Valberedd! - din guide till valet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Valberedd! - din guide till valet"

Transkript

1 Valberedd! din guide till valet

2 Valberedd din guide till valet! Vad är valet? På måndagen den 21/11 kommer vi på Elevrådskongressen besluta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen för verksamhetsåret Vi i valberedningen har lagt ett förslag på sex personer som ska komplettera de redan sittande tre styrelsemedlemmarna. Vi har också valt att föreslå att två av dessa kandidater ska sitta i styrelsen under två år, alltså även för verksamhetsåret Sittande styrelsemedlemmar: Julia Lindh (förbundsordförande) Jakob Amnér (vice förbundsordförande) Felicia Hallengren (ledamot) Kandidaterna vill representera er medlemmar det kommande året och jobba med de frågor som ni tar beslut om på Elevrådskongressen. Nu på Elevrådskongressen är det bra att passa på att prata med kandidaterna och fråga dem om det ni vill veta eller undrar över. Detta häfte ger er en chans att lära känna kandidaterna och skapa er en bild av dem. Om ni har några frågor angående kandidaterna eller hur valet kommer gå till så är det bara att grabba tag i nån av oss - Louise, Fanny eller Tua som sitter i valberedningen eller mejla oss på valberedning@svea.org

3 Hur väljs de andra förtroendevalda? Under elevrådskongressen ska också nya verksamhetsrevisorer (som granskar förbundsstyrelsens arbete) och en ny valberedning (som ska hitta kandidater till nästa år) väljas. Om du känner dig intresserad av att sitta som verksamhetsrevisor: snacka då med oss i valberedningen. Om du känner dig manad till att sitta i valberedningen: snacka då med valberednings-valberedningen. Längst bak i häftet kan du läsa mer om vad det innebär att vara förtroendevald och kort om varje uppdrag. All kärlek, Valberedningen

4 Edvin Dribe Mitt namn är Edvin Dribe, femton år gammal och elev i årskurs 9 vid Gunnesboskolan i Lund. Med ett stort engagemang för elevråd och kollektivt arbete har jag arbetat med elevråd både på lokal och regional nivå inom SVEA. Sedan september i år har jag suttit i styrelsen för Sveriges elevråd SKÅNE, och på så sätt fått större inblick i organisationen och vad den verkar för. Jag har även under förra året bott i USA och fått erfarenhet både inom och utanför elevrådsarbetet som kan vara till nytta för att bedriva aktivt arbete för elevers rättigheter i förbundsstyrelsen. Med min passion för politik och en välfungerande skola för alla, tror jag på att jag har kompetens att tillföra styrelsen. I mitt eget elevråd, har jag suttit på betydande ledarpositioner vilket givit mig praktisk erfarenhet på både operativ och strategisk nivå. Det arbete Sveriges elevråd SVEA bedriver är beundransvärt, och är någonting jag verkligen vill vara en del av. Att förbättra elevers ställning i samhället och säkerställa rätten till en skolgång av hög kvalitet är viktiga punkter som har få forum, men som kan ta plats inom Sveriges elevråd - SVEA. Att vara med i arbetet med att hjälpa elever i Sveriges som är underrepresenterade och utsatta är jag därför väldigt mån om, vilket får mig att kandidera till förbundsstyrelsen.

5 Vera Johansson Jag heter Vera Johansson och är en tjej på femton år från Göteborg, eller tja, ska jag vara helt ärlig så är jag från Sävedalen men eftersom att ingen vet vart det ligger och jag kan cykla till gränsen på mindre än tio minuter så brukar jag säga Göteborg. Jag var på min första SVEA-träff när jag var tretton år (år 2014) och det var bland de mest sjuka upplevelserna jag någonsin varit med om. Helt ärligt var nog min första tanke okej. de här människorna kanske borde ta och chilla lite. Men på senare hand insåg jag att det jag hade tagit för vansinne var en glödande energi av kärlek och engagemang och det slog mig att jag ville vara en del av det. Jag började törsta efter mer och jag åkte på nästa EK, ansökte till elevers rättigheter och har nu arbetat där i ett år. Men jag ville in i kärnan i organisationen, jag ville ha mer mer mer av allting som den här gruppen människor kan skapa. Jag ville in i förbundsstyrelsen. Jag ville vara där det hände. Där beslut skulle tas, där Sveriges elevråd - SVEAs framtid fastställs. Jag vill vara med och driva Sveriges elevråd - SVEA och genom mitt engagemang och min glädje inom detta tror jag att jag och den förbundsstyrelse som röstas fram tillsammans kan skapa ett bättre skolsverige. Tack.

6 Ellen Öman Jag satt på ett tåg, tillsammans med två andra från mitt elevråd, och tåget var fullt utav andra ungdomar. Tåget kom fram och utanför stod någon med en skylt. Sveriges elevråd - SVEA stod det. Vi leddes in på en buss, och sedan genom en kyrkogård och in på en skola i Ljungbyholm. Vi som tillsammans fyllt tågets vagnar, fyllde skolan och fyllde mitt engagemang. Jag var som kär i detta SVEA även om jag inte riktigt kommit på vad det handlade om än. Jag har aldrig tidigare känt mitt engagemang brinna som det brann då. Det har fortsatt att brinna, fortsatt att brinna genom mitt första EK, brinna när jag ansökte, och när jag fick besked om att jag blev antagen som Utbildare för organisationen, det brann genom mina utbildningar, det brann under Almedalen och det brinner än idag, starkare än någonsin. Jag bor tillsammans med min familj i en gul villa med röda knutar i mitten av Skåne. Jag åker varje skoldag med Skåneexpressen till Plusgymnasiet i Kristianstad, där jag läser samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning medier, information och kommunikation. Jag drömmer om en framtid inom styling/produktion utav bild/film och om en framtid med ett fortsatt brinnande engagemang. Jag är målmedveten, kreativ samt tydlig & strukturerad. Med mina erfarenheter och kompetenser vill jag hjälpa till att utveckla Sveriges elevråd - SVEA och alla Sveriges skolor.

7 Simon Larsson Hej! Simon heter jag och jag kommer från en liten stad som heter Lysekil på västkusten. Just nu går jag mitt tredje och sista år på gymnasiet i Uddevalla. Mina intressen är att läsa, vara med mina vänner och naturligtvis jobba för en bättre skola. När jag var på min första träff med Sverige elevråd - SVEA 2013 väcktes ett intresse för skolpolitik och påverkan i skolan. Jag lärde också känna fantastiska människor i organisationen och kände den fantastiska känslan av att vara på en nationell träff. Efter det var jag fast. De två senaste åren har jag varit aktiv inom organisationen som projektledare och har varit med och arrangerat de nationella träffarna. Dessutom har jag sedan förra året varit först ledamot och sedan vice ordförande för Sveriges elevråd - VÄST, regionen för Västra Götaland. Efter allt det här arbetet vill jag nu använda all den kunskap jag fått för att påverka skolan på högre nivå. Jag vill vara del i att lyfta det ni vill till de som bestämmer och ta organisationen framåt.

8 Emil Wellander Hej! Jag heter Emil Wellander och är 16 år gammal. Jag är en glad, positiv och social kille som bor i Lindesberg. Nu går jag på gymnasiet och har börjat mitt första år på Samhällsvetenskapsprogrammet på Lindeskolan. I årskurs 7 blev jag med i elevrådet på skolan och fick åka på min första träff med Sveriges elevråd - SVEA. Det var något som jag aldrig har ångrat. Aldrig tidigare hade jag fått träffa och samarbeta med andra elever - som bar på liknande ambitioner som jag själv! Tidigare har jag varit utbildare och nu sitter jag i förbundsstyrelsen. Under min tid i organisationen har jag utvecklats oerhört mycket. Mitt mål är att höja fler elevers röster genom att engagera så många som möjligt i skolfrågor. Genom engagemang vet jag att det faktiskt går att förändra med elevråd. På riktigt! Jag har en dröm om att alla elever i Sverige ska känna sig välkomna, trygga och inkluderade i skolan. Med mitt brinnande engagemang så tror jag att jag skulle fylla min plats bra i Sveriges elevråd - SVEAs förbundsstyrelse. Tillsammans kan vi skapa en bättre och mer demokratisk skola!

9 Ebba Mattson Hej! Mitt namn är Ebba Mattsson och jag kommer från Lindesberg där jag studerar mitt sista år på Lindeskolans Estetiska program med Estetik och Media-inriktningen. Jag beskrivs ofta som en pålitlig, engagerad och utåtriktad person som alltid vågar ta för mig. Det senaste året har jag jobbat som projektledare för denna organisation. Som projektledare har jag arrangerat flera nationella träffar för er medlemmar. Jag tror på en skola med elever som känner att de har lust att gå till skolan, det ska inte vara jobbigt att gå till skolan. Man ska känna sig inkluderad aldrig exkluderad. Därför vill jag engagera mig i Sveriges elevråd - SVEAs förbundsstyrelse, med demokrati kommer vi långt men med samarbete kommer vi längre.

10 Kort om förtroendeuppdragen Vad är en förtroendevald? Under varje Elevrådskongress tillsätts ett antal förtroendevalda till olika uppdrag inom Sveriges elevråd SVEA. Det är medlemmarna som röstar på de som kandiderat till posterna. De förtroendevaldas uppgift är att på olika sätt driva och förvalta Sveriges elevråd SVEA. Att ha ett förtroendeuppdrag kräver stort ansvar och mycket arbete, men det är också roliga och intressanta uppdrag. Att ha ett förtroendeuppdrag är även en mycket bra erfarenhet. Förbundsstyrelsen Förbundsstyrelsen är Sveriges elevråd SVEAs högst beslutande organ då Elevrådskongressen inte är samlad. Förbundsstyrelsens funktion är att strategiskt och taktiskt leda organisationen genom direktiv, mål och beslut. Förbundsstyrelsen har ansvar över den ekonomiska förvaltningen, verksamheten och organisationsutveckling. Förbundsstyrelsen ska bestå av sju eller nio ledamöter, varav en förbundsordförande och en vice förbundsordförande. Förbundsstyrelsen ska varje verksamhetsår ha minst sex möten. För att mötet ska vara beslutsmässigt krävs även att minst hälften av ledamöterna är närvarande. Förbundsstyrelsen ska varje år anta en delegationsordning som förklarar mandat, beslutsordning, funktioner och ansvar för Sveriges elevråd SVEA som helhet. Revisorer innehar närvaro- och yttranderätt på förbundsstyrelsemöten. Valberedningen har närvarorätt. Övriga kan tilldelas närvarooch yttranderätt av förbundsstyrelsen.

11 Verksamhetsrevisorerna Verksamhetsrevisorerna är medlemmarnas ögon och öron i organisationen när Elevrådskongressen inte är samlad. Revisorerna granskar helt enkelt vad förbundsstyrelsen sysslar med under verksamhetsåret, så att arbetet sköts på bästa möjliga sätt och så förbundsstyrelsen följer de stadgar, regler och styrdokument som finns. Revisorerna är också ett stöd till förbundsstyrelsen och övriga organisationen i form av att de hjälper till med stadgetolkningar. Verksamhetsrevisorerna svarar också på stadgefrågor och liknande. Verksamhetsevisorerna ska vara tre personer, varav en utses till sammankallande. Valberedningen Valberedningens uppgift är att lägga ett förslag till beslut för val av: antal ledamöter i förbundsstyrelsen, förbundsordförande, vice förbundsordförande, ledamöter samt revisorer och mötespresidium för Elevrådskongressen. Valberedningen ska sprida information om vad uppdragen innebär och dessa uppdrags ansvar till kandidater och medlemmar, samt inspirera, stödja och intervjua kandidater. Valberedningen ska bestå av tre personer, varav en utses till sammankallande. Valberedningen ska även lägga ett förslag till arvodering av förbundsstyrelsens presidium. Vill du läsa mer om olika förtroendeuppdragens roll kan du kolla in kapitel 4 i våra stadgar!

12 Ni har makten. Sveriges elevråd - SVEA Elevrådskongressen 2016 Frostaskolan, Hörby

VALBEREDD! ELEVRÅDS- KONGRESSEN 2017

VALBEREDD! ELEVRÅDS- KONGRESSEN 2017 VALBEREDD! ELEVRÅDS- KONGRESSEN 2017 VALBEREDD DIN GUIDE TILL VALET VAD ÄR VALET? På måndagen den 20/11 kommer vi på Elevrådskongressen besluta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen för verksamhetsåret

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

VALBEREDD ELEVRÅDSKONGRESSEN 2018

VALBEREDD ELEVRÅDSKONGRESSEN 2018 VALBEREDD ELEVRÅDSKONGRESSEN 2018 VALBEREDD DIN GUIDE TILL VALET VAD ÄR VALET? På måndagen den 19/11 kommer vi på Elevrådskongressen besluta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen för verksamhetsåret

Läs mer

Sveriges elevråd - SVEAs stadgar

Sveriges elevråd - SVEAs stadgar Sveriges elevråd - SVEAs stadgar Kapitel 1 Organisation 1.1 Namn, säte och förbund Sveriges elevråd SVEA (Sweden s student councils SVEA) är ett förbund av och för elevråd. Sveriges elevråd SVEA är en

Läs mer

Sveriges elevråd SVEAs stadgar

Sveriges elevråd SVEAs stadgar Sveriges elevråd SVEAs stadgar Kapitel 1 - Organisation 1 Namn, säte och förbund Sveriges elevråd SVEA (Sweden s student councils SVEA) är ett förbund av och för elevråd. Sveriges elevråd SVEA är en partipolitiskt

Läs mer

Sveriges elevråd SVEAs stadgar

Sveriges elevråd SVEAs stadgar Sveriges elevråd SVEAs stadgar Första avdelningen - Om förbundet Kapitel 1 - Organisation 1 Namn, säte och förbund Sveriges elevråd SVEA (Sweden s student councils SVEA) är ett förbund av och för elevråd.

Läs mer

Sveriges elevråd SVEAs stadgar

Sveriges elevråd SVEAs stadgar Sveriges elevråd SVEAs stadgar Första avdelningen - Om förbundet Kapitel 1 - Organisation 1 Namn, säte och förbund Sveriges elevråd SVEA (Sweden s student councils SVEA) är ett förbund av och för elevråd.

Läs mer

Ung Teaterscens stadgar

Ung Teaterscens stadgar Ung Teaterscens stadgar Kapitel 1 - Grundläggande bestämmelser 1 Namn, säte och förbund Ung Teaterscen är ett fristående ungdomsförbund som verkar inom amatörteaterrörelsen. Ung Teaterscen har sitt säte

Läs mer

Stadgar för förbundet Ung Media Sverige

Stadgar för förbundet Ung Media Sverige Stadgar för förbundet Ung Media Sverige Antagna vid årsmötet 2012-10-21 Definition 1 Syfte mom 1 Förbundets syfte är att genom demokratisk organisering skapa förutsättningar för unga att producera och

Läs mer

Stadgar för Sveriges förenade HBTQstudenter

Stadgar för Sveriges förenade HBTQstudenter Stadgar för Sveriges förenade HBTQstudenter - SFQ Senast uppdaterad av kongressen den 16-17 november 2013 Associationsform 1 Riksförbundet utgör en ideell förening och har som sådan rättshandlingsförmåga.

Läs mer

Protokoll från Sveriges elevråd SVEAs förbundsstyrelsemöte

Protokoll från Sveriges elevråd SVEAs förbundsstyrelsemöte Protokoll från Sveriges elevråd SVEAs förbundsstyrelsemöte 2 2015 Torsdagen den 19 februari klockan 13.00 till måndagen den 23 februari klockan 11.00. Hos Erik Bille, Bjeres Väg 2, 237 34 och Nordmannavägen

Läs mer

Protokoll för Sveriges elevråd - SVEAs förbundsstyrelsemöte

Protokoll för Sveriges elevråd - SVEAs förbundsstyrelsemöte Protokoll för Sveriges elevråd - SVEAs förbundsstyrelsemöte 7 2015 Fredagen den 11 december klockan 10.01 till den 13 december klockan 14.19, Sveriges elevråd SVEAs kansli, Norr Mälarstrand 24, 112 20

Läs mer

Sveriges elevråd SVEAs stadgar

Sveriges elevråd SVEAs stadgar Sveriges elevråd SVEAs stadgar Första avdelningen - Om förbundet Kapitel 1 - Organisation 1 Namn, säte och förbund Sveriges elevråd SVEA (Sweden s student councils SVEA) är ett förbund av och för elevråd.

Läs mer

GULA HÄFTET! Vilka som ska göra sakerna vi bestämde på lördagen Beskrivningar för deras uppdrag Slutet på mötet

GULA HÄFTET! Vilka som ska göra sakerna vi bestämde på lördagen Beskrivningar för deras uppdrag Slutet på mötet GULA HÄFTET! Innehåller punkt 24-37 Vilka som ska göra sakerna vi bestämde på lördagen Beskrivningar för deras uppdrag Slutet på mötet Här finns också förslag till förbundsstyrelsen, barnrättspolitiska

Läs mer

Definition och ändamål

Definition och ändamål Stadgar 2014-07-17 Europeiska ungdomsparlamentet (EUP) Stadgar för Europeiska ungdomsparlamentet (EUP) Definition och ändamål 1 Syfte Mom 1 Föreningens syfte är att bidra till ett Europa där ungdomar intresserar

Läs mer

Propositioner. Elevrådskongressen Ni har makten.

Propositioner. Elevrådskongressen Ni har makten. Propositioner Elevrådskongressen 2016 Ni har makten. Bästa elevrådare, Hösten har kommit igång på riktigt och Elevrådskongressen 2016 är snart här. Det är snart dags för er elevrådare ute i landet att

Läs mer

STADGAR. Antagna på årsmöte 2014-11-22. Kapitel 1 - Allmänt

STADGAR. Antagna på årsmöte 2014-11-22. Kapitel 1 - Allmänt STADGAR Antagna på årsmöte 2014-11-22 Kapitel 1 - Allmänt 1. Definition PUSH Sverige - plattformen där unga samarbetar för hållbarhet, som i dessa stadgar 1 benämns nätverket, är ett nationellt nätverk

Läs mer

Elevrådskongressen. Propositioner

Elevrådskongressen. Propositioner Elevrådskongressen Propositioner 2015 1 Bästa Elevrådare Elevrådskongressen 2015 är snart här. Tiden för er elevrådare ute i landet att bestämma över organisationens framtid är snart här. 2015 har varit

Läs mer

Maktsalongens stadga

Maktsalongens stadga Maktsalongens stadga Grundläggande bestämmelser 1 Namn och syfte Maktsalongen är en organisation som arbetar med jämställdhet i det unga civilsamhället. Maktsalongens mål är att skapa ett jämställt ungt

Läs mer

Stadga för Mattecentrum Senast reviderad:

Stadga för Mattecentrum Senast reviderad: Stadga för Mattecentrum Senast reviderad: 2017-03-19 1 Syfte Mom 1 Mattecentrum ska utan vinstdrivande intresse öka elevers förståelse för matematik och dess roll i samhället, inspirera med förebilder

Läs mer

Medlemskapsansökan. En bättre och mer demokratisk skola!

Medlemskapsansökan. En bättre och mer demokratisk skola! Engagerad Skoldemokrati Med s amarbete kommer man längst Elevers rättigheter Elevinflytande Medlemskapsansökan Engagerad Skoldemokrati Elevers rättigheter Med samarbete kommer man längst Elevinflytande

Läs mer

#ek14. Elevrådskongressen. Propositioner. Vad är en proposition?

#ek14. Elevrådskongressen. Propositioner. Vad är en proposition? 14 Propositioner Elevrådskongressen #ek14 Vad är en proposition? Propositionerna är de förslag som förbundsstyrelsen lägger innan Elevrådskongressen. Propositionerna handlar om vad förbundsstyrelsen tycker

Läs mer

Elevernas roll i kvalitetsarbetet. Exempel från elever, framgångsfaktorer och konkreta verktyg! med Julia Lindh och Emil Wellander!

Elevernas roll i kvalitetsarbetet. Exempel från elever, framgångsfaktorer och konkreta verktyg! med Julia Lindh och Emil Wellander! Elevernas roll i kvalitetsarbetet Exempel från elever, framgångsfaktorer och konkreta verktyg! med Julia Lindh och Emil Wellander! Vilka är Sveriges elevråd - SVEA? Vad innebär elevinflytande? 4 kap. 9

Läs mer

Innehåll. Material Valberedningsguide Uppdaterad: 2015-01- 27 Sida 2 av 7

Innehåll. Material Valberedningsguide Uppdaterad: 2015-01- 27 Sida 2 av 7 Sida 2 av 7 Innehåll Information till valberedningen... 3 Inför årsmötet... 4 Att sätta ihop kravprofiler... 4 Saker att ta ställning till... 5 Att hålla informationsmöte... 5 Att förbereda en intervju...

Läs mer

Stadgar Antagna av Kongressen 2018

Stadgar Antagna av Kongressen 2018 Stadgar Antagna av Kongressen 2018 Kap 1. Allmänna bestämmelser Mom 1.1 Namn och säte Förbundets namn är Ungdom Mot Rasism. Förbundets namn översätts på engelska till Youth Against Racism Sweden. Förbundets

Läs mer

En bättre och mer demokratisk skola! Skoldemokrati Elevinflytande Elevråd

En bättre och mer demokratisk skola! Skoldemokrati Elevinflytande Elevråd En bättre och mer demokratisk skola! Skoldemokrati Elevinflytande Elevråd En bättre och mer demokratisk skola! Hur och varför? Hur vi ska göra skolan bättre och höja elevernas resultat är en ständig debatt

Läs mer

Proposition 1. Studentförbundet för Socialt Arbete. i Stockholm. Revidering av stadgar STUDENTFÖRBUNDET FÖR SOCIALT ARBETE I STOCKHOLM

Proposition 1. Studentförbundet för Socialt Arbete. i Stockholm. Revidering av stadgar STUDENTFÖRBUNDET FÖR SOCIALT ARBETE I STOCKHOLM Proposition 1 Revidering av stadgar Studentförbundet för Socialt Arbete i Stockholm 1 Proposition 1 Studentkåren är i konstant förändring och därmed behöver stadgarna uppdateras kontinuerligt. Nuvarande

Läs mer

Protokoll från Sveriges elevråd - SVEAs Förbundsstyrelsemöte

Protokoll från Sveriges elevråd - SVEAs Förbundsstyrelsemöte Protokoll från Sveriges elevråd - SVEAs Förbundsstyrelsemöte 1 2015 Fredagen 16 januari klockan 10.07 till söndagen den 18 januari klockan 15.04, Sveriges elevråd SVEAs kansli, Norr Mälarstrand 24, 112

Läs mer

Stadgar Sveriges Elevråd Antagna på årsmötet 30 november 2013

Stadgar Sveriges Elevråd Antagna på årsmötet 30 november 2013 Stadgar Sveriges Elevråd Antagna på årsmötet 30 november 2013 1 Syfte mom 1 Organisationens syfte är att stödja och hjälpa elevråd på grundskolan. 2 Organisation mom 1 Organisationens juridiska namn är

Läs mer

Stadgar Sveriges Elevråd

Stadgar Sveriges Elevråd Sida 1 av 8 Sveriges Elevråd Antagna på årsmötet 7 november 2015 1 Syfte mom. 1 Organisationens syfte är att stödja och hjälpa elevråd och elevkårer på övre grundskolan. 2 Organisation mom. 1 Organisationens

Läs mer

Sveriges elevråd SVEAs Verksamhetsplan 2019

Sveriges elevråd SVEAs Verksamhetsplan 2019 Sveriges elevråd SVEAs Verksamhetsplan 2019 ÖVERGRIPANDE PRIORITERING Sveriges elevråd - SVEA är en organisation av och för elevråd. För att uppnå sina syften, och se till att Sveriges elever är en tung

Läs mer

! Delegationsordning Rädda Barnens Ungdomsförbunds förbundsstyrelse Uppdaterad 2015-10-04

! Delegationsordning Rädda Barnens Ungdomsförbunds förbundsstyrelse Uppdaterad 2015-10-04 Delegationsordning Rädda Barnens Ungdomsförbunds förbundsstyrelse Uppdaterad 2015-10-04 1 1. Inledning 1.1 Varför finns delegationsordningen och hur används den? Delegationsordningen är några av organisationens

Läs mer

Stadgar. Senast reviderad 2013-11- 04

Stadgar. Senast reviderad 2013-11- 04 Stadgar Senast reviderad 2013-11- 04 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ALLMÄNT... 4 1.1 SYFTE... 4 1.2 FIRMA... 4 1.3 SÄTESORT... 4 1.4 VERKSAMHETSÅR... 4 1.5 FIRMATECKNARE... 4 1.6 ORGANISATION... 4 1.7 STYRDOKUMENT...

Läs mer

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Stina Studieinspiratörerna Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Föreningen 1 Föreningens namn är Studieinspiratörerna. 2 Föreningen och dess

Läs mer

Scanna in dokomenten och maila dem till medlem@svea.org eller posta medlemskapsansökan

Scanna in dokomenten och maila dem till medlem@svea.org eller posta medlemskapsansökan Medlemskapsansökan till Sveriges elevråd - SVEA För en bättre och mer demokratisk skola Vad erbjuder vi: En röst i skolpolitiken Ett fullspäckat medlemspaket Rabatterade priser på våra nationella träffar

Läs mer

Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798

Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798 Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798 1 Organisation och Syfte mom. 1 Föreningens juridiska namn är Enskilda Gymnasiets elevkår, men

Läs mer

Elevråd - så här gör man Studiehandledning

Elevråd - så här gör man Studiehandledning Elevråd - så här gör man Studiehandledning Vision: Ambitionen med Medix filmer är att fler elever ska uppfylla en större del av målen för årskursen. Alla elever har olika inlärningsstilar. Genom att tillhandahålla

Läs mer

Guide till SECO:s exempelstadga

Guide till SECO:s exempelstadga Guide till SECO:s exempelstadga Guide till SECO:s exempelstadga Varje förening behöver regler som bestämmer hur den ska skötas, dessa regler kallas stadgar. För att underlätta för medlemsorganisationerna

Läs mer

Stadgar Göteborgs Förenade Studentkårer

Stadgar Göteborgs Förenade Studentkårer Stadgar Göteborgs Förenade Studentkårer Organisationsnummer: 857200-4995 1 Ändamål och uppgifter 1.1 Göteborgs Förenade Studentkårer (GFS) har till ändamål: att tillvarata och främja medlemskårernas och

Läs mer

Framgångsfaktorer. för elevråd

Framgångsfaktorer. för elevråd Framgångsfaktorer för elevråd Fungerande grupp Struktur Kunskap och kompetenser Resurser Relation till de andra eleverna Relation till vuxna på skolan Innehållsförteckning Förord Det här är framgångsfaktorerna!

Läs mer

mom 2 Norra Reals Elevkårs högsta beslutande organ är årsmötet och därefter Elevkårsstyrelsen.

mom 2 Norra Reals Elevkårs högsta beslutande organ är årsmötet och därefter Elevkårsstyrelsen. Norra Reals Elevkårs Stadga Med organisationsnummer 802408 7036 Antogs på årsmötet 25 mars 2015 1 Organisationen mom 1 Elevkårens juridiska namn är Norra Reals Elevkår. mom 2 Norra Reals Elevkårs högsta

Läs mer

Stadga för Kodcentrum

Stadga för Kodcentrum Stadga för Kodcentrum Antagna vid årsmötet 2017-04-29, förslag på revidering vid årsmötet 2018-04-28 1 Ändamål Mom 1 Kodcentrum är en ideell förening som gratis introducerar barn till programmering och

Läs mer

Lunds universitets studentkårers karneval STADGA. Senast beslutad av Karnevalsorganet XXXX-XX-XX Gällande från 2015-0X-XX

Lunds universitets studentkårers karneval STADGA. Senast beslutad av Karnevalsorganet XXXX-XX-XX Gällande från 2015-0X-XX Lunds universitets studentkårers karneval STADGA Senast beslutad av Karnevalsorganet XXXX-XX-XX Gällande från 2015-0X-XX Innehåll 1. Ändamål och organisation... 2 2. Karnevalsorganet... 2 3. Karnevalskommittén...

Läs mer

Stadgar för Anhörigas Riksförbund (AHR)

Stadgar för Anhörigas Riksförbund (AHR) Stadgar för Anhörigas Riksförbund (AHR) Organisationsnummer 802402 4831 Grundstadgar antagna vid årsmöte den 2 maj 1996 Ändring av stadgar antagna vid årsmöte 19 mars 2005, 25 mars 2006 Stadgar reviderade

Läs mer

Sveriges elevråd SVEAs Verksamhetsplan 2018

Sveriges elevråd SVEAs Verksamhetsplan 2018 Sveriges elevråd SVEAs Verksamhetsplan 2018 ÖVERGRIPANDE PRIORITERING Sveriges elevråd - SVEA är en organisation av och för elevråd. För att uppnå sina syften, och se till att Sveriges elever är en tung

Läs mer

Stadgar för Rädda Barnens Ungdomsförbund

Stadgar för Rädda Barnens Ungdomsförbund Stadgar för Rädda Barnens Ungdomsförbund Antagna vid det extrainkallade förbundsårsmötet i Stockholm, 29 januari 2012 Reviderade vid förbundsårsmötet i Stenungssund, 26-28 september 2014 Innehåll Innehåll...2

Läs mer

STADGAR FÖR SVERIGES DÖVAS RIKSFÖRBUND

STADGAR FÖR SVERIGES DÖVAS RIKSFÖRBUND STADGAR FÖR SVERIGES DÖVAS RIKSFÖRBUND Antagna vid kongressen i Stockholm 2017 Paragrafer 1 Förbundets namn och säte sid. 3 2 Ändamål sid. 3 3 Organisationer sid. 3 4 Medlemmar sid. 4 5 Medlemsavgift sid.

Läs mer

Sandra Brakstad, nominerad till ledamot, kassör och ordförande (intervjun gjordes avseende sekreterarposten i det sedan inställda fyllnadsvalet)

Sandra Brakstad, nominerad till ledamot, kassör och ordförande (intervjun gjordes avseende sekreterarposten i det sedan inställda fyllnadsvalet) Sandra Brakstad, nominerad till ledamot, kassör och ordförande (intervjun gjordes avseende sekreterarposten i det sedan inställda fyllnadsvalet) Läser sjuksköterskeprogrammet, första terminen. Har grundläggande

Läs mer

STADGAR FÖR UNGA FUNKISAR

STADGAR FÖR UNGA FUNKISAR STADGAR FÖR UNGA FUNKISAR TAGNA VID ORDINARIE STÄMMA 24-26 APRIL 2014 VISSA JUSTERINGAR VID EXTRA STÄMMA 28-30 NOV 2014 SLUTGILTIGT BESLUT TAGET VID ORDINARIE STÄMMA 24-26 APRIL 2015. ERSÄTTER 2011 ÅRS

Läs mer

Stadgar - Funkibator ideell förening

Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar för Funkibator ideell förening. Antagna vid årsmöte 19 mars 2013. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator ideell förening. 2 - Föreningens säte

Läs mer

Saco studentråds stadga

Saco studentråds stadga Saco studentråd 2014 Saco studentråds stadga Senast uppdaterad på Saco studentråds kongress 2014 och antagen av Sacos styrelse den 15 december 2014 2 Innehåll Allmänna bestämmelser 4 1 Ändamål 4 2 Sammansättning

Läs mer

Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015

Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015 Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015 Intäkter: Sektionstillskott 25000 Företagskontakt 15000 Försäljning 10000 Utgifter: UBSmedel - 4000 Medlemsaktiviteter - 13000 Nolleperioden - 10000 Sektionsaktiva

Läs mer

Arbetsordning för Sveriges förenade studentkårers fullmäktige (SFSFUM)

Arbetsordning för Sveriges förenade studentkårers fullmäktige (SFSFUM) Arbetsordning för Sveriges förenade studentkårers fullmäktige (SFSFUM) Plenum... 2 Åsiktstorg... 2 Representation... 2 Ombud... 2 Observatörer... 2 Delegation... 2 Talarlista och tidsbegränsningar... 3

Läs mer

Medlemmar är de som är valda till styrelsen. Föreningen har ingen medlemsavgift.

Medlemmar är de som är valda till styrelsen. Föreningen har ingen medlemsavgift. Kapitel I: Allmänna stadgan Föreningens syfte är att främja studiemiljön och det sociala livet för studenter antagna till programmet teknisk fysik vid Uppsala universitet (hädanefter F student). Medlemmar

Läs mer

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism Kongressen i Göteborg 2013-03-16 1 Namn och ändamål 1.1 Namn Organisationen heter Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism (hädanefter kallad UMR). 1.2 Ändamål UMR

Läs mer

HUR KAN UNGA OCH POLITIKER MÖTAS?

HUR KAN UNGA OCH POLITIKER MÖTAS? RAPPORT KOMMUNUTVECKLARE 2018 Dante Mason Elicia Runmon Hugo Brottare Isabella Skogs Leo Verme Rim Haile HUR KAN UNGA OCH POLITIKER MÖTAS? KOMMUNUTVECKLARE 201 8 Inledning Det här är en rapport skriven

Läs mer

REGLER FÖR. Antagna på årsmöte 2013-02-03. Kapitel 1 - Allmänt

REGLER FÖR. Antagna på årsmöte 2013-02-03. Kapitel 1 - Allmänt REGLER FÖR Antagna på årsmöte 2013-02-03 Kapitel 1 - Allmänt 1 Definition PUSH Sverige - Plattformen där unga samarbetar för hållbarhet, som i dessa stadgar 1 benämns nätverket, är ett nationellt nätverk

Läs mer

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt.

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt. Stadgar 1 Namn Partiets namn är Vägvalet. 2 Säte Partiets säte är Göteborg. 3 Syfte och värderingar Vägvalets mål och syfte är att driva politik där demokratin utgår från medborgarna och speglar deras

Läs mer

Senast reviderad 2010-05-19

Senast reviderad 2010-05-19 STUDENTFIKET CAMPUS NORRKÖPING Studentfiket Campus Norrköping Senast reviderad 2010-05-19 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. ALLMÄNT... 4 1.1. SYFTE... 4 1.2. FIRMA... 4 1.3. SÄTESORT... 4 1.4. VERKSAMHETSÅR... 4

Läs mer

STADGAR ANTAGNA AV ORDINARIE ÅRSMÖTE 21 FEBRUARI 2012

STADGAR ANTAGNA AV ORDINARIE ÅRSMÖTE 21 FEBRUARI 2012 STADGAR ANTAGNA AV ORDINARIE ÅRSMÖTE 21 FEBRUARI 2012 Kapitel 1 Organisation och Ändamål 1 Politiska ändamål Socialdemokratiska studentklubben är en del av den svenska och internationella socialdemokratin

Läs mer

Stadgar för Juridiska föreningen vid Umeå universitet (JF)

Stadgar för Juridiska föreningen vid Umeå universitet (JF) Stadgar för Juridiska föreningen vid Umeå universitet (JF) Inledande bestämmelser 1 Juridiska föreningen vid Umeå universitet, nedan föreningen, är en partipolitiskt, fackligt och religiöst oberoende ideell

Läs mer

Protokoll konstituerande årsmöte

Protokoll konstituerande årsmöte Protokoll konstituerande årsmöte (Föreningens namn) (Ort) (Datum) 1 Mötets öppnande Årsmötesordförande förklarade mötet öppnat 2 Val av mötesfunktionärer Styrelsen föreslog att välja till årsmötesordförande

Läs mer

Elevrådsguiden - starta och driv ett elevråd!

Elevrådsguiden - starta och driv ett elevråd! Elevrådsguiden - starta och driv ett elevråd! Elevrådsguiden - starta och driv ett elevråd! På varje skola i Sverige bör det finnas ett elevråd som för elevernas röst i skoldemokratin. Elevrådet kan se

Läs mer

Stadgar för FOLKBILDNINGSFÖRBUNDET Beslutade av Förbundsmötet 2015-04-15

Stadgar för FOLKBILDNINGSFÖRBUNDET Beslutade av Förbundsmötet 2015-04-15 Stadgar för FOLKBILDNINGSFÖRBUNDET Beslutade av Förbundsmötet 2015-04-15 1 Namn och syfte Förbundets namn är Studieförbunden i samverkan 1, i dagligt tal Studieförbunden (The Swedish Adult Education Association)

Läs mer

STADGAR. Antagna på årsmöte Kapitel 1 - Allmänt

STADGAR. Antagna på årsmöte Kapitel 1 - Allmänt STADGAR Antagna på årsmöte 2018-03-10 Kapitel 1 - Allmänt 1. Definition PUSH Sverige - plattformen där unga samarbetar för hållbarhet, som i dessa stadgar 1 benämns nätverket, är ett nationellt nätverk

Läs mer

Stadgar Demensförbundet Riksförbundet för demenssjukas rättigheter Antagna vid kongressen /15

Stadgar Demensförbundet Riksförbundet för demenssjukas rättigheter Antagna vid kongressen /15 Stadgar Demensförbundet Riksförbundet för demenssjukas rättigheter Antagna vid kongressen 2018-09-14/15 1 Förbundets namn Förbundets namn är Riksförbundet för demenssjukas rättigheter med arbetsnamn Demensförbundet.

Läs mer

Centerstudenters stadgar

Centerstudenters stadgar Centerstudenters stadgar 5 10 15 fastställda av förbundsstämman i april 1984 reviderade vid förbundsstämman 1992 reviderade vid förbundsstämman 1997 reviderade vid förbundsstämman 2000 reviderade vid förbundsstämman

Läs mer

Stadgar för Leksands Dykarklubb Antagna vid årsmötet 2014-02-22

Stadgar för Leksands Dykarklubb Antagna vid årsmötet 2014-02-22 Stadgar för Leksands Dykarklubb Antagna vid årsmötet 2014-02-22 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Leksands Dykarklubb (LDK) 2 - Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Leksand. 3 Föreningsform

Läs mer

Organisationen Elevrådets sammansättning Elevrådets sammansättning Klassrepresentanternas åliggande Möten Klassråd:

Organisationen Elevrådets sammansättning Elevrådets sammansättning Klassrepresentanternas åliggande Möten Klassråd: Elevrådets stadgar Stadgar antagna vid årsmöte år 2000. Ändringar godkändes under de två påföljande stormöten, den 27 april samt den 23 september år 2011. Ändringar godkändes under de två påföljande stormöten,

Läs mer

Guide till Sveriges ungdomsråds exempelstadga

Guide till Sveriges ungdomsråds exempelstadga Guide till Sveriges ungdomsråds exempelstadga Guide till Sveriges ungdomsråds exempelstadga Varje förening behöver regler som bestämmer hur den ska skötas, dessa regler kallas stadgar. För att underlätta

Läs mer

Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen

Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen 2 (26) Inledning En förening blir inte bättre än sina ledare. Valberedningen har en nyckelroll i valen av framtidens ledare. Att hitta rätt personer

Läs mer

Stadgar för Rädda Barnens Ungdomsförbund

Stadgar för Rädda Barnens Ungdomsförbund Stadgar för Rädda Barnens Ungdomsförbund Antagna vid det extrainkallade förbundsårsmötet i Stockholm, 29 januari 2012 Reviderade vid barnrättskongressen i Stockholm, 11-13 september 2015 Innehåll FÖRORD...4

Läs mer

Konstituerande Fullmäktige 2014

Konstituerande Fullmäktige 2014 Konstituerande Fullmäktige 2014 Datum: 2014-04-24 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd och närvaro 3. Laga förfall 4. Val av två justerare tillika rösträknare 5. Fastställande av mötets behöriga

Läs mer

Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker. Senast reviderade 2014-05-13 2013-11-12

Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker. Senast reviderade 2014-05-13 2013-11-12 ! Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker Senast reviderade 2014-05-13 2013-11-12 Stadgar 2(5) Kapitel I: Inledande bestämmelser 1 Definitioner FUTF: Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker F-STORM:

Läs mer

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Vice Ordförande Oskar Giescke... 2 Vice Ordförande, Kommunikationsansvarig Helena Falk... 2 Ordförande Konstwerket Martin Gutsch... 3 Ordförande Jämlikhetsnämnden Elin

Läs mer

Konkreta exempel på stadgar, praxis, tradition och hävd. vad kan vi lära av andra?

Konkreta exempel på stadgar, praxis, tradition och hävd. vad kan vi lära av andra? Konkreta exempel på stadgar, praxis, tradition och hävd vad kan vi lära av andra? Anna Bergkvist Personalvetare HR-generalist Styrelseledamot, ordförande, revisor & valberedare Det här kommer vi gå igenom

Läs mer

Postbeskrivningar inför SM-1

Postbeskrivningar inför SM-1 Postbeskrivningar inför SM-1 Innehåll Styrelsen... 2 Ettans representant... 2 Klubbmästare... 3 Andra förtroendevalda... 3 Vice SNO... 3 Sektionslokalsansvarig... 4 Valberedning... 4 Webmaster... 4 Revisor...

Läs mer

SFS Fullmäktiges Arbetsordning

SFS Fullmäktiges Arbetsordning Handläggare: Jenny Andersson Datum: 2014-06-23 Dnr: O11-5/1415 SFS Fullmäktiges Arbetsordning 1. Mötesordning SFS fullmäktige hålls i olika typer av forum. Det forum där formella beslut fattas benämns

Läs mer

Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker. Senast reviderade 2015-05-05 2014-05-13 2013-11-12

Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker. Senast reviderade 2015-05-05 2014-05-13 2013-11-12 ! Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker Senast reviderade 2015-05-05 2014-05-13 2013-11-12 Stadgar 2 (6) Kapitel I: Allmänna stadgan Föreningens syfte är att främja studiemiljön och det sociala

Läs mer

Sveriges elevråd SVEAs verksamhetsplan 2017

Sveriges elevråd SVEAs verksamhetsplan 2017 Sveriges elevråd SVEAs verksamhetsplan 2017 ÖVERGRIPANDE PRIORITERING Sveriges elever ska vara en tung instans i skolfrågor på både lokal och nationell nivå. För att åstadkomma det här ska Sveriges elevråd

Läs mer

Handledning för valberedning Bostadsrättsföreningen BRF Nyängen i Vendelsö

Handledning för valberedning Bostadsrättsföreningen BRF Nyängen i Vendelsö Handledning för valberedning Bostadsrättsföreningen BRF Nyängen i Vendelsö Valberedningens uppgift Enligt bostadsrättsföreningen stadgar skall årsstämman välja en valberedning med uppgift att förbereda

Läs mer

Föreningen heter MENSEN Forum för menstruation (MENSEN). Hädanefter kallad föreningen.

Föreningen heter MENSEN Forum för menstruation (MENSEN). Hädanefter kallad föreningen. MENSENS stadgar 1 Namn Föreningen heter MENSEN Forum för menstruation (MENSEN). Hädanefter kallad föreningen. 2 Ändamål 2.1 Föreningen är en religiöst och partipolitiskt obunden demokratisk och feministisk

Läs mer

PROPOSITIONER HÄFTE 2 1

PROPOSITIONER HÄFTE 2 1 PROPOSITIONER HÄFTE 2 1 INNEHÅLL PROPOSITION 2009:4 ANGÅENDE SPRÅKLIG REVIDERING AV STADGARNA 3 PROPOSITION 2009:5 ANGÅENDE INNEHÅLLSMÄSSIG REVIDERING AV STADGARNA 4 BILAGA 1, NUVARANDE FÖRBUNDSSTADGAR,

Läs mer

Antagen av SFS fullmäktige 2014, reviderad av SFS fullmäktige 2017, träder i kraft den 1 januari 2018.

Antagen av SFS fullmäktige 2014, reviderad av SFS fullmäktige 2017, träder i kraft den 1 januari 2018. Stadga O11-18/1617 Handläggare: Sebastian Lagunas Rosén Datum: 2017-08-08 Dnr: O11-18/1617 Innehåll 1 kap. Om Sveriges förenade studentkårer (SFS)... 4 2 Värderingar... 4 3 Medlemskap... 4 4 Interimistiskt

Läs mer

Stadgar för Ung Media Stockholm

Stadgar för Ung Media Stockholm Stadgar för Ung Media Stockholm Antagna på årsmötet 2014-05-09 Reviderade på årsmötet 2015-03-18 Definition 1 Syfte mom 1 Distriktets syfte är att inom Stockholms län verka för förbundets syfte. 2 Organisation

Läs mer

UPPSALAEKONOMERNA. Föreningen Uppsalaekonomerna - Styrelsemöte. Datum: Tid: 08:35-10:45 Plats: KPMG-Arenan Närvarande:

UPPSALAEKONOMERNA. Föreningen Uppsalaekonomerna - Styrelsemöte. Datum: Tid: 08:35-10:45 Plats: KPMG-Arenan Närvarande: UPPSALAEKONOMERNA Föreningen Uppsalaekonomerna - Styrelsemöte Datum: 2018-12-20 Tid: 08:35-10:45 Plats: KPMG-Arenan Närvarande: * Theo Örtengren a Nora Malmberg a Christopher Lin ii Julia Forssell ii Jessica

Läs mer

Stadgar för Nyköpings Ungdomsfullmäktige (NU)

Stadgar för Nyköpings Ungdomsfullmäktige (NU) Stadgar för Nyköpings Ungdomsfullmäktige (NU) Nyköpings Ungdomsfullmäktige har som uppgift Att ge ungdomar möjligheter att påverka i Nyköpings kommun. Att göra politiken mer levande och öka kvaliteten

Läs mer

Stadgar för förbundet 2 Normalstadgar för distrikt 6 Normalstadgar för grupper 9

Stadgar för förbundet 2 Normalstadgar för distrikt 6 Normalstadgar för grupper 9 Antagna av kongressen 2011 Ändamålsparagraf bekräftad av förbundsårsmötet 2012 Reviderade av förbundsårsmöten 2014, 2015 Stadgar för förbundet 2 Normalstadgar för distrikt 6 Normalstadgar för grupper 9

Läs mer

FÖRSLAG STADGAR MESKALIN

FÖRSLAG STADGAR MESKALIN FÖRSLAG STADGAR MESKALIN 1 NAMN Föreningens namn är Meskalin, och har sitt säte i Kalmar. Meskalin är en religiöst och partipolitiskt obunden förening. 2 SYFTE Meskalin ska representera och arbeta för

Läs mer

Stadgar för Piratpartiet Lund

Stadgar för Piratpartiet Lund Stadgar för Piratpartiet Lund 8 mars 2014 1. Föreningen 1.1 Föreningens namn är Piratpartiet Lund och har sitt säte i Lund. 1.2 Föreningens verksamhetsområde omfattar Lunds kommun. 1.3 Föreningens syfte

Läs mer

STADGAR FÖR STOCKHOLMS STAD. Enligt representantskapets beslut den 21 mars och 22 maj 2013 samt efter förbundsstyrelsens godkännande

STADGAR FÖR STOCKHOLMS STAD. Enligt representantskapets beslut den 21 mars och 22 maj 2013 samt efter förbundsstyrelsens godkännande STADGAR FÖR STOCKHOLMS STAD 2013 Enligt representantskapets beslut den 21 mars och 22 maj 2013 samt efter förbundsstyrelsens godkännande 2013-08-21. 2 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Mom 1.Vision Stockholms stad

Läs mer

Stadgar Funkibator Öst ideell förening

Stadgar Funkibator Öst ideell förening Stadgar Funkibator Öst ideell förening Stadgar för Funkibator Öst ideell förening. Antagna vid årsmöte 26 mars 2018. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator Öst ideell förening. 2 - Föreningens

Läs mer

valberedningen Tips till i Reumatikerförening och Reumatikerdistrikt Antagna av förbundsstyrelsen den 15 juni 2012.

valberedningen Tips till i Reumatikerförening och Reumatikerdistrikt Antagna av förbundsstyrelsen den 15 juni 2012. 1 Tips till valberedningen i Reumatikerförening och Reumatikerdistrikt Antagna av förbundsstyrelsen den 15 juni 2012. Tidigare Riktlinjer för valberedning utgår. 2 Inledning Valberedningen är viktig i

Läs mer

STADGA KALMAR ESS Antagen av årsmötet den 11 januari 2011 samt av extra föreningsstämman den 10 februari 2011 1

STADGA KALMAR ESS Antagen av årsmötet den 11 januari 2011 samt av extra föreningsstämman den 10 februari 2011 1 STADGA KALMAR ESS Antagen av årsmötet den 11 januari 2011 samt av extra föreningsstämman den 10 februari 2011 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1. ALLMÄNT... 4 1.1 Namn... 4 1.2 Ändamål och syfte... 4 KAPITEL

Läs mer

SFS Fullmäktiges Arbetsordning

SFS Fullmäktiges Arbetsordning Handläggare: Tove Ahlsten Datum: 2015-05-20 Dnr: O11-14/1415 SFS Fullmäktiges Arbetsordning 1. Mötesordning... 2 1.1 Plenum... 2 1.1.1 Talarlista... 2 1.1.2 Replik... 2 1.1.3 Ordningsfråga... 2 1.1.4 Streck

Läs mer

JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. JUS högsta beslutande organ är årsmötet och därefter styrelsen.

JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. JUS högsta beslutande organ är årsmötet och därefter styrelsen. JUS Stadga 1 Syfte JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. 2 Organisation (JUS) Ungdomsförbundets juridiska namn är Judiska Ungdomsförbundet i Sverige JUS har sitt säte på den ort

Läs mer

Valseger 2014 valplan grön ungdom väst och göteborg

Valseger 2014 valplan grön ungdom väst och göteborg Valseger 2014 valplan grön ungdom väst och göteborg Inledning Grön Ungdom ska synas och höras. Ingen ska kunna missa att på något sätt under 2014 komma i kontakt med oss eller med Miljöpartiet. Grön Ungdom

Läs mer

Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping

Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping 1 (5) Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköpings stadgar innehåller grundläggande bestämmelser för organisationen. Stadgarna ska säkerställa medlemmarnas

Läs mer

Guide till Sveriges ungdomsråds exempelstadga. Stadga för Ungdomsrådet i (Kommun/Stadsdel)

Guide till Sveriges ungdomsråds exempelstadga. Stadga för Ungdomsrådet i (Kommun/Stadsdel) Guide till Sveriges ungdomsråds exempelstadga Detta är guiden till Sveriges ungdomsråds exempelstadga. Som du kan se så är texten skriven i två färger. Detta är för att den turkosa färgen är den förklarande

Läs mer

Stadgar för MediUm Kårföreningen för studenter vid Institutionen för kultur- och mediavetenskaper

Stadgar för MediUm Kårföreningen för studenter vid Institutionen för kultur- och mediavetenskaper Ändamål 1 MediUm har som huvudsakligt syfte att bevaka och medverka i utvecklingen av utbildningen och förutsättningarna för studier vi Umeå universitet. 2 Föreningen fungerar som kårförening inom Humanistiska

Läs mer