kl , konsistorierummet, huvudbyggnaden, Vasaparken

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "kl , konsistorierummet, huvudbyggnaden, Vasaparken"

Transkript

1 PROTOKOLL 1 (9) Tid och plats kl , konsistorierummet, huvudbyggnaden, Vasaparken 5 Utseende av vice ordförande i styrelsen 6 Utseende av ledamöter i fondstyrelsen 8 Yttrande över rapport från lönerutingranskning 9 Rektors åtgärder med anledning av revisionsrapport 2009 Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 10 Intern uppföljning 1 januari 30 april Principer för resursfördelning Preliminära sammanträdestider Ny organisation för lärarutbildningen 16 Utseende av mottagare av Gunnar Svedbergs pris 2010 Närvarande Ledamöter av regeringen utsedda företrädare för allmänna intressen Carl Bennet rektor Eva Halvarsson Lärke Johns Bertil Törsäter Axel Wenblad Pam Fredman ordförande företrädare för lärarna Sally Boyd ( 12 16) tjänstgörande ersättare för Jan-Erik Gustafsson Claes Dahlgren Jan-Eric Gustafsson ( 1 11) Helena Holmström Olsson företrädare för studenterna Christina Dackling Martin Dackling Thomas Larsson tjänstgörande ersättare för Emelie Hultberg Personalföreträdare Lennart Olsson SEKO (närvaro- och yttranderätt) Marcus Samanni OFR-S (närvaro- och yttranderätt) ersätter Astrid Igerud Martin Selander SACO (närvaro- och yttranderätt) Övriga närvarande Sally Boyd ( 1 11) ersättare för lärarföreträdarna (närvaro- och yttranderätt) tjänstgörande ersättare enl. ovan Klara Gustafsson ( 13) ordförande för Göteborgs universitets studentkårer, Ann-Charlotte Hansson Schützer tillträdande kommunikationschef (särskilt inbjuden) Kristina Johansson ( 10) Peter Kim ( 12) Mauritz Ljungman biträdande informationsdirektör (närvarorätt) Per-Olof Rehnquist förvaltningschef (närvaro- och yttranderätt) Karin Timan ( 9) Margareta Wallin Peterson prorektor (närvaro- och yttranderätt)

2 PROTOKOLL 2 Lennart Weibull Christian Wendeldahl ( 8) Lars Nilsson ( 9 11) prorektor, rektors stf. (närvaro- och yttranderätt) Protokollförare Marianne Öfverström styrelsens sekreterare Frånvarande ledamöter Anna Falck Emelie Hultberg Sverker Sörlin företrädare för allmänna intressen företrädare för studenterna företrädare för allmänna intressen Frånvarande personalföreträdare Astrid Igerud OFR-S (närvaro- och yttranderätt)

3 1 Fastställande av föredragningslistan En preliminär föredragningslista har sänts ut med kallelsen. Övriga ärenden. Inga övriga ärenden anmäls. PROTOKOLL 3 att fastställa föredragningslistan. 2 Val av justeringsman I enlighet med styrelsens beslut ska en tredje justeringsman utses för dagens sammanträde. att utse Martin Dackling till att jämte ordföranden och rektor justera sammanträdets protokoll. 3 Anmälan av protokoll från föregående styrelsesammanträde Protokoll från styrelsens sammanträde är justerat, publicerat på universitetets webbplats och utsänt till ledamöterna. Följande synpunkter framförs: Hammarkulleprojektet som presenterades i inledningen av föregående sammanträde bör med anledning av de kritiska synpunkter som efter sammanträdet framförts i en artikel i GU-Journalen diskuteras vid ett kommande tillfälle. Lydelsen i paragrafen 11 b bör justeras då det endast väcktes en fråga om eventuell rösträtt för personalföreträdarna. Information om viktigare rektorsbeslut har sänts ut med kallelsen. att korrigera 11 b i protokollet 2010:2 i enlighet med framförd synpunkt och att därefter lägga protokollet 2010:2, från sammanträdet , ad acta samt att lägga protokollet, från sammanträdet , för stiftelser med till Göteborgs universitet anknuten förvaltning ad acta. 4 Information från universitetsledningen Rektor meddelar a. Universitetskansler Anders Flodström avgår den 1 juli och en tillförordnad universitetskansler kommer att utses under dagen. Den uppkomna situationen skapar viss oro inom sektorn framför allt vad gäller (forts.) Antecknas.

4 PROTOKOLL 4 4 forts. pågående ansökan om examensrätter inom lärarutbildningen. Den skapar även osäkerhet inför de kommande kvalitetsutvärderingarna. b. Samtal har förts med koncernchef David Brennan vid Astra Zeneca med anledning av företagets förstärkta verksamhet i Mölndal. Samförstånd har uppnåtts om att Göteborgs universitet ska bistå i bland annat arbetet med att hitta bra sätt att komma in i samhället för till företaget anländande personal med närstående. Rektors nyhetsbrev läggs fram vid sammanträdet. 5 A1 4206/09 Utseende av vice ordförande i styrelsen Föredragande: Ordföranden. Vice ordförande i styrelsen ska utses för tiden till och med Ordföranden presenterar Eva Halvarsson som rektors och sitt förslag till vice ordförande och ger därefter ledamöterna möjlighet att nominera annan. Ingen övrig nomineras. att utse Eva Halvarsson till vice ordförande. Beslutet är enhälligt. 6 A2 2403/07 Utseende av ledamöter i fondstyrelsen Föredragande: Rektor. Rektor sammanfattar ärendet och föreslår med hänsyn till kontinuiteten i det pågående arbetet med översyn av processer, placeringspolicy och upphandling av förvaltare att mandatperioden för fondstyrelsens ledamöter förlängs till och med att förlänga mandatperioden för nu sittande fondstyrelse från och med till och med A1 2883/10 Information och diskussion kring rektors förslag till universitetets framtida organisation Föredragande: Rektor. Underlag: Sammanfattning daterad och bilder. (forts.) uppdrar åt rektor att inom presenterade ramar arbeta vidare med förslaget till ny organisation.

5 PROTOKOLL 5 7 forts. Rektor presenterar sitt förslag till framtida organisation för Göteborgs universitet. Rektor önskar inom föreslagna ramar arbeta vidare med utvecklingen av universitetets organisation. Diskussion följer. 8 B5 2082/10 Förslag till yttrande med anledning av Riksrevisionens rapport gällande uppföljning av lönerutingranskning Föredragande: Christian Wendeldahl. Underlag: PM daterad Riksrevisionen redovisar i revisionsrapport daterad från lönerutingranskningen bland annat sex iakttagelser som bedömts som de mest angelägna att åtgärda. Föredraganden sammanfattar förslaget till yttrande från universitetet. att godkänna svaret på Riksrevisionens revisionsrapport angående uppföljning av lönegranskningsrutiner vid Göteborgs universitet. Paragrafen förklaras omedelbart justerad. 9 A9 5590/09 Rektors åtgärder med anledning av Riksrevisionens rapport för 2009 Föredragande: Lars Nilsson och Karin Timan. Underlag: PM daterad Riksrevisionens uppmanar i revisionsrapporten att universitetet utarbetar och anpassar resultatredovisningen på ett sätt som gör det möjligt att i årsredovisningen för 2010 redovisa hur verksamhetens prestationer har utvecklats med avseende på volym och kostnader. Föredragandena sammanfattar ärendet och redogör för framlagt förslag till yttrande. att godkänna svaret på Riksrevisionens rapport angående Göteborgs universitets årsredovisning Paragrafen förklaras omedelbart justerad. 10 B1 1800/10 Intern uppföljning för perioden 1 januari 30 april 2010 Föredragande: Lars Nilsson. Underlag: PM daterad (forts.) att godkänna den interna uppföljningsrapporten för perioden 1 januari till 30 april 2010.

6 PROTOKOLL 6 10 forts. Föredraganden redovisar utfallet inom utbildning på grund- och avancerad nivå samt det ekonomiska utfallet per 30 april med prognos för hela budgetåret för hela universitetet och för de olika fakultetsnämnderna. 11 B1 1800/10 Principer för resursfördelning 2011 Föredragande: Lars Nilsson och Kristina Johansson. Underlag: PM daterad Föredragandena redogör för de principer som föreslås vara vägledande för budgetarbetet budgetåret Budgetarbetet har utgått från nuvarande organisationsstruktur. att pris- och löneomräkningen för budgetåret 2011 fastställs till 0,23 procent att fakultetsanslaget fördelas utifrån ett basanslag och en prestationsrelaterad del i samma omfattning som för innevarande år att utbildningsanslaget ges utan avräkning och att ytterligare utjämning av ersättningsnivåerna sker budgetåret 2011 att satsningarna på Globala universitetet, Forskarskola i havsmiljö, stöd till studentkårer samt centrum för urbana studier inkluderas i anslagsavsättningarna att godkänna de prioriterade satsningsområden inom universitetsgemensam verksamhet som föreslås i föreliggande förslag samt att i övrigt godkänna inriktningen i förslaget inför den slutgiltiga anslagsfördelningen och kostnadsdebiteringen för Fråga om eventuell rösträtt för företrädarna för de anställda Föredragande: Ordföranden. Föredraganden sammanfattar vad som gäller för personalföreträdare i universitetsstyrelser och konstaterar med hänvisning till gällande bestämmelse i högskolelagen (1992:1434) att företrädarna för de anställda har närvaro- och yttranderätt. att lägga frågan till handlingarna.

7 13 Preliminära sammanträdestider 2011 Föredragande: Ordföranden. Föredraganden går igenom i dagordningen upptagna förslag till sammanträdestider PROTOKOLL 7 att styrelsen under 2011 ska sammanträda måndagen den 21 februari, torsdagen den 14 april, fredagen den 17 juni, torsdagen den 11 augusti (ordföranden och rektor fastställer delårsrapport), torsdagen den 8 september, onsdagen den 12 oktober och onsdagen den 14 december. 14 A2 2547/09 Ny organisation för lärarutbildningen vid Göteborgs universitet Föredragande: Peter Kim. Underlag: PM odaterad. Föredraganden hänvisar i sakfrågorna till i ärendet utsända handlingar och informerar om att föreliggande förslag till ny nämndorganisation för lärarutbildningen vid MBLförhandling och i diskussioner i rektors ledningsråd godtagits, att den nya nämndens storlek och kravet på att vetenskapligt kompetenta lärare ska vara i majoritet medför att icke-disputerad lärare inte kan ingå i nämnden samt att den nya nämndorganisationen inte är formellt korrekt. Diskussion följer. Under diskussionen yrkas att frågan om studentrepresentationen utreds vidare. att nämndens för lärarutbildningen uppdrag och ansvar ska vara: att ha det samlade ansvaret för yrkesutbildningar som leder till lärarexamen att inom ramen för av universitetsstyrelsen tilldelade medel och uppdrag ge uppdrag till och fördela medel till berörda institutioner att årligen göra avräkning av institutionernas prestationer mot tilldelade medel, enligt samma principer för avräkning som gäller för all övrig grundutbildning inom Göteborgs universitet att svara för erforderlig uppföljning, utveckling och säkring av kvalitén inom lärarutbildningarna att det för den nya lärarutbildningens organisation i övrigt gäller: att institutionerna svarar för den innehållsliga utvecklingen av lärarutbildningarna, vilket innebär att fakultetsnämnderna ges det formella ansvaret för fastställandet av kursplaner att nämnden utser kursansvariga institutioner med uppgift att operativt samordna längre kurser eller terminer att nämnden inom ramen för nuvarande regelsystem har det samlade ansvaret för den nuvarande lärarutbildningen men (forts.)

8 PROTOKOLL 8 14 forts. att nämnden samtidigt uppmanas att successivt fasa in den i samma styrformer som de nya utbildningarna att nämnden uppmanas behålla den etablerade organisationen för pågående examensrättsprövning intakt så länge den behövs att uppdra till rektor att besluta om adekvat benämning på den nya nämnden att uppdra till rektor att vidare utreda hur ekonomistyrningen kan utvecklas hur den verksamhetsförlagda utbildningen ska organiseras formerna för samarbete med kommuner och hur ansvaret för mastersprogram och forskarutbildning med anknytning till läraryrket kan överföras till fakultetsnämnderna frågan om studentinflytandet och att den nuvarande nämnden UFL avvecklas den 30 juni 2010 och att dessa förändringar i övrigt ska träda i kraft den 1 juli 2010 med tillägget. Paragrafen förklaras omedelbart justerad. 15 A1 2543/10 GUS förslag till diverse åtgärder Föredragande: Klara Gustafsson. Underlag: PM daterad Föredraganden informerar om hur kårerna arbetat fram och enats om i promemorian angivna önskemål. Härpå följer en kortare diskussion. avser att vid en senare tidpunkt återkomma till upptagna frågor och noterar samtidigt att universitetet redan arbetar med flera av de frågor som upptas i förteckningen.

9 PROTOKOLL 9 16 B9 2541/10 Utseende av mottagare av Gunnar Svedbergs pris 2010 Föredragande: Klara Gustafsson och Christina Dackling. Underlag: PM daterad Gunnar Svedbergs pris instiftades 2006 och delas varje år ut vid universitetets promotionshögtid till en välförtjänt student. Föredragandena redogör för de principer som gäller för priset och grunderna för det framlagda förslaget. att tilldela Emma Forsgren, Malin Antonsson och Sanna Björk Gunnar Svedbergs pris 2010 med motiveringen Logopedstudenterna Emma Forsgren, Malin Antonsson och Sanna Björk har genom sina av logopedstudenter ledda röstgrupper för lärarstudenter utformat ett projekt som gett lärarstudenter möjlighet till basal röstvård och logopedstudenter träning i att planera och leda röstgrupper. Projektet har på så sätt skapat en kontakt mellan utbildningarna och gett båda grupperna förbättrade förutsättningar inför kommande arbetsliv. Nästa ordinarie sammanträde äger rum torsdagen den 9 september Vid protokollet Justeras Marianne Öfverström Carl Bennet Pam Fredman Martin Dackling

Styrelsen. PROTOKOLL 1 (8) Styrelsen Sammanträde 2011: Närvarande. Ledamöter

Styrelsen. PROTOKOLL 1 (8) Styrelsen Sammanträde 2011: Närvarande. Ledamöter PROTOKOLL 1 (8) Tid och plats kl. 9.00 14.30, konsistorierummet, huvudbyggnaden, Vasaparken 6 s arbetsordning 7 Förlängning av förordnande som rektors ställföreträdare och tillika prorektor 9 Internrevisionens

Läs mer

Dnr A-~ ~~'tf/o1. Inför styrelsens beslut om lärarutbildningens organisation punkt 12

Dnr A-~ ~~'tf/o1. Inför styrelsens beslut om lärarutbildningens organisation punkt 12 Dnr A-~ ~~'tf/o1 Inför styrelsens beslut om lärarutbildningens organisation Nedanstående kortfattade information syftar till att ge styrelsen en viss bakgrund till varför lärarutbildningens organisation

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) Styrelsen Sammanträde 2010: kl , konsistorierummet, huvudbyggnaden, Vasaparken

PROTOKOLL 1 (10) Styrelsen Sammanträde 2010: kl , konsistorierummet, huvudbyggnaden, Vasaparken PROTOKOLL 1 (10) Tid och plats kl. 10.50 14.45, konsistorierummet, huvudbyggnaden, Vasaparken 5 Beslut om studentkårer och former för studentinflytande från 1 juli 2010 6 Fastställande av lokalförsörjningsplan

Läs mer

Universitetsstyrelsens sammanträde 11 juni 2019

Universitetsstyrelsens sammanträde 11 juni 2019 Universitetsstyrelsens sammanträde 11 juni 2019 Tid: 10.00-15.00 Plats: Konsistorierummet, universitetets huvudbyggnad, Universitetsplatsen 1 Närvarande: Ledamöter Ordförande: Av regeringen utsedda företrädare

Läs mer

Övriga närvarande Gustav Bertilsson Uleberg ( 12) ersättare för lärarrepresentanterna (närvarooch yttranderätt)

Övriga närvarande Gustav Bertilsson Uleberg ( 12) ersättare för lärarrepresentanterna (närvarooch yttranderätt) PROTOKOLL 1 (9) Tid och plats kl. 9.00 14.30, konsistorierummet, huvudbyggnaden, Vasaparken 6 Förändrad organisation och arbetsordning 7 Intern uppföljning av 2010 Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde

Läs mer

kl , konsistorierummet, huvudbyggnaden, Vasaparken Claes Dahlgren Jan-Eric Gustafsson Helena Holmström Olsson

kl , konsistorierummet, huvudbyggnaden, Vasaparken Claes Dahlgren Jan-Eric Gustafsson Helena Holmström Olsson Styrelsen PROTOKOLL 1 (8) Styrelsen Sammanträde 2010:6 2010-12-15 Tid och plats kl. 9.00 14.30, konsistorierummet, huvudbyggnaden, Vasaparken 6 Uppföljning av intern styrning och kontroll för 2010 7 Universitetsgemensam

Läs mer

Universitetsstyrelsens sammanträde 20 februari 2019

Universitetsstyrelsens sammanträde 20 februari 2019 Universitetsstyrelsens sammanträde 20 februari 2019 Tid: 10.00 15.00 Plats: Konsistorierummet, universitetets huvudbyggnad i Vasaparken Närvarande: Ledamöter Ordförande: Av regeringen utsedda företrädare

Läs mer

Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde. Anna Brodin Elisabeth Hesslefors-Arktoft Stefan Hulth Kaj Jönsson. Björn Sandmark

Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde. Anna Brodin Elisabeth Hesslefors-Arktoft Stefan Hulth Kaj Jönsson. Björn Sandmark Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 7 Ersättning till Högskolan för Scen och Musik för kvalitetsutveckling 8 Sammanträdestid i november 2008 9 Täckande av underskott inom den verksamhetsförlagda

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/02 1(5) Tid: kl.09.00 12.25 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för lärarna Dahl Eva-Lena professor, vice ordförande Franzén

Läs mer

Arbetsordning för universitetsstyrelsen vid Göteborgs universitet

Arbetsordning för universitetsstyrelsen vid Göteborgs universitet Arbetsordning för universitetsstyrelsen vid Göteborgs universitet Fastställd av styrelsen 2013-12-17, reviderad 2015-12-03. 1. Ansvar och uppgifter Enligt arbetsordningen för Göteborgs universitet, fastställd

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2007:2

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2007:2 GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats kl. 13.00-14.40, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2004:2 för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2004:2 för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) Tid och plats kl. 13.00 15.55, Gula salongen, universitetsbyggnaden, Vasaparken. Närvarande Ledamöter Företrädare för extern erfarenhet Sven Engström Lars Olov Lernberg

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(5) Tid: kl Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43.

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(5) Tid: kl Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(5) Tid: kl. 09.10 12.20 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för lärarna Eva-Lena Dahl Bengt Franzén Christina Kärrqvist

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 8 1(7)

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 8 1(7) GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 8 1(7) Tid: 2002-10-30: 8.00-12.00 2002-10-31: 8.30-12.15 Plats: Konsistorierummet, universitetsbyggnaden, Vasaparken och Lökebergs konferenshotell NÄRVARANDE Ledamöter:

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10/02 1(5) Tid: kl.13.10 15.30 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för lärarna Dahl Eva-Lena professor, tf ordförande Franzén

Läs mer

Arbetsordning för universitetsstyrelsen vid Göteborgs universitet

Arbetsordning för universitetsstyrelsen vid Göteborgs universitet Arbetsordning för universitetsstyrelsen vid Göteborgs universitet Fastställd av styrelsen 2013-12-17, senast reviderad 2019-02-20. 1. Ansvar och uppgifter Enligt arbetsordningen för Göteborgs universitet,

Läs mer

Protokoll 1 (5) Rektorssammanträde 2009:

Protokoll 1 (5) Rektorssammanträde 2009: Protokoll 1 (5) Rektorssammanträde 2009:18 2009-11-09 Tid och plats kl. 15.30 16.25, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Margareta Wallin Peterson

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) UTBILDNINGS- OCH FORSKNINGSNÄMNDEN Sammanträde 2007:9 FÖR LÄRARUTBILDNING

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) UTBILDNINGS- OCH FORSKNINGSNÄMNDEN Sammanträde 2007:9 FÖR LÄRARUTBILDNING GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) Tid och plats2007-09-11, kl. 13.15 15.15, Radiovågen, konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A.. 7 Ändrade beslutsregler för nämndens utvecklingsmedel 8 Ändrat

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (4) Rektorssammanträde Sammanträde 2007:

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (4) Rektorssammanträde Sammanträde 2007: GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (4) Rektorssammanträde Sammanträde 2007:20 2007-11-12 Tid och plats kl. 13.05 14.05, förvaltningschefens tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7 1(6) Tid: kl. 13.00 15.30 Plats: Stenasalen, Ågrenska villan. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Sven Engström Lars Olov Lernberg Börje Rådesjö

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(6) Tid: kl. 13.00 16.25 Plats: Gula salongen, universitetsbyggnaden, Vasaparken. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Sven Engström professor,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 13 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 13 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 13 1(5) Tid: kl.13.30 16.05 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för lärarna Dahl Eva-Lena professor, tf ordförande Franzén Bengt

Läs mer

Närvarande Ledamöter företrädare för lärarna

Närvarande Ledamöter företrädare för lärarna Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 3 Antagning till CUL:s forskarskola 8 Besluts- och delegationsordning för UFL 9 Examensarbetet på Lärarprogrammet 11 Policy för IKT inom lärarutbildningen

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2006:8 för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2006:8 för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(6) Tid och plats kl. 14.45 17.10, Ljusvågen, konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A. 6 Inriktning Yrke, skola och arbetsliv 7 Lärarutbildningsrådens ikraftträdande

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2007:2 för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2007:2 för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Tid och plats kl. 14.00 17.10, Radiovågen, konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A. 7 Förlängning av nuvarande mandatperiod för ledamöterna i lärarutbildningsråden

Läs mer

Arbetsordning för universitetsstyrelsen

Arbetsordning för universitetsstyrelsen BESLUT 1 (6) 2016-02-12 Dnr STYR 2016/153 Universitetsstyrelsen Arbetsordning för universitetsstyrelsen Denna arbetsordning för styrelsens arbete är fastställd av universitetsstyrelsen 2016-02-12 och ersätter

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2008:

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2008: GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2008:1 2008-01-07 Tid och plats kl. 13.00 13.15, förvaltningschefens tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman

Läs mer

Protokoll 1 (6) Rektorssammanträde 2008: kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken

Protokoll 1 (6) Rektorssammanträde 2008: kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Protokoll 1 (6) Tid och plats kl. 13.00 14.00, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Margareta Wallin Peterson prorektor Per-Olof Rehnquist förvaltningschef

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2006:14 för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2006:14 för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Tid och plats kl. 15.00 16.40, Radiovågen, konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A. Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 6 Obligatoriska kurser

Läs mer

Närvarande Ledamöter företrädare för lärarna

Närvarande Ledamöter företrädare för lärarna Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 7 Besluts- och delegationsordning för UFL 8 Handlingsplan för IKT 9 Placering av interdisciplinärt examensarbete inom Samhällskunskap och Svenska Närvarande

Läs mer

Översyn av Rättigheter och skyldigheter regelsamling för studier vid Göteborgs universitet

Översyn av Rättigheter och skyldigheter regelsamling för studier vid Göteborgs universitet Protokoll 1 (7) Tid och plats kl. 13.00-14.00, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Universitetsplatsen Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare Margareta

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 1(5) Tid: kl. 13.20 16.10 Plats: Konsistorierummet, universitetsbyggnaden, Vasaparken. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Sven Engström professor,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/02 1(5) Tid: kl.13.25 16.05. Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Fransson Anders Lernberg Lars Olov

Läs mer

Protokoll 1 (7) Rektorssammanträde 2012:

Protokoll 1 (7) Rektorssammanträde 2012: Protokoll 1 (7) Tid och plats kl. 13.00-13.45, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare Margareta Wallin

Läs mer

kl , Universitetsbiblioteket, centralbibliotekets stora konferensrum

kl , Universitetsbiblioteket, centralbibliotekets stora konferensrum GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (8) Tid och plats kl. 9.00 14.25, Universitetsbiblioteket, centralbibliotekets stora konferensrum 4 Intern uppföljning för perioden januari april 2008 5 Delegation till

Läs mer

Arbetsordning för Karolinska Institutet Dnr: 1-599/2013. Besluts- och handläggningsordning för konsistoriet vid Karolinska Institutet Dnr: 1-953/2018

Arbetsordning för Karolinska Institutet Dnr: 1-599/2013. Besluts- och handläggningsordning för konsistoriet vid Karolinska Institutet Dnr: 1-953/2018 Arbetsordning för Karolinska Institutet Dnr: 1-599/2013 Besluts- och handläggningsordning för konsistoriet vid Karolinska Institutet Dnr: 1-953/2018 Fastställt av konsistoriet Gäller från 2019-01-01 Arbetsordning

Läs mer

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2009: Kl Java på IT-universitetet

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2009: Kl Java på IT-universitetet Tid och plats Närvarande ledamöter Frånvarande Kl. 10.00 13.00 Java på IT-universitetet Ylva Hambraeus Björling, ordförande, VD Apotekens Service AB Marie Eneman, ny doktorandledamot Mats Johansson, I-institutionen,

Läs mer

Protokoll 1 (5) Rektorssammanträde 2013:

Protokoll 1 (5) Rektorssammanträde 2013: Protokoll 1 (5) Tid och plats kl. 15.00-15.30, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Jörgen Tholin universitetsdirektör Tobias Olausson vice ordförande,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 14 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 14 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 14 1(6) Tid: kl.13.35 16.05 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för lärarna Dahl Eva-Lena Franzén Bengt Kärrqvist Christina Nilsson

Läs mer

MAH / Styrelsen. Ledamöter Eva Östling Ollén Regionchef Skåne, ordförande Sigrid Combüchen Författare Katarina Erlingson Regionråd

MAH / Styrelsen. Ledamöter Eva Östling Ollén Regionchef Skåne, ordförande Sigrid Combüchen Författare Katarina Erlingson Regionråd 1(5) PROTOKOLL Närvarande Ledamöter Eva Östling Ollén Regionchef Skåne, ordförande Sigrid Combüchen Författare Katarina Erlingson Regionråd Ludvig Linge Entreprenör Jan Nilsson Lennart Olausson Rektor,

Läs mer

PROTOKOLL. - '~tyrelsesammanträde. Ledamöter. Personalforeträdare

PROTOKOLL. - '~tyrelsesammanträde. Ledamöter. Personalforeträdare PROTOKOLL 1 (8) Styrelsen Sammanträde 2010:6 2010-12-15 Tid o ch plats kl. 9.00-14.30, konsistorierummet, huvudbyggnaden, Vasaparken 6 Uppföljning av intern styrning och kontroll för 2010 7 Universitetsgemensam

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 3 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Bergh, Jöran prodekanus Sandelius, Anna Stina vicedekanus Andersson, Staffan Hilmersson, Göran Hohmann, Stefan

Läs mer

Tid och plats kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor

Tid och plats kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Protokoll 1 (5) Tid och plats kl. 13.00 13.15, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare Margareta Wallin

Läs mer

Rätt att delta vid rektors beslutsmöten Rektor beslutar för ordförande och vice ordförande i Göteborgs Universitets Studentkårer

Rätt att delta vid rektors beslutsmöten Rektor beslutar för ordförande och vice ordförande i Göteborgs Universitets Studentkårer GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (7) Rektorssammanträde Sammanträde 2007:17 2007-10-01 Tid och plats kl. 16.15 17.05, förvaltningschefens tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 4 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Bergh, Jöran prodekanus Sandelius, Anna Stina vicedekanus Andersson, Staffan Eliasson, Ingegärd Hohmann, Stefan

Läs mer

MAH / Styrelsen. Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Personalföreträdare med närvaro- och yttranderätt. Peter Gustafsson

MAH / Styrelsen. Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Personalföreträdare med närvaro- och yttranderätt. Peter Gustafsson 1(5) PROTOKOLL Närvarande Ledamöter Eva Östling Ollén Regionchef Skåne, ordförande Kent Andersson Kommunalråd, vice ordförande Sigrid Combüchen Författare Katarina Erlingson Regionråd Henric Kahlmeter

Läs mer

MAH / Styrelsen. Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Personalföreträdare med närvaro- och yttranderätt. Kjell Gunnarsson Förvaltningschef

MAH / Styrelsen. Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Personalföreträdare med närvaro- och yttranderätt. Kjell Gunnarsson Förvaltningschef 1(5) PROTOKOLL Närvarande Eva Östling Ollén Kent Andersson Henric Kahlmeter Jan Nilsson Lennart Olausson Jan Wifstrand Regionchef Skåne, ordförande Kommunalråd, vice ordförande Barn- och ungdomschef Rektor,

Läs mer

Tid: Kl 08.30-11.00, 13.00-16.00. Plats: Högskolan i Borås, C 728

Tid: Kl 08.30-11.00, 13.00-16.00. Plats: Högskolan i Borås, C 728 HÖGSKOLAN I BORÅS Styrelsen Sekreterare Lisbeth Sandblom PROTOKOLL 1(7) Tid: Kl 08.30-11.00, 13.00-16.00 Plats: Högskolan i Borås, C 728 Närvarande ledamöter: Leissner, Maria ordförande Andersson, Jonas

Läs mer

kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare

kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare Protokoll 1 (6) Tid och plats kl. 13.00-14.00, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, asaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare P-O Rehnquist

Läs mer

Protokoll 1 (5) Rektorssammanträde 2012:

Protokoll 1 (5) Rektorssammanträde 2012: Protokoll 1 (5) Tid och plats kl. 12.00-12.30, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, asaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor, 1 Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdande, 3-6 Bisittare Lennart

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/02 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/02 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/02 1(6) Tid: kl.13.00 16.40 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för lärarna Dahl Eva-Lena Franzén Bengt Kärrqvist Christina

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (8) Rektorssammanträde Sammanträde 2008:

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (8) Rektorssammanträde Sammanträde 2008: GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (8) Tid och plats kl. 13.00 13.55, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Per-Olof Rehnquist förvaltningschef Fabian

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2006:

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2006: GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats kl. 13.00 13.45, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Kerstin Norén (ej 7) prorektor, rektors ställföreträdare

Läs mer

d qb_lodp=rkfsbopfqbq= molqlhlii= 1E6F= ríäáäçåáåöëj=çåü=ñçêëâåáåöëå ãåçéå= = p~ãã~åíê ÇÉ=OMMRWNP= Ñ ê=ä ê~êìíäáäçåáåö= = OMMRJNNJNS= =

d qb_lodp=rkfsbopfqbq= molqlhlii= 1E6F= ríäáäçåáåöëj=çåü=ñçêëâåáåöëå ãåçéå= = p~ãã~åíê ÇÉ=OMMRWNP= Ñ ê=ä ê~êìíäáäçåáåö= = OMMRJNNJNS= = d qb_lodprkfsbopfqbq molqlhlii 1E6F ríäáäçåáåöëjçåüñçêëâåáåöëå ãåçéå p~ãã~åíê ÇÉOMMRWNP Ñ êä ê~êìíäáäçåáåö OMMRJNNJNS Tid och plats kl. 14.00 17.00, Ljusvågen, konferenscentrum Wallenberg. Närvarande Ledamöter

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10 1(6) Tid: kl. 10.20 16.45 Plats: Ågrenska villan, Högåsplatsen 2. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Sven Engström professor, ordförande Lars

Läs mer

Tid: Kl Plats: Högskolan i Borås, C 728

Tid: Kl Plats: Högskolan i Borås, C 728 HÖGSKOLAN I BORÅS Styrelsen Sekreterare Lisbeth Sandblom PROTOKOLL 1(7) Tid: Kl 09.00-14.30 Plats: Högskolan i Borås, C 728 Närvarande ledamöter: Leissner, Maria ordförande del av 5 och 13-20 Andersson,

Läs mer

d qb_lodp=rkfsbopfqbq= molqlhlii= 1E5F= ríäáäçåáåöëj=çåü=ñçêëâåáåöëå ãåçéå= = p~ãã~åíê ÇÉ=OMMSWP= Ñ ê=ä ê~êìíäáäçåáåö= = OMMSJMNJPN= =

d qb_lodp=rkfsbopfqbq= molqlhlii= 1E5F= ríäáäçåáåöëj=çåü=ñçêëâåáåöëå ãåçéå= = p~ãã~åíê ÇÉ=OMMSWP= Ñ ê=ä ê~êìíäáäçåáåö= = OMMSJMNJPN= = d qb_lodprkfsbopfqbq molqlhlii 1E5F Tid och plats kl. 16.00 19.05, Hörnan, Föreningsgatan 20. Närvarande Ledamöter Företrädare för lärarna Eva-Lena Dahl Jan-Eric Gustafsson Anna Hannesdóttir Ulla Runesson

Läs mer

Chen, Deliang Hanstorp, Dag Madjarova, Jana Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie

Chen, Deliang Hanstorp, Dag Madjarova, Jana Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie nr 3 Sammanträdesdatum 2012-10-25 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Ahlberg, Elisabet Wetterberg, Ola Chen, Deliang Hanstorp, Dag Madjarova, Jana Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie dekanus,

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdag 15 september Tid: Torsdagen den 15 september 2016 Plats: Clasonsalen, Akademihotellet

PROTOKOLL Sammanträdesdag 15 september Tid: Torsdagen den 15 september 2016 Plats: Clasonsalen, Akademihotellet 1(5) Tid: Torsdagen den Plats: Clasonsalen, Akademihotellet Närvarande ledamöter: Carola Lemne, ordf. docent Birgitta Ed entreprenör Jakob Ekengard fil stud ej 65 Danuta Fjellestad Uli Hacksell Peter Luthersson

Läs mer

kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare

kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare Protokoll 1 (9) Tid och plats kl. 13.00-14.00, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare P-O Rehnquist

Läs mer

Protokoll 1 (5) Rektorssammanträde 2013:

Protokoll 1 (5) Rektorssammanträde 2013: Protokoll 1 (5) Tid och plats kl. 15:00-15.45, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, asaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Helena Lindholm Schulz prorektor, rektors ställföreträdare (ej 13)

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2006:13 för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2006:13 för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Tid och plats kl. 13.00 17.05, UFL:s sammanträdesrum, Viktoriagatan 30 A. 3 Inrättande av inriktning för Kulturellt meningsskapande genom musik, rytmik och drama 4

Läs mer

kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare

kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare Protokoll 1 (5) Tid och plats kl. 15.30 16.30, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare P-O Rehnquist

Läs mer

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2008: Kl Java på IT-universitetet

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2008: Kl Java på IT-universitetet Göteborgs universitet Tid och plats Närvarande ledamöter Frånvarande Kl. 11.30 13.00 Java på IT-universitetet Ylva Hambraeus Björling, Sun Microsystems, ordförande Anna Börjesson, Ericsson Mats Johansson,

Läs mer

Stefan Hulth, NFS Fredrika Lagergren Wahlin, ITFS Silvana Naredi, SA Klas Eriksson, SACO Håkan Blennqvist, OFR-S

Stefan Hulth, NFS Fredrika Lagergren Wahlin, ITFS Silvana Naredi, SA Klas Eriksson, SACO Håkan Blennqvist, OFR-S Samordningsnämnden för lärarutbildning PROTOKOLL SAMMANTRÄDE 6:2017 Tid och plats 2017-06-07, kl. 09:00-11 :00 Vasaparken, Viktor Rydbergsrummet Närvarande ledamöter Maria Jarl ordförande Sylva Frisk,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3 1(5)

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3 1(5) GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3 1(5) Tid: kl. 08.30 11.40 Närvarande Ledamöter: Företrädare för arbetsgivaren Järbur Björn Olsson Bengt (fr o m 6 ) Skott Annika (fr o m 5 ) ordförande ers f L Olausson

Läs mer

Eriksson, Susanne Hanstorp, Dag (från 2) Madjarova, Jana (t.o.m. 7, ej 7.1) Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie

Eriksson, Susanne Hanstorp, Dag (från 2) Madjarova, Jana (t.o.m. 7, ej 7.1) Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie nr 11 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Ahlberg, Elisabet Wetterberg, Ola dekanus, ordförande prodekanus Eriksson, Susanne Hanstorp, Dag (från 2) Madjarova, Jana (t.o.m. 7, ej 7.1) Nyman,

Läs mer

Arbetsordning för Högskolan i Halmstad

Arbetsordning för Högskolan i Halmstad Arbetsordning för Högskolan i Halmstad Beslutad av högskolestyrelsen 2018-04-20, dnr L 2018/42. Ersätter arbetsordning beslutad av högskolestyrelsen 2014-12-05. Arbetsordning för Högskolan i Halmstad Föreliggande

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0003/06 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Studentinflytande vid rekrytering av rektor och prorektor

Studentinflytande vid rekrytering av rektor och prorektor BESLUT 1(5) Avdelning Juridiska avdelningen Handläggare Caroline Cruz 08-563 087 23 caroline.cruz@uka.se Göteborgs universitet Universitetsstyrelsen Box 100 405 30 Göteborg Studentinflytande vid rekrytering

Läs mer

Tid: torsdag 25 april 2019 Plats: Sigtuna Stadshotell

Tid: torsdag 25 april 2019 Plats: Sigtuna Stadshotell 1(6) Tid: torsdag Plats: Sigtuna Stadshotell Närvarande ledamöter: Gudmund Hernes, ordf. Ulla Achrén förvaltningsdirektör, ej 33-36, 41 Henrik Berggren författare, ej 31-36, 41 Lisa Ekselius Uli Hacksell

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning Företrädare för lärarna

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning Företrädare för lärarna GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9 1(5) Tid: kl. 13.20 15.45 Plats: Villa Ekman, Ekmansgatan 7. NÄRVARANDE Ledamöter: Övriga: Företrädare för extern erfarenhet Sven Engström Lars Olov Lernberg Företrädare

Läs mer

Universitetsstyrelsens sammanträde 12 juni Övriga. Mats Arwidson biträdande universitetsdirektör, p 15

Universitetsstyrelsens sammanträde 12 juni Övriga. Mats Arwidson biträdande universitetsdirektör, p 15 1(5) s sammanträde 12 juni 2007 Närvarande Ledamöter Bengt Westerberg Mille Millnert Trygve Carlsson Ewa Groppfeldt Olle Persson Agneta Westerdahl Kajsa Ellegård Jan Ernerudh Lars Hultman Aaron Axelsson

Läs mer

Arbetsordning för fakultetsnämnd och dess utskott vid Mälardalens högskola

Arbetsordning för fakultetsnämnd och dess utskott vid Mälardalens högskola Beslutsdatum: 2013-06-25 MDH 1.1.1 220/13 1 (6) Beslutande: Rektor Handläggare: Maria Spennare Dokumentansvarig: Utbildnings- och forskningssektionen Dokumenttyp: Delegationsordning/organisationsbeslut

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen Datum: Tid: Plats: Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter 2018-02-28 09:00-12:40 Al 136,

Läs mer

MAH / Styrelsen Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Peter Gustafsson Marie Böiers

MAH / Styrelsen Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Peter Gustafsson Marie Böiers 1(3) PROTOKOLL Närvarande Ledamöter Eva Östling Ollén Regionchef Skåne, ordförande Kent Andersson Kommunalråd, vice ordförande Katarina Erlingson Regionråd Henric Kahlmeter Barn- och ungdomschef Lennart

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2 1(5)

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2 1(5) 1(5) Tid: kl. 08.30 11.00 Närvarande Ledamöter: Företrädare för arbetsgivaren Järbur Björn Thång Per-Olof Ödman Per ordförande ers f L Westerhäll ers f Å Larsson Företrädare för arbetstagarna Brandt Peter

Läs mer

Plats: Högskolan i Borås, C 728

Plats: Högskolan i Borås, C 728 HÖGSKOLAN I BORÅS Styrelsen Sekreterare Lisbeth Sandblom PROTOKOLL 1(8) Tid: Kl 08.30-14.30 Plats: Högskolan i Borås, C 728 Närvarande ledamöter: Leissner, Maria ordförande Andersson, Roland 5-21 Bergquist,

Läs mer

Förslag till process för rekrytering av rektor

Förslag till process för rekrytering av rektor Sid 1 (7) Förslag till process för rekrytering av rektor Föredragande Ordförande Lennart Evrell Bakgrund Föreliggande dokument utgör handläggningsordning och tidsplan för processen att rekrytera rektor

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/02 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/02 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/02 1(6) Tid: kl.13.00 16.30. Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Fransson Anders professor, ordförande

Läs mer

Sidan 1 av Dnr Fastställd av högskolestyrelsen ARBETSORDNING

Sidan 1 av Dnr Fastställd av högskolestyrelsen ARBETSORDNING Sidan 1 av 10 2016-10-21 Dnr 2016-114-434 Fastställd av högskolestyrelsen 2016-09-07 ARBETSORDNING Sidan 2 av 10 Innehåll 1. INLEDNING... 3 Begreppet vetenskaplig kompetens... 3 2. DELEGERING AV BESLUTANDERÄTT...

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 9 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Hohmann, Stefan prodekanus Rådbo, Marie vicedekanus Berndtsson, Bo Celander, Malin Hilmersson, Göran Lagerqvist,

Läs mer

Behandlade ärenden vid detta sammanträde

Behandlade ärenden vid detta sammanträde Behandlade ärenden vid detta sammanträde 1 Fastställande av föredragningslista 2 Anmälan av protokoll från ordförandegruppens sammanträde 3 Principer för institutionsfördelning 4 Förslag till riktlinjer

Läs mer

Nämnden för utbildningsvetenskap

Nämnden för utbildningsvetenskap Protokoll Sammanträdesdatum 2010-01-20 2010-01-21 Nämnden för utbildningsvetenskap Närvarande Ledamöter: Per Gerrevall, ordförande Inger Edfors, vice ordförande Brita Johansson-Cederblad, ledamot Maria

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2004:

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2004: GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats kl. 10.00-10. 55 rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Gunnar Svedberg Rektor Bisittare Kerstin Norén prorektor, rektors ställföreträdare

Läs mer

Hanstorp, Dag Madjarova, Jana Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie. Företrädare för de studerande Amund, Oskar

Hanstorp, Dag Madjarova, Jana Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie. Företrädare för de studerande Amund, Oskar nr 2 Närvarande Ledamöter: Övriga: Företrädare för verksamheten Ahlberg, Elisabet Wetterberg, Ola Chen, Deliang Hanstorp, Dag Madjarova, Jana Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie Företrädare för de studerande

Läs mer

Diskussion om vilka punkter som är viktigast att ta upp i ett svar. Ärendet tas upp som en beslutspunkt på nästa möte.

Diskussion om vilka punkter som är viktigast att ta upp i ett svar. Ärendet tas upp som en beslutspunkt på nästa möte. PROTOKOLL USP 2011-7 3(4) 7 Underlag till regeringen inför den kommande forsknings- och innovationspolitiska propositionen (inklusive universitetets forsknings- och innovationsstrategi 2013-2016) Föredragande:

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2007 Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum Ad Berit Malis Helmersson

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2007 Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum Ad Berit Malis Helmersson Tid: Måndagen den 15 januari 2007 kl 13.00-16.00 Plats: Göteborgs universitet, Pedagogen, Hus A Närvarande: Ledamöter: Företrädare för verksamheten Mikael Alexandersson Inga Wernersson Christina Berg Ulla

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 8 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Sandelius, Anna Stina prodekanus Rådbo, Marie vicedekanus Bergh, Jöran Hilmersson, Göran Hohmann, Stefan Olshammar,

Läs mer

Universitetsstyrelsens sammanträde 7 juni 2016

Universitetsstyrelsens sammanträde 7 juni 2016 Protokoll Universitetsstyrelsens sammanträde 2016-06-07 Universitetsstyrelsens sammanträde 7 juni 2016 Tid: 10.00 15.00 Plats: Konsistorierummet, Universitetets huvudbyggnad, asaparken Närvarande Ledamöter

Läs mer

Revidering av arbetsordning för Göteborgs universitet med avseende på ny organisation och styrning av lärarutbildningarna

Revidering av arbetsordning för Göteborgs universitet med avseende på ny organisation och styrning av lärarutbildningarna Universitetsledningens stab Magnus Petersson PM 1 / 2 2016-05-25 dnr V 2016/462 Universitetsstyrelsen Revidering av arbetsordning för Göteborgs universitet med avseende på ny organisation och styrning

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-04-24 Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Tid: Måndag 24 april 2006 kl 15:00-16:30 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (kd)

Läs mer

Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum

Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD 81-93 Tid: 2003-09-30 kl. 09:00 12:15 Plats: Närvarande: Ledamöter: Tjänstgörande ersättare Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum Stefan Bengtsson,

Läs mer

Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna vid Umeå universitet, för tiden

Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna vid Umeå universitet, för tiden Sidnr 1 (6) Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna vid Umeå universitet, för tiden 2011-10-01--2014-06-30 1 Bakgrund Befintliga fakultetsnämnders mandatperiod 1 är genom beslut av

Läs mer

Ledningssekreterare Viktoria Tössberg

Ledningssekreterare Viktoria Tössberg Protokoll Rektors beslutsmöte, 2016:7 Datum: 2016-04-18 Tid: 15.00-15.35 Plats: Viktor Rydbergsrummet Beslutsfattare: Bisittare: Protokollförare: Övriga närvarande: Föredragande: Rektor Pam Fredman Prorektor

Läs mer

Utbildningsråd Karin Wikeby, utbildningsavdelningen

Utbildningsråd Karin Wikeby, utbildningsavdelningen Utbildningsråd Karin Wikeby, utbildningsavdelningen PROTOKOLL Torsdag den 24 januari 2013 klockan 14:00 17:00 Jörgen Lehmann, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Kerstin Nilsson, ordförande

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sammanträdesrum Eva Ekeblad, campus Borlänge Datum och tid måndagen den 28 augusti, kl 10.30 13.00 Närvarande ledamöter Anmält förhinder Övriga närvarande

Läs mer

Sahlgrenska akademin. Rådet för forskningsfrågor. Protokoll fört vid sammanträde med. 7 februari, kl Närvarande

Sahlgrenska akademin. Rådet för forskningsfrågor. Protokoll fört vid sammanträde med. 7 februari, kl Närvarande Sahlgrenska akademin VID GÖTEBORGS UNIVERSITET 1(5) Jessica Nyberg Pettersson, Protokoll fört vid sammanträde med Rådet för forskningsfrågor 7 februari, kl. 13.00 17.45 Närvarande Ledamöter Jan Holmgren,

Läs mer

Wivan Henricson, Vårdförbundet Marianne Höjman, Kommunal Anneli Rosenberg, SSR, 67-76

Wivan Henricson, Vårdförbundet Marianne Höjman, Kommunal Anneli Rosenberg, SSR, 67-76 LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD 67-80 Tid: 2003-08-26 kl. 14:00 16:50 Plats: Primärvårdsförvaltningens kansli, Torsgatan 1 Närvarande: Ledamöter Stefan Bengtsson, ordf. (c)

Läs mer

Rektors nyheter. Stå upp för vetenskapen gå med i March for Science 22 april

Rektors nyheter. Stå upp för vetenskapen gå med i March for Science 22 april Du kan även läsa detta utskick på webben News in english Rektors nyheter 20 april 2017 Stå upp för vetenskapen gå med i March for Science 22 april Lördagen den 22 april arrangeras i 500 städer över hela

Läs mer