MEDLEMMARNA KALLAS HÄRMED TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA LÖRDAGEN DEN 17 MAJ 2008 KL I VÄSTERLJUNGS SOCKENSTUGA

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MEDLEMMARNA KALLAS HÄRMED TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA LÖRDAGEN DEN 17 MAJ 2008 KL I VÄSTERLJUNGS SOCKENSTUGA"

Transkript

1 GISEKVARNS TOMTÄGAREFÖRENING MEDLEMMARNA KALLAS HÄRMED TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA LÖRDAGEN DEN 17 MAJ 2008 KL I VÄSTERLJUNGS SOCKENSTUGA Kaffe med dopp serveras efter stämman. Föreningen kontaktas enklast via hemsidan eller med e-post: Ytterligare information om föreningen hittar du på hemsidan: foreningen@gise.se Motioner är välkomna och kan lämnas hela året via e-post eller till någon i styrelsen. Motioner skall enligt våra stadgar lämnas senast den 31 mars för att behandlas på innevarande års ordinarie föreningsstämma i maj.

2 2 Innehållsförteckning 1 INFORMATION KONTAKT MED FÖRENINGEN FÖRTECKNINGAR ÖVER MEDLEMMAR, BÅTPLATSER OCH STYRELSEUPPDRAG VÅR- OCH HÖSTSTÄDNING TRÄDFÄLLNING, BRÄNNVED UNDERHÅLL AV BADEN OCH FOTBOLLSPLANEN UPPSÄTTNING VÄGSKYLTAR INSPEKTION HOPPTORN OCH BADFLOTTAR PARKERINGSKORT VID BADEN BÅTPLATSER MIDSOMMARFIRANDE VÄGSALT NÄSTA ÅRS FÖRENINGSSTÄMMA MOTIONER VATTEN OCH AVLOPP (VA) I GISEKVARN FÖRUTSÄTTNINGAR LEDNINGSSTRÄCKNING VA-ARBETET I KOMMUNEN FÖRDELAR GENOMFÖRANDE FINANSIERING GENOMFÖRD KONSULTSTUDIE GISEKVARN KOSTNADER FÖRSLAG TILL BESLUT ALTERNATIV ÅRSREDOVISNING FÖRENINGSUPPDRAG FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE FÖRENINGENS EKONOMI FÖRSLAG FRÅN STYRELSEN SAMT AVGIFTER FÖRBÄTTRINGSÅTGÄRDER OCH FÖRSLAG AVGIFTER ÅR BUDGET, RESULTATRÄKNINGAR, BALANSRÄKNINGAR OCH KASSAFLÖDE BUDGET, INTÄKTER OCH RESULTATRÄKNING BALANSRÄKNING KASSAFLÖDE OCH LIKVIDITET UNDERSKRIFTER INKOMNA MOTIONER REVISIONSBERÄTTELSE BILAGA. TIDNINGSARTIKLAR FULLMAKT... 31

3 3 1 INFORMATION 1.1 Kontakt med föreningen Föreningens styrelseledamöter framgår av förteckning på anslagstavlor och i det protokoll som sänds ut till medlemmarna varje år efter föreningsstämman. Föreningen kontaktas enklast genom att skicka e-post till föreningen på adress foreningen@gise.se. Det går naturligtvis också bra att kontakta någon i styrelsen. Föreningen har också etablerat en egen hemsida på Internt På hemsidan finns information till medlemmarna i tomtägareföreningen, kopior av kallelser till stämmor, olika kartor över området, sammanställning av vattenprover, föreningens stadgar mm. 1.2 Förteckningar över medlemmar, båtplatser och styrelseuppdrag Uppdaterade förteckningar över föreningens fastigheter, medlemmar, reserverade båtplatser och styrelseuppdrag kommer att skickas ut tillsammans med protokollet från föreningsstämman. 1.3 Vår- och höststädning Årets vårstädning äger rum lördagen den 10 maj med början kl och höststädningen lördagen den 6 september med början kl Under städdagarna serveras som tidigare korv med öl/vatten i Garaget. Matpausen börjar kl 13. Varje fastighet som deltar i städningen får 1 kg kaffe. På städdagen samlas medlemmarna områdesvis vid följande platser: Område 1 Område 2 Område 3 Område 4 Område 5 Område 6 Pumphuset Vändplan Åmöjastigen Garaget Parkeringen stora badet Parkeringen stora badet Parkeringen stora badet Område 4, 5 och 6 inleder städdagen med att lägga i bryggor m.m. vid stora badet och vid behov justera förankring av hopptornet. Områdestillhörighet för respektive fastighet framgår av fastighetsförteckningen. Områdesledarna svarar för planering av dagens arbete samt för avprickning av de medlemmar som deltagit för utdelning av kaffe. De medlemmar som har förslag eller önskemål om arbeten som lämpligen kan utföras under städdagen hör lämpligen av sig till respektive områdesledare. I den mån det behövs material (grus, sand, virke, färg etc.) eller maskiner (t ex röjsåg, motorsåg) ordnar föreningen och områdesledarna detta. De medlemmar som använder egna maskiner kan få ersättning för drivmedel och förslitning genom att skicka en räkning till föreningen eller genom att höra av sig till styrelsen.

4 4 1.4 Trädfällning, brännved Det är tillåtet för medlemmar att ta ner träd och rensa sly på städdagarna, eller på eget bevåg, på allmänningarna om närmast berörda grannar tillåter. Vid tveksamma fall tag kontakt med styrelsen eller någon av områdesledarna. I samband med vår- och höststädningen och i andra fall då det blir brännved till övers anser styrelsen att det bör vara fritt att hand om träd och grenar som brännved. Grenar och träd som inte eldas upp direkt och är användbart som brännved läggs lämpligen vid närmaste vägkant så att det är uppenbart att veden är utlagd och på sådant sätt att den lätt kan hämtas av intresserade medlemmar. 1.5 Underhåll av baden och fotbollsplanen Under förra sommaren har renhållning och städning av Lilla Badet skötts av Bengt Danielsson och Stora Badet av Reijo Rauhala. Kristin Hovland-Åhman och Leif Östberg har haft ansvar för skötseln av lekplanen. En sammanlagd kostnadsersättning på 750 kr har lämnats för vardera av dessa uppdrag. Föreningen är tacksam för det arbete som utförts. Bengt Danielsson och Reijo Rauhala har erbjudit sig att kvarstå under kommande verksamhetsår. Kristin Hovland-Åhman och Leif Östberg har likaså erbjudit sig att fortsatt ansvara för skötsel av fotbollsplanen. Styrelsen föreslår att oförändrade kostnadsersättningar utgår för Uppsättning vägskyltar Nya vägskyltar till området köptes in under förra året. Grävning av nya fundament och uppsättning av alla skyltar gjordes av några medlemmar i föreningen - Reijo Rauhala (3:68), Ulf Blomqvist (3:36), Jan Byheden (3:77) och Jan-Lennart Lindqvist (3:83). Föreningen behövde därmed inte köpa denna tjänst externt och undvek en betydande utgift. Föreningen framför ett varmt tack de medlemmar som hjälpte till. Styrelsen föreslår att en kostnadsersättning betalas ut retroaktivt på samma grunder som ersättning betalas ut för städning av baden och underhåll av fotbollsplanen. 1.7 Inspektion hopptorn och badflottar Inspektion med dykare av bottnar och förankringar beräknas ske under våren. 1.8 Parkeringskort vid baden Tomtägarna i Järshagen och Koudden betalar en avgift på 110 kr/tomt för att utnyttja våra bad och får P-kort (2 st/tomt) som visar att de kan parkera vid baden. Tomtägarna i Gisekvarn får som vanligt också P-kort, vilka bifogas kallelsen till stämman. 1.9 Båtplatser På bryggan mot Missnevägen finns några båtplatser lediga. Medlemmar som är intresserade av att använda någon av platserna kan anmäla detta per e-post eller vända sig till sekreteraren. Styrelsen förutsätter att platser som tingats men inte utnyttjas avbokats. En båtuppläggningsplats med plats för 13 båtar finns på ön bortom bryggan. Denna är endast avsedd för vinterförvaring av de båtar som används under sommaren. Styrelsen uppmanar

5 5 ägarna till båtar som ligger oanvända under sommaren på uppläggningsplatsen eller ligger upplagda längs sjön vid gångbron att ta hem dessa till den egna tomten. Detta kan förslagsvis göras under städdagen då det går att få hjälp med transporten. Styrelsen avser att flytta bort båtar som inte används och ligger kvar på rampen efter den 1 juli. Styrelsen får också årligen påpekanden om att det ligger båtar längs övriga stränder som inte används. Detta gäller också bockar och annan båtuppläggningsmateriel. Även i dessa fall ber styrelsen att medlemmar som inte använder sin båt tar hem båten till den egna tomten. Styrelsen önskar dessutom att medlemmar städar undan och kastar materiel som inte används och ställer undan bockar och annat på sådant sätt att området inte ser nedskräpat ut Midsommarfirande Midsommaren firades på traditionsenligt sätt med resning av majstång, dans och lekar. Organisatör var som vanligt Lennart Paulsson. Föreningen tackar än en gång Lennart och hans medhjälpare och hoppas att de åtar sig midsommarfirandet även Den numera etablerade fotbollsmatchen på Midsommardagen spelas på samma ställe och samma tid kl på Midsommardagen. Missa inte den! 1.11 Vägsalt För de medlemmar som har problem med uppvirvlande vägdamm utanför sina fastigheter har föreningen köpt in vägsalt som finns tillgängligt i garaget. Medlemmar som har behov av vägsalt ombedes ta kontakt med någon i styrelsen. Saltet är numera paketerat i hanterbara 25 kilos säckar Nästa års föreningsstämma Nästa års föreningsstämma planeras till lördagen den 16 maj 2009 i Västerljungs Sockenstuga. Eventuellt ändrat datum meddelas på hemsidan och i kallelsen till stämman.

6 6 2 Motioner En motion har inkommit till årets stämma. Se avsnitt 9. Styrelsen föreslår att stämma bifaller förslaget och att stadgarnas 12 andra stycket ändras från Styrelsen består av minst fem och högst nio ledamöter varav minst två och högst fyra skall vara suppleanter. till Styrelsen består av minst fem och högst nio ledamöter varav högst två skall vara suppleanter. En stadgeändring skall beslutas på två på varandra följande stämmor. Förslaget tas således upp till förnyad omröstning på nästa stämma under förutsättning om bifall på årets stämma. Styrelsen vill uppmuntra medlemmarna att skriva motioner som skapar utveckling och förbättringar inom området. Enligt stadgarna skall motioner ha inkommit till föreningen senast den 31 mars för att kunna skickas med kallelsen och behandlas på ordinarie föreningsstämma. Motioner kan lämnas till någon i styrelsen eller skickas till sekreteraren. Det går också bra att skicka motioner med e-post till foreningen@gise.se.

7 7 3 Vatten och avlopp (VA) i Gisekvarn Förslag från styrelsen till årets föreningsstämma finns i avsnitt 6.1. En översiktlig beskrivning av planbestämmelserna i Gisekvarn och kommunens arbete med vatten- och avloppsfrågor har tidigare lämnats av styrelsen i ett separat PM vid föreningsstämman 2004 samt som information i kallelser till föreningsstämmorna 2006 och Förutsättningar Styrelsen har under året haft en fortsatt dialog med Trosa kommun om framtida planer för vatten och avlopp. Kommunen ställer sig positiv till att etablera kommunalt vatten och avlopp i Gisekvarn. Detta skulle kunna tas i bruk till sommaren Efter diskussionerna med kommunen och styrelsens egen värdering kan förutsättningarna för detta sammanfattas enligt följande. 1. För närvarande har kommunens vattenförsörjning otillräcklig kapacitet för att ansluta ytterligare fastigheter. Beslut har dock fattats om att förbättra kommunens vattentäkter. Detta beräknas vara klart 2011 och kommunen skulle vara beredd att ansluta vatten och avlopp till Gisekvarn till sommaren Anslutning av Gisekvarn skulle göras genom att bygga VA-ledningar från Västerljung till en gemensam och central anslutningspunkt i Gisekvarn. Preliminärt med den sträckning som visas på karta i avsnitt 3.2. Ledningarna kommer troligen plöjas ned med ny teknik ner i åkermark och längs vägarna. Ett sådant byggsätt är idag relativt oproblematiskt med kort byggtid. 3. Kommunen räknar med att många fastigheter längs ledningssträckningen kommer att vara intresserade av anslutning. 4. Ett nytt fritids/villa-område planeras på fastigheten Avlebro 1:11 vid Hållsviken med ca 40 fastigheter (se karta). För att tillåta denna exploatering krävs att området etablerar antingen ett eget vatten- och avloppssystem eller ansluts till kommunalt vatten och avlopp. Detta ger ytterligare underlag för en anslutningsledning. 5. Kostnaden för ledningsnätet från Västerljung slås ut på alla fastigheter som ansluts vilket gör att anslutningsavgiften per fastighet kan hållas relativt låg om de flesta ansluter sig. 6. Inom Gisekvarn bygger och bekostar vi själva det lokala ledningsnätet med en central anslutningspunkt till kommunens VA-ledning samt en anslutningspunkt för vatten och avlopp till varje fastighet ca 0,5 meter utanför respektive tomtgräns. I entreprenaden för ledningsnätet ingår också leverans av en pumpenhet till varje fastighet. Fastighetsägaren svarar för nedgrävning som skall göras på lämpligt ställe på den egna tomten efter kommunens anvisningar. 7. Varje fastighetsägare svarar själv för övrig rördragning på den egna tomten och i huset samt för att ett utrymme för en vattenmätare enligt kommunens anvisningar görs tillgängligt. 8. Under förutsättning att det lokala ledningsnätet inom Gisekvarn uppfyller de krav som kommunen ställer så överlåts detta till kommunen utan kostnad. Efter detta tar kommunen över drift och ansvar för hela nätet inklusive fastighetspumpar. Varje fastighet betalar efter detta en årlig fast VA-avgift plus förbrukningsavgift enligt gällande VA-taxa i kommunen. Fastighetsägaren svarar dock för den egna pumpens

8 8 strömförbrukning. Föreningen behöver således efter ett övertagande inte vara engagerad i områdets VA-försörjning. 9. Det krävs ett beslut av Trosas kommunpolitiker att utöka kommunens verksamhetsområde för VA för att bygga ut ett VA-nät till Gisekvarn och närliggande fastigheter. Om vi inom området kan enas i VA-frågan bedöms detta inte bli något hinder. 10. Bindande beslut om finansiering, utbyggnad och kommunal anslutning måste föreligga i samband med nästa års föreningsstämma, dvs. i maj 2009, om avtal, juridiska frågor, projektering, upphandling och utbyggnad av VA-nätet skall kunna lösas och genomföras till sommaren Ledningssträckning Även om inga beslut om exploatering av det nya området Avlebro ännu finns så har kommunen diskuterat en första möjlig skiss till ledningsförläggning från Västerljung till Gisekvarn med bivillkoret att så många fastigheter som möjligt skall kunna anslutas längs ledningen. Om ledningen skulle läggas fram till Gisekvarn förefaller det rimligt att övriga fastigheter längs Gisevägen, inklusive Järshagens fastighetsägare, också är intresserade av anslutning. Detta skulle bidra till att hålla anslutningskostnaden låg. 3.3 VA-arbetet i kommunen Kommunens agerande påverkas av en ny lag, Lag (2006:412) om allmänna vattentjänster, som trädde i kraft Sveriges kommuner åläggs genom den nya lagen att, om det bedöms nödvändigt med hänsyn till skyddet för människors hälsa eller miljön, ordna vattenförsörjning eller avlopp för befintlig eller blivande bebyggelse. Möjlig ledningsdragning Trosa kommun arbetar mycket aktivt med miljöfrågor, där vatten och avlopp är en viktig del. Kapaciteten i kommunens vattentäkter håller på att ökas. Kommunen arbetar också med en ny VA-policy som skall vara tillämpbar i hela kommunen. I Stensund och Västra Fän finns redan kommunalt vatten och avlopp etablerat. I dessa områden har kommunen dragit fram en anslutning till en gemensam punkt och tagit över befintliga VA-nät efter att dessa rustats upp för att möta kommunens krav. Trosa Kommun bygger för närvarande ut vatten och avlopp vidare till ett nytt tomtområde som kommer att exploateras nära bron på Edanö. VA-nätet kommer i första hand sedan att förlängas med en sjöledning till Lagnöviken och senare även byggas ut vidare till befintliga fastigheter på Edanö. Ur kommunens synvinkel vore ett naturligt nästa steg att bygga ut VAnätet från Västerljung mot, bland annat, Gisekvarn. I Lagnövikens tomtområde finns idag ett lokalt reningsverk och enskild vattenförsörjning. Det finns dock så stora problem med föroreningar i vattnet att detta knappt går att rena lokalt längre. Bland annat tillsätts så mycket kemikalier för att hålla nere bakterienivån att hushållsvattnet blåfärgas av kaliumpermanganat som används i reningen. Även det lokala

9 9 reningsverket har med tiden blivit slitet och är numera knappt funktionsdugligt. Det råder enighet bland tomtägarna i Lagnöviken att så snart det blir möjligt ansluta sig till kommunalt VA. Även befintliga äldre fastigheter på Edanö har problem med vattenkvaliteten. Den allmänna erfarenheten är att det i relativt tätt exploaterade områden med enskilda avlopp uppstår inträngning av föroreningar i enskilda brunnar förr eller senare. Har väl en sådan situation uppstått är det svårt, och framförallt dyrt, att hitta någon annan bra lösning än kommunalt VA om detta är möjligt. I en artikel som publicerades förra året i Sörmlands Nyheter framgår att Trosa Kommun anser att Gisesjön är särskilt skyddsvärd och att kommunen måste verka för hållbara lösningar vad gäller vatten och avlopp i Gisekvarn för att inte riskera att påverka sjöns vattenkvalitet negativt (artikeln bifogas som bilaga på sidan 26). Ytterligare tidningsartiklar som belyser Trosas och närliggande kommuners syn på enskilda avlopp bifogas som bilagor. En uppgift som framkommer är att det kan kosta upp till ca kronor att åtgärda ett icke fungerande enskilt avlopp. Trosa Kommun kommer att följa förändringar i miljön inom Gisekvarn mycket noga. Kommunen har inlett en kartering av samtliga avloppsanläggningar i Gisekvarn för att kartlägga exakt var det finns två och trekammarbrunnar (eller inget alls). Karteringen görs i första hand för att alltid kunna hitta avloppsbrunnar i samband med tömning men vi kan räkna med att den nya VA-policyn kommer att leda till att kommunen också genomför inspektioner av befintliga avloppsanläggningar. Fastighetsägare med otillfredsställande avloppslösningar kommer att då åläggas att åtgärda konstaterade brister. Som en illustration av vad vi kan vänta oss nämndes redan i tidigare års kallelse att miljökontoret i Nyköpings kommun arbetar på ett förslag där man skall kunna förelägga fastighetsägare att installera längre gående rening än bara en slamavskiljare. Förslaget innebär att fastighetsägare efter ett föreläggande får ungefär ett år på sig att förbättra sitt avlopp. 3.4 Fördelar Det finns flera tungt vägande skäl att driva frågan om ett gemensamt VA-system. Dels är det viktigt att hitta en lösning som gör att närmiljön och Gisesjöns fina vatten kan bevaras. Dels vill vi undvika att en situation, liknande den på Edanö eller Lagnöviken, uppstår, där allt fler borrade brunnar blir obrukbara på grund av förorenat grundvatten. Ett ytterligare skäl är att enskilda infiltrationsbäddar har en begränsad livslängd och behöver grävas om efter år för att fungera tillfredställande. För många fastigheter inom området har denna tid passerat. Om problem med mättade infiltrationsbäddar, lukt, bristande funktion eller förorenat brunnsvatten uppstår för den enskilde fastighetsägaren kommer detta leda till kostsamma åtgärder, storleksordningen kr nämns i bifogade tidningsartikel. Det är inte ens säkert att problemen går att åtgärda eller att de beror på anläggningar på den egna tomten. För fastigheter med egna septitankar finns även aspekten att dessa måste bytas när de tjänat ut eller börjat läcka. Ett beslut om att etablera en gemensam VA-lösning får naturligtvis också positiva värdeutvecklingen för områdets fastigheter. Den dag fastigheten avyttras kommer investeringen med all sannolikhet att vara betald mer än väl. Tidigare farhågor att effekter på

10 10 värdeökningen skulle leda till ökade årliga kostnader på grund av ökad fastighetsskatt och eventuell förmögenhetsskatt till följd av ökade taxeringsvärden är inte längre aktuella med tanke på att fastighetsbeskattningen har ändrats och att förmögenhetsskatten är borttagen. Mot bakgrund av ovanstående och med tanke på att allt fler familjer vistas allt oftare i Gisekvarn, samt att nya fastighetsägare med största sannolikhet kommer att efterfråga vattenoch avlopp som fungerar året runt med möjligheter att installera WC, dusch, tvättmaskin m.m. förordar styrelsen enhälligt att arbetet vad gäller etablering av ett gemensamt VA-system fortsätter med målsättning att fatta ett bindande beslut på 2009 års ordinarie föreningsstämma. 3.5 Genomförande Att etablera ett gemensamt vatten och avloppssystem i Gisekvarn är ett projekt på flera år och kommer att kräva en betydande arbetsinsats. Om stämman beslutar att gå vidare etableras lämpligen en projektgrupp med deltagare från styrelsen och intresserade fastighetsägare med en första uppgift att skapa förutsättningar för ett bindande beslut i VA-frågan senast till nästa ordinarie föreningsstämma. En förutsättning för att kunna trycka på knappen är att vi kan skapa en lämplig legal inramning av projektet. Många frågor skulle kunna lösas genom att bilda en s.k exploateringssamfällighet, som bara behöver finnas för att driva projektet fram till dess att VA-nätet kan överlåtas till kommunen. Att bilda en sådan samfällighet kommer dock att kräva ytterligare utredningsarbete, mycket stor enighet bland tomtägarna och ett tillstånd från kommunen. Samfällighetsbildningen görs sedan av Lantmäteriverket efter en ansökan och begäran från tomtägarna. Ytterligare utredning kommer dock att behövas för att verifiera att en exploateringssamfällighet är den lämpligaste formen. Styrelsen har identifierat följande huvudsakliga milstolpar för att genomföra ett VA-projekt inom Gisekvarn. Bilda projektgrupp Förprojektering och detaljerad projektbeskrivning Utredning och förslag om att bilda en exploateringssamfällighet för genomförande Förhandlingar med Trosa kommun Politisk förankring Beslutsunderlag och erbjudande till fastighetsägarna Finansieringslösning framtagen med lämplig bank Förrättning för att bilda en exploateringssamfällighet Upphandling av konsulttjänst avseende totalentreprenad Upphandling av avropsavtal för installationsarbeten på den egna tomten Genomförande Överlåtelse av färdig anläggning och avveckling av exploateringssamfälligheten 3.6 Finansiering Styrelsen har varit i kontakt med Swedbank i Trosa för diskussioner om olika finansieringslösningar om projektet genomförs. Att etablera ett gemensamt VA-system blir en betydande kostnad för den enskilde fastighetsägaren. Det kommer helt naturligt att finnas fastighetsägare som inte önskar göra

11 11 investeringen nu och som ser att man troligen kommer att avyttra fastigheten inom en period av 5-10 år eller önskar avvakta av andra skäl. Efter diskussioner med banken finns en lösning för denna situation. Denna innebär att banken belånar fastigheten för att täcka VA-investeringen plus räntor med ett lån med löptid upp till tio år, s.k. Seniorlån. Efter avtalad tid förfaller lånet till betalning. I praktiken betyder detta att den enskilde fastighetsägaren kan ansluta sig till VA-systemet utan några kontanta utlägg under en tid av upp till tio år. Om man sedan säljer fastigheten är värdeökningen på fastigheten på grund av att den är ansluten till kommunalt VA med all sannolikhet väsentligt större än kostnaden för att återbetala lånet. För de fastighetsägare som inte har planer på försäljning och önskar betala VA-anslutningen direkt kommer värdeökningen på fastigheten att medge belåning med goda villkor. Swedbank i Trosa har enligt uppgift hjälpt till att finansiera projekt på liknande sätt i andra områden. Banken har erbjudit sig att ordna ett informationsmöte om möjliga finansieringsslösningar och att också sköta låneuppläggning för varje enskild fastighetsägare. Varje fastighetsägare har naturligtvis möjligheter att gå till annan bank och få motsvarande hjälp. Föreningen har inte gjort något bindande åtagande att anlita någon särskild bank om VA-projektet förverkligas. 3.7 Genomförd konsultstudie Gisekvarn Föreningen har under året låtit göra en konsultstudie avseende genomförbarhet och kostnadsuppskattning för ett lokalt VA-nät baserat på LPS-teknik (Low Pressure System) inom Gisekvarn dimensionerat för anslutning i en punkt till kommunalt VA. Kostnadsberäkningen innefattar: 3,2 kilometer VA-ledningar i jordschakt, bergschakt och naturmark 112 st servisanslutningar vid tomtgräns 112 st pumpar 1 st gemensam avloppspumpstation vid anslutningspunkten Kostnader för projektering, dokumentation, upphandling, byggledning, kontroll, besiktning mm 10% marginal för oförutsedda kostnader MOMS Resultat visar att det är fullt genomförbart att etablera ett lokalt VA-nät i Gisekvarn. Kostnaden per fastighet för det lokala nätet med dessa förutsättningar beräknas till ca kr.

12 12 4 Kostnader Den preliminärt beräknade kostnaden för det gemensamma VA-systemet bedöms bestå av följande komponenter för den enskilda fastigheten. Kostnaden för det lokala nätet ca kr/fastighet Samfällighetsbildning och administration utreds Anslutningsavgift till kommunen kr/fastighet Arbeten på egen tomt och i eget hus individuellt Årlig VA-avgift till kommunen kr/år/fastighet Förbrukningsavgifter 25,50 kr/kbm När det lokala nätet är färdigställt, och om det har byggts i enlighet med de krav på dimensionering och utförande som kommunen ställer, är kommunen villig att överta hela nätet utan kostnad och sedan ta ansvar för drift och underhåll av detta. Föreningen får således inget driftsansvar för nätet utan detta kommer att ingå i den kommunala årsavgiften för vatten och avlopp. Den ovan indikerade anslutningsavgiften på kr förutsätter att vi själva bygger och finansierar det lokala VA-nätet som sedan kommunen kan ta över. Den normala anslutningsavgiften i ett fall där kommunen bygger hela VA-nätet är väsentligt högre. Genom att bygga i egen regi får vi 70 % på den normala avgiften jämfört med ett fall där kommunen bygger. Styrelsens bedömning är således att föreliggande förslag är det billigaste och enklaste alternativet. 4.1 Förslag till beslut Styrelsen föreslår att stämman tar beslut om att fortsätta arbetet med att etablera ett lokalt VAnät inom Gisekvarn med anslutning till kommunalt vatten och avlopp och skapa förutsättningar för ett bindande beslut i VA-frågan senast till nästa ordinarie föreningsstämma. Detta inkluderar möjligheten att anlita externa konsulter i specifika frågor samt att arvodera medlemmar i en projektgrupp under året inom en total ram av kr (konto 4020). Att driva VA-projektet vidare blir ett omfattande arbete som för medlemmar i styrelsen och projektgruppen kommer att ta mycket fritid i anspråk. Styrelsen anser att detta inte kan anses ingå i det normala styrelsearbetet och att de som arbetar med projektet skall ersättas med ett lämpligt arvode inom ovanstående ram. Det är svårt att redan nu bedöma avvägningen mellan inköpta konsulttjänster och eget arbete vilket gör att styrelsen önskar mandat att under året fatta beslut om detta. 4.2 Alternativ Ett alternativ är att avslå styrelsens förslag och inte påbörja VA-projektet. Med tanke på att kommunen inlett en kartering av befintliga avloppsanläggningar kan vi räkna med att detta leder till inspektioner och förelägganden om att åtgärda otillfredsställande och för gamla anläggningar. Miljökraven ökar och ny lagstiftning framtvingar bättre lösningar 1 Beror på hur många fastigheter som kommunen bedömer totalt kommer att ansluta sig längs det nya ledningsnätet.

13 13 än vad som var brukligt förr. Detta kan tvinga den enskilde fastighetsägaren till investeringar som är i samma storleksordning som anslutning till ett gemensamt VA-nät. Vi har redan sett begynnande problem med otjänligt vatten i ett par borrade brunnar och i någon handpump i området. Om detta skulle bli ett större problem finns enligt styrelsens bedömning få möjligheter till åtgärd. Om och när kommunen på grund av hälsoskydd och hänsyn till miljön fattar beslut om en gemensam VA-anläggning enligt den nya lagstiftningen blir detta tvingande. En klar nackdel är att den kommunala anslutningsavgiften då skulle bli väsentligt högre än kostnaden att nu etablera ett gemensamt nät. Vid en sådan åtgärd kommer dessutom föreningens möjligheter att arbeta fram flexibla villkor för anslutning vara mycket begränsade. Om en enskild fastighetsägare dessutom har gjort investeringar i eget och/eller förbättrat vatten och avlopp kan denna investering bli helt bortkastad om det senare kommer en tvingande lösning. Värdestegringen av områdets fastigheter uteblir och snarare finns en risk att Gisekvarn blir mindre attraktivt eftersom många andra områden (speciellt alla nyetablerade) kommer att ha eller skaffa kommunalt eller gemensamt vatten och avlopp. Kommunen aviserar också att taxorna för hämtning av latrin, tömning av septitankar och slamavskiljare successivt kommer att höjas. Likaså ifrågasätts framtiden för latrintunnor till förmån för helt lokala lösningar med mulltoa eller liknande. Sammantaget bedömer styrelsen att etablering av ett gemensamt VA-system skulle vara till gagn för området och föreningens fastighetsägare. Styrelsen tror heller inte att områdets karaktär skulle förändras väsentligt. Gisekvarn ligger lite för långt bort och avsides för att förvandlas till ett permanentområde. Däremot skulle vi säkra vår närmiljö, Gisesjön och möjligheterna möta de krav som numera ställs på attraktivt fritidsboende. Bilden av sommarstugan är helt olika idag jämfört med de förhållanden som rådde för 40 år sedan när området byggdes upp. Styrelsen uppfattning är att alternativet att inte göra någonting inte kommer att vara hållbart i ett längre perspektiv.

14 14 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötet öppnas. 2. Godkännande av dagordning. 3. Val av ordförande och sekreterare vid stämman. 4. Upprättande av förteckning över närvarande medlemmar. 5. Val av två personer att jämte ordföranden justera protokollet. 6. Fråga om kallelse behörigen skett. 7. Styrelsens årsredovisning. 8. Revisorernas berättelse. 9. Beslut om fastställande av resultaträkning och balansräkning. 10. Beslut om ansvarsfrihet för styrelsen. 11. Beslut i anledning av föreningens vinst eller förlust enligt fastställd balansräkning. 12. Val av ordförande, övriga ordinarie styrelseledamöter och styrelsesuppleanter. 13. Val av revisorer och revisorssuppleanter. 14. Val av valberedning 15. Behandling av motioner från medlemmar enligt avsnitt Frågan om gemensamt VA-nät och kommunal VA-anslutning i Gisekvarn och beslut enligt styrelsens förslag i avsnitt Behandling av förslag från styrelsen enligt avsnitt Styrelsens förslag till budget och eventuella ändringar till följd av beslut under punkterna 16 och 17 i dagordningen. 19. Fastställande av medlemsavgift och tillkommande avgift(er) enligt 9 punkt 1och 2 i stadgarna och avsnitten till Fastställande av vattenavgifter för Stora Området enligt 9 punkt 3 i stadgarna och avsnitt Fastställande av vattenavgifter för Lilla Området enligt 9 punkt 4 i stadgarna och avsnitt Övriga frågor. 23. Datum för nästa års föreningsstämma. 24. Mötet avslutas. Plats för egna anteckningar:

15 15 5 ÅRSREDOVISNING Styrelsen får härmed avge redovisning för verksamhetsåret till Föreningsuppdrag Styrelse Ordförande Lars Backlund 3:18 (i tur att avgå) Vice ordförande Yngve Hurtig 2:11 Sekreterare Agneta Hansson 3:55 Kassör Paula Lundquist 3:31 (i tur att avgå) Ledamot Robert Wikström 3:41 (i tur att avgå) Suppleant Eva Alvin 2:19 (i tur att avgå) Suppleant Mats Gustafsson 3:39 Revisorer Ordinarie Johan Ryrberg 2:09 Ordinarie Karin Kalldin 3:41 (i tur att avgå) Suppleant Sven Gustafsson 3:39 (i tur att avgå) Valberedning Ordinarie Sven Gustafsson 3:39 Ordinarie Lotta Blomqvist 3:36 Områdesledare Område 1 Peter Falk 2:22 Peter Landin 2:14 Område 2 Ola Kalén 3:32 Leif Wastensson 3:30 Område 3 Hans Lindberg 3:22 Ronald Spångberg 3:15 Område 4 Aarno Koskelainen 3:35 Lars-Erik Sandqvist 3:40 Område 5 Jan Byheden 3:77 Område 6 Björn Lundgren 3:61 Reijo Rauhala 3:68

16 Förvaltningsberättelse Under året noteras följande händelser och åtgärder inom föreningens verksamhetsområde. a. Ordinarie stämma hölls lördagen den 5 maj 2007 i Sockenstugan, Västerljung. b. Styrelsen har under året haft sju protokollförda sammanträden. c. Föreningen har etablerat en egen hemsida på Internet med information till medlemmarna i tomtägareföreningen d. Garaget har under vinterhalvåret varit uthyrt till en medlem för vinterförvaring av bil. e. Vår- och höströjning har genomförts på samma sätt som tidigare år. f. Nya vägmärken, gatunamnskyltar och stolpar har satts upp. g. Några kompletterande gatunamnskyltar har köps in för uppsättning så snart vädret tillåter under våren h. Nya däck till gungorna på stora badet har köps in och kommer att bytas ut innan sommarsäsongen 2008 i. Renovering av vägtrumma under Gisevägen har färdigställts i samarbete med vägföreningen. Renoveringen finansierades genom ett gemensamt femårigt investeringsslån hos Swedbank i Trosa på SEK. j. Löpande underhåll av vägar, diken och mark har genomförts k. Åtgärder gällande diken och trummor på Vassvägen och Älgörtsvägen är beställda men har ännu inte utförts av entreprenören. l. Ett flertal kontakter med Trosa kommun har förevarit för att diskutera VA-frågan i Gisekvarn m. En mindre konsultstudie och kostnadsberäkning av VA-system inom Gisekvarn har genomförts n. Skogsvårdgruppen har bildats och förväntas komma med förslag till åtgärder. o. Ytterligare renoveringar av Lilla områdets vattensystem har gjorts 5.3 Föreningens ekonomi 2007 Resultaträkning, balansräkning och kassaflödesanalys för 2007 redovisas i avsnitt 7 tillsammans med förslag på avgifter och budget för 2008 och jämförande resultat för Den ekonomiska redovisningen har i år kompletterats med en kassaflödes- och likviditetsanalys för att bland annat tydligare redovisa utfallet av investeringslånet samt fördelningen av tillgängliga likvida medel för tomtägareföreningen, Lilla områdets vattennät respektive Stora områdets pumpar. Eftersom inbetalning av medlemsavgifterna ligger i slutet av varje sommar budgeterar föreningen så att ett överskott finns i slutet av varje kalenderår. Dessa likvida medel måste finnas vid varje årsskifte för att täcka föreningens kostnader och låneamorteringar under vår och sommar fram tills årets medlemsavgifter är inbetalda. I resultaträkningen finns en stor skillnad mellan budget och utfall på konto I förra årets beslut om budget för 2007 togs hela kostnaden för vägtrumman upp på konto 4011 samtidigt som lånet lades in på konto 3210 under Medlemsavgifter. I årets utfall redovisas mera korrekt de amorteringar som hänför sig till vägtrumman på konto 4011 medan effekterna av lånet tas upp i balansräkningen på konto 1211 och 2211.

17 17 6 FÖRSLAG FRÅN STYRELSEN SAMT AVGIFTER Förbättringsåtgärder och förslag Liksom tidigare år fortsätter styrelsen arbetet med flerårsplanen för att med god framförhållning budgetera för kontinuerliga investeringar för att hålla området fräscht och trevligt. Styrelsen föreslår att följande åtgärder genomförs. a. Den beräknade amorteringen av investeringslånet tas upp på konto 4011 (ingår med kr). b. Styrelsen föreslår att gropar på infarterna till Älgörtsvägen och Porsvägen åtgärdas. (ingår med kr på konto 4011) c. Styrelsen föreslår att kostnadsersättningar för uppsättning av vägskyltar utgår retroaktivt med 4 x 750 kr (konto 4011). d. Renovering av diken vid Älgörtsvägen och Vassvägen beställdes förra året men hanns ej med av entreprenören. Styrelsen föreslår att kostnaden flyttas till årets budget ( kr på konto 4012). e. Styrelsen föreslår att skogsvårdsgruppen får disponera kr för planering och underhåll av gemensam mark och skog (konto 4012). f. Styrelsen föreslår att arbetet med en VA-lösning för Gisekvarn fortsätter och att kr sätts av för konsultarvoden och ersättningar till arbetsgrupp för att förbereda ett beslut i VA-frågan senast till nästa års stämma (konto 4020). g. Sladdning av områdets vägar genomförs även i år vid behov sommartid för att undvika gropar (konto 4111). h. Styrelsen föreslår att klippning av växtlighet på vägrenar och vägdiken beställes (konto 4112) budget kr. i. Sand köps in till städdagen för utfyllnad på stora badets strand (konto 4113). j. Kostnadsersättningar för skötsel av Stora badet, Lilla badet och Fotbollsplanen utgår oförändrat med 750 kr per uppdrag (konto 4113). k. Räcke renoveras på gångbroar plus inoljning (5.000 kr på konto 4114) l. Styrelsen föreslår att budgeten i övrigt på konton 4111 till 4130 behålls i stort sett oförändrad vad gäller löpande drift och underhåll. m. Styrelsen föreslår en budget för reseersättningar på kr (konto 5111) n. Styrelsen föreslår att budgeten i övrigt på konton 6510 till 6514 behålls i stort sett oförändrad vad gäller administration och föreningsmöten o. Beräknade räntekostnader på investeringslånet budgeteras på konto 6515 p. Styrelsen föreslår att den utredning som senarelades vid förra årets stämma om möjligheterna att sälja garagetomten vilar tills beslut i VA-frågan föreligger.

18 Avgifter år Styrelsen föreslår att medlemsavgiften fastställs till kr Styrelsen föreslår att städavgiften fastställs till 100 kr, vilket då beräknas täcka utgifterna för korv, bröd och dryck samt utdelning av 1 kg kaffe till de medlemmar som deltar under städdagarna vår och höst Styrelsen föreslår att båtplatsavgiften fastställs till 100 kr för de fastigheter som bokar plats vid föreningens brygga Styrelsen föreslår att avgift för låneåterbetalning avseende vägtrumman fastställs till 700 kr per fastighet Styrelsen föreslår att de ordinarie vattenavgifterna för fastigheter i Lilla Området fastställs till 900 kr för fastigheter med både hushålls- och sjövatten samt till 500 kr för fastigheter med endast sjövatten Styrelsen föreslår att vattenavgiften för handpumparna i Stora Området fastställs till 40 kr per fastighet. Medlemsavgifter tomtägareföreningen Avgift 2008 Vattenavgifter Avgift 2008 Ordinarie medlemsavgift kr Lilla området sjö- och hushållsvatten 900 kr Städavgift 100 kr Lilla området endast sjövatten 500 kr Båtplatsavgift för de fastigheter som bokat Stora området handpumpar 40 kr plats vid föreningens brygga vid Missnevägen 100 kr Låneåterbetalning vägtrumma 700 kr Tabell medlemsavgifter

19 19 7 Budget, resultaträkningar, balansräkningar och kassaflöde 7.1 Budget, intäkter och resultaträkning Gisekvarns Tomtägareförening Redovisning 2007 Budget 2008 Avgifter Medlemsavgifter Antal fastigheter Budget Utfall Budget Utfall Medlemsavgift Tomtägareföreningen , , ,00 950,00 Städavgift Tomtägareföreningen ,00 100,00 100,00 50,00 Båtplatsavgift ,00 100,00 100,00 100,00 Låneåterbetalning Tomtägareföreningen ,00 400,00 Vattennät Lilla området sjö- och hushållsvatten ,00 800,00 800,00 800,00 Vattennät Lilla området endast sjövatten 4 500,00 400,00 400,00 400,00 Låneåterbetalning Vattennät 17 0,00 0,00 0,00 0,00 Handpumpar Stora området 88 40,00 60,00 40,00 40,00 Årets inbetalda medlemsavgifter , , , ,00 Återföring förutbetalda avgifter från föreg år , , , ,86 Avsättning förutbetalda avgifter till nästa år , , , ,31 "Lån" ,00 Årets medlemsavgifter , , , ,55 Årets inbetalda avgifter vattennät lilla området , , , ,00 Återföring förutbetalda avgifter från föreg år 6 807, , , ,75 Avsättning förutbetalda avgifter till nästa år , , , ,75 Årets avgifter vattennät "Lilla området" , , , ,00 Årets inbetalda avgifter handpumpar stora området 3 520, , , ,00 Återföring förutbetalda avgifter från föreg år , , , ,00 Avsättning förutbetalda avgifter till nästa år , , , ,00 Årets avgifter handpumpar "Stora området" 6 000, , , ,00 Resultaträkning Konto Intäkter nr Budget Utfall Budget Utfall 3210 Medlemsavgifter , , , , Badavgift Järshagen, Koudden 2 200, , , , Fester, arrangemang 0,00 0,00 0,00 0, Avgifter garage 1 500, , , , Diverse intäkter 0,00 0,00 0, , Årets debiterade avgifter vattennät Lilla område , , , , Årets debiterade avgifter handpumpar Stora om 6 000, , , , Ränteintäkter 0,00 156,65 0,00 0,00 Summa intäkter , , , ,55

20 20 Budget, resultaträkning och uppföljning (forts) Konto Kostnader nr Budget Utfall Budget Utfall Förbättringåtgärder (flerårsplan) 4011 Vägar & Vägtrumma , , , , Diken/Mark/Lekplan , , ,00 0, Baden 4 946,00 0, , Gångbroar/Båtbryggor 0,00 495, Garaget 0,00 0, Övriga förbättringsåtgärder , , ,00 0,00 Summa förbättringsåtgärder , , , ,80 Drift och Underhåll (årliga kostnader) 4111 Vägar (snöröjn mm) , , , , Diken/Mark/Lekplan , ,00 85, Baden 7 000, , , , Gångbroar/Båtbryggor 5 000, , , Garaget 3 000, , , , Vår/Höströjning , , , , Försäkringar tomtägareföreningen 300,00 228,00 300,00 240, Övriga driftskostnader 700,00 600, ,00 0, Fester, arrangemang 2 000, , ,00 0,00 Summa drift och underhåll , , , ,25 Administration 5110 Arvoden 0,00 0, Reseersättningar , , , , Porto 5 000, , , , Kontorsmaterial/kopiering 3 000, , , , Bankavgifter 500,00 457, ,00 702, Möten förening/styrelse 3 500, , , , Övriga kostnader administration 8 000, , , , Föreningslån ränta & lånekostnader , , ,00 0,00 Summa administration , , , , Skatter (fastighetsskatt 3:52) 2500, , , ,00 Årets kostnader, Tomtägareföreningen , , , ,55 Vattenförsörjning 4220 Vattennät Lilla området drift/underhåll , , , , Vattennät Lilla området ränta & lånekostnader 0,00 0, Handpumpar Stora området drift/underhåll 6 000, , , ,00 Årets kostnader, Vattenförsörjning , , , ,00 Årets kostnader, Totalt , , , ,55 Årets intäkter , , , ,55 Årets kostnader , , , ,55 Årets resultat 0,00 0,00 0,00 0,00

21 Balansräkning Räkenskapsutdrag, Gisekvarns Tomtägareförening Balansräkningar per den 31 december Konto Tillgångar nr 1010 Kassa 0, Postgiro , , Bank , , Transaktionskonto Swedbank 750, Fordran medlemsavgifter 0,00 0, Fordringar medlemmar (investeringslån) , Fordran avgifter vattennät Lilla området 0,00 0, Fordran avgifter handpumpar Stora området 0,00 0, Diverse fordringar 0,00 0, Förskott för redovisning 5 000, , Skattefordringar 0,00 0, Fastigheter 2:2, 3:1, 3:52. Bokf värde , ,00 Summa tillgångar , ,06 Skulder och eget kapital 2210 Förutbetalda medlemsavgifter , , Investeringslån föreningen ,50 0, Förutbetalda avgifter vattennät Lilla området 6 807, , Investeringslån vattennät lilla området 0,00 0, Förutbetalda avgifter handpumpar Stora området , , Leverantörsskulder , , Övriga skulder 0, Skatteskulder 2 430, , Eget kapital , , Årets resultat 0,00 0,00 Summa skulder och eget kapital , ,06

22 Kassaflöde och likviditet Kassaflöde och likviditet per den 31/ Tomtägareföreningen Inbetalda medlemsavgifter , ,00 Badavgifter 2 200, ,00 Fester, arrangemang 0,00 0,00 Intäkter garage 1 500, ,00 Divese intäkter 0, ,00 Erhållna räntor 156,65 0,00 Kostnader inkl erlagda räntor , ,55 Ändring av förskott och fordringar , ,50 Ändring av leverantörsskulder och skatteskulder 1 000, ,50 Upptagna lån minus amorteringar ,50 0,00 Kassaflöde , ,55 Likvida medel vid årets början , ,86 Likvida medel vid årets slut , ,31 Vatten lilla området Inbetalda medlemsavgifter , ,00 Kostnader , ,00 Ränte och lånekostnader 0,00 0,00 Upptagna lån minus amorteringar 0,00 0,00 Kassaflöde vatten lilla området , ,00 Likvida medel vid årets början , ,75 Likvida medel vid årets slut 6 807, ,75 Vatten stora området Inbetalda medlemsavgifter 5 280, ,00 Kostnader , ,00 Kassaflöde vatten lilla området -119,00 129,00 Likvida medel vid årets början , ,00 Likvida medel vid årets slut , ,00 Summa likvida medel vid årets slut , ,06 Saldokontroll balansräkning Balansräkning Postgiro , ,25 Balansräkning Bank , ,81 Transaktionskonto Swedbank 750,50 S:a likvida medel , ,06

23 23 8 Underskrifter Gisekvarn den 31 mars 2008 Lars Backlund Yngve Hurtig Agneta Hansson Paula Lundquist Robert Wikström Eva Alvin Mats Gustafsson Vår revisionsberättelse beträffande denna årsredovisning har avgivits den 15 april Johan Ryrberg Karin Kalldin

24 24 9 Inkomna motioner Gisekvarn Gisekvarns Tomtägareförening Styrelsen Då jag efter årets stämma blev vald till valberedningen i förreningen och av den anledningen blivit mer intresserad av styrelsens sammansättning och arbetfördelning, har jag funnit att det är otillfredsställande att suppleanter har direkta arbetsuppgifter och ansvarsområden men inte har någon beslutsrätt. Jag föreslår därför en ändring av stadgarna 12 andra stycket. Texten varav minst två och högst fyra skall vara suppleanter, ändras till varav högst två skall vara suppleanter. Detta ger valberedningen möjlighet att inte föreslå några suppleanter. Valberedningen kommer att föreslå att styrelsens ordinarie ledamöter utökas med två och att dessa bör vara nu valda suppleanter. Jag hoppas att första beslut om denna lilla ändring av stadgarna kan tas på en eventuell extrastämma under hösten. Sven Gustavsson Tomt 3:39 Gisekvarn

25 25

26 26 Bilaga. Tidningsartiklar

27 27

28 28

29 29

30 30

31 GISEKVARNS TOMTÄGAREFÖRENING Fullmakt för att företräda mig vid Gisekvarns Tomtägareförenings ordinarie föreningsstämma den 17 maj Tomt nr Datum Underskrift I föreningens stadgar finns följande bestämmelser angående rösträtt: 26 Rösträtt Vid Föreningsstämma har endast Medlem rösträtt med en röst, dvs. varje fastighet har en röst. Röstberättigad är endast den medlem som fullgjort sina förpliktelser mot Föreningen. Medlem får utöva sin rösträtt genom ombud. Ombud får bara företräda en Medlem. Ombud skall före Föreningsstämmans början anmäla sitt röstinnehav och visa upp en aktuell, skriftlig och daterad fullmakt för styrelsen.

Framtida VA lösning Gisekvarn

Framtida VA lösning Gisekvarn Framtida VA lösning Gisekvarn Miljö Hälsa Framtid Ekonomi Lagstiftning Hållbar utveckling Ett trevligt, fungerande och attraktivt område Utveckling Väsentligt högre krav på VA lösningar Enskilda avlopp

Läs mer

GISEKVARNS TOMTÄGAREFÖRENING

GISEKVARNS TOMTÄGAREFÖRENING Protokoll ordinarie föreningsstämma 2012-05-19 Sida 1 av 5 Hemsida: www.gise.se E-post: foreningen@gise.se GISEKVARNS TOMTÄGAREFÖRENING Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2012-05-19 Protokoll

Läs mer

GISEKVARNS TOMTÄGAREFÖRENING

GISEKVARNS TOMTÄGAREFÖRENING Protokoll ordinarie föreningsstämma 2014-05-18 Sida 1 av 5 Hemsida: www.gise.se E-post: foreningen@gise.se GISEKVARNS TOMTÄGAREFÖRENING Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2014-05-18 Protokoll

Läs mer

Föreningsstämma Välkomna till Föreningsstämma Gisekvarns Tomtägareförening 18 maj Föreningsstämma 2013 Gise /LB

Föreningsstämma Välkomna till Föreningsstämma Gisekvarns Tomtägareförening 18 maj Föreningsstämma 2013 Gise /LB Föreningsstämma 2013 Välkomna till Föreningsstämma Gisekvarns Tomtägareförening 18 maj 2013 Dagordning 1 1. Mötet öppnas 2. Godkännande av dagordning 3. Val av ordförande och sekreterare vid stämman 4.

Läs mer

FÖRENINGSSTÄMMA GISEKVARNS TOMTÄGAREFÖRENING LÖRDAGEN DEN 15 MAJ 2010 KL I VÄSTERLJUNGS SOCKENSTUGA MEDLEMMARNA KALLAS HÄRMED TILL ORDINARIE

FÖRENINGSSTÄMMA GISEKVARNS TOMTÄGAREFÖRENING LÖRDAGEN DEN 15 MAJ 2010 KL I VÄSTERLJUNGS SOCKENSTUGA MEDLEMMARNA KALLAS HÄRMED TILL ORDINARIE Hemsida: E-post: www.gise.se foreningen@gise.se GISEKVARNS TOMTÄGAREFÖRENING MEDLEMMARNA KALLAS HÄRMED TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA LÖRDAGEN DEN 15 MAJ 2010 KL 11.00 I VÄSTERLJUNGS SOCKENSTUGA OBS! Kaffe

Läs mer

MEDLEMMARNA KALLAS HÄRMED TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA LÖRDAGEN DEN 16 MAJ 2009 KL I VÄSTERLJUNGS SOCKENSTUGA

MEDLEMMARNA KALLAS HÄRMED TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA LÖRDAGEN DEN 16 MAJ 2009 KL I VÄSTERLJUNGS SOCKENSTUGA Hemsida: E-post: www.gise.se foreningen@gise.se GISEKVARNS TOMTÄGAREFÖRENING MEDLEMMARNA KALLAS HÄRMED TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA LÖRDAGEN DEN 16 MAJ 2009 KL 11.00 I VÄSTERLJUNGS SOCKENSTUGA Kaffe

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Traneberg-Sunnegata Ekonomisk förening.

Protokoll fört vid årsmöte med Traneberg-Sunnegata Ekonomisk förening. 1 Protokoll fört vid årsmöte med Traneberg-Sunnegata Ekonomisk förening. Plats: Tolsjö bygdegård Datum: 2012-05-16 Tid: 19,00 1. Ordföranden Thomas Pilhagen hälsade alla välkomna till föreningens första

Läs mer

Kallelse till årsstämma Styrelsen för Storön-Vänerns Samfällighetsförening kallar härmed medlemmarna till ordinarie årsstämma för år 2015.

Kallelse till årsstämma Styrelsen för Storön-Vänerns Samfällighetsförening kallar härmed medlemmarna till ordinarie årsstämma för år 2015. Kallelse till årsstämma Styrelsen för Storön-Vänerns Samfällighetsförening kallar härmed medlemmarna till ordinarie årsstämma för år 2015. Tid: Lördagen den 18 juli kl.15.00. Plats: Nämndehuset, Storön

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2012 för Bostadsrättsföreningen Blomsterhandlaren, Nyköping Org nr: 716402-1201

ÅRSREDOVISNING 2012 för Bostadsrättsföreningen Blomsterhandlaren, Nyköping Org nr: 716402-1201 ÅRSREDOVISNING 2012 för Bostadsrättsföreningen Blomsterhandlaren, Nyköping Org nr: 716402-1201 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Blomsterhandlaren i Nyköping får härmed avge redovisning för föreningens

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2010 för Bostadsrättsföreningen Blomsterhandlaren, Nyköping Org nr:

ÅRSREDOVISNING 2010 för Bostadsrättsföreningen Blomsterhandlaren, Nyköping Org nr: ÅRSREDOVISNING 2010 för Bostadsrättsföreningen Blomsterhandlaren, Nyköping Org nr: 716402-1201 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Blomsterhandlaren i Nyköping får härmed avge redovisning för föreningens

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Hyllinge Nordöstra Samfällighetsförening Tid: 11:e mars 2015 kl. 19.00 Plats: Hyllinge Skola, matsalen, Hyllinge Bilagor Verksamhetsberättelse 2014 Årsredovisning 2014 Revisionsberättelse

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2009 för Bostadsrättsföreningen Blomsterhandlaren, Nyköping Org nr:

ÅRSREDOVISNING 2009 för Bostadsrättsföreningen Blomsterhandlaren, Nyköping Org nr: ÅRSREDOVISNING 2009 för Bostadsrättsföreningen Blomsterhandlaren, Nyköping Org nr: 716402-1201 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Blomsterhandlaren i Nyköping får härmed avge redovisning för föreningens

Läs mer

MOLLÖSUNDS 2012-06-16 SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

MOLLÖSUNDS 2012-06-16 SAMFÄLLIGHETSFÖRENING MOLLÖSUNDS 2012-06-16 SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Kallelse till ordinarie föreningsstämma. Tid och plats: lördagen den 14 juli 2012 kl. 15.00 i Änggården Medlem i föreningen är ägare till fastighet eller därmed

Läs mer

Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det?

Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (= månadsavgiften, hyran gånger 12) täcker föreningens

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsstämma för Gåsö Samfällighetsförening.

Protokoll fört vid ordinarie årsstämma för Gåsö Samfällighetsförening. Gåsö Samfällighetsförening Protokoll sidan 1 717903-4512 2010-07-18 Protokoll fört vid ordinarie årsstämma för Gåsö Samfällighetsförening. Plats: Gåsö Kapell, Gåsö, Lysekil Tid: Söndagen den 18 juli 2010

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2011 för Bostadsrättsföreningen Blomsterhandlaren, Nyköping Org nr:

ÅRSREDOVISNING 2011 för Bostadsrättsföreningen Blomsterhandlaren, Nyköping Org nr: ÅRSREDOVISNING 2011 för Bostadsrättsföreningen Blomsterhandlaren, Nyköping Org nr: 716402-1201 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Blomsterhandlaren i Nyköping får härmed avge redovisning för föreningens

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. 1 Protokoll fört vid föreningsstämma med Hökerum Öndarps, 2017-09-30 Plats: Församlingshemmet Hökerum Närvarande: 37 medlemmar representerande 28 fastigheter 1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson

Läs mer

Årsstämma i Prässebo Fiber Ekonomisk Förening den 17:e juni 2017 kl. 10:00 12:00 i Klintens loge, Prässebo

Årsstämma i Prässebo Fiber Ekonomisk Förening den 17:e juni 2017 kl. 10:00 12:00 i Klintens loge, Prässebo Denna kallelse mejlas till alla medlemmar med e-mail adress, med vanlig post till övriga medlemmar, samt läggs ut på vår hemsida och på Facebook 3 juni 2017. Kallelse till alla medlemmar: Årsstämma i Prässebo

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN HAVÄNGS SOMMARBY sid. 1(5)

STADGAR FÖR FÖRENINGEN HAVÄNGS SOMMARBY sid. 1(5) sid. 1(5) ÄNDAMÅL 1 Föreningens namn och firma är Föreningen Havängs Sommarby. Föreningen är en ideell förening med org nr 802449-8878. Föreningens räkenskapsår är kalenderår. 2 Föreningens ändamål är

Läs mer

STADGAR för VIDEDALSHUS EKONOMISK FÖRENING

STADGAR för VIDEDALSHUS EKONOMISK FÖRENING 1 STADGAR för VIDEDALSHUS EKONOMISK FÖRENING Gällande från och med 2015-11-12 Organisationsnummer 746000-9678 1. Föreningsnamn Föreningens firma är Videdalshus Ekonomisk Förening. 2. Ändamål och verksamhet

Läs mer

Stadgar för Gunnarn Petrol ekonomisk förening

Stadgar för Gunnarn Petrol ekonomisk förening Stadgar för Gunnarn Petrol ekonomisk förening 1 Föreningens firma Föreningens firma är Gunnarn Petrol ekonomisk förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

ber i Stadgar Ljung Ekonomisk Förening

ber i Stadgar Ljung Ekonomisk Förening ber i Stadgar Ljung Ekonomisk Förening 1 Namn och säte Föreningens namn är Fiber i Ljung ekonomisk förening. Föreningen har sitt säte i Linköpings Kommun. 2 Form och ändamål Föreningen har till ändamål

Läs mer

Protokoll fört vid Möjaskärgårdens bredband, ekonomisk förenings ordinarie föreningsstämma, punkterna 1-21 i Möjahallen, Möja den 26 maj 2018

Protokoll fört vid Möjaskärgårdens bredband, ekonomisk förenings ordinarie föreningsstämma, punkterna 1-21 i Möjahallen, Möja den 26 maj 2018 Protokoll fört vid Möjaskärgårdens bredband, ekonomisk förenings ordinarie föreningsstämma, punkterna 1-21 i Möjahallen, Möja den 26 maj 2018 1. Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Ulf Westerberg hälsade

Läs mer

Välkomna önskar Styrelsen

Välkomna önskar Styrelsen Välkommen till Södra Fräkne Fiberförenings ordinarie årsstämma. Årsstämman hålls söndagen den 16 juni klockan 12.00 på Ljungskiles Folkhögskola. Agenda ser ni på nästa sida. Revidering 1 avser Punkt 9

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. ! 1 Hökerum - Öndarps Protokoll fört vid föreningsstämma med Hökerum Öndarps, 2016-09-17 Plats: Församlingshemmet Hökerum Närvarande: 41 medlemmar representerande 30 fastigheter 1. Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

HSB BRF DYNAN ÅRSRedoviSning 2013

HSB BRF DYNAN ÅRSRedoviSning 2013 HSB BRF DYNAN Årsredovisning 2013 Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (= månadsavgiften,

Läs mer

Älvsala Vägförening. Kallelse och dagordning till ordinarie föreningsstämma

Älvsala Vägförening. Kallelse och dagordning till ordinarie föreningsstämma Älvsala Vägförening Kallelse och dagordning till ordinarie föreningsstämma Medlemmarna i Älvsala Vägförening kallas härmed till ordinarie föreningsstämma Lördagen den 22 april 2017 kl. 16.00-17.00 Plats:

Läs mer

Ideella föreningen Blåshuset

Ideella föreningen Blåshuset Ideella föreningen Blåshuset Stadgar Föreningens ändamål 1 Föreningen har till ändamål att verka för att ett hus, och tillhörande mark, byggs eller köps där föreningen Linköpings Tekniska Högskolas Blåscorps

Läs mer

HSB BRF PEPPARKVARNEN

HSB BRF PEPPARKVARNEN HSB BRF PEPPARKVARNEN ÅRSREDOVISNING 2015 Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (= månadsavgiften,

Läs mer

Dagordning: 1. Öppnande av stämman 2. Val av ordförande för stämman, val av sekreterare för stämman 3. Val av två justeringsmän, tillika rösträknare

Dagordning: 1. Öppnande av stämman 2. Val av ordförande för stämman, val av sekreterare för stämman 3. Val av två justeringsmän, tillika rösträknare Dagordning: 1. Öppnande av stämman 2. Val av ordförande för stämman, val av sekreterare för stämman 3. Val av två justeringsmän, tillika rösträknare 4. Fråga om stämman utlysts i behörig ordning 5. Godkännande

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2015 Tjällmora-Forsviks tomtägareförening. Tid: Söndagen den 26 april 2015, kl Plats: Brunns skola, matsalen Dagordning :

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2015 Tjällmora-Forsviks tomtägareförening. Tid: Söndagen den 26 april 2015, kl Plats: Brunns skola, matsalen Dagordning : KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2015 Tjällmora-Forsviks tomtägareförening Tid: Söndagen den 26 april 2015, kl. 10.00 Plats: Brunns skola, matsalen Dagordning : 1. Upprättande av förteckning över närvarande medlemmar

Läs mer

2011-06-15. 2. Val av ordförande för stämman Till ordförande för stämman valdes Anette Eliesersson.

2011-06-15. 2. Val av ordförande för stämman Till ordförande för stämman valdes Anette Eliesersson. Hulta Samfällighetsförening Protokoll för ordinarie föreningsstämma 2011-06-15 1. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Dagordningen justerades med punkt 12a val av ordförande

Läs mer

ÅRSREDOVISNING BRF SLOTTSGLÄNTAN. Org nr för räkenskapsåret 2011

ÅRSREDOVISNING BRF SLOTTSGLÄNTAN. Org nr för räkenskapsåret 2011 ÅRSREDOVISNING BRF SLOTTSGLÄNTAN Org nr 769603-3724 för räkenskapsåret 2011 Föreningens ordinarie föreningsstämma kommer att avhållas den 21 april 2012 KALLELSE, se nästkommande sida. BRF SLOTTSGLÄNTAN

Läs mer

Stadgar för ekonomiska föreningen Håanabben VA och Fiber.

Stadgar för ekonomiska föreningen Håanabben VA och Fiber. Stadgar för ekonomiska föreningen Håanabben VA och Fiber. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Ekonomiska Föreningen Håanabben VA och Fiber. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja

Läs mer

HSB BRF KÖLHALNINGEN ÅRSREDOVISNING

HSB BRF KÖLHALNINGEN ÅRSREDOVISNING HSB BRF KÖLHALNINGEN ÅRSREDOVISNING 2015 Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (= månadsavgiften,

Läs mer

ÅRSREDOVISNING FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

ÅRSREDOVISNING FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Sida 1 ÅRSREDOVISNING Styrelsen för Mollösunds Samfällighetsförening får härmed avgiva redovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2007 05 01-2008 04 30, föreningens 2:a verksamhetsår.

Läs mer

STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening

STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening antagna vid extra föreningsstämma 2018-05-20. 1 FIRMA Föreningens namn är Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen har till

Läs mer

EKONOMISKA FÖRENINGEN PIONJÄREN

EKONOMISKA FÖRENINGEN PIONJÄREN EKONOMISKA FÖRENINGEN PIONJÄREN STADGAR EKONOMISKA FÖRENINGEN PIONJÄREN STADGAR (Träder i kraft vid ordinarie föreningsstämma våren 2019 försåvitt medlemmarna tillstyrker dem först vid extrastämma 2018

Läs mer

MOLLÖSUNDS 2011-06-15 SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

MOLLÖSUNDS 2011-06-15 SAMFÄLLIGHETSFÖRENING MOLLÖSUNDS 2011-06-15 SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Kallelse till ordinarie föreningsstämma Tid och plats: lördagen den 16 juli 2011 kl. 15.00 i Änggården Medlem i föreningen är ägare till fastighet eller därmed

Läs mer

Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun.

Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun. Stadgar för SkottaNet Ekonomisk förening Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun. Ändamål 3 Föreningen har till ändamål att

Läs mer

STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening

STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening antagna vid konstituerande föreningsstämma 2014-11-06. 1 FIRMA Föreningens namn är Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen

Läs mer

Föreningsmöte Galaxen

Föreningsmöte Galaxen Föreningsmöte Galaxen 2018-06-24 Antal medlemmar i SVAS 250 200 210 215 228 150 151 181 Totalt antal fastigheter 100 96 Medlemmar i SVAS 50 0 31/12-14 31/12-15 31/12-16 31/12-17 24/6-18 Agenda:1 2. Fråga

Läs mer

FÖRENINGSSTÄMMA 2012

FÖRENINGSSTÄMMA 2012 Hemsida: E-post: www.gise.se foreningen@gise.se Tomtområdet 50 år 2012 15 juni anmälan senast 14 juli fest på fotbollsplanen Läs separat inbjudan GISEKVARNS TOMTÄGAREFÖRENING MEDLEMMARNA KALLAS HÄRMED

Läs mer

STADGAR för Länsö Norra Tomtägareförening antagna vid årsmöte 15 juni 2014

STADGAR för Länsö Norra Tomtägareförening antagna vid årsmöte 15 juni 2014 STADGAR för Länsö Norra Tomtägareförening antagna vid årsmöte 15 juni 2014 1 ÄNDAMÅL Länsö Norra Tomtägareförening är en förening för fastighetsägare på Norra Länsö. Föreningen skall tillvarata gemensamma

Läs mer

Stadgar för Föreningen Nordiska Trästäder

Stadgar för Föreningen Nordiska Trästäder 1(4) Dessa stadgar har antagits vid interimistiskt årsmöte i Helsingfors den 10 oktober 2008. Stadgar för Föreningen Nordiska Trästäder 1 Firma Föreningens firma är Föreningen Nordiska Trästäder ideell

Läs mer

FÖRENINGSSTÄMMA GISEKVARNS TOMTÄGAREFÖRENING MEDLEMMARNA KALLAS HÄRMED TILL ORDINARIE LÖRDAGEN DEN 21 MAJ 2011 KL I VÄSTERLJUNGS SOCKENSTUGA

FÖRENINGSSTÄMMA GISEKVARNS TOMTÄGAREFÖRENING MEDLEMMARNA KALLAS HÄRMED TILL ORDINARIE LÖRDAGEN DEN 21 MAJ 2011 KL I VÄSTERLJUNGS SOCKENSTUGA Hemsida: E-post: www.gise.se foreningen@gise.se GISEKVARNS TOMTÄGAREFÖRENING MEDLEMMARNA KALLAS HÄRMED TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA LÖRDAGEN DEN 21 MAJ 2011 KL 11.00 I VÄSTERLJUNGS SOCKENSTUGA Kaffe

Läs mer

Verksamhetsberättelse och årsredovisning 2014 för Brf MUNKEN

Verksamhetsberättelse och årsredovisning 2014 för Brf MUNKEN Verksamhetsberättelse och årsredovisning 2014 för Brf MUNKEN Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende.

Läs mer

Årsredovisning. Brf Killingen 22

Årsredovisning. Brf Killingen 22 Årsredovisning för Brf Killingen 22 Räkenskapsåret 2005 Brf Killingen 22 1(9) Styrelsen för Brf Killingen 22 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2005. Förvaltningsberättelse Verksamhet Fastighet

Läs mer

Stadgar för Påfvelunds samfällighetsförening org.nr:

Stadgar för Påfvelunds samfällighetsförening org.nr: Bilaga 3 till protokoll 2002-10-30 Stadgar för Påfvelunds samfällighetsförening org.nr: 857202-6170 1 Firma Föreningens firma är Påfvelunds samfällighetsförening 2 Förvaltningsobjekt, grunderna för förvaltningen

Läs mer

KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING. Medlemmarna i Klacknäsets vägförening inbjuds härmed till ordinarie årsstämma 2015 för verksamhetsåret 2014.

KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING. Medlemmarna i Klacknäsets vägförening inbjuds härmed till ordinarie årsstämma 2015 för verksamhetsåret 2014. KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING KVF Medlemmarna i Klacknäsets vägförening inbjuds härmed till ordinarie årsstämma 2015 för verksamhetsåret 2014. Årsmöte äger rum i Brunns skola, Matsalen, Ingarö Onsdag den 25

Läs mer

KALLELSE ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Medlemmarna i Bostadsrättsföreningen HSB STIGARNA i Västerhaninge kallas härmed till

KALLELSE ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Medlemmarna i Bostadsrättsföreningen HSB STIGARNA i Västerhaninge kallas härmed till HSB BRF STIGARNA - ÅRSREDOVISNING FÖR 2018 KALLELSE Medlemmarna i Bostadsrättsföreningen HSB STIGARNA i Västerhaninge kallas härmed till ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Tid: onsdag 8 maj 2019, kl. 19.00 Plats:

Läs mer

FÖRENINGSSTÄMMA 2013

FÖRENINGSSTÄMMA 2013 Hemsida: E-post: www.gise.se foreningen@gise.se GISEKVARNS TOMTÄGAREFÖRENING MEDLEMMARNA KALLAS HÄRMED TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 2013 LÖRDAGEN DEN 18 MAJ 2013 KL 11.00 I VÄSTERLJUNGS SOCKENSTUGA Kaffe

Läs mer

Föreningsstadgar för Fiber i Brunskog - Furtan

Föreningsstadgar för Fiber i Brunskog - Furtan Föreningsstadgar för Fiber i Brunskog - Furtan Antagna av föreningens konstituerade stämma 2014-04-01 1 Föreningens namn 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

Stadgar för Auktorisation för Rostskyddsmålning ekonomisk förening

Stadgar för Auktorisation för Rostskyddsmålning ekonomisk förening Stadgar för Auktorisation för Rostskyddsmålning ekonomisk förening 1. Föreningens namn Föreningens namn är Auktorisation för Rostskyddsmålning ek. för. 2. Ändamål Föreningen har som ändamål att utveckla

Läs mer

Humlan Vatten och Avlopp Samfällighetsförening. VERKSAMHETSBERÄTTELSE

Humlan Vatten och Avlopp Samfällighetsförening. VERKSAMHETSBERÄTTELSE Humlan Vatten och Avlopp Samfällighetsförening. VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2013 2 Medlemmar i Humlan Vatten och Avlopp Samfällighetsförening kallas härmed till ordinarie årsstämma. Tid 2014-05-24 kl 09.30

Läs mer

Bosarps Fiber Ekonomisk Förening

Bosarps Fiber Ekonomisk Förening Bosarps Fiber Ekonomisk Förening 1 Firma Föreningens namn är Bosarps Fiber Ekonomisk Förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att

Läs mer

För din bostadsrättsförening

För din bostadsrättsförening För din bostadsrättsförening Årsredovisning 2016 Kallelse till stämma för Brf Enavallen i Enköping Enköpings kommun Dag: Torsdagen den 15 juni 2017, kl. 18.00 Plats: Kompassen, Enköping Dagordning: 1.

Läs mer

Årsredovisning. Västra Lagnöströms samfällighetsförening. Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2013.

Årsredovisning. Västra Lagnöströms samfällighetsförening. Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2013. Årsredovisning Västra Lagnöströms samfällighetsförening Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2013. Innehåll Sid Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 3

Läs mer

FÖRENINGSSTÄMMA 2014

FÖRENINGSSTÄMMA 2014 Hemsida: E-post: www.gise.se foreningen@gise.se GISEKVARNS TOMTÄGAREFÖRENING MEDLEMMARNA KALLAS HÄRMED TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 2014 SÖNDAGEN DEN 18 MAJ 2014 KL 11.00 I VÄSTERLJUNGS SOCKENSTUGA Kaffe

Läs mer

Bostadsrättsföreningen 2007-01-01 2007-12-31

Bostadsrättsföreningen 2007-01-01 2007-12-31 Bostadsrättsföreningen 2007-01-01 2007-12-31 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Förvaltningsberättelse 1 Allmänt 1 Styrelse och revisorer 2 Fastigheter 5 Förvaltning 5 Stadgeenlig besiktning 5 Föreningens lån 6 Ekonomisk

Läs mer

Handlingar till Föreningsstämman

Handlingar till Föreningsstämman Handlingar till Föreningsstämman 2019-04-24 KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA 2019 Medlemmar i 101net Käglinge Samfällighetsförening kallas till årets föreningsstämma! Datum: Onsdagen den 24 april 2019 Plats:

Läs mer

Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening Organisationsnummer 769627-4252

Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening Organisationsnummer 769627-4252 Stadgar för: Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening Organisationsnummer 769627-4252 1 Föreningens namn Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening. 2 Föreningens säte Grästorps kommun,

Läs mer

Förslag till stadgeförändringar för Bostadsrättsföreningen Runhällen

Förslag till stadgeförändringar för Bostadsrättsföreningen Runhällen Förslag till stadgeförändringar för Bostadsrättsföreningen Runhällen Styrelsen för Brf Runhällen förslår följande stadgeändringar att behandlas på extra föreningsstämma 2017-02-22 samt ordinarie föreningsstämma

Läs mer

UTBYVÄGENS GARAGE- OCH LEDNINGSSAMFÄLLIGHETER KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA

UTBYVÄGENS GARAGE- OCH LEDNINGSSAMFÄLLIGHETER KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA UTBYVÄGENS GARAGE- OCH LEDNINGSSAMFÄLLIGHETER KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Medlemmar i Utbyvägens Garage- och Ledningssamfällighetsföreningar kallas till ordinarie föreningsstämma. TISDAGEN

Läs mer

STADGAR FÖR LILLSJÖNS VATTENFÖRENING

STADGAR FÖR LILLSJÖNS VATTENFÖRENING (1983 03 21) (Rev. 1996519) Reviderade 2005 06 19 STADGAR FÖR LILLSJÖNS VATTENFÖRENING 1 Ändamål Denna förening vars firma är Lillsjöns Vattenförening Svensboda, nedan kallad föreningen, har till uppgift

Läs mer

KALLELSE Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Hugin kallar härmed föreningens medlemmar till

KALLELSE Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Hugin kallar härmed föreningens medlemmar till 2017-05-15 Bostadsrättsföreningen Hugin, Lund KALLELSE Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Hugin kallar härmed föreningens medlemmar till FÖRENINGSSTÄMMA TID: Tisdagen den 30 maj 2017, kl 19.00 PLATS:

Läs mer

Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2013

Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2013 Strömmadals Vägförening Sid 1 av 7 Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2013 Härmed kallas Ni till ordinarie föreningsstämma i Strömmadals Vägförening enligt följande: Dag: Tisdag den 23 april 2013

Läs mer

Årsredovisning. för. Brf SEBOHUS nr 1. Förvaltningsberättelse

Årsredovisning. för. Brf SEBOHUS nr 1. Förvaltningsberättelse Årsredovisning för Brf SEBOHUS nr 1 726000-1958 Styrelsen får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31. Innehållsförteckning Sida - Förvaltningsberättelse

Läs mer

ÅRSREDOVISNING FÖR 2018

ÅRSREDOVISNING FÖR 2018 ÅRSREDOVISNING FÖR 2018 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Finnskogsfröjden får härmed avge årsredovisningför perioden 2018-01-01-2018-12-31. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2-3 Resultaträkning

Läs mer

Kallelse till ordinarie föreningsstämma

Kallelse till ordinarie föreningsstämma 1 MOLLÖSUNDS 2016-06-15 SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Kallelse till ordinarie föreningsstämma Tid och plats: lördagen den 16 juli 2016 kl. 15.00 i Änggården Medlem i föreningen är ägare till fastighet eller därmed

Läs mer

Stadgar för Mjövikens Ideella Bryggförening

Stadgar för Mjövikens Ideella Bryggförening Stadgar för Mjövikens Ideella Bryggförening reviderad version: 2016-07-24 Inledning 1 Föreningens firma ska vara Mjövikens Ideella Bryggförening. Föreningens styrelse ska ha säte i Karlstads kommun. 2

Läs mer

1. Stämmans öppnade Föreningens ordförande Kjell Samuelsson hälsade alla välkomna och förklarade stämman öppnad.

1. Stämmans öppnade Föreningens ordförande Kjell Samuelsson hälsade alla välkomna och förklarade stämman öppnad. FRITIDSSTUGEFÖRENINGEN KOPPARMORA, EKONOMISK FÖRENING Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 29 maj 2005, Värmdö bygdegård 1. Stämmans öppnade Föreningens ordförande Kjell Samuelsson hälsade alla

Läs mer

NSSF Förvaltningsberättelse 2017

NSSF Förvaltningsberättelse 2017 1 NSSF Förvaltningsberättelse 2017 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Lars-Erik Gustafsson, ordförande, Anders Broander, vice ordförande, Ove Eriksson, kassör, Mats Clémentz, sekreterare,

Läs mer

Föreningsstadgar för Fiberföreningen Björnhult/ Hammarsbo ekonomiska förening

Föreningsstadgar för Fiberföreningen Björnhult/ Hammarsbo ekonomiska förening Föreningsstadgar för Fiberföreningen Björnhult/ Hammarsbo ekonomiska förening 1 Föreningens namn Föreningens namn är Fiberföreningen Björnhult/ Hammarsbo ekonomisk förening 2 Ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer

till ordinarie föreningsstämma för Hensviksö samfällighetsförening Tid och plats: Söndagen den 10 maj 2015, kl på Tvättstugevägen 12

till ordinarie föreningsstämma för Hensviksö samfällighetsförening Tid och plats: Söndagen den 10 maj 2015, kl på Tvättstugevägen 12 KALLELSE till ordinarie föreningsstämma för Hensviksö samfällighetsförening Tid och plats: Söndagen den 10 maj 2015, kl 16.00 på Tvättstugevägen 12 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande för stämman 3.

Läs mer

KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING

KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING Medlemmarna i Klacknäsets vägförening kallas härmed till ordinarie årsmöte för verksamhetsåret 2008. Årsmöte äger rum i matsalen i Brunns skola, Ingarö Torsdagen den 12 mars klockan

Läs mer

Brf Örby Slott Årsredovisning 2018 PO indd :02

Brf Örby Slott Årsredovisning 2018 PO indd :02 Brf Örby Slott Årsredovisning 2018 Att bo i en bostadsrättsförening vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (= månadsavgiften,

Läs mer

STADGAR för. SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening

STADGAR för. SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening STADGAR för SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening 1 FIRMA, ÄNDAMÅL, SÄTE Namn Föreningens namn är SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening Ändamål Föreningens ändamål är att främja och

Läs mer

Kallelse till ordinarie föreningsstämma

Kallelse till ordinarie föreningsstämma Brf Slottsterrassen Kallelse till ordinarie föreningsstämma Styrelsen för Brf Slottsterrassen kallar härmed till föreningsstämma och hoppas att alla medlemmar har möjlighet att delta. Tid: torsdag 10 maj

Läs mer

Stadgar för Föräldrakooperativet Vikdalens Barn ek. för. antagna 2014-03-11

Stadgar för Föräldrakooperativet Vikdalens Barn ek. för. antagna 2014-03-11 Stadgar för Föräldrakooperativet Vikdalens Barn ek. för. antagna 2014-03-11 1. Firma och säte Firma är Föräldrakooperativet Vikdalens Barn Ekonomisk förening. Föreningen har sitt säte i Nacka. 2. Ändamål

Läs mer

STADGAR för Kulladal-Eriksfält fiberförening

STADGAR för Kulladal-Eriksfält fiberförening STADGAR för Kulladal-Eriksfält fiberförening Antagna av föreningens konstituerande stämma 2013-05-13 1 FIRMA Föreningens namn är Kulladal-Eriksfält fiberförening ekonomisk förening 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET

Läs mer

NSSF Förvaltningsberättelse 2018

NSSF Förvaltningsberättelse 2018 1 NSSF Förvaltningsberättelse 2018 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Lars-Erik Gustafsson, ordförande, Anders Broander, vice ordförande, Ove Eriksson, kassör, Monica Wittikko, sekreterare,

Läs mer

Stadgar för Lögdö Byfiber ekonomisk förening

Stadgar för Lögdö Byfiber ekonomisk förening Stadgar för Lögdö Byfiber ekonomisk förening Antagna vid konstituerande styrelsemöte 2014-11-27. 1 Firma Föreningens namn är Lögdö Byfiber Ekonomisk förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till

Läs mer

STADGAR för. Dalarnas Besöksnäring Ekonomisk Förening, DBEF

STADGAR för. Dalarnas Besöksnäring Ekonomisk Förening, DBEF STADGAR för, DBEF 1 FIRMA, ÄNDAMÅL, SÄTE 1.1 Namn Föreningens namn är, DBEF. 1.2 Ändamål Föreningens ändamål är att främja och tillvarata medlemmarnas intressen samt verka för Dalarnas besöksnärings utveckling.

Läs mer

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BLOMPOTTAN NR 1 1 (9) Suppleanter har varit Folke Höjmar, Charlotta Karelmo och Göran Svensson.

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BLOMPOTTAN NR 1 1 (9) Suppleanter har varit Folke Höjmar, Charlotta Karelmo och Göran Svensson. ÅRSREDOVISNING BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BLOMPOTTAN NR 1 1 (9) ORG.NR: 716417-7094 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Blompottan nr 1 får härmed avge följande redovisning för år 2012.

Läs mer

Stadgar för Xxxxxxxx Bryggförening i Mälarbaden

Stadgar för Xxxxxxxx Bryggförening i Mälarbaden Stadgar gällande för alla bryggföreningar belägna på Mälarbadens Samfällighetsförenings fastighet Torshälla-Väsby 1:149 i Eskilstuna kommun. Fastslagna på årsmötet för Mälarbadens Samfällighetsförening

Läs mer

STADGAR FÖR Kville Fiber ekonomisk förening

STADGAR FÖR Kville Fiber ekonomisk förening 1 FIRMA STADGAR FÖR Kville Fiber ekonomisk förening Föreningens namn är Kville Fiber ekonomisk förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen

Läs mer

STADGAR. Föreningens namn är Glommens Fiskeläges Vägförening org.nr Föreningen förvaltar Falkenberg Morups-Lyngen GA 6.

STADGAR. Föreningens namn är Glommens Fiskeläges Vägförening org.nr Föreningen förvaltar Falkenberg Morups-Lyngen GA 6. STADGAR Stadgar för i Falkenbergs kommun. Stadgar för samfällighetsförening, bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen ska gälla i den mån inte

Läs mer

Bostadsrättsför. Fotbollen nr1

Bostadsrättsför. Fotbollen nr1 Årsredovisning för Bostadsrättsför. Fotbollen nr1 Räkenskapsåret 2008 Bostadsrättsför. Fotbollen nr1 1(6) Styrelsen för Bostadsrättsför. Fotbollen nr1 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Styrelsen för. Skeppsviks Samfällighetsförening. Org nr får härmed avge. Årsredovisning. för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2015

Styrelsen för. Skeppsviks Samfällighetsförening. Org nr får härmed avge. Årsredovisning. för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2015 Styrelsen för Skeppsviks Samfällighetsförening får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2015 Innehåll: sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Ställda

Läs mer

Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom att producera förnybar el med solceller för medlemmarnas räkning.

Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom att producera förnybar el med solceller för medlemmarnas räkning. Stadgar antagna 2014-04-28 Stadgar för Zolcell 1:1 Ekonomisk Förening Org. nr: 1 Föreningens namn Föreningens namn är Zolcell 1:1 ekonomisk förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

KALLELSE. till årsmöte för. Håtövikens Tomtägareförening. Orgnr

KALLELSE. till årsmöte för. Håtövikens Tomtägareförening. Orgnr KALLELSE till årsmöte för Håtövikens Tomtägareförening Orgnr 814400-3756 Medlemmar i Håtövikens Tomtägareförening kallas härmed till ordinarie stämma 2018. Tid: Söndagen den 3 juni 2018 kl 13.00 Direkt

Läs mer

Föreningens namn är Norra Båven Rockelstad Fiber ekonomisk förening

Föreningens namn är Norra Båven Rockelstad Fiber ekonomisk förening Stadgar Stadgar för Norra Båven Rockelstad Fiber ekonomisk förening Organisations nr: 769628-0515 Reviderade vid extrastämma 2014-11-05 1 Föreningens namn Föreningens namn är Norra Båven Rockelstad Fiber

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Kallelse samt dagordning till årets föreningsstämma den 31 maj 2016, se inlaga.

ÅRSREDOVISNING. Kallelse samt dagordning till årets föreningsstämma den 31 maj 2016, se inlaga. ÅRSREDOVISNING 2015 Kallelse samt dagordning till årets föreningsstämma den 31 maj 2016, se inlaga. Bostadsrättsföreningen Höjden Gustavsberg KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Tisdagen den 31 maj

Läs mer

Föreningsstadgar för Lugnåsbergets fiberförening.

Föreningsstadgar för Lugnåsbergets fiberförening. Sida 1 av 5 Föreningsstadgar för Lugnåsbergets fiberförening. Antagna av föreningens konstituerande stämma 2014-02-20 1 Föreningens namn Föreningens namn (firma) är Lugnåsbergets fiber ekonomisk förening

Läs mer

Föreningsstadgar för Hogdals Fiber ekonomisk förening

Föreningsstadgar för Hogdals Fiber ekonomisk förening Sida 1 av 5 Föreningsstadgar för Hogdals Fiber ekonomisk förening Antagna av föreningens årsstämma 2017-06-18 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Hogdals Fiber ekonomisk förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET

Läs mer

Vättersö Nya Samfällighetsförening (VNSF) Bilaga 4. Tre alternativ (det kan finnas fler, det kan styrelsen jobba vidare med nästa år)

Vättersö Nya Samfällighetsförening (VNSF) Bilaga 4. Tre alternativ (det kan finnas fler, det kan styrelsen jobba vidare med nästa år) Bilaga 4 Gallring av skog Tre alternativ (det kan finnas fler, det kan styrelsen jobba vidare med nästa år) 1. Småskalig röjning i område efter område. Varje område får komma överens om att man vill få

Läs mer

Kläppen VA Samfällighetsförening

Kläppen VA Samfällighetsförening Årsredovisning för Kläppen VA Samfällighetsförening Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Tilläggsupplysningar 6

Läs mer

Ärlafiber Ekonomiska Förening

Ärlafiber Ekonomiska Förening Ärla Byaråd inbjuder till Medlemskap i Ärlafiber Ekonomiska Förening Hej kära Ärlabo! Exempeldokument Vi är nu klara med insamlingen av intresseanmälningar och upphandling! Intresset har varit mycket stort

Läs mer

Brf. Klosters Fälad ÅRSREDOVISNING 2013

Brf. Klosters Fälad ÅRSREDOVISNING 2013 Brf. Klosters Fälad ÅRSREDOVISNING 2013 Brf Klosters Fa lad_a rsredovisning 2013.indd 1 2014-05-29 13:02 Brf Klosters Fa lad_a rsredovisning 2013.indd 2 2014-05-29 13:02 Brf. Klosters Fälad ÅRSREDOVISNING

Läs mer