Kvalitetsredovisning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvalitetsredovisning"

Transkript

1 Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning Organisation Avdelning: Stjärnan Åldersindelning (antal per födelseår): 10 barn/ barn/ barn/2012 Antal barn: 23 barn Antal pojkar: 16 Antal flickor: 7 Antal flerspråkiga barn: 22 barn Dessa språk är representerade: Arabiska, somaliska, tigrinja, finska, engelska, dari, filippinska, amariska. Åtgärder för ökad måluppfyllelse.( Från föregående års Kvalitetsredovisning). Förbättringsområden från föregående års kvalitetsredovisning Vi kommer att planera och följa upp verksamheten i fortsättningen. Resultat : Så här har vi arbetat med förbättringsområdena under läsåret Pga nytt arbetslag våren 2016 har vi ej kunnat jobba med måluppfyllelsen Resultat : Kompetensutveckling (Skriv i punktform och antal medarbetare) 1 pedagog 2 ggr bokprojekt 1 pedagog 5 ggr bokprojekt Undervisningen (mål och riktlinjer) Förtydligande: Grönt betyder: stämmer helt och hållet, detta genomsyrar vår verksamhet eller detta gör vi medvetet med regelbundenhet. Gult betyder: att det oftast stämmer, arbetet/metoden är på gång i vår verksamhet eller att detta har vi gjort medvetet vid flera tillfällen. Rött betyder: stämmer inte, denna metod är inte förankrad i vår verksamhet, detta har vi endast gjort vid ett fåtal tillfällen eller inte alls.

2 Normer och värden Metoder: Resultat : Resultat : 1. Arbetslaget har arbetat fram sin egen arbetsplan för hur vi ska arbeta med normer och värden. Arbetsplanen är ett levande dokument som ständigt förändras och utvecklas. 2. Arbetslaget har tagit del av kompetensutveckling genom föreläsningar, litteratur och handledning relaterat till arbetet med normer och värden. 3. Arbetslaget har samtalat om, diskuterat och reflekterat utifrån normer och värden i arbetslaget och på förskolan. 4. Arbetslaget har synliggjort och arbetat med alla barnens hemspråk, hemkultur på olika sätt. 5. Arbetslaget har tillsammans med barnen arbetat med likheter, olikheter och skillnader på olika sätt. 6. Arbetslaget har använt intervjublanketter med frågor om vad barnen tycker om verksamheten de deltar i, arbetslaget

3 har utformat verksamheten bl.a. utifrån dessa. 7. Arbetslaget har använt metoder för att motverka stereotypa könsmönster. (genus) 8. Arbetslaget har arbetat med förskolans mål utifrån miljöcertifikatet Grön Flagg. 9. Avdelningen har haft daglig utevistelse i närmiljön och deltagit i Skräpplockarveckan. 10. Arbetslaget har arbetat utifrån Plan för likabehandling och mot kränkande behandling. Analys: På grund av ett nytt arbetslag har vi fått fokusera på att bygga upp rutiner och strukturen i verksamheten och många diskussioner om hur arbetslaget vill arbeta i nuläget. Positivt att inget rött ljus finns. Utifrån att vi har jobbat med att få en bra struktur har det lett till att barnen blir mer trygga av att vistas i mindre grupper och konflikterna har blivit mindre. Barnen känner även trygghet i vad som händer under dagen. Pedagogerna kan ligga steget före när det gäller att vara en bra kompis och indelningen i grupperna är medvetet tänkt. I vårat förhållningssett har lett till att vi är lyhörda för barnens behov och intressen t ex det stora fotbollsintresset. Åtgärd: Nytt arbetslag till HT-2016, vi kommer fokusera på barnens olika kulturer och lyfta det i verksamheten. Vi kommer även att arbeta med temat Kompis för att jobba med lika behandling. Vi fortsätter att utveckla vårt förhållningssätt kring hur barnen lär sig & skapa en god struktur kring det. Redovisning av Barnintervju på förskolan utifrån kön: Antal tillfrågade barn: Fråga: Positiva svar: Flickor Positiva svar: Pojkar Negativa svar: Flickor Negativa svar: Pojkar Hur känner du dig när du kommer till förskolan? - 6st pojkar - 2st pojkar Resultat utifrån genus: Få som har svarat på barnbarometern. Barnen är medvetna om att medge ett ärligt svar. Analys utifrån genus: Endast pojkar svarade. Åtgärd: Se till att alla barn har möjlighet att få göra barnbarometern utifrån sin språkliga förmåga.

4 Utveckling och lärande Metoder: Resultat : Resultat : 1. Arbetslaget har arbetat fram sin egen arbetsplan där personalen beskriver sina metoder för hur de ska nå läroplanens mål i utveckling och lärande. Arbetsplanen är ett levande dokument som ständigt förändras och utvecklas. 2. Genom individuell dokumentation har arbetslaget synliggjort och arbetat med varje barns identitet och utveckling. 3. Arbetslaget har medvetet använt fackord och dess begrepp i vardagen. 4. Arbetslaget har använt miljö-certifikatet Grön Flagg som ett verktyg för att arbeta med hållbar utveckling. 5. Arbetslaget har arbetat med Sapere som en metod. 6. Alla i arbetslaget har använt IKT sitt dokumentationsarbete.

5 7. Arbetslaget har genom pedagogisk dokumentation synliggjort det gemensamma lärandet. 8. Arbetslaget har arbetat språkstimulerande. 9. Arbetslaget har använt sig av språkdomänerna tillsammans med vårdnadshavarna där man kartlägger vilka olika språk barnen kommer i kontakt med. 10. Arbetslaget har arbetat med media tillsammans med barnen. 11. Arbetslaget har stimulerat och utmanat barnen i sin matematiska utveckling genom att problematisera och skapa situationer, erbjudit material och miljöer där barnen får lära sig begrepp, problemlösning, konstruktion, tid och rum och teknik, mm.

6 12. Arbetslaget har erbjudit aktiviteter, miljöer och material till lek, bild, rörelse, sång och musik, dans och drama regelbundet som en naturlig del i verksamheten. 13. Arbetslaget har synliggjort och arbetat med alla barnens hemspråk och hemkultur på olika sätt. 14. Genom samtal, diskussioner, reflektioner, flera val och drama, mm har arbetslaget arbetat med konflikthantering. 15. Arbetslaget har arbetat med naturvetenskap, kemiska processer, fysiska fenomen genom bl.a. NTA (natur och teknik för alla), utforskat, experimenterat, och undersökt. 16. Arbetslaget har vid behov arbetat efter planerna Att ta emot och arbeta med flerspråkiga barn, samt Handlingsplan

7 för nyanlända förskolebarn i Fagersta kommun. 17. Arbetslaget har använt sig av produktiva frågor i samtal med barnen. Analys: Pga nytt arbetslag under våren och endast en pedagog har kunskap om bl, a arbetsplan, sapere, handlingsplan-nyanlända, grönflagg arbete har det varit svårt att hinna jobba kring detta och förmedla arbetet till övriga pedagoger.vi har fått fokusera på det enskilda barnet och barngruppen där vi lagt mycket tid till språkutvecklande metoder såsom bildstöd, använda oss av konkret material,sätta ord på allt vi gör och ser, skapa rutiner och struktur på avdelningen, mycket tid till samtal med barn och vårdnadshavare för att skapa trygghet mellan oss. Många diskussioner i arbetslaget om vad som fungerar bra och inte bra. Vi har använt oss av språkdomänerna i våra portfoliosamtal och ordinarie personal har informerat övrig a pedagoger hur den ska fyllas i. Vi har lagt ner tid på att synliggöra varje barns ursprung i tamburen med flaggor, info och hej på olika språk. Detta för att skapa ett mer välkomnande oavsett vem du är. Åtgärd: Till hösten blir vi ett nytt arbetslag då en ordinarie pedagog kommer tillbaka. Vi får tillsammans på våra planeringarr samtala kring ovanstående uppgifter och hur vi ska lyfta dem i vårt arbete med barnen. En pedagog kommer sitta med i GrönFlagg gruppen och delger övrig personal hur vi ska jobba kring våra uppsatta mål. och var och en får ansvara över att läsa information som finns om de olika arbetena. Tex i pärmar eller minnesanteckningar. Vi kommer även att gå igenom arbetsplanen tillsammans på planeringsdagen. Redovisning av Barnintervju på förskolan utifrån kön: Antal tillfrågade barn: Fråga: Positiva svar: Flickor Positiva svar: Pojkar Negativa svar: Flickor Negativa svar: Pojkar Lär du dig saker på förskolan? - 6st pojkar - 2st pojkar Resultat utifrån genus: Få som har svarat på barnbarometern. Barnen är medvetna om att medge ett ärligt svar. Analys utifrån genus: Endast pojkar har svarat Åtgärd: : Se till att alla barn har möjlighet att få göra barnbarometern utifrån sin språkliga förmåga. Barns inflytande Metod: Resultat : Resultat : 1. Arbetslaget har använt sig bl.a. av barnobservationer /barnintervjuer när man planerar året, teman, projekt och aktiviteter.

8 2. Verksamheten har utgått ifrån den aktuella barngruppen. 3. Arbetslaget har använt sig av produktiva frågor i samtal tillsammans med barnen. 4. Arbetslaget har tillsammans med barnen diskuterat fram trivselregler på avdelningen. Arbetslaget har medvetet arbetat med att ta bort ordet inte i dessa regler. 5. Den aktuella barngruppen har varit delaktig i utformningen av miljön på förskolan. 6. I den individuella dokumentationen har barnen alltid varit delaktiga i de dokument som sätts in i deras dokumentsamling.

9 7. Arbetslaget skapar situationer under dagen och i leken då barnen deltar i samarbete och demokratiska beslut, genom t.ex. omröstningar. Analys: Genom att vi har en god struktur där barnen vet vad som händer är det lättare att jobba med det demokratiska frågorna eller beslutsfattande, t ex vid samlingar eller i våra grupper. Genom att barnen ligger på så många olika språknivåer så blir det svårare att ställa produktiva frågor eftersom förståelsen fattas. Åtgärd: Vi fortsätter att utveckla vår struktur och arbeta med demokrati i våra projekt t ex Tema Kompis. Vi får tänka mycket på vilken nivå vi möter barnen i det språkliga. Vårt förhållningssätt är fokus på vardagsspråket (de dagliga fraserna). Redovisning av Barnintervju på förskolan utifrån kön: Antal tillfrågade barn: Fråga: Positiva svar: Flickor Positiva svar: Pojkar Negativa svar: Flickor Negativa svar: Pojkar Får du vara med och bestämma på förskolan? - 5st pojkar - 3st pojkar Resultat utifrån genus: Få som har svarat på barnbarometern. Barnen är medvetna om att medge ett ärligt svar. Analys utifrån genus: Endast pojkar har svarat. Åtgärd: Se till att alla barn har möjlighet att få göra barnbarometern utifrån sin språkliga förmåga. Förskola Hem Metoder: Resultat : Resultat : 1. Vårdnadshavare har kallats till ett introduktionsmöte där man berättar om förskolans mål och uppdrag, förskolans likabehandlingsplan och hur inskolningen ska gå till.

10 2. Arbetslaget har gett vårdnadshavarna insyn i verksamheten genom t.ex. daglig dialog, veckoplanering, föräldrapärm, hemsidan och digital fotoram. 3. Arbetslaget har använt sig av olika inskolningsformer utifrån barn och vårdnadshavares behov. 4. Ca 6 8 veckor efter inskolningen har alla barn och deras vårdnadshavare kallats till ett uppföljningssamtal. 5. Arbetslaget har genomfört föräldramöte på hösten då arbetslaget presenterat förskolans styrdokument, likabehandlingsplan och årsplanering, mm. 6. Alla barn och vårdnadshavare har kallats till samtal två ggr per år och vid behov har telefontolk erbjudits. Vid behov har det funnits

11 möjlighet till fler samtal mellan föräldrar och avdelningens personal. 7. Arbetslaget har anordnat trivselaktiviteter under året. 8. Alla vårdnadhavare har erbjudits att delta i ett föräldraråd en ggr per termin. Förskolan ger möjlighet att lämna in synpunkter till föräldrarådet i en synpunktslåda som finns på varje avdelning. 9. Vårdnadshavare har informerats om möjligheten att komma med synpunkter på verksamheten genom kommunens synpunktshantering. 10. Vårdnadshavare har välkomnats att besöka verksamheten.

12 11. Vid byte av verksamhet har arbetslaget kallat till överlämnandesamtal. 12. Arbetslaget har erbjudit modermålsstöd till flerspråkiga familjer under introduktionsmöte, inskolning och vid behov. Analys: Vi är ett positivt arbetslag som diskuterar och reflekterar över hur vi vill ha det på vår avdelning, alla pedagoger är delaktiga i beslut och tycker att det är viktigt att delge information och om vår planering t ex via planeringskalendern, informationslappar till vårdnadshavare, mycket muntliga samtal med vårdnadshavare i tamburen och även modersmålsstöd kring barnet och vårdnadshavare. Åtgärd: Vi ser det som positivt att vi är ett nytt arbetslag, där vi är väldigt lyhörda för varandra och kan kommunicera. Vi tycker att det är viktigt med struktur och ordning, vår stora anslagstavla & loggboken är viktiga verktyg för oss. Vid behov kommer vi fortsatt använda oss av modersmålsstöd. Planen med att tillsätta modersmålsstödjare kommer att bli positivt. Samverkan med förskoleklassen, skolan och fritidshemmet Metoder: Resultat : Resultat : 1. Arbetslaget har följt planen för överlämnande mellan verksamheterna. 2. Arbetslaget har följt överlämnandeplanens tydliga metoder för hur vi delger nya verksamheten barnets behov av stöd och stimulans för en fortsatt positiv utveckling.

13 3. Olika typer av samverkan har skett under året. Analys: På grund av nytt arbetslag har inte alla pedagoger tagit del av de olika planerna. Så därför har det lett till att det har blivit svårt att följa dessa men ordinarie personal har utgått ifrån dem vid t ex överlämnande till förskoleklass. Åtgärd: Alla i det nya arbetslaget ska läsa de olika planerna. Var och en får ansvara för när hen ska läsa dem. Uppföljningar och utvärdering och utveckling: Metoder: Resultat : Resultat : 1. Arbetslaget har använt individuell dokumentation för att synliggöra varje barns utveckling. 2. Arbetslaget har använt sig av dokumentation och pedagogisk dokumentation för att synliggöra det gemensamma lärandet, följa upp, utvärdera och utveckla verksamheten och sig själva som pedagoger. 3. Arbetslaget har kontinuerligt använt sig av barnintervjuer och observationer för att ta reda på barnens behov och vad de är

14 intresserade av och höra deras synpunkter för att ha som grund för utformningen av verksamheten. 4. Arbetslaget har använt sig av TRAS som observationsmaterial för att kunna planera arbetet med språkutvecklingen för den aktuella barngruppen. 5. Arbetslaget har använt sig av systematiskt kvalitetssäkringsmaterial för att följa upp, utvärdera och utveckla verksamheten. 6. Arbetslaget har reviderat arbetsplanen utifrån uppföljning- /utvärdering. 7. Arbetslaget har tagit del av resultatet av föräldraenkäten, har förändrat och utvecklat verksamheten utifrån dess resultat. Analys: Nytt arbetslag där några pedagoger aldrig har använt sig av systematisk kvalitétsarbete Och på grund av tidsbrist har ordinarie personal informera om den. Fokus har legat på struktur och rutiner och konflikthantering den här terminen. Åtgärd: I muntliga reflektioner och samtal tar vi del av barnens utvecklande och tillgodoser barnens interesse t ex skogs utflykt, fotboll/fotbollsplanen och dans/musik. Vi försöker även skapa bättre samspel mellan barnen genom att vara lyhörda och prata om hur man är, och ställa frågan - fråga din kompis om hen vill vara med?

15 Vi vill bli bättre att på skriva/anteckna vad vår observation/reflektion har lett till vid avdelningsplaneringen och i loggboken. Avdelningens metoder som ska åtgärdas för ökad måluppfyllelse. Vi vill förbättra vårt arbete kring portfolio och pedagogisk dokumentation. Vi vill förbättra vårt Grönt flagg arbete. Vi vill arbeta med olika/lika. Handlingsplan: Vi kommer i våra olika temaprojekt lyfta fram varje individs lärande och utveckling och använda oss av olika reflektionsverktyg. Vi gör vårat eget observationsmaterial för att se vad barnen är intresserade av. Se till att alla barn får göra 3 olika barnbarometer utifrån barnens nivå. Vi kommer att föra in i loggboken när och var vi kommer att föra in anteckningar på Grönt flaggs hemsida. Vi kommet att arbeta med våra delmål kring Grönt flagg på olika sätt på avdelningarna, vi kommer även utveckla sophantering och hur man värnar om naturen och att se naturen som ett upplevelse rum. Kring barns olika ursprung vill vi uppmärksamma varandras olikheter/likheter. I våra olika temaprojekt t ex Tema Kompis kommer vi lyfta våra olikheter/likheter.

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Planeten Åldersindelning (antal per födelseår): 2011-2 st 2012-7 st 2013-4 st 2014-5 st 2015-1 st Antal barn: 19 Antal pojkar:

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Rödmåla Åldersindelning (antal per födelseår): 13 barn födda 2011 9 barn födda 2012 Antal barn: 22 Antal pojkar: 11 Antal flickor:

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Solen Åldersindelning (antal per födelseår): 2011-12st, 2012-11 st. Antal barn: 23 Antal pojkar: 10st Antal flickor: 13 Antal

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Gullvivan Åldersindelning: 2012:1 2013:4 2014:11 2015:5 Antal barn: 21 Antal pojkar: 15 Antal flickor:6 Antal flerspråkiga barn:9

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Blåsippan Åldersindelning (antal per födelseår): 2011 12 stycken 2012 7 stycken 2013 4 stycken Antal barn: 23 Antal pojkar: 11

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Norrgården Åldersindelning (antal per födelseår): 3 stycken 2012, 5 stycken 2013, 7 stycken 2014, 1 född 2015 Antal barn: 16 Antal

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Barret Åldersindelning): 11st födda 2011, 9st födda 2012 & 2st födda 2013 Antal barn: 22 Antal pojkar: 15 Antal flickor: 7 Antal

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Månen Åldersindelning (antal per födelseår): 10st 13 9st 14 2st 15 Antal barn: 21 st Antal pojkar: 8 Antal flickor: 13 Antal flerspråkiga

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Sörgården Åldersindelning (antal per födelseår):4 st -12 10 st -13 2 st -14 Antal barn:16 Antal pojkar:12 Antal flickor: 4 Antal

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Östangården Åldersindelning (antal per födelseår): Barn födda 2010-11 st, 2011-5 st,, 2012-5 st Antal barn: 21 st Antal pojkar:

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Sköldpaddan Åldersindelning (antal per födelseår): Antal barn: 16 Antal pojkar: 7 Antal flickor: 9 Antal flerspråkiga barn: 2

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Fröet Åldersindelning : 2015/1, 2014/7, 2013/6, 2012/2 Antal barn: 16 Antal pojkar: 10 Antal flickor: 6 Antal flerspråkiga barn:

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2014-2015 Organisation Avdelning: Stjärnan Antal barn: 23 Antal pojkar: 12 Antal flickor: 11 Antal flerspråkiga barn: 22 Dessa språk är representerade: Somaliska,

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Dungen Åldersindelning (antal per födelseår): 2010: 2 st, 2011: 4 st, 2012: 7 st, 2013: 3 st, 2014: 3 st, 2015: 2 st. Antal barn:

Läs mer

Förskoleavdelningen. Gemensam Arbetsplan för Förskolan i Fagersta 2015-2017

Förskoleavdelningen. Gemensam Arbetsplan för Förskolan i Fagersta 2015-2017 Förskoleavdelningen Gemensam Arbetsplan för Förskolan i Fagersta 2015-2017 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4-9 2.1 Normer och värden sida 4 2.2 Utveckling

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Svea Åldersindelning (antal per födelseår): 10 st 2012, 3 st 2013, 7 st 2014, 1 st 2015 Antal barn: 21 Antal pojkar: 11 Antal

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Valen Åldersindelning (antal per födelseår): 6st födda 2010, 7st födda 2011, 9st födda 2012 Antal barn: 22 Antal pojkar: 11 Antal

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Gulmåla Åldersindelning (antal per födelseår): 1st.-12. 10st.-13. 3st.-14. 2st.-15. Antal barn: 16st. Antal pojkar: 6st Antal

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Myran Åldersindelning (antal per födelseår): 2013 9 st, 2014 7 st Antal barn: 16 Antal pojkar: 13 Antal flickor: 3 Antal flerspråkiga

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Delfinen Åldersindelning (antal per födelseår): f.2013: 5 f.2014: 9 f.2015: 2 Antal barn: 16 Antal pojkar: 10 Antal flickor: 6

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Blåmåla Åldersindelning (antal per födelseår): 2010: 1, 2011: 9, 2012: 13 Antal barn: 23 Antal pojkar: 14 Antal flickor: 9 Antal

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2014-2015

Kvalitetsredovisning 2014-2015 Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2014-2015 Organisation Avdelning: Gulmåla Antal barn: 17 Antal pojkar: 10 Antal flickor: 7 Antal flerspråkiga barn: 12 Dessa språk är representerade: Somaliska,

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Vitmåla Åldersindelning (antal per födelseår): 2010: 32 st, 2011:1 st Antal barn: 33 Antal pojkar: 19 Antal flickor: 14 Antal

Läs mer

Gemensam Arbetsplan för Förskolan Innehållsförteckning:

Gemensam Arbetsplan för Förskolan Innehållsförteckning: Förskoleavdelningen Gemensam Arbetsplan för Förskolan 2011-2013 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4-9 2.1 Normer och värden sida 4 2.2 Utveckling och lärande

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2014-2015 Organisation Avdelning: Lejonkulan Antal barn:35 Antal pojkar 11 Antal flickor: 24 Antal flerspråkiga barn:12 Dessa språk är representerade: Arabiska,

Läs mer

Kvalitetsredovisning 13-14 Delfinen

Kvalitetsredovisning 13-14 Delfinen Kvalitetsredovisning 13-14 Delfinen 1.1 Organisation Avdelning: Delfinen Antal barn: 16 Antal pojkar: 7 Antal flickor: 9 Antal flerspråkiga barn: 1 Dessa språk är representerade: Svenska och Polska 3.

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2013-2014 Sörgården

Kvalitetsredovisning 2013-2014 Sörgården Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2013-2014 Sörgården 1.1 Organisation Avdelning: Sörgården Antal barn: 16 Antal pojkar: 8 Antal flickor: 8 Antal flerspråkiga barn: 6 Dessa språk är representerade:

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2013-2014 1.1 Organisation Avdelning: Tallen Antal barn: 21 Antal pojkar: 14 Antal flickor: 7 Antal flerspråkiga barn: 6 Dessa språk är representerade: Finska,

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2014-2015 1.1 Organisation Avdelning: Grönmåla Antal barn: 16 Antal pojkar:9 Antal flickor:7 Antal flerspråkiga barn: 14 Dessa språk är representerade: arabiska,

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2014-2015 Organisation Avdelning: Barret Antal barn: 24 Antal pojkar: 14 Antal flickor: 10 Antal flerspråkiga barn: 6 Dessa språk är representerade: Svenska, Franska,

Läs mer

Kvalitetsredovisning Sälen

Kvalitetsredovisning Sälen Kvalitetsredovisning 13-14 Sälen 1.1 Organisation Avdelning: Sälen Antal barn: 20 Antal pojkar: 10 Antal flickor: 10 Antal flerspråkiga barn: 4 Dessa språk är representerade: Arabiska, Finska, Persiska,

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Kastanjen Åldersindelning: 2010-6 st. 2011-5 st. 2012-4 st. 2013-5 st. Antal barn: 20 Antal pojkar: 10 Antal flickor: 10 Antal

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Solängen, avdelning Ängen Läsåret

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Solängen, avdelning Ängen Läsåret Förskoleavdelningen KVALITETSREDOVISNING Förskolan Solängen, avdelning Ängen Läsåret 2014-2015 Måluppfyllese,analys och åtgärder för ökad måluppfyllelse ( Från föregående års Kvalitetesredovisning) Organisation:

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Björnen Läsåret 2014-2015

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Björnen Läsåret 2014-2015 Förskoleavdelningen KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Björnen Läsåret 2014-2015 Måluppfyllelse, analys och åtgärder för ökad måluppfyllelse.( Från föregående års kvalitetsredovisning

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2014-2015 1.1 Organisation Avdelning: Månen Antal barn: 17 Antal pojkar: 7 Antal flickor: 10 Antal flerspråkiga barn: 17 Dessa språk är representerade: Somaliska,

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Grönmåla Åldersindelning (antal per födelseår): 2013: 6. 2014: 10, 2015: 1 Antal barn: 17 Antal pojkar: 9 Antal flickor: 8 Antal

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Räven Läsåret 2014-2015

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Räven Läsåret 2014-2015 Förskoleavdelningen KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Räven Läsåret 2014-2015 Måluppfyllelse, analys och åtgärder för ökad måluppfyllelse.( Från föregående års kvalitetsredovisning

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning: Räven Åldersindelning (antal per födelseår): 2010 6 st. 2011 10 st. 2012 6 st. 2013 5 st. Antal barn: 27 Antal pojkar: 8 Antal

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2014-2015 Organisation Avdelning: Blåmåla Antal barn: 22 Antal pojkar: 14 Antal flickor: 8 Antal flerspråkiga barn: 19 Dessa språk är representerade: Svenska, Polska,

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Solängen, avdelning Svea Läsåret 2014-2015

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Solängen, avdelning Svea Läsåret 2014-2015 Förskoleavdelningen KVALITETSREDOVISNING Förskolan Solängen, avdelning Svea Läsåret 2014-2015 Måluppfyllelse, analys och åtgärder för ökad mål måluppfyllelse(från föregående års kvalitetsredovisning) Organisation

Läs mer

Kvalitetsredovisning 13-14 Hajen

Kvalitetsredovisning 13-14 Hajen Kvalitetsredovisning 13-14 Hajen 1.1 Organisation Avdelning: Hajen Antal barn: 22 Antal pojkar: 12 Antal flickor: 10 Antal flerspråkiga barn: 0 Dessa språk är representerade: 3. Åtgärder för ökad måluppfyllelse

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Ekorren Läsåret

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Ekorren Läsåret Förskoleavdelningen KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Ekorren Läsåret 2014-2015 Måluppfyllelse,analys och åtgärder för ökad måluppfyllelse.( Från föregående års Kvalitetsredovisning

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2014 2015. Förskola: Björksta Avdelning: Gullvivan. Antal barn: 18. Antal pojkar:9 Antal flickor: 9

Kvalitetsredovisning läsåret 2014 2015. Förskola: Björksta Avdelning: Gullvivan. Antal barn: 18. Antal pojkar:9 Antal flickor: 9 Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning läsåret 2014 2015 Förskola: Björksta Avdelning: Gullvivan Antal barn: 18 Antal pojkar:9 Antal flickor: 9 Antal flerspråkiga barn: 4 Dessa språk är representerade:

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2014-2015 Organisation Avdelning: Grönmåla Antal barn: 16 Antal pojkar:9 Antal flickor:7 Antal flerspråkiga barn: 14 Dessa språk är representerade: arabiska, tagalog,

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2013-2014 Grodan

Kvalitetsredovisning 2013-2014 Grodan Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2013-2014 Grodan 1.1 Organisation Avdelning: Grodan Antal barn: 16 Antal pojkar: 6 Antal flickor: 10 Antal flerspråkiga barn: Ingen Dessa språk är representerade:

Läs mer

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för Svea

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för Svea Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för Svea 2015-2016 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4-9 2.1 Normer och värden sida 4 2.2 Utveckling och lärande sida

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2014-2015 Organisation Avdelning: Tussilago Antal barn: 16 Antal pojkar: 9 Antal flickor: 7 Antal flerspråkiga barn: 8 Dessa språk är representerade: Arabiska,

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2015-2016 Organisation Avdelning:Björnen Åldersindelning (antal per födelseår): 8st 2010, 6st 2011, 7st 2012, 1st 2013 Antal barn: 22st Antal pojkar:12st Antal

Läs mer

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för ÄNGEN 2015-2016

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för ÄNGEN 2015-2016 Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för ÄNGEN 2015-2016 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4 2.1 Normer och värden sida 4 2.2 Utveckling och lärande sida

Läs mer

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för EKORREN

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för EKORREN Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för EKORREN 2015-2016 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4-9 2.1 Normer och värden sida 4 2.2 Utveckling och lärande sida

Läs mer

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för MYRAN

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för MYRAN Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för MYRAN 2016-2017 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4-11 2.1 Normer och värden sida 4-5 2.2 Utveckling och lärande

Läs mer

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för SOLEN 2015

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för SOLEN 2015 Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för SOLEN 2015 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4-9 2.1 Normer och värden sida 4 2.2 Utveckling och lärande sida 5-6

Läs mer

Förskoleavdelningen. Gemensam Arbetsplan för Solen

Förskoleavdelningen. Gemensam Arbetsplan för Solen Förskoleavdelningen Gemensam Arbetsplan för Solen 2016-2017 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4-9 2.1 Normer och värden sida 4 2.2 Utveckling och lärande

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Solängen, avdelning Solen Läsåret

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Solängen, avdelning Solen Läsåret Förskoleavdelningen KVALITETSREDOVISNING Förskolan Solängen, avdelning Solen Läsåret 2014-2015 Måluppfyllelse,analys och åtgärder för ökad måluppfyllelse Organisation Avdelning: Solen barn i åldern 3-4

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING

KVALITETSREDOVISNING Utbildnings- och fritidsförvaltningen KVALITETSREDOVISNING Förskolan Vilhelmina - Gläntan Läsåret 2013-2014 1. Inledning Som underlag till denna kvalitetsredovisning ligger avdelningarnas uppföljningar

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2014-2015 1.1 Organisation Avdelning: Vitmåla Antal barn: 27 Antal pojkar: 16 Antal flickor: 12 Antal flerspråkiga barn: 16 Dessa språk är representerade: Arabiska,

Läs mer

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för MYRAN

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för MYRAN Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för MYRAN 2015-2016 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4-11 2.1 Normer och värden sida 4-5 2.2 Utveckling och lärande

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Myran Läsåret

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Myran Läsåret Förskoleavdelningen KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Myran Läsåret 2014-2015 Måluppfyllelse, analys och åtgärder för ökad måluppfyllelse.( Från föregående års Kvalitetsredovisning

Läs mer

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för ÄNGEN 2014-2015

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för ÄNGEN 2014-2015 Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för ÄNGEN 2014-2015 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4 2.1 Normer och värden sida 4 2.2 Utveckling och lärande sida

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2016-2017 Organisation Avdelning: Sörgården Antal barn: 15 Åldersfördelning:1st född 2016, 9st född 2015, 2st född 2014, 3st född 2013 Antal pojkar: 9 Antal flickor:

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Ekorren Läsåret 2013-2014

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Ekorren Läsåret 2013-2014 Förskoleavdelningen KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Ekorren Läsåret 2013-2014 Förskoleavdelningen 2014-08-21 Kvalitetsredovisning 2013-2014 KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen

Läs mer

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för Månen

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för Månen Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för Månen 2016 2017 160909 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4-9 2.1 Normer och värden sida 4 2.2 Utveckling och lärande

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2017-2018 Organisation Avdelning: Gullvivan Åldersindelning (antal per födelseår): 2017: 1. 2016: 10. 2015: 4. Antal barn: 15 Åldersfördelning: Antal pojkar: 8

Läs mer

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för RÄVEN

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för RÄVEN Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för RÄVEN 2015-2017 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4-9 2.1 Normer och värden sida 4 2.2 Utveckling och lärande sida

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2016-2017 Organisation Avdelning: Gullvivan Antal barn: 16 Åldersfördelning: 2014: 6. 2015: 8. 2016: 2 Antal pojkar: 10 Antal flickor: 6 Antal flerspråkiga barn:

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2017-2018 Organisation Avdelning: Sörgården Åldersindelning (antal per födelseår):2 st 2014 8 st 2015 5st 2016 1st 2017 Antal barn: 16 Antal pojkar: 9 Antal flickor:7

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2016-2017 Organisation Avdelning: Planeten Antal barn: 19 Åldersfördelning: 2011-2st, 2012-7 st, 2013-4 st, 2014-5 st, 2015-1 st Antal pojkar: 11 Antal flickor:

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Förskoleavdelningen

Kvalitetsredovisning. Förskoleavdelningen Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2016-2017 Organisation Avdelning: Ekorren Antal barn: 15 Åldersfördelning: 9 st ettåringar, 4 st tvååringar 2 st treåringar Antal pojkar: 11 Antal flickor: 4 Antal

Läs mer

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för RÄVEN

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för RÄVEN Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för RÄVEN 2015-2017 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4-9 2.1 Normer och värden sida 4 2.2 Utveckling och lärande sida

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2017-2018 Organisation Avdelning: Grönmåla Antal barn: 18 Åldersfördelning:1-3 år Antal pojkar: 8 Antal flickor: 10 Antal flerspråkiga barn: 15 Dessa språk är representerade:

Läs mer

SJÄLVSKATTNING. ett verktyg i det systematiska kvalitetsarbetet

SJÄLVSKATTNING. ett verktyg i det systematiska kvalitetsarbetet SJÄLVSKATTNING ett verktyg i det systematiska kvalitetsarbetet TYCK TILL OM FÖRSKOLANS KVALITET! Självskattningen består av 6 frågor. Frågorna följs av påståenden som är fördelade på en skala 7 som du

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2017-2018 Organisation Avdelning: Mellangården Åldersindelning (antal per födelseår): 7 födda 2014, 5 födda 2013 och 9 födda 2012. Antal barn: 21 Antal pojkar:

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2016-2017 Organisation Avdelning: Månen Antal barn: 20 Åldersfördelning: 2014-9 st 2015-8 st 2016-3 st Antal pojkar: 7 Antal flickor: 13 Antal flerspråkiga barn:

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2017-2018 Organisation Avdelning: Grodan Åldersindelning (antal per födelseår):5 barn födda 2015, 9 barn födda 2016, 1 barn född 2017 Antal barn: 15 Antal pojkar:

Läs mer

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för Blåsippan 2014-2015

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för Blåsippan 2014-2015 Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för Blåsippan 2014-2015 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4 2.1 Normer och värden sida 4 2.2 Utveckling och lärande sida

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2017-2018 Organisation Avdelning: Valen Åldersindelning (antal per födelseår): 10 st. 2012, 6st. 2013, 5st. 2014 Antal barn: 21 Antal pojkar: 9 Antal flickor: 12

Läs mer

Verksamhetsplan. Solhaga fo rskola Internt styrdokument

Verksamhetsplan. Solhaga fo rskola Internt styrdokument Verksamhetsplan Solhaga fo rskola 2017-2018 Internt styrdokument Innehållsförteckning 1. Verksamhetens förutsättningar 2. Resultat 3. Analys 4. och Åtgärder Beslutande: Datum och paragraf: Dokumentansvarig:

Läs mer

Lokal Arbetsplan för Grönmåla 2015-2016

Lokal Arbetsplan för Grönmåla 2015-2016 Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för Grönmåla 2015-2016 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4 2.1 Normer och värden sida 4 2.2 Utveckling och lärande sida

Läs mer

Lokal arbetsplan 2013/2014. Rensbackens förskola

Lokal arbetsplan 2013/2014. Rensbackens förskola Lokal arbetsplan 2013/2014 Rensbackens förskola Rensbackens förskola arbetar för att erbjuda en god omsorg och trygghet. Vi tar tillvara både inne- och utemiljön på ett medvetet sätt. Miljön är formad

Läs mer

Tyck till om förskolans kvalitet!

Tyck till om förskolans kvalitet! (6) Logga per kommun Tyck till om förskolans kvalitet! Självskattning ett verktyg i det systematiska kvalitetsarbetet Dokumentet har sin utgångspunkt i Lpfö 98/0 och har till viss del en koppling till

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Förskoleavdelningen

Kvalitetsredovisning. Förskoleavdelningen Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2016-2017 Organisation Avdelning: Delfinen Åldersindelning (antal per födelseår): F.2014: 8 F.2015: 7 F.2016:1 Antal barn: 16 Åldersfördelning: Antal pojkar: 9

Läs mer

för Rens förskolor Bollnäs kommun

för Rens förskolor Bollnäs kommun för Bollnäs kommun 2015-08-01 1 Helhetssyn synen på barns utveckling och lärande Återkommande diskuterar och reflekterar kring vad en helhetssyn på barns utveckling och lärande, utifrån läroplanen, innebär

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Snigeln Läsåret 2014-2015

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Snigeln Läsåret 2014-2015 Förskoleavdelningen 2015-05-25 KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Snigeln Läsåret 2014-2015 Måluppfyllese,analys och åtgärder för ökad måluppfyllese..( Från föregående års Kvalitetsredovisning

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2016-2017 Organisation Avdelning: Mellangården Antal barn: 22 st. Åldersfördelning: 2011 8 stycken, 2012 10 stycken, 2013 4 stycken Antal pojkar: 12 st. Antal flickor:

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Förskoleavdelningen

Kvalitetsredovisning. Förskoleavdelningen Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2017-2018 Organisation Avdelning: Grönmåla Åldersindelning (antal per födelseår):8st f-15, 5st f-16 o 3st f-17 Antal barn: 16 Åldersfördelning: 2015-2017 Antal

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Förskoleavdelningen

Kvalitetsredovisning. Förskoleavdelningen Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2017-2018 Avdelning: Månen Åldersindelning(antal per födelseår): 1 st 2014, 3 st 2015, 12 st 2016 Antal barn: 16 Antal pojkar: 4 Antal flickor: 12 Antal flerspråkiga

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Räven Läsåret 2013-2014

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Räven Läsåret 2013-2014 Förskoleavdelningen KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen, avdelning Räven Läsåret 2013-2014 2014-08-18 Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2013-2014 KVALITETSREDOVISNING Förskolan Prästkragen

Läs mer

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för Lejonkulan

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för Lejonkulan Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för Lejonkulan 2016-2017 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4 2.1 Normer och värden sida 4 2.2 Utveckling och lärande

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2016-2017 Organisation Avdelning: Tussilago Antal barn: 19 stycken Åldersfördelning: 2014: 6 st, 2015:. 8 st, 2016: 5 st. Antal pojkar: 7 stycken Antal flickor:

Läs mer

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för Dungen 2014-2015

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för Dungen 2014-2015 Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för Dungen 2014-2015 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4 2.1 Normer och värden sida 4-5 2.2 Utveckling och lärande sida

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2016-2017 Organisation Avdelning: Kastanjen Antal barn: 22 Åldersfördelning:1-5år Antal pojkar: 11 Antal flickor: 11 Antal flerspråkiga barn: 8 Dessa språk är representerade:

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Förskoleavdelningen

Kvalitetsredovisning. Förskoleavdelningen Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2016-2017 Organisation Avdelning: Räven Antal barn: 22 st Åldersfördelning: 10 st födda 2011, 6 st födda 2012, 6 st födda 2013 Antal pojkar: 7 st Antal flickor:

Läs mer

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för Planeten 2015-2016

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för Planeten 2015-2016 Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för Planeten 2015-2016 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 2 2. Mål och riktlinjer sida 3 2.1 Normer och värden sida 3 2.2 Utveckling och lärande sida

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Solängen, avdelning Ängen Läsåret

KVALITETSREDOVISNING Förskolan Solängen, avdelning Ängen Läsåret Förskoleavdelningen KVALITETSREDOVISNING Förskolan Solängen, avdelning Ängen Läsåret 2013-2014 Förskoleavdelningen 2014-08-25 Kvalitetsredovisning Läsåret 2013-2014 KVALITETSREDOVISNING Förskolan Solängen

Läs mer

Lokal arbetsplan 2013/2014. Örsängets förskola

Lokal arbetsplan 2013/2014. Örsängets förskola Lokal arbetsplan 2013/2014 Örsängets förskola Örsängets förskola arbetar för att erbjuda en god omsorg och trygghet. Vi lägger stor vikt vid den dagliga kontakten, där vi skapar en god relation till vårdnadshavarna

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2016-2017 Organisation Avdelning: Rosen/Sälen Antal barn: 22 Åldersfördelning: 2011: 8 stycken 2012: 10 stycken 2013: 4 stycken Antal pojkar: 7 pojkar Antal flickor:

Läs mer

Kvalitetsrapport läsåret 15/16. Förskolan Skattegården 72 A-B Förskolan Skrivaregatan 19B Förskolan Skäggetorp C 30B

Kvalitetsrapport läsåret 15/16. Förskolan Skattegården 72 A-B Förskolan Skrivaregatan 19B Förskolan Skäggetorp C 30B Kvalitetsrapport läsåret 15/16 Förskolan Skattegården 72 A-B Förskolan Skrivaregatan 19B Förskolan Skäggetorp C 30B 2 Innehåll NORMER OCH VÄRDEN... 3 SAMMANFATTNING... 3 Mål... 3 Resultat... 3 Analys...

Läs mer

Verksamhetsplan. Internt styrdokument

Verksamhetsplan. Internt styrdokument Verksamhetsplan Solhaga Fo rskola 2018-2019 Internt styrdokument Innehållsförteckning 1. Verksamhetens förutsättningar 2. Resultat 3. Analys 4. och Åtgärder Beslutande: Förskolechef Gäller till: 2019-06-30

Läs mer

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för Gläntan 2015-2016

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för Gläntan 2015-2016 Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för Gläntan 2015-2016 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4 2.1 Normer och värden sida 4 2.2 Utveckling och lärande sida

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Förskoleavdelningen Kvalitetsredovisning 2017-2018 Organisation Avdelning: Rosen/Sälen Åldersindelning (antal per födelseår): 10/2012, 3/2013, 8/2014 Antal barn: 21 Antal pojkar: 11 Antal flickor: 10 Antal

Läs mer