Havsresan Emmy Holmberg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Havsresan Emmy Holmberg"

Transkript

1 Havsresan Emmy Holmberg

2 Kapitel 1 Hej mamma och pappa! Saga och jag skulle gå ner vid hamnen och kolla på ett fiskespö när vi såg en jättefin båt, den var alldeles knallblå och stor var den också. Den hade 7 våningar. Så Saga och jag bestämde oss för ta en titt så vi gick ombord. Men precis när vi gick ombord så åkte båten så vi letade rätt på kaptenen och sa att han måste vända om men han bara skrattar och säger att vi får skylla oss själva. Men han säger också att vi ska åka långt bort till Tyskland och lasta av massa hästar. Så kan ni skicka pengar till staden Berlin. Mvh Frida och Saga.

3 Kapitel 2 När vi har varit ute på havet några dagar så kom det en hemsk storm. Nästan alla på båten mådde dåligt tom Saga och jag. Kapten visste inte vad han skulle göra och till slut börjar båten att sjunka. Och vi tänker hjälp hur ska vi ta oss i land och vad ska vi ta med oss. Och Saga och jag hittar:rep, yxa, hammare men vi springer vidare och ser en kastrull och den tar vi också.sen rusar vi vidare och ser en öppen dörr. Vi ser en filt den kan nog vara bra att ha. Och vi ser även en påse godis som vi tar för nu börjar båten att skaka och kränga. Men på vägen sitter en ensam hund vi tar den med oss. Vi ser en livbåt vi hoppar i den och ror så fort vi kan bort från skeppet som sjunker. Vi ser en ö som vi ror till. Vi binder fast båten och blir sugen på att bada så vi tar oss ett dopp.

4 Kapitel 3 Det var väldigt fint väder så vi bestämde oss för att gå ner till stranden. Vi satt oss ner och hörde vågorna plaska, sanden var alldeles varm och det fanns massor av snäckor. Det var mysigt att bara sitta och ta det lugnt. Palmerna är fina och stora de skuggade tom oss. Vi tittade efter några fartyg men vi såg inga. Men efter en stund hörde vi nåt mullra, vi tittar oss omkring då ser vi ett flygplan. Vi skriker vi hoppar och vi viftar, även vår hund Majsan (som vi nu döpt den till) skäller och springer runt,men ingen hör eller ser oss. Men plötsligt slänger nån ut nåt. Vi ser att det är en fallskärm, den är vit med blåa ränder. I den hänger en trälåda. Vi springer dit. Den är brun och rund,och den har lite trasiga plankor. Vi öppnar den och ser massor av frukt, badkläder,sovsäckar och ett litet tält. Sen gick vi och packade upp allt, och när allt var klart tog vi oss en tupplur.

5 Kapitel 4 Frukosten brukar vi äta strax efter soluppgången. Vi äter nästan jämt bara bär och frukt och vi dricker kokosmjölk. Vi brukar plocka kokosnötterna från palmerna, dom är så goda när dom är färska. Men lunchen äter vi nästan vad som helst men i dag ska vi äta frukt som vi hade fått från lådan och dricker kokosmjölk som vanligt eftersom vi inte kan dricka nåt annat för vi kunde inte ta från havet direkt det skulle inte smaka så gott. Middag äter vi oftast grillad fisk som vi tar ifrån havet och dricker som vanlig kokosmjölk. Vi brukar sitta på några stenar och ha med oss en varsin filt också.

6 Kapitel 5 Äntligen är det morgon och vi tog en promenad ner till stranden. Vi satt oss ner för att vila, men plötsligt såg vi nåt i havet. Jag sprang och knäckte av en pinne från trädet för att få in saken som vi inte visste vad det var. Och när vi hade fått in den såg vi att det var en flaska med ett pappper i. Vi tog upp papperet och väcklade långsamt upp den. Sen såg vi att det var en karta över vår ö. Och längst ner på ett hörn fanns ett kryss. Och då sa vi båda, en SKATTKARTA!!

7

8 Kapitel 6 Nu är det morgon, och det verkar bli fint väder ute. Inte ett moln på himlen. -Saga kan vi inte gå på skattjakten nu. -Det kan vi väl, säger Saga Vi tar med oss några saker. Det här blir nog bra: några päron och bananer. Och lite fisk och lite kokosmjölk som vi hade kvar från igår. En spade måste vi ha med ifall vi hittar en skatt. Nu ger vi oss iväg. Majsan springer glatt bredvid oss. Men plötsligt ser vi en djungel som vi måste gå igenom om vi ska till skatten. Vi kämpar oss igenom, det är tätt av alla palmer och lianer. Rätt som det var hör jag ett skrik. Saga ramlade rakt ner i en djup grop. Som tur var gjorde hon inte illa sig. Jag rycker till mig en lian och hjälper henne upp. Vi sätter oss och pustar ut och dricker lite kokosmjölk och tar lite fisk. Sen fortsätter vi. Nu har vi gått en hel timme och nu känns det som vi närmar oss. Vi tar upp skattkartan och kollar. Mitt framför oss se vi tre stora stenar.

9 Enligt kartan ska skatten vara under den mitters ta stenen. Vi hjälps åt att lyfta upp den tunga stenen. Till slut lyckas vi få upp den. Nu är det bara att gräva. Ge mig spaden fort Saga. Jag gräver och gräver. Till slut stöter jag på nåt hårt. Det verkar vara en kista. Vi hjälps åt att lyfta upp den. Då säger jag till Saga. - Vi öppnar den på tre. Ett.. två...tre. Vi ser massor av guld,silver och till och med smycken. Yes! vi är rika. Efter den chocken satt vi oss ner och åt upp frukten. Sen gick vi tillbaka med den tunga skatten. Vi blev väldigt trötta så vi gick och la oss.

10 Kapitel 7 Vi tror knapp det är sant. För tidigt på morgonen blir vi väckta av nåt som prasslar vid vårt läger. Efter ett tag gick vi upp för och se vad det var. Men plötsligt ser vi nått vid den nerbrunna lägerelden, det ser ut som nåt konstigt djur som jag aldrig har sett förut. Djuret är ganska stort, och väldigt rosa fast den har lite lilla på sig också, den har väldigt kort päls mandelformade ögon. Vad är detta??

11

12 Kapitel 8 Vi förstår ganska fort att detta djur inte kan ha upptäckts än. Vi måste vara dom första att få se detta djur. Så vi bestämmer oss för att döpa det till Dina, eftersom vi tror att det är en tjej. Hon är ungefär en meter lång, hon äter väldigt mycket växter men jag tror nog hon äter frukt och bär också. Hon låter som en kängru men mycket mörkare. Hon har ganska små ögon och väldigt mandelformade, hon har en väldigt kort päls men hon älskar att vara vid havet och bada. Hon har även en jättelurrvig svans då menar jag jättelurrvig.

13 Kapitel 9 Efter fyra månader så börjar maten ta slut. Vi har sett en annan ö vi horisonten. Så vi bestämmer oss för att bygga en flotte och åka dit för att se om det finns nån mat där. Så vi börjar med att hämta de fallna träden och sätter snören runt dom så det inte lossnar. Sen hämtar vi lite palmblad och sätter mellan så det inte kommer vatten på oss när vi åker på flotten. Men vi har även ett jätte stort palmblad som vi har som segel. Vi skulle äntligen åka över och se om ön hade lite mat. På vägen ser vi massor av fiskar, men till slut så kommer vi fram.

14 Kapitel 10 När vi kliver iland på ön blir vi genast fångatagna av kannibaler. Kannibalerna vill koka oss levande direkt, för vi vet hur mycket de älskar människokött. Men efter ett litet tag blir de intresserade av några saker som vi tog med oss. Nu måste vi ljuga ihop nån historia vad sakerna används till eller hur farliga de är eller hur värdefulla de är. Vet ni den här drycken är väldigt värdefull den är Värd 8000 kr och du blir jätte stark! -Om ni får det här släpper ni oss då. -Hur vet jag att ni inte ljuger då. -Jag kan bevisa genom att dricka. -Nej,nej jag kan ta den då, ni får väl gå då. Kannibalerna släpper oss fria.

15

16 Kapitel 11 Kannibalerna lurar oss. De kommer på våran bluff och tar alla vår saker vi tog med oss. Sedan binder dom oss och går till en kokande gryta och stoppar sen ner oss, vi skriker så mycket vi kan men dom bryr sig inte. Men alla kannibaler går en bit bort och kollar på havet. Då passar vi på att smita. De ser oss och de springer nästan ikapp oss men vi springer lite snabbare. En kannibal snubblar och då snubblar alla på varandra. Vi sätter oss i flotten och ror och ror bort från kannibalerna tillbaka till vår egen ö.

17 Kapitel 12 Nu är vi tillbaka på vår egen ö. Nästa dag på förmiddagen ungefär ser vi ett stort skepp som är väldigt nära vår ö. Vi börjar skrika och vifta vi springer och hämtar palmblad som vi sedan viftar med. Besättningen på skeppet ser oss och sätter en jolle i sjön. Männen i jollen hämtar upp oss och tar oss till deras skepp. Väl ombord på skeppet märker vi att det var ett gäng sjörövare som har räddat oss. Och på fören står det SVARTA MÅSEN jag tror det är namnet på båten.

18 Kapitel 13 Sjörövarkapten vill göra oss till riktiga sjörövare. Han ger oss riktiga sjörövarkläder och riktiga vapen och det var en dolk, en pistol, ett svärd (så häftigt). Men han säger också att han ska lära oss att bli sjörövare bara på en vecka. Och han börjar med att lära oss att slåss. Och han säger fram, bak,sidan, fram hela tiden men vi gör som han säger. Vi måste vara tuffa! Men sen är vi äntligen klara. Vi har nu lärt oss allt om att var en riktig sjörövare

19

20 Kapitel 14 Några dagar efter vi hade lärt oss att vara sjörövare får vi användning av det. Utkiken har sett ett handelskepp från Italien i sin kikare. Kapten ger alla på skeppet order att göra sig beredda för att anfalla. När dom har sett oss börjar dom skjuta bomber och åka närmare, precis som i planen. Efter ett tag bestämmer de att ta sig en titt så alla hoppar ombord men då anfaller vi dom. Jag fick en stor kille att slåss med,men svisch så var han i vattnet. Till slut ger dom upp och återvänder till sitt skepp, men vi kräver halva av deras handelsvaror och dom går med på det och fortsätter sin resa.

21

22 Kapitel 15 Vi tröttnar ganska fort på att vara sjörövare så vi bestämmer oss för att fly från skeppet. Vi smyger oss ut från vårt sovrum på skeppet, och när vi har klivit ut ur vårt rum ser vi en båt som vi tänkte ta och låna. Men när vi höll på att knyta loss knutarna så kom det ett gäng sjörövare. De såg oss men vi hade ju lärt oss att slåss så det kom till nytta en gång till. Så vi slogs svisch så var alla i vattnet. Vi fortsätte att knyta upp knutarna till slut gick knutarna upp. Vi kastade båten i havet sen slängde oss i båten. Sen rodde och rodde vi bort från skeppet.

23 Kapitel 16 Nu sitter vi ute på havet i våra stulna båtar och hoppas på att nån ska rädda oss. Efter 3 dagar på havet ser vi nåt långt långt borta på väg mot oss, vi ställer oss upp och börja skrika och vifta med våra armar. När de har kommit närmre oss ser och hör de oss och tar upp oss i båten. Vi säger till kapten att vi vill till hamnen i vår stad. När vi äntligen är framme så ser jag mamma och pappa vid bryggan. Tidningarna är där och tar bilder och intervjuar oss. De vill att vi skriver en artikel till tidningen.

24 Artikel : Det stora äventyret med Frida och Saga De två tjejerna Frida och Saga har äntligen kommit hem från deras största äventyr någonsin. Det har fått sett massor av djur, hittat en skatt,träffat kannibaler och blivit utbildade av sjörövare. Det låter riktigt läskigt men de här två tjejerna är riktigt modiga och nöjda med sin resa. En resa som började av ett misstag. Flickorna råckade av nyfikenhet kliva ombord på ett farttyg som tog med de på ett stort äventyr.

25

Hälsningar Viktor och Ida

Hälsningar Viktor och Ida Ida Sjöberg Kapitel 1 Hej mamma och pappa! Jag och Viktor skulle gå och titta på en jättestor båt som stod i hamnen. För Viktor tycker så mycket om båtar. När vi kom in i båten så kände vi att den rörde

Läs mer

Havsresan del 1 En dag gick jag och min kompis Mattias ner till hamnen och då såg vi ett stort fartyg. Så vi smög oss på det. Det var ett lastfartyg.

Havsresan del 1 En dag gick jag och min kompis Mattias ner till hamnen och då såg vi ett stort fartyg. Så vi smög oss på det. Det var ett lastfartyg. Havsresan Oliver B Havsresan del 1 En dag gick jag och min kompis Mattias ner till hamnen och då såg vi ett stort fartyg. Så vi smög oss på det. Det var ett lastfartyg. Vi gick upp till kaptenen och frågade

Läs mer

Kap 1 Hej mamma och pappa! Igår när jag och Wilma var nere vid hamnen såg vi en stor båt som var röd och vit och var lite rostig,den hette Lola2000.Vi

Kap 1 Hej mamma och pappa! Igår när jag och Wilma var nere vid hamnen såg vi en stor båt som var röd och vit och var lite rostig,den hette Lola2000.Vi Kap 1 Hej mamma och pappa! Igår när jag och Wilma var nere vid hamnen såg vi en stor båt som var röd och vit och var lite rostig,den hette Lola2000.Vi gick in. När vi hade kommit in så åkte båten iväg.

Läs mer

Havsresan del 1 Jag har varit intresserad av båtar länge nu. En dag när jag och min kompis Mollie var nere vid hamnen så ser vi en stor båt. Mollie oc

Havsresan del 1 Jag har varit intresserad av båtar länge nu. En dag när jag och min kompis Mollie var nere vid hamnen så ser vi en stor båt. Mollie oc Av Sarah Westerlund Havsresan del 1 Jag har varit intresserad av båtar länge nu. En dag när jag och min kompis Mollie var nere vid hamnen så ser vi en stor båt. Mollie och jag ville gå närmare och kolla.

Läs mer

Havsresan. Författare och illustratör: Elias Sjöstedt

Havsresan. Författare och illustratör: Elias Sjöstedt Havsresan Författare och illustratör: Elias Sjöstedt Del 1 Hej Mamma och Pappa jag och Mackan var i hamnen efter skolan vi såg en båt som heter Solstrålen.En stor gul rostig båt med 4 skorstenar vi klev

Läs mer

Havsresan. Sanna Larsson,

Havsresan. Sanna Larsson, Havsresan Sanna Larsson, 4A DEL 1 Hej mamma och pappa! Jag och min vän Kimberly såg en båt och vi ville undersöka den. Men när vi skulle gå av så var det försent. Då gick vi till kaptenen och sa. Du måste

Läs mer

Havsr esan. Författare och illustratör : Daniel Uhlin

Havsr esan. Författare och illustratör : Daniel Uhlin Havsr esan Författare och illustratör : Daniel Uhlin Kap 1 Hej mor och far. Jag har fastnat på en båt med min kompis han heter Sickan Igår såg vi en stor båt som heter Skorven den är röd och stor. Det

Läs mer

av Emanuel Stålhandske 4a

av Emanuel Stålhandske 4a av Emanuel Stålhandske 4a del 1 Hej mamma och pappa! Det har hänt en olycka jag och Sven Ivar klev på en båt vi gick runt och kollade sen skulle vi kliva av. Men då åkte de vi letade upp kaptenen vi sa

Läs mer

Havsr esan. Av: Adrian Bergström 4B

Havsr esan. Av: Adrian Bergström 4B Havsr esan Av: Adrian Bergström 4B Kapitel 1 Hej Hej mamma och pappa! Det har hänt en liten sak när jag och Lennart skulle gå till hamnen då såg vi en fiskebåt som hette Titanic.Vi gick ombord och kollade.

Läs mer

Havsresan del 1 Hej mamma och pappa jag och Matilda råkande kliva ombord på en båt och den for i väg. Men ta det lugnt vi kommer hem om en vecka för v

Havsresan del 1 Hej mamma och pappa jag och Matilda råkande kliva ombord på en båt och den for i väg. Men ta det lugnt vi kommer hem om en vecka för v Av Julia Björklund Havsresan del 1 Hej mamma och pappa jag och Matilda råkande kliva ombord på en båt och den for i väg. Men ta det lugnt vi kommer hem om en vecka för vi ska bara till Irland och hem igen.

Läs mer

Mvh/ Moa och Emelie på vattnet :)

Mvh/ Moa och Emelie på vattnet :) Av:Emelie Eriksson Havsresan Hej mamma och pappa jag är fast på en båt. Ni kan jättegärna skicka pengar till nästa stad. Jag pratade också med kaptenen och han sa bara ni får skylla er själva om ni klev

Läs mer

Hej mamma och pappa jag är på en båt som är på väg till Brasilien

Hej mamma och pappa jag är på en båt som är på väg till Brasilien HavsResan J O AK I M Havsresan del 1 Hej mamma och pappa jag är på en båt som är på väg till Brasilien Du undrar säkert varför jag är på en båt. För att jag och Isak var nere vid hamnen såg jag en båt.

Läs mer

Hej mamma och pappa. Hälsningar Johan

Hej mamma och pappa. Hälsningar Johan Johan Walter 4b Hej mamma och pappa Jag och Viktor gick för att köpa lite godis och då såg en vi en båt vi vart nyfikna och tänkte gå in och kolla läget. Då så började det vibrera under oss vi märkte att

Läs mer

Författare och Illustratör: Madelene Bergström 4B

Författare och Illustratör: Madelene Bergström 4B Författare och Illustratör: Madelene Bergström 4B Hej mamma och pappa! Jag och Sten gick ner till hamnen och skulle titta på båtar när det kom en jättestor båt som stannade vid oss, jag och Sten gick in

Läs mer

Kapitel 2 När vi varit ute på havet i några dagar. Började det plötsligt blåsa upp till en storm! Båten klarar inte ovädret så DEN SJUNKER!!

Kapitel 2 När vi varit ute på havet i några dagar. Började det plötsligt blåsa upp till en storm! Båten klarar inte ovädret så DEN SJUNKER!! Av Ludwig Norman 4B Kapitel 1 Hejsan Lilla Mammsingen! och Pappsen. ni vet att jag alltid har älskat båtar! Jo efter skolan så gick jag och Ica-Stig till hamnen efter skolan. Då såg vi en stor båt! Och

Läs mer

Havsresa n. Författar e: Timmy Holmberg 4A

Havsresa n. Författar e: Timmy Holmberg 4A Havsresa n Författar e: Timmy Holmberg 4A BREVET Hej mamma o pappa. Jag och Rudolf gick ner till hamnen och skulle fiska men då kom ett skepp under vattnet. Och det är en modell @1000kr talet. Vi gick

Läs mer

Ni måste skicka pengar till staden Hamburg. Jag längtar tills jag får se er igen. Med vänliga hälsningar / Jackie

Ni måste skicka pengar till staden Hamburg. Jag längtar tills jag får se er igen. Med vänliga hälsningar / Jackie Julia Gerlin Del 1 Hej mamma och pappa, jag vet att ni säkert undrar vad jag om min kompis är men jag ska berätta: ni vet ju att jag alltid velat åkt båt på havet, så jag och min kompis Emma gick ner till

Läs mer

Författare: Edvin Borgström 4A

Författare: Edvin Borgström 4A Författare: Edvin Borgström 4A Hej mamma och pappa! Ni vet att jag gillar båtar. Det hände än sak idag efter skolan. Jag och Sven skulle gå till hamnen och titta på båtar. Sen såg vi en båt. den var röd

Läs mer

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa.

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa. Kapitel 1 - skeppet Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa. Jag och min bästa kompis skulle åka flygplan till Madagaskar, men de flygplanet hade kraschat. Så vi var tvungna att åka med ett skepp, så

Läs mer

Havsresan Av: Oliver J

Havsresan Av: Oliver J Havsresan Av: Oliver J Havsresa n del 1 Hej mamma och pappa. Jag var i hamnen och skulle kolla på en båt där med Max. Vi hoppade i båten och såg hur stor båten var. Vi gick in i ett av rummen som vi trodde

Läs mer

Av: Mattias Gillgren

Av: Mattias Gillgren Av: Mattias Gillgren Havsresan kapitel 1 Hej mor och far det har hänt en olycka ni har alltid vetat att jag gillar båtar så efter skolan gick jag med Johan till hamnen och kollade på båtar då vi såg en

Läs mer

Havsresan Linus Myran Myhrgren

Havsresan Linus Myran Myhrgren Havsresan Linus Myran Myhrgren Författare:Linus.M Illustratör:Linus.M Del 1 Hej mamma och pappa,jag och Henrik är fast på en båt på väg till Mongoliet det började med att jag och Henrik skulle gå hem från

Läs mer

Kapitel 3. Här är en karta över ön

Kapitel 3. Här är en karta över ön Kap 1 Skeppet Jag var på en färja och jag skulle över till Danmark och spela Champions League finalen som är det bästa man kan vinna i fotbollsvärlden. Jag spelar i FC Liverpool och vi ska möta Bayern

Läs mer

Kapitel 1 Resan. - Oj nu börjar det bli mörkt sa jag till Sergio.

Kapitel 1 Resan. - Oj nu börjar det bli mörkt sa jag till Sergio. Kapitel 1 Resan. Äntligen är jag på väg till Spanien för att spela min första match med Real Madrid. Jag heter Marko och jag är 19 år gammal. Jag och min kompis Sergio är på väg med ett jätte stort kryssnings

Läs mer

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd.

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd. Kapitel 1 Resan Jag har väntat länge på att göra denna resan. Jag heter Hanna och är 23 år. Jag ska åka båt till en Ön Madagaskar. Jag kommer ha med mig en hel besättning. Vi tog med oss väldigt mycket

Läs mer

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och Ön Teodor Kapitel 1 Jag sitter på planet och är väldigt trött. Sen 10 minuter senare så hör jag att planet skakar lite. Det luktar bränt och alla på planet är oroliga. Därefter tittar jag ut och jag tror

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Skeppet som brann till havs

Skeppet som brann till havs Skeppet som brann till havs Det var en gång jag var ute och gick en helt vanlig dag sen såg jag nåt skumt svepa förbi där borta i gränden. Så jag följde efter det men det var bara en katt. -men är det

Läs mer

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig.

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig. Av: Minhua Wu Ön Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig. Vi pratar med varandra, efter en lång

Läs mer

Jojo 5B Ht-15. Draken

Jojo 5B Ht-15. Draken 1 Draken Kapitel 1 drakägget - Jojo kan du gå ut och plocka lite ved till brasan frågade mamma - Okej jag kommer sa jag Å föresten jag heter Jojo och jag är 11 år jag bor i ett rike som kallas älvänka

Läs mer

Hampus Konradsson 4B

Hampus Konradsson 4B Hampus Konradsson 4B Hej mamma och pappa! Ni vet att jag gillar båtar. Jag och flis gick till hamnen igår. vi tyckte den båten var stor och ny den heter Dasstunan 9090 vi gick på båten men då skrek en

Läs mer

Flickan som blir ensam

Flickan som blir ensam Ön Flickan som blir ensam https://c1.staticflickr.com/ 9/8072/ 8429441527_a294b47d2c.jpg http://orig00.deviantart.net/01d6/f/ 2012/030/9/8/ wiz_khalifa_by_qurkiegrl-d4o2c7x.jpg Daniela Jehrlander Kapitel

Läs mer

HAVSR ESAN. Författare: Malte Åsander Illustratör: Malte Åsander

HAVSR ESAN. Författare: Malte Åsander Illustratör: Malte Åsander HAVSR ESAN Författare: Malte Åsander Illustratör: Malte Åsander Brevet Hej mamma och pappa! När jag var och badade med min kompis Allis så gick vi till hamnen och köpte glass.och då stod det en jättestor

Läs mer

Jag åker in i molnet. Piloten säger att vi flyger över Bermuda triangeln. Jag tycker att det är en spännande plats Bermudatriangeln.

Jag åker in i molnet. Piloten säger att vi flyger över Bermuda triangeln. Jag tycker att det är en spännande plats Bermudatriangeln. Bermudatriangeln Jag åker in i molnet. Piloten säger att vi flyger över Bermuda triangeln. Jag tycker att det är en spännande plats Bermudatriangeln. Jag har hört att plan har oket över här och inte klarat

Läs mer

Ön, en äventyrs berättelse. By Zion

Ön, en äventyrs berättelse. By Zion Ön, en äventyrs berättelse By Zion Kapitel 1 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som passerar. Bredvid mig sitter en gammal dam. Vi småpratar och jag får reda på att hon är rädd för att flyga. Jag försöker

Läs mer

SAGAN Om RÄVEN. Av Freja Fortier

SAGAN Om RÄVEN. Av Freja Fortier SAGAN Om RÄVEN Av Freja Fortier Kap 1 Ungarna Det var en gång en rävmamma som var ganska ensam men som tur att hon skulle få ungar. Hon bodde ute i skogen i sitt lilla gryt. Det var en mycket vacker skog

Läs mer

Författare: Can. Kapitel1

Författare: Can. Kapitel1 Ön Författare: Can Kapitel1 Jag heter Johnny Depp och är 37 år. Jag. bor i Madagaskar. Min mamma är svårt sjuk och jag måste försöka se min mamma innan hon dör.hon bor i Australien och jag har lånat en

Läs mer

Ön Av Benjamin

Ön Av Benjamin Ön Av Benjamin Flygkraschen Kapitel 1 Jag hör åskan i luften och flygplanet skakar. Bredvid mig ser jag en person som frågar mig vad jag heter jag säger att jag heter. Oskar jag är 15 år och är med mina

Läs mer

Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina

Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina bröder är 8 år gamla och mina systrar är 3 och 5år.

Läs mer

Ön Av: Axel Melakari

Ön Av: Axel Melakari Av: Axel Melakari Ön Kapitel 1 Jag sitter på mitt plan. Jag är på väg till thailand när det börjar skaka. Den ena motorn börjar brinna och jag tänker att jag kommer dö. Planet sjunker långsamt neråt. Långt

Läs mer

Kapitel 1 Kapitel 2 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som

Kapitel 1 Kapitel 2 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som Ön Av Darin Kapitel 1 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som passerar. Bredvid mig sitter en gammal dam. Vi småpratar och jag får reda på att hon är rädd för att flyga. Jag försöker lugna henne. Jag

Läs mer

Efter att jag byggt mitt bo är jag väldigt hungrig, efter långt slit märker jag att det inte finns något på stranden så jag hugger mer material så

Efter att jag byggt mitt bo är jag väldigt hungrig, efter långt slit märker jag att det inte finns något på stranden så jag hugger mer material så Ön av Gabbe KAPITEL 1 Jag sitter på ett plan och lyssnar på Arne alligator så hör jag en smäll. Alla skriker: AAAAAAAAA` Jag förstår att något hemskt håller på att hända. Plötsligt ser jag brandrök och

Läs mer

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Conelia. Min skola heter Kyrkmon. Jag är 9 år. Jag har blont hår. Jag gillar att spela bandy och att rita. Min bästa vän är Wilda. Jag är mycket rädd för

Läs mer

Kapitel 1 Resa till Hawaii! Det var fyra personer som heter Alva, Eddie, Emil och Julia. Alla hade föräldrar utom Emil han hade bara en mamma.

Kapitel 1 Resa till Hawaii! Det var fyra personer som heter Alva, Eddie, Emil och Julia. Alla hade föräldrar utom Emil han hade bara en mamma. ! Kapitel 1 Resa till Hawaii! Det var fyra personer som heter Alva, Eddie, Emil och Julia. Alla hade föräldrar utom Emil han hade bara en mamma. Hans pappa dog i en bilolycka för två år sen. Emil kan ej

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

Kapitel 1, klassen. När hon satt sig ringer mobilen, hon springer till väskan och svar.

Kapitel 1, klassen. När hon satt sig ringer mobilen, hon springer till väskan och svar. ÖN Kapitel 1, klassen Sandra är en tjej på 12 år, hon har ljust långt hår, hon är ganska kort, hon har fräknar i hela ansiktet. Ganska söt faktiskt. Sandra sitter i det lilla klassrummet med gråa väggar.

Läs mer

Emma K. Jalamo som upptäckte Sandvargen på Mallorca 1988

Emma K. Jalamo som upptäckte Sandvargen på Mallorca 1988 Emma K. Jalamo som upptäckte Sandvargen på Mallorca 1988 Zackarina bodde i ett hus vid havet tillsammans med sin mamma och sin pappa. Huset var litet men havet var stort, och i havet kan man bada i alla

Läs mer

By: Alyssa Srkalovic

By: Alyssa Srkalovic By: Alyssa Srkalovic Ön Kapitel 1 Jag befinner mig på Tokyos flygplats och ska snart kliva på planet till en jobbkonferens i Mexiko. Det är den tredje flighten inom loppet av två veckor. Kön går långsamt

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

Glitterälvorna och den magiska ön

Glitterälvorna och den magiska ön Glitterälvorna och den magiska ön 1 Med glittrande kläder flög dom tvärs över ön. Det här är livet! ropade Rebecca med fladdrande hår. Dom två älvorna, Rebecca och Tristan bodde på Glitterön med deras

Läs mer

Linnéa M 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Linnéa M 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag heter Sara. Jag är 10 år gammal. Jag har en lillasyster. Hon är 3 år. Hon heter Linda. Jag har en mamma och pappa också. Vi är en fattig familj. Vi bor i ett litet hus på landet.

Läs mer

Mamma Mu gungar. Det var en varm dag på sommaren. Solen sken, fåglarna kvittrade och flugorna surrade. Alla korna gick och betade i hagen.

Mamma Mu gungar. Det var en varm dag på sommaren. Solen sken, fåglarna kvittrade och flugorna surrade. Alla korna gick och betade i hagen. 1 Mamma Mu gungar Det var en varm dag på sommaren. Solen sken, fåglarna kvittrade och flugorna surrade. Alla korna gick och betade i hagen. Utom Mamma Mu. Mamma Mu smög iväg och hoppade över staketet.

Läs mer

Av Lukas.Ullström klass 5 svettpärlan.

Av Lukas.Ullström klass 5 svettpärlan. Jorden Bildas Av Lukas.Ullström klass 5 svettpärlan. Det var en gång en måne som kallades gubben i månen för han var typ en levande måne som åkte omkring i rymden och skapade saker. Han var gud över allting

Läs mer

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej, Jag heter Aragon. Jag och min far bor i en liten stuga i en liten stad kallas sed Wood. Här bor det inte många men vi odlar mat så det räcker till alla. Men vi har inte mycket

Läs mer

ÖN Av ANTON AXELSSON

ÖN Av ANTON AXELSSON ÖN Av ANTON AXELSSON Kapitel 1 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som passerar. Bredvid mig sitter en gammal dam. Vi småpratar lite och jag får reda på att hon är rädd för att flyga. Jag försöker att

Läs mer

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke DRAKEN Av Simon Kraffke 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Erik och jag är 7 år och jag bor på en gård och den gården heter Hemlighetensgård bara för att vad som helst kan hända här. Och den gården ligger

Läs mer

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag vaknade på morgonen. Fåglarna kvittrade och solen lyste. Jag gick ut ur den trasiga fula dörren. Idag var det en vacker dag på gården. Jag satte mig på gräset vid min syster.

Läs mer

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till 1 De mystiska drakägget Kapitel 1 Jag vaknade upp tidigt jag vaknade för att det var så kallt inne i vår lila stuga. Jag var ganska lång och brunt hår och heter Ron. Jag gick ut och gick genom byn Mjölke

Läs mer

Den magiska dörren. Tilde Buhler

Den magiska dörren. Tilde Buhler Den magiska dörren Tilde Buhler Kapitel 1 Hej, jag heter Sofia och är 10 år. Min bästis heter Thilde och vi går på Färjestad skola. En dag när vi var ute på lunchrast såg vi den nya läraren, han var jätteläskig

Läs mer

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET:

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET: ANGELINA SJÖBERG Kapitel 1 I SKOLAN Hej! Jag heter Lina och jag är 10 år och jag går på Nivirena skolan. Min bästa kompis heter Alice. Jag har långt brunt hår och jag är 1,37 meter hög. Jag är rädd för

Läs mer

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 1 hej! Sid: 5 Kapitel: 2 brevet Sid: 6 Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 3 nycklarna Sid: 7 Kapitel: 4 en annan värld Sid: 9 Kapitel: 5 en annorlunda vän Sid: 10

Läs mer

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet.

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet. Monstret Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet. Jag bara satt och väntade, jag var så jävla irriterad av att ingen Kunnde komma in så de kan börja

Läs mer

Rymdresan. Äventyret börjar.

Rymdresan. Äventyret börjar. 1 Rymdresan Äventyret börjar. Isac är en helt vanlig kille på 15 år och är trött på morgonen och han älskar äpplen. Han har en katt som heter Snawboll 2. Han har ett kompisgäng också. I kompisgänget så

Läs mer

Kapitel 3 ÖN. Ön jag bor på är ganska bergig. På vissa ställen är det slätter.

Kapitel 3 ÖN. Ön jag bor på är ganska bergig. På vissa ställen är det slätter. ÖN Kapitel 1 Jag heter sir Lincon och jag är en uppfinnare och en kapten. Jag är 42år gammal och jag föddes 1895 i Sverige. Jag har uppfunnit flygplanet, luftskeppet och robotfågeln. Mitt fartyg heter

Läs mer

Ingen gråter (Katarina och Alf) Kapitel 1

Ingen gråter (Katarina och Alf) Kapitel 1 Ingen gråter (Katarina och Alf) Inledning Bastian kan inte sova. Han ligger i sängen och tittar rakt upp i taket, vänder och vrider på täcket och puffar till kudden. Det är tyst, det enda Bastian hör är

Läs mer

Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här.

Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här. Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här. Det är morgon och fortfarande mörkt ute. Utanför fönstret är det bara

Läs mer

Publicerat med tillstånd Stora boken om Sandvargen Text Åsa Lind Rabén & Sjögren 2006

Publicerat med tillstånd Stora boken om Sandvargen Text Åsa Lind Rabén & Sjögren 2006 Zackarina bodde i ett hus vid havet med sin mamma och sin pappa. Utanför huset växte två björkar, och mellan dem hängde en hängmatta. Just i dag var hängmattan ett sjörövarskepp, och på det skeppet var

Läs mer

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började Blodfrost Värsta samtalet jag någonsin fått. Det hände den 19 december. Jag kunde inte göra någonting, allt stannade, allt hände så snabbt. Dom berättade att han var död, och allt började så här: Det var

Läs mer

Frågor. Noa gör upp eld. av Kirsten Ahlburg. 1. Varför gör Noa upp eld? 2. Vad händer när Noa häller bensin på veden? 3. Varför hämtar Noa vatten?

Frågor. Noa gör upp eld. av Kirsten Ahlburg. 1. Varför gör Noa upp eld? 2. Vad händer när Noa häller bensin på veden? 3. Varför hämtar Noa vatten? Frågor Noa gör upp eld av gör upp eld 1. Varför gör Noa upp eld? 2. Vad händer när Noa häller bensin på veden? 3. Varför hämtar Noa vatten? 4. Vem hör när Noa ropar Hjälp!? 5. Vem släcker elden? FRÅGOR

Läs mer

En olydig valp. Publicerat med tillstånd Puzzel på valpkurs Text Isabelle Halvarsson Bild Margareta Nordqvist Bonnier Carlsen 2011

En olydig valp. Publicerat med tillstånd Puzzel på valpkurs Text Isabelle Halvarsson Bild Margareta Nordqvist Bonnier Carlsen 2011 En olydig valp Det var en varm dag fram på höstkanten. I en bil satt den lilla jack russell-valpen Puzzel. Hon var en terrier och rätt så envis av sig. När dörren öppnades slank hon snabbt ut. Tyst som

Läs mer

SJÖODJURET. Mamma, vad heter fyren? sa Jack. Jag vet faktiskt inte, Jack, sa Claire, men det bor en i fyren.

SJÖODJURET. Mamma, vad heter fyren? sa Jack. Jag vet faktiskt inte, Jack, sa Claire, men det bor en i fyren. SJÖODJURET Klockan var 10 på förmiddagen en solig dag. Det var en pojke som letade efter stenar på stranden medan mamma solade. Stranden var tom. Vinden kom mot ansiktet. Det var skönt. Pojken hette Jack.

Läs mer

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren Kapitel 1 Hej jag heter Matteo Lindgren. Jag går på elevskolan. Jag är 10 år. Min bästa kompis heter Emil Hanson. Vaktmästaren är läskig. Han är alltid arg skriker så högt så att man blir rädd. Första

Läs mer

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne.

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne. Gjord av Axel Kapitel 1 Dörren Hej jag heter Alex. Jag är 9 år och gillar fotboll och judo. Jag går i Laxskolan som ligger i Göteborg Mitt hår har jag färgat grönt. Jag gillar färgen grön och har ett grönt

Läs mer

Kyss aldrig en groda ROLLER MAMMA JULIA FAMILJEN PÅ SLOTTET PAPPA MAMMA FINA FAMILJEN I STUGAN PAPPA MAMMA MARIA GILLION GRODJÄGARNA

Kyss aldrig en groda ROLLER MAMMA JULIA FAMILJEN PÅ SLOTTET PAPPA MAMMA FINA FAMILJEN I STUGAN PAPPA MAMMA MARIA GILLION GRODJÄGARNA Kyss aldrig en groda En liten bredvidberättelse om jakten på en groda att kyssa till prins ROLLER FAMILJEN PÅ SLOTTET FAMILJEN I STUGAN GRODJÄGARNA DOM ONDA MAKTERNA TROLLKARLEN BORROR (GRODAN / HÄSTEN)

Läs mer

Alla satte sig i soffan. Till och med Riley. Tanten berättade vad Riley kunde göra. Han kunde göra nästan allt som en riktig människa kan göra.

Alla satte sig i soffan. Till och med Riley. Tanten berättade vad Riley kunde göra. Han kunde göra nästan allt som en riktig människa kan göra. Den hemliga roboten Asta, Bea och Cesar har fått ett uppdrag av deras lärare Olle. Uppdraget var att de skulle hitta en bok i skolbiblioteket som Olle skulle läsa som högläsning på morgonen i klassrummet.

Läs mer

Sagan om Karin och skräpet i havet

Sagan om Karin och skräpet i havet Sagan om Karin och skräpet i havet Läs berättelsen för barnen och uppmuntra barnen att fundera och berätta vad de vet eller undrar över. Karin och hennes pappa har åkt till stranden en vacker sommardag.

Läs mer

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Min bästa kompis heter Frida. Frida och jag brukar leka ridlektion

Läs mer

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN MARIA FRENSBORG LÄSFÖRSTÅELSE kapitel 1 scouterna(sid 3, rad 8), grupp för ungdomar som tycker om naturen försvunnen (sid 3, rad10), borta parkeringen (sid 4, rad 1), där man

Läs mer

10 september. 4 september

10 september. 4 september I AM GREGER PUTTESSON 4 september Hej dumma dagbok jag skriver för att min mormor gav mig den i julklapp! Jag heter Greger förresten, Greger Puttesson. Min mamma och pappa är konstiga, de tror att jag

Läs mer

Anna Siverbo 5B Ht-15

Anna Siverbo 5B Ht-15 1 Drakägget Kapitel 1 Hej jag heter Maja jag är 9 år. Jag och min familj bor på en bondgård. När jag går ut från vårat hem så kommer jag till en marknad som heter Rikedall. Så min familj brukar gå dit

Läs mer

Ön Ön Ön. Författare: Elma Palm

Ön Ön Ön. Författare: Elma Palm Ön Ön Ön Författare: Elma Palm Kapitel 1 Jag befinner mig bara några hundra mil från Madagaskar. Det var första gången jag flyger själv och är på väg mot Madagaskar för att plugga. Som min vanliga otur

Läs mer

Jag var rädd jag ville ta mig fast vid något. jag kunde inte se någonting för diman var så tjock men

Jag var rädd jag ville ta mig fast vid något. jag kunde inte se någonting för diman var så tjock men Kapitel 1 skeppet Jag heter Olivia och jag är 13 år jag är bra på språk jag kan danska, franska och engelska. Jag vaknade en morgon liggande i min säng. Jag kom just på att jag skulle till andra sidan

Läs mer

Men Zackarina hade inte tid, för hon var upptagen med sin cykel. Hon försökte göra ett

Men Zackarina hade inte tid, för hon var upptagen med sin cykel. Hon försökte göra ett Nere på stranden vid havet var Sandvargen och Zackarina mycket upptagna, var och en med sitt. Sandvargen var upptagen med att plaska runt i vattenkanten. Det sa plosch och det sa pläsch, och han stänkte

Läs mer

kapitel 4 en annan värld

kapitel 4 en annan värld Hej! kapitel 1-hej Jag heter Amy. Jag är 10 år gammal. Jag har brunt hår och gröna ögon. Jag har bott här i Sverige i snart 1 månad. Innan jag flyttade hit var mitt liv som vanligt. Just nu är min mamma

Läs mer

EMILIA 5B Ht-15. Draken

EMILIA 5B Ht-15. Draken 1 Draken Kapitel 1 drakägget Hej! Jag är en ung pojke som heter Didrik Didrikson. Jag är 11 år. Jag har en mamma, pappa och en lillasyster. Min mamma heter Beta, min pappa heter Urban och min lillasyster

Läs mer

Varför går det inte att öppna dörren? Jag vill öppna dörren och vill veta vad det är bakom dörren.

Varför går det inte att öppna dörren? Jag vill öppna dörren och vill veta vad det är bakom dörren. Emil Lundgren Kapitel 1 I skolan Hej! Jag är ny på skolan. Jag heter Madelene och jag gillar tacos. Min bästa vän heter Viktor. -Heter den här skolan Nivrena? frågade jag. -Ja, sa Viktor. -Jag är 10 år,

Läs mer

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla Kapitel 1 Hej jag heter Albert och är 8 år. Jag går på Albertskolan i Göteborg. Min fröken heter Inga hon är sträng. Men jag gillar henne ändå. Mina nya klasskompisar sa att det finns en magisk dörr på

Läs mer

Noa går på taket. Han leker att han flyger. En takpanna lossnar. Noa ramlar. Hjälp! ropar Noa. ISBN 978-91-86651-97-8. HEGAS www.hegas.

Noa går på taket. Han leker att han flyger. En takpanna lossnar. Noa ramlar. Hjälp! ropar Noa. ISBN 978-91-86651-97-8. HEGAS www.hegas. Frågor Noa på taket av Noa går på taket. Han leker att han flyger. En takpanna lossnar. Noa ramlar. Hjälp! ropar Noa. NOA PÅ TAKET på taket ISBN 978-91-86651-97-8 www.hegas.se noa_paa_taket_oms.indd 1

Läs mer

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något. Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Julia. Min skola heter Kyrkmon. Jag är 8 år, jag tycker om att ha vänner. Min favoritfärg är turkos och svart.jag har många kompisar på min skola. Mina kompisar heter Albin,

Läs mer

Ellen Andersson Lindell Den magiska dörren 2017

Ellen Andersson Lindell Den magiska dörren 2017 Ellen Andersson Lindell Den magiska dörren 2017 Kapitel 1 Hej! Jag heter Bella och jag är 8 år och jag går på Lyxskolan. Jag har en bästa vän som heter alexsandra. Hon är jätte snäll vi brukar gunga tillsammans.

Läs mer

Kap,1. De nyinflyttade

Kap,1. De nyinflyttade Kap,1 De nyinflyttade Det är mitt i sommaren och Clara sitter i fönstret och tittar ut, hon ser dem nyinflyttade bära in flyttkartonger. Mamma hade sagt att dom hade en tjej som är lika gammal som Clara.

Läs mer

Ellie och Jonas lär sig om eld

Ellie och Jonas lär sig om eld Ellie och Jonas lär sig om eld Ellie och Jonas lär sig om eld Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Textbearbetning: Boel Werner och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Grafisk form: Per

Läs mer

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar 19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar Rödluvan Det var en gång, en vacker solig dag, en liten flicka som hette Rödluvan. Hon lekte utomhus i sin trädgård. Hon kallades Rödluvan för hon hade en röd

Läs mer

Våra gemensamt skrivna sagor

Våra gemensamt skrivna sagor Våra gemensamt skrivna sagor inspirerade av naturfoton fröken tagit i augusti på uppstartsdagarnas it-utvecklingspass och vårt arbete kring boken Se upp för krokodilen, mossor och lavar, troll, drakar

Läs mer

Kapitel 2 Övernattning

Kapitel 2 Övernattning Kapitel 1 Sommarlov Det var den tolfte juni, jag hade precis fått sommarlov och firade det med en glass med mina två bästa kompisar, Maj och Isabell. Efter glassen satt vi och pratade på en bänk i parken.

Läs mer

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

Den magiska. dörren skriven av. Diana och Leia.

Den magiska. dörren skriven av. Diana och Leia. Den magiska dörren skriven av Diana och Leia. Kapitel 1- Hej Hej jag heter Heidi. Jag är 8 år. Jag gillar hästar. Min favoritfärg är rosa. Mitt hår är blont. Jag har blåa ögon. Jag har en hund som heter

Läs mer

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM AV NILS ÅKERBLOM KAPITEL 1 Skolan börjar Hej jag heter Joel Nilsson. Jag är 10 år och gillar att spela fotboll. Jag går på Talbacka skolan. Jag har ganska mörkt hår och är 140 cm lång. Jag har en kompis

Läs mer

UNDERVISNINGSMATERIAL

UNDERVISNINGSMATERIAL UNDERVISNINGSMATERIAL LÄRARDOKUMENT UNDERVISNINGSMATERIAL 3: JABALI TILLVERKAR LEKSAKER ÄVENTYRSPAKET UPPFINNARNA I AFRIKA Copyright De Uitvinders Utgåva 2012 Version 2.0 EN BERÄTTELSE UPPFINNARNA IN AFRIKA

Läs mer