Visioner, målsättningar och verksamhetsplan 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Visioner, målsättningar och verksamhetsplan 2015"

Transkript

1 BK ASTRIO Visioner, målsättningar och verksamhetsplan 2015 Söndrum Styrelsen

2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sid 1. VISIONER OCH MÅLSÄTTNINGAR 1 2. VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR ALLMÄNT STYRELSEN OPERATIV PERSONAL BINGO SEKTIONER OCH KOMMITTÉER UNGDOMSSEKTIONEN DAMSEKTIONEN HERRSEKTIONEN MARKNADSKOMMITTÉN SÖNDRUMS IP-KOMMITTÉN EKONOMIKOMMITTÉN LEDARE LEDARANSVAR BEGRÄNSAT REGISTERUTDRAG LOK/SISU MEDLEMMAR OCH FÖRÄLDRAR MEDLEMSAVGIFT OCH TRÄNINGSAVGIFT HÄFTEN OCH LOTTERIER BINGOLOTTER OCH ANDRA FÖRSÄLJNINGAR FÖRÄLDRAÅTTAGANDE ERBJUDANDEN/FÖRMÅNER FÖRENINGSARRANGEMANG & ANDRA ÅTTAGANDEN GRÖTVIKSHAMNFESTIVAL UTDELNING AV TOARULLSABONNEMANGEN FÖRENINGSKIOSKEN LÄGERVERKSAMHET EKONOMI/MARKNAD ALLMÄNT LAGKONTON RIKTLINJER SPONSRING 6 BILAGOR 7-8

3 1. FÖRENINGENS VISIONER & MÅLSÄTTNINGAR BK Astrio s nya vision är: Vara en av Hallands främsta klubbar inom damfotboll Vara Hallands främsta klubb inom ungdomsfotboll både ur ett sportsligt och ett socialt perspektiv Vara Halmstads bästa klubb inom herrfotboll efter elitsatsande Halmstad BK. Föreningens representationslag skall ge unga talanger möjlighet att utvecklas inom seniorfotbollen och förberedas för spel i elitsammanhang BK Astrio s övergripande mål 2015: Fortsätta utvecklingen mot att bli EN förening Förtydliga strategier och målsättningar Fortsätta resan mot visionen Få alla sektioner & kommittéer aktiva Nå budget BK Astrio skall bedriva fotbollsverksamhet utifrån visionen. 2. VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR ALLMÄNT Verksamhetsplanen är framtagen för att skapa en stabil föreningsstruktur (bilaga 1). Den skall vara en grund i att skapa EN förening. Arbetet i föreningen skall organiseras i en ny organisation; tre (3) sektioner och (3) kommittéer (Se Sektioner och Kommittéer & bilaga 1). Föreningen tar avstånd från alla former av droger, se Drogpolicy BK Astrio (bilaga 2). 2.2 STYRELSEN Ansvarar för att den nya organisationen implementeras. Skall verka för att skapa EN förening. Ansvarar för ledning, handledning & stöttningen av operativ personal, sektioner & kommittéerna. Skall verka för tydlig kommunikation med medlemmarna. I respektive kommitté skall ingå minst en styrelseledamot. Styrelsen leder resan mot visionen. Styrelsen skall under kommande år delta i, i samarbete med SISU, minst en utbildningsaktivitet för styrelsen utöver den ordinarie styrelseverksamheten. Utifrån föreningens vision ansvarar styrelsen för att verksamheten bedrivs för att utvecklas i visionens riktning. Styrelsen ansvarar för att rapportering för LOK & SISU sker enligt de nya riktlinjerna för detta OPERATIV PERSONAL För föreningens administrativa service svarar kansliet. Kansliet är bemannat med två halvtidstjänster. Fotbollsutvecklingsansvarig har en 75 % tjänst som till stora delar riktar sig mot utveckling av spelare och ledare i föreningen.

4 2.2.2 BINGO Bingo i bingoalliansens regi skall fortsätta i nuvarande form. Ansvarig för bingo är föreningens kassör SEKTIONER OCH KOMMITTÉER Se bilaga 1 för översiktsbild av organisationen UNGDOMSSEKTIONEN Ungdomssektionens styrelse ansvarar för ungdomsverksamheten i samarbete med fotbollsutvecklingsansvarig. Ungdomssektionens styrelse leds av en sektionsordförande. Denna utses av årsmötet. Antalet övriga ledamöter skall vara minst sex (6) st, och dessa utses av föreningens styrelse eller om styrelsen i sin tur delegerar till ungdomssektionens ordförande. Ungdomsektionen lägger sin egen budget i samarbete med sportchefen, styrelsen godkänner denna. Sektionsstyrelsen ansvarar tillsammans med fotbollsutvecklingsansvarig för att utbildningsplan och ålderspärmen för respektive ledarteam hålls uppdaterade. Dessutom ansvarar man för framtagandet av strategi/verksamhetsplan för ungdom för att bli ledande inom spelarutveckling. Verksamma ledare i BK Astrio har grundläggande kunskap om och arbetar medvetet för att skapa förutsättningar för långsiktig prestationsutveckling genom att fotbollsträningen för barn är lekfull, allsidig och bygger på barnens egna behov och förutsättningar. Hänsyn till variationer i utvecklingstakt tas på ett naturligt sätt. Verksamma ledare i BK Astrio arbetar medvetet för att skapa en miljö där så många som möjligt ska få möjlighet att spela fotboll så länge som möjligt utifrån sin egna villkor. Föreningen arbetar också medvetet för att alla ungdomar som har ambition att göra en seriös satsning ska ges möjlighet till det under socialt trygga former. Tränings- och matchmiljöer utformas för att stimulera till långsiktig idrottslig utveckling med individens bästa i fokus. Under 2015 skall sektionsstyrelsen verka för att alla barn & ungdomsmatcher spelas under veckosluterna. Man ansvarar även för att fördela bemanningen av föreningskiosken, vilka lag som ansvarar för toarullsutdelningen, vilka lag som kommande år skall drifta Grötvikshamnfest & eventuellt andra föreningsuppdrag som skall fördelas mellan lagen. Sektionsstyrelsen ansvarar för att Drogpolicy BK Astrio (bilaga 2) verkligen följs. Sektionsstyrelsen ansvarar för att dess planerade projekt genomförs på bästa möjliga sätt. Sektionsstyrelsen ansvarar för att rapportering för LOK & SISU sker enligt riktlinjerna för detta DAMSEKTIONEN Damsektionens styrelse leds av en sektionsordförande. Denna utses av årsmötet. Antalet övriga ledamöter skall vara minst fyra (4) st, och dessa utses av föreningens styrelse eller om styrelsen i sin tur delegerar till damsektionens ordförande. Damsektionens styrelse ansvarar för damseniorlagen & äldsta flicklagen i samarbete med fotbollsutvecklingsansvarig. Sektionsstyrelsen ansvarar för att vidareutbilda de talanger som kommer fram från vår ungdomsverksamhet, med målsättningen att andelen egna produkter i representationslagen skall vara dominerande.

5 Sektionsstyrelsen lägger sin egen budget. Styrelsen har sedan att godkänna denna. Dessutom ansvarar man för framtagandet av strategi/verksamhetsplan för dam för att ta föreningens verksamhet mot visionen. Sektionsstyrelsen ansvarar för att dess planerade projekt genomförs på bästa möjliga sätt. Sektionsstyrelsen ansvarar för att rapportering för LOK & SISU sker enligt riktlinjerna för detta. Sektionsstyrelsen ansvarar också för att 4-5 aktiviteter som skall generera intäkter till föreningen genomförs per år (görs i samråd med sportchef). Sektionsstyrelsen ansvarar för att Drogpolicy BK Astrio (bilaga 2) verkligen följs. Föreningens resultatmålsättning är en topp tre placering. Prestationsmålsättningen är att alla spelare i A-truppen & Utvecklingstruppen skall utvecklas för att kunna tävla med högre resultatmålsättningar HERRSEKTIONEN Herrsektionens styrelse leds av en sektionsordförande. Denna utses av årsmötet. Antalet övriga ledamöter skall vara minst fyra (4) st, och dessa utses av föreningens styrelse eller om styrelsen i sin tur delegerar till herrsektionens ordförande. Sektionsstyrelsen ansvarar för herrseniorlagen i samarbete med fotbollsutvecklingsansvarig. Sektionen ansvarar för att vidareutbilda de talanger som kommer fram från vår ungdomsverksamhet, med målsättningen att andelen egna produkter i representationslagen skall vara dominerande. Sektionsstyrelsen lägger sin egen budget. Styrelsen har sedan att godkänna denna. Dessutom ansvarar man för framtagandet av strategi/verksamhetsplan för herr för att ta föreningens verksamhet mot visionen. Sektionsstyrelsen ansvarar för att dess planerade projekt genomförs på bästa möjliga sätt. Sektionsstyrelsen ansvarar för att rapportering för LOK & SISU sker enligt riktlinjerna för detta. Sektionsstyrelsen ansvarar också för att 4-5 aktiviteter som skall generera intäkter till föreningen genomförs per år (görs i samråd med sportchef). Sektionsstyrelsen ansvarar för att Drogpolicy BK Astrio (bilaga 2) verkligen följs. Föreningens målsättning är avancera till en högre division. Prestationsmålsättningen är att alla spelare i A-truppen & Utvecklingstruppen skall utvecklas för att kunna tävla med resultatmålsättningen att avancera serietabells mässigt MARKNADSKOMMITTÉN Arbetet med marknadsföring/sponsring leds och samordnas av marknadskommittén som leds av kommittéordförande. Ordförande utses av styrelsen. Antalet övriga ledamöter skall vara minst fyra (4) st, och dessa utses av föreningens styrelse eller om styrelsen i sin tur delegerar till marknadskommitténs ordförande. Avtal har träffats med företaget Slim som säljer sponsring mot provision.

6 Kommitténs främsta uppgift är att initiera projekt som kan öka föreningens intäkter. Marknadskommittén ansvarar för att deras planerade projekt genomförs på bästa möjliga sätt. Marknadskommittén ansvarar för att rapportering för LOK & SISU sker enligt riktlinjerna för detta SÖNDRUMS IP - KOMMITTÉN Arbetet med Söndrums IP och de anläggnings förbättringar som behövs leds och samordnas av Söndrums IP kommittén som leds av kommittéordförande. Antalet övriga ledamöter skall vara minst fyra (4) st, och dessa utses av föreningens styrelse eller om styrelsen i sin tur delegerar till Söndrums IP-kommitténs ordförande. Kommitténs främsta uppgift är att initiera projekt som förbättrar verksamhetens förutsättningar, t.ex. underhåll, nyanläggning & nybyggnation. Söndrums IP kommittén ansvarar för att anläggningen utvecklas i takt med föreningen. Söndrums IP-kommittén ansvarar för att rapportering för LOK & SISU sker enligt riktlinjerna för detta EKONOMI/REDOVISNINGSKOMMITTÉN Arbetet med föreningens ekonomi leds och samordnas av ekonomikommittén som leds av kommittéordförande. Ordförande utses av styrelsen. Antalet övriga ledamöter skall vara minst fyra (4) st, och dessa utses av föreningens styrelse eller om styrelsen i sin tur delegerar till ekonomi/redovisningskommitténs ordförande. Kommitténs främsta uppgift är att skapa tydlig redovisning av nuläge i föreningensekonomi och att redovisningen och bokföringen i föreningen sker enligt lagar och regler. Ekonomi/redovisningskommittén ansvarar för att rapportering för LOK & SISU sker enligt riktlinjerna för detta. 2.3 LEDARE LEDARANSVAR Att verksamhet i föreningens namn anpassas efter den utbildningsplan som föreningen arbetat fram och som har antagits av styrelsen. Att genomföra de uppgifter som kommer från denna verksamhetsplan, styrelsebeslut alternativt kommittébeslut. Ledarna ansvarar för att ingen spelar utan att ha betalt sin medlems & träningsavgift (p.g.a. försäkringsfrågan). Ledarna skall också inför 2015 planera in matcherna på helgerna. Föreningen önskar detta för att ännu tydligare bidra till att skapa en förening, att vi skall kunna ha föreningskiosken öppen för alla och att vi på ett bättre sätt kan visa upp vår fantastiska verksamhet. Ledarna i respektive lag ansvarar för det material de fått tillhandahållet från föreningen. För att påvisa vikten av att vi är rädda om vårt material så är målet 0% Svinn BEGRÄNSAT REGISTERUTDRAG F.r.o.m 2014 har styrelsen beslutat att föreningen skall begära in av alla ledare verksamma med barn & ungdomar ett så kallat begränsat register utdrag. Detta sker på den starka rekommendationen som RF har gjort till alla idrottsföreningar.

7 2.3.3 LOK/SISU Ledarna för respektive lag skall utse en ansvarig i deras ledarteam som ansvarar för rapporteringen av aktiviteter. Ledarna erbjuds utbildning och handledning av kansliet i detta (ej genomförande). 2.4 MEDLEMMAR & FÖRÄLDRAR MEDLEMSAVGIFT & TRÄNINGSAVGIFT Medlemsavgift erläggs av alla de som önskar vara aktiva inom BK Astrio eller att stödja den verksamhet som BK Astrio erbjuder. Träningsavgift erläggs av alla aktiva spelare inom BK Astrio. Se hemsida för aktuella belopp för respektive åldersgrupp HÄFTEN & LOTTERIER Föreningen skall med medlemmarnas hjälp genomföra tre försäljningar av lotter eller häften. Varje aktivs familj skall sälja 1st lotter/häften per lotteritillfälle och redovisa detta på angivet datum. Görs inte detta så dras motsvarande från lagkassan. Möjlighet finns dock att istället köpa sig fri genom att erlägga 225 kronor till föreningen, (det motsvarar 1 Njuta och 2 Citykort) BINGOLOTTER & ANNAN FÖRSÄLJNING Viss bingolottoverksamhet skall kunna bedrivas under perioden, administrativt ansvarig är ungdomssektionsstyrelsen FÖRÄLDRARÅTAGANDE Föräldrar till aktiva spelare i BK Astrio har till uppgift att bidra med fyra arbetstillfällen till föreningen. Detta dels för vikten att skapa ekonomi för att utveckla verksamheten och dels som en del i arbetet för att skapa EN förening. Förfrågningar eller tankar förmedlas till ansvarig i ungdomssektionens styrelse ERBJUDANDEN/FÖRMÅNER Som medlem i BK Astrio presenteras nya medlemsförmåner löpande på hemsidan. Viktigt att vi alla bidrar till att informera medlemmar och föräldrar om att vi har bonus på alla inköp gjorda hos Team Sportia. 2.5 FÖRENINGENS ARRANGEMANG & ANDRA ÅTAGANDEN GRÖTVIKS HAMNFEST Genomförs 2015 lördagen den 3-4/7 för första gången med föreningen som arrangör. Då arrangeras ett aktivitetsområde med bryggdans på kvällen. Herr, dam och ungdomslag från 13 år och uppåt skall vara behjälpliga vid genomförandet UTDELNING AV TOARULLSABONNEMANGEN Genomförs under 2015 av P01. Detta uppdrag byts för varje år mellan de olika lagen. Tre gånger per år delas toarullsbeställningarna ut FÖRENINGSKIOSKEN BK Astrio har ambitionen att föreningenskiosken skall vara öppen under alla veckoslut fr.o.m. fredagkväll t.o.m. söndageftermiddag då det är tävlingsmatcher på Söndrums IP. Bemanningen kommer att ske av de olika ungdomslagen, med ansvar för ca 2 veckoslut per år.

8 2.5.4 LÄGERVERKSAMHET BK Astrio har som ambition att genomföra lägerverksamhet under skolloven. Under sommarlovet är ambitionen att genomföra ett läger första veckan efter skolavslutningen, veckan efter midsommar och sista veckan av sommarlovet. Veckan efter midsommar ligger lägret som vi driver under annat varumärke och som genomförs med hjälp av professionella instruktörer. 2.6 EKONOMI/MARKNAD ALLMÄNT Föreningens verksamhet skall bedrivas så att de sportsliga ambitionerna stämmer överens med de ekonomiska förutsättningarna. Budget för respektive sektion & kommitté upprättas av respektive sektion-/kommittéordförande utifrån av styrelsen fastlagda ramar. Eventuellt överskott under verksamhetsåret skall främst återinvesteras i ungdomssektionen. Ansvarig för ekonomisk styrning är föreningens ekonomi/redovisningskommitté LAGKONTON ALLA lagkonton skall införlivas i föreningen. Detta p.g.a. lagar & riktlinjer för idrottsföreningar (se Detta då det är styrelsen som är ansvarig för föreningens hela ekonomi och står ansvarig om revision genomförs. Dock får självklart privata konton användas för att samla ihop cupavgifter och liknande. Men föreningskontot måste debiteras & krediteteras vid betalning av turneringar och liknande RIKTLINJER SPONSRING F.r.o.m gäller att all sponsring skall gå igenom marknadskommitten.. Fördelningen är i fortsättningen 100 % till föreningen. Detta för att skapa en förening. Även en viktig del i det är att föreningen inte skall komma flera gånger till samma företag och äska efter sponsring.

BK ASTRIO Vision, målsättningar och verksamhetsplan 2018

BK ASTRIO Vision, målsättningar och verksamhetsplan 2018 BK ASTRIO Vision, målsättningar och verksamhetsplan 2018 Söndrum 2018-02-01 Styrelsen 1. Föreningens vision & målsättningar... 3 2. Verksamhetsplan för år 2018... 3 2.1. Allmänt... 3 2.2. Styrelsen...

Läs mer

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015. Beslutade av styrelsen 2014-12-10

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015. Beslutade av styrelsen 2014-12-10 Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015 Beslutade av styrelsen 2014-12-10 INNEHÅLL 1. Inledning 2. Medlems och träningsavgifter 3. Åldersgruppernas administration och ekonomi 4. Cuper och egna åldersgruppsarrangemang

Läs mer

BK Astrio P05 Föräldrainformation 7 april 2016

BK Astrio P05 Föräldrainformation 7 april 2016 BK Astrio P05 Föräldrainformation 7 april 2016 Punkter för dagen Hemsidan Träningar, matcher och cuper T-cupen Kiosken Sverigelotter Aktiviteter och föräldramedverkan Lite av varje Hemsidan All information

Läs mer

Matfors IF Verksamhetsplan 2014. MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18

Matfors IF Verksamhetsplan 2014. MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18 MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18 Inledning Styrelsen som valdes på årsmötet 2013 bestod av samma personer som arbetade i styrelsen 2012. Vi

Läs mer

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper Beslutade av styrelsen

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper Beslutade av styrelsen Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2016 Beslutade av styrelsen 2015-12-15 INNEHÅLL 1. Inledning 2. Medlems och träningsavgifter 3. Åldersgruppernas administration och ekonomi 4. Cuper och egna åldersgruppsarrangemang

Läs mer

DET NYA KUNGSÖRS BK. "Det styrande dokumentet för fotbollsföreningen Kungsörs BK"

DET NYA KUNGSÖRS BK. Det styrande dokumentet för fotbollsföreningen Kungsörs BK DET NYA KUNGSÖRS BK "Det styrande dokumentet för fotbollsföreningen Kungsörs BK" Innehållsförtäckning DEL 1 Verksamhetsidé 1 Övriga Policys inom Kungsörs BK 2 Värdegrund 3 Vision 4 Mål 5-6 Mål - 2015 5

Läs mer

Välkommen till Sandarna BK!

Välkommen till Sandarna BK! Välkommen till Sandarna BK! Sandarna skall vara en betydande och viktig aktör i Majorna, både idrottsligt och socialt sandarna@hotmail.se http://www.laget.se/sandarnabk 1 Innehåll Innehåll... 2 Om oss...

Läs mer

Välkommen till Sandarna BK!

Välkommen till Sandarna BK! Välkommen till Sandarna BK! Sandarna skall vara en betydande och viktig aktör i Majorna, både idrottsligt och socialt (föreningens vision, antagen 2015) 1 Innehåll Om oss... 3 Gemensamt ansvar... 4 Föräldrapolicy...

Läs mer

Arbetsfördelning Ungdomslag

Arbetsfördelning Ungdomslag Arbetsfördelning Ungdomslag Under 2012 delar vi ut olika föreningsuppdrag som behöver bli utförda av klubbens medlemmar. Har ert lag blivit tilldelad en uppgift, men ni känner att ni hellre tar er an en

Läs mer

Årsmöte 2017 BK Astrio. Fotbollsklubben i Söndrum Halmstad

Årsmöte 2017 BK Astrio. Fotbollsklubben i Söndrum Halmstad Årsmöte 2017 BK Astrio Fotbollsklubben i Söndrum Halmstad En tillbakablick Styrelse 2016 Ordförande Sekreterare Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Suppleant 1 Suppleant 2 Otto Hallgren Daniel

Läs mer

Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner

Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner Fastställt av extra årsmötet måndagen den 30 september, 2013 Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner Övergripande mål för fotbollsverksamheten i Genarps IF All verksamhet i Genarps IF

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

o 10 regelbundet tränande Ökat engagemangsnivån hos föräldrar/vårdnadshavare

o 10 regelbundet tränande Ökat engagemangsnivån hos föräldrar/vårdnadshavare Verksamhetsplan 2019 Budget 2019 1 Verksamhetsplan Inledning 2016 påbörjade styrelsen ett arbete med Hammarby Rugby mot 2020, ett visionsarbete om var styrelsen vill att föreningen ska vara 2020. Inför

Läs mer

Strategi Beslutad av medlemmarna på årsmötet i BK Höllviken

Strategi Beslutad av medlemmarna på årsmötet i BK Höllviken Strategi Beslutad av medlemmarna på årsmötet i BK Höllviken 2019-02-28 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. BAKGRUND... 3 2. UTGÅNGSPUNKT... 3 3. MÅL OCH STRATEGI BK HÖLLVIKEN 2019-2021... 3 4. VISION OCH VERKSAMHETSIDÉ...

Läs mer

Verksamhetsplan för IF Söderhöjden Verksamhetsår: Version:

Verksamhetsplan för IF Söderhöjden Verksamhetsår: Version: verksamhetsplan 2012-2013 Organisations nr (802408-4066) Verksamhetsplan för IF Söderhöjden Verksamhetsår: 2012-2013 Version: 2013-02-21 Vi är en idrottsfrämjande och utvecklande förening. IF Söderhöjden

Läs mer

EKONOMI. Medlemsavgifter: Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter:

EKONOMI. Medlemsavgifter: Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter: SÄSONGEN 2018 EKONOMI Medlemsavgifter: Enskild medlem 200 kr Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter: U6 (-09) 200 kr 5-manna 500 kr 7-manna 700 kr 9-manna 900 kr 11-manna 1100 kr Medlems och träningsavgifter

Läs mer

Föreningspolicy

Föreningspolicy Föreningspolicy 2010-2011 Alvesta Innebandyklubbs föreningspolicy ska vara ett levande dokument som uppdateras minst en gång/år. Policyn ska vara ett stöd för ledare, spelare, föräldrar, styrelse och andra

Läs mer

RBK Mål Idrottsliga mål:

RBK Mål Idrottsliga mål: RBK Mål 2010-2013 RBK Mål 2010 Idrottsliga mål: Få igång ett samarbete med Knut Hahnskolan med syfte att på sikt ha ett fotbollsgymnasium Alla lag från 9 år och uppåt ska åka på minst en cup/säsong After

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 för BSK Herrfotboll

Verksamhetsplan 2015 för BSK Herrfotboll Verksamhetsplan 2015 för BSK Herrfotboll Vår vision En högkvalitativ fotbollsverksamhet genom individuell spelarutveckling i en trygg, positiv och fostrande miljö! En verksamhet präglad av god utbildning,

Läs mer

! " #" " " "$ "" #% "

!  #   $  #% ! " #" " " "$ "" #% " & " " '"" " " ) * +,* -.* #/ ) * " ) * " ) -0 0 * "!* #/" % 1* #/" Struktur för gemensam verksamhet mellan Dalby GIF och Genarps IF 2013 Föreningarnas samarbetsavtal på dam- och tjejverksamheten

Läs mer

Barn och ungdomsfotbollen

Barn och ungdomsfotbollen Här kan du läsa om vad vi i FC Gute vill med vår verksamhet för våra barn och ungdomar i föreningen. Det är av stor vikt att alla i föreningen känner till detta och att vi arbetar utifrån våra styrdokument.

Läs mer

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år 1. Klubbens historia 1907 Idrottssällskapet Halmia bildas den 16 juni. 1912 Halmstad IF besegras med 5-3 1914 Första utländska matchen mot Köpenhamn 1924 IS Halmia

Läs mer

Medlemsinfo Tenhults IF

Medlemsinfo Tenhults IF Medlemsinfo Tenhults IF Tenhults IF Bildades 1912 Andra sporter som bandy och ishockey Nu fotboll och innebandy Fotbollen håller till på Kabevallen (f.d. Mjälarydsvallen) 2 st 11-mannaplaner 1 st 5-mannaplan

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR

VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR 2009-2010 1 Ändamål. Föreningen skall bedriva följande idrotter; Längdskidåkning Allmänt Föreningen skall bedriva sin idrottsliga verksamhet i enlighet med idrottens mål

Läs mer

STYRELSE, FUNKTIONER, FUNKTIONÄRER

STYRELSE, FUNKTIONER, FUNKTIONÄRER STYRELSE, FUNKTIONER, FUNKTIONÄRER 1 Innehållsförteckning nummer Instruktion för styrelsens ordförande S 3 Instruktion för vice ordförande S 4 Instruktion för kassören S 5 Instruktion för sekreteraren

Läs mer

Verksamhetsplan för. Isaberg Golfklubb

Verksamhetsplan för. Isaberg Golfklubb Verksamhetsplan för Isaberg Golfklubb 2012 Inledning Verksamhetsplanen är ett dokument som behandlar kort- och långsiktiga mål och aktiviteter, samt vision och strategier. Syftet med dokumentet är att

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Reviderad 160309 Innehåll: Föreningside och målsättning Verksamhetside Spelaransvar Ungdomar Spelarutbildningsmatris Tränare-/ledaransvar

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Innehåll Föreningsidé och målsättning...2 Verksamhetsidé... 3 Barn/Ungdom... 3 Spelarutbildningsmatris... 4 Spelaransvar...5

Läs mer

Karlbergs BK. Information till föräldrar och spelare. Varmt välkommen till Karlbergs BK!

Karlbergs BK. Information till föräldrar och spelare. Varmt välkommen till Karlbergs BK! Varmt välkommen till Karlbergs BK! Vasastans och Kungsholmens rödvita stolthet Karlbergs BK (KB) fyller 100 år som förening i år. Därför är det extra roligt att KB under de senaste åren åter har utvecklats

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom

VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom 2011-2012 Lite fakta om Falköpings AIK Slalom FAIK Slalom är en framgångsrik slalomklubb som under åren haft glädjen att se många av sina åkare göra sig gällande även

Läs mer

Verksamhetsplan Bokenäs Idrottsförening 2015

Verksamhetsplan Bokenäs Idrottsförening 2015 Verksamhetsplan Bokenäs Idrottsförening 2015 1(7) INLEDNING Syftet med detta dokument är att vi som är medlemmar i föreningen skall ha ett gemensamt dokument att arbeta utifrån. Det är också ett sätt för

Läs mer

Östhammars sportklubb

Östhammars sportklubb Östhammars sportklubb Det finns ett stort intresse för tennis i Östhammars kommun! Tennis ÖSK tennis har två utebanor med grusunderlag samt en bana inomhus med ett underlag som heter bergoplattan. Ungdomsträningen

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

Föreningen för hela familjen!

Föreningen för hela familjen! Föreningen för hela familjen! Värdegrund Harrie FF är en förening som drivs av humanistisk människosyn. Det innebär att alla individer ges möjlighet att vara delaktiga i verksamheten utifrån sina förutsättningar.

Läs mer

Verksamhetsplan FK Karlskrona 2015-2016

Verksamhetsplan FK Karlskrona 2015-2016 Verksamhetsplan FK Karlskrona 2015-2016 Vår vision FK Karlskrona, föreningen som ger ungdomarna i Karlskrona goda förutsättningar till en aktiv fritid, med bollspel, kamratskap och glädje och erbjuder

Läs mer

Styrelsen roll är att säkerställa och ge förutsättningar att vision och mål följs.

Styrelsen roll är att säkerställa och ge förutsättningar att vision och mål följs. Styrelsens roll Västra Marks styrelse består av en ordförande, en kassör, en sekreterare, en materialförvaltare och två representanter för moderföreningarna Hajoms IF (HIF) och Björketorps IF (BIF). Styrelsen

Läs mer

U m e d a l e n s I d r o t t s f ö r e n I n g Badminton-Bandy-Bordtennis-Fotboll-Friidrott-Gymnastik-Orientering-Skidor-Veteraner

U m e d a l e n s I d r o t t s f ö r e n I n g Badminton-Bandy-Bordtennis-Fotboll-Friidrott-Gymnastik-Orientering-Skidor-Veteraner Budgetanvisningar Fotbollssektionen säsongen 2016 I enlighet med direktiv från huvudstyrelsen har fotbollssektionen beslutat om följande budgetdirektiv för säsongen 2016. Inför säsongen 2014 gav huvudstyrelsen

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A )

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A ) Gröna tråden Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling (Rev. A 2012 11 16) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Grönahögs

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Verksamhetsplan Åby IF

Verksamhetsplan Åby IF 2017 var ett bra fotbollsår för våra lag med många positiva härliga upplevelser för spelare, ledare, föräldrar, syskon. Under 2017 gjorde föreningen stora investeringar på vår anläggning för att kunna

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Den lilla klubben med det stora hjärtat!

Den lilla klubben med det stora hjärtat! Den lilla klubben med det stora hjärtat! Syfte Syfte med denna ledarguide är att ge riktlinjer och stöd till dem som är berörda av vår verksamhet. Vision Fotboll för alla! Getinge IF:s vision är att ha

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Sollentuna FK 2015

VERKSAMHETSPLAN. Sollentuna FK 2015 VERKSAMHETSPLAN Sollentuna FK 2015 VISION En fotbollsklubb som tar ansvar för alla barn, ungdomar och ledare i kommunen som vill utöva fotboll, oavse8 deras kunskap, färdighet eller ambi;onsnivå och som

Läs mer

Välkommen till. Ny i styrelsen. - en introduktion för nya styrelseledamöter

Välkommen till. Ny i styrelsen. - en introduktion för nya styrelseledamöter Välkommen till Ny i styrelsen - en introduktion för nya styrelseledamöter Ny i styrelsen - en introduktion för nya styrelseledamöter -Vad har man att rätta sig efter vad styr en förening -Styrelsens ansvar

Läs mer

Verksamhetsplanen uppgörs av styrelsen och godkänns av föreningens höstmöte.

Verksamhetsplanen uppgörs av styrelsen och godkänns av föreningens höstmöte. Vasa IFK:s verksamhetsplan 2019 Inledning Verksamhetsplanen uppgörs av styrelsen och godkänns av föreningens höstmöte. Verksamhetsplanen är till för Idrottsföreningen Kamraterna, Vasa r.f:s alla medlemmar

Läs mer

Regler för s.k. lagintäkter, lagsponsring och lagkassor inom OV Helsingborg

Regler för s.k. lagintäkter, lagsponsring och lagkassor inom OV Helsingborg Regler för s.k. lagintäkter, lagsponsring och lagkassor inom OV Helsingborg Allmänt I en idrottsförening uppkommer ständigt frågor om hur intäkter genererade av enskilda lag och medlemmar ska fördelas

Läs mer

Verksamheten ska ge barn och ungdomar glädje och förmåga. De ska bli motiverade för att så länge som möjligt fortsätta att spela fotboll i Ifö-BIF.

Verksamheten ska ge barn och ungdomar glädje och förmåga. De ska bli motiverade för att så länge som möjligt fortsätta att spela fotboll i Ifö-BIF. Välkommen till Information till alla föräldrar, medlemmar och sponsorer. Tel 456-25533 e-post: ifobromolla@telia.com Hemsida: www.ifobromolla.se Kansliets öppettider: tisdag, onsdag, fredag 9. - 12.3 torsdag

Läs mer

Måldokument. Falkenbergs FF Antaget av styrelsen den 3 december 2013

Måldokument. Falkenbergs FF Antaget av styrelsen den 3 december 2013 Måldokument Falkenbergs FF Antaget av styrelsen den 3 december 2013 Vision Bli hela Falkenbergs förening. Vara alla falkenbergares stolthet. Ge Falkenberg såväl elitfotboll på nationell toppnivå som en

Läs mer

Riktlinjer för. Slöinge GoiF:s. Ungdoms fotboll. den. Vita tråden

Riktlinjer för. Slöinge GoiF:s. Ungdoms fotboll. den. Vita tråden Riktlinjer för Slöinge GoiF:s Ungdoms fotboll den Vita tråden INLEDNING Slöinge Gymnastik & Idrottsförenings ungdomsfotboll aktiverar pojkar o flickor i regelbunden fotbollsträning. Ungdomarna är uppdelade

Läs mer

Regler för s.k. lagintäkter, lagsponsring och lagkassor inom OV Helsingborg

Regler för s.k. lagintäkter, lagsponsring och lagkassor inom OV Helsingborg Regler för s.k. lagintäkter, lagsponsring och lagkassor inom OV Helsingborg Allmänt I en idrottsförening uppkommer ständigt frågor om hur intäkter genererade av enskilda lag och medlemmar ska fördelas

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN Inledning bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att spela fotboll i IK Viljan. En bred verksamhet

Läs mer

ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen)

ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen) ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen) 1 INLEDNING 1.1 SYFTE Syftet med organisationsguiden (guiden) är att ge föreningens medlemmar och funktionärer en samlad information om hur föreningen

Läs mer

Sigtuna IF:s föreningspolicy. Blå Tråden. Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012.

Sigtuna IF:s föreningspolicy. Blå Tråden. Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012. Sigtuna IF:s föreningspolicy Blå Tråden Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012. Sigtuna IF:s verksamhetsidé Sigtuna IF skall stå för glädje, trygghet och kvalité där alla människors

Läs mer

Förälder i Karlslunds IF HFK. Riktlinjer för oss föräldrar i Karlslunds IF HFK. Funktioner och roller kring laget. Allmänt. Träning.

Förälder i Karlslunds IF HFK. Riktlinjer för oss föräldrar i Karlslunds IF HFK. Funktioner och roller kring laget. Allmänt. Träning. Förälder i KIF Innehåll Förälder i Karlslunds IF HFK... 2 Riktlinjer för oss föräldrar i Karlslunds IF HFK... 2 Allmänt... 2 Träning... 2 Match... 2 Funktioner och roller kring laget... 2 Tränare/Ledare...

Läs mer

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd Hammarby IF DFF En förening som satsar både på Topp & Bredd Innehållsförteckning - Historik och Fakta - Organisation - Bredd & Elit - Spelar, ledar - och föräldraroller - Fotbollsstegen - Ekonomi - Marknad

Läs mer

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM 2016 10 05 Policy Tävling barn och ungdom Föreningskrav Tränare och spelare är med i en förening. Tränare ska agera som ett föredöme inför sina spelare och omgivning

Läs mer

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Reviderad av styrelsen april 2017 Tävlingar En del av friidrotten är att tävla; att mäta sig mot andra och framförallt mot

Läs mer

Välkommen till AFG. BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt.

Välkommen till AFG. BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt. Välkommen till AFG Bagarmossenmodellen BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt. Fysisk utveckling BBK:s ungdomsverksamhet

Läs mer

Klubbstyrelse, organisation och ansvar 7

Klubbstyrelse, organisation och ansvar 7 Klubbstyrelse, organisation och ansvar 7 - Klubbstyrelse 7.1 - Organisation 7.2 - Arbetet i klubbstyrelsen 7.3 - Styrelsens ansvar 7.4 - Föreningens representanter i olika org. 7.5 - Konstituerande styrelsemöte

Läs mer

Styrelsen består av ordförande, sekreterare, kassör samt fyra övriga ledamöter. Styrelsen skall bestå av både kvinnor och män.

Styrelsen består av ordförande, sekreterare, kassör samt fyra övriga ledamöter. Styrelsen skall bestå av både kvinnor och män. Original 27 27 Styrelsens sammansättning Styrelsen består av ordförande, sekreterare, kassör samt fyra övriga ledamöter. Styrelsen skall bestå av både kvinnor och män. Styrelsen utser inom sig vice ordförande

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 SÖLVESBORGS GOLFKLUBB HANDLINGSPLAN 1(7) Distribution: Styrelsen Reception Samtliga kommittéordföranden Hemsidan 2 HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 Sölvesborgs Golfklubb Attraktiv golfklubb

Läs mer

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Klubbhuset, Torslanda IK Tisdagen den 27 mars 2012 Närvarande: Katarina Foxenius (ordf.), Nicolas Lopez, Elise Orderud, Thomas

Läs mer

VI VILL. En skrift om Åmåls Sportklubb. Syftet med denna skrift

VI VILL. En skrift om Åmåls Sportklubb. Syftet med denna skrift VI VILL En skrift om Åmåls Sportklubb Syftet med denna skrift Skall föreningar/klubbar som har ett stort utvecklingsansvar för många människor arbeta kortsiktigt utan medveten förankring? Säkert svarar

Läs mer

IFK Vaxholm verksamhetsberättelse 2011

IFK Vaxholm verksamhetsberättelse 2011 IFK Vaxholm verksamhetsberättelse 2011 Verksamheten i stort Styrelsen och dess arbete Styrelsen har under året bestått av följande medlemmar Ordförande Bengt Sandell Viceordförande Christer Ahlberg Sekreterare

Läs mer

Välkommen till. Lindsdals IF

Välkommen till. Lindsdals IF Välkommen till Lindsdals IF Ordföranden har ordet Lindsdals IF - en förening med fokus på ungdomsverksamhet Lindsdals IF är en stor liten förening och den största fotbollsföreningen i staden sett till

Läs mer

Skånes Brottningsförbunds organisations- och arbetsplan

Skånes Brottningsförbunds organisations- och arbetsplan Skånes Brottningsförbunds organisations- och arbetsplan Styrelsen Verksamhetsidén Skånes Brottningsförbunds styrelse och kommittéer vill på alla nivåer bedriva brottningens idé så att den utvecklar människor

Läs mer

UNGDOMSVERKSAMHETEN I VMA IK

UNGDOMSVERKSAMHETEN I VMA IK UNGDOMSVERKSAMHETEN I VMA IK Verksamheten ska bedrivas på ett sådant sätt att.. VMA blir i stort sett självförsörjande på seniorspelare (herrar) VMA kan tävla med ett damlag också. VMA blir självförsörjande

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Höganäs Gymnastikförening

VERKSAMHETSPLAN. Höganäs Gymnastikförening VERKSAMHETSPLAN Höganäs Gymnastikförening 2011 VERKSAMHETSPLAN FÖR 2011 Inledning Under 2011 är den övergripande och långsiktiga målsättningen och visionen för föreningen att gymnaster och ledare stannar

Läs mer

Utredning om förutsättningar för dam- och flickfotboll i Malmö FF:s namn

Utredning om förutsättningar för dam- och flickfotboll i Malmö FF:s namn Utredning om förutsättningar för dam- och flickfotboll i Malmö FF:s namn 1. Inledning En motion inkom till årsmötet 2011 om att ge styrelsen i uppdrag att utreda hur Malmö FF på bästa sätt kan bereda flickor

Läs mer

Röstlängd = de närvarande medlemmarna, fyra stycken utöver styrelsen.

Röstlängd = de närvarande medlemmarna, fyra stycken utöver styrelsen. Sida 1 av 4 PROTOKOLL MEDLEMSMÖTE Ljunghusens Handbollsklubb Datum 2016-10-23 kl. 18.30 Halörhallen, Höllviken Närvarande: Roger Ask Kerstin Elmfors Martina Gustafsson Paul Ianco Helen Ljung Conny Magnusson

Läs mer

Till alla. Sammanställt av Odetta Ekberg

Till alla. Sammanställt av Odetta Ekberg Till alla Välkommen till BK Höllviken 2012 - BK Höllviken bildas (BK Näset och Höllvikens GIF slogs samman) Ca 1000 spelare, 170 ledare/tränare/administratörer Skånes tredje största ungdomsförening BK

Läs mer

Eskilstuna United organisation

Eskilstuna United organisation Eskilstuna United organisation Ungdom Elit Kansli Styrelse Ekonomi Utveckling Marknad Arrangemang Beslut om denna organisation togs vid extra årsmöte 2011-02-09 i MunktellArenan. Denna organisations utredning

Läs mer

Föräldramöte - Onsala BK P-07 Säsongen

Föräldramöte - Onsala BK P-07 Säsongen Föräldramöte - Onsala BK P-07 Säsongen 2015 2015-04-29 Agenda Agenda 1. Onsala BK:s värdegrund, ledstjärnor och policys 2. Onsala BK P07:s målsättningar 3. Träningar, matcher och övriga aktiviteter 4.

Läs mer

TRÅDEN GRÖNA. Mål och riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten i Sandareds IF och Sjömarkens IF

TRÅDEN GRÖNA. Mål och riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten i Sandareds IF och Sjömarkens IF TRÅDEN GRÖNA Mål och riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten i Sandareds IF och Sjömarkens IF Reviderad 2012-02-15 Jerry Carlsson Utvecklingsansvarig Mål och riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten!

Läs mer

ALVESTA INNEBANDYKLUBB

ALVESTA INNEBANDYKLUBB ALVESTA INNEBANDYKLUBB Verksamhetsplan och Budget Säsongen 2015-2016 Vision Alvesta innebandyklubb ska vara att vara en professionell och attraktiv förening som tilltalar barn, ungdomar, seniorer, ledare,

Läs mer

IS Halmia Ungdom Den röd-vita tråden

IS Halmia Ungdom Den röd-vita tråden IS Halmia Ungdom Den röd-vita tråden Skapad hösten 2013 av IS Halmias ungdomssektion Ver 0.3 2014-01-07 1 Innehållsförteckning 3. Fakta IS Halmia 4. IS Halmias verksamhetsidé 5. Föreningens målbild 6.

Läs mer

Fotbollens verksamhetsplan 2016

Fotbollens verksamhetsplan 2016 Innehållsförteckning 1 Lag & träningstrupper... 2 1.1 Seniorverksamhet... 2 1.2 Ungdomsverksamhet... 2 2 Aktiviteter och obligatoriska arbetsuppgifter... 4 2.1 SAIF-Dagen... 4 2.2 SAIF-Cupen... 4 2.3 Bollkallar

Läs mer

Boo IF. Hockey. Verksamhetsplan 2009/2010

Boo IF. Hockey. Verksamhetsplan 2009/2010 Boo IF Hockey Verksamhetsplan 2009/2010 Innehåll 1. Inledning 2. Mål säsongen 2009-2010 3. Junior och A-lag 4. Styrelsens sammansättning 5. Aktiviteter, Säsong och Kalendarium 6. Utbildning 7. Ekonomi

Läs mer

Den blå linjen. Spånga Hockeys policydokument

Den blå linjen. Spånga Hockeys policydokument Den blå linjen Spånga Hockeys policydokument Verksamhetsidé Spånga Hockeys verksamhetsidé är att som breddförening erbjuda högkvalitativ individuellt inriktad träning, i en välkomnande miljö som präglas

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Gävle Red Devils Verksamhetsplan 2016

Gävle Red Devils Verksamhetsplan 2016 Gävle Red Devils Verksamhetsplan 2016 Allmänt Styrelsen har arbetat fram förslag till verksamhetsplan för kommande verksamhetsår, där både kort- och långsiktiga mål för föreningens verksamhet har identifierats.

Läs mer

FBK STRATEGI & VISION FÖR 2020

FBK STRATEGI & VISION FÖR 2020 FBK STRATEGI & VISION FÖR 2020 FBK - FOT OTBOLLS OLLSKLUBBEN LUBBEN KARLSTAD FBK sysselsätter 3000 ungdomar i föreningens fotbollsaktiviteter och har mer än 100 tusen besökande från hela Sverige till vår

Läs mer

I IFK GRIMSLÖV DELAR VI ARBETE, GLÄDJE OCH FRAMGÅNG

I IFK GRIMSLÖV DELAR VI ARBETE, GLÄDJE OCH FRAMGÅNG I IFK GRIMSLÖV DELAR VI ARBETE, GLÄDJE OCH FRAMGÅNG VERKSAMHETSIDÉ IFK Grimslöv har till uppgift att genom utövande av idrott höja intresset för densamma och utbilda goda idrottsmän och kvinnor samt verka

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 Motala AIF Orienteringslag 1 2014-02-19 MOTALA AIF ORIENTERINGSLAG Långsiktig verksamhetsidé och mål antagna i våra stadgar: Idrottens idé och inriktning Idrott är

Läs mer

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Hittarps IK är en fotbolls- och gymnastikförening med lokal förankring i Laröd, Hittarp och Domsten. Föreningen står för: God klubbkänsla och kamratskap Engagerade

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN IK Viljan Strängnäs Inledning IK Viljan Strängnäs bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att

Läs mer

Centrum OK styrelsemöte 9 juni 2009. Protokoll

Centrum OK styrelsemöte 9 juni 2009. Protokoll Närvarande vid mötet: Oskar Karlin (Ordförande) Lotta Magnusson (Kassör) Mette Petersson (Ledamot) Fredrik Holmström (Ledamot) Joel Berring (Ledamot) Josefina Ekström (Sekreterare) Plats: hemma hos Lotta

Läs mer

Arbetsordning. Version

Arbetsordning. Version Version 1.1 2011-11-19 ALLMÄNT Denna arbetsordning har antagits av Bohusläns klätterklubbs (BKK) styrelse den 2011-11- 19. Den skall fastställas på nytt vid styrelsens första ordinarie sammanträde efter

Läs mer

Saga innebandy uppsala

Saga innebandy uppsala saga innebandy o uppsala POLICY DW Daniel Werkmäster GN Gunnar Nyborg POLICY FÖR IDROTTSSÄLLSKAPET SAGA Föreningens målsättning och ideologi ldrottssällskapet Saga (IS Saga) bildades 1992 och ungdomsverksamheten

Läs mer

Floda Boll och Idrottsförening

Floda Boll och Idrottsförening Floda Boll och Idrottsförening Stadgar Idrottens mål och inriktning. Definition Idrott är fysisk aktivitet som människor utför för att få motion och rekreation eller uppnå tävlingsresultat. Mål och inriktning

Läs mer

VERKSAMHETSSPLAN 2015

VERKSAMHETSSPLAN 2015 VERKSAMHETSSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN - INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning Nuläge Organisation Verksamhet Seniorverksamheten Ungdomsverksamheten Anläggning vid Örby IP Fakta om IFK Örby Omgivningen Inledning

Läs mer

Policydokument. Gimonäs Umeå Idrottsförening (GUIF) Gimonäs Umeå IF Reviderad och fastställd av styrelsen 2011-06-08

Policydokument. Gimonäs Umeå Idrottsförening (GUIF) Gimonäs Umeå IF Reviderad och fastställd av styrelsen 2011-06-08 [2011-11-05] GIMONÄS UMEÅ IF POLICY [Reviderad policy, fastställd av styrelsen 2011-11-05] Policydokument Gimonäs Umeå Idrottsförening (GUIF) Idrottens verksamhetsidé Idrott är fysisk aktivitet som vi

Läs mer

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Vår vision är att ge - så många som möjligt chansen att få spela ishockey hos oss i en inspirerande och utvecklande

Läs mer

GBK satsar på ungdomsfotbollen

GBK satsar på ungdomsfotbollen GST Gerrdskens Bollll Kllubb FFrramttiidens FFottbolllls FFörreniing LLiightt verrsiionen GBK satsar på ungdomsfotbollen GBK satsar på ungdomsfotbollen. Gerdsken BK har lagt en policy för hela sin verksamhet

Läs mer

Skellefteå AIK Bordtennis

Skellefteå AIK Bordtennis Skellefteå AIK Bordtennis Verksamhetsplan 2016/2017 Vision En pingisklubb som utvecklar spelare i alla åldrar till svensk toppklass Grundläggande värderingar Kamratskap alla är välkomna, alla är lika värda

Läs mer

Utdrag från BFK Röda Tråden På väg mot mål, avsnitt BFK Ungdom Sammanfattning: Målsättning BFK Ungdom

Utdrag från BFK Röda Tråden På väg mot mål, avsnitt BFK Ungdom Sammanfattning: Målsättning BFK Ungdom Utdrag från BFK Röda Tråden På väg mot mål, avsnitt BFK Ungdom Sammanfattning: Målsättning BFK Ungdom Som fotbollsförening skall BFK verka för att våra ungdomar utvecklas till goda fotbollsspelare och

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2015/2016 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2015-2016 Styrelsen Grunden för

Läs mer

STADGAR. Stadgar för AIK Fotbollsförening, nedan kallad AIK Fotboll (beslutade vid möte 2002-12-18).

STADGAR. Stadgar för AIK Fotbollsförening, nedan kallad AIK Fotboll (beslutade vid möte 2002-12-18). STADGAR Stadgar för AIK Fotbollsförening, nedan kallad AIK Fotboll (beslutade vid möte 2002-12-18). ÄNDAMÅL AIK Fotboll skall bedriva fotbollsverksamhet för män och kvinnor i alla åldrar. Idrott är fysisk

Läs mer

Verksamhetsplan för Sundsvalls Friidrott 2013 (SuF:s lilla rödblå)... 1 VISION... 2 MÅL... 3. Ekonomiska mål 2013... 3. Volymmål... 3. Aktiva...

Verksamhetsplan för Sundsvalls Friidrott 2013 (SuF:s lilla rödblå)... 1 VISION... 2 MÅL... 3. Ekonomiska mål 2013... 3. Volymmål... 3. Aktiva... Verksamhetsplan för Sundsvalls Friidrott 2013 (SuF:s lilla rödblå) Innehåll Verksamhetsplan för Sundsvalls Friidrott 2013 (SuF:s lilla rödblå)... 1 VISION... 2 MÅL... 3 Ekonomiska mål 2013... 3 Volymmål...

Läs mer