HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1"

Transkript

1 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Ove Klingstedt, s Ingela Gustafsson, m Eva Didriksson, s Lars Nilsson, c Agneta Goth, v Lennart Eklund, c Tommy Einarsson, v Claes Jonsson, kd Göran Lundberg, s, ersättare för Tommy Rälg, s Mats Rudén, kd, ersättare för Annica Eek, kd Övriga deltagande Anders Jansson, barn- och utbildningschef Lena Carlsson, nämndsekreterare Jane Andersson, bitr. förvaltningschef Utses att justera Pär Edgren Underskrifter Paragrafer Sekreterare Ordförande Justerande. Lena Carlsson. Gunilla Abrahamsson. Pär Edgren ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats av protokollet Underskrift Barn- och utbildningskontoret. Lena Carlsson

2 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Rektorer och förskolechefer 37 1/ IT-plan för barnomsorg och skola i Hultsfreds kommun IT-gruppen har tagit fram ett utkast till IT-plan för barn- och utbildningsnämndens verksamheter beslutade , 4, att förslaget till ITplan skulle gå ut till samtliga skolor och förskolor på remiss och att så småningom väva in IT-planen som en del i skolplanen för Hultsfreds kommun. Två svar inkom på remissomgången. Kommunfullmäktige antog , 109, skolplan för Hultsfreds kommun. IT-planen ska bifogas som en bilaga till skolplanen. Kommunfullmäktige beslutade , 91, att ge IT-ledningsgruppen i uppdrag att fördela ut kostnaderna på de olika förvaltningarna samt att undersöka möjligheterna att lägga ut delar av IT-verksamheten på entreprenad. Vid barnoch utbildningsnämndens sammanträde presenterade kanslichef Magnus Blomberg tänkbara modeller för fördelning av kostnaderna. Idag finns ingen koppling mellan resurser och utökning av antalet datorer. Vid nämndens sammanträde , 18, beslutar barn- och utbildningsnämnden att lägga in förändringarna i tidigare liggande förslag till ITplan för barnomsorg och skola i Hultsfred kommun. Vid nämndens sammanträde , 28, beslutar barn- och utbildningsnämnden ge Anders Jansson i uppdrag att titta närmare på miljöaspekten vid datoranvändning och vid inköp av ny datorutrustning, för att ta med något om det i IT-planen. Vidare ger nämnden Anders Jansson i uppdrag att ändra några skrivningar enligt nämndens beslut under rubriken Teknisk plan i ITplanen. beslutar att låta IT-avdelningen titta på det reviderade förslaget till IT-plan och att ta upp IT-planen på nytt vid nämndens sammanträde den 16 maj IT-avdelningen har lämnat ett yttrande över förslaget till IT-plan s presidium samt Göran Lundberg och Anders Jansson har haft ett sammanträffande med IT-avdelningen där ITplanen diskuterats. Man enades om att reglera drift, underhåll och reinvestering i en separat överenskommelse och lyfta ut de delarna ur IT-planen.

3 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3 Reviderat förslag till IT-plan IT-avdelningens yttrande Arbetsutskottet 35/2001. beslutar ändra skrivningen under rubriken Arbetsmiljöaspekter i förslaget till IT-plan enligt IT-avdelningens förslag utom i punkten om kablar där lydelsen Alla sladdar ska samlas i särskilda sladdhållare (jordplint) kvarstår. Under rubriken Teknisk plan ändras skrivningen för drift, underhåll och reinvestering till lydelsen Regleras i separat överenskommelse med ITavdelningen enligt gängse kommunala beslut. Med de ändringarna beslutar barn- och utbildningsnämnden att anta IT-planen för barnomsorg och skola i Hultsfreds kommun.

4 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4 Musikledare Per-Arne Lagerbäck Skolkamrer Thomas Hjelm 38 20/ Budgetäskande från musikskolan gällande minskade intäktskrav då kompanjonlärarundervisning införs i hela kommunen. Musikledare Per-Arne Lagerbäck har inkommit med en skrivelse med ett önskemål att kunna erbjuda kompanjonlärarundervisning i hela kommunen. Kompanjonlärarundervisning innebär att klassläraren i åk 2 får arbeta tillsammans med en lärare från musikskolan. Idag erbjuds det i kommunens norra del. Då kompanjonlärarundervisning införs i hela kommunen förlorar musikskolan intäkter för 13 timmar och Per-Arne Lagerbäck föreslår att nämnden tar hänsyn till detta och låter musikskolan få avräkna intäktskravet för 13 lektionstimmar. Arbetsutskottet ger Anders Jansson i uppdrag att ta fram kostnaderna för minskade intäkter motsvarande 13 lektionstimmar till nämndens sammanträde. Vid nämndens sammanträde lämnar Anders Jansson uppgiften att 13 lektionstimmar motsvarar ca kronor. beslutar , 30, att återremittera ärendet för ytterligare beredning. Per-Arne Lagerbäcks skrivelse Arbetsutskottet 36/2001. beviljar musikskolan kronor som minskat intäktskrav 2001 inom egen budgetram då kompanjonlärar-undervisning införs i hela kommunen. För 2002 och framåt hänvisas till sedvanligt äskandeförfarande.

5 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5 Musikledare Per-Arne Lagerbäck Rektor Ann-Marie Gustafsson Skolkamrer Thomas Hjelm 39 26/ Äskande om tilläggsanslag för klassorkesterprojekt i Virserum Musikledare Per-Arne Lagerbäck och rektor Anne-Marie Gustafsson har inkommit med ett äskande om tilläggsanslag om kronor för ett klassorkesterprojekt med inriktning Musse combo läsåret vid Centralskolan i Virserum. Skrivelse från Per-Arne Lagerbäck och Anne-Marie Gustafsson Arbetsutskottet 37/2001. beslutar att hänskjuta äskandet till budgetarbetet 2002.

6 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6 Kommunstyrelsen Rektor Fredrik Björkman Skolkamrer Thomas Hjelm 40 33/ Tilläggsanslag för utredning om kvalificerad yrkesutbildning inom resor och turism Vid överläggningar mellan kommunalrådet och barn- och utbildningsnämndens presidium framfördes från barn- och utbildningsnämnden önskemål om att få anlita en konsult för att utreda förutsättningarna för en kvalificerad yrkesutbildning, KY, inom grenen resor och turism på gymnasiet. Kostnaderna för utredningen har beräknats till kronor. Kommunstyrelsens arbetsutskott , 164, föreslår kommunstyrelsen att barn och utbildningsnämnden får anlita en utomstående konsult till en kostnad av kronor för att utreda förutsättningarna för en kvalificerad yrkesutbildning, KY inom grenen resor och turism på gymnasiet. För ändamålet anvisas kronor från kommunstyrelsens anslag för oförutsedda behov under förutsättning att barn- och utbildningsnämnden bidrar med resterande kronor. Bo Bergman och Magnus Blomberg får i uppdrag att diskutera medfinansiering av kostnaderna med regionförbundet , 36, beslutar utreda möjligheterna att göra om påbyggnadsutbildningen resor och turism vid Stålhagsskolan till en tvåårig kvalificerad yrkesutbildning samt undersöka förutsättningarna för ett

7 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7 eventuellt samarbete kring marknadsföring av en sådan kurs med Metropol. Nämnden utser Fredrik Björkman att ansvara för utredningen. Arbetsutskottet 38/2001. beslutar anvisa kronor från barn- och utbildningsnämndens anslag för att utreda förutsättningarna för en kvalificerad yrkesutbildning inom resor och turism. Rektor Harriet Liiv 41 27/ Äskande från Strandskolan om utökning av lokalvården och upprustning av skolgård Rektor Harriet Liiv har inkommit med ett äskande om utökning av lokalvården och upprustning av skolgården på Strandskolan. Lokalvårdaren har fått en större arbetsbelastning efter förändring av organisationen på Strandskolan läsåret 2000/2001 och har fått sin städtid reducerad. Äskandet för lokalvård avser utökad städtid med 10/40. För skolgården önskas en plan som torkar fort och blir springduglig samt lekredskap. Skrivelse från Harriet Liiv Arbetsutskottet 39/2001.

8 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 avslår äskandena om utökning av lokalvård och upprustning av skolgården vid Strandskolan. Äskandena kan återkomma till budgetarbetet Albäcksskolan föräldraförening 42 35/ Skrivelse från Albäcksskolans föräldraförening med krav att det ska finnas fler vuxna i skolan Albäcksskolans föräldraförening har inkommit med en skrivelse med krav att det ska finnas fler vuxna på Albäcksskolan. De anser att det finns ett stort behov av vuxna i skolan. Rektor Morgan Sävetun har inkommit med ett yttrande över skrivelsen Skrivelse från Albäcksskolans föräldraförening Morgan Sävetuns yttrande

9 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9 Arbetsutskottet 40/2001. ser positivt på föräldraengagemanget och ska ha deras åsikter i åtanke vid de fortsatta diskussionerna om personalförstärkningar i skola och fritidshem. Förskolechef Inglis Karlsson 43 31/ Platser för skolbarnomsorgen i Målilla läsåret Förskolechef Inglis Karlsson har inkommit med en skrivelse angående platser för skolbarnomsorgen i Målilla inför höstterminen Befintliga platser är sammanlagt 48 och 87 barn är i behov av fritidshem. har beviljat ett samverkansprojekt i Målilla under läsåret mellan fritidshem och fritidsklubb, där barn fr.o.m. 9 års ålder får delta i båda verksamheterna. Avgiften för morgonomsorg fastställdes till 5 kronor/närvarodag.

10 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10 Som en lösning på platsbehovet inför hösten föreslår Inglis Karlsson i sin skrivelse att samverkansprojektet fritidshem fritidsklubb får drivas ytterligare ett år under läsåret Det innebär att erbjuda blivande årskurs 3 och 4 elever morgonomsorg i skolans fritidshem Hajen, som tillfällig lösning kopplat till eftermiddagsomsorgen på fritidsklubben i Skeppet. Som avgift föreslås föräldrarna betala 5 kronor/frukost till avdelningen Hajen. Skrivelse från Inglis Karlsson Arbetsutskottet 41/2001. beviljar en förlängning av samverkansprojektet i Målilla under läsåret mellan fritidshem och fritidsklubb, där barn fr.o.m. 9 års ålder får delta i båda verksamheterna. Avgiften för morgonomsorg blir 5 kronor/närvarodag. Kommunstyrelsen 44 30/ Personuppgiftslagen PUL ombud Kanslichef Magnus Blomberg har informerat kommunstyrelsens arbetsutskott om personuppgiftslagen som träder i kraft den 1 oktober 2001.

11 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11 Kommunen kan antingen tillsätta ett personuppgiftsombud för hela kommunen alternativt att varje styrelse/nämnd tillsätter ett personuppgiftsombud. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade , 167, att Magnus Blomberg får i uppdrag att arbeta vidare med frågan om det övergripande ansvaret för tillämpningen av personuppgiftslagen i Hultsfreds kommun. Varje nämnd får i uppdrag att utse ett personuppgiftsombud för sin respektive verksamhet. Arbetsutskottet 43/2001. utser nämndsekreterare Lena Carlsson som personuppgiftsombud för myndigheten. Bitr. förvaltningschef Jane Andersson 45

12 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12 Lokalbehov för fritidsverksamhet i Hultsfreds tätort hösten 2001 Bitr. förvaltningschef Jane Andersson redogör för det lokalbehov som finns för fritidshemsverksamheten i Hultsfreds tätort. Behovet av platser har lösts genom att utnyttja lokaler vid Andersboskolan till en fritidshemsavdelning. De önskar behålla de lokalerna för läsåret Arbetsutskottet 44/2001. beslutar att fritidshemsavdelningen på Andersboskolan i Hultsfred får vara kvar ett år till t.o.m. 30 juni 2002.

13 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Lokalbehov för skolan i Hultsfreds tätort hösten 2001 Bitr. förvaltningschef Jane Andersson redogör för det lokalbehov som finns för invandrarundervisningen och särskolan i Hultsfreds tätort från hösten Utökning av lokaler behövs både vid Lindblomskolan och Albäcksskolan. Offerter för skolmoduler har hämtats in från tre firmor. Arbetsutskottet , 45, gav Jane Andersson i uppdrag att undersöka möjligheterna att pressa priserna ytterligare. Jane har varit i kontakt med firmorna. Två av firmorna kan erbjuda tillräckligt stora lokaler. En av de firmorna är osäker när leverans kan ske. Expandia har tillverkning i Hultsfred och kan leverera när skolorna slutat. Totalkostnad under tre år för två moduler à 108 kvadratmeter är kronor. Arbetsutskottet 45/2001. beslutar att hyra 2 moduler á 108 kvadratmeter från Expandia under tre år till en totalkostnad på kronor. Pengarna tas från anslaget för invandrarundervisning.

14 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 14 Kommunfullmäktige 47 36/ Maxtaxa barnomsorg och allmän förskola Den 24 november år 2000 godkände riksdagen regeringens proposition om Maxtaxa och allmän förskola m.m. (prop. 1999/2000:129). Riksdagens beslut innebär ett stegvis införande av maxtaxa, allmän förskola samt rätt för arbetslösas och föräldraledigas barn enligt följande: Från den 1 juli år 2001 införs rätt till förskoleverksamhet minst 3 timmar/dag eller 15 timmar i veckan för arbetslösas barn. Från den 1 januari 2002 införs rätt till förskoleverksamhet minst 3 timmar/dag eller 15 timmar i veckan för barn till föräldralediga med yngre syskon Från den 1 januari 2003 införs en avgiftsfri allmän förskola om minst 525 timmar/år för fyra- och femåringar. Kommunen är skyldig att erbjuda plats men vårdnadshavarna avgör om de vill utnyttja möjligheten. Från den 1 januari 2002 kan kommunerna använda sig av en frivillig maxtaxa. Högsta avgift i förskolan ska vara för: barn nr 1: 3 % av inkomsten dock högst kronor per mån barn nr 2: 2 % av inkomsten dock högst 760 kronor per månad barn nr 3: 1 % av inkomsten dock högst 380 kronor per månad barn nr 4: ingen avgift Högsta avgift i skolbarnsomsorgen (fritidshem/familjdaghem) ska vara: Barn nr 1: 2% av inkomsten dock högst 760 kr/mån Barn nr 2: 1% av inkomsten dock högst 380 kr/mån Barn nr 3: 1% av inkomsten dock högst 380 kr/mån Barn nr 4: ingen avgift Det yngsta barnet räknas som det första barnet.

15 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 15 I de kommuner som väljer att tillämpa maxtaxa ska denna omfatta såväl kommunalt som enskilt driven verksamhet. Kommunerna ska kompenseras för det intäktsbortfall som maxtaxan innebär. Skolkamrer Thomas Hjelm har tagit fram ett underlag för de åtgärder som medför förändringar vad gäller kostnader och intäkter för Hultsfred med tanke på maxtaxa m.m. Thomas Hjelms underlag Arbetsutskottet 36/2001. beslutar föreslå kommunfullmäktige att införa maxtaxa barnomsorg i Hultsfreds kommun från Pär Edgren, m, Ingela Gustafsson, m, Lars Nilsson, c, Lennart Eklund, c, Clas Jonsson, kd, samt Mats Rudén, kd, reserverar sig mot beslutet.

16 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 16 Kalmar läns bibliotek 48 38/ Länsbibliotekets nya uppdrag remiss Efter diskussion i Regionförbundets arbetsutskott skickar Kalmar Läns bibliotek ut Länsbibliotekets nya uppdrag på remiss till berörda nämnder och styrelser, ansvariga för biblioteksverksamheten. Det nya uppdraget har under hösten utarbetats av länsbibliotekets personal och presenterats för Regionförbundets arbetsutskott och länets bibliotekschefsgrupp. Kalmar Läns Bibliotek önskar synpunkter på förslaget senast den 25 juni Arbetsutskottet , 48, uppdrog åt bitr. bibliotekschef Yvonne Åremalm att ta fram ett förslag på remissyttrande till nämndens sammanträde. Arbetsutskottet 48/2001. beslutar anta Yvonne Åremalms remissvar som sitt eget och avlämna det till Kalmar läns bibliotek.

17 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 17 Kommunkansliet Ingrid Bågvik och Ingela Frejd, särskolan Hetem Begu, Lindblomsskolan Gert Stodell, rektor särskolan Thomas Hjelm, skolkamrer 49 Föreläsningsresa till Kosovo Anders Jansson har fått en förfrågan om bidrag till en föreläsningsresa från Ingrid Bågvik och Ingela Frejd från särskolan samt Hetem Begu, hemspråkslärare, som ska åka till Mitrovica i Kosovo för att föreläsa för lärare och personal på en skola för utvecklingsstörda elever om hur särskolan är uppbyggd i Sverige och hur de arbetar i Hultsfred med dessa barn. De har erhållit bidrag från Svenska institutet om kronor och ansöker om ett bidrag från Hultsfreds kommun på kronor för att täcka kostnader för resa till och från flygplatsen samt för uppehälle och övriga omkostnader i samband med denna resa. Kommunkansliet har lämnat ärendet vidare till barn- och utbildningsnämnden. Arbetsutskottet 49/2001. beviljar ett bidrag för resan till Kosovo på kronor från särskolans anslag och kronor från barn- och utbildningsnämndens anslag.

18 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Inbjudan till ungdomsforum den 23 maj 2001 Inbjudan till ungdomsforum den 23 maj 2001 har kommit till politiker i presidiet, BUN. beslutar anmäla Göran Lundberg, Agneta Goth och Clas Jonsson till ungdomsforum.

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Bryggaren, Västervik kl. 10.00 11.45 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Eva Didriksson, s Ingela Gustafsson, m Agneta Goth, v Lennart Eklund, c Tommy Einarsson, v Annica Eek, kd

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl 13.30 15.00 ande Gunilla Abrahamsson Pär Edgren Ove Klingstedt Ingela Gustafsson Tommy Rälg Lars Nilsson Eva Didriksson

Läs mer

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 16.00 18.00 Beslutande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Ove Klingstedt, s Ingela Gustafsson, m Lars-Olof Jönsson,

Läs mer

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 13.30-17.15 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Göran Lundberg, s Lars Nilsson, c Monica Nilsson, s 20-30 Lennart Eklund, c Tommy Rälg, s Annica Eek, kd

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-04-11

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-04-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 13.50-16.40 Beslutande Gunilla Abrahamsson, s Gunilla Nilsson, c Arne Fäldt, s Lennart Eklund, c Carola Nilsson, s Eréne

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred 1999-03-29 kl. 08.30-11.45 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Sivert Bergström Åke Nilsson Lennart Beijer Övriga deltagande

Läs mer

Pär Edgren. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden

Pär Edgren. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden 1(11) Plats och tid Revelj, kommunhuset, Hultsfred kl. 09.00-11.30 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Arne Fäldt, s Gunilla Nilsson, c Carola Nilsson, s Lennart Eklund, c Runa Petersson, kd Benny

Läs mer

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(12) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-9.40 Beslutande Kira Berg, s Pia Rydh, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-01-21 kl. 08:30-13.15. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-01-21 kl. 08:30-13.15. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08:30-13.15 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

Bo Bergman, s Ove Engkvist, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd 164-176 Tommy Ejnarsson, v

Bo Bergman, s Ove Engkvist, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd 164-176 Tommy Ejnarsson, v 1(18) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Bo Bergman, s Ove Engkvist, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd 164-176 Tommy Ejnarsson, v Övriga deltagande Sven

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.45 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Sivert Bergström Åke Nilsson Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd 1(10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 10.00 12.15 Ajournering kl. 10.30-10.45 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Arne Fäldt, s Lars Nilsson, c Monica Nilsson, s Lennart Eklund,

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-16. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-16. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-16 Innehåll Sammanträdesdag 56 Godkännande av ärendelista... 67 57 Budget 2016... 68 58 Statusrapport... 69 59 Ansökan om dispens från anställningsstopp...

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.10 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Sven

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd Tommy Ejnarsson, v Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Utbildningsnämnden 2001-10-23 1 (12) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.15. Bror Sterner Agneta Rönn Mayvor Lundberg

Utbildningsnämnden 2001-10-23 1 (12) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.15. Bror Sterner Agneta Rönn Mayvor Lundberg Utbildningsnämnden 2001-10-23 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.15. Beslutande Göte Eriksson Bror Sterner Agneta Rönn Mayvor Lundberg Birger Svensson Ingrid Karlsson Solveig Mäkinen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-01-23 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.30 Beslutande Övriga närvarande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-05-18 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.00 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Laila Ekström Lars Rosander Annelie Milton-Björk Övriga deltagande

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.30 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Lars Ekvall Lars Rosander Göran Berglund Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16) Plats och tid: Kommunkontoret sammanträdesrum Ängen, kl. 09.30-14.15 Beslutande: Karin Skärby (c), ordförande Kerstin Almqvist (m) Torbjörn Mellgren (s) Ulrik

Läs mer

Gymnasienämnden 2005-02-14 1 (8)

Gymnasienämnden 2005-02-14 1 (8) Sammanträdesdatum 1 (8) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 13.30-17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 71-84 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S) Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring (M) Gunnel Johansson, ej tjänstgörande

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.15 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Laila Ekström Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Sven

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2015-03-18 kl. 13.30 18.00

Sessionssalen, Hultsfred 2015-03-18 kl. 13.30 18.00 Sammanträdesprotokoll 1 (19) 2015-03-18 Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred 2015-03-18 kl. 13.30 18.00 ande Pär Edgren, M Lennart Eklund, C Åsa Landberg, C Mikael lång, S Henrik Mellberg, S Dan Torkelsson,

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-26 (10) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-05-03 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.20 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Pia Thulin (m) ersättare, deltog i 122 punkt 1-2 Inga-Lill

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Se särskild närvarolista. Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Se särskild närvarolista. Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare 1(24) Plats och tid sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 18.30-21.40 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses att justera Stig Andersson

Läs mer

OSKARSHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Barn- och utbildningsnämnden 2009-11-25 ARBETSUTSKOTT

OSKARSHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Barn- och utbildningsnämnden 2009-11-25 ARBETSUTSKOTT Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Stadshuset klockan 08.00 11.00, 15.45-16.15 Beslutande Lis Lyrbo (S), ordförande Björn Remning (V), vice ordförande Susanne Davidsson (S) Leif Axelsson (M) Evy Jonsson

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-14.45 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Arne Högstedt Lennart Beijer Göran Berglund Övriga deltagande Magnus

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23) Nr 20 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 25 september 2007, klockan 08.30-12.00, 13.00 16.00 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny

Läs mer

Ekliden Virserum 20 oktober 2015 kl. 08.30-12.45. Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Per-Inge Pettersson, C, ej 197 Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S

Ekliden Virserum 20 oktober 2015 kl. 08.30-12.45. Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Per-Inge Pettersson, C, ej 197 Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Plats och tid Ekliden Virserum 20 oktober 2015 kl. 08.30-12.45 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Per-Inge Pettersson, C, ej 197 Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd Tommy Ejnarsson,v 465-478

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd Tommy Ejnarsson,v 465-478 1(17) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-15.00 Beslutande Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd Tommy Ejnarsson,v 465-478 Övriga deltagande

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden 2009-05-12 1 (15)

Barn- och ungdomsnämnden 2009-05-12 1 (15) Barn- och ungdomsnämnden 2009-05-12 1 (15) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 16.30 Beslutande Britt-Marie Hermansson (M), ordförande Jens Persson (S) Maria Toll (C), 34 - del av 38 Per Götell (FP)

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18)

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Kommunhusets tingssal torsdagenden 14 april 2011, kl 09.00-15.00 Beslutande Magnus Gabrielsson (S), ordförande Jenny Joelsson (S) Marcus Schön (M)

Läs mer

Taito Arkkukangas (S), Maija Liisa Åsenbrygg (S), Märit Estrada (V), Stellan Lund (M), Gunilla Wolinder (FP) 15-18, Hans Carlsson (M)

Taito Arkkukangas (S), Maija Liisa Åsenbrygg (S), Märit Estrada (V), Stellan Lund (M), Gunilla Wolinder (FP) 15-18, Hans Carlsson (M) Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid Takåsrummet, Kommunhuset, onsdagen den 28 mars 2012, klockan 16.00-17.30 Beslutande Taito Arkkukangas (S), Maija Liisa Åsenbrygg (S), Märit Estrada (V),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd Tommy Ejnarsson, v Ingrid Rosén, v. Per-Inge Pettersson Bo Bergman 306-314 315-318

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd Tommy Ejnarsson, v Ingrid Rosén, v. Per-Inge Pettersson Bo Bergman 306-314 315-318 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-11.00, 13.30-16.00 Beslutande Bo Bergman, s 315-318 Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd Tommy Ejnarsson, v Ingrid Rosén, v Övriga deltagande Sven

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 19.00 20.45

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 19.00 20.45 arbetsutskott 2006-01-31 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 19.00 20.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Bertil Rudberg (fp) Christer Grankvist (s) Lennart

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2007-11-20 kl. 08.30-10.45. Per-Inge Pettersson. Bo Bergman Tommy Ejnarsson 599-602 604-610 603

Sessionssalen, Hultsfred 2007-11-20 kl. 08.30-10.45. Per-Inge Pettersson. Bo Bergman Tommy Ejnarsson 599-602 604-610 603 1(13) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-10.45 Beslutande Bo Bergman, s Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- och utbildningsutskottet

Barn- och utbildningskontoret. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- och utbildningsutskottet 1(10) Plats och tid BU-kontorets konferensrum, kl 15.00 Beslutande Alexander Josefsson (M), ordförande Diana Brandin (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-11-06 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 10.00-15.40 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2015-11-12 kl. 09.00-14.20 Ajournering för överläggningar i partigrupper 11.50 12.00 Beslutande Tina Kerro (FP) ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2008-01-08 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Höganloft, Hestra, kl 08.00-14.40 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-11-15 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.35 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Rörviks skola, Rörvik 19.00-20.40

Rörviks skola, Rörvik 19.00-20.40 Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-02-20 Plats och tid Rörviks skola, Rörvik 19.00-20.40 Beslutande Ordinarie ledamöter: Anna-Karin Yngvesson,

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2011-11-15, kl. 09.00 12.45, Lilla salen, kommunhuset Simrishamn

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2011-11-15, kl. 09.00 12.45, Lilla salen, kommunhuset Simrishamn 2011-11-15 1 (8) Plats och tid 2011-11-15, kl. 09.00 12.45, Lilla salen, kommunhuset Simrishamn Birgitta Larsson, ordförande Froste Persson, vice ordförande Alf-Göran Andersson Ann-Mari Louison Ingegerd

Läs mer

Ingela Wikander (KD), ordförande Maud Henningsson (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Gunilla Hamrin (S)

Ingela Wikander (KD), ordförande Maud Henningsson (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Gunilla Hamrin (S) FRITIDSFRÅGOR - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby kl 09.00 11.00 Beslutande Ingela Wikander (KD), ordförande Maud Henningsson (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Gunilla

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden 2015-08-27

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden 2015-08-27 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset 27 augusti 2015 kl. 13.30 17.45 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD Elise Arnell

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19. Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19. Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19 Beslutsärenden KS 1 Personuppgiftslagen (PUL) 2 Vårgården 3 Yttrande över trafikförsörjningsplan 2002/2003 4 Upphandling av skolskjutsar 5 Delegationsärenden 6 Meddelanden KF

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-24 2 Plats och tid Rådhuset, torsdagen den 24 mars 2011, Kl. 8.30-14.40 Beslutande Jan-Erik Steen (S) ordföranden Mats Nilsson (S) vice ordföranden

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare.

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (19) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00 Beslutande Boerje Bohlin (s) Ordförande Pernilla Kardell

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer

Gunilla Andersson, förvaltningsekonom. Justeringens plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen den 3 maj kl. 14.00

Gunilla Andersson, förvaltningsekonom. Justeringens plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen den 3 maj kl. 14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1b(12) Plats och tid Göteverummet, Stadshuset kl 10.00 Beslutande Allan Bjärkhed (KD), ordförande Johanna Svensson (S), 1:e vice ordförande Caroline Lundberg (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 (11)

Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 (11) Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 (11) Tid och plats: Kommunhuset kl 15.00-16.40 Avser : 28-36 ande: Övriga närvarande: Benny Pedersén (S), ordförande Stefan Ögren (C), v ordförande Inger Stenström (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20)

Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20) Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20) Plats och tid Tingshuset, måndagen den 22 januari 2007, kl. 16.00-20.45 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Leif Karlsson (c) ordförande Ingridh

Läs mer

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-20 30 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-03-20, kl 13.00 15.45 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2010-03-30 kl. 08.30-12.00. Per-Inge Pettersson

Sessionssalen, Hultsfred 2010-03-30 kl. 08.30-12.00. Per-Inge Pettersson Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Kira Berg, s Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund,

Läs mer

Utbildningsnämnden 2001-02-20 1 (14) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.50. Bror Sterner

Utbildningsnämnden 2001-02-20 1 (14) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.50. Bror Sterner Utbildningsnämnden 2001-02-20 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.50. Beslutande Göte Eriksson Bror Sterner Agneta Rönn Mayvor Lundberg Kenneth Rosén Ingrid Karlsson Solveig Mäkinen Patrik

Läs mer

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-25 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Monica Forsgren (S) v ordförande Thomas Björnhager (S) Andreas Boström (S) Jenny

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2010-03-16 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.30-14.00 Ann S Pihlgren (M), ordförande Patrik Dahl (C) Mikael

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden. Ajournering: 17.40-17.45, 18.10-18.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden. Ajournering: 17.40-17.45, 18.10-18.15 Barn- och utbildningsnämnden 1 (8) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 10 december 2014, klockan 16.00 18.45. Ajournering: 17.40-17.45, 18.10-18.15 ande Monica Lindgren (S), Mikael

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-04-18. Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-04-18. Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 38 Studiebesök... 54 39 Godkännande av ärendelista... 55 40 Delgivningar... 56 41 Anmälan av delegationsbeslut... 57 42 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 58

Läs mer

Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Marion Pelli (c) förvaltningsekonom, 13

Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Marion Pelli (c) förvaltningsekonom, 13 ) 2005-02-24 1 (15) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda, torsdagen den 24 februari 2005, kl 9.00 15.45. Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Ulla Börjesson (s) ordförande

Läs mer

Servicenämnden 2014-01-22 1(8)

Servicenämnden 2014-01-22 1(8) Servicenämnden 2014-01-22 1(8) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, kl. 13.00-14.30 Beslutande Lennart Lämgren (FP) ordförande Torsten Bill (M) Bertil Jonasson (C) Hans-Inge Wall (S) Thomas Bäckman

Läs mer

Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C)

Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Sammanträdesprotokoli 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, kl. 08:00-11.00 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen () Övriga deltagande

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.30 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Sivert Bergström Åke Nilsson Lennart Beijer Övriga deltagande Gun-Yvonne

Läs mer

Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Sammanträdet öppet för allmänheten. Inga personer närvarande.

Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Sammanträdet öppet för allmänheten. Inga personer närvarande. ) 2005-08-25 1 (10) Plats och tid: Konferensrummet, Centrumhuset, Färgelanda, torsdagen den 25 augusti 2005, kl 13.00 15.20. Beslutande: Ulla Börjesson (s) ordförande Monica Gustafsson (s) Leif Karlsson

Läs mer

PROTOKOLL 2014-06-18 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2014-06-18 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 8 Sida 1 av 8 Tid och plats Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 18.45-19.30 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande ledamöter Bo Blixt (S), ordförande Margit Johansson

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 1 december 2015 kl. 08.30-12.45 Beslutande Övriga deltagande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund,

Läs mer

Utbildningsnämnden 2001-11-20 1 (21) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-19.45.

Utbildningsnämnden 2001-11-20 1 (21) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-19.45. Utbildningsnämnden 2001-11-20 1 (21) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-19.45. Beslutande Göte Eriksson Bror Sterner Agneta Rönn Mayvor Lundberg Birger Svensson Ingrid Karlsson, 120-129 Solveig

Läs mer

Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Nelly Palma Jansson (KD) Lizbeth Johansson (C) Jessica Källberg (S)

Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Nelly Palma Jansson (KD) Lizbeth Johansson (C) Jessica Källberg (S) 1(15) Plats och tid Ku-kontorets konferensrum 15.00 Beslutande Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Nelly Palma Jansson (KD) Lizbeth Johansson (C) Jessica Källberg

Läs mer

Mikael Lång. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden

Mikael Lång. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden Plats och tid Sessionssalen måndagen den 29 februari 2016 kl. 14.30-16.45 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Per Theorin, barn- och utbildningschef Martin Snickars, biträdande barn-

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke

Läs mer

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:...

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:... 2009-04-27 35 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.28 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Brita Edholm, (fp), ordförande Anna Palm, (m), 1:e vice ordförande Johan Svanberg, (m), tjg ersättare Gunilla

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) ANSLAG/BEVIS

Lennart Ohlsson (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-04-22 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid 2015-04-27 Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-14:00 Maria Hedin (S) ordförande

Läs mer

Datum. Ersättare Leif Ove Ehn (S) Annika Duan (S) Christina Wihman (MP) Anna-Lena Jansson (C) Tommy Svanborg (FP) Harriet Holst-Eklund

Datum. Ersättare Leif Ove Ehn (S) Annika Duan (S) Christina Wihman (MP) Anna-Lena Jansson (C) Tommy Svanborg (FP) Harriet Holst-Eklund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00-19.05 ande Övriga deltagare Börje Eriksson (S), ordf Tina Linder (S), vice ordf Else-Marie Jonsson (S), ersättare Ingeborg

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kavelbron Event, kl. 13.30-16.30 ande Anne-Marie Wahlström (S) Ann-Britt Danielsson (M) Andreas Rännare (S) Maria Sundqvist (S) Micael Algotsson (C) Ann Ohlsson (L) justerande Peter Björklund

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36 36 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-09-03, kl 13.15-16.40 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Monica Sundberg (S) Tommy Botström (S) Gunilla Österberg (M) Kenneth Eriksson (C) Birgitta

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Mästaren, kl. 08.30-11.50 ande Anne-Marie Wahlström (S) ordförande Ann-Britt Danielsson (M) vice ordförande, justerande Eva Eklund (S) ersätter A. Rännare Maria Sundqvist (S) Micael Algotsson

Läs mer

Revelj tisdagen den 16 februari 2016 kl. 08:30 11.00

Revelj tisdagen den 16 februari 2016 kl. 08:30 11.00 Plats och tid Revelj tisdagen den 16 februari 2016 kl. 08:30 11.00 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Per Theorin, barn- och utbildningschef Lena Carlsson, nämndsekreterare Martin Snickars,

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30 Datum: Torsdag den 30 augusti 2012 Tid: 16.00-18.40 Plats: Östra roten, kommunhuset Älvkullen Paragrafer: 42-51 Utses att justera: Lars Ivarsbo (c) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare Julia

Läs mer

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011.

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-08-31 95 Meddelanden. 96 Anmälan om delegationsbeslut. 97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. 98 Information budget 2012. 99 Den framtida gymnasieskolan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Kommunstyrelsens kanslienhet

Kommunstyrelsens kanslienhet BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-01-19 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00 12:30 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S) Laila Andrén (S) till kl. 11:00, 1-8 Tobias Holmberg (S), ers

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson 2013-10-14 1 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Carl-Augustrummet, kommunkontoret, Ödeshög Måndagen den 14 oktober 2013, klockan 09:00-11:00 Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson

Läs mer

J^^É.t Måns Nilsson (S)

J^^É.t Måns Nilsson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 16.00-16.25 Louise Branting (C), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 1 (8) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 11 november 2009, klockan 16.00 17.50 Beslutande Taito Arkkukangas (S), Elisabeth Persson (S), Mikael Peterson

Läs mer

Vänerparken, rum 358, Vänersborg. Usa Charoensawat

Vänerparken, rum 358, Vänersborg. Usa Charoensawat 2008-11-06 1 (7) Plats Vänerparken, rum 358, Vänersborg Tid Den 6 november 2008, kl. 13.00 16.30 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2014-02-03 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-15.55 Göran Pettersson (M), ordförande Åsa Wennerfors

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-01-25 1. Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20

Kommunfullmäktige 2010-01-25 1. Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20 Kommunfullmäktige 2010-01-25 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20 Lars-Åke Bergman (S) Berit Bergman (S) Markku Julin (MP) Bengt Sjöberg (M) Karl-Johan Gustafson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden 2000-09-12 1 (24) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30.

Barn- och ungdomsnämnden 2000-09-12 1 (24) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30. 1 (24) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30. Beslutande Göte Eriksson Bror Sterner Elisabeth Lönnberg Mayvor Lundberg Solveig Mäkinen Kenneth Rosén Ingrid Karlsson Senja Peltonen Klas Lundbergh

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 16.00-18.30 Beslutande Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Anna Moberg (m) Annika Sahlin (fp) Therese

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-05-13 1. Annikki Oscarsson (KD) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson. Justerande/Annikki Oscarsson

Barn- och utbildningsnämnden 2013-05-13 1. Annikki Oscarsson (KD) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson. Justerande/Annikki Oscarsson 2013-05-13 1 Plats och tid Sammanträde i Carl August-rummet, kommunkontoret, Ödeshög, måndagen den 13 maj 2013, klockan 09:00-10:25 Beslutande Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson (KD), 1:e

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00 Barn- och ungdomsnämnden 2009-12-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordf Jerker Sjögren

Läs mer

Svea Hund i kommunhuset, den 5 februari 2015, kl. 08.00-10.00

Svea Hund i kommunhuset, den 5 februari 2015, kl. 08.00-10.00 Sammanträdesdatum: Familjenämndens utskott för gymnasie-, Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.00-10.00 Beslutande Anders Albäck (FP), ordförande Sven Gunnarsson (MP), 1:e vice ordförande

Läs mer