Hej mamma och pappa. Hälsningar Johan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hej mamma och pappa. Hälsningar Johan"

Transkript

1 Johan Walter 4b

2 Hej mamma och pappa Jag och Viktor gick för att köpa lite godis och då såg en vi en båt vi vart nyfikna och tänkte gå in och kolla läget. Då så började det vibrera under oss vi märkte att motorerna startade vi sa åt kaptenen att han måste vända om men han skrattade och sa nej ni borde inte vara här. Båten är ett stort skepp med segel och en staty av en fågel längst fram.skeppet heter Jackdaw och fraktar rom och socker plankor och annat.ni måste skicka pengar,ett basebollträ och en yxa för att hugga träd med. till Turkiet. Det är tydligen nästa stop. Hälsningar Johan

3

4 Del 2 Nu har vi varit ute på havet ett bra tag. Jag och Viktor stod och pratade med varandra uppe på däck och då började det blåsa riktigt mycket, till slut började det regna. Det var en storm på gång tänkte vi. båten började sjunka som tur var så hittade vi en livbåt och vi tog med oss en yxa,basebollträ,tio kött bitar tändstål och och en kniv, dricka och rom för att tända brasan bättre samt en nödpistol men inte papper. Vi är på CatnIsland som är en öde ö hälsningar Johan,Viktor.

5 Del 3 Det var ganska fint väder så vi bestämde oss för att gå ner till stranden för att titta efter farty men vi såg inget. efter en stund hörde vi något vi tittade uppåt och då såg vi ett flygplan det kom länge och längre ner vi trodde det skulle krasha, fast planet släppte en stor ful låda med enfallskärm vi gick fram till den vi öppnade den det låg mat,kläder,tält,och pengar där i.

6 Del 4 Frukost brukar vi äta strax efter soluppgången. Vi brukar äta fisk som vi friterar i palm olja och dricka aningen vatten eller kokosmjölk till lunch. Frukost brukar vi äta bär och kokosmjölk och grillad fisk och kokosmjölk till middag. Vi brukar äta kokos nöt och frukt till kvällsfika.

7 Del 5 Jag och Viktor var ute och gick när vi fick syn på någon sorts flaska som guppade i vattnet så vi tog en lång pinne och lyckades peta in flaskan på land. Vi öppnade flaskan det låg ett papper i den. Vi rullade sakta upp pappret det var en karta. Vi upptäckte ett stort kryss på kartan. Det var en skattkarta.

8 Del 6 Det var jättefint väder jag och Viktor bestämde oss för att gå på skattjakt vi tog med oss en yxa en pilbåge vi gjort själv och pilar gjort av flinta,mat,lite vatten, en machete och ett rep gjort av en lång lian.när vi hade kommit till en stor fin djungel hörde vi nått ryta till. Det var en geopard den hade stora vassa tänder först var vi rädda som tur var så hade vi pilbågen och macheten.viktor gav mig bågen och pilarna. Jag spände bågen och tvekade först att skjuta men jag släppte iväg pilen och missade jag drog iväg en till pil den missade också men geoparden vart tillslut rädd och sprang iväg Viktor skrek haha stick iväg din satans geopard fegis. Sen gick vi vidare in i en grotta det kryllade av ormar som Viktor bara delade på mitten. Vi kom längre och längre in i grottan tillslut såg vi något glimma Viktor började gå mot den glimmande saken men jag stoppade honom vi hörde något ryta igen först trodde vi att det var geoparden som kom tillbaka men det lät värre det var en stor björn. Den var brunsvart med gråvita mönster. jag tog fram pilbågen satte på gift från en orm och siktade mot hjärtat på björnen Viktor kastade en sten på han så att den reste sig och sen sköt jag jag träffade. Viktor sprang och tog det som glimmade sen sprang vi ut ur grottan och öppnade asken där låg det massa guldmynt.

9 Del 7 Plötsligt vaknade vi en morgon av att något prasslade i buskarna vi gick dit och kollade. Det var nåt sorts djur vi hade aldrig sätt ett sånt djur förr. Vi ritade av det.

10 Del 8 Djuret vi har hittat har ingen annan hittat förut. Vi bestämde oss för att ge honom ett namn det blev Goppe. Han är 2meter hög och 1,5meter bred. Han väger över 1ton,han låter lite annorlunda han är ett nattaktivt djur han är ett land och havsdjur med stora fina vingar de är 4meter mellan vingarna.

11 Del 9 Efter fyra månader på ön så börjar maten ta slut. Vi har sett en annan ö vid horisonten. Så vi bestämde oss för att bygga en båt och åka dit för att hämta mat. Vi gjorde en ritning på båten. Vi använde yxan vi tidigare skaffat för att hugga palmträd till botten av båten,och ett par kokosnötter inlindade i palmblad som både flyt dynor till båten och något att dricka påväg dit och palmblad och bambupinnar till åror. Nu var båten klar så vi gav oss iväg. Det var väldigt soligt och fint men lite moln på himlen och fullt av hajar och delfiner och andra sorters djur i vattnet.

12 Del 10 När vi kom i land på den andra ön så blev vi tillfånga tagna av kannibaler. De ville koka oss levande men de såg våra överlevnads saker så vi var tvungna att försöka lura de. De ville ha vår pilbåge yxa och machete. Vi sa att macheten kunde användas till massor av olika saker. och att yxan användes för att hugga ner träd och att den var jätte värdefull och att pilbågen jagade man med. de sa att de ville ha macheten. vi sa att de kunde få den men bara om de. släppte oss fria. men då sa dem nej aldrig att vi släpper er.viktor sa att om ni inte släpper oss så får ni inget av våra saker. Kannibalerna gav sig efter en halvtimme, de sa låt gå då ni är fria. Då sa vi bra nu sticker vi plus vi ljög ni får inget hejdå.vi sprang till båten!

13 Del 11 Vi satt i vår båt på kannibalernas ö och pratade när kannibalerna kom och tog alla våra saker och band oss och stoppade oss i en gryta full av kokande vatten nu var det över tänkte vi. Nu fick vi en ide jag sa till Viktor att slappna av. Han gjorde det och lossnade från repet jag behövde bara lyfta mig ur repet. nu var vi fria vi sprang mot båten vi vart jagade av kannibalerna de kastade spjut mot oss men träffade inget. Vi hittade en liten spricka där vi kröp i. Efter en stund så sprang vi till båten och åkte ifrån denna djävulska ö.

14 Del 12 Nu är vi tillbaka på våran egna ö. En dag ser vi ett stort skepp som var ganska nära våran ö. Vi börjar vifta med våra tröjor och palm blad. Besättningen på skeppet ser oss och en jolle i havet. Männen i jollen hämtar upp oss och tar oss till skeppet. När vi har kommit ombord så märker vi att vi har blivit räddade av pirater. Hur ska detta gå.

15 Del 13 Kaptenen vill göra oss till Sjörövare. Han ger oss riktiga sjörövarkläder och vapen han säger också att han ska utbilda oss till riktiga sjörövare på en vecka. Första dagen får vi lära oss om hur man hanterar en sabel. Vi får också lära oss om hur man ska göra när man plundrar och fäktas, andra dagen får vi använda dolk. Den tredje dagen får vi skjuta med en pistol fast det är lite svårare jag råkade skjuta i masten. En vecka senare är vi riktiga pirater.

16 Del 14 Några dagar efter utbildningens slut får vi användning av det vi lärt oss. utkiken har sett ett handelsskepp från italien i sin kikare. kaptenen ger order till alla att göra sig redo att anfalla handelsskeppet. nu är änterhakarna kastade så det är bara att borda skeppet vi slogs mot de italienska handelsmännen det var en tjock gubbe som anfall mig men svisch Pang dunk så var han i vattnet. Det kom fem till mot mig och Viktor men pang bom krach så var de borta tillslut hade vi vunnit och vi fick alla värdesaker och vi släppte handelsmännen fria.

17 Del 15 Vi tröttnade ganska så snabbt på att vara pirater så när alla de andra sov så bestämde vi oss för att rymma med en av jollarna. När vi gick ut på däck så fick vi användning av vår sjörövar utbildning för det stod två vakter vid båtarna så vi fick slåss mot de svisch... så var de nere. Vi hoppade ner i en jolle så kom hela besättningen efter oss men vi hann fly.

18 Del 16 Vi tröttnade ganska så snabbt på att vara pirater så när alla de andra sov så bestämde vi oss för att rymma med en av jollarna. När vi gick ut på däck så fick vi användning av vår sjörövar utbildning för det stod två vakter vid båtarna så vi fick slåss mot de svisch... så var de nere. Vi hoppade ner i en jolle så kom hela besättningen efter oss men vi hann fly.

19 Del 17 Nu sitter vi mitt ute på stilla havet i vår stulna jolle och hoppas på hjälp. efter tre dagar på havet så ler lyckan mot oss då ett kustbevakningsfartyg dyker upp och räddar oss. Vi far in i hamnen och ser våra föräldrar på kajen. alla är glada och lyckliga. Tidningarna väntar de vill ta bilder på oss och höra om vår resa. Aftonbladet vill intervjua oss. Aftonbladet Det stora äventyret med Johan och Viktor. Allt började med ren nyfikenhet. vi klev ombord på en båt som körde iväg. Vi har varit med om kannibaler leoparder björnar och pirater. Nu är vi äntligen hemma. nöjda, glada och oskadda!

Havsresan del 1 En dag gick jag och min kompis Mattias ner till hamnen och då såg vi ett stort fartyg. Så vi smög oss på det. Det var ett lastfartyg.

Havsresan del 1 En dag gick jag och min kompis Mattias ner till hamnen och då såg vi ett stort fartyg. Så vi smög oss på det. Det var ett lastfartyg. Havsresan Oliver B Havsresan del 1 En dag gick jag och min kompis Mattias ner till hamnen och då såg vi ett stort fartyg. Så vi smög oss på det. Det var ett lastfartyg. Vi gick upp till kaptenen och frågade

Läs mer

Hälsningar Viktor och Ida

Hälsningar Viktor och Ida Ida Sjöberg Kapitel 1 Hej mamma och pappa! Jag och Viktor skulle gå och titta på en jättestor båt som stod i hamnen. För Viktor tycker så mycket om båtar. När vi kom in i båten så kände vi att den rörde

Läs mer

Havsresan. Författare och illustratör: Elias Sjöstedt

Havsresan. Författare och illustratör: Elias Sjöstedt Havsresan Författare och illustratör: Elias Sjöstedt Del 1 Hej Mamma och Pappa jag och Mackan var i hamnen efter skolan vi såg en båt som heter Solstrålen.En stor gul rostig båt med 4 skorstenar vi klev

Läs mer

Havsr esan. Författare och illustratör : Daniel Uhlin

Havsr esan. Författare och illustratör : Daniel Uhlin Havsr esan Författare och illustratör : Daniel Uhlin Kap 1 Hej mor och far. Jag har fastnat på en båt med min kompis han heter Sickan Igår såg vi en stor båt som heter Skorven den är röd och stor. Det

Läs mer

Havsr esan. Av: Adrian Bergström 4B

Havsr esan. Av: Adrian Bergström 4B Havsr esan Av: Adrian Bergström 4B Kapitel 1 Hej Hej mamma och pappa! Det har hänt en liten sak när jag och Lennart skulle gå till hamnen då såg vi en fiskebåt som hette Titanic.Vi gick ombord och kollade.

Läs mer

av Emanuel Stålhandske 4a

av Emanuel Stålhandske 4a av Emanuel Stålhandske 4a del 1 Hej mamma och pappa! Det har hänt en olycka jag och Sven Ivar klev på en båt vi gick runt och kollade sen skulle vi kliva av. Men då åkte de vi letade upp kaptenen vi sa

Läs mer

Havsresan del 1 Jag har varit intresserad av båtar länge nu. En dag när jag och min kompis Mollie var nere vid hamnen så ser vi en stor båt. Mollie oc

Havsresan del 1 Jag har varit intresserad av båtar länge nu. En dag när jag och min kompis Mollie var nere vid hamnen så ser vi en stor båt. Mollie oc Av Sarah Westerlund Havsresan del 1 Jag har varit intresserad av båtar länge nu. En dag när jag och min kompis Mollie var nere vid hamnen så ser vi en stor båt. Mollie och jag ville gå närmare och kolla.

Läs mer

Havsresan del 1 Hej mamma och pappa jag och Matilda råkande kliva ombord på en båt och den for i väg. Men ta det lugnt vi kommer hem om en vecka för v

Havsresan del 1 Hej mamma och pappa jag och Matilda råkande kliva ombord på en båt och den for i väg. Men ta det lugnt vi kommer hem om en vecka för v Av Julia Björklund Havsresan del 1 Hej mamma och pappa jag och Matilda råkande kliva ombord på en båt och den for i väg. Men ta det lugnt vi kommer hem om en vecka för vi ska bara till Irland och hem igen.

Läs mer

Kap 1 Hej mamma och pappa! Igår när jag och Wilma var nere vid hamnen såg vi en stor båt som var röd och vit och var lite rostig,den hette Lola2000.Vi

Kap 1 Hej mamma och pappa! Igår när jag och Wilma var nere vid hamnen såg vi en stor båt som var röd och vit och var lite rostig,den hette Lola2000.Vi Kap 1 Hej mamma och pappa! Igår när jag och Wilma var nere vid hamnen såg vi en stor båt som var röd och vit och var lite rostig,den hette Lola2000.Vi gick in. När vi hade kommit in så åkte båten iväg.

Läs mer

Havsresan. Sanna Larsson,

Havsresan. Sanna Larsson, Havsresan Sanna Larsson, 4A DEL 1 Hej mamma och pappa! Jag och min vän Kimberly såg en båt och vi ville undersöka den. Men när vi skulle gå av så var det försent. Då gick vi till kaptenen och sa. Du måste

Läs mer

Författare: Edvin Borgström 4A

Författare: Edvin Borgström 4A Författare: Edvin Borgström 4A Hej mamma och pappa! Ni vet att jag gillar båtar. Det hände än sak idag efter skolan. Jag och Sven skulle gå till hamnen och titta på båtar. Sen såg vi en båt. den var röd

Läs mer

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa.

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa. Kapitel 1 - skeppet Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa. Jag och min bästa kompis skulle åka flygplan till Madagaskar, men de flygplanet hade kraschat. Så vi var tvungna att åka med ett skepp, så

Läs mer

Kapitel 2 När vi varit ute på havet i några dagar. Började det plötsligt blåsa upp till en storm! Båten klarar inte ovädret så DEN SJUNKER!!

Kapitel 2 När vi varit ute på havet i några dagar. Började det plötsligt blåsa upp till en storm! Båten klarar inte ovädret så DEN SJUNKER!! Av Ludwig Norman 4B Kapitel 1 Hejsan Lilla Mammsingen! och Pappsen. ni vet att jag alltid har älskat båtar! Jo efter skolan så gick jag och Ica-Stig till hamnen efter skolan. Då såg vi en stor båt! Och

Läs mer

Havsresan Emmy Holmberg

Havsresan Emmy Holmberg Havsresan Emmy Holmberg Kapitel 1 Hej mamma och pappa! Saga och jag skulle gå ner vid hamnen och kolla på ett fiskespö när vi såg en jättefin båt, den var alldeles knallblå och stor var den också. Den

Läs mer

Havsresa n. Författar e: Timmy Holmberg 4A

Havsresa n. Författar e: Timmy Holmberg 4A Havsresa n Författar e: Timmy Holmberg 4A BREVET Hej mamma o pappa. Jag och Rudolf gick ner till hamnen och skulle fiska men då kom ett skepp under vattnet. Och det är en modell @1000kr talet. Vi gick

Läs mer

Hej mamma och pappa jag är på en båt som är på väg till Brasilien

Hej mamma och pappa jag är på en båt som är på väg till Brasilien HavsResan J O AK I M Havsresan del 1 Hej mamma och pappa jag är på en båt som är på väg till Brasilien Du undrar säkert varför jag är på en båt. För att jag och Isak var nere vid hamnen såg jag en båt.

Läs mer

Havsresan Av: Oliver J

Havsresan Av: Oliver J Havsresan Av: Oliver J Havsresa n del 1 Hej mamma och pappa. Jag var i hamnen och skulle kolla på en båt där med Max. Vi hoppade i båten och såg hur stor båten var. Vi gick in i ett av rummen som vi trodde

Läs mer

Mvh/ Moa och Emelie på vattnet :)

Mvh/ Moa och Emelie på vattnet :) Av:Emelie Eriksson Havsresan Hej mamma och pappa jag är fast på en båt. Ni kan jättegärna skicka pengar till nästa stad. Jag pratade också med kaptenen och han sa bara ni får skylla er själva om ni klev

Läs mer

Kapitel 3. Här är en karta över ön

Kapitel 3. Här är en karta över ön Kap 1 Skeppet Jag var på en färja och jag skulle över till Danmark och spela Champions League finalen som är det bästa man kan vinna i fotbollsvärlden. Jag spelar i FC Liverpool och vi ska möta Bayern

Läs mer

Författare och Illustratör: Madelene Bergström 4B

Författare och Illustratör: Madelene Bergström 4B Författare och Illustratör: Madelene Bergström 4B Hej mamma och pappa! Jag och Sten gick ner till hamnen och skulle titta på båtar när det kom en jättestor båt som stannade vid oss, jag och Sten gick in

Läs mer

Ni måste skicka pengar till staden Hamburg. Jag längtar tills jag får se er igen. Med vänliga hälsningar / Jackie

Ni måste skicka pengar till staden Hamburg. Jag längtar tills jag får se er igen. Med vänliga hälsningar / Jackie Julia Gerlin Del 1 Hej mamma och pappa, jag vet att ni säkert undrar vad jag om min kompis är men jag ska berätta: ni vet ju att jag alltid velat åkt båt på havet, så jag och min kompis Emma gick ner till

Läs mer

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd.

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd. Kapitel 1 Resan Jag har väntat länge på att göra denna resan. Jag heter Hanna och är 23 år. Jag ska åka båt till en Ön Madagaskar. Jag kommer ha med mig en hel besättning. Vi tog med oss väldigt mycket

Läs mer

Havsresan Linus Myran Myhrgren

Havsresan Linus Myran Myhrgren Havsresan Linus Myran Myhrgren Författare:Linus.M Illustratör:Linus.M Del 1 Hej mamma och pappa,jag och Henrik är fast på en båt på väg till Mongoliet det började med att jag och Henrik skulle gå hem från

Läs mer

Skeppet som brann till havs

Skeppet som brann till havs Skeppet som brann till havs Det var en gång jag var ute och gick en helt vanlig dag sen såg jag nåt skumt svepa förbi där borta i gränden. Så jag följde efter det men det var bara en katt. -men är det

Läs mer

Av: Mattias Gillgren

Av: Mattias Gillgren Av: Mattias Gillgren Havsresan kapitel 1 Hej mor och far det har hänt en olycka ni har alltid vetat att jag gillar båtar så efter skolan gick jag med Johan till hamnen och kollade på båtar då vi såg en

Läs mer

Hampus Konradsson 4B

Hampus Konradsson 4B Hampus Konradsson 4B Hej mamma och pappa! Ni vet att jag gillar båtar. Jag och flis gick till hamnen igår. vi tyckte den båten var stor och ny den heter Dasstunan 9090 vi gick på båten men då skrek en

Läs mer

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till 1 De mystiska drakägget Kapitel 1 Jag vaknade upp tidigt jag vaknade för att det var så kallt inne i vår lila stuga. Jag var ganska lång och brunt hår och heter Ron. Jag gick ut och gick genom byn Mjölke

Läs mer

Författare: Can. Kapitel1

Författare: Can. Kapitel1 Ön Författare: Can Kapitel1 Jag heter Johnny Depp och är 37 år. Jag. bor i Madagaskar. Min mamma är svårt sjuk och jag måste försöka se min mamma innan hon dör.hon bor i Australien och jag har lånat en

Läs mer

Kapitel 1 Resa till Hawaii! Det var fyra personer som heter Alva, Eddie, Emil och Julia. Alla hade föräldrar utom Emil han hade bara en mamma.

Kapitel 1 Resa till Hawaii! Det var fyra personer som heter Alva, Eddie, Emil och Julia. Alla hade föräldrar utom Emil han hade bara en mamma. ! Kapitel 1 Resa till Hawaii! Det var fyra personer som heter Alva, Eddie, Emil och Julia. Alla hade föräldrar utom Emil han hade bara en mamma. Hans pappa dog i en bilolycka för två år sen. Emil kan ej

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Kapitel 1 Resan. - Oj nu börjar det bli mörkt sa jag till Sergio.

Kapitel 1 Resan. - Oj nu börjar det bli mörkt sa jag till Sergio. Kapitel 1 Resan. Äntligen är jag på väg till Spanien för att spela min första match med Real Madrid. Jag heter Marko och jag är 19 år gammal. Jag och min kompis Sergio är på väg med ett jätte stort kryssnings

Läs mer

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig.

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig. Av: Minhua Wu Ön Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig. Vi pratar med varandra, efter en lång

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Kapitel 1 Kapitel 2 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som

Kapitel 1 Kapitel 2 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som Ön Av Darin Kapitel 1 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som passerar. Bredvid mig sitter en gammal dam. Vi småpratar och jag får reda på att hon är rädd för att flyga. Jag försöker lugna henne. Jag

Läs mer

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag vaknade på morgonen. Fåglarna kvittrade och solen lyste. Jag gick ut ur den trasiga fula dörren. Idag var det en vacker dag på gården. Jag satte mig på gräset vid min syster.

Läs mer

Ön Av: Axel Melakari

Ön Av: Axel Melakari Av: Axel Melakari Ön Kapitel 1 Jag sitter på mitt plan. Jag är på väg till thailand när det börjar skaka. Den ena motorn börjar brinna och jag tänker att jag kommer dö. Planet sjunker långsamt neråt. Långt

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej! Jag heter Lola. Och jag är 10 år och går på vinbärsskolan som ligger på Gotland. Jag går i skytte och fotboll. Jag älskar min bästa vän som heter Moa. Jag är rädd för våran mattant

Läs mer

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet.

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet. Monstret Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet. Jag bara satt och väntade, jag var så jävla irriterad av att ingen Kunnde komma in så de kan börja

Läs mer

SJÖODJURET. Mamma, vad heter fyren? sa Jack. Jag vet faktiskt inte, Jack, sa Claire, men det bor en i fyren.

SJÖODJURET. Mamma, vad heter fyren? sa Jack. Jag vet faktiskt inte, Jack, sa Claire, men det bor en i fyren. SJÖODJURET Klockan var 10 på förmiddagen en solig dag. Det var en pojke som letade efter stenar på stranden medan mamma solade. Stranden var tom. Vinden kom mot ansiktet. Det var skönt. Pojken hette Jack.

Läs mer

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej, Jag heter Aragon. Jag och min far bor i en liten stuga i en liten stad kallas sed Wood. Här bor det inte många men vi odlar mat så det räcker till alla. Men vi har inte mycket

Läs mer

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott. Hej! Hej! Jag heter Peter och jag är tio år. Jag går på Tallbergskolan. Det finns många snälla på våran skola, men våran vaktmästare är jag väldigt rädd för. Han ser sur ut. Jag har en bästis som heter

Läs mer

ÖN Av ANTON AXELSSON

ÖN Av ANTON AXELSSON ÖN Av ANTON AXELSSON Kapitel 1 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som passerar. Bredvid mig sitter en gammal dam. Vi småpratar lite och jag får reda på att hon är rädd för att flyga. Jag försöker att

Läs mer

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke DRAKEN Av Simon Kraffke 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Erik och jag är 7 år och jag bor på en gård och den gården heter Hemlighetensgård bara för att vad som helst kan hända här. Och den gården ligger

Läs mer

Glitterälvorna och den magiska ön

Glitterälvorna och den magiska ön Glitterälvorna och den magiska ön 1 Med glittrande kläder flög dom tvärs över ön. Det här är livet! ropade Rebecca med fladdrande hår. Dom två älvorna, Rebecca och Tristan bodde på Glitterön med deras

Läs mer

Efter att jag byggt mitt bo är jag väldigt hungrig, efter långt slit märker jag att det inte finns något på stranden så jag hugger mer material så

Efter att jag byggt mitt bo är jag väldigt hungrig, efter långt slit märker jag att det inte finns något på stranden så jag hugger mer material så Ön av Gabbe KAPITEL 1 Jag sitter på ett plan och lyssnar på Arne alligator så hör jag en smäll. Alla skriker: AAAAAAAAA` Jag förstår att något hemskt håller på att hända. Plötsligt ser jag brandrök och

Läs mer

Jojo 5B Ht-15. Draken

Jojo 5B Ht-15. Draken 1 Draken Kapitel 1 drakägget - Jojo kan du gå ut och plocka lite ved till brasan frågade mamma - Okej jag kommer sa jag Å föresten jag heter Jojo och jag är 11 år jag bor i ett rike som kallas älvänka

Läs mer

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel.

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel. Kapitel 1 Hej Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel. Kalle är min bästis. Vi går i samma klass. Kalle har massor av coola tv och dataspel. Jag är rädd för

Läs mer

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla Kapitel 1 Hej jag heter Albert och är 8 år. Jag går på Albertskolan i Göteborg. Min fröken heter Inga hon är sträng. Men jag gillar henne ändå. Mina nya klasskompisar sa att det finns en magisk dörr på

Läs mer

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej jag heter Ida. Jag går på Gyllene kronan. Min bestis heter Wilma. Hon jilar att va med mig. På skolan är jag rädd för mattanten, man får inte lemna en matbit. Kapitel

Läs mer

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det Kapitel 1 -Hej Hej jag heter Minna. Min skola heter Santaskolan. Jag är 11 år. Min bästa kompis heter Smilla. Hon och jag har länge undrat över en dörr på skolan den tycker vi är märklig. Den ligger i

Läs mer

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Erik. Jag går på Lokalskolan. Och jag är 10 år. Jag är bästa vän med en tjej som heter Lina. Jag är rädd för en kille som heter Karl. Han är en rektor. Och

Läs mer

Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina

Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina bröder är 8 år gamla och mina systrar är 3 och 5år.

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

- Nej. Sa jag - Det betyder Gamla. Araber. I. String. Sa Herbert - Ha ha ha ha.

- Nej. Sa jag - Det betyder Gamla. Araber. I. String. Sa Herbert - Ha ha ha ha. 1 Kapitel 1 Jag vaknade en dag ut av att en gris sprang runt i min stuga. Grisen råka sätta sig på en spik. Hej jag heter Greger Gransson. Min mamma heter Margareta och min pappa heter Joshua. Jag jobbar

Läs mer

Kapitel 3 ÖN. Ön jag bor på är ganska bergig. På vissa ställen är det slätter.

Kapitel 3 ÖN. Ön jag bor på är ganska bergig. På vissa ställen är det slätter. ÖN Kapitel 1 Jag heter sir Lincon och jag är en uppfinnare och en kapten. Jag är 42år gammal och jag föddes 1895 i Sverige. Jag har uppfunnit flygplanet, luftskeppet och robotfågeln. Mitt fartyg heter

Läs mer

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren Kapitel 1 Hej jag heter Matteo Lindgren. Jag går på elevskolan. Jag är 10 år. Min bästa kompis heter Emil Hanson. Vaktmästaren är läskig. Han är alltid arg skriker så högt så att man blir rädd. Första

Läs mer

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET:

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET: ANGELINA SJÖBERG Kapitel 1 I SKOLAN Hej! Jag heter Lina och jag är 10 år och jag går på Nivirena skolan. Min bästa kompis heter Alice. Jag har långt brunt hår och jag är 1,37 meter hög. Jag är rädd för

Läs mer

Anna Siverbo 5B Ht-15

Anna Siverbo 5B Ht-15 1 Drakägget Kapitel 1 Hej jag heter Maja jag är 9 år. Jag och min familj bor på en bondgård. När jag går ut från vårat hem så kommer jag till en marknad som heter Rikedall. Så min familj brukar gå dit

Läs mer

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 1 hej! Sid: 5 Kapitel: 2 brevet Sid: 6 Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 3 nycklarna Sid: 7 Kapitel: 4 en annan värld Sid: 9 Kapitel: 5 en annorlunda vän Sid: 10

Läs mer

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Jag har en kompis i min klass han är skit snäll mot

Läs mer

HAVSR ESAN. Författare: Malte Åsander Illustratör: Malte Åsander

HAVSR ESAN. Författare: Malte Åsander Illustratör: Malte Åsander HAVSR ESAN Författare: Malte Åsander Illustratör: Malte Åsander Brevet Hej mamma och pappa! När jag var och badade med min kompis Allis så gick vi till hamnen och köpte glass.och då stod det en jättestor

Läs mer

Magiska dörren. Tuva Lundström

Magiska dörren. Tuva Lundström Magiska dörren Tuva Lundström Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Elvira. Jag är 9år och går på Solrosskolan, på skolan har vi en dörr vi kallar den Den magiska dörren. På skolan har jag en person som jag tycker

Läs mer

Spöket i Sala Silvergruva

Spöket i Sala Silvergruva Spöket i Sala Silvergruva Hej! Jag har hört att du jobbar som smådeckare och jag skulle behöva hjälp av dig. Det är bäst att du får höra vad jag behöver hjälp med. I Sala finns Sala Silvergruva, den har

Läs mer

Marios äventyr. Kapitel 1

Marios äventyr. Kapitel 1 Marios äventyr Kapitel 1 -Jag heter Mario. Jag är 10 år. Jag bor i ett litet grönt hus och min kompis Luigi bor i ett litet gult hus. Jag ska till min kompis Luigi, vi är bästa vänner. Nu ska jag gå till

Läs mer

Författare:Julia Ahola och Thea Kjellström

Författare:Julia Ahola och Thea Kjellström Författare:Julia Ahola och Thea Kjellström Hela klass 5A har samlat in pengar till en klassresa.evelina har samlat in mest av alla.dom ska åka till Karibien och dom ska bo på en kryssning på havet.det

Läs mer

5B Cecilia Sjöberg.- Draken (HT-15 ) DRAKEN. Av Cecilia Sjöberg

5B Cecilia Sjöberg.- Draken (HT-15 ) DRAKEN. Av Cecilia Sjöberg DRAKEN Av Cecilia Sjöberg 1 Drakägget Kapitel 1 Hej! Jag heter Stina jag är 9 år. Jag har en Mamma, Pappa och en storebror. Min mamma heter Alice, min Pappa heter Björn, och min storebror heter Erik. Jag

Läs mer

Linnéa M 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Linnéa M 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag heter Sara. Jag är 10 år gammal. Jag har en lillasyster. Hon är 3 år. Hon heter Linda. Jag har en mamma och pappa också. Vi är en fattig familj. Vi bor i ett litet hus på landet.

Läs mer

SAGAN Om RÄVEN. Av Freja Fortier

SAGAN Om RÄVEN. Av Freja Fortier SAGAN Om RÄVEN Av Freja Fortier Kap 1 Ungarna Det var en gång en rävmamma som var ganska ensam men som tur att hon skulle få ungar. Hon bodde ute i skogen i sitt lilla gryt. Det var en mycket vacker skog

Läs mer

Yxan i huvudet. Kapitel 1

Yxan i huvudet. Kapitel 1 Kapitel 1 Yxan i huvudet För nästan tusen år sedan levde en pojke som hette halvdan. han bodde i Östbyn som låg vid en bred flod. På andra sidan floden låg en annan by, Västbyn. trots att det fanns en

Läs mer

Jag var rädd jag ville ta mig fast vid något. jag kunde inte se någonting för diman var så tjock men

Jag var rädd jag ville ta mig fast vid något. jag kunde inte se någonting för diman var så tjock men Kapitel 1 skeppet Jag heter Olivia och jag är 13 år jag är bra på språk jag kan danska, franska och engelska. Jag vaknade en morgon liggande i min säng. Jag kom just på att jag skulle till andra sidan

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

Ön Merjem Kurtanovic

Ön Merjem Kurtanovic Ön Merjem Kurtanovic Kap 1 Jag är i ett flygplan ovanför stilla havet. Det börjar regna och åska. Jag börjar bli väldigt rädd för vad som ska hända och trött för att jag har sovit dåligt. Nu så börjar

Läs mer

Den öde ön. Bearbetad av Ingemar Wiklund - http://ingemar-wiklund.se Originalförfattare okänd.

Den öde ön. Bearbetad av Ingemar Wiklund - http://ingemar-wiklund.se Originalförfattare okänd. Den öde ön Av Introduktion 1. Du ska på en resa. Du ska åka med ett skepp långt bort. Beskriv hur skeppet ser ut och vart du ska åka. 2. Det blir storm och skeppet sjunker. bu hamnar på en strand. Skriv

Läs mer

förstod man vart man skulle och man bara kände hur fort man åkta uppåt mot rymden. Kapitel 3-SMS från rymden Vi var så nervösa och lite rädda men vi

förstod man vart man skulle och man bara kände hur fort man åkta uppåt mot rymden. Kapitel 3-SMS från rymden Vi var så nervösa och lite rädda men vi (Rymdresan) Swessy är en helt vanlig kille på 13 år som bor i Gotland. Mina kompisar Ebba, Kevin, Wilma och Pontus. Jag tänkte fråga dem om de var ensamma någon kväll. Och det blev då den 12/3 2015 sen

Läs mer

1 En olycka kommer sa " llan ensam

1 En olycka kommer sa  llan ensam 1 En olycka kommer sa " llan ensam Ewa Christina Johansson Illustrationer Johan Egerkrans Axel! Där är du ju! Axels hjärta hoppade till i bröstet. Fast på ett bra sätt. Det var ju söta Rut som ropade på

Läs mer

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Kapitel 2 - Brevet 6-7 Kapitel 3 - Nycklarna 8-9 Kapitel 4 - En annan värld 10-11 Albin Kapitel 5 - En annorlunda vän 12-13 Kapitel 6 - Mitt uppdrag 14-15 Kapitel 7 -

Läs mer

Den kidnappade hunden

Den kidnappade hunden Den kidnappade hunden Lisa, Milly och Kajsa gick ner på stan med Lisas hund Blixten. Blixten var det finaste och bästa Lisa ägde och visste om. När de var på stan gick de in i en klädaffär för att kolla

Läs mer

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

FÖRFATTARE AGNES OLSSON 5C

FÖRFATTARE AGNES OLSSON 5C FÖRFATTARE AGNES OLSSON 5C 1 KAPITEL 1 DRAKÄGGET Jag vaknade av att min syster Lovisa pratade med min andra syster Lucia. Jag, Lovisa, Lucia och mina bröder Emil, Isak och Lukas sover i samma rum medan

Läs mer

Ön, en äventyrs berättelse. By Zion

Ön, en äventyrs berättelse. By Zion Ön, en äventyrs berättelse By Zion Kapitel 1 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som passerar. Bredvid mig sitter en gammal dam. Vi småpratar och jag får reda på att hon är rädd för att flyga. Jag försöker

Läs mer

DEN MAGISKA STENEN OM HUR JORDEN SKAPADES

DEN MAGISKA STENEN OM HUR JORDEN SKAPADES DEN MAGISKA STENEN OM HUR JORDEN SKAPADES Den magiska stenen En gång för länge, länge, länge sedan var det 5 gudar Ty, Wesp, Plopp Sod och Vespan. Vespan och wesp var tvillingar lika så var Ty och Plopp.

Läs mer

Utbildningsprogram. Översikt. www.oceancrusaders.org

Utbildningsprogram. Översikt. www.oceancrusaders.org Utbildningsprogram Översikt www.oceancrusaders.org Välkommen Idag ska vi lära oss hur vi kan hjälpa några av våra vänner som lever i haven. Du kommer att lära dig att några saker vi använder varje dag

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

10 september. 4 september

10 september. 4 september I AM GREGER PUTTESSON 4 september Hej dumma dagbok jag skriver för att min mormor gav mig den i julklapp! Jag heter Greger förresten, Greger Puttesson. Min mamma och pappa är konstiga, de tror att jag

Läs mer

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Conelia. Min skola heter Kyrkmon. Jag är 9 år. Jag har blont hår. Jag gillar att spela bandy och att rita. Min bästa vän är Wilda. Jag är mycket rädd för

Läs mer

Rymdis... och Rymdalina Plåtis, Kattapult [och rymden]

Rymdis... och Rymdalina Plåtis, Kattapult [och rymden] Rymdis... och Rymdalina Plåtis, Kattapult [och rymden] . Langt borta i rymden... fast inte så långt som man skulle kunna tro, ligger en liten grön planet, Grönis heter den. Planeten ser ut ungefär som

Läs mer

Den magiska dörren. Wilma Fahlgren

Den magiska dörren. Wilma Fahlgren Den magiska dörren Wilma Fahlgren KAPITEL 1 Jag heter Ebba och jag är 9år. Jag gillar att spela innebandy och handboll. Jag har 2 syskon som heter Erik och Alva, min mamma heter Karin och min pappa heter

Läs mer

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson Insekternas värld Jorden i fara, del 1 KG Johansson SMAKPROV Publicerad av Molnfritt Förlag Copyright 2014 Molnfritt Förlag Den fulla boken har ISBN 978-91-87317-31-6 Boken kan laddas ned från nätbutiker

Läs mer

Stall Flitige Lise. Resan. Boende

Stall Flitige Lise. Resan. Boende Stall Flitige Lise Jag hade min praktik med Klara Winkler, vi åkte ner till Holland, till stall Flitige Lise. Stall Flitige Lise är ett försäljnings och tillridningsstall. De flesta av hästarna ägs av

Läs mer

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar 19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar Rödluvan Det var en gång, en vacker solig dag, en liten flicka som hette Rödluvan. Hon lekte utomhus i sin trädgård. Hon kallades Rödluvan för hon hade en röd

Läs mer

FÖRFATTARE ERIK ILLUSTRATÖR ERIK

FÖRFATTARE ERIK ILLUSTRATÖR ERIK RY M DR ES AN FÖRFATTARE ERIK ILLUSTRATÖR ERIK 2C Kapitel 1 Huvudpersonen Jag heter Vovenonusos. Jag är ungefär 5,000 000 år gammal. Jag har två illgula hårstrån på mitt huvud. Jag har två spikar som ögon.

Läs mer

Kapitel 1, klassen. När hon satt sig ringer mobilen, hon springer till väskan och svar.

Kapitel 1, klassen. När hon satt sig ringer mobilen, hon springer till väskan och svar. ÖN Kapitel 1, klassen Sandra är en tjej på 12 år, hon har ljust långt hår, hon är ganska kort, hon har fräknar i hela ansiktet. Ganska söt faktiskt. Sandra sitter i det lilla klassrummet med gråa väggar.

Läs mer

Den magiska dörren. av Oskar Åsén

Den magiska dörren. av Oskar Åsén Den magiska dörren av Oskar Åsén Kapitel 1 Hej Hej jag heter Gårdon min bästa vän heter Bert Jag är 10år och jag går i fyra c Jag går på Jadolfgårdens skola Vi brukar åka slalom efter skolan Vi spelar

Läs mer

Kapitel 1. Matten var jättetråkig vi bara skrev massor av tråkiga tal men typ efter en timma av matte så gick vi äntligen ut på rast..

Kapitel 1. Matten var jättetråkig vi bara skrev massor av tråkiga tal men typ efter en timma av matte så gick vi äntligen ut på rast.. Kapitel 1. Hej! Jag heter Sara och är 10 år jag gillar att spela fotboll. Jag bor i Alafors och går i skolan som heter Lejonskolan. Min bästa vän heter Molly. Sen finns det en vaktmästare i skolan som

Läs mer

Ön Ön Ön. Författare: Elma Palm

Ön Ön Ön. Författare: Elma Palm Ön Ön Ön Författare: Elma Palm Kapitel 1 Jag befinner mig bara några hundra mil från Madagaskar. Det var första gången jag flyger själv och är på väg mot Madagaskar för att plugga. Som min vanliga otur

Läs mer

KIDNAPPAD. Linus har kommit hem från pizzaresturangen. Han undrar om det är han som har gjort slut på alla pengar.

KIDNAPPAD. Linus har kommit hem från pizzaresturangen. Han undrar om det är han som har gjort slut på alla pengar. innehållsförteckning Kap 1 Byxor s.1 Kap 2 Kidnappad s.2 Kap 3 den stora resan s.3 Kap 4 Hittat honom s.4 kap 5 Ingen tror oss s.5 Kap 6 Äntligen fångade s.6 BYXOR $$ Kap 1 Linus satt en tidig lördagmorgon

Läs mer

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här:

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här: -Hörde du ljudet? -Var inte dum nu Tom sa Tobias! Klockan ringde. Rasten var slut, dom hade sv efter. När de kom in sa sura Margareta idag ska vi skriva en bok med åtta kapitel och du Tom får hemläxa.

Läs mer

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Min bästa kompis heter Frida. Frida och jag brukar leka ridlektion

Läs mer

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE Sofia Fredén Slutversion December 2012januari 2013 8 år MAMMA KOMPIS 8 år LÄRARE TVÅ ORANGUTANGER I en skola, hemma, i en djungel. Pjäsen är tänkt för 3 skådespelare. 2 1. Leo

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer