FÖREDRAGNINGSLISTA vid HSB Uppsalas ordinarie föreningsstämma tisdagen den 12 maj 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FÖREDRAGNINGSLISTA vid HSB Uppsalas ordinarie föreningsstämma tisdagen den 12 maj 2015"

Transkript

1 FÖREDRAGNINGSLISTA vid HSB Uppsalas ordinarie föreningsstämma tisdagen den 12 maj Öppnande 2. Val av ordförande vid stämman 3. Anmälan ordförandens val av protokollförare 4. Godkännande av röstlängd 5. Val av två personer att jämte ordföranden justera protokollet samt val av rösträknare 6. Fråga om kallelse behörigen skett 7. Styrelsens årsredovisning 8. Revisorernas berättelse 9. Beslut om fastställande av resultaträkningen och balansräkningen 10. Beslut om fastställande av koncernresultaträkningen och balansräkningen 11. Beslut i anledning av föreningens vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen. 12. Beslut i fråga om ansvarsfrihet för styrelsen och verkställande direktören 13. Fastställande av medlemsavgift för år Rapport om efterlevnaden av HSB-rörelsen gemensamt utarbetade styrdokument antagna på HSB Riksförbunds stämma. 15. Instruktion för HSB Uppsala ek för:s valberedning 16. Bestämmande av arvoden till styrelse, revisorer och valberedning 17. Val av ordförande, styrelseledamöter och suppleanter 18. Val av revisor och revisorsuppleant 19. Val av valberedning 20. Avslutning

2 Föredragningslistan pkt 13 FÖRSLAG TILL FASTSTÄLLANDE AV MEDLEMSAVGIFTER FÖR ÅR 2016 Medlemsavgifter 2016 Av stadgarna för HSB Uppsala ekonomisk förening framgår bland annat, dels att medlem som inte är bostadsrättsförening varje år skall betala en medlemsavgift med högst 1 % av prisbasbeloppet, endast en medlem per hushåll betalar medlemsavgift, samt dels att HSB-bostadsrättsförening varje år skall betala en medlemsavgift för varje lägenhet med högst 3 % av prisbasbeloppet, d v s medlem som bor i bostadsrätt i HSB-bostadsrättsförening betalar inte egen medlemsavgift. HSB Uppsalas medlemsavgift 2015 utgör kronor 300. Under senare år har vid inträdestillfället tillämpats en reducering med 50 % av medlemsavgiften för medlemmar som vunnit inträde i föreningen efter halvårsskiftet. Styrelsen föreslår föreningsstämman besluta: Att dels att HSB Uppsalas medlemsavgift för år 2016 skall utgöra kronor 300 för medlem som inte är bostadsrättsförening och kronor 300 per lägenhet för medlem som är HSB-bostadsrättsförening, samt Att dels att medlemmar som vunnit inträde i föreningen efter halvårsskiftet erhåller en reducering med 50% av medlemsavgiften vid inträdestillfället. Förslag till beslut: Att medlemsavgiften för år 2016 skall utgöra oförändrat 300 kronor för medlem som inte är bostadsrättsförening och 300 kronor per lägenhet för medlem som är bostadsrättsförening samt att medlem som vinner inträde i föreningen efter halvårsskiftet erhåller en reducering med 50% av medlemsavgiften vid inträdestillfället.

3 Föredragningslista pkt 15 INSTRUKTION FÖR HSB UPPSALA EK FÖR:S VALBEREDNING Tillsättande av valberedning Valberedningen är föreningsstämmans organ för beredning av stämmans beslut i tillsättningsfrågor med syfte att skapa ett bra underlag för stämmans behandling av dessa ärenden. HSB Uppsalas valberedning skall bestå av minst tre ledamöter. Styrelseledamöter eller verkställande direktören skall inte vara ledamot av valberedningen. HSB Uppsala skall tillhandahålla valberedningen erforderlig kontorsservice. Stämman väljer valberedning till och med nästa ordinarie stämma i HSB Uppsala. Stämman utser sammankallande i valberedningen bland valberedningens ledamöter. Styrelsen skall lämna förslag på arvode till valberedningen. Valberedningens uppgifter - allmänt Valberedningen skall informera om medlemmarnas möjlighet att nominera kandidater till olika uppdrag inom HSB Uppsala. Valberedningen skall se till att namnen på ledamöterna i valberedningen anges på HSB Uppsalas hemsida senast sex månader före ordinarie föreningsstämma och i övrigt i så många av föreningens informationskanaler som möjligt. Där skall också anges hur medlemmar kan lämna förslag till valberedningen, med angivande av senaste tidpunkt då förslagen skall lämnas till valberedningen. Valberedningens uppgifter - stämmofunktionärer Valberedningen skall föreslå stämman val av stämmans ordförande, protokolljusterare och rösträknare. Valberedningens uppgifter - arvoden Valberedningen skall lämna stämman förslag på arvoden och andra ersättningar som ska utgå till styrelsens ordförande och till ledamöterna i styrelsen, samt revisorer. Valberedningens uppgifter tillsättning av styrelse Valberedningen skall föreslå antal styrelseledamöter, lägst fem och högst 11, samt föreslå ordförande och ledamöter till styrelsen. Valberedningen skall sträva efter att styrelsen får en lämplig sammansättning med hänsyn till kompetens, mångfald, ålder och kön. Suppleanter ska inte utses.

4 Majoriteten av styrelseledamöterna ska vara oberoende i förhållande till föreningen och ledningen. En styrelseledamot ska inte anses oberoende om ledamoten: är verkställande direktör i föreningen eller ett närstående företag eller under de fem senaste åren har varit verkställande direktör i föreningen eller ett närstående företag, under de tre senaste åren har varit anställd i föreningen eller ett närstående företag, erhåller icke obetydlig ersättning för råd eller tjänster utöver styrelseuppdraget från föreningen eller ett närstående företag eller från någon person i ledningen, har eller under det senaste året har haft omfattande affärsförbindelser eller andra omfattande ekonomiska mellanhavanden med föreningen eller ett närstående företag i egenskap av kund, leverantör eller samarbetspartner, antingen själv eller genom att tillhöra föreningsledningen eller styrelsen eller genom att vara större delägare i annat företag som har en sådan affärsrelation med föreningen. Detta gäller dock inte ställföreträdare för medlemmarna i föreningen. är eller under de tre senaste åren har varit delägare eller anställd hos föreningens eller ett närstående företags nuvarande eller dåvarande revisor, tillhör ledningen i annat företag om en styrelseledamot i detta företag tillhör ledningen i föreningen, eller står i ett nära släkt- eller familjeförhållande till person i föreningsledningen eller någon annan person som nämns i ovanstående punkter, om denna persons direkta eller indirekta mellanhavanden med föreningen har sådan omfattning och betydelse att de motiverar att styrelseledamoten inte ska anses oberoende. Med närstående företag avses företag där föreningen direkt eller indirekt innehar minst tio procent av aktierna eller andelarna eller rösterna eller en ekonomisk andel som ger rätt till minst tio procent av avkastningen. Ovanstående krav om oberoende omfattas av HSB-kodens bestämmelse om att följa eller förklara. Avvikelser kan därför göras, men skall motiveras. Ytterligare krav på styrelseledamöterna redovisas i HSB-koden pkt 3.3. Som underlag för sina förslag skall valberedningen bl.a. ta del av resultatet av styrelsens utvärdering.

5 Valberedningen ska informera kandidaterna om de utbildningskrav som finns inom HSB, enligt avsnitt 3.7 i HSB-koden. Valberedningens förslag till styrelseordförande och -ledamöter skall presenteras i kallelsen till föreningsstämman. Information om vilka personer som nominerats och fortfarande står till förfogande, ska lämnas på föreningens hemsida. I anslutning till att kallelsen utfärdas skall på föreningens hemsida, som ett komplement till kallelsen, lämnas följande information om kandidaternas: ålder samt huvudsaklig utbildning och arbetslivserfarenhet, uppdrag i föreningen och andra väsentliga uppdrag, vid omval, vilket år ledamoten invaldes i styrelsen, samt övriga uppgifter som kan vara av betydelse för medlemmarna vid bedömningen av den föreslagna ledamotens kompetens och oberoende. Valberedningen skall på föreningsstämman presentera och motivera sina förslag, samt lämna en redogörelse för hur valberedningens arbete har bedrivits. Redogörelse skall lämnas även på hemsidan. Valberedningens uppgifter tillsättning av revisorer Förslag till tillsättning av revisor och -suppleant skall lämnas av föreningens valberedning. Därutöver skall en revisor utses av HSB Riksförbund. Valberedningens förslag till revisorer och -suppleanter skall presenteras i kallelsen till föreningsstämman. Information om vilka personer som nominerats och fortfarande står till förfogande, ska lämnas på föreningens hemsida. Information på hemsidan skall vidare lämnas om omfattningen av de föreslagnas tjänster till föreningen utöver revision under de senaste tre åren samt, vid omval, vilket år revisorn/-suppleanten valdes och hur länge de innehaft uppdraget. Valberedningen ska på stämman presentera och motivera sina förslag samt lämna en redogörelse för hur valberedningens arbete har bedrivits. Redogörelse skall lämnas även på hemsidan.

6 Föredragningslistan pkt 16 FÖRSLAG TILL ARVODEN FÖR STYRELSE, REVISORER OCH VALBEREDNING ÅR 2015 Valberedningen föreslår beträffande styrelsen att arvodena skall utgå med belopp i procent enligt samma procentsatser 2015 som gällde för 2014, och att ersättning för förlorad arbetsförtjänst för styrelseledamöter och suppleanter vid närvaro vid styrelsesammanträden eller vid särskilda uppdrag kan erhållas efter särskild framställan. Vidare föreslås att ersättning till revisorer utgår efter gängse normer och enligt särskild räkning. Styrelsen föreslår att föreningsstämman må besluta att arvoden för HSB Uppsala ekonomisk förenings valberedning skall utgå dels i form av ett fast arvode per verksamhetsår till ordförande med 20 % av gällande prisbasbelopp, till ledamot med 15 % av gällande prisbasbelopp respektive till suppleant med 10 % av gällande prisbasbelopp samt dels ett sammanträdesarvode om 2 % av gällande prisbasbelopp per bevistat sammanträde. Prisbasbeloppet 2015 = kronor. Förslag till beslut: att arvodena till styrelsen och valberedning skall utgå enligt valberedningens respektive styrelsens förslag, d v s Arvode per verksamhetsår Arvode per sammanträde Organ/funktion % av prisbas- % av prisbasbeloppet Kronor beloppet Kronor Styrelsen: - Ordförande 90, , Ledamöter 20, , Suppleanter 10, ,0 890 att att ersättning för förlorad arbetsförtjänst för styrelseledamöter och suppleanter vid närvaro vid styrelsesammanträden eller vid särskilda uppdrag kan erhållas efter särskild framställan, samt ersättning till revisorer utgår efter gängse normer och enligt särskild räkning. Arvode per verksamhetsår Arvode per sammanträde Organ/funktion % av prisbas- % av prisbasbeloppet Kronor beloppet Kronor Valberedning: - Ordförande 20, , Ledamöter 15, , Suppleant 10, ,0 890 Föredragningslistan pkt 17

7 FÖRSLAG TILL ORDFÖRANDE, STYRELSELEDAMÖTER RESPEKTIVE REVISORER Val av ordförande och styrelseledamöter på ett respektive två år Valberedningens förslag: Lena Rönnberg Född: Utbildning/arbetslivserfarenhet: Jur. kand., notariemeritering. Anställd vid Uppsala universitet, institutionen för handelsrätt. Ledamot av landstingsfullmäktige och landstingsstyrelsen. Uppdrag i föreningen: Ordförande i HSB Uppsala. Invald år: Närvaro: 6 av 6 sammanträden. Oberoende*: Ja. Förslag: Omval, ordförande 1 år Göran Johansson Född: Utbildning/arbetslivserfarenhet: Högskoleutbildad yrkesofficer. Många olika befattningar bland annat utbildare, kassachef, intendent. Uppdrag i föreningen: Vice ordförande och HSB-ledamot. Invald år: 2009, tidigare suppleant. Närvaro: 6 av 6 sammanträden. Oberoende*: Ja. Förslag: Omval 2 år Snezana Oscarsson Född: Utbildning/arbetslivserfarenhet: Jurist. Anställd som Centrumchef och chef Kontor Uppsala på Diligentia. Olika styrelseuppdrag. Invald år: Närvaro: 4 av 6 sammanträden. Oberoende*: Ja. Förslag: Omval 2 år Torsten Skatt Född: Utbildning/arbetslivserfarenhet: Bankaspirant- och kameral utbildning. Arbetat som ekonomichef på Uppsala Vatten, budgetchef på Uppsala kommun samt olika ekonombefattningar. Invald år: Närvaro: 5 av 6 sammanträden Oberoende*: Ja. Förslag: Omval 2 år Dessutom att två arbetstagarledamöter och suppleanter för dessa utses av de lokala arbetstagarorganisationerna. *) Se instruktion för HSB Uppsala ek för:s valberedning

8 Föredragningslistan pkt 18 och 19 Val av revisor och revisorssuppleant Valberedningens förslag Val av revisor Liselotte Herrlander Född: Utbildning/arbetslivserfarenhet: Auktoriserad revisor, Herrlander Revision AB sedan Revisor i HSB Uppsalas dotterbolag. Invald år: Förslag: Omval 1 år Val av revisorssuppleant Leif Broberg Född: Utbildning/arbetslivserfarenhet: Auktoriserad revisor, PricewaterhouseCoopers sedan Invald år: Förslag: Omval 1 år Vidare noteras att en revisor skall enligt HSB föreningens stadgar utses av HSB Riksförbund Val av valberedning: Avgående ledamöter: Suppleant: Örjan Abrahamsson ordförande Monica Östman Agneta Gille Christer Andersson VALBEREDNINGENS REDOGÖRELSE FÖR SITT ARBETE INFÖR FÖRENINGSSTÄMMAN 2015 Utöver ovanstående uppgifter skall valberedningen, enligt koden för föreningsstyrning, även redogöra för hur man bedrivit sitt arbete års ordinarie föreningsstämma fastställde Instruktion för HSB Uppsala ekonomisk förenings valberedning, som grund för valberedningens arbete. Valberedningen har haft två formella möten sedan den 27 november 2014 samt ett antal telefon- och e-postkontakter. Valberedningsarbetet startade med att ledamöterna i valberedningen genomförde personliga samtal med samtliga styrelseledamöter enligt ett särskilt samtalsformulär. Vidare har valberedningen tagit del av styrelseledamöternas egna anonyma utvärdering av styrelsearbetet, enligt koden, och en särskild överläggning har genomförts med styrelsens ordförande. På HSB Uppsalas hemsida har sedan 16 maj 2014 information om den nyvalda styrelsen varit publicerade. Kontaktuppgifter till valberedningen har varit publicerade på hemsidan sedan augusti Sedan november 2014 har information legat ute om möjlighet att nominera kandidater och lämna förslag till stämman den 12 maj Information om stämman och möjligheten att nominera kandidater och lämna förslag publicerades vidare i tidningen Hemma i HSB nr som utkom i november. Valberedningens arbete har lett fram till redovisade förslag.

9

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med HSB Uppsala ekonomisk förening, 2009-05-07.

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med HSB Uppsala ekonomisk förening, 2009-05-07. 1 (7) Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med HSB Uppsala ekonomisk förening, 2009-05-07. Plats: Clarion Hotel Gillet i Uppsala 1 Öppnande Styrelsens ordförande Sture Blomgren hälsar stämmodeltagarna

Läs mer

INSTRUKTION FÖR VALBEREDNINGEN I HSB ÖSTERGÖTLAND

INSTRUKTION FÖR VALBEREDNINGEN I HSB ÖSTERGÖTLAND INSTRUKTION FÖR VALBEREDNINGEN I HSB ÖSTERGÖTLAND INLEDNING Föreningsstämmans beslut om tillsättning av styrelse respektive revisorer bör beredas genom en av medlemmarna styrd, strukturerad och öppen process,

Läs mer

INSTRUKTION FÖR VALBEREDNINGEN I HSB ÖSTERGÖTLAND

INSTRUKTION FÖR VALBEREDNINGEN I HSB ÖSTERGÖTLAND Styrelsen\Valberedning\ 1 (7) INSTRUKTION FÖR VALBEREDNINGEN I HSB ÖSTERGÖTLAND INLEDNING Föreningsstämmans beslut om tillsättning av styrelse respektive revisorer bör beredas genom en av medlemmarna styrd,

Läs mer

PROTOKOLL FORT VID ORDINARIE FORENINGSSTAMMA MED HSB UPPSALA EKONOMISK FORENING,

PROTOKOLL FORT VID ORDINARIE FORENINGSSTAMMA MED HSB UPPSALA EKONOMISK FORENING, HSB-darmojligheternabor STAMMOPROTOKOLL PROTOKOLL FORT VID ORDINARIE FORENINGSSTAMMA MED HSB UPPSALA EKONOMISK FORENING, 2016-05-12. PLATS: CLARION HOTEL GILLET 1 Oppnande Lena Ronnberg, styrelsens ordforande,

Läs mer

Bolag Dokumenttyp Funktion Dok nr Säkerhetsklass Sidnr Länsförsäkringar Norrbotten. Policy Styrelsen B24:2012:0:5 Intern

Bolag Dokumenttyp Funktion Dok nr Säkerhetsklass Sidnr Länsförsäkringar Norrbotten. Policy Styrelsen B24:2012:0:5 Intern 1 Innehållsförteckning 1. Utseende av valberedning m.m.... 2 2. Valberedningens uppgifter och arbetsformer... 2 2.1. Styrelsens storlek och sammansättning mm... 3 2.2. Tillsättning av styrelse... 4 2.3.

Läs mer

VALBEREDNINGENS INSTRUKTION HSB BRF SNÖSÄTRA 229

VALBEREDNINGENS INSTRUKTION HSB BRF SNÖSÄTRA 229 VALBEREDNINGENS INSTRUKTION HSB BRF SNÖSÄTRA 229 1. INLEDNING Denna instruktion är utformad speciellt för Brf Snösätra och är antagen av föreningens årsstämma 2015-04-22. ALLMÄNT Föreningsstämmans beslut

Läs mer

vid HSB Uppsalas ordinarie föreningsstämma torsdagen den 12 maj 2016

vid HSB Uppsalas ordinarie föreningsstämma torsdagen den 12 maj 2016 FÖREDRAGNINGSLISTA vid HSB Uppsalas ordinarie föreningsstämma torsdagen den 12 maj 2016 1. Öppnande 2. Val av ordförande vid stämman 3. Anmälan ordförandens val av protokollförare 4. Godkännande av röstlängd

Läs mer

INSTRUKTION FÖR VALBEREDNINGEN I HSB SKÅNE

INSTRUKTION FÖR VALBEREDNINGEN I HSB SKÅNE 1 (5) INSTRUKTION FÖR VALBEREDNINGEN I INLEDNING Enligt HSB kod för föreningsstyrning bör föreningsstämmans beslut vid val av valberedning, styrelse, föreningsgranskare samt föreningsvald revisor om det

Läs mer

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats.

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande fyll i namn hälsar varmt välkomna till den ordinarie föreningsstämman

Läs mer

HSB bostadsrättsförening Colosseum i Nacka

HSB bostadsrättsförening Colosseum i Nacka HSB - där möjligheterna bor HSB bostadsrättsförening Colosseum i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 2015 Datum/tid: 2015-05-12, kl 19:00-20:30 Plats: Melanders Fisk, Nacka Forum 1. Föreningsstämmans

Läs mer

Protokoll Föreningsstämma (5) Mötesdatum Tid 19:00. Vid protokollet. Mats Klingberg. Justeras.

Protokoll Föreningsstämma (5) Mötesdatum Tid 19:00. Vid protokollet. Mats Klingberg. Justeras. Protokoll Föreningsstämma 2011 2011-05-22 1 (5) Protokoll HSB:s Bostadsrättsföreningen Stureby i Stockholm Slag av sammanträde Föreningsstämma Mötesdatum 2011-05-17 Tid 19:00 Plats Föreningslokalen Skönviksvägen

Läs mer

Folksam Liv Bolagsordning 1

Folksam Liv Bolagsordning 1 Folksam Liv Bolagsordning 1 Nuvarande lydelse 2 Bolaget har till föremål för sin verksamhet att inom hela riket meddela följande slag av försäkring, nämligen Direkt livförsäkring Såväl individuell som

Läs mer

Valberedningens förslag

Valberedningens förslag Författare: HSB Nordvästra Skåne, valberedningen Datum 2014-11-08 Plats Ärende: Delges: Ramlösa Brunnshotell Valberedningens PM samt förslag till ordinarie föreningsstämma Stämmoombud m.fl. Valberedningens

Läs mer

Fullmäktigesammanträdet öppnas av styrelsens ordförande Bo Nilsson som hälsar alla välkomna.

Fullmäktigesammanträdet öppnas av styrelsens ordförande Bo Nilsson som hälsar alla välkomna. HSB Mitt Protokoll Sundsvall, 2011-04-09 Ordinarie föreningsstämma 1. Öppnande 2. Ordförande 3. Protokollförare 4. Närvarande fullmäktige och röstlängd (bil.) Fullmäktigesammanträdet öppnas av styrelsens

Läs mer

Tid och plats: Onsdagen den 23 maj 2012 i Banslättsskolans matsal i Tullinge

Tid och plats: Onsdagen den 23 maj 2012 i Banslättsskolans matsal i Tullinge 2012-05-23 1 Tid och plats: Onsdagen den 23 maj 2012 i Banslättsskolans matsal i Tullinge Deltagare: Se bilaga 1 : Bengt Karlsson Kevin Kuru Paragrafer: 1 19 Sidor: 1 5. Bilagor: 1 Röstlängd 2 Dagordning

Läs mer

Valberedningen har följande förslag till HSB Nordvästra Skånes ordinarie föreningsstämma den 8 december 2015.

Valberedningen har följande förslag till HSB Nordvästra Skånes ordinarie föreningsstämma den 8 december 2015. PM Författare: Valberedningen & styrelsen Datum: 2015-09-04 Plats: Ramlösa Brunnshotell Ärende: Fullmäktigesammanträde 2015 Delges: Stämmoombud m.fl. Förslag till val Valberedningens förslag Valberedningens

Läs mer

Tid: 18.30 20.25. HSB Umeås ordförande Olle Karlsson hälsar stämmobesökarna välkommen, och hälsar därefter Anna-Lena Löfgren välkommen.

Tid: 18.30 20.25. HSB Umeås ordförande Olle Karlsson hälsar stämmobesökarna välkommen, och hälsar därefter Anna-Lena Löfgren välkommen. Protokoll fört vid årsstämma med HSB UMEÅ EK FÖR tisdagen den 21 maj 2013 på Umeå Folkets Hus Tid: 18.30 20.25 HSB Umeås ordförande Olle Karlsson hälsar stämmobesökarna välkommen, och hälsar därefter Anna-Lena

Läs mer

Ideella föreningen Blåshuset

Ideella föreningen Blåshuset Ideella föreningen Blåshuset Stadgar Föreningens ändamål 1 Föreningen har till ändamål att verka för att ett hus, och tillhörande mark, byggs eller köps där föreningen Linköpings Tekniska Högskolas Blåscorps

Läs mer

Valberedningens förslag

Valberedningens förslag Författare: HSB Nordvästra Skåne, valberedningen Datum 2013-11-08 Plats Ärende: Delges: Ramlösa Brunnshotell Valberedningens PM samt förslag till ordinarie föreningsstämma Stämmoombud m.fl. Valberedningens

Läs mer

KALLELSE TILL HSB RIKSFÖRBUNDS ORDINARIE HSB-STÄMMA 2019

KALLELSE TILL HSB RIKSFÖRBUNDS ORDINARIE HSB-STÄMMA 2019 KALLELSE TILL HSB RIKSFÖRBUNDS ORDINARIE HSB-STÄMMA 2019 Som fullmäktige för din HSB-förening kallas du till ordinarie HSB-stämma Dag: 15-16 maj 2019 Tid: 15 maj kl. 10.00-17.00, middag 19.00 16 maj kl.

Läs mer

INSTRUKTION FÖR AB VOLVOS ( BOLAGET ) VALBEREDNING FASTSTÄLLD VID ÅRSSTÄMMA DEN 6 APRIL 2016

INSTRUKTION FÖR AB VOLVOS ( BOLAGET ) VALBEREDNING FASTSTÄLLD VID ÅRSSTÄMMA DEN 6 APRIL 2016 1 INSTRUKTION FÖR AB VOLVOS ( BOLAGET ) VALBEREDNING FASTSTÄLLD VID ÅRSSTÄMMA DEN 6 APRIL 2016 Enligt Svensk kod för bolagsstyrning ( Koden ) ska bolag som omfattas av Koden ha en valberedning. Valberedningen

Läs mer

Avesta Vatten och Avfall AB Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:35. Beslutande.

Avesta Vatten och Avfall AB Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:35. Beslutande. Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:35 ande Lennart Palm (S) Övriga deltagande Göran Johansson, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Erik Nordén, VD Christina Hardyson, sekreterare

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma med HSB UMEÅ EK FÖR tisdagen den 22 maj 2014 på Umeå Folkets Hus. Tid: 18.30 20.15. 1 Öppnande

Protokoll fört vid årsstämma med HSB UMEÅ EK FÖR tisdagen den 22 maj 2014 på Umeå Folkets Hus. Tid: 18.30 20.15. 1 Öppnande Protokoll fört vid årsstämma med HSB UMEÅ EK FÖR tisdagen den 22 maj 2014 på Umeå Folkets Hus Tid: 18.30 20.15 HSB Umeås ordförande Olle Karlsson hälsar stämmobesökarna välkommen och berättar om sin syn

Läs mer

Landsnora Villaägareförening

Landsnora Villaägareförening Landsnora Villaägareförening STADGAR Föreningens namn 1 Föreningens firma är Landsnora villaägareförening. Föreningens verksamhetsområde 2 Föreningens verksamhetsområde är Landsnora och Falkberget inom

Läs mer

Fört vid ordinarie föreningsstämma med HSB:s Bostadsrättsförening Ada i Göteborg

Fört vid ordinarie föreningsstämma med HSB:s Bostadsrättsförening Ada i Göteborg PROTOKOLL Fört vid ordinarie föreningsstämma med HSB:s Bostadsrättsförening Ada i Göteborg Datum 2012-05-23 Tid 19.00 21.00 Plats Föreningslokalen, Ada-gården Närvarande Se bilaga närvarolista och röstlängd

Läs mer

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen )

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen ) Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen 2016-04-23) 1 Ändamål Sveriges Aktiesparares Riksförbund Aktiespararna är en oberoende intresseorganisation för enskilda som sparar eller vill främja sparande

Läs mer

STADGAR FÖR Mikrofonden för social ekonomi och lokal utveckling Antagna vid konstituerande stämma 2009-10-13

STADGAR FÖR Mikrofonden för social ekonomi och lokal utveckling Antagna vid konstituerande stämma 2009-10-13 STADGAR FÖR Mikrofonden för social ekonomi och lokal utveckling Antagna vid konstituerande stämma 2009-10-13 1 FIRMA Föreningens firma är Mikrofonden för social ekonomi och lokal utveckling ekonomisk förening.

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2009-05-26 1-19 med bilagor Plats: Fritidslokalen Kämpagränden 21 E, Lund Antal röstberättigade 32 st. 1 Öppnandet Stämman

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 19 april 2016

PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 19 april 2016 PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 19 april 2016 1 Föreningsstämmans öppnande Styrelsens ordförande, Anton Fröidstedt, hälsar alla välkomna till den ordinarie föreningsstämman avseende räkenskapsåret

Läs mer

Fört vid ordinarie föreningsstämma med HSB:s Bostadsrättsförening Ada i Göteborg

Fört vid ordinarie föreningsstämma med HSB:s Bostadsrättsförening Ada i Göteborg PROTOKOLL Fört vid ordinarie föreningsstämma med HSB:s Bostadsrättsförening Ada i Göteborg Datum 2014-05-27 Tid 19.00 20.30 Plats Föreningslokalen, Ada-gården Närvarande Se bilaga närvarolista och röstlängd

Läs mer

Protokoll Föreningsstämma HSB Österöd Söndagen den 20 November 2016

Protokoll Föreningsstämma HSB Österöd Söndagen den 20 November 2016 Protokoll Föreningsstämma HSB Österöd Söndagen den 20 November 2016 1.Öppnande av stämman. Patrik Johansson förklarar årets stämma för öppnad och hälsar alla välkomna. 2. Val av ordförande vid stämman

Läs mer

Stadgar för Landsbygdsnät i Tranemo ek. förening

Stadgar för Landsbygdsnät i Tranemo ek. förening 1 Stadgar för Landsbygdsnät i Tranemo ek. förening Antagna den 2010-03-16. Reviderade: 2010-04-21; 2010-10-07; 2013-01-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Landsbygdsnät i Tranemo ekonomisk förening.

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Göken i Stockholm. Handlingar till ordinarie föreningsstämma

HSB Bostadsrättsförening Göken i Stockholm. Handlingar till ordinarie föreningsstämma HSB Bostadsrättsförening Göken i Stockholm Handlingar till ordinarie föreningsstämma 2017-02-09. HSB Bostadsrättsförening Göken i Stockholm 2017-01-20 KALLELSE Härmed kallas föreningsmedlemmarna i HSB

Läs mer

Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim.

Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim. Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim. STADGAR FÖR FÖRENINGEN BETANIAHEMMET 1 Föreningen är en ideell förening. Dess namn är Föreningen Betaniahemmet.

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2015-05-27 1-20 med bilagor Plats: Fritidslokalen, Kämpagränden 21 E, Lund. Antal röstberättigade 37 st. varav en med fullmakt.

Läs mer

Stadgar för STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige

Stadgar för STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige Stadgar för STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige Reviderade av årsstämman 23 maj 2015 1 Föreningens namn och syfte Stiftarna av Independent Living i Sverige, STIL, är en ideell förening. Föreningen

Läs mer

Gamla Byn AB Årsstämma Lennart Palm (S)

Gamla Byn AB Årsstämma Lennart Palm (S) Sida 1 Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:00 08:15 ande Lennart Palm (S) Övriga deltagande Göran Johansson, ordförande Örjan Bengs, ekonomichef Laila Borger (S), ordförande Christina Hardyson,

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2014-05-21 1-19 med bilagor Plats: Fritidslokalen, Kämpagränden 21 E, Lund. Antal röstberättigade 34 st. varav två med fullmakt.

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Bufab Holding AB (publ)

Kallelse till årsstämma i Bufab Holding AB (publ) Kallelse till årsstämma i Bufab Holding AB (publ) Aktieägarna i Bufab Holding AB (publ) kallas härmed till årsstämma måndagen den 5 maj 2014 kl 14.00 i Gamla Gummifabrikens lokaler, Jönköpingsvägen 15/Magasingatan,

Läs mer

Avesta Industristad AB Årsstämma Laila Borger (S)

Avesta Industristad AB Årsstämma Laila Borger (S) Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:0 08: ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Anders Friberg, ordförande Karin Perers (C) Örjan Bengs, ekonomichef Siw Karlsson, ekonomichef Avesta kommun Christina

Läs mer

Kallelse Föreningsstämma

Kallelse Föreningsstämma Kallelse Föreningsstämma HÄRMED KALLAS DU TILL HSB UMEÅ EK FÖR ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Tid: Måndagen den 16 maj 2016 kl 18.30 Lokal: Umeå Folkets Hus, Vasaplan, Peterson-Berger salen Ingång från stora

Läs mer

Ordinarie fö reningssta mma 2014

Ordinarie fö reningssta mma 2014 Ordinarie fö reningssta mma 2014 Datum och tid: 24 november 2014 Klockan 19.00-20.15 Lokal: Samlingssalen, St. Thomas kyrka, Vällingby Centrum Närvarande: Se bilaga 1 Övriga närvarande: Bo Wolwan, BoWo

Läs mer

Avesta Industristad AB Årsstämma Laila Borger (S)

Avesta Industristad AB Årsstämma Laila Borger (S) Årsstämma 2016-0-2 Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:1 08:20 ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Lennart Palm (S) Göran Johansson, ordförande Örjan Bengs, ekonomichef Christina Hardyson,

Läs mer

1 FIRMA Föreningens firma är Mikrofonden Sverige ekonomisk förening. Föreningen ska verka utifrån social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet.

1 FIRMA Föreningens firma är Mikrofonden Sverige ekonomisk förening. Föreningen ska verka utifrån social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet. STADGAR FÖR Mikrofonden Sverige Antagna vid konstituerande stämma 2009-10-13 med ändringar 20161115 och 20170516 1 FIRMA Föreningens firma är Mikrofonden Sverige ekonomisk förening. 2 ÄNDAMÅL Föreningen

Läs mer

4 Medlemskap Till medlem i föreningen antas fysiska och juridiska personer som bedriver, eller har för avsikt att bedriva, näringsverksamhet.

4 Medlemskap Till medlem i föreningen antas fysiska och juridiska personer som bedriver, eller har för avsikt att bedriva, näringsverksamhet. 1 STADGAR FÖR GARANTIA EKONOMISK FÖRENING. 1 Firma Föreningens firma är Garantia ekonomisk förening. 2 Ändamål Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att underlätta

Läs mer

Dagordning HSB Brf Luftskeppet ordinarie föreningsstämma , kl 19:00 i Flygledarens föreningslokal på Luftskeppsgatan.

Dagordning HSB Brf Luftskeppet ordinarie föreningsstämma , kl 19:00 i Flygledarens föreningslokal på Luftskeppsgatan. Dagordning HSB Brf Luftskeppet ordinarie föreningsstämma 2015-05-21, kl 19:00 i Flygledarens föreningslokal på Luftskeppsgatan. 1. föreningsstämmans öppnande 2. val av stämmoordförande 3. anmälan av stämmoordförandens

Läs mer

Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Avesta Vatten och Avfall AB Erik Nordén, VD Avesta Vatten och Avfall AB

Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Avesta Vatten och Avfall AB Erik Nordén, VD Avesta Vatten och Avfall AB Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:45 08:50 ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Erik Nordén, VD Siw Karlsson, ekonomichef Avesta

Läs mer

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen )

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen ) Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen 2012-04-21) 1 Ändamål Sveriges Aktiesparares Riksförbund Aktiespararna är en oberoende intresseorganisation för enskilda som sparar eller vill främja sparande

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2012-05-23 1 19 med bilagor Plats: Fritidslokalen, Kämpagränden 21 E, Lund Antal röstberättigade 29 st. varav en med fullmakt.

Läs mer

Tid: Anders Lago håller ett anförande om verksamheten och HSBs framtida visioner.

Tid: Anders Lago håller ett anförande om verksamheten och HSBs framtida visioner. Protokoll fört vid årsstämma med HSB UMEÅ EK FÖR tisdagen den 22 maj 2012 på Umeå Folkets Hus Tid: 18.30 20.35 Stämman inleds med musik framförd av duon Två Förvirrade Pojkar. 1 Öppnande HSB Umeås ordförande

Läs mer

ÅRSMÖTE I BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN MORKULLAN 22 APRIL 2009

ÅRSMÖTE I BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN MORKULLAN 22 APRIL 2009 1(4) ÅRSMÖTE I BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN MORKULLAN 22 APRIL 2009 1 Öppnande av stämman Bostadsrättsföreningen Morkullans ordförande, Marie Carlsson, öppnade stämman. 2 Val av stämmoordförande Till mötesordförande

Läs mer

Stadgar för Östasiatiska föreningen vid Linköpings Universitet

Stadgar för Östasiatiska föreningen vid Linköpings Universitet Stadgar för Östasiatiska föreningen vid Linköpings Universitet (antagna 2012-10-30) 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är Östasiatiska föreningen vid Linköpings Universitet. 2 Föreningens säte 2.1

Läs mer

S T A D G A R. Föreningen Hope in Action

S T A D G A R. Föreningen Hope in Action S T A D G A R för Föreningen Hope in Action Föreningens firma 1 Föreningens firma är Hope in Action. Föreningens säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Herrljunga Kommun i Sverige. Föreningens ändamål

Läs mer

Ombud för Marks kommun: Leif Sternfeldt, Horred. Marks Bostads AB kontor, Kinna

Ombud för Marks kommun: Leif Sternfeldt, Horred. Marks Bostads AB kontor, Kinna Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Plats och tid Marks Bostads AB kontor, Kinna, klockan 13.09 13.20 Beslutande Ombud för Marks kommun: Leif Sternfeldt, Horred Funktionärer, MFAB Bernt Spetz, styrelseordförande

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma i HSB:s brf Kristinebergshöjden nr 245, org.nr

Ordinarie föreningsstämma i HSB:s brf Kristinebergshöjden nr 245, org.nr Ordinarie föreningsstämma i HSB:s brf Kristinebergshöjden nr 245, org.nr 716417 8183. Protokoll: 1 19 Tid: Måndagen den 18 maj 2015, kl. 19.00 Plats: Föreningslokalen i HSB brf Örnar, Love Almqvists väg

Läs mer

PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018

PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018 PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018 Bostadsrättsföreningen Borgmästaren i Skövde. Dag: Onsdagen den 18 april 2018 Plats: Konferensrummet, Skövde Golfklubb Tid: Klockan 18.00 19.30 Paragraf Anteckning Benämning

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Swedesurvey Aktiebolag

Kallelse till årsstämma i Swedesurvey Aktiebolag Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för bolag med statligt ägande 103 33 Stockholm Kallelse till årsstämma i Swedesurvey Aktiebolag Härmed kallas till årsstämma i Swedesurvey Aktiebolag, 556469-2530.

Läs mer

HSBs kod för föreningsstyrning. Styrdokument för HSB-rörelsen antagen av HSBs Riksförbunds stämma 2007

HSBs kod för föreningsstyrning. Styrdokument för HSB-rörelsen antagen av HSBs Riksförbunds stämma 2007 HSBs kod för föreningsstyrning Styrdokument för HSB-rörelsen antagen av HSBs Riksförbunds stämma 2007 Foto: Viktor Gårdsäter, Stockholm: sid 3 (fr.v. 1 och 3), 4, 12, 16, 18, 20, 24 H-E Nygren AB, Stockholm,

Läs mer

Brf Flottiljen. Årsredovisning Foto Lena Malmborg 76

Brf Flottiljen. Årsredovisning Foto Lena Malmborg 76 Brf Flottiljen Årsredovisning 2017 Foto Lena Malmborg 76 Att bo i en bostadsrättsförening vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften

Läs mer

Gamla Byn AB Årsstämma 2013-06-20. Laila Borger (S)

Gamla Byn AB Årsstämma 2013-06-20. Laila Borger (S) Sida 1 Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:40 ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Göran Johansson, ordförande Anders Friberg, kommundirektör Jan Näslund, VD Örjan Bengs, ekonomichef

Läs mer

Stadgar för Leader Linné

Stadgar för Leader Linné Stadgar för Leader Linné 1 Föreningens namn Leader Linné ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Alvesta, med Alvesta, Ljungby, Markaryd, Värnamo, Växjö och Älmhults kommuner som verksamhetsområde,

Läs mer

FÖRSLAG TILL BESLUT OM REGLEMENTE AVSEENDE ARVODEN OCH EKONOMISKA ERSÄTTNINGAR TILL FÖRTROENDEVALDA I HSB ÖSTERGÖTLAND

FÖRSLAG TILL BESLUT OM REGLEMENTE AVSEENDE ARVODEN OCH EKONOMISKA ERSÄTTNINGAR TILL FÖRTROENDEVALDA I HSB ÖSTERGÖTLAND 1 (5) FÖRSLAG TILL BESLUT OM REGLEMENTE AVSEENDE ARVODEN OCH EKONOMISKA ERSÄTTNINGAR TILL FÖRTROENDEVALDA I HSB ÖSTERGÖTLAND Stämman ska besluta om arvoden och andra ekonomiska ersättningar för av stämman

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Svenska rymdaktiebolaget 2018

Kallelse till årsstämma i Svenska rymdaktiebolaget 2018 Kallelse till årsstämma i Svenska rymdaktiebolaget 2018 Härmed kallas till årsstämma i Svenska rymdaktiebolaget, org nr 556166-5836. Tid: Tisdagen den 24 april 2018, kl. 8.30 Plats: Bolagets huvudkontor,

Läs mer

1. Föreningsstämmans öppnande HSB Malmö ek. för:s ordförande llhälsar deltagarna välkomna och förklarar stämman öppnad.

1. Föreningsstämmans öppnande HSB Malmö ek. för:s ordförande llhälsar deltagarna välkomna och förklarar stämman öppnad. Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i HSB Malmö ek. för. lördagen den 24 april 2010 med början kl. 09.00 på Swedbank Stadion i Malmö. 1. Föreningsstämmans öppnande HSB Malmö ek. för:s ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Brf Delfinen Datum 2013-05-28 Ordinarie årsstämma Sidan 1 av 5

Sammanträdesprotokoll Brf Delfinen Datum 2013-05-28 Ordinarie årsstämma Sidan 1 av 5 Ordinarie årsstämma Sidan 1 av 5 Plats och tid: Gemensamhetslokalen, Delfinen, klockan 19.00 Närvarande: Lgh nr: 5, 8, 9, 10, 12, 19, 22, 24, 26, 32, 33, 39, 43, 45, 46, 50, 53, 54, 55, 58, 60, 61, 62,

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 21 maj 2013

HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 21 maj 2013 HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 21 maj 2013 Plats: Forumkyrka n, Serenadvägen 25 1. Öppnande av föreningsstämma Stämman öppnades av föreningens sekreterare

Läs mer

Datum Tid Plats Folkets Hus Göteborg, lokal Ellös. Närvarande Se bilaga närvarolista och röstlängd

Datum Tid Plats Folkets Hus Göteborg, lokal Ellös. Närvarande Se bilaga närvarolista och röstlängd 1(6) PROTOKOLL Datum 2010-05-26 Tid 19.00 21.00 Plats Folkets Hus Göteborg, lokal Ellös Närvarande Se bilaga närvarolista och röstlängd Föreningsstämma, Brf ADA 1 Stämmans öppnande Föreningsstämman öppnades.

Läs mer

Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28.

Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28. Sid 1 Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Forum Östersjön - allmännyttig ideell förening. 2 Föreningens ändamål Föreningens

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma i Mackmyra Svensk Whisky AB den 30 maj 2015

Protokoll fört vid årsstämma i Mackmyra Svensk Whisky AB den 30 maj 2015 1 (6) Protokoll fört vid årsstämma i Mackmyra Svensk Whisky AB den 30 maj 2015 Plats: Gävle Högskola, Gävle Närvarande aktieägare: Enligt bilaga 1 1 Stämmans öppnande Stämman öppnades av Carl Klingberg,

Läs mer

Härmed kallas till årsstämma i SOS Alarm Sverige AB, org.nr

Härmed kallas till årsstämma i SOS Alarm Sverige AB, org.nr SKL Företag AB 118 82 STOCKHOLM Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för bolag med statligt ägande 103 33 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i SOS ALARM

Läs mer

Styrelsens ordförande, Christer Villard, hälsade de närvarande välkomna och förklarade ordinarie bolagsstämma 2015 öppnad.

Styrelsens ordförande, Christer Villard, hälsade de närvarande välkomna och förklarade ordinarie bolagsstämma 2015 öppnad. 1(5) Protokoll fört vid ordinarie bolagsstämma med fullmäktige i Länsförsäkringar Stockholm, org. nr 502002-6265, i Hållbara Havs lokaler, Örlogsvägen 11, Kastellholmen, Stockholm, den 16 april 2015 1

Läs mer

Antagna den 2012-10-04 Uppdaterad 2012-10-10 Reviderad 2012-10-23 Reviderade 2013-06-18

Antagna den 2012-10-04 Uppdaterad 2012-10-10 Reviderad 2012-10-23 Reviderade 2013-06-18 ÖLME FIBER ekonomisk förening STADGAR Antagna den 2012-10-04 Uppdaterad 2012-10-10 Reviderad 2012-10-23 Reviderade 2013-06-18 1 Föreningsnamn Föreningens företagsnamn är ÖLME FIBER ekonomisk förening.

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA

KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA HSB Brf Hammarshus i Malmö Organisationsnummer 746000-5932 KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA Medlemmarna i HSB Brf Hammarshus i Malmö kallas härmed till extra föreningsstämma. Stämman ska ta första beslutet

Läs mer

Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM. Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM

Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM. Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i Fouriertransform Aktiebolag 2014 Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Härmed kallas

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen Rådet för främjande av kommunala analyser

Stadgar för den ideella föreningen Rådet för främjande av kommunala analyser Stadgar för den ideella föreningen Rådet för främjande av kommunala analyser Reviderade 2011-04-26 ÄNDAMÅL 1 Rådet för främjande av kommunala analyser (RKA) är en ideell förening. Föreningen ska tillhandahålla

Läs mer

SMART VILLAGE SWEDEN EKONOMISK FÖRENING

SMART VILLAGE SWEDEN EKONOMISK FÖRENING STADGAR FÖR; SMART VILLAGE SWEDEN EKONOMISK FÖRENING 1 Föreningens firma Föreningens firma är Smart Village Sweden Ekonomisk Förening. 2 Föreningens ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att

Läs mer

STADGAR För Sweden-China Trade Council ek. för. Förslag 060518 Antagna 2006-12-14

STADGAR För Sweden-China Trade Council ek. för. Förslag 060518 Antagna 2006-12-14 STADGAR För Sweden-China Trade Council ek. för. Förslag 060518 Antagna 2006-12-14 1 Firma 2 Säte 3 Ändamål Föreningens firma är Sweden-China Trade Council ekonomisk förening. Styrelsen skall ha sitt säte

Läs mer

Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM. Härmed kallas till årsstämma i Jernhusen AB (publ), 556584-2027.

Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM. Härmed kallas till årsstämma i Jernhusen AB (publ), 556584-2027. Svenska staten Finansdepartementet Enheten statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i Jernhusen AB (publ) 2014 Härmed kallas till årsstämma

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Paradox Interactive AB (publ)

Kallelse till årsstämma i Paradox Interactive AB (publ) Kallelse till årsstämma i Paradox Interactive AB (publ) Aktieägarna i Paradox Interactive AB (publ), 556667-4759, kallas härmed till årsstämma fredagen den 5 maj 2017 kl. 15.00 hos Paradox Interactive,

Läs mer

STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening

STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening antagna vid extra föreningsstämma 2018-05-20. 1 FIRMA Föreningens namn är Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen har till

Läs mer

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdag den 13 februari år 2018 kl. 18.

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdag den 13 februari år 2018 kl. 18. Bostadsrättsförening Vilbergen i Norrköping Sidan 1 av 5 STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Plats: Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdag den 13 februari år 2018 kl. 18.30 1 Föreningsstämmans

Läs mer

Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom att producera förnybar el med solceller för medlemmarnas räkning.

Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom att producera förnybar el med solceller för medlemmarnas räkning. Stadgar antagna 2014-04-28 Stadgar för Zolcell 1:1 Ekonomisk Förening Org. nr: 1 Föreningens namn Föreningens namn är Zolcell 1:1 ekonomisk förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

KIDS FUTURE

KIDS FUTURE STADGAR för KIDS FUTURE Beslutade i Stockholm den 11 maj 2016 1 FIRMA Föreningens firma är Kids Future. 2 ÄNDAMÅL Kids Future är en partipolitiskt och religiöst obunden, ideell förening som bedriver internationellt

Läs mer

Handlingar inför Årsstämma i DUROC AB (publ)

Handlingar inför Årsstämma i DUROC AB (publ) Handlingar inför Årsstämma i DUROC AB (publ) 5 maj 2011 Årsstämma i 5 maj 2011 kl 16.00 i Duroc Machine Tools lokaler på Reprovägen 15 i Täby. Förslag till dagordning 1. Val av ordförande vid stämman.

Läs mer

STADGAR FÖR HSB VIND UMEÅ EKONOMISK FÖRENING

STADGAR FÖR HSB VIND UMEÅ EKONOMISK FÖRENING STADGAR FÖR HSB VIND UMEÅ EKONOMISK FÖRENING 1 FÖRENINGENS FIRMA OCH SÄTE Föreningens firma är HSB Vind Umeå ekonomisk förening. Föreningens styrelse har sitt säte i Umeå, Umeå kommun. 2 ÄNDAMÅL Föreningens

Läs mer

Stadgar för Föreningen Energikontor Sydost Antagna vid Energikontor Sydost konstituerande styrelsemöte den 00 månad 2006.

Stadgar för Föreningen Energikontor Sydost Antagna vid Energikontor Sydost konstituerande styrelsemöte den 00 månad 2006. Stadgar för Föreningen Energikontor Sydost Antagna vid Energikontor Sydost konstituerande styrelsemöte den 00 månad 2006. 1 Firma Föreningens firma är Energikontor Sydost. Föreningen är ideell. 2 Säte

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2010-05-25 1-20 med bilagor Plats: Fritidslokalen Kämpagränden 21 E, Lund Antal röstberättigade 34 st. 1 Öppnandet Stämman

Läs mer

Staffan Halldin och Jan Lundström utsågs att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

Staffan Halldin och Jan Lundström utsågs att jämte ordföranden justera dagens protokoll. Protokoll fört vid årsstämma med aktieägarna i Karo Bio AB (publ), org nr 556309-3359, den 8 maj 2014 i Huddinge. Närvarande aktieägare och övriga deltagare: Enligt förteckning i Bilaga 1. 1 Stämman öppnades

Läs mer

STADGAR för Tor 46 Ekonomisk Förening organisationsnummer

STADGAR för Tor 46 Ekonomisk Förening organisationsnummer STADGAR för Tor 46 Ekonomisk Förening organisationsnummer 769618-5185 1 Namn, säte och ändamål 2 Medlemskap 3 Medlems skyldigheter 4 Insats 5 Medlemsavgift 6 Uteslutning 7 Avgång 8 Styrelse 9 Firmateckning

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Inlandsinnovation AB 2014

Kallelse till årsstämma i Inlandsinnovation AB 2014 Kallelse till årsstämma i Inlandsinnovation AB 2014 Härmed kallas till årsstämma i Inlandsinnovation AB, 556819-2263. Tid: Måndagen den 28 april 2014, kl. 16.00. Registrering från kl. 15.30. Plats: Styrelserummet,

Läs mer

Ovanstående förteckning över närvarande aktieägare godkändes att gälla såsom röstlängd vid stämman.

Ovanstående förteckning över närvarande aktieägare godkändes att gälla såsom röstlängd vid stämman. Protokoll fört vid årsstämma med aktieägaren i Jernhusen AB, org. nr. 556584-2027, i Stockholm den 6 april 2006 Närvarande: Aktier och röster AB Swedcarrier genom Stig Holm 4.000.000 enligt fullmakt Det

Läs mer

Öppnade styrelsens ordförande, Erik Stenfors, dagens stämma.

Öppnade styrelsens ordförande, Erik Stenfors, dagens stämma. Protokoll fört vid årsstämma i Wonderful Times Group AB (publ), 556684-2695, den 23 maj 2012 kl 15.00 i Stockholm Öppnande av stämman och val av ordförande Öppnade styrelsens ordförande, Erik Stenfors,

Läs mer

(Fyra sidor) fört vid ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Tandådalens Fjällhotell Org nr 716412-9475

(Fyra sidor) fört vid ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Tandådalens Fjällhotell Org nr 716412-9475 PROTOKOLL (Fyra sidor) fört vid ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Tandådalens Fjällhotell Org nr 716412-9475 Tid: Tisdagen den 29 november 2011, kl. 18.00-ca 19.00 Plats: Kungsholmen,

Läs mer

S T A D G A R för Göteryd Delary fiber öst ek. för.

S T A D G A R för Göteryd Delary fiber öst ek. för. 1 S T A D G A R för Göteryd Delary fiber öst ek. för. Antagna av föreningens konstituerande stämma 2012-05-15 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Göteryd Delary fiber öst ek. för. 2 ÄNDAMÅL och VERKSAMHET

Läs mer

Bentley User Group Sweden BUS. Föreningsstadgar

Bentley User Group Sweden BUS. Föreningsstadgar Bentley User Group Sweden BUS Föreningsstadgar Stadgar för Bentley User Group Sweden 1. Namn och säte Föreningens namn är Bentley User Group Sweden. Förkortas BUS. Föreningen har sitt säte på föreningsordförandens

Läs mer

Stadgar för Gymnastikförbundet Sydost

Stadgar för Gymnastikförbundet Sydost Stadgar för Gymnastikförbundet Sydost Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Uppgift Gymnastikförbundet Sydost skall, enligt dessa stadgar och Svenska Gymnastikförbundets stadgar, såsom Svenska Gymnastikförbundets

Läs mer

Stadgar för Tynderö Byfiber Ekonomisk Förening

Stadgar för Tynderö Byfiber Ekonomisk Förening Stadgar för Tynderö Byfiber Ekonomisk Förening Antagna vid extra styrelsemöte den 27-11 2014. 1-23 1 Föreningens firma Föreningens namn är Tynderö Byfiber Ekonomisk Förening (TBEK). 2 Föreningens ändamål

Läs mer

Stadgar för Njurförbundet antagna 7 maj 2017

Stadgar för Njurförbundet antagna 7 maj 2017 Stadgar för Njurförbundet antagna 7 maj 2017 1 Förbundets namn Förbundets namn är Njurförbundet. Förbundet är partipolitiskt och religiöst obundet. 2 Medlemskap Medlemmar i förbundet är njursjuka, njurdonatorer,

Läs mer

Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll utsågs Thomas Åkerman och Daniel Rammeskov

Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll utsågs Thomas Åkerman och Daniel Rammeskov Protokoll fört vid årsstämma i Scout Gaming Group AB (publ), org. nr 559119-1316, den 23 maj 2018 Linnégatan 14 i Stockholm, kl. 14.00 14:55 1 Stämman öppnades styrelsens ordförande Rolf Blom. Rolf Blom

Läs mer

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening.

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Antagna av föreningsstämman den 26 april 2017. 1 Firma och säte Föreningen driver sin verksamhet under firma Lund Citysamverkan, ideell förening, och har

Läs mer