Valberedningens uppdrag Valberedningens förslag Underlag för de olika kandidaturerna. Val

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Valberedningens uppdrag Valberedningens förslag Underlag för de olika kandidaturerna. Val"

Transkript

1

2 Valberedningens uppdrag Valberedningens förslag Underlag för de olika kandidaturerna Val

3 Valberedningens uppdrag Valberedningen har uppdraget att föreslå val till styrelsen och revisorer. Dessutom föreslår valberedningen SLF Students ledamöter till läkarförbundets fullmäktige. Valen regleras i SLF Students stadga, särskilt 17, 18 och 26. Följande uppdrag kommer att vara uppe för val under fullmäktigemötet och ligger utanför valberedningens uppdrag: Ordförande och vice ordförande för mötet Mötessekreterare (1 eller 2) Två justerare, tillika rösträknare av protokoll 7 personer i valberedningen (Fullmäktige utser 1 ordf och 1 vice ordf) tillsammans med suppleanter Följande poster ingår i valberedningens uppdrag att ta fram förslag på enligt stadgan: Fullmäktige till Sveriges läkarförbund 2 verksamhetsrevisorer och 2 revisorssupleanter 1 auktoriserad revisor och 1 suppleant Förbundsstyrelsens presidium och ledamöter, samt suppleanter för respektive ledamot. Val av valberedning bereds inte innan fullmäktigemötet. Det är upp till fullmäktige att under mötet föreslå och välja valberedning för det kommande verksamhetsåret.

4 Valberedningens sammansättning Under verksamhetsåret 2018 har valberedningen bestått av: Marcus Blomfeldt, Umeå, Ordförande Anna Svensson, Linköping Jakob Wessman, Stockholm Leonardo Hamam, Örebro Molly Eikeland, Uppsala Natalie Andersson, Lund Zoe Altamirano, Göteborg I syfte att kartlägga det tidigare verksamhetsårets arbete har vi i valberedningen haft som mål att prata med tidigare presidium och styrelseledamöter, för att få en bättre inblick i hur vi på bästa sätt skall få en välfungerande styrelse. Posterna ordförande, vice ordförande, ledamot och revisor har utannonserats på respektive lärosäte och vi i valberedningen har sedan genom telefonkontakt intervjuat alla som anmält intresse. I intervjuerna och i vårt vidare valberedningsarbete har vi, utöver varje individs tidigare erfarenheter, nuvarande möjligheter och framtida målsättningar, tagit särskild hänsyn till tre aspekter: Ekonomi, Kommunikation och Utredning. Vi har gjort vårt bästa för att bilda en styrelse där dessa frågor i kommande verksamhetsår skall vara en del av fundamentet som utgör verksamheten. Tidigare presidium och styrelse har lyft frågan om en tydligare ansvarsfördelning vad gäller dessa frågor och det har därför delvis legat till grund för valberedningens nomineringar. Internt har valberedningen till största del kommunicerat genom Facebook. I samband med den fackliga grundutbildningen träffades fyra av ledamöterna i valberedningen för ytterligare intervjuer med kandidaterna för presidiet samt med avgående ordförande för förbundsstyrelsen. Med stöd av ovanstående kan en samstämmig valberedning presentera nomineringarna för Sveriges läkarförbund Students förbundsstyrelse 2019.

5 Valberedningens förslag till förbundsstyrelse 2019 Ordförande: Theodor Lav Vice Ordförande: Niki Shams Ordinarie styrelseledamöter Göteborg: Elin Ekdahl Linköping: Staffan Åkerström Lund: Hampus Lindvall Stockholm: Förslag saknas Umeå: Fredrik Gustavsson Uppsala: Nemanja Samardzic Örebro: David Josefsson Suppleanter: Göteborg: Förslag saknas Linköping: Förslag saknas Lund: Carl Söderdahl Stockholm: Victoria Jonsson Umeå: Förslag saknas Uppsala: Jesper Sternley Örebro: Christoffer Holmberg

6 Valberedningens övriga förslag Delegater till Sveriges läkarförbunds FUM 2018 Ordinarie (12 st) väljs av förbundsstyrelsen Suppleanter (12 st) väljs av förbundsstyrelsen Valberedningen föreslår att fullmäktige, i enlighet med rådande praxis inom SLF Student, ger förbundsstyrelsen för 2019 mandat att utse delegater till SLF FUM. Förtroendemannarevisorer Ordinarie (2 st) förslag saknas Suppleanter (2 st) förslag saknas I brist på tillräckligt antal kandidater avstår valberedningen från att lämna förslag på förtroendemannarevisorer för det kommande verksamhetsåret. Intresserade uppmanas istället att på fullmäktige golvkandidera till dessa poster. Auktoriserad verksamhetsrevisor Ordinarie Lars-Erik Engberg Allegretto Revision AB Valberedning Ordinarie förslag saknas Suppleant förslag saknas Allegretto Revision AB Suppleanter förslag saknas I enlighet med god föreningssed och rådande föreningspraxis har valberedningen avstått från att behandla kandidaturer till ny valberedning och avstår från att lämna förslag. Valberedningen överlämnar till mötesordförande initiativ i denna fråga.

7 Förslagsmotivering Ordförande - Theodor Lav Theodor har under de två senaste verksamhetsåren suttit som ledamot från Lund i förbundsstyrelsen. Han har på så vis en god inblick i arbetet och han var med när den nya verksamhetsplanen lades samt vid starten av arbetet med den. Han har under åren skött sitt arbete väl och vi har under intervju med honom fått intrycket av en god ledare. Theodor vill driva en styrelse som är samordnad, med god kommunikation och feedback. Han ser gärna en tilldelad ansvarsfördelning för ett så effektivt arbete som möjligt och så att alla ledamöters potential kan utnyttjas. Han tycker också att det är viktigt att SLF Students arbete sker på flera nivåer, inte minst lokalt. Theodor kandiderar till presidiet tillsammans med Niki Shams, och de båda ger en bild av samstämmighet men kan samtidigt ifrågasätta varandra och ha en pågående diskussion. Om Theodor blir vald till ordförande kommer han, om det fortfarande finns budgeterat för det, ta uppehåll ifrån sina studier och lägga ambitionsnivån på arbetet därefter. Med sina tidigare erfarenheter, sitt lösningsorienterande förhållningssätt och drivkraft tror vi att Theodor skulle göra ett utmärkt jobb som ordförande. Därför nominerar valberedningen Theodor Lav till ordförande för SLF Student verksamhetsåret 2018/2019. Vice ordförande - Niki Shams Niki har under senaste verksamhetsåret suttit som ledamot från Stockholm i förbundsstyrelsen, och har innan det mångårig erfarenhet av styrelsearbete och att leda organisationer av olika storlek. Niki vill arbeta för en samstämmig styrelse, som kan ta nästa steg för att synas utåt och kunna driva en sjukvårdspolitik. Niki vill arbeta för att kunna se resultat, med fler medlemmar och en ökad budget. Hon har också en god förmåga att arbeta med människor och hjälpa dem att hitta deras egna potential. Niki kandiderar till presidiet tillsammans med Theodor Lav. De kompletterar varandra bra med olika erfarenheter och förmågor. Niki är beredd att lägga ner mycket tid på arbetet som vice ordförande under kommande året. Med den optimistiska personligheten och starka drivet för att arbeta framåt, tillsammans med erfarenheter av att driva organisationer tror vi att Niki skulle göra ett utmärkt jobb som vice ordförande i SLF Student. Således nominerar valberedningen Niki Shams till vice ordförande för SLF Student verksamhetsåret 2018/2019. Göteborg - Elin Ekdahl Elin har suttit med i den lokala styrelsen i Göteborg i två år, varav senaste verksamhetsår som ordförande.

8 Elin har sedan 2016 engagerat sig inom Sverige läkarförbund student och därefter jobbat sig uppåt från att vara en enkel lokal medlem i Göteborg till att slutligen bli vald som ordförande för Sveriges läkarförbund Student Göteborg. Utöver detta har hon även varit redaktör för Sverige läkarförbund studenttidning Appendix, vilket indikerar på att hon även har inblick i vad förbundsstyrelsen arbetar med. Elin är lugn och metodisk men även bra på att samverka med andra i team. Hon är organiserad och verkar ha viljan att gå in helhjärtat för detta. Vi tror definitivt att hon är kvalificerad till ledamot för förbundsstyrelsen eftersom hon har ett starkt engagemang och intresse för arbets- och studiemiljöfrågor på nationell nivå. Hon anser att frågor rörande detta i Göteborg är högst bristfällig och att det bör lyftas upp mer eftersom det är ett nationellt problem. Med detta ser hon också hur psykisk ohälsa bland läkarstudenter har stark koppling till studiemiljön och därmed bör tas på allvar. Linköping - Staffan Åkerström Staffan har under hösten suttit som adjungerad i förbundsstyrelsen, som representant för Linköping. Han har således redan fått en inblick i styrelsearbetet. Han har tydliga visioner med konkreta ideér för styrelsearbetet, där utbildningskvalitet är hans hjärtefråga. Staffan bidrar till god stämning i de grupper han är, samt är bra på att se andra. Staffan går termin 10, men kommer om han bli vald fortsätta med ett stort engagemang verksamhetsåret ut, trots examen. Han har även i och med detta en god erfarenhet av en stor del av läkarutbildningen. Lund - Hampus Lindvall Hampus Lindvall har under det senaste året suttit som ledamot i lokalstyrelsen. Han började engagera sig redan under termin 1 då han även kandiderade till ledamot i FS för verksamhetsåret 2018 och följde med till FUM i Linköping. Han känner nu att han fått lite mer mer erfarenhet och en tydligare bild av vad han vill arbeta med och vill gärna vara med och påverka på nationell nivå. Utöver detta har Hampus presenterat en tydlig vision av vad han vill att förbundet ska arbeta vidare med samt så uppvisar han ha en god förståelse för förbundets arbete och de aktuella frågorna som de arbetar med. Han har under sin tid som ledamot i den lokala styrelsen utmärkt sig genom att börjat dra igång ett eget projekt inriktat mot alternativa karriärvägar som läkare, vilket är något han även skulle vilja arbeta vidare med i förbundsstyrelsen. Stockholm - förslag saknas Umeå - Fredrik Gustafsson Inget är omöjligt utan endast mindre hinder man tillsammans kan hitta en lösning till med Fredriks hjälp. Under sina två år i SLF Student Umeå har han ställt upp som sekreterare men ändå ordnat event och alltid bidragit då det behövts. Han har precis blivit utregionaliserad till

9 Sundsvall där han kommer gå resterande del av läkarutbildningen vilket kan ge en ny aspekt till regionaliseringen som blir allt vanligare vid alla universitet. Fredriks främsta intresse är organisation, att få kommunikationen mellan FS och lokalavdelningarna att fungera bättre, en ide vid en lokal förening skall kunna spridas lätt till andra orter. Utöver det fackliga föreningslivet i SLF Student har Fredrik varit aktiv i många andra föreningar, vilket har gett honom mycket erfarenhet om hur en ideell organisation fungerar och hur man engagerar. Fredrik tror på att engagemang föder engagemang, att synas lockar intresse, så hellre fler genomtänkta evengemang än ett fåtal utsökta. Uppsala - Nemanja Samardzic Nemanja har suttit med i den lokala styrelsen i Uppsala i två år, varav senaste verksamhetsår som vice ordförande. Innan läkarstudierna har Nemanja erfarenhet som elevrådsordförande på sin gymnasieskola. Nemanja tar alltid ställning och bildar en egen uppfattning men betonar också vikten av att kompromissa, något som märkts tydligt i Nemanjas arbete i lokalstyrelsen. Nemanja har sedan länge ett starkt intresse för arbetsmarknadsfrågor som han önskar få möjlighet att utveckla i förbundsstyrelsen genom påverkansarbete. Nemanja har valberedningens fulla stöd och vi tror att han skulle vara en utmärkt ledamot i förbundsstyrelsen. Örebro - David Josefsson David har suttit med i den lokala styrelsen i Örebro i två år och har innan dess varit aktiv medlem. Under det senaste verksamhetsåret har han suttit som ordförande lokalt. Under denna tid har David utvecklat ett större intresse för de frågor som SLFS jobbar med på nationell nivå. Under sin tid som ordförande i den lokala styrelsen har David uppmärksammat ett flertal brister i den interna kommunikationen som han tycker är viktiga att förbättra och effektivisera. Detta handlar främst om kommunikation och transparens mellan lokalorter samt mellan FS och lokalorter, för att slippa uppfinna hjulet gång på gång i varje lokalort. Han tycker även att det är viktigt att jobba med att förbättra medlemsvård och utbildning, tydlighet i varför det är viktigt att vara medlem i SLFS och vad man som medlem får ut av det. Fördelning av bidrag till lokalorterna för att kunna jobba med rekrytering, lokalorterna har olika ekonomiska förutsättningar och vissa lokalorter kan därför behöva ett större stöd.

10 Underlag för samtliga kandidaturer Presidium Teodor Lav - av valberedningen föreslagen ordförande Niki Shams - av valberedningen föreslagen vice ordförande Ledamöter Göteborg Elin Ekdahl - av valberedningen föreslagen ordinarie ledamot Ledamöter Linköping Staffan Åkerström - av valberedningen föreslagen ordinarie ledamot Ledamöter Lund Hampus Lindvall - av valberedningen föreslagen ordinarie ledamot Carl Söderdahl - av valberedningen föreslagen suppleant Ledamöter Stockholm Förslag saknas Victoria Jonsson - av valberedningen föreslagen suppleant Ledamöter Umeå Fredrik Gustavsson - av valberedningen föreslagen ordinarie ledamot Ledamöter Uppsala Nemanja Samardzic - av valberedningen föreslagen ordinarie ledamot Jesper Sternley - av valberedningen föreslagen suppleant Ledamöter Örebro David Josefsson - av valberedningen föreslagen ordinarie ledamot Christoffer Holmberg - av valberedningen föreslagen suppleant

11 Teodor Lav Jag kandiderar till att bli ordförande för SLF Student, för att leda och fortsätta utveckla förbundet samt dess politik under nästkommande arbetsår. Från tidigare ledarskapsutbildningar har jag fått lära mig hur man leder en grupp, vilket är viktigt då man som ordförande leder förbundsstyrelsens arbete. I mitt ledarskap ingår att lyssna in allas åsikter och idéer samt vara öppen för nya förslag och vägar för att nå fram till en lösning. Att bolla nya tankar är roligt och jag är nyfiken på vad alla har att komma med för idéer! Även att bygga upp förbundsstyrelsen som ett team tror jag är viktigt för att få ett bra arbetsklimat och en väl fungerande samt duktig styrelse. I arbetet att utveckla styrelsen vill jag jobba mycket med feedback och ha utvecklingssamtal, så att alla i gruppen får känna att de är med och utvecklas i arbetet. I ledarskapet ingår även att strukturera upp arbetet och vara med och ta beslut. Att lyssna på medlemmar och aktiva medlemmar från lokalstyrelser är också essentiellt - här har presidiet tillsammans med ledamöterna en gemensam och viktig uppgift. Här har jag även en bra förmåga till ett helhetsperspektiv, där jag använder delegering, stöd och uppföljning för att nå fram till de mål vi har. Under de tidigare två åren har jag suttit med i förbundsstyrelsen och fått se en förändring i arbetet - under det första året lades grunden för en ny verksamhetsplan med en effektivisering av det interna arbetet och under det pågående verksamhetsåret har förbundsstyrelsen byggt vidare genom att starta upp arbetet med exempelvis utredning om arbetsmarknadsmässan, utdelning av VIL-lappar och fortsatt arbete med psykisk ohälsa. Under nästkommande år vill jag använda mig utav de föregående förändringarna och fokusera min roll som ordförande på att jobba externt inom media för att lyfta fram förbundets åsikter och jobba med påverkansarbete. Eftersom jag har en lång erfarenhet från förbundsstyrelsens arbete och från organisationen, samt med det tidigare interna uppbyggnadsarbetet som gjorts, vill jag alltså öka det externa arbetet ännu mer än tidigare år. Detta skulle möjliggöra en bredare plats i debatten och öka inflytandet från oss läkarstudenter. Även bilden gentemot förbundets medlemmar är viktig och här vill jag gärna mjuka upp bilden och ge en större insyn i förbundsstyrelsens arbete, liknande bilden SYLF har. Detta tror jag också skulle kunna locka fler aktiva medlemmar till förbundet. Under nästkommande år vill jag framför allt jobba med frågan om utlysning av underläkarvikariat och läkarassistenttjänster. Dagens tillsättning av tjänster i framför allt de större landstingen är oacceptabel. Att inte ha en transparent process med en upprättad samordning för hur tjänsterna tillsätts är ett stort problem för oss studenter, då det förhindrar en god och rättvis ansökningsprocess. Att införa en arbetsmarknadsmässa där dessa tjänster ingår, kan vara ett verktyg i att visa på hur de mindre landstingen jobbar med samordning kring tjänsterna och sätta ett exempel för hur tillsättningen ska ske. Dessutom är det viktigt att upprätta en dialog med

12 landstingen och SKL för att visa på de gemensamma fördelarna med en offentligt utlysning. I november kommer den nya sexåriga utbildningen röstas igenom i riksdagen. Med detta påbörjas även implementeringen av denna och här har det uppkommit önskemål från medlemmar om vad som kommer att ske vad gäller den förändrade utbildningen och införandet av BT. Redan 2020 kommer utlandsstudenter att påbörja BT istället för AT, vilket utgör ett stort problem för de utlandsstudenter som behöver genomföra AT innan de får legitimation. Här vill jag samarbeta med och stötta SLF Utland under nästkommande verksamhetsår, för att undvika att dessa studenter hamnar mellan systemen. Internt i förbundet vill jag få en bättre översyn av förbundets budget. Stora effektiviseringar i förbundsstyrelsens arbete skulle kunna göras (exempelvis ha fler digitala möten, för att möjliggöra fler arbetshelger) för att frigöra mer pengar som kan användas lokalt samt till nationella projekt och utredningar. Slutligen söker jag förtroendet för att leda SLF Student som ordförande då jag tror att jag kan bidra med ett gott ledarskap och ett aktivt påverkansarbete med ett offensivt externt arbete för att representera studenternas åsikter i debatter. Fackligt CV Namn: Theodor Lav Födelseår: 1996 Lärosäte: Lund Termin: Termin 5 Lokala fackliga uppdrag: - Styrelseledamot i SLF Student Lund (2017) - Adjungerade studentrepresentant i Mellersta Skånes Läkarförening (2017) Centrala fackliga uppdrag: - Förbundsstyrelseledamot i SLF Student (2017, 2018) - Adjungerad studentrepresentant i EAR (2017, 2018) Andra relevanta meriter: - Vice ordförande för AIDS-loppet (2017) - Självledarskapsutbildning med Raoul Wallenberg Academy (2015) - Ordförande för Guatemala Group ( ) - Konfirmationsledare (2011, 2012, 2013, 2014, 2015)

13 Niki Shams Jag heter Niki Shams, och jag kandiderar till posten som vice ordförande. Sedan jag var 17 år har jag aktivt deltagit i olika sorters styrelsearbete. Jag har kokat kaffe, köpt blommor till föreläsare, gjort facebook-event, haft lönesamtal med anställda, skrivit nationella propositioner och hanterat miljonbudgetar. Genom allt mitt arbete har jag känt att jag inte riktigt passat in i organisationerna jag jobbat för och med, tills jag började i SLF Student. Ingen organisation förstår mig så väl som SLF Student, och ingenstans har jag mött lika många fantastiska och likasinnade människor som i detta förbund. Därför kandiderar jag till vice ordförande, för att jag vill göra min favoritorganisation ännu lite bättre. Jag har stor erfarenhet från internt styrelsearbete. I förbundet Unga Forskare där jag satt som ledamot i förbundsstyrelsen lärde jag mig hantera ett stort kansli med 5 heltidsanställda, lägga upp strategier och tänka på ett långsiktigt plan. Jag lärde mig vikten av att hela tiden följa varje krona för att förstå verksamheten, och inte låta pengar styra ens arbete utan själv styra pengarna. Därför kommer jag lägga en stor del av min tid, om jag får ditt förtroende, på att reda ut organisationens ekonomi och förenkla arbete för avdelningarnas kassörerna. Det senare har jag redan tjuvstartat på, med ett kassörsnätverk på facebook som ska bli en informations- och kommunikationsplattform för alla kassörer. När jag hade uppehåll från mina studier jobbade jag som politiker och fick lära mig en hel del om hur en jobbar externt, med allt ifrån vikten av planering och att låta medlemmarna säga sitt till hur arbetet bör läggas upp för att få maximalt gehör i relevant instans. Ett arbete som är otroligt viktigt är offentlig utlysning av underläkarvikariat och läkarassistenttjänster. Det är en fråga jag hoppas vi på allvar kan ta tag i nästa verksamhetsår. Nuvarande och föregående styrelse har gjort ett utmärkt jobb med att bygga en stabil organisation och ordentlig verksamhetsplan, och förhoppningsvis har det arbetet landat till nästa år så vi kan ta avstamp i grundverksamheten och verkligen ta tag i fråga om offentlig utlysning. Under det gångna året har jag suttit i förbundsstyrelsen, som representant för Stockholm. Förutom kassörsnätverker har jag anordnar en del aktiviteter, som Almedalsveckan och facklig vidareutbildning. Jag har träffat flera av er, och lärt mig massor om hur era lokalavdelningar fungerar, och vad vi från FS sida kan göra för att underlätta er verksamhet. Jag tror starkt på att jobba nära medlemmarna, och ser fram emot att möta många fler av er och ha givande samtal, oberoende av utfallet av omröstningen. Jag brinner för att varje läkarstudent ska känna att hen njuter av sina studier, och tas väl om hand av sitt universitet och sina kliniska placeringar. Jag vill att varje läkarstudent ska känna sig sedd och hörd, och veta var hen ska vända sig till om så inte är fallet. Och det går bara om vi alla arbetar tillsammans. Jag hoppas jag får ditt förtroende att vara en del av presidiet och leda SLF Student vidare till nya mål. Vi ses på barrikaderna!

14 Fackligt CV Namn: Niki Shams Födelseår: 1995 Lärosäte: Karolinska Institutet Termin: 6 Lokala fackliga uppdrag: - Ledamot i SLF Student Stockholm Centrala fackliga uppdrag: meriter: - Ledamot i SLF Student FS Andra relevanta Andra relevanta meriter: - Unga republikaner, ledamot i styrelsen (2018) - Maktsalongens mentorskapsprogram (2017) - Socialdemokraterna i Täby, kassör (2017) - Kommunstyrelsen i Täby, ersättare (2016) - SSU Täby, kassör ( ) - Domare i debatt-sm (2015) - Retorikkommitten VRG Odenplan, vice ordförande ( )

15 Elin Ekdahl Hej! Mitt namn är Elin Ekdahl och jag är en driven och glad person som läser termin 8 på läkarprogrammet i Göteborg. Detta är min ansökan för att vara Göteborgs ledamot i nästa års Förbundsstyrelse i Sveriges läkarförbund Student. Engagemang i Sveriges läkarförbund Student Jag har engagerat mig inom Sveriges läkarförbund Student sedan Det började med att jag blev aktiv medlem lokalt i Göteborg i maj månad och därefter valdes jag in som ledamot i Göteborgs styrelse i november Under mitt år som ledamot var jag bland annat ansvarig för AT-mässan och arrangerade flertalet andra event. I november 2017 valdes jag in som ordförande för Sveriges läkarförbund Student Göteborg och har under det senaste året drivit den verksamhet som är SLF Student Göteborg. Utöver detta har jag sedan januari 2017 varit redaktör för Sveriges läkarförbund Students tidning Appendix, vilket gett mig en stor inblick i vad Förbundsstyrelsen arbetar med. Jag har även deltagit i såväl facklig grundkurs som facklig vidareutbildning. I mars 2018 publicerades även en artikel i Läkartidningen om den oacceptabla arbetsmiljön för läkarstudenter i Göteborg, skriven av mig tillsammans med en ledamot i min styrelse. Viktiga frågor för mig Jag vill bli vald som Göteborgs ledamot i Förbundsstyrelsen så att jag kan arbeta vidare med frågor rörande läkarstudenters arbets- och studiemiljö på nationell nivå, då detta är en viktig fråga för mig. Arbets- och studiemiljön för läkarstudenter i Göteborg är högst bristfällig och jag tror att detta är ett nationellt problem som behöver utredas och därefter åtgärdas. Arbets- och studiemiljö är en av två viktiga fråga för mig. Den andra viktiga frågan är psykisk ohälsa bland läkarstudenter, och detta kan knytas an till studiemiljön. Dålig studiemiljö orsakar stress, vilket i sin tur främjar psykisk ohälsa. Sveriges läkarförbund Students kartläggning om psykisk ohälsa 2016 visade att hälften av Sveriges läkarstudenter lider av nedsatt psykiskt välbefinnande och nästan tre gånger så många läkarstudenter har funderat på att ta sitt liv jämfört med resten av befolkningen. Detta måste tas på allvar och studiemiljöns inverkan på detta måste tas med i kalkylen. Detta vill jag arbeta med om jag blir vald till ledamot i Förbundsstyrelsen för det kommande verksamhetsåret! Med vänliga hälsningar Elin Ekdahl +46 (0) elin.lj.ekdahl@gmail.com

16 Erfarenheter inom Sveriges läkarförbund Student Elin Ekdahl November 2017 December 2018: Ordförande i Sveriges läkarförbund Student Göteborg. Under mitt år ökat det fackliga arbetet lokalt samt försökt att utveckla Göteborgs rekryteringsarbete. I mars 2018 publicerades även en artikel i Läkartidningen om den oacceptabla arbetsmiljön för läkarstudenter i Göteborg, skriven av mig tillsammans med en ledamot i min styrelse. Januari 2017 December 2018: Redaktör för Sveriges läkarförbund Students tidning Appendix, som utkommer 4 gånger per år tillsammans med tidningen Moderna Läkare. Jag deltagit i såväl facklig grundutbildning 2017 samt facklig vidareutbildning såväl 2017 som November November 2017: Ledamot i Sveriges läkarförbund Student Göteborg. Mitt huvudansvar var AT-mässan men utöver detta arrangerade jag några andra event, så som T5-presentationer. Maj November 2016: Aktiv medlem, deltog bland annat på terminspresentationer och FUM i Uppsala

17 Staffan Åkerström Organisationen Sveriges Läkarförbund Student fyller en unik plats i läkarstudentens liv. Vi sitter på kontakterna och möjligheterna att påverka ramarna för utbildningen nationellt och vi kan förändra villkoren under vilka läkarstudenter lever och arbetar. Vi har tyngden av Läkarförbundet bakom oss och tar del av deras resurser och möjligheter. Vi har nyligen återfått vår rösträtt i Läkarförbundets Förhandlingsdelegation. Vi har tillgång till kommunikationskanaler som Läkartidningen och vi har nära samarbete med organisationer som SYLF. Ingen annan organisation äger den rollen vi äger. För den som har kunskap om vad SLF students arbete innebär är vikten av detta arbete uppenbar. Trots det viktiga arbete förbundet bedriver så haltar våra medlemstal. Knappt 5,5 av 10 läkarstudenter är medlemmar, men det fackliga arbetet kommer alla läkarstudenter till gagn. Till vår moderorganisation Läkarförbundet är 8 av 10 yrkesverksamma läkare anslutna. Diskrepansen som råder mellan våra organisationers medlemssiffror står givetvis för något, och det är centralt i SLF students förbundsstyrelses arbete att identifiera vad denna låga anslutningsgrad beror på och sedermera åstadkomma ett effektivare rekryteringsarbete än vad som görs idag. Personligen tror jag att mycket finns att vinna i att förbundsstyrelsen tydligare visar upp sin roll och tar sig närmare studenterna, samt hjälper lokalavdelningarna med ett tydligare strategiskt rekryteringsarbete. Många, särskilt vid de prekliniska terminerna har inte en riktigt klar bild av vad SLF student är, eller vad skillnaden är mellan oss och lokala studentkårer. Jag läser termin 10 vid Linköpings Universitet. Under utbildningens senare kliniska del har jag mött det alla läkarstudenter möter under VFU. Väldigt många fantastiska dagar och flera oförglömliga händelser som jag kommer bära med mig hela mitt framtida yrkesliv. Men jag har också känt utsattheten som student på nya kliniker, där handledaransvaret hanteras enligt lokala traditioner och utbildningskvalitén är upp till enskilda handledares inställning. Vad jag genomgående saknat är en likvärdig VFU oavsett ort och handledare. Tillgång till god utbildningskvalitet måste säkras för alla läkarstudenter på alla orter. Läkarstudenter saknar ofta kunskaper om vilka krav man faktiskt har rätt att ställa på sin kliniska placering, och vilka skyldigheter kliniken har att leva upp till gentemot oss som studenter. Utifrån de kontakter jag haft med studenter runtom i landet skiljer sig inte bilden nämnvärt. Dessutom blir osäkerheten inför VFU en stor stressfaktor för många, vilket bidrar till den psykiska ohälsa vi ser bland läkarstudenter. Där ser jag ett viktigt verksamhetsområde för SLF student och skulle önska en intensifierad verksamhetsplan för detta. Som det ser ut nu är området en lågt

18 prioriterad fråga med få punkter i gångna årets verksamhetsplan, där planen delvis inte är genomförd. Ovanstående stora frågor rörande medlemsrekrytering och utbildningskvalitén vid kliniska placeringar är vad jag brinner starkast för. Jag har under den gångna höstterminen suttit som adjungerad representant för Linköping i förbundsstyrelsen och ser många vägar framåt i arbetet med dessa områden. Jag söker därför förtroendet att intensivt få arbeta vidare som ordinarie ledamot i Förbundsstyrelsen med de möjligheter till påverkan som det innebär. Fackligt CV Namn: Staffan Åkerström Födelseår: 1990 Lärosäte: Linköpings universitet Termin: 10 Lokala fackliga uppdrag: Centrala fackliga uppdrag: HT18. - Adjungerad ledamot i Förbundsstyrelsen Andra relevanta meriter: - Aktiv medlem och funktionär i förening ansluten till riksidrottsförbundet ( pågående engagemang) - Volontär i ideell verksamhet för att bryta social isolering hos äldre (2018- pågående engagemang)

19 Hampus Lindvall Jag heter Hampus och söker rollen som ledamot i FS för Lund. Jag har redan från de första veckorna på termin 1 varit engagerad i Lunds lokala styrelse. Jag tycker att det förbundet gör är både intressant och viktigt. Jag sökte redan förra året som världens rookie till FS och till ingens förvåning så valdes någon med mer erfarenhet och kunskap om förbundet. Nu är jag tillbaks ett år senare och har ett år i lokalstyrelsen, några nationella aktiviteter (grund och fördjupningskurs) och allmänt mer erfarenhet i ryggen så nu är jag mer taggad än någonsin att få vara med och bidra nationellt. Anledningarna till att jag tror att jag skulle vara en bra kandidat är att mina erfarenheter i privat sektor. Där fick jag växa väldigt mycket och ta mycket ansvar för större projekt. Att ha större projekt som går löpande över en längre tid och samtidigt ha vardagen runt omkring sig kan vara svårt och tror jag tar med mig bra erfarenheter sen tidigare om vad som är bra och dåligt. Jag har även väldigt lätt för att passa in i grupper då jag försöker vara lite av en personlighetskameleont. Behövs det någon som pratar mycket och leder tar jag på mig den rollen och behövs det några som tar mindre plats och mest kommer med input tar jag den rollen. Jag skulle också säga att jag inte är rädd för att eventuellt ta felsteg om det leder till lärande och ibland också succé. Har som huvudintresse saker som rör arbetsmarknaden. Det skulle kunna vara fortsatt utveckling av arbetet med tjänster som läkarassistent, regler för arbetande som undersköterska/underläkare, villkor och löner. Ett annat projekt som jag drivit igång i Lund är något vi kallar Alternativa karriärvägar där vi försöker bjuda in företag som anställer läkare som inte jobbar kliniskt såsom management konsultering och farmakaföretag. Det vore kul att se på nationella möjligheter med det. Utöver det några hjärtefrågor som CSN-regler, psykisk ohälsa och antagning.

20 Fackligt CV Namn: Hampus Lindvall Födelseår: 1994 Lärosäte: Lunds Universitet Termin: 3 Lokala fackliga uppdrag: Centrala fackliga uppdrag: - Ledamot i SLF Student Lund (2018), AT-mässan Andra relevanta meriter: - Tre terminer Ekonomie kandidat Lund - Teamleader på ingenjörsavdelning på EMS företag (där arbetet bestod av förbättringar, administrativa lösningar och kommunikation.

21 Carl Söderdahl Mitt namn är Carl Söderdahl och jag är en tjugoettårig läkarstudent. Tidigare har jag påbörjat mina läkarstudier vid Göteborgs Universitet men valt att avbryta dessa för läkarstudier vid Lunds Universitet där jag just nu läser termin två. Avbrottet från Göteborgs Universitet var visserligen tufft men tillät mig inta en aktiv roll inom Slf Student Lund ganska direkt då jag kände till Slfs verksamhet sedan innan. I Slf Student Lund går rekrytering att betrakta som mitt huvudsakliga ansvarsområde även om jag också bidrar samt innehar ytterligare poster. I min tjänst som rekryteringsansvarig har jag fått förmånen att fungera som ansikte utåt för Slf Student, kanske lite vare sig jag vill eller inte ibland, men som har varit både roligt och tillåtit mig växa som person. Hur jag hanterat detta har varierat men väldigt inspirerande har den nationella kontakt jag haft under våren genom förbundet varit. Jag har dock medvetet hållit mig tillbaka något under dessa resor för att först få en stark lokal förankring vilket jag känner har växt fram under gångna verksamhetsår. Ytterligare har jag också ibland som ensam representant för min lokalavdelning fått ta ett stort ansvar när det gäller att föra vidare arbetet vi bedriver. Särskilt slående under mina nationella besök har varit Slf Student Utlands verksamhet vilken jag kommit att beundra när jag fått en insyn i hur de hanterar sina hinder, och vars driv jag försökt föra med mig hemåt. När det gäller personliga egenskaper skulle jag säga att min största tillgång är min uthållighet. Inte något givet till en början är detta något jag fått jobba både psykiskt och fysiskt. Jag har sedan tidigare arbetslivserfarenhet från att ha jobbat på ett slakteri vilket har gjort mig bekväm med att kavla upp ärmarna även om jag såhär i efterhand önskade att jag lade lite närmare uppmärksamhet på anatomin som varje dag som då fanns framför mina ögon. Utöver boxas jag vid sidan av studierna vilket lärt mig att se fler perspektiv än bara läkarstudenters. Erfarenhetsmässigt har jag också upplevt att det kan vara bra att och ta emot en och annan smäll" vare sig det är ett kroppsslag eller utmaningar i vårt arbete. Nu denna höst har jag utöver mitt ordinarie rekryteringsuppdrag varit bidragande i iscensättandet var Slf Student Lunds specialistmånad vilken enligt eget omdöme ställt vår verksamhet i god dager, och kanske framförallt synliggör oss på ett mera kontinuerligt sätt än exempelvis eget bedrivna infostunder. Jag är också adjungerad i SYLF Nordvästra Skåne efter eget initiativ för att på ett bättre sätt kunna bidra med en överblick, och ge underlag för att bedriva större frågor utöver vår lokala verksamhet, varvid jag också kommit att tangera vid större frågor likt AT-rekrytering och underläkarlöner för sommarvikariat. En av mina deviser gånga år har varit att ge tillbaka. Just att ge tycker jag är bland det mest givande man kan ägna sig åt även om generositet självklart bör riktas rätt. I eventuellt förbundsstyrelseuppdrag vore jag intresserad över att på ett bättre sätt låta

22 Slfs resurser komma dess medlemmar till gagn och fungera som en brygga mellan lokal och nationell verksamhet vars förbindelse jag anser bör stärkas. Redan kontinuerligt arbetande med vår lokala verksamhet vore det inspirerande att vara med och utforma vår nationella sådana! Fackligt CV Namn: Carl Söderdahl Födelseår: 1997 Lärosäte: Lunds Universitet Termin: 2 Lokala fackliga uppdrag: Centrala fackliga uppdrag: Andra relevanta meriter: - Suppleant i SLF Student Lund (2018), rekryteringsansvarig - Adjungerad i SYLF Nordvästra Skåne

23 Victoria Jonsson SVERIGES LÄKARFÖRBUND STUDENTS FULLMÄKTIGE 2018

24 Fredrik Gustavsson Mitt namn är Fredrik Gustafsson och jag läser termin 6 på läkarprogrammet. Termin 1-5 gjorde jag i Umeå men är nu regionaliserad i Sundsvall och har flyttat dit för resterande tid av utbildningen. Under drygt två år har jag varit aktiv i SLF student vilket har gett mig många nya vänner och perspektiv kring både våra studier och framtida yrkesroller i läkarkåren som kollegor. Jag tror på idén om att engagemang föder engagemang vilket bara har bekräftats med tiden i förbundet. Jag har aldrig varit så inspirerad till fortsatt arbete som nu. Därför har jag valt att kandidera till förbundsstyrelsen och då jag tror att mina egenskaper skulle kunna vara värdefulla samtidigt som jag ställer mig till förfogande för nya utmaningar och uppgifter. Jag är strukturerad och målmedveten. Mina främsta egenskaper är att med rätt dynamik få en grupp att fungera och arbeta fram det bästa möjliga resultatet. Effektivitet är viktigt samtidigt som kvalitét aldrig får gå före kvantitet. Detta har jag lärt mig efter att ha suttit i många styrelser i de flesta positioner inklusive ordförande och ledamot. Detta har gett mig möjligheten att lära mig mycket och stärkt mig som person med viktiga ansvarsområden som att exempelvis vara arrangör för stora flerdagsutbildningar. I SLF students förbundsstyrelse skulle jag ha en tydlig roll som stöttepelare i organisationen som sådan samtidigt som jag skulle kunna bidra till opinionsbildning i samhället. Utbildningsmässigt har jag erfarenhet av både retorik i tal och skrift för exempelvis motions- eller artikelförfattande. Detta är några korta stycken om mig och jag berättar gärna mer om mig själv och svarar på frågor. Jag nås enklast på alternativt fredrik.gustaf@icloud.com

25 Fackligt CV Namn: Fredrik Gustavsson Födelseår: Lärosäte: Umeå Termin: 6 Lokala fackliga uppdrag: - Ledamot/sekreterare SLF Student Umeå ( ) med rekryteringsansvar Centrala fackliga uppdrag: - Ombud FUM (2016) Köpenhamn (2017) - Rekryteringsutbildning - Facklig grundkurs (2017) - Ombud FUM (2017) - SACO studentråds ledarskapsutbildning (sommar 2018) Andra relevanta meriter: - Ordförande MUF (moderata ungdomsförbundet) Katrineholm ( ) - 1:a vice distriktsordförande MUF Södermanland ( ) - Distriktsordförande MUF Södermanland ( ) - Ledamot förbundsstyrelsen för Moderaterna i Södermanland ( )

26 Nemanja Samardsic Kandiderar till post: Ledamot (valberedningens förslag). Som läkarstudent med ett gediget intresse för samhällsfrågor generellt, och arbetsmarknads- och utbildningsfrågor i synnerhet, har jag sett det som en självklarhet att vara aktiv inom SLF Student. Under mina två år i styrelsen för SLF Student Uppsala har jag fått insyn i såväl de frågor som engagerar läkarstudenter lokalt på vår studieort, som frågor av mer nationell karaktär. Därigenom har intresset för de fackliga frågorna stärkts och utvecklats ytterligare. Att arbeta i en styrelse med gemensamma mål ser jag som väldigt stimulerande och utvecklande. Jag tycker om att få nya perspektiv på saker, och är en person som gillar att vara en del av gemensamma lösningar och kompromisser. Läkarstudenters situation på arbetsmarknaden samt kvaliteten på utbildningen och de kliniska placeringarna är två frågor som jag tycker är särskilt intressanta och brinner lite extra för, men jag är förstås intresserad av att ta del av andra frågor likaväl. Därmed söker jag ert förtroende för att få representera Uppsala som ledamot i förbundsstyrelsen under det kommande verksamhetsåret!

27 Fackligt CV Namn: Nemanja Samardzic Födelseår: 1997 Lärosäte: Uppsala Universitet Termin: 7 Lokala fackliga uppdrag: - Ledamot i SLF Student Uppsala (2017), namnskyltsansvarig - Vice ordförande i SLF Student Uppsala (2018) - Adjungerad i ULO-gruppen, Akademiska sjukhuset (2017), representant för SLF Student Uppsala - Adjungerad ledamot i Medicinska Föreningen Uppsala (2018), representant för SLF Student Uppsala Centrala fackliga uppdrag: - Facklig grundutbildning, SLF Student (2017) - Facklig vidareutbildning, SLF Student (2017) - Representantskap, SLF Student (2018) Andra relevanta meriter: - Vice ordförande i Elevrådet vid Rudbeckianska gymnasiet, Västerås (2014) - Ordförande i Elevrådet vid Rudbeckianska gymnasiet, Västerås (2015)

28 Jesper Sternley Kandiderar till post: Ledamot i förbundsstyrelsen och representant från Uppsala. Brinner för att främja psykiskt välmående och skapa en bra arbetssituation för dig på kliniken. PR och grafisk design är också riktigt kul! Fackligt CV Namn: Jesper Sternley Födelseår: 1997 Lärosäte: Uppsala Universitet Termin: 5 Lokala fackliga uppdrag: - Ledamot SLF student Uppsala namnskyltsansvarig/jobbar med psykisk ohälsa (2017) - PR-ansvarig för Uppsalas JAG-SER-DIG projekt. Designat bilder i all oändlighet och spammat FB mest av alla Centrala fackliga uppdrag: Andra relevanta meriter:

29 David Josefsson Jag har successivt blivit mer involverad i SLF Students arbete på min lokalort, med start som aktiv medlem, vidare till ledamot och nu detta verksamhetsår har jag suttit som ordförande i lokalstyrelsen. Under de år jag varit aktiv har ett intresse för de större frågorna och SLF Students förmåga att påverka växt fram. Jag är därför intresserad av att se vad jag kan tillföra förbundet om jag får vara med och verka på en nationell nivå. Att få vara med och förbättra förutsättningarna för läkarstudenter i Sverige är något som drivit mig på lokalnivå, men med resurserna och kompetensen som finns i FS tror jag att jag på ett mer effektivt sätt kan bidra till en positiv utveckling. Jag brinner extra för frågor om utbildning, medlemsvård, samt transparens och enhetlighet mellan lokalorterna (ge dem verktyg att slippa uppfinna hjulet på nytt på varje ort). Tidigare fackliga meriter/erfarenheter: Ledamot och ordförande i lokalstyrelsen i Örebro

30 Christoffer Holmberg SVERIGES LÄKARFÖRBUND STUDENTS FULLMÄKTIGE 2018

Resultatmål - Sveriges läkarförbund Student Linköping ska dela ut handledarpriset till bästa kliniska handledare.

Resultatmål - Sveriges läkarförbund Student Linköping ska dela ut handledarpriset till bästa kliniska handledare. Verksamhetsplan 2017 Utbildningsbevakning Utbildningskvaliteten rör alla våra medlemmar och är därför viktigt för oss att arbeta med på nationell såväl som lokal nivå. Den organisation som har bäst möjlighet

Läs mer

Torgprotokoll - Torg B

Torgprotokoll - Torg B Torgprotokoll - Torg B Y = = Förbundsstyrelsens motionssvar P3. Pengar per medlem till alla avdelningar P3 att 4 kronor per betalande medlem ges till tillhörande avdelning i början av 219 att effekten,

Läs mer

Torgprotokoll - Torg A

Torgprotokoll - Torg A Torgprotokoll - Torg A Y = = Förbundsstyrelsens motionssvar P1. Profilproduktspaket till alla avdelningar P1 att avsätta 1 kr i budgeten för utskick av profilprodukter till lokalavdelningarna. 13 P1 Fredrik

Läs mer

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Allmänna bestämmelser 1. 2. 3. Medlemskap 4. 5. 6. Sveriges läkarförbund student Lund är en lokalavdelning av Sveriges läkarförbund student inom Sveriges Läkarförbund

Läs mer

Telefon: Postadress: Box Stockholm Besöksadress: Villagatan, Stockholm

Telefon: Postadress: Box Stockholm Besöksadress: Villagatan, Stockholm Förbundsstyrelsen PROTOKOLL FS 5 2017-04-23 Närvarande Alexander Tejera, ordförande Nils Karlsson, vice ordförande Solmaz Golchin Christine Chidiac Zoe Altamirano Hanna Nilsson (via skype) Theodor Lav

Läs mer

Välkommen som förtroendevald i Medicine Studerandes Förbund!

Välkommen som förtroendevald i Medicine Studerandes Förbund! Välkommen som förtroendevald i Medicine Studerandes Förbund! Vad roligt att du vill vara med och jobba för att våra medlemmar ska få ut så mycket som möjligt av sin studietid och sitt framtida arbetsliv!

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013 - en del av Sveriges Läkarförbund Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013 Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015 Verksamhetsplan Medicine Studerandes Förbund Stockholm Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på att tillvarata

Läs mer

JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. JUS högsta beslutande organ är årsmötet och därefter styrelsen.

JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. JUS högsta beslutande organ är årsmötet och därefter styrelsen. JUS Stadga 1 Syfte JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. 2 Organisation (JUS) Ungdomsförbundets juridiska namn är Judiska Ungdomsförbundet i Sverige JUS har sitt säte på den ort

Läs mer

MSF stadgar med ändringar efter FUM i Umeå november Innehåll. Allmänna bestämmelser 1-3. Medlemskap 4-5. Medlems allmänna skyldigheter 6

MSF stadgar med ändringar efter FUM i Umeå november Innehåll. Allmänna bestämmelser 1-3. Medlemskap 4-5. Medlems allmänna skyldigheter 6 MSF stadgar med ändringar efter FUM i Umeå 22-23 november 2014 Innehåll Allmänna bestämmelser 1-3 Medlemskap 4-5 Medlems allmänna skyldigheter 6 Avdelningar 7 10 Fullmäktige 11 18 Styrelsen 19 23 Appendix

Läs mer

Styrelsekandidaturer. Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer

Styrelsekandidaturer. Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer Styrelsekandidaturer Ordförande Sofia Carlsbrand: Jag heter Sofia Carlsbrand, går mitt tredje år på programmet och pluggar just

Läs mer

För dig som läser till världens bästa yrke: läkare.

För dig som läser till världens bästa yrke: läkare. För dig som läser till världens bästa yrke: läkare. Medicine Studerandes Förbund är studentförbundet inom Sveriges läkarförbund Bli medlem och påverka din framtid nu Vi vet att det är tufft när det känns

Läs mer

Verksamhetsåret 2014-2015. Verksamhetsberättelse för MSF Umeå verksamhetsåret 2014-2015

Verksamhetsåret 2014-2015. Verksamhetsberättelse för MSF Umeå verksamhetsåret 2014-2015 MSF Umeå för MSF Umeå verksamhetsåret 2014-2015 Introduktion MSF Umeås verksamhetsår 2014-2015 har varit händelserikt. Styrelsen har under detta verksamhetsår haft en god representation från såväl prekliniska

Läs mer

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott!

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Vill du vara med och engagera dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? engagerar hundratals medlemmar som alla brinner för personalfrågor

Läs mer

Stadgar för SYLF Blekinge

Stadgar för SYLF Blekinge Stadgar för SYLF Blekinge Erkänd som lokalavdelning av Sveriges Yngre Läkares Förening (SYLF). Senast ändrade vid SYLF Blekinges årsmöte 20:e januari 2016 och ändringen godkänd av SYLF:s styrelse XX månad

Läs mer

Stadgar - Funkibator ideell förening

Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar för Funkibator ideell förening. Antagna vid årsmöte 19 mars 2013. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator ideell förening. 2 - Föreningens säte

Läs mer

Handbok för. Jönköpings Studentkårs. Årsmöte

Handbok för. Jönköpings Studentkårs. Årsmöte Handbok för Jönköpings Studentkårs Årsmöte Det här är en guide för dig som är besökare eller delegat på Jönköpings Studentkårs Årsmöte. Guiden är till för att stötta dig genom Årsmötet och hjälpa dig när

Läs mer

Handbok för. Jönköpings Studentkårs. Årsmöte

Handbok för. Jönköpings Studentkårs. Årsmöte Handbok för Jönköpings Studentkårs Årsmöte Det här är en guide för dig som är besökare eller delegat på Jönköpings Studentkårs Årsmöte. Guiden är till för att stötta dig genom Årsmötet och hjälpa dig när

Läs mer

Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen

Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen 2 (26) Inledning En förening blir inte bättre än sina ledare. Valberedningen har en nyckelroll i valen av framtidens ledare. Att hitta rätt personer

Läs mer

BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER

BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER 1 BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER Det åligger alla förtroendevalda att; Vara engagerad i de frågor som föreningen driver Följa föreningens policys Vid förtroendeperiodens slut lämna in en verksamhetsberättelse

Läs mer

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA Antagna på årsmöte 2011-xx-xx 1. Firma Lokalavdelningens namn är jagvillhabostad.nu Uppsala. 2. Syfte Lokalavdelningens syfte är att bevaka samt agera utifrån unga bostadssökandes

Läs mer

Psykologstudent Sverige Stadgar

Psykologstudent Sverige Stadgar Psykologstudent Sverige Stadgar 1 Föreningens namn, organisationsnummer och form 1.1 Psykologstudent Sverige, förkortas PS. 1.2 Föreningens organisationsnummer är 802441 7688. 1.3 Föreningen drivs av psykologstudenter,

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2012. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm 2012

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2012. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm 2012 Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2012 Verksamhetsplan Medicine Studerandes Förbund Stockholm 2012 Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på att tillvarata

Läs mer

Stadgar för Sveriges förenade HBTQstudenter

Stadgar för Sveriges förenade HBTQstudenter Stadgar för Sveriges förenade HBTQstudenter - SFQ Senast uppdaterad av kongressen den 16-17 november 2013 Associationsform 1 Riksförbundet utgör en ideell förening och har som sådan rättshandlingsförmåga.

Läs mer

Stadga för Teknologernas Centralorganisation

Stadga för Teknologernas Centralorganisation Stadga för Teknologernas Centralorganisation 1 Syfte 1.1 Teknologernas Centralorganisations syfte är att stödja studiesociala och/eller kontaktskapande aktiviteter för medlemsföreningarnas studenter. 2

Läs mer

Innehåll. Material Valberedningsguide Uppdaterad: 2015-01- 27 Sida 2 av 7

Innehåll. Material Valberedningsguide Uppdaterad: 2015-01- 27 Sida 2 av 7 Sida 2 av 7 Innehåll Information till valberedningen... 3 Inför årsmötet... 4 Att sätta ihop kravprofiler... 4 Saker att ta ställning till... 5 Att hålla informationsmöte... 5 Att förbereda en intervju...

Läs mer

Stadgar. Sveriges läkarförbund Student

Stadgar. Sveriges läkarförbund Student Stadgar Sveriges läkarförbund Student Stadgar Innehåll Allmänna bestämmelser... 1 Medlemskap... 1 Medlems allmänna skyldigheter... 2 Avdelningar... 2 Fullmäktige... 3 Styrelsen... 5 Appendix... 7 Hemsida...

Läs mer

Stadgar Sveriges Elevråd

Stadgar Sveriges Elevråd Sida 1 av 8 Sveriges Elevråd Antagna på årsmötet 7 november 2015 1 Syfte mom. 1 Organisationens syfte är att stödja och hjälpa elevråd och elevkårer på övre grundskolan. 2 Organisation mom. 1 Organisationens

Läs mer

Arbetsplan. Förslag planering:

Arbetsplan. Förslag planering: Arbetsplan Vi använder följande referenslitteratur: Civilförsvarsförbundets egna skrifter samt, om cirkeldeltagarna vill, även boken Styrelsearbete i ideella föreningar författad av David Gustafsson. Sammankomst

Läs mer

Stadgar för Västra Götalands läkarförening

Stadgar för Västra Götalands läkarförening Stadgar för Västra Götalands läkarförening Dessa stadgar har antagits vid föreningens fullmäktige 2018-XX-XX och godkänts av Sveriges läkarförbunds förbundsstyrelse 2018-XX-XX Allmänna bestämmelser 1 Västra

Läs mer

FS Villagatan 5, Stockholm

FS Villagatan 5, Stockholm FS 8 2016-09-25 10.00-16.00 Villagatan 5, Stockholm Närvarande: Linus Perlerot, ordförande Vilgot Lagergren, vice ordförande Anders Green Karin Stenvall Victoria Jansson Nils Karlsson Alexander Tejera

Läs mer

MSF:s fullmäktigemöte 16 17 mars 2013

MSF:s fullmäktigemöte 16 17 mars 2013 MSF:s fullmäktigemöte 16 17 mars 2013 Häfte 1: Föredragningslista, mötesordning, val m.m. Hej och hjärtligt välkomna! Här följer lite information och vägbeskrivningar. Om allting går som det ska bör ni

Läs mer

Protokoll konstituerande årsmöte

Protokoll konstituerande årsmöte Protokoll konstituerande årsmöte (Föreningens namn) (Ort) (Datum) 1 Mötets öppnande Årsmötesordförande förklarade mötet öppnat 2 Val av mötesfunktionärer Styrelsen föreslog att välja till årsmötesordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse för MSF Umeå - verksamhetsåret 2013-2014

Verksamhetsberättelse för MSF Umeå - verksamhetsåret 2013-2014 Verksamhetsberättelse för MSF Umeå - verksamhetsåret 2013-2014 Verksamhetsberättelsen är uppbyggd som så att det först kommer en kort introduktion med kommentarer om det verksamhetsår som nu har varit

Läs mer

Saco studentråds stadga

Saco studentråds stadga Saco studentråd 2014 Saco studentråds stadga Senast uppdaterad på Saco studentråds kongress 2014 och antagen av Sacos styrelse den 15 december 2014 2 Innehåll Allmänna bestämmelser 4 1 Ändamål 4 2 Sammansättning

Läs mer

Stadgar för Riksorganisationen Män för Jämställdhet

Stadgar för Riksorganisationen Män för Jämställdhet Stadgar för Riksorganisationen Män för Jämställdhet Antagna vid årsmöten 2016-04-23 och 2016-10-15 1. Inledning Män för Jämställdhet (MfJ) är en partipolitiskt och religiöst obunden riksorganisation. 2.

Läs mer

Stadgar Sveriges Elevråd Antagna på årsmötet 30 november 2013

Stadgar Sveriges Elevråd Antagna på årsmötet 30 november 2013 Stadgar Sveriges Elevråd Antagna på årsmötet 30 november 2013 1 Syfte mom 1 Organisationens syfte är att stödja och hjälpa elevråd på grundskolan. 2 Organisation mom 1 Organisationens juridiska namn är

Läs mer

Protokoll från Utrikespolitiska studentföreningens föreningsstämma

Protokoll från Utrikespolitiska studentföreningens föreningsstämma Protokoll från Utrikespolitiska studentföreningens föreningsstämma Datum: torsdagen den 8/5 2008 Tid: 17:15 Plats: U-min, C-huset, Campus Valla, Linköpings Universitet ärvarande (i bokstavsordning efter

Läs mer

Stadgar för Västra Götalands läkarförening

Stadgar för Västra Götalands läkarförening Stadgar för Västra Götalands läkarförening Dessa stadgar har antagits vid föreningens medlemsmöte 2018-09-18 och godkänts av Sveriges läkarförbunds förbundsstyrelse 2018-xx-xx. Allmänna bestämmelser 1

Läs mer

Kompetenskriterier för ledare i Lunds kommun

Kompetenskriterier för ledare i Lunds kommun Kompetenskriterier för ledare i Lunds kommun Som ledare i Lunds kommun har du en avgörande betydelse för verksamhetens kvalitet. Du har stort inflytande på hur medarbetare presterar och trivs samt hur

Läs mer

Kompetenskriterier för ledare i Lunds kommun

Kompetenskriterier för ledare i Lunds kommun LUNDS KOMMUN Box 41, 221 00 Lund kommunkontoret@lund.se www.lund.se Stortorget 7 Telefon (vx) 046-35 50 00 Produktion Personalavdelningen, Kommunkontoret Design www.mariannaprieto.com Foto Wirtén PR &

Läs mer

MSF Utlands Verksamhetsplan 2014 2015

MSF Utlands Verksamhetsplan 2014 2015 MSF Utlands Verksamhetsplan 2014 2015 2 Innehållsförteckning Introduktion s.3 Verksamhetsplansstruktur s.4 Organisation s.5 Landsting + Praktik s.6 CSN, nya bidragsreglerna s.7 Utskrivningar s.8 Rekrytering

Läs mer

Framgångsrik valberedning - en nyckelroll i förbundet

Framgångsrik valberedning - en nyckelroll i förbundet Framgångsrik valberedning - en nyckelroll i förbundet vi får den styrelse vi förtjänar Vi får de ledare vi förtjänar! Arne Karlsson Kort presentation Augusti 1976 Valberedningens plats i Förbundet Revisorer

Läs mer

Sveriges läkarförbund Student

Sveriges läkarförbund Student Sveriges läkarförbund Student Verksamhetsplan 2018-2020 Verksamhetsplan 2018-2020 Inledning... 3 Verksamhetsplanens struktur och förhållande till andra dokument... 3 Påverkansarbete... 4 Mål A En modern

Läs mer

Definition och ändamål

Definition och ändamål Stadgar 2014-07-17 Europeiska ungdomsparlamentet (EUP) Stadgar för Europeiska ungdomsparlamentet (EUP) Definition och ändamål 1 Syfte Mom 1 Föreningens syfte är att bidra till ett Europa där ungdomar intresserar

Läs mer

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm.

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. FÖRENINGSSTADGAR 1. 1 Namn och säte Föreningens namn är Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Syfte och målsättning Riksorganisationen Glöm Aldrig Pela och Fadime (GAPF)

Läs mer

Stadgar. för FBI Tullinge bildad Antagna av årsmötet och reviderade av årsmöten , , ,

Stadgar. för FBI Tullinge bildad Antagna av årsmötet och reviderade av årsmöten , , , Stadgar för FBI Tullinge bildad 1981 Antagna av årsmötet 2003-05-27 och reviderade av årsmöten 2009-06-01, 2010-05-25, 2013-06-13, 2015-05-24 Stadgar för Föreningen för Bollspel och Idrott (FBI) Tullinge

Läs mer

Styrelsemöte 10-2 22 mars 2010 kl. 17.30 Sammanträdesrum B, Läkarförbundet, Villagatan 5

Styrelsemöte 10-2 22 mars 2010 kl. 17.30 Sammanträdesrum B, Läkarförbundet, Villagatan 5 Styrelsemöte 10-2 22 mars 2010 kl. 17.30 Sammanträdesrum B, Läkarförbundet, Villagatan 5 ärvaro: AL, EL, KT, JL, MS, HL, ST och BG. 1. Mötets öppnande Så sker kl 18.00. 2. Val av mötesordförande AL väljs

Läs mer

Lunds universitets studentkårers karneval STADGA. Senast beslutad av Karnevalsorganet XXXX-XX-XX Gällande från 2015-0X-XX

Lunds universitets studentkårers karneval STADGA. Senast beslutad av Karnevalsorganet XXXX-XX-XX Gällande från 2015-0X-XX Lunds universitets studentkårers karneval STADGA Senast beslutad av Karnevalsorganet XXXX-XX-XX Gällande från 2015-0X-XX Innehåll 1. Ändamål och organisation... 2 2. Karnevalsorganet... 2 3. Karnevalskommittén...

Läs mer

Maktsalongens stadga

Maktsalongens stadga Maktsalongens stadga Grundläggande bestämmelser 1 Namn och syfte Maktsalongen är en organisation som arbetar med jämställdhet i det unga civilsamhället. Maktsalongens mål är att skapa ett jämställt ungt

Läs mer

Proposition: Treårsstrategi i MSF

Proposition: Treårsstrategi i MSF Innehåll Innehåll... 1 Proposition: Treårsstrategi i MSF... 2 Proposition: Verksamhetsrevision i MSF... 4 Proposition: Flytt av fullmäktigemöte... 5 Bilaga 1 Strategisk plan för Medicine Studerandes Förbund

Läs mer

STADGAR ANTAGNA PÅ FÖRENINGSSSTÄMMAN 2015

STADGAR ANTAGNA PÅ FÖRENINGSSSTÄMMAN 2015 Stadgar för Sveriges HR Förening Sveriges HR Förening orgnr. 802004-2159 (The Swedish Association for Human Resource Management) Fastställda vid stämman den 29 mars 2012. Föreningen bildad 1921 1. Föreningens

Läs mer

Stadgar för förbundet Ung Media Sverige

Stadgar för förbundet Ung Media Sverige Stadgar för förbundet Ung Media Sverige Antagna vid årsmötet 2012-10-21 Definition 1 Syfte mom 1 Förbundets syfte är att genom demokratisk organisering skapa förutsättningar för unga att producera och

Läs mer

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Stina Studieinspiratörerna Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Föreningen 1 Föreningens namn är Studieinspiratörerna. 2 Föreningen och dess

Läs mer

Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker. Senast reviderade 2014-05-13 2013-11-12

Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker. Senast reviderade 2014-05-13 2013-11-12 ! Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker Senast reviderade 2014-05-13 2013-11-12 Stadgar 2(5) Kapitel I: Inledande bestämmelser 1 Definitioner FUTF: Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker F-STORM:

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte Protokoll styrelsemöte Torsdag 16/2 2017 1. Mötets öppnande - Ordförande Desirée öppnar mötet 17.34 Närvarande: Desireé Ernestad, Anna Svensson, Freja Swärdh, Clara Sege, Emelie Johansson, Atbin Motamedi,

Läs mer

5 SRS verksamhetsår omfattar tiden mellan den 1 januari och den 31 december.

5 SRS verksamhetsår omfattar tiden mellan den 1 januari och den 31 december. Studentradion i Sverige - Stadgar SENAST ÄNDRADE 2014-10-12 Firma 1 Föreningens firma är Studentradion i Sverige, och förkortas SRS. Föreningens firma tecknas av ordförande och kassör var och en för sig.

Läs mer

A. Organisation Jagvillhabostad.nu består av enskilda medlemmar organiserade i lokalavdelningar.

A. Organisation Jagvillhabostad.nu består av enskilda medlemmar organiserade i lokalavdelningar. STADGAR Antagna 2003-04-06 Reviderade 2006-03-04, 2007-03-03, 2009-03-07, 2010-03-06, 2012-02-18 1. Firma Organisationens namn är jagvillhabostad.nu. 2. Syfte Föreningens syfte är att bevaka samt agera

Läs mer

FSAstuds verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015

FSAstuds verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015 FSAstuds verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015 FSAstuds ska under verksamhetsåret 2015 koncentrera verksamheten till tre fokusområden: En starkare studentorganisation En yrkesidentitet redan under studietiden

Läs mer

FS Villagatan 5, Stockholm

FS Villagatan 5, Stockholm FS 6 2016-05-21 10.00 16.00 Villagatan 5, Stockholm Närvarande: Linus Perlerot ordf. Vilgot Lagergren vice ordf. Ebba Asplund Nils Karlsson Anders Green Luwam Zewenghiel Leo Brandt Victoria Jansson Alice

Läs mer

VALBEREDD! ELEVRÅDS- KONGRESSEN 2017

VALBEREDD! ELEVRÅDS- KONGRESSEN 2017 VALBEREDD! ELEVRÅDS- KONGRESSEN 2017 VALBEREDD DIN GUIDE TILL VALET VAD ÄR VALET? På måndagen den 20/11 kommer vi på Elevrådskongressen besluta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen för verksamhetsåret

Läs mer

MSF:s fullmäktigemöte 16 17 mars 2013

MSF:s fullmäktigemöte 16 17 mars 2013 MSF:s fullmäktigemöte 16 17 mars 2013 Häfte 4: Motioner och motionssvar Innehåll Motion 1: Om valberedningens arbete... 2 Motion 2: Om avsiktsförklaring... 3 Motion 3: Om införskaffandet av en prioriteringsordning

Läs mer

Verksamhetsplan En stark röst i samhället. En väg in i yrkeslivet. En inspirerande plattform. Ett studentfackligt forum.

Verksamhetsplan En stark röst i samhället. En väg in i yrkeslivet. En inspirerande plattform. Ett studentfackligt forum. Verksamhetsplan 2019 En stark röst i samhället. En väg in i yrkeslivet. En inspirerande plattform. Ett studentfackligt forum. En stark röst i samhället Sveriges Arkitekter Studenterna ska stötta initiativ

Läs mer

Stadgar Vision avdelning 200 Region Örebro län

Stadgar Vision avdelning 200 Region Örebro län Stadgar Vision avdelning 200 Region Örebro län STADGAR Vision avd. 200 Region Örebro län ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Mom 1. Vision avd. 200 är en lokal förening för tjänstemän anställda hos Region Örebro län.

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar antagna på årsmötet 20180508 och fastställda på höstmötet 20181211. 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Hela Sverige Ska Leva Värmland

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom

Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom 1 Förbundets ändamål Riksförbundet Huntingtons Sjukdom är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening. Ändamålen är: arbeta intressepolitiskt för

Läs mer

Centerstudenters stadgar

Centerstudenters stadgar Centerstudenters stadgar 5 10 15 fastställda av förbundsstämman i april 1984 reviderade vid förbundsstämman 1992 reviderade vid förbundsstämman 1997 reviderade vid förbundsstämman 2000 reviderade vid förbundsstämman

Läs mer

Jusek student styrelse dagordning 24 februari 2018

Jusek student styrelse dagordning 24 februari 2018 Jusek student styrelse dagordning 24 februari 2018 (I=informationspunkt D=diskussionspunkt B=beslutspunkt) Närvarande Lovisa Kronsporre, ordförande John-Erik Bergkvist, vice ordförande Abelone Tischben-Madsen,

Läs mer

Protokoll arbetshelg. Rapporter

Protokoll arbetshelg. Rapporter Protokoll arbetshelg 2 september 2017 1. Mötets öppnande Mötet öppnas kl 09:11 Närvarande: Desirée Ernestad, Anna Svensson, Amanda Wessne, Freja Swärdh, Clara Sege, Emelie Johansson, Cornelia Nellgård,

Läs mer

GDK-sektionen 1 (10) 2013-05-29 Stadgar

GDK-sektionen 1 (10) 2013-05-29 Stadgar GDK-sektionen 1 (10) 2013-05-29 för Grafisk design och kommunikations sektion Tekniska högskolan vid Linköpings universitet Senast uppdaterade 2013-05-29 GDK-sektionen 2 (10) 2011-05-03 Innehållsförteckning

Läs mer

Sveriges elevråd - SVEAs stadgar

Sveriges elevråd - SVEAs stadgar Sveriges elevråd - SVEAs stadgar Kapitel 1 Organisation 1.1 Namn, säte och förbund Sveriges elevråd SVEA (Sweden s student councils SVEA) är ett förbund av och för elevråd. Sveriges elevråd SVEA är en

Läs mer

Välkommen på årsmöte!

Välkommen på årsmöte! 2015-02-06 Välkommen på årsmöte! Den 28:e februari är det dags för Djurens Rätt Lunds årsmöte, där vi sammanfattar året som varit och planerar för 2015. Mötet äger rum 11.00-13.00 på Svaneskolan, Möllegatan

Läs mer

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Vice Ordförande Oskar Giescke... 2 Vice Ordförande, Kommunikationsansvarig Helena Falk... 2 Ordförande Konstwerket Martin Gutsch... 3 Ordförande Jämlikhetsnämnden Elin

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Ändring av stadgarna antogs av SULF/GU:s årsmöte 2014-01-28 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX.) Allmänna bestämmelser 1 Ändamål

Läs mer

Stadgar för. Demensförbundet - Riksförbundet för demenssjukas rättigheter.

Stadgar för. Demensförbundet - Riksförbundet för demenssjukas rättigheter. 1 Stadgar för Demensförbundet - Riksförbundet för demenssjukas rättigheter. Antagna vid förbundsmöte 17 april 1988, med ändringar gjorda vid extra förbundsmöte den 27 maj 1989, vid förbundsmöten den 18

Läs mer

Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker. Senast reviderade 2015-05-05 2014-05-13 2013-11-12

Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker. Senast reviderade 2015-05-05 2014-05-13 2013-11-12 ! Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker Senast reviderade 2015-05-05 2014-05-13 2013-11-12 Stadgar 2 (6) Kapitel I: Allmänna stadgan Föreningens syfte är att främja studiemiljön och det sociala

Läs mer

FS Villagatan 5, Stockholm

FS Villagatan 5, Stockholm Närvarande: Linus Perlerot, ordförande Vilgot Lagergren, vice ordförande Nils Karlsson Anders Green Luwam Zewenghiel Leo Brandt Alexander Tejera Kansli: Hampus Carlson Mötet öppnas Formalia 1.1 Mötets

Läs mer

Medlemmar är de som är valda till styrelsen. Föreningen har ingen medlemsavgift.

Medlemmar är de som är valda till styrelsen. Föreningen har ingen medlemsavgift. Kapitel I: Allmänna stadgan Föreningens syfte är att främja studiemiljön och det sociala livet för studenter antagna till programmet teknisk fysik vid Uppsala universitet (hädanefter F student). Medlemmar

Läs mer

Postbeskrivningar inför SM-1

Postbeskrivningar inför SM-1 Postbeskrivningar inför SM-1 Innehåll Styrelsen... 2 Ettans representant... 2 Klubbmästare... 3 Andra förtroendevalda... 3 Vice SNO... 3 Sektionslokalsansvarig... 4 Valberedning... 4 Webmaster... 4 Revisor...

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för avdelning Blekinge

Uppdragsbeskrivning för avdelning Blekinge Uppdragsbeskrivning för avdelning Blekinge Styrelseuppdraget innebär: Styrelsen är avdelningens politiska och verkställande ledning och ansvarar för verksamheten mellan årsmötena och att verksamheten bedrivs

Läs mer

Stadgar Vision avd 200 Örebro läns landsting

Stadgar Vision avd 200 Örebro läns landsting Stadgar Vision avd 200 Örebro läns landsting STADGAR Vision landstingsavd 200 Bilaga A ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Mom 1. Örebro läns landstingsavdelning är en lokal förening för tjänstemän anställda hos Örebro

Läs mer

Valseger 2014 valplan grön ungdom väst och göteborg

Valseger 2014 valplan grön ungdom väst och göteborg Valseger 2014 valplan grön ungdom väst och göteborg Inledning Grön Ungdom ska synas och höras. Ingen ska kunna missa att på något sätt under 2014 komma i kontakt med oss eller med Miljöpartiet. Grön Ungdom

Läs mer

Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798

Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798 Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798 1 Organisation och Syfte mom. 1 Föreningens juridiska namn är Enskilda Gymnasiets elevkår, men

Läs mer

Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet STADGAR

Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet STADGAR Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet STADGAR Sida 1 (5) 1 Föreningens namn och syfte Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet är en allmännyttig ideell förening vars uppgift är att gagna systemsäkerhetsmässig

Läs mer

03. Val av mötessekreterare Mötets sekreterare är den som antecknar vad som beslutas på mötet. Dessa anteckningar kallas för årsmötesprotokollet.

03. Val av mötessekreterare Mötets sekreterare är den som antecknar vad som beslutas på mötet. Dessa anteckningar kallas för årsmötesprotokollet. Årsmötesordlista Förklaringar till dagordning på årsmöte 01. Årsmötets öppnande När mötet ska starta enligt kallelsen får någon öppna mötet, exempelvis föreningens ordförande. Det gör man genom att säga

Läs mer

Förslag till val av stämmoordförande. Valberedningen föreslår stämman att välja Ann-Christin Appelgren till mötesordförande för årsstämma

Förslag till val av stämmoordförande. Valberedningen föreslår stämman att välja Ann-Christin Appelgren till mötesordförande för årsstämma Punkt 3: val av stämmoordförande Förslag till val av stämmoordförande Varje föreningsstämma kräver en ordförande, denna kan väljas internt eller externt. Förslag: val av stämmoordförande Ann-Christin Appelgren

Läs mer

Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden.

Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden. RHC stadgar Senast reviderad 2016-03-06 1 Namn och ändamål Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden. RHC är

Läs mer

DIK:s stadga. Antagen av DIK:s kongress 21 november 2015

DIK:s stadga. Antagen av DIK:s kongress 21 november 2015 DIK:s stadga Antagen av DIK:s kongress 21 november 2015 DIK DIK är facket för akademiker som arbetar eller studerar inom kultur, medier och kommunikation. Förbundet driver lön- och arbetsrättsliga frågor

Läs mer

MSF Stockholms stadgar Senast reviderade 28/01/2015 Godkända av MSF:s förbundsstyrelse XX/XX/2015

MSF Stockholms stadgar Senast reviderade 28/01/2015 Godkända av MSF:s förbundsstyrelse XX/XX/2015 MSF Stockholms stadgar Senast reviderade 28/01/2015 Godkända av MSF:s förbundsstyrelse XX/XX/2015 Allmänna bestämmelser 1. MSF Stockholm är en lokalavdelning av Medicine Studerandes Förbund (MSF) inom

Läs mer

Stadgar Lunds universitets Politiska och Ekonomiska Förening

Stadgar Lunds universitets Politiska och Ekonomiska Förening Stadgar Lunds universitets Politiska och Ekonomiska Förening Dessa stadgar ersätter 2012 års stadgar. Fastställdes i samband med höstmötet 2013. Denna version av stadgan är författad i Lund av Richard

Läs mer

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM Antagna av ordinarie årsmöte 2002-03-21 samt bekräftade av extra årsmöte 2002-10-10. 1 Namn och verksamhetsområde Mom 3 Föreningens namn är Epilepsiföreningen

Läs mer

Dagordning medlemsmöte Piratpartiet i Stockholms län

Dagordning medlemsmöte Piratpartiet i Stockholms län 1 Dagordning medlemsmöte Piratpartiet i Stockholms län Söndagen 29:e mars 2015 1. Mötet öppnas 2. Fastställande av röstlängd Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade. På den här punkten sammanställer

Läs mer

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism Kongressen i Göteborg 2013-03-16 1 Namn och ändamål 1.1 Namn Organisationen heter Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism (hädanefter kallad UMR). 1.2 Ändamål UMR

Läs mer

STADGAR FÖR [namn på föreningen]

STADGAR FÖR [namn på föreningen] STADGAR FÖR [namn på föreningen] Antagna på årsmötet 20[xx-xx-xx]. 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är [namn]. 2 Föreningens säte 2.1 Föreningen har sitt säte i [er hemkommun]. 3 Föreningsform 3.1

Läs mer

Organisationen Elevrådets sammansättning Elevrådets sammansättning Klassrepresentanternas åliggande Möten Klassråd:

Organisationen Elevrådets sammansättning Elevrådets sammansättning Klassrepresentanternas åliggande Möten Klassråd: Elevrådets stadgar Stadgar antagna vid årsmöte år 2000. Ändringar godkändes under de två påföljande stormöten, den 27 april samt den 23 september år 2011. Ändringar godkändes under de två påföljande stormöten,

Läs mer

MSF Utlands Verksamhetsplan 2015

MSF Utlands Verksamhetsplan 2015 MSF Utlands Verksamhetsplan 2015 2 Innehållsförteckning Introduktion s.3 Verksamhetsplansstruktur s.4 Organisation s.5 Landsting + Praktik s.6 CSN, nya bidragsreglerna s.7 Utskrivningar s.8 Rekrytering

Läs mer

Stadgar. 1 Ändamål. 2 Medlemskap. Föreningens syfte är att:

Stadgar. 1 Ändamål. 2 Medlemskap. Föreningens syfte är att: STADGAR 2013.08.15 Stadgar för Innovationsledarna (802475-0567), Association for Innovation Management Professionals in Sweden med säte i Stockholm. Föreningen bildades 2013-08-15 och dessa stadgar ändrades

Läs mer

För dig som läkarstudent

För dig som läkarstudent För dig som läkarstudent Arbetsgivare Myndigheter Opinionsbildande organisationer Läkarförbundet Branschorganisationer MSF Beslutsfattare Regeringskansli Media Läkaresällskapet Medlemmar Allmänhet Politiker

Läs mer

Ärende Beslut/Åtgärd. 1. Mötets öppnande Madeleine Holgersson valdes till mötesordförande och öppnade mötet.

Ärende Beslut/Åtgärd. 1. Mötets öppnande Madeleine Holgersson valdes till mötesordförande och öppnade mötet. Bilaga 4e Datum: 2012-01-12 Plats: Halda, Visionen 1. Mötets öppnande valdes till mötesordförande och öppnade mötet. 2. Val av justeringsperson valdes till justeringsperson. 3. Adjungeringar 4. Föredragningslista

Läs mer

STADGAR. Antagna på årsmöte 2014-11-22. Kapitel 1 - Allmänt

STADGAR. Antagna på årsmöte 2014-11-22. Kapitel 1 - Allmänt STADGAR Antagna på årsmöte 2014-11-22 Kapitel 1 - Allmänt 1. Definition PUSH Sverige - plattformen där unga samarbetar för hållbarhet, som i dessa stadgar 1 benämns nätverket, är ett nationellt nätverk

Läs mer