Uppföljning av ActivSöders, Villa Cederschiölds och Vintertullens dagverksamhet samt Tanto servicehus

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uppföljning av ActivSöders, Villa Cederschiölds och Vintertullens dagverksamhet samt Tanto servicehus"

Transkript

1 SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDREOMSORG SID 1 (15) Handläggare: Christina Amundberg Telefon: Till Stadsdelsnämnd Södermalm Uppföljning av ActivSöders, Villa Cederschiölds och Vintertullens dagverksamhet samt Tanto servicehus Förvaltningens förslag till beslut Nämnden godkänner rapporten. Anders Carstorp Stadsdelsdirektör Claes Lagergren Avdelningschef Sammanfattning Detta ärende är en uppföljning av dagverksamheterna på ActivSöder, Villa Cederschiöld och Vintertullen samt Tanto servicehus. Den samlade bedömningen om verksamheterna är att deltagarna har möjlighet till inflytande och delaktighet samt får sina beslutade insatser tillgodosedda. De dagliga verksamheterna uppfyller de krav som kan ställas utifrån gällande lagstiftning, förordning och föreskrifter och stadens riktlinjer utom hälso- och sjukvårdskrav. I samtliga verksamheter pågår olika förbättrings- och utvecklingsarbeten. Av brukarundersökningar som gjorts framgår att deltagarna är nöjda. Box 4270, Stockholm. Besöksadress: Medborgarplatsen 25 Telefon soder@stockholm.se

2 SID 2 (15) Ärendets beredning Detta ärende har beretts inom avdelningen för äldreomsorg. Ekonomiavdelningen har gjort kontroller av handel och vandel. Ersta diakoni, Attendo Care AB och ActivSöder AB har sakgranskat uppgifterna. I följande redovisas varje verksamhetsuppföljning var för sig. Därefter följer en sammanställning av förvaltningens bedömning av respektive verksamhet. 1. ActivSöders dagverksamheter Fakta Namn och adress Verksamhet Avtalspart Driftsform Förestår/verksamhetschef Målgrupp och antal Grindstugans och Guldäggets dagverksamheter Tideliusgatan 16, Stockholm Villa Magdalena dagverksamhet Timmermansgatan 27, Stockholm Kofotens dagverksamhet Rosenlundsgatan 44 A, Stockholm Dagverksamhet enligt 3 kap. 6 Socialtjänstlagen ActivSöder AB Entreprenad, avtalstid med möjlighet till förlängning två plus två år. Majvor Fahlander Guldäggets dagverksamhet har 10 heltidsplatser med 15 deltidsgäster. Målgruppen är äldre med behov av social gemenskap och kognitiva funktionshinder. Grindstugan, Villa Magdalena och Kofotens dagverksamheter har 53 heltidsplatser med 86 deltidsgäster. Målgruppen är äldre med demenssjukdomar. Antal anställda 2 personal och 1,75 årsarbetare på Guldägget och 13 personal och 11,87 årsarbetare på Grindstugan, Villa Magdalena och Kofotens dagverksamheter. Tillgänglighet: Samtliga dagverksamheter har tillgängliga lokaler med hiss och ligger nära busskommunikationer. Alla gäster utom på Guldägget får bilresa med turbundna resor från hemmet till dagverksamheten.

3 SID 3 (15) Metod för uppföljningen Uppföljningen baserar sig på följande: Dialog med företrädare från biståndsenheten Dialog med enhetschef, samordnare och medarbetare vid den dagliga verksamheten Deltagande observation vid Grindstugans dagverksamhet under aktiviteter och måltid på Grindstugan och tidigare besök under hösten 2010 på de övriga dagverksamheterna. Enhetens rapporterade avvikelser och klagomålshantering Kontroll av enheternas dokumentation och rutiner Stockholms stads brukarundersökningar Besök av avdelningscontrollers och MAS på enheten Verksamhet ActivSöders dagliga verksamheter bedrivs enligt 3 kap 6 SoL och kräver biståndsbeslut för att få plats. Verksamhetsidén är enskilda aktiviteter med metoderna jagstöd och friskvård. Verksamheterna för personer med demenssjukdomar arbetar också regelbundet med validation, taktil massage och anhörigstöd i olika former. Deltagarna har möjlighet att välja olika aktiviteter inom ramen för verksamheten. Gruppaktiviteterna utformas gällande storlek och innehåll i förhållande till gästernas funktionshinder och behov. Aktiviteterna varierar stort med såväl fysiska, intellektuella, konstnärliga, kulturella som sociala i verksamhetens lokaler eller i närmiljön. Bedömningen är att verksamheten är välfungerande. Deltagare i den dagliga verksamheten Totalt finns 101 deltagare i de fyra olika verksamheterna. Samtliga gäster kommer från Södermalm. Biståndshandläggarna har under 2011 startat en särskild individuppföljning för att följa upp enskilda deltagares genomförda insatser. Övriga deltagare från Södermalm kommer att följas upp av dem under året. Samtliga dagverksamheter samverkar också med hemtjänst och anhöriga för att skapa ett helhetsstöd för den enskilde. Besök har gjorts fortlöpande i verksamheten av avdelningscontroller i samband med avtalsuppföljningar. Ett särskilt fördjupat besök är gjort på Grindstugan inför denna uppföljning. Alla deltagare verkar nöjda och trivs med innehållet i sin dagverksamhet under uppföljningsbesöken. Brukarinflytande Dagverksamheterna för personer med demenssjukdomar arbetar med grundmetoden validation. Metoden innebär att personal lyssnar in och tolkar aktivt den enskildes vilja fortlöpande. De har också anhörigträffar och anhörigmöten i större och mindre format för att efterhöra den enskildes trivsel. På Guldägget har de istället gemensamma planeringar där man diskuterar med deltagarna vilka aktiviteter som önskas.

4 SID 4 (15) Brukarundersökning Stadens brukarundersökning från 2010 visar att en större del, cirka 70 %, av dem som besvarade enkäten var nöjda. Några större skillnader med stadens genomsnittliga resultat fanns ej. Samtliga dagverksamheter på Södermalm har redovisats ihop och därför finns inga särskilda uppgifter för ActivSöder. ActivSöder gör även egna årliga enkäter till brukarna under andra kvartalet som redovisas till förvaltningen i den fortlöpande avtalsuppföljningen. Dokumentation ActivSöder har sedan flera år tillbaka arbetat med att göra detaljerade levnadsberättelser och ankomstintervjuer redan innan den enskilde börjar i dagverksamheten. Dessa är dokumenterade och ligger till grund för utformningen av de enskildas insatser. Genomförandeplanerna dokumenteras i Parasol som innehåller övergripande mål, vilka som deltagit planeringen, datum när planeringen gjordes och när ny uppföljning senast skall göras. Underskrift finns av den enskilde eller legal ställföreträdare. De är dock mindre detaljrika. Därför rekommenderas ActivSöder att överföra uppgifter från levnadsberättelser och ankomstintervjuer till genomförandeplaner för att dessa skall bli mer kompletta och följa bestämmelserna enligt dokumentationsförfattningen, SOSFS 2006:5. Synpunkter, klagomål, fel och brister System finns för hantering av synpunkter, klagomål, fel och brister. Inget är rapporterat till förvaltningen för tiden till Samtliga deltagare och deras anhöriga får klagomålsblanketter när de börjar i dagverksamheten. Till verksamheterna har framförts synpunkter för enskilda deltagare och önskemål om aktiviteter. Detta dokumenteras i de enskildas dokumentation eller läggs in i verksamhetsinnehållet. Hälso- och sjukvård ActivSöder har en väl fungerande hälso- och sjukvård som följer stadens rutiner och avtalets krav. Samverkan sker med primärvården kring enskilda patienters behov av hälso- och sjukvård Personal- och kompetensförsörjning Personalen har den kompetens som krävs och har förutsättningar för fortlöpande kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov. ActivSöders ledning och medarbetare söker aktivt olika former av kompetensutveckling och nya rön inom forsknings- utvecklingsarbeten från andra dagverksamheter. Ekonomi och administration Vid kontroll med skattemyndigheten framkommer att skatter och avgifter är betalda av ActivSöder. Årsredovisning, ansvarförsäkring är tecknad och avtal med underleverantörer har uppvisats, de sistnämnda för godkännande av förvaltningen.

5 SID 5 (15) ActivSöder och förvaltningen har arbetat med att utveckla säkra och effektiva fakturarutiner. Avtalets mervärden var uppfyllda under Förbättringsområden De förbättringsområden som finns är att utveckla genomförandeplanerna enligt författningskraven. Ledningssystemet byggs ut allt mer med fler egenkontrollprogram, dokumenterade rutiner och andra kvalitetssäkringsmetoder. Förvaltningens samlade bedömning om ActivSöders dagverksamheter Förvaltningens bedömning är att deltagarna har möjlighet till inflytande och delaktighet samt får sina beslutade insatser tillgodosedda av verksamheten. Verksamheten uppfyller de krav som kan ställas utifrån gällande lagstiftning, förordning och föreskrifter, stadens riktlinjer och avtalet.

6 SID 6 (15) 2. Vintertullens dagverksamhet Fakta Namn och adress Vintertullens dagverksamhet Katarina Bangata Stockholm Verksamhet Daglig verksamhet enligt 3 kap. 6 Socialtjänstlagen Avtalspart Driftsform Förestår/verksamhetschef Målgrupp och antal Antal anställda Tillgänglighet: Metod för uppföljningen Attendo Care AB Uppföljningen baserar sig på följande: Entreprenad avtalstid med möjlighet till förlängning i två år till Gabriella Frederiksen Vintertullens dagverksamhet har 20 heltidsplatser heltid och 46 deltidsgäster. Målgruppen är äldre med behov av social gemenskap. Fyra anställda motsvarande 4,0 årsarbetare. Fysiskt tillgängliga lokaler som kan nås med busshållplats ca 25 meter från verksamheten. Deltagarna får bilresa med turbundna resor från hemmet till dagverksamheten. Dialog med företrädare från biståndsenheten Dialog med enhetschef, medarbetare och deltagare vid dagverksamheten Enhetens rapporterade avvikelser och klagomålshantering Kontroll av enhetens dokumentation och rutiner Stockholms stads brukarundersökning Besök av avdelningscontrollers och MAS på enheten Verksamhet Vintertullens dagliga verksamheter bedrivs enligt 3 kap 6 SoL och kräver biståndsbeslut för att få plats.. Verksamhetsidén är sociala och enskilda aktiviteter med funktionsbevarande och friskvårdande metoder. Deltagarna har möjlighet att välja olika aktiviteter av intellektuell, konstnärlig, kulturell och fysisk art såväl ute som inomhus. Gruppaktiviteterna utformas gällande storlek och innehåll i förhållande till gästernas funktionshinder och behov. Bedömningen är att verksamheten är välfungerande. Deltagare i den dagliga verksamheten Totalt finns 46 deltagare. Samtliga gäster kommer från Södermalm. Biståndshandläggare har under 2011 startat en särskild individuppföljning för att följa upp enskilda deltagares genomförda insatser. Övriga deltagare kommer att

7 SID 7 (15) följas upp under året. Besök har gjorts fortlöpande i verksamheten av avdelningscontroller i samband med avtalsuppföljningar. Alla deltagare verkar nöjda och trivs med innehållet i sin dagverksamhet under uppföljningsbesöken. Aktiviteterna varierar stort med såväl enskilda som gruppaktiviteter i verksamhetens lokaler eller i närmiljön. Brukarinflytande Den enskildes inflytande i vardagen tillgodoses med genomförandeplanen och en daglig dialog mellan gäster och personal. Även anhörigas synpunkter tas tillvara. Dagverksamheten önskar utveckla mer strukturerade former för brukarinflytande och diskuterar och söker former för planeringsmöten med gästerna. Brukarundersökning Stadens brukarundersökning från 2010 visar att en större del, cirka 70 %, av dem som besvarade enkäten var nöjda. Några större skillnader med stadens genomsnittliga resultat fanns inte. Samtliga dagverksamheter på Södermalm har redovisats ihop och därför finns inga särskilda uppgifter för Vintertullens dagverksamhet. Attendo Care AB gör också egna årliga enkäter till brukarna inom ramen för deras internkontroll som redovisas till förvaltningen i den fortlöpande avtalsuppföljningen. Dokumentation I genomförandeplanerna har enheten tagit med uppgifter om vilka insatser som ska ges, när och hur insatserna ska genomföras, vilka som deltagit i planeringen samt datum när planeringen gjordes. Det finns mål för insatserna och när planen ska följas upp. Underskrift finns av den enskilde eller legal företrädare. Genomförandeplanerna rapporteras via fax till beställaren då Vintertullen ännu inte är ansluten till stadens dokumentationssystem ParaSol. Det har inte ingått i avtalet. Synpunkter, klagomål, fel och brister System finns för hantering av synpunkter, klagomål, fel och brister. Inget är rapporterat för dagverksamheten till förvaltningen för tiden till Samtliga deltagare och deras anhöriga får klagomålsblanketter när de börjar i dagverksamheten. Till verksamheterna har framförts synpunkter från enskilda deltagare och önskemål om aktiviteter. Detta dokumenteras i de enskildas dokumentation eller läggs in i verksamhetsinnehållet. Hälso- och sjukvård Vintertullens dagverksamhet har en till största delen välfungerande hälso- och sjukvård. Dagverksamheten följer stadsdelens hälso- och sjukvårdsrutiner med ett undantag, dokumentationen om utförda hälso- och sjukvårdsinsatser har enbart förts i den sociala dokumentationen.

8 SID 8 (15) Personal- och kompetensförsörjning Personalen har den kompetens som krävs och har förutsättningar för fortlöpande kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov. Ledning och medarbetare samverkar i att finna kurser och erfarenhetsutbyte med andra dagverksamheter. Ekonomi och administration Vid kontroll med skattemyndigheten framkommer att skatter och avgifter är betalda. Ansvarförsäkring är tecknad och avtal med underleverantörer har uppvisats för godkännande av förvaltningen. Årsredovisning lämnas till förvaltningen senare under året. Enligt uppgifter från entreprenören är det enkelt att samarbeta med förvaltningen om fakturering. Förvaltningen uppger att fakturaunderlagen från verksamheten är korrekta. Uppföljning av avtalet och dess mervärden kommer att föreläggas stadsdelsnämnden på aprilsammanträdet i år. Förbättringsåtgärder Utförda hälso- och sjukvårdsbedömningar och insatser ska dokumenteras i Vodok. Förvaltningen planerar tillsammans med Vintertullens samtliga verksamheter att införa ParaSol-dokumentation under hösten En ytterligare förbättringsåtgärd som diskuteras är att hitta ytterligare och nya former för brukarinflytande. Personalen önskar att kunna arbeta mer tillsammans med besökarna kring planering av verksamhetens innehåll. Förvaltningens samlade bedömning om Vintertullens dagverksamhet Förvaltningens bedömning är att deltagarna har möjlighet till inflytande och delaktighet samt får sina beslutade insatser tillgodosedda av verksamheten. Verksamheten uppfyller de krav som kan ställas utifrån gällande lagstiftning, förordning och föreskrifter och stadens riktlinjer förutom hälso- och sjukvårdsdokumentation.

9 SID 9 (15) 3. Villa Cederschiölds dagverksamhet Fakta Namn och adress Verksamhet Avtalspart Driftsform Förestår/verksamhetschef Målgrupp och antal Antal anställda Tillgänglighet: Villa Cederschiöld dagverksamhet Erstagatan 1F, besöksadress Box 4619, Stockholm Dagverksamhet enligt 3 kap.6 Socialtjänstlagen Ersta diakoni, ideell förening LOV-upphandlat valfrihetsavtal med äldrenämnden till med möjlighet till automatisk förlängning om ett år, plus ett år, plus ett år. Margit Salomaa Personer med demenssjukdomar, 15 heltidsplatser och 22 deltidsdeltagare. Fyra anställda motsvarande 4,0 årsarbetare. Verksamhetens lokaler är fysiskt tillgängliga och de kan nås med allmänna kommunikationer via busshållplats belägen drygt 100 m och backe från verksamheten. Samtliga gäster har turbundna resor på grund av kognitiva funktionsnedsättningar. Metod för uppföljningen Uppföljningen baserar sig på följande: Dialog med företrädare från biståndsenheten Dialog med enhetschef, medarbetare och deltagare vid dagverksamheten Enhetens rapporterade avvikelser och klagomålshantering Kontroll av enhetens dokumentation och rutiner Stockholms stads brukarundersökning Besök av avdelningscontrollers och MAS på enheten Verksamhet Villa Cederschiöld är en daglig verksamhet enligt 3 kap 6 SoL och kräver biståndsbeslut för att få plats. Lokalerna är inredda och utrustade med föremål och möbler från deltagarnas aktiva liv på 1940 och 1950-talet för att öka deras trygghet och säkerhet. Verksamheten erbjuder social gemenskap och aktiviteter av olika slag enskilt och i grupp såväl inomhus som utomhus. Aktiviteterna är av intellektuell, fysiskt, kulturell och konstnärlig art. Metoderna som genomsyrar verksamheten och bemötandet är validation, reminiscens och taktil massage. Bedömningen är att verksamheten är välfungerande.

10 SID 10 (15) Deltagare i den dagliga verksamheten Totalt finns 22 deltagare i verksamheten varav alla utom två bor på Södermalm. Biståndshandläggare har under 2011 startat en särskild individuppföljning för att följa upp enskilda deltagares genomförda insatser. Övriga deltagare kommer att följas upp under året. Besök har gjorts i verksamheten ett flertal gånger under 2010 av avdelningscontroller för att följa upp deras dokumentationsprojekt. Genomförandeplanerna utvecklades när de införde databaserad dokumentation. Alla deltagare var nöjda med sina insatser och verksamheten vid uppföljningsbesöken. Brukarinflytande Ersta diakoni arbetar med grundmetoden validation. Den lyssnar aktivt in den enskildes vilja fortlöpande och anpassar stöd och aktiviteter därefter. De har också anhörigträffar och anhörigmöten i större och mindre format för att efterhöra den enskildes trivsel. Den enskildes synpunkter och önskemål dokumenteras också i genomförandeplan eller social journal. Brukarundersökning Stadens brukarundersökning från 2010 visar att en större del, cirka 70 %, av dem som besvarade enkäten var nöjda. Några större skillnader med stadens genomsnittliga resultat fanns inte. Samtliga dagverksamheter på Södermalm har redovisats ihop och därför finns inga särskilda uppgifter för Villa Cederschiöld. Ersta diakoni gör även egna brukarundersökningar som vid behov kan redovisas till äldrenämnden vid deras avtalsuppföljning. Dokumentation I genomförandeplanerna har enheten tagit med uppgifter om vilka insatser som ska ges, när och hur insatserna ska genomföras, vilka som deltagit i planeringen samt datum när planeringen gjordes. Det finns mål för insatserna och när planen ska följas upp. Enskildas önskemål och intressen finns väl dokumenterade. Underskrift finns av den enskilde eller legal företrädare. Då Ersta diakoni har annat dokumentationsprogram än staden kommer genomförandeplanerna att faxas till beställarenheten Synpunkter, klagomål, fel och brister System finns för hantering av synpunkter, klagomål, fel och brister. Inget är rapporterat till förvaltningen för tiden till Till verksamheterna har framförts synpunkter för enskilda deltagare och önskemål om aktiviteter. Detta dokumenteras i de enskildas dokumentation eller läggs in i verksamhetsinnehållet. Hälso- och sjukvård Villa Cederschiölds dagverksamhet har en till största delen välfungerande hälsooch sjukvård. Dagverksamheten följer i stort de krav på hälso- och sjukvård som

11 SID 11 (15) ställts i samband med upphandling enligt Lag om valfrihetssystem, med undantaget av att följsamheten till arbete enligt basala hygienrutiner inte är optimal. Personal- och kompetensförsörjning Personalen har den kompetens och fortbildning som mer än väl krävs. Medarbetare och ledning söker aktivt efter kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov. De har även planer på att försöka forskningsanknyta verksamheten för att öka evidensen i deras metoder. Ekonomi och administration Ersta diakoni har avtal enligt lag om valfrihetssystem med äldrenämnden. Det är därför äldreförvaltningen som genomför kontroller av handel och vandel på Ersta diakoni. Stadsdelsförvaltningen gör uppföljningar av åtagandena enligt socialtjänstlagen och hälso- och sjukvårdslagen enligt kommunstyrelsebeslut. Förbättringsåtgärder Förbättrad följsamhet till basala hygienrutiner. Villa Cederschiöld vill försöka forskningsanknyta verksamheten för att öka evidensen i deras metoder. Förvaltningens samlade bedömning om Villa Cederschiölds dagverksamhet Förvaltningens bedömning är att deltagarna har möjlighet till inflytande och delaktighet samt får sina beslutade insatser tillgodosedda av verksamheten. Verksamheten uppfyller de krav som kan ställas utifrån gällande lagstiftning, förordning och föreskrifter och stadens riktlinjer utom gällande hälso- och sjukvård.

12 SID 12 (15) 4. Tanto servicehus Fakta Namn och adress Tanto servicehus Rosenlundsgatan 44, Stockholm Verksamhet Särskild boendeform, servicehus, enligt 5 kap 5 SoL. Stadsdelsnämnden har beslutat av omvandla servicehuset till trygghetsboende f.o.m Intagningsstopp råder sedan Driftsform Förestår/verksamhetschef Målgrupp och antal Antal anställda Tillgänglighet: Kommunal Katrin Berglund 72 äldre över 65 år med behov av tillsyn, omvårdnad eller vård i 78 lägenheter. 43 anställda motsvarande drygt 22 årsarbetare. Lokalerna är tillgängliga och inom 25 meter finns bussförbindelser och pendeltågsstation. Metod för uppföljningen Uppföljningen baserar sig på följande: Dialog med företrädare från biståndsenheten Dialog med enhetschef och medarbetare på servicehuset Enhetens rapporterade avvikelser och klagomålshantering Kontroll av enhetens dokumentation och rutiner Stockholms stads brukarundersökning Besök av avdelningscontrollers och MAS på enheten Verksamhet Tanto servicehus är ett medelstort servicehus som håller på och omvandlas till trygghetsboende. Ledningen och medarbetare har tillsammans med biståndsenheten och samverkanspartners startat omstruktureringen. De boende har för närvarande uppgivit att de avser att bo kvar på servicehuset efter omvandlingen. I servicehuset finns även tillgång till gemensamhetslokaler med ett café, en träffpunkt och föreningslokaler för pensionärsföreningar. Individuellt stöd i förhållande till den enskildes behov är verksamhetsidén. Omvårdnadspersonal ger service och omvårdnad till de boende enligt biståndsrätten i socialtjänstlagen. Sjuksköterska och rehabiliteringspersonal ger vård, behandling och rehabilitering enligt hälso- och sjukvårdslagen. Rutiner och kvalitetsarbete är välutvecklat och personalen är delaktig i det. Bedömningen är att verksamheten är välfungerande.

13 SID 13 (15) Boende i servicehuset Totalt finns 72 boende på Tanto servicehus. De boende kommer från stadens alla stadsdelsförvaltningar och enheten för hemlösa. 39 av de boende kommer från Södermalm. Biståndshandläggare följer minst årligen upp den enskildes behov av bistånd. De har även startat en uppföljning under 2010 för att säkerställa att de boende upplever trygghet och inflytande. Övriga boende från Södermalm följs upp under Nästan samtliga boende har dock redan uppgivit till biståndshandläggare att de kommer bo kvar på Tanto servicehus sedan det omvandlas till Trygghetsboende. Det talar för att de boende är nöjda med stödet och insatserna i servicehuset. Brukarinflytande Den boendes inflytande tillgodoses på flera sätt på Tanto servicehus genom att den enskilde får framföra sina synpunkter och önskemål i biståndsbedömning, genomförandeplan och social journal. Till detta finns ett lyssnande förhållningssätt från medarbetarna för att kunna tillgodose den enskildes inflytande och delaktighet. Servicehuset har även ett förtroenderåd med representanter för de boende och förvaltningens pensionärsråd där verksamhet, utveckling och inriktning diskuteras. Brukarundersökning Stadens brukarundersökning från november 2010 visar att majoriteten av dem som besvarade enkäten var nöjda. Resultatet för Tanto servicehus var sammanfattningsvis bättre än stadens genomsnitt men något lägre än enkätresultatet Dokumentation I genomförandeplanerna har enheten tagit med uppgift om vilka insatser som ska ges, när och hur insatserna ska genomföras, vilka som deltagit i planeringen samt datum när planeringen gjordes. Det finns mål för insatserna och när planen ska följas upp. Underskrift finns av den enskilde eller legal företrädare. Det finns rapporterade genomförandeplaner till beställaren för alla boende i stadens dokumentationssystem ParaSoL. Synpunkter, klagomål, fel och brister System finns för hantering av synpunkter, klagomål, fel och brister. Tre klagomål är inlämnade till förvaltningen på verksamheten som utretts och åtgärdats av husets ledning sedan Klagomålen rörde hälso- och sjukvård, städning och larmmottagning. Förvaltningen har också erhållit en berömmande skrivelse. Hälso- och sjukvård Tanto servicehus har jämfört med tidigare uppföljningar förbättrat sina resultat vad det gäller följsamhet till aktuella riktlinjer och rutiner. Dokumentationen har förbättrats. Det saknas dock lokala skriftliga rutiner inom områden som medicintekniska produkter, när vårdtagare faller ofta och vid nutritionsproblem.

14 SID 14 (15) Omhändertagandet av boende med inkontinens problem är förbättrat, men inte helt uppfyllt. Rehabiliteringsresurserna har minskat betydligt jämfört med tidigare uppföljningar. En ökning av inträffade fall har registrerats sedan föregående uppföljning, ungefär 10 personer står för de flesta fallen. Antalet medicinska avvikelser är förhållandevis få och på en nivå som vid föregående uppföljning. Personal- och kompetensförsörjning Personalen har den kompetens som krävs och har förutsättningar för fortlöpande kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov. En personalminskning genomförs då antalet boende minskar inför omvandlingen till trygghetsboende. Ekonomi Tanto servicehus redovisade ett större underskott på ca 2 mnkr i bokslut Omslutningen var ca 24,5 mnkr. Ledningen för äldreomsorgen, ekonomiavdelningen och enheten arbetar aktivt med att begränsa underskottet genom anpassning av personalstyrkan. Den risk som bedöms vara svårast att hantera är att boende med större omvårdnadsbehov kan besluta sig för att söka till vård- och omsorgsboende även om de inte gjort det ännu. Eventuell personalrörlighet kan tyvärr också medföra merkostnader. Äldreavdelningen arbetar tillsammans med personalkonsulter för att lösa eventuella övertaligheter som kan uppstå. Förbättringsåtgärder Den stora utmaningen för servicehuset är att trots budgetunderskott arbeta aktivt med kostnadsminskningar samtidigt som det ska omstruktureras till ett trygghetsboende på ett bra, och tryggt sätt med delaktighet för de boende. Gällande hälso- och sjukvård ska det upprättas lokala skriftliga rutiner för medicintekniska produkter åtgärder när vårdtagare ofta faller, åtgärder vid nutritionsproblem. Rehabiliteringsresurserna behöver ses över. Dokumentationen och inkontinensvården behöver utvecklas ytterligare. Förvaltningens samlade bedömning om Tanto servicehus Förvaltningens bedömning är att de boende har möjlighet till inflytande och delaktighet samt får sina beslutade insatser tillgodosedda av verksamheten. Verksamheten uppfyller inte budgetmålen och kraven som ställs enligt hälso- och sjukvårdslagen. I övrigt uppfyller Tanto Servicehus de krav som kan ställas utifrån gällande lagstiftning, förordning och föreskrifter och stadens riktlinjer.

15 SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDREOMSORG SID 15 (15) Enhet Brukarinflytande Brukarundersökning Dokumentation Synpunkter/ klagomål Hälsooch sjukvård Personaloch kompetensförsörjning Ekonomi och adm. Uppfyller avtalet Förbättringsområden ActivSöders dagverksamheter 3 kap 6 SoL Utöka genomförandeplanerna Vintertullens dagverksamhet 3 kap 6 SoL Villa Cederschiölds dagverksamhet 3 kap 6 SoL Tanto servicehus 5 akp. 5 SoL Beslutas SDN april 2011 Beslutas av äldrenämnden Dokumentera i HSL-journaler Öka brukarinflytandet Basala hygienrutiner Öka evidensen i huvudmetoderna Minska budgetunderskott Vissa rutiner enl. HSL saknas Rehabiliteringsinsatserna behöver ökas = Uppfylls helt = Uppfylls delvis = Uppfylls inte Box 4270, Stockholm. Besöksadress: Medborgarplatsen 25 Telefon soder@stockholm.se

Uppföljning av Stora Blecktornets dagliga verksamhet, Äppelgårdens dagliga verksamhet och Södermalms assistans

Uppföljning av Stora Blecktornets dagliga verksamhet, Äppelgårdens dagliga verksamhet och Södermalms assistans SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STÖD OCH SERVICE TIL L PERSONER MED FUNKT IONSNEDSÄTTNING DNR 275-2011-1.1. SID 1 (10) 2011-03-07 Handläggare: Kerstin Larsson, Kjell Carlsson, Hanna Jakhammer Telefon:

Läs mer

Uppföljning av Hammarbyhamnens gruppoch servicebostäder, Tantolundens gruppbostäder, Klubb Reimersholme och Reimersholme dagliga verksamhet

Uppföljning av Hammarbyhamnens gruppoch servicebostäder, Tantolundens gruppbostäder, Klubb Reimersholme och Reimersholme dagliga verksamhet SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STÖD OCH SERVICE TIL L PERSONER MED FUNKT IONSNEDSÄTTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (10) 2011-10-05 Handläggare: Kjell Carlsson, Agneta Kling, Hanna Jakhammer, Britt-Marie

Läs mer

Uppföljning av Kulltorps, Hornstulls, Vintertullens vård- och omsorgsboenden samt Hornstulls- och Vintertullens servicehus

Uppföljning av Kulltorps, Hornstulls, Vintertullens vård- och omsorgsboenden samt Hornstulls- och Vintertullens servicehus SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 280-2011-1.2.1. SID 1 (11) 2011-10-01 Handläggare: Ninnie Jonsson, Agneta Kling och Britt-Marie Johanssson Telefon: 08-508

Läs mer

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2015

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2015 Skarpnäcks stadsdelförvaltning Avdelningen för äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-05-18 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 15024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2015-06-11

Läs mer

UPPFÖLJNING AV GRINDSTUGANS, GULDÄGGETS, MAGDAS OCH PÄRLANS DAGVERKSAMHETER SAMMANFATTANDE ANALYS

UPPFÖLJNING AV GRINDSTUGANS, GULDÄGGETS, MAGDAS OCH PÄRLANS DAGVERKSAMHETER SAMMANFATTANDE ANALYS Södermalms stadsdelsförvaltning Avdelning för äldreomsorg 2016-08-23 UPPFÖLJNING AV GRINDSTUGANS, GULDÄGGETS, MAGDAS OCH PÄRLANS DAGVERKSAMHETER SAMMANFATTANDE ANALYS Nedanstående bedömning är baserad

Läs mer

Verksamhetsuppföljning på Tallbackens vårdoch omsorgsboende

Verksamhetsuppföljning på Tallbackens vårdoch omsorgsboende Bromma stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde Äldreomsorg Dnr 417-15-1.2.1 Sida 1 (5) SDN 2015-11-17 2015-10-29 Handläggare Anna-Lena Yngvesson Telefon: 08-508 06 314 Till Bromma stadsdelsnämnd vårdoch

Läs mer

UPPFÖLJNING AV GULDBRÖLLOPSHEMMETS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE SAMMANFATTANDE ANALYS

UPPFÖLJNING AV GULDBRÖLLOPSHEMMETS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE SAMMANFATTANDE ANALYS Södermalms stadsdelsförvaltning Avdelning för äldreomsorg 2016-10-06 UPPFÖLJNING AV GULDBRÖLLOPSHEMMETS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE SAMMANFATTANDE ANALYS 2016 Nedanstående bedömning är baserad på den information

Läs mer

Uppföljning av dagverksamhet enligt SoL 3:6

Uppföljning av dagverksamhet enligt SoL 3:6 Uppföljning av dagverksamhet enligt SoL 3:6 Basuppgifter Utförare och enhet: Adress: Verksamhetschef/enhetschef: Vintertullens dagverksamhet Katarina Bangata 80 116 42 Stockholm Christina von Segebaden/

Läs mer

Uppföljning av dagverksamhet enligt SoL 3:6

Uppföljning av dagverksamhet enligt SoL 3:6 Uppföljning av dagverksamhet enligt SoL 3:6 Basuppgifter Utförare och enhet: Villa Cederschiöld dagverksamhet Adress: Erstagatan 1 Verksamhetschef/enhetschef: Margit Salomaa Telefon: Vxl 08 714 61 00 Hemsida:

Läs mer

Rapport om information över klagomål på hemtjänst.

Rapport om information över klagomål på hemtjänst. SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNING FÖR ÄLDREOMSORG SID 1 (5) 2009-09-08 Avdelningscontroller: Christina Amundberg Telefon: 08 508 13044 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2009-09-17 Rapport om information

Läs mer

Yttrande över Socialstyrelsens tillsyn av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende

Yttrande över Socialstyrelsens tillsyn av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2010-06-10 Handläggare: Gunilla Jalmarsson Telefon: 08-508 12 311 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2010-08-26 Yttrande

Läs mer

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STÖD OCH SERVICE TIL L PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (15) 2011-05-10 Handläggare: Kjell Carlsson, Britt-Marie Johansson och Kerstin Larsson Telefon:

Läs mer

Rapport om information över klagomål på hemtjänst

Rapport om information över klagomål på hemtjänst SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDREOMSORG SID 1 (5) 2009-09-24 Avdelningscontroller: Christina Amundberg Telefon: 08 508 13044 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2009-10-22 Rapport om information

Läs mer

Anmälan av verksamhetsuppföljning gällande vård- och omsorgsboende samt dagverksamhet på uppdrag av Äldrenämnden 2013

Anmälan av verksamhetsuppföljning gällande vård- och omsorgsboende samt dagverksamhet på uppdrag av Äldrenämnden 2013 Skärholmens stadsdelsförvaltning Socialtjänsten Anmälningsärende Sida 1 (6) 2014-01-20 Handläggare Rana Saegh Telefon: 08-508 24 511 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Öppna delen Anmälan av verksamhetsuppföljning

Läs mer

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (24) 2012-11-20 Handläggare: Britt-Marie Johansson, Christina Amundberg, Gunilla Jalmarsson och Lars Ingvald Telefon: 08-508

Läs mer

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Rio vård- och omsorgsboende 2014

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Rio vård- och omsorgsboende 2014 Östermalms Stadsdelsförvaltning Äldreomsorgen Bilaga 1. Dnr 2014-300-1.2.1. Sida 1 (6) 2014-10-09 Handläggare: Susanna Hiltunen Tfn: 08-508 10 575 Sammanfattande bedömning och förbättringsåtgärder Förvaltningens

Läs mer

Verksamhetsuppföljning av vård- och omsorgsboendet Hemmet för Gamla

Verksamhetsuppföljning av vård- och omsorgsboendet Hemmet för Gamla Administrativa avdelningen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Sida 1 (6) 2017-03-27 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 50 129 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-04-20 Förvaltningens förslag till

Läs mer

Uppföljning av verksamheten vid Väderkvarnens vård- och omsorgsboende

Uppföljning av verksamheten vid Väderkvarnens vård- och omsorgsboende Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-06-29 Handläggare Ida Öhman Pils Telefon: 08-508 09 560 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2016-08-25 Uppföljning av verksamheten vid Väderkvarnens

Läs mer

Uppföljning av verksamheter inom äldreomsorgen under perioden 1 januari till 31 mars 2014

Uppföljning av verksamheter inom äldreomsorgen under perioden 1 januari till 31 mars 2014 1(6) 2014-09-02 Uppföljning av verksamheter inom äldreomsorgen under perioden 1 januari till 31 mars 2014 Verksamhetsuppföljning Vård- och omsorgsboenden, privat drift Näsbyparks Parkinsonboende, Täby

Läs mer

2010-02-23 SIDAN 1. Kundval-/ valfrihetssystem - upphandling och uppföljning inom äldreomsorgen

2010-02-23 SIDAN 1. Kundval-/ valfrihetssystem - upphandling och uppföljning inom äldreomsorgen SIDAN 1 Kundval-/ valfrihetssystem - upphandling och uppföljning inom äldreomsorgen Kundval- /valfrihetssystem Hemtjänst 1 januari 2002 Ledsagning och avlösning 1 januari 2002 Vård- och omsorgsboende 1

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Sida 1 (5) 2018-04-25 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508 20

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Olivia Omsorg AB ( Olivia grupp och servicebostäder)

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Olivia Omsorg AB ( Olivia grupp och servicebostäder) ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖR STADSDELSFÖRVALTNING BESTÄLLARAVDELNINGEN FÖR ÄLDRE, FUNKTIONSNEDSATTA OC H SOCIALPSYKIATRI Handläggare: Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508 20 506 Ann-Sophie Rüder Telefon:

Läs mer

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 280-2011-1.2.1. SID 1 (36) 2011-11-01 Handläggare: Christina Amundberg, Lars Ingvald, Gunilla Jalmarsson, Ninnie Jonsson,

Läs mer

Verksamhetsuppföljningar 2017 inom äldreomsorg egen regi och entreprenad.

Verksamhetsuppföljningar 2017 inom äldreomsorg egen regi och entreprenad. Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning Avdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Sida 1 (5) 2018-01-16 Handläggare Annika Ekengren Telefon: 08-508 01 230 Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning gruppbostäderna i Vantör

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning gruppbostäderna i Vantör Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-05-24 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon:

Läs mer

Den fortsatta driften av Postiljonens vård- och omsorgsboende

Den fortsatta driften av Postiljonens vård- och omsorgsboende Avdelningen beställare äldreomsorg, funktionsnedsättning, individ och familj inklusive socialpsykiatri Sida 1 (6) 2015-12-09 Handläggare: Per-Ove Mattsson 08 508 18 148 Michael Boström 08 508 18 156 Till

Läs mer

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2016

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2016 Skarpnäcks stadsdelförvaltning Avdelningen för äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.-349/16 Sida 1 (7) 2016-09-30 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 150 29 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.-326/2018 Sida 1 (7) 2018-04-26 Handläggare Birgitta

Läs mer

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2017

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2017 Älvsjö stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Dnr:1.2.1.27- Sida 1 (7) -03-09 Handläggare Madeleine Peatt Telefon: 08-508 21 506 Till Älvsjö stadsdelsnämnd

Läs mer

Kvalitets- och avtalsuppföljning på Rio vårdoch omsorgsboende 2012

Kvalitets- och avtalsuppföljning på Rio vårdoch omsorgsboende 2012 ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2012-86-1.2.1. SID 1 (4) 2013-01-24 Handläggare: Nina Wiklund, utvecklingsledare Lili Briese, MAS Linnéa Svanström Leistedt, MAR Till

Läs mer

Redovisning av verksamhetsuppföljning inom äldreomsorgen 2014

Redovisning av verksamhetsuppföljning inom äldreomsorgen 2014 Älvsjö stadsdelsförvaltning Äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.25-2015 Sida 1 (7) 2014-08-13 Handläggare Madeleine Peatt Karin Lindbom Telefon: 08-508 21 000 Till Älvsjö stadsdelsnämnd

Läs mer

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demens-sjukdom 2013

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demens-sjukdom 2013 SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR E, FUNKTIONSNEDSATTA OCH KULTUR TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2013-04-22 Handläggare: Christina Koistinen Telefon: 08-508 15 024 Kerstin Medin Telefon:

Läs mer

Granskning av äldreomsorgen på Norrmalm 2009 rapport

Granskning av äldreomsorgen på Norrmalm 2009 rapport NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PERSONALAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2010-01-07 Handläggare: Gunilla Schedin Telefon: 508 09 015 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Granskning av äldreomsorgen på Norrmalm

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut Rapporten godkännes.

Förvaltningens förslag till beslut Rapporten godkännes. Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning BESTÄLLARAVDELNINGEN FÖR ÄLDRE, FUNKTIONSNEDSATTA OC H SOCIALPSYKIATRI Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2013-05-21 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508

Läs mer

Uppföljning av äldreomsorgen Servicehusen Rågsved, Enskededalen och Enskede Nya

Uppföljning av äldreomsorgen Servicehusen Rågsved, Enskededalen och Enskede Nya krav Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-05-31 Handläggare Ann-Sophie Rüder Telefon: 08-508

Läs mer

Avveckling av Axelsbergs servicehus för omvandling till seniorboende Genomförandeärende

Avveckling av Axelsbergs servicehus för omvandling till seniorboende Genomförandeärende HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR PERS ONALFRÅGOR OCH UTFÖRARE INOM ÄLDREO MSORGEN Handläggare: Anneli Rydström Telefon: 08-508 22 068 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Dnr 1.2.1.-275/2017 Sida 1 (10) 2017-05-11 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson

Läs mer

Framtida Medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) och Medicinskt ansvarig rehabilitering (MAR) organisation i Stockholms stads äldreomsorg

Framtida Medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) och Medicinskt ansvarig rehabilitering (MAR) organisation i Stockholms stads äldreomsorg ÄLVSJÖ STADSDELSFÖRVALTNING VUXNA, FUNKTIONSNEDS ATTA OCH ÄLDRE TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2010-09-30 Handläggare: Krisztina Buki Telefon: 08-508 21 079 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2010-10-28 Framtida Medicinskt

Läs mer

Utförande enhet: Brommagårdens dagverksamhet. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Utförande enhet: Brommagårdens dagverksamhet. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Utförande enhet: Brommagårdens dagverksamhet Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Avtalspart/Nämnd: Bromma stadsdelnämnd Verksamhetschef/enhetschef: Taina Huhtala Adress: Bromma kyrkväg 449-453, 168

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning. Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri

Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning. Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Sida 1 (8) 2015-02-15 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508 20

Läs mer

Sammanställning av avvikelser i hälso- och sjukvården 1 juli 31 december 2009

Sammanställning av avvikelser i hälso- och sjukvården 1 juli 31 december 2009 FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING STABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2010-03-02 Handläggare: Inger Blomqvist Telefon: 08-508 18 039 Till Farsta stadsdelsnämnd 2010-03-25 Sammanställning av avvikelser i hälso-

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri

Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-05-19 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508

Läs mer

Uppföljning inom äldreomsorgen - Högdalens vård- och omsorgsboende

Uppföljning inom äldreomsorgen - Högdalens vård- och omsorgsboende Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2014-01-07 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon:

Läs mer

Redovisning av brukarundersökningar inom socialpsykiatri

Redovisning av brukarundersökningar inom socialpsykiatri Södermalms stadsdelförvaltning Sociala avdelningens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-02-27 Dnr. 209-2015-1.2.1 Handläggare Emilia Tuvesson 08-508 13 221 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2015-03-26 Redovisning

Läs mer

Dokumentation inom äldreomsorgen redovisning av strategi för hur bristerna i dokumentation ska åtgärdas

Dokumentation inom äldreomsorgen redovisning av strategi för hur bristerna i dokumentation ska åtgärdas ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2009-04-30 Handläggare: Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Granskningsrapport av korttidsvård för äldre svar på remiss från äldrenämnden

Granskningsrapport av korttidsvård för äldre svar på remiss från äldrenämnden NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGSAVDELNIN GEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2011-04-07 Handläggare: Monica Fredriksson Telefon: 08-508 09 032 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Granskningsrapport av

Läs mer

KVALITETS- OCH LEDNINGSSYSTEM ENLIGT SOSFS 2006:11

KVALITETS- OCH LEDNINGSSYSTEM ENLIGT SOSFS 2006:11 SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (6) SDN 2008-11-27 KVALITETS- OCH LEDNINGSSYSTEM ENLIGT SOSFS 2006:11 Kvalitetssystemet inom Södermalms stadsdelsnämnd omfattar verksamhet enligt socialtjänstlagen

Läs mer

Redovisning av biståndsbedömda insatser - svar på skrivelse från (V)

Redovisning av biståndsbedömda insatser - svar på skrivelse från (V) HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGSAVDELNIN GEN Handläggare: Anneli Rydström Telefon: 08-508 22 068 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 2009-12-17 TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR:144-08-

Läs mer

UPPFÖLJNING AV ENTREPRENADDRIVEN VERKSAMHET

UPPFÖLJNING AV ENTREPRENADDRIVEN VERKSAMHET UPPFÖLJNING AV ENTREPRENADDRIVEN VERKSAMHET BASUPPGIFTER Verksamhetens namn: Tantolundens dagliga verksamhet Adress: Maria Bangata 17, 1tr Telefon: 0768-32 23 09 Epost: -- Hemsida: --- Regiform: Entreprenad

Läs mer

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2014

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2014 Älvsjö stadsdelsförvaltning Äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.10 2014 Sida 1 (6) 2014-01-03 Handläggare Karin Lindbom Telefon: 08-508 21 000 Till Älvsjö stadsdelsnämnd Plan för uppföljning

Läs mer

Granskning av hemtjänst/lov 2014

Granskning av hemtjänst/lov 2014 Granskning av hemtjänst/lov 2014 Sammanställd av Margareta Sjögren, kvalitetsuppföljare/utredare Kvalitets- och utvecklingsenheten 2014-08-28 Bakgrund Lagen om valfrihetssystem (LOV) reglerar vad som ska

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut Rapporten godkännes.

Förvaltningens förslag till beslut Rapporten godkännes. Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-05-31 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse Postiljonen vård och omsorgsboende, egen regi. Postiljonen vård- och omsorgsboende. Dnr: /2019 Sid 1 (6)

Patientsäkerhetsberättelse Postiljonen vård och omsorgsboende, egen regi. Postiljonen vård- och omsorgsboende. Dnr: /2019 Sid 1 (6) Postiljonen vård- och omsorgsboende Dnr: 1.6-164/2019 Sid 1 (6) Ansvarig för upprättande och innehåll: Patrik Mill, verksamhetschef med hälso- och sjukvårdsansvar Postiljonen vård och omsorgsboende, egen

Läs mer

Uppföljning av Södermalms assistans, Tantolundens och Zinkensdamms dagliga verksamheter

Uppföljning av Södermalms assistans, Tantolundens och Zinkensdamms dagliga verksamheter Södermalms stadsdelsförvaltning Sociala avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (11) 2013-05-16 Handläggare Kerstin Larsson, Kjell Carlsson, Britt-Marie Johansson och Lars Ingvald Telefon: 08-508 12 000 Till

Läs mer

Stockholms stads program för stöd till anhöriga

Stockholms stads program för stöd till anhöriga SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2012-10-25 Handläggare: Marita Danowsky Kerstin Larsson, Anne Vilhelmsson Tel. 08-508 12 000 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2012-11-22 Stockholms

Läs mer

Information vård och omsorg

Information vård och omsorg Information vård och omsorg Uppdrag ge äldre och andra i behov av stöd, vård och omsorg, en god omvårdnad och hälso- och sjukvård. förebyggande verksamhet och stöd till anhöriga. varje människa ska få

Läs mer

Verksamhetsuppföljningar, avseende vårdoch omsorgsboenden, på uppdrag av äldrenämnden

Verksamhetsuppföljningar, avseende vårdoch omsorgsboenden, på uppdrag av äldrenämnden SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING BARN, UNGA OCH FRITI D ANMÄLNINGSÄRENDE DNR. 1.2.1/008-2012 SID 1 (6) Handläggare: Daniel Björkegren, Kristina Ström Telefon: 08-508 24 024, 08-508 24 017 Till Skärholmens

Läs mer

Utförande enhet: Dagverksamheten Träffen. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress:

Utförande enhet: Dagverksamheten Träffen. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Utförande enhet: Dagverksamheten Träffen Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Verksamhetens regiform: Kommunal regi Privat regi

Läs mer

Anmälan av verksamhetsuppföljning av dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2011

Anmälan av verksamhetsuppföljning av dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2011 SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDRE, FUNKTIONSNEDS ATTA OCH KULTUR TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR.1.2.1.-651/11 SID 1 (7) 2011-12-09 Handläggare: Kristina Ström Telefon: 08-508 15 047 Kerstin Medin

Läs mer

Verksamhetsuppföljning 2014 Lillsjönäs dagverksamhet

Verksamhetsuppföljning 2014 Lillsjönäs dagverksamhet Page 1 of 8 Verksamhetsuppföljning 2014 Lillsjönäs dagverksamhet Utförande enhet: Lilljönäs Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Avtalspart/Nämnd: Bromma stadsdelsnämnd Verksamhetschef/enhetschef:

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut

Förvaltningens förslag till beslut Kungsholmens stadsdelsförvaltning Stöd till resultatstyrning Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2014-02-18 Handläggare Christina Egerbrandt Telefon: 08-508 08 032 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Sammanträde

Läs mer

Kvalitetsråd inom vård- och omsorgsboende

Kvalitetsråd inom vård- och omsorgsboende HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE 10 FEBRUARI 2009 SID 1 (5) Handläggare: Barbro Trygg Telefon: 08-508 05 413 Dnr 600-073-2009 Sammanträde 24 mars 2009

Läs mer

Framtida medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) och medicinskt ansvarig för rehabilitering (MAR) organisation i Stockholms stads äldreomsorg

Framtida medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) och medicinskt ansvarig för rehabilitering (MAR) organisation i Stockholms stads äldreomsorg ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG SID 1 (6) 2010-09-29 Handläggare: Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Framtida medicinskt

Läs mer

Förslag till organisatorisk placering av Medicinsk ansvarig sjuksköterska (MAS) och Medicinsk ansvarig för rehabilitering (MAR)

Förslag till organisatorisk placering av Medicinsk ansvarig sjuksköterska (MAS) och Medicinsk ansvarig för rehabilitering (MAR) SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNING ÄLDRE OCH FUNKTIONSHINDER TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2012-05-14 Handläggare: Ulla söderlind Telefon: 08 508 03 281 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Förslag

Läs mer

Tunets trygghetsboende Plan för genomförande

Tunets trygghetsboende Plan för genomförande BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2010-01-29 SDN 2010-02-11 Handläggare: Monica Mårdén Telefon: 08-508 06 322 Till Bromma stadsdelsnämnd Tunets trygghetsboende Plan för

Läs mer

Ansökan till Socialstyrelsen om stimulansmedel för att utveckla äldreomsorgen

Ansökan till Socialstyrelsen om stimulansmedel för att utveckla äldreomsorgen ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2010-06-29 Handläggare: Marie Kelpe Telefon: 08 508 20583 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Ansökan

Läs mer

Riktlinjer för hälso- och sjukvård inom Stockholms stads särskilda boenden och dagverksamheter för äldre

Riktlinjer för hälso- och sjukvård inom Stockholms stads särskilda boenden och dagverksamheter för äldre ÄLDREFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEULÅTANDE DNR 105-243/2007 SID 1 (5) 2007-10-19 Handläggare: Börje Ferlander Telefon: 08-508 36 216 Till Äldrenämnden den 15 november 2007 Riktlinjer för hälso- och sjukvård inom

Läs mer

Avvikelser i hälso- och sjukvården under perioden 1 januari 30 juni 2012

Avvikelser i hälso- och sjukvården under perioden 1 januari 30 juni 2012 FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING STADSDELSDIRE KTÖRENS STAB TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2012-12-03 Handläggare: Ingrid Wikström Telefon: 08-508 18 039 Till Farsta stadsdelsnämnd 2012-12-18 Avvikelser i hälso-

Läs mer

Uppföljning inom äldreomsorgen - Högdalens vård- och omsorgsboende

Uppföljning inom äldreomsorgen - Högdalens vård- och omsorgsboende Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (9) 2015-09-01 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon:

Läs mer

Bilaga 9 Verksamhetsuppföljning stöd och service till personer med funktionsnedsättning

Bilaga 9 Verksamhetsuppföljning stöd och service till personer med funktionsnedsättning Södermalms stadsdelsförvaltning Tertialrapport 1/2014 Bilaga 9 Verksamhetsuppföljning stöd och service till personer med funktionsnedsättning Södermalms stadsdelsförvaltning Sida 1 (9) Dnr 395-2013-1.2.1.

Läs mer

Kundval inom äldreboenden i Huddinge kommun, förslag till rutiner

Kundval inom äldreboenden i Huddinge kommun, förslag till rutiner SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN 2014-04-28 Rev. 2014-05-26 AN-2014/263.730 1 (5) HANDLÄGGARE Lars Axelsson 08-535 312 27 lars.axelsson@huddinge.se Äldreomsorgsnämnden Kundval inom äldreboenden i

Läs mer

Uppföljning boendestöd

Uppföljning boendestöd Sida 1 (10) Enhetens namn: Omsorgshusets Boendestöd Enhetens adress: Kärrtorpsvägen 9, 121 55 Johanneshov Företag: Omsorgshuset Stockholm AB Hemsida: www.omsorgshuset.se Enhetschef: Ann Wickström Telefon:

Läs mer

Anmälan av verksamhetsuppföljning för 2016 avseende hemtjänst i privat regi

Anmälan av verksamhetsuppföljning för 2016 avseende hemtjänst i privat regi Bromma stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde Äldreomsorg Tjänsteutlåtande 19-17-1.2.1 Sida 1 (8) SDN 2017-02-02 2016-12-19 Handläggare Anne-Christine Davidsson Anna-Lena Yngvesson Tel: 08-508 06 305/314

Läs mer

Grindstugans, Guldäggets, Pärlans och Magdas dagverksamhet 2017

Grindstugans, Guldäggets, Pärlans och Magdas dagverksamhet 2017 Page 1 of 9 Grindstugans, Guldäggets, Pärlans och Magdas dagverksamhet 2017 Dagverksamhet: Grindstugans Guldäggets, Pärlans och Magdas dagverksamhet Uppföljande stadsdelsförvaltning: Södermalm Verksamhetschef/enhetschef:

Läs mer

Ledningssystem för kvalitet vid avdelningen för social omsorg

Ledningssystem för kvalitet vid avdelningen för social omsorg HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR SOCIAL OMSORG SID 1 (3) 2009-08-26 Ledningssystem för kvalitet vid avdelningen för social omsorg Inledning Av bestämmelserna i 3 kap. 3 SoL och

Läs mer

Omstrukturering av 14 lägenheter vid Kulltorps vård- och omsorgsboende

Omstrukturering av 14 lägenheter vid Kulltorps vård- och omsorgsboende SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIALA AVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2012-05-03 Handläggare: Gunilla Jalmarsson och Kerstin Larsson Telefon: 08-508 12 000 Till stadsdelsnämnden 2012-06-14 Förvaltningens

Läs mer

Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018

Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018 Kungsholmens stadsdelsförvaltning Bilaga 10, tertialrapport 2 2018 Äldreomsorgsavdelningen Dnr 1.2.1-277-2018 Sida 1 (5) Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018 Bakgrund All

Läs mer

ABCDE. Tillsyn av Blackebergs sjukhem i Bromma Yttrande till Länsstyrelsen. Bromma stadsdelsnämnd

ABCDE. Tillsyn av Blackebergs sjukhem i Bromma Yttrande till Länsstyrelsen. Bromma stadsdelsnämnd Äldreomsorgens utföraravdelning Bromma stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande sid 1 (6) 2006-01-11 Dnr 649-05-504 sdn 2005-01-24 Handläggare: Monica Mårdén Tfn: 508 06 322 Bromma stadsdelsnämnd Tillsyn

Läs mer

Villa Cederschiölds dagverksamhet 2017

Villa Cederschiölds dagverksamhet 2017 Page 1 of 9 Villa Cederschiölds dagverksamhet 2017 Dagverksamhet: Villa Cederschiölds dagverksamhet Uppföljande stadsdelsförvaltning: Södermalm Verksamhetschef/enhetschef: Lena Holm Adress: Box 4619 116

Läs mer

Uppföljning Bromma Personlig assistans

Uppföljning Bromma Personlig assistans Bromma stadsdelsförvaltning Rapport Sida 1 (6) 2014-09-18 Uppföljningen gäller insatsen personlig, enheten arbetar även med avlösar- och ledsagarservice. Adress: Tunnlandsvägen 91 B 168 36 Bromma Enhetschef:

Läs mer

Hemtjänst i egen regi inom Älvsjö stadsdelsområde verksamhetsbeskrivning

Hemtjänst i egen regi inom Älvsjö stadsdelsområde verksamhetsbeskrivning Älvsjö stadsdelsförvaltning Verksamhetsområdet äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Dnr 7.281-2015 Sida 1 (6) 2015-07-21 Handläggare Karin Lindbom Telefon: 08-508 21 000 Älvsjö stadsdelsnämnd 2015-08-27

Läs mer

Avvikelsehantering inom äldreomsorgen Yttrande till Stadsrevisionen

Avvikelsehantering inom äldreomsorgen Yttrande till Stadsrevisionen FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR E TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2013-04-23 Handläggare: Monika Lind Telefon: 08-508 18 122 Till Farsta stadsdelsnämnd 2013-05-23 Avvikelsehantering inom äldreomsorgen

Läs mer

Riktlinjer för social dokumentation

Riktlinjer för social dokumentation Riktlinjer för social dokumentation Februari 2011 1 Juni 2011 Inledning Omvårdnadsförvaltningens Riktlinjer för social dokumentation reglerar hur genomförandet av beviljade insatser till äldre personer

Läs mer

Rapport om verksamhetsövergång. Hammarby och Danvikstulls dagliga verksamheter.

Rapport om verksamhetsövergång. Hammarby och Danvikstulls dagliga verksamheter. Södermalms stadsdelsförvaltning Sociala avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 298-2014-2.2.2. Sida 1 (6) 2015-03-02 Handläggare Kjell Carlsson Telefon: 08-508 12 413 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2015-03-26

Läs mer

Verksamhetsplan 2013 för Medicinskt ansvarig sjuksköterska, MAS och Medicinskt ansvarig för rehabilitering, MAR

Verksamhetsplan 2013 för Medicinskt ansvarig sjuksköterska, MAS och Medicinskt ansvarig för rehabilitering, MAR SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING OMSORG OM ÄLDRE OCH STÖD TILL PERSONER M ED FUNKTIONSNEDSÄTTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR:1.1./860-2012 SID 1 (6) 2012-12-18 Handläggare: Kristina Ström Telefon: 08 508 23

Läs mer

Verksamhetsuppföljning 2016 Lillsjönäs dagverksamhet

Verksamhetsuppföljning 2016 Lillsjönäs dagverksamhet Page 1 of 10 Verksamhetsuppföljning 2016 Lillsjönäs dagverksamhet Dagverksamhet: Lilljönäs dagverksamhet Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Verksamhetschef/enhetschef: Katarina Romehed Adress: Hemslöjdsvägen

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för Demensteamet

Uppdragsbeskrivning för Demensteamet Dokumentnamn: Uppdragsbeskrivning för Demensteamet Skapad av: Bodil Evertsson, MAR, Christina Taraldsson, handläggare Beslutad av: Robert Brandt, biträdande förvaltningschef Gäller från: 1 januari 2013

Läs mer

Rapport om hälso- och sjukvårdsindikatorer på Solberga vårdoch omsorgsboende, Kristallgården och Älvsjö servicehus

Rapport om hälso- och sjukvårdsindikatorer på Solberga vårdoch omsorgsboende, Kristallgården och Älvsjö servicehus Tjänsteutlåtande Dnr:1.2.1.18 2014 Sida 1 (11) 2014-01-10 Handläggare Kristina Ström Telefon: 08-508 23 504 Till Älvsjö stadsdelsnämnd Den 6 februari 2014 Rapport om hälso- och sjukvårdsindikatorer på

Läs mer

Södermalms stadsdelsförvaltning. Verksamhetsberättelse 2013

Södermalms stadsdelsförvaltning. Verksamhetsberättelse 2013 Södermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetsberättelse 2013 Södermalms stadsdelsförvaltning DNR 395-2013-1.2.1. Avdelningen för äldreomsorg Sida 1 (53) Verksamhetsuppföljning av Magdalenagårdens, Sjöstadsgårdens,

Läs mer

Uppföljning av Vintertullens vård- och omsorgsboende samt servicehus

Uppföljning av Vintertullens vård- och omsorgsboende samt servicehus SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (1) 20-03-2 Handläggare: Christina Amundberg Telefon: 0-0 12 000 Till Södermalms stadsdelsnämnd 20-0- Uppföljning av

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för stadsdelsnämndernas hemtjänst i ordinärt boende

Uppdragsbeskrivning för stadsdelsnämndernas hemtjänst i ordinärt boende Skärholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för äldre, personer med funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2018-05-21 Handläggare Nicoletta Zoannos Telefon: 08-508 24 594

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad 2011

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad 2011 Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad 2011 Basuppgifter Utförare och enhet: Verksamhetens regiform: Avtalspart/Nämnd: Adress: Verksamhetschef/enhetschef:

Läs mer

ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING. Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd. Handläggare: Ann-Sophie Rüder Telefon: 08/

ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING. Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd. Handläggare: Ann-Sophie Rüder Telefon: 08/ ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNING FÖR ÄLDREO MSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2010-03-05 Handläggare: Ann-Sophie Rüder Telefon: 08/ 508 14 090 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2016

Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2016 Bakgrund Verksamheten på Oskarsro vård- och omsorgsboende drivs av Temabo AB. Oskarsro har 34 lägenheter uppdelade på fem våningar. Verksamheten

Läs mer

Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun

Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun RIKTLINJER Följande kvalitetskrav för daglig verksamhet enligt lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS) och för

Läs mer

Kvalitets- och avtalsuppföljning av Kampementets vård- och omsorgsboende 2010

Kvalitets- och avtalsuppföljning av Kampementets vård- och omsorgsboende 2010 TJÄNSTE ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2010-310-1.2.1. SID 1 (7) 2010-05-06 Handläggare: Kärstin Trotzig, utvecklingsledare Lili Briese, MAS Linnea Svanström-Leistedt,

Läs mer

Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016

Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016 Bakgrund Verksamheten på Ametistens vård- och omsorgsboende drivs av Vardaga. Ametisten har 80 lägenheter uppdelade på fem våningar med två

Läs mer

Uppföljning av Rackarbergets servicebostad, Tantolundens gruppbostäder och Reimersholmes servicebostäder

Uppföljning av Rackarbergets servicebostad, Tantolundens gruppbostäder och Reimersholmes servicebostäder SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIALA AVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (13) 2012-01-24 Handläggare: Britt-Marie Johansson, Lars Ingvald, Kerstin Larsson, Kjell Carlsson Telefon: 08-508 12 000 Till

Läs mer

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014 2014-10-29 SID 1 (5) Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Frösunda vård- och omsorgsboende drivs av Attendo Care. Frösunda har 44 lägenheter uppdelade på fyra

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare och enhet: Blomsterfonden Adress: Verksamhetschef/enhetschef: Ringvägen 107 118 60 Stockholm

Läs mer