Detaljbudget 2017 Regionteater Väst AB

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Detaljbudget 2017 Regionteater Väst AB"

Transkript

1 Sida 1(12) Detaljbudget 2017 Regionteater Väst AB 1. Sammanfattning - Regionteater Väst skapar scenkonst som är tillgänglig och utmanande och som i tilltal och ämnesval når en ung publik. - Publiken och mötet med den är alltid utgångspunkten i vårt arbete. - Genom kommunavtalen fokuserar vi på tillgänglighet och deltagande då vi arbetar för att alla barn ska kunna ta del av scenkonst oavsett vilken skola de går på eller vilken kommun de bor i. - Regionteater Väst är ett kunskaps- och resurscentrum. Inom produktionerna skapas ett vidgat deltagande som förstärker den sociala dimensionen. Vi ökar också tillgängligheten till verksamhetens resurser genom att samverka med framförallt det fria scenkonstlivet. - Minst 8 offentliga dansföreställningar i vardera Uddevalla och Borås presenteras i samarbete med respektive kommun inom ramen för den regionala danssatsningen. 2. Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället med tillväxt av jobb och företag i hela regionen 2.1 Arbetsmarknaden ska utvidgas genom hållbara transporter i samverkan med näringslivet i hela Västra Götaland Göra Västra Götaland till modell för hållbar landsbygdsutveckling och samspel stad/land Konsten och kulturen är platser där vi människor kan möta varandra och oss själva. Detta är oerhört viktigt i den segregerade vardag vi lever, vi behöver mötesplatser och gemensamma utgångspunkter. Avstånden inom Västra Götaland och mellan våra båda scener liksom bristen på lämpliga lokaler för scenkonst i många kommuner ger oss en del utmaningar vad gäller kommunikation och logistik. Perspektiven på tillgänglighet är många. För oss handlar det främst om att göra scenkonst tillgänglig för alla i Västra Götaland. Aktiviteter: - Fortsätta, utvärdera och utveckla kommunavtalen. - RTV ska ha bidragit till att stärka det fria scenkonstlivet i regionen.

2 Sida 2(12) - Bidra till att stärka fria gruppers förutsättningar för turné i Västra Götaland. - Ställa vår kompetens till förfogande. - Låna ut repetitionslokaler, scener och bistå med tekniskt kunnande, teknisk utrustning med mera. - Fortsätta fördjupa det lokala samarbetet i Borås med framförallt Borås Stadsteater och Kulturskolan men också andra institutioner för konst och kultur så som Textilhögskolan och Textilmuséet. - Fortsätta samarbetet i Uddevalla med Gymnasieskolans estetlinjer och kulturskolan. - Vara värdar för en kurs i samtida dans 2 veckor under sommaren, i regi av Tåget i Borås. - Bidra med resurser till Varvsspelet 2017 Uddevalla Förväntat resultat - Vi når många barn och unga med våra aktiviteter siktar vi på 450 egna föreställningar, 50 gästspel och 350 ytterligare aktiviteter. Vi hoppas nå personer varav barn och unga. - Genom kommunavtalen fokuserar vi på tillgänglighet och deltagande då vi arbetar för att alla barn ska kunna ta del av scenkonst oavsett vilken skola de går på eller vilken kommun de bor i. - Stärkt samverkan i Borås - Samproducera föreställningen Antarktis tillsammans med Bohuslän Big Band. - Stärkt lokalt kulturliv i Uddevalla - Ökade chanser för barn och unga i Västra Götaland att möta dansen som konstform Västra Götalandsregionen ska verka för att stärka innovationskraften i Västra Götaland Vi ska utveckla en tillgänglig och utmanande scenkonst, som är betydelsefull och underhållande för en ung publik. De konstnärer som bjuds in att arbeta med oss är valda självklart utifrån vilken konst de producerar men också för deras samhällsengagemang och intresse i vår målgrupp. Vi väger också in vad vi som institution kan lära och vad som är utvecklande och utmanande för såväl konstnärlig, teknisk som administrativ personal. RTV har i uppdrag att gynna nyskapande.

3 Sida 3(12) Arbetssätt & Metoder Undersöka hur konstnärlig kvalitet förbättras genom att arbeta med tillgänglighetsfrågor. Samverkan med andra konstformer. Samarbeta med Bohuslän Big Band i produktionen Antarktis Utveckla samarbetet inom VGRs danssatsning Fördjupa de internationella kontakter vi fick under Tanzmesse Stötta kompanier som vill utvecklas professionellt. Tydliggöra syfte och resursfördelning internt vid devisingföreställningar. Utmana oss själva i våra funktioner och interna strukturer med nya metoder och arbetssätt, både vad gäller dansen och teatern. Förväntat resultat Våra produktioner ska hålla hög konstnärlig kvalitet Vi ska ytterligare ha stärkt vår position som en av landets ledande producenter av scenkonst för barn och unga. Planerade internationella gästspel Minst 8 offentliga dansföreställningar i vardera Uddevalla och Borås. Väl anpassade förutsättningar och tydliga processer vid devising-föreställningar. RTV ska ha bidragit till att stärka det fria scenkonstlivet i regionen 2.2 Skillnader i livsvillkor och hälsa ska minska Kulturen stärker vårt gemensamma samhälle. Genom att ta del av varandras berättelser, gestaltade genom till exempel dans och teater, ökar vår förståelse av varandras förutsättningar och avstånden minskar. Förmågan att lyssna och se utvecklas, det tränar empatin. Genom att känna igen sig och få bekräftelse kan vi växa som människor. Lusten att själv berätta och uttrycka sig stimuleras. Detta stärker yttrandefriheten och demokratin. Perspektiven på tillgänglighet är många. För oss handlar det främst om att göra scenkonst tillgänglig för alla i Västra Götaland. Föreställningsverksamhet i våra egna hus har goda förutsättningar för de flesta med funktionsvariation. Tillgänglighet innebär också ett medvetet och aktivt förhållningssätt till representation på och bakom scenen, till språk och uttrycksätt.

4 Sida 4(12) Vi arbetar med ett intersektionellt perspektiv. Genom kommunavtalen fokuserar vi på tillgänglighet och deltagande då vi arbetar för att alla barn ska kunna ta del av scenkonst oavsett vilken skola de går på eller vilken kommun de bor i. Själva mötet och det att barnen blir sedda kan ibland vara viktigare än konsten i sig. Arbetssätt & Metoder: - Synliggöra och ifrågasätta våra egna normer och maktstrukturer i syfte att övervinna de hinder som kan begränsa människors möjligheter att vara delaktiga i vår verksamhet och undvika att osynliggöra erfarenheter som inte nödvändigtvis finns hos dem som arbetar med våra föreställningar. - Uppmärksamma och medvetandegöra vilka maktstrukturer vi arbetar i och hur det påverkar våra konstnärliga val. Inte minst barnperspektivet och barns rättigheter är avgörande för arbetet. (Hur arbetet bedrivs beskrivs mer detaljerat i vår Likabehandlingsplan.) - Arbeta systematiskt och strategiskt med rekrytering för att nå en större mångfald inom bolaget. - Använda checklistor för jämställdhet och mångfald i all produktion - Undersöka och utmana formerna för barns och ungas medskapande i de konstnärliga processerna. Det gör vi genom att bland annat: Implementera lärdomarna från vårt metodutvecklingsprojekt 2016 kring barns deltagande som motor i den konstnärliga utvecklingen. Skapa en form för inflöde av åsikter från vår unga publik till teatern, ett sätt att fånga upp diskussioner som pågår. Förväntat resultat: - Verksamheten på Regionteater Väst ska vara jämställd, tillgänglig och fri från diskriminering. - RTV ska vara en öppen och tillgänglig institution i dialog med vår publik, andra konstnärer, kommuner med flera. - Ökad kunskap om scenkonst i de kommuner vi arbetar. - Ha skapat större inblick i vår verksamhet för allmänheten. Bidra till att stärka fria gruppers förutsättningar för turné i Västra Götaland. Ha lyft vårt publikarbete ytterligare en nivå.

5 Sida 5(12) Ha nått fördjupad kunskap om vår publik. Fler och bättre kontakter med skolan. Starkare kopplingar mellan konsten, skapandet och publiken, tillgängliggörandet Bryta utanförskap och segregation och stärka kopplingen mellan utbildning och arbetsliv Se 2.2 Samt: - Bidra till kompetensutveckling för frilansare - Ta emot praktikanter från universitet och högskola. - Samarbeta med bland andra Kulturakademin Trappan för kompetensutveckling. - Ha utbyte med Balettakademin i Göteborg, Kungliga Svenska balettskolan med flera kring praktikplatser. - Erbjuda dansare utifrån att delta i vår dagliga träning. - Utveckla samarbetet med grundskolan och stärka kopplingen till folkhögskolor och högskolor med avsikt att utveckla ett forskningssamarbete kring scenkonst för barn och unga. Det gör vi genom att bland annat: Delta i nätverket BIG barnkultur i Göteborg Delta i det regionala projektet KLIV, Kultur och lärande i vardagen, genom samarbete med bland andra Sommarhemsskolan i Uddevalla.? Reprisera föreställningen Silent Disco, skapad att passa särskilt Folkhögskolor Nätverka med Göteborgs universitet, Högskolan för Scen och Musik 2.4 Klimatutsläppen från fossilbränsle i Västra Götaland samt verksamhetens direkta miljöpåverkan ska minska Idag sker många persontransporter under turné med kollektivtrafik. Utrustning transporteras med bil eller lastbil och där har vi svårt att med bibehållen turnéverksamhet ytterligare minska användningen av fossilbränsle. - Se över belysning och annan teknisk utrustning avseende energiförbrukning. Uppdatera miljömålen.

6 Sida 6(12) Följa upp och rapportera tidigare satta miljömål. Löpande utbilda all personal i bolagets miljöpolicy. 2.5 Deltagandet i kulturlivet ska öka - Öppna Hus, öppna repetitioner, offentliga föreställningar, rundvandringar, seminarier etc. Utveckla samarbetet inom VGRs danssatsning Bidra med resurser till Varvsspelet 2017 Uddevalla Övrigt, se Utveckla samverkan mellan VGR:s kulturverksamheter och civilsamhället/det fria kulturlivet Aktiviteter Ställa vår kompetens till förfogande. Erbjuda dansare utifrån att delta i vår dagliga träning. Låna ut repetitionslokaler, scener och bistå med tekniskt kunnande, teknisk utrustning med mera. - Dela med oss av information, kontakter och erfarenheter från turnerandet i till fria grupper, KIV med flera bland annat genom regelbundna träffar i KIVs regi. Bistå med expertkunskap vid nybyggen och ombyggen i regionen. - Stödja arrangörer i arbetet med tillgänglighet i lokaler. - Vara aktiva i och samverka med branschens nätverk bland andra Länsteatrarna i Sverige LTS, Riksteatern, Dansnät Sverige, Teatercentrum TC, Danscentrum DC, Scenkonstbiennal för barn och unga Bibu, Scenkonstbiennalen, Dansarrangörer i Västsverige, den lokala Riksteaterföreningen i Uddevalla, Uddevalla Folkets hus, Dans Nu, Bohusläns museum med flera lokala och regionala parter. - Fortsätta fördjupa det lokala samarbetet i Borås med framförallt Borås Stadsteater och Kulturskolan men också andra institutioner för konst och kultur så som Textilhögskolan och Textilmuséet. - Fortsätta samarbetet i Uddevalla med Gymnasieskolans estetlinjer och kulturskolan. Vara värdar för en kurs i samtida dans 2 veckor under sommaren, i regi av Tåget i

7 Sida 7(12) Borås. Tillsammans med Folkteatern undersöka hur samarbetet mellan institutionerna kan fördjupas. Ha ett flertal residens (konstnärer/grupper som verkar hos oss). Undersöka möjligheterna att samarbeta med Tillt i Herrljunga kommun Inleda ett samarbete med Länsteatern Blekinge Kronoberg genom att gästspela med Propreté Planera för internationella gästspel med någon eller några av våra dansföreställningar Påbörja ett samarbete med Freedom Theatre, Jenin, som del i temat Motstånd. - Samverkan med andra konstformer. - Samarbeta med Bohuslän Big Band i produktionen Antarktis Arbetssätt & Metoder Söka upp och samverka med framförallt det fria scenkonstlivet. Beskriva på vilket sätt vi samarbetar med civilsamhället, enligt överenskommelsen mellan Västra Götaland och Den sociala ekonomin. Bidra med resurser till Varvsspelet 2017 Uddevalla Initiera samarbeten med forskning, använda oss av den forskning kring konst och barn som finns Delta med kunskap i Urban nätverk för turné dans barn och unga Delta i planeringen av Konferens-Festival om deltagande, i regi av KIV Samproducera en föreställning inom Dansnät Sverige Stärka barns och ungas möjligheter att delta i kulturlivet Vi ska utveckla en tillgänglig och utmanande scenkonst, som är betydelsefull och underhållande för en ung publik. Planerade produktioner 2017 är 6 urpremiärer och 4 repriser. Alla föreställningar spelas på turné i Västra Götaland och också på våra scener i Borås och Uddevalla.

8 Sida 8(12) - Fördjupa vår kunskap kring och förbereda vårt kommande tema Motstånd. - Undersöka utrymmet för att nå barnen på fler sätt än genom skolan. Bland annat genom kontakt med SFI Borås för att utveckla ett samarbete där studenter besöker oss under sin utbildning vilket också kan leda till att vi når familjer och barn som annars inte skulle hittat oss. - Samarbeta med Bryggan i Uddevalla för att nå nyanlända barn och unga. - Utveckla samarbetet med referensklasser till tydligare samarbeten och referensskolor. - Utveckla lärarhandledningarna och hur vi tar fram dem. - Implementera bolagets pedagogiska dokument framtaget Anställa en Ateljerista och en danspedagog (konstnär/pedagog) som kopplas till föreställningen Antarktis. - Ge publikfrågor större utrymme under produktionsprocesserna - Utveckla hur vi tar vara på arbetet med referenspublik - Undersöka och utmana formerna för barns och ungas medskapande i de konstnärliga processerna. Det gör vi genom att bland annat: Implementera lärdomarna från vårt metodutvecklingsprojekt 2016 kring barns deltagande som motor i den konstnärliga utvecklingen. Skapa en form för inflöde av åsikter från vår unga publik till teatern, ett sätt att fånga upp diskussioner som pågår. 4. Västra Götalandsregionen ska kunna rekrytera rätt kompetens och erbjuda en god arbetsmiljö för medarbetarna 4.1 Möjligheterna till karriär- och kompetensutveckling ska förbättras Genomföra och dokumentera två medarbetarsamtal per anställd och år, Utvecklingssamtal på hösten och uppföljning av det tillsammans med lönegrundande samtal på våren. Integrera ett individuellt kompetensutvecklingsperspektiv i detta kopplat till bolagets övergripande kompetensutvecklingsplan. Samarbeta med bland andra Kulturakademin Trappan för kompetensutveckling.

9 Sida 9(12) Ta emot praktikanter från universitet och högskola. Utbildning Skruvförband- Hur montera hakjärn och andra fästen på ett säkert och enhetligt sätt. För turnétekniker Borås. Utbildning Hur vi märker mattor, skärmar, ljud och ljus för turné, standardrevidering. För turnétekniker Borås. Utbildning Hur ser en bra raider ut. Vilka uppgifter skall vara med och hur skall en ritning se ut. För turnétekniker, turnéläggare och producent Borås. Kompetensutveckling ska omfatta även korttidsanställda. Vi mäter hur mycket resurser som går till kvinnor respektive män vad gäller kompetensutveckling. Verka för att fler tekniker inom bolaget ska ha körkort C, lastbil. Kompetensöverföring inom organisationen behöver systematiseras. (Den snabba teknikutvecklingen riskerar göra att personal glider isär kunskapsmässigt annars, vilket inte gynnar verksamheten.) Satsa på ledarskap Bolagets VD följer ledarskapsprogrammet Executive Master of Business Administration (EMBA) vid Göteborgs Universitet/Handelshögskolan Utvecklingsinsatser planeras för ledningsgruppen Stimulera uppgiftsväxling och nya arbetssätt För att uppfylla uppdraget arbetar Regionteater Väst i många projekt gränsöverskridande, dels med det konstnärliga uttrycket och dels vad gäller arbetssätt och yrkesfunktioner. Samarbetet och närheten till publiken är något av det som gör Regionteater Väst till en attraktiv arbetsplats vilket är i samklang med Västra Götalandsregionens mål att vara en attraktiv region för kulturarbetare. Vi utvecklar vårt sätt att arbeta genom nya metoder och arbetssätt och fortsätter utmana oss själva i våra funktioner och interna strukturer, både vad gäller dansen och teatern. - Tydliggöra syfte och resursfördelning internt vid devisingföreställningar Utveckla modellen för lönekarriär och kompetensutveckling Se Arbetsmiljön ska förbättras och sjukfrånvaron ska minska De risker och utmaningar som finns inom organisationen när det gäller personal är dels att

10 Sida 10(12) flera är ensamma eller få i sin funktion inom bolaget med specialiserade kunskaper. Att turnera är slitsamt fysiskt vilket särskilt märks hos de äldre i personalen. Nationellt råder brist på tekniker inom många områden vilket märks också för oss. Tillsammans gör de här riskerna organisationen skör vid t ex sjukdom. Under 2017 kommer bolaget satsa extra på kompetensutveckling för att stärka hållbarheten i organisationen. Vi vill ständigt lära av utvärderingarna och utveckla våra metoder för produktion och turné. Utmaningen för 2017 är att hitta rätt balans mellan produktionstakt och ambitionsnivå i förhållande till de resurser vi har och de anställda vi är Systematisera arbetsmiljöarbetet, breddinföra goda exempel och pröva arbetstidsmodeller Aktiviteter - Arbeta för att ny teknik skall göra utrustningen fysiskt lättare. - Säkra arbetsmiljön för dansarna - Systematisera vår arbetsmiljöarbete Arbetssätt & Metoder Använda ett systematiserat arbetsmiljöarbete med ett tydligt årshjul, VGRs Ha arbetsmiljöfrågan som stående punkt på möten inom ledningsgruppen, avdelningarna samt produktionerna. Ytterligare förbättra introduktionen för nya medarbetare. Se till att innehållet i Medarbetarguiden är känt för såväl nya som gamla medarbetare Utveckla ett målmedvetet, strukturerat och hälsofrämjande arbete för minskad sjukfrånvaro Aktiviteter I det hälsofrämjande arbetet fokusera på organisatorisk och social arbetsmiljö samt fysisk arbetsmiljö på turné. Snabb uppföljning vid upprepad korttidsfrånvaro i samarbete med Hälsan & Arbetslivet. 5. Ekonomiska förutsättningar

11 Sida 11(12) 5.1 Ekonomiskt resultat Resultatbudget Budget Prognos Budget (mnkr) Driftbidrag från nämnd inom regionen 38,2 38,2 38,7 Statsbidrag 0,0 0,0 0,0 Övriga erhållna bidrag 5,6 0,0 0,0 Biljettintäkter 1,1 1,0 1,6 Försäljning av tjänster 0,0 0,0 0,0 Hyresintäkter 0,0 0,0 0,0 Försäljning av material och varor 0,0 0,0 0,0 Övriga intäkter 0,2 7,5 7,2 Verksamhetens intäkter 45,1 46,6 47,5 Personalkostnader, inkl. inhyrd personal -31,0-30,9-32,9 Verksamhetsanknutna tjänster -0,8-1,8-0,5 Material och varor, inkl. förbrukningsmaterial -1,5-1,6-2,3 Lokalkostnader -6,0-6,0-6,1 Lämnade bidrag 0,0 0,0 0,0 Övriga tjänster, inkl. konsultkostnader -0,2-0,2-0,3 Avskrivningar -0,3-0,2-0,3 Övriga kostnader -5,3-6,0-5,1 Verksamhetens kostnader -45,1-46,6-47,5 Finansiella intäkter/kostnader m.m. 0,0 0,0 0,0 Obeskattade reserver 0,0 0,0 0,0 Resultat 0,0 0,0 0,0 Vår resultatbudget är relativt sett oförändrad jämfört med innevarande år. 5.2 Eget kapital Ingen förändring i eget kapital, då vi budgeterat 0-resultat. 5.3 Investeringar Investeringsbudget kr, till teknisk utrustning, bland annat energisnål LED-belysning.

12 Sida 12(12) 7. Intern kontroll Riskanalys och plan för intern kontroll har upprättats för bolaget. Bolagets styrelse ser över riskanalys och plan för intern kontroll årligen, på sista styrelsemötet, inför kommande år.

Detaljbudget. Regionteater Väst AB Regionteater Väst AB

Detaljbudget. Regionteater Väst AB Regionteater Väst AB Detaljbudget Regionteater Väst AB 2018 Regionteater Väst AB Detaljbudget 2018 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Mål och fokusområden... 4 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället

Läs mer

Detaljbudget. Kultur i Väst Kultur i Väst

Detaljbudget. Kultur i Väst Kultur i Väst Detaljbudget Kultur i Väst 2018 Kultur i Väst Detaljbudget 2018 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Mål och fokusområden... 4 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället med tillväxt

Läs mer

Detaljbudget Kultur i Väst. Kultur i Väst

Detaljbudget Kultur i Väst. Kultur i Väst Detaljbudget 2019 Kultur i Väst Kultur i Väst Detaljbudget 2019 Helår 2019 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 4 2 Mål och fokusområden... 5 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället

Läs mer

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Regionteater Väst, 2015-2017

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Regionteater Väst, 2015-2017 1 (11) Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Regionteater Väst, 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 23 oktober 2014, dnr. KUN 175-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats:

Läs mer

Detaljbudget 2017 Naturbruksstyrelsen

Detaljbudget 2017 Naturbruksstyrelsen Sida 1(6) Detaljbudget 2017 Naturbruksstyrelsen 1. Sammanfattning En omfattande strukturomvandling av Naturbruksförvaltningens verksamhet och organisation i syfte att öka skolornas attraktivitet och kvalitet,

Läs mer

Detaljbudget. Västarvet Västarvet

Detaljbudget. Västarvet Västarvet Detaljbudget Västarvet 2018 Västarvet Detaljbudget 2018 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Mål och fokusområden... 4 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället med tillväxt av

Läs mer

Årsredovisning. Regionteater Väst AB

Årsredovisning. Regionteater Väst AB Årsredovisning Regionteater Väst AB Helår 2017 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 4 2 Verksamhet... 5 2.1 Viktigaste händelserna under perioden...5 2.2 Verksamhetens miljöarbete...5 2.3 Mänskliga

Läs mer

Regionteater Väst AB 1(26)

Regionteater Väst AB 1(26) Regionteater Väst AB 1(26) 1 Regionteater Väst AB 2(26) Styrelsen och verkställande direktören för Regionteater Väst AB Org. Nr. får härmed avge ÅRSREDOVISNING för verksamhet och räkenskaper 1 januari

Läs mer

Delårsrapport. Regionteater Väst AB Augusti Regionteater Väst AB

Delårsrapport. Regionteater Väst AB Augusti Regionteater Väst AB Delårsrapport Regionteater Väst AB Augusti 207 Regionteater Väst AB Delårsrapport Augusti 207 Innehållsförteckning Sammanfattning... 4 2 Verksamhet... 5 2. Viktigaste händelserna under perioden... 5 2.2

Läs mer

UTKAST. Detaljbudget Patientnämnderna. Beslutsunderlag Patientnämnderna

UTKAST. Detaljbudget Patientnämnderna. Beslutsunderlag Patientnämnderna Detaljbudget 2019 Patientnämnderna UTKAST Beslutsunderlag 181101Patientnämnderna Dnr: PNN 2018-00089 Dnr: PNG 2018-00066 Dnr: PNS 2018-00065 Dnr: PNV 2018-00064 Dnr: PNÖ 2018-00066 Detaljbudget 2019 2019

Läs mer

Budget 2016 Grönblå Samverkan

Budget 2016 Grönblå Samverkan Budget 2016 Grönblå Samverkan Tydligare styrning mer verkstad Utmaningar Strategiska mål Prioriterade mål 2016-2018 Fokus 2016 3 st Långsiktigt 3st Öka/minska Vad ska göras Rapporteras Gemensamma mål och

Läs mer

Delårsrapport augusti 2014 Regionteater Väst AB 2014

Delårsrapport augusti 2014 Regionteater Väst AB 2014 Sida 1(12) Delårsrapport augusti 2014 Regionteater Väst AB 2014 1. Sammanfattning Volymen i verksamheten har ökat kraftigt det senaste året och fortsätter göra det under 2014 för att sedan plana ut under

Läs mer

Detaljbudget. Naturbruk Naturbruk

Detaljbudget. Naturbruk Naturbruk Detaljbudget Naturbruk 2018 Naturbruk Detaljbudget 2018 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Mål och fokusområden... 5 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället med tillväxt av

Läs mer

Årsredovisning. Revisorskollegiet

Årsredovisning. Revisorskollegiet Årsredovisning Revisorskollegiet Helår 2017 Innehållsförteckning 1 Verksamhet... 3 1.1 Viktigaste händelserna under perioden...3 1.2 Verksamhetens miljöarbete...3 1.3 Folkhälsa...3 1.4 Mänskliga rättigheter

Läs mer

Detaljbudget. Patientnämnderna Patientnämnderna

Detaljbudget. Patientnämnderna Patientnämnderna Detaljbudget Patientnämnderna 2018 Patientnämnderna Detaljbudget 2018 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Mål och fokusområden... 4 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället

Läs mer

Årsredovisning 2016 Regionteater Väst AB. 1. Sammanfattning av verksamhetsåret 2016

Årsredovisning 2016 Regionteater Väst AB. 1. Sammanfattning av verksamhetsåret 2016 Sida 1(15) Årsredovisning 2016 Regionteater Väst AB 1. Sammanfattning av verksamhetsåret 2016 Regionteater Väst skapar scenkonst som är tillgänglig och utmanande och som i tilltal och ämnesval når en ung

Läs mer

Detaljbudget 2017 Folkhögskolestyrelsen

Detaljbudget 2017 Folkhögskolestyrelsen Sida 1(10) Detaljbudget 2017 Folkhögskolestyrelsen 1. Sammanfattning Samhällsutmaningnar som folkhögskolestyrelsen arbetar aktivt med är framförallt: Integrationsutmaningen och Individer som inte fullgjort

Läs mer

Detaljbudget 2016 Göteborgs botaniska trädgård

Detaljbudget 2016 Göteborgs botaniska trädgård Sida 1(7) Detaljbudget 2016 Göteborgs botaniska trädgård 1. Sammanfattning Göteborgs botaniska trädgård bidrar till det goda livet. Trädgården utgör ett av de största besöksmålen i Västsverige och dess

Läs mer

Detaljbudget 2017 Göteborgs botaniska trädgård

Detaljbudget 2017 Göteborgs botaniska trädgård Sida 1(7) Detaljbudget 2017 Göteborgs botaniska trädgård 1. Sammanfattning Botaniska trädgården kommer även under 2017 att tillhöra ett av regionens fokusområden. Frågor som kommer att vara särskilt relevanta

Läs mer

GöteborgsOperan har i uppdrag att skapa upplevelser inom scenkonstområdet i Västra Götaland och vara en viktig aktör i regionens utveckling.

GöteborgsOperan har i uppdrag att skapa upplevelser inom scenkonstområdet i Västra Götaland och vara en viktig aktör i regionens utveckling. Sida 1(8) Detaljbudget 2017 GöteborgsOperan AB 1. Sammanfattning Vår vision: Ett av norra Europas ledande operahus. Tillsammans ska vi skapa optimala förutsättningar för scenkonst som berikar människors

Läs mer

Regionalt dansnätverk

Regionalt dansnätverk Projektbeskrivning Regionalt dansnätverk Projektstart respektive projektslut: 2015.07.01 2016.12.31 1. Sammanfattning 2. Bakgrund 3. Syfte och mål 4. Genomförande 5. Tidsplan 6. Målgrupper 7. Projektets

Läs mer

VÄSTRA REGIONEN ///////////////// VERKSAMHETSPLAN 2010-2012

VÄSTRA REGIONEN ///////////////// VERKSAMHETSPLAN 2010-2012 1 VÄSTRA REGIONEN ///////////////// VERKSAMHETSPLAN 2010-2012 2009-04-08 1.1 Teatercentrums betydelse för kulturlivet i Västra Götaland Teatercentrum/västra regionen företräder den fria teaterkonsten i

Läs mer

Projektbeskrivning Kronoberg Blekinge utvecklar scenkonsten

Projektbeskrivning Kronoberg Blekinge utvecklar scenkonsten 2012-08-20 Bilaga projektbeskrivning Ansökan till Statens kulturråd om regionala utvecklingsmedel www.kulturplankronoberg.se Projektbeskrivning Kronoberg Blekinge utvecklar scenkonsten 2012-2014 Projektets

Läs mer

2.1 Arbetsmarknaden ska utvidgas genom hållbara transporter i samverkan med näringslivet i hela Västra Götaland

2.1 Arbetsmarknaden ska utvidgas genom hållbara transporter i samverkan med näringslivet i hela Västra Götaland Sida 1(7) Detaljbudget 2017 Västarvet 1. Sammanfattning Västarvets verksamhetsidé är att göra historien synlig och berika vår livsmiljö för människors framtid och en hållbar samhällsutveckling. Vår uppgift

Läs mer

Detaljbudget Film i Väst AB. Film i Väst AB

Detaljbudget Film i Väst AB. Film i Väst AB Detaljbudget 2019 Film i Väst AB Film i Väst AB Detaljbudget 2019 Helår 2019 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Mål och fokusområden... 6 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till Folkteatern

Långsiktigt uppdrag till Folkteatern 1 (12) Långsiktigt uppdrag till Folkteatern 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 23 oktober 2014, dnr. KUN 176-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post: Kultursekretariatet

Läs mer

Strategi. Program. Plan. Policy. Riktlinjer. Regler. Kultur- och Biblioteksprogram. för Borås Stad

Strategi. Program. Plan. Policy. Riktlinjer. Regler. Kultur- och Biblioteksprogram. för Borås Stad Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Kultur- och Biblioteksprogram för Borås Stad Borås Stads styrdokument Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås program verksamheter

Läs mer

Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE

Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE 2016 2019 Detta är ett utdrag ur Regional kulturplan för Skåne 2016-2019, som är formad i samtal med Skånes kommuner, dess kulturliv och den

Läs mer

STRATEGISK PLAN STOCKHOLMS KONSTNÄRLIGA HÖGSKOLA

STRATEGISK PLAN STOCKHOLMS KONSTNÄRLIGA HÖGSKOLA STRATEGISK PLAN STOCKHOLMS KONSTNÄRLIGA HÖGSKOLA 2016 2019 VISION Stockholms konstnärliga universitet skapar genom sin unika sammansättning av utbildningar och konstnärlig forskning möjligheter för framtidens

Läs mer

Detaljbudget 2017 Kommittén för mänskliga rättigheterd

Detaljbudget 2017 Kommittén för mänskliga rättigheterd Sida 1(5) Detaljbudget 2017 Kommittén för mänskliga rättigheterd 1. Sammanfattning Kommittén för mänskliga rättigheter har uppdraget att samordna Västra Götalandsregionens (VGR:s) arbete för att stärka

Läs mer

Film Västs verksamhet ska ge nationell och internationell lyskraft till Västra Götaland.

Film Västs verksamhet ska ge nationell och internationell lyskraft till Västra Götaland. Sida 1(8) Detaljbudget 2016 Film i Väst AB 1. Sammanfattning Film Västs verksamhet ska ge nationell och internationell lyskraft till Västra Götaland. Film Väst investerar ekonomiskt i filmproduktion (samproduktion

Läs mer

Deltagare i programaktiviteter: (utfall 2014: , prognos 2015: )

Deltagare i programaktiviteter: (utfall 2014: , prognos 2015: ) Sida 1(5) Detaljbudget 2016 Västarvet 1. Sammanfattning Västarvets verksamhetsidé är att göra historien synlig och berika vår livsmiljö för människors framtid och en hållbar samhällsutveckling. Vår uppgift

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till Vara Konserthus AB

Långsiktigt uppdrag till Vara Konserthus AB 1 (11) Långsiktigt uppdrag till Vara Konserthus AB 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 23 oktober 2014, dnr. KUN 176-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post:

Läs mer

Detaljbudget. Film i Väst AB Film i Väst AB

Detaljbudget. Film i Väst AB Film i Väst AB Detaljbudget Film i Väst AB 2018 Film i Väst AB Detaljbudget 2018 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Mål och fokusområden... 6 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället med

Läs mer

TEATERCENTRUMS INSPEL TILL VÄSTRA GÖTALANDS REGIONALA KULTURPLAN

TEATERCENTRUMS INSPEL TILL VÄSTRA GÖTALANDS REGIONALA KULTURPLAN TEATERCENTRUMS INSPEL TILL VÄSTRA GÖTALANDS REGIONALA KULTURPLAN 2016-2018 VERKSAMHETSANSLAG Nya former för finansiering bör prövas i framtiden. 1 Teatercentrum har under de senaste åren väckt frågan om

Läs mer

Budget 2016 GrönBlå Samverkan

Budget 2016 GrönBlå Samverkan Tydligare styrning mer verkstad Budget 2016 GrönBlå Samverkan Utmaningar 3 st Strategiska mål Långsiktigt 3st Gemensamma mål och fokus skapar tydlighet Ersätter tidigare 96 A4-sidor index Prioriterade

Läs mer

Detaljbudget 2017 Alingsås lasarett. 1. Sammanfattning. Sida 1(8)

Detaljbudget 2017 Alingsås lasarett. 1. Sammanfattning. Sida 1(8) Sida 1(8) Detaljbudget 2017 Alingsås lasarett 1. Sammanfattning Alingsås lasarett är ett akutsjukhus med närsjukvårdsuppdrag till befolkningen i närområdet. Sjukhuset erbjuder hälso- och sjukvård dygnet

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN ////////////////// 2018 ///////////////////

VERKSAMHETSPLAN ////////////////// 2018 /////////////////// VÄSTRA REGIONEN VERKSAMHETSPLAN ////////////////// 2018 /////////////////// Organisation 1 Teatercentrum nationellt och internationellt Teatercentrum västra regionen 2 Teatercentrums regionala verksamhet

Läs mer

Framtagandet av planen har skett i samverkan med de lokala fackliga organisationerna. Planen har samverkats i kommunövergripande samverkan (KÖS).

Framtagandet av planen har skett i samverkan med de lokala fackliga organisationerna. Planen har samverkats i kommunövergripande samverkan (KÖS). Likabehandlingsplan Beslutad xx av xx 1. Inledning Trelleborgs kommun ska kännetecknas av öppenhet, respekt och ansvar vilket ska bidra till bra arbetsklimat och en god och stimulerande arbetsmiljö. Trelleborgs

Läs mer

RÅD FRÅN EN ENAD SCENKONSTBRANSCH TILL EN KOMMANDE KULTURMINISTER

RÅD FRÅN EN ENAD SCENKONSTBRANSCH TILL EN KOMMANDE KULTURMINISTER RÅD FRÅN EN ENAD SCENKONSTBRANSCH TILL EN KOMMANDE KULTURMINISTER TA VARA PÅ SCENKONSTENS MÖJLIGHETER! Kulturen var inte valets viktigaste fråga, men nu är det dags att lyfta fram den. Den kommande regeringen

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN

VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSPLAN 2015-2017 RIKSTEATERN KRONOBERG (RK) Inledning Riksteaterns vision: Scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse - för alla överallt. (kongressbeslut 2011) Övergripande uppdrag för

Läs mer

Ett hållbart arbetsliv Till dig som medarbetare/chef i Falkenbergs kommun

Ett hållbart arbetsliv Till dig som medarbetare/chef i Falkenbergs kommun l 2014-04-01 Policy om Ett hållbart arbetsliv Till dig som medarbetare/chef i Falkenbergs kommun Inledning: Du som medarbetare/chef är kommunens viktigaste resurs, tillsammans växer vi för en hållbar framtid!

Läs mer

2.1 Normer och värden

2.1 Normer och värden Riktlinjerna anger förskollärares ansvar för att undervisningen bedrivs i enlighet med målen i läroplanen. Riktlinjerna anger också uppdraget för var och en i arbetslaget, där förskollärare, barnskötare

Läs mer

Folkhögskolestyrelsen får främst uppdrag från stat och region. Statens mål och syften är dessa:

Folkhögskolestyrelsen får främst uppdrag från stat och region. Statens mål och syften är dessa: 1 (7) Verksamhetsplan 2018 Datum 2017-11-14 Västra Götalandsregionen Folkhögskoleförvaltningen Handläggare: Anders Ahlström Telefon: 076-7754840 E-post: anders.ahlstrom@vgregion.se Till styrelsen för folkhögskolorna

Läs mer

Västra Götaland Strategi för tillväxt och utvecklig i Västra Götaland

Västra Götaland Strategi för tillväxt och utvecklig i Västra Götaland Västra Götaland 2020 Strategi för tillväxt och utvecklig i Västra Götaland 2014-2020 Västra Götaland 2020 Ett verktyg för att genomföra den gemensamma visionen om Det goda livet En gemensam vägvisare för

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola. Västanvinden 2013

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola. Västanvinden 2013 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola Västanvinden 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 3 Varje barns kunskapsutveckling skall stärkas... 3 I Trollhättan

Läs mer

Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Gotlands kommun avseende kulturverksamhet 2009 2010

Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Gotlands kommun avseende kulturverksamhet 2009 2010 1(3) Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Gotlands kommun avseende kulturverksamhet 2009 2010 Syfte Statens kulturråd (Kulturrådet) och Gotlands kommun vill gemensamt utveckla samverkan

Läs mer

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM 2 >> Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb >> Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland

Läs mer

Länsteatrarna driver den regionala scenkonstens intressen och skapar mötesplatser för dialog, erfarenhetsutbyte och utveckling.

Länsteatrarna driver den regionala scenkonstens intressen och skapar mötesplatser för dialog, erfarenhetsutbyte och utveckling. Länsteatrarna driver den regionala scenkonstens intressen och skapar mötesplatser för dialog, erfarenhetsutbyte och utveckling. Vi samverkar regionalt, nationellt och internationellt. Våra 19 medlemsteatrar

Läs mer

STRATEGI. Dokumentansvarig Monica Högberg,

STRATEGI. Dokumentansvarig Monica Högberg, Dokumentansvarig Monica Högberg, 0485-470 11 monica.hogberg@morbylanga.se Handbok Personal STRATEGI Beslutande Kommunstyrelsens 257 2015-11-03 Giltighetstid 2015-2019 1(6) Dnr 2015/000275-003 Beteckning

Läs mer

Örebro länsteaters uppdrag styrs av dess bolagsordning. I denna står bland annat följande:

Örebro länsteaters uppdrag styrs av dess bolagsordning. I denna står bland annat följande: OM ÖREBRO LÄNSTEATER Örebro länsteater är ett aktiebolag (Länsteatern i Örebro AB) som bedriver teater- och scenkonstverksamhet i Örebro län och är ett dotterbolag till Region Örebro läns förvaltnings

Läs mer

Strategisk plan MUSIKHÖGSKOLAN I MALMÖ LUNDS UNIVERSITET

Strategisk plan MUSIKHÖGSKOLAN I MALMÖ LUNDS UNIVERSITET Strategisk plan 2017 2021 MUSIKHÖGSKOLAN I MALMÖ LUNDS UNIVERSITET Innehåll Inledning... 3 Uppdrag... 3 Bakgrund... 3 Vision... 4 Kvalitet i utbildning och forskning... 6 Utbildning och forskning i relation

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland både

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Antaget av kommunfullmäktige 2015-03-24 dnr KS/2014:166 Dokumentansvarig: Personalchef Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun som skapar utrymme för att både

Läs mer

Upprop för den fria scenkonsten

Upprop för den fria scenkonsten Upprop för den fria scenkonsten inbjudan till dialog Den fria professionella scenkonsten är idag en självklar del av det svenska kulturlivet som bidrar till en dynamisk, högklassig och varierande scenkonst.

Läs mer

Delårsrapport. Regionteater Väst AB Mars Regionteater Väst AB

Delårsrapport. Regionteater Väst AB Mars Regionteater Väst AB Delårsrapport Regionteater Väst AB Mars 208 Regionteater Väst AB Delårsrapport Mars 208 Innehållsförteckning Sammanfattning... 4 2 Verksamhet... 5 2. Viktigaste händelserna under perioden...5 3 Mål och

Läs mer

Styrelsen och verkställande direktören för. Regionteater Väst AB. Org. Nr. 556609-7837. får härmed avge ÅRSREDOVISNING

Styrelsen och verkställande direktören för. Regionteater Väst AB. Org. Nr. 556609-7837. får härmed avge ÅRSREDOVISNING Regionteater Väst AB 1(20) Styrelsen och verkställande direktören för Regionteater Väst AB Org. Nr. 556609-7837 får härmed avge ÅRSREDOVISNING för verksamhet och räkenskaper 1 januari 31 december 2014

Läs mer

2014-11-04. Riktlinjer för systematiskt Arbetsmiljö och Hälsoarbete. Antagen av kommunstyrelsen 2015-01-14 45

2014-11-04. Riktlinjer för systematiskt Arbetsmiljö och Hälsoarbete. Antagen av kommunstyrelsen 2015-01-14 45 Riktlinjer för systematiskt Arbetsmiljö och Hälsoarbete Antagen av kommunstyrelsen 2015-01-14 45 Gra storps kommuns riktlinjer fo r ha lsa, arbetsmiljo och rehabilitering Samverkansavtalet FAS 05 betonar

Läs mer

Förvaltningen föreslår att den årliga redovisningen till kulturnämnden införlivas i handlingsplanerna utifrån Kulturprogrammet framöver,

Förvaltningen föreslår att den årliga redovisningen till kulturnämnden införlivas i handlingsplanerna utifrån Kulturprogrammet framöver, Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-06-01 Diarienummer 1039/13 Göteborgs stadsmuseum Cornelia Lönnroth Telefon: 031-368 36 09 E-post: cornelia.lonnroth@kultur.goteborg.se Återremiss: Kompletterande uppdrag

Läs mer

Övergripande mål och riktlinjer - Lgr 11

Övergripande mål och riktlinjer - Lgr 11 Övergripande mål och riktlinjer - Lgr 11 2.1 NORMER OCH VÄRDEN Skolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera eleverna att omfatta vårt samhälles gemensamma värderingar och låta dem komma till uttryck

Läs mer

Upprop för den fria scenkonsten

Upprop för den fria scenkonsten Upprop för den fria scenkonsten inbjudan till dialog Fördubbla anslagen Den fria professionella scenkonsten är idag en självklar del av det svenska kulturlivet som bidrar till en dynamisk, högklassig och

Läs mer

Detaljbudget 2017 Hälsan och Stressmedicin

Detaljbudget 2017 Hälsan och Stressmedicin Sida 1(8) Detaljbudget 2017 Hälsan och Stressmedicin 1. Sammanfattning Förvaltningen Hälsan och Stressmedicins (HoS) uppdrag är att bedriva företagshälsovård för Västra Götalandsregionens förvaltningar

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Du som medarbetare är viktig och gör skillnad genom ditt engagemang och mod att förändra i strävan att förbättra. 2 Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun

Läs mer

Policy för hälsa, arbetsmiljö och rehabilitering

Policy för hälsa, arbetsmiljö och rehabilitering Policy för hälsa, arbetsmiljö och rehabilitering Dokumenttyp: Policy Dokumentansvarig: Personalfunktionen Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2012-09-24, 145 DNR: KS000353/2010 Attraktiva och

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola. Tornet 2013

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola. Tornet 2013 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola Tornet 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 3 Varje barns kunskapsutveckling skall stärkas... 3 I Trollhättan

Läs mer

Detaljbudget. Botaniska trädgården Botaniska trädgården

Detaljbudget. Botaniska trädgården Botaniska trädgården Detaljbudget Botaniska trädgården 2018 Botaniska trädgården Detaljbudget 2018 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 4 2 Mål och fokusområden... 5 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola. Fölet 2013

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola. Fölet 2013 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola Fölet 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 3 Varje barns kunskapsutveckling skall stärkas... 3 I Trollhättan skall

Läs mer

UPPROP FÖR DEN FRIA SCENKONSTEN

UPPROP FÖR DEN FRIA SCENKONSTEN UPPROP FÖR DEN FRIA SCENKONSTEN DEN FRIA SCENKONSTEN ÄR HOTAD Den fria scenkonsten utgör en vital del av kulturlivet i Sverige och bidrar till ett dynamiskt, högklassigt och varierat utbud. Den samspelar

Läs mer

Vid Svensk Scenkonsts stämma i Stockholm den 8 maj 2019

Vid Svensk Scenkonsts stämma i Stockholm den 8 maj 2019 CS 209-04-24 Bilaga Röstlängd Vid Svensk Scenkonsts stämma i Stockholm den 8 maj 209 Kungliga Operan AB 2 72 28 kr 2 GöteborgsOperan AB 2 025 002 kr 2 Stockholms Stadsteater AB 628 336 kr Malmö Opera och

Läs mer

Plan för Överenskommelsen i Borås

Plan för Överenskommelsen i Borås Plan för Överenskommelsen i Borås Den lokala Överenskommelsen i Borås handlar om hur Borås Stad och de idéburna organisationerna ska utveckla och fördjupa sitt samarbete för att gemensamt upprätthålla

Läs mer

Delårsrapport mars 2017 GöteborgsOperan AB

Delårsrapport mars 2017 GöteborgsOperan AB Sida 1(5) Delårsrapport mars 2017 GöteborgsOperan AB 1. Sammanfattning Sammanfattning i punktform: Bra beläggning under årets första månader vilket resulterat i högre biljettintäkter och restaurangintäkter

Läs mer

årsredovisning 2016 en del av västra götalandsregionen -

årsredovisning 2016 en del av västra götalandsregionen - årsredovisning 2016 en del av västra götalandsregionen - www.regionteatervast.se Regionteater Väst AB 1(24) Styrelsen och verkställande direktören för Regionteater Väst AB Org. Nr. 556609-7837 får härmed

Läs mer

Kapacitetsbyggande för hållbara arrangörsnätverk

Kapacitetsbyggande för hållbara arrangörsnätverk Kapacitetsbyggande för hållbara arrangörsnätverk PROJEKTBESKRIVNING DcV kommer i denna ansökan för projektutveckling från Västra Götalandsregionen (VGR),, att fokusera på marknaden för dansutövarna, nämligen

Läs mer

Medlem Årsavgift Antal röster. Kungliga Operan AB GöteborgsOperan AB Malmö Opera och Musikteater AB

Medlem Årsavgift Antal röster. Kungliga Operan AB GöteborgsOperan AB Malmö Opera och Musikteater AB CS 2018-04-18 Bilaga 1 Röstlängd Vid Svensk Scenkonsts stämma i Stockholm den 2 maj 2018 Medlem Årsavgift Antal röster Kungliga Operan AB 2 140 870 12 GöteborgsOperan AB 1 922 660 12 Stockholms Stadsteater

Läs mer

Personalpolitiskt program. Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb!

Personalpolitiskt program. Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb! Personalpolitiskt program Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb! 1 Syfte med dokumentet I detta dokument beskrivs kommunens personalpolitik. Syftet med det personalpolitiska programmet är att tydliggöra

Läs mer

Regionservice kommer att medverka med expertkompetens i projekt gällande service- och försörjningslösningar i samband med om- och nybyggnationer.

Regionservice kommer att medverka med expertkompetens i projekt gällande service- och försörjningslösningar i samband med om- och nybyggnationer. Sida 1(10) Detaljbudget 2017 Regionservice 1. Sammanfattning Verksamhet: Regionservice kommer att arbeta tillsammans med vårdförvaltningarna med uppgifts- och kompetensväxling gällande arbetsuppgifter

Läs mer

Naturbrukskansliet har upprättat förslag till budget för verksamheten avseende 2017.

Naturbrukskansliet har upprättat förslag till budget för verksamheten avseende 2017. Västra Götalandsregionen 1 (1) Tjänsteutlåtande Förvaltning/enhet Handläggare: Martin Andersson Telefon: 070 082 29 47 E-post: martin.andersson@vgregion.se Till naturbruksstyrelsen Budget 2017 Förslag

Läs mer

Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting

Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting 2016 2021 BESLUTAD AV LANDSTINGSFULLMÄKTIGE 2016-11-15 (LS 2015-0998) Långsiktig och hållbar kompetens försörjning är en förutsättning för att

Läs mer

KULTUR STRATEGI FÖR YSTADS KOMMUN

KULTUR STRATEGI FÖR YSTADS KOMMUN KULTUR STRATEGI FÖR YSTADS KOMMUN YSTADS KOMMUNS VISION Ystad är porten till framtiden och omvärlden. Här finns en god miljö för kreativa idéer. Företagen verkar såväl lokalt som globalt. Mångfald av fritid

Läs mer

Plattform för Strategi 2020

Plattform för Strategi 2020 HIG-STYR 2016/146 Högskolan i Gävle Plattform för Strategi 2020 VERKSAMHETSIDÉ Högskolan i Gävle sätter människan i centrum och utvecklar kunskapen om en hållbar livsmiljö VISION Högskolan i Gävle har

Läs mer

Budget 2013 Regional utveckling Utbildning

Budget 2013 Regional utveckling Utbildning Budget 2013 Regional utveckling Utbildning Vision För ett bra liv i ett attraktivt län Verksamhetsidé Genom kultur och kunnande, lust och lärande skapa ett rikt liv i en kreativ region Perspektiv med strategiska

Läs mer

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Regionteater Väst AB

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Regionteater Väst AB 1 (20) Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Regionteater Väst AB 2018-2020 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 26 oktober 2017, dnr. KUN 2017-00776. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats:

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb! FOTO: SCANDINAV/SCANDINAV BILDBYRÅ 1 Syfte med dokumentet I detta dokument beskrivs kommunens personalpolitik. Syftet med det personalpolitiska

Läs mer

Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun

Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun ÄNGELHOLMS KOMMUN Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun Öppenhet Omtanke Handlingskraft Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun Personalpolicyn är ett övergripande idé- och styrdokument som gäller

Läs mer

GöteborgsOperan har i uppdrag att skapa upplevelser inom scenkonstområdet i Västra Götaland och vara en viktig aktör i regionens utveckling.

GöteborgsOperan har i uppdrag att skapa upplevelser inom scenkonstområdet i Västra Götaland och vara en viktig aktör i regionens utveckling. Sida 1(7) Detaljbudget 2016 GöteborgsOperan AB 1. Sammanfattning Vår vision Ett av norra Europas ledande operahus. Det vi menar med begreppet ledande är att hålla en hög konstnärlig kvalitet, ha en stark

Läs mer

Personalpolicy. Laholms kommun

Personalpolicy. Laholms kommun Personalpolicy Laholms kommun Personalenheten Laholms kommun April 2018 Inledning Personalpolicyn är ett kommunövergripande styrdokument som gäller för kommunens samtliga arbetsplatser eftersom Laholms

Läs mer

KULTURPLAN Åstorps kommun

KULTURPLAN Åstorps kommun KULTURPLAN Åstorps kommun Godkänd av Bildningsnämnden 2012-06-13, 57, dnr 12-86 Antagen av Kommunfullmäktige 2012-11-19, 131 dnr 2012-333 Kulturplan Åstorps kommun Inledning Nationella kulturpolitiska

Läs mer

SV Gotland Strategisk plan

SV Gotland Strategisk plan SV Gotland Strategisk plan 2018-2022 SVs värdegrund SVs vision Så skall vi uppfattas SV Gotland är en attraktiv samarbetspartner som har en verksamhet som berör, utvecklar och berikar människor i lokalsamhället.

Läs mer

Detaljbudget folkhälsokommittén 2016

Detaljbudget folkhälsokommittén 2016 Sida 1(5) Detaljbudget folkhälsokommittén 2016 1. Sammanfattning kommer under 2016 arbeta med de av regionfullmäktige prioriterade målen: - Skillnader i livsvillkor och hälsa ska minska - Den psykiska

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Vårt engagemang gör idéer till verklighet Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköpings kommun linkoping.se Vårt engagemang gör idéer till verklighet Vår

Läs mer

Riksteatern hade 2017 i länet elva riksteaterföreningar och en ansluten organisation.

Riksteatern hade 2017 i länet elva riksteaterföreningar och en ansluten organisation. Verksamhet i Jönköpings län 2017 Vi är Riksteatern Vi är mötesplatser. Vi är upplevelser. Vi är teater, dans och musik i hela landet. Riksteatern hade 2017 i länet elva riksteaterföreningar och en ansluten

Läs mer

Digital strategi för Statens maritima museer 2020

Digital strategi för Statens maritima museer 2020 Kommunikationsavdelningen Annika Lagerholm & Carolina Blaad DIGITAL STRATEGI Datum Digital strategi för Statens maritima museer 2020 Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter.

Läs mer

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Miljönämnden 2019-09-13 11:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1908 1808 Verksamhetens intäkter 1 2 488 1 505 Verksamhetens kostnader 2,3-56 384-60 393 Avskrivningar och nedskrivningar

Läs mer

Detaljbudget Hälsan och Stressmedicin. Hälsan och Stressmedicin

Detaljbudget Hälsan och Stressmedicin. Hälsan och Stressmedicin Detaljbudget 2019 Hälsan och Stressmedicin Hälsan och Stressmedicin Detaljbudget 2019 Helår 2019 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Mål och fokusområden... 5 2.1 Västra Götaland ska sträva efter

Läs mer

Faktablad KKV och SITE bildar det gemensamma Konsthuset. I Teliastaden, Farsta

Faktablad KKV och SITE bildar det gemensamma Konsthuset. I Teliastaden, Farsta Faktablad 2017-03-27 KKV och SITE bildar det gemensamma Konsthuset I Teliastaden, Farsta 1 Konsthuset - Framtida verksamhet Konsthuset (arbetsnamn) SITE och KKV har under flera år arbetat med en konstnärlig

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola. Kritan 2013

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola. Kritan 2013 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola Kritan 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 4 Varje barns kunskapsutveckling skall stärkas... 4 I Trollhättan

Läs mer

Tid Fredagen den 23 oktober 9-11, kaffe från 8:30 Plats Läsesällskapets bibliotek, Borgmästaregatan 2, Karlskrona

Tid Fredagen den 23 oktober 9-11, kaffe från 8:30 Plats Läsesällskapets bibliotek, Borgmästaregatan 2, Karlskrona Kultur och fritidsnämnden Föredragningslista Tid Fredagen den 23 oktober 9-11, kaffe från 8:30 Plats Läsesällskapets bibliotek, Borgmästaregatan 2, Karlskrona Dagordning Mötets öppnande Justerare Föregående

Läs mer

Strategi. Kulturstrategi

Strategi. Kulturstrategi Strategi Kulturstrategi 1 Styrdokument Handlingstyp: Kulturstrategi Diarienummer: KS/2016:443 Beslutas av: Kommunfullmäktige Fastställelsedatum: 2017-10-30, 118 Dokumentansvarig: Lärandesektionen Revideras:

Läs mer

K O RT V E R S I O N

K O RT V E R S I O N KORTVERSION Sedan 2013 är Göteborgs Stads kulturprogram ett styrdokument för alla verksamheter i Göteborgs Stad. Kulturprogrammet visar hur Göteborg ska utvecklas till en ledande stad för konst, kultur

Läs mer