Kommunstyrelsen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsen"

Transkript

1 Kommunstyrelsen Plats och tid Hjernet, kl Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 131, 145 Jukka Tekonen, projektledare, 142 Meta Erelöf, Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning, 143 Hans Olsson, pwc, 144 Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Utses att justera Camilla Andersson Larsson (V) Justeringens plats och tid Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer Eva R Stensson Ordförande... Solveig Oscarsson (S) Justerande... Camilla Andersson Larsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Underskrift...:. Solveig Oscarsson (S), ordförande

2 Kommunstyrelsen Ks 128 dnr 300/2013 Förslag till sammanträdesplan för tema-au, kommunstyrelsen samt kommunfullmäktige för år 2014 Kommunsekreteraren har upprättat et förslag till sammanträdesplan för tema-au, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige Tema-au (onsdag em) 19 februari (sportlov) 17 september 19 mars 15 oktober 16 april 19 november 21 maj Kommunstyrelsen (onsdag fm) 19 februari (sportlov) (budgetberedning) 19 mars 17 september 16 april 15 oktober (budgetberedning) 19 november 21 maj Kommunfullmäktige (onsdag kväll) 12 mars 8 oktober 9 april 12 november 14 maj 10 december 11 juni Under kommunstyrelsens behandling av ärendet föreslår ordföranden att datum för kommunstyrelsens och tema-au:s sammanträde i februari ändras då det är sportlov denna vecka. Datum för sammanträdena ändras till den 12 februari. Nytt förslag till sammanträdesplan för kommunstyrelsen och tema-au är därmed enligt nedan. Tema-au (onsdag em) 12 februari 17 september 19 mars 15 oktober 16 april 19 november 21 maj Kommunstyrelsen (onsdag fm) 12 februari (budgetberedning) 19 mars 17 september 16 april 15 oktober (budgetberedning) 19 november 21 maj

3 Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att godkänna sammanträdesplan för kommunstyrelsen och tema-au. att godkänna sammanträdesplan för kommunfullmäktige.

4 Kommunstyrelsen Ks 129 dnr 301/2013 Fastställelse av utdebitering för år 2014 Ordföranden yrkar på att den allmänna kommunalskatten ska vara oförändrad för år 2014, d.v.s. 21,78 kronor. att fastställa utdebiteringen av allmän kommunalskatt för år 2014 till 21,78 kronor.

5 Kommunstyrelsen Ks 130 dnr 302/2013 Kungörelse av kommunfullmäktiges sammanträden 2014 Enligt kommunallagen ska kommunfullmäktige besluta om i vilka tidningar mm som kungörelse till kommunfullmäktige ska ske. Enligt tidigare beslut sker kungörelse av fullmäktiges sammanträden i NA Bergslagsdelen, ETC Örebro, Länsposten, nättidningen 24i Bergslagen samt på Nora kommuns hemsida. att kungöra sammanträdena i NA Bergslagsdelen, ETC Örebro, Länsposten, nättidningen 24i Bergslagen samt på Nora kommuns hemsida och då publicera de viktigaste ärendena.

6 Kommunstyrelsen Ks 131 dnr 303/2013 Förslag till revidering av attestreglemente med tillämpningsanvisningar Ekonomichefen har upprättat ett förslag till attestreglemente med tillämpningsanvisningar. Kommunfullmäktige antog nuvarande attest- och utanordningsreglemente Under kommunstyrelsens behandling av ärendet informerar ekonomichefen att anledningen till revideringen är att anpassa reglementet och tillämpningsanvisningarna till att transaktionerna utförs elektroniskt. Ekonomichefen informerar också om att KPMG har yttrat sig om dokumenten och föreslagit ändringar i reglementet vad gäller nämndens ansvar gentemot förvaltningschefens ansvar. Som en följd av detta föreslås också ändringar i tillämpningsanvisningarna. Ordföranden ställer proposition på reglementet och tillämningsanvisningarna med de ändrar som ekonomichefen framfört och finner att detsamma bifalls. att anta upprättat förslag till revidering av attestreglementet med tillämpningsanvisningar.

7 Kommunstyrelsen Ks 132 dnr 261/2013 Delårsrapport för Nerikes Brandkår Kommunalförbundet Nerikes Brandkår har upprättat en delårsrapport per den 31 juli Kommunalförbundet är en samverkan om gemensam räddningstjänst mellan kommunerna Örebro, Lindesberg, Kumla, Hallsberg, Laxå, Nora, Askersund och Lekeberg. Direktionen för Nerikes Brandkår har behandlat ärendet den 12 september Direktionen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna delårsrapporten. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar Svenerik Nykvist (S) bifall till delårsrapporten. att godkänna delårsrapport per den 31 juli 2013 för Nerikes Brandkår.

8 Kommunstyrelsen Ks 133 dnr 335/2008 Svar på medborgarförslag 7/2008 om allmänt förbud mot fyrverkerier och pyroteknisk utrustning inom kommunen Åse Nyman, Helen Svärd och Katharina Nordmark överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige den 25 februari 2009, 1. Förslagsställarna föreslog: att ett allmänt förbud införs om okontrollerar användande av fyrverkerier och pyroteknisk utrustning. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelen för beredning. Kommunstyrelsen överlämnade därefter förslaget till kommunchefen för beredning. Kommunchefen har överlämnat ett svar på medborgarförslaget. Enligt ordningslagen (1993:1617) har kommunen möjlighet att anta lokala ordningsföreskrifter och i dessa begränsa användandet av pyrotekniska varor geografiskt och tidsmässigt. Detta ger dock inte kommunen möjlighet att meddela ett allmänt förbud som gäller alltid och över hela kommunens yta. Av 3 kap 12 Ordningslagen framgår att föreskrifterna inte får lägga onödigt tvång på allmänheten eller annars göra stora inskränkningar i den enskildes frihet. Närpolisen i Lindesberg ser positivt på särskilda föreskrifter för stadskärnan i Nora. Ett förslag till Allmänna lokala föreskrifter har utarbetats och enligt förslaget har förbud införts för användning av fyrverkerier och pyroteknisk utrustning i Nora stadskärna. Kommunchefen föreslår därmed kommunfullmäktige besluta att anse medborgarförslaget besvarat. att anse medborgarförslaget besvarat.

9 Kommunstyrelsen Ks 134 dnr 350/2012 Svar på medborgarförslag 21/2012 om en park för Parkour/Freerunning Olle Lindheden, med flera, överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige den 21 november 2012, 188. Förslagsställarna föreslog: att en park för Parkour/Freerunning anordnas i skolparken om den eventuellt ska rustas upp. Kommunfullmäktige överlämnade medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade därefter att överlämna förslaget till kultur- och fritidsnämnden att lämna ett förslag till svar. Kultur- och fritidsnämnden har behandlat ärendet den 23 maj 2013, 25. Nämnden har yttrat sig allmänt positivt över förslaget men framhåller dels att frågan behöver utredas ytterligare men också att nämnden inte har rådighet över parkfrågor. Nämnden har därför inte lämnat något förslag till fortsatt hantering. Kommunchefen har därför överlämnat ett förslag till svar på medborgarförslaget. Skolparken eller Anders Wedbergs Park som är det offentliga namnet på parken, har under våren 2013 genomgått en upprustning på så sätt att en större lekplats nyanlagts liksom ett mindre utomhusgym. Om parken kan ge plats åt ytterligare anläggningar såsom Parkour eller Skateboard alternaivt att sådana anläggningar kan ges annan plats bör övervägas i kommunens översiktsplanearbete. att beakta frågan i kommunens översiktsplanearbete samt att därmed anse medborgarförslaget besvarat.

10 Kommunstyrelsen Ks 135 dnr 38/2011 Svar på motion 1/2011 om ungdomars möjlighet till meningsfull fritid Camilla Andersson (V) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige den 16 februari 2011, 1. Motionären föreslog: att kommunen ger föreningarna medel att bedriva verksamhet för tonåringar under fredags- och lördagskvällar att kommunen informerar föreningarna att medel finns att tillgå för verksamhet för ungdomar fredags- och lördagskvällar att kommunen informerar föreningarna om vikten att aktiviteter bedrivs under fredags- och lördagskvällar. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen har därefter överlämnat motionen till kulturoch fritidsnämnden för beredning. Tf avdelningschef har överlämnat ett svar på motionen. Kultur- och fritidsnämnden ger stöd till föreningar som har som syfte att bedriva verksamhets för ungdomar. De flesta är idrottsföreningar med ett stort inslag av ideellt arbetande tränare och föräldrar både på kvällar och helger. Idéer om hur föreningarna vill jobba måste komma från dem själva. Drivkraften hos föreningarna ligger i en önskan att bedriva verksamhet som medlemmarna är intresserad av. Föreningar som drivs av ungdomar och för ungdomar kan få ett mindre bidrag, max kronor, för en aktivitet. Kultur- och fritidsavdelningen har från och med den 1 september 2013 anställt en föreningsassistent som ska bidra till att fånga upp idéer och att utveckla föreningslivet i Nora. Kultur- och fritidsnämnden har behandlat ärendet den 2 september 2013, 36. Nämnden beslutade att överlämna avdelningschefens svar såsom eget yttrande. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar ordföranden på att motionen ska anses besvarad. Camilla Andersson yrkar på att motionen remitteras till barn- och utbildningsnämnden för att ta fram ett förfrågningsunderlag. Ordföranden ställer proposition på Camilla Anderssons yrkande och finner att detsamma avslås.

11 Kommunstyrelsen Därefter ställer ordföranden proposition på sitt eget yrkande och finner att detsamma bifalls. att anse motionen besvarad.

12 Kommunstyrelsen Ks 136 dnr 288/2012 Svar på motion 15/2012 om hund- och katthållning i Nora kommun Stefan Bååth (NP) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige den 26 september 2012, 143. Motionären föreslog: att de allmänna ordningsföreskrifterna om hund- och katthållning arbetas om för att bli mer lättbegripliga. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen har därefter överlämnat motionen till kommunchefen för beredning. Kommunchefen har överlämnat ett svar på motionen. Ett förslag till revidering av Allmänna lokala föreskrifter har tagits fram som tagit hänsyn till förändringar enligt motionärens förslag. Kommunchefen föreslår därför kommunfullmäktige besluta att anse motionen besvarad. att anse motionen besvarad.

13 Kommunstyrelsen Ks 137 dnr 14/2013 Svar på motion 2/2013 om arkitekttävling om En modern Bergsmansby Karl-Holger Sjöberg och Jan Rylander (båda NP) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige den 13 mars 2013, 2. Motionärerna föreslog: att man utlyser en arkitekttävling där arkitekten erhåller friheten att ta fram underlag med följande motto En modern Bergsmansby. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen har därefter överlämnat motionen till Bergslagens Miljö- och Byggnämnd för beredning. Bergslagens Miljö- och Byggnämnd har behandlat ärendet den 30 maj 2013, 104, och allmänt beskrivit hur arkitekttävlingar kan organiseras men utan att lämna något förslag till fortsatt hantering av frågan. Kommunchefen har därefter överlämnat ett svar på motionen. Kommunchefen har rådfrågat före detta stadsarkitekten som menar att ett lämpligare instrument kan vara markanvisningstävling då det inte är klart att det är kommunens självs som ska exploatera fastigheten. I en markanvisningstävling bjuder man in byggföretag som i sin tur får anlita arkitekter för att beskriva hur man vill gestalta området och hur man ser på bland annat ekonomin i projektet. Det företag som bäst uppfyller villkoren får möjlighet att köpa området och genomföra projektet. Först bör man dock sondera om det finns intresse för en markanvisningstävling bland byggföretagen. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar ordföranden på att kommunfullmäktige ska höra efter hos Norabostäder AB att undersöka intresset för en markanvisningstävling. Ordföranden ställer proposition på sitt eget förslag och finner att detsamma bifalls. att höra efter hos Norabostäder AB om att undersöka intresset för en markanvisningstävling samt att därmed anse motionen besvarad.

14 Kommunstyrelsen Ks 138 dnr 70/2013 Svar på motion 4/2013 om inköp av hjärtstartare Christer Häggqvist (M) och Enar Moberg (S) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige den 13 mars 2013, 4. Motionärerna föreslog: att Nora kommun snarast köper en hjärtstartare till varje våning på äldreboendena Hagby ängar och Tullbackagården att kommunen utreder vilka andra kommunala verksamheter som behöver startare samt att kommunen via sin hemsida informerar invånarna om var det finns hjärtstartare. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen har därefter beslutat att överlämna motionen till socialnämnden för beredning. Socialchefen har överlämnat ett svar på motionen. Socialchefen anser att det finns behov av hjärtstartare på äldreboendena Hagby ängar och Tullbackagården. Motionärerna anser att det ska finnas en hjärtstartare på varje avdelning på de båda boendena vilket innebär 13 hjärtstartare. Socialchefen föreslår dock att tre hjärtstartare köps in och att en utvärdering sker efter två år. utvärderingen ska visa om det täcker behovet eller inte. En hjärtstartare kostar kronor att köpa in. Det innebär att kronor ska läggas in i investeringsbudgeten för Socialchefen samtycker med motionärerna om att information ska finnas på hemsidan om var hjärtstartarna finns. Socialförvaltningen har undersökt andra kommunala verksamheters behov av hjärtstartare. Det finns redan en på kultur- och fritidsavdelningen och en i simhallen. Förvaltningen har inte uppfattat att det finns något övrigt behov av hjärtstartare för tillfället. Socialnämnden har behandlat ärendet den 12 september 2013, 62. Nämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att anse motionen besvarad. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar ordföranden att kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att socialnämnden köper tre hjärtstartare och att det ska framgå på kommunens hemsida var hjärtstartarna finns.

15 Kommunstyrelsen Johan Lundkvist (NP) yrkar på att hjärtstartarna ska registreras i Hjärtstartarregistret. Ordföranden ställer proposition på socialnämndens förslag och finner att detsamma bifalls. Därefter ställer ordföranden proposition på tilläggsyrkandena och finner att desamma bifalls. att socialnämnden köper tre hjärtstartare att det ska finnas information på hemsidan var kommunens hjärtstartare finns att hjärtstartarna registreras i Hjärtstartarregistret samt att därmed anse motionen besvarad.

16 Kommunstyrelsen Ks 139 dnr 76/2013 Förslag till direktiv för Miljöplan för Nora kommun Kommunfullmäktige beslutade den 13 mars 2013, 8, att tillsätta en tillfällig fullmäktigeberedning för att ta fram direktiv för en miljöplan för Nora kommun. Beredningen består av en representant från varje parti som är representerat i fullmäktige. Gruppen har haft sammanträde vid sju tillfällen och man har också genomfört en medborgardialog. Gruppen har också varit i kontakt med andra kommuner som har tagit fram fungerande miljöplaner. Förslaget till direktiv ska behandlas av kommunstyrelsen för att sedan föras till kommunfullmäktige för beslut. Därefter ska Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning arbeta fram ett förslag till miljöplan utifrån direktiven. Enligt beredningen måste medel tilldelas Bergslagens Miljö- och Byggnämnd eftersom arbetet med miljöplan inte ryms i BMB:s budget. Beredningen erbjuder sig att vara referensgrupp till den tjänstemannagrupp som får uppdraget att ta fram miljöplanen. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet föreslår ordföranden att kommunfullmäktige antar direktiven för Miljöplan för Nora kommun och att miljöplanearbetet ska genomföras i samverkan med arbetet om ny översiktsplan för Nora kommun. Dessutom ska finansieringen av arbetet med miljöplan beaktas i arbetet med budget för år att anta förslag till direktiv för Miljöplan för Nora kommun att miljöplanearbetet ska genomföras i samverkan med arbetet om ny översiktsplan samt att finansieringen ska beaktas i arbetet med budget för år 2014.

17 Kommunstyrelsen Ks 140 dnr 249/2013 Revidering av Risk- och sårbarhetsanalys, Nora kommun En risk- och sårbarhetsanalys har tagits fram i samarbete mellan bland annat Nora kommun, Bergslagens Kommunalteknik, Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning, landstinget, Svenska kyrkan i Nora, företag i Nora och polisen. Säkerhetskoordinatorn vid Nerikes Brandkår, som också är gemensam säkerhetssamordnare för de fyra kommunerna i norra länsdelen, har därefter sammanställt risk- och sårbarhetsanalysen. Kraven på kommunerna ökar hela tiden vad gäller förmågan att förebygga och hantera kriser. Även allmänhetens förväntningar på kommunerna ökar. Samtidigt ökar påfrestningarna på samhället bland annat beroende på klimatförändringarna. Risk- och sårbarhetsanalysen ska vara ett hjälpmedel för de som arbetar i kommunen och för dem som kommunen samarbetarer med för att förebygga och hantera kriser av olika slag. Analysen är inte heltäckande och ska hållas levande och kompletteras när behov finns. En revidering har gjorts av analysen där bland annat en riskmatris tagits fram som visar en riskvärdering för Nora kommun. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar Svenerik Nykvist (S) bifall till förslaget. att anta reviderat förslag till risk- och sårbarhetsanalys för Nora kommun.

18 Kommunstyrelsen Ks 141 dnr 304/2013 Valnämndens förslag till ändring av valdistriktens namn Valnämnden beslutade den 3 oktober 2013, 5, att föreslå kommunfullmäktige besluta att byta namn på de centrala valdistrikten. Förslaget innebär att distriktet Järntorget Västra, , byter namn till Esstorp och att distriktet Järntorget Östra, , byter namn till Dalsta. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar Kjell Arvidsson (KD) bifall till förslaget. att valdistriktet Järntorget Västra, , byter namn till Esstorp samt att valdistriktet Järntorget Östra, , byter namn till Dalsta.

19 Kommunstyrelsen Ks 142 dnr 305/2013 Information om arbetet med LOV Kommunfullmäktige beslutade den 29 februari 2013, 19, bland annat att uppdra till socialnämnden att lägga ut servicetjänster inom hemtjänsten på entreprenad och att det ska genomföras genom LOV, Lagen om valfrihet. En projektledare har anställts för att arbeta med detta och vid dagen sammanträde informerar han kommunstyrelsen om hur arbetet går. Tidplanen är att ett förslag ska behandlas på socialnämnden i december månad Ordföranden tackar för informationen.

20 Kommunstyrelsen Ks 143 dnr 206/2013 Förslag till yttrande över Länsstyrelsens remiss Vindkraft i Örebro län Vägledning kring etablering Förvaltningschefen vid Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning, BMB, har överlämnat ett förslag till yttrande över Länsstyrelsens remiss. Remissen har skickats ut till länets kommuner och de fyra kommunerna inom KNÖL har gett BMB i uppdrag att yttra sig över remissen. Syftet med vägledningen är att i första hand vara ett stöd för länets kommuner vid planering och prövning. Den är också skriven för verksamhetsutövare som står inför att ansöka om tillstånd för vindkraft eftersom verksamhetsutövarna så långt det är möjligt förväntas undvika allvarliga intressekonflikter vid tillståndsansökningar och etableringsutredningar. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet framför Helena Vilhelmsson (C) att hon vill ha en redovisning från Bergslagen Miljö- och Byggförvaltning av arbetet med deras uppdrag att ta fram en vindbruksplan. Ordföranden föreslår att kommunstyrelsen avstår från att yttra sig i ärendet. Kommunstyrelsen beslutar att avstå från att yttra sig över Länsstyrelsens remiss Vindkraft i Örebro län Vägledning kring etablering.

21 Kommunstyrelsen Ks 144 dnr 266/2013 Redovisning av utredning om Nora Rådhus AB Kommunstyrelsen beslutade den 18 september 2013, 114, att ge kommunchefen i uppdrag att utreda möjligheten att omstrukturera Nora kommunkoncern till en struktur där Nora kommun direkt äger Norabostäder AB och Nora Fastigheter AB samt att Nora Rådhus antingen likvideras, snabbavvecklas eller behålls för annan användning. I uppdraget ingick också att utreda eventuella konsekvenser av detta. Kommunchefen har tagit hjälp av bolagens revisor vid PWC. Revisorn konstaterar preliminärt att det är möjligt att förändra bolagsstrukturen på beskrivet sätt utan direkta ekonomiska effekter. Revisorn framhåller dock att det är viktigt att man innan man bestämmer sig för en omstrukturering gör klart för sig hur ägarstyrningen ska gå till och vilket organ som svarar för uppsiktsplikten över bolagen. Om man väljer att inte behålla moderbolaget kan det, enligt revisorn, vara fördelaktigt att sälja, d.v.s. snabbavveckla bolaget. Om man väljer att behålla bolaget för senare användning måste bolagsordningen ändras och fullmäktige måste utse en styrelse som består av minst en ledamot och en suppleant. Ordföranden tackar för informationen.

22 Kommunstyrelsen Ks 145 dnr 130/2013 Ekonomisk rapport, september 2013 Ekonomiavdelningen har ställt samman en ekonomisk rapport för september månad Kommunfullmäktige beslutade den 12 december 2012, 241, bland annat om budget för år Enligt den ekonomiska rapporten för den sista september bedöms resultatet för helåret 2013 bli 8,0 miljoner kronor vilket innebär 6,7 miljoner kronor bättre än det budgeterade resultatet på 1,3 miljoner kronor. Anledningen till det förbättrade resultatet beror bland annat på återbetalning av premier för grupplivförsäkring samt förbättrad skatteprognos. Kommunstyrelsen beslutar att godkänna redovisningen.

23 Kommunstyrelsen Ks 146 Delgivningar Utdrag ur Bergslagens Kommunaltekniks protokoll från direktionsmöte den 20 september 2013, 74 om vattenförsörjning på längre sikt för Nora kommun reservvattenledning Lindesberg-Nora. (dnr 272/2009) Socialnämndens beslut den 12 september 2013, 63, om förslag till arbete med FN:s barnkonvention. (dnr 212/2012) Utdrag ur Lindesbergs kommuns fullmäktigeprotokoll den 17 september 2013, 106 om revidering av avtal för gemensam överförmyndarverksamhet. (dnr 212/2013 ) Minnesanteckningar från Bygderådets möte den 24 september (dnr 281/2013) Protokoll från Nerikes Brandkårs direktionsmöte den 12 september För kännedom: Delårsbokslut för Bergslagens Kommunal teknik för perioden januari-juni Protokoll från Bergslagens Kommunaltekniks direktions möte den 20 september Utdrag ur Bergslagens Kommunaltekniks protokoll från direktionsmöte den 20 september 2013, 52, prognos med utfall t.o.m. den 31 augusti ,07. Protokoll och utdrag från Bergslagens Miljö- och Byggnämnds sammanträde den 26 september Kommunstyrelsen beslutar att godkänna redovisningen.

24 Kommunstyrelsen Ks 147 Delegationsbeslut ,07,14. Kommunstyrelsens ordförande Återbesättningsoch nyanställningsprövningar. (dnr 15/2013) , 14. Kommunstyrelsens ordförande Slutrapporter för investeringar. (dnr 43/2013) Kommunstyrelsen beslutar att lägga delegationsärendena till handlingarna.

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-11-13 162 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-11-13 kl 18.00-20.10 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Björn Hagberg (opol), ordförande revisionen Jan Norlund,

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013-04-17 57 Plats och tid Hjernet, 2013-04-17 kl 8.30-11.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 52, 60 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-11-24 205 Plats och tid Nora Stadshotell 2010-11-24 kl 18.00-19.00 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-05-15 61 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-05-15 kl 18.00-20.20 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsberg, vice ordförande, Norabostäder AB, Nora

Läs mer

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-05-04 43 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-05-04 kl 18.00-19.55 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rickard Simonsson, tf direktör Örebro läns landsting,

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Sammanträdesdatum Nora Stadshotell, kl Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Sammanträdesdatum Nora Stadshotell, kl Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare NORA KOMMUN SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 2016-10-12 90 Plats och tid Beslutande Nora Stadshotell, 2016-10-12 kl 14.20-15.10 enligt bifogad närvarolista. Ovriga deltagande Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson,

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-11-10 197 Plats och tid Hjernet, 2010-11-10 kl 08.30-09.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Gunnar Berglund, BKT, 171-172 Karl-Holger Sjöberg, förslagsställare,

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-11-27 259 Plats och tid Hjernet, 2012-11-27 kl 13.00-15.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB och Nora Utveckling AB, 221

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2010-06-14 126 Plats och tid Räddningscentralen, 2010-06-14 kl 08.00-09.50 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2013-05-21 11 Plats och tid DHR:s lokal, Rådmansgatan 9, 2013-05-21 kl. 15.00-17.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britt Spiik, DHR Birgitta Wahlund, SRF Bertil Nilsson,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2013-09-17 14 Plats och tid Hjernet, 2013-09-17 kl. 10.00-11.40 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 47 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-11-01, kl 13.15-16.15 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande, jäv 45 Irene Gustavsson (S) ordf 45 Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-05 55 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-10-05, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Plats och tid Hjernet, 2013-05-21 kl. 10.00-11.25 Beslutande Övriga deltagande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-03-13 1

Kommunfullmäktige 2013-03-13 1 Kommunfullmäktige 2013-03-13 1 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-03-13 kl 18.00-20.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsmark, Omställning Sverige Hela Sverige ska leva

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2012-03-27 1 Plats och tid Hjernet, 2012-03-27 kl. 10.00-12.00 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum 2017-04-05 32 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2017-04-05 kl 8.30-11.45 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Sara Norberg, PA-specialist 31 Peter Warman, ekonomichef, 29-30,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-03-30 17 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-03-30 kl 18.00-20.45 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-02-15 1 Plats och tid Hjernet, 2012-02-15 kl 8.30-12.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Joakim Skoglund, näringslivschef, 4 Håkan Ceder, turistchef, 12 Lars-Göran

Läs mer

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2009-02-04 1 Plats och tid Hjernet, 2009-02-04 kl 09.00-11.30 Beslutande 12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-11-24 230 Plats och tid Hjernet, 2010-11-24 kl 08.30-12.00 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rolf Nielsen, kultur- och fritidschef, 173, 175 Lars-Göran Gawelin,

Läs mer

Bibliotekets sammanträdesrum, , kl

Bibliotekets sammanträdesrum, , kl Sammantradesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2013-09-02 36 Plats och tid Besl utande Bibliotekets sammanträdesrum, 2013-09-02, kl 13.00-16.45 Enar Moberg (S), ordförande Hans Knutsson (S) ers Monica Sundberg

Läs mer

Susanne Kurtson, kultur- och fritidschef Jan Noriund, kommunchef

Susanne Kurtson, kultur- och fritidschef Jan Noriund, kommunchef SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 84 Plats och tid Beslutande Hjernet, kl 0.002.00 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Susanne Kurtson, kultur och fritidschef Jan Noriund, kommunchef Utses

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-02-22 1 Plats och tid Hjernet, 2011-02-22 kl 9.00-10.45 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset kl

Sammanträdesdatum Tingshuset kl Sammanträdesdatum 2015-04-08 31 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2015-04-08 kl 8.30-10.30 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Anders Bro, Stiftelsen Cesam Mona Hedfeldt, Region Örebro län

Läs mer

Bengt Nilsson (FP) och David Stansvik (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bengt Nilsson (FP) och David Stansvik (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-06-15 81 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-15 kl 18.00-20.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Ulf Gejhammar, Gejhammar Management AB, 87 Jan Norlund,

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2009-06-10 121 Plats och tid Hjernet, 2009-06-10 kl 08.30-10.20 Beslutande Enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Håkan Ceder, turistchef, 108 Linnéa Hedkvist, folkhälsostrateg,

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 30 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 15 juni 2010, kl 10.30-11.15. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eleonore Karlsson (S) tj ers för Pia Ahlström (S) Eva Overgaard (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-10-05 185 Plats och tid Hjernet, 2011-10-05 kl 08.30-11.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Thomas Jansson, controller, 154 Håkan Kangert, Gyttorps Ridklubb,

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2004-01-21 Beslutsärenden KS 1 Internbudget 2004 2 Optionsavtal, Trivselhus AB 3 Markanvändning, Grindvaktaren 8 och 9 4 Riktlinjer för anställda i Vårgårda kommun vid hantering av IT-system

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2013-06-18 54 Plats och tid Hjernet, 2013-06-18 kl 14.00-16.15 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Ulla Karlsson (S), 43-50, 52-53 Håkan Boman (S)

Läs mer

Tingshuset, kl

Tingshuset, kl SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Samhällsbyggnadsutskottet 2016-04-06 11 Plats och tid Tingshuset, 2016-04-06 kl 13.00-15.50 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Ovriga deltagande Ulf Smedberg, Nerikes brandkår,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-08-23 53 Plats och tid Hjernet, 2011-08-23 kl 13.00 14.25 Beslutande Övriga deltagande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Britt

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014 10 06 1 (9) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa måndagen den 6 oktober 2014 klockan 13.00 14.

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014 10 06 1 (9) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa måndagen den 6 oktober 2014 klockan 13.00 14. Kommunstyrelsen 2014 10 06 1 (9) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa måndagen den 6 oktober 2014 klockan 13.00 14.50 Beslutande: Pia Tingvall (C), ordförande Björn Hoflund (M) Göran Lindgren (M) Claes

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-04-12 28 Plats och tid Hjernet, 2011-04-12 kl 13:00-14:00 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2013-09-17 17 Plats och tid Tullbackagården, 2013-09-17 kl. 15.00-17.20 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britt Spiik, DHR Birgitta Wahlund, SRF Ulla Karlsson, Ks Eva Stenqvist,

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset, kl Hjernet, kl

Sammanträdesdatum Tingshuset, kl Hjernet, kl 2015-10-07 100 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Tingshuset, 2015-10-07 kl 8.30-11.30 Hjernet, kl 13.00-14.20 enligt bifogad närvarolista. Eva Henebäck, VD NBAB, NFAB, 82,88 Leif Johansson, fastighetschef,

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-01-18 1 Plats och tid Hjernet, 2011-01-18 kl 13.00-15.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2009-05-06 75 Plats och tid Hjernet, 2009-05-06 kl 09.00-11.30 Beslutande 12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Kerstin Folkesson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Beslutande: Stadshuset Ängelholm, sammanträdesrum 429, onsdagen den 4 mars 2009 klockan 08.30-10.55 Åsa Herbst (M), ordförande Lennart Engström (KD) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-10-24 170 Plats och tid Hjernet, 2012-10-24 kl 8.30-12.55 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Christina Hellström, bibliekarie, 145 Kerstin Folkesson, personalchef,

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober (3)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober (3) PFILIPSTADS KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober 2015 1 (3) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-12.30 Ajournering kl. 10.28-10.47, 12.00-12.05 Beslutande: Observatörer:

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-05-04 78 Plats och tid Hjernet, 2011-05-04 kl 08.30-11.50 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 74, 81 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(19)

Sammanträdesprotokoll 1(19) Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, onsdagen den 26 november 2014, 09.00-11.15. ande Övriga närvarande Kent Persson (V), ordförande, Åsa Eriksson (S), vice ordförande,

Läs mer

Riktlinje för beredning av motioner och medborgarförslag

Riktlinje för beredning av motioner och medborgarförslag Datum 2018-01-02 Ärendenr 2017-348.000 Riktlinje för beredning av motioner och medborgarförslag Antagen av kommunfullmäktige 2018-02-26, 8 Tibro kommun 543 80 TIBRO www.tibro.se kommun@tibro.se Växel:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Bengt Andersson, socialchef 74. Kommunkontoret 2013-12-11 ANSLAG/BEVIS

Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Bengt Andersson, socialchef 74. Kommunkontoret 2013-12-11 ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.10, 19.25-20.20. 1 (9) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Bengt Andersson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 6 september 2000, klockan 17.00-18.50. Beslutande Dan-Åke Moberg Leif Grahn Annica Eriksson Göran Larsson Sven-Ove Cederstrand Lars-Åke Kjellman Marianne

Läs mer

Bibliotekets sammanträdesrum, 2014-09-08, Kl13.00-16.00

Bibliotekets sammanträdesrum, 2014-09-08, Kl13.00-16.00 Kultur- och fritidsnämnden 2014-09-08 47 Plats och tid Beslutande Bibliotekets sammanträdesrum, 2014-09-08, Kl13.00-16.00 Enar Moberg (S), ordförande Monica Sundberg (S) Tommy Botström (S) Gunilla Österberg

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-04-18 52 Plats och tid Hjernet, 2012-04-18 kl 8.30-11.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 47 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Sammanträdesdatum Räddnings- och säkerhetsnämnden

Sammanträdesdatum Räddnings- och säkerhetsnämnden Plats och tid Brandstationen Lindesberg, kl. 15:00-17:10 ande Jonas Kleber (C), ordf. Gert Rydelius (C), ersättare för Agneta Nilsdotter (-) Farhan Kadir (C) Gunnar Nilsson (M) Jan Marne (M) Göran Gustavsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2019-10-02 81 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2019-10-02 kl 8.30-11.15 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Peter Warrnan, ekonomichef, 66 Eva Stensson,

Läs mer

Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD)

Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD) Sida 1 () Plats och tid Kommunhuset den 13 mars 2018 kl. 13.00 15.30 ande Anders Johansson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid 18.30-20.05 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, tillförordnad

Läs mer

Tingshuset, kl Isabell Landström, kommundirektör Eva Stensson, kommunsekreterare. Camilla Andersson Larsson (V)

Tingshuset, kl Isabell Landström, kommundirektör Eva Stensson, kommunsekreterare. Camilla Andersson Larsson (V) SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 2018-04-11 32 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2018-04-11 kl 8.30-12.10 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Isabell Landström, kommundirektör Eva Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Socialnämnden 2013-09-12 67

Socialnämnden 2013-09-12 67 Socialnämnden 2013-09-12 67 Plats och tid Hjernet, 2013-09-12 kl. 14:00-16:25 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Ulla Karlsson (S) Håkan Boman (S) Jan-Åke Wildhammar

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Folkets hus i Torsås, 2017-11-28, 17.00 17.30 Beslutande Henrik Nilsson Bokor, S ordförande Roland Swedestam, S Susanne Rosén, S Roger Isberg,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-06-12 82

Kommunfullmäktige 2013-06-12 82 Kommunfullmäktige 2013-06-12 82 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-06-12 kl 18.00-19.40 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Björn Hagberg, ordföranden i revisionen, 77 Jan Norlund,

Läs mer

...~. Å. /~-~~ ~ C mp Andersson La,sson (V) SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. NaRA KOMMUN. Barn- och ungdomsutskottet

...~. Å. /~-~~ ~ C mp Andersson La,sson (V) SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. NaRA KOMMUN. Barn- och ungdomsutskottet NaRA KOMMUN SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 Plats och tid Tingshuset, 2015-02-03 kl. 08.30-11.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Håkan Gibson, ekonom, 1 Helena Vilhelmsson, oppositionsråd,

Läs mer

Tingshuset 2015-05-0613.00-16.45

Tingshuset 2015-05-0613.00-16.45 Samhällsbyggnadsutskottet 2015-05-06 45 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2015-05-0613.00-16.45 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Linnea Hedkvist, folkhälsostrateg, 40-41 Eva Jonsson, förbundschef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2007-12-19 135 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.30 Beslutande Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie Nyberg

Läs mer

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.00 15.20 16.00 16.30 Beslutande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Helena Magnusson-Svensson (S), Lindesbergs

Läs mer

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S)

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S) - Plats och tid Fagerudd, Enköping, kl 10:00 12:30 Beslutande Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 11 september 1996 klockan 17.00-17.40 Beslutande Annica Eriksson, ordf Björn Eriksson, tjg ers Marianne Arvidsson Sofia Jonsson, tjg ers Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 09.00-11.20 1 (14) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2003-12-02 1 (22) Plats och tid Rådsalen, Rådhuset, Askersund, 2003-12-02 kl. 14.00-15.30. Beslutande Bo Trygg (s), ordförande Per Eriksson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S)

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S) Kommunstyrelsen 16 december 2015 1(10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.50 Ajournering kl. 13.32-13.34, 14.45-15.10, 16.25-16.43 Beslutande: Per Gruvberger (S) ordf Christer

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2013-05-23 22 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2013-05-23, kl 13.00-15.45 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Monica Sundberg (S) Hans Knutsson (S) ers Tommy Botström

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är omedelbart justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är omedelbart justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(6) Plats och tid Tjädern sammanträdesrum, kommunkontoret kl 09.00 15.00. Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Jan-Olov Jonsson, V Martine Eng, S, ordförande Henny Möhlnhoff Lindkvist, S Ida Nilsson.

Läs mer

NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden

NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2009-08-27 Plats och tid Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.30, 11.30-11.50, 13.00-15.30 Beslutande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören

Läs mer

Hjernet, kl Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB, 104 Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Hjernet, kl Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB, 104 Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammantra.desdatum 2014-06-04 126 Plats och tid Beslutande Hjernet, 2014-06-04 kl 8.30-11.50 enligt bifogad närvarolista. Ovriga deltagande Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB,

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-11-25 156 Plats och tid Nora Stadshotell, 2009-11-25 kl 19.00-20.45 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Tingshuset, kl

Tingshuset, kl SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammantradesdatum Samhällsbyggnadsutskottet 2016-03-09 7 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2016-03-09 kl 13.00-14.15 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Bram Corthals,

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2012-02-29 1 Plats och tid Nora Stadshotell, 2012-02-29 kl 18.00-22.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2005-12-19 1 (10) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2005-12-19 kl. 19.00-19.10. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson Fritids- och kulturnämnden 2014-11-18 Plats och tid Robothistoriska muséet 13.15 15.30 mötet ajournerades 14.39 14.45 Beslutande Övriga deltagare Lena Träff (S) Stefan Carlsson (S) Jan-Erik Jansson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 5 april 2006, klockan 17.00 18.05 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Torbjörn Ahlin (c) Annica Eriksson (s) Per Holm (kd) Lisbet Björklund (s), tjg ers Kerstin

Läs mer

Nora Stadshotell, 2011-11-30 kl 18.00-19.20

Nora Stadshotell, 2011-11-30 kl 18.00-19.20 Kommunfullmäktige 2011-11-30 203 Plats och tid Beslutande Nora Stadshotell, 2011-11-30 kl 18.00-19.20 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Mona Forsberg, socialchef, 168 Jan Norlund, kommunchef

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-25 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Kerstin Bergström

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Lena Engdahl Stefan Hellman

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Lena Engdahl Stefan Hellman Nr 4 Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 15 augusti 2007, klockan 11.20-11.55 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken, v. ordf. (s) Anette

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-12-11 1(10) Plats och tid Kommunhuset, klockan 10.00-12.20 ande Tjänstgörande ersättare Kent Lagrell (M) ordförande Stig Ottosson (M) Maj-Britt Dahlborg (S) Helena Larsson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2014-06-17 10 Plats och tid Hjernet, 2014-06-17 kl. 10.00-12.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Lena Berglind, SPF Anne-Marie

Läs mer