Utses att justera PROTOKOLL. Plats och tid Badhusgatan 4 09:00 12:15 13:00. 15:45

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utses att justera PROTOKOLL. Plats och tid Badhusgatan 4 09:00 12:15 13:00. 15:45"

Transkript

1 Plats och tid Badhusgatan 4 09:00 12:15 13:00. 15:45 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande, ej 12, 13, 14, 15, 16 Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande Anders Nyholm (M) Ingvar Svensson (V) Daniel Nilsson (C), ej 15, 16 Birger Palm (S) Övriga deltagande Anders Lindholm, VD Annika Hermansson, Ekonomichef Annika Karpfors, Sekreterare Catherine Hevelius, Ansvarig Miljö Avfall 1, 2, 3 Markus Wertwein Ros, VA-chef 7 Torgny Färm, Chef ledningsnät VA 4, 5, 6 Daniel Njord Petersson 8 Tobias Selldén, Gruppchef fastigheter 9, 10, 11, 12 Utses att justera Birger Palm (S) Underskrifter Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Birger Palm (S) Sekreterare Ordförande

2 Innehållsförteckning 1 Avslutande av deponier 2015/ Gamla deponier 2016/ Lastmaskin Böda Återvinningscentral/Gata Park 2017/ Etappindelning Ledningsutbyggnad Sandviks VV 2017/5 8 5 Dammen Kullen 2017/ Dödevi 5: / Intrångsersättning vattenskyddsområde 2017/ Försäljning av Kastlösa vindkraftpark 2016/ Månadsuppföljning / Ägandeförhållanden bostäder 2016/ Kommunförråd flytt 2017/ Information om Resedan / bostadsrättsföreningen och hälsocentralen 13 Sammanträdesdagar / Attestreglemente 2016/ Restlistan 2016 (uppdrag från styrelsen) 2016/ VD informerar 25 Meddelande Kommunstyrelsen 2017/6 Meddelande Kommunstyrelsen 2016/128 Meddelande Kommunstyrelsen 2016/165

3 3 1 Dnr 2015/80 Avslutande av deponier Informationen är mottagen. Sammanfattning av ärendet Rullbacka Snart är allt lämpligt material från VA-arbetena i Djupviksområdet använt. Fyllningen av gropen pausas i väntan på masshanteringsplanen, förutom om uppenbart lämpliga massor dyker upp. Andra lagret har börjat läggas. Arrendeförlängning är begärd hos Sveaskog, som ska höra av sig. Kalleguta Vi avvaktar masshanteringsplanen. Planering för omgrävning av Snibben har inte hunnits med. Övrigt Thyréns räknar med att vara klara med avstegsutredningen och masshanteringsplanen i februari. Ärendets behandling Styrelsen begär information så snart förändringar sker. Avfall/Miljöansvarig Catherine Hevelius redogör för ärendet. Ordförande finner att styrelsen beslutar att informationen är mottagen. Underlag från tjänsteskrivelsen samt information vid mötet. Skickas till Catherine Hevelius.

4 4 2 Dnr 2016/177 Gamla deponier Styrelsen beslutar att 1. undersökningen av marken ska fortskrida, 2. styrgrupp ska bildas, 3. arbetsgrupp ska bildas, 4. inledande finansiering behandlas av VD. Sammanfattning av ärendet Samhällsbyggnadsförvaltningen kommer att göra om MIFO (Metod för Inventering av Förorenade Områden) fas 1 för alla förorenade områden som tagits upp i det regionala deponiprojektet. Det är ett tidskrävande arbete. Området Köpings Tall, som ligger i vattenskyddsområde, är nu uppklassat till klass 1, enligt MIFO. Nästa objekt blir området Hagaby, eftersom där också är vattenskyddsområde. Hagaby ska klassas upp till klass 1. Klass 1 är den mest prioriterade klassen för undersökning och åtgärder. Köpings Tall I dagsläget ligger fokus på Köpings Tall, eftersom det har anmälts att tunnor med misstänkt innehåll har grävts ner i området för länge sedan. Ärendet med Köpings Tall hanteras i samarbete med kommunens Samhällsbyggnadsförvaltning, som har informerat kommunledningen. En inledande undersökning av vattennivåerna i området har gjorts, för att bedöma hur grundvattnet rör sig. En fördjupad undersökning kommer att göras. Vi har bett två olika konsulter lämna förslag på hur vi kan skaffa oss en bild av vad som finns i marken; var, hur mycket och innehåll samt risker med detta. Till förslaget ska de bifoga en ungefärlig prislapp. Ärendets behandling Anm: Rättelse av protokoll Dnr 2016/ : Halva beståndet deponier ligger i klass 1, bl a Köpinge Tall och Hagenby.

5 5 Avfall/Miljöansvarig Catherine Hevelius redogör för ärendet. Ordförande finner att styrelsen beslutar att undersökningen av marken ska fortskrida. Dessutom att en arbetsgrupp bildas med Catherine Hevelius och Anna Stjärndal från samhällsbyggnadsförvaltningen samt en styrgrupp med VD Anders Lindholm och Samhällsbyggnadschef Linda Hedlund, styrgruppen rapporterar till styrelsen. Inledande finansiering behandlas av VD. Underlag från tjänsteskrivelsen samt information under mötet. Skickas till Catherine Hevelius.

6 6 3 Dnr 2017/9 Lastmaskin Böda Återvinningscentral/Gata Park 1. Att verksamheten Återvinning och Avfall köper befintlig Gata/Parklastmaskin för marknadsvärde kr. 2. Att tilläggsbudgetera kr för inköp av lastmaskin till verksamheten Gata Park Sammanfattning av ärendet Lastmaskinen som idag hyrs för kr/mån ( kr/år) till Böda Återvinningscentral (ÅVC) behöver bytas. Utökad rangering av containrar gör att den är för liten för ändamålet. Att använda för liten maskin för hantering av flera ton tunga containrar är en säkerhetsrisk, vilket påpekats i skyddsrondsprotokoll. Det finns möjlighet att hyra en ändamålsenlig maskin för kr/mån ( kr/år). Gata Park har en lastmaskin som är för klen för den verksamhet som bedrivs idag, med mer tunga lyft och schaktarbeten. Den servar i huvudsak Gata Park, men även VA och övriga verksamheter inom Borgholm Energi. Maskinen är i mycket gott skick med bl.a. utbytt motor och skulle kunna fungera bra vid Böda ÅVC under många år framåt. Vi har provkört maskinen på Kalleguta ÅVC och rangerat containrar med den och den fungerar utmärkt till detta ändamål. Alla berörda är överens i frågan. Ekonomi Kostnaden för att hyra en ändamålsenlig lastmaskin till Böda ÅVC är kr per år. Maskinen som är aktuell att hyra är i sämre skick än maskinen hos Gata Park, vilket innebär en större risk för haveri. Kostnaden för att ta över maskinen från Gata Park beräknas till drygt kr per år, se bilaga. För en ändamålsenlig lastmaskin till Gata Park presenterar vi tre alternativ: 3. Köp av begagnad maskin 4. Köp av ny maskin 5. Hyra av ny maskin Mest ekonomiskt fördelaktigt är att köpa en ny maskin.

7 7 VD Anders Lindholm och ekonomichef Annika Hermansson redogör för ärendet. Ordförande finner att styrelsen beslutar att gå på Alternativ 2 enligt bilaga: Verksamheten Återvinning och Avfall köper befintlig Gata/Park-lastmaskin för marknadsvärde kr. Tilläggsbudgetera kr för inköp av lastmaskin till verksamheten Gata Park Bilagan Ekonomi hjullastare Gata/Park Böda ÅVC med tre alternativa förslag, utgör beslutsunderlag. Skickas till Hans Johannesson, Catherine Hevelius, Annika Hermansson.

8 8 4 Dnr 2017/5 Etappindelning Ledningsutbyggnad Sandviks VV Ändring av etapp prioritering från Kvarnstad Källa som etapp 2 till Hjälmstad Södra Greda som etapp 2. Sammanfattning av ärendet Borgholms Kommun och Borgholm Energis styrelse beslutade om 28Mkr till ledningsutbyggnad för att kunna leverera ut en maximal mängd vatten från Sandvik. Den initiala prioriteringen var etapp 1 Sandvik-Hjälmstad, 2 Kvarnstad-Källa och eventuellt 3 Hjälmstad-Södra Greda. Etapp 1 är nu upphandlad och under framdrift, kostnaden för denna beräknas nu till kr. Tanken med prioriteringen var att få ut maximalt med m3 snabbt. På kort sikt får man ut mer m2 om vi följer den tidiga planen. Men med de förhållanden vi har sett under 2016 så har vi ett större behov av vatten söderut eftersom Hornsjön har klarat sig relativt bra, vilket gjorde att vi kunde producera de m3 vi behövde. Täkten runt Köpingsvik klarade sig inte lika bra. För att ge denna täkt en bättre chans att återhämta sig behöver vi minska uttaget ur denna. Genom att ändra prioriteringen till att bygga vidare söderut till Södra Greda kommer vi att kunna flytta försörjningsgränsen betydligt längre söderut och på så sätt minska uttaget ur Köpingsvik. Löttorp kommer fortfarande att få en leverans från Sandvik alternativt slippa leverera söderut. Planeringen inkluderar att börja projektera den 3 etappen när den 2 etappen är upphandlad, för att kunna påbörjas tidigast under hösten 2017 med de eventuella resterande medlen i budgeten. Chef Ledningsnät VA Torgny Färm redogör för ärendet. Ordförande finner att styrelsen godkänner ändring av etepperna enligt förslaget. Underlag från tjänsteskrivelse samt information lämnat på mötet. Skickas till Torgny Färm.

9 9 5 Dnr 2017/7 Dammen Kullen Styrelse har mottagit informationen. Sammanfattning av ärendet En Fastighetsägare gjorde en Anmälan om vattenverksamhet till Länsstyrelse för att anlägga två dammar inom Kolstad 1:38 och Ramsättra 1:6. Borgholms Kommun fick remiss om detta Borgholm Energi fick i sin tur internremiss från Borgholms Kommun efter kontakt från samhällsbyggnad förvaltningen Borgholm Energi svarade kommunen Vårt svar rörde framförallt dammen på Ramsättra 1:6 då denna ligger inom VSO. Tyvärr fick aldrig Länsstyrelsen våra synpunkter i tid då remissvaret skickades från Borgholms kommun till fel adress på Länsstyrelsen. Länsstyrelsen tog ett beslut att Fastighetsägaren får uppföra dessa dammar enligt kravlista i beslutet daterat utan kunskap om Borgholms Kommun eller Borgholm Energis synpunkter. De krav som Länsstyrelsen har med i beslutet är väldigt lika de som vi har med i våra synpunkter. Parallellt fick Länsstyrelsen till sig att den damm som Fastighetsägaren redan höll på att bygga inte var tät så de startade ett tillsynsärende, i och med detta fick vi med Borgholm Energi och Borgholms Kommuns synpunkter från tidigare remissvar. Borgholm Energi har sedan Länsstyrelsens beslut ingen hand i detta ärende då beslutet var taget utan våra synpunkter, vi känner oss tillfredställda att de krav som finns med i beslutet säkerställer vår verksamhet. Fastighetsägaren har upprepade gånger haft diskussioner med mig om detta ärende, har upprepade gånger meddelat honom att han måste prata med tillsynsmyndigheten som äger tillståndet och tillsynen, Länsstyrelsen Kalmar Län. Vi har dock låtit vår hydrogeolog-konsult träffa Länsstyrelsen och Fastighetsägaren på plats för att komma fram till en lösning som följer beslutet. Bevisbördan i dessa fall ligger på

10 10 verksamhetsutövaren, i detta fall Fastighetsägaren. Han ska enligt beslutet visa att hans damm följer de krav som finns. Fastighetsägaren har nu överklagat Länsstyrelsens beslut. Sammanfattningsvis så har vi fört en dialog med verksamhetsutövaren och tillsynsmyndigheten. Vi har kommit med förslag till undersökningar. Men det är i detta läge en fråga mellan verksamhetsutövaren och Länsstyrelsen. Om Länsstyrelsen skulle ta ett beslut som äventyrar våra intressen inom VSO så får vi utreda effekterna och driva frågan i det läget. Ärendets behandling Tillsynsärende är upprättat. Chef ledningsnät VA Torgny Färm föredrar ärendet. Ordförande finner att styrelsen beslutar att informationen är mottagen. Underlag från tjänsteskrivelse samt information lämnat på mötet. Skickas till Torgny Färm

11 11 6 Dnr 2017/8 Dödevi 5:26 Styrelsen har mottagit informationen Sammanfattning av ärendet Fastighetsägaren till Dödevi 5:26 önskar att vi gräver in servisen på dennas fastighet med hänvisning till gamla projekteringsunderlag samt att de fastigheter som anslöts i samband med utbyggnadsprojektet av VA i området fick sina serviser ingrävda med tillämpning av 30-metersregeln. Borgholm Energi beslutade i styrelsen att förbindelsepunktens läge skall vara i fastighetsgräns. Denna fastighet var inte med i KFs VO beslut i första skedet, kom med efter Binnerbäck E1 var färdigtutbyggt och avslutat under De fick ett ledningsförrättningsförslag där det står att ledningen kommer att förläggas på deras fastighet. Ledningsrätten var ändrat i sammanträdet i slutet av Binnerbäck E1 fram till fastighetsgräns. Ledningsrätt är en rättighet för oss att dra ledning, inte en skyldighet. Normalt korrigeras ledningsrätt efter projekt. I och med KFs beslut att ta med denna fastighet i VO 2015 planerade vi framdragning av VA till denna fastighet, BEAB styrelsen har innan dess fattat beslut om att ingen 30m regel finns. Enligt beslut och gällande regelverk får de FP vid fastighetsgräns. Fastighetsägaren har överklagat ledningsförrättningen. Information har lämnats var man kan hänskjuta ärendet till. Fastigheten har betalt anslutningsavgift. Ärendets behandling Detta ärende informeras om med anledning av att media tagit upp ärendet.

12 12 Chef ledningsnät Torgny Färm och VD Anders Lindholm redogör för ärendet. Ordförande finner att styrelsen mottagit informationen. Underlag från tjänsteskrivelse samt information lämnad på mötet. Skickas till Torgny Färm

13 13 7 Dnr 2017/3 Intrångsersättning vattenskyddsområde Styrelsen beslutar att ordförande Carl Malgerud och VD Anders Lindholm kontaktar berörda markägare gemensamt. Sammanfattning av ärendet begärde under hösten 2016 tillträde för markundersökningar på tre fastighetsägare i Lindby VSO. Markundersökningarna krävs för att utreda påverkan av grundvattnet av den verksamhet som vi avser att söka vattendom för i Lindby. Markägarna nekade tillträde till området vilket initierade ett möte på Borgholm Energi Minnesanteckningar Bilaga 1. Mötet med markägarna resulterade i följande överenskommelse: Dialogen ska bli bättre och BEAB ska i fortsättningen informera markägarna i kommunen via brev innan man utför arbeten på markerna. BEAB undersöker den tidigare vattendomen (avser vattenskyddsområde) och vad som där framkommer om ersättningar. Markägarna återkommer senast måndag 6/11 med besked om hur man förhåller sig till BEABs arbete med observationsrören. Vad gäller de framtida planerna för vattenförsörjningen bör BEAB informera tydligare till markägarna och dialog finnas mellan parterna. Efter mötet beviljade en av markägarna tillträde till sin mark för de planerade undersökningarna, de övriga två markägarna önskade att få återkoppling angående vad som framkommit gällande ersättningarna för vattenskyddsområdet. Ett nytt möte med dessa markägare bokades in Vid undersökning gällande ersättningar för tidigare beslut om vattenskyddsområde i Lindby framkom det att 22 markägare ställt krav på intrångsersättning mot Borgholm Energi AB. Stämningsansökningar med krav på sammanlagt 20,8 Mkr lämnades in till Markoch miljödomstolen i Växjö av 17 markägare under våren Ombud för markägarna var Ekonomihuset På Öland AB. Glimstedts advokatbyrå, Växjö förde Borgholm Energis talan. Borgholm Energi bestred markägarnas krav.

14 14 Parallellt med processen pågick förhandlingar om förlikning. Borgholm Energi erbjöd ersättning för åkermark i kanalzoner vilken värderades till kr per hektar. 9 markägare hade mark i kanalzoner om sammanlagt ca 12 hektar. Förlikningar träffades i dessa fall. Bilaga 2. Övriga mål avsåg Borgholm Energi skulle avgöras i domstolen. Samtliga av målen utom ett återkallades av markägarnas ombud under processens gång. Återkallelserna skedde vid olika tidpunkter, de två sista återkallelserna skedde Återkallelserna skedde med hänvisning till förlikning meddelades dom i det mål som inte återkallats. Käromålet ogillades och domstolen gav inte markägaren rätt till intrångsersättning och inlösen av mark. Borgholm Energis ombud gjorde följande reflektering av domen. Ni kan nu med fog säga att er principiella inställning i målen varit korrekt, d.v.s. att markägarna inte har laglig rätt till ersättning utom möjligen för skyddszonerna intill kanaler (det är i de fallen vi erbjudit förlikningar). På möte med de återstående två fastighetsägarna redovisades att målen gällande ersättning i vattenskyddsområdet avslutats av deras ombud samt att förlikning med ekonomisk kompensation inte har skett i dessa fall. För ytterligare information hänvisades till markägarnas ombud. Markägarna bad om att få reflektera över de för dem nya uppgifterna innan de beslutade att ge oss tillträde till sina marker för undersökningar inför vår vattendomsansökan. Aktuell dokumentation gällande deras mål samt redovisning av de belopp som betalats ut i övriga förlikningar gällande vattenskyddsområdet lämnades ut samma dag. Markägarna återkopplade att de var beredda att ge oss tillträde till sina fastigheter underförutsättningarna att ett tioårigt avtal tecknades gällande en ersättning på 1500 kr per år och undersökningsrör samt att avtalet även skulle innehålla en klausul som återupptar tidigare avslutat ersättningsärende gällande vattenskyddsområdet. Borgholm Energi valde att inte teckna ett sådant avtal med markägarna utan driver vidare frågan om tillträde till fastigheterna via ansökan hos länsstyrelsen. Detta meddelades fastighetsägarna med brev daterat Bilaga 3. En av märkägarna har återkommit i ärendet senare. Beskedet som lämnats är att de skriftligen måste inkomma med motivering till att vi skall återuppta det hos oss stängda ärendet gällande intrångsersättning för vattenskyddsområdet. Ärendets behandling De nio markägare som har fått ersättning ligger alla i kanalzonen. VA-chef Markus Wertwein Ros föredrar ärendet. Konstateras att huvudprincipen måste vara att alla behandlas lika samt att kommunikation är viktig. Ordförande finner att

15 15 styrelsen beslutar att kontakt tas med berörda markägare av ordförande Carl Malgerud och VD Anders Lindholm gemensamt. Tjänsteutlåtande samt föredragning av ärendet under mötet. Skickas till Markus Wertwein Ros.

16 16 8 Dnr 2016/133 Försäljning av Kastlösa vindkraftpark Styrelsen beslutar att en investeringskalkyl för varje verk tas fram till nästa styrelsemöte. Sammanfattning av ärendet Hösten 2015 gjordes en värdering av båda våra vindkraftsparker. Kastlösa värderades då till 2,8 mkr. Marken ägs av lokala lantbrukare, och arrenderas av Borgholm Energi. Arrendetiden går ut Arrendeavgiften för hela nyttjande-perioden är betalad. Det finns inget värde i befintlig nätanslutning eller bygglov, då vindkraftverk av denna storlek inte längre är aktuella att uppföra. Det åligger Borgholm Energi att återställa marken efter avslutad verksamhet. Ett eventuellt värde av rättigheterna för vindkraft på marken är osäkert och kommer att utredas. Ärendets behandling En analys av lönsamhet bör göras med kostnadsförslag för reparation. Vid rätt pris kan försäljning av vindkraftsparken bli aktuell. Controller Daniel Njord Petersson föredrar ärendet. Ordförande finner att styrelsen beslutar att en investeringskalkyl för varje verk tas fram till nästa styrelsemöte. Tjänsteskrivelse samt information vid mötet. Skickas till Daniel Njord Petersson

17 17 9 Dnr 2017/1 Månadsuppföljning 2017 Informationen är mottagen. Sammanfattning av ärendet Redovisat årsbokslut: Resultatet är preliminärt och ändringar kan göras. Gata/Park: Totalt för året -2,3 Mkr. Närmare analys är under arbete. Fastighetsförvaltning: + 2,2 Mkr för året. Vissa fakturor har gått direkt till kommunen. Sammanfattning skattefinansierat: Tittar man på hela budgeten så går den ihop på totalen om man tar bort vinterväghållningen. Specificering på hamnarna önskas efter bokslut. Extrabeställningar: Beslutade från KS. Allmän kulturverksamhet: Visa redovisning vid nästa möte. Återvinning och Avfall: + 4 Mkr för året. Mycket bra resultat som främst beror på lägre kostnader än förväntat. Vatten och Avlopp: Ytterligare en faktura ska bokas, resultatet förväntas bli + 8,3 Mkr. Elnät: + 3,3 Mkr, ytterligare fakturering ska göras så resultatet kommer att förbättras. Sammanfattning taxefinansierat: Resultatet är mycket starkt. Totala investeringar 2016 är under budget, då ingår Avsaltningsverket, vilket inte var med i den ursprungliga investeringsbudgeten. Investeringar: Fakturera Mörbylånga 3 Mkr, a-conto för sjöledningen. Projekt Djupvik Lofta, del 3, är avslutat. Likviditet: Då investeringarna är under budget (skjuts till 2017) så är likviditeten för närvarande god. Ärendets behandling Resultatet är preliminärt och ändringar kan göras. Ekonomichef Annika Hermansson redogör för ärendet. Ordföranden finner att styrelsen beslutar att informationen är mottagen. Månadsuppföljning per den sista december 2016.

18 18 10 Dnr 2016/171 Ägandeförhållanden bostäder Information är mottagen. Ärendets behandling Underlag till lantmäteriförrättning enligt tidigare fördragning för styrelse samt grov kostnadskalkyl för kostnader gällande nya anslutningar mm är under framtagande och beräknas vara klart för beslutstagande under första kvartalet Gruppchef fastigheter Tobias Selldén redogör för ärendet. Sammanställning pågår. Presenteras på styrelsemötet i mars Ordförande finner att styrelsen beslutar att informationen är mottagen. Tjänsteskrivelse samt information på mötet. Skickas till Tobias Selldén

19 19 11 Dnr 2017/4 Kommunförråd flytt Informationen är mottagen. Sammanfattning av ärendet I december 2016 skapades en arbetsgrupp för att utreda möjligheterna och kostnader gällande flytt av förrådsverksamhet (gata/park och VA) till en fastighet som i nuläget ägs av privat person. Arbetsgruppen består av: Tobias Selldén Hans Johannesson Torgny Färm Roger Gottfredsson Kristian Sjövall Björn Nilsson BEAB BEAB BEAB (ersätter Markus Wertwein) BEAB Borgholms kommun Kåremo teknik Fastigheten i fråga omfattar drygt 4000m² industrimark, centralt belägen samt befintlig byggnad om drygt 700m². Värdering av fastigheten har utförts. Två möten har hållits inom gruppen och resulterat i en grov planering av verksamheterna. De tidigare framtagna kravspecifikationer som har framlagts av respektive verksamhet har beaktats. Ett måste för att allt ska få plats, är att en fastighet i nära anslutning som redan ägs av bolaget också nyttjas. Möjligheterna att med ovanstående åtgärder skapa en väl fungerande förrådsverksamhet ses i arbetsgruppen som mycket goda. Tobias Selldén, gruppchef fastigheter, redogör för ärendet. Förslag till planöversikt och planlösning presenteras. Förstudie efterfrågas med alternativ och kostnadsberäkningar. Vad måste vi ha, vad bör vi ha, vad är bra att ha. Redogjordes för förutsättningarna för affären, förhandlingar pågår. Ordförande finner att styrelsen beslutar att informationen är mottagen.

20 20 Underlag från tjänsteskrivelse samt information lämnad på mötet. Skickas till Tobias Selldén

21 21 12 Dnr 2016/119 Information om Resedan 10 - bostadsrättsföreningen och hälsocentralen Informationen är mottagen. Ordförande Carl Malgerud och Gruppchef fastigheter Tobias Selldén redogör för ärendet. Samtal med bostadsrättsföreningen pågår. Ordförande finner att styrelsen beslutar att informationen är mottagen. Enligt information på mötet. Skickas till Tobias Selldén.

22 22 13 Dnr 2016/138 Sammanträdesdagar 2017 Styrelsen beslutar att styrelseledamot Anders Nyholm och VD-assistent Annika Karpfors arbetar med planeringen av styrelsens mötesteman 2017 för presentation på nästa styrelsemöte. Ärendets behandling Styrelseledamot Anders Nyholm och VD-assistent Annika Karpfors ansvarar för planeringen av styrelsens mötesteman Styrelseledamot Anders Nyholm har på uppdrag av styrelsen lämnat förslag på teman och mötesplatser för styrelsesammanträden Ordförande finner att styrelsen beslutar att Anders Nyholm och VD-assistent Annika Karpfors fortsätter att arbeta med planeringen av styrelsens möten för presentation på nästa styrelsemöte. Information på mötet.

23 23 14 Dnr 2016/87 Attestreglemente Attestreglemente reviderat, daterat antas. Sammanfattning av ärendet Attestreglementet syftar till att ge bolaget en tydlig ansvars- och arbetsfördelning när det gäller kontroll av eknomiska transaktioner. Ekonomichef Annika Hermansson redogör för uppdateringarna. Utökat attestansvar för Anna Thisell, Jesper, Slöjdare, kost extern Åsa Amnér. Ändrat attestansvar för Annika Karpfors, Hans Johannesson, Catherine Hevelius. Attestreglemente reviderat, daterat Skickas till Ekonomichef Annika Hermansson

24 24 15 Dnr 2016/6 Restlistan 2016 (uppdrag från styrelsen) Informationen är mottagen. Ärendets behandling Aktuella uppdrag som är beslutade av styrelsen samt ärenden som är översända till kommunstyrelsen för beslut redovisas. Styrelsen går igenom uppdragen enligt restlistan. Ordförande finner att styrelsen beslutar att informationen är mottagen. Restlista daterad

25 25 16 Dnr Dnr VD informerar Informationen är mottagen. Ärendets behandling VD Anders Lindholm redogör för aktuella ärenden och möten. Arbetsgrupp formerad som stöd för Gata Park Målarbete BEAB 2017 Vattensituationen Projekt Samverkan mätning där följande bolag ingår: BEAB, Emmaboda Energi, Kalmar Energi, Oskarshamns Energi, Ålem Energi Ordförande finner att styrelsen beslutar att informationen är mottagen.

PROTOKOLL. Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB. Plats och tid Badhusgatan 4 14:45-15:00

PROTOKOLL. Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB. Plats och tid Badhusgatan 4 14:45-15:00 1 Paragrafer 11-12 Protokoll från Styrelsemöte i Plats och tid Badhusgatan 4 14:45-15:00 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande

Läs mer

1 PROTOKOLL. Plats och tid. Utses att justera. Justeringens plats och tid. Mörbylånga Bostads AB, Köpmang. 32, Mörbylånga, kl 16:00-16:10

1 PROTOKOLL. Plats och tid. Utses att justera. Justeringens plats och tid. Mörbylånga Bostads AB, Köpmang. 32, Mörbylånga, kl 16:00-16:10 1 2016-08-17 Paragrafer Paragrafer Plats och tid Mörbylånga Bostads AB, Köpmang. 32, Mörbylånga, kl 16:00-16:10 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande Joel Schäfer,

Läs mer

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Daniel Nilsson Sekreterare Ordförande Justerare

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Daniel Nilsson Sekreterare Ordförande Justerare 1 Paragrafer 6-8 Plats och tid Badhusgatan 4 16:45 17:00 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande Anders Nyholm (M) Daniel

Läs mer

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Joel Schäfer (S) Sekreterare Ordförande Justerare

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Joel Schäfer (S) Sekreterare Ordförande Justerare 1 Paragrafer 9-11 Protokoll från Styrelsemöte i Plats och tid Badhusgatan 4 15:00 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande Anders Nyholm (M) Daniel Nilsson (C)

Läs mer

Ärenden PROTOKOLL 1 (5) Styrelsemöte Borgholm Energi AB

Ärenden PROTOKOLL 1 (5) Styrelsemöte Borgholm Energi AB PROTOKOLL 1 (5) Datum Paragrafer 2015-03-31 209-223 Styrelsemöte Borgholm Energi AB Dag 2015-04-22 Tid Kl. 09:00-12:00, 13:00-15:30 Plats Badhusgatan 4, Borgholm Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande

Läs mer

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Daniel Nilsson (C) Sekreterare Ordförande Justerare

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Daniel Nilsson (C) Sekreterare Ordförande Justerare PROTOKOLL Borgholm Energi Elnät AB fer 4-8 1 Plats och tid Badhusgatan 4 11:30 ande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S) Tomas Lind (FÖL) Anders Nyholm (M) Daniel Nilsson (C) Ingvar Svensson

Läs mer

Styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB

Styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB 1 Paragrafer 12-14 Styrelsemöte i Plats och tid Badhusgatan 4 16:30 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande Tomas Lind (FÖL) Anders Nyholm (M) Daniel Nilsson (C)

Läs mer

225 Dnr BEAB 2015/69

225 Dnr BEAB 2015/69 2 (7) 224 Val av justerare Birger Palm (S) utses att med ordföranden justera dagens protokoll. 225 Dnr BEAB 2015/69 Månadsuppföljning per den sista april 2015 Ekonomichef Annika Hermansson redogör för

Läs mer

Protokoll från konstituerande styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB

Protokoll från konstituerande styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB PROTOKOLL Borgholm Energi Elnät AB fer 16-18 1 Protokoll från konstituerande styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB Plats och tid Badhusgatan 4 13:00 13:15 Beslutande Staffan Larsson (C), ordförande Cecilia

Läs mer

Anders Lindholm, VD Annika Hermansson, ekonomichef Johan Andersson, controller, 300 Bertil Lundgren, 293-301 Christina Olsson, driftledare, 303-304

Anders Lindholm, VD Annika Hermansson, ekonomichef Johan Andersson, controller, 300 Bertil Lundgren, 293-301 Christina Olsson, driftledare, 303-304 1 (21) Plats och tid Badhusgatan 4, kl. 09:00-12:10, 13:00-16:00 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), andre vice ordförande Tomas Lind (FÖL), vice ordförande Ingvar Svensson (V) Anders

Läs mer

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Daniel Nilsson (C) Sekreterare Ordförande Justerare

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Daniel Nilsson (C) Sekreterare Ordförande Justerare 1 Paragrafer 4-8 Protokoll från Styrelsemöte i Plats och tid Badhusgatan 4, 15:00. 16.30 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande Birger Palm (S) Birger Lundgren

Läs mer

Annika Karpfors Staffan Larsson (C) Anders Nyholm (M) Sekreterare Ordförande Justerare

Annika Karpfors Staffan Larsson (C) Anders Nyholm (M) Sekreterare Ordförande Justerare PROTOKOLL Borgholm Energi AB fer 57-66 1 Plats och tid Badhusgatan 4 09:00 Beslutande Staffan Larsson (C), ordförande Cecilia Ahlström (S), 1:a vice ordförande Tomas Lind (FÖL), 2:e vice ordförande Anders

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi AB

Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi AB PROTOKOLL Borgholm Energi AB fer 1-14 1 Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi AB Plats och tid Badhusgatan 4 09:00 12:30 ande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Plats och tid Persnäsgården, Österskogsvägen 2 i Lilla Horn, kl 09:00-12:15, 13:00 16:00

PROTOKOLL. Plats och tid Persnäsgården, Österskogsvägen 2 i Lilla Horn, kl 09:00-12:15, 13:00 16:00 1 17-31 Plats och tid Persnäsgården, Österskogsvägen 2 i Lilla Horn, kl 09:00-12:15, 13:00 16:00 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande Tomas Lind (FÖL), andre

Läs mer

Annika Hermansson, ekonomichef Tobias Selldén, gruppchef fastighet, 312

Annika Hermansson, ekonomichef Tobias Selldén, gruppchef fastighet, 312 1 (7) Plats och tid Badhusgatan 4, kl. 13:00-14:00 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Ingvar Svensson (V) Tomas Lind (FÖL), vice ordförande Anders Nyholm (M) Birger Palm (S) Daniel Nilsson (C) Övriga

Läs mer

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Ingvar Svensson (S) Sekreterare Ordförande Justerare

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Ingvar Svensson (S) Sekreterare Ordförande Justerare 1 32-44 Plats och tid Badhusgatan 4, 09:00 12:15 13:00 15:45 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande Anders Nyholm (M) Ingvar Svensson (V) Daniel Nilsson (C) Birger

Läs mer

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Tomas Lind (FÖL) Sekreterare Ordförande Justerare

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Tomas Lind (FÖL) Sekreterare Ordförande Justerare PROTOKOLL Borgholm Energi AB fer 183-193, 195-201 1 Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi AB Plats och tid Badhusgatan 4 09:00 ande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande

Läs mer

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Anders Nyholm Sekreterare Ordförande Justerare

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Anders Nyholm Sekreterare Ordförande Justerare 1 72-89 Plats och tid Ekerum Resort 09:00 12:15 13:00 16:00 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande Anders Nyholm (M) Ingvar Svensson (V) Peder Svensson (C), ersättare

Läs mer

Annika Karpfors Staffan Larsson (C) Anders Nyholm (M) Sekreterare Ordförande Justerare

Annika Karpfors Staffan Larsson (C) Anders Nyholm (M) Sekreterare Ordförande Justerare PROTOKOLL Borgholm Energi Elnät AB fer 19-21 1 Plats och tid Badhusgatan 4 13:30 Beslutande Staffan Larsson (C), ordförande Cecilia Ahlström (S), 1:a vice ordförande Tomas Lind (FÖL), 2:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi AB

Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi AB PROTOKOLL Borgholm Energi AB fer 15-27 1 Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi AB Plats och tid Badhusgatan 4 09:00 ande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S) Tomas Lind (FÖL) Anders Nyholm

Läs mer

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Daniel Nilsson Sekreterare Ordförande Justerare

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Daniel Nilsson Sekreterare Ordförande Justerare 1 2016-11-09 Paragrafer 150-166 Plats och tid Badhusgatan 4, Borgholm 09:00 12:15, 13:30 16:30 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande Tomas Lind (FÖL), andre

Läs mer

1 PROTOKOLL. Plats och tid Badhusgatan 4, Borgholm 09:00-12:15, 13:15-16:00

1 PROTOKOLL. Plats och tid Badhusgatan 4, Borgholm 09:00-12:15, 13:15-16:00 1 Paragrafer 82-97 Plats och tid Badhusgatan 4, Borgholm 09:00-12:15, 13:15-16:00 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande Birger Palm (S) Ingvar Svensson (V) Anders

Läs mer

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Joel Schäfer Sekreterare Ordförande Justerare

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Joel Schäfer Sekreterare Ordförande Justerare 1 Paragrafer 164-182 Plats och tid Badhusgatan 4 09:00 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande Tomas Lind (FÖL) Mats Bengtsson (M), ersättare för Anders Nyholm

Läs mer

1 PROTOKOLL. Borgholm Energi AB Paragrafer

1 PROTOKOLL. Borgholm Energi AB Paragrafer 1 Paragrafer 116-132 Plats och tid Badhusgatan 4, Borgholm 09:00-12:10, 13:00-15:55. Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande

Läs mer

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Ingvar Svensson Sekreterare Ordförande Justerare

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Ingvar Svensson Sekreterare Ordförande Justerare 1 Paragrafer 145-163 Plats och tid Badhusgatan 4 09:00 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande Malin Johansson (FÖL), ersättare för Tomas Lind (FÖL) Anders Nyholm

Läs mer

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB.

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. Sammanträdesprotokoll sid 2 (7) Innehållsförteckning: 266 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 267 Amorteringsplan. 268 Fråga om genomförande av uppdrag; Lokalisering av biogasmack i

Läs mer

1 PROTOKOLL. Plats och tid Badhusgatan 4, Borgholm 09:00-12:10, 13:10-15:40

1 PROTOKOLL. Plats och tid Badhusgatan 4, Borgholm 09:00-12:10, 13:10-15:40 1 2016-10-12 133-149 Plats och tid Badhusgatan 4, Borgholm 09:00-12:10, 13:10-15:40 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande Anders Nyholm (M) Ingvar Svensson (V)

Läs mer

1 PROTOKOLL. Utses att justera. Justeringens plats och tid. Plats och tid Badhusgatan 4, kl 09:00-12:30, 13:20-14:15

1 PROTOKOLL. Utses att justera. Justeringens plats och tid. Plats och tid Badhusgatan 4, kl 09:00-12:30, 13:20-14:15 1 Paragrafer 80-81 Plats och tid Badhusgatan 4, kl 09:00-12:30, 13:20-14:15 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande, 80 Anders Nyholm (M) Ingvar Svensson (V) Birger

Läs mer

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Daniel Nilsson (C) Sekreterare Ordförande Justerare

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Daniel Nilsson (C) Sekreterare Ordförande Justerare 1 Paragrafer 47-66 Protokoll från Styrelsemöte i Plats och tid Badhusgatan 4, 09:00 12.00 13.00 15.30 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande Birger Palm (S) Bertil

Läs mer

Sekreterare Ordförande Justerare

Sekreterare Ordförande Justerare Paragrafer 1-15 Plats och tid Badhusgatan 4, Borgholm, kl. 09:00-12:10, 13:10-15:10 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande Birger Palm (S) Ingvar Svensson (V)

Läs mer

1 (13) UTDRAG UR PROTOKOLL STYRELSEN BORGHOLM ENERGI. Sammanträdesdatum 2015-08-26 Paragrafer 260-273

1 (13) UTDRAG UR PROTOKOLL STYRELSEN BORGHOLM ENERGI. Sammanträdesdatum 2015-08-26 Paragrafer 260-273 1 (13) Plats och tid Badhusgatan 4, kl. 09:00-12:50, 13:45-16:15 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), andre vice ordförande Tomas Lind (FÖL), vice ordförande Ingvar Svensson (V) Anders

Läs mer

PROTOKOLL. Borgholm Energi AB Paragrafer

PROTOKOLL. Borgholm Energi AB Paragrafer 1 Paragrafer 113-123 Plats och tid Badhusgatan 4 09:00-12:00 13:00-14:45 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande Malin Johansson, ersättare för Tomas Lind (FÖL),

Läs mer

Protokoll vid Styrelsesammanträde i Borgholm Energi AB den 8 november 2017

Protokoll vid Styrelsesammanträde i Borgholm Energi AB den 8 november 2017 1 Paragrafer Paragrafer Protokoll vid Styrelsesammanträde i den 8 november 2017 Plats och tid Badhusgatan 4, 09:00 12:00 13:00 15:30 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Mörbylånga 08:00-12:00, 13:30-15:15, 15:30-16:30. Beslutande. Övriga deltagande. Underskrifter

Plats och tid Kommunhuset, Mörbylånga 08:00-12:00, 13:30-15:15, 15:30-16:30. Beslutande. Övriga deltagande. Underskrifter Sida 1 Paragrafer 16-29 Plats och tid Kommunhuset, Mörbylånga 08:00-12:00, 13:30-15:15, 15:30-16:30 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande Birger Palm (S) Ingvar

Läs mer

PROTOKOLL. Borgholm Energi AB Paragrafer

PROTOKOLL. Borgholm Energi AB Paragrafer 1 Paragrafer 148-162 Protokoll från Styrelsemöte i Plats och tid Badhusgatan 4 09:00 12:15 13:00 15:00 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande Tomas Lind (FÖL),

Läs mer

Styrelsemöte i Borgholm Energi AB

Styrelsemöte i Borgholm Energi AB 1 Paragrafer 81-92 Styrelsemöte i Plats och tid Badhusgatan 4, 09:00 12:00 13:00 16:30 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande Tomas Lind (FÖL) Anders Nyholm (M)

Läs mer

Styrelsemöte i Borgholm Energi AB

Styrelsemöte i Borgholm Energi AB 1 Paragrafer 113-130 Styrelsemöte i Plats och tid Badhusgatan 4 09:00 12:00 13:00 14:15 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande Jacob Jonsson (S), ersättare för

Läs mer

1 PROTOKOLL. Borgholm Energi AB Paragrafer Plats och tid Mörbylånga Bostads AB, Köpmang. 32 Mörbylånga 09:00-12:10, 13:10-16:00

1 PROTOKOLL. Borgholm Energi AB Paragrafer Plats och tid Mörbylånga Bostads AB, Köpmang. 32 Mörbylånga 09:00-12:10, 13:10-16:00 1 Paragrafer 98-115 Plats och tid Mörbylånga Bostads AB, Köpmang. 32 Mörbylånga 09:00-12:10, 13:10-16:00 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande Joel Schäfer, förste

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

1 PROTOKOLL. Utses att justera. Plats och tid Företagshuset Löttorp, 09:00-12:30, 13:15-14:45

1 PROTOKOLL. Utses att justera. Plats och tid Företagshuset Löttorp, 09:00-12:30, 13:15-14:45 1 Paragrafer 68-79 Plats och tid Företagshuset Löttorp, 09:00-12:30, 13:15-14:45 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande Birger Palm (S) Ingvar Svensson (V) Anders

Läs mer

BT Kemi Efterbehandlings SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BT Kemi Efterbehandlings SAMMANTRÄDESPROTOKOLL s 1 (6) Plats och tid Torgskolan, Teckomatorp, kl. 09.00-10.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Inge Svensson (S), ordf. Torsten Vigre (M) Hans Lennartsson (S) Sven-Ove Dahlsson (C), tjänstgörande ers

Läs mer

Yttrande över JO-anmälan angående landstingets hantering av begäran om registerutdrag

Yttrande över JO-anmälan angående landstingets hantering av begäran om registerutdrag HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2012-09-25 p 22 1 (1) Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2012-08-24 HSN 1207-0804 Handläggare: Anne Rundquist Yttrande över JO-anmälan angående landstingets

Läs mer

31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning

31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) Innehållsförteckning 31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning 33 Utdelning

Läs mer

Protokoll från konstituerande Styrelsemöte i Borgholm Energi AB

Protokoll från konstituerande Styrelsemöte i Borgholm Energi AB PROTOKOLL Borgholm Energi AB fer 45-56 1 Protokoll från konstituerande Styrelsemöte i Borgholm Energi AB Plats och tid Badhusgatan 4 09:00 13:00 Beslutande Staffan Larsson (C), ordförande Cecilia Ahlström

Läs mer

Beslutande. Övriga deltagande PROTOKOLL. Plats och tid Kalleguta , Badhusgatan 4, 09:

Beslutande. Övriga deltagande PROTOKOLL. Plats och tid Kalleguta , Badhusgatan 4, 09: 1 45-71 Plats och tid Kalleguta 08.30 09.30, Badhusgatan 4, 09:30 12.15 13.00 16.15 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Utby 5:22 m fl. fastigheter

Anläggningsförrättning berörande Utby 5:22 m fl. fastigheter Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun bilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2015-04-01 Ärendenummer Förrättningslantmätare Lars-Ove Klang Ärende Anläggningsförrättning berörande Utby 5:22 m fl. fastigheter Kommun:

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Plats och tid Bonaren, måndagen den 15 maj 2017 kl 16:00-17:45 ande Per Gren (S), Ordförande Per-Olof Qvick (M), 1:e vice ordförande Thomas Carlsson (S) ( 41-48) Liselott Nydén (S) Orvar Andersson (KD)

Läs mer

Välkomna. Informationsmöte om VA utbyggnad i Djupvik & Lofta

Välkomna. Informationsmöte om VA utbyggnad i Djupvik & Lofta Välkomna Informationsmöte om VA utbyggnad i Djupvik & Lofta 2013 07 04 Agenda Välkomna Presentation Samhällsbyggnadsförvaltningen informerar Borgholm Energi informerar Frågestund Kaffe och bulle / Mingel

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte i Borgholm Energi AB

Protokoll från styrelsemöte i Borgholm Energi AB PROTOKOLL Borgholm Energi AB 12-12 fer 202-217 1 Protokoll från styrelsemöte i Borgholm Energi AB 12-12 Plats och tid Badhusgatan 4, 09:00 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Cecilia Ahlström (S),

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi AB

Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi AB 1 Paragrafer 30-46 Protokoll från Styrelsemöte i Plats och tid Badhusgatan 4 09:00-12:30-13:00-15:30 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), vice ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice

Läs mer

Falkenbergs Näringsliv AB Förfrågan om investering från Falkenbergs Terminal AB. KS

Falkenbergs Näringsliv AB Förfrågan om investering från Falkenbergs Terminal AB. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2016-11-01 343 Falkenbergs Näringsliv AB Förfrågan om investering från Falkenbergs Terminal AB. KS 2016-431 Beslut

Läs mer

Clara Hoogland Carl Malgerud (M) Daniel Nilsson (C) Sekreterare Ordförande Justerare

Clara Hoogland Carl Malgerud (M) Daniel Nilsson (C) Sekreterare Ordförande Justerare Sida 1 Paragrafer 30-44 Plats och tid Badhusgatan 4, kl 09:00-12:00, 13:00-15:00 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Tomas Lind (FÖL), andra vice ordförande Birger Palm (S) Ingvar Svensson (V) Anders

Läs mer

Anslag Det justerade protokollet offentliggörs genom detta anslag. Beslutsinstans: Samhällsbyggnadsnämnden

Anslag Det justerade protokollet offentliggörs genom detta anslag. Beslutsinstans: Samhällsbyggnadsnämnden PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Oskarshamnssalen, kl. 09:00-11:45, ajournering 09:45-10:00 Beslutande Mathias R Karlsson (S), ordförande Frida Bergvall (S) Joakim Rylin (S) Matti Wahlström (V) Elisabeth

Läs mer

Ledamöter. Susanne Råbius (MP) Marcus Gyllenstolpe (M) Sofia Inlund (S) Othmar Nekham (C) Ersättare

Ledamöter. Susanne Råbius (MP) Marcus Gyllenstolpe (M) Sofia Inlund (S) Othmar Nekham (C) Ersättare Protokoll 1 Miljö- och hälsoskyddsnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-21 Sammanträdestid 13:00-16:00 Ledamöter Ersättare Bengt Hackberg (S), Ordförande Ninni Gustavsson (M), Vice Ordförande Isabell Leoson

Läs mer

Riktlinje för hantering av förorenade områden

Riktlinje för hantering av förorenade områden STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Stening Elin Datum 2017-10-12 Diarienummer KSN-2017-3504 Kommunstyrelsen Riktlinje för hantering av förorenade områden Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2013-11-13, kl 1300-1500. ande Birger Lahti, V Jenny Eriksson, S Övriga deltagande Rune Blomster, teknisk chef Anita Sköld, M,

Läs mer

113 Dnr 2013/176-822 KS. Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering

113 Dnr 2013/176-822 KS. Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 113 Dnr 2013/176-822 KS Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering av uppdrag. lyfts ärendet för diskussion. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrog

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Miljönämnden 2018-04-25 1 Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Malung, kl.13:00-16:00 Lars-Göran Gustafsson (S), ordförande Hans Lind (M) Bertil Helmersson (V) Mikael Östling

Läs mer

Föredragningslista ***** Allmänheten har möjlighet att närvara vid behandling av ärende 1-16. ***** Val av justerare samt dag och tid för justering

Föredragningslista ***** Allmänheten har möjlighet att närvara vid behandling av ärende 1-16. ***** Val av justerare samt dag och tid för justering Tekniska nämnden 2012-02-23 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(17) Plats och tid Mellanfryken, torsdag 23 februari 2012, kl. 15.00 Föredragningslista ***** Allmänheten har möjlighet att närvara

Läs mer

Uno Sjöberg (C) Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV)

Uno Sjöberg (C) Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Tillsynsnämnden 2014-05-15 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrummet på samhällsbyggnadskontoret, kl. 08:00-08:40 Beslutande Uno Sjöberg (C) Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Övriga deltagare

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 8:30-9:50 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 58-62 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Från torrt till vått. Prövning enligt miljöbalken

Från torrt till vått. Prövning enligt miljöbalken Från torrt till vått Prövning enligt miljöbalken Kammarkollegiet är en myndighet som för det allmännas talan i miljödomstolen. Talan gäller tillståndsprövningar, omprövningar och återkallelser av tillstånd

Läs mer

Protokoll 2009-09-23 AB091255. Björn Rossipal. Ledning srätt för teletorn och bod på Stav s n ä s 1:671

Protokoll 2009-09-23 AB091255. Björn Rossipal. Ledning srätt för teletorn och bod på Stav s n ä s 1:671 L A N T M Ä T E R I E T Sida 1 (6) Protokoll Ärendenum mer AB091255 Förrättningslantm ätare Björn Rossipal Ärende Ledning srätt för teletorn och bod på Stav s n ä s 1:671 Kommun: Värmdö Län: Stockholms

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida Plats och tid Styrelserummet Vallhamn kl. 09:00 13.35 Ajournering: 10.43 11.02 Ajournering: 12.46 13.20 Utses att justera Jan Berndtsson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset den 21 oktober

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 24 januari 2014 Sid nr /2014

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 24 januari 2014 Sid nr /2014 Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2014-01-24 1/2014 Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 24 januari 2014 Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående

Läs mer

Stig-Arne Helmersson. Anna-Lena Höglund. Roland Mattsson. Stig-Arne Helmersson

Stig-Arne Helmersson. Anna-Lena Höglund. Roland Mattsson. Stig-Arne Helmersson Plats och tid Kommunhuset, Långö, Kungshamn kl. 08.30-11.30. Beslutande Roland Mattsson (M) Stig-Arne Helmersson (C) Övriga deltagare Eveline Savik, samhällsbyggnadschef Therese Johansson, MEX-ingenjör

Läs mer

Yttrande gällande JO-anmälan (Dnr 3545-2015)

Yttrande gällande JO-anmälan (Dnr 3545-2015) LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 51 177 Yttrande gällande JO-anmälan (Dnr 3545-2015) Dnr 2015-A0172 Miljö- och byggnadsnämndens beslut Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att anta miljö- byggnadsnämndens

Läs mer

Patrik Sundin, ordförande Mia Bergkvist Tord Birgersson Johan Thomasson Maarit Hessling

Patrik Sundin, ordförande Mia Bergkvist Tord Birgersson Johan Thomasson Maarit Hessling Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-15:45 Beslutande Patrik Sundin, ordförande Mia Bergkvist Tord Birgersson Johan Thomasson Maarit Hessling Övriga deltagande Erik Nordén, VD Oskar Gustafsson, VA-ingenjör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 307 Styrelsen för Videum AB Organisationsnummer:

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 307 Styrelsen för Videum AB Organisationsnummer: Tid och plats Videum Science Park, lokal Curie, kl. 09:00-11:05 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Lena Wibroe, Ordförande Hugo Hermansson, Vice ordförande Anders Franzén Martina Popovska

Läs mer

Annika Wallenskog, kommundirektör Ann-Charlotte Järnström, ekonomichef Marianne Sarberg, kommunsekreterare. Kommunledningskontoret, Vallentuna

Annika Wallenskog, kommundirektör Ann-Charlotte Järnström, ekonomichef Marianne Sarberg, kommunsekreterare. Kommunledningskontoret, Vallentuna Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-04-28 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndag den

Läs mer

Mullsjö Energi & Miljö AB

Mullsjö Energi & Miljö AB Fjärrvärme Vatten Avlopp Renhållning Protokoll från MEMABs ordinarie styrelsemöte nr 133, 20180222 Plats Kontoret på Kyrkvägen 8 Tid 20180222, kl 15.00 16.45 Närvarande Beslutande Namn Leif Andersson Lars

Läs mer

Stadshuset, KS-rummet, 08:30-10:30. Staffan Larsson, ordförande Marcel van Luijn, tjg ersättare

Stadshuset, KS-rummet, 08:30-10:30. Staffan Larsson, ordförande Marcel van Luijn, tjg ersättare 1 Sammanträdesprotokoll Sid 1 (11) 2019-01-15 Plats och tid Stadshuset, KS-rummet, 08:30-10:30 ande ledamöter Ilko Corkovic Staffan Larsson, ordförande Marcel van Luijn, tjg ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Plats och tid Badhusg. 4, Borgholm, kl. 09:00-12:15, 13:00-17:00

Plats och tid Badhusg. 4, Borgholm, kl. 09:00-12:15, 13:00-17:00 1 (21) Plats och tid Badhusg. 4, Borgholm, kl. 09:00-12:15, 13:00-17:00 Beslutande Carl Malgerud, ordförande (M) Tomas Lind, vice ordförande (FÖL) Anders Nyholm (M) Daniel Nilsson (C) Ingvar Svensson (V)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 309 Styrelsen för Videum AB Organisationsnummer:

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 309 Styrelsen för Videum AB Organisationsnummer: Tid och plats Videum Science Park, lokal Chanel, kl. 09:55-11:40 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner Anmärkningar Justering Justerare Plats och tid Lena Wibroe, Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Nr 6/2008

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Nr 6/2008 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Nr 6/2008 Plats och tid Beslutande Kommunala bolagens sammanträdesrum, Sjögatan 28, Oxelösund Onsdag 22 oktober 2008, kl 10.00-12.45, 13.20-14.45 Styrelseledamöterna Birger

Läs mer

BT Kemi Efterbehandlings SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BT Kemi Efterbehandlings SAMMANTRÄDESPROTOKOLL s 1 (8) Plats och tid Torgskolan, Teckomatorp, kl. 09.00 10.45 Beslutande Övriga deltagare Hans-Inge Svensson (S), ordf. Torsten Vigre (M) Hans Lennartsson (S) Birgit Landquist (C), v. ordf. Agneta Sörensson

Läs mer

Plats och tid Badhusgatan 4, , kl 09:00-12:10, 13:00-16:15

Plats och tid Badhusgatan 4, , kl 09:00-12:10, 13:00-16:15 PROTOKOLL Sida 1 Datum 2015-11-19 Plats och tid Badhusgatan 4, 2015-12-16, kl 09:00-12:10, 13:00-16:15 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande Anders Nyholm (M)

Läs mer

Lena Emilsson (S) tgj ers för Tony Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M) ledamot Annette Linander (C) ledamot

Lena Emilsson (S) tgj ers för Tony Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M) ledamot Annette Linander (C) ledamot Sida 1 (9) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-17.30 ande Cecilia Lind (S) ordförande Lena Emilsson (S) tgj ers för Tony Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M) ledamot Annette

Läs mer

Sammanträdesprotokoll nr 7 2011 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 27 oktober 2011.

Sammanträdesprotokoll nr 7 2011 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 27 oktober 2011. 1(5) Sammanträdesprotokoll nr 7 2011 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 27 oktober 2011. Beslutande: Bengt Holm, ordf. Jan Espenkrona, ledamot Mats Paulsson, ledamot Lars

Läs mer

Niclas Palmgren (M), ordförande

Niclas Palmgren (M), ordförande 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, måndagen den 26 september 2011, kl 8.30-18.20 Beslutande Övriga deltagande Niclas Palmgren (M), ordförande Agneta Karlsson (M) Sven-Erik Karlsson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2013-05-23

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2013-05-23 okoll Sida Ärendeförteckning 15 Sammanträdets öppnande... 2 15a Val av protokollsjusterare... 2 15b Godkännande av dagordning... 2 15c Godkännande av föregående protokoll... 2 16 Tertialbokslut för januari

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Sundsvall Vatten AB

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Sundsvall Vatten AB 2018-09-21 Ärendeförteckning 42 Sammanträdets öppnande... 2 42A Val av protokollsjusterare... 2 42B Godkännande av dagordning... 2 42C Godkännande av föregående protokoll... 2 42D Kvarstående ärenden,

Läs mer

Tekniska förvaltningen, , kl. 15:30-16:30

Tekniska förvaltningen, , kl. 15:30-16:30 SA1'1MANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid: Beslutande Ledamöter Tekniska förvaltningen,, kl. 15:30-16:30 Torsten Nilsson (M), ordförande Ulf Berggren (SD), 1 :e vice ordförande Benny Pctersson (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-01-27 1 Tid Kl 09 00 12 00 Plats SKIFU AB Ledamöter Mikael Gäfvert ordförande Ulla Grelsson vice ordförande Birgitta Skoglund Sara Andersson Hans Stenberg Åsa Ulander Claes Stockhaus Personalrepresentant

Läs mer

DOM 2015-10-13 Stockholm

DOM 2015-10-13 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Mark- och miljööverdomstolen Rotel 060303 DOM 2015-10-13 Stockholm Mål nr F 7731-15 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Växjö tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2015-08-13 i mål nr F 2063-15, se

Läs mer

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB OMMUN PROTOKOLL 1(7) Paragrafer 30-35 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14:00 16:05 ande Daniel Bäckström Knut Lillienau Jan Andersson Christer Andersson Jan Norlin Dag Rogne Erik Fogelberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Ärendelista 1 2 3 Val av justeringsman Godkännande av dagordning Föregående protokoll Beslutsärenden 4 Revidering av mötesplan 2019 5 6 7 8 9 10 11 Informationsärenden Preliminärt årsbokslut 2018 Statistik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning 2012-05-28 1 Ärendeförteckning 57 Sammanträdets öppnande...3 58 Justering...3 59 Godkännande av dagordning...3 60 Godkännande av föregående protokoll...3 61 Arbetsordning...4 62 Attest- och utanordningsinstruktion...4

Läs mer

Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott

Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott Plats och tid Bällstarummet kl 15:00-15:35 Beslutande närvarande Elwe Nilsson (M) (ordförande), Per-Olof Björkman (L) (vice ordförande), Jerri Bergström (S) (2:e vice ordförande), Björn Furugren Beselin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Avesta Vatten och Avfall AB Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15 15:30

Sammanträdesprotokoll Avesta Vatten och Avfall AB Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15 15:30 Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15 15:30 Beslutande Patrik Sundin, ordförande Mia Bergkvist Tord Birgersson Maarit Hessling, ersättare för Johan Thomasson Jan-Olof Källström, ersättare för Anneli Karlsson

Läs mer

47 Dnr 2016/ KS. Ansökan om årligt stöd, utbildningsinsatser och studiebesök för nämndemän. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar

47 Dnr 2016/ KS. Ansökan om årligt stöd, utbildningsinsatser och studiebesök för nämndemän. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar Sammanträdesprotokoll sid 2 (8) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 47 Ansökan om årligt stöd, utbildningsinsatser och studiebesök för nämndemän. 48 Information om

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 310 Styrelsen för Videum AB Organisationsnummer:

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 310 Styrelsen för Videum AB Organisationsnummer: Tid och plats Videum Science Park, lokal Curie, kl. 08-59-10:50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner Övriga Anmärkningar Justering Justerare Plats och tid Lena Wibroe, Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2015-05-21 Ärendeförteckning 10 Sammanträdets öppnande... 2 10a Val av protokollsjusterare... 2 10b Godkännande av dagordning... 2 10c Godkännande av föregående protokoll... 2 10d Styrelselogg... 2 11

Läs mer

DOM 2013-12-16 Stockholm

DOM 2013-12-16 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT 060109 DOM 2013-12-16 Stockholm Mål nr P 3174-13 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Växjö tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2013-03-12 i mål nr P 167-13, se bilaga KLAGANDE Krokek Vind AB Ombud:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll nr fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 26 maj 2011.

Sammanträdesprotokoll nr fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 26 maj 2011. Sammanträdesprotokoll nr 6 2011 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 26 maj 2011. Beslutande: Bengt Holm, ordf Johan Sandberg, 1:e v. ordf. Jan-Anders Palmqvist, 2:e v. ordf.

Läs mer

Protokoll. Jävsutskott stadshuset, Varvet, vån 5, kl.08:30-9:00

Protokoll. Jävsutskott stadshuset, Varvet, vån 5, kl.08:30-9:00 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Varvet, vån 5, kl.08:30-9:00 Sonny Persson (S), Ordförande Magnus Jacobsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V) Jarmo Uusitalo (MP) Cecilia Segerstedt, arkitekt

Läs mer

Henrik Silfverstolpe (L) Gerd Klein (S) Fredrik Schlyter (M)

Henrik Silfverstolpe (L) Gerd Klein (S) Fredrik Schlyter (M) Protokollsutdrag 1 (5) Plats och tid Sessionssalen kl. 15.00 17.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Johnny Nilsson (S), Ordförande Göran Gärtner (M) Christian Ottergren (SÖS) Veronica

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden (8) Jävsnämnden 2012-05-08 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 10.15 Beslutande Ove Karlesand (M), ordförande Gudrun Mo ( C ), ledamot Bo Sjölin (MP), ledamot Curt Ekvall (KD), ersättare

Läs mer

Annika Karpfors Staffan Larsson Andreas Persson Sekreterare Ordförande Justerare

Annika Karpfors Staffan Larsson Andreas Persson Sekreterare Ordförande Justerare PROTOKOLL Borgholm Energi AB fer 67-72 1 Plats och tid Ekerum Resort Öland 14:30 Beslutande Staffan Larsson (C), ordförande Cecilia Ahlström (S), 1:a vice ordförande Tomas Lind (FÖL), 2:e vice ordförande

Läs mer

Samhällsbyggnadsutskottet

Samhällsbyggnadsutskottet 1(15) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 09.00 11.35 12.30 13.50 i Stora sammanträdesrummet. Beslutande Günter Ruchatz (M), ordförande Bength Andersson (S) Tore Andersson (-) 41-48 Anne

Läs mer