Detaljplan för fastigheten Elfviks Gård 2 i stadsdelen Elfvik,

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Detaljplan för fastigheten Elfviks Gård 2 i stadsdelen Elfvik,"

Transkript

1 Samrådshandling Dnr: MSN/2018: Sida 1(16) Planbeskrivning tillhörande Detaljplan för fastigheten Elfviks Gård 2 i stadsdelen Elfvik, Lidingö stad Förvaltarbostaden vid Elfviks gård. Foto: Lidingö stad POSTADRESS Lidingö stad Miljö- och stadsbyggnadskontoret Lidingö BESÖKSADRESS Lejonvägen 15 TELEFON vx E-POST miljo.stadsbyggnad@lidingo.se INTERNET

2 2 (16) Planens handläggning och handlingar Beslut att påbörja planarbete togs av Kommunstyrelsens planutskott (KS 2017:341, 3). Planförslaget upprättas därmed enligt plan- och bygglagen PBL (2010:900) i dess lydelse efter den 1 jan Nya regler angående miljöbedömning trädde i kraft den 1 januari Då planen är påbörjad före den 1 januari 2018 tillämpas miljöbalken i dess lydelse innan detta datum. Planen tas fram med ett så kallat begränsat förfarande vilket innebär att synpunkter på förslaget endast kan lämnas vid ett tillfälle under samrådsskedet. Planprocess begränsat förfarande Bedömning av planens miljöpåverkan enligt miljöbalken Miljö- och stadsbyggnadskontoret gör bedömningen att detaljplanen inte medför en sådan betydande miljöpåverkan som fodrar en miljöbedömning och upprättande av miljökonsekvensbeskrivning enligt 6 kap. 11 miljöbalken. Planen berör endast ett litet område och innebär ingen förändring av markanvändningen. Detaljplanens genomförande bedöms inte medföra någon påverkan på naturmiljön och positiv påverkan på kulturmiljön. Planens konsekvenser bedöms således varken enskilt eller sammantaget innebära en sådan betydande miljöpåverkan som avses i miljöbalken. Planhandlingar Planförslaget består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning. Underlag -Lidingö kulturhistoriska miljöer (Lidingö kommun, Stockholms läns museum, 1990) -Grönplan för Lidingö (Lidingö stad, 2014) -Blåplan för Lidingö (Lidingö stad, 2017) Innehållsförteckning 1. Planens syfte och huvuddrag 2. Tidigare ställningstaganden 3. Förutsättningar 4. Planförslaget 5. Konsekvenser av planen 6. Så genomförs planen

3 3 (16) 1. Planens syfte och huvuddrag Detaljplanens syfte är att bevara och säkerställa fastighetens höga kulturhistoriska värden. Skyddsbestämmelser och rivningsförbud införs för förvaltarbostaden. Planen ska också bekräfta den pågående markanvändningen som är bostadsändamål. Planens överensstämmelser med översiktsplanen och hushållningsbestämmelserna i miljöbalken Detaljplanen är förenlig med stadens översiktsplan och med bestämmelserna i 3 kap. miljöbalken avseende lämplig användning av mark- och vattenresurser. Läge, areal och markägoförhållanden Planområdet ligger på nordöstra Lidingö och utgörs av fastigheten Elfviks Gård 2 i anslutning till Elfviks gård. Elfviks gård Bild med planområdets gräns markerad. Omgivningarna utgörs av skog, öppen mark samt enstaka villor och konferensanläggningar. Elfviks Gård 2 är 2236 kvm stor och ägs av Lidingö stad. I dag upplåter kommunen fastigheten med tomträtt till en privatperson. Tomträttsägaren som äger byggnaderna på fastigheten har erbjudits att friköpa fastigheten. Innan en försäljning behöver skyddsbestämmelser införas genom detaljplaneläggning. Orienteringskarta över Lidingö med planområdets läge markerat.

4 4 (16) 2. Tidigare ställningstaganden Intressen enligt 3, 4 och 5 kap Miljöbalken Fastigheten ligger inom område som utgör riksintresse för kulturmiljövård Norra Boo- Vaxholm-Oxdjupet-Lindalssundet - inloppet till Stockholm som utgör en farledsmiljö. Området avvattnas till Husstegafjärden som är förbunden med Askrikefjärden. Askrikefjärden är en av Vattenmyndigheten definierad vattenförekomst. För samtliga vattenförekomster har klassificering av ekologisk och kemisk status utförts, och beslut om miljökvalitetsnorm fattats. Miljökvalitetsnormerna för Askrikefjärden gäller även för Husstegafjärden. För Askrikefjärden visar statusklassningen på måttlig ekologisk status och att den inte uppnår god kemisk ytvattenstatus. Miljökvalitetsnorm god ekologisk status ska uppnås till år 2027 samt även god kemisk ytvattenstatus. Övergödning är det dominerande miljöproblemet i fjärden. Översiktsplan I stadens översiktsplan från 2012 redovisas pågående markanvändning för området som verksamhet/kontor med inslag av bostad, inklusive park, skola och andra bostadskomplement. Av översiktsplanen framgår också att fastigheten ligger inom kulturhistoriskt värdefull bebyggelsemiljö som bör skyddas. Fastigheten omges av Långängen-Elfviks naturreservat vars syfte är att säkerställa tillgång till områden för friluftsliv samt vårda, bevara och vid behov återställa och berika värdefulla natur-, kultur-, och vattenmiljöer. Detaljplan Gällande detaljplan för området är den stadsplan som fastställdes (beteckning /1969E). Planen anger område för institutionsändamål vid Elfviks gård. Utsnitt ur gällande stadsplan från 1968.

5 5 (16) Naturreservat Långängen Elfviks naturreservat gränsar till fastigheten. Syftet med naturreservatet är bland annat att säkerställa tillgång till områden för friluftsliv samt att vårda, bevara och vid behov återställa och berika värdefulla natur-, kultur- och vattenmiljöer. Långängen Elfviks naturreservat (grönmarkerat) omger fastigheten Elfviks Gård 2. Kulturhistoriska intressen Elfviks gård ingår i ett område av riksintresse för kulturmiljövård Norra Boo Vaxholm Oxdjupet Lindalssundet. Riksintresset utgörs av farledsmiljön utmed inloppet till Stockholm, som visar skärgårdens betydelse för huvudstadens sjöfart, livsmedelsförsörjning och rekreationsliv. Här kan levnadsförhållandena för olika sociala skikt utläsas, liksom utvecklingen inom industrin, transportteknik, försvar och arkitektur. Utsnitt av riksintresseområde för kulturmiljövård Norra Boo Vaxholm Oxdjupet Lindalssundet.

6 6 (16) Sommarnöjesmiljön är en del av riksintresset. Här ingår odlingsmarker, gårdsbyggnader, trädgårdar, parker alléer och brygglägen. Här finns avläsbar arkitekturutveckling från de rikt dekorerade schweizer- och cottagestilarna från talets senare hälft med verandor och pittoreska utbyggnader, till det tidiga 1900-talets mer strama villor med allmogeinspirerade detaljer och färgsättningar. Elfviks gård är en representant för sommarnöjesmiljön och de sommarlantgårdar som etablerades under talets första hälft av och för Stockholms välbeställda borgerskap. Området är utpekat i stadens kulturmiljöprogram Lidingö kulturhistoriska miljöer (1990) som kulturhistoriskt värdefull helhetsmiljö Elfvikslandet med värdefull närmiljö, Elfviks gård. I senare inventeringar som staden har gjort pekas området fortsatt ut som ett kulturhistoriskt värdefullt område. Området vid Elfviks gård utgör en kulturhistorisk helhetsmiljö. 3. Förutsättningar i området idag Bebyggelse och markanvändning År 2006 bildades fastigheten Elfviks Gård 2 genom att ett område runt den så kallade förvaltarbostaden inklusive ett uthus avstyckades. De två byggnaderna på fastigheten är friköpta år 2010 av tomträttshavaren och används som bostad. Fastighetens mark utgörs huvudsakligen av en plan, lätt sluttande trädgårdstomt med en vidsträckt gräsmatta, huvudsakligen på berg och morän. Nordväst om planområdet ligger Elfviks gård, Lidingö 6:105, som idag används bland annat för hästverksamhet. Gårdens före detta huvudbyggnad, herrgården på fastigheten Elfviks Gård 1, ligger direkt väster om planområdet och används idag för restaurangoch konferensverksamhet.

7 7 (16) Fastigheten Elfviks Gård 2 är rödmarkerad. Rakt väster ut ligger den gamla huvudbyggnaden (Herrgården)som nu används för konferensverksamhet. Kulturvärden I södersluttningen mot vattnet, kring de gamla gårdarna Elfvik och Långnäs, har jordbruksbygdens öppna odlingslandskap anor från medeltiden. Elfvik utvecklades i slutet av 1700-talet till en av Lidingöns stora gårdar. I början av 1800-talet gjordes även försök med textilindustri i liten skala. Jordbruksdriften vidareutvecklades sedan på 1890-talet. Ur agrarhistorisk och bebyggelsehistorisk synpunkt är detta en av de mest intressanta äldre kulturmiljöerna på ön med en lång och tydlig kontinuitet i tid. Sammanhanget med stora segelleden in mot Stockholm speglar sjökommunikationens helt avgörande roll för livsvillkor och bebyggelseutveckling på en skärgårdsö som Lidingön. Här innefattas även Lidingöns betydelse som en av de tidiga sommaröarna i Stockholms skärgård under 1800-talets senare del. Framför allt uttrycks detta genom Elfviks gårds förnämliga gårdsmiljö från och 1800-talet med välbevarade byggnader och parkanläggning. Detta är den enda helt bevarade agrara gårdsmiljö som visar mångsidigheten i gårdshushåll och agrara näringar på ett sjönära mindre herresäte i det förindustriella Sverige. Framträdande vid infarten är den monumentala vitputsade stall- och ladugårdslängan, i sin äldsta del från Vid ladugården finns flera äldre bodar och uthus som haft typiska funktioner i ett äldre storgårdshushåll. Sadelkammare, stall, vagnslider, verkstad med flera byggnadsfunktioner hör till den karaktäristiska mångfald som fortfarande kännetecknar Elfvik.

8 8 (16) Elfviks gård på nordöstra Lidingö med sitt bevarade agrara byggnadsbestånd. Huvudbyggnaden vid Elfviks gård uppfördes på 1770-talet av hovgulddragare Petter Widman som även lät anlägga den ståtliga parken. Carl Mikael Bellman umgicks på Elfvik under Widmans tid och hyllade den natursköna gården i flera visor. Huvudbyggnad och parkanläggning vid Elfviks gård har båda ursprung från 1775 men präglas även av det sena 1800-talets tillskott. Fortfarande på Widmans tid angjorde man Elfvik per båt. Landsvägen, Elfviksvägen, kom inte till förrän vid 1800-talets början. År 1946 förvärvades Elfviks gård av Lidingö stad beslöts om upprustning av huvudbyggnaden. Restaureringen har återanknutit i hög grad till det utseende som huvudbyggnaden hade efter restaureringen på 1890-talet. Även parken har restaurerats, utformad av landskapsarkitekten Walter Bauer. Flera beståndsdelar i 1890-talets parkanläggning har sparats och integrerats i den karaktär av det sena 1700-talets landskapspark som man ville lyfta fram på nytt. Den mycket karaktärsfulla ekonomigården omfattar en stor mängd byggnader från sent 1700-tal till tidigt 1900-tal. Gårdsanläggning bevarar en mycket komplett karaktär av ett

9 9 (16) mindre herresäte från sent 1700-tal och 1800-tal i skärgården. Från inventering gjord av Stockholms läns museum och Lidingö stad kan man läsa Av extraordinärt kulturhistoriskt värde är alla de ekonomibyggnader, uthus, mejeriet, och lantarbetarbostäder som finns bevarade och som minner om att jordbruket utgjort grunden för gårdens existens. Detta åskådliggörs mycket tydligt för dagens besökare just genom att alla dessa byggnader finns bevarade. Naturvärden Fastigheten omges på alla sidor av naturreservatet Långängen-Elfvik. I närområdet finns parkmiljö som i stadens naturvärdesklassning är klassad till högt naturvärde (2) på en fyrgradig skala. Miljön består av park, trädgård och allé med intensivt skötta gräsmattor. (Grönplan för Lidingö, 2014) Fastigheten ingår i ett större område med skyddsvärd trädmiljö och strax utanför planområdet finns skyddsvärda lövträd. Fastigheten är en trädgårdstomt huvudsakligen med anlagd gräsmatta och buskar samt mindre träd. En planterad granhäck löper från fastighetens östra sida och vidare ner längs med Elfviks Uddväg. Rödmarkering visar område med högt naturvärde. Här finns gamla ädellövträd som är ovanliga och värdefulla inslag i landskapet. Rekreation Omgivningarna kring fastigheten utgörs av särskilt värdefulla grönområden med hänsyn till vistelsevärden. Ett värdefullt promenadstråk finns en bit söder om fastigheten längs med Elfvikslandets strandområde.

10 10 (16) Service och kollektivtrafik Avståndet till Lidingö centrum är cirka 9 km. Här finns ett stort utbud av affärer, samhällsservice, bibliotek m.m. Även vid det mer närliggande Rudboda finns viss samhällsservice. Busshållplats finns cirka 380 meter från fastigheten. I dag är det en gles turtäthet och resan till Ropsten tar cirka 25 minuter. Gator och trafik Elfviks Uddväg som passerar fastigheten är idag en grusväg med mycket låg trafikering. Separata gång- och cykelvägar saknas. Staden är väghållare och ansvarar för snöröjning med mera på platsen. Teknisk försörjning Vatten och avlopp Fastigheten är ansluten till kommunalt vatten och avlopp och ligger inom det kommunala verksamhetsområdet. Dagvatten Dagvattnet omhändertas lokalt på fastigheten och därefter i öppna diken i närområdet. Avfall I området finns kommunal avfallshämtning. Buller Den skyltade hastigheten på passerande väg är 30 km/h. Antalet fordon är mycket lågt. Det medför att det är låga ljudnivåer inom planområdet idag. Kontoret bedömer att ljudnivån ligger under 55 dba ekvivalent ljudnivå varför någon detaljerad bullerberäkning inte kommer att tas fram. 4. Planförslaget Förvaltarbostaden Förvaltarbostaden (huvudbyggnaden) på fastigheten Elfviks Gård 2 uppfördes troligen som en sommarvilla på sent 1800-tal i så kallad Schweizerstil. Byggnaden är en 1 ½- plans villa utan källare. Reparationer och renoveringar har skett under åren. I senare tid har en mindre takkupa tillkommit i den norra fasaden ovan entrén och en glasveranda om 28 kvm har byggts vid den östra fasaden.

11 11 (16) Huvudbyggnaden från norr. Foto: Lidingö stad I dag är huvudbyggnadens byggnadsarea cirka 166 kvm. På fastigheten finns också ett uthus/komplementbyggnad i ett plan med en byggnadsarea på cirka 66 kvm. Byggnaderna på fastigheten Elfviks Gård 2 ingår och utgör en del av den kulturhistoriskt mycket värdefulla miljön som Elfviks gård utgör. Förvaltarbostaden är noterad som värdefull i Stockholms läns museums inventering från Byggnadsbeskrivning huvudbyggnaden Antal våningar: 1 ½-plan utan källare. Stomme/konstruktion: Trä, timmerkonstruktion. Takform: Sadeltak. Taktäckningsmaterial: Tvåkupigt lertegel på takfallen samt svart plåt på takkupa mot norr, glasad veranda mot söder samt tillbyggnad mot öster. Skorsten: Två murade skorstenar täckta med plåt. Sockel: Målad stensockel. Fasader: Nedre plan har liggande träpanel, övre plan stående locklist-panel med lövsågade ändar. Fasadkulör: Bruten vit. Fönster: Originalfönster i trä med tvåluftsfönster och tredelad spröjs. Fönstren är målade i blågrå kulör. Utvändiga detaljer: Dekorativ lövsågad fris på undersida av den djupa takfoten. I gavlarna och under takfoten löper dekorativa konsoler. Lövsågade fönsterfoder. Huvudentrén har en pardörr i trä med speglar målade i blågrå kulör. Öppen entréveranda med lövsågat räcke och snickerier målade i bruten vit kulör. Plåttäckt tak. I fasaden mot söder finns en delvis inglasad veranda med småspröjsade träfönster i blågrå kulör. Panelen under fönstren på denna veranda är lövsågad. Övriga händelser: Tillbyggnad år 2012 med glasveranda åt öster, samt en takkupa som vetter mot norr. Tomt: Den stora, till mesta delen öppna, trädgårdstomten sluttar mot Höggarnsfjärden i söder. Några stora lindar finns i planområdets östra gräns längs med Elfviks Uddväg.

12 12 (16) Bestämmelser på plankartan Reglering av skydd av kulturvärde och rivningsförbud De bestämmelser som införs på plankartan syftar till att värna om den ursprungliga bebyggelsens karaktär och historia. Byggnader som är särskilt värdefulla från historisk, kulturhistorisk miljömässig eller konstnärlig synpunkt får inte förvanskas (8 kap. 13 PBL) Sådana byggnader kan ges ett förstärkt skydd genom bestämmelser i en detaljplan. Särskilt värdefulla byggnader kan även skyddas genom ett rivningsförbud. Bestämmelserna kan reglera att utpekade delar eller egenskaper hos en byggnad eller anläggning inte får förändras, tas bort eller att den ska underhållas på ett visst sätt. Bestämmelserna kan utlösa en ersättningsskyldighet. Mot söder finns en delvis inglasad veranda. På bilden syns även en tillbyggnad från Foto: Lidingö stad Förvaltarbostaden bedöms vara kulturhistoriskt särskilt värdefull och omfattas av förvanskningsförbudet enligt 8 kap. 13 PBL. På plankartan har byggnaden nedanstående planbestämmelser. q Byggnaden är kulturhistoriskt särskilt värdefull och omfattas av bestämmelserna i 8 kap. 13 PBL. Byggnadens ursprungliga exteriör, byggnadsdelar och detaljer ska behållas och får inte förvanskas. Vid utvändiga underhållsarbeten ska material och materialkvalitet vara i överensstämmelse med originalutförande. Brandskadad byggnad ska återställas exteriört. Totalförstörd byggnad får ersättas med ny byggnad med liknande karaktär, placering och byggnadsvolym.

13 13 (16) r Byggnaden får inte rivas. Bestämmelsen om skydd av kulturvärden kompletteras med specifika karaktärsdrag som inte får förvanskas. Karaktärsdragen listas på plankartan. Karaktärsdrag som inte får förvanskas (huvudbyggnaden) Byggnadens volym och takform (sadeltak). Fasadens liggande träpanel på nedre plan och stående locklistpanel på övre plan. Taket klätt med lertegelpannor. Den lövsågade dekoren på fasadpanel, fönsteromfattningar, under takfoten, takets konsoler, vid entréverandan mot norr samt den inglasade verandan mot söder. Fönsteromfattningarna. Fönstrens material, placering, dimensioner, luft- och spröjsindelning. Förvaltarbostaden från väster. Här syns tydligt fasadens dekorativa element med lövsågade snickerier på panelen, under takfoten och runt fönstren. Foto: Lidingö stad 2018.

14 14 (16) Förvaltarbostadens entré med pardörr och lövsågade räcken och dekorationer. Reglering av nyttjandegrad Fastigheten är sedan tidigare avstyckad från Elfviks gårds huvudfastighet. Detaljplanen möjliggör inte någon ytterligare styckning, då någon förtätning på platsen inte bedöms vara lämplig för kulturmiljön och landskapsbilden. I detaljplanen regleras också att huvudbyggnaden enbart får innehålla en bostadslägenhet. Hela fastigheten prickmarkeras, vilket innebär byggnadsförbud, med undantag för platsen för de två befintliga byggnaderna. Prickmarkeringen ska säkerställa att den kulturhistoriska landskapsbilden bevaras. För att bevara den kulturhistoriska miljön med den öppna gårdsstrukturen begränsas också möjligheten att uppföra plank eller dylikt som skulle skära av områdets funktionella sammanhang. Utökad bygglovsplikt Planområdet ingår i en värdefull miljö. Av den anledningen regleras att området omfattas av en utökad lovplikt för ett antal åtgärder. Det innebär att följande åtgärder inte får utföras inom planområdet: - uppföra eller bygga till ett komplementbostadshus eller komplementbyggnad på max 25 kvadratmeter (så kallat Attefallshus), - göra en tillbyggnad på max 15 kvadratmeter. Nedanstående byggnadsåtgärder ska också prövas mot bestämmelserna i detaljplanen. För området krävs bygglov för att: - bygga ytterligare takkupor, - på en byggnad montera solcellspaneler och solfångare, - uppföra en liten tillbyggnad i form av balkong, burspråk och uppstickande byggnadsdel, - färga om byggnader, - byta fasadbeklädnad och taktäckningsmaterial.

15 15 (16) På grund av att huvudbyggnaden bedöms vara kulturhistoriskt särskilt värdefull och omfattas av förvanskningsförbudet, så krävs även bygglov för underhåll och ändringar av till exempel husets utvändiga detaljer. Angöring och tillgänglighet och parkering Utfart sker från fastighetens norra del på befintlig väg som ansluter till Elfviks uddväg. Goda möjligheter finns att parkera inom fastigheten. Teknisk försörjning I plankartan finns ett u-område för de kommunala ledningar som passerar under fastighetens nordvästra hörn. Ett u-område innebär att marken ska vara tillgänglig för allmännyttig underjordisk ledning. 5. Konsekvenser av planen Planläggningen är en förutsättning för att en försäljning av fastigheten ska kunna ske. Planläggningen medför att den pågående markanvändningen bekräftas som bostadsfastighet. Den medför också att en kulturhistoriskt värdefull byggnad skyddas genom planbestämmelser. Genom planläggningen beaktas också det riksintresseanspråk för kulturmiljövård som finns i området. Fastigheten utgörs av en förhållandevis stor naturtomt med vissa infiltrationsmöjligheter. Dagvattnet omhändertas lokalt på fastigheten för att därefter ledas vidare och omhändertas i öppna diken. Fastigheten ligger cirka 250 meter från stranden och recipienten. Detaljplanen bekräftar pågående markanvändning och ingen ytterligare hårdgörning av marken planeras. Kontoret gör bedömningen att en tillräckligt god rening av dagvattnet fås på platsen och därmed bedöms att miljökvalitetsnormerna för Askrikefjärden följs. 6. Så genomförs planen Förslag till tidsplan Samråd höst Antagande vår Genomförandetid Planens genomförandetid är 5 år från den dag då planen vinner laga kraft.

16 16 (16) Ekonomiska och fastighetsrättsliga frågor Planekonomi Staden tar fram detaljplanen på egen bekostnad. När planen har vunnit laga kraft är det möjligt att sälja fastigheten. Tomträttsinnehavaren har ansökt om att friköpa fastigheten. En försäljning ska göras enligt beslutade riktlinjer, KF 77, den 28 september I detta fall innebär det att försäljningspriset kommer att uppgå till 80 % av marknadsvärdet. (Riktlinjer vid försäljning av stadens tomträttsfastigheter, KS/2015:153, punkt 3 ii.) En värdering av marken kommer att göras i samband med försäljning. Ersättning med anledning av skyddsbestämmelser: Enligt plan- och bygglagen 14 kap 10 har den som äger en fastighet som berörs av skyddsbestämmelser rätt till ersättning för den skada som bestämmelsen medför. Rätten till ersättning gäller dock endast om bestämmelsen innebär att pågående markanvändning avsevärt försvåras inom fastigheten. Krav på ersättning ska ställas till kommunen inom två år från den dag planen vinner laga kraft. I aktuellt fall bedöms bestämmelsen inte påverka pågående markanvändning och därmed inte innebära någon rätt till ersättning. Servitut Ett avtalsservitut finns för de kommunala vatten- och avloppsledningar som passerar under fastighetens norra del. Servitutet belastar Elfviks Gård 2 till förmån för fastigheten Lidingö 6:105. Lidingö stad ska ansöka om och bekosta att avtalsservitutet registreras i enlighet med gällande tomträttsavtal. Servitut för utfart finns till förmån för Elfviks Gård 2 och som belastar stadens fastighet Lidingö 6:105. Medverkande i planarbetet Charlotta Sundelin planarkitekt plan- och exploateringsenheten Fabian Gabrielsson exploateringsingenjör plan- och exploateringsenheten Gudrun Bohlin antikvarie bygglovsenheten Miljö- och stadsbyggnadskontoret Per Wilhelmsson Plan- och exploateringschef Charlotta Sundelin Planarkitekt

Start-PM KS/2017:341. Planutskottet. Förslag till detaljplan för Elfviks Gård 2

Start-PM KS/2017:341. Planutskottet. Förslag till detaljplan för Elfviks Gård 2 2017-10-16 KS/2017:341 Planutskottet Start-PM Förslag till detaljplan för Elfviks Gård 2 Ärendet Tomrättsinnehavaren till Elfviks Gård 2 har ansökt om att friköpa fastigheten. Innan en försäljning behöver

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Stadsarkitektkontoret SAMRÅD NORMALT PLANFÖRFARANDE

PLANBESKRIVNING. Stadsarkitektkontoret SAMRÅD NORMALT PLANFÖRFARANDE Stadsarkitektkontoret 2014-04-23 SAMRÅD NORMALT PLANFÖRFARANDE Områdesbestämmelser och upphävande av detaljplan för Munsö gamla skola (Munsö Prästgård 1:2) på Munsö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr 2012.27.214

Läs mer

Söder 60:5, Sockerbruksgränd

Söder 60:5, Sockerbruksgränd PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2011-03-14 Antagen av BMN: 2011-05-25 Dnr: 10BMN376 Laga kraft: 2011-06-29 Handläggare: Sari Svedjeholm Söder 60:5, Sockerbruksgränd Detaljplan för bostäder Gävle kommun,

Läs mer

DP Dnr MSN 2011/

DP Dnr MSN 2011/ 1 (5) DP 532 2012-09-02 Dnr MSN 2011/135-214 Tillägg till PLANBESTÄMMELSER PLANBESKRIVNING PLANKARTA och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring genom tillägg till Detaljplan 19, del av Kummelnäs (Kummelnäs III),

Läs mer

Start-PM KS/2017:340. Planutskottet. Förslag till detaljplan för Kungsljuset 2

Start-PM KS/2017:340. Planutskottet. Förslag till detaljplan för Kungsljuset 2 2017-10-25 KS/2017:340 Planutskottet Start-PM Förslag till detaljplan för Kungsljuset 2 Ärendet Fastigheten Kungsljuset 2 är upplåten med tomträtt. På fastigheten finns Skärsätra vattentorn som numera

Läs mer

Fråga om detaljplaneuppdrag för Villa Ekbacken, stadsdelen Skärsätra

Fråga om detaljplaneuppdrag för Villa Ekbacken, stadsdelen Skärsätra 2010-09-14 Dnr MSN/2010:988 Kommunstyrelsen Start-PM Fråga om detaljplaneuppdrag för Villa Ekbacken, stadsdelen Skärsätra Ärendet Villa Ekbacken ägs för närvarande av den kanadensiska staten och utgör

Läs mer

Förslag till planbeskrivning för ändring av Detaljplan för del av kvarteret Eldaren, fastigheten Eldaren 1

Förslag till planbeskrivning för ändring av Detaljplan för del av kvarteret Eldaren, fastigheten Eldaren 1 2018-12-04 Dnr2018-181 Förslag till planbeskrivning för ändring av Detaljplan för del av kvarteret Eldaren, fastigheten Eldaren 1 Gällande plan: Detaljplan för del av kvarteret Eldaren 1 (1497-P85, D154)

Läs mer

Planbeskrivning. Norrtull 12:8, kv Lärkan (del av) Detaljplan för bostad Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Norrtull 12:8, kv Lärkan (del av) Detaljplan för bostad Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMRÅDS- OCH UNDERRÄTTELSEHANDLING 2013-11-28 HANDLÄGGARE:EMMA OLOFSSON Planbeskrivning Norrtull 12:8, kv Lärkan (del av) Detaljplan för bostad Gävle kommun, Gävleborgs län Samråds-

Läs mer

(6) Detaljplan för Vikarskogen 1:75 och del av Stockviksstranden 1:53

(6) Detaljplan för Vikarskogen 1:75 och del av Stockviksstranden 1:53 NORDANSTIGS KOMMUN Plan- och byggkontoret 2012-01-23 1 (6) Samrådshandling Enkelt planförfarande Detaljplan för Vikarskogen 1:75 och del av Stockviksstranden 1:53 2012-01-23 2 (6) PLAN OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 7 april 2015 28 april 2015 ANTAGANDE 11 maj 2015 LAGA KRAFT 3 juni 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Diken 1:51 och 1:52 Harbo tätort Heby kommun,

Läs mer

Förslag till planbeskrivning för ändring av Detaljplan för del av kvarteret Eldaren, fastigheten Eldaren 1

Förslag till planbeskrivning för ändring av Detaljplan för del av kvarteret Eldaren, fastigheten Eldaren 1 2019-02-26 Dnr2018-181 D154 a Antagen av byggnadsnämnden 2019-03-05 Laga kraft 2019-04-04 Förslag till planbeskrivning för ändring av Detaljplan för del av kvarteret Eldaren, fastigheten Eldaren 1 Gällande

Läs mer

Grundkarta 393:10. Fastighetsförteckning Stig. Plank, staket. Dike Strandlinje Vattendrag. Takfot karterad byggnad.

Grundkarta 393:10. Fastighetsförteckning Stig. Plank, staket. Dike Strandlinje Vattendrag. Takfot karterad byggnad. 19 1:320 TECKENFÖRKLARING Grundkarta 393:10 Fastighetsgräns Fastighetsbeteckning Vägkant ÄNDRADE PLANBESTÄMMELSER GRÄNSBETECKNINGAR Gräns för ändring TILLKOMMANDE BESTÄMMELSER e 1 Största exploatering

Läs mer

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Upprättad 2016-02-17 Dnr: KS 2015/00884 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Utskrift från Tekis-GI Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län www.ostragoinge.se

Läs mer

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 ANTAGANDEHANDLING 160302 ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Ändring av byggnadsplan för Köpmanholmsområdet å Norra delen av Yxlan, avseende fastigheten Yxlö 2:174 Dnr 14-2290.214 Ks 14-2073.214 ÄNDRING

Läs mer

PLANBESTÄMMELSER, PLANBESKRIVNING och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLANBESTÄMMELSER, PLANBESKRIVNING och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1 (7) DP 545 MSN 2010/40-214 Tillägg till PLANBESTÄMMELSER, PLANBESKRIVNING och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av detaljplan 391 för Grävlingsberg och Söder Grävlingsberg (DP 391)

Läs mer

1:5. Till planändringen hör plankarta med ändrade planbestämmelser, denna beskrivning samt fastighetsförteckning.

1:5. Till planändringen hör plankarta med ändrade planbestämmelser, denna beskrivning samt fastighetsförteckning. BESKRIVNING Sid 1(5) 2013-04-26 Dnr PLAN.2012.3 Tillägg till stadsplan P 86:1 Sigtuna 2:139 och 2:196-2:248 (Vikingavägen) i Gnesta tätort, Gnesta kommun HANDLINGAR 1:1 Stationsvägen Till planändringen

Läs mer

Planenheten Dnr ONS 1/ PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Planenheten Dnr ONS 1/ PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Miljö & Stadsbyggnad Dnr ONS 1/2002 214 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Sicklaön 151:4 och en del av Sicklaön 40:14 (Värmdövägen 199), Nacka kommun Enkelt planförfarande. Upprättad på

Läs mer

Detaljplan för fastigheten TAVELSJÖ 6:29 inom Tavelsjö i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheten TAVELSJÖ 6:29 inom Tavelsjö i Umeå kommun, Västerbottens län Handläggare: 1 (6) Johan Sjöström Detaljplan för fastigheten TAVELSJÖ 6:29 inom Tavelsjö i Umeå kommun, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser och illustration - PLANENS SYFTE Syftet

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING, PLANBESTÄMMELSER, PLANKARTA samt GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING, PLANBESTÄMMELSER, PLANKARTA samt GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1 (6) ANTAGANDEHANDLING 2012-10-29 Dnr MSN 2010/96 214 Tillägg till PLANBESKRIVNING, PLANBESTÄMMELSER, PLANKARTA samt GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av detaljplan 313, Svetshallen

Läs mer

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING

Läs mer

Strömsbro 19:1, kv Tornet

Strömsbro 19:1, kv Tornet PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2011-01-10 Antagen: 2011-02-23 Dnr: 10BMN316 Laga kraft 2011-03-24 Handläggare: Emma Svedberg Strömsbro 19:1, kv Tornet Detaljplan för bostad Gävle kommun, Gävleborgs

Läs mer

Ändring av detaljplan D177 Hamrum 3:50. Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING. Dnr

Ändring av detaljplan D177 Hamrum 3:50. Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING. Dnr Ändring av detaljplan D177 Hamrum 3:50 Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING Dnr. 2019-025 2(8) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Ändring av detaljplan D177, fastigheten Hamrum 3:50... 3 Handlingar...

Läs mer

Söder 37:5, kvarteret Råmärket (del av) Detaljplan för bostäder och centrum Gävle kommun, Gävleborgs län

Söder 37:5, kvarteret Råmärket (del av) Detaljplan för bostäder och centrum Gävle kommun, Gävleborgs län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-11-30, REV 2011-01-26 Antagen av BMN: 2011-02-24 Dnr: 10BMN342 Laga kraft: 2011-03-24 Handläggare: Thobias Nilsson Söder 37:5, kvarteret Råmärket (del av) Detaljplan

Läs mer

Ändring av byggnadsplan för Bönhamn antagen

Ändring av byggnadsplan för Bönhamn antagen Granskningshandling Ändring av byggnadsplan för Bönhamn antagen 1974-10-17 Nordingrå församling Kramfors kommun Byggrätt för befintliga komplementbyggnader Standardförfarande Dnr Mob-2017-303 PLANBESKRIVNING

Läs mer

Planbeskrivning. Bönan 2:16 m fl, Holmudden (del av) Detaljplan för bostäder Gävle kommun, Gävleborgs län. Granskningstid: 13 November 11 December

Planbeskrivning. Bönan 2:16 m fl, Holmudden (del av) Detaljplan för bostäder Gävle kommun, Gävleborgs län. Granskningstid: 13 November 11 December SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE GRANSKNINGSHANDLING 2013-11-08 HANDLÄGGARE: LOUISE GRANÉR Planbeskrivning Bönan 2:16 m fl, Holmudden (del av) Detaljplan för bostäder Gävle kommun, Gävleborgs län Granskningstid:

Läs mer

Burlövs kommun Kommunledningskontoret Handläggare: Hanna Tell 040-43 91 43 hanna.tell@burlov.se

Burlövs kommun Kommunledningskontoret Handläggare: Hanna Tell 040-43 91 43 hanna.tell@burlov.se Burlövs kommun Kommunledningskontoret Handläggare: Hanna Tell 040-43 91 43 hanna.tell@burlov.se Datum Diarienummer 2012-03-15 KS/2010:236-214 1 (1) Lagakraftbevis detaljplan nr 234 Detaljplan för Åkarp

Läs mer

Enådal 4 m.fl. (Hedmans kiosk) Plan- och genomförandebeskrivning

Enådal 4 m.fl. (Hedmans kiosk) Plan- och genomförandebeskrivning 1 (9) Samrådsbeslut, SBU, 2015-06-25 Antagande, KS, 2015-12-0 Laga kraft, 2016-01-0 Detaljplan för Enådal 4 m.fl. (Hedmans kiosk) Rättvik Rättviks kommun Plan- och genomförandebeskrivning Plannr. B 325

Läs mer

3:79 B C H K PARK. PLANER OCH BESTÄMMELSER Användningsgräns sammanfallande med fastighetsgräns

3:79 B C H K PARK. PLANER OCH BESTÄMMELSER Användningsgräns sammanfallande med fastighetsgräns PLANKARTA 24:1 C 3:79 Planbestämmelser Följande gäller inom område med nedanstående beteckningar. Endast angiven användning och utformning är tillåten. Bestämmelse utan beteckning gäller inom hela planområdet.

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Masten 11, Pålsjö Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen av detaljplanen är att möjliggöra fler lägenheter på fastigheten

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Ändring av planerna S123, S186 och DP 574 för Solsidan i Saltsjöbaden

Ändring av planerna S123, S186 och DP 574 för Solsidan i Saltsjöbaden 1 (5) SAMRÅDSHANDLING MSN 2017/168 Standardförfarande Ändring av planerna S123, S186 och DP 574 för Solsidan i Saltsjöbaden Upprättad på planenheten i april 2018 Ändring av PLANBESKRIVNING OCH PLANBESTÄMMELSER

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun D 1 (9) Datum 18-08-16 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Granskningshandling Reviderad 2018-08-16 (ändringar är i granskningshandlingen markerade i

Läs mer

Planbeskrivning. Dnr: Upprättad Ändring av del av detaljplan för Glasberga gård mm (1527B) i Södertälje kommun

Planbeskrivning. Dnr: Upprättad Ändring av del av detaljplan för Glasberga gård mm (1527B) i Södertälje kommun Samhällsbyggnadskontoret Dnr: 2018-00026-214 Upprättad 2019-01-16 Planbeskrivning Ändring av del av detaljplan för Glasberga gård mm (1527B) i Södertälje kommun SAMRÅDSHANDLING Till planen hör dessa handlingar:

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för Gråsiskan 9, Bollnäs kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Detaljplan för Gråsiskan 9, Bollnäs kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Bashir Hajo Stadsarkitekt Tel: 0278-251 18 E-post: samh.bygg@bollnas.se Planbeskrivning, Bollnäs kommun, Gävleborgs län Gråsiskan 9 Dnr: 13-6489 Samråd: 24/3 16/4 2015 Granskning:

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Holmia 9 i stadsdelen Hersby

Detaljplan för fastigheten Holmia 9 i stadsdelen Hersby 2015-08-18 Dnr MSN/2015:673 Planutskottet Start-PM Detaljplan för fastigheten Holmia 9 i stadsdelen Hersby Ärendet Ägaren till Holmia 9 (Villa Solgården) har sökt planbesked i syfte att ändra användning

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESTÄMMELSER

TILLÄGG TILL PLANBESTÄMMELSER Antagandehandling Ändring av detaljplan Tillägg till Detaljplan för del av fastigheten Stuverum 1:9 (La 040924) Lofta, i Västerviks kommun Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad

Läs mer

fril DP 537 Planenheten i aug 2011, rev. jan 2012 Kvartersmark UTNYTTJANDEGRAD/FASTIGHETSINDELNING Utformning Utseende MSN 2010/78-214

fril DP 537 Planenheten i aug 2011, rev. jan 2012 Kvartersmark UTNYTTJANDEGRAD/FASTIGHETSINDELNING Utformning Utseende MSN 2010/78-214 PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom områden med nedanstående beteckningar. Endast angiven användning och utformning är tillåten. Bestämmelser utan beteckning gäller inom hela planområdet. Underliggande

Läs mer

Ändring av byggnadsplan för Bönhamn antagen

Ändring av byggnadsplan för Bönhamn antagen Granskningshandling Ändring av byggnadsplan för Bönhamn antagen 1973-01-29 Nordingrå församling Kramfors kommun Byggrätt för befintliga komplementbyggnader Standardförfarande Dnr Mob-2017-303 PLANBESKRIVNING

Läs mer

Kvarteret Balder och Frigg

Kvarteret Balder och Frigg Upprättad 2016-08-29, reviderad 2016-11-04 Antagen av Kommunstyrelsen 20XX-XX-XX XX Laga kraft 20XX-XX-XX Dnr: KS 2016/00589 Antagandehandling Ändring av detaljplan för Kvarteret Balder och Frigg i Broby,

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HASSELA FRILUFTSBAD

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HASSELA FRILUFTSBAD 1 (6) ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HASSELA FRILUFTSBAD HASSELA KYRKBY 5:40 OCH 5:11 NORDANSTIGS KOMMUN, GÄVLEBORGS LÄN UPPRÄTTAD MAJ 2013 AV PLAN- OCH BYGGENHETEN HANDLINGAR: - PLANBESKRIVNING - PLANKARTA

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för PIONEN 1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING. Samrådshandling 1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för PIONEN 1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING. Samrådshandling 1. tillhörande Samrådshandling 1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för PIONEN 1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2011-12-13 Samrådshandling 2 HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun Lekebergs kommun Kommunstyrelsen Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun 1814-P23 18-FJU-93 18-FJU-123 Planområde 18-FJU-231 P 35 m Samråd:

Läs mer

Söder 27:18 mfl, Kv Åldermannen

Söder 27:18 mfl, Kv Åldermannen PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-09-01, reviderad 2010-10-19 Dnr: 10BMN299 Handläggare: Henry Grew Antagen av BMN: 2010-12-14 Laga kraft: 2011-01-07 Söder 27:18 mfl, Kv Åldermannen Detaljplan för

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN OCH TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING S. 205

ÄNDRING AV DETALJPLAN OCH TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING S. 205 Dnr: KS.2018.0362 ÄNDRING AV DETALJPLAN OCH TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING S. 205 Ändring av detaljplan för fastigheten Druvan 11 Eslöv kommun, Skåne Län Upprättad: Figur 1. Orienteringskarta för planområdet.

Läs mer

Ändring av del av detaljplan för sydvästra Hedvigslund (dp 96), för del av fastigheten Älta 105:28, i Älta, Nacka kommun

Ändring av del av detaljplan för sydvästra Hedvigslund (dp 96), för del av fastigheten Älta 105:28, i Älta, Nacka kommun 1 (5) SAMRÅDSHANDLING Dnr MSN 2017/93 Standardförfarande Ändring av del av detaljplan för sydvästra Hedvigslund (dp 96), för del av fastigheten Älta 105:28, i Älta, Nacka kommun Upprättad på planenheten

Läs mer

Ändring av del av detaljplan 66 för fastigheten Björknäs 1:768 på Björknäsplatån i Nacka kommun

Ändring av del av detaljplan 66 för fastigheten Björknäs 1:768 på Björknäsplatån i Nacka kommun 1 (5) SAMRÅDSHANDLING Dnr MSN 2016/18-214 Standardförfarande Ändring av PLANBESTÄMMELSER OCH PLANBESKRIVNING Ändring av del av detaljplan 66 för fastigheten Björknäs 1:768 på Björknäsplatån i Nacka kommun

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 16 FEBRUARI 2015 Dnr 2011/81 DP/ä 329/349

- MARK OCH PLANERING - 16 FEBRUARI 2015 Dnr 2011/81 DP/ä 329/349 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 20 januari 2015 12 februari 2015 ANTAGANDE 24 februari 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Fredsbacken Hov 49:1 Östervåla tätort Heby kommun, Uppsala

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G G E N O M F ÖR A N D E B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G G E N O M F ÖR A N D E B E S K R I V N I N G DP 453 Dnr MSN 2007/30 214 (tidigare ONS 2003/88 214) P L A N B E S K R I V N I N G G E N O M F ÖR A N D E B E S K R I V N I N G Detaljplan för del av Sicklaön 118:2, vid Nysätravägen på Sicklaön, Nacka

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Revisorn 3-8 inom stadsdelen Teg i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheterna Revisorn 3-8 inom stadsdelen Teg i Umeå kommun, Västerbottens län Planbeskrivning Sida 1 av 6 Diarienummer: BN-2014/01458 Datum: 2015-06-08 Handläggare: Maria Norstedt för fastigheterna Revisorn 3-8 inom stadsdelen Teg i, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta med

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESTÄMMELSER

TILLÄGG TILL PLANBESTÄMMELSER Ändring av detaljplan Tillägg till Detaljplan för del av fastigheten Stuverum 1:9 (La 040924) Lofta, i Västerviks kommun Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2016-12-13 TILLÄGG

Läs mer

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 27/10 Planområde Plan-

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande Dnr Plan.2014.1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun SAMRÅDSSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2014-02-06

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Kalix kommun Norrbottens län Samrådshandling juni 2019 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och huvuddrag... 2 Plandata... 2 Planområdets läge och areal... 2

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-09-14 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen

Läs mer

Tillägg till detaljplan P 37-3. Granskningshandling. Planbeskrivning. Dnr BTN15/93. för Björken 1, 2, 3, 10 & 11. Öster.

Tillägg till detaljplan P 37-3. Granskningshandling. Planbeskrivning. Dnr BTN15/93. för Björken 1, 2, 3, 10 & 11. Öster. Dnr BTN15/93 Tillägg till detaljplan P 37-3 för Björken 1, 2, 3, 10 & 11 Öster Nyköpings kommun Granskningshandling Planbeskrivning Upprättad 2015-10-06 Reviderad 2015-11-23 Dnr 2/6 Planhandlingar Detaljplanen

Läs mer

Gäller inom markerat område Den inritade gränsen på kartan (hämtad från bevarandeplanen) avser fysisk bebyggelse och är inte en plangräns. Tillägg till detaljplan gäller angivna fastigheter.

Läs mer

PLANKARTA i Gnesta tätort, Gnesta kommun AKTUALITET: FASTIGHETSINDELNING 2013-04-16 KARTSTANDARD ENLIGT HMK-KA 2.2.6.1

PLANKARTA i Gnesta tätort, Gnesta kommun AKTUALITET: FASTIGHETSINDELNING 2013-04-16 KARTSTANDARD ENLIGT HMK-KA 2.2.6.1 Antagandehandling Dnr Plan 2012.3 Tillägg till PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom det särskilt avgränsade området. Underliggande stadsplan P 86-1 gäller jämsides med undantag för de bestämmelser som

Läs mer

Detaljplan för Fritzhem 9 GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun

Detaljplan för Fritzhem 9 GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun Antagandehandling 1 Detaljplan för Fritzhem 9 Dnr Ädh Dnr planmodul: GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Upprättad av samhällsbyggnad den 5 november

Läs mer

Ändring av detaljplan för Edsbyn sydöstra område 2 (Brånavägen)

Ändring av detaljplan för Edsbyn sydöstra område 2 (Brånavägen) Dnr: 2018/00251 Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Edsbyn sydöstra område 2 (Brånavägen) Ovanåkers kommun Gävleborgs län Granskningshandling 2019-01-23 1. Planens bakgrund, syfte och huvuddrag Ändringen

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande 2013-01-24 Dnr PLAN.2011.33 Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun Planbeskrivning Samrådshandling Enkelt planförfarande Planbeskrivning 1 INLEDNING Detaljplanens

Läs mer

SÖDERBÄRKE STATION (del av Vad 4:18)

SÖDERBÄRKE STATION (del av Vad 4:18) SMEDJEBACKENS KOMMUN Miljö- och byggkontoret Detaljplan för SÖDERBÄRKE STATION (del av Vad 4:18) Smedjebackens kommun, Dalarnas län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Enkelt planförfarande Upprättad: 2010-11-29

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-04-17 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Brunne 8:14

Detaljplan för fastigheten Brunne 8:14 Detaljplan för fastigheten Brunne 8:14 Gudmundrå församling Kramfors kommun Ändrad användning, från småindustri till bostäder och verksamhet Standardförfarande Dnr Mob-2017-1340 PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby, Dp STADSBYGGNADSKONTORET 2014-10-20 PLANAVDELNINGEN TARA NEZHADI Tfn 08-508 27 251 1(8) Laga kraft: 2015-06-17 Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby, Dp 2013-10279-54 Orienteringskarta

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring av detaljplan för

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring av detaljplan för TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring av detaljplan för Oskarströms fd stationshus, del av Oskarström 3:153 Bildkälla: Kulturmiljö Halland, Bebyggelseinventeringen i Halland Oskarström, HALMSTADS

Läs mer

Ändring av detaljplan Tillägg till stadsplan för Kungsgärdet, Pl 41, avseende Kåbo 24:11 Standardförfarande

Ändring av detaljplan Tillägg till stadsplan för Kungsgärdet, Pl 41, avseende Kåbo 24:11 Standardförfarande PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Diarienummer: Veronica Sjögren PBN 2014-2469 018-727 47 64 Planbeskrivning Ändring av detaljplan Tillägg till stadsplan för Kungsgärdet, Pl 41, avseende Kåbo 24:11

Läs mer

PLAN- och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING DP 437 Dnr MSN 2007/92 214 (Tidigare Dnr ONÄ 2005/23 214) PLAN- och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring genom tillägg av detaljplan DP 167- NO Hedvigslund, Älta 35:63 m. fl., Jaktstigen 5/Björkvägen 26, Nacka

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr: PLANBESKRIVNING

ANTAGANDEHANDLING Dnr: PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2007-0743-214 PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av NARVA 1 (blivande NEJLIKAN) i Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för. Rinkaby 6:2, del av, m.fl., vid Madenvägen i Rinkaby, Kristianstads kommun A. YTTRANDEN UTAN ERINRAN

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för. Rinkaby 6:2, del av, m.fl., vid Madenvägen i Rinkaby, Kristianstads kommun A. YTTRANDEN UTAN ERINRAN 1(5) 2014-09-10 BN 2013-8881 Detaljplan för Rinkaby 6:2, del av, m.fl., vid Madenvägen i Rinkaby, Kristianstads kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd på samråd under tiden den 9 juni

Läs mer

Bönan 4:6, Strandgården

Bönan 4:6, Strandgården PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2011-02-03 Antagen av BMN: 2011-03-23 Dnr: 10BMN273 Laga kraft: 2011-04-21 Handläggare: Henry Grew Bönan 4:6, Strandgården Detaljplan för bostadsändamål Gävle kommun,

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

40-45 B II 3,6. Grundkartans beteckningar. Fastighetsgräns Traktgräns Rutnät Fastighetsbeteckning Registerområde. Mossarp. Byggnad, takkontur

40-45 B II 3,6. Grundkartans beteckningar. Fastighetsgräns Traktgräns Rutnät Fastighetsbeteckning Registerområde. Mossarp. Byggnad, takkontur Planbestämmelser PLANKARTA Följande gäller inom de områden med nedanstående beteckningar. Endast angiven användning och utformning är tillåten. Bestämmelser utan beteckning gäller inom hela området. Kronvägen

Läs mer

Samrådshandling September Planbeskrivning. Detaljplan för. LAXÅSKOGEN 18:1, Hemgården Laxå kommun, Örebro län

Samrådshandling September Planbeskrivning. Detaljplan för. LAXÅSKOGEN 18:1, Hemgården Laxå kommun, Örebro län Samrådshandling September 2017 Planbeskrivning Detaljplan för LAXÅSKOGEN 18:1, Hemgården Laxå kommun, Örebro län VAD ÄR EN DETALJPLAN? En detaljplan regleras genom Plan- och bygglagen (PBL) och är ett

Läs mer

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Tillägg till byggnadsplan för del av fastigheten Björnö 1:20 Dnr: 13-1876.214 Ks 13-1532.214

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Tillägg till byggnadsplan för del av fastigheten Björnö 1:20 Dnr: 13-1876.214 Ks 13-1532.214 SAMRÅDSFÖRSLAG 2013-11-07, rev. 2015-03-25 och 2015-07-03 ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Tillägg till byggnadsplan för del av fastigheten Björnö 1:20 Dnr: 13-1876.214 Ks 13-1532.214 TILLÄGG TILL

Läs mer

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad ANTAGANDEHANDLING BYGGNADSKONTORET EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad Byggnadskontoret 2010-03-24 Planområde 1 ANTAGANDEHANDLING EKETÅNGA 2:19, del av. (Vid Svanhallavägen.) Söndrum,

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKR1VNING SAMRÅDSHANDLING 1 (5) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län SAMRÅDSIIANDLING PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2(5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PIANDATA Plankarta

Läs mer

PL AN BES K R I VN I N G

PL AN BES K R I VN I N G 1 Nordanstigs kommun, Gävleborgs län Laga kraft PL AN BES K R I VN I N G Planförfarande Prövning av detaljplanen sker genom enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagen. Förfarandet tillämpas eftersom

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-09-24 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i

Läs mer

Ändring av detaljplan Tillägg till stadsplan för Kungsgärdet, Pl 41, avseende Kåbo 24:11 Begränsat förfarande

Ändring av detaljplan Tillägg till stadsplan för Kungsgärdet, Pl 41, avseende Kåbo 24:11 Begränsat förfarande PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Diarienummer: Veronica Sjögren PBN 2014-2469 Planbeskrivning Ändring av detaljplan Tillägg till stadsplan för Kungsgärdet, Pl 41, avseende Kåbo 24:11 Begränsat förfarande

Läs mer

Stadsarkitektkontoret

Stadsarkitektkontoret Stadsarkitektkontoret 2017-03-02 PLANBESKRIVNING SAMRÅD NORMALT PLANFÖRFARANDE Ändring genom tillägg till detaljplan (byggnadsplan) för del av Ekerö- Nibbla 1:1 (Nibbla koloniträdgårdsområde) i Ekerö kommun,

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I SAMRÅDSSKEDET Planbeskrivning Plankarta med illustrationsskiss Fastighetsförteckning

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Gottsunda 16:2 Enkelt planförfarande

Planbeskrivning Detaljplan för Gottsunda 16:2 Enkelt planförfarande PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare Diarienummer Marie-Louise Elfström PLA 2012-020254 018-727 45 56 Planbeskrivning Detaljplan för Gottsunda 16:2 Enkelt planförfarande LAGA KRAFT 2015-09-25 Postadress:

Läs mer

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning.

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning. 1(6) PLANBESKRIVNING Planavdelningen Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 2009-12-17 Förslag Detaljplan för område vid kv Granholmen i stadsdelen Skärholmen i Stockholm HANDLINGAR Planhandlingarna består av

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Sydöstra delen av Gertrudsviks Sjöstad (C309) Västerviks kommun Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2014-04-17 Antagen: 2014-04-28 Laga Kraft:

Läs mer

Hedesunda Prästbord 4:17, Gamleområdet

Hedesunda Prästbord 4:17, Gamleområdet P L AN- OCH GENOMFÖR AN DEBE S KRIVNII NG 2010-11-09 Antagen: 2011-01-26 Revideringsdatum: 2011-01-03 Laga kraft: 2011-02-24 Dnr: 10BMN341 Handläggare: Emma Svedberg Hedesunda Prästbord 4:17, Gamleområdet

Läs mer

MÖRHULT DETALJPLAN FÖR FJÄLLBACKA 163:1 M.FL. TANUMS KOMMUN, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN BEHOVSBEDÖMNING

MÖRHULT DETALJPLAN FÖR FJÄLLBACKA 163:1 M.FL. TANUMS KOMMUN, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN BEHOVSBEDÖMNING 1 (6) DETALJPLAN FÖR MÖRHULT FJÄLLBACKA 163:1 M.FL. TANUMS KOMMUN, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN BEHOVSBEDÖMNING FÖRUTSÄTTNINGAR En behovsbedömning har genomförts efter koncept för planhandlingar daterade 2012-03-06,

Läs mer

Storegårdens symmetriska entréfasad sett från nordväst. Idag inrymmer den gamla disponentvillan från år 1918 fritidsgård.

Storegårdens symmetriska entréfasad sett från nordväst. Idag inrymmer den gamla disponentvillan från år 1918 fritidsgård. 12:b Storegårdsparken 194 Storegårdens symmetriska entréfasad sett från nordväst. Idag inrymmer den gamla disponentvillan från år 1918 fritidsgård. 3:3 Storegårdsparken SANDHEM grönytor och en fotbollsplan.

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för bostadsbebyggelse vid TROLLE TRÄSKVÄGEN På del av fastigheten Trolldalen 1:1. Katrineholms kommun.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för bostadsbebyggelse vid TROLLE TRÄSKVÄGEN På del av fastigheten Trolldalen 1:1. Katrineholms kommun. Granskningshandling 1(7) PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för bostadsbebyggelse vid TROLLE TRÄSKVÄGEN På del av fastigheten Trolldalen 1:1 Katrineholms kommun GRANSKNINGSHANDLING Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

PLANBESKRIVNING 2014-04-29 Dnr: 2013/865 Antagandehandling

PLANBESKRIVNING 2014-04-29 Dnr: 2013/865 Antagandehandling Antagen av: SAMBN 2014-05-21, 65 Laga Kraft: 2014-06-12 Genomförandetiden slutar: 2019-06-12 SAMBN arkiv nr: 301 Detaljplan för Qvirites 5 och 6 inom stadsdelen Gamla Staden i Ystad Ystads kommun, Skåne

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Koralen 7 och Bassångaren 13 i stadsdelen Långsjö, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Koralen 7 och Bassångaren 13 i stadsdelen Långsjö, Dp Stadsbyggnadskontoret Planbeskrivning Planavdelningen Joel Berring 2015-04-29 Telefon 08-508 27 387 Sida 1 (9) Planbeskrivning Detaljplan för Koralen 7 och Bassångaren 13 i stadsdelen Långsjö, Dp 2014-13247

Läs mer

OMRÅDESBESTÄMMELSER FÖR BONDARV 8:7 M FL I SÖDRA JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN

OMRÅDESBESTÄMMELSER FÖR BONDARV 8:7 M FL I SÖDRA JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN OMRÅDESBESTÄMMELSER FÖR BONDARV 8:7 M FL I SÖDRA JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN BESKRIVNING Handlingar Till områdesbestämmelserna hör följande handlingar: Karta Områdesbestämmelser Denna beskrivning Områdesbestämmelsernas

Läs mer

DETALJPLAN FÖR KV. PORTALEN, FASTIGHETEN PORTALEN 1 M FL. EKSJÖ STAD, EKSJÖ KOMMUN, JÖNKÖPINGS LÄN

DETALJPLAN FÖR KV. PORTALEN, FASTIGHETEN PORTALEN 1 M FL. EKSJÖ STAD, EKSJÖ KOMMUN, JÖNKÖPINGS LÄN SAMRÅDSHANDLING 2015-09-08 Dnr: 2015-000172 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR KV. PORTALEN, FASTIGHETEN PORTALEN 1 M FL. EKSJÖ STAD, EKSJÖ KOMMUN, JÖNKÖPINGS LÄN SAMRÅDSHANDLING 1(7) PLAN-

Läs mer

Planbeskrivning. Datum Dnr (8)

Planbeskrivning. Datum Dnr (8) 2019-05-15 2016-223 1 (8) Detaljplan för Gnarps-Berge 12:43 Gnarp Nordanstigs kommun, Gävleborgs län Upprättad av Nordanstigs Kommun Planområdets läge i Gnarp Handlingar som hör till planen: Plankarta

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Syrsan 1

Detaljplan för fastigheten Syrsan 1 Dnr TPN 2012/25 Enkelt planförfarande Detaljplan för fastigheten Syrsan 1 i Hallsberg, Hallsbergs kommun, Örebro län Upprättad: 2012-03-16 Antagen: 2012-06-12 Laga kraft: 2012-07-19 2 (11) Dnr TPN 2012/25

Läs mer

Start-PM. Ärendet. 2014-07-31 Dnr MSN/2014:541. Planutskottet. Detaljplan för Västra Bosön

Start-PM. Ärendet. 2014-07-31 Dnr MSN/2014:541. Planutskottet. Detaljplan för Västra Bosön 2014-07-31 Dnr MSN/2014:541 Planutskottet Start-PM Detaljplan för Västra Bosön Ärendet Idag finns områdesbestämmelser som omfattar Västra Bosön. Bestämmelsernas syfte är att bevara den kulturhistoriskt

Läs mer

Ändring av detaljplan Tillägg till detaljplan 126 och 329 Utbyggnad av balkonger Blåhaken 2 m fl Östersunds kommun

Ändring av detaljplan Tillägg till detaljplan 126 och 329 Utbyggnad av balkonger Blåhaken 2 m fl Östersunds kommun Ändring av detaljplan Tillägg till detaljplan 126 och 329 Utbyggnad av balkonger Blåhaken 2 m fl Östersunds kommun 1 Antagandehandling Dnr Ädh 101/2016 Dnr ByggR: P 2016-2 Bild 1. Foto över en av byggnaderna

Läs mer

Andersberg 10:1 mfl, kv Nebulosan

Andersberg 10:1 mfl, kv Nebulosan PLANBESKRIVNING 2011-12-06 Samrådshandling Dnr: 11BMN75 Handläggare: Emma Olofsson Andersberg 10:1 mfl, kv Nebulosan Detaljplan för bostad Gävle kommun, Gävleborgs län Samrådstid: 7 december 2011 13 januari

Läs mer