Kvalitetsredovisning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvalitetsredovisning 2014-2015"

Transkript

1 Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning Organisation Avdelning: Gulmåla Antal barn: 17 Antal pojkar: 10 Antal flickor: 7 Antal flerspråkiga barn: 12 Dessa språk är representerade: Somaliska, Arabiska, Kinesiska, Urdu, Armeniska, Albanska, Kirundi, Swahili, Svenska, Kurdiska Åtgärder för ökad måluppfyllelse.( Från föregående års Kvalitetsredovisning del 5). Förbättringsområden från föregående års kvalitetsredovisning 10. Arbetslaget har arbetat med media genom tidningar, böcker och ljudböcker, film, dator, lärplatta, Internet och bildprojektor tillsammans med barnen. 11. Arbetslaget har stimulerat och utmanat barnen i sin matematiska utveckling genom att problematisera och skapa situationer, erbjudit material och miljöer där barnen får lära sig begrepp, problemlösning, konstruktion, tid och rum och teknik, mm. Resultat : Så här har vi arbetat med förbättringsområdena under läsåret Vi har kopplat in projektorn och tittat på film och youtube klipp några gånger. Tidningar på olika språk har vi inte bett vårdnadshavare om. Lotten har visat oss vart på skolverkets hemsida vi kan lyssna på böcker på olika språk. Vi har inte använt oss av boken Leka och lära matematik ute. Vi har satt upp matematiskt material på en vägg. Resultat : Kompetensutveckling * Tre har TAKK utbildning (Tecken som stöd). * En har gått Lottens utbildning om Kunskapssyn, Barnsyn och Pedagogisk dokumentation. * En har gått handledarutbildning på Högskolan Dalarna.

2 * Två har gått NTA vatten * En har gått NTA luft * En har sett Gillis HerlitZföreläsning om kommunikation * Tre har påbörjat språkstimulering. Läst Bockarna Bruse och Språkstimulera och dokumentera i den flerspråkiga förskolan. Undervisningen (mål och riktlinjer) Förtydligande: Grönt betyder: stämmer helt och hållet, detta genomsyrar vår verksamhet eller detta gör vi medvetet med regelbundenhet. Gult betyder: att det oftast stämmer, arbetet/metoden är på gång i vår verksamhet eller att detta har vi gjort medvetet vid flera tillfällen. Rött betyder: stämmer inte, denna metod är inte förankrad i vår verksamhet, detta har vi endast gjort vid ett fåtal tillfällen eller inte alls. Normer och värden Metoder: Resultat : Resultat : 1. Arbetslaget har arbetat fram sin egen arbetsplan för hur de ska arbeta med normer och värden. Arbetsplanen är ett levande dokument som ständigt förändras och utvecklas. 2. Arbetslaget har tagit del av kompetensutveckling genom föreläsningar, litteratur och handledning relaterat till arbetet med normer och värden. Analys: Vi har en arbetsplan som revideras vid behov. Analys: Vi har deltagit i den kompetensutveckling vi har blivit erbjudna. 3. Arbetslaget har samtalat om, diskuterat och reflekterat utifrån normer och värden i arbetslaget och på förskolan. Analys: Detta gör vi dagligen med kollegor och barn.

3 4. Arbetslaget har synliggjort och arbetat med alla barnens hemspråk, kultur och härkomst på olika sätt, genom t.ex. olika länders flaggor, vilka olika nationaliteter och språk som finns representerade på avdelningen, information om våra länder, arbetat med olika traditioner som finns i vår barngrupp och vårt samhälle. 5. Arbetslaget har tillsammans med barnen arbetat med likheter, olikheter och skillnader på olika sätt. 6. Arbetslaget har använt intervjublanketter med frågor om vad barnen tycker om verksamheten de deltar i, arbetslaget har utformat verksamheten bl.a. utifrån dessa. 7. Arbetslaget har använt metoder för att motverka stereotypa könsmönster. (genus) 8. Arbetslaget har arbetat med förskolans mål utifrån miljöcertifikatet Grön Flagg. Analys: Vi har flaggor i tamburen, språkträd, pratar med barnen om deras bakgrund, använder ord på barnens hemspråk, tar hjälp av föräldrar med översättningar och frågar om deras traditioner. Analys: Vi pratar med barnen om att alla ser olika ut. Jämför olika och lika i vår verksamhet. Analys: Vi skickade hem intervjuen till de äldsta barnen och gjorde även några egna intervjuer. Analys: Vi tänker på att prata lika till alla och behandla alla lika. Men vi försöker att påminna varandra om hur vi pratar och uttrycker oss. Analys: Vi har nått upp till våra mål och fått miljöcertifikat. 9. Avdelningen har haft daglig utevistelse i närmiljön och deltagit i Skräpplockarveckan. Analys: Vi är ute så gott som varje dag. Vi har deltagit i skräpplockarveckan.

4 10. Arbetslaget har arbetat utifrån Plan för likabehandling och mot kränkande behandling. Analys: Planen är reviderad i januari/februari Vi arbetar utifrån den. Åtgärd: Vi förstärker intervjuerna med bilder och observerar och dokumenterar barnen utifrån intervjuens ämnen. Vi påminner varandra om hur vi uttrycker oss till barn, vårdnadshavare och varandra. Redovisning av Barnintervju på förskolan utifrån kön: Antal tillfrågade barn: 7 Fråga: Positiva svar: Flickor Positiva svar: Pojkar Negativa svar: Flickor Negativa svar: Pojkar Hur känner du 2 1 dig när du kommer till förskolan? Resultat: Alla har inte lämnat tillbaka intevjuen. Alla barn är olika. Analys: En del har separationsångest. Men är sedan glada. Åtgärd: Vi har en öppen kommunikation med föräldrarna, man får vara ledsen och arg. Utveckling och lärande Metoder: Resultat : Resultat : 1. Arbetslaget har arbetat fram sin egen arbetsplan där personalen beskriver sina metoder för hur de ska nå läroplanens mål i utveckling och lärande. Arbetsplanen är ett levande dokument som ständigt förändras och utvecklas 2. Genom Portfolio har arbetslaget synliggjort och arbetat med varje barns identitet och utveckling. Analys: Arbetsplanen finns tillgänglig i den dagliga verksamheten och blir därmed ett levande dokument och en del av vår verksamhet. 3. Arbetslaget har medvetet använt fackord och dess begrepp i vardagen. Analys: Varje barns utveckling och lärande synliggörs i deras portfoliopärm.

5 Analys: Vi använder fackord, men även synonymer för att ge barnen ett så varierat och rikt ordförråd som möjligt. 4. Arbetslaget har använt miljö-certifikatet Grön Flagg som ett verktyg för att arbeta med hållbar utveckling. 5. Arbetslaget har arbetat med Sapere som en metod. Analys: Barnen är hela tiden delaktiga i vårt Grön Flagg arbete genom sopsortering och vikten av att vara rädd om sin närmiljö. 6. Alla i arbetslaget har använt data i sitt dokumentations-arbete. Analys: Vi Undersöker, prövar och lär oss om nya grönsaker/frukter varje månad. 7. Arbetslaget har genom pedagogisk dokumentation synliggjort det gemensamma lärandet. 8. Arbetslaget har arbetat språkstimulerande genom t.ex. TRAS, tecken som stöd, bilder och konkret material, språkdomäner, bokstäver och symboler, böcker, sagor, rim och ramsor. 9. Arbetslaget har använt sig av språkdomänerna tillsammans med föräldrarna där man kartlägger vilka olika språk barnen kommer i kontakt med. Analys: Alla i arbetslaget har använt datorn tillsammans med barnen i sitt dokumentationsarbete. Analys: Det gemensamma lärandet genom pedagogisk dokumentation är påbörjat. Analys: Vi har TRASat -12:orna, använder tecken som stöd (bilder på väggarna), vi har böcker framme, symboler, bokstäver och siffror på väggarna. Vi läser sagor, sjunger och gör rim och ramsor. Vi har delat in barnen i tre språkgrupper utifrån TRAS sammanställningen. Analys: Vi har bytt ut språkdomänen mot en språkmapp. Detta ska vi börja jobba med när de nya barnen har

6 10. Arbetslaget har arbetat med media genom tidningar, böcker och ljudböcker, film, dator, lärplatta, Internet och bildprojektor tillsammans med barnen. 11. Arbetslaget har stimulerat och utmanat barnen i sin matematiska utveckling genom att problematisera och skapa situationer, erbjudit material och miljöer där barnen får lära sig begrepp, problemlösning, konstruktion, tid och rum och teknik, mm. 12. Arbetslaget har erbjudit aktiviteter, miljöer och material till lek, bild, rörelse, sång och musik, dans och drama regelbundet som en naturlig del i verksamheten. 13. Arbetslaget har synliggjort och arbetat med alla barnens hemspråk, kultur och härkomst på olika sätt. Detta genom t.ex. olika länders flaggor, vilka olika nationaliteter och språk som finns representerade på avdelningen, information om våra länder, arbeta med olika traditioner som finns i vårt samhälle. 14. Genom samtal, diskussioner, reflektioner, flera val och drama, mm har arbetslaget arbetat med konflikthantering. uppföljningssamtal. Analys: Vi har arbetat med olika media, men behöver bli bättre på att använda projektorn, lärplattan och böcker/tidningar på olika språk. Analys: Vi behöver arbeta mer med att skapa situationer som utmanar barnen. Analys: Barnen erbjuds detta i den dagliga verksamheten. Vi sätter på musik och barnen ber även om att få dansa till musik. Vi har instrument som vi använder främst usamlingen, men även när barnen ber om det. Vi har ingen planerad drama, men det uppstår ofta situationer i den fria leken där vi kommer med och agerar tillsammans med barnen. Analys: Vi har alla barnens flaggor synliga på flera ställen och både vi och barnen tar ofta initiativ till att prata om deras språk, kulturer och bakgrund. Analys: Vi diskuterar dagligen med barnen hur man löser konflikter och är en bra kompis.

7 15. Arbetslagen har arbetat med naturvetenskap, kemiska processer, fysiska fenomen genom bl.a. NTA (natur och teknik för alla), utforskat, experimenterat, och undersökt. Analys: Vi har inte arbetat med NTA lådorna. Vi har haft ett litet arbete om vatten, snö och is. 16. Arbetslaget har planerat verksamheten/ aktiviteter utifrån genusperpektiv Analys: Aktiviteterna i verksamheten bygger på barnens åldrar, behov och intressen som vi sett finns. Åtgärd: Sätta oss in i hur man arbetar pedagogisk dokumentation. Vi börjar arbeta med språkmappen till hösten. Prata mer med vårdnadshavare för att få hit tidningar på andra språk, planera in när vi ska ta fram projektorn. Skapa matematikgrupper och skriva in i loggboken när vi ska arbeta med dem. Planera in arbete med NTA lådorna. Redovisning av Barnintervju på förskolan utifrån kön: Antal tillfrågade barn: 7 Fråga: Positiva svar: Flickor Positiva svar: Pojkar Negativa svar: Flickor Lär du dig saker 1 1 på förskolan? Resultat: Alla har inte lämnat tillbaka intervjuen. Av tre svar var en blank. Analys: De två som svarade på frågan ansåg att de lärde sig något. Åtgärd: Uppmärksamma barnen på att de lärt sig nåt nytt. Negativa svar: Pojkar Barns inflytande Metod: Resultat : Resultat : 1. Arbetslaget har använt sig bl.a. av barnintervjuer när man planerar året, teman, projekt och aktiviteter. 2. Verksamheten har utgått ifrån den aktuella barngruppen. Analys: Till stor del har vi planerat utifrån det vi ser i den dagliga verksamheten, eftersom vi endast fick tillbaka tre intervjuer. Analys: Vi planerar verksamheten

8 utifrån vad vi ser och hör att barnen vill. 3. Arbetslaget har använt sig av produktiva frågor i samtal tillsammans med barnen. 4. Arbetslaget har tillsammans med barnen diskuterat fram trivselregler på avdelningen. Hur vill vi ha det på vår avdelning? Arbetslaget har medvetet arbetat med att ta bort ordet inte i dessa regler. 5. Den aktuella barngruppen har varit delaktig i utformningen av miljön på förskolan. 6. I portfolioarbetet har barnen alltid varit delaktiga i de dokument som sätts in i deras portfoliopärm. 7. Arbetslaget skapar situationer under dagen och i leken då barnen deltar i samarbete och demokratiska beslut, genom t.ex. omröstningar. Analys: Vi försöker utmana barnen att själva hitta lösningar, ställer frågor och ger alternativ. Analys: Vi pratar dagligen om trivselregler, men har inget uppskrivet. Vi påminner varandra om att försöka att inte använda ordet inte. Analys: Vi utgår ifrån barngruppens intressen och behov i utformningen av miljön. Analys: Vi visar ett lärande genom bilder som vi tillsammans med barnen sedan tittar på och barnen får kommentera vad det är de gjort. Det blir då en dialog om deras lärande. Men de är inte alltid med när dokumentet sätts in i pärmen. Vi visar då efteråt att det sitter där. Analys: Vi uppmuntrar barnen att samarbeta under dagen, och när verksamheten tillåter det får barnen fritt bestämma vad de vill göra. Åtgärd: Vi förstärker intervjuen med bilder. Låta barnen vara med när dokument sätts in i deras portfoliopärmar. Skapa ett tillfälle under veckan där några barn i taget får välja fritt vad de vill göra.

9 Redovisning av Barnintervju på förskolan utifrån kön: Antal tillfrågade barn: 7 Fråga: Positiva svar: Flickor Positiva svar: Pojkar Negativa svar: Flickor Negativa svar: Pojkar Får du vara med och bestämma på förskolan? Resultat: Inga barn har svarat på frågan Analys: Barnen på avdelningen kan vara för små för att förstå frågan Åtgärd: Vi förstärker intervjun med bilder och vi kan vara tydligare mot barnen och förklara att nu är det du/ni som bestämmer Förskola Hem Metoder: Resultat : Resultat : 1. Vårdnadshavare har kallats till ett introduktions- /inskolningsmöte där man berättar om förskolans mål och uppdrag, förskolans likabehandlingsplan och hur inskolningen ska gå till. 2. Arbetslaget har gett vårdnadshavarna insyn i verksamheten genom t.ex. daglig dialog, veckoplanering, föräldrapärm, hemsidan och digital fotoram. 3. Arbetslaget har använt sig av olika inskolningsformer utifrån barn och vårdnadshavares behov. 4. Ca 6 8 veckor efter inskolningen har alla barn och deras vårdnadshavare kallats till ett uppföljningssamtal. Analys: Alla vårdnadshavare bjuds in och informeras Analys: Vårdnadshavarna har god insyn i verksamheten Analys: Vi har använt oss av den inskolningsmetod som passar oss, barnen och vårdnadshavarna bäst Analys: Alla barn och vårdnadshavare utom 2 st blev kallade till uppföljningssamtal

10 5. Arbetslaget har genomfört föräldramöte på hösten då arbetslaget presenterat förskolans styrdokument, likabehandlingsplan och årsplanering. Vårdnadshavarna har getts möjlighet till inflytande i och synpunkter på verksamheten. 6. Alla barn och vårdnadshavare har kallats till utvecklings/portfoliosamtal på hösten och ett på våren, vid behov har telefontolk erbjudits. 7. Vid behov har det funnits möjlighet till fler samtal mellan föräldrar och avdelningens personal. 8. Arbetslaget har anordnat trivselaktiviteter under året. Analys: Vi hade ett föräldramöte under hösten där dessa punkter fanns med på dagordningen. Vi frågade föräldrarna om deras synpunkter och om de hade önskemål. Analys: Alla har haft sina samtal Analys: Vi informerar vårdnadshavarna om att möjligheten finns 9. Förskolan ger möjlighet att lämna in synpunkter till föräldrarådet i en synpunktslåda som finns på varje avdelning 10. Vårdnadshavare har informerats om möjligheten att komma med synpunkter på verksamheten genom kommunens synpunktshantering. Analys: Luciafirande, trivselkväll med förskolansdag. Etc. Analys: Alla vårdnadshavare har erbjudits att delta vid föräldrarådet, synpunktslåda finns på avdelningen Analys: När vårdnadshavare har åsikter erbjuds synpunktshanteringen.

11 11. Vårdnadshavare har välkomnats att besöka verksamheten. 12. Vid byte av verksamhet har arbetslaget kallat till överlämnandesamtal. Analys: Vårdnadshavare blir vid inskolningssamtalet informerade om att de alltid är välkomna Analys: Alla vårdnadshavare har blivit kallade Åtgärd: Påminna varandra om att kalla alla barn och vårdnadshavare på uppföljningssamtal Uppföljningar och utvärdering och utveckling: Metoder: Resultat : Resultat : 1. Arbetslaget har använt portfolio för att synliggöra varje barns utveckling. Analys: Alla barns portfolio visar deras utveckling 2. Arbetslaget har använt sig av dokumentation och pedagogisk dokumentation för att synliggöra, följa upp, utvärdera och utveckla verksamheten och sig själva som pedagoger. 3. Arbetslaget har kontinuerligt använt sig av barnintervjuer och observationer för att ta reda på barnens behov och vad de är intresserade av och höra deras synpunkter för att ha som grund för utformningen av verksamheten. Analys: Vi har inte följt upp och utvärderat oss själva som pedagoger Analys: Barnintervjuer har genomförts med det är till största delen observationer som legat till grund för utformningen av verksamheten

12 4. Arbetslaget har använt sig av TRAS som observationsmaterial för att kunna planera arbetet med språkutvecklingen för den aktuella barngruppen. Analys: Vi har TRASat och gjort en samanställning på 12:orna och därefter sett vilka behov barngruppen har. 5. Arbetslaget har använt sig av systematiskt kvalitetssäkringsmaterial för att följa upp, utvärdera och utveckla verksamheten. 6. Arbetslaget har reviderat arbetsplanen utifrån uppföljning- /utvärdering. Analys: Vi har använt oss av skolverkets utvärderingsmaterial 7. Arbetslaget har tagit del av resultatet av föräldraenkäten, har förändrat och utvecklat verksamheten utifrån dess resultat. Analys: Vi har reviderat vår arbetsplan Analys: Vi har inte fått tagit del av resultaten än Åtgärd: Lägga till veckoplaneringsdagordningen att följa upp och utvärdera oss själva som pedagoger Förstärka barnintervjuen med bilder för att då eventuellt få tillbaka flera Utveckla arbetet med pedagogisk dokumentation Avdelningens metoder som ska åtgärdas för ökad måluppfyllelse. 7. Arbetslaget har genom pedagogisk dokumentation synliggjort det gemensamma lärandet. 11. Arbetslaget har stimulerat och utmanat barnen i sin matematiska utveckling genom att problematisera och skapa situationer, erbjudit material och miljöer där barnen får lära sig begrepp, problemlösning, konstruktion, tid och rum och teknik, mm.

13 Handlingsplan (Beskriv hur arbetslaget ska arbeta för att få bättre måluppfyllelse): 7 Få in rutin (skriva i loggbok) på tema arbeten och pedagogisk dokumentation. 11 På öla tid läsa igenom och bekanta sig med boken Leka och lära matematik ute för att sedan använda sig av den tillsammans med barnen.

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Planeten Åldersindelning (antal per födelseår): 2011-2 st 2012-7 st 2013-4 st 2014-5 st 2015-1 st Antal barn: 19 Antal pojkar:

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Rödmåla Åldersindelning (antal per födelseår): 13 barn födda 2011 9 barn födda 2012 Antal barn: 22 Antal pojkar: 11 Antal flickor:

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2014-2015 Organisation Avdelning: Stjärnan Antal barn: 23 Antal pojkar: 12 Antal flickor: 11 Antal flerspråkiga barn: 22 Dessa språk är representerade: Somaliska,

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2013-2014 Sörgården

Kvalitetsredovisning 2013-2014 Sörgården Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2013-2014 Sörgården 1.1 Organisation Avdelning: Sörgården Antal barn: 16 Antal pojkar: 8 Antal flickor: 8 Antal flerspråkiga barn: 6 Dessa språk är representerade:

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Gullvivan Åldersindelning: 2012:1 2013:4 2014:11 2015:5 Antal barn: 21 Antal pojkar: 15 Antal flickor:6 Antal flerspråkiga barn:9

Läs mer

Kvalitetsredovisning 13-14 Delfinen

Kvalitetsredovisning 13-14 Delfinen Kvalitetsredovisning 13-14 Delfinen 1.1 Organisation Avdelning: Delfinen Antal barn: 16 Antal pojkar: 7 Antal flickor: 9 Antal flerspråkiga barn: 1 Dessa språk är representerade: Svenska och Polska 3.

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Barret Åldersindelning): 11st födda 2011, 9st födda 2012 & 2st födda 2013 Antal barn: 22 Antal pojkar: 15 Antal flickor: 7 Antal

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2014-2015 1.1 Organisation Avdelning: Grönmåla Antal barn: 16 Antal pojkar:9 Antal flickor:7 Antal flerspråkiga barn: 14 Dessa språk är representerade: arabiska,

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Norrgården Åldersindelning (antal per födelseår): 3 stycken 2012, 5 stycken 2013, 7 stycken 2014, 1 född 2015 Antal barn: 16 Antal

Läs mer

Gemensam Arbetsplan för Förskolan Innehållsförteckning:

Gemensam Arbetsplan för Förskolan Innehållsförteckning: Förskoleavdelningen Gemensam Arbetsplan för Förskolan 2011-2013 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4-9 2.1 Normer och värden sida 4 2.2 Utveckling och lärande

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Blåsippan Åldersindelning (antal per födelseår): 2011 12 stycken 2012 7 stycken 2013 4 stycken Antal barn: 23 Antal pojkar: 11

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Stjärnan Åldersindelning (antal per födelseår): 10 barn/2010 7 barn/2011 6 barn/2012 Antal barn: 23 barn Antal pojkar: 16 Antal

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Gulmåla Åldersindelning (antal per födelseår): 1st.-12. 10st.-13. 3st.-14. 2st.-15. Antal barn: 16st. Antal pojkar: 6st Antal

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2014-2015 Organisation Avdelning: Lejonkulan Antal barn:35 Antal pojkar 11 Antal flickor: 24 Antal flerspråkiga barn:12 Dessa språk är representerade: Arabiska,

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2013-2014 1.1 Organisation Avdelning: Tallen Antal barn: 21 Antal pojkar: 14 Antal flickor: 7 Antal flerspråkiga barn: 6 Dessa språk är representerade: Finska,

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Solen Åldersindelning (antal per födelseår): 2011-12st, 2012-11 st. Antal barn: 23 Antal pojkar: 10st Antal flickor: 13 Antal

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Björnen Läsåret 2014-2015

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Björnen Läsåret 2014-2015 Förskoleavdelningen KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Björnen Läsåret 2014-2015 Måluppfyllelse, analys och åtgärder för ökad måluppfyllelse.( Från föregående års kvalitetsredovisning

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Solängen, avdelning Svea Läsåret 2014-2015

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Solängen, avdelning Svea Läsåret 2014-2015 Förskoleavdelningen KVALITETSREDOVISNING Förskolan Solängen, avdelning Svea Läsåret 2014-2015 Måluppfyllelse, analys och åtgärder för ökad mål måluppfyllelse(från föregående års kvalitetsredovisning) Organisation

Läs mer

Förskoleavdelningen. Gemensam Arbetsplan för Förskolan i Fagersta 2015-2017

Förskoleavdelningen. Gemensam Arbetsplan för Förskolan i Fagersta 2015-2017 Förskoleavdelningen Gemensam Arbetsplan för Förskolan i Fagersta 2015-2017 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4-9 2.1 Normer och värden sida 4 2.2 Utveckling

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2014-2015 Organisation Avdelning: Barret Antal barn: 24 Antal pojkar: 14 Antal flickor: 10 Antal flerspråkiga barn: 6 Dessa språk är representerade: Svenska, Franska,

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Sörgården Åldersindelning (antal per födelseår):4 st -12 10 st -13 2 st -14 Antal barn:16 Antal pojkar:12 Antal flickor: 4 Antal

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Solängen, avdelning Ängen Läsåret

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Solängen, avdelning Ängen Läsåret Förskoleavdelningen KVALITETSREDOVISNING Förskolan Solängen, avdelning Ängen Läsåret 2014-2015 Måluppfyllese,analys och åtgärder för ökad måluppfyllelse ( Från föregående års Kvalitetesredovisning) Organisation:

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2014-2015 Organisation Avdelning: Grönmåla Antal barn: 16 Antal pojkar:9 Antal flickor:7 Antal flerspråkiga barn: 14 Dessa språk är representerade: arabiska, tagalog,

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Månen Åldersindelning (antal per födelseår): 10st 13 9st 14 2st 15 Antal barn: 21 st Antal pojkar: 8 Antal flickor: 13 Antal flerspråkiga

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2013-2014 Grodan

Kvalitetsredovisning 2013-2014 Grodan Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2013-2014 Grodan 1.1 Organisation Avdelning: Grodan Antal barn: 16 Antal pojkar: 6 Antal flickor: 10 Antal flerspråkiga barn: Ingen Dessa språk är representerade:

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Sköldpaddan Åldersindelning (antal per födelseår): Antal barn: 16 Antal pojkar: 7 Antal flickor: 9 Antal flerspråkiga barn: 2

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Räven Läsåret 2014-2015

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Räven Läsåret 2014-2015 Förskoleavdelningen KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Räven Läsåret 2014-2015 Måluppfyllelse, analys och åtgärder för ökad måluppfyllelse.( Från föregående års kvalitetsredovisning

Läs mer

Kvalitetsredovisning Sälen

Kvalitetsredovisning Sälen Kvalitetsredovisning 13-14 Sälen 1.1 Organisation Avdelning: Sälen Antal barn: 20 Antal pojkar: 10 Antal flickor: 10 Antal flerspråkiga barn: 4 Dessa språk är representerade: Arabiska, Finska, Persiska,

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Östangården Åldersindelning (antal per födelseår): Barn födda 2010-11 st, 2011-5 st,, 2012-5 st Antal barn: 21 st Antal pojkar:

Läs mer

Kvalitetsredovisning 13-14 Hajen

Kvalitetsredovisning 13-14 Hajen Kvalitetsredovisning 13-14 Hajen 1.1 Organisation Avdelning: Hajen Antal barn: 22 Antal pojkar: 12 Antal flickor: 10 Antal flerspråkiga barn: 0 Dessa språk är representerade: 3. Åtgärder för ökad måluppfyllelse

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2014 2015. Förskola: Björksta Avdelning: Gullvivan. Antal barn: 18. Antal pojkar:9 Antal flickor: 9

Kvalitetsredovisning läsåret 2014 2015. Förskola: Björksta Avdelning: Gullvivan. Antal barn: 18. Antal pojkar:9 Antal flickor: 9 Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning läsåret 2014 2015 Förskola: Björksta Avdelning: Gullvivan Antal barn: 18 Antal pojkar:9 Antal flickor: 9 Antal flerspråkiga barn: 4 Dessa språk är representerade:

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2014-2015 1.1 Organisation Avdelning: Månen Antal barn: 17 Antal pojkar: 7 Antal flickor: 10 Antal flerspråkiga barn: 17 Dessa språk är representerade: Somaliska,

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2014-2015 Organisation Avdelning: Blåmåla Antal barn: 22 Antal pojkar: 14 Antal flickor: 8 Antal flerspråkiga barn: 19 Dessa språk är representerade: Svenska, Polska,

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Fröet Åldersindelning : 2015/1, 2014/7, 2013/6, 2012/2 Antal barn: 16 Antal pojkar: 10 Antal flickor: 6 Antal flerspråkiga barn:

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Ekorren Läsåret

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Ekorren Läsåret Förskoleavdelningen KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Ekorren Läsåret 2014-2015 Måluppfyllelse,analys och åtgärder för ökad måluppfyllelse.( Från föregående års Kvalitetsredovisning

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Delfinen Åldersindelning (antal per födelseår): f.2013: 5 f.2014: 9 f.2015: 2 Antal barn: 16 Antal pojkar: 10 Antal flickor: 6

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Svea Åldersindelning (antal per födelseår): 10 st 2012, 3 st 2013, 7 st 2014, 1 st 2015 Antal barn: 21 Antal pojkar: 11 Antal

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Dungen Åldersindelning (antal per födelseår): 2010: 2 st, 2011: 4 st, 2012: 7 st, 2013: 3 st, 2014: 3 st, 2015: 2 st. Antal barn:

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Valen Åldersindelning (antal per födelseår): 6st födda 2010, 7st födda 2011, 9st födda 2012 Antal barn: 22 Antal pojkar: 11 Antal

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Myran Åldersindelning (antal per födelseår): 2013 9 st, 2014 7 st Antal barn: 16 Antal pojkar: 13 Antal flickor: 3 Antal flerspråkiga

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Blåmåla Åldersindelning (antal per födelseår): 2010: 1, 2011: 9, 2012: 13 Antal barn: 23 Antal pojkar: 14 Antal flickor: 9 Antal

Läs mer

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för SOLEN 2015

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för SOLEN 2015 Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för SOLEN 2015 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4-9 2.1 Normer och värden sida 4 2.2 Utveckling och lärande sida 5-6

Läs mer

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för ÄNGEN 2015-2016

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för ÄNGEN 2015-2016 Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för ÄNGEN 2015-2016 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4 2.1 Normer och värden sida 4 2.2 Utveckling och lärande sida

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2014-2015 Organisation Avdelning: Tussilago Antal barn: 16 Antal pojkar: 9 Antal flickor: 7 Antal flerspråkiga barn: 8 Dessa språk är representerade: Arabiska,

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Vitmåla Åldersindelning (antal per födelseår): 2010: 32 st, 2011:1 st Antal barn: 33 Antal pojkar: 19 Antal flickor: 14 Antal

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Solängen, avdelning Solen Läsåret

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Solängen, avdelning Solen Läsåret Förskoleavdelningen KVALITETSREDOVISNING Förskolan Solängen, avdelning Solen Läsåret 2014-2015 Måluppfyllelse,analys och åtgärder för ökad måluppfyllelse Organisation Avdelning: Solen barn i åldern 3-4

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Kastanjen Åldersindelning: 2010-6 st. 2011-5 st. 2012-4 st. 2013-5 st. Antal barn: 20 Antal pojkar: 10 Antal flickor: 10 Antal

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2014-2015 1.1 Organisation Avdelning: Vitmåla Antal barn: 27 Antal pojkar: 16 Antal flickor: 12 Antal flerspråkiga barn: 16 Dessa språk är representerade: Arabiska,

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING

KVALITETSREDOVISNING Utbildnings- och fritidsförvaltningen KVALITETSREDOVISNING Förskolan Vilhelmina - Gläntan Läsåret 2013-2014 1. Inledning Som underlag till denna kvalitetsredovisning ligger avdelningarnas uppföljningar

Läs mer

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för ÄNGEN 2014-2015

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för ÄNGEN 2014-2015 Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för ÄNGEN 2014-2015 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4 2.1 Normer och värden sida 4 2.2 Utveckling och lärande sida

Läs mer

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för Svea

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för Svea Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för Svea 2015-2016 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4-9 2.1 Normer och värden sida 4 2.2 Utveckling och lärande sida

Läs mer

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för MYRAN

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för MYRAN Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för MYRAN 2015-2016 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4-11 2.1 Normer och värden sida 4-5 2.2 Utveckling och lärande

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Grönmåla Åldersindelning (antal per födelseår): 2013: 6. 2014: 10, 2015: 1 Antal barn: 17 Antal pojkar: 9 Antal flickor: 8 Antal

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2016-2017 Organisation Avdelning: Gullvivan Antal barn: 16 Åldersfördelning: 2014: 6. 2015: 8. 2016: 2 Antal pojkar: 10 Antal flickor: 6 Antal flerspråkiga barn:

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Myran Läsåret

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Myran Läsåret Förskoleavdelningen KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Myran Läsåret 2014-2015 Måluppfyllelse, analys och åtgärder för ökad måluppfyllelse.( Från föregående års Kvalitetsredovisning

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Ekorren Läsåret 2013-2014

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Ekorren Läsåret 2013-2014 Förskoleavdelningen KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Ekorren Läsåret 2013-2014 Förskoleavdelningen 2014-08-21 Kvalitetsredovisning 2013-2014 KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Räven Åldersindelning (antal per födelseår): 2010 6 st. 2011 10 st. 2012 6 st. 2013 5 st. Antal barn: 27 Antal pojkar: 8 Antal

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2016-2017 Organisation Avdelning: Sörgården Antal barn: 15 Åldersfördelning:1st född 2016, 9st född 2015, 2st född 2014, 3st född 2013 Antal pojkar: 9 Antal flickor:

Läs mer

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för EKORREN

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för EKORREN Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för EKORREN 2015-2016 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4-9 2.1 Normer och värden sida 4 2.2 Utveckling och lärande sida

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2017-2018 Organisation Avdelning: Gullvivan Åldersindelning (antal per födelseår): 2017: 1. 2016: 10. 2015: 4. Antal barn: 15 Åldersfördelning: Antal pojkar: 8

Läs mer

Förskoleavdelningen. Gemensam Arbetsplan för Solen

Förskoleavdelningen. Gemensam Arbetsplan för Solen Förskoleavdelningen Gemensam Arbetsplan för Solen 2016-2017 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4-9 2.1 Normer och värden sida 4 2.2 Utveckling och lärande

Läs mer

Lokal Arbetsplan för Grönmåla 2015-2016

Lokal Arbetsplan för Grönmåla 2015-2016 Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för Grönmåla 2015-2016 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4 2.1 Normer och värden sida 4 2.2 Utveckling och lärande sida

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Snigeln Läsåret 2014-2015

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Snigeln Läsåret 2014-2015 Förskoleavdelningen 2015-05-25 KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Snigeln Läsåret 2014-2015 Måluppfyllese,analys och åtgärder för ökad måluppfyllese..( Från föregående års Kvalitetsredovisning

Läs mer

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för MYRAN

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för MYRAN Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för MYRAN 2016-2017 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4-11 2.1 Normer och värden sida 4-5 2.2 Utveckling och lärande

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning:Björnen Åldersindelning (antal per födelseår): 8st 2010, 6st 2011, 7st 2012, 1st 2013 Antal barn: 22st Antal pojkar:12st Antal

Läs mer

Kvalitetsrapport läsåret 15/16. Förskolan Skattegården 72 A-B Förskolan Skrivaregatan 19B Förskolan Skäggetorp C 30B

Kvalitetsrapport läsåret 15/16. Förskolan Skattegården 72 A-B Förskolan Skrivaregatan 19B Förskolan Skäggetorp C 30B Kvalitetsrapport läsåret 15/16 Förskolan Skattegården 72 A-B Förskolan Skrivaregatan 19B Förskolan Skäggetorp C 30B 2 Innehåll NORMER OCH VÄRDEN... 3 SAMMANFATTNING... 3 Mål... 3 Resultat... 3 Analys...

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2017-2018 Organisation Avdelning: Mellangården Åldersindelning (antal per födelseår): 7 födda 2014, 5 födda 2013 och 9 födda 2012. Antal barn: 21 Antal pojkar:

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2016-2017 Organisation Avdelning: Månen Antal barn: 20 Åldersfördelning: 2014-9 st 2015-8 st 2016-3 st Antal pojkar: 7 Antal flickor: 13 Antal flerspråkiga barn:

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2017-2018 Organisation Avdelning: Sörgården Åldersindelning (antal per födelseår):2 st 2014 8 st 2015 5st 2016 1st 2017 Antal barn: 16 Antal pojkar: 9 Antal flickor:7

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING. Förskolan Björksta, avdelning Barret Läsåret 2013-2014

KVALITETSREDOVISNING. Förskolan Björksta, avdelning Barret Läsåret 2013-2014 Utbildnings- och fritidsförvaltningen KVALITETSREDOVISNING Förskolan Björksta, avdelning Barret Läsåret 2013-2014 2010-09-09 1 Utbildnings- och fritidsförvaltningen KVALITETSREDOVISNING Förskolan Björksta,

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Räven Läsåret 2013-2014

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Räven Läsåret 2013-2014 Förskoleavdelningen KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Räven Läsåret 2013-2014 2014-08-18 Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2013-2014 KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2017-2018 Organisation Avdelning: Grönmåla Antal barn: 18 Åldersfördelning:1-3 år Antal pojkar: 8 Antal flickor: 10 Antal flerspråkiga barn: 15 Dessa språk är representerade:

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Förskoleavdelningen

Kvalitetsredovisning. Förskoleavdelningen Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2016-2017 Organisation Avdelning: Delfinen Åldersindelning (antal per födelseår): F.2014: 8 F.2015: 7 F.2016:1 Antal barn: 16 Åldersfördelning: Antal pojkar: 9

Läs mer

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för Blåsippan 2014-2015

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för Blåsippan 2014-2015 Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för Blåsippan 2014-2015 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4 2.1 Normer och värden sida 4 2.2 Utveckling och lärande sida

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2016-2017 Organisation Avdelning: Kastanjen Antal barn: 22 Åldersfördelning:1-5år Antal pojkar: 11 Antal flickor: 11 Antal flerspråkiga barn: 8 Dessa språk är representerade:

Läs mer

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för Månen

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för Månen Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för Månen 2016 2017 160909 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4-9 2.1 Normer och värden sida 4 2.2 Utveckling och lärande

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Förskoleavdelningen

Kvalitetsredovisning. Förskoleavdelningen Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2016-2017 Organisation Avdelning: Ekorren Antal barn: 15 Åldersfördelning: 9 st ettåringar, 4 st tvååringar 2 st treåringar Antal pojkar: 11 Antal flickor: 4 Antal

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2016-2017 Organisation Avdelning: Rosen/Sälen Antal barn: 22 Åldersfördelning: 2011: 8 stycken 2012: 10 stycken 2013: 4 stycken Antal pojkar: 7 pojkar Antal flickor:

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2016-2017 Organisation Avdelning: Tussilago Antal barn: 19 stycken Åldersfördelning: 2014: 6 st, 2015:. 8 st, 2016: 5 st. Antal pojkar: 7 stycken Antal flickor:

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Solängen, avdelning Ängen Läsåret

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Solängen, avdelning Ängen Läsåret Förskoleavdelningen KVALITETSREDOVISNING Förskolan Solängen, avdelning Ängen Läsåret 2013-2014 Förskoleavdelningen 2014-08-25 Kvalitetsredovisning Läsåret 2013-2014 KVALITETSREDOVISNING Förskolan Solängen

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2016-2017 Organisation Avdelning: Planeten Antal barn: 19 Åldersfördelning: 2011-2st, 2012-7 st, 2013-4 st, 2014-5 st, 2015-1 st Antal pojkar: 11 Antal flickor:

Läs mer

Lokal arbetsplan 2013/2014. Örsängets förskola

Lokal arbetsplan 2013/2014. Örsängets förskola Lokal arbetsplan 2013/2014 Örsängets förskola Örsängets förskola arbetar för att erbjuda en god omsorg och trygghet. Vi lägger stor vikt vid den dagliga kontakten, där vi skapar en god relation till vårdnadshavarna

Läs mer

SJÄLVSKATTNING. ett verktyg i det systematiska kvalitetsarbetet

SJÄLVSKATTNING. ett verktyg i det systematiska kvalitetsarbetet SJÄLVSKATTNING ett verktyg i det systematiska kvalitetsarbetet TYCK TILL OM FÖRSKOLANS KVALITET! Självskattningen består av 6 frågor. Frågorna följs av påståenden som är fördelade på en skala 7 som du

Läs mer

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för Dungen 2014-2015

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för Dungen 2014-2015 Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för Dungen 2014-2015 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4 2.1 Normer och värden sida 4-5 2.2 Utveckling och lärande sida

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2016-2017 Organisation Avdelning: Mellangården Antal barn: 22 st. Åldersfördelning: 2011 8 stycken, 2012 10 stycken, 2013 4 stycken Antal pojkar: 12 st. Antal flickor:

Läs mer

Verksamhetsplan. Solhaga fo rskola Internt styrdokument

Verksamhetsplan. Solhaga fo rskola Internt styrdokument Verksamhetsplan Solhaga fo rskola 2017-2018 Internt styrdokument Innehållsförteckning 1. Verksamhetens förutsättningar 2. Resultat 3. Analys 4. och Åtgärder Beslutande: Datum och paragraf: Dokumentansvarig:

Läs mer

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för RÄVEN

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för RÄVEN Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för RÄVEN 2015-2017 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4-9 2.1 Normer och värden sida 4 2.2 Utveckling och lärande sida

Läs mer

Bilaga 1. Förskoleenheternas resultatredovisning i sammandrag. a. Normer och värden Utvärdering av likabehandlingsplan/plan kränkande behandling

Bilaga 1. Förskoleenheternas resultatredovisning i sammandrag. a. Normer och värden Utvärdering av likabehandlingsplan/plan kränkande behandling ÖSTERMALM BARN OCH UNGDOM Handläggare: Jacky Cohen TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2009-907-400 1 (7) 2009-11-30 BILAGA 1. FÖRSKOLEENHETERNAS RESULTATREDOVISNING I SAMMANDRAG 1 1. NÄMNDMÅL:... 1 A. NORMER OCH VÄRDEN...

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2017-2018 Organisation Avdelning: Valen Åldersindelning (antal per födelseår): 10 st. 2012, 6st. 2013, 5st. 2014 Antal barn: 21 Antal pojkar: 9 Antal flickor: 12

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2016-2017 Organisation Avdelning: Gulmåla Antal barn: 14 Åldersfördelning: 6 st. födda -15, 8 st. födda -16. Antal pojkar: 7 Antal flickor: 7 Antal flerspråkiga

Läs mer

Tyck till om förskolans kvalitet!

Tyck till om förskolans kvalitet! (6) Logga per kommun Tyck till om förskolans kvalitet! Självskattning ett verktyg i det systematiska kvalitetsarbetet Dokumentet har sin utgångspunkt i Lpfö 98/0 och har till viss del en koppling till

Läs mer

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för Kotten

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för Kotten Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för Kotten 2016-2017 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund 3 2. Mål och riktlinjer 4 2.1 Normer och värden 4 2.2 Utveckling och lärande 5-6 2.3 Barns inflytande

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2016-2017 Organisation Avdelning: Norrgården Antal barn: 16 Åldersfördelning: 1 född 2013, 8 födda 2014, 5 födda 2015, 2 födda 2016 Antal pojkar: 11 Antal flickor:

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2016 2017 Organisation Avdelning: Vitmåla Antal barn: 24 Åldersfördelning: samtliga är födda 2011 (5 år) Antal pojkar: 13 Antal flickor: 11 Antal flerspråkiga barn:

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING. Förskolan Rosen Läsåret 2013-2014

KVALITETSREDOVISNING. Förskolan Rosen Läsåret 2013-2014 Utbildnings- och fritidsförvaltningen KVALITETSREDOVISNING Förskolan Rosen Läsåret 2013-2014 2010-09-09 1 Förskoleavdelningen 1. Inledning Varje avdelning på förskolan har gjort uppföljningar mot förskolornas

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Förskoleavdelningen

Kvalitetsredovisning. Förskoleavdelningen Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2017-2018 Organisation Avdelning: Grönmåla Åldersindelning (antal per födelseår):8st f-15, 5st f-16 o 3st f-17 Antal barn: 16 Åldersfördelning: 2015-2017 Antal

Läs mer

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för Lejonkulan

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för Lejonkulan Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för Lejonkulan 2016-2017 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4 2.1 Normer och värden sida 4 2.2 Utveckling och lärande

Läs mer

Lokal arbetsplan 2013/2014. Rensbackens förskola

Lokal arbetsplan 2013/2014. Rensbackens förskola Lokal arbetsplan 2013/2014 Rensbackens förskola Rensbackens förskola arbetar för att erbjuda en god omsorg och trygghet. Vi tar tillvara både inne- och utemiljön på ett medvetet sätt. Miljön är formad

Läs mer

Kullsta förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kullsta förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Kullsta förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a

Läs mer

Kvalitetsredovisning Förskolan Slottet läsåret 2010 2011

Kvalitetsredovisning Förskolan Slottet läsåret 2010 2011 Kvalitetsredovisning Förskolan Slottet läsåret 2010 2011 1 Inledning Förskolan Slottet har med sina fyra avdelningar ännu mer än tidigare blivit ett hus istället för fyra olika avdelningar. Vi jobbar målmedvetet

Läs mer