Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe kl 08:30-10:00, 13:00-14:30

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe kl 08:30-10:00, 13:00-14:30"

Transkript

1 Omsorgsnämnden (16) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe kl 08:30-10:00, 13:00-14:30 Beslutande Christina Karlsson (s) Anna-Lena Holmström (c) Lillemor Edlund (s) Sofia Olsson (c) Per-Erik Jonsson (s) Anita Danielsson (m) Annika Ternestål (s) Ulla Talus (kd) John Norberg (s) Cristina Göransson (kd) Eva Edberg (s) Gunnar Eklöf (v) Frits Söderlind (s) Ersättare Ulrika Vestin (s) Barbro Olsson (c) Eva Sjöroos (s) Ellinor Källström (c) Rune Lundberg (m) Uno Tjernström (fp) Ove Johnsson (v) Övriga deltagande Se sid 2 Godkännande av Omsorgsnämnden godkänner att angivna personer är närvarande närvaro vid sammanträdet samt ger dem rätt att yttra sig. Tid och plats för justering Omsorgsförvaltningen , kl 12:30 Sekreterare Paragrafer = Britt-Marie Nilsson Ordförande = Christina Karlsson Justerare = Anita Danielsson BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Instans Omsorgsnämnden Anslaget sätts upp Anslaget tas ned Förvaringsplats för Omsorgsförvaltningen protokollet. Underskrift Namnförtydligande. Britt-Marie Nilsson

2 Omsorgsnämnden (16) Övriga deltagare: Kl 08:30-10:00 Elisabeth Westman-Österlund Mona Burström Camilla Nilsson Marie Lindgren Alexandra Alseryd Silvia Sandin-Viberg Britt-Marie Nilsson Kl 13:00-14:30 Anders Björkman, 86 Kristin Jonsson Marina Jones Åsa Grundberg Margareta Bolinder -13:45 Birgith Larserud Silvia Sandin-Viberg Kristina Vestin, kommunal Britt-Marie Nilsson

3 Omsorgsnämnden (16) Innehållsförteckning 85 Informationsärende Informationsärende Beslutsförslag om att byta ut lampor till lågenergilampor, ekonomiskt, färre kilowatt timmar Svar på remiss av Ansvarskommitténs betänkande "Hållbar samhällsorganisation med utvecklingskraft" SOU 2007: Månadsrapport juni Omsorgsförvaltningens kvalitetsutvecklingsplan Nyskrivna riktlinjer för måltider vid ordinära boenden och reviderade riktlinjer för måltider vid särskilda boenden inom Örnsköldsviks kommun Motion, äldreboenden Redovisning av synpunkter på handikappomsorgen Meddelanden Redovisning av delegationsbeslut Sekretess 16

4 Omsorgsnämnden (16) 85 Informationsärende Information om kostenhetens verksamhet och riktlinjer för måltider vid ordinära och särskilda boenden. Föredragande: Elisabeth Westman-Österlund, Mona Burström, Camilla Nilsson, Marie Lindgren och Alexandra Alseryd. Omsorgsnämnden har tagit del av informationen.

5 Omsorgsnämnden (16) 86 Informationsärende Försök med 30 km/tim som högsta tillåtna hastighet, när buss stannat vid busshållplats inom Örnsköldsviks kommun, på samtliga 50- och 70-vägar med undantag för E 4:an. Föredragande: Anders Björkman. Omsorgsnämnden har tagit del av informationen.

6 Omsorgsnämnden (16) Omsn/2007:68 87 Yttrande på förslag om att byta ut lampor till lågenergilampor, ekonomiskt, färre kilowatt timmar Sammanfattning av ärendet Omsorgsnämnden har erhållit en skrivelse från Linda Eriksson om att byta ut alla lampor på våra särskilda boenden till lågenergilampor för att sänka energikostnaderna samt spara på vår miljö. Omsorgsnämnden ser positivt på förslaget men tycker att lamporna ska bytas ut eftersom att de går sönder samt att det inte ska göras av omsorgens personal. De är anställda för att kunna ge en god vård och omsorg till dem som bor på det särskilda boendet. Ska lamporna bytas ut bör detta ske genom fastighetsägarens försorg. Detta innebär att frågan bör överlämnas till en annan verksamhet för att eventuellt verkställas och beslutas om. Beredande organs förslag till beslut Omsorgsförvaltningens skrivelse 12 juni Omsorgsnämnden antar yttrandet som sitt eget och överlämnar svaret till kommunstyrelsen för eventuell vidare handläggning samt till Linda Eriksson.

7 Omsorgsnämnden (16) Omsn/2007:78 88 Svar på remiss av Ansvarskommitténs betänkande "Hållbar samhällsorganisation med utvecklingskraft" SOU 2007:10 Sammanfattning av ärendet Örnsköldsviks kommun har beretts möjlighet att avge yttrande över ansvarskommitténs betänkande. Omsorgsnämnden har beretts möjlighet att lämna sina synpunkter till kommunkansliet för att de ska kunna sammanställa ett svar från kommunen. Omsorgsnämnden ser positivt på de förslag som berör de delar som gäller omsorgen och hälso- och sjukvården. Det är dock viktigt att det när det ska bildas regionkommuner att det ges tydliga uppdrag på vad som ligger inom respektive huvudmans ansvarsområde samt att samverkan på lokalnivå inte drabbas av att ena parten blir för stor och har då svårt för att anpassa samverkan på lokalnivå med respektive kommun. Nämnden ser det även positivt att en samordning av tillsynen sker för all verksamhet både vad gäller socialtjänstlagen och hälso- och sjukvårdslagen. Idag finns det en risk att det sker dubbelarbete samt att de båda tillsynsmännen inte alltid har samma bild av verksamheterna. Nämnden ställer sig även bakom att det bör finnas en samlad ny patientlagstiftning för att underlätta för den enskilde patienten. Avslutningsvis anser nämnden att betänkande är bra och ställer sig bakom de delar som föreslås men att utvecklingen av bättre samverkan kräver mycket arbete på lokalnivå och att risken finns att den ena huvudmannen blir för stor för lokalsamverkan. Det är viktigt att alla huvudmän ges möjligheter för lokalsamverkan och lokala avtal. Beredande organs förslag till beslut Omsorgsförvaltningens skrivelse 11 juni Omsorgsnämnden antar yttrandet som sitt eget och överlämnar det till kommunkansliet för vidare bearbetning. Reservation Anita Danielsson (m) reserverar sig mot beslutet.

8 Omsorgsnämnden (16) Omsn/2007:85 89 Månadsrapport juni Sammanfattning av ärendet Vid dagens sammanträde informerar ekonomichef Åsa Grundberg om att förvaltningen inte kan lämna en månadsrapport för juni månad. Detta då lönekostnaden inte går att analysera på grund av förseningar vid överförandet från Palett till ekonomisystemet samt avsaknaden av specifikationer på den sent överförda lönekostnaden. Lönekostnader utgör 80 procent av omsorgsförvaltningens budgeterade kostnader för Beredande organs förslag till beslut Omsorgsförvaltningens skrivelse 12 juni Omsorgsnämnden kommer inte att idag lämna någon månadsrapport för juni 2007 till kommunstyrelsen. Omsorgsnämnden uppdrar till förvaltningen att snarast överlämna månadsrapporten till kommunstyrelsen när den är färdigställd.

9 Omsorgsnämnden (16) Omsn/2007:81 90 Omsorgsförvaltningens kvalitetsutvecklingsplan Sammanfattning av ärendet Omsorgsnämndens vision och kvalitetspolicy antogs i mars Visionen beskriver vad verksamheten ska uppnå och kvalitetspolicyn är styrande för förvaltningens kvalitetsutvecklingsarbete. Kvalitetspolicyn har legat till grund för kvalitetsutvecklingsplanen som har arbetats fram för att specificera aktiviteter att utföra under innevarande mandatperiod. Ett förslag på kvalitetsutvecklingsplan för har arbetats fram. Kvalitetsutvecklingsplanen omfattar ansatsen offensiv kvalitetsutveckling, som är en gemensam ansats för kvalitetsutveckling inom verksamheten, och en aktivitets- och tidplan för förvaltningens kvalitetsutvecklingsarbete. Offensiv kvalitetsutveckling omfattar kvalitetsledningsprinciper, arbetssätt och verktyg. Aktivitets- och tidplan för kvalitetsutvecklingsarbete är fördelad på förutsättningar, verksamhet och resultat. Kvalitetsutvecklingsplanen för är ett kvalitetsstyrningsdokument och ett av underlagen för verksamhetsplanering. Av kvalitetsutvecklingsplanen framgår aktiviteter som ska utföras under mandatperioden. Beredande organs förslag till beslut Omsorgsförvaltningens skrivelse 11 maj Arbetsutskottets 39/2007. Omsorgsnämnden antar förslaget på kvalitetsutvecklingsplan för och ger förvaltningen i uppdrag att implementera planen. Planerade aktiviteter enligt kvalitetsutvecklingsplanen skall redovisas i samband med verksamhetsberättelsen.

10 Omsorgsnämnden (16) Omsn/2007:79 91 Nyskrivna riktlinjer för måltider vid ordinära boenden och reviderade riktlinjer för måltider vid särskilda boenden inom Örnsköldsviks kommun Sammanfattning av ärendet Riktlinjerna har tagits fram för att tydliggöra för alla som medverkar i någon del av "matkedjan" vad som krävs för att åstadkomma en bra måltidsservice till äldre. Riktlinjerna riktar sig till dem som är ansvariga för matservice till äldre personer, med sviktande hälsa och åldersförändringar, i ordinärt och särskilt boende inom Örnsköldsviks kommun. Riktlinjerna ska användas såväl vid upphandling av måltidservice för äldre som vid vägledning och undervisning för personal som planerar, lagar och serverar mat i vårdboende. Beredande organs förslag till beslut Omsorgsförvaltningens skrivelse 9 maj Arbetsutskottets 40/2007. Omsorgsnämnden antar Riktlinjerna för måltider vid ordinära boenden och särskilda boenden inom Örnsköldsviks kommun.

11 Omsorgsnämnden (16) Omsn/2007:63 92 Motion, äldreboenden Sammanfattning av ärendet Kommunstyrelsen beslutade att de särskilda boendeformer som ska finnas i kommunen på sikt alla ska ha en boendestandard som är bra för de som ska bo där samt vara en god arbetsmiljö för våra medarbetare. Rätten till att bo kvar till livets slut var en viktig del i detta beslut. Människor som erhållit ett särskilt boende skulle inte behöva flytta mellan olika vårdnivåer när de hade mer behov av hjälp utan skulle ha rätten att bo kvar. Detta innebär att våra särskilda boenden måste kunna möte behov av olika vårdtyngd. Det är därför inte möjligt att ändra KFs beslut om sjukhemsstandard och samtidigt ha kvar kvarboenderätten. Önskan om ytterligare en mellanboende form kan enbart utredas om beslutet om kvarboende tas bort. Detta innebär dock en hel del juridiska konsekvenser som kan behöva lösas då hyreslagens regler gäller för våra särskilda boenden. Hur vida dessa boende former ska ligga under omsorgsnämnden och kräva ett bistånd för inflyttning bör noga undersökas. Många kommuner däribland Härnösand har goda löningar där det kommunala bostadsbolaget ansvarar för dessa boende samt innehållet och där man inte behöver ett biståndsbeslut från omsorgen. Vad gäller att ansöka om investeringsstöd så ansöker alltid omsorgen de statliga bidrag som är möjliga. Huruvida detta ska ansökas för äldrecentrat får tekniska kontoret avgöra då de ansvarar för byggnationen. Beredande organs förslag till beslut Omsorgsförvaltningens skrivelse 2 maj Arbetsutskottets 41/2007. Arbetsutskottets behandling Vid arbetsutskottets behandling yrkade Anna-Lena Holmström (c) och Anita Danielsson (m) på bifall till motionen. Christina Karlsson (s) yrkade avslag på motionen. Reservation mot beslutet gjordes av Anna-Lena Holmström och Anita Danielsson. Omsorgsnämndens behandling Vid omsorgsnämndens behandling yrkar Christina Karlsson (s) avslag till motionen. Anna-Lena Holmström (c) m fl yrkar bifall till motionen.

12 Omsorgsnämnden (16) Ordföranden ställer proposition på ställda yrkanden och finner att omsorgsnämnden beslutar enligt Christina Karlssons yrkande på avslag till motionen. Omsorgsnämnden har tagit del av motionen och överlämnar yttrandet som sitt eget. Omsorgsnämnden föreslår kommunstyrelsen att avslå motionen. Reservation Anna-Lena Holmström (c), Sofia Olsson (c), Anita Danielsson (m), Ulla Talus (kd) och Cristina Göransson (kd) reserverar sig mot beslutet till förmån för sitt yrkande.

13 Omsorgsnämnden (16) Omsn/2007:80 93 Redovisning av synpunkter på handikappomsorgen Sammanfattning av ärendet Under första kvartalet 2007 har det inkommit ett klagomål som rört handikappomsorgens verksamhet. Klagomålet har kommit från en brukare i daglig verksamhet som varit missnöjd med arbetssituationen på sin S-plats. Brukaren har fått byta till annan S-plats och är nöjd med förändringen. Han har även haft samtal med kurator i handikappomsorgen. Beredande organs förslag till beslut Omsorgsförvaltningens skrivelse 18 april Arbetsutskottets 42/2007. Omsorgsnämnden har tagit del av redovisningen av synpunkter på handikappomsorgens verksamhet för första kvartalet 2007.

14 Omsorgsnämnden (16) Omsn/2007:18 94 Meddelanden 1. Sveriges Kommuner och Landsting cirkulär 07:12, Preliminär LSS-utjämning år Regeringsrättens beslut, Riksfärdtjänst, fråga om prövningstillstånd. 3. Länsrätten i Västerbottens län dom , Folkbokföring. 4. Länsrätten i Västernorrlands län dom , Bistånd i form av särskilt boende enligt 4 kap 1 socialtjänstlagen (2001:453). 5. Länsrätten i Västernorrlands län dom , Bistånd i form av särskilt boende enligt 4 kap 1 socialtjänstlagen. 6. Länsstyrelsens beslut , Nattbemanning vid gruppboende för dementa. 7. Länsstyrelsens beslut , Statsbidrag för personligt ombud. 8. Fou Västernorrlands rapporter: Vem har läst Omvårdnad - kartläggning av utbildningsnivå bland sjuksköterskor inom kommunernas äldreomsorg i Västernorrlands län Utvärdering av Access - ett projekt om ungdomar, arbetslöshet och anställningsbarhet. Rapporterna finns på Omsorgsnämnden har tagit del av meddelandena.

15 Omsorgsnämnden (16) Omsn/2007:17 95 Redovisning av delegationsbeslut 1. Delegationsbeslut enligt socialtjänstlagen, : ledsagning, särskilt boende-servicehus, särskilt boende, avlösning i hemmet, boendestöd, dag/- kvällsverksamhet, hemtjänst, hemtjänst-servicehus, korttidsvistelse, matdistribution, städ, trygghetslarm, växelvård. 2. Delegationsbeslut enligt lagen om särskilt stöd för vissa funktionshindrade, : biträde av personlig assistent, daglig verksamhet, biträde av personlig assistent, ledsagarservice, biträde av kontaktperson, korttidsvistelse, bostad med särskild service för barn och ungdomar, bostad med särskild service för vuxna. 3. Delegationsbeslut enligt färdtjänst- och riksfärdtjänstlagen, Delegationsbeslut, stiftelseutdelningar/gåvobrevsutdelningar för år 2006 och Arbetsutskottets 43-44/ Delegationsbeslut, Anställningar (pärmredovisning): Nr /2007 Nr 40-59/2007 Nr /2007 Handikappomsorgen Kostenheten Äldreomsorgen Omsorgsnämnden har tagit del av delegationsbesluten.

16 Omsorgsnämnden (16)

Sammanträdesrum Korallen, Arken Kl 08:30-09:30, 13:00-15:30. Eva Edberg (S) Gunnar Eklöf (V) - 47

Sammanträdesrum Korallen, Arken Kl 08:30-09:30, 13:00-15:30. Eva Edberg (S) Gunnar Eklöf (V) - 47 Omsorgsnämnden 2010-05-11 1 (11) Plats och tid Beslutande ledamöter Sammanträdesrum Korallen, Arken Kl 08:30-09:30, 13:00-15:30. Christina Karlsson (S) ordförande Gunnar Holmberg (S) Anna-Lena Holmström

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 08:30-09:30, 14:30-15:35.

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 08:30-09:30, 14:30-15:35. Omsorgsnämnden 2009-09-16 1 (9) Plats och tid Beslutande ledamöter Beslutande ersättare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 08:30-09:30, 14:30-15:35. Christina Karlsson (S) ordförande Gunnar

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Korallen, Arken, kl 13:00-14:45

Plats och tid Sammanträdesrum Korallen, Arken, kl 13:00-14:45 Omsorgsnämnden 2007-09-14 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrum Korallen, Arken, kl 13:00-14:45 Beslutande Christina Karlsson (s) Anna-Lena Holmström (c) Gunnar Holmberg (s) Sofia Olsson (c) Lillemor Edlund

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl 08:30-10:00, 13:00-14:40.

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl 08:30-10:00, 13:00-14:40. Omsorgsnämnden 2007-01-26 1 (18) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl 08:30-10:00, 13:00-14:40. Beslutande Christina Karlsson (s) Anna-Lena Holmström (c) Gunnar Holmberg (s)-

Läs mer

Eva Edberg (s) - 13 Frits Söderlind (s) 14 Ersättare Frits Söderlind (s) Barbro Olsson (c) Lars-Åke Norman (s) Christina Göransson (kd)

Eva Edberg (s) - 13 Frits Söderlind (s) 14 Ersättare Frits Söderlind (s) Barbro Olsson (c) Lars-Åke Norman (s) Christina Göransson (kd) Omsorgsnämnden 2007-01-10 1 (16) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe kl 13:00-14:50. Beslutande Christina Karlsson (s) Anna-Lena Holmström (c) Gunnar Holmberg (s) Sofia Olsson

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Omsorgsnämnden 2007-02-16 1 (18) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, Kl 08:30-10:00, 13:00-15:00 Beslutande Christina Karlsson (s) Anna-Lena Holmström (c) Gunnar Holmberg (s)

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, Nygatan 16, kl 13:00-16:15

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, Nygatan 16, kl 13:00-16:15 Omsorgsnämnden 2008-06-11 1 (13) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, Nygatan 16, kl 13:00-16:15 Beslutande Christina Karlsson (s) Anna-Lena Holmström (c) Gunnar Holmberg (s)

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 08:30-09:15, 13:00-14:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 08:30-09:15, 13:00-14:30 Omsorgsnämnden 2009-02-25 1 (15) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 08:30-09:15, 13:00-14:30 Beslutande Christina Karlsson (S) Anita Danielsson (M) Gunnar Holmberg (S)- 8

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl 13:00-15:15

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl 13:00-15:15 Omsorgsnämnden 2009-04-01 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl 13:00-15:15 Beslutande ledamöter Christina Karlsson (S) ordf Anna-Lena Holmström (C) Lillemor Edlund (S)

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 08:30-10:45, 13:00-15:00

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 08:30-10:45, 13:00-15:00 Omsorgsnämnden 2010-11-17 1 (19) Plats och tid Beslutande Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 08:30-10:45, 13:00-15:00 Gunnar Holmberg (S) ordförande Lillemor Edlund (S) Anna-Lena Holmström

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 08:30-09:30, 14:00-15:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 08:30-09:30, 14:00-15:30 Omsorgsnämnden 2010-08-25 1 (18) Plats och tid Beslutande ledamöter Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 08:30-09:30, 14:00-15:30 Christina Karlsson (S) ordförande Gunnar Holmberg (S) Anna-Lena

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Korallen, Arken, kl 13:00-15:20

Plats och tid Sammanträdesrum Korallen, Arken, kl 13:00-15:20 Omsorgsnämnden 2008-05-12 1 (17) Plats och tid Sammanträdesrum Korallen, Arken, kl 13:00-15:20 Beslutande Christina Karlsson (s) Anna-Lena Holmström (c) Gunnar Holmberg (s) Sofia Olsson (c) Lillemor Edlund

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 08:30-09:40, 13:00-15:00

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 08:30-09:40, 13:00-15:00 Omsorgsnämnden 2010-06-16 1 (18) Plats och tid Beslutande ledamöter Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 08:30-09:40, 13:00-15:00 Christina Karlsson (S) ordförande Lillemor Edlund (S) Anna-Lena

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe kl 13:00-15:40

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe kl 13:00-15:40 Omsorgsnämnden 2007-11-07 1 (22) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe kl 13:00-15:40 Beslutande Christina Karlsson (s) Anita Danielsson (m), - 137 Gunnar Holmberg (s) Ulla Talus

Läs mer

Sammanträdesrum Korallen, Arken, Örnsköldsvik Kl 08:30-09:30, 13:00-15:20

Sammanträdesrum Korallen, Arken, Örnsköldsvik Kl 08:30-09:30, 13:00-15:20 Omsorgsnämnden 2010-10-21 1 (17) Plats och tid Sammanträdesrum Korallen, Arken, Örnsköldsvik Kl 08:30-09:30, 13:00-15:20 Beslutande ledamöter Gunnar Holmberg (S) ordförande Lillemor Edlund (S) Anna-Lena

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 15.00-16.50. Marianne Vestin (S) Örjan Forsberg (S)

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 15.00-16.50. Marianne Vestin (S) Örjan Forsberg (S) Omsorgsnämnd 2012-03-21 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 15.00-16.50 Beslutande Anna-Belle Strömberg (S) ordf Göran Algotsson (C) ledamöter Kristoffer Park (S) Anita

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe kl 13:00-15:00.

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe kl 13:00-15:00. Omsorgsnämnden 2007-10-10 1 (21) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe kl 13:00-15:00. Beslutande Christina Karlsson (s) Anna-Lena Holmström (c) Gunnar Holmberg (s) Sofia Olsson

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne Kl 08:30-10:00, 13:00-15:20

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne Kl 08:30-10:00, 13:00-15:20 Omsorgsnämnden 2009-05-12 1 (20) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne Kl 08:30-10:00, 13:00-15:20 Beslutande ledamöter Christina Karlsson (S) Anna-Lena Holmström (C) Lillemor

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 08:30-09:40, 13:00-14:15.

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 08:30-09:40, 13:00-14:15. Omsorgsnämnden 2010-02-24 1 (17) Plats och tid Beslutande ledamöter Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 08:30-09:40, 13:00-14:15. Christina Karlsson (S) ordförande Lillemor Edlund (S) Anna-Lena

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 15:00-16:35

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 15:00-16:35 Omsorgsnämnden 2011-02-23 1 (17) Plats och tid Beslutande ledamöter Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 15:00-16:35 Anna-Belle Strömberg (S) ordförande Kristoffer Park (S) Anna-Lena Holmström

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Korallen, Arken, kl 08:30-10:00, 13:00-15:30

Plats och tid Sammanträdesrum Korallen, Arken, kl 08:30-10:00, 13:00-15:30 Omsorgsnämnden 2007-05-11 1 (21) Plats och tid Sammanträdesrum Korallen, Arken, kl 08:30-10:00, 13:00-15:30 Beslutande Christina Karlsson (s) Anna-Lena Holmström (c) Gunnar Holmberg (s) Anita Danielsson

Läs mer

Plats och tid Trehörningsjö, Kerstins Udde, kl 13:00-14:45

Plats och tid Trehörningsjö, Kerstins Udde, kl 13:00-14:45 Omsorgsnämnden 2007-08-28 1 (23) Plats och tid Trehörningsjö, Kerstins Udde, kl 13:00-14:45 Beslutande Christina Karlsson (s) Sofia Olsson (c) Gunnar Holmberg (s) Anita Danielsson (m) Lillemor Edlund (s)

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl 15:00-16:10.

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl 15:00-16:10. Omsorgsnämnden 2011-04-20 1 (14) Plats och tid Beslutande Beslutande ersättare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl 15:00-16:10. Anna-Belle Strömberg (S) ordförande Kristoffer Park (S) Anna-Lena

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl. 10:00 10:35

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl. 10:00 10:35 Kommunstyrelsen 2011-12-19 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl. 10:00 10:35 Ordförande: Elvy Söderström (S) Ledamöter: Glenn Nordlund (S),

Läs mer

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33 26-34 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 16.00 Beslutande Leif T Johansson, (FP) ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S) 2:e vice ordförande Christina

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe kl 08:30-09:10, 13:00-15:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe kl 08:30-09:10, 13:00-15:30 Omsorgsnämnden 2007-12-12 1 (23) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe kl 08:30-09:10, 13:00-15:30 Beslutande Christina Karlsson (s) Sofia Olsson (c) Gunnar Holmberg (s) Anita Danielsson

Läs mer

Plats och tid: 429, , kl. 14:00-15:30

Plats och tid: 429, , kl. 14:00-15:30 Plats och tid: 429, 2019-03-19, kl. 14:00-15:30 Beslutande: Ingela Sylwander (M) Sonny Rosén (L) Pia Radil (S) Katrina Dakouri (M) Wiveca Britzén (M) Mikael von Krassow (S) Maths Kjellin (M) Rose-Marie

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 13:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 13:30 Bildningsnämnd 2012-03-20 1 (8) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 13:30 Birgith Olsson Johansson (S), ordf., Mattias Öberg (S), Anneli

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 08:30-09:30, 13:00-15:35

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 08:30-09:30, 13:00-15:35 Omsorgsnämnden 2010-12-15 1 (23) Plats och tid Beslutande ledamöter Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 08:30-09:30, 13:00-15:35 Gunnar Holmberg (S) ordförande Lillemor Edlund (S) Anna-Lena

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl 13:00 15:50

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl 13:00 15:50 Nämnden för teknik och service 2008-08-19 1 (9) Plats och tid Beslutande Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl 13:00 15:50 Ordförande Roger Burland (s) Ledamot Malin Ögren (s) Erik Nordlander

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 14:30-14:40 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Elaine Sandell Belin (M), tjänstgörande

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund, den, kl. 09.30-.30 Beslutande Övriga närvarande Ida Bornlykke (S), ordförande Sejdi Karaliti (S) Marianne Åkerblad (M) Gunnel Andersson (M) Lars Erik Ottosson (SPI) Mona Nihlén

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 februari 2015, klockan 15:00-17.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Ulla Eriksson Berg

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Byavångens Dagcentral, den, kl. 08.30-09.40 Beslutande Övriga närvarande Gunnel Andersson (M) ordförande Elizabet Nilsson (M) ersättare för Carola Lindgren (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 15:00-16:40

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 15:00-16:40 Omsorgsnämnden 2011-01-26 1 (28) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 15:00-16:40 Beslutande ledamöter Beslutande ersättare Anna-Belle Strömberg (S) ordförande Kristoffer Park

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 15:00-16:55. Beslutande ledamöter Anna-Belle Strömberg (S) ordf. Anna-Lena Holmström (C)

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 15:00-16:55. Beslutande ledamöter Anna-Belle Strömberg (S) ordf. Anna-Lena Holmström (C) Omsorgsnämnd 2011-03-23 1 (16) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 15:00-16:55 Beslutande ledamöter Anna-Belle Strömberg (S) ordf. Anna-Lena Holmström (C) Kristoffer Park (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL OMSORGSNÄMNDEN Datum Sid (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL OMSORGSNÄMNDEN Datum Sid (10) 2007-11-13 1 (10) Plats och tid Högalid, Storstugan, kl 13.00 14.00 Beslutande Ledamöter John Bruun (fp) ordf Cecilia Tornerefelt (m) 1:e vice ordf Rolf Delcomyn (s) 2:e vice ordf Göran Blomberg (m) Kerstin

Läs mer

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 10:00 10:15

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 10:00 10:15 Kommunstyrelsen 2010-05-31 1 (5) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 10:00 10:15 Beslutande Övriga deltagare Ordförande: Elvy Söderström (S) Ledamöter:, Glenn Nordlund (S), Jim Sundelin (S), Lena

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:30. Jan-Olov Häggström (S) Ordf. Camilla Svensson (M)

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:30. Jan-Olov Häggström (S) Ordf. Camilla Svensson (M) Humanistisk nämnd 2011-11-15 1 (14) Plats och tid Beslutande ledamöter Beslutande ersättare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:30 Jan-Olov Häggström (S) Ordf. Camilla Svensson (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2017-10-03, kl. 18:30-20:07 Ajournering: 19:00-19:15 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-01-16 1 (21) Plats och tid Högalid, Storstugan, kl 13.00 16.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera John Bruun (fp) ordf Cecilia Tornerefelt (m) 1:e

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe kl 08:30-09:30, 13:00-14:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe kl 08:30-09:30, 13:00-14:30 Omsorgsnämnden 2008-12-17 1 (23) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe kl 08:30-09:30, 13:00-14:30 Beslutande Christina Karlsson (s) Anna-Lena Holmström (c) Gunnar Holmberg (s)

Läs mer

IP Malung-Sälens kommun

IP Malung-Sälens kommun IP Malung-Sälens kommun ID 1 Plats och tid Beslutande Orrskogen, Malung, kl. 16:00-16:30 Kurt Podgorski (S), ordförande Christin Löfstrand (V) Lars-Erik Bech (V) Pär Kindlund (C) Bitte Lindberg-Ås (S)

Läs mer

(S), Bernt Andersson (C), Monica Wastelius (C), Margareta Karlsson (M), Yvonne Ericsson (M) och Olof Lindberg (FP)

(S), Bernt Andersson (C), Monica Wastelius (C), Margareta Karlsson (M), Yvonne Ericsson (M) och Olof Lindberg (FP) Socialnämnden 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen tisdagen den 24 mars 2009, klockan 13.15-15.30 Ajournering 14.30-14.45 ande Görel Nilsson (S) ordförande, Carina Granberg (S), Barbro Johansson

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 08:30-09:15, 13:00-15:45

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 08:30-09:15, 13:00-15:45 Omsorgsnämnden 2010-01-27 1 (25) Plats och tid Beslutande ledamöter Tjänstgörande ersättare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 08:30-09:15, 13:00-15:45 Christina Karlsson (S) ordförande

Läs mer

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(13) Plats och tid Tingshuset torsdagen den 27 mars 2014 kl. 16.00-18.35 Ajournering kl. 17.20-17.50 Ordförande Beslutande Bente Johansson (M) Elving Johansson (C) 20-22 tjg för Nicolas Bremell (M) Enar

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl 13:00-15:35.

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl 13:00-15:35. Omsorgsnämnden 2009-08-26 1 (23) Plats och tid Beslutande ledamöter Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl 13:00-15:35. Christina Karlsson (S) ordförande Gunnar Holmberg (S) Anna-Lena Holmström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-04-19 46 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-16.55 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Övriga Johnny Häggblad (S) Barbro Olsson (C) ersättare Ulla Grundberg Larsson (S) Rune Lundberg (M)

Övriga Johnny Häggblad (S) Barbro Olsson (C) ersättare Ulla Grundberg Larsson (S) Rune Lundberg (M) Omsorgsnämnd 2011-12-14 1 (15) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 15:00-16:20 Beslutande Anna-Belle Strömberg (S) ordf Göran Algotsson (C) ledamöter Kristoffer Park (S) Anita

Läs mer

Sofia Svensson (s) för Solbritt Lindborg (mp) 1:e v ordf

Sofia Svensson (s) för Solbritt Lindborg (mp) 1:e v ordf SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) 2015-04-27 Plats och tid Högalid Storstugan, 2015-04-27 kl. 13.00 16.30 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Inbjudna 31 Föredragande

Läs mer

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD)

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD) 1 (8) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.00 Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-01-28 1 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren, (s), 2:e vice ordf Ingrid Håkansson,

Läs mer

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M)

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 mars 2015, klockan 15:00-18.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S), Marita Pettersson (S),

Läs mer

Socialnämnden. Ronny Moström (S), Birgit Ohlsson (FP), Elisabeth Järvinen (MP), Uno Gripenberth (KD) och Yvonne Ericsson (M)

Socialnämnden. Ronny Moström (S), Birgit Ohlsson (FP), Elisabeth Järvinen (MP), Uno Gripenberth (KD) och Yvonne Ericsson (M) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 19 maj 2015, klockan 17:00-18.30 ande Tjänstgörande ersättare Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S),

Läs mer

Socialnämnden 2015-08-17 1(14)

Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Anders Englund (S) ersätter Daniel Hjelm (S) Jan Jansson (S) ersätter

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01 24 Allmän Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen kl. 19.00-20.25 ande Reino Persson (S) ordförande Friberg, Gun (S) vice ordf. Hellman, Gertrud (M) Eriksson, Lennart (S) Andersson, Lena (C) tjg. ersättare

Läs mer

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19 11-22 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 17.15. Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert (m), ordförande Göran Fahlgren (m), 2:e vice ordförande Lasse Andersson (m) Daniel

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2013-11-25 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-11-25, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19.00 20:15 ande Persson, Reino (s) ordf. 30-39 Friberg, Gun (s) 1:e vice ordf. 30-39 Hellman, Gertrud (m), 2:e vice ordf. 30-39 Eriksson, Lennart (s) 30-39

Läs mer

Kenneth Tinglöf (KD)

Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-09-30 Plats och tid: Folkets hus i Trosa, 12.30 16.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C), ordf. Ricken

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden 2005-12-20 1 (15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden 2005-12-20 1 (15) Nr Socialnämnden 2005-12-20 1 (15) Plats och tid Melleruds kommunkontor och Karolinen, tisdagen den 20 december 2005, klockan 09:00 17:00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Erik Johansson

Läs mer

VU PROTOKOLL

VU PROTOKOLL VU PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande

Arvo Hellman (S), Ordförande 1 (15) Plats och tid Blosset, tisdagen den 21 juni 2016 kl 13:00-15:00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Maria Berglund (KD) Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Sten Claesson (SD) Margit Johansson

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 08.30-10.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Anders Svärd (S), ordf. Eva Olofsson (C), vice ordf. 22-25 Stefan Pettersson (M) Ingrid Ekström (SD) Anneli

Läs mer

Biståndsbedömt trygghetsboende för äldre

Biståndsbedömt trygghetsboende för äldre Socialutskottets betänkande Biståndsbedömt trygghetsboende för äldre Sammanfattning Utskottet föreslår att riksdagen antar regeringens förslag till lag om ändringar i folkbokföringslagen, lagen om stöd

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (8)

Kommunstyrelsen - information (8) Kommunstyrelsen - information 2007-11-12 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 12 november 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 319-325 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Bo Axelsson,

Läs mer

kl Qerim Maksudi, s Siw Svensson, s Jan-Erik Pilthammar, m Birgitta Karlsson, sd

kl Qerim Maksudi, s Siw Svensson, s Jan-Erik Pilthammar, m Birgitta Karlsson, sd 2010-01-28 Sida 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 28 januari 2010 kl 18.30-19.45 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Justerare Roine Olsson, s, ordförande Annelie

Läs mer

Plats och tid: Häradsgården i Vagnhärad kl. 14:30-15:30

Plats och tid: Häradsgården i Vagnhärad kl. 14:30-15:30 Plats och tid: Häradsgården i Vagnhärad kl. 14:30-15:30 Beslutande ledamöter Martina Johansson (C), ordf. Tommy Setzman (S) Dan Larson (M) Birgitta Pettersson (M) Lena Mobrand (KD) Ricken Svensson-Nyquist

Läs mer

Nämnden för Funktionsstöd. Klockan Kungsbacka. Gunilla Hasewinkel (M) Kristina Karlsson (C) Gunilla Hasewinkel (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Nämnden för Funktionsstöd. Klockan Kungsbacka. Gunilla Hasewinkel (M) Kristina Karlsson (C) Gunilla Hasewinkel (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för Funktionsstöd SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stora Borg, Borgmästaregatan 5A, Kungsbacka Klockan 15-16.45 ande Övriga närvarande Ledamöter Kristina Karlsson (C), ordförande Kent Stenhammar

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(13) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Samlingslokalen, Vikbacka, Tärnaby , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Samlingslokalen, Vikbacka, Tärnaby , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Samlingslokalen, Vikbacka, Tärnaby 2012-05-15, kl 09.45 14.30 Beslutande Patrik Persson (C) Håkan Rombe (Fp) Allan Forsberg (KD) Christin Vallin (S) Bengt

Läs mer

Plats och tid Högalidshemmet Storstugan, , kl Ajournering kl Beslutande

Plats och tid Högalidshemmet Storstugan, , kl Ajournering kl Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Plats och tid Högalidshemmet Storstugan, 2014-10-27, kl. 13.30-15.45 Ajournering kl. 15.05-15.10 ande Lina Bengtsson (M) ordförande Ledamöter Kerstin Andersson (C) 1:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2006-10-10 1 (12) Plats och tid Storstugan, Högalid, kl 13.30 16.15 Beslutande Ledamöter Kerstin Andersson (c) ordf Rolf Delcomyn (s) 1:e vice ordf John Bruun (fp) 2:e vice ordf Jenny Önnevik (s) Majliss

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 1 (11) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 09.00--13.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, 14.15 16.10 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Tomtlund Torbjörn (M) Grahn Gunnar (S) Svensson Carl-Johan (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Socialnämnden. Kommunhuset, Kungsör, tisdagen den 27 maj 2014, klockan 13:30 17:00 (ajounering14:45-15:00)

Socialnämnden. Kommunhuset, Kungsör, tisdagen den 27 maj 2014, klockan 13:30 17:00 (ajounering14:45-15:00) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Kungsör, tisdagen den 27 maj 2014, klockan 13:30 17:00 (ajounering14:45-15:00) ande Tjänstgörande ersättare Görel Nilsson (S) ordförande, Kristin Fernerud (S),

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

234 Motionssvar, Nyttjanderättskonflikter mellan enskilt ägande och kommunens intressen (Kst/2015:617)

234 Motionssvar, Nyttjanderättskonflikter mellan enskilt ägande och kommunens intressen (Kst/2015:617) Kommunfullmäktige 2016-11-28 1 (5) 234 Motionssvar, Nyttjanderättskonflikter mellan enskilt ägande och kommunens intressen (Kst/2015:617) Föreligger motion daterad den 28 oktober 2015 från Bertil Jonsson

Läs mer

Plats och tid Stadshuset/Kubbe, Nygatan 16, plan 4 08:30-11:00. Beslutande Jan-Olov Häggström (S) Ordf. Anna-Britta Åkerlind (C) Peder Johansson (S)

Plats och tid Stadshuset/Kubbe, Nygatan 16, plan 4 08:30-11:00. Beslutande Jan-Olov Häggström (S) Ordf. Anna-Britta Åkerlind (C) Peder Johansson (S) Humanistiska nämnden 2011-01-04 1 (7) Plats och tid Stadshuset/Kubbe, Nygatan 16, plan 4 08:30-11:00 Beslutande Jan-Olov Häggström (S) Ordf. Anna-Britta Åkerlind (C) Eva Bergström (S) Camilla Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och tid Konferensrummet Uret kl 13.00-16.10 Beslutande Mats Åstrand (s) ordförande Jörgen Alkberg (s) Elisabeth Henningsson (s) Elsie-Britt Eriksson (s) Peter Agelii (s) Viveka Andersson

Läs mer

med ajournering

med ajournering 1(15) Plats och tid Sessionssalen Nämndhuset, torsdagen den 11 maj 2017 kl 16.15 17.40 med ajournering 16.45 17.30 Beslutande Ledamöter Krister Mc Carthy (S), ordförande Susanne Forsberg (S), 1:e vice

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 0.00-.5 Beslutande Övriga närvarande Carl Malmqvist (M) ersättare för Ida Bornlykke (S) Sejdi Karaliti (S) Mona Nihlén (V) ersättare för Marianne Åkerblad

Läs mer

231 Motionssvar, Gröna linjen - för en starkare region (Kst/2014:205)

231 Motionssvar, Gröna linjen - för en starkare region (Kst/2014:205) Kommunfullmäktige 2016-11-28 1 (5) 231 Motionssvar, Gröna linjen - för en starkare region (Kst/2014:205) Föreligger motion daterad den 24 mars 2014 från Anna-Lena Lindberg (C) angående förslag om en ny

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Rougel Frössle (S) Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) ...

Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Rougel Frössle (S) Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 15.30 ande Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Rougel Frössle (S) Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl 14:30-15:00.

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl 14:30-15:00. Samhällsbyggnadsnämnden 2011-01-27 1 (19) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl 14:30-15:00. Beslutande ledamöter Roger Burland (S), ordförande Esbjörn Jonsson (S) Malin Westman

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2005-10-27 1(10) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus Kl 14.00 16.05 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Thore Ohlsson (fp) Sören Ståhlgren (s) Kurt Enell (kd) Gunnel Elg (kd) Elisabeth

Läs mer

1(9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Omsorgsnämnden

1(9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Omsorgsnämnden 1(9) Plats och tid Åsaka-Velandarummet, kl. 15:00 16:00 ande Ledamöter Ersättare Ann-Christin Holgersson (S), Ordförande Sven Åke Möll (S), 1:e vice ordförande Maria Nilsson (KD), 2:e vice ordförande Mussa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL OMSORGSNÄMNDEN Datum Sid 2011-09-20 1 (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL OMSORGSNÄMNDEN Datum Sid 2011-09-20 1 (14) 2011-09-20 1 (14) Plats och tid Högalid, Storstugan Kl. 09.00 12.00 ande Ledamöter John Bruun (FP) ordf Cecilia Tornerefelt (M) 1:e vice ordf Rolf Delcomyn (S) 2:e vice ordf Kerstin Andersson (C) Irene

Läs mer

ON PROTOKOLL

ON PROTOKOLL ON PROTOKOLL 1(16) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Folkets hus i Torsås, 2017-11-28, 17.00 17.30 Beslutande Henrik Nilsson Bokor, S ordförande Roland Swedestam, S Susanne Rosén, S Roger Isberg,

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Dagcentralen Byavången, den, kl. 08.30-09.35 Beslutande Övriga närvarande Lars-Ove Hägerroth (M), ordförande Gunnel Andersson (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson (SPI) Ida Bornlykke (S)

Läs mer

Stadshuset, Sammanträdesrum 2, kl Kanslichef Maj-Inger Carlsson Kommunchef Bengt-Arne Persson

Stadshuset, Sammanträdesrum 2, kl Kanslichef Maj-Inger Carlsson Kommunchef Bengt-Arne Persson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(4) Plats och tid Beslutande Ledamöter Stadshuset, Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-09.10 Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Tommy Nilsson (S) Tjänstgörande ersättare Pär Palmgren (M)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-0.5 Beslutande Ida Bornlykke (S), ordförande, 26, 27 p -5 och 7, 28-29 Sejdi Karaliti (S) Marianne Åkerblad (M) Marianne Åkerblad (M) Gunnel Andersson

Läs mer