Utredning om indragning av väg , Upplands- Bro

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utredning om indragning av väg , Upplands- Bro"

Transkript

1 1(6) om indragning av väg , Upplands- Bro s förslag Väghållningsmyndigheten,, föreslår till beslutande myndighet på central nivå, att väg (i Upplands-Bro kommun, Stockholms län) dras in från allmänt underhåll. Bakgrund Väghållningsmyndigheten har bland annat till uppgift att se över ansvaret för, och föreslå förändringar av, väghållningen (drift- och underhåll) på de statliga vägarna för att främja en rationell väghållning. Lagstiftning En allmän väg får enligt 25 Väglagen dras in, om den efter tillkomsten av en ny väg eller av något annat skäl inte längre behövs för det allmänna och om åtgärden medför endast ringa olägenhet för bygden. Vägen behövs inte för det allmänna. Med det allmänna avses behovet av allmän statlig väg, vilket bedöms utifrån en samlad bild av olika faktorer som bl.a. vägens funktion, vägintressenter, med mera. Staten ska främst ansvara för vägar som har funktion som förbindelseled i det allmänna vägnätet. Indragning får medföra högst ringa olägenhet för bygden. Med bygden menas ett bebyggt område i landsorten, som enligt tradition utgör en historisk, kulturell och geografisk enhet. Bygden är således inte synonymt med till exempel by eller med det närmaste området utmed en viss väg. Syftet med allmänna statliga vägar Det huvudsakliga syftet med allmänna statliga vägar är att förbinda olika målpunkter med varandra (som bl.a. samhällen och allmänna inrättningar). Förbindelsebehovet är det övergripande kriteriet och sådana vägar ska därför normalt vara allmänna, om inte vägnätet redan är tillräckligt tätt. Trafiken längs en förbindelseled får inte heller vara alltför ringa. Utfartsvägar är normalt enskilda och kräver starkare skäl för att vara allmänna.

2 2(6) Beskrivning av vägen Sträckning Vägen sträcker sig från anslutningen till väg 912 till anslutningen till Farmors Backe (se bifogade kartor). Vägen har en längd av 407 meter och är 6 meter bred. Vägens funktion Vägen har huvudfunktion som utfartsväg till det allmänna vägnätet för boende och verksamheter längs vägen. Vägens övriga funktion är som utfartsväg till det allmänna vägnätet för övrig lokaltrafik alstrad huvudsakligen av boende och verksamheter längs anslutande enskilda vägar (OBS! detta gäller för fastigheter (med andra ord boende och verksamheter) som helt eller delvis ligger inom båtnadsområdet som redovisas i bilaga Väg Karta Båtnadsområde dessa). Vägintressenter Vägen är till stadigvarande betydelse för cirka 118 fastighetsägare, dessa är därmed vägens vägintressenter. Övriga fastighetsägare/fastigheter som vägen har betydelse för I övrigt har vägen betydelse för cirka 15 fastighetsägare men bedöms däremot inte vara till stadigvarande betydelse för dessa fastighetsägare. Trafik Vägen har en årsmedeldygnstrafik på 410 fordon per årsmedeldygn varav 30 fordon är lastbilar, enligt mätning utförd år Allmänna inrättningar Svenska kyrkan är sedan år 2000 skild från staten, vilket gör att Håbo-Tibble kyrka inte längre är en allmän inrättning. Det finns en mindre begravningsplats vid Håbo-Tibble kyrka. Det finns en förskola vid anslutande väg Gråbovägen. Vid förskolan går 43 barn i nuläget (enligt senaste uppgift från skolan). Detaljplaneläggning/kommunalt väghållningsområde Det finns en detaljplan som täcker majoriteten av marken som vägen är belagd på. Detaljplanen har enskilt huvudmannaskap. Vägen ligger utanför kommunalt väghållningsområde.

3 3(6) Vägens standard Vägen är belagd. Enligt syn av vägen , i samband med syn av andra vägar i Upplands-Bro, har följande generella punkter uppmärksammats när det gäller vägens standard: I princip hela vägen har större eller mindre krackeleringar i beläggning. Trafiklinjemålningen bör kompletteras och vägmärken lutar eller är vridna. Belysningen är invuxen och bör röjas fram. Fastigheternas vegetation inkräktar möjligen på vägområdet. Delar av vägen ska kantskäras och delar av vägen saknar diken. Notera: ansvarar, vid en indragning, för att åtgärda eventuellt eftersatt underhåll innan vägen lämnas över till den nya väghållaren/förvaltaren. Väganordningar Vägen har belysning. Belysningen ägs inte av eller av kommunen. Anslutande vägar Det finns flera enskilda vägar som ansluter till väg , men inga statliga vägar förutom huvudleden (väg 912) som väg ansluter till vid en ändpunkt. Hastighetsgräns Hastighetsgränsen på vägen är 30 km/h. Motivering till förslag om indragning Vägens funktion Huvudfunktion ansvarar inte för lokala förbindelser och alltså vägar som huvudsakligen används för lokaltrafik. Vägen är dessutom inte en förbindelseled i det allmänna vägnätet och det krävs starka skäl för att en utfartsväg ska motivera allmän väg. Svenska kyrkan numera skild från staten Svenska kyrkan är sedan år 2000 skild från staten. Förändringen innebär att en före detta statskyrka, som Håbo-Tibble kyrka, inte längre anses vara en allmän inrättning utan kan jämställas med andra religiösa byggnader. Detta gör att vägens funktion har förändrats och minskat i betydelse för det allmänna. Begravningsplats Begravningsplatser är sådana viktigare allmänna inrättningar där allmän väg normalt ska gå. Begravningsplatsen är dock inte av sådan omfattning att den i sig kan motivera statligt allmän väg.

4 4(6) Förskola Skolor är sådana allmänna inrättningar som, tillsammans med andra allmänna inrättningar, kan motivera allmän väg. Förskolan är emellertid inte av sådan omfattning att den tillsammans med den ovannämnda begravningsplatsen i sig kan motivera allmän väg. Vidare ligger förskolan redan längs en enskild väg. Detsamma gäller för den största delen av samhället omkring skolan (som också ligger på enskilda vägar). Det gör att indragningen av väg inte bedöms påverka tillgängligheten till skolan avsevärt. Vid en eventuell indragning kan ett servitut vid behov ordnas, i samband med lantmäteriförrättningen som söks och bekostas av vid en indragning, för att säkra skolverksamhetens (och därmed dess besökare i form av barn, personal, med mera) tillgång till skolanläggningen genom vägen. Tillgången till skolan begränsas därmed inte av en eventuell indragning av väg Vägintressenter Antalet vägintressenter för vägen är nästan hälften av vad som normalt krävs för att motivera allmän väg (cirka 200 vägintressenter). Helhetsbedömning Vägen behövs inte för det allmänna gör helhetsbedömningen, utifrån ovanstående punkter, att väg inte uppfyller kriterierna för att motivera allmän väg och därmed inte behövs för det allmänna. Indragning medför högst ringa olägenhet för bygden. gör helhetsbedömningen att en eventuell indragning av väg skulle högst medföra ringa olägenhet för bygden: Då vägen enbart ansluter till det allmänna vägnätet vid en ändpunkt finns det ingen genomfartstrafik vad gäller allmänna förbindelser och trafiken på vägen är av lokal karaktär. Den lokala trafiken som idag finns på vägen skulle inte begränsas från att köra på vägen vid en eventuell indragning, utan skulle fortfarande ha möjlighet att köra på vägen genom rättigheter som ordnas (för de som anses ha behov av vägen) i lantmäteriförrättningen som söks och bekostas av vid en eventuell indragning (OBS! fastigheter som har andel i en gemensamhetsanläggning har per automatik rätt att nyttja anläggningen [vägen]). Det finns inte heller indikationer på att underhållsbördan för denna väg skulle väsentligt överstiga det som är normalt vid enskild väghållning för jämförbara enskilda vägar i regionen.

5 5(6) Övriga upplysningar konstaterar att väg är lämplig för ansökan om statligt bidrag för enskild väg (vid en eventuell indragning), då vägen ansluter till redan befintliga vägar med statsbidrag. Notera att en sådan ansökan måste göras av framtida väghållare. Mer information om statligt bidrag för enskild väg finns att hämta på vår externa hemsida genom länken: /tjanster/ansok-om/ansok-ombidrag/ansok-om-bidrag-for-enskild-vagar/ eller genom att använda hemsidans sökfunktion. Om du inte har tillgång till internet kan du ringa vår kundtjänst på för vidarehänvisning. Den fortsatta handläggningen en är sammanfattad i denna PM. Denna skickas på remiss till berörda sakägare, Haninge kommun, och berörda myndigheter. Därefter ska Länsstyrelsen i Stockholms län yttra sig över förslaget med stöd av samtliga handlingar i ärendet. Väghållningsmyndigheten,, sammanställer slutligen de inkomna synpunkterna och överlämnar ärendet till på central nivå för beslut. Efter ett eventuellt indragningsbeslut med laga kraft Vid ett eventuellt indragningsbeslut kommer väghållningsmyndigheten,, att ansöka om- och bekosta en anläggningsförrättning hos Lantmäteriet. Detta med syfte att få Lantmäteriets beslut om dels omfattning på den framtida enskilda väganläggningen dels framtida förvaltningsform för väganläggningen. Under Lantmäteriets handläggning av ärendet kommer även att, i samråd med den nya förvaltaren av vägen, syna vägen för att få underlag som ska ligga till grund för: dels arbetet med upprustningen av eventuellt eftersatt underhåll som behövs och dels för att utföra en eventuell anpassning i övrigt till en normal standard för enskild väg. Den nya väghållaren kommer att få skälig tid på sig att ordna väghållningen vilket sker efter det att Lantmäteriets beslut i anläggningsförrättningen vunnit laga kraft. Ofta beslutar Lantmäteriet, i samband med avslut av aktuell lantmäteriförrättning, tidpunkten för överlämnandet av väghållaransvaret till den nya förvaltaren. sköter väghållningen tills det finns en ny väghållare, om detta sker inom rimlig tid. Tidpunkten för överlämnande till ny förvaltare/väghållare ligger dock normalt

6 6(6) tre månader framåt i tiden från det att de berörda meddelats om detta. Detta gäller om tidpunkten inte särskilt framgår av Lantmäteriets beslut. I beslutet vid indragning ingår alla eventuella väganordningar som i dag är statliga (som t.ex. belysning, räcken, skyltar m.m.) och tillfaller därmed den nya väghållaren. Bilagor Kartor - Väg Skala Väg Skala Väg Skala Väg Karta Båtnadsområde

7 Väg Skala 5000 Väg (röd markering) Skala 1: 5000 Lantmäteriet, Geodatasamverkan Stockholms stadsbyggnadskontor 2016 HERE 12 jul :27

8 Väg Skala Väg (röd markering) Skala 1: Lantmäteriet, Geodatasamverkan Stockholms stadsbyggnadskontor 2016 HERE 12 jul :30

9 Väg Skala Väg (lokaliserad inom röd ring) Skala 1: Lantmäteriet, Geodatasamverkan Stockholms stadsbyggnadskontor 2016 HERE 12 jul :35

10 Väg Karta Båtnadsområde Lantmäteriet, Geodatasamverkan Skala 1:

Förslag till förändring av det kommunala vägnätet i Ulricehamns kommun del av Vistaforsvägen (Begäran om indragning)

Förslag till förändring av det kommunala vägnätet i Ulricehamns kommun del av Vistaforsvägen (Begäran om indragning) 2016-12-08 1 (6) PM, dnr 2016.741 Enligt fastighetsförteckning Förslag till förändring av det kommunala vägnätet i Ulricehamns kommun del av Vistaforsvägen (Begäran om indragning) 1. Kommunens förslag

Läs mer

Förslag till ändring av Stockholm kommuns väghållningsområde

Förslag till ändring av Stockholm kommuns väghållningsområde PM Ärendenummer Dokumentdatum TRV 2017/54487 2017-10-13 Sidor 1(3) Bilaga Förslag till ändring av Stockholm kommuns väghållningsområde Trafikverket Region Stockholms förslag Väghållningsmyndigheten, Trafikverket

Läs mer

Överenskommelse om förslag till förändrat väghållningsansvar för allmänna vägar

Överenskommelse om förslag till förändrat väghållningsansvar för allmänna vägar Tjänsteskrivelse 1(2) 2017-01-18 Dnr: TN 2014/286 Tekniska nämnden Överenskommelse om förslag till förändrat väghållningsansvar för allmänna vägar Förslag till beslut Tekniska nämnden beslutar att godkänna

Läs mer

Ärenden till kommunstyrelsens sammanträde den 6 november 2018 och 31 oktober 2018

Ärenden till kommunstyrelsens sammanträde den 6 november 2018 och 31 oktober 2018 FÖRSLAG TILL BESLUT Sammanträdesdatum 2018-10-24 Sida 1 (1) Kommunledningsutskottet - Beredande Ärenden till kommunstyrelsens sammanträde den 6 november 2018 och 31 oktober 2018 Dnr 2018/001497-311 Avtalsförslag

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Ulveröd 1:19, Huveröd 2:8 mfl. Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1.

Anläggningsförrättning berörande Ulveröd 1:19, Huveröd 2:8 mfl. Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun bilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2018-02-28 Ärendenummer Förrättningslantmätare Solveig Torp Ärende Anläggningsförrättning berörande Ulveröd 1:19, Huveröd 2:8 mfl. Kommun:

Läs mer

Vision Rätt väghållaransvar

Vision Rätt väghållaransvar Vision Rätt väghållaransvar 1 2014-10-16 Per Wenner, Trafikverket Ulrika Appelberg, SKL Ansvarsfördelning mellan väghållarna Staten bör ha ansvar för allmänna vägar på landsbygd och för ett övergripande

Läs mer

INFORMATIONSMÖTE SAMMANLÄGGNING AV

INFORMATIONSMÖTE SAMMANLÄGGNING AV INFORMATIONSMÖTE SAMMANLÄGGNING AV Tångeröds Vägförening, Hövik ga:13 med Höviksnäs Vägförening, Hövik ga:12 Välkomna 2016-05-23 JNNVäg 1 Aktuell situation Plan för sammanläggning Tångeröds vägförening

Läs mer

Granskning 2 för detaljplan för ny anslutning Karhuniemi, E10

Granskning 2 för detaljplan för ny anslutning Karhuniemi, E10 GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 Cecilia Nerman, 2017-04-26 Vårt Dnr: 00907-2014 Granskning 2 för detaljplan för ny anslutning Karhuniemi, E10 Planen hanteras med ett normalt planförfarande enligt PBL 2010:900.

Läs mer

Rv. 50 Nykyrka Brattebro backe Indragning av del av Rv. 50 mellan Södra kärra Brattebrobacke

Rv. 50 Nykyrka Brattebro backe Indragning av del av Rv. 50 mellan Södra kärra Brattebrobacke Rv. 50 Nykyrka Brattebro backe Indragning av del av Rv. 50 mellan Södra kärra Brattebrobacke TMALL 0141 Presentation v 1.0 Presentation av deltagare Jonas Danielsson, Projektledare Trafikverket Linnéa

Läs mer

Upphävande av förordnande som berör din fastighet

Upphävande av förordnande som berör din fastighet PBL 6:5 förordnanden Lantmäteriet 801 82 GÄVLE Namn Adress 746 XX BÅLSTA GÄVLE, 2017-10-11 DNR 401-2017/2254 Upphävande av förordnande som berör din fastighet En ändring i Plan- och bygglagen infördes

Läs mer

VÄGHÅLLNING I LEKSANDS KN

VÄGHÅLLNING I LEKSANDS KN VÄGHÅLLNING I LEKSANDS KN 2010-04-12 1 MÅLSÄTTNING 2010-04-12 Skapa en långsiktigt hållbar vägstandard i Leksand genom att säkerställa en effektiv förvaltning av enskilda vägar med kommunala medel och

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING VAXHOLMS STAD Dp 377 Samhällsbyggnadsförvaltningen 2004-11-15, just 2005-11-01 Stadsbyggnadsenheten Detaljplan för del av Överby (Dalstigen mm) Dp 377 Vaxholms stad, Stockholms län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE Tegsnäset 8:4 mfl Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Sweco Architects SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2017-11-14 Granskningsutlåtande Rubricerad detaljplan

Läs mer

Samrådsmöte. Vägplan(er) Väg 2578 Gång- och cykelväg, Gamla Läckövägen- Alvetorp. Väg 2578 Gång- och cykelväg, Alvetorp - Kyrkhagen

Samrådsmöte. Vägplan(er) Väg 2578 Gång- och cykelväg, Gamla Läckövägen- Alvetorp. Väg 2578 Gång- och cykelväg, Alvetorp - Kyrkhagen Samrådsmöte Vägplan(er) Väg 2578 Gång- och cykelväg, Gamla Läckövägen- Alvetorp Väg 2578 Gång- och cykelväg, Alvetorp - Kyrkhagen Lidköpings Kommun Västra Götalands län 17 Februari 2014 2 2014-02-12 Dagordning

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagen av Myndighetsnämnden 2012-06-12 Laga kraft 2012-07-13 ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för FUNÄSDALEN 105:72 M FL Skarvliden Härjedalens kommun, Jämtlands Län Upprättad av VästArkitekter

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(6) 2018-02-20 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Skruv 15:13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(6) Samrådets genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

Villkor för kommunalt bidrag gällande enskilda vägar

Villkor för kommunalt bidrag gällande enskilda vägar Styrdokument 1 (6) Dnr: HGN 2017/0561 Villkor för kommunalt bidrag gällande enskilda vägar Dokumenttyp: Styrdokument Beslutad av: Kommunfullmäktige Gäller för: Varbergs kommun Dokumentnamn: Villkor för

Läs mer

Rubrik: Förordning (1989:891) om statsbidrag till enskild väghållning

Rubrik: Förordning (1989:891) om statsbidrag till enskild väghållning SFS nr: 1989:891 Departement/ myndighet: Näringsdepartementet Rubrik: Förordning (1989:891) om statsbidrag till enskild väghållning Utfärdad: 1989-11-16 Ändring införd: t.o.m. SFS 2009:238 Inledande bestämmelse

Läs mer

STOCKHOLMS LÄN. Anläggningsförrättning avseende vägar på Norra Tynningö. Lantmäterimyndigheten beslutar om anläggningsåtgärd

STOCKHOLMS LÄN. Anläggningsförrättning avseende vägar på Norra Tynningö. Lantmäterimyndigheten beslutar om anläggningsåtgärd L A N T M Ä T E R I M Y N D I G H E T E N Beslut Ärendenummer AB001272 Förrättningslantmätare Anders Nahlbom Ärende Förrättningen är registrerad Registreringsdatum... Anläggningsförrättning avseende vägar

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING VAXHOLMS STAD Dp 358 Samhällsbyggnadsförvaltningen 2004-11-15, just 2005-05-02 Stadsbyggnadsenheten Detaljplan för del av Överby (Lövudden mm) Dp 358 Vaxholms stad, Stockholms län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

E22 förbi Söderköping, inkl. väg 210 Skärgårdslänken. Indragning av väg 801 och 844. Samrådshandling

E22 förbi Söderköping, inkl. väg 210 Skärgårdslänken. Indragning av väg 801 och 844. Samrådshandling E22 förbi Söderköping, inkl. väg 210 Skärgårdslänken Indragning av väg 801 och 844 Samrådshandling 2016-11-28 Presentation Jonas Danielsson, Projektledare Trafikverket Gabriella Strand, Projektingenjör

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Datum Diarienummer Sida 2006-05-03 (F701/99) 1/5 Charlotte Olsson, fastighetskontoret Tfn 031-61 15 18 UTSTÄLLNINGSSHANDLING Detaljplan för BOSTÄDER VID ELINSBERGSSTIGEN inom stadsdelen Torslanda i Göteborg

Läs mer

Tekniska nämnden Sammanträdesdatum Sida (1) anta förslag till riktlinjer för gatubelysning inom Gislaveds kommun,

Tekniska nämnden Sammanträdesdatum Sida (1) anta förslag till riktlinjer för gatubelysning inom Gislaveds kommun, GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden Sammanträdesdatum Sida 2016-10-19 1(1) Tn 110 Dnr: TN.2015.72 Förslag till riktlinjer för gatubelysning inom Gislaveds kommun Ärendebeskrivning Förslag

Läs mer

Kommunala bidrag lämnas i mån av tillgång på anslagna medel till

Kommunala bidrag lämnas i mån av tillgång på anslagna medel till Kf 1989-08-22, 198 Blad 1 (1 ) KOMMUNALA BIDRAG TILL ENSKILD VÄGHÅLLNING Inledande bestämmelser 1 Kommunala bidrag lämnas i mån av tillgång på anslagna medel till 1. byggande och drift av enskilda vägar

Läs mer

Med sammanträde i jaktstugan i Rotviksbro den 9 maj 2016 klockan 13:00. Se sakägarförteckning, aktbilaga SA2.

Med sammanträde i jaktstugan i Rotviksbro den 9 maj 2016 klockan 13:00. Se sakägarförteckning, aktbilaga SA2. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR2 Sida 1 Protokoll 2016-05-10 Ärendenummer Förrättningslantmätare Solveig Torp Ärende Anläggningsförrättning berörande Hällebäck 1:7, 1:45, 1:53, 1:75

Läs mer

S INDUSTRIOMR S RINGVÄGEN i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län

S INDUSTRIOMR S RINGVÄGEN i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län S INDUSTRIOMR S RINGVÄGEN PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget hör denna beskrivning, karta i ett blad innehållande detaljplan samt genomförandebeskrivning. PLANENS SYFTE På den för industriändamål

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Utställningshandling Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. DETALJPLAN Upprättat av Britta Lundgren den 2012-02-20 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

GRUNDER FÖR BIDRAG TILL ENSKILD VÄG- HÅLLNING

GRUNDER FÖR BIDRAG TILL ENSKILD VÄG- HÅLLNING 1(5) GRUNDER FÖR BIDRAG TILL ENSKILD VÄG- HÅLLNING Antagna av kommunfullmäktige 1991-11-26, N 23 att gälla fr o m 1992-01-01. ALLMÄNT - Vid prövning av bidrag till enskild väghållning skall följande grunder

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Kv. Bocken 2008-02-20 Tanums kommun, Västra Götalands län Till detaljplanen hör följande handlingar: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Fastighetsförteckning

Läs mer

Fastighetsrättsliga frågor. Ansvarsfördelning och huvudmannaskap

Fastighetsrättsliga frågor. Ansvarsfördelning och huvudmannaskap Ansvarsfördelning och huvudmannaskap Allmänna platser Enskilt huvudmannaskap föreslås för allmänna platser inom planområdet. Skarpö Vägar Samfällighetsförening föreslås som huvudman för väg, lika befintligt.

Läs mer

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden Dnr KS/2015:180 Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2016-06-17 2016-07-15. Nedan följer en sammanfattning av inkomna synpunkter under plansamrådet med s kommentarer. Inför granskningsskedet

Läs mer

V259 Tvärförbindelse Södertörn

V259 Tvärförbindelse Södertörn V259 Tvärförbindelse Södertörn TSK01 Framtagande av Vägplan Besluts-PM Väghållningsansvar VÄGPLAN SAMRÅDSHANDLING 2018-10-23 0M140003.doc Rev Ant Ändring avser Godkänd Datum Granskare Godkänd av Ort Datum

Läs mer

Minnesanteckningar från arbetsmöte

Minnesanteckningar från arbetsmöte L A N T M Ä T E R I E T Sida 1 Aktbilaga 36 Minnesanteckningar från arbetsmöte 2013-09-16 Ärendenummer AB124472 Förrättningslantmätare Johan Modig Ärende Anläggningsförrättning berörande Grundvik 1:125

Läs mer

Anläggningsåtgärd berörande Svärdsö ga:12. Svärdsö Ga:12 Ändamål: VÄGAR, BRON MELLAN SVÄRDSÖN OCH BERGHOLMEN,PARKERINGSPLATS,CYKELVÄG

Anläggningsåtgärd berörande Svärdsö ga:12. Svärdsö Ga:12 Ändamål: VÄGAR, BRON MELLAN SVÄRDSÖN OCH BERGHOLMEN,PARKERINGSPLATS,CYKELVÄG Aktbilaga BE1 Sida 1 Beskrivning 2016-08-29 Ärendenummer AB132097 Förrättningslantmätare David Fors Ärende Anläggningsåtgärd berörande Svärdsö ga:12 Kommun: Nynäshamn Län: Stockholm Gemensamhetsanläggning

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Gängletorp ga:2, Säby ga:4 och Torstäva ga:13

Anläggningsförrättning berörande Gängletorp ga:2, Säby ga:4 och Torstäva ga:13 Aktbilaga BE1 Sida 1 (4) Beskrivning 2017-07-14 Ärendenummer K14421 Förrättningslantmätare Annika Spåhl Ärende Anläggningsförrättning berörande Gängletorp ga:2, Säby ga:4 och Torstäva ga:13 Kommun: Karlskrona

Läs mer

Statusrapport avseende framlagd motion om anläggning av trottoar vid Godenius väg.

Statusrapport avseende framlagd motion om anläggning av trottoar vid Godenius väg. Statusrapport avseende framlagd motion om anläggning av trottoar vid Godenius väg. Bakgrund Vid årsstämman 2014 behandlades motionen Motion gällande anläggning av trottoar, Godenius väg, Gustavsberg. Samfällighetens

Läs mer

Artikel till Forskningsseminarium i Fastighetsvetenskap för doktorander och nydisputerade. Malmö högskola 24-25 april 2014

Artikel till Forskningsseminarium i Fastighetsvetenskap för doktorander och nydisputerade. Malmö högskola 24-25 april 2014 Artikel till Forskningsseminarium i Fastighetsvetenskap för doktorander och nydisputerade. Malmö högskola 24-25 april 2014 Av Fredrik Warnquist, Fastighetsvetenskap LTH Fastighetssamverkan Fastighetssamverkan

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Utby 5:22 m fl. fastigheter

Anläggningsförrättning berörande Utby 5:22 m fl. fastigheter Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun bilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2015-04-01 Ärendenummer Förrättningslantmätare Lars-Ove Klang Ärende Anläggningsförrättning berörande Utby 5:22 m fl. fastigheter Kommun:

Läs mer

Beskrivning fastighetsplan

Beskrivning fastighetsplan Dnr: Plannr: 2017/1033 609 Godkänd av MBN 2011-08-26 Ändringen antagen av BN 2018-11-12 Antagen av KF 2011-09-29 Ändringen Laga kraft 2018-12-06 Laga kraft 2011-10-28 Ändring av detaljplan för fastigheten

Läs mer

Exploatör/Fastighetsägare Strömstads kommun dagvattenledningar Elnät El-distributör El-distributör Telenät Teleoperatör Teleoperatör

Exploatör/Fastighetsägare Strömstads kommun dagvattenledningar Elnät El-distributör El-distributör Telenät Teleoperatör Teleoperatör !"#$ %"&!"#$%&'#()( '%(') En genomförandebeskrivning skall redovisa de organisatoriska, fastighetsrättsliga, tekniska och ekonomiska åtgärder som behövs för att åstadkomma ett samordnat och ändamålsenligt

Läs mer

Genomförandetid Genomförandetiden är tio år räknat från det datum då planen vunnit laga kraft.

Genomförandetid Genomförandetiden är tio år räknat från det datum då planen vunnit laga kraft. Datum Diarienummer Sida 2013-05-15 1/5 Samrådshandling Detaljplan för Ulvesunds Marina Ulvesund 1:206 m fl i Ljungskile Uddevalla kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING En genomförandebeskrivning

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för Sankt Johannes 2:1 med närområde (Södra Vrinnevi) inom Vrinnevi och Kårtorp i Norrköping, fysisk planering den 24 mars 2011 reviderad den 2 mars och den

Läs mer

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHET NISSAFORS 1:199 M.FL (BOSTÄDER VID ISABERGS GOLFBANA) I GNOSJÖ KOMMUN

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHET NISSAFORS 1:199 M.FL (BOSTÄDER VID ISABERGS GOLFBANA) I GNOSJÖ KOMMUN PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHET NISSAFORS 1:199 M.FL (BOSTÄDER VID ISABERGS GOLFBANA) I GNOSJÖ KOMMUN Antagen av samhällsbyggnadsnämnden: 2012-06-13 Laga Kraft: 2012-07-19 HANDLINGAR

Läs mer

Regler för kommunalt stöd till enskilda vägar

Regler för kommunalt stöd till enskilda vägar 2019-04-30 Regler för kommunalt stöd till enskilda vägar Detta regelverk definierar kommunens stöd i form av skötsel eller ekonomiskt bidrag till väghållningsorganisation. Med väghållningsorganisation

Läs mer

NÄRLUNDA VÄGFÖRENING INFORMATIONSMÖTE Onsdagen den 3 juni 2015 kl. 19.15 Sånga Säby Hotell & Konferens

NÄRLUNDA VÄGFÖRENING INFORMATIONSMÖTE Onsdagen den 3 juni 2015 kl. 19.15 Sånga Säby Hotell & Konferens NÄRLUNDA VÄGFÖRENING INFORMATIONSMÖTE Onsdagen den 3 juni 2015 kl. 19.15 Sånga Säby Hotell & Konferens Detta är ett informationsmaterial inför den omförrättning som Närlunda vägförening står inför. Ett

Läs mer

Anläggningsförrättning för omprövning av Fjäll ga:4. I detta protokoll redovisas beslut om: Ändring av anläggningsbeslut.

Anläggningsförrättning för omprövning av Fjäll ga:4. I detta protokoll redovisas beslut om: Ändring av anläggningsbeslut. Aktbilaga PR3 Sida 1 Protokoll 2015-10-01 Ärendenummer AB09772 Förrättningslantmätare Pia Kihlström Ärende Anläggningsförrättning för omprövning av Fjäll ga:4 Kommun: Norrtälje Län: Stockholm Sammanfattning

Läs mer

(Sylta 1:5) Planbeskrivning. Upphävande av del av. Kungsängen Upplands-Bro kommun. Förenklat förfarande

(Sylta 1:5) Planbeskrivning. Upphävande av del av. Kungsängen Upplands-Bro kommun. Förenklat förfarande 2018-10-08 Samhällsbyggnadskontoret Antagen av Kommunstyrelsen 2018-09-05 123 Laga kraft 2018-10-02 KS 17/0307 Kungsängen Upplands-Bro kommun 8911U Förenklat förfarande Översiktskarta med planområdet markerat

Läs mer

Genomförandebeskrivning. Detaljplan för skola, kontor och bostad, Stenung 106:7, 3:84 och 105:7. Antagandehandling Stenungsunds kommun

Genomförandebeskrivning. Detaljplan för skola, kontor och bostad, Stenung 106:7, 3:84 och 105:7. Antagandehandling Stenungsunds kommun STENUNGSUNDS KOMMUN Dnr: 0324/09 Genomförandebeskrivning Detaljplan för skola, kontor och bostad, Stenung 106:7, 3:84 och 105:7 Tillhör kommunfullmäktiges i Stenungsunds kommun beslut 2012-11-19 200...

Läs mer

S4 Exempel. Åtgärdsföreläggande. Tjänsteskrivelse. Förslag till beslut. Åtgärdsföreläggande, tjänsteskrivelse rev. SKL

S4 Exempel. Åtgärdsföreläggande. Tjänsteskrivelse. Förslag till beslut. Åtgärdsföreläggande, tjänsteskrivelse rev. SKL 20xx-xx-xx Tjänsteskrivelse Åtgärdsföreläggande Diarienummer: 0000-000 Ärendet avser: Fastighet: Fastigheten, adress Byggherren/Ägaren/ : namn Byggherrens/Ägarens/ person/organisationsnr: Förslag till

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(10) Planbeskrivning. tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9. inom Pryssgården i Norrköping

ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(10) Planbeskrivning. tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9. inom Pryssgården i Norrköping 1(10) Planbeskrivning tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9 inom Pryssgården i Norrköping den 19 september 2014 reviderad den 22 oktober 2014 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2014-11-11, 221

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Restenäs 2:20, 2:32, s:10 m.fl.

Anläggningsförrättning berörande Restenäs 2:20, 2:32, s:10 m.fl. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2016-05-12 Ärendenummer Förrättningslantmätare Roger Andreasson Ärende Anläggningsförrättning berörande Restenäs 2:20, 2:32, s:10 m.fl.

Läs mer

Minnesanteckningar från arbetsmöte

Minnesanteckningar från arbetsmöte L A N T M Ä T E R I E T Sida 1 Aktbilaga 4 Minnesanteckningar från arbetsmöte 2013-03-18 Ärendenummer AB124472 Förrättningslantmätare Johan Modig Ärende Anläggningsförrättning berörande Grundvik 1:125

Läs mer

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2009-09-21 NORMALT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik Tjörns Kommun, Västra Götaland 2/5 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Upprättad

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för TIBBLEÄNGEN, (del av fastigheten Kungsängen-Tibble 1:470 m.fl.) Kungsängen Upplands-Bro kommun

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för TIBBLEÄNGEN, (del av fastigheten Kungsängen-Tibble 1:470 m.fl.) Kungsängen Upplands-Bro kommun 2016-04-18 KS 15/0024 Tillväxtkontoret SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för TIBBLEÄNGEN Kungsängen Upplands-Bro kommun Normalt planförfarande ÄPBL 1987:10 Planområdet Genomförandebeskrivning Sida 3 av 5 Innehåll

Läs mer

Ansökan för bidrag till belysningsföreningar

Ansökan för bidrag till belysningsföreningar Tekniska nämnden Ansökan för bidrag till belysningsföreningar 1(7) Uppgifter om sökanden Vägföreningens namn Namn kontaktperson Adress Postnummer Ort Telefon dagtid Mobil E-post Vi/Jag anhåller om att

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Tuskö 10:1 Östhammars kommun, Uppsala län

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Tuskö 10:1 Östhammars kommun, Uppsala län Dnr 2012SBN2427 1 (5) Bygg- och miljönämnden GENOMFÖRANDEBESKRIVNING D83 Detaljplan för fastigheten Tuskö 10:1 Östhammars kommun, Uppsala län Upprättad den 30 maj 2016 Antagen den 09 sept 2016 Laga kraft

Läs mer

BESKRIVNING TILLHÖRANDE FASTIGHETSPLAN FÖR DEL AV KVARTERET Slånängen

BESKRIVNING TILLHÖRANDE FASTIGHETSPLAN FÖR DEL AV KVARTERET Slånängen SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN januari 2011 Håkan Ivarsson BESKRIVNING TILLHÖRANDE FASTIGHETSPLAN FÖR DEL AV KVARTERET Slånängen Tyresö kommun, Stockholms län Tyresö kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Planprocessen. Genomförandetid. Huvudmannaskap. Ansvarsfördelning

Planprocessen. Genomförandetid. Huvudmannaskap. Ansvarsfördelning 1 (8) Detaljplan för LANEBERG 1:21 m.fl. ARB 520 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling Upprättad 2011-04-14. Reviderad 2011-06-16 ORGANISATORISKA FRÅGOR Allmänt en redovisar de organisatoriska, tekniska,

Läs mer

Konsekvensutredning enligt förordning (2007:1244) om konsekvensutredning vid regelgivning

Konsekvensutredning enligt förordning (2007:1244) om konsekvensutredning vid regelgivning KONSEKVENS- UTREDNING Datum 2018-10-09 Dnr 258-2248-2018 1(4) Lena Norén Enheten för samordning och stöd 010-223 92 72 Per-Erik Ericksson Klinte Lilla Snögrinda 511 623 76 Klintehamn Trafikverket Region

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i väglagen (1971:948); SFS 2012:439 Utkom från trycket den 25 juni 2012 utfärdad den 14 juni 2012. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om väglagen (1971:948)

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Ängebacken 1:2 m fl.

Anläggningsförrättning berörande Ängebacken 1:2 m fl. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll (Sammanträde) 2018-08-23 Ärendenummer Förrättningslantmätare Roger Andreasson Ärende Anläggningsförrättning berörande Ängebacken 1:2

Läs mer

Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (6) Stadsbyggnadsförvaltningen 2013-04-17 SBN/2009:154 2.22 Planavdelningen Madeleine Lundbäck

Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (6) Stadsbyggnadsförvaltningen 2013-04-17 SBN/2009:154 2.22 Planavdelningen Madeleine Lundbäck Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (6) Stadsbyggnadsförvaltningen 2013-04-17 SBN/2009:154 2.22 Planavdelningen Madeleine Lundbäck Utställningshandling Utställning 2 + Detaljplan för Hensta

Läs mer

Framtida väghållningsansvar i Leksand, alternativ 1B

Framtida väghållningsansvar i Leksand, alternativ 1B Framtida väghållningsansvar i Leksand, alternativ 1B Vägen till bättre vägar! Efter en bearbetning av synpunkter och remissvar på utredning framtida väghållningsansvar i Leksand ska vi nu välja väg. Olika

Läs mer

Genomförandetiden för byggnader samt anläggningar för enskilt byggande på övrig kvartersmark börjar 1 år efter den dag planen vinner laga kraft.

Genomförandetiden för byggnader samt anläggningar för enskilt byggande på övrig kvartersmark börjar 1 år efter den dag planen vinner laga kraft. Detaljplan för UPPRÄTTA-LINGSBERG omfattande Lingsberg 1:9, 1:14, 1:20-23, 1:25-50, 1:52-55, 1:57-61, 1:92, 1:114, del av Kusta 1:1 och del av Angarns-Örsta 3:13 m fl fastigheter, samt upphävande av byggnadsplan

Läs mer

Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra bostadsbebyggelse på del

Läs mer

Claes Hägermalm(M), ordförande Bahrija Gafurovic(S), vice ordförande Kjell Korpås(KD) Lennart Larsson(C) Karl-Erik Johansson(S)

Claes Hägermalm(M), ordförande Bahrija Gafurovic(S), vice ordförande Kjell Korpås(KD) Lennart Larsson(C) Karl-Erik Johansson(S) 1(9) Plats och tid Kommunhuset Vårgårda, sammanträdesrum Ljungås, kl. 14:00-17:00 Beslutande Claes Hägermalm(M), ordförande Bahrija Gafurovic(S), vice ordförande Kjell Korpås(KD) Lennart Larsson(C) Karl-Erik

Läs mer

Detaljplan för delar av Ubbarp 8:16 och Hester 5:3, Hesters Industriområde, Ulricehamns kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för delar av Ubbarp 8:16 och Hester 5:3, Hesters Industriområde, Ulricehamns kommun, Västra Götalands län 1 2008-09-25 Antagandehandling Dnr: KS 2006.0650 MSB 2006.1136 Detaljplan för delar av Ubbarp 8:16 och Hester 5:3, Hesters Industriområde, Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Genomförandebeskrivning

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Anläggningsförrättning för bredband i Käglinge och närliggande områden

Anläggningsförrättning för bredband i Käglinge och närliggande områden Lantmäterimyndigheten Malmö stad Aktbilaga Sida 1 Kallelse 2014-09-17 Ärendenummer Förrättningslantmätare Gösta Jönsson Berörda fastighetsägare m fl Ärende Anläggningsförrättning för bredband i Käglinge

Läs mer

Med sammanträde i Forserums församlingshem. Sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA2.

Med sammanträde i Forserums församlingshem. Sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA2. Aktbilaga PR2 Sida 1 Protokoll 2016-09-30 Ärendenummer F15271 Förrättningslantmätare Anders Henriksson Bjersér Ärende Upphävande av servitut för plankorsningar på Jönköpingsbanan, Äng och bildande av gemensamhetsanläggning

Läs mer

Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala

Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Utställningshandling Utställningstid 13 mars - 10 april 2018 Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala Upprättad i november 2017 2004/P016 D421 Handlingar

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1(5) SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av KÄMPERSVIK KÄMPERÖD 1:3 m.fl. Tanums Kommun, Västra Götalands län 2012-12-30 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR TIDPLAN Förslag till tidplan för detaljplanens

Läs mer

Huvudmannaskap för allmänna platser och ansvar för vatten och avlopp

Huvudmannaskap för allmänna platser och ansvar för vatten och avlopp 31/51 Huvudmannaskap för allmänna platser och ansvar för vatten och avlopp Behov av en samlad strategi Östra Tyresö kommer att detaljplaneras successivt för mindre områden och processen kommer sannolikt

Läs mer

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan Samhällsbyggnadskontoret Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan Småindustri, Handel Kiruna kommun Norrbottens län Upprättad i december

Läs mer

MÖLLE OCH NYHAMNSLÄGE

MÖLLE OCH NYHAMNSLÄGE Dnr KS/2015/26 PLANUTREDNING FÖR ÄNDRAT HUVUDMANNASKAP FÖR ALLMÄNNA PLATSER I MÖLLE OCH HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN 2015-11-05 FÖRSLAG TILL BESLUT Planavdelningen får i uppdrag att genomföra planändring

Läs mer

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Antagen av KF 2018-04-26 Laga kraft 2018-05-29 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

Reglemente för bidrag till enskilda vägar i Högsby kommun

Reglemente för bidrag till enskilda vägar i Högsby kommun 1 (5) KF 105/2017 Reglemente för bidrag till enskilda vägar i Högsby kommun Antaget av kommunfullmäktige den 4 september 2017. Administration 1 Kommunens organ för bidragsgivning till enskilda vägar är

Läs mer

Start-PM. Ärendet Dnr MSN/2014:287. Planutskottet. Ändring av detaljplan för Kostern 6

Start-PM. Ärendet Dnr MSN/2014:287. Planutskottet. Ändring av detaljplan för Kostern 6 2014-06-05 Dnr MSN/2014:287 Planutskottet Start-PM Ändring av detaljplan för Kostern 6 Ärendet Baggeby centrum Fastighets AB har ansökt om en ändring av detaljplan för fastigheten Kostern 6 i Baggeby.

Läs mer

Trafikkontoret. Snabbguide trafikreglering på enskild väg.

Trafikkontoret. Snabbguide trafikreglering på enskild väg. Trafikkontoret Snabbguide trafikreglering på enskild väg www.goteborg.se Här får du svar på de vanligaste funderingarna om hur trafik på enskild väg kan regleras: Enskild väg som begrepp i trafiklagstiftningen

Läs mer

TMALL 0794 Presentation bilder sommar v 1.0

TMALL 0794 Presentation bilder sommar v 1.0 1 TMALL 0794 Presentation bilder sommar v 1.0 Dagordning Mötet öppnas Presentation av medverkande Närvarolista Redogörelse för vägplanens prövning Presentation av det upprättade förslaget inklusive hur

Läs mer

Fritidshusområde i förändring

Fritidshusområde i förändring Del 1 Planering Fritidshusområde i förändring Från fritidshus till åretruntbostad I Värmdö kommun finns möjligheter till ett attraktivt boende med närhet till storstad, natur och hav. Kommunen har många

Läs mer

Förhandsbesked för nybyggnad av ett enbostadshus, garage, gäststuga och stall på fastigheten Sunderbyn 26:27 Ärendenr L

Förhandsbesked för nybyggnad av ett enbostadshus, garage, gäststuga och stall på fastigheten Sunderbyn 26:27 Ärendenr L 218 Förhandsbesked för nybyggnad av ett enbostadshus, garage, gäststuga och stall på fastigheten Sunderbyn 26:27 Ärendenr L 2016 713 Miljö och byggnadsnämndens beslut Miljö och byggnadsnämnden beslutar

Läs mer

Myggenäs 1:114 m fl. I Myggenäs, Tjörns kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Lagakrafthandling Antagen , laga kraft

Myggenäs 1:114 m fl. I Myggenäs, Tjörns kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Lagakrafthandling Antagen , laga kraft Lagakrafthandling 2011-03-23 Antagen 2011-04-27, laga kraft 2011-05-27 Detaljplan för Myggenäs 1:114 m fl. I Myggenäs, Tjörns kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1 INLEDNING Genomförandebeskrivningen redovisar

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av KÄMPERSVIK KÄMPERÖD 1:3 m.fl. Tanums Kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR TIDPLAN Förslag till tidplan för detaljplanens

Läs mer

5. Fastställelseprövning

5. Fastställelseprövning 5. Fastställelse prövning 5. Fastställelseprövning Arbetsplanen med miljökonsekvensbeskrivning ska alltid fastställas om projektet kan antas medföra betydande miljöpåverkan. Detta gäller även ändringar

Läs mer

GG-arkitekter i Piteå. Planbeskrivning. JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan. Detaljplan för. Utställningshandling. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

GG-arkitekter i Piteå. Planbeskrivning. JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan. Detaljplan för. Utställningshandling. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. 1 GG-arkitekter i Piteå Planbeskrivning Utställningshandling Detaljplan för JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. Upprättat av GG-arkitekter i Piteå 1 2 JAKOB-LARSAGÄRDAN

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i plan- och bygglagen (1987:10); SFS 2005:942 Utkom från trycket den 9 december 2005 utfärdad den 1 december 2005. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs att 5

Läs mer

Tidpunkten för laga kraft beslutet förutsätter att ett överklagande av detaljplanen inte sker.

Tidpunkten för laga kraft beslutet förutsätter att ett överklagande av detaljplanen inte sker. Detaljplan för småindustri Del av HÖGENORUM 1:12 Stenungsunds kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling 2010-03-02 justerad 2010-06-09 ORGANISATORISKA FRÅGOR Allmänt Målsättningen med detaljplanen

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun Sidan 1 av 5 Datum 2018-10-01 Granskningshandling Diarienummer 2018-018 Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun Samrådsförfarande Detaljplanen har varit på samråd

Läs mer

RIKTLINJER för exploateringsavtal vid enskilt huvudmannaskap

RIKTLINJER för exploateringsavtal vid enskilt huvudmannaskap RIKTLINJER för exploateringsavtal vid enskilt huvudmannaskap Förklarar hur Eslövs kommun arbetar med markexploatering och hur byggherrar och fastighetsägare som vill delta i markexploatering ska göra i

Läs mer

PLANBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING II DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET KULLTORP 2:2 (KLOCKAREGÅRDEN) I GNOSJÖ KOMMUN

PLANBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING II DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET KULLTORP 2:2 (KLOCKAREGÅRDEN) I GNOSJÖ KOMMUN PLANBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING II DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET KULLTORP 2:2 (KLOCKAREGÅRDEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Planbeskrivning Behovsbedömning Plankarta med bestämmelser Fastighetsförteckning

Läs mer

Regler gällande vägbelysning inom Skellefteå kommun

Regler gällande vägbelysning inom Skellefteå kommun 2012-03--20 Tekniska kontoret Regler gällande vägbelysning inom Skellefteå kommun 1. Bakgrund och syfte med gällande regler I och med att kostnaden för elavgifter, drift och underhåll av belysningsanläggningar

Läs mer

Informationsmöte för vägföreningar i Halmstads kommun

Informationsmöte för vägföreningar i Halmstads kommun Informationsmöte för vägföreningar i Halmstads kommun 2013-09-19 Informationsmöte för vilka? Detta möte riktar sig till er som företrädare för enskilda vägar inom detaljplanelagd tätbebyggelse. Vägar på

Läs mer

Projektorganisation. E.ON Elnät Sverige AB 205 09 Malmö eon.se. ÅF Industry AB Box 585 201 25 Malmö www.afconsult.com. Rapporten har upprättats av

Projektorganisation. E.ON Elnät Sverige AB 205 09 Malmö eon.se. ÅF Industry AB Box 585 201 25 Malmö www.afconsult.com. Rapporten har upprättats av Projektorganisation E.ON Elnät Sverige AB 205 09 Malmö eon.se ÅF Industry AB Box 585 201 25 Malmö www.afconsult.com Rapporten har upprättats av För kartor i underlaget innehas rättighet: Lantmäteriet MS2006/02876

Läs mer

AVTAL ANGÅENDE KOMMUNALT ÖVERTAGANDE AV HUVUDMANNASKAP FÖR ALLMÄN PLATS I SUNDBY

AVTAL ANGÅENDE KOMMUNALT ÖVERTAGANDE AV HUVUDMANNASKAP FÖR ALLMÄN PLATS I SUNDBY DNR KS 2011.148 SID 1/7 AVTAL ANGÅENDE KOMMUNALT ÖVERTAGANDE AV HUVUDMANNASKAP FÖR ALLMÄN PLATS I SUNDBY Mellan Vallentuna kommun (212000-0027), nedan kallad Kommunen, och Sundby vägförening (717913-4015),

Läs mer

Ansökan om lantmäteriförrättning

Ansökan om lantmäteriförrättning Sidnummer: 1 Ansökan om lantmäteriförrättning Aktbilaga A Läs gärna instruktionerna på sidorna 3-5 innan du fyller i ansökan. Där finns även information om vart du ska skicka din ansökan. Jag/vi ansöker

Läs mer

Ekenäsvägen (vägnr 22410) i riktning mot Västernäs/Ekenäs.

Ekenäsvägen (vägnr 22410) i riktning mot Västernäs/Ekenäs. SAMRÅDSHANDLING Standardförfarande Dnr: KSF 2017/2 Ekenäsvägen (vägnr 22410) i riktning mot Västernäs/Ekenäs. PLANBESKRIVNING Detaljplan för upphävande av del av Stadsplan för västra delen av Höörs köping

Läs mer

WALLHAMNS INDUSTRIOMRÅDE, HABBORSBY 2:50 OCH VALLHAMN 3:4

WALLHAMNS INDUSTRIOMRÅDE, HABBORSBY 2:50 OCH VALLHAMN 3:4 Antagandehandling 2010-03-08 Detaljplan för WALLHAMNS INDUSTRIOMRÅDE, HABBORSBY 2:50 OCH VALLHAMN 3:4 Tjörns kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Norconsult AB Ref: 991 233 002 INNEHÅLL

Läs mer