknämndens beslut , 17 där nämnden beslutar att en inventering av kommunens fastigheter ska göras och vara färdig i november 2001 och att ärendet behandlas i samråd med miljö- och byggkontoret. Arbetsutskottets beslut , 33. Kommunstyrelsens beslut , 71. Yrkanden Eva Bertilsson-Styvén (s) yrkade att som tillägg till kommunstyrelsens förslag ska motionens att-satser (utom den sista) finnas med i kommunfullmäktiges beslut. Proposition Ordföranden ställde proposition på kommunstyrelsens förslag och Eva Bertilsson-Styvéns yrkande och fann att kommunfullmäktige beslutat enligt Eva Bertilsson-Styvéns yrkande. En inventering av kommunens fastigheter ska göras och vara färdig i november Ärendet behandlas i samråd med miljö- och byggkontoret.

8 Kommunfullmäktige vidare, att att att uppdra åt fastighets- och tekniknämnden att göra en inventering av befintliga och förhyrda lokaler, efter samråd med andra berörda styrelser, nämnder och förvaltningar till kommunstyrelsen lämna förslag på åtgärder och kostnader, samråd sker med handikapporganisationerna på Tjörn, Kommunala pensionärsrådet och det Kommunala Handikapprådet bl a när det gäller prioriteringar. Motionen är därmed besvarad.

9 Kommunfullmäktige KF 49 Dnr H 01:067 BUDGETUPPFÖLJNINGSPROGNOS 2/2001 Budgetuppföljningen beskriver förväntat utfall gentemot fastställd budget Noteras i budgetuppföljningsprognosen, att kkr ska läggas till i investeringsbudget. Tillägget avser: Ombudgetering från 2000 p g a senareläggning Fordon VA 200 Förbättring/förnyelse VA 214 VA Kyrkesund-Långekärr 65 VA Kyrkesund Centrifug AR Ängholmen 247 Trafiksäkerhet/GC-vägar 659 Upprustning Lekplatser 17 Tidigareläggning av investeringar: Larm Brandvärn 100 Omdisponering av investeringsanslag Utökning VA-försörjning VA Kyrkesund-Långekärr 2000 Förändring av investeringsbudget Vidare ska tillägg 800 tkr avseende återbetalning från Västtrafik samt förväntat överskott gentemot budget på tkr avseende bostadsbolaget läggas till. Tidigare behandling Kommunstyrelsens beslut , 66. Kommunfullmäktige godkänner budgetuppföljningsprognos 2/01.

10 Kommunfullmäktige KF 50 Dnr H 01:069 VILLKORAT AKTIEÄGARTILLSKOTT TILL TJÖRNS BOSTADS AB AVSEENDE 2000 Kommunfullmäktige har i tidigare beslut och garanterat bolagets aktiekapital. Bostadsbolagets underskott 2000 exklusive nedskrivning är kr. Tidigare behandling Arbetsutskottets beslut , 29. Kommunstyrelsens beslut , 69. Tjörns kommun tillför Tjörns Bostads AB kronor såsom villkorat aktieägartillskott avseende 2000.

11 Kommunfullmäktige KF 51 Dnr H 01:050 TAXA FÖR HUNDDAGIS Farmens dagcenter har sedan 1994 tillgodosett gruppen vuxna utvecklingsstörda daglig sysselsättning. Ett nytt arbetsområde som planeras att inrymmas i Farmen är att ta emot hundar under dagtid, vilket tros vara en passande sysselsättning för några av arbetstagarna, då uppgiften bygger på att man följer rutiner som är återkommande varje dag. Taxan föreslås bli 75 kronor/dag och hund. I taxan ingår inte foder, hundkorg och andra tillbehör. Tidigare behandling Socialnämndens beslut , 30 där nämnden föreslår att taxan för hunddagisplats fastställs till 75 kr/dag och hund. Arbetsutskottets beslut , 40. Kommunstyrelsens beslut , 75. Taxan för hunddagisplats fastställs till 75 kr/dag och hund. Taxan gäller fr o m

12 Kommunfullmäktige KF 52 Dnr H 01:075 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN/FÖRVALTNINGEN - NÄMNDENS POLITISKA UPPDRAG Vid kommunstyrelsens sammanträde i december 2000 beslutades följande. Efter utvärdering och samråd med presidierepresentanter i kommunstyrelsen och kulturoch fritidsnämnden, enhetsansvariga inom kultur och fritidsförvaltningen, SACO-SR, SKTF, kultur- och fritidschefen samt personalchefen föreslår kommunchefen att: 1. Kommunstyrelsen i samråd med kultur- och fritidsnämnden ser över inriktning och innehåll i det politiska uppdraget till nämnden samt inriktningen för organisation och ledning. 2. Visstidsförordnandet för nuvarande förvaltningschef för kultur- och fritidsnämnden ej förlängs efter Nuvarande förvaltningschef kvarstår dock som tillförordnad förvaltningschef fram tills ny förvaltningschef tillträtt. 3. Kommunchefen i samråd med berörda samtidigt får följande uppdrag att lösa frågor med anledning av att visstidsförordnandet med nuvarande förvaltningschefen går ut. Frågor kring den tillfälliga organisationen tills ny förvaltningschef tillträtt samt förberedelser för ny organisation bl a rekrytering av ny förvaltningschef m m. Kommunstyrelsens godkänner kommunchefens förslag till åtgärder och översyn av det politiska uppdraget, organisation och ledning för kultur- och fritidsnämnden/förvaltningen. Vid Kommunstyrelsens sammanträde godkändes en struktur (se bilaga A) för det fortsatta genomförandet av uppdraget. Uppdragets genomförande Ett underlag för analysarbetet (se bilaga) presenterades och överlämnades till analysgrupperna: - Politiker presidiet i K & F-nämnden samt KS ordf. - Personalföreträdare/facken i KÖS/MBL. - Enhetsansvariga/ledningsgruppen K & F-förvaltningen.

13 Kommunfullmäktige Uppdraget till analysgrupperna var huvudsakligen att diskutera: K & F-nämndens politiska uppdrag och organisation: en kultur- och fritidsnämnd med nuvarande innehåll eller en kultur- och fritidsnämnd där hamn- och turistfrågor ej ingår. Dessa frågor överförs istället till KS. Resultat från analysarbetet Analysgrupperna redovisar var för sig i stort sett samma resultat vilket sammanfattningsvis innebär följande, att turism- och hamnverksamheterna flyttas till kommunstyrelsen. Enhetsansvariga motiverar detta med att detta förslag ger styrka och stadga åt kultur- och fritidsfrågorna som kan renodlas och koncentreras mer än idag. Det motverkar också splittring i intresseområden och motsättningar för nämndens ledamöter. Enhetsansvariga noterar även följande: När det gäller texten för den nya nämndens uppgifter har vi inga andra synpunkter än att ansvaret verksamhetsmässigt för Barnkonventionen och Ungdomsrådet, idag ligger inom andra nämnders verksamhet och det är viktigt att det inte råder tveksamhet om vem eller vilka som har huvudansvar för att driva dessa frågor. Vid rekryteringen av den nye förvaltningschefen vill de enhets ansvariga prioritera följande: erfaren ledare, samordna, utveckla, samarbetsförmåga, kommunal erfarenhet, engagemang i K & F, öppen, utåtriktad och ett strategiskt arbetssätt. Från politikersidan anser man att hamn och turism skall föras till kommunstyrelsen. Man anser också att den kommunala musikskolan bör läggas till K & F-nämndens uppgifter. Den politiska uppfattningen presenteras närmare i bilaga Den nya nämndens uppgifter ur ledningssynpunkt anser politikergruppen att den nya chefen skall ha kulturprofil.

14 Kommunfullmäktige Sammanfattningsvis från analysgrupperna: * En renodlad K & F-nämnd/förvaltning med kultur- och föreningsprofil * Turism och hamn flyttas till kommunstyrelsen * K & F-nämnden får följande kommunuppdrag : - Barnkonvention - Ungdomsrådet - Attitydpåverkande mot droger, våld och främlingsfientlighet samt att tillsammans med skolan ge uttrycket skola mitt i byn ett levande innehåll. Eventuellt bör den kommunala musikskolan ingå i nämndens ansvar. Tillfällig ledningsorganisation och övriga ledningsfrågor Fram till och med juni 01 kvarstår nuvarande kultur- och fritidschef som förvaltningschef. Under tiden juli sept 01 eller tills ny förvaltningschef tillträder i oktober 01 upprätthålles ledningsfunktion av respektive enhetsansvarig. Nuvarande Kultur- och Fritidschef erbjuds en delvis nyinrättad tjänst som informationsoch turistchef inom kommunledningskontoret. Kommunchefen föreslår: att nuvarande hamn- och turistverksamheter/frågor inom Kultur- och fritidsnämnden flyttas till kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen föreslås godkänna följande förslag från kommunchefen: att genomföra rekryteringen av en kultur- och fritidschef i enlighet med analysgruppernas föreslagna profil. att kommunchefen får uppdraget att tillsammans med berörda närmare utreda förutsättningen för nämndens kommunuppdrag : barnkonventionen, Ungdomsrådet, den kommunala musikskolan samt attitydfrågor som t ex mot droger, våld och främlingsfientlighet. att den tillfälliga förvaltningsledningen upprätthålles genom respektive enhetsansvarig under tiden juli sept 01. att nuvarande kultur- och fritidschef erbjudes en delvis nyinrättad tjänst som informations och turistchef inom kommunledningskontoret.

15 Kommunfullmäktige Tidigare behandling Kommunstyrelsens beslut , 89. Yrkanden Birgitta Adolfsson (fpl) yrkade att ärendet skulle återremitteras. Jan-Evert Halldin (s) och Allan Axelsson (m) yrkade bifall till kommunstyrelsens förslag. Proposition Ordföranden ställde proposition och fann att kommunfullmäktige beslutat enligt kommunstyrelsens förslag. Omröstning Omröstning begärs. Följande omröstningsproposition godkänns: Ja-röst för kommunstyrelsens förslag Nej-röst för återremiss. Omröstningsresultat 27 ja-röster 10 nej-röster Kommunfullmäktige har således beslutat bifalla kommunstyrelsens förslag. Hur var och en av kommunfullmäktiges ledamöter röstat framgår av omröstningsprotokollet som bifogas protokollet. att nuvarande hamn- och turistverksamheter/frågor inom Kultur- och fritidsnämnden flyttas till kommunstyrelsen.

16 Kommunfullmäktige KF 53 Dnr H 01:047 REVISIONSRAPPORT - TJÖRNS SEGELSÄLLSKAPS GAMLA KLUBBSTUGA Revisionen har lämnat in revisionsrapport om avyttringen av Tjörns segelsällskaps gamla klubbstuga. Revisionen konstaterar att formellt beslut avseende flytt av klubbstugan samt ersättning för flyttkostnader m m saknas. Tidigare behandling Kutur- och fritidsnämndens beslut , 19 där nämnden ser med tillfredsställelse att ärendet genomlyses av Tjörns kommuns revisorer. Inga politiska beslut fattades av Kultur- och fritidsnämnden initialt, utan direktiv kom från dåvarande kommunledningen till förvaltningen. När ärendet kom till nämndens kännedom fattades dock beslut om ett anbudsförfarande vilket genomfördes. På nämndens möte ställdes också krav på att Skärhamns IK skulle styrka sina kostnader i samband med flyttningen av klubbstugan. Arbetsutskottets beslut , 36. Kommunstyrelsens beslut , 72. Rapporten läggs till handlingarna.

17 Kommunfullmäktige KF 54 Dnr H 01:048 REVISIONSRAPPORT WÅGERMANSKA HUSET Revisionen har lämnat in revisionsrapport avseende Wågermanska huset där revisionen konstaterar att formellt beslut saknas för uthyrning av fastigheten till Föreningen Wågermanska konsthallen. Tidigare behandling Fastighets- och tekniknämndens beslut , 14, där nämnden avger följande yttrande: Fastighetschefen har handlagt ärendet i full överensstämmelse med de fefogenheter han har. Avtalet är därutöver utformat så att det anpassats till kommunens mål att försälja fastigheten när förutsättningar härför finns. Arbetsutskottets beslut , 37. Kommunstyrelsens beslut , 73. Rapporten läggs till handlingarna.

18 Kommunfullmäktige KF 55 Dnr H 01:049 REVISIONSRAPPORT OM EKONOMISKA ERSÄTTNINGAR TILL DE FÖRTROENDEVALDA I Revisionen har lämnat in rapport om Ekonomiska ersättningar till de förtroendevalda i Tjörns kommun. Catrin Petersén, Kom Rev, och Jarl Johansson, revisor föredrog rapporten vid kommunstyrelsens sammanträde den 15 mars. Tidigare behandling Arbetsutskottets beslut , 38. Kommunstyrelsens beslut , 74. Rapporten läggs till handlingarna.

19 Kommunfullmäktige Närvarolista / omröstningsprotokoll (2) Ledamöter Närv o tj Närv ej tj 52 Ja Nej Avst Ja Nej Avst Ja Nej Avst 1. Lars Öfverström (m) I I 2. Allan Axelsson (m) I I 3. Kenneth Larsson (m) I I 4. Jarl Jansson (m) 5. Tony Jansson (m) 6. Yvonne Andersson (m) I I 7. Jan-Evert Halldin (s) I I 8. Eva B-Styvén (s) I I 9. Jan Fredriksson (s) I I 10. Gunilla Larsson (s) I I 11. Torsten Gustafsson (s) I I 12. Marita Medin (s) 13. L-G Lundkwist (s) 14. Marie-Ann Doll (s) 15. Christer Tegemo (s) I I 16. Benny Andersson (s) I I 17. Cecil de Rosario (s) I I 18. Robert Bull (s) I I 19. Eva Lind (s) I I 20. Bo Isaksson (s) I I 21. Tage Nilsson (fpl) I I 22. Gudrun Ivarsson (fpl) I I 23. Birgitta Adolfsson (fpl) I I 24. Martin Johansen (fpl) I I 25. Gunilla Samsson (fpl) I I 26. Robert Hansson (fpl) I I 27. Bert Petersson (c) I I 28. Inga Olsson (c) I I 29. Emilio Cotroneo (v) I I 30. Gösta Andersson (sb) 31. Bert Olsson (sb) 32. Magne Hallberg (sb) I I 33. Östen Tornéus (mp) 34. Bo Bertelsen (ka) I I

20 Kommunfullmäktige Närvarolista / omröstningsprotokoll 2 (2) Ledamöter Närv o tj Närv ej tj 52 Ja Nej Avst Ja Nej Avst Ja Nej Avst 35. Rune Olsson (ka) I I 36. Bo Sörensson (ka) 37. Rosita Runegrund (kd) I I 38. Dan Gustavsson (kd) 39. Lars Andersson (kd) I I 40. Jan-Åke Axelsson (kd) I I 41. Bengt -Olof Karlsson (kd) **** ERSÄTTARE **** Solweig Börjesson (m) Morgan Englund Stig Jansson (m) (m) Kenneth Lind (s) I I Nils Lackfors (s) I I Stig-Ove Johansson (s) Leif Göbel Gerhard Bernhardsson (s) (s) Gjert Magnusson (s) I I Christer Olofsson (s) Ewa-Lena Svensson Magnus Ronqvist Nils Åsberg Sven-Gösta Wengelin Kurt Berntsson (fpl) (fpl) (fpl) (c) (c) Teresa Menéses (v) I Nen Arnell (v) Annika Andersson (sb) Kjell Myrberg (sb) I I Robert Johansson (mp) I I Inger Eyssen (mp) Vilgot Wilhelmsson (ka) Lennart Nilsson (ka) Berne Pettersson (kd) I I Stefan Wickman (kd) Reidun Lorentzon (kd) I I Summa:

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2000-10-02 1

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2000-10-02 1 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kommunfullmäktige 2000-10-02 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset 18.30 19.00 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 Plats och tid Kommunkontoret, kl. 17.00 18.00 Beslutande Jan-Evert Halldin (s), ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Benny Andersson (s), Eva Lind (s)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2000-09-25 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset 18.30 19.10 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Kommunsekreterare

Läs mer

Kommunsekreterare Jytte Grundberg. Justeringens plats och tid Kansliet, fredagen den 18 oktober 2002, kl 15.00

Kommunsekreterare Jytte Grundberg. Justeringens plats och tid Kansliet, fredagen den 18 oktober 2002, kl 15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2002-10-14 1 Plats och tid B&N-huset, Södra hamnen, kl 18.30 19.45 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Kommunsekreterare

Läs mer

Justeringens Nordiska Akvarellmuseet omedelbar justering. Underskrifter Sekreterare Paragraf 70 Annika Funkqvist.

Justeringens Nordiska Akvarellmuseet omedelbar justering. Underskrifter Sekreterare Paragraf 70 Annika Funkqvist. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2008-05-22 1 Plats och tid Nordiska Akvarellmuseet kl 18.30 18.50 Sida Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson, Kommunchef Annika Funkqvist,

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-08-27 1 [7] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 20.30 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

Cecil De Rosario (s) ej tj ers Britta Malmberg, förvaltningschef Kristina Axelsson, fritidskons. Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman

Cecil De Rosario (s) ej tj ers Britta Malmberg, förvaltningschef Kristina Axelsson, fritidskons. Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Blad Plats och tid Valsängs Ryttarförening kl 18.00-19.30 Beslutande Gjert Magnusson (s) ordf Lena Yngve (m) Solveig Börjesson (m) tj ers Inger Johansen (fpl) tj ers

Läs mer

Sammanträdesdatum. Övriga deltagande: Lars Öfverström (m) Monika Bondesson, förvaltningschef Gerhard Bernhardsson (s), 166 Susanne Lundell, ekonom

Sammanträdesdatum. Övriga deltagande: Lars Öfverström (m) Monika Bondesson, förvaltningschef Gerhard Bernhardsson (s), 166 Susanne Lundell, ekonom TJÖRNS KOMMUN Plats och tid: Tjörnshuvudet kl. 17.00 18.40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Beslutande: Reidun Lorentzon (kd) ordf. Lars-Erik Lennartsson (ka) Ingela Jönsson (ka) Maria Hult (c) Mats Kristensson (c)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-11-24 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, 14.00 17.30 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Benny Andersson

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret, kl

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2001-11-05 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret, kl 18.30 20.15 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kommunstyrelsen 2000-02-10 1 Plats och tid Kommunkontoret, kl. 17.30-20.30 Beslutande Thomas Fransson (kd) ordf Christer Persson (m), tjg ers Lars Öfverström (m) 2:e vice ordf

Läs mer

Kommunsekreterare Jytte Grundberg. Justeringens plats och tid Kansliet, torsdag den 13 februari 2003 kl 17.00.

Kommunsekreterare Jytte Grundberg. Justeringens plats och tid Kansliet, torsdag den 13 februari 2003 kl 17.00. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2003-02-06 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 18.30-19.00 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Kommunsekreterare

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S)

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-02-09 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset

Läs mer

Justeringens plats och tid Kansliet, måndag den 18 mars 2002, kl 16.00. Underskrifter Sekreterare Paragraf 27-50 Astrid Edström

Justeringens plats och tid Kansliet, måndag den 18 mars 2002, kl 16.00. Underskrifter Sekreterare Paragraf 27-50 Astrid Edström SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2002-03-11 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 18.30 20.45 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Utses att justera

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-01-27 1 [17] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl 18.30 19.25 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl Gullan Eriksson sekr. och Kristina Christiansson förvaltningschef

Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl Gullan Eriksson sekr. och Kristina Christiansson förvaltningschef TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Blad Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl. 14.00 15.00 Beslutande Hans Kristensson (fp), ordf. Karl-Erik Persson (ka), vice ordf. Benny Andersson (s)

Läs mer

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare SAMMATRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag, kl. 19.00-20.30 Beslutande Övriga deltagare 29 ordinarie ledamöter och 6 tjänstgörande ersättare, totalt 35 beslutande Se bifogade närvaro-

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad 1 Plats och tid Moliendos musikhus och Kållekärrs skola kl 18.00-20.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Gjert Magnusson (s) ordf

Läs mer

Bo Bertelsen (ka) Underskrifter Sekreterare Paragrafer Annika Funkqvist. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande Bo Bertelsen (ka)

Bo Bertelsen (ka) Underskrifter Sekreterare Paragrafer Annika Funkqvist. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande Bo Bertelsen (ka) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-06-21 1. Plats och tid Kommunkontoret, kl. 15.00 17.05 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Reidun Lorentzon (kd)

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2000-12-11 1

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2000-12-11 1 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2000-12-11 1 Plats och tid Akvarellmuseet, kl 18.30 22.05 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Kommunsekreterare

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån torsdag den 7 augusti, 2008 kl 18.30-19.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att Justera Enligt förteckning Ewa Reinhold,

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2009-02-02 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00-19:20 Benita Nilsson (fp), ordf Ewa-Lena Svensson

Läs mer

Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl , Ajournering kl

Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl , Ajournering kl 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 15-16.10, Ajournering kl 15.40-15.55 Beslutande: Övriga närvarande: Justerare: Christer Bäckman (fp), ordförande Ingemar Sandström (c) Kerstin Sjöström (c) Kent

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragraf Jytte Grundberg. Jan-Evert Halldin (s) Justerande. Reidun Lorentzon (kd) och Martin Johansen (fp) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragraf Jytte Grundberg. Jan-Evert Halldin (s) Justerande. Reidun Lorentzon (kd) och Martin Johansen (fp) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Extra sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2005-10-13 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 18.30 21.00 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef, Bo Svensson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2004-11-29 1 (19) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2004-11-29 kl. 19.00-22.30. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Kommunstyrelsen (6) Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl

Kommunstyrelsen (6) Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl Kommunstyrelsen 2012-01-13 1 (6) Plats och tid Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl 16.00-16.10 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Erland Nilsson (S) Dag Ivarsson (M) Monica Svensson (S) Clas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-16.05 2004-10-13 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) 1:e v ordf, 124-126

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragraf 42-56 Birgith Åhs. Ewa-Lena Svensson. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Underskrifter Sekreterare Paragraf 42-56 Birgith Åhs. Ewa-Lena Svensson. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kultur- och fritidsnämnden 2000-06-19 1 Plats och tid Akvarellmuseet kl 18.00-20.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Allan Axelsson (m) ordf Solveig

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 15-15.45 Beslutande Reidun Lorentzon (KD), ordf Yvonne Andersson (M) 1:e vice ordf Gun Alexandersson-Malm (FP) Louise Marklund (M) Gunnemar Olsson (FP) Roland Flyckt

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 Plats och tid Bergabo i Rönnäng kl 18.00-19.45 Beslutande Gjert Magnusson (s) ordf, ej 94 Allan Axelsson (m) tj ers Ewa-Lena Svensson (fpl) Benita Nilsson (fpl)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2004-12-02 1 Plats och tid Norra Station, sal 1, kl 15.00-15.35, information -16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen kl

Plats och tid Stora Tjörnsalen kl TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2008-02-25 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17.00-18.55 Beslutande Benita Nilsson (fp), ordf Eva Lind (s) Rigmor Friis (s Inger Bengtson

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Sammanträdesdatum. Roland Flyckt (kd) Göran Andersson (s), tj.görande 101 Anette Johansson (mp) Maria Hult (c), tj.görande 101.

Sammanträdesdatum. Roland Flyckt (kd) Göran Andersson (s), tj.görande 101 Anette Johansson (mp) Maria Hult (c), tj.görande 101. TJÖRNS KOMMUN Plats och tid: Stora Tjörnsalen kl. 17.00 18.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Beslutande: Robert Bull, ordf (s) Reidun Lorentzon (kd) v ordförande Yvonne Andersson (m) Gun Alexandersson-Malm (fp)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-12-03 1 [15] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 09.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Allmänheten representeras av ca 15 personer. Utses att justera Ann-Marie Jacobsson och Håkan Gusteus Paragrafer 25-33. Ordförande.

Allmänheten representeras av ca 15 personer. Utses att justera Ann-Marie Jacobsson och Håkan Gusteus Paragrafer 25-33. Ordförande. SAMMATRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag, kl. 19.00-20.15 Beslutande Övriga deltagare 30 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, totalt 35 beslutande Se bifogade närvaro-

Läs mer

Jan Eriksson, kommunchef. Allmänheten representeras av 5 personer. Ordförande. Rune Johansson. Justerande. Sekreterare. Marianne Martinsson BEVIS

Jan Eriksson, kommunchef. Allmänheten representeras av 5 personer. Ordförande. Rune Johansson. Justerande. Sekreterare. Marianne Martinsson BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(20) 2006-05-23 Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Färgelanda Allhem, tisdag 2006-05-23, kl. 19.00-21:20 med ajournering mellan kl 20:00-20:25 28 ordinarie ledamöter och 5

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2 2006-12-29 1 (11) Plats och tid Rådhuset, kl 08.30-09.20 Beslutande Enligt särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunkontoret torsdag 18 mars kl Underskrifter Sekreterare. Annika Funkqvist. Ordförande. Berne Petersson (KD)

Justeringens plats och tid Kommunkontoret torsdag 18 mars kl Underskrifter Sekreterare. Annika Funkqvist. Ordförande. Berne Petersson (KD) Kommunfullmäktige 2010-03-11 1 [13] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 20.10 Beslutande Förteckning enligt bilaga Tjänstemän Bo Svensson, kommunchef Annika Funkqvist, kommunsekreterare

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Folkets hus i Torsås, 2017-11-28, 17.00 17.30 Beslutande Henrik Nilsson Bokor, S ordförande Roland Swedestam, S Susanne Rosén, S Roger Isberg,

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 198-206 Jytte Grundberg

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 198-206 Jytte Grundberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Blad Plats och tid Beslutande Brandstationen, Kållekärr Eva Bertilsson-Styvén (s) ordförande Benny Andersson (s) Hans Kristensson (fp)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2000-10-30 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset 18.30 22.05 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Kommunsekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2002-12-27 1 Plats och tid Matsalen, Gamla T4-området, kl 09.00-09.10 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) 1:e v ordf

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kompassen konferens i Skärhamn kl 18.00-20.00 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s), ordf Benita Nilsson (fp) Ewa-Lena Svensson (fp) Georg Strömbom (c)

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset i Skärhamn kl. 09: Ajournering , samt Underskrifter Sekreterare

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset i Skärhamn kl. 09: Ajournering , samt Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-02-29 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset i Skärhamn kl. 09:00 11.45 Ajournering 9.20-10.05, 10.07-10.35 samt 11.22-11.32. Utses att justera

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, , klockan 10:00

Förvaltningsbyggnaden, , klockan 10:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Utses att justera Justeringens plats och tid Beslutande Övriga deltagare Gällivare Folkets hus, Blå Forell Måndag 22 januari 2018 kl. 09:30-17:20 Mats Rantapää

Läs mer

Kommunsekreterare Astrid Edström Ekonomichef Rune Ohlsson. Justeringens plats och tid Kansliet, torsdag den 16 maj 2002, kl 17.00

Kommunsekreterare Astrid Edström Ekonomichef Rune Ohlsson. Justeringens plats och tid Kansliet, torsdag den 16 maj 2002, kl 17.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2002-05-13 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 18.30 21.55 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Kommunsekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.00-13.25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-03-28 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2006-10-26 1 Plats och tid Sagahuset, Skärhamn, kl.17.10 19.00 Beslutande Martin Johansen (fp) Gudrun Ivarsson (fp) tjg ers Bo Bertelsen (ka) Vilgoth Wilhelmsson

Läs mer

Ronneby, stadshuset, kommunledningsförvaltningen

Ronneby, stadshuset, kommunledningsförvaltningen 1(13) Sammanträdesdatum Plats och tid Kallingesalen, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Teo Zickbauer

Läs mer

Magnus Nordström, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anneli Johansson Göran Lundström

Magnus Nordström, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anneli Johansson Göran Lundström PROTOKOLL 1(13) Tid: Kl 13:00-14:50 Plats: Forsen Ledamöter: Se närvarolista Övriga: Magnus Nordström, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare Justeringsdag: 2018-12-17 Paragrafer:

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-11-09 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-11-09 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kommunstyrelsen 2000-11-09 1 Plats och tid Kommunkontoret, kl. 17.00 19.55 Beslutande Jan-Evert Halldin (s), ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Benny Andersson (s), Eva Lind

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Västergården, Askersund, den 12 oktober 2010 kl 13.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl Kultur- och fritidsnämnden 2012-05-31 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl 13.30-15.45 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

Sebastian Clausson (S) Benny Johansson (S) Per-Åke Pettersson (S) Margareta Ljunggren-Demegård (MP) Lotta Grönlund Plöen (M) Lars Berg (C)

Sebastian Clausson (S) Benny Johansson (S) Per-Åke Pettersson (S) Margareta Ljunggren-Demegård (MP) Lotta Grönlund Plöen (M) Lars Berg (C) 1(6) Plats och tid Rådhussalen, Rådhuset, kl. 08:30-10:50 Beslutande Ledamöter Fredrik Nordström (S), Ordförande Håkan Ehn (S), 1:e vice ordförande Ylva Pettersson (M), 2:e vice ordförande Martin Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 17.30-17.50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2002-04-29 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c)

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Folkets Hus, onsdagen 8 maj 2019, kl. 15.50-16.30 Ajournering 16.05-16.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Plats och tid Förvaltningshuset, Tisdagen den 20 december 2005, kl. 13.00-15.10 Beslutande Åke Nilsson, ordf. Lars Petersson Ewa Hed Anita Johansson Rickard Norberg Rune

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

Kommunsekreterare, Jytte Grundberg

Kommunsekreterare, Jytte Grundberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Extra sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2005-04-14 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 18.30 20.30 Beslutande Förteckning enligt bilaga Blad Övriga deltagande T f kommunchef Kristina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-10-17, kl. 08:00-12:00 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Jerry Ahlström (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kommunstyrelsen Stihna Johansson Evertsson (C), ordförande Per Gröön (C)

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kommunstyrelsen Stihna Johansson Evertsson (C), ordförande Per Gröön (C) HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Tingssalen, måndagen den 4 juli 2016 kl 17.30-17.40 Beslutande Stihna Johansson Evertsson (C), ordförande Per Gröön (C) Marcus Schön (M) Tuva Bojstedt

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-01-25 1. Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20

Kommunfullmäktige 2010-01-25 1. Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20 Kommunfullmäktige 2010-01-25 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20 Lars-Åke Bergman (S) Berit Bergman (S) Markku Julin (MP) Bengt Sjöberg (M) Karl-Johan Gustafson

Läs mer

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering 1(11) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.20, ajournering 11.10-11.15 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2018-03-19 1 (6) Plats och tid Vallsjösalen, Kommunalhuset, Sävsjö, måndagen den 19 mars 2018 klockan 18.30 19.30 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson

Läs mer

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens 117 2 117 Flerårsstrategi 2014-2016 Alingsås kommun...4 3 Plats och tid Rådslaget, Rådhuset, Alingsås kl 9.00-9.25 Paragrafer 117 Beslutande Daniel Filipsson (M), ordförande Joakim Järrebring

Läs mer

Jerry Elvin (ersättare Christina Pettersson) Omedelbar justering, 14 april Anna Nilsson. Ordförande Anders Ceder

Jerry Elvin (ersättare Christina Pettersson) Omedelbar justering, 14 april Anna Nilsson. Ordförande Anders Ceder Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11-11.45 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Anders Ceder (S), ordförande Linda Svahn (S) Margareta Ahlm (S) Hans-Olof

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen

KOMMUNFULLMÄKTIGE Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen KOMMUNFULLMÄKTIGE 2004-09-0 Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen Meddelande 2 Ägardirektiv för Vårgårda bostäder AB 3 Svar på motion, besparingsåtgärder avseende förtroendevaldas

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Carina Persson. Karl-Erik Olsson 2018-

Carina Persson. Karl-Erik Olsson 2018- 1 1 Plats och tid Rådhuset, Stora salen, kl 13.3014.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Rönnängs FF:s klubbstuga vid Tuveslätt, kl 18.00-20.00 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s), ordf Ewa-Lena Svensson (fp) Allan Axelsson (m) Dan Gustavsson

Läs mer

PROTOKOLL Kommunfullmäktige

PROTOKOLL Kommunfullmäktige PROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2016-10-25 Sida 1 (13) Paragrafer 85-92 Plats och tid Musikskolans lokaler, Storgatan 9, Klippan, tisdag 25 oktober 2016 kl.19.00-20.20 Beslutande Enligt till

Läs mer

Plats och tid Nordiska Akvarellmuseet, kl

Plats och tid Nordiska Akvarellmuseet, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2001-09-10 1 Plats och tid Nordiska Akvarellmuseet, kl 18.30-21.55 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Kommunsekreterare

Läs mer

Plats och tid: Furåsen Färgelanda onsdag 27 juni 2018, klockan

Plats och tid: Furåsen Färgelanda onsdag 27 juni 2018, klockan Sammanträdesprotokoll 1(8) Plats och tid: Furåsen Färgelanda onsdag 27 juni 2018, klockan 18.00 18.25 Beslutande Närvarande icke tjänstgörande ersättare Ulla Börjesson (S) ordf Tommy Larsson (S) Sandra

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (1)[7] Sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 15.

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (1)[7] Sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 15. TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (1)[7] 2015-01-07 Socialnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 15.00 15:30 Utses att justera Justeringens plats och tid Sociala Huset 2015-01-14 Paragrafer

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17 2010-10-27 1-17 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.00 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Kommunchef Svante Melander Utses

Läs mer

Arne Höglund, teknisk chef och sekreterare Annette Sjöberg, ekonom Dan Seger, Gislaved Energiring AB, 20 Ulf Enochsson, personalrepresentant

Arne Höglund, teknisk chef och sekreterare Annette Sjöberg, ekonom Dan Seger, Gislaved Energiring AB, 20 Ulf Enochsson, personalrepresentant 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.15-17.30. Beslutande Staffan Sjöblom (M), ordförande Magnus Sjöberg (C) Carlos Cevallos (KD) Yvonne Johnsson (MP) Jörgen Karlsson (S) Rolf Svensson (S)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2012-12-27 1 [10] Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 17.30-18.05 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Bo Bertelsen (M) Yvonne

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Lilla Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Ajournering 48 klockan 18:20-18:30 och 18:45-18:50. Underskrifter Sekreterare

Plats och tid Kommunhuset, Lilla Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Ajournering 48 klockan 18:20-18:30 och 18:45-18:50. Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-06-10 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Lilla Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Ajournering 48 klockan 18:20-18:30 och 18:45-18:50 Utses att justera

Läs mer

PROTOKOLL 1(6) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(6) Sammanträdesdatum 1(6) Plats och tid: A-salen Medborgarhuset Alafors, kl 18:30-21:10 Beslutande Stina-Kajsa Melin (s), ordf Ewa Johansson (ad) och tjänstgörande ersättare Roland Wall (c) Anita Ahlberg (ad) Hasse Andersson

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 13.00 17.30

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 13.00 17.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kommunstyrelsen 2004-04-29 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 13.00 17.30 Beslutande Martin Johansen (fp) Hans Kristensson (fp) Bo Bertelsen (ka) Tage Nilsson (ka) Dan-Tore

Läs mer

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-18.20 Protokoll 1 Beslutande Övriga närvarande Se bilagd uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Yvonne Westerlund, ekonomichef Sten Ekström, revisionens ordförande

Läs mer

ÖVERKALLX KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Måndagen den 26 juni 2017, kl , sammanträdesrum 2, kommunförvaltningen

ÖVERKALLX KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Måndagen den 26 juni 2017, kl , sammanträdesrum 2, kommunförvaltningen ÖVERKALLX Plats och tid Måndagen den 26 juni 2017, kl.9.00-10.00, sammanträdesrum 2, kommunförvaltningen Beslutande Övriga deltagande Mikael Larsson (v) Birgitta Persson (s) ers. för Anne Jakobsson Sarah

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragraf 150-161 Jytte Grundberg. Reidun Lorentzon (kd) Tage Nilsson (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragraf 150-161 Jytte Grundberg. Reidun Lorentzon (kd) Tage Nilsson (ka) BEVIS TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Extra sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen kl. 19.30 22.50 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Kommunsekreterare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.10 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Per-Inge Pettersson Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Övriga deltagande

Läs mer

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 1(7) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 18.00-18.30 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve

Läs mer