UPPDRAGET. Ta fram ett koncept för hur ICEHOTEL kan marknadsföra sig på den ryska marknaden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "UPPDRAGET. Ta fram ett koncept för hur ICEHOTEL kan marknadsföra sig på den ryska marknaden"

Transkript

1

2 UPPDRAGET

3 UPPDRAGET Ta fram ett koncept för hur ICEHOTEL kan marknadsföra sig på den ryska marknaden

4 MÅLET

5 MÅLET Att öka kännedomen om ICEHOTEL hos målgruppen samt öka antalet ryska gästnätter

6 MÅLGRUPPEN

7 MÅLGRUPPEN DINKs (Double Income No Kids)

8 MÅLGRUPPEN DINKs (Double Income No Kids) Personer som reser mycket både privat och i tjänsten. Resandet är en del av deras livsstil.

9 MÅLGRUPPEN DINKs (Double Income No Kids) Personer som reser mycket både privat och i tjänsten. Resandet är en del av deras livsstil. Brist på tid medför att fritiden värderas högt av dessa och då de är vana resenärer ställs höga krav på att destinationens löften infrias.

10 MÅLGRUPPEN Typiskt för DINKs är att de är individualister, men de är också noggranna med sin identitet och image. Resandet används som en del i den personliga positioneringen och det är ofta som de söker en resa som är imagebyggande och kan ge berättarvärde.

11 INSIKTER

12 INSIKTER Det unika och exklusiva är viktigt för målgruppen, eftersom det ger status och image. ICEHOTEL är ett unikt resmål, med många imagebyggande faktorer.

13 INSIKTER Det unika och exklusiva är viktigt för målgruppen, eftersom det ger status och image. ICEHOTEL är ett unikt resmål, med många imagebyggande faktorer. =

14 INSIKTER Det unika och exklusiva är viktigt för målgruppen, eftersom det ger status och image. ICEHOTEL är ett unikt resmål, med många imagebyggande faktorer. = Kan vi kommunicera ICEHOTEL som det nya coola har vi ett budskap som målgruppen lyssnar efter.

15 ICEHOTEL Icehotels värderingar och befintliga kommunikation

16 ICEHOTEL FROZEN Tillsammans med hotellets koppling till is och design

17 ICEHOTEL FROZEN COLD Kombinerat med den vackra naturen i vintermiljö

18 ICEHOTEL FROZEN COLD COOL Ett koncept som ska tilltala den imagebyggande målgruppen

19 KONCEPTET Ryska DINKs med intresse för resor, design och konst REDEFINING COOL

20 KONCEPTET Ryska DINKs med intresse för resor, design och konst REDEFINING COOL En kommunikationsplattform med fokus på imagebyggande som visar på hotellets unika egenskaper genom ett emotionellt bildspråk.

21 KONCEPTET Ryska DINKs med intresse för resor, design och konst REDEFINING COOL Vi vill fokusera på den livsstil som ICEHOTEL erbjuder. Detta har vi gjort genom att dela in konceptet i fyra delar för att visa på hotellets främsta egenskaper:

22 KONCEPTET Ryska DINKs med intresse för resor, design och konst REDEFINING COOL Vi vill fokusera på den livsstil som ICEHOTEL erbjuder. Detta har vi gjort genom att dela in konceptet i fyra delar för att visa på hotellets främsta egenskaper: REPRESENTING COOL REDESIGNING COOL RELIVING COOL REDISCOVERING COOL

23 KONCEPTET Ryska DINKs med intresse för resor, design och konst REPRESENTING COOL Syftar till att ICEHOTEL är en representant för Lappländsk natur och kultur. Här ligger fokus på att kommunicera den världsunika naturupplevelse som hotellet levererar. Alla som kommer i kontakt med ishotellet blir en del av denna gemenskap. Bilderna som används för att kommunicera Representing Cool handlar mycket om naturen, kulturen och omgivningen kring hotellet.

24

25 KONCEPTET Ryska DINKs med intresse för resor, design och konst REDESIGNING COOL På ICEHOTEL är designen ständigt närvarande. Hotellet är ett stort konstprojekt som varje år föds på nytt, i ny skepnad, med hjälp av världens främsta isdesigners. Med hjälp av Redesigning Cool lyfts designen och hantverket fram.

26

27 KONCEPTET Ryska DINKs med intresse för resor, design och konst RELIVING COOL Reliving Cool handlar om livsstilen, boendet och de livsberikande ögonblicken. Besökarna kan exempelvis dricka drinkar ur isglas i ICEBAR eller äta gourmetmat på isporslin. Här lyfter vi fram möjligheten till avkoppling och socialt umgänge under vistelsen på hotellet.

28

29 KONCEPTET Ryska DINKs med intresse för resor, design och konst REDISCOVERING COOL Här lyfts olika möjligheter och sätt som målgruppen kan upptäcka kylan på. Det kan exempelvis vara hundspann, skoteråkning eller norrskensturer. Här är besökaren i fokus och den mängd spännande saker som inte går att finna på andra platser. Något som ska fångas upp i bildspråket för denna del av konceptet.

30

31 TILLÄMPNING AV KONCEPT

32 TILLÄMPNING AV KONCEPT Vi valt att tillämpa den på MITT-mässan i Moskva

33 TILLÄMPNING AV KONCEPT Vi valt att tillämpa den på MITT-mässan i Moskva MITT-Mässan är Rysslands största resemässa och hade besökare år 2010

34 TILLÄMPNING AV KONCEPT Vi valt att tillämpa den på MITT-mässan i Moskva MITT-Mässan är Rysslands största resemässa och hade besökare år 2010 Här finns både målgruppen och press vilket gör det möjligt att förmedla känslan av ICEHOTEL både på plats och genom redaktionell marknadsföring i efterhand

35 MONTER

36 MONTER I ICEHOTELs monter på mässan vill vi tilltala målgruppen på alla sätt och genom alla sinnen.

37 MONTER I ICEHOTELs monter på mässan vill vi tilltala målgruppen på alla sätt och genom alla sinnen. Montern ska osa kyla och detta med hjälp av både inredning och ljussättning. Lappländsk musik ska spelas och det ska kännas som att gästerna hamnat mitt i Lappland.

38 MONTER I ICEHOTELs monter på mässan vill vi tilltala målgruppen på alla sätt och genom alla sinnen. Montern ska osa kyla och detta med hjälp av både inredning och ljussättning. Lappländsk musik ska spelas och det ska kännas som att gästerna hamnat mitt i Lappland. För att tydligt sälja in just ishotellet och visa på Re-konceptets olika delar, ska alla dessa följas upp i montern.

39 Redesign återfinns i all inredning. Det kommer att finnas fyra interaktiva skärmar för att komplettera säljpersonal på plats. Här kan besökarna läsa mer om ICEHOTEL och bekanta sig med varumärket på ännu fler plan. "Redesign" återfinns i form av en isskulptör som under alla mässans dagar kommer att skulptera isskulpturer. Detta görs för att dels visa på att konst och isskulptering är något centralt hos ICEHOTEL.

40 "Reliving" presenteras med mat och dryck i den ICEBAR-lounge som kommer att finnas i två våningar i den bakre delen av montern. Isglasen som drinkarna serveras i kommer ha ICEHOTELs logotyp ingraverat och de som köpt drinken får även ta med sig glaset hem därifrån. Detta för att besökaren dels ska påminnas om varumärket även när den kommer hem, men även för att kunna visa upp någonting fysiskt för sina vänner och på så sätt kunna sprida vetskapen om hotellet vidare.

41 "Representing" kommer presenteras genom ett bildspel som kommer visas med hjälp av projektorer mot väggarna i isbaren. Det här kommer inte bara sätta en lappländsk stämning på montern och skapa liv, utan ICEHOTEL kommer här få en stor möjlighet att sälja in allt det fantastiska som faktiskt finns att uppleva på plats och få folk att verkligen vilja åka dit och se det i verkligheten.

42 WEBB

43 WEBB Förutom en mässmonter tar vi kommunikationsplattformen till webben och integrerar den i ICEHOTELs nuvarande webbsida.

44 WEBB Förutom en mässmonter tar vi kommunikationsplattformen till webben och integrerar den i ICEHOTELs nuvarande webbsida. För att göra ICEHOTELs webbsida mer attraktivt för imagekänsliga DINKs, ersätts den del av sidan som idag kallas Magazine med ett helt nytt livsstilsmagasin.

45 WEBB Förutom en mässmonter tar vi kommunikationsplattformen till webben och integrerar den i ICEHOTELs nuvarande webbsida. För att göra ICEHOTELs webbsida mer attraktivt för imagekänsliga DINKs, ersätts den del av sidan som idag kallas Magazine med ett helt nytt livsstilsmagasin. Sidan bör även finnas på ryska för att få målgruppen att känna sig mer välkomna och lättare kunna ta till sig informationen som finns på sidan. På det sättet skapas även en närmare relation mellan målgruppen och ICEHOTEL.

46 FÖRE

47 REDEFINING COOL Discover the extended world of ICEHOTEL REDEFINING COOL REPRESENTING COOL REDESIGNING COOL RELIVING COOL REDISCOVERING COOL Vit eatia parunt ovives pervisq uistusquam duc re cae, consum am Romnenihil tia L. Poenatus, Cata sessimus consultur. Que mor hilinti entissi mihica re verem. Verit ad Cat L. Edo, perum Vit eatia parunt ovives pervisq uistusquam duc re cae, consum am Romnenihil tia L. Poenatus, Cata sessimus consultur. Que mor hilinti entissi mihica re verem. Verit ad Cat L. Edo, perumignis am, cum ex eicitaecusam aut volupti nvendio reptatur, conet anti ipsa quas num aut et, aute pa ipsape doluptum es et odis si aborist, eum eumqui Vit eatia parunt ovives pervisq uistusquam duc re cae, consum am Romnenihil tia L. Poenatus, Cata sessimus consultur. Que mor hilinti entissi mihica re verem. Verit ad Cat L. Edo, perumxerfererit odis et qui ut fugia dolorehenit recusam Vit eatia parunt ovives pervisq uistusquam duc re cae, consum am Romnenihil tia L. Poenatus, Cata sessimus consultur. Que mor hilinti entissi

48 LIVSSTILSMAGASIN

49 LIVSSTILSMAGASIN Livsstilsmagasinet har två syften: stärka bilden av ICEHOTEL som imagestarkt resmål och att vara en anledning för målgruppen att umgås med varumärket.

50 LIVSSTILSMAGASIN Livsstilsmagasinet har två syften: stärka bilden av ICEHOTEL som imagestarkt resmål och att vara en anledning för målgruppen att umgås med varumärket. Man kan läsa artiklar och reportage om ämnen som kopplas ihop med ICEHOTEL men som även kan handla om design generellt, mode, äventyrsliv, miljö eller något annat ämne som är starkt kopplade till en viss livsstil eller image.

51 LIVSSTILSMAGASIN Livsstilsmagasinet har två syften: stärka bilden av ICEHOTEL som imagestarkt resmål och att vara en anledning för målgruppen att umgås med varumärket. Man kan läsa artiklar och reportage om ämnen som kopplas ihop med ICEHOTEL men som även kan handla om design generellt, mode, äventyrsliv, miljö eller något annat ämne som är starkt kopplade till en viss livsstil eller image. Uppdatering med nya, relevanta artiklar ger dessutom målgruppen en anledning att komma tillbaka till hemsidan.

52 TORNE RIVER - THE MOTHER OF ICEHOTEL Vit eatia parunt ovives pervisq uistusquam duc re cae, consum am Romnenihil tia L. Poenatus, Cata sessimus consultur. Que mor hilinti entissi mihica re verem. Verit ad Cat L. Edo, perum ICEBAR HEAD HONCHO Vit eatia parunt ovives pervisq uistusquam duc re cae, consum am Romnenihil tia L. Poenatus, Cata sessimus consultur. Que mor hilinti entissi mihica re verem. Verit ad Cat L. Edo, perum HOT, HOTTER, HOTTEST WITH ICE AND SNOW Vit eatia parunt ovives pervisq uistusquam duc re cae, consum am Romnenihil tia L. Poenatus, Cata sessimus consultur. Que mor hilinti entissi mihica re verem. Verit ad Cat L. Edo, perum

53 SKALBARHET

54 SKALBARHET Konceptet stannar inte här utan kan även exempelvis tillämpas i form av:

55 SKALBARHET Konceptet stannar inte här utan kan även exempelvis tillämpas i form av: Annonsering och reportage i resetidningar och exklusiva magasin

56 SKALBARHET Konceptet stannar inte här utan kan även exempelvis tillämpas i form av: Annonsering och reportage i resetidningar och exklusiva magasin Reklam i samarbete med lokala resebyråer

57 SKALBARHET Konceptet stannar inte här utan kan även exempelvis tillämpas i form av: Annonsering och reportage i resetidningar och exklusiva magasin Reklam i samarbete med lokala resebyråer Andra liknande event (även i länder utanför Ryssland)

58 SKALBARHET Konceptet stannar inte här utan kan även exempelvis tillämpas i form av: Annonsering och reportage i resetidningar och exklusiva magasin Reklam i samarbete med lokala resebyråer Andra liknande event (även i länder utanför Ryssland) Genom direktreklam riktad mot målgruppen

59 VARFÖR FUNKAR DET HÄR?

60 VARFÖR FUNKAR DET HÄR? Eftersom vi visar upp ICEHOTEL som ett resmål med egenskaper som målgruppen aktivt söker efter

61 VARFÖR FUNKAR DET HÄR? Eftersom vi visar upp ICEHOTEL som ett resmål med egenskaper som målgruppen aktivt söker efter Fokuserar på kanaler som låter konceptet leva kvar en längre tid och där målgruppen är mottaglig för kommunikationen

62 VARFÖR FUNKAR DET HÄR? Eftersom vi visar upp ICEHOTEL som ett resmål med egenskaper som målgruppen aktivt söker efter Fokuserar på kanaler som låter konceptet leva kvar en längre tid och där målgruppen är mottaglig för kommunikationen Kommunikationsplattformen är i princip oändligt skalbar

63

Double Income No Kids Resandet är en del av livsstilen. Ställer höga krav på tjänster och produkter och att destinationens löften infrias.

Double Income No Kids Resandet är en del av livsstilen. Ställer höga krav på tjänster och produkter och att destinationens löften infrias. VÅRA MARKNADER En sammanfattning av den globala resenären i respektive internationell marknad som Tourism in Skåne arbetar mot, samt planerade marknadsföringsaktiviteter för 2015 MÅLGRUPPER DINKs Double

Läs mer

Resor, attraktioner & utmaningar. Äntligen får Stockholm och Sverige en riktig rese- och upplevelsemässa! www.upplevsverigemassan.

Resor, attraktioner & utmaningar. Äntligen får Stockholm och Sverige en riktig rese- och upplevelsemässa! www.upplevsverigemassan. Resor, attraktioner & utmaningar Äntligen får Stockholm och Sverige en riktig rese- och upplevelsemässa! Upplev Sverige är helt klart intressant. Vi har fokus på möten, privatresor och evenemang. De senare

Läs mer

Antagen av kommunstyrelsen:

Antagen av kommunstyrelsen: Strategi för besöksnäringen i Nykvarns kommun Antagen av kommunstyrelsen: 2017-01-31 Innehållsförteckning Inledning och bakgrund... 2 Turism och besöksnäring... 2 Sverige som besöksmål... 2 Nykvarn som

Läs mer

Riktlinjer för strategisk kommunikation. Innehåll

Riktlinjer för strategisk kommunikation. Innehåll STYRDOKUMENT RIKTLINJE 2018-03-28 DNR: 2018-000063 Antagen av kommunstyrelsen den 13 mars 2018. Gäller från och med den 14 mars 2018 tills vidare. Riktlinjer för strategisk kommunikation Innehåll Inledning...

Läs mer

KOMMUNIKATIONS- PLATTFORM ANTAGEN AV FÖRBUNDSSTYRELSEN

KOMMUNIKATIONS- PLATTFORM ANTAGEN AV FÖRBUNDSSTYRELSEN KOMMUNIKATIONS- PLATTFORM ANTAGEN AV FÖRBUNDSSTYRELSEN 2016-02-28 KOMMUNIKATIONSPLATTFORM Svenska Aikidoförbundet 2 OM KOMMUNIKATIONS- PLATTFORMEN INNEHÅLL: SYFTE: Syftet med den här kommunikationsplattformen

Läs mer

Du och ditt personliga varumärke LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 7 oktober 2013. www.ljk.se

Du och ditt personliga varumärke LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 7 oktober 2013. www.ljk.se Du och ditt personliga varumärke LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 7 oktober 2013 Loredana Jelmini loredana@ljk.se Utbildning Strategi Coachning Vad är ett varumärke? http://www.youtube.com/watch?v=ki6blg567i4

Läs mer

STANNA I ESS Projektidé Bakgrund

STANNA I ESS Projektidé Bakgrund STANNA I ESS Projektidé Projektet STANNA I ESS stärker Stiftelsen Wanås Utställningar (nedan betecknad SWU) och hela dess närområde till att bli ett mer attraktivt turistmål. Till Wanås kommer en stor

Läs mer

Budskap. Kommunikationens verktyg - budskapet, ska formuleras och formas till en helhet som når ut till mottagaren genom en kanal...

Budskap. Kommunikationens verktyg - budskapet, ska formuleras och formas till en helhet som når ut till mottagaren genom en kanal... Budskap Kommunikationens verktyg - budskapet, ska formuleras och formas till en helhet som når ut till mottagaren genom en kanal... Den grafiska formen tillsammans med formuleringen av budskapet - en kanal

Läs mer

Viktigt att tänka på vad gäller formen är - vill man stärka sitt varumärke Sälja sina produkter eller informera... som vi nämnt tidigare.

Viktigt att tänka på vad gäller formen är - vill man stärka sitt varumärke Sälja sina produkter eller informera... som vi nämnt tidigare. Föreläsning 080408 eller 080410 eller inför förpackninsdesign GRAFISK DESIGN 2 Uttrycket grafisk design skapades när industrialismen bröt igenom med en typ av produkter som skulle säljas, likaså då utvecklades

Läs mer

En bok om hur vi tillsammans ska få fler i vår omvärld att upptäcka hur fantastiska Sveriges nationalparker är.

En bok om hur vi tillsammans ska få fler i vår omvärld att upptäcka hur fantastiska Sveriges nationalparker är. En bok om hur vi tillsammans ska få fler i vår omvärld att upptäcka hur fantastiska Sveriges nationalparker är. Vår gemensamma identitet Varumärken har personligheter, precis som människor. Vi står för

Läs mer

Budskap. Kommunikationens verktyg - budskapet, ska formuleras och formas till en helhet som når ut till mottagaren genom en kanal...

Budskap. Kommunikationens verktyg - budskapet, ska formuleras och formas till en helhet som når ut till mottagaren genom en kanal... Budskap Kommunikationens verktyg - budskapet, ska formuleras och formas till en helhet som når ut till mottagaren genom en kanal... Den grafiska formen tillsammans med formuleringen av budskapet - en kanal

Läs mer

VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu.

VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu. VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu. HUR 1. Hur skiljer sig content marketing från traditionell reklam? 2. Varför snackar alla om content marketing? 3. Så bygger

Läs mer

Jag har något att berätta

Jag har något att berätta Jag har något att berätta Resenärer vill komma hem från en resa och kunna dela med sig av en fantastisk berättelse; om den överraskande goda middagen på en nyöppnad restaurang, om hur man hittade ett undangömt

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR UTBILDNING OCH ARRANGEMANG

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR UTBILDNING OCH ARRANGEMANG FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR UTBILDNING OCH ARRANGEMANG FEMSTEGSMODELLEN: FEM STEG FÖR EN TILLGÄNGLIG VERKSAMHET STEG1 VEM NÅS? STEG 2 VEM TESTAR? STEG 3 VEM GÖR? STEG 4 VEM PÅVERKAR? Vem

Läs mer

Hej Nazar! Kommunikationskanal Språkligt budskap Visuellt budskap Reklam Instagram Reklam Digitalt nyhetsbrev Reklam Sydsvenskan Reklam Fysisk katalog

Hej Nazar! Kommunikationskanal Språkligt budskap Visuellt budskap Reklam Instagram Reklam Digitalt nyhetsbrev Reklam Sydsvenskan Reklam Fysisk katalog Hej Nazar! För att ni ska lära känna er nya primära målgrupp seniorer och få förståelse för hur ni på bästa sätt ska kunna kommunicera med dessa har vi träffat män och kvinnor i åldrarna 65-82 år. Utifrån

Läs mer

Gemenskap för seniorer- upplevelse av att vara på sommarkollo

Gemenskap för seniorer- upplevelse av att vara på sommarkollo Gemenskap för seniorer- upplevelse av att vara på sommarkollo Utvärdering av sommarkollo på Medevi brunn 2017 Fil.Dr. Kjerstin Larsson Forskningshandledare/projektledare Region Örebro län Universitetssjukvårdens

Läs mer

SLUTPRESENTATION K3 KONCEPTPLAN OCH GRAFISK PROFIL. Hannes Svensson Amanda Lundius Mörck Ebba Krigström Linda Hurtig Jon Högman

SLUTPRESENTATION K3 KONCEPTPLAN OCH GRAFISK PROFIL. Hannes Svensson Amanda Lundius Mörck Ebba Krigström Linda Hurtig Jon Högman SLUTPRESENTATION K3 KONCEPTPLAN OCH GRAFISK PROFIL Hannes Svensson Amanda Lundius Mörck Ebba Krigström Linda Hurtig Jon Högman BAKGRUND Otydlig profilering Svårt att ta del av information Dålig koll på

Läs mer

Välkomna! www.ljk.se

Välkomna! www.ljk.se Välkomna! www.ljk.se Loredana Jelmini Varumärke Identitet så som ni när, med styrkor och svagheter Image bilden av er, den ägs av gästen och är alltid utifrån dennes perspektiv och således alltid sann

Läs mer

men många slåss om uppmärksamheten.

men många slåss om uppmärksamheten. Svensk turismnäring Det går bra nu! men många slåss om uppmärksamheten. POSITIONSTEMAN Utgångsläget Historic and charming and also contemporary and evolving. Depth, heat, vitality. Storbritannien Keep

Läs mer

VAD ÄR CONTENT MARKETING?

VAD ÄR CONTENT MARKETING? VAD ÄR CONTENT MARKETING? Content marketing är kommunikation som är relevant och intressant för mottagaren. Det bygger på principen att själva INNEHÅLLET I SIG HAR ETT STORT VÄRDE för mottagaren. Genom

Läs mer

Expo Xtra. Marknadsföringsytor och reklamplatser på Kistamässan. www.signochprintscandinavia.se

Expo Xtra. Marknadsföringsytor och reklamplatser på Kistamässan. www.signochprintscandinavia.se Expo Xtra Marknadsföringsytor och reklamplatser på Kistamässan Kistamässan - Möjligheternas Arena På Kistamässan anstränger vi oss för att skapa bästa möjliga förutsättningar för det personliga mötet;

Läs mer

GUIDE 5 STEG TILL FRAMGÅNGSRIK DISPLAY I DIN BUTIK

GUIDE 5 STEG TILL FRAMGÅNGSRIK DISPLAY I DIN BUTIK GUIDE 5 STEG TILL FRAMGÅNGSRIK DISPLAY I DIN BUTIK Om du är stressad och inte har tid att läsa hela texten om hur du ska lyckas med display och skyltning kan du kontakta oss direkt istället. Vi hjälper

Läs mer

SMART BUILT ENVIRONMENT GRAFISK MANUAL

SMART BUILT ENVIRONMENT GRAFISK MANUAL SMART BUILT GRAFISK MANUAL DEN HÄR MANUALEN ÄR TÄNKT SOM ETT STÖD FÖR DIG SOM SKA PRODUCERA MATERIAL FÖR SMART BUILT. Här hittar du praktiska tips och inspiration för hur alla grafiska byggstenar ska användas.

Läs mer

Fördrink, någon? Introduktion till hur vi jobbar på Åkestam.Holst

Fördrink, någon? Introduktion till hur vi jobbar på Åkestam.Holst Fördrink, någon? Introduktion till hur vi jobbar på Åkestam.Holst Vadå hur vi jobbar? Som reklambyrå och inte minst reklambyråkund rör man sig i en värld där en spade inte alltid är en spade. Där ord som

Läs mer

Kommunikationsstrategi för Tibro kommun

Kommunikationsstrategi för Tibro kommun Kommunikationsstrategi för Tibro kommun 1. Bakgrund, grundläggande begrepp 1.1 Vision Tibro 2017 Tibro kommun har tagit fram en framtidsvision, Vision Tibro 2017, samt ett antal program och aktiviteter

Läs mer

Om VIVA. Bolaget har kontor i Uppsala (huvudkontor), Stockholm, Göteborg, Malmö, Kalmar och Oslo.

Om VIVA. Bolaget har kontor i Uppsala (huvudkontor), Stockholm, Göteborg, Malmö, Kalmar och Oslo. Välkommen! önskar & Om VIVA Viva Media är en digital affärspartner som erbjuder strategier och tjänster med fokus på att konvertera digitala medieinvesteringar till konkreta affärer. Bolaget har kontor

Läs mer

bra sätt får vi en turboeffekt.

bra sätt får vi en turboeffekt. Vårt varumärke exponeras för mängder av opinionsbildare, som i sin tur påverkar ett antal vanliga användare. Om vi visar oss på ett bra sätt får vi en turboeffekt. Nu-gruppen 2009, utdrag ur utställarintervju

Läs mer

Hej! Helena Leach Designer. Date: September 2015 Subject: Identitet Dummy

Hej! Helena Leach Designer. Date: September 2015 Subject: Identitet Dummy Hej! Helena Leach Designer Date: September 2015 Subject: Identitet Dummy IDENTITETSUTVECKLING Grundelement och visualisering LOGO TYPO FÄRGER BILDSTIL GRID De olika grundelementen i en identitet: Logotyp,

Läs mer

Promotion (Påverkan) Thomas Rosenfall IEI

Promotion (Påverkan) Thomas Rosenfall IEI Promotion (Påverkan) Thomas Rosenfall IEI 1 Agenda Masskommunikation Personlig försäljning Direktkommunikation Promotion mix Interaktiv kommunikation Att utforma en marknadskommunikationskampanj 2 Påverkan:

Läs mer

VARUMÄRKET HÖGA KUSTEN

VARUMÄRKET HÖGA KUSTEN VARUMÄRKET HÖGA KUSTEN THE BRAND STORY Långt uppe i Norra Europa finns en plats där naturens krafter under 20,000 år format ett dramatiskt landskap med världens högsta kustlinje. Här stupar bergen rakt

Läs mer

Symbolen ska alltid användas i färg om det är möjligt. Den ska inte vara mindre än 20 mm eftersom den då blir svårläst och otydlig.

Symbolen ska alltid användas i färg om det är möjligt. Den ska inte vara mindre än 20 mm eftersom den då blir svårläst och otydlig. Grafiska riktlinjer Låna dig rik Låna dig rik är en symbol för det varumärkesarbete som biblioteken i Kalmar, Kronobergs och Blekinge län påbörjade 2010. Därför ska symbolen endast användas i samband med

Läs mer

Krogar mot Knark (genom Karlstad kommun och Göteborgs Stad) Magnus Wallgren, Karlstads kommun Lennart Johansson, verksamhetschef Krogar mot Knark

Krogar mot Knark (genom Karlstad kommun och Göteborgs Stad) Magnus Wallgren, Karlstads kommun Lennart Johansson, verksamhetschef Krogar mot Knark Uppdragsgivare: Kontaktperson: Krogar mot Knark (genom Karlstad kommun och Göteborgs Stad) Magnus Wallgren, Karlstads kommun Lennart Johansson, verksamhetschef Krogar mot Knark Krogar mot Knark är ett

Läs mer

ICEHOTEL PRISLISTA Beställ våra vackra isprodukter, producerade av arktisk naturis, och få dem levererade ända fram till dörren.

ICEHOTEL PRISLISTA Beställ våra vackra isprodukter, producerade av arktisk naturis, och få dem levererade ända fram till dörren. ICEHOTEL PRISLISTA 2016 Beställ våra vackra isprodukter, producerade av arktisk naturis, och få dem levererade ända fram till dörren. ISGLAS Våra isglas är väldigt effektfulla och uppskattade inslag vid

Läs mer

FRÅN FJÄLL TILL KUST

FRÅN FJÄLL TILL KUST FRÅN FJÄLL TILL KUST KUST Hotell & Spa är så mycket mer än norra Sveriges nya designhotell i hjärtat av Piteå. Det är en upptäcktsresa längs Piteälven - från fjällen i norr till hav och skärgård i söder.

Läs mer

Hans Geijer/Johnér/VisitSweden. Ulf Huett Nilsson/imagebank.sweden.se. Niclas Ström/imagebank.sweden.se

Hans Geijer/Johnér/VisitSweden. Ulf Huett Nilsson/imagebank.sweden.se. Niclas Ström/imagebank.sweden.se Hans Geijer/Johnér/VisitSweden Ulf Huett Nilsson/imagebank.sweden.se Niclas Ström/imagebank.sweden.se Urban Nature Urban Experiences in Sweden Swedish Lifestyle Cultural Experiences in Sweden Natural

Läs mer

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål Foto: Simon Paulin/Iimagebank.sweden.se Foto: Tomas Utsi/imagebank.sweden.se VERSION 1.0 DEN GLOBALA RESENÄRENS BILD AV SVERIGE INLEDNING Foto:

Läs mer

VARUMÄRKET BÅSTAD & BJÄREHALVÖN. Tillsammans skapar vi en stark bild av Båstad och Bjärehalvön

VARUMÄRKET BÅSTAD & BJÄREHALVÖN. Tillsammans skapar vi en stark bild av Båstad och Bjärehalvön VARUMÄRKET BÅSTAD & BJÄREHALVÖN Tillsammans skapar vi en stark bild av Båstad och Bjärehalvön INLEDNING ETT FRAMGÅNGSEXEMPEL: ÅRE DESTINATION FRAMGÅNGSFAKTORER:» Skapa VÄRDE för besökarna (i detta fall

Läs mer

Övningar kommunikationsplattformen

Övningar kommunikationsplattformen Övningar kommunikationsplattformen Hisspitchen att prata om Scouterna på ett enhetligt sätt Hur visar vi bäst att Scouterna är aktiva, engagerande och äkta? Väcker du/vi associationer till spänning, gemenskap

Läs mer

Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero. Produktionsbolag digitala medier

Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero. Produktionsbolag digitala medier Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero Vilka är Animero och varför står jag här? = både webb och film Startade 2001 13 anställda Kontor i Helsingborg och Stockholm Vilka

Läs mer

Kommunikationsguide för Samverkan 2.0 - turism, möten och event

Kommunikationsguide för Samverkan 2.0 - turism, möten och event Kommunikationsguide för Samverkan 2.0 - turism, möten och event För nationell och internationell marknadsföring av Lund för ökad tillväxt och lönsamhet. Gemensamma budskap och kampanjer ger bättre affärer!

Läs mer

FBRN Brandjobs. Projektiva metoder - närmare sanningen? Marknadsundersökningens dag - 11 MARS 2010. Fredrik Berggren & Robert Nises

FBRN Brandjobs. Projektiva metoder - närmare sanningen? Marknadsundersökningens dag - 11 MARS 2010. Fredrik Berggren & Robert Nises FBRN Brandjobs Projektiva metoder - närmare sanningen? Marknadsundersökningens dag - 11 MARS 2010 Fredrik Berggren & Robert Nises BEHOV & KONSUMENTBETEENDE Konsumenter köper inte produkter eller tjänster

Läs mer

Strategi för besöksnäringen i Ljungandalen Framtagen av Ånge kommun och Destination Ljungandalen

Strategi för besöksnäringen i Ljungandalen Framtagen av Ånge kommun och Destination Ljungandalen Strategi för besöksnäringen i Ljungandalen 2015-2020 Framtagen av Ånge kommun och Destination Ljungandalen Innehåll Inledning Idag och framtiden Bakgrund Byggstenar 1. Varumärke och kommunikation 2. Målgrupper

Läs mer

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad!

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad! ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Då bör du ställa ut på våra mässor! Bröllopsfeber i din stad! Stockholm Malmö Göteborg Våra bröllopsmässor i Stockholm, Malmö och Göteborg har på några års tid

Läs mer

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad!

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad! ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Då bör du ställa ut på våra mässor! Bröllopsfeber i din stad! Stockholm Malmö Göteborg Våra bröllopsmässor i Stockholm, Malmö och Göteborg har på några års tid

Läs mer

Prislista 2015. Beställ våra vackra isprodukter, producerade av arktisk naturis, och få dem levererade ända fram till dörren.

Prislista 2015. Beställ våra vackra isprodukter, producerade av arktisk naturis, och få dem levererade ända fram till dörren. Prislista 2015 Beställ våra vackra isprodukter, producerade av arktisk naturis, och få dem levererade ända fram till dörren. Isglas Våra isglas är väldigt effektfulla och uppskattade inslag vid event och

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015

KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015 STADSLEDNINGSKONTORET KOMMUNIKATIONSSTABEN Bilaga 2 DNR 050-2895/2010 SID 1 (5) 2011-06-22 KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015 Detta program är ett långsiktigt måldokument där kommunfullmäktige

Läs mer

100% naturis. Vi är stolta över att kunna dela med oss av denna genuina skönhet till våra gäster och kunder.

100% naturis. Vi är stolta över att kunna dela med oss av denna genuina skönhet till våra gäster och kunder. 100% naturis I norra Sverige, ungefär 200 kilometer norr om polcirkeln, flyter den mäktiga Torneälven fram genom tajgaskog och fjäll. Vid älvens strand i Jukkasjärvi möts varje vinter konstnärer från hela

Läs mer

Logotyphierarki FÖR REGION JÖNKÖPINGS LÄN

Logotyphierarki FÖR REGION JÖNKÖPINGS LÄN Logotyphierarki FÖR REGION JÖNKÖPINGS LÄN INLEDNING En region, ett varumärke, många möjligheter Region Jönköpings läns logotyp är vårt varumärkes viktigaste visuella symbol. Logotypen är en kvalitetsstämpel

Läs mer

THE EXPERIENCE ERA NINE YARDS TRENDSPANING 2015

THE EXPERIENCE ERA NINE YARDS TRENDSPANING 2015 THE EXPERIENCE ERA NINE YARDS TRENDSPANING 2015 I EN AMERIKANSK UNDERSÖKNING....bland kommunikationschefer uppgav en majoritet att de upplever att förändringarna de senaste två åren är mer omfattande och

Läs mer

Vad är visuell kommunikation?

Vad är visuell kommunikation? Vad är visuell kommunikation? Det vi ser upplever läser tar in... och påverkas av... då är det mycket att förhålla sig till. Hur klarar vi av att sortera? Varför påverkas vi av viss kommunikation och inte

Läs mer

Inbjudan. till idéverkstad. Idéverkstad: Turism på 10-talet

Inbjudan. till idéverkstad. Idéverkstad: Turism på 10-talet Inbjudan till idéverkstad Idéverkstad: Turism på 10-talet Tid 27.10.2015 kl. 8-17. Lunch ingår. Plats Domus Bothnica, Universitetsstranden 5 i Vasa Språk svenska/engelska Anmälningar Senast 20 oktober,

Läs mer

BUDSKAPSPLATTFORM FÖR VARUMÄRKET VÄRMLAND

BUDSKAPSPLATTFORM FÖR VARUMÄRKET VÄRMLAND BUDSKAPSPLATTFORM FÖR VARUMÄRKET VÄRMLAND VAD ÄR ETT VARUMÄRKE? Ett varumärke är de värden som en produkt, en organisation eller ett företag som helhet, och dess logotyp, förknippas med. Upplevelsen av

Läs mer

Sociala medier. #val14 #svpol #eupol #ep2014

Sociala medier. #val14 #svpol #eupol #ep2014 Sociala medier #val14 #svpol #eupol #ep2014 Samtalens betydelse är beroende av hur väl de samverkar med annan väljarpåverkan Samtal Arrangemang Direktkontakt Webb/ Sociala medier Väljare 2014 Media Direktreklam

Läs mer

Örebro Kommunikationsplattform. Version 1.2 2015-10-01

Örebro Kommunikationsplattform. Version 1.2 2015-10-01 Örebro Kommunikationsplattform Version 1.2 2015-10-01 Innehåll Inledning................................... 3 Målet med vår marknadsföring....................... 4 Våra kärnvärden...............................

Läs mer

Bilaga Marknadsplan 2016 Västerbottens Turism

Bilaga Marknadsplan 2016 Västerbottens Turism Bilaga Marknadsplan 2016 Västerbottens Turism Marknadsbeskrivningar Några av de faktorer vi tittar på vid val av marknader är gästnattsvolymer, tillväxtpotential, dygnsutlägg samt marknadens kännedom om

Läs mer

Så lyckas du med marknadsföring och varumärkesbyggande. Lisbeth Larsson. Grant Thornton International. All rights reserved.

Så lyckas du med marknadsföring och varumärkesbyggande. Lisbeth Larsson. Grant Thornton International. All rights reserved. Så lyckas du med marknadsföring och varumärkesbyggande Lisbeth Larsson Världens mest värdefulla varumärken 1. Apple 2. Google 3. IBM 4. McDonalds 5. Microsoft Några kända varumärken i Göteborg Dagens presentation

Läs mer

Riktlinjer Kommunikationsplattform. Luleå kommun

Riktlinjer Kommunikationsplattform. Luleå kommun Riktlinjer Kommunikationsplattform Luleå kommun 1 2 Kommunikationsplattform Kommunikationsplattformen sammanfattar de huvudsakliga kanaler som vi använder i vår kommunikation. Det är viktigt att vi ser

Läs mer

Innehållsinventering Få koll på ditt innehåll

Innehållsinventering Få koll på ditt innehåll Innehållsinventering Få koll på ditt innehåll Innehållsinventering Så funkar det Att arbeta strategiskt med sin kommunikation kan kännas en smula krångligt ibland. Därför har vi tagit fram denna guide,

Läs mer

Digital kommunikation. den externa kommunikationen

Digital kommunikation. den externa kommunikationen Digital kommunikation den externa kommunikationen Vad ska vi prata om idag? Digitala kanaler så ser det ut Digitala kanaler vilka använder ni? Strategi och planering Så kommunicerar VIF/SISU Den här hjälpen

Läs mer

MONTERPAKET ELMIA POLYMER 2015. ELMIA POLYMER 2015, JÖNKÖPING 21 24 APRIL.

MONTERPAKET ELMIA POLYMER 2015. ELMIA POLYMER 2015, JÖNKÖPING 21 24 APRIL. MONTERPAKET ELMIA POLYMER 2015. När man inreder sin monter är det viktigt att tänka igenom vilka mål man har med sitt mässdeltagande. Elmia har tillsammans med mässexperterna på Fairlink tagit fram tre

Läs mer

LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 4 mars 2014 www.ljk.se

LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 4 mars 2014 www.ljk.se 2014 LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 4 mars 2014 Omvärldsbevakning Vision var vill du vara om xx år Strategi hur kommer du dit Ditt varumärke Mission vad brinner du för Mål och delmåll Mål och

Läs mer

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål. Resultat från Visit Swedens Brand Tracking

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål. Resultat från Visit Swedens Brand Tracking Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål Resultat från Visit Swedens Brand Tracking 1 Foto: Simon Paulin/Iimagebank.sweden.se Innehåll Inledning...3 Associationer till Sverige...4 Kännedom,

Läs mer

Conventum Arena, Örebro

Conventum Arena, Örebro TRAVEL&TASTE Boka monte Conventum Arena, Örebro Resemässa 14 februari i Örebro 201514 februari En mässa med resor och världens kök SMAKA PÅ VÄRLDEN! Lördagen den 14 februari 2015 går den tredje upplagan

Läs mer

Förord. Maria Lönnbark VD

Förord. Maria Lönnbark VD Varumärkesbok Förord I varje möte med omvärlden bygger vi tillsammans bilden av Folktandvården Gävleborg. För att vi ska kunna skapa en tydlig och attraktiv bild finns en varumärkesplattform som ger oss

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: FEM STEG FÖR EN TILLGÄNGLIG VERKSAMHET STEG1 VEM NÅS? STEG 2 VEM TESTAR? STEG 3 VEM GÖR? STEG 4 VEM PÅVERKAR?

Läs mer

BILD - TOLKA OCH REFLEKTERA Neutral beskrivning - DENOTATION - en grundbetydelse i bilden Det vi ser -innehållet i bilden

BILD - TOLKA OCH REFLEKTERA Neutral beskrivning - DENOTATION - en grundbetydelse i bilden Det vi ser -innehållet i bilden BILD - TOLKA OCH REFLEKTERA Neutral beskrivning - DENOTATION - en grundbetydelse i bilden Det vi ser -innehållet i bilden Konnotation - bibetydlese - vad kan man se i bilden - man kan associera till något...

Läs mer

Sverige det nya matlandet

Sverige det nya matlandet Sverige det nya matlandet Övergripande positionering och kommunikationsplattform 1.0 En gemensam plattform Ett inspirerande styrverktyg för kommunikation: Styra innehåll, verktyg och, partners, kanaler.

Läs mer

Varumärkesplattform för Mariestad och Mariestads kommun

Varumärkesplattform för Mariestad och Mariestads kommun Varumärkesplattform för Mariestad och Mariestads kommun 1 Att bygga ett starkt varumärke Att bygga ett starkt varumärke kräver inte enbart en bra produkt eller tjänst. Att bygga ett starkt varumärke kräver

Läs mer

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Innehåll Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Varumärkesstrategi 10 Lunds kommun som ett gemensamt varumärke 13 Lund idéernas stad 13 Kommunen som en del av staden

Läs mer

Mittuniversitetets studentrekryteringsarbete

Mittuniversitetets studentrekryteringsarbete s studentrekryteringsarbete Vi jobbar på kommunikationsavdelningen med studentrekryteringen Marlene Jonsson Samordnare Områdeskommunikatör Lena Ernerfeldt Burman Digital kommunikation Områdeskommunikatör

Läs mer

Kommunikationspolicy för Linköpings kommun

Kommunikationspolicy för Linköpings kommun Kommunikationspolicy för Linköpings Dokumenttyp: Policy Antaget av: Kommunfullmäktige 2017-01-24, 7 Status: Gällande Giltighetstid: Tillsvidare Linköpings linkoping.se Diarienummer: KS 2016-674 Dokumentansvarig:

Läs mer

SO MUCH MORE THAN ICEHOTEL ISKALLA PRODUKTER FRÅN TORNE ÄLV

SO MUCH MORE THAN ICEHOTEL ISKALLA PRODUKTER FRÅN TORNE ÄLV SO MUCH MORE THAN ICEHOTEL ISKALLA PRODUKTER FRÅN TORNE ÄLV SO MUCH MORE THAN ICEHOTEL EN VÄRLD AV IS CASE FYRA IDÉER SOM BLIVIT VERKLIGHET Foto: Jan Jordan HISNANDE EXPERTIS et du vad vi gör under de

Läs mer

Definitioner Event syftar på det arrangemang/evenemang som samlar målgruppen i tid och rum och som inkluderar ett möte i vilket en upplevelse skapas o

Definitioner Event syftar på det arrangemang/evenemang som samlar målgruppen i tid och rum och som inkluderar ett möte i vilket en upplevelse skapas o Sponsring Definitioner Event syftar på det arrangemang/evenemang som samlar målgruppen i tid och rum och som inkluderar ett möte i vilket en upplevelse skapas och ett budskap kommuniceras (Behrer & Larsson,

Läs mer

GÖRA PÅ SPORTLOVET? maximinctias consequ iatiund itatio. Nequi ipid enis modit etur?

GÖRA PÅ SPORTLOVET? maximinctias consequ iatiund itatio. Nequi ipid enis modit etur? labores moloreium apelluptatia ipiciat inumqui dit, cus sed quas debitiaspiet ullenes vellam a consequis excerunte nihicationem vendus. Tio conecte exerrum, quidi con corento inctatibus aut que eatur,

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN Att arbeta med tillgänglighet och inkludering är inte svårt. Genom att använda femstegsmodellen kan vi hitta

Läs mer

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Marknadsföring har under de senaste 20 åren förändrats radikalt i grunden, så även inom HRTbranschen.

Läs mer

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Visit Östergötland - för en Visit Östergötland är det nya namnet på det som tidigare hette Östsvenska turistrådet. Förutom att byta namn har vi även påbörjat

Läs mer

Handlingsplanen finns på Ystad kommuns hemsida- Skola & Förskola-Mål och kvalitete- Styrdokument.

Handlingsplanen finns på Ystad kommuns hemsida- Skola & Förskola-Mål och kvalitete- Styrdokument. Koppling mellan styrdokumentet HANDLINGSPLAN FÖR STUDIE- OCH YRKESORIENTERING I YSTAD KOMMUN och LGR11 årskurs 1-3 ämnesvis. Här visas exempel på hur du kan uppfylla målen för studie- och yrkesorientering,

Läs mer

Kundutvärdering (Pernilla Rydberg)

Kundutvärdering (Pernilla Rydberg) Kundutvärdering (Pernilla Rydberg) Avresedatum: 2016 10 30 Destination: USA Arizona Cowboy i Vilda västern Fråga Svar Kommentarer Hur många deltagare var ni i gruppen? Hur blev du mottagen vid ankomsten?

Läs mer

A PERFECT GUIDE SVERIGES BÄSTA TEMAMAGASIN 100 000 ex i Svenska Dagbladet inför helgen! *

A PERFECT GUIDE SVERIGES BÄSTA TEMAMAGASIN 100 000 ex i Svenska Dagbladet inför helgen! * A PERFECT GUIDE SVERIGES BÄSTA TEMAMAGASIN 100 000 ex i Svenska Dagbladet inför helgen! * Vi har 212 000 av Stockholms mest intressanta läsare. * RAM mätning, oktober 2010 VARFÖR SKA DU VÄLJA A PERFECT

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

intryck & avtryck för & av folk

intryck & avtryck för & av folk intryck & avtryck för & av folk Folkets Hus Göteborg Riktning för framtiden Huset Erbjudandet Varumärket Identiteten Platsen Människorna Miljön Kommunikationen VISION Visionen är vår övergripande ledstjärna

Läs mer

Välkommen till ett nytt mässår!

Välkommen till ett nytt mässår! mässan där dina kunder bygger och bor Välkommen till ett nytt mässår! 2011 arrangerar vi nio nya bomässor i Sverige. Vi är en av Skandinaviens största aktörer och har visat att vårt koncept är en säker

Läs mer

Foto från Enköpingsmässan 2014, kommunens gemensamma monter. Råd och checklistor. Medverka vid mässor. Enköpings kommun

Foto från Enköpingsmässan 2014, kommunens gemensamma monter. Råd och checklistor. Medverka vid mässor. Enköpings kommun Råd och checklistor Foto från Enköpingsmässan 2014, kommunens gemensamma monter Medverka vid mässor Enköpings kommun Planera en mässa Enköpings kommun kan ha nytta av att medverka vid mässor. Men för att

Läs mer

R E LTIDSAKADEMIN SVENSKT M STERSKAP GULD. 10 år av passion för. En officiell guide och läsupplevelse som ger besökaren det bästa av Höga Kusten

R E LTIDSAKADEMIN SVENSKT M STERSKAP GULD. 10 år av passion för. En officiell guide och läsupplevelse som ger besökaren det bästa av Höga Kusten ÅR LTIDSAKADEMIN SVENSKT M STERSKAP GULD M A G A S I N H Ö G A 2 0 1 8 K U S T E N 10 år av passion för Höga Kusten > En officiell guide och läsupplevelse som ger besökaren det bästa av Höga Kusten I S

Läs mer

RESE GOLF FRILUFTS MÄSSA UPPSALA

RESE GOLF FRILUFTS MÄSSA UPPSALA RESE GOLF FRILUFTS MÄSSA UPPSALA Fyrishov 19-20 oktober 2013 Tre spännande mässor på samma plats vid samma tidpunkt! Resemässa - Golfmässa - Friluftsmässa Vill du möta tusentals människor som är intresserade

Läs mer

ReKo Bildanalysen steg för steg

ReKo Bildanalysen steg för steg ReKo Bildanalysen steg för steg Denotation (bildbeskrivning) - Vad är det som skildras? - Vad ser vi i bilden: människor, saker, miljöer etc.? - Hur ser de/det ut? - Hur är bilden tagen: färg, ljus, bildvinkel,

Läs mer

falun.se/ Kommunikationsplattform Antagen av kommunfullmäktige

falun.se/ Kommunikationsplattform Antagen av kommunfullmäktige falun.se/ Kommunikationsplattform Antagen av kommunfullmäktige 150507 Om kommunikationsplattformen I dag har alla ett varumärke företag, personer, organisationer och så även kommuner. För att bygga ett

Läs mer

Kommunikationsplattform. för Fackförbundet ST

Kommunikationsplattform. för Fackförbundet ST Kommunikationsplattform för Fackförbundet ST ST, 2010. Produktion: STs informationsenhet. Tryck: EO Grafiska, april 2010. Upplaga: 2 000 ex. Beställ fler exemplar genom ST Förlag. E-post: bestall@st.org.

Läs mer

Social media strategi för föreningen Vasamuseets vänner

Social media strategi för föreningen Vasamuseets vänner 2017-11-30 Social media strategi för föreningen Vasamuseets vänner Vasamuseets vänners uppdrag Föreningen ska stimulera till ökad kunskap om och större intresse för Vasamuseet samt med ekonomiskt stöd

Läs mer

Nominering Årets Leader

Nominering Årets Leader Nominering Årets Leader Härmed nomineras följande förslag till Årets Leader. Namn på förslaget: 321:an Journalnummer: 20093696 Kontaktperson, (namn, telefonnummer och epostadress) i det nominerade förslaget:

Läs mer

5 STEG TILL DITT UNIKA KONSTVERK

5 STEG TILL DITT UNIKA KONSTVERK 5 STEG TILL DITT UNIKA KONSTVERK 1 Bygga din berättelse och bildens koncept 2 Förberedelser 3 Fotografering 4 Avancerat digitalt hantverk 5 Visning och leverans För att skapa ett unikt konstverk berättandes

Läs mer

Varumärkesplattform Nacka vatten och avfall. nackavattenavfall.se

Varumärkesplattform Nacka vatten och avfall. nackavattenavfall.se Varumärkesplattform Nacka vatten och avfall nackavattenavfall.se Varumärket Nacka vatten och avfall att bygga och utveckla ett starkt och framgångsrikt varumärke är ett kontinuerligt arbete som kräver

Läs mer

Ta dina affärer till nya höjder!

Ta dina affärer till nya höjder! 26-28 September 2019 Ta dina affärer till nya höjder! Ett perfekt event för företagare att mötas på för att skapa nya kontakter, göra affärer, ladda batterierna och ha kul tillsammans. Skapa nya affärskontakter

Läs mer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Actionkoder 3. Kanalerna 4. Statistik 5. 7 tips 6. Sammanfattning

Läs mer

Kundutvärdering (Cissila Adeyemi)

Kundutvärdering (Cissila Adeyemi) Kundutvärdering (Cissila Adeyemi) Avresedatum: 2015 07 18 Hur blev du mottagen vid ankomsten? Hur var boendet jämfört med dina förväntningar? Hur var maten som ingick i resans pris? Vad tyckte du om kvaliteten

Läs mer

INVIGNINGSTAL Carin Odelius Toyota och Roger Boström Kungälvs- Posten Kl 15,00

INVIGNINGSTAL Carin Odelius Toyota och Roger Boström Kungälvs- Posten Kl 15,00 Kungälvsmässan Informationsmöte Dag 2016-08- 25 Tid kl 15,30 17,00 Plats Friskis&Svettis Kungälv 1 Välkommen till informationsmötet, syftet med mötet är att Utställare skall kunna träffas, få information

Läs mer

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre.

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. SAMMANHÅLLNING Vi ser fram emot att se er växa både som grupp och individ. ENTUSIASM Tillsammans skapar vi minnesvärda

Läs mer

Kampanj Delkampanj:

Kampanj Delkampanj: Kampanj 2009 Delkampanj: Webbexponering, Interessepunkter 2009 Bakgrund till Sverigedatabasen Sverige är en närmarknad för danskarna, men kännedomen om Sverige som resedestination är förhållandevis låg.

Läs mer

Välkommen till Kreation Reklambyrå

Välkommen till Kreation Reklambyrå Välkommen till Kreation Reklambyrå Vad är ett bibliotek? Hur ska biblioteket attrahera människor? Idag och imorgon. Upplägg av eftermiddagen Introduktion om varumärken Grupparbete Diskussion och avslutning

Läs mer