Uppföljning och analys av skriftligt omdöme årskurs 3 och betyg årskurs 6 och 9

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uppföljning och analys av skriftligt omdöme årskurs 3 och betyg årskurs 6 och 9"

Transkript

1 Tjänsteskrivelse 1 (12) Handläggare Lena Öijen Uppföljning och analys av skriftligt omdöme årskurs 3 och betyg årskurs 6 och 9 Sammanfattning Ingen uppföljning och analys av skriftliga omdömen årskurs 3 har kunnat göras eftersom det statistiska underlaget som förvaltningskontor idag kan ta ut har för många felkällor. Underlaget är inte tillförlitligt. Ett prioriterat arbete framöver för huvudman är att säkerställa att de administrativa rutinerna och systemen, vilka berör många medarbetare inom skolan, vidareutvecklas. Detta så att de data som finns i systemen kan användas på ett mer resurseffektivt sätt på alla nivåer. När det gäller andelen elever i årskurs 6 som uppnått kunskapskraven i alla ämnen är det totalt sett en marginell förbättring mot föregående läsår 13/14. I ämnena svenska som andraspråk, matematik och engelska får minst andel av elever betyget godkänt eller mer (d.v.s. A-E). Högst andel elever med A-E var i musik, bild och modersmål. Andelen A-E var i de flesta ämnen högre hos pojkar i förhållande till flickor. Men mätt i form av genomsnittlig betygspoäng så hade istället flickor högre resultat än pojkar i de flesta ämnen. Antalet A-betyg var nästan dubbelt så högt hos flickor än hos pojkar. Flickor hade 180 (64,7 %) av de totalt 278 A- betygen. Andel elever i årskurs 9 som uppnått kunskapskraven i alla ämnen ökade marginellt från föregående år. Över tid är den trenden nedåtgående. Genomsnittligt meritvärde för årskurs 9 är totalt sett praktiskt taget oförändrat. Andelen elever behöriga till yrkesprogram har totalt sett sjunkit från 2014 till 2015 och över tid är även den trenden nedåtgående. Andel A-E i årskurs 9 var lägst i svenska som andraspråk och matematik. Högst var andelen i musik och bild. Genomsnittlig betygspoäng var lägst i svenska som andraspråk och matematik, respektive högst i modersmål och bild. I de flesta ämnen hade flickor högre resultat, oavsett om genomsnittlig betygspoäng, andel A-E eller andel A mäts. Ett av undantagen är idrott och hälsa där pojkar hade högre resultat i alla tre avseenden. Betyg A var betydligt vanligare hos flickor än pojkar. Av de totalt 360 A-betygen fick flickor 254 (70,6 %) av dem. Flickor i årskurs 9 hade i jämförelse med pojkar i årskurs 9 högre genomsnittligt meritvärde, högre andel med godkänt betyg i alla ämnen och högre andel med behörighet till yrkesprogram. Vid en jämförelse mellan ämnen, mellan kön och mellan skolor framkommer vissa skillnader som avviker från den kommunövergripande bilden. Detta behöver problematiseras och tas hänsyn till vid insatser och vid uppföljning.

2 Tjänsteskrivelse 2 (12) Underlag Beslut om plan för återrapportering av kvalitet och resultat till barn- och utbildningsnämnden lå 2015/16, BUN Uppgifter avseende 2015: Procapitautdrag Uppgifter avseende tidigare år: SIRIS ( Powerpoint-presentation den 22 juni (BUN-sammanträde): Betygsstatistik vt-15 (Föredragande: Anneli Weman, verksamhetschef förskola/grundskola) Arbetsmaterial Betygsstatistik vt-15, senaste versionen (Sammanställd av Johan Jonsson, Region Örebro län) Årskurs 3 En gång per år ska lärare ta fram en skriftlig individuell utvecklingsplan (IUP). Med den innefattas skriftliga omdömen av den specifika elevens kunskapsutveckling samt en planering av elevens lärande i vilken läraren sammanfattar och beskriver vilka insatser som ska göras av skolan samt vad eleven och vårdnadshavaren kan göra för att eleven ska utvecklas så långt som möjligt ( Bedömningen av elevers kunskapsutveckling i förhållande till kunskapskraven för årskurs 1-5 sker i Karlskoga kommun i en tregradig skala: otillräckliga kunskaper, godtagbara kunskaper samt mer än godtagbara kunskaper 1. Från och med årskurs 6 sätts betyg (A-F). I Karlskoga kommun lägger lärare in elevernas skriftliga omdömen för sin(a) klasser via lärplattformen Edwise/skolan.se. Detta skapar förutsättningar, för såväl enhetsnivå som huvudmannanivå, att på ett lätthanterligt sätt kunna följa upp kunskapsläget, likvärdigheten i bedömning och betygssättning, även för de årskurser som inte får betyg. Skriftliga omdömen kan också ge en indikator på kunskaps- och bedömningsläget även för de ämnen som inte omfattas av nationella prov (svenska, matematik och svenska som andraspråk) i årskurs 3. Skriftligt omdöme Ingen kommunövergripande sammanställning av skriftliga omdömen för årskurs 3 görs till nämndsammanträdet september I dagsläget går det inte via utdrag från Edwise att göra en tillförlitlig kommunövergripande sammanställning. För att kunna ta fram tillförlitlig statistik behöver det finnas en förteckning över alla elevers slutomdömen från åk 3. En kvalitetssäkring av själva statistiken skulle från förvaltningskontorets sida kräva en manuell genomgång av inlagda 1 Denna skala är förenlig med den skala som finns på den omdömesblankett som finns att ladda ner via Skolverkets hemsida ( ).

3 Antal betyg Tjänsteskrivelse 3 (12) skriftliga omdömen, elev för elev. En översyn av bl.a. rutiner gällande skriftliga omdömen i Edwise behöver genomföras på förvaltningen för att förbättra förutsättningarna för enhetsnivå och huvudmannanivå att på ett effektivt och säkert sätt kunna ta fram de data om skriftliga omdömen som uppföljning och analys av verksamheten kräver. De analyser som gjorts i de skolgemensamma ämneslärargrupperna av de nationella provresultaten i svenska, svenska som andraspråk respektive matematik i årskurs 3 indikerar kunskapsläget i dessa ämnen. Basfärdigheter som läsa, skriva och räkna indikerar också förutsättningarna för en god kunskapsutveckling i andra ämnen för årskurs 3. Den bedömning som har gjorts i den skolgemensamma lärargruppen i svenska är att kunskapsnivån mot bakgrund av nationella provresultat, är att läsandet har blivit bättre, men skrivandet försämrats. Detta ter sig enligt svensklärargruppen vara ett gemensamt mönster för alla stadier, inte specifikt för årskurs 3. Årskurs 6 2 De betyg som delades ut i årskurs 6 utgår från en elevgrupp på 335 elever (47,5% flickor och 52,5% pojkar). Om inget annat anges räknas betygen för de nyanlända eleverna (22 stycken) in i resultaten här nedan. De utgör 6,6 % av det antal elever i årskurs 6 som fick betyg våren Diagrammet här nedan sammanfattar hur många betyg av respektive bokstav som delades ut för årskurs 6. Det är dessa betyg som ligger till grund för beräkning av de resultat som här nedan följs upp. Diagram 1. Fördelning av betygssteg, alla ämnen, årskurs Alla ämnen F/- E D C B A 2 Endast ett fåtal elever är inskrivna på grundsärskola och träningsskola, årskurs 6 respektive årskurs 9. En analys utifrån elevunderlaget för grundsärskolan som skolform redovisas därför inte i denna rapport.

4 Tjänsteskrivelse 4 (12) Andel elever som har uppnått de kunskapskraven som minst ska upp uppnås i alla ämnen Tabellen här nedan visar att det totalt sett är en marginell förbättring mot föregående år när det gäller andelen som uppnått kunskapskraven i alla ämnen, d.v.s. lägst betyget E. Skillnaden mellan pojkar som grupp och flickor som grupp i Karlskoga kommun har minskat. Tabell 1. Andel elever som uppnått minst kunskapskraven i alla ämnen. Förändring i procentenheter Karlskoga, Totalt 73,7 74,3 0,6 Karlskoga, Flickor 77,7 75,5-2,2 Karlskoga, Pojkar 70,2 73,3 3,1 Riket, Totalt 79,5 Riket, Flickor 83,0 Riket, Pojkar 76,2 Noterbart är att det finns här en variationsbredd mellan de kommunala skolorna, från 64,8 3 till 94,9% andel av elever i årskurs 6 som uppnått kunskapskraven i alla ämnen för vårterminen I en uppdelning mellan pojkar och flickor med olika skoltillhörighet framkommer variationer. Elevgruppen flickor kan vid vissa skolor ha lägre andel som uppnått minst kunskapskraven i alla ämnen än elevgruppen pojkar vid samma skola. Om de nyanlända som grupp tas bort i underlaget så innebär det inte några markanta skillnader i andel som uppnått kunskapskraven i alla ämnen för årskurs 6 som helhet. Går man däremot ner på enhetsnivå kan det göra upp emot 11,7 procentenheter för en skola om nyanlända som grupp räknas med eller ej. Om skolan är liten så får ju även ett litet antal ett stort genomslag på ett resultat, men då såväl i positiv som i negativ bemärkelse. Skillnader mellan ämnen Stapeldiagrammet här nedan illustrerar betygssättningen inom varje ämne fördelat på betygsnivå 4. 3 Den fristående skolan Granbergsdal med 14 elever i årskurs 6 hade 50 %. 4 Skillnader mellan skolor har, av tidsbrist, inte systematiskt uppmärksammats. Uppföljningen och analyser av skillnader inom skolor och inom klasser, infattas i varje rektors respektive lärares ansvar att genomföra och diskutera med förvaltningsledning och kvalitetsledare.

5 Tjänsteskrivelse 5 (12) Diagram 2. Fördelning av betygssteg. Bild Engelska Hem och konsumentkunskap Idrott och hälsa Matematik Modersmål Musik Biologi Fysik Kemi Geografi Historia Religionskunskap Samhällskunskap Slöjd Svenska Svenska som andraspråk Teknik F/- E D C B A 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% Sammanfattningsvis, det är i de estetiska ämnena musik och bild samt modersmål som störst andel elever får betyget E eller högre. Kärnämnena svenska som andraspråk (SvA, elevgrupp på 55 elever) respektive matematik och engelska är de tre ämnen med lägst andel elever med betyget E eller högre. Andelen med minst betyget E var i de flesta ämnen högre hos pojkar som grupp i förhållande till flickor som grupp. Mätt i form av genomsnittligt betygspoäng så hade istället flickor som grupp högre resultat än pojkar som grupp i de flesta ämnen.

6 Antal betyg Tjänsteskrivelse 6 (12) Diagram 3. Fördelning av betygssteg, alla ämnen, flickor-pojkar Alla ämnen F/- E D C B A Flickor Pojkar Antalet A-betyg 5 var nästan dubbelt så högt hos flickor än pojkar. Flickor fick 180 (64,7%) av de totalt 278 A-betygen. Noterbart är att i ämnet svenska var det 15 elever som fick högsta betyget A. Samtliga av dessa var flickor. Förutom svenska utgör även ämnet bild respektive musik de ämnen där störst skillnad finns mellan flickor och pojkar gällande att få betyget A 6. Störst skillnader till flickornas fördel, utifrån genomsnittligt betygspoäng, är även här svenska respektive bild, men också hem- och konsumentkunskap 7. Idrott och hälsa är det ämne med störst skillnad mellan könen och som är till pojkarnas fördel, med avseende på andel A- E. Med avseende på genomsnittligt betygspoäng är det i idrott och hälsa ingen/marginell skillnad mellan könen. Pojkarna som grupp har således de lägre godkända-betygen medan flickorna som grupp de högre. Årskurs 9 De betyg som delades ut för årskurs 9 vårterminen 2015 baseras på en elevgrupp på 315 elever (54,3% flickor och 45,7% pojkar). Om inget annat anges räknas betygen för de nyanlända eleverna in i resultaten här nedan. Knappt var tjugonde (15 stycken) i detta elevunderlag på 315 stycken är en nyanländ elev med betyg. Diagrammet här nedan sammanfattar hur många betyg av respektive bokstav som delades ut för årskurs 6. Det är dessa betyg som ligger till grund för beräkning av de resultat som här nedan följs upp. 5 I enlighet med Mål och styrmått med start 2016 kommer betygen A och B att följas upp på huvudmannanivå (BUN ). 6 Med avseende andel A var skillnaderna störst i svenska (11,4 %-enheter), bild (8,9%- enheter) respektive musik (7,4%-enheter). 7 Med avseende på genomsnittligt betygspoäng var skillnaderna störst i svenska (3,0 betygspoäng), bild (2,1) respektive hem- och konsumentkunskap (1,9). Svenska som andraspråk (SvA) och modersmål är ej här inräknat då detta lästes av relativt få elever).

7 Antal betyg Antal betyg Tjänsteskrivelse 7 (12) Diagram 4. Fördelning av betygssteg, alla ämnen, årskurs Alla ämnen F/- E D C B A Av de betyg som satts på elevgruppen i årskurs 9 våren 2015 används betygsstegen E, D eller C i cirka sju av tio fall (71,8%). Av diagrammet här nedan framkommer att de högre betygen C, B och A var vanligare hos flickor än pojkar. Av exempelvis de totalt 360 A- betygen fick flickor 254 (70,6 %) av dem. Diagram 5. Fördelning av betygssteg, alla ämnen, årskurs 9, flickor-pojkar Alla ämnen F/- E D C B A Flickor Pojkar

8 % Tjänsteskrivelse 8 (12) Andel elever som har nått de kunskapskrav som minst ska uppnås i alla ämnen Diagram 6. Andel elever som uppnått kunskapskraven i alla ämnen Karlskoga Riket Andel elever som uppnått kunskapskraven i alla ämnen ökade marginellt från föregående år. Över tid är trenden nedåtgående. Totalen för Karlskoga på 71,1% inrymmer skillnader i andel mellan de tre högstadieskolorna i kommunen, från 66,7 till 77,5% 8. Flickorna hade några procentenheter högre andel med godkända betyg i alla ämnen än pojkarna (72,5% respektive 69,4%). Variationsbredden mellan flickor sett till skoltillhörighet är liten, från 71,2% till 74,4%. För pojkarna är variationen mellan de tre högstadieskolorna desto större, från 59,6% till 85,7% 9. Detta innebär således att den skola med högst andel pojkar som uppnått kunskapskraven i alla ämnen är fler jämfört med andelen flickor från övriga skolor. Genomsnittligt meritvärde Här nedan presenteras genomsnittligt meritvärde utifrån de 16 bästa betygen, enligt den beräkningsgrund som tidigare gällde. Detta görs för att få en jämförbarhet med tidigare år. På Skolverkets hemsida förtydligas vad meritvärde avser samt den förändring som skett från och med antagningen till gymnasiet läsåret 14/15 när meritvärdet avser 17 ämnen. Meritvärdet för 16 ämnen är summan av elevens 16 bästa ämnen. Betyg i modernas språk som språkval kan ingå bland de 16 ämnena. Max för meritvärdet är som tidigare 320 poäng. 8 Om elevgruppen nyanländas tas bort så är bredden på denna variation från 68,2 till 81,9%. 9 Flickor exklusive elevgruppen nyanlända 73,7%-76,9%. Pojkar exklusive elevgruppen nyanlända 60,9-90,0%.

9 Meritvärde Tjänsteskrivelse 9 (12) Meritvärdet för 17 ämnen är summan av elevens 16 bästa ämnen och där betyg i modernas språk som språkval läggs till som ett 17:e ämne. Max för meritvärdet är 340 poäng. Genomsnittligt meritvärde beräknas för de elever som har minst ett godkänt betyg, dvs lägst betyg E i ett ämne, lägst meritpoäng 10. Betygstegen A, B, C, D, E omvandlas till poängen 20, 17,5, 15, 12,5, 10. Ej godkänt betyg, F är 0 poäng. Det skiljer sig inte från tidigare läsår. ( statistik/vad-hander-kring-statistiken/17-amnen-ger-nytt-meritvarde ) Diagram 7. Genomsnittligt meritvärde (16 bästa betygen) Karlskoga Riket Genomsnittligt meritvärde (201,5) är totalt sett praktiskt taget oförändrat jämför med föregående år. Variationsbredden mellan skolor är 190,4-213,6 10. Genomsnittlig betygspoäng var lägst i svenska som andraspråk (5,3 poäng) och matematik (10,4 poäng). Högst var poängen i modersmål (15,7 poäng) och bild (14,2 poäng). I likhet med måttet andel flickor respektive pojkar som uppnått kunskapskraven i alla ämnen så finns också för genomsnittligt meritvärde en variationsbredd. Gruppen flickor har ett högre genomsnittligt meritvärde än pojkarna (213,9 respektive 186,7) i kombination med mindre skillnader mellan flickor sett till skoltillhörighet (205,0-220,6). Gruppen pojkar sett till skoltillhörighet har en större variationsbredd (174,6-207). 10 Noterbart är att variationen ökar när gruppen nyanlända tas bort, till 198,2-223,7. Detta sker genom att skolan med högst meritvärde för sin åk 9 ökar med 10 poäng. Elevgruppen nyanlända var ojämnt fördelad mellan högstadieskolorna.

10 Tjänsteskrivelse 10 (12) Skillnader mellan ämnen Diagram 8. Fördelning av betygssteg. Bild Engelska Hem- och konsumentkunskap Idrott och hälsa Matematik Moderna språk, språkval Modersmål Musik Biologi Fysik Kemi Geografi Historia Religionskunskap Samhällskunskap Slöjd Svenska Svenska som andraspråk Teknik F/- E D C B A 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% Sammanfattningsvis, de praktiskt-estetiska ämnena musik respektive bild var de två ämnen som eleverna i åk 9 fick högst andel A-E i 11. Lägst andel A-E var i svenska som andraspråk respektive (44,9%) respektive matematik (80,3%). Detta indikerar ett liknande mönster som för årskurs 6, att det är de praktiskt-estetiska ämnena som högst andel blir godkända i, medan lägst andel blir det i kärnämnena matematik och svenska som andraspråk. I de flesta ämnen hade flickor högre resultat, oavsett om genomsnittlig betygspoäng, andel A-E eller andel A mäts. Ett av undantagen är idrott och hälsa där pojkar hade högre resultat i alla tre avseenden. 11 Musik 98%, Bild 97,/%.

11 % Tjänsteskrivelse 11 (12) Behörighet till gymnasieprogram Diagram 9. Andel elever behöriga till yrkesprogram/nationella program Karlskoga Riket Andel behöriga till yrkesprogram 12 har totalt sett sjunkit från 2014 till 2015 och över tid är trenden nedåtgående. Återigen är variationen inom gruppen pojkar i förhållande till deras skoltillhörighet större (67,3-90,5) än för gruppen flickor i förhållande till deras skoltillhörighet (76,8-81,4). De fyra vanligaste anledningarna till obehörighet var 2015: Andel (%) av de Anledning till obehörighet Antal elever obehöriga Saknar En, Ma, Sv/SvA och fem ytterligare ämnen 20 28,6 Saknar En, Ma och Sv/SvA 16 22,9 Saknar Ma 14 20,0 Saknar En och Ma 8 11,4 Övriga kombinationer 12 17,1 Det är relativt små skillnader gällande elevers behörighet för de olika gymnasieprogrammen. Lägst var behörigheten till naturvetenskaps- och teknikprogrammen, 75,6 procent. Utmaningen består i att öka andelen behöriga åtminstone till yrkesprogrammen (godkänt i svenska, matematik och engelska samt fem andra ämnen). Skillnaden i behörighet till yrkesprogrammen mellan pojkar och flickor är relativt liten (2,5 procentenheter). 12 För behörighet till yrkesprogram krävs godkänt betyg (minst E) i: engelska, matematik, svenska/svenska som andraspråk och fem ytterligare ämnen (för mer information, se

12 Tjänsteskrivelse 12 (12) Avslutande kommentarer De resultat som redovisas här ovan är inte på något sätt nyheter för förvaltningens ledning och rektorer. Ett förbättringsarbete pågår sedan tidigare, exempelvis kring: flickors och pojkars kunskapsresultat, bedömning och betygssättning, undervisningen i matematik, uppföljning och analys samt nyanlända som elevgrupp. Ett gemensamt fortsatt arbete på olika nivåer i styrkedjan är att skapa rutiner som säkerställer att såväl det dagliga arbetet som riktade satsningar systematiskt följs upp, analyseras och bedöms i förhållande till det statliga uppdrag som finns på skolan och den kvalitet som verksamhetens arbete genererar respektive förväntas uppnå. En viktig grundförutsättning för uppföljning och analys på såväl enhetsnivå som på huvudmannanivå är att data från olika system, undersökningar o.s.v. är pålitliga och relevanta för den verksamhet som den avser att belysa. Framöver är ett fortsatt viktigt förbättringsarbete för förvaltningen som helhet, att säkerställa olika underlags kvalitet. Barn- och utbildningsförvaltningens beslut Barn- och utbildningsnämnden godkänner ovanstående redovisning. Lena Öijen Kvalitetsledare Anneli Weman Verksamhetschef

Antal elever... 2 Bil 1 Antal elever per skola... 2 Bil 2 Antal elever per årskurs den kommunala skolan... 3 Nyckeltal: Andelen elever i åk 3 i den

Antal elever... 2 Bil 1 Antal elever per skola... 2 Bil 2 Antal elever per årskurs den kommunala skolan... 3 Nyckeltal: Andelen elever i åk 3 i den Antal elever... 2 Bil 1 Antal elever per skola... 2 Bil 2 Antal elever per årskurs den kommunala skolan... 3 Nyckeltal: Andelen elever i åk 3 i den kommunala skolan grundskolan som klarat samtliga delprov

Läs mer

Slutbetyg i grundskolan våren 2013

Slutbetyg i grundskolan våren 2013 Utbildningsstatistik 2013-09-30 1 (13) Slutbetyg i grundskolan våren 2013 I denna promemoria redovisas slutbetygen för elever som avslutade årskurs 9 vårterminen 2013. Syftet är att ge en beskrivning av

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN 2018-10-01 PM Slutbetyg i grundskolans årskurs 9 2018 Följande redovisning avser slutbetyg i årskurs 9 vårterminen 2018. Uppgifterna har hämtats ur Skolverkets databas

Läs mer

Slutbetyg i grundskolan, våren 2015

Slutbetyg i grundskolan, våren 2015 Enheten för utbildningsstatistik 15-09-30 1 () Slutbetyg i grundskolan, våren 15 I denna promemoria redovisas slutbetygen för elever som avslutade årskurs 9 vårterminen 15. Syftet är att ge en beskrivning

Läs mer

Slutbetyg i grundskolan, våren 2014

Slutbetyg i grundskolan, våren 2014 Enheten för utbildningsstatistik 2014-09-30 1 (15) Slutbetyg i grundskolan, våren 2014 I denna promemoria redovisas slutbetygen för elever som avslutade årskurs 9 vårterminen 2014. Syftet är att ge en

Läs mer

Resultatsammanställning läsåret 2017/2018

Resultatsammanställning läsåret 2017/2018 Dnr 2018/BUN 0086 Resultatsammanställning läsåret 2017/2018 Tyresö kommunala grundskolor 2018-08-08 Tyresö kommun / 2018-08-08 2 (18) Barn- och utbildningsförvaltningen Tyresö kommun / 2018-08-08 3 (18)

Läs mer

Slutbetyg i grundskolan, våren 2016

Slutbetyg i grundskolan, våren 2016 PM Enheten för förskole- och grundskolestatistik Dokumentdatum: 16-09-9 0 (16) Slutbetyg i grundskolan, våren 16 I denna promemoria redovisas slutbetygen för elever som avslutade årskurs 9 vårterminen

Läs mer

Grundskoleförvaltningen. Preliminära skolresultat vårterminen

Grundskoleförvaltningen. Preliminära skolresultat vårterminen Grundskoleförvaltningen Preliminära skolresultat vårterminen 2019 2019-06-20 Innehåll Begreppsförklaringar Viktiga slutsatser Årskurs 1 Årskurs 3 Årskurs 6 Årskurs 9 Vad händer nu? 2 Preliminära siffror

Läs mer

Kommunal. Kommunkod Skolform Skolenhetskod

Kommunal. Kommunkod Skolform Skolenhetskod Skolblad avseende Orsaskolan Järnvägsgatan 20 79430 ORSA Tel Fax Huvudman Kommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Kommunal Orsa 2034 Grundskola 194910 http://wwworsase Skolbladet presenterar den valda

Läs mer

Betyg i årskurs 6, vårterminen 2018

Betyg i årskurs 6, vårterminen 2018 Betyg i årskurs 6, vårterminen 2018 Diarienummer: 2018.00225 Sara Brundell Anders Lundahl Skolverket Rapport 1 (8) Sammanfattning... 2 Andel elever med godkända terminsbetyg... 2 I engelska erhöll fler

Läs mer

Slutbetyg i grundskolan, våren 2017

Slutbetyg i grundskolan, våren 2017 Enheten för förskole- och grundskolestatistik 0 (16) Slutbetyg i grundskolan, våren 2017 I denna promemoria redovisas slutbetygen för elever som avslutade årskurs 9 vårterminen 2017. Syftet är att ge en

Läs mer

Resultatsammanställning läsåret 16/17

Resultatsammanställning läsåret 16/17 Dnr 2017/BUN 0107 Resultatsammanställning läsåret 16/17 Tyresö kommunala grundskolor 2017-09-05 Tyresö kommun / 2017-09-05 2 (21) Barn- och utbildningsförvaltningen Tyresö kommun / 2017-08-03 3 (21) Innehållsförteckning

Läs mer

Elever med godkänt provbetyg per ämnesprov åk 9 Skola: Sjöängsskolan Läsår: 2013-2014 Årskurs: 9 Pojkar

Elever med godkänt provbetyg per ämnesprov åk 9 Skola: Sjöängsskolan Läsår: 2013-2014 Årskurs: 9 Pojkar Elever med godkänt per ämnesprov åk 9 Årskurs: 9 Pojkar den 27 juni 2014 Andel (%) elever med godkänt Engelska åk 9 - EN 55 55 100 (90,9) Matematik åk 9 - MA 58 51 87,9 (71,7) NO-ämnen åk 9 - KE 56 43

Läs mer

En beskrivning av terminsbetygen våren 2013 i grundskolans

En beskrivning av terminsbetygen våren 2013 i grundskolans Utbildningsstatistik 2013-11-28 1 (8) En beskrivning av terminsbetygen våren 2013 i grundskolans årskurs 6 I denna promemoria redovisas terminsbetygen vårterminen 2013 för elever i årskurs 6. Betygssättningen

Läs mer

En beskrivning av slutbetygen i grundskolan våren 2011

En beskrivning av slutbetygen i grundskolan våren 2011 Enheten för utbildningsstatistik 2011-11-08 Dnr 71-2011:14 1 (12) En beskrivning av slutbetygen i grundskolan våren 2011 Slutbetyg enligt det mål- och kunskapsrelaterade systemet delades ut för första

Läs mer

Kommunal. Kommunkod Skolform Skolenhetskod

Kommunal. Kommunkod Skolform Skolenhetskod Skolblad avseende Orsaskolan Järnvägsgatan 20 79430 ORSA Tel Fax Huvudman Kommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Kommunal Orsa 20 Grundskola 19694910 http://wwworsase Skolbladet presenterar den valda

Läs mer

Slutbetyg i grundskolan, våren Dokumentdatum: Diarienummer: :1513

Slutbetyg i grundskolan, våren Dokumentdatum: Diarienummer: :1513 Slutbetyg i grundskolan, våren 2018 Diarienummer: 5.1.1-2018:1513 Skolverket Rapport 1 (19) Sammanfattning... 2 Inledning... 3 Elevsammansättningen... 3 Slutbetygen... 7 Betyg... 7 Behörighet till gymnasieskolans

Läs mer

Terminsbetyg i årskurs 6, våren 2016

Terminsbetyg i årskurs 6, våren 2016 Avdelningen för analys Enheten för förskole- och grundskolestatistik 0 () Terminsbetyg i årskurs, våren 1 I årskurs ska eleverna få betyg i alla ämnen de läst under året. Undantaget är moderna språk som

Läs mer

Kommunal. Kommunkod Skolform Skolenhetskod

Kommunal. Kommunkod Skolform Skolenhetskod Skolblad avseende Smedby skola Ryttargatan 275 19471 UPPLANDS VÄSBY Tel Fax Huvudman Kommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Kommunal Upplands Väsby 04 Grundskola 36789655 http://wwwupplandsvasbyse/smedbynavet

Läs mer

Resultat från de nationella proven 2014 för årskurs 9. Upplands Väsby kommun Kundvalskontoret 2014-12-03

Resultat från de nationella proven 2014 för årskurs 9. Upplands Väsby kommun Kundvalskontoret 2014-12-03 Resultat från de nationella proven 2014 för årskurs 9. kommun Kundvalskontoret 2014-12-03 Skolverket publicerade i november 2014 resultat från de nationella proven för grundskolans årskurs 9. Nationella

Läs mer

Lägeskommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod

Lägeskommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Skolblad avseende Skolvägen 2 93144 SKELLEFTEÅ Tel http://wwwskelleftease/skola/grundskola Typ av huvudman Huvudman Lägeskommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Kommunal Skellefteå Skellefteå 2482 Grundskola

Läs mer

Lägeskommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod

Lägeskommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Skolblad avseende Orsaskolan Järnvägsgatan 20 790 ORSA Tel http://wwworsase Typ av huvudman Huvudman Lägeskommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Kommunal Orsa Orsa 2034 Grundskola 19694910 Skolbladet

Läs mer

Lägeskommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod

Lägeskommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Skolblad avseende Hagnässkolan Hagnäsvägen 1-3 19637 KUNGSÄNGEN Tel http://wwwupplands-brose/barn-och-utbildning/barn-ochunga-6-16-ar/kommunala-skolor/hagnasskolanhtml Typ av huvudman Huvudman Lägeskommun

Läs mer

Betyg vårterminen 2015 årskurs 9 och likvärdig utbildning

Betyg vårterminen 2015 årskurs 9 och likvärdig utbildning Tjänsteskrivelse 1 (8) Handläggare Lena Öijen Barn- och utbildningsnämnden Betyg vårterminen 2015 årskurs 9 och likvärdig utbildning Sammanfattning I tidigare tjänsteskrivelse (BUN 2015.0404, 2015-08-25)

Läs mer

Resultatsammanställning läsåret 15/16

Resultatsammanställning läsåret 15/16 Dnr 2016/BUN 0086 Resultatsammanställning läsåret 15/16 Tyresö kommunala grundskolor 2016-08-09 Tyresö kommun / 2016-08-09 2 (22) Barn- och utbildningsförvaltningen Tyresö kommun / 2016-08-09 3 (22) Innehållsförteckning

Läs mer

PM - Terminsbetyg i årskurs 6. Vårterminen 2018

PM - Terminsbetyg i årskurs 6. Vårterminen 2018 PM - Terminsbetyg i årskurs 6 Vårterminen Sammanfattning Redovisningen avser terminsbetygen i årskurs 6 vårterminen. Jämförelser görs med tidigare års resultat. 275 elever i Nynäshamns kommun erhöll ett

Läs mer

Förslag till åtgärder

Förslag till åtgärder Förslag till åtgärder www.ljungby.se Kommunala grundskolan i Ljungby kommun Nycketal www.ljungby.se Andelen elever i åk 3 i den kommunala grundskolan som klarat samtliga delprov på nationella prov i matematik

Läs mer

Lägeskommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod

Lägeskommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Skolblad avseende Klockarhagsskolan Klockarvägen 6 71234 HÄLLEFORS Tel http://wwwhelleforsse Typ av huvudman Huvudman Lägeskommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Kommunal Hällefors Hällefors 1863 Grundskola

Läs mer

Behörighet gymnasieskolans yrkesprogram

Behörighet gymnasieskolans yrkesprogram 1. Kunskaper Sett till alla elever på skolan minskar behörigheten till gymnasieskolans yrkesprogram något, ner till 85,7 % från 88,5 % föregående läsår. Skolan har under läsåret 2017/2018 haft större andel

Läs mer

Typ av huvudman. Stiftelsen Hannaskolan Konfessionell Örebro 1880 Grundskola Inriktning Lägeskommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod

Typ av huvudman. Stiftelsen Hannaskolan Konfessionell Örebro 1880 Grundskola Inriktning Lägeskommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Skolblad avseende Hannaskolan Egnahemsgatan 2 70347 ÖREBRO Tel http://wwwhannaskolannu Typ av huvudman Huvudman Inriktning Lägeskommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Enskild Stiftelsen Hannaskolan Konfessionell

Läs mer

Omkring elever avslutade årskurs 9 våren av dem gick i någon av Nynäshamns kommunala grundskolor.

Omkring elever avslutade årskurs 9 våren av dem gick i någon av Nynäshamns kommunala grundskolor. BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN 2017-10-30 Resultat i grundskolans årskurs 9 2017 Följande redovisning avser slutbetyg i årskurs 9 vårterminen 2017. Uppgifterna har hämtats ur Skolverkets databas SIRIS.

Läs mer

Ängskolan; förskoleklass och åk 1-9

Ängskolan; förskoleklass och åk 1-9 Ängskolan; förskoleklass och åk 1-9 I detta skolblad presenteras olika data i tabeller för skolan. Uppgifterna 1 är antalsoch andelsuppgifter avseende elever, modersmåls- undervisning, lärare, och provresultat.

Läs mer

Sveriges Kommuner och Landsting: Öppna jämförelser Grundskola 2014. Betygsresultat läsåret 2012/13

Sveriges Kommuner och Landsting: Öppna jämförelser Grundskola 2014. Betygsresultat läsåret 2012/13 Sveriges Kommuner och Landsting: Öppna jämförelser Grundskola 2014 Betygsresultat läsåret 2012/13 Kundvalskontoret Upplands Väsby kommun 2014 1 PM Utredare Gunnar Högberg 2014-04-22 08-590 978 22 Dnr:

Läs mer

Kommunal. Kommunkod Skolform Skolenhetskod

Kommunal. Kommunkod Skolform Skolenhetskod Skolblad avseende Ekhammarskolan Skolvägen 20 19634 KUNGSÄNGEN Tel Fax Huvudman Kommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Kommunal Upplands-Bro 0139 Grundskola 92284588 http://wwwupplands-brose/barn-och-utbildning/barn-och-unga-6-16-ar/kom

Läs mer

Resultatredovisning grundskola 268,6 92,3 95,6. Betyg, behörighet och nationella prov. Meritvärde årskurs 9, genomsnitt 17 ämnen

Resultatredovisning grundskola 268,6 92,3 95,6. Betyg, behörighet och nationella prov. Meritvärde årskurs 9, genomsnitt 17 ämnen Meritvärde årskurs 9, genomsnitt 17 ämnen Pojkar 262,9 275,7 Flickor Flickor 268,6 Pojkar 91,3 95,3 228,7 Uppnådda kunskapskrav årskurs 9, andel elever, alla ämnen 93,2 92,3 75,6 84,4 95,6 96,0 Flickor

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Beslut Kunskapsskolan i Sverige aktiebolag Org.nr. 556566-1815 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kunskapsskolan Borlänge i Borlänge kommun Skolinspektionen Box 156,

Läs mer

Uppföljning betyg och ämnesprov årskurs 3,6 och 9 grundskolan Piteå kommun 2012

Uppföljning betyg och ämnesprov årskurs 3,6 och 9 grundskolan Piteå kommun 2012 Uppföljning betyg och ämnesprov årskurs 3,6 och 9 grundskolan Piteå kommun 2012 Anette Christoffersson Utvecklingsledare Sid 1 Innehåll Systematiskt kvalitetsarbete... 4 Nationella och lokala styrdokument...

Läs mer

Inriktning Kommun Kommunkod

Inriktning Kommun Kommunkod Skolblad avseende Prolympia, Umeå Umestans företagspark, hus 1 90347 UMEÅ Tel Fax wwwprolympiase Huvudman Fristående Inriktning Kommun Kommunkod Allmän Umeå 2480 Skolform Grundskola Skolkod 248011101 Skolid

Läs mer

Resultat från ämnesproven i årskurs 9 vårterminen

Resultat från ämnesproven i årskurs 9 vårterminen 1 (9) Resultat från ämnesproven i årskurs 9 vårterminen 2013 1 Syftet med de nationella proven är i huvudsak att stödja en likvärdig och rättvis bedömning och betygsättning i de årskurser där betyg sätts,

Läs mer

Tjänsteskrivelse Rapport resultat grundskolan

Tjänsteskrivelse Rapport resultat grundskolan VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FÖRVALTING 2013-08-13 DNR BUN 2013.183 JONAS BERKOW SID 1/1 JONAS.BERKOW@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Rapport resultat grundskolan Förslag

Läs mer

Kommunal. Kommunkod Skolform Skolenhetskod

Kommunal. Kommunkod Skolform Skolenhetskod Skolblad avseende Bergetskolan Gillevägen 1 79433 ORSA Tel Fax Huvudman Kommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Kommunal Orsa 2034 Grundskola 44551665 http://wwworsase Skolbladet presenterar den valda

Läs mer

Uppföljning av skolresultat för förskoleklass och grundskola läsår Dnr BUN15/

Uppföljning av skolresultat för förskoleklass och grundskola läsår Dnr BUN15/ Anna Maria Svensson Chef enheten kvalitet och administration anna-maria.svensson@ekero.se Uppföljning av skolresultat för förskoleklass och grundskola läsår 2014-2015 Dnr BUN15/153-611 Sammanfattning Statistiken

Läs mer

Betygssammanställning årskurs 6, 7, 8 och åk 9 våren 2014. Resultatsammanställning nationella ämnesprov i åk 3 våren 2014.

Betygssammanställning årskurs 6, 7, 8 och åk 9 våren 2014. Resultatsammanställning nationella ämnesprov i åk 3 våren 2014. LUDVIKA KOMMUN RAPPORT 1 (16) Betygssammanställning årskurs 6, 7, 8 och åk 9 våren. Resultatsammanställning nationella ämnesprov i åk 3 våren. Göran Haag LUDVIKA KOMMUN RAPPORT 2 (16) Sammanfattning Meritvärdet

Läs mer

el% Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Karlstads kommun Beslut Dnr :5371

el% Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Karlstads kommun Beslut Dnr :5371 el% Beslut Karlstads kommun barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Karlstads kommun Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Beslut

Läs mer

Kunskapsresultaten i Malmös skolor 2017 Grundskoleförvaltningen

Kunskapsresultaten i Malmös skolor 2017 Grundskoleförvaltningen Kunskapsresultaten i Malmös skolor 2017 Grundskoleförvaltningen Foto: Tomaz Lundstedt, Malmö stad Upprättad Datum: Version: Ansvarig: Förvaltning: Avdelning: November 2017 2.0 Matilda Liljeberg och Eric

Läs mer

Resultat grundskola årskurs 6-9 HT16

Resultat grundskola årskurs 6-9 HT16 Resultat grundskola årskurs 6-9 HT16 Kommentarer och analys 1 Tabeller och kommentarer som underlag för analys Behörighet till gymnasiet åk 9 HT 2016 Behörighet till högskoleförberedande program Yrkes

Läs mer

Kommunens läsmål åk 2

Kommunens läsmål åk 2 Kommunens läsmål åk 2 Måluppfyllese av läskunnighet pojkar flickor totalt Svenska som modersmål 84 % 92 % 88 % Annat modersmål än 64 % 85 % 74 % svenska Samtliga elever 82 % 91 % 86 % Resultat av delproven

Läs mer

Kommun Kommunkod Skolform

Kommun Kommunkod Skolform Skolblad avseende Hedekas skola Färgelandavägen 1 45054 HEDEKAS Tel 0524-18045 Fax 0524-18025 wwwmunkedalse Huvudman Kommun Kommun Kommunkod Skolform Munkedal 1430 Grundskola Skolkod 143000401 Skolid 02595

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola u.j Skolinspektionen Lidköpings kommun kommun@lidkoping.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i i Lidköpings kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Skolinspektionen

Läs mer

Kommun Kommunkod Skolform

Kommun Kommunkod Skolform Skolblad avseende Bjärehovskolan Lingvägen 17 23734 BJÄRRED Tel Fax http://wwwlommase/bjerehov Huvudman Kommun Kommun Kommunkod Skolform Lomma 1262 Grundskola Skolkod 126200503 Skolid 02061 Nedan presenteras

Läs mer

Kommun Kommunkod. 77,4 - andel (%) elever som är behöriga till yrkesprogram. 87,5 - andel (%) elever som är behöriga till högskoleförberedande program

Kommun Kommunkod. 77,4 - andel (%) elever som är behöriga till yrkesprogram. 87,5 - andel (%) elever som är behöriga till högskoleförberedande program Skolblad avseende Porfyrvägen 11 80631 GÄVLE Tel Fax www.skola.gavle.se/storasatra Huvudman Kommunal Kommun Kommunkod Gävle 2180 Skolform Grundskola Skolkod 218000601 Skolid 04172 Skolbladet presenterar

Läs mer

Resultat från nationella prov i årskurs 6, vårterminen 2014

Resultat från nationella prov i årskurs 6, vårterminen 2014 Enheten för Utbildningsstatistik 20-12-09 1 (8) Dnr: 20:00054 Resultat från nationella prov i årskurs 6, vårterminen 20 I den här promemorian beskrivs s statistik om resultaten från ämnesproven i årskurs

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNING Uppföljning internkontrollplan

BARN- OCH UTBILDNING Uppföljning internkontrollplan BARN- OCH UTBILDNING Uppföljning internkontrollplan Uppföljning av risk för bristande måluppfyllelse ht 18 Nedan följer en stadievis sammanställning av andel elever med F i respektive samt andelen elever

Läs mer

Betyg 2016/17. Statistisk analys för Sjöängsskolans betygsresultat årskurs 9 Sammanställning, analys och vidare arbete Anneli Jöesaar

Betyg 2016/17. Statistisk analys för Sjöängsskolans betygsresultat årskurs 9 Sammanställning, analys och vidare arbete Anneli Jöesaar Betyg 2016/17 Statistisk analys för Sjöängsskolans betygsresultat årskurs 9 Sammanställning, analys och vidare arbete 2017-10-05 Anneli Jöesaar INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Bakgrund... 4 2. Resultat betyg vår

Läs mer

Uppföljning nationella prov/ämnesprov och betyg (2013)

Uppföljning nationella prov/ämnesprov och betyg (2013) 1(9) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tommy Nilsson Uppföljning nationella prov/ämnesprov och betyg (2013) Inledning Den nu gällande skollagen började gälla den 1 juli 2011. Med den kom även nya regleringar avseende

Läs mer

Resultatredovisning betyg HT 2017 årskurs 6 till 9

Resultatredovisning betyg HT 2017 årskurs 6 till 9 Ärende 6 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE Utbildningskontoret Utbildningsnämnden Kommundelsnämnderna Resultatredovisning betyg HT 2017 årskurs 6 till 9 Dnr UN 18/12 Sammanfattning av ärendet Enligt den av nämnden

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Broskolan AB Org.nr. 556709-1391 Maria.nordberg@broskolan.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Broskolan AB Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 Beslut Dnr 44-2018:11707

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:6137 Bollnäs kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bollnäs kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (8) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Ökning/minskning från året innan ÅK9. Meritvärden VT åk Ökning/minskning från året innan ÅK8. Meritvärden VT åk8. Meritvärden VT åk 7

Ökning/minskning från året innan ÅK9. Meritvärden VT åk Ökning/minskning från året innan ÅK8. Meritvärden VT åk8. Meritvärden VT åk 7 Meritvärden VT åk9 2014 2015 2013 2014 2015 flickor pojkar totalt flickor pojkar totalt flickor pojkar totalt flickor pojkar totalt flickor pojkar totalt AO 204,7 182,4 193,2 172,5 158,8 166,8 217,7 192,3

Läs mer

Följande redovisning avser slutbetyg och nationella prov i årskurs 9 vårterminen 2016.

Följande redovisning avser slutbetyg och nationella prov i årskurs 9 vårterminen 2016. BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN 2016-12-05 Resultat i grundskolans årskurs 9 2016 Följande redovisning avser slutbetyg och nationella prov i årskurs 9 vårterminen 2016. Våren 2016 avslutade 105 513

Läs mer

Resultat på nationella prov i årskurs 3, 6 och 9, läsåret 2017/18

Resultat på nationella prov i årskurs 3, 6 och 9, läsåret 2017/18 Resultat på nationella prov i årskurs 3, 6 och 9, läsåret 2017/18 Diarienummer: 2018:1619, 2018:1620, 2018:1621 Dnr: 2018:1619, 2018:1620, 2018:1621 1 (25) Sammanfattning... 2 Inledning... 3 Om de nationella

Läs mer

Skolverket Dokumentdatum: Dnr: : (22)

Skolverket Dokumentdatum: Dnr: : (22) Relationen mellan provresultat och betyg i grundskolans årskurs 6 och 9, 2018 1 (22) Sammanfattning... 2 Bakgrund... 3 Betyg... 3 Nationella prov... 3 Underlag för resultatredovisningen... 4 Datamaterial...

Läs mer

PM - Elever och personal i grundskolan. Läsåret 2018/2019

PM - Elever och personal i grundskolan. Läsåret 2018/2019 PM - Elever och personal i grundskolan Läsåret 2018/2019 Sammanfattning Den 31 december 2018 var målgruppen barn och unga 6 15 år 3 215 individer. Enligt kommunens befolkningsprognos (SWECO: 2018 2028)

Läs mer

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10921 Gällivare kommun Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Gällivare kommun Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (6) s beslut Föreläggande förelägger

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut Skolinspektionen 2015-01-26 Pysslingen Förskolor och Skolor AB Rektorn vid Alfaskolan Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Alfaskolan i Solna kommun Skolinspektionen, Box 23069,

Läs mer

Resultatredovisning betyg HT 2018 årskurs 6 till 9

Resultatredovisning betyg HT 2018 årskurs 6 till 9 Ärende 8 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE 2019-02-15 Utbildningskontoret Utbildningsnämnden Kommundelsnämnderna Resultatredovisning betyg HT 2018 årskurs 6 till 9 Dnr: UN 19/29 Sammanfattning av ärendet Enligt den

Läs mer

Betyg 2015/16. Statistisk analys för Sjöängsskolans betygsresultat årskurs 9 Sammanställning, analys och vidare arbete Anneli Jöesaar

Betyg 2015/16. Statistisk analys för Sjöängsskolans betygsresultat årskurs 9 Sammanställning, analys och vidare arbete Anneli Jöesaar Betyg 2015/16 Statistisk analys för Sjöängsskolans betygsresultat årskurs 9 Sammanställning, analys och vidare arbete 2016-10-03 Anneli Jöesaar INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Bakgrund... 4 2. Resultat betyg vår

Läs mer

Örskolan; förskoleklass samt åk 1-4

Örskolan; förskoleklass samt åk 1-4 Örskolan; förskoleklass samt åk 1-4 I detta skolblad presenteras olika data i tabeller för skolan. Uppgifterna 1 är antalsoch andelsuppgifter avseende, modersmåls- undervisning, lärare, och provresultat.

Läs mer

Verksamhetsrapport Valla skola

Verksamhetsrapport Valla skola Verksamhetsrapport V skola Rektor: Ann-Britt Eriksson : 2017-09-07 www.katrineholm.se 2 (9) Vår handläggare Verksamhetsrapport för V skola september 2017 V skola är en kommunal grundskola i Katrineholms

Läs mer

Enheten för förskole- och grundskolestatistik 19 april (14) Dnr 2016:1320 Planerad undervisningstid i grundskolan läsåret 2016/17

Enheten för förskole- och grundskolestatistik 19 april (14) Dnr 2016:1320 Planerad undervisningstid i grundskolan läsåret 2016/17 Enheten för förskole- och grundskolestatistik 19 april 2017 1 (14) Dnr 2016:1320 Planerad undervisningstid i grundskolan läsåret 2016/17 I denna promemoria beskrivs s statistik om planerad undervisningstid

Läs mer

Beslut för förskoleklass, grundskola och fritidshem

Beslut för förskoleklass, grundskola och fritidshem Kullaviks Montessoriskola Ekonomisk Förening Org.nr. 716442-2243 för förskoleklass, grundskola och fritidshem efter tillsyn av Kullaviks Montessoriskola och Kullaviks Montessoriskola Ekonomisk Förening

Läs mer

Könsskillnader i skolresultat NATIONELL STATISTIK I URVAL. Könsskillnader i skolresultat 1

Könsskillnader i skolresultat NATIONELL STATISTIK I URVAL. Könsskillnader i skolresultat 1 Könsskillnader i skolresultat NATIONELL STATISTIK I URVAL Könsskillnader i skolresultat 1 Innehåll Inledning... 4 Könsskillnader i skolresultat i grundskolan... 5 Nationella prov... 6 Betyg per ämne vårterminen

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 219-8-27 7 Preliminära betyg vårterminen 219 (BUN 219.424) Beslut Arbetsutskottet noterar informationen. Ärendebeskrivning

Läs mer

Relationen mellan provresultat och betyg i grundskolans årskurs 6 och årskurs

Relationen mellan provresultat och betyg i grundskolans årskurs 6 och årskurs Enheten för förskole- och grundskolestatistik Relationen mellan provresultat och betyg i grundskolans årskurs 6 och årskurs 9 2017 Sammanfattning På nationell nivå visar resultaten att majoriteten av eleverna

Läs mer

Kunskapsresultaten i Malmös skolor 2014

Kunskapsresultaten i Malmös skolor 2014 Kunskapsresultaten i Malmös skolor 2014 Grundskoleförvaltningen Upprättad Datum: Version: Ansvarig: Förvaltning: Avdelning: Januari 2015 2.0 Eric Grundström Grundskoleförvaltningen Kvalitetsavdelningen

Läs mer

Örskolan; förskoleklass samt åk 1-5

Örskolan; förskoleklass samt åk 1-5 Örskolan; förskoleklass samt åk 1-5 I detta skolblad presenteras olika data i tabeller för skolan. Uppgifterna 1 är antalsoch andelsuppgifter avseende, modersmåls- undervisning, lärare, och provresultat.

Läs mer

Skolblad avseende Stora Sätraskolan. Antal elever läsåret 09/10. Andel elever berättigade till modersmålsundervisning läsåret 09/10

Skolblad avseende Stora Sätraskolan. Antal elever läsåret 09/10. Andel elever berättigade till modersmålsundervisning läsåret 09/10 Skolblad avseende Stora Sätraskolan Porfyrvägen 11 80631 GÄVLE Tel 026-179871 Fax 026-179290 www.skola.gavle.se/satra Huvudman Kommun Kommun Kommunkod Gävle 2180 Skolform Grundskola Skolkod 218000601 Skolid

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Anton Utbildning AB Org.nr. 556602-4906 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Antonskolan Blekedamm i Kristianstads kommun Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 44-2017:6415

Läs mer

Resultat på nationella prov i årskurs 3, 6 och 9, läsåret 2016/17

Resultat på nationella prov i årskurs 3, 6 och 9, läsåret 2016/17 Enheten för förskole- och grundskolestatistik 2017-11-30 1 (19) Resultat på nationella prov i årskurs 3, 6 och 9, läsåret 2016/17 I den här promemorian beskrivs s statistik om resultaten från de nationella

Läs mer

Kommunal. Kommunkod Skolform Skolenhetskod

Kommunal. Kommunkod Skolform Skolenhetskod Skolblad avseende Dalsjöskolan 4-9 Dalsjövägen 16 51634 DALSJÖFORS Tel Fax Huvudman Kommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Kommunal Borås 1490 Grundskola 95015820 http://wwwborasse Skolbladet presenterar

Läs mer

PM - Resultat i gymnasieskolan. Läsåret 2017/2018

PM - Resultat i gymnasieskolan. Läsåret 2017/2018 PM - Resultat i gymnasieskolan Läsåret 2017/2018 Sammanfattning Nynäshamns gymnasium rapporterade 72 avgångselever till UHR 1 läsåret 2017/2018 o 67 avgångselever erhöll en gymnasieexamen o Fem elever

Läs mer

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola Ab Skolinspektionen Dnr 43-2016:10935 Luleå kommun Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Luleå kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola f in Skolinspektionen Dnr 44-2017:5471 Montenova montessoriskola ekonomisk förening Org.nr. 769602-2248 susanne.palmgren@montenova.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Nova Montessoriskola

Läs mer

Betyg 2017/18. Statistisk analys för Sjöängsskolans betygsresultat årskurs Anneli Jöesaar

Betyg 2017/18. Statistisk analys för Sjöängsskolans betygsresultat årskurs Anneli Jöesaar Betyg 2017/18 Statistisk analys för Sjöängsskolans betygsresultat årskurs 9 2018-10-03 Anneli Jöesaar INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Bakgrund... 4 2. Resultat betyg vår 2018... 4 2.1 Totalt resultat... 4 2.2

Läs mer

PM Betyg och stöd från årskurs 6 till 9. Dokumentdatum: Dnr: 2017:690 0 (16)

PM Betyg och stöd från årskurs 6 till 9. Dokumentdatum: Dnr: 2017:690 0 (16) PM Betyg och stöd från årskurs 6 till 9 Enheten för förskole- och grundskolestatistik Analysavdelningen 0 (16) Innehåll Sammanfattning... 1 De flesta uppnår godkända betyg... 1 Skolorna har svårt att stödja

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10888 Härnösands kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i grundskolan i Härnösands kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan 4-9 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan 4-9 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Lyrfågelskolan 4-9 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat...

Läs mer

Jämförelse av måluppfyllelse mellan årskurs 1-6 och 7-9. Andel elever i 1-6 och 7-9 som ej nådde målen ht 2010

Jämförelse av måluppfyllelse mellan årskurs 1-6 och 7-9. Andel elever i 1-6 och 7-9 som ej nådde målen ht 2010 Utbildningsförvaltningen Kvartalsrapport 1, 2011 A. av de nationella målen Måluppfyllelse alla ämnen alla årskurser Jämförelse av måluppfyllelse mellan årskurs 1-6 och 7-9 Andel elever i 1-6 och 7-9 som

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:11365 Kastellskolan Org.nr. 888000-8365 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Kastellskolan i Härnösands kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20

Läs mer

Beslut för grundskola och grundsärskola

Beslut för grundskola och grundsärskola Beslut 2014-10-03 Ekerö kommun Rektorn vid Ekebyhovskolan Beslut för grundskola och grundsärskola efter tillsyn i Ekebyhovskolan i Ekerö kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress:

Läs mer

Lägeskommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod

Lägeskommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Skolblad avseende Kastellegårdsskolan 2 Hollandsgatan 2 44250 YTTERBY Tel http://wwwkungalvse/ Typ av huvudman Huvudman Lägeskommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Kommunal Kungälv Kungälv 1482 Grundskola

Läs mer

Duvboskolan; förskoleklass samt åk 1-5

Duvboskolan; förskoleklass samt åk 1-5 Duvboskolan; förskoleklass samt åk 1-5 I detta skolblad presenteras olika data i tabeller för skolan. Uppgifterna 1 är antalsoch andelsuppgifter avseende, modersmåls- undervisning, lärare, och provresultat.

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2017:6042 Friskolan Lust & Lära i Bollnäs AB Org.nr. 556774-8149 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Friskolan Lust & Lära i Bollnäs kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm,

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i skollagen (2010:800); SFS 2017:620 Utkom från trycket den 30 juni 2017 utfärdad den 22 juni 2017. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om skollagen

Läs mer

Planerad undervisningstid i grundskolan läsåret 2015/16

Planerad undervisningstid i grundskolan läsåret 2015/16 Enheten för förskole- och grundskolestatistik 2016-05-11 1 (18) Planerad undervisningstid i grundskolan läsåret 2015/16 I denna promemoria beskrivs s statistik om planerad undervisningstid i grundskolan

Läs mer

Förvaltningsinformation - februari

Förvaltningsinformation - februari Tjänsteskrivelse 2015-01-26 BUN 2015.0021 Handläggare: Noomi Calov Barn- utbildningsnämnden Förvaltningsinformation - februari Förskoleklass: Faktisk personaltäthet i förskoleklass: 10-12 barn per pedagog

Läs mer

Kunskapsresultaten i Malmös skolor 2016

Kunskapsresultaten i Malmös skolor 2016 Kunskapsresultaten i Malmös skolor 2016 Grundskoleförvaltningen Foto: Tomaz Lundstedt, Malmö stad Upprättad Datum: Version: Ansvarig: Förvaltning: Avdelning: 29 november 2016 2.0 Matilda Liljeberg Grundskoleförvaltningen

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete 2012-2013 Tranängskolan 7-9 2013-09-11 Annika Källman Jonny Axelsson 2 Innehåll 1 Redovisning av särskilda insatser och åtgärder enligt föregående kvalitetsredovisning och

Läs mer

För mer information kontakta: Monica Vesterlund Olsson kvalitetsstrateg på barn- och utbildningsförvaltningen telefon eller

För mer information kontakta: Monica Vesterlund Olsson kvalitetsstrateg på barn- och utbildningsförvaltningen telefon eller För mer information kontakta: Monica Vesterlund Olsson kvalitetsstrateg på barn- och utbildningsförvaltningen telefon 08-706 82 17 eller monica.vesterlund.olsson@sundbyberg.se Fokus på måluppfyllelse grundskolan

Läs mer

Lägeskommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod

Lägeskommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Skolblad avseende Diserödsvägen 1 277 ROMELANDA Tel http://wwwkungalvse Typ av huvudman Huvudman Lägeskommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Kommunal Kungälv Kungälv 1482 Grundskola 628563 Skolbladet

Läs mer