IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet"

Transkript

1 BLÅ TRÅ DEN IK Viljan Strängnäs Inledning IK Viljan Strängnäs bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att spela fotboll i IK Viljan. En bred verksamhet som är öppen för alla är till nytta för Strängnäs kommun samtidigt som vi är övertygade om att det skapar förutsättningar för sportsliga framgångar för IK Viljan. Att uttala en ambition är en sak att verkligen göra och klara av den en annan. För att nå ambitionen och samtidigt bedriva en så bra och utvecklande verksamhet som möjligt tror vi att det är nödvändigt med vissa ramar och riktlinjer. Detta dokument är framförallt tänkt att fungera som stöd till föreningens barn- och ungdomsledare. Som ledare i IK Viljan är det viktigt att känna till vad föreningen förväntar sig av mig och vad jag kan förvänta mig av föreningen. Vi tror också att föräldrar som inte är ledare har nytta av att få kunskap om vad IK Viljan står för och hur verksamheten bedrivs. Vi kallar det för BLÅ TRÅDEN. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet Allmänna förutsättningar Mobbing och andra trakasserier är oacceptabelt. Alla barn och ungdomar ska erbjudas möjlighet att delta efter sina individuella förutsättningar. Fokus ska vara på prestationer och långsiktig utveckling, inte på kortsiktiga resultat. IK Viljan ska erbjuda organiserad fotbollsträning från och med det år barnen fyller sex år. IK Viljans ungdomskommitté ska arbeta för att utveckla ungdomsfotbollen och fungera som stöd och bollplank åt föreningens ungdomsledare. IK Viljans ungdomskommitté Ungdomskommittén ska verka för att utveckla ungdomsfotbollen i stort och vara ett stöd för ungdomsledarna. Utöver de utbildningar som förbundet arrangerar ska IK Viljans ungdomskommitté vid minst ett tillfälle per år anordna vidareutbildning för föreningens ungdomsledare. Minst en gång per år ska samtliga ledare kallas till ledarträff. IK Viljan är en förening som drivs och fungerar tack vare ideella krafter. Ungdomsverksamheten är beroende av att föräldrar engagerar sig som tränare och ledare. Ju fler som hjälps åt i varje lag desto mindre krävs det av varje

2 ledare vilket också gynnar rekryteringen av ledare på lång sikt. Nedanstående ska ses som riktlinjer och rekommendationer som varje lag bör sträva efter att nå. Det bör det inte vara fler än åtta spelare per tränare. Många vuxna skapar en trygg miljö och gör att varje individ kan bli sedd. Varje lag bör också ha en eller flera lagledare och materialansvariga. Ungdomskommittén uppmuntrar alla ledare att i så hög utsträckning som möjligt följa IK Viljans utbildningspolicy (se bilaga) och att delta på de utbildningar som anordnas av IK Viljan eller Södermanlands Fotbollsförbund. Utbildning är en förutsättning för att kunna bedriva en bra fotbollsverksamhet. Kansliet ansvarar för att sprida information om aktuella utbildningar till alla berörda ledare. Administration och material Närvaro ska noteras vid träning och match för samtliga närvarande ledare och spelare. Underlag om närvaro skickas på begäran till kansliet två gånger per år. Underlagen ger aktivitetsstöd och utgör en viktig inkomstkälla för föreningen. Närmare instruktioner om hur närvaron ska föras fås av kansliet. Ungdomskommittén ansvarar för att fatta beslut om tilldelning av träningstider. Äldre lag har förtur framför yngre om sådana situationer skulle uppstå vid tilldelningen. Förturen gäller träning inomhus och på konstgräs. Ungdomskommittén ska i så hög utsträckning som möjligt ta hänsyn till individuella önskemål från ledarna. IK Viljan ska tillhandahålla minst följande material till varje lag: En boll per spelare (gäller utomhusträning). Koner och västar. Matchställ lånas från föreningen från det år lagen börjar spela 5- mannasammandrag. Reservställ finns att låna från kansliet vid behov. Sjukväska. Önskemål om övrigt material meddelas IK Viljans kansli. Cuper Att delta i cuper är stimulerande för laget och ska uppmuntras. Det ger tillfälle för många nyttiga upplevelser på och utanför fotbollsplanen. Föreningen betalar anmälningsavgifter för lagen. Deltagaravgifter, dvs. kostnad för boende och mat, betalas av respektive spelare. Sponsring individuellt lag Det är tillåtet att ordna med sponsring av enskilda lag. Innan beslut om sponsring av eget lag kan ske ska ungdomskommittén kontaktas som i sin tur stämmer av med sponsorgruppen. Detta för att undvika att företag kontaktas av flera olika företrädare för föreningen.

3 Riktlinjer för träning och match Detta avsnitt inleds med allmänna förutsättningar som gäller för alla åldrar. Därefter följer specifika riktlinjer anpassade efter ålder. Förslag till övningar kan erhållas från ungdomskommittén vid behov. Allmänt Fotbollsträning bör erbjudas året runt för de som vill och inte dubbelidrottar. Ha så ofta som möjligt med boll i övningarna. Sträva efter att spelarna ska ha så många bollkontakter som möjligt. Fokusera på spelarnas utveckling och att göra sitt bästa. Använd frågeteknik, det underlättar förståelsen hos spelarna. Ge positiv feedback och uppmuntran. Undvik övningar som skapar köbildning. Står vi mycket i kö blir vi duktiga på att köa, inte på att spela fotboll. Träningen bör nivåanpassas för optimal utveckling hos varje individ. Nivåanpassning används för att spelarnas olika utvecklingsnivåer ska kunna tillgodoses. En del barn behärskar den egna kroppen och bollen medan andra inte har kommit lika långt i sin utveckling. Målet är att få alla att lyckas och känna bekräftelse. Alla måste få utmaning utifrån sina förutsättningar, det skapar spänning och glädje. Spelare ska ges möjlighet att träna och spela matcher med äldre och yngre årskullar. Beslut om tillfälliga och permanenta upp- eller nedflyttningar av spelare ska ske i samråd mellan lagens ledare och ungdomskommittén. Utsatta tider för träning och match ska respekteras. För att kunna delta i verksamheten måste medlemsavgift vara betald. Benskydd är obligatoriskt på träning och match. 6-9 år Träning I denna ålder rekommenderas minst två träningar per vecka. En stor del av träningen består av lek, försök även i dessa övningar att ha med bollen så mycket som möjligt. Försök tidigt att få med olika tävlingsmoment i träningen. Smålagsspel är en viktig del av träningen. Sträva efter att spela på små ytor med högst fyra spelare i varje lag. Färre spelare per lag ger fler bollkontakter och alla får möjlighet att delta. Dela gärna in spelarna i mindre grupper på träningarna. För att åstadkomma variation kan t.ex. träningen bedrivas i olika stationer. Individens utveckling är prioriterad framför lagets utveckling. Sätt tidigt ramar och regler för uppträdande mot lagkamrater, ledare motståndare och domare.

4 Match Vilka spelar, hur mycket och på vilken position. o Låt alla spelare spela lika mycket under förutsättning att de är med och tränar. o Låt alla spelare prova på alla positioner. o Låt alla spelare prova på att vara målvakt. o Ta inte ut fler än två spelare per position så att alla får mycket speltid. o Ett fåtal avbytare räcker, ha istället fler lag vilket leder till att fler får spela mer. Målvakten ska i bästa möjliga mån försöka rulla ut bollen för att främja spelet och försöka få speluppbyggnad därifrån. Ge utrymme för spelarnas fantasi. Få och tydliga anvisningar. Försök att ge uppmärksamhet till alla och att sätta spelaren i centrum. Fokusera på utveckling utan hänsyn till resultat år Träning I denna ålder rekommenderas minst tre träningar per vecka. Delar av träningen består av lek, försök även i dessa övningar att ha med bollen så mycket som möjligt. Försök att få med ännu mer tävlingsmoment än tidigare. Spelträning är en viktig del av träningen. Med spelträning menas smålagsspel, spelövning eller spel. Färre spelare per lag ger fler bollkontakter och alla får möjlighet att delta. Spelträningen bör bli mer passningsinriktad. Dela gärna in spelarna i mindre grupper på träningarna. Individens utveckling är prioriterad framför lagets utveckling. Fokus på att varje spelare alltid ska göra sitt bästa. Match Vilka spelar, hur mycket och på vilken position. o Låt alla spelare spela lika mycket under förutsättning att de är med och tränar. o Börja introducera positioner. o Låt alla spelare prova på alla positioner. o Ett fåtal avbytare räcker, ha istället fler lag vilket leder till att fler får spela mer. Målvakten skall i bästa möjliga mån försöka rulla ut bollen för att främja spelet och försöka få speluppbyggnad därifrån. Spela istället för att tjonga sträva efter att försöka spela sig ur svåra situationer.

5 Uppmuntra mod och tillåt misslyckanden. Ge utrymme för spelarnas fantasi. Få och tydliga anvisningar. Försök att ge uppmärksamhet till alla och att sätta spelaren i centrum. Låt spelare ge feedback till varandra. Fokusera på prestation utan hänsyn till resultat år Träning Från 14 års ålder är målsättningen att alla spelare ska ges möjlighet att träna minst fyra gånger i veckan. Detta med hjälp av fotbollsakademin som ska erbjuda de mest motiverade spelarna en till två träningar extra per vecka. En ökad träningsmängd kan också uppnås genom upp- och nedflyttningar av spelare mellan årskullar. Individens utveckling är fortsatt prioriterad. Fortsatt stort fokus på spelträning som bedrivs på både små och stora ytor. Konditionsträning bedrivs företrädesvis med boll och i samband med spel. Fokus på kvalitet och intensitet i alla träningsmoment. Match Vilka spelar, hur mycket och på vilken position. o Alla spelare som tränar bör få spela. o Spelarna börjar få mer fasta positioner, men det är viktigt att man inte låser dessa spelare i fack utan man skall vara villig att fortsatt ändra positioner på spelarna. o Det räcker med tre till fyra avbytare för att alla som är uttagna till match skall få spela. Försök att ge uppmärksamhet till alla och att sätta spelaren i centrum. Låt spelare ge feedback till varandra. Fokusera på utveckling. Uppmuntra och utmana spelarnas eget beslutsfattande.

6 Riktlinjer för föräldrar Följ med på träning och matcher när du har möjlighet. Ditt barn sätter stort värde i det. Håll dig lugn vid sidlinjen. Låt barnen spela, coacha inte som förälder. Uppehåll dig längs ena sidlinjen. Med avstånd från ledare och spelare. Respektera ledarnas beslut. Var positiv och stöttande. Respektera domarnas beslut. Se på domaren som en vägledare. Skapa god stämning vid träning och match. Fråga barnen om matchen eller träningen var kul och spännande. Fråga ALDRIG efter resultat. Stöd föreningen i dess arbete. Din insats blir värdesatt, inte minst av ditt barn. Kom ihåg: det är ditt barn som spelar fotboll, inte du. Närvara på de föräldramöten som laget kallar till. Var rädd om den utrustning som ditt barn lånar av föreningen.

7 Utbildningspolicy Föreningen har nedanstående krav på sina ungdomstränare. Föreningen står för samtliga utbildningskostnader. UEFA C Diplom (2 dagar) ska samtliga tränare ha gått från och med 5- manna. UEFA B Diplom Ungdom (2 x 2 dagar) ska samtliga tränare som är verksamma på 9- och 11-manna ha gått.

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN Inledning bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att spela fotboll i IK Viljan. En bred verksamhet

Läs mer

Fotbollsglädje. En satsning på Barnfotbollen. Framtaget av en grupp bestående av föräldrar och ledare i samarbete med:

Fotbollsglädje. En satsning på Barnfotbollen. Framtaget av en grupp bestående av föräldrar och ledare i samarbete med: Fotbollsglädje En satsning på Barnfotbollen Framtaget av en grupp bestående av föräldrar och ledare i samarbete med: Kontaktperson på Upplands FF: Chasmine Wahlberg 018-27 70 51 chasmine.wahlberg@upplandsff.c.se

Läs mer

BARN & UNGDOMS- POLICY

BARN & UNGDOMS- POLICY BARN & UNGDOMS- POLICY Laholms Fotbollsklubb 2015 Förord Denna policy har upprättats och antagits av ungdomssektionens styrelse, och till sin hjälp har det funnits en arbetsgrupp med ledare från ett antal

Läs mer

Barnfotboll Fotbollsglädje

Barnfotboll Fotbollsglädje Barnfotboll Fotbollsglädje Att vara Fotbollsförälder Kontaktperson på Upplands FF: Chasmine Wahlberg 018-27 70 51 chasmine.wahlberg@upplandsff.c.se Bra att tänka på och viktigt att veta om barn: Barn lär

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden. Kvarnby IK mål, vision och värdegrunder

Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden. Kvarnby IK mål, vision och värdegrunder Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden Nedan följer en kort summering av Kvarnby IKs Nya Blå Tråden. Under innehållsförteckningen i den totala Blå Tråden kan du se var du kan läsa mer om varje område.

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 9-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 9-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 9-mannafotboll Bohusfotbollen fotboll för alla BFF 2015 utg. 1 Sida 1 Lagom stor plan Lagom många spelare Bättre och mer utvecklande spel Spela, lek och

Läs mer

SÅ SPELAR VI 11 MOT 11-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR ÅR

SÅ SPELAR VI 11 MOT 11-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR ÅR SÅ SPELAR VI 11 MOT 11-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR 15-19 ÅR Bakgrund Vid Svenska Fotbollförbundets representationsmöte 2017 beslutades att nya nationella spelformer ska införas. Från och med

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 5-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 5-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 5-mannafotboll Västgötafotbollen fotboll för alla 2015 utg. 1 Sida 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt

Läs mer

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar.

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. VÄRDEFULLT Verksamhet: Syftet med Söderköpings IK s ungdomsverksamhet är: - Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. - Att skapa förutsättningar för motion, rörelse

Läs mer

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att barnen ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker.

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 9 mot

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 9 mot Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 9 mot 9 2017 Bohusfotbollen fotboll för alla BFF 2017 utg. 1 Sida 1 Lagom stor plan Lagom många spelare Bättre och mer utvecklande spel Spela, lek och lär

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN JIK FOTBOLL

UTBILDNINGSPLAN JIK FOTBOLL UTBILDNINGSPLAN JIK FOTBOLL Välkommen som ledare till barn- och ungdomsfotbollen i Jomala IK. Du behövs! Vision Vi vill att Jomala IK ska vara ett intressant och lockande alternativ för barn- och ungdomar

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän. Så spelar vi 7-mannafotboll. Bohusfotbollen fotboll för alla 2016 Sida 1

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän. Så spelar vi 7-mannafotboll. Bohusfotbollen fotboll för alla 2016 Sida 1 Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 7-mannafotboll Bohusfotbollen fotboll för alla 2016 Sida 1 Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med Spela, lek och lär är mottot

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot 5 2017 Bohusfotbollen fotboll för alla BUK 2017 utgåva 1 Sida 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt Spela,

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar u på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt och kulturellt.

Läs mer

Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med

Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med 7 - mannafotboll Man bör träna dubbelt så många gånger som man spelar match. Tänk på att träning är viktigare än match och att matchen är

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 5-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 5-mannafotboll (Uppdaterat 25 april 2016) Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 5-mannafotboll Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med Spela, lek och lär är mottot för all barn-

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5-mannafotboll Bohusfotbollen fotboll för alla utg 2 mars 2015 Sida 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt Spela,

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

Börje UFO Spelarutbildningsplan

Börje UFO Spelarutbildningsplan Börje UFO Spelarutbildningsplan Alla barn och ungdomar i Börje med omnejd ska ges chansen att spela fotboll. Fotbollen ska vara rolig och utvecklande, oavsett ålder och kunskapsnivå. Fotbollslek, 6 år

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK

Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK IFK Västervik har som målsättning att alla i föreningen ska känna glädje och samhörighet både på och utanför fotbollsplanen. För att vi som tillhör

Läs mer

SÅ SPELAR VI 9 MOT 9-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR ÅR

SÅ SPELAR VI 9 MOT 9-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR ÅR SÅ SPELAR VI 9 MOT 9-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR 13-14 ÅR Bakgrund Vid Svenska Fotbollförbundets representationsmöte 2017 beslutades att nya nationella spelformer ska införas. Från och med 1

Läs mer

Spelarutbildningsplan Vederslöv/Dänningelanda IF

Spelarutbildningsplan Vederslöv/Dänningelanda IF Spelarutbildningsplan Vederslöv/Dänningelanda IF Inledning V/D IF:s viktigaste uppgift är att långsiktigt bygga och erbjuda en sund lärandemiljö. En sund lärandemiljö är en tillåtande miljö där vi förstår,

Läs mer

Bara GIF UNGDOMSPOLICY

Bara GIF UNGDOMSPOLICY Bara GIF UNGDOMSPOLICY Vår ungdomspolicy är ett levande dokument som vi vill att alla Bara GIF:s medlemmar ska ta del av. Vi är en ideell förening och är helt beroende av ideella insatser. Vi ser dokumentet

Läs mer

SÅ SPELAR VI 5 MOT 5-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR 8-9 ÅR

SÅ SPELAR VI 5 MOT 5-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR 8-9 ÅR SÅ SPELAR VI 5 MOT 5-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR 8-9 ÅR Bakgrund Vid Svenska Fotbollförbundets representationsmöte 2017 beslutades att nya nationella spelformer ska införas. Från och med 1 januari

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland. Så spelar vi 3 mot 3. Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland. Så spelar vi 3 mot 3. Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 3 mot 3 Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt och högre aktivitet Spela,

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

SPELARUTBILDNINGSPLANEN SOM FÖLJER ÄR DET SOM VI ARBETAR MED I BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLLEN GÄLLANDE TRÄNING/UTVECKLING

SPELARUTBILDNINGSPLANEN SOM FÖLJER ÄR DET SOM VI ARBETAR MED I BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLLEN GÄLLANDE TRÄNING/UTVECKLING 5. Spelarutbildningsplan 5.1 Barn- och Ungdomsfotboll Barn och ungdomsfotboll är kärnverksamheten i vår fotbollsförening. Ju bättre förutsättningar man kan erbjuda fotbollsintresserade barn- och ungdomar

Läs mer

Program Handledning Förutsättningar: Träningar Teori

Program Handledning Förutsättningar: Träningar Teori Program Handledning Förutsättningar: Träningar Teori Torsdag (Dag 1) 14:00 Samling ledare 15:00 Lägret öppnas Information/indelning grupper iordningställande av sovsalar, genomgång av regler mm 16:00 Träning

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland. Så spelar vi 9 mot 9. Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland. Så spelar vi 9 mot 9. Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 9 mot 9 Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER Lagom stor plan Lagom många spelare Bättre och mer utvecklande spel Spela, Lek och Lär är mottot för all

Läs mer

Program Handledning Förutsättningar: Träningar Teori

Program Handledning Förutsättningar: Träningar Teori Program Handledning Förutsättningar: Träningar Teori Söndag (Dag 1) 14:00 Samling ledare 15:00 Lägret öppnas information/indelning grupper Iordningställande av sovsalar, genomgång av regler mm 16:00 Träning

Läs mer

SÅ SPELAR VI 7 MOT 7-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR ÅR

SÅ SPELAR VI 7 MOT 7-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR ÅR SÅ SPELAR VI 7 MOT 7-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR 10-12 ÅR Bakgrund Vid Svenska Fotbollförbundets representationsmöte 2017 beslutades att nya nationella spelformer ska införas. Från och med 1

Läs mer

Föräldramöte Torns IF P04 26 aug 2013 TORNS IF

Föräldramöte Torns IF P04 26 aug 2013 TORNS IF Föräldramöte Torns IF P04 26 aug 2013 Agenda ca 18.30 20.00 1) Välkommen till Torns IF 2) Torns IF s 04:or - Allmän information Värderingar laget.se/cumap Träningar Matcher/Cuper 3) Kommande aktiviteter

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland. Så spelar vi 3 mot 3. Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland. Så spelar vi 3 mot 3. Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 3 mot 3 Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt och högre aktivitet Spela,

Läs mer

Program Handledning Förutsättningar: Träningar Teori

Program Handledning Förutsättningar: Träningar Teori Program Handledning Förutsättningar: Träningar Teori Fredag (Dag 1) 14:00 Samling ledare 15:00 Lägret öppnas information/indelning grupper Iordningställande av sovsalar, genomgång av regler mm 16:00 Träning

Läs mer

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 SYFTE OCH MÅLGRUPP... 3 DOKUMENTANSVARIG,

Läs mer

Verksamhetsplan 2011 Flickor födda -03 EIK Fotboll

Verksamhetsplan 2011 Flickor födda -03 EIK Fotboll Verksamhetsplan 2011 Flickor födda -03 EIK Fotboll 1 Organisation... 2 2 Träningsgruppens övergripande mål... 2 2.1 Tjejlyftet... 2 3 Aktiviteter... 2 3.1 Säsongsplanering... 2 3.2 Träningsplanering...

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland. Så spelar vi 7-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland. Så spelar vi 7-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 7-mannafotboll 1 Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med Spela, lek och lär är mottot för all barn- och ungdomsfotboll. I 7-mannafotbollen

Läs mer

5 6 år. 7-8 år. Få information varför man gör de olika övningarna

5 6 år. 7-8 år. Få information varför man gör de olika övningarna 5 6 år Målsättningen med denna åldersgrupp är att det skall vara mycket teknikträning på ett leksamt sätt. Betoning på att bli vän med bollen, övningar med mycket bollkontakt. Införa begreppet uppvärmning.

Läs mer

5-mannafotboll utomhus Så här börjar vi

5-mannafotboll utomhus Så här börjar vi 5-mannafotboll utomhus Så här börjar vi 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt 5-manna utomhus skall lära våra barn att spela fotboll på ett lekfullt sätt med mycket

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland. Så spelar vi 9 mot 9. Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland. Så spelar vi 9 mot 9. Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 9 mot 9 Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER Lagom stor plan Lagom många spelare Bättre och mer utvecklande spel Spela, Lek och Lär är mottot för all

Läs mer

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Barn och ungdomspolicy Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Målsättning och riktlinjer för Fjugesta IF:s ungdomsfotboll Vi strävar efter Att skapa god kamratskap skall ske genom gemensamma aktiviteter

Läs mer

Hässelby SK Fotboll FOTBOLLSRESAN - HSK UNGDOM JANUARI 2016

Hässelby SK Fotboll FOTBOLLSRESAN - HSK UNGDOM JANUARI 2016 Hässelby SK Fotboll FOTBOLLSRESAN - HSK UNGDOM JANUARI 2016 Hässelby SK FF Fotbollsresan Så många som möjligt så länge som möjligt Hässelby SK FF som förening Att vara ledare Att vara spelare Att vara

Läs mer

Barn- och ungdomspolicy

Barn- och ungdomspolicy Östra Ljungby/Stidsvig den 4 jan 2015 Barn- och ungdomspolicy Stidsvigs IF/Östra Ljungby IF GLÄDJE OCH KAMRATSKAP Vi strävar efter att alla barn och ungdomar ska få vara med på sina egna villkor och ha

Läs mer

Spelform 3 mot 3 Spelform 5 mot 5 Spelform 7 mot 7 Spelform 9 mot 9 Spelform 11 mot 11 Fotbollens spela lek och lär

Spelform 3 mot 3 Spelform 5 mot 5 Spelform 7 mot 7 Spelform 9 mot 9 Spelform 11 mot 11 Fotbollens spela lek och lär Spelform 3 mot 3 Spelform 5 mot 5 Spelform 7 mot 7 Spelform 9 mot 9 Spelform 11 mot 11 Fotbollens spela lek och lär Spelarutbildningsplan 6-7 år Spelform 3 mot 3 Svensk fotboll Ca 500 000 spelare Ca 3000

Läs mer

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01 Furulunds IK Föreningspolicy 2009-03-01 Innehåll Vision och målsättning Värdegrunder och Ledstjärnor Fairplay Ledarskap Träningar & matcher Utbildning Talangutveckling Föräldrarollen Vision och målsättning

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 11-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 11-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 11-mannafotboll Västgötafotbollen fotboll för alla VFF 2015 utg. 1 Sida 1 Bättre och mer utvecklande spel Fortsatt utbildning Inriktning mot seniorfotboll

Läs mer

Orange Svarta Tråden

Orange Svarta Tråden Orange Svarta Tråden Innehåll Rubrik Sida Vision 3 Övergripande mål 4 Regler 5 Fair play 6 Drog- och dopingpolicy 7 Kost och hälsa 8 Trafiksäkerhet 9 Ansvar 10-11 Mål för åldersgrupper 12-15 Vår Vision

Läs mer

11-manna. RIKTLINJER FÖR 11-manna FOTBOLL

11-manna. RIKTLINJER FÖR 11-manna FOTBOLL 11-manna RIKTLINJER FÖR 11-manna FOTBOLL Ytterby IS verksamhetsidé Ytterby IS policy Ytterby IS verksamhet bedrivs för ALLA på ett roligt och kreativt sätt, för att skapa ett livslångt fotbolls- och motionsintresse.

Läs mer

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy Sida 1 (8) Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy gemensamma värdegrunder för såväl lagledare, tränare, föräldrar, barn och ungdomar Sida 2 (8) Barns och ungdomars fotbollsspel bygger på att - de ska ha

Läs mer

Så spelar vi 5 mot

Så spelar vi 5 mot Så spelar vi 5 mot 5 2017 Uppdaterad: 170401 1 Bra förutsättningar Jämna matcher Roligt och bra spel Många fotbollsaktioner Alla får vara med 5 mot 5 är på barnens villkor och skall lära dem att spela

Läs mer

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN Antagen av styrelsen januari 2019 BAKGRUND - Tränare agerat med egna lösningar - Beslut som dragit ut på tiden och varit kortsiktiga - Ofta dåligt samarbete mellan lagen MÅL -

Läs mer

2015-02-25. Policydokument. Kovlands IF Fotbollssektion 2015

2015-02-25. Policydokument. Kovlands IF Fotbollssektion 2015 Policydokument Kovlands IF Fotbollssektion 2015 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Välkommen till Kovlands IF... 3 Verksamhetsidé... 4 Policy för Fotbollen... 5 Spelare....6 Ledare....7 Förälder....8

Läs mer

ÅRE SLK FOTBOLL. Värdegrund & riktlinjer. Åre Slalomklubb Box Åre Tel: Fax:

ÅRE SLK FOTBOLL. Värdegrund & riktlinjer. Åre Slalomklubb Box Åre Tel: Fax: ÅRE SLK FOTBOLL Värdegrund & riktlinjer ÅRE SLK Fotboll Vår främsta uppgift är att skapa en miljö där barn och ungdomar trivs, mår bra och har roligt. Vi har även som fotbollsklubb ett ansvar att ge en

Läs mer

Föräldramöte agenda

Föräldramöte agenda Föräldramöte 20170504 agenda Kort årsberättelse och nuläge för P06 Kontentan av HFF ungdoms FAS möte Ert ansvar som föräldrar vad innebär det Barnens ansvar Cuper? Kassa Fotografering Övriga frågor Kort

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 9-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 9-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 9-mannafotboll Västgötafotbollen fotboll för alla VFF 2014 utg. 1 Sida 1 Lagom stor plan Lagom många spelare Bättre och mer utvecklande spel Spela,

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 7-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 7-mannafotboll (Uppdaterat 5 maj 2015) Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 7-mannafotboll Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med Spela, lek och lär är mottot för all barn- och

Läs mer

Så spelar vi 9 mot

Så spelar vi 9 mot Så spelar vi 9 mot 9 2017 Uppdaterad: 170401 1 Bra förutsättningar Hög delaktighet Många fotbollsaktioner Bra och utvecklande spel I 13- och 14-års ålder har spelarna nått en utveckling där de samverkar

Läs mer

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A )

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A ) Gröna tråden Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling (Rev. A 2012 11 16) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Grönahögs

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland. Så spelar vi 5 mot 5. Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland. Så spelar vi 5 mot 5. Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 5 mot 5 Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt Spela, lek och lär är mottot

Läs mer

Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar

Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar Bildad 1997-01-01 Ledare Föreningens ledare är det viktigaste verktyget för utvecklingen av föreningens fotbollsverksamhet. För att fotbollsverksamheten ska leda

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland. Så spelar vi 11 mot 11. Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland. Så spelar vi 11 mot 11. Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 11 mot 11 Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER Bättre och mer utvecklande spel Fortsatt utbildning Inriktning mot seniorfotboll Det året man fyller

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII Inledning Målbild Vision Verksamhetsområden Föräldrar Rent spel 5-mannafotboll 7-mannafotboll 9-mannafotboll 11-mannafotboll Föräldrar är viktiga

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 9-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 9-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 9-mannafotboll Västgötafotbollen fotboll för alla VFF 2016 utgåva 1 Sida 1 Lagom stor plan Lagom många spelare Bättre och mer utvecklande spel Spela,

Läs mer

Informationsmöte

Informationsmöte Informationsmöte 19.00-20.00 2014-11-13 Varför starta en ny förening? ü ü ü ü ü ü KUL! Våra barn får fortsätta spela tillsammans Möjlighet att påverka - vi gemensamt skapar vår egen struktur och regler

Läs mer

ÖIF MALLEN UNGDOMSFOTBOLL-

ÖIF MALLEN UNGDOMSFOTBOLL- ÖIF MALLEN 2011 -UNGDOMSFOTBOLL- INLEDNING ÖIF-mallen är en riktlinje som ska verka som stöd för ledare i ÖIF och deras utvecklingsarbete med fotbollsungdomar i åldrarna 6-18 år. En viktig del i föreningens

Läs mer

Stafsinge IF:S Ungdomssektions Verksamhetsidé

Stafsinge IF:S Ungdomssektions Verksamhetsidé Stafsinge IF:S Ungdomssektions Skall ligga till grund för målsättning, beslut och inriktning av verksamheten. Skall fungera som ett rättesnöre för ledare, tränare och föräldrar. Är framtagen av u-sektionens

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare FC Rosengårds fotbollspolicy Information till ledare Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att du vill vara ledare i vår klubb. Vår målsättning är att ge barn den bästa fotbollsutbildningen.

Läs mer

Att starta ett lag i föreningen

Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag Grattis, det är dags att starta ett nytt lag! I din hand håller du nu ett kompendium som ska vara ett stöd för er som ska starta upp ett nytt lag. Även

Läs mer

Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015

Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015 Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015 1. Inledning Detta dokument är en programförklaring som skall gälla för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Knivsta IK-P04 säsongen 2015. Syftet med

Läs mer

Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll

Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll Policyplanen är en tydlig riktlinje gällande ungdomsfotbollen i Skurups AIF. Den ska fungera som ett stöd och förhållningssätt för alla som är delaktiga i verksamheten

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

GRÖNA TRÅDEN BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL

GRÖNA TRÅDEN BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL GRÖNA TRÅDEN BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL Innehåll Inledning 2 Fotbollsskola 5-6 år.aktiv Start 4 P/F 7-8 år.fotbollsglädje 5 P/F 9-10 år.lära att träna 6 P/F 11-12 år..lära att träna 7 P/F 13 år.träna för

Läs mer

Så spelar vi 11 mot

Så spelar vi 11 mot Så spelar vi 11 mot 11 2017 Uppdaterad: 170404 1 Mer utvecklande spel Fokus på helhet Laget samverkar för att prestera Fr.o.m. 15 år är spelarna är mogna för att spela på fullstor plan och då med mer fokus

Läs mer

7-mannafotboll Nu ännu bättre

7-mannafotboll Nu ännu bättre 7-mannafotboll Nu ännu bättre 1 Bättre förutsättningar Jämnare matcher Roligare och bättre spel Inför säsongen 2008 genomför Göteborgs Fotbollförbund en rad förändringar inom 7-mannafotbollen. Syftet är

Läs mer

Den lilla klubben med det stora hjärtat!

Den lilla klubben med det stora hjärtat! Den lilla klubben med det stora hjärtat! Syfte Syfte med denna ledarguide är att ge riktlinjer och stöd till dem som är berörda av vår verksamhet. Vision Fotboll för alla! Getinge IF:s vision är att ha

Läs mer

UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp

UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp 6-9 år Lek med boll, från 8 år 5-manna fotboll MÅL: - Stimulera spelaren till aktivitet genom lek med boll. Tycka fotboll är det roligaste som finns!

Läs mer

Föräldramöte 1/5 P08

Föräldramöte 1/5 P08 Föräldramöte 1/5 P08 Agenda - Planering 2016 -Träning -Matcher - Fotbollsförälder i NSK -Viktigt! - Klubben: Arrangemang, Vinröda tråden Laguppställning John Videgren Jakob Stoltze Linda Peterson Katja

Läs mer

Så spelar vi 5-mannafotboll 2014

Så spelar vi 5-mannafotboll 2014 Så spelar vi 5-mannafotboll 2014 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt 5-manna utomhus och inomhus skall lära våra barn att spela fotboll på ett lekfullt sätt

Läs mer

Föräldramöte 9/2 Pojkar 08

Föräldramöte 9/2 Pojkar 08 Föräldramöte 9/2 Pojkar 08 Ledare/ Tränare Spelare Föräldrar Träning Match Lagsponsring Försäkring Övrigt Agenda LEDARE OCH TRÄNARE Planera träningen, alla tränare tagit del av det innan träningen börjar

Läs mer

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening Ungdomspolicy Inledning Detta dokument beskriver LGIFs syn på hur barn- och ungdomsfotbollen ska bedrivas och ska fungera som ett stöd för ledare, spelare och föräldrar.

Läs mer

Skiljebo SK. Föräldramöte pojkar födda Tisdag 28 april 2017

Skiljebo SK. Föräldramöte pojkar födda Tisdag 28 april 2017 Skiljebo SK Föräldramöte pojkar födda 2010 Tisdag 28 april 2017 DAGORDNING Ledare, spelare och hemsidan laget.se Året som gått Vad ska vi göra 2017? Lagets arbetsuppgifter 2017 Att vara en del av Skiljebo

Läs mer

Så spelar vi 3 mot år 2017

Så spelar vi 3 mot år 2017 Så spelar vi 3 mot 3 6-7 år 2017 1 Möjlighet för många planer Alla får vara med Roligt med många bollkontakter Hög aktivitet 3 mot 3 lär våra barn att spela fotboll på ett lekfullt sätt med mycket bollkontakt

Läs mer

Fagersta Södra IK POLICY

Fagersta Södra IK POLICY Fagersta Södra IK POLICY 2010 1. Vad som gäller för olika åldrar 1.1 Fem-manna: 6-8 år, fotbollsskola 1.2 Sju-manna: 9-12 år 1.3 Elva-manna: 13-14 år 1.4 Elva-manna: 15-16 år 1.5 Elva-manna: Junior 2.

Läs mer

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former.

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former. Verksamhetsidé Vi vill vara en gedigen, trygg och välskött förening med verksamhet i framkant och med öppenhet för nya utmaningar Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Spelarutbildningsplan 3-manna 6-7 år Skapat: 2013-09-04 Version:2014-09-30 Spelarutbildningsplan IF Mölndals Fotboll I IF Mölndal Fotboll vill vi skapa vinnare. I IF

Läs mer

INFO FÖRÄLDRAMÖTE

INFO FÖRÄLDRAMÖTE INFO FÖRÄLDRAMÖTE 14-03-09 IFK Eskilstuna Pojkar -06 Ledare: Mattias Karlsson Rodrigo Orrego (Pertti Viljanen) Antal spelare totalt: 25 st Antal på träning: 15-20 st För alla som verkar inom IFK Eskilstuna

Läs mer

Så spelar vi 3-mannafotboll 2012

Så spelar vi 3-mannafotboll 2012 Så spelar vi 3-mannafotboll 2012 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt och högre aktivitet 3-manna utomhus och inomhus lär våra barn att spela fotboll på ett lekfullt

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

Verksamhetsinriktning Barn & Ungdomsfotboll

Verksamhetsinriktning Barn & Ungdomsfotboll Verksamhetsinriktning Innehållsförteckning EBK Mål & Inriktning - Värdegrund SvFF Fotbollens spela Lek & Lär - Värdegrund Eneby BK - Vision - Ledstjärnor för verksamheten - Ledstjärnor för ledare - Ledstjärnor

Läs mer

Vara spelare i Åkarps IF

Vara spelare i Åkarps IF Vara spelare i Åkarps IF Som spelare i Åkarps IF skall man ha följande Man skall ha kul när man tränar Man skall leka, röra sig, dribbla, utmana, göra mål, jubla etc. Man skall tänka på Att vara koncentrerad

Läs mer

Så spelar vi 5-mannafotboll 2012

Så spelar vi 5-mannafotboll 2012 Så spelar vi 5-mannafotboll 2012 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt 5-manna utomhus och inomhus skall lära våra barn att spela fotboll på ett lekfullt sätt

Läs mer

Ungdomsverksamheten i IK Zeniths fotbollssektion

Ungdomsverksamheten i IK Zeniths fotbollssektion Ungdomsverksamheten i IK Zeniths fotbollssektion Mål och visioner IK Zenith är en förening för barn och ungdomar samt deras föräldrar. Föreningen är ideell och bygger helt på engagemang från dess föräldrar

Läs mer

Så spelar vi 3-mannafotboll 2011

Så spelar vi 3-mannafotboll 2011 Så spelar vi 3-mannafotboll 2011 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt och högre aktivitet 3-manna utomhus och inomhus lär våra barn att spela fotboll på ett lekfullt

Läs mer

VÄRDEGRUND

VÄRDEGRUND VÄRDEGRUND 2017-04-25 VERKSAMHETSIDÉ Vendelsö IK är en familjär förening för alla idrottsutövare, med tyngdpunkt på barn och ungdomar. Vi erbjuder en aktiv fritid med individuella utmaningar i fokus. Målsättningen

Läs mer

Varför skall Ljusdal IF finnas?

Varför skall Ljusdal IF finnas? Mål Varför skall Ljusdal IF finnas? Ljusdal IF finns för att vara en samlingsplats för alla med idrottsintresse. Erbjuda alla barn, ungdomar och vuxna (seniorer) utvecklingsmöjligheter i sitt idrottande

Läs mer

Oranga-tråden. Policydokument för Torns IF. En förening i utveckling

Oranga-tråden. Policydokument för Torns IF. En förening i utveckling Oranga-tråden Policydokument för Torns IF En förening i utveckling (Rev. A 2012-08-20) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Torns IF:s

Läs mer

Blåvita tråden. Barn & ungdomsplan. Överkalix IF Fotboll

Blåvita tråden. Barn & ungdomsplan. Överkalix IF Fotboll Blåvita tråden Barn & ungdomsplan Överkalix IF Fotboll Målsättning med Överkalix IF: s fotbollsverksamhet: Att erbjuda så många barn och ungdomar som möjligt fotbollsspel. Att fostra spelarna till ansvarskännande

Läs mer