Tunets trygghetsboende Plan för genomförande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tunets trygghetsboende Plan för genomförande"

Transkript

1 BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) SDN Handläggare: Monica Mårdén Telefon: Till Bromma stadsdelsnämnd Tunets trygghetsboende Plan för genomförande Förslag till beslut Nämnden godkänner förvaltningens plan för genomförande vid omvandlingen av Tunets servicehus till Tunets trygghetsboende. Bitte Davidsson Stadsdelsdirektör Pia Bäck verksamhetsområdeschef Sammanfattning Kommunfullmäktige beslutade den 30 november 2009 om att införa trygghetsboende i Stockholms stad. Förvaltningen beräknar att omvandlingen av Tunet servicehus till trygghetsboende ska vara genomförd den 1 oktober Fram till dess kommer förvaltningen att arbeta med planering och förberedelser. Ett förslag till plan för genomförande har tagits fram som bl.a. innehåller en plan för hur information till boende, anhöriga och personal ska ske.

2 SID 2 (6) Ärendets beredning Detta ärende har beretts inom verksamhetsområde äldreomsorg. Bakgrund Kommunfullmäktige beslutade den 30 november 2009 om att införa trygghetsboende i Stockholms stad. Denna boendeform är till för äldre som vill ha ett tryggare boende och tillgång till viss service utan biståndsbeslut. Den som bor i trygghetsboende bor i en egen hyreslägenhet. Den som har fyllt 70 år kan ställa sig i kö för ett trygghetsboende. För att flytta in ska man ha fyllt 75 år. Förutsättningen är att man är folkbokförd i Stockholm. I trygghetsboendet finns trygghetslarm och personal som ordnar samvaro och gemensamma aktiviteter. Det ska också vara möjligt att äta måltider tillsammans, men det behöver inte finnas en restaurang. Det ska alltid finnas en lokal för gemensamma aktiviteter i eller i omedelbar närhet av boendet. Den boende betalar hyra och extra för gemensamhetslokal och personal. Trygghetsboende ska erbjudas personer som är folkbokförda i Stockholms stad och upplever otrygghet och/eller social isolering i sitt ordinarie boende. Något biståndsbeslut ska inte krävas, det är den enskildes upplevelse av otrygghet som är avgörande. Lägenheter i trygghetsboende förmedlas av Bostad Stockholm utifrån kötid, och eventuell förtur av medicinska/sociala skäl, enligt de förtursregler som finns. Den som bor på trygghetsboende och har behov av stöd och hjälp i hemmet, ansöker om och väljer hemtjänst på samma sätt som den som bor i ordinärt boende. Det innebär att när den äldre har behov av hemtjänst ansöker han/hon om detta och biståndshandläggaren utreder och fattar beslut. Den som beviljas hemtjänst har möjlighet att välja mellan de olika hemtjänstutförare som är verksamma inom området i den så kallade kundvalsmodellen. Om man har hemtjänst betalar man utöver hyra och extra kostnad för gemensamhetslokal och personal även en omsorgsavgift. Lägenheterna i ett trygghetsboende är utrustade med trygghetslarm. För de som bor på trygghetsboende och inte har någon hemtjänstinsats besvaras eventuella larmanrop av larmcentralen och åtgärdas av jourpatrullen inom Stockholms äldreoch handikappjour, äldreförvaltningen. När det gäller de som har hemtjänstinsatser är det den ordinarie utföraren som ansvarar för åtgärder. Landstinget (vårdcentralen) ansvarar för hemsjukvården inklusive rehabilitering.

3 SID 3 (6) De servicehus som i ett första skede är aktuella för en omvandling är Rinkeby servicehus, Kastanjen i Hägersten-Liljeholmen, Långbroberg i Älvsjö och Väduren på Norrmalm, före detta Nälsta servicehus i Hässelby-Vällingby, Tunets servicehus i Bromma, Hammarbyhöjdens servicehus i Skarpnäck, Skärholmens servicehus, Rio servicehus på Östermalm och Tanto på Södermalm. Lokaler och lägenheter Tunets servicehus är byggt 1983, med adress Råckstavägen 30, i Bromma. Servicehuset har tre huskroppar A, B och C - hus med två till tre våningar. Servicehuset har idag totalt 142 lägenheter, fördelade på 70 st. 1:or på 45 kvm 66 st. 2:or på 59 kvm 6 st. 2:or på 71 kvm Friskvårdscentrum, restaurang, kiosk, bibliotek, massör, fotvård och frisör finns inom servicehusets lokaler. Friskvårdcentrum Bromma, som ligger inom servicehuset, är ett aktivitetscentrum och en mötesplats för äldre. Friskvårdcentrum erbjuder olika gymnastikgrupper, gymträning, kostrådgivning samt social samvaro. Förvaltningen hyr idag servicehusets lokaler av Micasa Fastigheter i Stockholm AB. De boende på Tunet Den 11 december 2009 var det 148 boende på Tunets servicehus. Av dessa kommer 110 boende från Bromma, 24 boende från Hässelby Vällingby, 7 boende från Spånga Tensta, 2 boende från Östermalm, 1 boende från Kista, 1 boende från Kungsholmen, 1 boende från Enskede-Årsta, 1 boende från Liljeholmen och 1 boende från Skärholmen. Förvaltningens förslag Inför omvandlingen av Tunets servicehus till ett trygghetsboende har ett förslag till plan för genomförande tagits fram som bl.a. innehåller en plan för hur information till boende, anhöriga och personal ska ske. Tidplan Omstruktureringen beräknas genomförd den 1 oktober 2010.

4 SID 4 (6) Planering och förberedelsearbete Fram till den 1 oktober 2010 kommer förvaltningen att arbeta med planering och förberedelser. Stadens trygghetsboenden tillhandahålls av Micasa Fastigheter i Stockholm AB. Förvaltningen och Micasa Fastigheter i Stockholm AB har träffats och påbörjat en planering inför kommande omstrukturering. Landstingets primärvård (vårdcentralen) har hälso- och sjukvårdsansvaret för de äldre som bor på trygghetsboende och de svarar för hemsjukvård inklusive rehabilitering. Förvaltningen har träffat landstinget och informerat om omvandlingen och nytt möte är inplanerat. Uppsägning av hyresavtal Förvaltningen har sagt upp samtliga hyresavtal tillhörande Tunets servicehus och de upphör att gälla så snart boendeformen vid servicehuset omvandlas och övergår till trygghetsboende. Ansvar för förmedling av tomställda lägenheter samt hyreskostnaderna för dessa lägenheter övergår till Micasa Fastigheter i Stockholm AB efter omvandling till trygghetsboende. Social samvaro och gemensamma aktiviteter Micasa Fastigheter i Stockholm AB kommer att ansvara för att personal finns för att ordna social samvaro och gemensamma aktiviteter. Friskvårdscentrum Friskvårdcentrum kommer att finnas kvar i nuvarande lokaler. Under 2010 kommer förvaltningen att utveckla verksamheten ytterligare och den kommer att öppnas upp för fler besökare. Förutom de aktiviteter som Friskvårdscentrum erbjuder idag kommer verksamheten även att inriktas mot öppen social dagverksamhet med aktiviteter som ger stöd, stimulans och social gemenskap för att stärka besökarens förutsättningar att bibehålla förmågor och som ger möjlighet att knyta kontakter, t.ex. promenader, allsång, högläsning, daglig tidningsläsning med efterföljande diskussioner, frågesport, korsord. Det kommer också att finnas möjlighet att äta i gemenskap i matlag.

5 SID 5 (6) Möjlighet till gemensamma måltider Micasa Fastigheter i Stockholm kommer att ansvara för att möjlighet till gemensamma måltider finns. Stadsdelsnämndens nuvarande avtal med Lubir AB om drift av restaurangen löper fram till den 31 maj Förvaltningen planerar att förlänga detta avtal fram tills omvandling sker. Hyra Förutom hyran betalar hyresgästen på trygghetsboendet extra för gemensamma lokaler och för personal som finns för att ordna social samvaro och gemensamma aktiviteter. De som idag bor på Tunets servicehus och väljer att bo kvar i sin lägenhet efter omvandlingen får ett påslag på hyran för gemensamma lokaler och personal, påslaget fördelas på samtliga boende. Exakt nivå för detta påslag är ännu inte bestämt. Övriga pågående avtal m.m. Förvaltningen har upprättat en förteckning över de avtal som berörs vid en omvandling till trygghetsboende, bl.a. avtal om hårvård, fotvård, kiosk, trygghetslarm, elleveranser, post, tvätt, sophämtning, sjukskötersketjänster kväll och natt, restaurang, vårdhygienisk service, kvalitetsgranskning av läkemedel. Förvaltningen bevakar, informerar avtalsparter och säger upp avtal enligt de villkor som anges i avtalen. Hemtjänst För de boende som har hemhjälpsinsatser fortsätter det aktuella biståndsbeslutet att gälla. Möjlighet kommer att finnas att välja mellan de olika hemtjänstutförare som är verksamma inom området i den så kallade kundvalsmodellen. Om man har hemtjänst betalar man utöver hyra och extra kostnad för gemensamhetslokal och personal även en omsorgsavgift. Information till boende och anhöriga I början av februari har Bromma stadsdelsförvaltning och Micasa Fastigheter i Stockholm AB tillsammans planerat in tre informationsmöten om den planerade omvandlingen. Dessa möten kommer att vara riktade till boende på Tunet och deras anhöriga. Därefter kommer tre biståndshandläggare att träffa samtliga boende på Tunet och deras eventuella anhöriga. Biståndshandläggarna kommer att boka in tider för individuella samtal. Biståndshandläggare från andra stadsdelar i staden som har någon äldre placerad på Tunets servicehus kommer att kontaktas av en biståndshandläggare från Bromma. De kommer sedan att tillsammans boka in ett individuellt samtal med den boende.

6 SID 6 (6) Vid de individuella samtalen kommer den boende och eventuell anhörig att få information om vad den planerade omvandlingen innebär och tillsammans kommer man att gå igenom den boendes behov och önskemål. Alla som önskar kan bo kvar i sin lägenhet. Om någon har behov av mycket vård och omsorg och vill flytta till annat boende gör biståndshandläggaren tillsammans med den boende och eventuell anhörig upp en plan för detta. I det dagliga arbetet svarar enhetschef, områdeschef samt övrig personal på Tunet på frågor från boende och anhöriga och informerar om den kommande omstruktureringen. Förtroenderådet får fortlöpande information Förtroenderådet på Tunet har fått information om den planerade omstruktureringen. Verksamhetsområdeschefen har deltagit i ett förtroenderådsmöte och vid detta möte informerat om förslaget till omstrukturering. Information till personal All personal har inbjudits till möten där verksamhetsområdeschefen har informerat om den planerade omstruktureringen. På enhetens arbetsplatsträffar kommer personalen fortlöpande att få information om den förestående omstruktureringen. Två tillfällen per vecka kommer att avsättas för fortlöpande information och möjlighet för personalen att ställa frågor. I det dagliga arbetet svarar enhetschef och områdeschef på uppkomna frågor och informerar fortlöpande.

ANGÅENDE REMISSEN OM INRÄTTANDE AV TRYGGHETSBOENDE I STOCKHOLM STAD

ANGÅENDE REMISSEN OM INRÄTTANDE AV TRYGGHETSBOENDE I STOCKHOLM STAD 8 PH 2 KOMMUNSTYRELSEN H \\JJm X l nnrn^-rrim DATUM: 2009-06-23 ifi \~y «9 ALDREROTELN * n -Q* SÖHRKMALMS TA - STADSni:LSi : öi;\v\ltkin(j Ink 20fl t ) -06-2 4 ^ berörd remissinstans ANGÅENDE REMISSEN

Läs mer

Rapportering av ej verkställda beslut enligt 4 kap. 1 socialtjänstlagen (SoL), kvartal 2, år 2017, äldreomsorg

Rapportering av ej verkställda beslut enligt 4 kap. 1 socialtjänstlagen (SoL), kvartal 2, år 2017, äldreomsorg Utlåtande 2017:253 RVIII (Dnr 152-1632/2017) Rapportering av ej verkställda beslut enligt 4 kap. 1 socialtjänstlagen (SoL), kvartal 2, år 2017, äldreomsorg Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Förvaltningen kommer regelbundet att ge dig aktuell information och svara på de frågor som ställts av boende och anhöriga.

Förvaltningen kommer regelbundet att ge dig aktuell information och svara på de frågor som ställts av boende och anhöriga. Nyhetsbrev Till boende på Axelsbergs servicehus Axelsbergs servicehus ska avvecklas som servicehus, vilket stadsdelsnämnden beslutade den 22 mars 2012. Servicehusets lämnas tillbaka till fastighetsägaren

Läs mer

Planering för Axelsbergs servicehus Inriktningsärende

Planering för Axelsbergs servicehus Inriktningsärende HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR PERS ONALFRÅGOR OCH UTFÖRARE INOM ÄLDREO MSORGEN Handläggare: Anneli Rydström Telefon: 08-508 22 068 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Avveckling av Axelsbergs servicehus för omvandling till seniorboende Genomförandeärende

Avveckling av Axelsbergs servicehus för omvandling till seniorboende Genomförandeärende HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR PERS ONALFRÅGOR OCH UTFÖRARE INOM ÄLDREO MSORGEN Handläggare: Anneli Rydström Telefon: 08-508 22 068 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING. Till Bromma stadsdelsnämnd

BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING. Till Bromma stadsdelsnämnd BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 207-09-605 SID 1 (5) 2009-04-23 SDN 2009-05-14 Handläggare: Monica Mårdén, Lena Carling Telefon: 08-508 06 322, 08-508 06 333 Till Bromma stadsdelsnämnd

Läs mer

Delrapport från Äldreboendeutredningen Remissvar

Delrapport från Äldreboendeutredningen Remissvar Bromma stadsdelsförvaltning Äldreomsorg Tjänsteutlåtande Dnr 291-16-1.5.1. Sida 1 (10) SDN 2016-08-25 2016-07-04 Handläggare Monica Mården Anna-Lena Yngvesson Till Bromma stadsdelsnämnd Förvaltningens

Läs mer

5. Omedelbar justering

5. Omedelbar justering SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING OMSORG OM ÄLDRE OCH STÖD TILL PERSONER M ED FUNKTIONSHINDER Handläggare: Yvonne Ekman Mohajerpour Telefon: 08-508 25157 SID 1 (6) 2009-03-25 DNR 006/396-2009 Till Skärholmens

Läs mer

Rapport om omvandlingen av Skinnarvikens och Mälteriets servicehus till seniorboende (2 bilagor)

Rapport om omvandlingen av Skinnarvikens och Mälteriets servicehus till seniorboende (2 bilagor) M A R I A - G A M L A S T A N S S T A D S D E L S F Ö R V A L T N I N G BESTÄLLARAVDELNINGEN HANDLÄGGARE: GUNILLA JALMARSSON TFN 508 11310 TJÄNSTEUTLÅTANDE 2005-10-06 SDN 2005-12-15 DNR 505-543/2005 Till

Läs mer

Genom- SdN Schablon snittlig Myndighets- Moms Peng* fr.o.m. 1 jan avgift utövning komp. fr.o.m. 1 jan

Genom- SdN Schablon snittlig Myndighets- Moms Peng* fr.o.m. 1 jan avgift utövning komp. fr.o.m. 1 jan Bilaga 2:1 Peng till enskilda anordnare av förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg samt schabloner för omsorg om funktionshindrade och ersättningsnivåer för hemtjänst i ordinärt boende, avlösning och ledsagning

Läs mer

Rapportering av ej verkställda beslut enligt 4 kap. 1 socialtjänstlagen (SoL), kvartal 1, år 2017, äldreomsorg

Rapportering av ej verkställda beslut enligt 4 kap. 1 socialtjänstlagen (SoL), kvartal 1, år 2017, äldreomsorg Utlåtande 2017:252 RVIII (Dnr 152-1047/2017) Rapportering av ej verkställda beslut enligt 4 kap. 1 socialtjänstlagen (SoL), kvartal 1, år 2017, äldreomsorg Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Rapportering av ej verkställda beslut enligt 4 kap 1 socialtjänstlagen (SoL) för kvartal 2 år 2016, äldreomsorg

Rapportering av ej verkställda beslut enligt 4 kap 1 socialtjänstlagen (SoL) för kvartal 2 år 2016, äldreomsorg Utlåtande 2016:212 RVIII (Dnr 152-1568/2016) Rapportering av ej verkställda beslut enligt 4 kap 1 socialtjänstlagen (SoL) för kvartal 2 år 2016, äldreomsorg Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Riktlinjer för köhantering inom äldreomsorgens vård- och omsorgsboenden

Riktlinjer för köhantering inom äldreomsorgens vård- och omsorgsboenden BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORG Handläggare: Eva Lindström Telefon: 08-508 06 321 Till Bromma stadsdelsnämnd SDN 2008-02-14 SID 1 (6) 2008-01-25 Riktlinjer för köhantering inom äldreomsorgens vård-

Läs mer

Rapportering av ej verkställda beslut enligt 4 kap. 1 socialtjänstlagen för kvartal 4 år 2015, äldreomsorg

Rapportering av ej verkställda beslut enligt 4 kap. 1 socialtjänstlagen för kvartal 4 år 2015, äldreomsorg Utlåtande 2016:56 RVIII (Dnr 152-486/2016) Rapportering av ej verkställda beslut enligt 4 kap. 1 socialtjänstlagen för kvartal 4 år, äldreomsorg Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar

Läs mer

Omstrukturering inom Hornstulls servicehus

Omstrukturering inom Hornstulls servicehus SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE. SID 1 (5) 2012-10-02 Handläggare: Gunilla Jalmarsson Telefon: 08-508 12 311 Till Stadsdelsnämnden 2012-10-25 Omstrukturering

Läs mer

Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 2017

Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 2017 Bilaga Dnr 4.1-142/218 Februari 217 Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 217 stockholm.se Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 217 Februari 217 Utgivare: Äldreförvaltningen

Läs mer

Jag får det stöd och den hjälp jag behöver i min vardag (fr 1) del. Jag vet vart jag ska vända mig om min närståendes hjälpbehov förändras (fr2) del

Jag får det stöd och den hjälp jag behöver i min vardag (fr 1) del. Jag vet vart jag ska vända mig om min närståendes hjälpbehov förändras (fr2) del Jag får det stöd och den hjälp jag behöver i min vardag (fr 1) 35% 3% 25% 2% 15% 1% 5% % Instämmer helt Instämmer i stort sett Instämmer till viss del Instämmer inte alls Saknar uppfattning Jag vet vart

Läs mer

Omstruktureringar inom Nytorgsgården och Kulltorps vård- och omsorgsboende

Omstruktureringar inom Nytorgsgården och Kulltorps vård- och omsorgsboende SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 305-2012-1.2.1. SID 1 (5) 2012-10-02 Handläggare: Gunilla Jalmarsson Telefon: 08-508 12 311 Till Stadsdelsnämnden 2012-10-25

Läs mer

Redovisning av upphandling av bemannings-tjänster

Redovisning av upphandling av bemannings-tjänster ÄLVSJÖ STADSDELSFÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2010-08-09 Handläggare: Britt-Marie Ericsson : 08-508 21 008 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2010-08-26 Redovisning av upphandling av bemannings-tjänster

Läs mer

Förslag till organisatorisk placering av heminstruktörer

Förslag till organisatorisk placering av heminstruktörer FÖRNYELSEAVDELNINGEN SID 1 (6) 2012-03-27 Handläggare: Anders Håkanson Telefon: 508 29 387 Till Kommunfullmäktige Förslag till organisatorisk placering av heminstruktörer Stadsledningskontorets förslag

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR /2009 SID 2 (11)

TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR /2009 SID 2 (11) ÄLDREFÖRVALTNINGEN AVDELNINGEN FÖR STRA TEGI OCH PLANERING SID 1 (11) 2009-03-04 Handläggare: Barbro Karlsson, 508 36 218 Lars Strand, 508 36 205 Till Äldrenämnden den 17 mars 2009 Remissyttrande till

Läs mer

Förslag till organisatorisk placering av heminstruktörer Yttrande till kommunstyrelsen

Förslag till organisatorisk placering av heminstruktörer Yttrande till kommunstyrelsen SID 1 (5) Handläggare: Andreas Thorstensson Telefon: 08-508 24 552 Till Skärholmens stadsdelsnämnd 2012-06-14 Förslag till organisatorisk placering av heminstruktörer Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

Bilaga 8. Beslutsdatum, kön samt typ av insats avseende ej verkställda beslut enligt LSS per (kvartal )

Bilaga 8. Beslutsdatum, kön samt typ av insats avseende ej verkställda beslut enligt LSS per (kvartal ) Bilaga 8., kön samt typ av insats avseende ej verkställda beslut enligt LSS per 2009-12-31 (kvartal 4 2009) > 3 mån / Bromma * 2009-12-31 Ledsagarservice Enskede - Årsta - Vantör 2009-09-01 Biträde av

Läs mer

Rapportering av ej verkställda beslut enligt 4 kap. 1 socialtjänstlagen, kvartal 2 år 2015, äldreomsorg

Rapportering av ej verkställda beslut enligt 4 kap. 1 socialtjänstlagen, kvartal 2 år 2015, äldreomsorg Utlåtande 2015:141 RVIII (Dnr 152-1557/2015) Rapportering av ej verkställda beslut enligt 4 kap. 1 socialtjänstlagen, kvartal 2 år 2015, äldreomsorg Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar

Läs mer

Fördelning av stimulansbidrag till äldreomsorgen

Fördelning av stimulansbidrag till äldreomsorgen Äldreförvaltningen Planeringsavdelningen Sida 1 (5) 2019-05-27 Handläggare Anders Håkansson Telefon: 08-508 36 208 Till Äldrenämnden den 18 juni 2019 Fördelning av stimulansbidrag till äldreomsorgen Förvaltningens

Läs mer

Förslag till beslut om omvandling av Långbrobergs trygghetsboende i kv. Svalrocken 17 i Älvsjö till seniorboende

Förslag till beslut om omvandling av Långbrobergs trygghetsboende i kv. Svalrocken 17 i Älvsjö till seniorboende Tjänsteutlåtande Styrelsen 2014-04-24 Ärende 18 Dnr 2014 0374 Sid. 1 (5) 2014-03-26 Handläggare: Gunnar Kempe Telefon: 08 508 360 61 Till Styrelsen för Micasa Fastigheter Förslag till beslut om omvandling

Läs mer

Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 2016

Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 2016 Dnr 41-766/16 November 16 Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 16 stockholm.se November 16 Utgivare: Äldreförvaltningen Kontaktperson: Elisabeth Landström Dnr 41-766/16 Innehåll Innehåll

Läs mer

Förslag till organisatorisk placering av Medicinsk ansvarig sjuksköterska (MAS) och Medicinsk ansvarig för rehabilitering (MAR)

Förslag till organisatorisk placering av Medicinsk ansvarig sjuksköterska (MAS) och Medicinsk ansvarig för rehabilitering (MAR) SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNING ÄLDRE OCH FUNKTIONSHINDER TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2012-05-14 Handläggare: Ulla söderlind Telefon: 08 508 03 281 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Förslag

Läs mer

Till dig som har fått ett avslag på din ansökan

Till dig som har fått ett avslag på din ansökan Till dig som har fått ett avslag på din ansökan Äldreomsorg i Hägersten-Liljeholmen Till dig som har fått ett avslag på din ansökan Du har fått denna information eftersom du har fått ett avslag på din

Läs mer

Blackebergs vård- och omsorgsboende ersätts med ett ombyggt vård- och omsorgsboende inom en del av Tranebergs servicehus (A-huset) Inriktningsärende

Blackebergs vård- och omsorgsboende ersätts med ett ombyggt vård- och omsorgsboende inom en del av Tranebergs servicehus (A-huset) Inriktningsärende BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 91-11-2.6:9 SID 1 (6) SDN 2012-06-14 2012-06-04 Handläggare: Monica Mårdén Telefon: 08-508 06 322 Till Bromma stadsdelsnämnd Blackebergs vård-

Läs mer

Micasa Fastigheter i Stockholm AB. Ett boende att se fram emot

Micasa Fastigheter i Stockholm AB. Ett boende att se fram emot Micasa Fastigheter i Stockholm AB Ett boende att se fram emot 1 Tryggt boende med hög standard Det ska vara skönt att komma hem. Här ska finnas möjlighet till vila och ro men det skall också vara en funktionell

Läs mer

EN GUIDE TILL ÄLDREOMSORGEN I STOCKHOLMS STAD

EN GUIDE TILL ÄLDREOMSORGEN I STOCKHOLMS STAD EN GUIDE TILL ÄLDREOMSORGEN I STOCKHOLMS STAD 1 En av stadens viktiga uppgifter är att ansvara för att äldre stockholmare som behöver service, vård och STOCKHOLMS MÅL FÖR omsorg ska få det med hög kvalitet

Läs mer

Riktlinjer för handläggning och dokumentation enligt Sol och LSS inom äldreomsorgen

Riktlinjer för handläggning och dokumentation enligt Sol och LSS inom äldreomsorgen BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORG SDN 2007-08-30 SID 1 (7) 2007-08-20 Handläggare: Eva Lindström Telefon: 08-508 06 321 Till Bromma stadsdelsnämnd Riktlinjer för handläggning och dokumentation enligt

Läs mer

NATIONELL NÄTVERKSTRÄFF OM FÖREBYGGANDE HEMBESÖK 15 16 november 2012

NATIONELL NÄTVERKSTRÄFF OM FÖREBYGGANDE HEMBESÖK 15 16 november 2012 ÄLDREFÖRVALTNINGEN NATIONELL NÄTVERKSTRÄFF OM FÖREBYGGANDE HEMBESÖK 15 16 november 2012 STOCKHOLMS STAD PÅ VÄG MOT VÄRLDSKLASS Visionen om ett Stockholm i världsklass Stockholm ska växa till en miljonstad

Läs mer

Upprustning och omstrukturering av Fruängsgårdens servicehus A-huset

Upprustning och omstrukturering av Fruängsgårdens servicehus A-huset Sida 1 (11) 2019-05-03 Handläggare Anneli Rydström Telefon: 0850822068 Kent Zander Telefon: 0850823051 Till stadsdelsnämnd 2019-05-23 Upprustning och omstrukturering av Fruängsgårdens servicehus A-huset

Läs mer

Resultat från Socialstyrelsens brukarundersökning - så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018.

Resultat från Socialstyrelsens brukarundersökning - så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018. Kungsholmens stadsdelsförvaltning Äldreomsorgen Tjänsteutlåtande Dnr. 1.1 528-2018 Sida 1 (5) 2018-10-08 Handläggare Pia Lindman Telefon: 08-508 08 418 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2018-11-22 Resultat

Läs mer

Foto Maria Carlsson. Scandinav.se. Äldreomsorg i Borås Stad. Förebyggande insatser, service, omsorg, hälso- och sjukvård samt rehabilitering

Foto Maria Carlsson. Scandinav.se. Äldreomsorg i Borås Stad. Förebyggande insatser, service, omsorg, hälso- och sjukvård samt rehabilitering Scandinav.se Foto Maria Carlsson Äldreomsorg i Borås Stad Förebyggande insatser, service, omsorg, hälso- och sjukvård samt rehabilitering Du som är äldre ska ha möjlighet att leva ett gott liv var dag.

Läs mer

Rörlighet biståndshandläggare och socialsekreterare

Rörlighet biståndshandläggare och socialsekreterare Personalstrategiska avdelningen Utveckling och analys Sida 1 (26) 219-2-14 Inledning I denna rapport redovisas statistik över avgångar bland tillsvidareanställda biståndshandläggare och socialsekreterare.

Läs mer

Utförande enhet: Dagverksamheten Träffen. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress:

Utförande enhet: Dagverksamheten Träffen. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Utförande enhet: Dagverksamheten Träffen Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Verksamhetens regiform: Kommunal regi Privat regi

Läs mer

Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor. Tjänsteutlåtande Dnr /2016 Sida 1 (17)

Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor. Tjänsteutlåtande Dnr /2016 Sida 1 (17) Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Dnr 3.1.2-718/ Sida 1 (17) -12-01 Handläggare Gustav Tegman Telefon: 08-508 25 906 Till Socialnämnden 2017-01-31 Rapportering

Läs mer

Redovisad statistik Söka skola i Stockholm

Redovisad statistik Söka skola i Stockholm Redovisad statistik All redovisad statistik är framtagen direkt efter systemets (Antagningstjänsten för Stockholms stad) stängning den 15 mars respektive år. Den redovisade statistiken gäller förutom förskoleklass

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad 2011

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad 2011 Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad 2011 Basuppgifter Utförare och enhet: Verksamhetens regiform: Avtalspart/Nämnd: Adress: Verksamhetschef/enhetschef:

Läs mer

Trygghetsbostäder i Osby kommun [Underrubrik] Antagen av: Helena Ståhl Antagningsdatum: Dnr: Datum

Trygghetsbostäder i Osby kommun [Underrubrik] Antagen av: Helena Ståhl Antagningsdatum: Dnr: Datum [Underrubrik] Antagen av: Helena Ståhl Antagningsdatum: 190506 Framtagen av: Andriette Näslund Uppdaterad: Dnr: 2(5) Innehåll 1 Trygghetsbostäder Osby kommun... 3 1.1 Definition... 3 1.2 Kriterier för

Läs mer

Utlåtande 2016:55 RVIII (Dnr /2015)

Utlåtande 2016:55 RVIII (Dnr /2015) Utlåtande 2016:55 RVIII (Dnr 152-1753/2015) Riktlinjer för hälso- och sjukvårdsdokumentation inom Stockholms stads särskilda boenden enligt SoL och LSS, dagverksamheter enligt SoL och daglig verksamhet

Läs mer

Brukarundersökning inom funktionsnedsättning Stockholm Stad

Brukarundersökning inom funktionsnedsättning Stockholm Stad Brukarundersökning inom funktionsnedsättning 2016 Stockholm Stad Stockholm stad Brukarundersökning inom funktionsnedsättning 2016 Hemtjänsten Enkätfabriken undersökningar 2 Presentation Om undersökningen

Läs mer

Kommunernas arbete med att motverka akut hemlöshet fördelning av statsbidrag

Kommunernas arbete med att motverka akut hemlöshet fördelning av statsbidrag Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Sida 1 (5) 2019-03-21 Handläggare Lisa Wallenberg Telefon: 08-508 25 246 Till Socialnämnden 2019-04-16 Kommunernas arbete med att motverka akut hemlöshet

Läs mer

Förebyggande insatser, service, omsorg, hälso- och sjukvård samt rehabilitering

Förebyggande insatser, service, omsorg, hälso- och sjukvård samt rehabilitering Scandinav.se Foto Maria Carlsson Förebyggande insatser, service, omsorg, hälso- och sjukvård samt rehabilitering Vård- och äldreförvaltningen Borås Stad erbjuder många former av stöd till dig som är äldre

Läs mer

Verksamhetsuppföljning FSB Finsk Hemtjänst AB - Bromma

Verksamhetsuppföljning FSB Finsk Hemtjänst AB - Bromma Page 1 of 8 Verksamhetsuppföljning 2017 - FSB Finsk Hemtjänst AB - Bromma Hemtjänstenhet: FSB Finsk Hemtjänst AB - Bromma Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Verksamhetschef/enhetschef: Leena Piltti

Läs mer

REGION GOTLANDS REGELVERK FÖR STÖD TILL TRYGGHETSBOENDEN

REGION GOTLANDS REGELVERK FÖR STÖD TILL TRYGGHETSBOENDEN Författningssamling för Region Gotland REGION GOTLANDS REGELVERK FÖR STÖD TILL TRYGGHETSBOENDEN Antaget av regionfullmäktige 2017-06-19, 91. Detta dokument innehåller definitioner, organisation, förmedling

Läs mer

10 Förlängning av avtal basal hemsjukvård kvällar, nätter och helger HSN

10 Förlängning av avtal basal hemsjukvård kvällar, nätter och helger HSN 10 Förlängning av avtal basal hemsjukvård kvällar, nätter och helger HSN 2016-1788 Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsförvaltningen 2019-05-06 Allmänmedicin och geriatrik Elisabeth Höglund

Läs mer

Aktiviteter och socialsamvaro i vård- och omsorgsboenden

Aktiviteter och socialsamvaro i vård- och omsorgsboenden STADSLEDNINGSKONTORET FINANSAVDELNINGEN SID 1 (5) 2008-06-11 pm Aktiviteter och socialsamvaro i vård- och omsorgsboenden Vid en rundringning till stadsdelsnämndernas äldreomsorg har sju frågor ställts.

Läs mer

Förslag till revidering av riktlinjer för handläggning inom socialtjänstens äldreomsorg

Förslag till revidering av riktlinjer för handläggning inom socialtjänstens äldreomsorg Bromma stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde Äldreomsorg Tjänsteutlåtande SDN 2014-04-15 Sida 1 (5) 2014-03-24 Handläggare Anna-Lena Yngvesson Telefon: 08-508 06 314 Till Bromma stadsdelsnämnd Remissvar

Läs mer

Inriktning på vård och omsorgsboende och servicehus på Rio

Inriktning på vård och omsorgsboende och servicehus på Rio Äldreomsorg Östermalms stadsdelsförvaltning Handläggare: Marianne Snell Tfn: 08-508 10 552 Tjänsteutlåtande Sid 1 (5) 2006-10-13 Dnr 2006-1044-326 Till Östermalms stadsdelsnämnd Inriktning på vård och

Läs mer

Förslag på avveckling av Tanto sjukhem och korttidsboende under 2004

Förslag på avveckling av Tanto sjukhem och korttidsboende under 2004 M A R I A - G A M L A S T A N S TJÄNSTEUTLÅTANDE SDN 2004-01-22 S T A D S D E L S F Ö R V A L T N I N G 2003-12-15 Handläggare: Gunilla Jalmarsson DNR 504-745/03 Till Stadsdelsnämnden Förslag på avveckling

Läs mer

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Äldreomsorgsavdelningen Marja Niemi tfn

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Äldreomsorgsavdelningen Marja Niemi tfn Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Äldreomsorgsavdelningen Marja Niemi tfn 508 04 560 Dnr - - 2005 Sammanträde 29 november 2005 Tjänsteutlåtande 11 november 2005 1 ( ) Till Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd

Läs mer

Bilaga 1. Bakgrund, definitioner, målgrupper och års boendeplan

Bilaga 1. Bakgrund, definitioner, målgrupper och års boendeplan Socialförvaltningen Dnr Sida 1 (5) 2018-09-19 Bilaga 1 Bakgrund, definitioner, målgrupper och 2018-2022 års boendeplan Stadsövergripande boendeplan I kommunfullmäktiges budget för 2018 beslöts: Stadsdelsnämnderna/regionerna

Läs mer

Hemtjänstenhet: Macorena Hemtjänst AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Södermalm. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: Macorena Hemtjänst AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Södermalm. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: Macorena Hemtjänst AB Uppföljande stadsdelsförvaltning: Södermalm Verksamhetschef/enhetschef: Marianne Andersson Adress: Årstaängsvägen 1A 117 43 Stockholm Telefon: 08 641 40 80 Verksamhetens

Läs mer

Avveckling av Akalla vård- och omsorgsboende

Avveckling av Akalla vård- och omsorgsboende Svar Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning Äldreomsorg Dnr 1.2.1.-316-2017 Sida 1 (5) 2017-09-26 Handläggare Annika Ekengren Telefon: 08-508 01 230 Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd 2017-10-26 Förvaltningens

Läs mer

Angående remissen om Komplettering avseende ärendeansvar för ensamkommande flyktingbarn

Angående remissen om Komplettering avseende ärendeansvar för ensamkommande flyktingbarn Kommunstyrelsen Dnr: 156-624/2015 Socialroteln Sida 1 (2) Datum: 2015-04-21 Till berörd remissinstans Angående remissen om Komplettering avseende ärendeansvar för ensamkommande flyktingbarn Detta gäller

Läs mer

Ett boende att se fram emot

Ett boende att se fram emot Ett boende att se fram emot Micasa Fastigheter i Stockholm AB en del av Stockholms stad Ett fastighetsbolag där hyresgästen står i centrum Stockholms stad har valt att samla alla sina omsorgsfastigheter

Läs mer

1206:01. oenden i Stockholm

1206:01. oenden i Stockholm oenden i Stockholm ra alternativa boendeformer att välja bland. Bostadsförmedling i seniorlägenheter och trygghetsbostäder. Dessutom finns ende för dig med större behov av service och omvårdnad. r som

Läs mer

Korttidsplatser för behövande äldre personer som bor i eget boende

Korttidsplatser för behövande äldre personer som bor i eget boende Utlåtande 2017:130 RVIII (Dnr 106-1449/2016) Korttidsplatser för behövande äldre personer som bor i eget boende Motion (2016:102) av Per Ossmer och Lotta Nordfeldt (båda SD) Kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

Hemtjänstenhet: Olivia Hemtjänst AB - Östermalm. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: Olivia Hemtjänst AB - Östermalm. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: Olivia Hemtjänst AB - Östermalm Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm Verksamhetschef/enhetschef: Lena Einarsson Adress: Askrikevägen 3 Stockholm Telefon: 08-30 86 70 Verksamhetens

Läs mer

Anders Nordstrand VD Micasa Fastigheter i Stockholm Göteborg 1 mars 2012

Anders Nordstrand VD Micasa Fastigheter i Stockholm Göteborg 1 mars 2012 Anders Nordstrand VD Micasa Fastigheter i Stockholm Göteborg 1 mars 2012 Micasa Fastigheter skall vara ett nytt, spännande fastighetsbolag ett annorlunda bolag ett bolag i framtiden Micasa Fastigheter

Läs mer

Förslag till ersättningsmodell i vård- och omsorgsboende i samband med parboendegaranti inom äldreomsorgen

Förslag till ersättningsmodell i vård- och omsorgsboende i samband med parboendegaranti inom äldreomsorgen KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING STÖD TILL RESULTATSTYRNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2011-10-07 Handläggare: Christina Egerbrandt Telefon: 08 508 08 032 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Sammanträde

Läs mer

Vård och Omsorg är vår uppgift!

Vård och Omsorg är vår uppgift! Hälsa och Omsorg Vård och Omsorg är vår uppgift! Det ska finnas vård och omsorg av god kvalitet för dig som på grund av ålder, sjukdom eller funktionshinder behöver hjälp och stöd. Du ska kunna känna trygghet

Läs mer

Införande av parboendegaranti inom äldreomsorgen

Införande av parboendegaranti inom äldreomsorgen Utlåtande 2011:173 RV (Dnr 327-876/2011) Införande av parboendegaranti inom äldreomsorgen Ersättningsmodell för basservice i vård- och omsorgsboende för medflyttande make/maka som inte har några omvårdnadsbehov

Läs mer

Välkommen till äldreomsorgen i Karlskrona kommun

Välkommen till äldreomsorgen i Karlskrona kommun Välkommen till äldreomsorgen i Karlskrona kommun 1 Denna broschyr har arbetats fram av Birgitta Håkansson, Margareta Olsson, Eleonore Steenari och Ewa Axén Gustavsson, Äldreförvaltningen våren 2004 Layout,

Läs mer

Hemtjänstenhet: Hemtjänsten på Hantverkargatan. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Kungsholmen. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: Hemtjänsten på Hantverkargatan. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Kungsholmen. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: Hemtjänsten på Hantverkargatan Uppföljande stadsdelsförvaltning: Kungsholmen Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Verksamhetens regiform: Kommunal regi Privat regi Antal hemtjänstkunder

Läs mer

Hemtjänstenhet: SÄLLSKAPET VÄNNER TILL PAUVRES HONTEUX - Nockebyhus. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma. Verksamhetschef/enhetschef: Adress:

Hemtjänstenhet: SÄLLSKAPET VÄNNER TILL PAUVRES HONTEUX - Nockebyhus. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Hemtjänstenhet: SÄLLSKAPET VÄNNER TILL PAUVRES HONTEUX - Nockebyhus Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Verksamhetschef/enhetschef: Eva Bartholdsson Adress: Nockeby Backe 8, 168 40 Bromma Telefon:

Läs mer

Hemtjänstenhet: Hägersten-Liljehomens hemtjänst. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hägersten-Liljeholmen. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: Hägersten-Liljehomens hemtjänst. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hägersten-Liljeholmen. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: Hägersten-Liljehomens hemtjänst Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hägersten-Liljeholmen Verksamhetschef/enhetschef: Ann-Charlotte Persson Adress: Mejerivägen 9, 117 43 Stockholm Telefon:

Läs mer

Förordning om trygghetsboenden

Förordning om trygghetsboenden I"örordning orn trygghetsboenden Sida 1 av 2 tt lr RICURINCSKANSLIT-I PRESSMEDDELANDE z6 november 2o09 Socialdepartementet Förordning om trygghetsboenden Regeringen beslutar i en förordning att nuvarande

Läs mer

Slutrapport 2016, Petras hemtjänst

Slutrapport 2016, Petras hemtjänst Slutrapport 2016, Petras hemtjänst Hemtjänstenhet: Petras hemtjänst AB (även personallokal i Liljeholmen: Nybohovsgränd 8-12) Uppföljande stadsdelsförvaltning: Älvsjö Verksamhetschef/enhetschef: Petra

Läs mer

Svar på remiss om slutrapport från utredning av servicehus

Svar på remiss om slutrapport från utredning av servicehus BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING Verksamhetsområde Äldreomsorg Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) SDN 2017-08-31 2017-08-09 Handläggare Anna-Lena Yngvesson Telefon: 08-508 06 314 Till Bromma stadsdelsnämnd utredning

Läs mer

Hemtjänstenhet: Bromma hemtjänst - Demensteam Alvik. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: Bromma hemtjänst - Demensteam Alvik. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: Bromma hemtjänst - Demensteam Alvik Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Verksamhetschef/enhetschef: Katarina Romehed Adress: Tranebergsvägen 47, 167 45 Bromma Telefon: 08-508 06 703

Läs mer

Planera för ditt boende som senior redan nu

Planera för ditt boende som senior redan nu Planera för ditt boende som senior redan nu 1 Hur vill du bo i framtiden? Har du tänkt på att du kan behöva byta bostad när du blir äldre? Det kan ta emot att flytta från ett hem där du kanske bott under

Läs mer

Hemtjänstenhet: Hemtjänst Östermalm öst. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: Hemtjänst Östermalm öst. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: Hemtjänst Östermalm öst Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm Verksamhetschef/enhetschef: Cecilia Näslund Adress: Banérgatan 54 och Linnégatan 61 115 26 Stockholm Telefon: 08-508

Läs mer

Utveckling av hemtjänsten

Utveckling av hemtjänsten Bromma stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde Äldreomsorg Tjänsteutlåtande Dnr 547-16-1.5.1 Sida 1 (5) SDN 2017-02-02 2016-12-05 Handläggare Susanne Brinkenberg Telefon: 08-508 06 320 Till Bromma stadsdelsnämnd

Läs mer

Tabell1. Sundbyberg kommun. Botkyrka. kommun. Våldsbrott 2028 Våldsbrott 1811 Våldsbrott 1767 Våldsbrott 1707 Våldsbrott 1586

Tabell1. Sundbyberg kommun. Botkyrka. kommun. Våldsbrott 2028 Våldsbrott 1811 Våldsbrott 1767 Våldsbrott 1707 Våldsbrott 1586 Tabell1 Anmälda brott 2012 Helår /100 000 inv Stockholm Sigtuna Botkyrka Södertälje Sundbyberg Våldsbrott 2028 Våldsbrott 1811 Våldsbrott 1767 Våldsbrott 1707 Våldsbrott 1586 även i 248 även i 199 även

Läs mer

Hemtjänstenhet: FSB Finsk Hemtjänst AB - Hägersten-Liljeholmen. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hägersten-Liljeholmen. Verksamhetschef/enhetschef:

Hemtjänstenhet: FSB Finsk Hemtjänst AB - Hägersten-Liljeholmen. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hägersten-Liljeholmen. Verksamhetschef/enhetschef: Hemtjänstenhet: FSB Finsk Hemtjänst AB - Hägersten-Liljeholmen Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hägersten-Liljeholmen Verksamhetschef/enhetschef: Leena Piltti Adress: Nybohovsgränd 56, Stockholm Telefon:

Läs mer

Ny särskild boendeform för äldre. Bo Engström, Avd chef Strategi och plan, Äldreförvaltningen

Ny särskild boendeform för äldre. Bo Engström, Avd chef Strategi och plan, Äldreförvaltningen Ny särskild boendeform för äldre Bo Engström, Avd chef Strategi och plan, Äldreförvaltningen Lagförslag under beredning Två departementspromemorior Lagrådsremiss Proposition förväntas i juni Förslag till

Läs mer

Redovisning av hur års stimulansmedel för att utveckla vården och omsorgen om äldre personer har används under 2012

Redovisning av hur års stimulansmedel för att utveckla vården och omsorgen om äldre personer har används under 2012 BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING VERKSAMHETSOMRÅDE ÄL DREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 155-12-1.2.1. SDN 2013-03-21 SID 1 (7) 2013-02-21 Handläggare: Monica Mårdén, Lena Carling Telefon: 08-508 06 322, 508 06

Läs mer

Hemtjänstenhet: FSB Finsk Hemtjänst AB - Spånga-Tensta. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: FSB Finsk Hemtjänst AB - Spånga-Tensta. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: FSB Finsk Hemtjänst AB - Spånga-Tensta Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista Verksamhetschef/enhetschef: Leena Piltti Adress: Spånga Stationsväg 45 163 51 Spånga Telefon: 072-394

Läs mer

Hemtjänstenhet: Alminia AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Verksamhetens regiform:

Hemtjänstenhet: Alminia AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Verksamhetens regiform: Hemtjänstenhet: Alminia AB Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Verksamhetschef/enhetschef: Linda Lindgren Adress: Pajalagatan 56 162 65 Vällingby Telefon: 08-517 091 78 Verksamhetens regiform: Kommunal

Läs mer

Hemtjänstenhet: FSB Finsk Hemtjänst AB - Innerstaden. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: FSB Finsk Hemtjänst AB - Innerstaden. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: FSB Finsk Hemtjänst AB - Innerstaden Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm Verksamhetschef/enhetschef: Hannele Fennander Adress: Bysistorget 4 Stockholm Telefon: 0733-15 26 12 Verksamhetens

Läs mer

Hemtjänstenhet: Hässelby hemtjänst. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hässelby-Vällingby. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: Hässelby hemtjänst. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hässelby-Vällingby. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: Hässelby hemtjänst Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hässelby-Vällingby Verksamhetschef/enhetschef: Mukkades Cilgin Adress: Hässelby torg 10 Telefon: 08-50805096 Verksamhetens regiform:

Läs mer

Hemvård. i Åstorps kommun

Hemvård. i Åstorps kommun Hemvård Mottagningssekreterare kontaktuppgiter i Åstorps kommun Vision Ge varje dag ett innehåll. Värdegrund Varje individ ska mötas med värdighet och respekt med utgångspunkt i att stärka den egna förmågan.

Läs mer

HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING

HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGEN Josefin Johansson Telefon: 508 05 072 DNR 2.6.-594-2012 TJÄNSTEUTLÅTANDE 12 NOVEMBER 2012 SID 1 (5) SAMMANTRÄDE 20 NOVEM BER 2012 Till Hässelby-Vällingby

Läs mer

Olivia Hemtjänst AB - Södermalm Söderort 2017

Olivia Hemtjänst AB - Södermalm Söderort 2017 Page 1 of 8 Olivia Hemtjänst AB - Södermalm Söderort 2017 Hemtjänstenhet: Olivia Hemtjänst AB - Södermalm Söderort Uppföljande stadsdelsförvaltning: Enskede-Årsta-Vantör Verksamhetschef/enhetschef: Lena

Läs mer

Hemtjänstenhet: Olivia Hemtjänst AB - Västerort. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hässelby-Vällingby. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: Olivia Hemtjänst AB - Västerort. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hässelby-Vällingby. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: Olivia Hemtjänst AB - Västerort Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hässelby-Vällingby Verksamhetschef/enhetschef: Camilla Johansson Adress: Lyckselevägen 60 162 67 Vällingby Telefon: 08-381570

Läs mer

Hemtjänstenhet: Aktiv hemtjänst och service i Järfälla HB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Verksamhetschef/enhetschef: Adress:

Hemtjänstenhet: Aktiv hemtjänst och service i Järfälla HB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Hemtjänstenhet: Aktiv hemtjänst och service i Järfälla HB Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta Verksamhetschef/enhetschef: Ewa Wasiewicz Adress: Sturevägen 3 177 56 Järfälla Telefon: 08-580

Läs mer

A B C D E. Äldreomsorgen Östermalms stadsdelsförvaltning. Förbättrat stöd till dementa- svar på remiss av motion av Anna Starbrink (fp)

A B C D E. Äldreomsorgen Östermalms stadsdelsförvaltning. Förbättrat stöd till dementa- svar på remiss av motion av Anna Starbrink (fp) A B C D E Äldreomsorgen Östermalms stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande sid 1 (4) 2005-10-07 Dnr 2005-626-537 Handläggare: Stina Bergfalk Tfn: 08 508 10 647 Östermalms stadsdelsnämnd Förbättrat stöd till

Läs mer

Förslag till organisatorisk placering av Medicinsk ansvarig sjuksköterska (MAS) och Medicinsk ansvarig för rehabilitering (MAR)

Förslag till organisatorisk placering av Medicinsk ansvarig sjuksköterska (MAS) och Medicinsk ansvarig för rehabilitering (MAR) FÖRNYELSEAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (10) 2012-03-30 Handläggare: Anders Håkanson Telefon: 508 29 387 Till Kommunfullmäktige Förslag till organisatorisk placering av Medicinsk ansvarig sjuksköterska

Läs mer

Hemtjänstenhet: AVA Assistans & Hemtjänst AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Kungsholmen. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: AVA Assistans & Hemtjänst AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Kungsholmen. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: AVA Assistans & Hemtjänst AB Uppföljande stadsdelsförvaltning: Kungsholmen Verksamhetschef/enhetschef: Ayse Roza Kaplan Adress: Anders Reimers väg 17 Telefon: 08 604 55 20 Verksamhetens

Läs mer

TRYGG I STOCKHOLM? Brottsförebyggande arbete i Stockholms stad Trygghetsmätning 2011

TRYGG I STOCKHOLM? Brottsförebyggande arbete i Stockholms stad Trygghetsmätning 2011 TRYGG I STOCKHOLM? Brottsförebyggande arbete i Stockholms stad Trygghetsmätning 2011 Stockholm Sveriges huvudstad 847 073 invånare Staden har c:a 42 000 anställda 14 stadsdelsnämder 16 facknämnder 16 bolagstyrelser

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut

Förvaltningens förslag till beslut Kungsholmens stadsdelsförvaltning Stöd till resultatstyrning Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2014-02-18 Handläggare Christina Egerbrandt Telefon: 08-508 08 032 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Sammanträde

Läs mer

Äldreforskningens hus Stiftelsen Äldrecentrum och Aging Research Center

Äldreforskningens hus Stiftelsen Äldrecentrum och Aging Research Center Äldreforskningens hus Stiftelsen Äldrecentrum och Aging Research Center Forskning, utredning och utveckling i frågor som rör äldre och åldrande inom: geriatrisk medicin, folkhälsa psykologi, socialgerontologi,

Läs mer

Inrättande av akutboende för ankomst- och asylsökande barn med särskilda behov

Inrättande av akutboende för ankomst- och asylsökande barn med särskilda behov Socialförvaltningen Socialtjänstavdelningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-01-07 Handläggare Britt Lundkvist Tfn 08-508 25 294 Till Socialnämnden 2016-01-26 Inrättande av akutboende

Läs mer

Boendeplanering för äldre i regionen Västra Söderort reviderad 2014

Boendeplanering för äldre i regionen Västra Söderort reviderad 2014 Älvsjö stadsdelsförvaltning Äldre och funktionsnedsatta Dnr. 1.2.1.75-2014 Sida 1 (11) 2014-02-19 Handläggare Karin Lindbom Telefon: 08-508 21 000 Till Älvsjö stadsdelsnämnd Boendeplanering för äldre i

Läs mer

STADSLEDNINGSKONTORET. Förskolepeng för kommunala förskolor och familj e- daghem

STADSLEDNINGSKONTORET. Förskolepeng för kommunala förskolor och familj e- daghem STADSLEDNINGSKONTORET BILAGA 1 FINANSAVDELNINGEN SID 1 (5) 2008-02-22 Handläggare: Anders Nilfjord Telefon: 508 29 288 Till Kommunfullmäktige Förskolepeng för kommunala förskolor och familj e- daghem Stadsledningskontorets

Läs mer