Stockholm Vacse AB (Publ) Jenny Sjöblom, Projektchef

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stockholm Vacse AB (Publ) Jenny Sjöblom, Projektchef"

Transkript

1 Stockholm De två tornkranarna är nu på plats. De kommer utföra tunga lyft och placeringsuppgifter. Huset börjar också ta form. De första husdelarna har monterats. Parallellt pågår de sista gjutetapperna av bottenplattan. De sista gjutningarna av bottenplattan kommer ske i november. I december kommer den färgglada fasaden att börja monteras. I samband med montage av fasaderna kommer stora och långa transporter att komma till och från arbetsplatsen. Vi tackar för det goda samarbetet i området och för att ni respekterar avspärrningar och flaggvakter. Det finns till för allas säkerhet. På Attunda gränd, bakom befintliga tingsrätten, fortsätter schaktning och snart börjar betongarbeten även där. För att ta del av tidigare nyhetsbrev eller annan nyttig information om projektet hänvisar vi er till projektets egna hemsida:

2 Stockholm Nu pågår gjutningarna i grunden och bottenplattan börjar ta form. Isolering och installationer läggs ut innan gjutningen av bottenplattan. Vi gör oss redo för stommontaget som kommer starta i mitten av oktober. Två tornkranar kommer monteras upp under vecka 40 och 41. En på varje långsida av huset. Vi startar med den mot Tingsvägen. Under kranmontaget kommer det att ske kortare säkerhetsavspärrningar och flaggvakter visar vägen. En tillfällig mobilkran används under kranmontaget. Schaktarbetet fortsätter längs med Attunda gränd, i oktober startar även betongarbeten där. För att ta del av tidigare nyhetsbrev eller annan nyttig information om projektet hänvisar vi er till projektets egna hemsida:

3 Stockholm Pålningen pågår för fullt i gropen men vi har stött på några problem som gör att pålningsarbetena drar ut på tiden. Enligt vår prognos kommer pålningen pågå fram till och med vecka 34. Vi har tagit beslutet att inte forcera pålningen på helger utan i stället köra på för fullt under vardagarna. Betongarbetena pågår enligt planen och husets grund börjar ta form. För att ta del av tidigare nyhetsbrev eller annan nyttig information om projektet hänvisar vi er till projektets egna hemsida:

4 Stockholm Ett beslut har fattats om att inte arbeta med pålning under kommande helg utan samsynkas med senare arbeten. Tiden som var uppskattad att hämtas hem från helgarbetet jobbas in längre fram i projektet. Under vecka 30 påbörjas grundarbetet med bottenplattan. En mindre kran kommer placeras i gropen. Schaktarbetena längs med Attunda Gränd pågår och det finns behov av vissa avstängningar i samband med detta. Under avstängningarna kommer flaggvakter dirigera trafiken rätt. Byggbodarna flyttas bort v 28 och etablering för yrkesarbetare sker inne i befintliga lokaler i källaren på det höga kontorshuset längs med Tingsvägen. Projektet kommer att pågå under sommaren.

5 Stockholm Arbetet har gått in i en fas med störande arbete i form av pålning, arbetet kommer att pågå ca 5 veckor. I Attundagränd kommer schaktarbete ske med start under juni och det medför större frekvens med transporter på den vägen, arbetet startar ifrån nuvarande schakt Färgskrapan och avslutas i söder vid slutet av nuvarande Tingsrätten södra del. Skanska önskar arbeta med pålning de två kommande helgerna för att ta igen förlorad tid. Arbetet kommer bedrivas; lördag 7/7 och söndag 8/7 samt lördag 14/7 och söndag 15/7 mellan kl Fortsatt kommer det att vara vardagliga lastbilstransporter på alla vägar kring arbetsplatsen. Vi hoppas närboende grannar och verksamheter kan ha överseende med detta. Projektets egna hemsida: Här återfinns kontaktuppgifter, en byggkamera som sänder live, en drönarbild i panoramavy från det översta våningsplanet och annan spännande läsning om huset.

6 Stockholm Det påbörjas spontning av Attunda gränd under vecka 21, som beräknas pågå under två veckor, måndag fredag, I samband med dessa arbeten förekommer ljud och vibrationer. Vid spontning kommer kortare avspärrningar (ett par minuter) att ske via flaggvakter. På grund av säkerhetsskäl, vänligen respektera de avspärrningar som kommer inträffa. Efter spontningen är utförd fortsätter arbetena med schaktningen. Efterföljande pålning startar vecka 23 med sju veckors beräknad arbetstid, måndag fredag, Sollentuna kommun påbörjar under maj sina arbeten med utvecklingen av Malmparken. Parkens höjdsättning förändras för att skapa bättre användbarhet och utformas med aktiva zoner kring en stor och öppen gräsyta med ett vattentorg. Vi ber om överseende och hoppas på ett gott samarbete framöver! Projektets egna hemsida: Här återfinns kontaktuppgifter, en byggkamera som sänder live, en drönarbild i panoramavy från det översta våningsplanet och annan spännande läsning om huset.

7 Stockholm Här kommer senaste nytt från bygget. Grovschakten för Färgskrapan pågår och spontningen för huset är i stort sett klar. Stora mängder av schaktmassor kommer transporteras bort från bygget med lastbilar via en grind direkt ut på Tingsvägen. Så mycket som möjligt av byggtrafiken kommer att dirigeras ut den vägen. Pålning beräknas starta i maj. Under pålningen kommer det att låta och vibrera mera än det gjort hittills. Trafiken har lagts om på Attunda gränd som numera är enkelriktad. Infarten till Attunda gränd blir från Oppegårdsstråket och sedan på en provisorisk väg bakom byggarbetsplatsen. Omläggningen utförs eftersom vi ska utföra arbeten på baksidan av befintliga tingsrätten. Attunda gränd kommer därmed bli trängre. Spontningen för de schaktarbeten som ska utföras bakom tingsrätten startar i maj. I maj kommer även en del av Tusbystråket att byggas om för att öppnas upp mot ett nytt entrétorg framför Färgskrapan. Det innebär att bron vid den norra pendeltågsuppgången mot Malmparken kommer rivas, tillsammans med trappan, den södra muren och cykelstället. Vi hoppas på er förståelse och på ett gott samarbete framöver! Nedan ser ni de slutgiltiga logotyperna för projektet och byggnaden. Projektets hemsida är nu komplett; Här återfinns kontaktuppgifter, en byggkamera som sänder live, en drönarbild i panoramavy från det översta våningsplanet och annan spännande läsning om huset.

8 Stockholm Inom kort startar schaktarbetena på Tingsvägen. För stunden pågår diverse omkopplingar av befintliga installationer. Spontningen är påbörjad och i slutet på april, början på maj, är det dags för pålningsarbeten. Under pålningen kommer det att låta och vibrera mera än det gjort hittills. Under april kommer avspärrningar göras bakom Attunda Tingsrätt. Samordning pågår med kommunensarbeten och en ny trafikanordningsplan är under framtagande. I april-maj kommer även en del av Tusbystråket att byggas om för att öppnas upp mot ett nytt entrétorg framför Färgskrapan. Det innebär att bron vid den norra pendeltågsuppgången mot Malmparken kommer rivas, tillsammans med trappan, den södra muren och cykelstället. Under byggtiden kommer gång och cykeltrafiken att påverkas och passerande kommer hänvisas till en temporär gång för att ta sig till och från Sollentuna station på denna sida. Samtidigt som byggnationerna i området påbörjas kommer även en vattenledning läggas om och en omdirigering av promenadstråk kommer göras. I Malmparken börjar arbetet med att skapa Sollentunas framtida stadspark. Arbetet beräknas starta i maj och pågå under ca 1 år. Parkens utveckling har sin grund i resultatet från den medborgardialog som kommunen genomförde i september 2016.

9 Stockholm Skanska har nu påbörjat markarbeten och etableringsarbeten på området. Inom en snar framtid kommer schaktarbetet att komma igång för fullt och därmed ökar transporterna till och från byggområdet. Transporterna till och från styrs i stor utsträckning, som möjligt, att utgå direkt från Tingsvägen. Staketet ställs iordning kring arbetsplatsen och en ny väg anordnas även för transporter till Oppegårdsstråket, i samband med att Tusbystråket och en del av Attunda gränd (den delen som är mellan Färgskrapan och befintliga Attunda Tingsrätt) stängs av. Trappan ned till pendeltågsstationen från Tingsvägen kommer också stängas av. Skanska har planerat att börja sponta (något som görs för att ta upp jordtryck vid schaktningsarbeten) inom en månad. Sponten kommer placeras på båda sidor om Färgskrapan vid anslutningen mot befintliga Attunda Tingsrätt. I och med spontningen kommer lokala gatuavstängningar ske kring arbetsområdet samt att det kommer låta när man slår sponten. Fortsatt samordning sker med kommunens planerade utvecklingsarbeten i området. För den som vill läsa mer om projektet växer hemsida stegvis fram, Här går det snart att via en byggkamera följa arbetet på plats, se den otroliga utsikten från 15e våningen, läsa mer om byggnadens hållbarhetsprofil, hitta kontaktuppgifter till ansvariga uthyrare av lediga lokaler samt se bilder på hur huset kommer att se ut när det står färdigt 2020.

10 Stockholm Under torsdagseftermiddagen den 7 december minglade nyfikna Sollentunabor och inblandade parter i projektet Färgskrapan i den färgupplysta tältbyn alldeles intill Attunda tingsrätt där Färgskrapan inom en snar framtid kommer att resa sig. På plats för spadtaget fanns Thomas Ardenfors, stadsbyggnadsnämndens ordförande, Sollentuna kommun. För Sollentuna kommun är Tingsrättens utbyggnad något vi välkomnar på flera plan. Genom utbyggnaden förstärks ett omfattande stråk av rättsvårdande myndigheter i centrala Sollentuna, men byggnaden som sådan tillför även stora kvaliteter. Denna byggnation blir ett viktigt första steg mot en fullständig make-over av hela området. Från vänster till höger i bild; Inger Söderholm, lagman och myndighetschef på Attunda tingsrätt, Christoffer Järkeborn, distriktschef inom region Hus Stockholm Nord i Skanska Sverige, Fredrik Linderborg, VD Vacse samt Thomas Ardenfors, stadsbyggnadsnämndens ordförande, Sollentuna kommun. På arbetsplatsen pågår just nu förberedande geotekniska undersökningar inför kommande schaktstart. Skanska står i startblocken och starten är beräknad att ske vecka 4. Grovschakten beräknas sedan pågå i ett par veckor och därefter startar man med pålningen i slutet på februari/början på mars. Kommunen har flera större projekt som pågår omkring Färgskrapan, samordning mellan dessa projekt fortgår.

11 Stockholm Dagarna blir nu allt kortare och nätterna längre. För att hålla dig pigg under årets mörkaste månad är det därför viktigt att du utsätter dig för ljus och motion för att pigga upp hjärnan. Förslagsvis en promenad förbi etableringsområdet på Tingsvägen 13, den 7 december, kl. 16:00-18:00, och närvara vid det symboliska första spadtaget av Sollentunas nya spännande landmärke, Färgskrapan. Där kommer du kunna träffa representerar för projektet, lyssna på våra tankar kring huset, mingla i vår utställning, dricka varm glögg och äta lussekatter. På plats finns Vacse, Skanska, Attunda tingsrätt, Domstolsverket och ON arkitekter. Bär gärna varma kläder då hela evenemanget hålls utomhus under tält. Varmt välkommen! Illustration: ON Arkitekter Arbetsområdet har i dagsläget inhägnats till viss del och Skanska har som ambition att påbörja markarbetena, såsom schaktning och spontning, under senare hälften av december månad. Detta kommer medföra störande arbeten och oljud under denna period är att räkna med. Under byggtiden kommer en del av Attunda gränd, mellan Attunda tingsrätt och Färgskrapan, stängas av. Byggnaden är planerad att färdigställas under våren Skanska kommer hyra en lokal av fastighetsägaren Trifam Fastigheter i intilliggande byggnad för platskontor, något som kommer minska antalet byggbodar i anslutning till byggområdet. Färgskrapan kommer inom kort få en egen hemsida där kontinuerlig information om projektet kommer att läggas ut.

12 Stockholm Snart reser sig en ny, modern och iögonfallande byggnad på Tingsvägen. Färgskrapan kommer samspela väl med den omgivande miljön, som såväl en mötesplats som ett landmärke och även mildra effekterna av den barriär som de bredvidliggande järnvägsspåren genom Sollentuna utgör. Projektet omfattar en bruttoyta på cirka kvm fördelat på 15 våningsplan och ska certifieras enligt BREEAM-SE Bespoke, nivå Excellent, vilket sätter höga krav på materialval och funktionalitet. Arkitekturen är unik med de färgglada boxarna, stora glaspartierna samt solcellerna på terrasseringarna i sedumtak. Byggnaden kommer sammankopplas med befintliga Attunda tingsrätt. Ut mot det nya torget på Tusbystråket skapas nya trivsamma mötesplatser i form av två café-/butikslokaler i bottenplan med generösa öppettider. Projektet tillkom på grund av Domstolsverkets behov av större lokaler, som i Färgskrapan kommer hyra in sig upp till våning 6. Övriga våningsplan iordningsställs som kontorslokaler och kommer att hyras ut med hjälp av Newsec. Sammankopplingen och arbeten under Attundagränd kommer innebära en del arbeten med gata och väg. Etablering och markarbeten påbörjas av Skanska under senare del av november med planerat färdigställande under våren Illustrationer: ON Arkitekter I samtid med projektet Färgskrapan arbetar Sollentuna kommun med att komma igång med sina utvecklingsarbeten av Tureberg för att skapa en mer trivsam och färgstark stadsmiljö. Bland annat ska Malmvägen utvecklas till en boulevard och Malmparken till en levande stadspark. Utvecklingen kommer ske etappvis. Mer information finns att läsa här: Färgskrapan kommer inom kort få en egen hemsida där kontinuerlig information om projektet kommer att läggas ut. Detta informationsbrev, som till en början kommer skickas ut en gång i månaden, blir också ett sätt för projektet att nå ut till samtliga fastighetsägare och intressenter i närområdet. Under eftermiddagen den 7 december arrangeras ett gemensamt första spadtag för allmänheten där det bjuds på glögg och fika. Delaktiga aktörer i projektet kommer att ställa ut samt hålla tal. Mer info kommer närmare eventet.

Stockholm Vacse AB (Publ) Jenny Sjöblom, Projektchef

Stockholm Vacse AB (Publ) Jenny Sjöblom, Projektchef Stockholm 2018-03-20 Inom kort startar schaktarbetena på Tingsvägen. För stunden pågår diverse omkopplingar av befintliga installationer. Spontningen är påbörjad och i slutet på april, början på maj, är

Läs mer

Stockholm

Stockholm Stockholm 2018-05-21 Det påbörjas spontning av Attunda gränd under vecka 21, som beräknas pågå under två veckor, måndag fredag, 07.00 19.00. I samband med dessa arbeten förekommer ljud och vibrationer.

Läs mer

Stockholm

Stockholm Stockholm 2018-08-02 Pålningen pågår för fullt i gropen men vi har stött på några problem som gör att pålningsarbetena drar ut på tiden. Enligt vår prognos kommer pålningen pågå fram till och med vecka

Läs mer

Stockholm Vacse AB (Publ) Jenny Sjöblom, Projektchef

Stockholm Vacse AB (Publ) Jenny Sjöblom, Projektchef Stockholm 2018-12-07 I och med årets sista informationsbrev ansåg vi att en liten tillbakablick på det gångna projektåret vore på sin plats. Här följer därmed en lite längre årssammanfattning ihopbakad

Läs mer

Färgskrapan informationsbrev nr 14

Färgskrapan informationsbrev nr 14 Stockholm 2019-02-13 Färgskrapan informationsbrev nr 14 Det nya året har tagit fart och Färgskrapan växer fram i planerad takt. Vi har nu tagit oss upp till våning 6 med stommen och arbetet med stickfasaderna

Läs mer

Färgskrapan informationsbrev nr 15

Färgskrapan informationsbrev nr 15 Stockholm 2019-03-20 Färgskrapan informationsbrev nr 15 Våren börjar närma sig och vår färgstarka skrapa reser sig. Stomarbetena pågår i nuläget på plan 10 och fasaden följer tätt därefter. Numera sker

Läs mer

Färgskrapan informationsbrev nr 17

Färgskrapan informationsbrev nr 17 Stockholm 2019-06-28 Färgskrapan informationsbrev nr 17 Sommaren är äntligen här och det märks att de flesta i ens omgivning längtar efter en välförtjänt semester. Projektet Färgskrapan tar dock inte semester

Läs mer

Nyhetsbrev Bygginformation, nr 3 2011-07-08

Nyhetsbrev Bygginformation, nr 3 2011-07-08 Nyhetsbrev Bygginformation, nr 3 2011-07-08 En ny skedeskarta finns att hämta på http://www.nyakarolinskasolna.se/sv/byggprojektet/markarbeten/kartor/ Arbeten kring höghuset i samband med rivningen Arbetena

Läs mer

Nyhetsbrev, Bygginformation, April 2011

Nyhetsbrev, Bygginformation, April 2011 Nyhetsbrev, Bygginformation, April 2011 Läget på Oljeberget På Oljeberget, där vi bygger nytt parkerings- och teknikhus, har arbetena fortsatt framåt. Sprängningsarbetena är i stort sett avslutade, sammanlagt

Läs mer

Information om anläggningsarbeten i Norra Skuru.

Information om anläggningsarbeten i Norra Skuru. Information om anläggningsarbeten i Norra Skuru. Nyhetsbrev 5 om pågående och planerade arbeten. Då är det dags för en liten uppdatering av vad som är på gång. Vi vill påminna er alla om att respektera

Läs mer

Byggdagbok E4 Sundsvall, juni-juli, för Nolby

Byggdagbok E4 Sundsvall, juni-juli, för Nolby Byggdagbok E4 Sundsvall, juni-juli, för Nolby 4 juli - 5 augusti Den vattentub som förser Akzo Nobel med vatten kommer att läggas i en betongkulvert. Under veckan har en första del av armeringsarbetet

Läs mer

Sperlingens Backe Projektets genomförande

Sperlingens Backe Projektets genomförande Sid 1(5) Sperlingens Backe Projektets genomförande Per Linder Red Management +46 (0)7037063 25 per.linder@redmanagement.se Sid 2(5) Etappindelning Byggarbetena inom kvarteret planeras för att genomföras

Läs mer

Stigbergsgaraget. Byggstart: Hösten 2013 Invigning: År 2015. www.stockholmparkering.se

Stigbergsgaraget. Byggstart: Hösten 2013 Invigning: År 2015. www.stockholmparkering.se Stigbergsgaraget Byggstart: Hösten 2013 Invigning: År 2015 www.stockholmparkering.se Stockholm växer så det knakar Mycket talar för att Stockholms stads befolkning kommer att ha nått miljonsträcket år

Läs mer

PM Nobel Center, Stockholm Byggbuller

PM Nobel Center, Stockholm Byggbuller Uppdrag 10191409 1 (6) Handläggare: Tobias Gredenman, Stockholm 2015-02-06 PM 10191409 Nobel Center, Stockholm Byggbuller Bakgrund har fått i uppdrag att utföra en översiktlig beräkning och bedömning av

Läs mer

Byggdagbok november 2012 Skönsberg

Byggdagbok november 2012 Skönsberg Trafikverket E4 Sundsvall Telefon: 010-123 90 50 e4sundsvall@trafikverket.se www.trafikverket.se/e4sundsvall Byggdagbok november 2012 Skönsberg 30 november Projekt E4 Sundsvall kommer att medverka vid

Läs mer

Jag skrev till er senast i juni. Vi har sprungit igenom vår korta sommar och har genomlevt snart hela hösten. Jag hoppas ni haft en trevlig sommar!

Jag skrev till er senast i juni. Vi har sprungit igenom vår korta sommar och har genomlevt snart hela hösten. Jag hoppas ni haft en trevlig sommar! 13 november 2015 Sida 1 av 2 Finnboda Pirar Finnboda Udde Hej! Jag skrev till er senast i juni. Vi har sprungit igenom vår korta sommar och har genomlevt snart hela hösten. Jag hoppas ni haft en trevlig

Läs mer

TRAFIKANORDNINGSPLANER

TRAFIKANORDNINGSPLANER En liten informationsfolder om... TRAFIKANORDNINGSPLANER Myrmalmsgatan 6, 703 83 Örebro / Mogölsvägen 11, 555 93 Jönköping www.trafikbutiken.com 019 12 39 00 / 036 12 39 00 Trafikbutiken är det lilla företaget

Läs mer

Inte för de fyrkantiga. Historien om Glasvasen

Inte för de fyrkantiga. Historien om Glasvasen Inte för de fyrkantiga Historien om Glasvasen 02 Ett torg i solen Idén om ett hus utan baksidor och med en mjukt rundad form föddes redan 2009. Flera arkitektkontor fick i uppdrag att visa hur området

Läs mer

Brogårdsbladet. Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Brogården i Alingsås

Brogårdsbladet. Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Brogården i Alingsås Nr 20 2009 Brogårdsbladet Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Brogården i Alingsås Nu är det inflyttat i hus 37! Du står väl med i bostadskön? Som du säkert

Läs mer

Storgatan 12 / Stationsgatan 2, Centrum NYBRO

Storgatan 12 / Stationsgatan 2, Centrum NYBRO Storgatan 12 / Stationsgatan 2, Centrum NYBRO Typ av ledig lokal Storlek Tillträde 90 kvm Lokalen är ledig per omgående - tillträde enligt överenskommelse Beskrivning av lokalen Alldeles intill torget

Läs mer

Ny Strålningsbehandling Lund NCC AB 2010-12-03 1

Ny Strålningsbehandling Lund NCC AB 2010-12-03 1 Ny Strålningsbehandling Lund NCC AB 2010-12-03 1 Innehåll Organisation Lokalisering Projektet Viktiga moment Tidplan Påverkan på verksamheten Dialog & Information NCC AB 2010-12-03 2 Organisation Projektledning

Läs mer

Vindprojekt Länsterhöjden & Storflötten och Kraftledningen till Rätan

Vindprojekt Länsterhöjden & Storflötten och Kraftledningen till Rätan Vindprojekt Länsterhöjden & Storflötten och Kraftledningen till Rätan 2018-10-10 Projektområde Vindprojekt 2 separata vindområden = ett vindprojekt Länsterhöjden Storflötten Antal vindkraftverk 20 st 36

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås MÅNADSPROGRAM December 2017 KARLSLUNDS MÖTESPLATS MÅNADSPROGRAM December 2017 Västerås stad 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Aktiviteter december 2017 Varje vecka: Måndag: Tisdag: 13.30 Sittande

Läs mer

Nyhetsbrev Drottningplan nr. 7

Nyhetsbrev Drottningplan nr. 7 Det här är ett nyhetsbrev om ombyggnationen av Drottningplan. Nyhetsbrev Drottningplan nr. 7 Asfaltering på väg Att jobba intill vägen kan vara ett farligt jobb. Det vittnar markanläggaren Tobias Warnberg

Läs mer

Nyhetsbrev: Bygginformation, nr 1 18 juni, 2010

Nyhetsbrev: Bygginformation, nr 1 18 juni, 2010 1 (6) Nyhetsbrev: Bygginformation, nr 1 18 juni, 2010 Premiär för nyhetsbrev om byggnation och störningar I samband med att byggnationen av Nya Karolinska Solna (NKS) universitetssjukhus inleds, startar

Läs mer

KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE

KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE Webbversion KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE Karlstads kommun oktober 2018 Nyhetsbrev nummer 19 HAGA Extra resurser till Hagatorget Vi har lyckats få tag på fler stenläggare som kan hjälpa till att sätta

Läs mer

PROJEKT HUMANISTEN OM- OCH TILLBYGGNAD INFORMATIONSMÖTE FÖR STUDENTER OCH ANSTÄLLDA INFÖR BYGGSTART 27 SEPTEMBER 2016

PROJEKT HUMANISTEN OM- OCH TILLBYGGNAD INFORMATIONSMÖTE FÖR STUDENTER OCH ANSTÄLLDA INFÖR BYGGSTART 27 SEPTEMBER 2016 PROJEKT HUMANISTEN OM- OCH TILLBYGGNAD INFORMATIONSMÖTE FÖR STUDENTER OCH ANSTÄLLDA INFÖR BYGGSTART 27 SEPTEMBER 2016 Humanisten 2 Informationsmöte för anställda och studenter Välkomna, inledning (Mats

Läs mer

KS Teknik & Service arbetar i nuläget med att projektera gata, VA och bilda tomter för både en- och flerbostadshus uppe på Årbol, ovanför Orrvägen.

KS Teknik & Service arbetar i nuläget med att projektera gata, VA och bilda tomter för både en- och flerbostadshus uppe på Årbol, ovanför Orrvägen. VD Roland Kindslätt Tjänsteskrivelse 2015-03-05 Bakgrund Sedan sekelskiftet så har behovet av bostäder sakta men säkert ökat. Främst Edshus AB hade då betydande vakanser men kurvan har över tid ständigt

Läs mer

Veckoblad nr 165. Nybyggnad Bild- och interventionscentrum Arbeten under perioden 25 maj 2015 12 juni 2015

Veckoblad nr 165. Nybyggnad Bild- och interventionscentrum Arbeten under perioden 25 maj 2015 12 juni 2015 Veckoblad nr 165 Nybyggnad Bild- och interventionscentrum Arbeten under perioden 25 maj 2015 12 juni 2015 Byggnad 5032 Plan 99 - Hisshall 6. Begränsad framkomlighet i korridorstråket framför hissarna.

Läs mer

NYRENOVERAT SEXTIOTAL MED UTSIKT. Södertull, Södra Tullgatan 3

NYRENOVERAT SEXTIOTAL MED UTSIKT. Södertull, Södra Tullgatan 3 NYRENOVERAT SEXTIOTAL MED UTSIKT Södertull, Södra Tullgatan 3 3 Nyrenoverat på Södertull I ett av Malmö Citys bästa lägen kan vi erbjuda effektiva och representativa kontorslokaler i ett klassiskt sextiotalshus

Läs mer

KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE

KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE Webbversion KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE Karlstads kommun september 2018 Nyhetsbrev nummer 18 ÖSTRA KANALGATAN STÄNGS AV FÖR STENLÄGGNING Omkring 550 m2 smågatsten ska läggas på Östra Kanalgatan som

Läs mer

PM Geoteknik. Projekt Gropen. MarkTema AB Uppdragsnummer: Datum: Rev: Datum: Rev: Granskad av: Jonas Jonsson

PM Geoteknik. Projekt Gropen. MarkTema AB Uppdragsnummer: Datum: Rev: Datum: Rev: Granskad av: Jonas Jonsson Iterio AB Östgötagatan 12 116 25 Stockholm 08 410 363 00 info@iterio.se www.iterio.se PM Geoteknik Projekt Gropen MarkTema AB Uppdragsnummer: 4552 Upprättad av: Johan Wagenius Datum: 2017-02-24 Rev: Granskad

Läs mer

Veckoblad nr 181. Nybyggnad Bild- och interventionscentrum Arbeten under perioden 26 oktober 2015 13 november 2015

Veckoblad nr 181. Nybyggnad Bild- och interventionscentrum Arbeten under perioden 26 oktober 2015 13 november 2015 Veckoblad nr 181 Nybyggnad Bild- och interventionscentrum Arbeten under perioden 26 oktober 2015 13 november 2015 Plan 01-03 - I hisshall 7 i det närmaste färdigt. Plan 01-02 I hisshall 8. Byggarbeten

Läs mer

Byggdagbok för E4 Sundsvall mars 2012, Skönsberg

Byggdagbok för E4 Sundsvall mars 2012, Skönsberg Trafikverket E4 Sundsvall Telefon: 060-13 90 50 e4sundsvall@trafikverket.se www.trafikverket.se/e4sundsvall Byggdagbok för E4 Sundsvall mars 2012, Skönsberg 30 mars Nu ser man gjutformen för ett av totalt

Läs mer

Byggdagbok november 2012

Byggdagbok november 2012 Trafikverket E4 Sundsvall Telefon: 010-123 90 50 e4sundsvall@trafikverket.se www.trafikverket.se/e4sundsvall Byggdagbok november 2012 30 november Norra brofästet Julen har kommit till brobygget. Under

Läs mer

Fokus Skärholmen Projekt på samråd

Fokus Skärholmen Projekt på samråd Fokus Skärholmen Projekt på samråd 5 september - 17 oktober, 2017 stockholm.se/fokusskarholmen Fokus Skärholmen Stockholm växer snabbt och snart är vi en miljon invånare. Nu planeras framtidens Skärholmen!

Läs mer

Veckoblad nr 180. Nybyggnad Bild- och interventionscentrum Arbeten under perioden 19 oktober 2015 6 november 2015

Veckoblad nr 180. Nybyggnad Bild- och interventionscentrum Arbeten under perioden 19 oktober 2015 6 november 2015 Veckoblad nr 180 Nybyggnad Bild- och interventionscentrum Arbeten under perioden 19 oktober 2015 6 november 2015 Byggnad 5032 Plan 99 - Hisshall 6. Begränsad framkomlighet i korridorstråket framför hissarna.

Läs mer

Veckoblad nr 206. Nybyggnad Bild- och interventionscentrum Arbeten under perioden 25 april maj 2016

Veckoblad nr 206. Nybyggnad Bild- och interventionscentrum Arbeten under perioden 25 april maj 2016 Veckoblad nr 206 Nybyggnad Bild- och interventionscentrum Arbeten under perioden 25 april 2016 13 maj 2016 v 17-2016 Utförda arbeten Plan 99: Diverse kompletteringsarbeten i sterilen avslutades. Getinge

Läs mer

Rudsjöterrassen kvm Butik Haninge, Haninge

Rudsjöterrassen kvm Butik Haninge, Haninge 845 kvm Butik Haninge, Haninge Ljus ooch rymlig butikslokal om totalt ca 845 kvm med hörnläge och god exponering mot gatan och Haningeterrassen. Utsikt över sjön Rudan. Rymlig butikslokal om totalt ca

Läs mer

Butik 328 kvm Lokalen är ledig per omgående - tillträde enligt överenskommelse

Butik 328 kvm Lokalen är ledig per omgående - tillträde enligt överenskommelse Stationsgatan 8, Centrum NYBRO Typ av ledig lokal Storlek Tillträde Butik 328 kvm Lokalen är ledig per omgående - tillträde enligt överenskommelse Beskrivning av lokalen I Nybro mitt emellan torget och

Läs mer

Änggårdens sluttning

Änggårdens sluttning vy från torg Änggårdens sluttning sektion igenom området A-A 1.1000 vision I I I området En bred boulevard ersätter bilmotet där en ny spårvagnslinje blir det centrala stråk från vilket området breder

Läs mer

Kontor kvm Lokalen är ledig per omgående - tillträde enligt överenskommelse

Kontor kvm Lokalen är ledig per omgående - tillträde enligt överenskommelse Storgatan 12, Centrum NYBRO Typ av ledig lokal Storlek Tillträde Kontor 38-76 kvm Lokalen är ledig per omgående - tillträde enligt överenskommelse Beskrivning av lokalen Kontor med centralt läge i Nybro

Läs mer

KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE

KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE Webbversion KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE Karlstads kommun september 2018 Nyhetsbrev nummer 17 HAGA I Haga pågår arbetet för fullt. Senare under hösten kommer framkomligheten genom Haga att vara återställd.

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR: PLANPROGRAM FÖR KVARTEREN ÅLEN, BRAXEN MED FLERA GUDMUNDRÅ FÖRSAMLING, KRAMFORS KOMMUN

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR: PLANPROGRAM FÖR KVARTEREN ÅLEN, BRAXEN MED FLERA GUDMUNDRÅ FÖRSAMLING, KRAMFORS KOMMUN 1(6) SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR: PLANPROGRAM FÖR KVARTEREN ÅLEN, BRAXEN MED FLERA GUDMUNDRÅ FÖRSAMLING, KRAMFORS KOMMUN SAMRÅDSTID Samråd hölls mellan 2014-06-09-2014-07-08 Brev har skickats till samtliga

Läs mer

Handens stationsväg 23, plan 5

Handens stationsväg 23, plan 5 315 kvm Kontor, Utbildning, Vård Haninge, Haninge Snabbfakta Ljus och flexibel ledig lokal med svårslagen utsikt över Rudasjön i Haninge Typ: Kontor, Utbildning, Vård Storlek: 315 kvm Tillträde: Enligt

Läs mer

Överenskommelse med fastighetsägare i samband med ombyggnad av Kvarnholmsvägen på Finnbodasidan

Överenskommelse med fastighetsägare i samband med ombyggnad av Kvarnholmsvägen på Finnbodasidan 2014-05-12 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE TN 2013/478-052 (KFKS 2013/742-040) Tekniska nämnden Överenskommelse med fastighetsägare i samband med ombyggnad av Kvarnholmsvägen på Finnbodasidan Förslag till beslut

Läs mer

GIBRALTARGATAN 7 MALMÖ

GIBRALTARGATAN 7 MALMÖ 184 m 2 GIBRALTARGATAN 7 MALMÖ IN NOTHERN EUROPE PENTHOUSE MED PANORAMAUTSIKT VID MALMÖ LIVE FASTIGHETEN Vi har det stora nöjet att kunna erbjuda en av de finaste kontorsytorna vid Malmö Live. Kontoret

Läs mer

Ditt nästa kontor? Torggatan 4

Ditt nästa kontor? Torggatan 4 Ditt nästa kontor? Torggatan 4 340 kvm, Centrum Torggatan 4 Centrum Ledig yta: 340 m 2 Typ: Kontor Miljömärkning: LEED Guld (2014) Tillträde: Enligt överenskommelse Utsikt Garage Miljöcertifierad byggnad

Läs mer

Veckoblad nr 162. Nybyggnad Bild- och interventionscentrum Arbeten under perioden 4 maj 2015 22 maj 2015

Veckoblad nr 162. Nybyggnad Bild- och interventionscentrum Arbeten under perioden 4 maj 2015 22 maj 2015 Veckoblad nr 162 Nybyggnad Bild- och interventionscentrum Arbeten under perioden 4 maj 2015 22 maj 2015 Byggnad 5032 Plan 99 - Hisshall 6 V18. Begränsad framkomlighet i korridorstråket framför hissarna.

Läs mer

Veckoblad nr 166. Nybyggnad Bild- och interventionscentrum Arbeten under perioden 01 juni juni 2015

Veckoblad nr 166. Nybyggnad Bild- och interventionscentrum Arbeten under perioden 01 juni juni 2015 Veckoblad nr 166 Nybyggnad Bild- och interventionscentrum Arbeten under perioden 01 juni 2015 19 juni 2015 Byggnad 5032 Plan 99 - Hisshall 6. Begränsad framkomlighet i korridorstråket framför hissarna.

Läs mer

Veckoblad nr 172. Nybyggnad Bild- och interventionscentrum Arbeten under perioden 24 augusti september 2015

Veckoblad nr 172. Nybyggnad Bild- och interventionscentrum Arbeten under perioden 24 augusti september 2015 Veckoblad nr 172 Nybyggnad Bild- och interventionscentrum Arbeten under perioden 24 augusti 2015 11 september 2015 Byggnad 5032 Plan 99 - Hisshall 6. Begränsad framkomlighet i korridorstråket framför hissarna.

Läs mer

Veckoblad nr 161. Nybyggnad Bild- och interventionscentrum Arbeten under perioden 27 april maj 2015

Veckoblad nr 161. Nybyggnad Bild- och interventionscentrum Arbeten under perioden 27 april maj 2015 Veckoblad nr 161 Nybyggnad Bild- och interventionscentrum Arbeten under perioden 27 april 2015 15 maj 2015 Byggnad 5032 Plan 99 - Hisshall 6 V18. Mycket Begränsad framkomlighet i korridorstråket framför

Läs mer

CIK flytt av huvudentré samt tidigarelagd produktion av vissa funktionsytor KS-2016/344

CIK flytt av huvudentré samt tidigarelagd produktion av vissa funktionsytor KS-2016/344 Sida 1 av 5 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Martin Wetterstedt Datum KS-2016/344 Energiansvarig 2016-06-09 Kommunstyrelsen CIK flytt av huvudentré samt tidigarelagd produktion av vissa funktionsytor

Läs mer

Ledamöterna i stadsbyggnadsnämnden har 30 procent av rösterna, Södertälje Byggmästareförening 30 procent och allmänheten resterande 40 procent.

Ledamöterna i stadsbyggnadsnämnden har 30 procent av rösterna, Södertälje Byggmästareförening 30 procent och allmänheten resterande 40 procent. Varje år utses Årets byggnad och Årets renovering i Södertälje. Syftet med utmärkelserna är att uppmärksamma god bebyggelse och uppmuntra till varsam renovering i Södertälje, så att vi bygger en stad att

Läs mer

Byggdagbok augusti 2012

Byggdagbok augusti 2012 Trafikverket E4 Sundsvall Telefon: 060-13 90 50 e4sundsvall@trafikverket.se www.trafikverket.se/e4sundsvall Byggdagbok augusti 2012 17 augusti Det råder full aktivitet vid båda brofästena samt på Sundsvallsfjärden.

Läs mer

Datum Tel Fastighetskontoret Mobil Stockholm

Datum Tel Fastighetskontoret Mobil Stockholm RAPPORT C 1 (7) Handläggare Daniel Lindfors Datum 20150317 Tel +46 10 505 60 88 Fastighetskontoret Mobil +46 70 184 57 88 Box 8312 Fax +46 10 505 00 10 104 20 Stockholm Daniel.lindfors@afconsult.com Att:

Läs mer

Yttrande till mark- och miljödomstolen, Nacka tingsrätt, mål nr M Remisstid den 20 februari 2018

Yttrande till mark- och miljödomstolen, Nacka tingsrätt, mål nr M Remisstid den 20 februari 2018 PM Rotel VII (Dnr 2018/000090) Anmälan om svar på remiss av Ansökan om tillstånd till vattenverksamhet för tillfällig grundvattensänkning för gång- och cykeltunnel projekt Mälarbanan Yttrande till mark-

Läs mer

Här är några av frågorna som diskuterades på mötet och svaren på dessa.

Här är några av frågorna som diskuterades på mötet och svaren på dessa. Oktober 2013 Till dig som bor på Mariehemsvägen 7 E Frågor och svar från informationsmötet Tisdag 1 oktober hölls ett informationsmöte för dig som bor på Mariehemsvägen 7 E. På mötet deltog representanter

Läs mer

Datum 2015-10-02. Genomgång, med avseende på trafikbuller för nyproduktion av ett vårdboende/boende och tre bostadshus.

Datum 2015-10-02. Genomgång, med avseende på trafikbuller för nyproduktion av ett vårdboende/boende och tre bostadshus. 709578 RAPPORT A 1 (8) Handläggare Samuel Tuvenlund Tel +46 (0) 10 505 52 13 Mobil +46 (0)70 184 74 85 Fax +46 10 505 00 10 samuel.tuvenlund@afconsult.com Datum 2015-10-02 Skanska Stefan Canderyd Vår referens

Läs mer

Brogårdsbladet. Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Brogården i Alingsås

Brogårdsbladet. Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Brogården i Alingsås Nr 30 juni 2011 Brogårdsbladet Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Brogården i Alingsås Hyror och lediga lägenheter i hus 27 Nu presenterar vi de nya lägenheterna

Läs mer

KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE

KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE Webbversion KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE Karlstads kommun oktober 2018 Nyhetsbrev nummer 20 HAGA Full fart med stenläggning Just nu är det många stenläggare som arbetar med att sätta all sten som ska

Läs mer

Veckoblad nr 239 Nybyggnad Bild- och interventionscentrum Arbeten under perioden 9 januari januari 2017

Veckoblad nr 239 Nybyggnad Bild- och interventionscentrum Arbeten under perioden 9 januari januari 2017 v 02 Etapp 3 Hus 5071 Plan 01: I MR rummen pågår mattläggning och arbeten med gasinstallation. Elektrikern sätter upp vårdrumspaneler. Plan 2,3: Åtgärder efter förbesiktning pågår och i övrigt så pågår

Läs mer

En Kulturskola i Älvsjö Examensarbete A School of the Arts in Älvsjö Degree Project. Agnes Paljak

En Kulturskola i Älvsjö Examensarbete A School of the Arts in Älvsjö Degree Project. Agnes Paljak En Kulturskola i Älvsjö Examensarbete A School of the Arts in Älvsjö Degree Project Agnes Paljak Handledare/ Bojan Boric, Emma Karlsson, Martin Hedenström Ljung Supervisor Examinator/ Erik Wingquist Examiner

Läs mer

Kista Science Tower. Färögatan 33 Hus B Våning 13 10-50 kvm

Kista Science Tower. Färögatan 33 Hus B Våning 13 10-50 kvm Kista Science Tower Färögatan 33 Hus B Våning 13 10-50 kvm Kontorsyta 10-50 kvm Antal arbetsplatser 1-5 Tillträde Omgående Adress Färögatan 33 Våning 13, hus B Fastighetsbeteckning Katla 1 BYGGÅR 2003

Läs mer

Rudsjöterrassen 5, plan 3

Rudsjöterrassen 5, plan 3 530 kvm Kontor, Utbildning, Vård Haninge, Haninge Snabbfakta Ledig flexibel lokal med många användningsområden i centrala Handen Typ: Kontor, Utbildning, Vård Storlek: 530 kvm Tillträde: Enligt överenskommelse

Läs mer

P LANBESKRIVNING. fastigheten Pelikanen 25 1(11) tillhörande detaljplan för. inom Gamla staden i Norrköping

P LANBESKRIVNING. fastigheten Pelikanen 25 1(11) tillhörande detaljplan för. inom Gamla staden i Norrköping 1(11) P LANBESKRIVNING tillhörande detaljplan för fastigheten Pelikanen 25 inom Gamla staden i Norrköping, fysisk planering den 4 juni 2010 A N T A G A N D E H A N D L I N G Antagen i SPN: 2010-09-07,

Läs mer

Hyllie Connect. 50 m. Miljöcertifierat

Hyllie Connect. 50 m. Miljöcertifierat Hyllie Connect Tågstation 50 m Garage Miljöcertifierat Vad händer i Hyllie? Tolv minuter från Kastrup och sex minuter från Malmö central växer Hyllie fram. En ny och klimatsmart stadsdel med kontor, handel

Läs mer

PM Akustik - Bagartorp

PM Akustik - Bagartorp Sida: 1 av 7 PM Akustik - Bagartorp Utvärdering av trafikbullernivåer för alternativ 1 och 2 ACAD har på uppdrag av Besqab Projekt och Fastigheter AB beräknat trafikbullernivåer från väg- och spårtrafik

Läs mer

STUDENTERNAS kvm konstgräs kvm golv och mattor som du själv väljer.

STUDENTERNAS kvm konstgräs kvm golv och mattor som du själv väljer. STUDENTERNAS 7 140 kvm konstgräs. 13 000 kvm golv och mattor som du själv väljer. Uppsala bygger som aldrig förr. Nu bygger vi något som aldrig byggts förr i Uppsala. Uppsala växer från stor stad till

Läs mer

TRÄFFPUNKTEN CAFÉ MÖLLAN OCH TRÄFFPUNKTENS SOMMARCAFÉ

TRÄFFPUNKTEN CAFÉ MÖLLAN OCH TRÄFFPUNKTENS SOMMARCAFÉ TRÄFFPUNKTEN CAFÉ MÖLLAN OCH TRÄFFPUNKTENS SOMMARCAFÉ Aktiviteter och händelser i juni - augusti På träffpunkterna för seniorer i Lindome, Kållered och i Centrum vill vi erbjuda mötesplatser där alla kan

Läs mer

Rudsjöterrassen 3, Plan 8

Rudsjöterrassen 3, Plan 8 324 kvm Kontor, Utbildning, Vård Haninge, Snabbfakta Flexibel och ljus ledig lokal för kontor, utbildning eller omsorg i Haninge Typ: Kontor, Utbildning, Vård Storlek: 324 kvm Tillträde: Denna flexibla

Läs mer

E22 Malmö-Kristianstad delen trafikplats Gastelyckan-trafikplats Lund N

E22 Malmö-Kristianstad delen trafikplats Gastelyckan-trafikplats Lund N PM byggnadsverk Hardebergaspåret E22 Malmö-Kristianstad delen trafikplats Gastelyckan-trafikplats Lund N Lunds kommun, Skåne län Underlag till vägplan 2017-05-12 Projektnummer: 108508 PM byggnadsverk Hardebergaspåret

Läs mer

Astoriahuset. Att bevara och utveckla. Ett förslag på en levande stadsmiljö där gammalt möter nytt.

Astoriahuset. Att bevara och utveckla. Ett förslag på en levande stadsmiljö där gammalt möter nytt. Astoriahuset Att bevara och utveckla Ett förslag på en levande stadsmiljö där gammalt möter nytt. En ny mötesplats mitt på Nybrogatan Astoriahuset på Nybrogatan ett känt och omtyckt inslag i stadsbilden.

Läs mer

DJURGÅRDEN CENTRUM LINKÖPING

DJURGÅRDEN CENTRUM LINKÖPING VY TORGET VY KANALEN VY TORGET VY GATAN VY PARKERINGEN VY FRÅN SYDÖST VY FRÅN SYDVÄST VY FRÅN NORDOST VY FRÅN NORDVÄST INFART TOMTEN PARKERING 120 st P 24 st DJURGÅRDEN CENTRUM, parallella uppdrag. BESKRIVNING

Läs mer

FAKTA OM OMRÅDET. Det finns fyra stycken närliggande förskolor. Dessutom byggs en ny förskola i kvarteret. För mer information ring 08-508 01 000.

FAKTA OM OMRÅDET. Det finns fyra stycken närliggande förskolor. Dessutom byggs en ny förskola i kvarteret. För mer information ring 08-508 01 000. KISTA GÅRD CENTRALT MELLAN HIGHTECH OCH HERRGÅRD 1 EN NY SPÄNNANDE STADSMILJÖ Kista är välkänt som Sveriges IT-centrum och här finns ett verkligt Science City där näringsliv, skola och boende möts. Men

Läs mer

Vet du vad som planeras i Skiljebo?

Vet du vad som planeras i Skiljebo? DETALJPLAN 1898 Dnr: 2017/01582 Vet du vad som planeras i Skiljebo? Så här skulle området kunna se ut. Ny aktivitetspark och nya bostäder i Skiljebo Stadsbyggnadsförvaltningen tar just nu fram en detaljplan

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Bolidentriangeln (Renseriet 25 mf l) i stadsdelen Årsta (ca 500 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Bolidentriangeln (Renseriet 25 mf l) i stadsdelen Årsta (ca 500 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-05-22 Handläggare Niklas Zetterberg Telefon 08-508 27 335 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Bolidentriangeln

Läs mer

Veckoblad nr 177. Nybyggnad Bild- och interventionscentrum Arbeten under perioden 28 september 2015 16 oktober 2015

Veckoblad nr 177. Nybyggnad Bild- och interventionscentrum Arbeten under perioden 28 september 2015 16 oktober 2015 Veckoblad nr 177 Nybyggnad Bild- och interventionscentrum Arbeten under perioden 28 september 2015 16 oktober 2015 Byggnad 5032 Plan 99 - Hisshall 6. Begränsad framkomlighet i korridorstråket framför hissarna.

Läs mer

Examens-/kandidatarbete 2011

Examens-/kandidatarbete 2011 Fa s t i g h e t s u t v e c k l i n g Examens-/kandidatarbete 2011 Gullbergsvass 5:10 - en centralt placerad fastighet i ett område som är under utveckling Gårda 3:12 - en fastighet med en hyresgäst Högsbo

Läs mer

Messingen i Väsby. Bakgrund

Messingen i Väsby. Bakgrund Messingen i Väsby Välkommen till Messingen. Ett multifunktionellt hus med oändliga möjligheter. Huset Messingen är precis som den legering av koppar och zink som tidigare givit platsen sitt namn. Enkel

Läs mer

efem arkitektkontor ab

efem arkitektkontor ab HERRGÅRDSBACKEN FLODA Sävespången Det sägs att man förr var tvungen att ta av mössan vid Floda Portar. På ett likande sätt skall de nya byggnaderna trappa ner och huka sig hövligt, för att inte störa viktiga

Läs mer

Kista Science Tower. Färögatan 33 Hus F Våning kvm

Kista Science Tower. Färögatan 33 Hus F Våning kvm Kista Science Tower Färögatan 33 Hus F Våning 6 513 kvm Nuvarande planlösning är anpassad för cirka 30 personer. Mot Kista Galleria A B C D G E F Kontorsyta 513 kvm Antal arbetsplatser 30-45 Tillträde

Läs mer

Ansökan om bygglov för uppförande av flerbostadshus, Sabbatsberg 18, Tegnérgatan 62, Vasastaden

Ansökan om bygglov för uppförande av flerbostadshus, Sabbatsberg 18, Tegnérgatan 62, Vasastaden Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Bygglovsavdelningen Sida 1 (6) 2017-03-08 Handläggare Maria Walfridson Telefon +46 (0)8-508 26 044 Till Stadsbyggnadsnämnden Ansökan om bygglov för uppförande av

Läs mer

Larsberg Centrum - Lidingö. Hållbarhet Hälsa Närservice Mötesplats

Larsberg Centrum - Lidingö. Hållbarhet Hälsa Närservice Mötesplats Larsberg Centrum - Lidingö Hållbarhet Hälsa Närservice Mötesplats Framtidens mötesplats Hälsa. Tillsammans John Mattsons mål är att skapa en mötesplats på Lidingö där hållbarhet, hälsa och närservice är

Läs mer

Ulls hus Campus Ultuna

Ulls hus Campus Ultuna Ulls hus Campus Ultuna Välkommen till Ulls hus på Campus Ultuna Den generösa innergården blir en grön oas mitt i den nya campusbyggnaden. Vackert beläget vid Almas allé, i anslutning till Undervisningshuset

Läs mer

I guiden hittar du information om tider, platser och annat som vi på Ransberg står för.

I guiden hittar du information om tider, platser och annat som vi på Ransberg står för. Scoutens guide till FM på Scout Camp Ransberg Varmt välkommen till förbundsmöte på Scout Camp Ransberg. Om en vecka är det dags för sommarens stora event. Det är första gången vi har förbundsmöte på sommaren

Läs mer

Den 9 april 19.00 får vi besök av Mika Liffner

Den 9 april 19.00 får vi besök av Mika Liffner Information från Bestorps Byalag www.bestorp.se April 2014 Nummer 13 Passa på att gå på Miljöföreläsningarna i Eklunda Den 9 april 19.00 får vi besök av Mika Liffner Mika Liffner ska i denna föreläsning/filmvisning

Läs mer

Brogårdsbladet. Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Brogården i Alingsås

Brogårdsbladet. Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Brogården i Alingsås Nr 14 2009 Brogårdsbladet Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Brogården i Alingsås Hyror och lediga lägenheter i hus 37 Nu presenterar vi de nya lägenheterna

Läs mer

VÄXJÖ STADS- OCH STATIONSHUS

VÄXJÖ STADS- OCH STATIONSHUS VÄXJÖ STADS- OCH STATIONSHUS VÄLKOMMEN TILL FRAMTIDENS VÄXJÖ! Centralt & tillgängligt stadshus med en unik möjlighet att kommunicera med sina invånare Cityhandeln gynnas av en välfungerande och modern

Läs mer

Gå med + www.plushuset.com

Gå med + www.plushuset.com Gå med + Tanken med Plushuset är ganska enkel. Du som hyr kontor här ska alltid få lite extra i form av service, valmöjligheter och lägre hyra. Första inflyttning är planerad att ske vid årsskiftet 2015/16.

Läs mer

Examens-/kandidatarbete 2011

Examens-/kandidatarbete 2011 Fa s t i g h e t s u t v e c k l i n g Examens-/kandidatarbete 2011 Gullbergsvass 5:10 - en centralt placerad fastighet i ett område som är under utveckling Gårda 3:12 - en fastighet med en hyresgäst Högsbo

Läs mer

LILLA BOMEN VISION. Kjellgren Kaminsky Architecture Vision Lilla Bomen 2012-09-05

LILLA BOMEN VISION. Kjellgren Kaminsky Architecture Vision Lilla Bomen 2012-09-05 LILLA BOMEN VISION LILLA BOMEN VISION ANALYS BEFINTLIG ÄLVRUM MER VARIERAT ÄLVRUM BRON OCH HUVUDLEDER LILLA BOMEN VISION ANALYS byggfas 1 & 2 BEFINTLIGA BYGGNADER BYGGFAS 1 & 2 LILLA BOMEN VISION ANALYS

Läs mer

PÅGÅENDE STADSUTVECKLING SICKLA

PÅGÅENDE STADSUTVECKLING SICKLA PÅGÅENDE STADSUTVECKLING SICKLA VI ÄLSKAR SICKLA Atrium Ljungberg förvärvade Sickla 1997. Sedan dess har platsen utvecklats till en livlig stadsdel med en unik mix av lokalt kvartersliv och urban stadspuls.

Läs mer

KRUSEGATAN 19 MALMÖ IN NOTHERN EUROPE m THE FULL SERVICE PROPERTY HOUSE

KRUSEGATAN 19 MALMÖ IN NOTHERN EUROPE m THE FULL SERVICE PROPERTY HOUSE 1 002 m 2 KRUSEGATAN 19 MALMÖ IN NOTHERN EUROPE HYR KONTOR I VÄLKÄNDA HUS 1 FASTIGHETEN Hus 1 är en byggnad med stort kulturvärde och en självklar plats på Malmös karta. Det välkända landmärket är det

Läs mer

Förstärkningsåtgärder i samband med utbyggnad av tunnelbanan. Genomförandebeslut

Förstärkningsåtgärder i samband med utbyggnad av tunnelbanan. Genomförandebeslut Dnr Sida 1 (5) 2019-04-30 Handläggare Tove Nilsson 08-508 26 281 Till Trafiknämnden 2019-05-23 Förstärkningsåtgärder i samband med utbyggnad av tunnelbanan. Genomförandebeslut Förslag till beslut 1. Trafiknämnden

Läs mer

Stockholms stad. Nybyggnation av en specialhall för gymnastik på Mälarhöjdens IP. Lägesrapport.

Stockholms stad. Nybyggnation av en specialhall för gymnastik på Mälarhöjdens IP. Lägesrapport. Sida 1 (5) 2017-11-22 Handläggare Johnny Sanchis 0850826955 johnny.sanchis@ Till Fastighetsnämnden 2017-12-12 Nybyggnation av en specialhall för gymnastik på Mälarhöjdens IP. Lägesrapport. Förslag till

Läs mer

INBJUDAN TILL SAMRÅDSMÖTE

INBJUDAN TILL SAMRÅDSMÖTE INBJUDAN TILL SAMRÅDSMÖTE 2014-09-26 Inbjudan till samrådsmöte ang Projekt Högsby-Björkshults Glasbruk kl 18.30 tisdag 7/10 i Björkshult Hej! Jag heter Samuel Bergquist och är projektledare för saneringsarbetena

Läs mer

Veckoblad nr 160. Nybyggnad Bild- och interventionscentrum Arbeten under perioden 20 april maj 2015

Veckoblad nr 160. Nybyggnad Bild- och interventionscentrum Arbeten under perioden 20 april maj 2015 Veckoblad nr 160 Nybyggnad Bild- och interventionscentrum Arbeten under perioden 20 april 2015 8 maj 2015 Byggnad 5032 Plan 99 - Hisshall 6 V18. Mycket Begränsad framkomlighet i korridorstråket framför

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Slätten 1:34, Lysekils kommun Trafikbullerutredning. Rapport doc rev 1 Antal sidor: 6 Bilagor: 8

PROJEKTRAPPORT Slätten 1:34, Lysekils kommun Trafikbullerutredning. Rapport doc rev 1 Antal sidor: 6 Bilagor: 8 PROJEKTRAPPORT Slätten 1:34, Lysekils kommun Rapport -16100600.doc rev 1 Antal sidor: 6 Bilagor: 8 Uppdragsansvarig Kvalitetsgranskare Datum www.soundcon.se Rapport -16100600 Innehåll 1. Bakgrund och syfte...

Läs mer