Saga innebandy uppsala

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Saga innebandy uppsala"

Transkript

1

2

3 saga innebandy o uppsala POLICY DW Daniel Werkmäster GN Gunnar Nyborg

4 POLICY FÖR IDROTTSSÄLLSKAPET SAGA Föreningens målsättning och ideologi ldrottssällskapet Saga (IS Saga) bildades 1992 och ungdomsverksamheten startade Föreningen bedriver enbart innebandy verksamhet och medlemsantalet har sedan 1995 varit växande. Klubbens är att aldrig leva över sina tillgångar och att varje medlem måste dra sitt strå till stacken. ldrottssällskapet Saga vill arbeta for att kontinuerligt utvecklas som förening och organisation. Vi vill också skapa en stark ungdomssektion för att fostra egna produkter som vi senare kommer att kunna använda oss av i seniorlagen. Vi söker också utveckla våra spelare ochledare till att bli goda medborgare genom såväl intem som extern utbildning. Målsättning representationslagen Att vinna alla de tävlingar som lagen ställer upp och deltager i. Det övergripande målet är att få utöva innebandy under trivsamma former. Ungdomssektionens inriktning Ungdomssektionen skall sträva efter att aktivera ungdomar med meningsfull sysselsättning, ha roligt och lära ut förutsättningarna för innebandy samt att i slutskedet få fram kompetenta och välutbildade innebandyspelare som kan konkurrera i representationslagen. Vi vill också värna om positiv innebandy med dominerande inslag av teknik och anfallsinnebandy. För det allra yngsta lagen är vi måna om att skapa ett bestående intresse for innebandy utan hets och tvång. Lek och teknik prioriteras i dessa lag. Att känslomässigt hantera tävlingsmomentet i innebandyspel ingår i träningen.

5 ldrottsssällskapet Sagas policy och inriktning 1. Att fostra spelare till att vara goda medborgare och klubbmedlemmar vilket innebär: att visa god lagkänsla och gott kamratskap. att ställa upp for varandra och klubben. att visa hänsyn mot medmänniskor. att vilja vinna, men med hänsyn, fair-play och ödmjukhet. att inte använda tobak eller droger 2. Att utveckla de aktiva till goda innebandy- och lagspelare. 3. Att utveckla goda och duktiga ledare och tränare. 4. Att uppnå de olika lagens målsättningar och inriktningar. Förväntningar på spelare och ledare Ödmjukhet och hänsynstagande både på och utanför plan. Klubbkänsla och beredskapen att ställa upp på klubbens krav och villkor. Disciplin, ordning och reda. Öppenhet infor kritik. Juste behandling och uppträdande gentemot domare, medspelare, motspelare och ledare. Motverkan mot mobbning och trakasserier i alla former. Ledarna skall i alla lägen vara goda föredömen for spelarna.

6 Rekommenderad utbildningsnivå för huvudansvarig ledare För att kunna garantera att den utbildningsnivå som klubben har som avsikt att hålla sig på, bör ledama fór de olika lagen ha följande grunder att utgå från. Under 13 år Allmän ungdomstränarutbildning. Intresse för innebandy år Tränarkurs block I. Bör försöka få Tränarkurs block II. Representationslag Spelare i representationslaget. SPELAR UTBILDNINGSPLAN IDROTTSSÄLLSKAPET SAGA Utbildning av spelare pågår kontinuerligt där inriktningen är både spelteknik och ledarskap. Vi vill här i denna beskrivning ge de grundläggande förutsättningarna och en plattform för ledama för de olika lagen att stå på när de utbildar sina spelare. Utbildningsplanen tar upp de krav som ställs på spelama och vilka förhållningsregler som gäller angående utslagning osv. Samma krav gäller for både pojk- och flicklagen.

7 POJK- OCH FLICKLAGEN Inledning Allmänt Förening är i utveckling och i den verksamhet där föreningen ännu ej har lag representerat avser texten i dokumentet en skisserad framtid. Föreningens ungdomsverksamhet skall fungera som ett komplement till samhället i övrigt och I möjligaste mån stå för den utveckling av ungdomama som övrig social och offentlig verksamhet ej klarar av. I de övre åldrama är tanken att vi skall utveckla spelare till representationslaget, men detta är dock mestadels ett fall for A- respektive B-juniorer där elitsatsning inleds och de lagen tillhör dam- och herrsektionen. Alla medlemmar skall verka som goda representanter för klubben i alla situationer då klubben representeras. Målsättning och utveckling goda medmänniskor och utveckla medborgare. I slutändan skapa nya spelare till representationslaget, men ej på bekostnad av för tidig utslagning då spelarnas mognad och utveckling bör anses omöjlig att förutspå innan en viss ålder.

8 Träningsinnehåll Sådan träning som skapar goda förutsättningar för medlemmen att fungera i samhället i övrigt och I möjligaste mån kunna undvika eventuella förslitningsskador i framtiden. Mångsidighet uppmuntras och därför också deltagande i andra idrotter. I övrigt se respektive lag. P/F6 och yngre till och med P/F 9 Allmänt Tonvikt på kamratskap och lek. Innebandy en av idrotter där mångsidighet uppmuntras, Meddela sig vid frånvaro från match. Målsättning och utveckling Att ha roligt med stora inslag av lek men där innebandy är det primära. Ingen resultatmässig målsättning. Vikten läggs vid att spelaren tycker att innebandy är roligt vilket uppmuntrar en fortsatt innebandykarriär. God stämning i laget. Spela turneringar i distriktet och ha så roligt som möjligt.

9 Alla skall få spela lika mycket. Ingen form av toppning tillåten. Antalet spelare i truppen fastställs av huvudansvarige tränaren och överledaren. Här får ingen ratas p.g.a. speltekniska kvaliteter utan endast av att maximum antalet är uppnått. Nya spelare plockas endast in vid avhopp från laget. Spelare får ej värvas från andra föreningar. Övergångar är tillåtna, men ej värvningar. Spelarna skall prova att spela på olika positioner. Se till att alla spelar med skyddsglasögon och korrekt utrustning. Träningsinnehåll Träning 1 gång i veckan. Regelkunskap. Viktigt med mångsidig träning. Passningsspelet och tekniken är de centrala delarna av träningen.. Personlig hygien. PP/F10 till och med P/F11 Allmänt Tonvikt på kamratskap. Innebandy en av idrotter där mångsidighet uppmuntras. Meddela sig vid frånvaro från match.

10 Målsättning och utveckling Att ha rolig. Ingen resultatmässig målsättning. Vikten läggs vid att spelaren tycker att innebandy är roligt vilket uppmuntrar en fortsatt innebandykarriär. God stämning i laget. Deltaga i seriespel och cupspel. Antalet spelare i truppen fastställs av huvudansvarige tränaren och överledaren. Här får ingen ratas p.g.a. speltekniska kvaliteter utan endast av att maximum antalet är uppnått. Nya spelare plockas endast in vid avhopp från laget. Spelare får ej värvas från andra föreningar. Övergångar är tillåtna, men ej värvningar. Alla skall få spela lika mycket. Ingen form av toppning tillåten. Spelarna skall prova att spela på olika positioner. Se till att alla spelar med skyddsglasögon och korrekt utrustning. Träningsinnehåll Träning 1 gång i veckan. Regelkunskap. Viktigt med mångsidig träning.

11 Passningsspelet och tekniken är de centrala delarna av träningen. Utveckla skotträningen Taktik och strategi P/F12 Allmänt Utveckla spelare såväl socialt som sportligt. Tonvikt på kamratskap. Innebandy en av flera idrotter där mångsidighet uppmuntras. Meddela sig vid frånvaro från match och eventuellt träning. Målsättning och utveckling Att ha rolig. Eventuell resultatmässig målsättning. Vikten läggs vid att spelaren tycker att innebandy är roligt vilket uppmuntrar en fortsatt innebandykariiär. God stämning i laget. Deltaga i serie- och cupspel. Antalet spelare i truppen fastställs av huvudansvarige tränaren och överledaren. Här får ingen ratas p.g.a. speltekniska kvaliteter utan endast av att maximum antalet är uppnått. Nya spelare plockas endast in vid avhopp från laget.

12 Spelare får ej värvas från andra föreningar. Övergångar är tillåtna, men ej värvningar. Alla skall få spela. Ingen form av toppning tillåten. Spelarna skall uppmuntras att spela på olika positioner. Se till att alla spelar med skyddsglasögon och korrekt utrustning. Träningsinnehåll Träning 1-2 gånger veckan. Om möjligt se elitinnebandymatcher. Passningsspelet och tekniken är de centrala delama av träningen. Utveckla skotträningen. Taktik och strategi Målvaktsträning. P/F13 till och med P/F15 Allmänt Utveckla spelare såväl socialt som sportligt. Innebandy en av idrotter där mångsidíghet uppmuntras. Meddela sig vid frånvaro från match och träning.

13 Målsättning och utveckling Att ha rolig. Viss resultatmässig målsättning. Vikten läggs vid att spelaren tycker att innebandy är roligt vilket uppmuntrar en fortsatt innebandykarriär. God stämning i laget. Deltaga i serie- och cupspel. Antalet spelare i truppen fastställs av huvudansvarige tränaren och överledaren. Här får ingen ratas p.g.a. speltekniska kvaliteter utan endast av att maximum antalet är uppnått. Nya spelare plockas endast in vid avhopp från laget. Spelare får ej värvas från andra föreningar. Övergångar är tillåtna, men ej värvningar. Alla skall få spela. Viss form av toppning tillåten. Träningsinnehåll Träning 1-3 gånger i veckan. Om möjligt se elitinnebandyrnatcher. Passningsspelet och tekniken är de centrala delama av träningen. Skotträning. Målvaktsträning. Taktik och strategi. Fysisk träning

14 Övrigt Resor till cuper och bortamatcher Laget bestämmer själv om kostnaderna for ansvariga ledare. Föreningens rekommendation är att föreningens ansvariga ledare inte betalar för resa, uppehälle och mat vid resa till cuper med övernattning. Kostnaden för ledarna bör bekostas av lagets konto. Resan till cupen bör göras på det förlaget mest praktiska sättet inte nödvändigtvis det billigaste. Är det möjligt att åka tåg bör det göras för att skona miljön. Reser laget med bil ska trafikregler och hastighetsbestämmelser följas.

15

16

Målsättning ideologi för HIK Innebandy

Målsättning ideologi för HIK Innebandy ideologi för HIK Innebandy Policy riktlinjer för ledare, spelare, ungdom, junior I detta dokument framgår riktlinjer för våra lag såsom ledare, aktiva och spelare. Det som står skrivet i dokumentet är

Läs mer

Allmänt. Knatte. Allmänt

Allmänt. Knatte. Allmänt Åldersspecifik träning Detta är en riktlinje som utförligare beskriver de fokusområden som berörs för att uppnå föreningens mål som finns beskrivna i föreningspolicyn för Skogås Trångsund Innebandy. Föreningen

Läs mer

MAKING PLAYERS FOR THE GAME!

MAKING PLAYERS FOR THE GAME! MAKING PLAYERS FOR THE GAME! Andersbergs IBK:s Ungdomsmodell Version: 2008-08-26 (I samverkan med IBK Alba) Underlag för AILU (Andersbergs Interna LedarUtbildning) Grundregel Det ska vara enkelt att vara

Läs mer

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Inledning Dokumentet påvisar NSK Fotboll:s policy och riktlinjer för alla de lag som är aktiva inom klubben, samt tränare/ledare för dessa lag. Syftet är att

Läs mer

Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre

Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre Utveckla spelare till representationslaget Innebandyn är den huvudsakliga idrotten Meddela sig vid frånvaro från träning respektive match Hänsyn tas

Läs mer

Datum: Ändring/revision: Initierad av:

Datum: Ändring/revision: Initierad av: Kärra HF Gul tråd Revisionshistoria Denna sida beskriver de ändringar/revisioner som gjorts i dokumentet. Revideras av styrelsen årligen. Datum: Ändring/revision: Initierad av: 2015-11-23 Version 2.0 Styrelsen

Läs mer

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Handlingsplan IBK Vöikers I detta dokument har vi försökt åskådliggöra IBK Vöikers riktlinjer för

Läs mer

Verksamhetsfilosofi Westerviks IBK.

Verksamhetsfilosofi Westerviks IBK. 1 (5) Verksamhetsfilosofi Westerviks IBK. Westerviks IBK är en förening som det ska vara kul att tillhöra och man ska vara stolt över att vara en del av föreningen. Vi ska måna om varandra och ställa upp

Läs mer

Policy och riktlinjer för Innebandyklubben Åtvidaberg Reviderad

Policy och riktlinjer för Innebandyklubben Åtvidaberg Reviderad Policy och riktlinjer för Innebandyklubben Åtvidaberg Reviderad 111102 Föreningens målsättning och ideologi IBK Åtvidaberg skall vara en av de ledande föreningarna i Åtvidaberg såväl organisationsmässigt

Läs mer

Ledarna skall i alla lägen vara goda föredömen för föreningen

Ledarna skall i alla lägen vara goda föredömen för föreningen Krav på ledare Ledarna skall i alla lägen vara goda föredömen för föreningen Komma väl förberedd till träningar, matcher och andra arrangemang. Skriva kiosk-, sekretariats- och körlista Utveckla våra spelare

Läs mer

Mål- och policydokument

Mål- och policydokument Gullänget-Kroksta IBS Mål- och policydokument 1 Övergripande mål sidan 3 Övergripande policy sidan 4 Spelare sidan 5 Ledare sidan 6 Föräldrar sidan 7 2 Övergripande mål Vår förening skall verka för ett

Läs mer

Innehållsförteckning Verksamhetsidé... 3 Föreningens målsättning och ideologi... 3 Målsättning representationslagen... 3 Ungdomssektionens

Innehållsförteckning Verksamhetsidé... 3 Föreningens målsättning och ideologi... 3 Målsättning representationslagen... 3 Ungdomssektionens Innehållsförteckning Verksamhetsidé... 3 Föreningens målsättning och ideologi... 3 Målsättning representationslagen... 3 Ungdomssektionens inriktning... 3 Olofström IBK s Policy... 4 Föreningen vill...

Läs mer

Utvecklingsplan Utvecklingsplan för ungdomar

Utvecklingsplan Utvecklingsplan för ungdomar Innehållsförteckning Kap. 1. Allmänt Utvecklingsplan för ungdomar 1.1 Målsättning med ÅKIB:s ungdomsverksamhet 1.2 Målsättning för tränare och ledare 1.3 Cuper och läger 2. Spelarutbildning 2.1 Spelarutbildning

Läs mer

Föreningsguiden. Verksamhetsplan. Drog-, mobbnings- och diskrimineringspolicy. Policy för Sociala medier. Riktlinjer ungdomsverksamheten

Föreningsguiden. Verksamhetsplan. Drog-, mobbnings- och diskrimineringspolicy. Policy för Sociala medier. Riktlinjer ungdomsverksamheten Föreningsguiden Verksamhetsplan Drog-, mobbnings- och diskrimineringspolicy Policy för Sociala medier Riktlinjer ungdomsverksamheten 3 Verksamhetsplan - Verksamhetsidé - Kärnvärden - Vision - Målformuleringar

Läs mer

Verksamhetsmanual Hörnefors IF Fotboll

Verksamhetsmanual Hörnefors IF Fotboll Verksamhetsmanual Hörnefors IF Fotboll 2 Verksamhetsprinciper... 3 Lagstruktur HIF fotboll... 4 Organisation runt barnidrotts- och ungdomslagen... 5 Tränare... 5 Lagledare... 5 Föräldragrupp... 5 Ekonomi...

Läs mer

sätter upp villkoren för verksamheten ställer kraven på deltagarna har ansvaret för verksamhetens utförande

sätter upp villkoren för verksamheten ställer kraven på deltagarna har ansvaret för verksamhetens utförande Flens HC Föreningspolicy Flens HC är en breddförening med en målsättning att ta hand om alla som vill delta i ungdomsverksamheten och att utveckla alla individer hockeymässigt och socialt. Visionen är

Läs mer

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy Sandareds IBS:s riktlinjer och policy FÖRORD I detta dokument har vi satt Sandareds IBS: s policy och riktlinjer på pränt. Syftet med dokumentet är att ge vägledning i hur föreningen ställer sig i en rad

Läs mer

Policy och Riktlinjer för Malmköpings IBF

Policy och Riktlinjer för Malmköpings IBF Policy och Riktlinjer för Malmköpings IBF Vår policy beskriver vad vi vill med vår förening och vår verksamhet. Policyn utgör grunden för hur vi alla sedan ska agera i olika sammanhang. Malmköpings IBF

Läs mer

GREBBESTADS IF. Barn- och ungdomsfotboll. Policy Föräldraguide GIF:s röda trådar. Fastställd 2013-03-20

GREBBESTADS IF. Barn- och ungdomsfotboll. Policy Föräldraguide GIF:s röda trådar. Fastställd 2013-03-20 GREBBESTADS IF Barn- och ungdomsfotboll Policy Föräldraguide GIF:s röda trådar Fastställd 2013-03-20 Grebbestads IF Policy Barn och ungdomsfotboll Grebbestads IF erbjuder fotbollsverksamhet för att alla

Läs mer

Sandvikens IF SIF-Stilen barn och ungdom

Sandvikens IF SIF-Stilen barn och ungdom Sandvikens IF SIF-Stilen barn och ungdom 2016-01-01 1 Sandvikens IF utveckling och elit Inom Sandvikens IF är vår övertygelse att bredd ger elit. Genom att få många barn att spela fotboll i Sandvikens

Läs mer

Välkomna till GRÄNNA AIS Barn- och ungdomsfotboll.

Välkomna till GRÄNNA AIS Barn- och ungdomsfotboll. Välkomna till GRÄNNA AIS Barn- och ungdomsfotboll. GAIS barn- och ungdomsfotboll: Ska erbjuda en kamratlig och trygg social miljö, där alla kan utvecklas och bli delaktiga i utformningen av verksamheten.

Läs mer

IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden

IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden IF Lödde skall verka för att ledare och spelare skall utveckla en stark känsla för föreningen, det som man i dagligt tal kallar klubbkänsla. Detta innebär att man skall

Läs mer

ÖDÅKRA IF s policy. Grönatråden

ÖDÅKRA IF s policy. Grönatråden ÖDÅKRA IF s policy Grönatråden FAKTA Bildad: 24 mars 1927 Medlemsantal: ca : 700st Hemmaarena: Toftavallen Klubbdräkt: Grön tröja, röda byxor och gröna strumpor Flest spelade A-lagsmatcher Mats Herrström

Läs mer

VÅR STIL Policy för IBF Leksand

VÅR STIL Policy för IBF Leksand VÅR STIL Policy för IBF Leksand ~ 1 ~ Vår stil policy för IBF Leksand Innehåll Revisionsförteckning... 2 Förord... 2 Vad innebär vår stil?... 3 Spelare... 4 Ledare... 4 Föräldrar... 5 Rollerna i våra lag

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till föräldrar

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till föräldrar FC Rosengårds fotbollspolicy Information till föräldrar Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att välkomna dig och ditt barn till klubben. Vår målsättning är att ge ditt barn den bästa

Läs mer

Inledning. Organisation

Inledning. Organisation Föreningsfolder Inledning Rissne IF grundades 1984 och har sedan dess vuxit från endast ett seniorlag i fotboll till det vi är i dag, med verksamhet inom både fotboll och volleyboll. Fotbollen, som är

Läs mer

IF HALLBY FOTBOLL. IF Hallby Blå vägen

IF HALLBY FOTBOLL. IF Hallby Blå vägen ska vara ett styrande dokument som anger riktlinjerna för hela verksamheten inom föreningen. Innehållet och grundprinciperna i dokumentet är allmängiltiga för ungdomsfotbollen. Detta dokument är en utveckling

Läs mer

POLICY - Umeå City IBF -

POLICY - Umeå City IBF - POLICY - Umeå City IBF - Umeå City IBF:s policy finns till för att visa vad Umeå City IBF står för. All verksamhet och alla beslut som tas på alla nivåer i Umeå City IBF ska bedrivas och tas i enlighet

Läs mer

POLICY HANINGE HANDBOLL

POLICY HANINGE HANDBOLL HANINGE HANDBOLL POLICY Dokumentet beskriver policy och riktlinjer inom ett antal områden som berör lag, ledare, spelare, föräldrar och övriga aktiva inom Haninge Handbollsklubb. POLICY 1(13) 1 FÖRORD...

Läs mer

Blå tråden är framtagen för att.

Blå tråden är framtagen för att. BLÅ TRÅDEN Uppdatering 2014-15 Blå tråden är framtagen för att. Ha en gemensam plattform att arbeta efter. Man får kontinuitet i verksamheten. Man får ett större samarbete mellan lagen och föreningen En

Läs mer

Falköpings FK:s. verksamhetsidé

Falköpings FK:s. verksamhetsidé Falköpings FK:s verksamhetsidé Falköpings FK:s verksamhetsidé Vår verksamhetsidé är: Alla som vill spela fotboll är välkomna till FFK. Vår verksamhet skall bedrivas i en positiv anda och ett gott kamratskap.

Läs mer

IFK FALKÖPING BLUE RIDERS. Mål och riktlinjer

IFK FALKÖPING BLUE RIDERS. Mål och riktlinjer IFK FALKÖPING BLUE RIDERS Mål och riktlinjer VISION Genom professionellt arbetande organisation skall vi vara en ledande idrottsförening i Falköpings Kommun. FÖRENINGENS ÖVERGRIPANDE MÅL Ungdomsverksamheten

Läs mer

Riktlinjer och Ledstjärnor för Skegrie BK:s ungdomsverksamhet

Riktlinjer och Ledstjärnor för Skegrie BK:s ungdomsverksamhet Riktlinjer och Ledstjärnor för Skegrie BK:s ungdomsverksamhet Skegrie BK ska vara det självklara valet av fotbollsklubb för byn med omnejds invånare. Fotbollen bygger på att våra barn och ungdomar ska

Läs mer

Utdrag från BFK Röda Tråden På väg mot mål, avsnitt BFK Ungdom Sammanfattning: Målsättning BFK Ungdom

Utdrag från BFK Röda Tråden På väg mot mål, avsnitt BFK Ungdom Sammanfattning: Målsättning BFK Ungdom Utdrag från BFK Röda Tråden På väg mot mål, avsnitt BFK Ungdom Sammanfattning: Målsättning BFK Ungdom Som fotbollsförening skall BFK verka för att våra ungdomar utvecklas till goda fotbollsspelare och

Läs mer

Välkommen till AFG. BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt.

Välkommen till AFG. BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt. Välkommen till AFG Bagarmossenmodellen BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt. Fysisk utveckling BBK:s ungdomsverksamhet

Läs mer

NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN

NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN Inledning NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN Blå Tråden skall vara ett dokument som anger riktlinjerna för verksamheten inom NIF för allt från nybörjare till senior. Alla verksamma ledare inom NIF skall vara väl insatta

Läs mer

Medlemsrättigheter & skyldigheter

Medlemsrättigheter & skyldigheter Medlemsrättigheter & skyldigheter Spelare & Ledare Som spelare eller ledare i Skogås Trångsund Innebandy strävar jag efter ödmjukhet inför uppgiften på innebandyplanen, ödmjukhet mot alla både på och utanför

Läs mer

Policydokument. Gimonäs Umeå Idrottsförening (GUIF) Gimonäs Umeå IF Reviderad och fastställd av styrelsen 2011-06-08

Policydokument. Gimonäs Umeå Idrottsförening (GUIF) Gimonäs Umeå IF Reviderad och fastställd av styrelsen 2011-06-08 [2011-11-05] GIMONÄS UMEÅ IF POLICY [Reviderad policy, fastställd av styrelsen 2011-11-05] Policydokument Gimonäs Umeå Idrottsförening (GUIF) Idrottens verksamhetsidé Idrott är fysisk aktivitet som vi

Läs mer

Policyguide för Barn- och Ungdomsfotboll i Sparsörs AIK

Policyguide för Barn- och Ungdomsfotboll i Sparsörs AIK Policyguide för Barn- och Ungdomsfotboll i Sparsörs AIK Inledning sida 2 Allmänt sida 3 Fotbollslekis (5-6 år) sida 4 Barnfotboll (7-8 år) sida 5 Barnfotboll (9-10 år) sida 6 Barnfotboll (11-12 år) sida

Läs mer

NÄSETS SK:s VÄRDERINGAR

NÄSETS SK:s VÄRDERINGAR NÄSETS SK:s VÄRDERINGAR Värderingsdokumentet är ett komplement till vår Vinröda tråd som är klubbens strategiska inriktningsdokument. I Näsets SK är alla som vill, välkomna att spela fotboll. Vi bedriver

Läs mer

Barn och ungdomsfotbollens värdegrund

Barn och ungdomsfotbollens värdegrund Barn och ungdomsfotbollens värdegrund Bygger på att : barn och ungdomar skall ha roligt och idrotta på sina egna villkor Fotbollen skall vara tillgänglig för alla och aktivt bidra till samhällsnyttiga

Läs mer

U-sektionens policy. Villa Lidköping BK 2011-12-01

U-sektionens policy. Villa Lidköping BK 2011-12-01 U-sektionens policy Denna policy ska ge riktlinjer och stöd för ledare och föräldrar och förening i utvecklingen av bandyspelare inom Villa Lidköping BK. Villa Lidköping BK 2011-12-01 Villa Lidköping BK

Läs mer

NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN

NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN Inledning Blå Tråden skall vara ett dokument som anger riktlinjerna för verksamheten inom NIF för allt från nybörjare till senior. Alla verksamma ledare inom NIF skall vara väl insatta

Läs mer

Ålder 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16. Spelform 3-manna 5-manna 7-manna 7-manna 9-manna 11-manna Matchtid 2*12 2*20 2*20 2*25 2*25 2*30 2*30 2*35 2*40

Ålder 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16. Spelform 3-manna 5-manna 7-manna 7-manna 9-manna 11-manna Matchtid 2*12 2*20 2*20 2*25 2*25 2*30 2*30 2*35 2*40 BILAGA B - VÅR SPELARUTBILDNING - Från knatte till senior Ängby IF fotbolls och innebandyutbildning består av flera steg varav det sista innebär junior- och seniorspel. FOTBOLL INNEBANDY - KNATTE 6-9 ÅR

Läs mer

POLICYDOKUMENT FC HESSLEHOLM

POLICYDOKUMENT FC HESSLEHOLM Inledning: POLICYDOKUMENT FC HESSLEHOLM Målsättningen är att FC Hessleholm skall vara en kompetent fotbollsklubb som genom kvalitet, bredd, mångfald, jämställdhet och socialt engagemang skall kunna nå

Läs mer

Erbjuda så många barn och ungdomar som möjligt att spela och utvecklas genom fotbollsverksamheten i föreningen.

Erbjuda så många barn och ungdomar som möjligt att spela och utvecklas genom fotbollsverksamheten i föreningen. Ungdomspolicy Inledning Under vintern 2010 tog styrelsen för BK Näset respektive Höllvikens GIF beslutet att inleda en sammanslagning av föreningarnas verksamhet. Den nya föreningens namn är BK Höllviken.

Läs mer

LEDARE. Ledare inom Lycksele SK,s verksamhet ansvarar för:

LEDARE. Ledare inom Lycksele SK,s verksamhet ansvarar för: 2008-06-30 Vi är många som arbetar i verksamheten, alla med olika bakgrund, kunskap och utbildning, och ibland gör vi rätt och ibland gör vi fel. Det är fullständigt mänskligt! LEDARE Ledare inom Lycksele

Läs mer

Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden

Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden Barn (5 13 år) Ungdomsishockey (14 18 år) och Seniorhockey 2004-2005 Detta dokument innehåller riktlinjer om hur vi tillsammans skall utveckla hockeyn sportsligt

Läs mer

HÖGANÄS BOLLKLUBB RIKTLINJER FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN

HÖGANÄS BOLLKLUBB RIKTLINJER FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN HÖGANÄS BOLLKLUBB RIKTLINJER FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN ANTAGNA 2011 1 Inledning... 4 2 Målsättning, policy och talangutveckling... 5 2.1 Målsättning... 5 2.2 Drogpolicy... 6 2.3 Policy om rasism, mobbning

Läs mer

Ungdomspolicy Halmstad Hockey

Ungdomspolicy Halmstad Hockey Vi vill: Ge våra ishockeyungdomar en meningsfull fritidssysselsättning i en god miljö och hjälpa varje spelare till att bilda sig en positiv självuppfattning som individ och hockeyspelare. Låta våra hockeyungdomar

Läs mer

IBF Gagnefs policy och riktlinjer

IBF Gagnefs policy och riktlinjer IBF Gagnefs policy och riktlinjer Innehåll Förord... 3 Generella riktlinjer för spelare och ledare... 4 Rekommenderad utbildningsnivå för huvudansvarig ledare... 4 6-9 år... 4 10-12 år... 4 13-16 år...

Läs mer

Den Blå tråden. Annebergs IF

Den Blå tråden. Annebergs IF 2013 DenBlåtråden AnnebergsIF DenBlåtrådenskallvareenhjälpochvägledningförledare,spelareoch föräldrarihurlageniannebergsifspelarfotboll. DenBlåtrådenförAnnebergsIF 2013 Innehåll Vårmålsättning...3 Grundstenarförattuppnåmålsättningen...3

Läs mer

TIMMERNABBENS IF MÅL OCH RIKTLINJER. för vår ungdomsverksamhet inom fotbollen

TIMMERNABBENS IF MÅL OCH RIKTLINJER. för vår ungdomsverksamhet inom fotbollen TIMMERNABBENS IF MÅL OCH RIKTLINJER för vår ungdomsverksamhet inom fotbollen Mål och Riktlinjer för ungdomsverksamheten inom Timmernabbens IF är en sammanfattning av vad vi vill och hur vi vill arbeta

Läs mer

Att vara fotbollsförälder i Jönköpings Södra IF

Att vara fotbollsförälder i Jönköpings Södra IF Att vara fotbollsförälder i Jönköpings Södra IF Att vara fotbollsförälder i Jönköpings Södra IF Jönköpings Södra IF:s ungdomsutskott och föräldragrupp hälsar dig som förälder varmt välkommen i föreningen!

Läs mer

NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN

NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN Inledning Blå Tråden ska vara ett dokument som anger riktlinjerna för verksamheten inom NIF för allt från nybörjare till senior. Alla verksamma ledare inom NIF ska vara väl insatta

Läs mer

IFK Vaxholm Från Fotbollsskola till seniorverksamhet

IFK Vaxholm Från Fotbollsskola till seniorverksamhet IFK Vaxholm Från Fotbollsskola till seniorverksamhet Fotbollsskola Flickor och Pojkar 6-7 år Genom lekfull träning utveckla ett intresse för fotboll Mentorskap från etablerade ledare i föreningen Ta del

Läs mer

Föreningsmodell IK Zenith Innebandy

Föreningsmodell IK Zenith Innebandy Föreningsmodell IK Zenith Innebandy En vägledning för spelare, tränare, ledare, föräldrar och andra som berörs av IK Zeniths Innebandyverksamhet INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INLEDNING 2. LEDARE 2.1 Utbildning

Läs mer

Spelar och ledarutbildningsplan

Spelar och ledarutbildningsplan Röda Tråden i 1 Spelar och ledarutbildningsplan Framtagen för att vi som ledare/instruktörer i Håbo FF skall ha ett stöd i vår planering av träningar och matcher samt hur föreningen vill att vi skall uppträda

Läs mer

RÖDA TRÅDEN TIF VIKINGS

RÖDA TRÅDEN TIF VIKINGS RÖDA TRÅDEN TIF VIKINGS TIF VIKINGS bildades 1973 under namnet Trelleborgs Ishockeyförening. Föreningen har antagit namnet TIF VIKINGS som varumärke. TIF VIKINGS är Sveriges sydligaste ishockeyförening.

Läs mer

Huvudmål. Målförklaring. Ekonomi

Huvudmål. Målförklaring. Ekonomi Mål för UIFKs ungdomsverksamhet Huvudmål Att utveckla och utbilda varje individ i fotboll för att ge möjlighet till en berikad hobby och ett fotbollsspelande under längre tid. En bred och utåtriktad verksamhet

Läs mer

Föreningsmodell IK Zenith IB

Föreningsmodell IK Zenith IB Föreningsmodell IK Zenith IB En vägledning för spelare, tränare, ledare, föräldrar och andra som berörs av IK Zeniths Innebandyverksamhet INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INLEDNING 2. LEDARE 2.1 Utbildning 2.2

Läs mer

Ungdomspolicy Allmänt Generella Regler Ålderskullar: Uppflyttning av spelare:

Ungdomspolicy Allmänt Generella Regler Ålderskullar: Uppflyttning av spelare: Ungdomspolicy Pixbo erbjuder ungdomar som är intresserade av innebandy, en åldersanpassad idrottsutbildning, inriktad på innebandy. Utbildningen skall omfatta såväl praktisk som teoretisk utbildning i

Läs mer

laget? Viktiga frågor för vuxna inom barn- och ungdomsidrotten

laget? Viktiga frågor för vuxna inom barn- och ungdomsidrotten Toppa laget? Viktiga frågor för vuxna inom barn- och ungdomsidrotten Är det vanligt att barn- och ungdomslag toppas? * Vad säger barnen som spelar eller slutat spela i lag som toppats och hur resonerar

Läs mer

POLICY OCH RIKTLINJER FÖR STRÄNGNÄS INNEBANDYKLUBB.

POLICY OCH RIKTLINJER FÖR STRÄNGNÄS INNEBANDYKLUBB. UTGÅVA 2013/2014 POLICY OCH RIKTLINJER FÖR STRÄNGNÄS INNEBANDYKLUBB. Sammanfattning I detta dokument har vi försökt att åskådliggöra Strängnäs innebandyklubbs policy och riktlinjer för alla åldersgrupper

Läs mer

Den Nya Randiga Tråden ESKILSTUNA CITY Fotbollsklubb Riktlinjer och mål

Den Nya Randiga Tråden ESKILSTUNA CITY Fotbollsklubb Riktlinjer och mål - 1 - Den Nya Randiga Tråden ESKILSTUNA CITY Fotbollsklubb Riktlinjer och mål Innehållsförteckning - 2 - - 3 - Eskilstuna City Fotbollsklubb Vi i Eskilstuna City FK är väldigt stolta över vår ungdomsverksamhet.

Läs mer

Den Gula Tråden F10 F12 F14 F16. Dam. Föreningspolicy för Billesholms IK

Den Gula Tråden F10 F12 F14 F16. Dam. Föreningspolicy för Billesholms IK Den Gula Tråden F8 F10 F12 F14 F16 Dam Föreningspolicy för Billesholms IK Förord Dokumentet ni håller i er hand är levande vilket gör att det kan komma att ändras under årens gång dock inte under det gällande

Läs mer

Barn- och Ungdomsriktlinjer samt bestämmelser inom fotbollen på Åland

Barn- och Ungdomsriktlinjer samt bestämmelser inom fotbollen på Åland Barn- och Ungdomsriktlinjer samt bestämmelser inom fotbollen på Åland Vem är barn och ungdomsansvarig på förbundet? Namn ordförande Christer Mattsson Hur skall denna policy kommuniceras ut till medlemsföreningar,

Läs mer

Ekerö IK Innebandy P01 Tigers. 1. Lagets målsättningar 2. Lagets värderingar 3. Spelartrupp och organisation 4. Aktiviteter 5.

Ekerö IK Innebandy P01 Tigers. 1. Lagets målsättningar 2. Lagets värderingar 3. Spelartrupp och organisation 4. Aktiviteter 5. Ekerö IK Innebandy P01 Tigers 1. Lagets målsättningar 2. Lagets värderingar 3. Spelartrupp och organisation 4. Aktiviteter 5. Övrigt 1. Lagets målsättningar Med utgångspunkt i Ekerö IK-modellen - Att ha

Läs mer

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan 2014 2015

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan 2014 2015 AIK Handbollsförening Mål och verksamhetsplan 2014 2015 Ekonomi Vi behöver bygga upp en buffert på totalt cirka 100.000kr, men går in i årets verksamhet med ett underskott på cirka 35.000kr och lån hos

Läs mer

Riktlinjer och policys för IFK Borlänge Alpin

Riktlinjer och policys för IFK Borlänge Alpin Riktlinjer och policys för IFK Borlänge Alpin Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 1 2. IFK BORLÄNGE ALPIN STRÄVAR EFTER ATT:... 2 3. ATT VARA FÖRÄLDER I IFK BORLÄNGE ALPIN... 2 4. ATT VARA AKTIV ÅKARE

Läs mer

Hässelby SK Fotboll Förening

Hässelby SK Fotboll Förening Hässelby SK Fotboll Förening Handbok 2013 Innehåll HSK Fotboll Handbok Inledning/Om detta dokument... sid 3 HSK SK FF Klubben... sid 3 Riktlinjer HSK SK FF sid 4-6 Rekommendationer och tips : om organisation

Läs mer

Troja skall verka för en god föräldrakontakt genom att informera och utbilda föräldrarna i föreningens mål, verksamhetsidé och i ishockeyns grunder.

Troja skall verka för en god föräldrakontakt genom att informera och utbilda föräldrarna i föreningens mål, verksamhetsidé och i ishockeyns grunder. VERKSAMHETSIDÉ Idrottsföreningen Troja-Ljungby, i dagligt tal benämnd Troja, utövar idrotten ishockey. Föreningen, som bildades 1948 och har sin hemvist i Ljungby kommun, består av de fysiska personer

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

UTBILDNINGSHANDLEDNING Ungdom

UTBILDNINGSHANDLEDNING Ungdom UTBILDNINGSHANDLEDNING Ungdom Mål och metoder per ålders grupp 6-9 år Lek med boll, från 8 år 5-manna fotboll MÅL: - Stimulera spelaren till aktivitet genom lek med boll. Tycka fotboll är det roligaste

Läs mer

För att dokumentet ska vara levande är det viktigt att alla i och kring IFK:s ungdomsverksamhet är insatta i det och arbetar efter det.

För att dokumentet ska vara levande är det viktigt att alla i och kring IFK:s ungdomsverksamhet är insatta i det och arbetar efter det. Policy UNGA IFK Luleå 2016 1. Förord IFK Luleå vill ta större ansvar för utvecklingen av våra unga fotbollsspelare i Luleå och Norrbotten. Vi ska bedriva en bra och utvecklande fotbollsverksamhet för flickor

Läs mer

WIF hockey. www.valdemarsvikif.se

WIF hockey. www.valdemarsvikif.se WIF hockey 2011-2012 WIF Hockey - en självklarhet med stolt tradition. Valdemarsvik är en ort som präglas av stora skillnader mellan sommar och vinter. Det skärgårdsnära läget gör att orten lever upp under

Läs mer

Styrdokument SSK-innebandy

Styrdokument SSK-innebandy INNEBANDY Styrdokument SSK-innebandy BARN/UNGDOM Varför: Alla medlemmar i Sandåkerns SK ska känna stolthet för sin förening och det ska vara önskvärt att bli medlem. Vi vill att barnen/ungdomarna ska få

Läs mer

HUDDINGEVÄGEN. Huddinge Hockeys riktlinjer för ungdomslagen, bredd till elit(u6 till U16) Vi är Talangfabriken.

HUDDINGEVÄGEN. Huddinge Hockeys riktlinjer för ungdomslagen, bredd till elit(u6 till U16) Vi är Talangfabriken. HUDDINGEVÄGEN Huddinge Hockeys riktlinjer för ungdomslagen, bredd till elit(u6 till U16) Vi är Talangfabriken. dok.hik.riktlinjer, version 3 2015/2016 1 Innehållsförteckning Huddingevägen. Sid 1 Sid 2

Läs mer

Kärnvärden Störst: Vi strävar efter att vara den största föreningen i Fagersta med flest antalet aktiva medlemmar och flest antalet lag i seriespel.

Kärnvärden Störst: Vi strävar efter att vara den största föreningen i Fagersta med flest antalet aktiva medlemmar och flest antalet lag i seriespel. Verksamhetsidé Per-Ols IBF ska vara en förening med både bredd och elitverksamhet. (Med elitverksamhet menas div.1- nivå). Per-Ols IBF ska ifrån sin breddverksamhet fostra egna talanger till elitverksamheten.

Läs mer

Röda tråden. Policy, regler och riktlinjer för CL98IC

Röda tråden. Policy, regler och riktlinjer för CL98IC Röda tråden Policy, regler och riktlinjer för CL98IC Föreningskansli Dösebackevägen 1A 392 39 Kalmar Org. Nr. 802417-0337 BG.nr: 5667-8402 www.cl98.se 1 Innehållsförteckning 2 Inledning... 3 2.1 Verksamhetsbeskrivning

Läs mer

Policy i Per-Ols IBF

Policy i Per-Ols IBF Policy i Per-Ols IBF 1 Verksamhetsidé Per-Ols IBF ska vara en förening med både bredd och elitverksamhet. (Med elitverksamhet menas div.1- nivå). Per-Ols IBF ska ifrån sin breddverksamhet fostra egna talanger

Läs mer

Samlingsdokument 2016 Verksamhetsidé Mål och strategi Policy

Samlingsdokument 2016 Verksamhetsidé Mål och strategi Policy Samlingsdokument 2016 Verksamhetsidé Mål och strategi Policy 1 Verksamhetsidé Lilla Torg FF är en fotbollsförening med bredden i fokus. Det känns därför naturligt för oss att formulera vår verksamhetsidé

Läs mer

Verksamhetsplan för Borås Hockeytalangers Club

Verksamhetsplan för Borås Hockeytalangers Club Verksamhetsplan för Borås Hockeytalangers Club VERKSAMHETSPLAN FÖR BORÅS HOCKEYTALANGER Borås Hockeytalangers verksamhet omfattar U11 till och med A1. Varje ledare ska vara införstådd med innehållet i

Läs mer

SERIEINBJUDAN 2011/2012

SERIEINBJUDAN 2011/2012 1 SERIEINBJUDAN 2011/2012 INFORMATION OM SERIERNA Vi vill med detta dokument ge er information så att ni ska kunna fundera över hur ni ska anmäla era lag till serierna nästkommande säsong. Ta del av detta

Läs mer

Riktlinjer. Valbo Hockey Club är en egen ishockeyförening som bedrivs med ideellt arbete. Föreningen bildades den 1 juli 2007.

Riktlinjer. Valbo Hockey Club är en egen ishockeyförening som bedrivs med ideellt arbete. Föreningen bildades den 1 juli 2007. Riktlinjer Valbo Hockey Club är en egen ishockeyförening som bedrivs med ideellt arbete. Föreningen bildades den 1 juli 2007. Målet med verksamheten är att tillsammans skapa en meningsfull fritid för våra

Läs mer

Säker och trygg förening Kalmar FF Ungdom

Säker och trygg förening Kalmar FF Ungdom Säker och trygg förening Kalmar FF Ungdom Mål & Vision Vision: Alltid ha representation i A-truppen av spelare som kommit från KFF:s barn- och ungdomsfotboll (gått igenom KFF-pyramiden). Bli en föregångare

Läs mer

Innehållsförteckning. Version

Innehållsförteckning. Version Yoksas väg Innehållsförteckning Version... 2 Förord... 1 Definition av Yoksas väg... 1 Policy för ledare i Yoksa... 2 Policy för utövare i Yoksa... 3 Policy för förädlar & anhöriga i Yoksa... 4 Taekwondo

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

Ledare - ska gå "Grönt Kort" kurs (gäller tre år), lämna in begränsat belastningsregister (se plan för tryggare

Ledare - ska gå Grönt Kort kurs (gäller tre år), lämna in begränsat belastningsregister (se plan för tryggare IF Leikin All verksamhet i IF Leikin utgår från Halmstad Arena IP, där vi är ensamma med hela vår verksamhet därifrån. Ålder för ålder: Barnfotboll 4-5 år Fotbollsskola, träning med mycket lek och rekrytera

Läs mer

Kristianstad IK s LINE UP. Ett styrdokument avsedd föreningens ungdomsverksamhet. Övergripande mål

Kristianstad IK s LINE UP. Ett styrdokument avsedd föreningens ungdomsverksamhet. Övergripande mål Kristianstad IK s Ett styrdokument avsedd föreningens ungdomsverksamhet. Övergripande mål Under trivsamma former ge varje ishockeyspelare en utbildning, både praktiskt och teoretiskt och med en så hög

Läs mer

Den vita tråden. Utveckla det drogförebyggande arbetet

Den vita tråden. Utveckla det drogförebyggande arbetet Den vita tråden Att Idrotts- och hälsocertifiera Annebergs IF innebär att vi utvecklar sammanhållningen och klubbgemenskapen mellan Annebergs IF olika lag. Certifieringen visar på betydelsen av föräldrastöd

Läs mer

GUIF Tomtebo/Innertavle F07

GUIF Tomtebo/Innertavle F07 GUIF Tomtebo/Innertavle F07 Föräldramöte 11/5 2016 Säsong 2016 Organisation Spelare Ca 20 tjejer från 2A-2D och Innertavle Tränare Linda Pommer (mamma till Alva i 2C) Anna Theorin (mamma till Maja i 2A)

Läs mer

Säsongsinformation, 2015-2016, Öjebyns IBF pojkar -05

Säsongsinformation, 2015-2016, Öjebyns IBF pojkar -05 Säsongsinformation, 2015-2016, Öjebyns IBF pojkar -05 Träningar Träningstider Följande fasta träningstid har vi fått säsongen 2015-2016 Måndagar 18:30-19:30 Björklunda A-hall (ombytta 18:15 i omklädningsrum)

Läs mer

Rev 2012-11-28 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Rev 2012-11-28 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SFK:s Röda Tråden Riktlinjer för ungdomsverksamheten i Södertälje FK 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 INLEDNING... 3 MÅLSÄTTNING MED VERKSAMHETEN... 4 DROGPOLICY... 5 LAGET... 6 SPELARPOLICY...

Läs mer

RÖDA TRÅDEN Gemensamma värderingar och riktlinjer för ungdomsverksamheten i Dösjöbro IF

RÖDA TRÅDEN Gemensamma värderingar och riktlinjer för ungdomsverksamheten i Dösjöbro IF RÖDA TRÅDEN Gemensamma värderingar och riktlinjer för ungdomsverksamheten i Dösjöbro IF Version 2, 2013 Reviderad 2012-01-22, 2012-02-12, 2012-03-05, 2013-01-02, 2013-02-04 2 Innehåll 1. OM RÖDA TRÅDEN...

Läs mer

VERKSAMHETSDOKUMENT FOTBOLLSVERKSAMHET

VERKSAMHETSDOKUMENT FOTBOLLSVERKSAMHET VERKSAMHETSDOKUMENT FOTBOLLSVERKSAMHET INLEDNING Boxholms IF har som mål att skapa så bra förutsättningar som möjligt för spelare och ledare som är motiverade att vara verksamma i föreningen. Det innebär

Läs mer

IFK Uppsala Fotboll Föreningspolicy

IFK Uppsala Fotboll Föreningspolicy IFK Uppsala Fotboll Föreningspolicy I IFK Uppsala satsar vi på utbildning av spelare och ledare. I IFK Uppsala kommer ungdomars resurser tillbaka till ungdomarna. I IFK Uppsala är alla medlemmar lika viktiga.

Läs mer

Verksamhetsberättelse Arnö IF Baseboll 2008

Verksamhetsberättelse Arnö IF Baseboll 2008 Verksamhetsberättelse Arnö IF Baseboll 2008 Ungdomslag Under året har föreningen erbjudit spel i fyra olika ungdomslag, nämligen A-ungdom, B-ungdom, C-ungdom samt Little League. Mer information om respektive

Läs mer

RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 12-13 ÅR

RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 12-13 ÅR 2015 9-manna RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 12-13 ÅR Målsättning föreningen Riktlinjer 9-manna Älvsborg FF erbjuder barn, ungdomar och vuxna i närområdet en mötesplats där alla är välkomna att ha trevligt

Läs mer

Varför finns Ishockeyn vill?

Varför finns Ishockeyn vill? Ishockeyn Vill 2 Varför finns Ishockeyn vill? Det är viktigt att vi alla inom svensk ishockey kontinuerligt reflekterar och tydliggör de visioner och mål vi har satt upp för både oss själva och utomstående.

Läs mer