Delårsrapport mars 2017 Västfastigheter

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Delårsrapport mars 2017 Västfastigheter"

Transkript

1 Sida 1(5) Delårsrapport mars 2017 Västfastigheter 7. Övrig rapportering 7.2 Fördjupad rapport till egen nämnd/styrelse Västfastigheters verksamhet Uppdrag/Verksamhetsidé Västfastigheters uppdrag utgår från fastighetsnämndens reglemente och förtydligas i verksamhetsplanen. Vår verksamhetsidé är att vi ska med kunskap om våra kunders behov aktivt stödja regionens verksamheter med ändamålsenliga lokaler, god miljö och service samt med hög kompetens effektivt förvalta och utveckla våra fastigheter. Vision Vår vision är: Tillsammans skapar vi hållbara miljöer Västfastigheters mål i verksamhetsplan I verksamhetsplanen för har fem mål formulerats. De prioriterade åtgärder som Västfastigheter aktivt driver för att nå målen beskrivs under respektive mål. Partnerskap med kund För att möta kundernas framtida lokalbehov måste Västfastigheter fortsätta utveckla arbetssätt för att skapa mervärde för kunderna. Västfastigheter har under första kvartalet 2017 arbetat med följande prioriterade åtgärder: Fortsätta arbetet med våra fysiska utvecklingsplaner Ta fram typrum för de vanligaste rummen inom hälso- och sjukvård Utveckla överenskommelser med sjukhusen där struktur för möten, ansvar, roller etc. tydliggörs Att med hjälp av forskare genomföra en förstudie hur vi kan utveckla den konstnärliga utsmyckningen för psykiatrin. Arbetet med att revidera och utveckla fysiska utvecklingsplaner pågår enligt handlingsplan. Några planer är dock fördröjda på grund av resursbrist. En workshop är genomförd för att öka kunskapen i att arbeta med fysiska utvecklingsplaner. Framtagningen av typrum för att effektivisera våra processer och skapa en likvärdig kvalitet av lokaler fortlöper. Styrgrupp, brukarråd och arbetsgrupper är igång med arbetet, Det finns ett stort intresse från VGR:s verksamheter av PTS arbetet (Program för Teknisk Standard). Beslut om riktlinjer för fysiska vårdmiljöer togs hösten 2016 i regionstyrelsen. Syftet med riktlinjerna är att ge förutsättningar för mer effektiva, säkra och tilltalande vårdmiljöer.det finns ett behov av att värna de fysiska vårdmiljöerna i byggprocessen och fånga upp avvikelser. En tydligare plan för implementering behöver tas fram.

2 Sida 2(5) Tillsammans med koncernkontoret har vi startat upp ett arbete för att ta fram fastighetsöverenskommelser (FÖK). Syftet med FÖK är att tydliggöra befintliga överenskommelser mellan Västfastigheter och VGR:s verksamheter. Förtydliganden av struktur för möten, ansvar och roller bör vara en del i kommande tillämpningsanvisningar för VGR:s investeringsmodell. Parkeringsenheten har anställt en kommunikatör som kommer att ta fram en kommunikationsplan för parkeringsenheten. Olika referensgrupper för parkering ute på sjukhusen är under uppbyggnad. Förra årets kundnöjdhetsmätning visade ett mycket positivt resultat. Kunderna förde fram önskemål om en bättre återkoppling kring kundserviceuppdrag. Västfastigheter kommer därför att genomföra en riktad kundundersökning kvartal för att fånga kundens upplevelse av utförda kundserviceuppdrag. Västfastigheter har genomfört ett seminarium inför arbetet med de konstnärliga gestaltningarna i Psykiatrins kvarter, SÄS Borås, för att belysa mötet mellan konst och psykiatri. Syftet är att vidga förståelsen om konstens roll och hur konsten kan bidra till miljön och gestaltningen i stort. Mått Nöjd kundindex (NKI) Utfall Måltal 2017 Ingen mätning Affärsmässighet För att uppnå kostnadseffektivitet och affärsmässighet behöver arbetet ständigt utvecklas. Västfastigheter har under första kvartalet 2017 arbetat med följande prioriterade åtgärder: Förbättra prognossäkerheten av investeringsbudget Utveckla styrning och uppföljning med avseende på nyckeltal Samutnyttja olika finansieringsformer i projekt för att tillgängliga medel ska ge största ekonomisk nytta Ett flertal aktiviteter har genomförts för att förbättra prognossäkerheten för årets investeringar. Det handlar bland annat om att vi utvecklat arbetssättet vid investeringsuppföljningsmöten och infört månadsvisa uppföljningar för investeringar som överstiger 50 mnkr under året. Dialog förs även med koncernkontoret om ökad samverkan kring investeringsuppföljning. Framtagande av nyckeltal för styrning och uppföljning pågår. Västfastigheter kommer tillsammans med koncernkontorets avdelning för verksamhetsuppföljning ta fram nyckeltal som ska användas för VGR:s controllingfunktion.

3 Sida 3(5) För att uppnå största möjliga nytta med de olika finansieringsformer som idag finns till Västfastigheters förfogande samordnas löpande ett antal möten där kommunikation och planering ligger i fokus. Det kräver en god och konstruktiv kommunikation både inom Västfastigheter och gentemot kunder, konsulter och entreprenörer. Fastighetsteam, prognostillfällen, interna ekonomiska och tidsmässiga uppföljningsmöten men också planeringsmöten med kund är viktiga exempel på verktyg för att uppnå god samsyn och bra planering. Prognosen för måltalet driftkostnad exklusive media bedöms till 201 kr/m2. Avvikelsen beror på lägre personalkostnader på grund av förskjutna rekryteringar. Mått Driftkostnad exklusive media kr/ m² Måltal Prognos Energi och Miljö För att uppnå de energi- och miljömål som finns i VGR:s miljöprogram har Västfastigheter under första kvartalet 2017 arbetat med följande prioriterade åtgärder: Ta fram ett nyckeltal för att kunna värdera effekten av avfallsminimering i nybyggnadsprojekt Verkställa hållbarhetsplan och analysera klimatavtryck från VFs verksamhet Säkerställa kunskap om arbetssätt kring miljöklassning av byggnader. Nyckeltal för mängden avfall är framtagen. Statistik från ett antal avslutade byggprojekt har samlats in och analyserats för att kunna fastställa nuläget. Nästa steg är att fastställa hur uppföljning ska genomföras på mest effektiva sätt. En hållbarhetsstrategi med tillhörande handlingsplan är beslutad i Västfastigheters ledningsgrupp. Hållbarhetsarbetet kommer att genomföras i enlighet med strategi och plan. En kommunikationsplan håller på att tas fram med olika kommunikationsinsatser som kan bidra till att sprida kunskap om den nya planen. Västfastigheter har beslutat att stora till-, ny- och ombyggnadsprojekt ska certifieras enligt det svenska miljöklassningssystemet Miljöbyggnad. Det innebär en för branschen känd och hög nivå på kravställning inom exempelvis energi, inomhusmiljö och giftfria materialval. Beslutet efterlevs idag men det är viktigt att fortsätta arbetet med att säkerställa att kompetens och resurser tas in i ett tidigt skede i projekten. Vi arbetar med att tydliggöra hur kraven från Miljöbyggnad kommer in i vårt processarbete.

4 Sida 4(5) Vi har utrett de antaganden som gjordes i konsekvensutredningen av energimålet och jämfört dem med det verkliga utfallet. Slutsatserna används som underlag för vad energiarbetet behöver intensifiera eller särskilt bevaka. En slutsats är att vi river mindre än beräknat. En annan slutsats är att vi ännu inte når hela vägen fram till 60 kwh/kvm och år vid nybyggnation. Det är framförallt verksamhetsenergin som är större än tidigare beräknat. Prognosen för måltalet energianvändning bedöms till 180 kwh/ m2. Avvikelsen beror främst på senarelagda energiinvesteringar och försäljning av fastigheter med låg energianvändning. Mått - Energianvändning i egna fastigheter kwh/m2 BRA Utfall Måltal Prognos Läs vidare under sidan 10 Den goda arbetsplatsen För att utveckla ledarskapet och ge alla medarbetare goda förutsättningar att göra skillnad och att trivas, har Västfastigheter under första kvartalet 2017 arbetat med följande prioriterade åtgärder: Driva (arbetsgivar-) varumärkesfrågor i VGR perspektiv. Identifiera utbildningsbehov och genomföra utbildningsinsatser. Västfastigheter behöver stärka sitt arbetsgivarvarumärke genom marknadsföringsinsatser som riktar sig till studenter vid bland annat jobbmässor, nätverk, föreläsningar och kontakter med lärosäten. Genom att lyfta fram Västfastigheters unika byggprojekt kan vi bli mer konkurrenskraftiga. Västfastigheter behöver tydliggöra möjliga karriärvägar, ett arbete som kommer påbörjas under Vid de årliga utvecklingssamtalen tas det fram individuella kompetensutvecklingsplaner som bygger på verksamhetens mål. Cheferna gör en kompetensplan för det samlade behovet av kompetensutvecklingsinsatser. Under 2017 planerar vi att börja använda e-learning med stöd av Ping pong, den så kallade lärplattformen. Utifrån resultatet av genomförda hälsoprofilundersökningar 2015 genomförs några olika hälsofrämjande aktiviteter i samarbete med företagshälsovården. Fysioterapeuter vid Hälsan och arbetslivet kommer under våren att besöka samtliga kontor för att inspirera och instruera till olika tränings-och må bra-aktiviteter.

5 Sida 5(5) Mått Prestationsnivå medarbetarenkät Måltal Prognos Läs vidare under sidan 11 Ett Västfastigheter Grundtanken med Ett Västfastigheter är att verksamheten har en gemensam bild av vad visionen och målen står för. Verksamheten ska utvecklas likartat i hela organisationen i enlighet med värdegrunden. Västfastigheter har under första kvartalet 2017 arbetat med följande prioriterade åtgärder: Kvalitetssäkra förvaltningsinformation, KFI Implementera Västfastigheters processarbete Arbeta fram ett gemensamt arbetssätt för riskhantering och kalkylarbete i projekt Arbetet med kvalitetssäkrad förvaltningsinformation är omfattande och resurskrävande och pågår etappindelat enligt plan. Först ut är vår omfattande fastighetsdokumentation. En målgruppsanpassad plan för implementering och utveckling av processarbetet är framtagen. Med undantag för delprocessen skapa lokal kommer alla processkartor och processbeskrivningar vara fastställda under andra kvartalet Ett arbete pågår avseende kalkylarbete med att implementera successivkalkylering i våra större projekt. Pilotprojekt och utbildningar har genomförts. Vi har även arbetat med att revidera aktivitetskoder som stöd vid ekonomisk uppföljning. Ett gemensamt arbetssätt för riskhantering i projekt är påbörjat. Mått NKI/NPI, riktade frågor Måltal 2017 Prognos (NPI) 70 (NPI)

[Document::Title] Västfastigheter Tillsammans skapar vi hållbara miljöer

[Document::Title] Västfastigheter Tillsammans skapar vi hållbara miljöer [Document::Title] Västfastigheter Tillsammans skapar vi hållbara miljöer Publicerat: [Document::PublishDate] Titel: [Document::Title] Identitet: [Document::Prefix]- Version: [Document::Version] Diarienummer:

Läs mer

Protokoll från mötet i Göteborg med Fastighetsnämnden för Västra Götalandsregionen. 3 maj 2017

Protokoll från mötet i Göteborg med Fastighetsnämnden för Västra Götalandsregionen. 3 maj 2017 Protokoll från mötet i Göteborg med Fastighetsnämnden för Västra Götalandsregionen 3 maj 2017 Västfastigheter Datum 2017-05-03 Diarienummer Fast 2017-00212. Västfastigheter Delårsrapport

Läs mer

Verksam h etspl an

Verksam h etspl an Verksam h etspl an 2018-2020 Barn - och Kvinno projektet, Kärnsjukhuset i Skövde. Fotograf Thomas Harrysson. Västfastigheter Telefon 010-441 00 00 Västra Götalandsregionen Västfastigheter 462 80 Vänersborg

Läs mer

Delårsrapport

Delårsrapport Delårsrapport 2017-03-31 Västfastigheter Tillsammans skapar vi hållbara miljöer Publicerat: 2017-05-03 Identitet: PRSP-2035 Version: 1.0 Diarienummer: FAST 2017-00212 Titel: Delårsrapport 2017-03-31 Dokumentägare:

Läs mer

Bilaga B Satsningar Framtidsvision - Fastighet

Bilaga B Satsningar Framtidsvision - Fastighet Fastighetsnämnden Error! Reference source not found.sida 1 (5) Bilaga B Satsningar 2017-2019 Framtidsvision - Fastighet Kvalitetssäkra energieffektiviseringsarbetet I stadens miljöprogram för perioden

Läs mer

EN AV SVERIGES BÄSTA FASTIGHETSFÖRVALTARE 2020

EN AV SVERIGES BÄSTA FASTIGHETSFÖRVALTARE 2020 Affärsplan EN AV SVERIGES BÄSTA FASTIGHETSFÖRVALTARE 2020 Locum AB ägs av Stockholms läns landsting (SLL) och är en av Sveriges större fastighetsförvaltare med ett fastighetsbestånd på cirka två miljoner

Läs mer

Årsredovisning Västfastigheter Tillsammans skapar vi hållbara miljöer

Årsredovisning Västfastigheter Tillsammans skapar vi hållbara miljöer Årsredovisning 2017 Västfastigheter Tillsammans skapar vi hållbara miljöer Publicerat: 2018-02-01 Identitet: PRSP-12401 Version: 1.0 Diarienummer: FAST 2018-00066 Titel: Årsredovisning 2017 Dokumentägare:

Läs mer

Verksamhetsplan 2011 Förvaltningen

Verksamhetsplan 2011 Förvaltningen Verksamhetsplan 2011 Förvaltningen Fastställd av förvaltningschef 2011-05-25 1 INNEHÅLL Bakgrund 3 Strategiska frågor för högskolan 3 Verksamhetsidé 3 Mål 4 Aktiviteter 6 2 Högskolans förvaltning Bakgrund

Läs mer

Presentation av projektet Östra sjukhuset framtidens hållbara sjukhusområde 5 feb 2014

Presentation av projektet Östra sjukhuset framtidens hållbara sjukhusområde 5 feb 2014 Presentation av projektet Östra sjukhuset framtidens hållbara sjukhusområde 5 feb 2014 Västra Götalandsregionen Östra sjukhuset Byggnadsplan 2011 Framtidens hållbara sjukhusområde Hållbar samhällsutveckling

Läs mer

Region Skånes handlingsplan för kompetensmixplanering rätt använd kompetens

Region Skånes handlingsplan för kompetensmixplanering rätt använd kompetens Region Skånes handlingsplan för kompetensmixplanering rätt använd kompetens Fastställd av regionstyrelsen 2016-12-08, 2 Inledning Hela arbetsmarknaden och inte minst hälso- och sjukvården står inför stora

Läs mer

Årsrapport Fastighetsnämnden Diarienummer REV

Årsrapport Fastighetsnämnden Diarienummer REV Årsrapport Fastighetsnämnden 2016 Diarienummer REV 2017-00045 Behandlad av revisorskollegiet den 15 mars 2017 Dnr: REV 2017-0045 1(5) Årets granskning av Fastighetsnämnden 1. Inriktning I den årliga revisionen

Läs mer

Revisionsrapport 2010. Landskrona stad. Kommunstyrelsens styrning och ledning avseende personalavdelning

Revisionsrapport 2010. Landskrona stad. Kommunstyrelsens styrning och ledning avseende personalavdelning Revisionsrapport 2010 Landskrona stad Kommunstyrelsens styrning och ledning avseende personalavdelning Jakob Smith Februari 2011 Innehållsförteckning SAMMANFATTNING... 3 1 UPPDRAGET... 4 1.1 Bakgrund och

Läs mer

Medarbetarenkät Robertsfors / BOU. Svarsfrekvens: 87,2

Medarbetarenkät Robertsfors / BOU. Svarsfrekvens: 87,2 Medarbetarenkät 2016 Robertsfors / BOU Svarsfrekvens: 87,2 1 2 BOU Robertsfors Mål och uppdrag 71,6% 20,8% 4,1% 3,5% 4,9 4,8 Kompetens och utveckling 76,6% 19,3% 2,7% 1,3% 5 5 Information 79,5% 17,4% 2,5%

Läs mer

Delårsrapport mars 2015 Regionservice

Delårsrapport mars 2015 Regionservice Sida 1(8) Delårsrapport mars 2015 Regionservice 1. Sammanfattning Arbete med att införa ny styrmodell pågår. Ny tjänstekatalog och prislista är beslutad av regiondirektören. Under april har serviceöverenskommelser,

Läs mer

Barnperspektiv, förstudie

Barnperspektiv, förstudie LANDSTINGET I VÄRMLAND Revisionskontoret 2015-09-07 Karin Selander Rev/15022 Barnperspektiv, förstudie Rapport 3-15 Barnperspektiv, förstudie Bakgrund Landstingets revisorer ansvarar för att genomföra

Läs mer

Årsrapport Nämnden för Hälsan och Stressmedicin 2016

Årsrapport Nämnden för Hälsan och Stressmedicin 2016 Årsrapport Nämnden för Hälsan och Stressmedicin 2016 Diarienummer REV 2017-00035 Behandlad av revisorskollegiet den 15 mars 2017 Årets granskning av nämnden för Hälsan och Stressmedicin (HoS) 1. Inriktning

Läs mer

Plan för internkontroll med väsentlighets- och riskanalys 2018 för

Plan för internkontroll med väsentlighets- och riskanalys 2018 för Fastighetsnämnden Dnr: FSK 2017/432 Sid 1 (10) 2017-12-04 Handläggare Lena Lien Telefon: 08-508 270 00 Till Fastighetsnämnden Plan för internkontroll med väsentlighets- och riskanalys 2018 för Fastighetsnämnden

Läs mer

I OC U m.,,)i~den FÖR VÅRDEN

I OC U m.,,)i~den FÖR VÅRDEN I OC U m.,,)i~den FÖR VÅRDEN 2016-05-11 '2016-06-03 - ÄRENDE 12 BESLUT 1(1 ) Diarienummer LOC 1605-0658 VD stab Vice verkställande direktör Per-Inge Buskas Informationssäkerhetsklass Öppen Styrelsen för

Läs mer

Intern kontroll förslag till plan 2017

Intern kontroll förslag till plan 2017 Handläggare Dahl Jessica (OMF) Sporrong Anna-Terese (OMF) Rev Datum 206--25 206-2-07 Diarienummer OSN-206-0337 Omsorgsnämnden Intern kontroll förslag till plan 207 Förslag till beslut Omsorgsnämnden föreslås

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Våra fem servicelöften. Hörsel Syn Tolk

VERKSAMHETSPLAN Våra fem servicelöften. Hörsel Syn Tolk Hörsel Syn Tolk VERKSAMHETSPLAN 2017-2018 Våra fem servicelöften 1. Det är lätt att få kontakt med oss. Vår information är korrekt och lätt att förstå. 2. Våra väntrum erbjuder möjlighet till personlig

Läs mer

UTKAST. Detaljbudget Patientnämnderna. Beslutsunderlag Patientnämnderna

UTKAST. Detaljbudget Patientnämnderna. Beslutsunderlag Patientnämnderna Detaljbudget 2019 Patientnämnderna UTKAST Beslutsunderlag 181101Patientnämnderna Dnr: PNN 2018-00089 Dnr: PNG 2018-00066 Dnr: PNS 2018-00065 Dnr: PNV 2018-00064 Dnr: PNÖ 2018-00066 Detaljbudget 2019 2019

Läs mer

Förslag till handlingsplan med anledning av utvärdering av Kommunal utveckling

Förslag till handlingsplan med anledning av utvärdering av Kommunal utveckling Region Jönköpings län Kommunal utveckling Ola Götesson 072-5724293 ola.gotesson@rjl.se Primärkommunalt samverkansorgan Förslag till handlingsplan med anledning av utvärdering av Kommunal utveckling Bakgrund

Läs mer

Detaljbudget. Patientnämnderna Patientnämnderna

Detaljbudget. Patientnämnderna Patientnämnderna Detaljbudget Patientnämnderna 2018 Patientnämnderna Detaljbudget 2018 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Mål och fokusområden... 4 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället

Läs mer

Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen

Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen Fastställt i Landstingsstyrelsen 2015-05-13 Dnr 15LS1947 BALANSERAT STYRKORT 2016 LANDSTINGSSTYRELSEN Landstinget använder balanserad styrning/balanserat styrkort

Läs mer

Energieffektivisering Praktiska erfarenheter hinder och möjligheter. Jonas Kristiansson 2014-05-20

Energieffektivisering Praktiska erfarenheter hinder och möjligheter. Jonas Kristiansson 2014-05-20 Energieffektivisering Praktiska erfarenheter hinder och möjligheter Jonas Kristiansson 2014-05-20 Nuläge energieffektivisering Energianvändningen inom fastighetsbranschen är den mest betydande miljöaspekten

Läs mer

Grundläggande granskning 2017

Grundläggande granskning 2017 Grundläggande granskning 2017 Barn- och utbildningsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Socialnämnden Kommunstyrelsen Revisionsrapport 2017-11-21 Sammanfattning I rapporten sammanfattas resultat från granskning

Läs mer

Verksamhetsplan för Studentcentrum

Verksamhetsplan för Studentcentrum Högskolan i Borås Verksamhetsstöd Studentcentrum Josefine Nyman 2019-01-07 Verksamhetsplan för Studentcentrum 2019-2021 Verksamhetsplanen har utarbetats tillsammans med avdelningens medarbetare och utgår

Läs mer

Utdrag ur AFFÄRSPLAN 2016 Doknr: LOC rev Sida 1 (6) Kvalitetsmål 2016

Utdrag ur AFFÄRSPLAN 2016 Doknr: LOC rev Sida 1 (6) Kvalitetsmål 2016 Sida 1 (6) Kvalitetsmål 2016 Kvalitetsaspekter som är det som har störst påverkan på upplevd kvalitet i det vi levererar till kund har identifierats i områden för mätning av nöjd-kund-index, projektmätning,

Läs mer

Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa. Rapport från ett projekt genomfört 2015

Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa. Rapport från ett projekt genomfört 2015 Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa Rapport från ett projekt genomfört 2015 Bakgrund, vem ansvarar för att barn och unga får hjälp Föräldrar Social tjänst Hälso och sjukvård Skola Skolan Lärande

Läs mer

Uppföljningsrapport för internkontrollplanen 2018 för Fastighetsnämnden

Uppföljningsrapport för internkontrollplanen 2018 för Fastighetsnämnden Fastighetsnämnden Handläggare Lena Lien Telefon: 08-508 270 00 Dnr: FSK2019/61 Sid 1 (13) 2019-01-28 Till Fastighetsnämnden Uppföljningsrapport för internkontrollplanen 2018 för Fastighetsnämnden Sid 2

Läs mer

Detaljbudget. Kultur i Väst Kultur i Väst

Detaljbudget. Kultur i Väst Kultur i Väst Detaljbudget Kultur i Väst 2018 Kultur i Väst Detaljbudget 2018 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Mål och fokusområden... 4 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället med tillväxt

Läs mer

Beslutad av: Regionstyrelsen, Diarienummer: RS Giltighet: från till Riktlinje. Inköp

Beslutad av: Regionstyrelsen, Diarienummer: RS Giltighet: från till Riktlinje. Inköp Beslutad av: Regionstyrelsen, 2016-09-27 Diarienummer: RS-2016-03129 Giltighet: från 2017-01-01 till 2021-12-31 Riktlinje Inköp Riktlinjen gäller för: Västra Götalandsregionen Innehållsansvar: Koncernstab

Läs mer

Balanserat styrkort Regionstyrelsen. Fastställt i Regionstyrelsen Dnr 18RS2137

Balanserat styrkort Regionstyrelsen. Fastställt i Regionstyrelsen Dnr 18RS2137 Balanserat styrkort Regionstyrelsen Fastställt i Regionstyrelsen 2019-08-29 Dnr 18RS2137 Balanserat styrkort Regionstyrelsen Regionstyrelsen är Region Västernorrlands ledande politiska förvaltningsorgan.

Läs mer

Uppföljningsplan 2017

Uppföljningsplan 2017 Uppföljningsplan 2017 Styrande för uppföljning i samband med Region Skånes samlade delårsrapport och årsredovisning samt nämndernas verksamhetsberättelser. Beslutad av regionstyrelsen den 8 dec 2016 Inledning

Läs mer

Utvecklingsplan 2015 Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Antagen av förvaltningens ledningsgrupp 2014-12-15

Utvecklingsplan 2015 Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Antagen av förvaltningens ledningsgrupp 2014-12-15 1 Utvecklingsplan 2015 Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Antagen av förvaltningens ledningsgrupp 2014-12-15 2 Utvecklingsplan 2015 Förvaltningens uppdrag, mål och strategier Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Exploateringsnämndens handlingsplan. Stadens energikrav vid markanvisningar

Exploateringsnämndens handlingsplan. Stadens energikrav vid markanvisningar Exploateringsnämndens handlingsplan Stadens energikrav vid markanvisningar Bakgrund Staden ska vara pådrivande i utvecklingen av en hållbar stadsutveckling genom sitt eget agerande och genom att samarbeta

Läs mer

Medarbetarenkät 2014. Lycksele / MSF. Svarsfrekvens: 100

Medarbetarenkät 2014. Lycksele / MSF. Svarsfrekvens: 100 Medarbetarenkät 2014 Lycksele / MSF Svarsfrekvens: 100 1 2 MSF Lycksele Mål och uppdrag 50,6% 36,4% 13% 0% 4,1 4,6 Kompetens och utveckling 80% 14,3% 5,7% 0% 5 4,7 Information 90,5% 9,5% 0% 0% 5,2 4,9

Läs mer

Verksamhetsplan Fastställd av fullmäktige

Verksamhetsplan Fastställd av fullmäktige Verksamhetsplan 2017-2018 Fastställd av fullmäktige 17-05-17 Verksamhetsplan för Studentkåren i Borås Verksamhetsplanen är uppdelad i tre områden: Studentkåren i Borås medlemsorganisationen, studentkår

Läs mer

Processkarta för införandet av. Heltid som norm

Processkarta för införandet av. Heltid som norm Vår beteckning Vår handläggare Susanna Kullman, processledare Processkarta för införandet av Heltid som norm Övergripande mål: En attraktiv arbetsplats för tryggad personalförsörjning 1. Inledning För

Läs mer

Detaljbudget Kultur i Väst. Kultur i Väst

Detaljbudget Kultur i Väst. Kultur i Väst Detaljbudget 2019 Kultur i Väst Kultur i Väst Detaljbudget 2019 Helår 2019 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 4 2 Mål och fokusområden... 5 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället

Läs mer

Övergripande granskning av kommunstyrelsens styrning och uppföljning av ekonomi och verksamhet (styrmodell)

Övergripande granskning av kommunstyrelsens styrning och uppföljning av ekonomi och verksamhet (styrmodell) www.pwc.se Revisionsrapport Louise Cedemar Linnea Grönvold December/2017 Övergripande granskning av kommunstyrelsens styrning och uppföljning av ekonomi och verksamhet (styrmodell) Innehåll Sammanfattning...2

Läs mer

Kompetensförsörjningsplan på 3-5 års sikt för Östermalms stadsdelsförvaltning

Kompetensförsörjningsplan på 3-5 års sikt för Östermalms stadsdelsförvaltning Dnr: 2017-761-1.1. Bilaga 8 Kompetensförsörjningsplan på 3-5 års sikt för Östermalms stadsdelsförvaltning Enligt anvisningarna för nämndernas arbete med verksamhetsplan 2018 ska nämndens kompetensförsörjningsplan

Läs mer

Anders Walter, Sweco. Konsekvenser av högt ställda politiska energimål

Anders Walter, Sweco. Konsekvenser av högt ställda politiska energimål Anders Walter, Sweco Konsekvenser av högt ställda politiska energimål 1 2 Miljöpolitiskt program för Västra Götalandsregionens interna miljöarbete 2011-2013 Västra Götalandsregionen ska halvera sin energianvändning

Läs mer

Handlingsplan för utveckling av samverkan vid utskrivning från sluten hälso - och sjukvård i Stockholms län

Handlingsplan för utveckling av samverkan vid utskrivning från sluten hälso - och sjukvård i Stockholms län Bilaga 1 Handlingsplan för utveckling av samverkan vid utskrivning från sluten hälso - och sjukvård i Stockholms län Denna handlingsplan är en bilaga till R egional ö verenskommels e om utveckling av samverkan

Läs mer

Analys och åtgärder med anledning av kommunrevisionens webbenkät; Intern styrning och kontroll Vård- och omsorgsnämnden

Analys och åtgärder med anledning av kommunrevisionens webbenkät; Intern styrning och kontroll Vård- och omsorgsnämnden Analys och åtgärder med anledning av kommunrevisionens webbenkät; Intern styrning och kontroll Vård- och omsorgsnämnden Frågeområde Underområden Hur har man svarat Analys Förslag till åtgärder Mål- och

Läs mer

Region Uppsalas väg att skapa hälsofrämjande arbetsplatser. Mariette Veideskog HR-strateg arbetsmiljö

Region Uppsalas väg att skapa hälsofrämjande arbetsplatser. Mariette Veideskog HR-strateg arbetsmiljö Region Uppsalas väg att skapa hälsofrämjande arbetsplatser Mariette Veideskog HR-strateg arbetsmiljö 12 302 anställda Ca 140 yrken Antal chefer Ca 500 chefer med fullt ansvar Ca 750 med begränsat ansvar

Läs mer

Vård- och omsorgscollege Kronoberg

Vård- och omsorgscollege Kronoberg Vård- och omsorgscollege Kronoberg Verksamhetsbeskrivning med Verksamhetsplan 2019 Innehåll Innehåll 1. Inledning... 3 2. Vision... 3 3. Verksamhet... 3 3.1 Mål... 3 3.2 Beskrivning av VO-College Kronobergs

Läs mer

Remiss Regional folkhälsomodell

Remiss Regional folkhälsomodell sida 1 2014-02-19 Dnr: 2014-83 KOMMUNSTYRELSEN TJÄNSTESKRIVELSE Remiss Regional folkhälsomodell Bakgrund Västra Götalandsregionen (VGR) har ett väl förankrat folkhälsoarbete sedan många år. Synen på folkhälsoarbete

Läs mer

Handlingar till mötet i Vänersborg med Fastighetsnämnden för Västra Götalandsregionen. 28 april 2015

Handlingar till mötet i Vänersborg med Fastighetsnämnden för Västra Götalandsregionen. 28 april 2015 Handlingar till mötet i Vänersborg med Fastighetsnämnden för Västra Götalandsregionen 28 april 2015 1 (2) Föredragningslista Sammanträde med fastighetsnämnden den 28 april 2015 Plats: Regionens Hus, Östergatan

Läs mer

Mål och inriktning för Regionservice 2016

Mål och inriktning för Regionservice 2016 1(7) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionservice 2015-11-04 DNRGS Driftnämnden för Regionservice Mål och inriktning för Regionservice 2016 Förslag till beslut Driftnämnden beslutar om mål och inriktning

Läs mer

norrstyrelsen Informationsfrågor vid bildandet av Region Norrland etapp 2

norrstyrelsen Informationsfrågor vid bildandet av Region Norrland etapp 2 norrstyrelsen rapport 2009: 32 Informationsfrågor vid bildandet av Region Norrland etapp 2 Förord Norrstyrelsen har bildats för att förbereda sammanslagningen av landstingen i Norrbottens, Västerbottens

Läs mer

Regionstyrelsens uppdrag till Driftsnämnden för Regionservice

Regionstyrelsens uppdrag till Driftsnämnden för Regionservice 1(6) Datum Datum Diarienummer 2012-09-12 2012-09-12 Ls100344 Regionstyrelsens uppdrag till Driftsnämnden för Regionservice Inledning Regionstyrelsen leder och samordnar förvaltningen av regionens angelägenheter

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnd. Nämndsbudget 2012-2014

Vård- och omsorgsnämnd. Nämndsbudget 2012-2014 Nämndsbudget 2012-2014 Innehållsförteckning LÅNGSIKTIG HÅLLBAR UTVECKLING... 3 VÄRDEGRUND... 3 BRUKARE... 4 VISION... 4 VERKSAMHETSIDÉ... 4 ÖVERGRIPANDE BRUKARMÅL... 4 PERSONAL... 6 VISION... 6 VERKSAMHETSIDÉ...

Läs mer

Delårsbokslut jan-april 2016 för Lönenämnden

Delårsbokslut jan-april 2016 för Lönenämnden 2016-05-02 Dnr: LNSML 2016-2 TJÄNSTESKRIVELSE Delårsbokslut jan-april 2016 för Lönenämnden Lönenämnden har upprättat förslag till delårsbokslut april 2016. Prognosen för helåret 2016 beräknas till ett

Läs mer

Förstudie Förekomsten ändrings

Förstudie Förekomsten ändrings www.pwc.se Caroline Liljebjörn Certifierad kommunal revisor 30 oktober 2014 Förstudie Förekomsten ändrings och tilläggsarbeten (ÄTA) Kalmar kommun Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1. Bakgrund...

Läs mer

Verksamhetsplan för Bryggarens hemtjänstområde

Verksamhetsplan för Bryggarens hemtjänstområde Verksamhetsplan2009-2011 för Bryggarens hemtjänstområde Reviderad 20110104 Till grund för enhetens verksamhet är Förvaltningen för omsorg och hälsas verksamhetsplan 2009-2011 Vision Vi är till för att

Läs mer

Framtidsplanen Styrelsen för Locum AB. Vad vi gör. Strategiska investeringar. Affärsplan

Framtidsplanen Styrelsen för Locum AB. Vad vi gör. Strategiska investeringar. Affärsplan 2016-11-24 Styrelsen för Locum AB Affärsplan 2017 1 Locums uppdrag Locum AB är en serviceenhet inom Stockholms läns landsting (SLL). Locum har specifika ägardirektiv fastställda i landstingsfullmäktige,

Läs mer

Mål och inriktning 2014

Mål och inriktning 2014 Förslag Mål och inriktning 2014 Driftnämnden öppen specialiserad vård Hälsa och funktionsstöd I detta dokument redovisas driftnämndens mål och inriktningar för att genomföra det uppdrag för 2014 som nämnden

Läs mer

Handbok för det interna miljömålsarbetet

Handbok för det interna miljömålsarbetet Handbok för det interna miljömålsarbetet Sida 1 av 7 Gemensamma mål för en gemensam framtid I Sverige har vi beslutat om sexton nationella miljömål. De anger riktningen på arbetet mot ett hållbart samhälle.

Läs mer

NYA LEDORD. Lyhördhet Vi är lyhörda och närvarande gentemot ägare, kunder och kollegor.

NYA LEDORD. Lyhördhet Vi är lyhörda och närvarande gentemot ägare, kunder och kollegor. Affärsplan 201 NYA LEDORD Lyhördhet Vi är lyhörda och närvarande gentemot ägare, kunder och kollegor. Ansvarstagande Vi är ett Locum, där vi stöder och kompletterar varandra och tar ansvar för vårt gemensamma

Läs mer

Handlingsplan närsjukvårdsgrupp/er i Fyrbodal Lilla Edet

Handlingsplan närsjukvårdsgrupp/er i Fyrbodal Lilla Edet Följs upp av ledningsgrupp Vårdsamverkan 2ggr/år Handlingsplan närsjukvårdsgrupp/er i Lilla Edet Handlingsplanen utgår från regionala länsgemensamma handlingsplaner och Vårdsamverkan s Verksamhetsplan.

Läs mer

Verksamhetsplan för Biblioteket

Verksamhetsplan för Biblioteket Högskolan i Borås Verksamhetsstöd Bibliotek Svante Kristensson 2018-12-20 Verksamhetsplan för Biblioteket 2019-2021 Verksamhetsplanen för biblioteket baseras på Verksamhetsplan 2019-2021 för Verksamhetsstöd

Läs mer

Regionuppdrag för implementering av Socialstyrelsens nationella riktlinjer för sjukdomsförebyggande metoder

Regionuppdrag för implementering av Socialstyrelsens nationella riktlinjer för sjukdomsförebyggande metoder Regionuppdrag för implementering av Socialstyrelsens nationella riktlinjer för sjukdomsförebyggande metoder Regional Levnadsvanedag för fysioterapeuter och dietister, Skövde 14 11 06 WHO konferens i Ottawa

Läs mer

Enhetens namn: Östersunds Städ och Hemservice

Enhetens namn: Östersunds Städ och Hemservice Östersunds kommuns kvalitetspris Återföringsrapport 2008-10-03 Enhetens namn: Östersunds Städ och Hemservice Sammanfattande bedömning Östersunds Städ och Hemservice arbetar med kundorienterad verksamhetsutveckling

Läs mer

Roll, Mål & Sammanhang

Roll, Mål & Sammanhang Roll, Mål & Sammanhang Roll: Fastighetschef på Örebroporten www.orebroporten.se Huvuduppdrag: Bidra till Örebros och Örebroportens framtida utveckling. - Du leder fastighetsavdelningens medarbetare och

Läs mer

Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Med start

Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Med start Datum: 2016-02-03 Handläggare: Ann-Katrin Schutz Koncernkontoret Elisabeth Jonsson Boråsregionen Närvårdssamverkan Södra Älvsborg 2016-2018 Med start 2016-04-01 Mellan Västra Götalandsregionen och kommunerna

Läs mer

Arbetsgivarens verksamhetsår

Arbetsgivarens verksamhetsår LÖNEBILDNING ANALYS AV VERKSAMHETSBEHOV Arbetsgivarens verksamhetsår RESULTAT UTVECKLINGSSAMTAL Analys av verksamhetsår Verksamhetsanalys 1. Nuläget 1.1 Vad sker i föreningens omvärld? a. Förändringar

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPLAN Journal via Nätet i Västra Götalandsregionen

KOMMUNIKATIONSPLAN Journal via Nätet i Västra Götalandsregionen KOMMUNIKATIONSPLAN Journal via Nätet i Beställare: Ann Stokland Projektledare: Christina Fagerberg Kommunikatör: Elin Fritiofsson Version nr: 1.0 Revisionshistorik Datum Version nr Kommentar Reviderad

Läs mer

Affärsplan Leanlink

Affärsplan Leanlink 1 (6) Leanlink Per Petersén Dnr US 2016-21 Utförarstyrelsen Affärsplan Leanlink 2016-2017 Organisationens namn Leanlink bygger på våra kärnvärden. Dessa kärnvärden är Leanlinks gemensamma plattform och

Läs mer

Uppstartsdag för Vårdsamverkan Skaraborg. Dokumentation. Ambulansens konferenscentrum, Skövde 4 oktober 2013

Uppstartsdag för Vårdsamverkan Skaraborg. Dokumentation. Ambulansens konferenscentrum, Skövde 4 oktober 2013 Uppstartsdag för Vårdsamverkan Skaraborg Dokumentation Ambulansens konferenscentrum, Skövde 4 oktober 2013 Inledning Ny organisation skapar förutsättningar för operativt arbetssätt i samverkan kring patienten.

Läs mer

Personalpolitiskt program 2009

Personalpolitiskt program 2009 Personalpolitiskt program 2009 Antaget av kommunfullmäktige 2009-02-25 8 2 PERSONALPOLITISKT PROGRAM I VÅRGÅRDA KOMMUN Vårgårda kommuns personalpolitiska program är ett övergripande idé- och styrdokument

Läs mer

Åtagandeförslag Totalt 21 åtaganden. Hållbar utveckling: 12 åtaganden Koncernövergripande: 9 Socialnämnden: 3

Åtagandeförslag Totalt 21 åtaganden. Hållbar utveckling: 12 åtaganden Koncernövergripande: 9 Socialnämnden: 3 Åtaganden 2019 Åtagandeförslag 2019 Totalt 21 åtaganden Hållbar utveckling: 12 åtaganden Koncernövergripande: 9 Socialnämnden: 3 Effektiv organisation: 9 åtaganden Koncernövergripande: 7 Socialnämnden:

Läs mer

Temagrupp Psykiatri. Årsrapport 2016 Datum: Sammanfattning och analys. Sammanfattning av temagruppens arbete under 2016

Temagrupp Psykiatri. Årsrapport 2016 Datum: Sammanfattning och analys. Sammanfattning av temagruppens arbete under 2016 Temagrupp Psykiatri Årsrapport 2016 Datum: 2016-12-28 Sammanfattning och analys Temagrupp Psykiatri med representanter från Göteborgs stad, SU/Psykiatri, Närhälsan, Öckerö kommun, Mölndals stad, Partille

Läs mer

Plan för gemensamma aktiviteter Strategi för den statliga arbetsgivarpolitiken

Plan för gemensamma aktiviteter Strategi för den statliga arbetsgivarpolitiken Plan för gemensamma aktiviteter 2015 Strategi för den statliga arbetsgivarpolitiken Är du medlem och vill veta mer? På Arbetsgivarverkets webbplats kan du läsa mer om den arbetsgivarpolitiska strategin

Läs mer

Projektdirektiv. Införande av ÄBIC i äldreomsorgen i Järfälla kommun. Dnr: Son 2014/370

Projektdirektiv. Införande av ÄBIC i äldreomsorgen i Järfälla kommun. Dnr: Son 2014/370 Projektdirektiv Införande av ÄBIC i äldreomsorgen i Järfälla kommun Dnr: Son 2014/370 Socialförvaltningen Besöksadress: Vibblabyvägen 3 Postadress: 177 80 JÄRFÄLLA Jenny Wilhelmsson, Telefon växel: 08-580

Läs mer

Länsgemensam ledning i samverkan Inom socialtjänst och angränsande område Hälso- och sjukvård i Kalmar län. Kalmar läns modellen

Länsgemensam ledning i samverkan Inom socialtjänst och angränsande område Hälso- och sjukvård i Kalmar län. Kalmar läns modellen Länsgemensam ledning i samverkan Inom socialtjänst och angränsande område Hälso- och sjukvård i Kalmar län Kalmar läns modellen Bakgrund Kalmar läns modellen 12 kommuner och landstinget ( 242000 invånare)

Läs mer

Temagrupp Äldre. Strategi Att stärka och systematiskt förbättra samverkan i vård och omsorg för äldre.

Temagrupp Äldre. Strategi Att stärka och systematiskt förbättra samverkan i vård och omsorg för äldre. Temagrupp Äldre Äldre med sjukdom/funktionsnedsättning ska känna att vård, stöd och omsorgsinsats är tillgänglig, trygg, säker och samordnad av kommun, primärvård, sjukhus och tandvård. Strategi Att stärka

Läs mer

Intern styrning och kontroll

Intern styrning och kontroll Intern styrning och kontroll Reglemente och tillämpningsanvisningar Fastställs av regionfullmäktige 2015-06-17 Reglemente intern styrning och kontroll med Sida 1 av 6 Innehåll 1 Inledning...3 1.1 Region

Läs mer

Uppföljning av verksamhetsplan för IT-avdelningen 2012 per april

Uppföljning av verksamhetsplan för IT-avdelningen 2012 per april HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSPLAN 1 Gemensamma förvaltningen IT-avdelningen Per Nilsson, IT-chef -05-25 Enhetschefen Gemensamma förvaltningen Uppföljning av verksamhetsplan för IT-avdelningen per april

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Gemensamma förvaltningen DATUM: 2015-10-30 BESLUTAD AV: Universitetsdirektören KONTAKTPERSON: Johan Johansson GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN Mål 1 för 2016 2018

Läs mer

Svar på revisionsrapport Granskning av avvikelsehantering Region Kronoberg

Svar på revisionsrapport Granskning av avvikelsehantering Region Kronoberg Regionstyrelsen Svar på revisionsrapport Granskning av avvikelsehantering Region Kronoberg Ordförandes förslag till beslut Föreslås att regionstyrelsen beslutar att godkänna svar på revisionsrapport Granskning

Läs mer

Bilaga 9, SN Karlsborgs kommun. iiiaiiii Soclai!O" 'OIInlngen. Delårsrapport Socialnämnden

Bilaga 9, SN Karlsborgs kommun. iiiaiiii Soclai!O 'OIInlngen. Delårsrapport Socialnämnden Karlsborgs kommun iiiaiiii Soclai!O" 'OIInlngen Delårsrapport 2017 Socialnämnden Innehållsförteckning Bilaga 9, SN 2017-09-06 98 VERKSAMHETSBERÄTTELSE... ~~~~?~ -:-: :. : ~- :;.; -: ::;: : ::.~ : -:; _:..

Läs mer

Handlingsplan för jämställdhetsintegrering. i Hägersten- Liljeholmens stadsdelsförvaltning stockholm.se

Handlingsplan för jämställdhetsintegrering. i Hägersten- Liljeholmens stadsdelsförvaltning stockholm.se Handlingsplan för jämställdhetsintegrering i Hägersten- Liljeholmens 2016-2018 stockholm.se Handlingsplan för jämställdhetsarbete 2016-2018 3 (9) Innehåll Kommunfullmäktiges mål... 4 Nämndmål... 4 Syftet

Läs mer

Delårsrapport 2015-08-31

Delårsrapport 2015-08-31 Delårsrapport 2015-08-31 Sammanfattning Västfastigheters uppdrag är att med kunskap om kundernas behov aktivt stödja Västra Götalandsregionens (VGR:s) verksamheter med ändamålsenliga lokaler, god miljö

Läs mer

Policy för ledning och organisation

Policy för ledning och organisation Policy för ledning och organisation Vara kommun Antagen av kommunfullmäktige 2018-03-26 26 Innehållsförteckning Ledning och styrning i Vara kommun... 1 Bakgrund... 1 Syfte och innehåll... 1 Medarbetarskap...

Läs mer

Verksamhetsplan 2009 för barn- och ungdomsnämnden

Verksamhetsplan 2009 för barn- och ungdomsnämnden Verksamhetsplan 2009 för barn- och ungdomsnämnden Inledning Kommunfullmäktige har beslutat om kommunledningsmål för planeringsperioden 2008-2011 i form av kommunövergripande mål som gäller för all verksamhet

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid SN 2019/

Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid SN 2019/ TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid 2019-01-03 SN 2019/00080401 0480-453891 Socialnämnden Medarbetarenkät 2018 Förslag till beslut Socialnämnden fattar inget beslut med anledning

Läs mer

Inriktning 2016 för Kultur i Halland

Inriktning 2016 för Kultur i Halland TJÄNSTESKRIVELSE 1(6) Kultur i Halland Eva Nyhammar Kulturchef Datum Diarienummer 2015-08-24 DNKS150009 Driftnämnden Kultur och skola Inriktning 2016 för Kultur i Halland Förslag till beslut Driftnämnden

Läs mer

Implementering av Östgötakommissionens rekommendationer genom partnerskap och överenskommelser.

Implementering av Östgötakommissionens rekommendationer genom partnerskap och överenskommelser. Implementering av Östgötakommissionens rekommendationer genom partnerskap och överenskommelser. - från politik till praktik Margareta Wandel Strateg kompetensförsörjning och företagande, Region Östergötland

Läs mer

Kulturnämndens miljöhandlingsplan

Kulturnämndens miljöhandlingsplan KULTURFÖRVALTNINGEN KOMMUNIKATIONSSTABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2012-11-28 Handläggare: Helene Mårtenson Telefon: 0850831980 Till Kulturnämnden KuN 2012-12-13 Nr 16 Kulturnämndens miljöhandlingsplan

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Nämndsbudget 2015-2017

Vård- och omsorgsnämnden Nämndsbudget 2015-2017 Vård- och omsorgsnämnden Nämndsbudget 2015-2017 Innehållsförteckning LÅNGSIKTIG HÅLLBAR UTVECKLING... 3 VÄRDEGRUND... 3 BRUKARE... 4 VISION... 4 VERKSAMHETSIDÉ... 4 ÖVERGRIPANDE BRUKARMÅL... 4 PERSONAL...

Läs mer

Återrapportering av handlingsplan för utveckling av fastighetsförvaltning

Återrapportering av handlingsplan för utveckling av fastighetsförvaltning DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (7) Fastighetsnämnden Återrapportering av handlingsplan för utveckling av fastighetsförvaltning Ärende Under vintern/våren 2019 har kontoret tagit fram en handlingsplan

Läs mer

Information och handledning för utvecklingssamtal och lönesamtal

Information och handledning för utvecklingssamtal och lönesamtal 2013-09-25 Personalavdelningen Information och handledning för utvecklingssamtal och lönesamtal 1 (7) Utvecklingssamtal Utvecklingssamtal ska vara ett återkommande samtal som sker i dialog mellan medarbetare

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2012

Verksamhetsplan och budget 2012 Verksamhetsplan och budget 2012 Miljösamverkan Stockholms Län, telefon 08 508 28 929, e-post miljosamverkan@stockholm.se. www.miljosamverkanstockholm.se. Innehåll Uppdrag, mål och arbetssätt 3 Samverkansprojekt

Läs mer

Driftnämnden Hallands sjukhus inriktningsdokument 2014 för Ambulanssjukvård och Medicinsk diagnostik (AMD)

Driftnämnden Hallands sjukhus inriktningsdokument 2014 för Ambulanssjukvård och Medicinsk diagnostik (AMD) Ambulanssjukvård och Medicinsk diagnostik Förslag 2013-10-16 Driftnämnden Hallands sjukhus inriktningsdokument 2014 för Ambulanssjukvård och Medicinsk diagnostik (AMD) I detta dokument redovisas driftnämndens

Läs mer

Uppsala Public Management Seminar. Dalarnas nya planerings- och styrmodell

Uppsala Public Management Seminar. Dalarnas nya planerings- och styrmodell Uppsala Public Management Seminar Dalarnas nya planerings- och styrmodell Tobias Dahlström, Ek.dr Analyschef, Landstinget Dalarna Forskare, Uppsala Universitet Dalarnas nya planerings- och styrmodell Varför

Läs mer

Balanserat styrkort 2017 Landstingsstyrelsen Fastställt i Landstingsstyrelsen

Balanserat styrkort 2017 Landstingsstyrelsen Fastställt i Landstingsstyrelsen Balanserat styrkort 2017 Landstingsstyrelsen Fastställt i Landstingsstyrelsen 2016-05-12 Dnr 16LS3265 BALANSERAT STYRKORT 2017 LANDSTINGSSTYRELSEN Landstingsstyrelsen är Landstinget Västernorrlands ledande

Läs mer

Västra Götal an dsregi on en s regi on gem en sam m a styran de doku m en t

Västra Götal an dsregi on en s regi on gem en sam m a styran de doku m en t Beslutad av: Regiondirektören, 2018-01 - 25 Diarienummer: RS 2017-06134 Giltighet: från 2018-01 - 29 till 2022-12 - 31 Riktlinje Västra Götal an dsregi on en s regi on gem en sam m a styran de doku m en

Läs mer

Riktlinje Energi och miljö

Riktlinje Energi och miljö Riktlinje Upprättad av: Ali Joudi Ansvarig: Ali Joudi Datum: 2018-03-28 Revidering: [Revideringsbeteckning] Revideringsdatum: [Revideringsdatum] Status: FASTSTÄLLD Fastställd av: Helena Ribacke, 2018-03-28

Läs mer