Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret, kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret, kl"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret, kl Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Kommunsekreterare Astrid Edström Utses att justera Justeringens plats och tid Kansliet, måndag 12 november 2001, kl Underskrifter Sekreterare Paragraf Astrid Edström Ordförande Bert Petersson (c) ej 122, 125 Tage Nilsson (fpl) 122, 125 Justerande Benny Andersson (s) Inga Olsson (c) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunfullmäktige Datum för Datum för anslagets uppsättande anslagets nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kansliet Underskrift Carina Eliasson

2 Kommunfullmäktige KF 115 FASTSTÄLLANDE AV DAGORDNING Följande motioner tillförs dagordningen: 5a 5b 5c 5d Motion om hemtjänst med avskaffad behovsprövning. Motion om förebyggande besök hos äldre. Motion om inköp av mark för byggnation i Lilldal-Skår. Motion om att våtmarker ökar mångfalden och gör Tjörn grönare.

3 Kommunfullmäktige KF 116 Dnr H 01:161 MOTION OM ATT ANSÖKER OM ATT FÅ NYTTJA SIG AV FRIÅR Ärendebeskrivning Östen Tornéus (mp) har lämnat in en motion med följande lydelse: Motion angående ansökning om att på Tjörn kunna utnyttja sig av det så kallade friår, där en person med arbete vill göra ett uppehåll, av olika orsaker som utbrändhet, studier eller något annat. Att någon som ar arbetslös erhåller det under det gångna året som det gäller. Och att den med ledigheten erhåller ersättning från arbetslöshetskassan. För kommunen gäller det att vara i tid för det gäller bara tio försökskommuner som skall vara med på det. Att Tjörn snarast till Regeringen visar vara intresserad från början. Erfarenheterna från såväl Danmark och Finland som Trelleborg visar entydigt att ett friår är en bra reform. Motionen överlämnas till kommunstyrelsen för beredning.

4 Kommunfullmäktige KF 117 Dnr MOTION OM HEMTJÄNST MED AVSKAFFAD BEHOVSPRÖVNING Ärendebeskrivning: Martin Johansen (fpl) lämnade in en motion med följande lydelse: Härmed föreslår Folkpartiet liberalerna Tjörn att det utreds huruvida den s k Linköpingsmodellen, med avskaffad behovsprövning av hemtjänst för personer över 75 år skulle vara tillämplig på Tjörn. Motionen överlämnas till kommunstyrelsen för beredning.

5 Kommunfullmäktige KF 118 Dnr MOTION OM FÖREBYGGANDE BESÖK HOS ÄLDRE Ärendebeskrivning: Martin Johansen (fpl) lämnade in en motion med följande lydelse: Härmed föreslår Folkpartiet liberalerna Tjörn att det utreds huruvida alla boende på Tjörn över 75 år, som så önskar, skulle kunna erbjudas besök och information av äldreomsorgspersonal med syftet att informera om hemtjänst, kommunala och övrigas aktivitetsutbud, äldreboenden, färdtjänst, pensionärsorganisationer och övrig kommunal service. Syftet är att med de förebyggande besöken informera om vilken service som finns att tillgå för de äldre, hur man eventuellt kan öka tryggheten, förbättra hälsan och på andra sätt stärka den äldre och om möjligt hjälpa till att lösa bekymmer och problem innan de blir för stora. Motionen överlämnas till kommunstyrelsen för beredning.

6 Kommunfullmäktige KF 119 Dnr MOTION OM INKÖP AV MARK FÖR BYGGNATION I LILLDAL-SKÅR Ärendebeskrivning Bert Petersson (c) lämnade in en motion med följande lydelse: Det har framförts önskemål om möjlighet för bostadsbyggande i Kållekärrsområdet men kommunala tomter eller kommunal markreserv saknas sedan länge. Det är därför på tiden att möjligheterna till markförvärv undersöks, så att kommunens invånare kan erbjudas tomter i detta område. Jag yrkar därför Att kommunfullmäktige ger kommunstyrelsen i uppdrag att undersöka möjlighet till markförvärv i Lilldal-Skårsområdet. Motionen överlämnas till kommunstyrelsen för beredning.

7 Kommunfullmäktige KF 120 Dnr MOTION OM ATT VÅTMARKER ÖKAR MÅNGFALDEN OCH GÖR TJÖRN GRÖNARE Ärendebeskrivning Bert Petersson, (c) lämnade in en motion med följande lydelse: Driften inte av dagens utan även gårdagens jordbruk har bidragit till att de naturliga våtmarkerna har försvunnit och det växt- och djurliv, som fanns där, har utarmats. Man har nu på många håll försökt att återskapa våtmarker och har funnit att växtoch djurliv har kommit tillbaka och arter, som har varit försvunna, har kommit tillbaka. Våtmarker bidrar dessutom till rening av åar och bäckar. Jag yrkar därför Att kommunfullmäktige ger kommunstyrelsen i uppdrag att undersöka möjligheten att bilda våtmarker. Motionen överlämnas till kommunstyrelsen för beredning.

8 Kommunfullmäktige KF 121 Dnr H 01:093 SVAR PÅ MOTION OM ATT SKOLSKJUTSAR ÄVEN KAN NYTTJAS AV ANDRA PASSAGERARE Ärendebeskrivning Birgitta Adolfsson (fpl) har lämnat in en motion med följande lydelse: Idag åker en del skolbussar runt på Tjörn som har utrymme för fler passagerare. Kommunen bör därför ta ett beslut om att även andra passagerare skulle få möjlighet att använda dessa linjer. Detta skulle ge fler valmöjligheter och lägre trafikkostnader. Ett rundare Tjörn vill vi ju alla ha, så förslaget bör behandlas omgående för att kunna starta till hösten. Taxan för dessa resenärer bör vara samma som för övrig kollektivtrafik. Trafiksamordnare Nils Hulling har haft ärendet på remiss och tillstyrker detsamma, under förutsättning att det finns plats i bussen. Noteras Ärendet var uppe redan 1994 och då beslutades att skolskjutsar skulle kunna nyttjas av andra passagerare. Detta har tydligen inte nått ut i den omfattning som är önskvärt, varför en informationsinsats av något slag bör ske. Kommunstyrelsen beslutade att allmänheten gratis får åka med skolbussar i mån av plats till närmast linjebusshållplats. Tidigare behandling Kommunfullmäktiges beslut, , att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Arbetsutskottets beslut , 126. Kommunstyrelsens beslut , 173, där trafiksamordnare Nils Hulling fick i uppdrag att på lämpligt sätt göra denna möjlighet allmänt känd. Motionen är därmed besvarad.

9 Kommunfullmäktige KF 122 Dnr H 01:129 SVAR PÅ MOTION OM ATT SMÅ MILJÖINSATSER GÖR TJÖRN GRÖNARE Ärendebeskrivning: Bert Petersson och Inga Olsson (c) har lämnat in en motion med följande lydelse: Det är inte bara stora miljöinsatser, som ger oss en bättre miljö. Många små miljöinsatser blandade med stora kan också göra stor verkan. Använd lågenergilampor och kvicksilverfria belysningar inom kommunala byggnader, vilket ger minskade kvicksilver utsläpp och lägre energiförbrukning. Rikta aktiva informationsinsatser till husbyggare om hur hus kan göras energisnåla. Dessa insatser görs före och i samband med bygglosprovning. Låt medborgarkontoret administrera bilpooler för att uppmuntra till samåkning. Skapa mindre pendelparkeringar vid t e x Hoga, Valsäng, Fagerfjäll, Stockevik m fl platser för att minska bilkörningen för busspendlare, som tar sig med bil till bussen. Aktivera Agenda 21-arbetet för att därigenom ta fram ytterligare små miljöinsatser. Vi yrkar att Kommunfullmäktige låter utreda möjligheter att genomföra ovanstående miljösatsningar. Miljöchefen, Liselotte Franzén har yttrat sig över motionen och där hon sammanfattningsvis svarar att förvaltningen kommer att arbeta med frågor av denna karaktär framöver, bl a genom informationsinsatser. Tidigare behandling Kommunfullmäktiges beslut , 25 där kommunfullmäktige överlämnar motionen till kommunstyrelsen för beredning. Arbetsutskottets beslut , 127. Kommunstyrelsens beslut , 174.

10 Kommunfullmäktige Motionen återremitteras.

11 Kommunfullmäktige KF 123 Dnr H 01:133 SVAR PÅ MOTION OM FLER TOALETTER I SÖDRA HAMNEN Ärendebeskrivning Lars Öfverström (m) har till lämnade vid kommunfullmäktiges sammanträde den 10 september in en motion med följande lydelse: Under den gångna sommaren har besökarantalet till Södra Hamnen i Skärhamn varit större än någonsin. Det gäller såväl besökare till Nordiska Akvarellmuseet som till Gästhamnen. I och med detta har naturligt nog också behovet av toaletter ökat och avsaknaden har lett till att icke offentliga toaletter kommit att utnyttjas av besökarna. Moderaterna motionerade även inför sommaren 2001 om att ytterligare bekvämlighetsinrättningar skulle ställas till de besökandes förfogande, men utan resultat. I anledning av detta yrkar Moderaterna ånyo att flera toaletter skall finnas i bruk i Södra Hamnen inför sommaren När toalettfrågan är på tapeten vill vi Moderater få en modernisering till stånd vid torrtoaletten vid Kyrkesunds brygga. Tidigare behandling Kommunfullmäktiges beslut , 92 att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Arbetsutskottets beslut , 131. Kommunstyrelsens beslut , 177. Kultur- och fritidsnämnden får i uppdrag att inventera de allmänna toaletterna och komma med ett förslag på hur frågan ska lösas. Motionen är därmed besvarad.

12 Kommunfullmäktige KF 124 Dnr H 01:162 INTERPELLATION STÄLLD TILL SOCIALNÄMNDENS ORDFÖRANDE OM VARFÖR INTE SOCIALNÄMNDENS DIREKTIV BEAKTADES VID ANSTÄLLNING AV SEMESTERVIKARIER Ärendebeskrivning Emilio Cotroneo (v) ställer följande interpellation till socialnämndens ordförande: Bakgrund: Under april månad fick socialnämnden besked om att det var svårt att hitta sjusköterskor att sätta in som vikarier under semestermånaderna. Man hade försökt att få personalen att bland annan skjuta upp semestrar för att klara bemanningen under sommaren utan att lyckas. Under juni månads sammanträde begärde de ansvariga tjänstemännen extra pengar ( kr) för att anställa extrapersonal som kunde jobba under semestertiden. Nämnden beslutade då att anslå pengarna, vid villkor att man först skulle inleda förhandlingar med den fastanställda personalen för att ge dem en chans att få ekonomisk kompensation om de accepterade att skjuta upp sin semester under några veckor, vilket de inte hade erbjudits tidigare. Man skulle alltså undvika att anställa dyra bemanningsföretag och samtidigt ge vår fasta personal en chans att ta del av pengarna. Efter sommaren begärde flera ledamöter i socialnämnden att få en redovisning av hur vi hade klarat bemanningen under sommaren. Redovisningen fick vi under september månads sammanträde. Där framkom det att vi hade klarat bemanningen under sommaren på ett tillfredställande sätt. På min fråga om hur det gått med förhandlingarna med vår personal, svarande tf socialchefen att man inte alls hade gjort några förhandlingar med vår fasta personal, utan man hade vänt sig direkt till ett bemanningsföretag för att lösa problemet. Man har alltså struntat fullständigt i nämndens villkor för att anslå de extra pengarna. Detta anser jag är ytterst allvarligt och att det ger fel signaler både till våra anställda och till våra kommuninvånare. Med socialnämnden ställd inför dessa fakta vill jag fråga dess ordförande följande: 1. - Tänker ordföranden reda ut varför man struntade i nämndens direktiv? 2. - Vilka åtgärder tänker ordföranden ta för att undvika att detta upprepas i framtiden?

13 Kommunfullmäktige Interpellationen får ställas.

14 Kommunfullmäktige KF 125 Dnr H 01:139 SVAR PÅ INTERPELLATION OM FÖRSÖKSPROJEKTET TRANSPORT- OCH FRAKTSTÖD FÖR NÄRINGSLIVSUTVECKLING OCH FLER ARBETEN I SKÄRGÅRDEN Ärendebeskrivning Bert Petersson (c) ställer följande interpellation till ordföranden eller vice ordföranden i kommunstyrelsen: Är kommunstyrelsens beslut i överensstämmelse med bestämmelserna i kommunallagen? Är det att vitalisera debatten i kommunfullmäktige att ett ärende av principiell beskaffenhet undandras kommunfullmäktiges prövning? 2 kap 2 anger Kommuner och landsting skall behandla sina medlemmar lika, om det inte finns sakliga skäl för något annat. 3 kap 9 anger: Fullmäktige beslutar i ärenden av principiell beskaffenhet eller annars av större vikt för kommunen.. Detta innebär att det inte är tillåtet för kommuner och landsting att särbehandla vissa kommunmedlemmar eller grupper av kommunmedlemmar annat än på objektiv grund. Att avgöra om det finns sakliga skäl, torde ligga på kommunfullmäktige att besluta. Att besluta om stöd till vissa företag är dessutom av principiell betydelse och torde även av den anledningen underställas kommunfullmäktiges beslut. Enligt KS beslut föreslås att ett transport- och fraktstöd för näringslivsinvesteringar, berättigade och senare beviljade EU-stöd, införs. Beslutet undantar företag på angivna öar, som inte har sökt eller skall söka EU-stöd. Detta synes vara en ytterligare inskränkning i likställighetsprincipen. Att det dessutom i beslutet anges föreslås torde innebära att kommunstyrelsens ledamöter ansett att ärendet skall beslutas av kommunfullmäktige.

15 Kommunfullmäktige I dokumentet Framtidstro och utveckling för hela Tjörn anges att vi är redo att ruska om i den kommunala grytan för att få igång en spännande debatt och dialog om problem och framtidsfrågor. Det är nödvändigt eftersom varken kommunfullmäktiges eller nämndernas arbete idag lockar till större debatt. Det saknas nerv i kommunalpolitiken. Varför vågar man inte skapa en debatt i kommunfullmäktige i detta ärende? Låt oss vitalisera kommunfullmäktige och inte försöka gömma undan kontroversiella beslut i kommunstyrelsen. Tidigare behandling Kommunfullmäktige beslutade , 106 att interpellationen fick ställas. Kommunstyrelsens ordförande besvarar interpellationen (bilaga).

16 Kommunfullmäktige KF 126 Dnr H 01:138 INTERPELLATION OM UTARRENDERINGEN AV SKÄRHAMNS GÄSTHAMN Ärendebeskrivning Birgitta Adolfsson (fpl), Bo Bertelsen (ka) och Inga Olsson (c) ställer följande interpellation till kommunalrådet. Fullmäktige besvarade en motion i våras om utarrendering av Skärhamns gästhamn. Beslutet blev att frågan skulle behandlas under hösten Fpl, ka och c undrar vad som händer i denna fråga. Tidigare behandling Kommunfullmäktige beslutade , 105 att interpellationen fick ställas. Noteras Interpellationen var inte ställd till någon. Interpellanterna upplyste vid dagens sammanträde att interpellationen skulle ställas till kommunalrådet. Interpellationen får ställas.

17 Kommunfullmäktige KF 127 Dnr H 01:163 ENKEL FRÅGA STÄLLD TILL BYGGNADSNÄMNDENS ORDFÖRANDE Ärendebeskrivning Birgitta Adolfsson (fpl), ställer enkel fråga till byggnadsnämndens ordförande: På Ormbergavägen i Toftenäs finns ett hus som ständigt hyrs ut till tyska familjer. Varje vecka sker byte av hyresgäster. Nu börjar grannarna tröttna. De trodde inte det fanns ett hotell på området när de flyttade dit. Vad tänker byggnadsnämnden göra åt detta? Ärendet utgår på grund av olämplig formulering.

18 Kommunfullmäktige KF 128 AJOURNERING Ärendebeskrivning: Kommunfullmäktige ajournerar sig

19 Kommunfullmäktige KF 129 Dnr SKATTESATS ÅR 2002 Ärendebeskrivning Tjörns kommun skall fastställa skattesats för Gällande skattesats är 20,84 kr/skattekrona. Tidigare behandling Kommunstyrelsens beslut , 181. Skattesatsen för 2002 skall vara oförändrad, d v s 20,84 kr/skattekrona.

20 Kommunfullmäktige KF 130 Dnr H 01:143 BUDGETUPPFÖLJNINGSPROGNOS Ärendebeskrivning Ekonomiavdelningen har överlämnat prognos avseende helårsresultat Resultatet för 2001 förväntas bli + 6,5 Mkr för Tjörns kommun totalt. Tidigare behandling Kommunstyrelsens beslut , 183. Prognosen godkänns med följande noteringar: Räddningstjänst Underskott för räddningstjänsten accepteras med hänsyn till verksamhetens situation avseende anställningsvillkor för deltidsbrandmän. Negativt resultat avräknas mot verksamhetens balansräkning. Hamnverksamhet Hamnverksamheten handelshamnar, fritids- och gästhamnar fortsätter att vidta åtgärder i syfte att förbättra resultatet. Negativt resultat avräknas mot verksamhetens balansräkning. Planverksamhet Planverksamheten beräknas visa underskott på 300 kkr. Detta är i enlighet med kommunstyrelsen gjorda beställningar. Förvaltningsfastigheter Budgeterat överskottskrav avseende förvaltningsfastigheter ökas från 737 kkr till kkr beroende på sänkta avskrivningar. Verksamheten beräknas klara resultat enligt budget tillsammans med 1% överskott.

21 Kommunfullmäktige Frivilliga skolformer, barnomsorg Noteras att resultat för frivilliga skolformer och barnomsorg beräknas bli enligt reviderad budget. Kommunfullmäktige utgår från fortsatt stor restriktivitet i verksamheter och att det inte fattas beslut som innebär ökade kostnader, även om de beräknas rymmas i reviderad budget. Anledningen till detta är att tillskott lämnats och att 1% sparkrav inte ställts på dessa verksamheter. Grundskola Noteras att resultatet beräknas bli 800 Kkr. Förväntas att alla åtgärder vidtas i syfte att åstadkomma resultat i enlighet med reviderad budget. En eventuell negativ avvikelse skall återställas i sin helhet under 2002 genom motsvarande överskott. Individ- och familjeomsorg Avseende Individ- och familjeomsorg förutsätts att alla möjliga åtgärder vidtas för att uppnå resultat enligt budget tillsammans med 1% överskott. Äldreomsorg och Hälso/sjukvård Verksamheten beräknar att överskott kan lämnas med Kkr för äldreomsorg och 600 Kkr för Hälso/sjukvård. Det förutsätts att inga nya beslut tas om åtgärder som kan öka kostnaderna även om de kan inrymmas inom budget. Kultur- /Fritid Verksamhetens prognos innebär ett resultat enligt budget. Med detta klaras inte 1% sparkrav. Det förutsätts dock att åtgärder vidtas för att klara sparkravet 1%. Inom detta resultat skall också merkostnader p g a förändring i organisationen inrymmas. Godkänd avvikelse lämnas för merkostnader som uppstått vid flyttning fritidsgård Skärhamn och extra städning under sommaren ( Kkr).

22 Kommunfullmäktige KF 131 Dnr H 01:143 DELÅRSBOKSLUT Ärendebeskrivning Ekonomiavdelningen har upprättat delårsbokslut Budgetuppföljningen beskriver förväntat utfall gentemot fastställd budget Tidigare behandling Kommunstyrelsens beslut , 182. Delårsbokslutet godkänns och läggs till handlingarna.

23 Kommunfullmäktige KF 132 Dnr H 01:131 BOKSLUT FÖR INSAMLINGSSTIFTELSEN NORDISKA AKVARELLMUSEET ÅR Stiftelsen har lämnat in bokslut och revisionsberättelse för år Tidigare behandling Arbetsutskottets beslut , 129. Kommunstyrelsens beslut , 176. Kommunfullmäktige noterar bokslutet.

24 Kommunfullmäktige KF 133 Dnr H 01:118 DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:254, F D KYRKSKOLANS DAGHEM - ANTAGANDE Ärendebeskrivning: Planens syfte är att göra det möjligt att använda f d Kyrkskolan som bostad. Vidare att använda fastigheten för bostadsändamål. Detaljplanen syftar också till att reglera parkeringsanläggningen i anslutning till Rönnängs kyrka. Tidigare behandling Arbetsutskottet har tidigare inte haft något att erinra vid samråd och utställning av planen. Miljö- och byggnämndens beslut , 234. Arbetsutskottets beslut , 124. Kommunstyrelsens beslut , 171. Kommunfullmäktige antar detaljplan för Rönnäng 1:254, f d Kyrkskolans daghem.

25 Kommunfullmäktige Närvarolista / omröstningsprotokoll (2) Ledamöter Närv o tj Närv ej tj Ja Nej Avst Ja Nej Avst Ja Nej Avst 1. Lars Öfverström (m) I 2. Allan Axelsson (m) I 3. Kenneth Larsson (m) I 4. Jarl Jansson (m) - 5. Tony Jansson (m) I 6. Yvonne Andersson (m) I 7. Jan-Evert Halldin (s) I 8. Eva B-Styvén (s) - 9. Jan Fredriksson (s) I 10. Gunilla Larsson (s) I 11. Torsten Gustafsson (s) I 12. Marita Medin (s) I 13. L-G Lundkwist (s) Marie-Ann Doll (s) I 15. Christer Tegemo (s) I 16. Benny Andersson (s) I 17. Cecil de Rosario (s) Robert Bull (s) Eva Lind (s) I 20. Bo Isaksson (s) I 21. Tage Nilsson (fpl) I 22. Gudrun Ivarsson (fpl) I 23. Birgitta Adolfsson (fpl) I 24. Martin Johansen (fpl) I 25. Gunilla Samsson (fpl) I 26. Robert Hansson (fpl) I 27. Bert Petersson (c) I 28. Inga Olsson (c) I 29. Emilio Cotroneo (v) I 30. Gösta Andersson (sb) Bert Olsson (sb) Magne Hallberg (sb) I 33. Östen Tornéus (mp) I 34. Bo Bertelsen (ka) I

26 Kommunfullmäktige Närvarolista / omröstningsprotokoll (2) Ledamöter Närv o tj Närv ej tj Ja Nej Avst Ja Nej Avst Ja Nej Avst 35. Rune Olsson (ka) I 36. Bo Sörensson (ka) Rosita Runegrund (kd) I 38. Dan Gustavsson (kd) I 39. Lars Andersson (kd) I 40. Jan-Åke Axelsson (kd) I 41. Bengt -Olof Karlsson (kd) - **** ERSÄTTARE **** Solweig Börjesson (m) - Morgan Englund (m) I Stig Jansson (m) - Kenneth Lind (s) I Nils Lackfors (s) I Stig-Ove Johansson (s) - Leif Göbel (s) - Gerhard Bernhardsson (s) - Gjert Magnusson (s) I Christer Olofsson (s) I Ewa-Lena Svensson (fpl) - Magnus Ronqvist (fpl) - Nils Åsberg (fpl) - Sven-Gösta Wengelin (c) - Kurt Berntsson (c) - Teresa Menéses (v) - Nen Arnell (v) - Annika Andersson (sb) - Kjell Myrberg (sb) I Robert Johansson (mp) - Inger Eyssen (mp) - Vilgot Wilhelmsson (ka) I Lennart Nilsson (ka) - Berne Pettersson (kd) I Stefan Wickman (kd) I Reidun Lorentzon (kd) I Summa: 40 2

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2000-10-02 1

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2000-10-02 1 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kommunfullmäktige 2000-10-02 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset 18.30 19.00 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 Plats och tid Kommunkontoret, kl. 17.00 18.00 Beslutande Jan-Evert Halldin (s), ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Benny Andersson (s), Eva Lind (s)

Läs mer

Bo Bertelsen (ka), ej 185 Vilgot Wilhelmsson (ka), tjg ers 185

Bo Bertelsen (ka), ej 185 Vilgot Wilhelmsson (ka), tjg ers 185 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kommunstyrelsen 2001-10-18 1 Plats och tid Kommunkontoret, kl. 17.00-20.40 Beslutande Jan-Evert Halldin (s), ordförande Benny Andersson (s) Eva Bertilsson-Styvén (s) Maritha

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2000-09-25 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset 18.30 19.10 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Kommunsekreterare

Läs mer

Kommunsekreterare Jytte Grundberg. Justeringens plats och tid Kansliet, fredagen den 18 oktober 2002, kl 15.00

Kommunsekreterare Jytte Grundberg. Justeringens plats och tid Kansliet, fredagen den 18 oktober 2002, kl 15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2002-10-14 1 Plats och tid B&N-huset, Södra hamnen, kl 18.30 19.45 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Kommunsekreterare

Läs mer

Justeringens Nordiska Akvarellmuseet omedelbar justering. Underskrifter Sekreterare Paragraf 70 Annika Funkqvist.

Justeringens Nordiska Akvarellmuseet omedelbar justering. Underskrifter Sekreterare Paragraf 70 Annika Funkqvist. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2008-05-22 1 Plats och tid Nordiska Akvarellmuseet kl 18.30 18.50 Sida Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson, Kommunchef Annika Funkqvist,

Läs mer

Kommunsekreterare Jytte Grundberg. Justeringens plats och tid Kansliet, torsdag den 13 februari 2003 kl 17.00.

Kommunsekreterare Jytte Grundberg. Justeringens plats och tid Kansliet, torsdag den 13 februari 2003 kl 17.00. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2003-02-06 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 18.30-19.00 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Kommunsekreterare

Läs mer

Cecil De Rosario (s) ej tj ers Britta Malmberg, förvaltningschef Kristina Axelsson, fritidskons. Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman

Cecil De Rosario (s) ej tj ers Britta Malmberg, förvaltningschef Kristina Axelsson, fritidskons. Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Blad Plats och tid Valsängs Ryttarförening kl 18.00-19.30 Beslutande Gjert Magnusson (s) ordf Lena Yngve (m) Solveig Börjesson (m) tj ers Inger Johansen (fpl) tj ers

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-08-27 1 [7] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 20.30 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

Kommunsekreterare Astrid Edström. Justeringens plats och tid Kansliet, tisdag den 22 maj 2001, kl

Kommunsekreterare Astrid Edström. Justeringens plats och tid Kansliet, tisdag den 22 maj 2001, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2001-05-14 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 18.30-19.25 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Kommunsekreterare

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kommunstyrelsen 2000-02-10 1 Plats och tid Kommunkontoret, kl. 17.30-20.30 Beslutande Thomas Fransson (kd) ordf Christer Persson (m), tjg ers Lars Öfverström (m) 2:e vice ordf

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-01-27 1 [17] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl 18.30 19.25 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

Sammanträdesdatum. Övriga deltagande: Lars Öfverström (m) Monika Bondesson, förvaltningschef Gerhard Bernhardsson (s), 166 Susanne Lundell, ekonom

Sammanträdesdatum. Övriga deltagande: Lars Öfverström (m) Monika Bondesson, förvaltningschef Gerhard Bernhardsson (s), 166 Susanne Lundell, ekonom TJÖRNS KOMMUN Plats och tid: Tjörnshuvudet kl. 17.00 18.40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Beslutande: Reidun Lorentzon (kd) ordf. Lars-Erik Lennartsson (ka) Ingela Jönsson (ka) Maria Hult (c) Mats Kristensson (c)

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S)

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-02-09 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 Plats och tid Bergabo i Rönnäng kl 18.00-19.45 Beslutande Gjert Magnusson (s) ordf, ej 94 Allan Axelsson (m) tj ers Ewa-Lena Svensson (fpl) Benita Nilsson (fpl)

Läs mer

Plats och tid Nordiska Akvarellmuseet, kl

Plats och tid Nordiska Akvarellmuseet, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2001-09-10 1 Plats och tid Nordiska Akvarellmuseet, kl 18.30-21.55 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Kommunsekreterare

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl Gullan Eriksson sekr. och Kristina Christiansson förvaltningschef

Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl Gullan Eriksson sekr. och Kristina Christiansson förvaltningschef TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Blad Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl. 14.00 15.00 Beslutande Hans Kristensson (fp), ordf. Karl-Erik Persson (ka), vice ordf. Benny Andersson (s)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-11-24 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, 14.00 17.30 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Benny Andersson

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

Justeringens plats och tid Kansliet, måndag den 18 mars 2002, kl 16.00. Underskrifter Sekreterare Paragraf 27-50 Astrid Edström

Justeringens plats och tid Kansliet, måndag den 18 mars 2002, kl 16.00. Underskrifter Sekreterare Paragraf 27-50 Astrid Edström SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2002-03-11 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 18.30 20.45 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Utses att justera

Läs mer

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare SAMMATRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag, kl. 19.00-20.30 Beslutande Övriga deltagare 29 ordinarie ledamöter och 6 tjänstgörande ersättare, totalt 35 beslutande Se bifogade närvaro-

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad 1 Plats och tid Moliendos musikhus och Kållekärrs skola kl 18.00-20.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Gjert Magnusson (s) ordf

Läs mer

Bo Bertelsen (ka) Underskrifter Sekreterare Paragrafer Annika Funkqvist. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande Bo Bertelsen (ka)

Bo Bertelsen (ka) Underskrifter Sekreterare Paragrafer Annika Funkqvist. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande Bo Bertelsen (ka) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-06-21 1. Plats och tid Kommunkontoret, kl. 15.00 17.05 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Reidun Lorentzon (kd)

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset i Skärhamn kl. 09: Ajournering , samt Underskrifter Sekreterare

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset i Skärhamn kl. 09: Ajournering , samt Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-02-29 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset i Skärhamn kl. 09:00 11.45 Ajournering 9.20-10.05, 10.07-10.35 samt 11.22-11.32. Utses att justera

Läs mer

Kommunsekreterare Astrid Edström Ekonomichef Rune Ohlsson. Justeringens plats och tid Kansliet, torsdag den 16 maj 2002, kl 17.00

Kommunsekreterare Astrid Edström Ekonomichef Rune Ohlsson. Justeringens plats och tid Kansliet, torsdag den 16 maj 2002, kl 17.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2002-05-13 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 18.30 21.55 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Kommunsekreterare

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån torsdag den 7 augusti, 2008 kl 18.30-19.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att Justera Enligt förteckning Ewa Reinhold,

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Datum för anslags Nedtagande

Datum för anslags Nedtagande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda,, kl.18:00 18:20 Beslutande Se närvaroförteckning sidan 2 Övriga deltagande Tommy Persson kommunsekreterare Anders Svensson ekonomichef

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragraf 150-161 Jytte Grundberg. Reidun Lorentzon (kd) Tage Nilsson (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragraf 150-161 Jytte Grundberg. Reidun Lorentzon (kd) Tage Nilsson (ka) BEVIS TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Extra sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen kl. 19.30 22.50 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Kommunsekreterare

Läs mer

Sammanträdesdatum. Roland Flyckt (kd) Göran Andersson (s), tj.görande 101 Anette Johansson (mp) Maria Hult (c), tj.görande 101.

Sammanträdesdatum. Roland Flyckt (kd) Göran Andersson (s), tj.görande 101 Anette Johansson (mp) Maria Hult (c), tj.görande 101. TJÖRNS KOMMUN Plats och tid: Stora Tjörnsalen kl. 17.00 18.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Beslutande: Robert Bull, ordf (s) Reidun Lorentzon (kd) v ordförande Yvonne Andersson (m) Gun Alexandersson-Malm (fp)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2000-12-11 1

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2000-12-11 1 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2000-12-11 1 Plats och tid Akvarellmuseet, kl 18.30 22.05 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Kommunsekreterare

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2000-10-30 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset 18.30 22.05 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Kommunsekreterare

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 15-15.45 Beslutande Reidun Lorentzon (KD), ordf Yvonne Andersson (M) 1:e vice ordf Gun Alexandersson-Malm (FP) Louise Marklund (M) Gunnemar Olsson (FP) Roland Flyckt

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen

KOMMUNFULLMÄKTIGE Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen KOMMUNFULLMÄKTIGE 2004-09-0 Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen Meddelande 2 Ägardirektiv för Vårgårda bostäder AB 3 Svar på motion, besparingsåtgärder avseende förtroendevaldas

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragraf Jytte Grundberg. Jan-Evert Halldin (s) Justerande. Reidun Lorentzon (kd) och Martin Johansen (fp) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragraf Jytte Grundberg. Jan-Evert Halldin (s) Justerande. Reidun Lorentzon (kd) och Martin Johansen (fp) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Extra sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2005-10-13 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 18.30 21.00 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef, Bo Svensson

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 5 november 2018 klockan 18.30 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Anders Griph (KD), Isabelle Tiderblom (KD), Ludwig

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Stala församlingshem, kl 18.30 20.00 Beslutande Enligt förteckning Övriga deltagande Mona Olsson, kommunjurist Ewa Reinhold, kommunchef Tommy Håkansson,

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Annika Funkqvist. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande Nils Lackfors (s) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Annika Funkqvist. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande Nils Lackfors (s) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-06-08 1. Plats och tid Kommunkontoret, kl. 08.30 10.15 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Nils Lackfors

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2002-12-27 1 Plats och tid Matsalen, Gamla T4-området, kl 09.00-09.10 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) 1:e v ordf

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. TJÖRNS KOMMUN 2017-11-30 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen kl. 15:00 16:20 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn 2017-11-30 Paragrafer 206,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (6)

Sammanträdesprotokoll (6) Sammanträdesprotokoll 2014-06-02 1 (6) Tid och plats Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Plats och tid för justering Måndagen den 2 juni, kl. 17.00 17.40, Dirigenten, Stadshuset. Kerstin König

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-12-03 1 [15] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 09.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-16.05 2004-10-13 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) 1:e v ordf, 124-126

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2000-10-19 1 Plats och tid Billströmska folkhögskolan kl. 17.00 19.50 Blad Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Jan-Evert Halldin (s), ordförande Eva Bertilsson-Styvén

Läs mer

Måndag 14 januari 2019, Kl. 16:00. Mats Pettersson, kommunchef Maria Landström, kommunsekreterare. Maria Landström.

Måndag 14 januari 2019, Kl. 16:00. Mats Pettersson, kommunchef Maria Landström, kommunsekreterare. Maria Landström. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Utses att justera Justeringens plats och tid Beslutande Övriga deltagare Gällivare Folkets hus, Blå Forell Måndag 14 januari 2019 kl.13:15 13:45 Fredric Olofsson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragraf Annika Funkqvist. Gjert Magnusson (s) Justerare BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragraf Annika Funkqvist. Gjert Magnusson (s) Justerare BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2007-04-12 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret, kl 18.30 19.55 Sida Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson, Kommunchef Annika

Läs mer

Mats Pettersson Lennart Johansson Eric Palmqvist (SD), kl Förvaltningsbyggnaden, , kl. 10:30. Ann-Katrin Karlsson

Mats Pettersson Lennart Johansson Eric Palmqvist (SD), kl Förvaltningsbyggnaden, , kl. 10:30. Ann-Katrin Karlsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 657 (662) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1,, kl. 08:00-10:00 Ajournering kl. 08.50-09.20 Ajournering kl. 09.45-09.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Jeanette

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 5 september 2019 kl Ajournering

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 5 september 2019 kl Ajournering Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 5 september 2019 kl. 9.00 12.15 Ajournering 11.45 12.05 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Viktor

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2004-01-21 Beslutsärenden KS 1 Internbudget 2004 2 Optionsavtal, Trivselhus AB 3 Markanvändning, Grindvaktaren 8 och 9 4 Riktlinjer för anställda i Vårgårda kommun vid hantering av IT-system

Läs mer

Jan Eriksson, kommunchef. Allmänheten representeras av 5 personer. Ordförande. Rune Johansson. Justerande. Sekreterare. Marianne Martinsson BEVIS

Jan Eriksson, kommunchef. Allmänheten representeras av 5 personer. Ordförande. Rune Johansson. Justerande. Sekreterare. Marianne Martinsson BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(20) 2006-05-23 Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Färgelanda Allhem, tisdag 2006-05-23, kl. 19.00-21:20 med ajournering mellan kl 20:00-20:25 28 ordinarie ledamöter och 5

Läs mer

Plats och tid Rönnängs ishall, kl

Plats och tid Rönnängs ishall, kl TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Rönnängs ishall, kl 18.00-21.00 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s), ordf Ewa-Lena Svensson (fp) George Strömbom (c) Allan Axelsson (m) Rolf Nordfeltd

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2006-06-20 2 Plats och tid Folkets Hus i Säter, kl 17.30 18.00 Beslutande Sven-Gunnar Håkansson, ordförande (c) Tommy Alvik (s) Ulla Högberg (s) Sixten Carlsson (s) Jan-Erik Steen (s) Rodrigo

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Folkets hus i Torsås, 2017-11-28, 17.00 17.30 Beslutande Henrik Nilsson Bokor, S ordförande Roland Swedestam, S Susanne Rosén, S Roger Isberg,

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunkontoret torsdag 18 mars kl Underskrifter Sekreterare. Annika Funkqvist. Ordförande. Berne Petersson (KD)

Justeringens plats och tid Kommunkontoret torsdag 18 mars kl Underskrifter Sekreterare. Annika Funkqvist. Ordförande. Berne Petersson (KD) Kommunfullmäktige 2010-03-11 1 [13] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 20.10 Beslutande Förteckning enligt bilaga Tjänstemän Bo Svensson, kommunchef Annika Funkqvist, kommunsekreterare

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 11 september 2018 kl. 08:30-11.35 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Jerry Elvin (ersättare Christina Pettersson) Omedelbar justering, 14 april Anna Nilsson. Ordförande Anders Ceder

Jerry Elvin (ersättare Christina Pettersson) Omedelbar justering, 14 april Anna Nilsson. Ordförande Anders Ceder Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11-11.45 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Anders Ceder (S), ordförande Linda Svahn (S) Margareta Ahlm (S) Hans-Olof

Läs mer

Kommunsekr Astrid Edström. Justeringens plats och tid Kansliet, torsdag den 11 april 2002, kl 17.00

Kommunsekr Astrid Edström. Justeringens plats och tid Kansliet, torsdag den 11 april 2002, kl 17.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2002-04-08 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 18.30 20.10 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Kommunsekr Astrid

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kompassen konferens i Skärhamn kl 18.00-20.00 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s), ordf Benita Nilsson (fp) Ewa-Lena Svensson (fp) Georg Strömbom (c)

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21 2009-06-17 1-21 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att justera Justeringens

Läs mer

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD)

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD) 1(16) Plats och tid Riddarsalen i Ödeshög, kl 19:00 20:50 Beslutande Ledamöter Se särskild närvarolista. Ersättare Se särskild närvarolista. Övriga närvarande Se särskild närvarolista. Justerare Justeringens

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 13.00 17.30

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 13.00 17.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kommunstyrelsen 2004-04-29 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 13.00 17.30 Beslutande Martin Johansen (fp) Hans Kristensson (fp) Bo Bertelsen (ka) Tage Nilsson (ka) Dan-Tore

Läs mer

PROTOKOLL Kommunfullmäktige

PROTOKOLL Kommunfullmäktige PROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2016-10-25 Sida 1 (13) Paragrafer 85-92 Plats och tid Musikskolans lokaler, Storgatan 9, Klippan, tisdag 25 oktober 2016 kl.19.00-20.20 Beslutande Enligt till

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2005-12-19 1 (10) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2005-12-19 kl. 19.00-19.10. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2006-10-26 1 Plats och tid Sagahuset, Skärhamn, kl.17.10 19.00 Beslutande Martin Johansen (fp) Gudrun Ivarsson (fp) tjg ers Bo Bertelsen (ka) Vilgoth Wilhelmsson

Läs mer

Onsdagen den 12 november kl.14.00

Onsdagen den 12 november kl.14.00 1(4) Plats och tid Plenisalen, 13.00-13.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Tjänstemän Se närvarolista sidan 2 Övriga Se

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-09-30 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-09-30 1 Kommunstyrelsen 2014-09-30 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Carina Albertsson (S) Sofia Söderström (S) Bengt Nilsson

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl. 9.00 13.00 Ajournering kl. 12.05-12.35 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Victor Oskarsson

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s)

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Ronneby stadshus

Kommunledningsförvaltningen, Ronneby stadshus 1(8) Sammanträdesdatum Plats och tid Kallingesalen, kl. 09:30-11:20 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2004-11-29 1 (19) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2004-11-29 kl. 19.00-22.30. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-17 1 [9] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 18.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M),

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-09 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:50 Utses att justera Alma Nilsson Justeringens plats och tid Kommunhuset, Skärhamn 2015-11-10

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2004-08-31 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m)

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 oktober 2018 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 oktober 2018 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (16) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 oktober 2018 kl. 9.00 11.40 Ajournering kl. 11.15 11.20 Ingela Svensson (C), ordf. Susanne Hultman

Läs mer

Marie-Louise Bäckman (KD)

Marie-Louise Bäckman (KD) 2016-10-19 1 (6) Plats Rum 225, Kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg Tid Onsdagen den 19 oktober 2016, kl 16.30-18.40 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga

Läs mer

Plats och tid Furåsen, Färgelanda onsdag kl

Plats och tid Furåsen, Färgelanda onsdag kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Furåsen, Färgelanda onsdag kl. 19.00 19.45 Beslutande Övriga deltagare 24 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, totalt 27 beslutande Se närvarolistan

Läs mer

Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers. för K Reinisch Annette Linander (C) ledamot

Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers. för K Reinisch Annette Linander (C) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-16.15 ande Cecilia Lind (S) ordförande Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers.

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-01-27 1-9

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-01-27 1-9 2010-01-27 1-9 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunchef Svante Melander Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 17.30-18.05 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kanslichef Christian Björkqvist Tf kommunchef/personalchef Maria Wihlborg Utses att justera Torgny

Läs mer

Socialnämnden 2015-08-17 1(14)

Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Anders Englund (S) ersätter Daniel Hjelm (S) Jan Jansson (S) ersätter

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (8)

Kommunstyrelsen - information (8) Kommunstyrelsen - information 2007-11-12 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 12 november 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 319-325 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Bo Axelsson,

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-17 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset kl 17:00 19:30 Utses att justera Maria Jacobsson Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-09-24

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(10) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund,

Läs mer

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Alvar Hansetun (SD)

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Alvar Hansetun (SD) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 24 april 2017 kl 15:00-17:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S) Maria

Läs mer

Kommunkontoret torsdag 2 juni kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret torsdag 2 juni kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 16.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Pär Rickman (S) Sven Erik Eriksson (KD) Jan

Läs mer

Plats och tid Nordströmsgården och Säbygården kl

Plats och tid Nordströmsgården och Säbygården kl TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kultur- och fritidsnämnden 2000-11-20 1 Plats och tid Nordströmsgården och Säbygården kl 18.00-22.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lena Yngve (m)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson (s)

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl 1 (11) Plats och tid Beslutande Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl. 08.30 12-00 Peter Johansson (M) Leif Aringstam (M) tjg.ers. Ronny Pettersson (S) tjg.ers. Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-23 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00 18:16 ande Övriga närvarande Utses att justera Benita Nilsson (Folkpartiet), ordf Hans Strandberg

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragraf 42-56 Birgith Åhs. Ewa-Lena Svensson. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Underskrifter Sekreterare Paragraf 42-56 Birgith Åhs. Ewa-Lena Svensson. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kultur- och fritidsnämnden 2000-06-19 1 Plats och tid Akvarellmuseet kl 18.00-20.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Allan Axelsson (m) ordf Solveig

Läs mer