Praktisk information för Omställningspiloterna

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Praktisk information för Omställningspiloterna"

Transkript

1 Praktisk information för Omställningspiloterna Här är lite praktisk information till dig som är intresserad av kursen Omställningspiloterna. Det finns också en kursöversikt som ger dig information om kursens innehåll. Här hittar du till exempel information om boende, mat, försäkring, uppskattade kostnader, en kort presentation av mig som huvudlärare mm.

2 Skolans internat och lokaler På skolan finns två kurshus, samt ett mindre bostadshus som kompletterar detta. Ni kommer att få bo och äta i ett av kurshusen, vilket det blir beror på relationen mellan antalet boende i på er respektive andra kurser på skolan. Obs! Om ni har möjlighet att bo hemma och pendla till skolan går det också bra. I huset som ni får bo i har ni tillgång till ett kök, ett vardagsrum, sovrum samt tvättstuga och jordkällare. Också på skolans mark finns den trädgård samt en lagård som vi använder för vårt minijordbruk. I lagården finns förutom plats för djur en enklare verkstad som vi använder för att snickra i. Som boende på skolan delar du ofta rum med en och ibland två studiekamrater. Kostnaden för boendet är låg, men ni förväntas också ta ett relativt stort ansvar för städning och gemensam skötsel av husen. På skolan har du vidare tillgång till skolans bibliotek, trådlöst internet samt möjlighet att använda skoldator som en del av studierna. Österfärnebo Färnebo folkhögskola ligger i Österfärnebo i södra Gästrikland. Det är ett samhälle i jordbruksbygden kring Dalälven sex mil söder om Gävle och åtta mil norr om Uppsala. Skolan är inte samlad till en enda stor skolbyggnad utan lokalerna ligger utspridda i samhället. Kontoret är inhyst i den gamla prästgården och kurserna i österfärnebo bor i olika hus som heter Lychous, Bohms och Mejeriet. I Österfärnebo med omnejd bor ca 1400 personer. Det är ett levande samhälle på landsbygden. Här finns förutom Färnebo folkhögskola, Lasses kiosk, Lundgrens café, pizzeria, ICA, bensinmack, second hand-butiken Ymsa och musikföreningen UGG, elljusspåret och Österfärnebo IF som har fotbollslag, orientering, friidrott mm. Hos ICA kan man även få tag i frimärken och receptfria mediciner. I byn kan man också träna i den nya idrottshallen eller på gymmet. Sedan några år tillbaka finns här dessutom Österfärnebo sockens utvecklingsgrupp som jobbar aktivt för att bevara och förbättra försörjningsmöjligheterna i bygden. Skolan har god kontakt med lokala producenter som kurserna kan köpa ägg, mjöl, knäckebröd och grönsaker av. Det finns kollektivtrafik som gör det möjligt att pendla med buss från Gävle och Sandviken.

3 Hur arbetar vi på Färnebo? Pedagogiken på Färnebo folkhögskola kan sägas stå på tre ben: deltagarinflytande, att varva teori och praktik och kollektivet. Deltagarinflytande Utifrån kursens övergripande planering, som du kan ta del av i denna kurspresentation, planerar lärarna i dialog med er kursdeltagare och de aktuella huvudorganisationerna i Sverige hur studierna ska se ut. I studierna varvas bland annat föreläsningar, grupparbeten, diskussionsgrupper och studiebesök. Teori och praktik På Färnebo folkhögskola tror vi att det är viktigt att de teoretiska studierna ges verklighetsanknytning. Därför försöker vi redan under första perioden lära oss kring kursämnet genom både teoretiska och praktiska moment t.ex. genom både litteraturstudier och möten med människor och praktisk verksamhet i olika former. Relativt mycket tid ägnas åt studiebesök och möten med människor som praktiskt arbetar med frågorna som vi studerar. Vi jobbar också mycket praktiskt i våra kurser. Vi tror att de självupplevda erfarenheterna och reflektionerna kring frågorna som studeras i kursen bidrar till att ett personligt engagemang väcks. En integrerad del av kursen är att dokumentera och föra ut berättelser om, bilder av och perspektiv på frågorna som kursen behandlar. Vårt mål är att du ska kunna använda kunskapen du tillägnar dig i konkret omställningsarbete. Kollektivet Kollektivet är en annan viktig del av Färnebo folkhögskolas pedagogik. På skolan ansvarar du som kursdeltagare tillsammans med de andra för matlagning, inköp, städning och kursens ekonomi. Därför delar ni in er i olika ansvarsgrupper som har ansvar för olika områden, exempelvis ekonomi och inköp. Annat arbete, som städning och matlagning turas alla om att göra. I vår kurs kommer vi också att dela på ansvaret för arbete med olika delar av skolans minijordbruk på ett liknande sätt. Att studera och arbeta tillsammans handlar om att lära sig samarbeta, att dela ansvar och se till allas bästa. I kollektivet ingår många individer med olika erfarenheter och bakgrund. Detta kan leda till konflikter, men det kan också bli en resurs om vi kan lära av varandra. Tillsammans kan man göra så mycket mer än ensam, och ha mycket roligare. Mat Mathållningen på kurser där deltagarna bor på skolan är normalt gemensam. I början av kursen kommer ni tillsammans med kurskamrater och lärare fram till vilken sorts mat ni kommer att laga ihop. Vi på skolan vill uppmuntra inköp av hållbart producerade råvaror. Samverkan med distanskurser och kortkurser Vissa moment av kursen sker i samverkan med distanskurser och kortkurser, t.ex. kommer vi att delta på vissa moment när distanskursen Arbeta med lokalekonomisk analys kommer till skolan på hösten.

4 Gemensam ekonomi och kursbudget I början av kursen hjälper vi lärare er att lägga upp er gemensamma kursekonomi. Även om inte alla deltagare bor på skolan så finns det skäl att alla ingår i den gemensamma ekonomin då denna ska täcka inte bara boende utan även mat, studieresor, en del studiematerial, viss annan utrustning etc. Månadskostnaden för boende, mat och övriga gemensamma utgifter uppskattas bli ca 5000 kr. Obs! Detta är en uppskattning som utgår från hur det sett ut för pågående kurs. Bekräfta er plats För att bekräfta er plats på kursen så vill vi att ni betalar 500 kr för försäkring och viss kopiering. Genom skolan har ni en försäkring under hela året som gäller dygnet runt. Kopiering avser kompendier och annat studiematerial. Obs! Det tillkommer ytterligare kostnader för studiematerial. Du bör betala dessa pengar till skolans "bankgiro", som är eller till plusgiro Du kan också betala med Swish, via larmnumret Märk insättningen med ditt namn och OP Personal på skolan i Österfärnebo På skolans kontor arbetar Tina som är skolans ekonom och administratör. Paul är en av skolans två samordnare som också ofta finns på kontoret i Österfärnebo. Thomas är skolans vaktmästare. Utöver höstterminen är vi en handfull lärare som är involverade i verksamheten i Österfärnebo. Lärare på kursen Jag är huvudlärare på kursen och förutom att undervisa på Omställningspiloterna har jag undervisat på Allmän kurs, samt i radio & skrivande på skolans resande kurser. I folkrörelsesammanhang har jag arbetat med energi- och demokratifrågor, bland annat i föreningen Jordens Vänner. Har förutom folkhögskollärarutbildning läst många olika kurser med fokus på hållbar, lokal utveckling. Föruom att undervisa på Omställningspiloterna är jag också lärare på kursen Pröva på minijordbruk på skolan, samt tillsammans med Ylva Lundkvist Fridh lärare på distanskursen Arbeta med lokalekonomisk analys som startar i augusti. Förutom mig kommer ni att ha flera andra lärare i kursen. I skolans närhet finns flera gårdar, organisationer etc som vi samverkar med. Ni kommer också möta engagerade medborgare, aktivister i sociala rörelser och företagare. Introduktionsveckor Under första två veckorna kommer vi att ta oss tid både att bekanta oss med varandra, såväl som att bekanta oss med orten Österfärnebo. Vi kommer göra en del utflykter, lär känna både samhället där

5 ni hamnat såväl som bekanta oss med varandra. Ni kommer också att introduceras till skolan och dess historia, såväl som till kursplaneringen samt ha möjlighet att ge input till denna. En övergripande beskrivning av vad vi kommer att arbeta med i kursen under året hittar ni i kursöversikten. En mer detaljerad planering kommer vi att arbeta fram tillsammans med kursens samarbetspartners. Kurslitteratur Det finns en omfattande litteratur om de ämnen som behandlas i det här programmet. Vårt mål är att ta reda på tillsammans med dig vilka böcker etc som är mest passande för dig, med tanke på din bakgrundskunskap, erfarenhet och så vidare. Vi kommer att utforska detta och göra en personlig litteraturlista för varje. Tider, helger och ledigheter Utbildningen bedrivs huvudsakligen dagtid vardagar, men en del aktiviteter i utbildningen kommer även att äga rum på kvällar och helger. Ett ledighetsschema kommer presenteras i början av kursen. I detta kommer vi att försöka relatera en del av kursens längre ledigheter till de längre lov som grund- och ungdomskolan har i närområdet tex höstlov och sportlov. Det är värt att notera att ni ibland kommer att förväntas studera på helger i samband med att vi samverkar med en distanskurs. Det kan också förekomma att vi är lediga 2-3 vardagar i anslutning till vissa helger för att ta ut kompledigt och skapa en möjlighet för de som är längre bortifrån att kunna resa hem. När ska du komma hit? Om du ska bo på skolan är du välkommen att flytta in på skolan under vecka 33. Det kommer även att finnas personal som kan öppna åt dig och visa dig till ett rum under helgen augusti. Ring eller mejla och meddela så fort du vet när du anländer så ser vi till att du blir mött. Hur du reser hit? Om du reser kollektivt bör du köpa en biljett till "Österfärnebo ica". Om du reser med SJ kan du köpa en kombinerad tåg och buss biljett. Gör det via: Här är länken till Google Maps visar platsen: Kontakt information: Du når mig på mobil: Kontoret: E-post: jonathan.korsar@farnebo.se

Till den som det berör. Lokaler. Österfärnebo 21 januari, 2017

Till den som det berör. Lokaler. Österfärnebo 21 januari, 2017 Österfärnebo 21 januari, 2017 Till den som det berör Här är lite mer praktisk information. Denna information kompletterar den information som finns i kursguiden. Till exempel hittar du i detta brev information

Läs mer

Södra Afrika - kampen fortsätter, Zambalasa! 2013/2014

Södra Afrika - kampen fortsätter, Zambalasa! 2013/2014 Södra Afrika - kampen fortsätter, Zambalasa! 2013/2014 HEJ! Kurspresentationen är till för dig som är intresserad av att gå kursen Södra Afrika Kampen fortsätter, Zambalasa! Här kan du läsa om kursens

Läs mer

Läs 1 år med Omställningsakademin!

Läs 1 år med Omställningsakademin! Läs 1 år med Omställningsakademin! Start 18 septemnber 2017 Omställningsakademin på Färnebo folkhögskola ger dig möjlighet att skaffa dig praktiska kunskaper om hur du kan delta i ett ekologiskt samhällsbygge

Läs mer

Omställningspiloterna 2017

Omställningspiloterna 2017 Omställningspiloterna 2017 En 1 årig utbildning för dig som vill få praktiska kunskaper om hur vi kan bygga ett miljövänligt samhälle med mer självförsörjning, nya lokala gröna jobb, en starkare lokal

Läs mer

Hållbar omställning - driva lokala projekt 2013/2014

Hållbar omställning - driva lokala projekt 2013/2014 Hållbar omställning - driva lokala projekt 2013/2014 HEJ! Kurspresentationen är till för dig som är intresserad av att gå kursen Hållbar omställning driva lokala projekt. Här kan du läsa om kursens innehåll

Läs mer

Agera för hållbar omställning

Agera för hållbar omställning Agera för hållbar omställning En 1-årig utbildning för dig som vill fördjupa ditt engagemang för klimat, miljö och rättvisa. Startar 19 augusti 2019 Du får lära dig om olika sätt att driva förändringsarbete

Läs mer

Miljörättvisa i Anderna och Sverige 2013/2014

Miljörättvisa i Anderna och Sverige 2013/2014 Miljörättvisa i Anderna och Sverige 2013/2014 HEJ! Kurspresentationen är till för dig som är intresserad av att gå kursen Miljörättvisa i Anderna och Sverige. Här kan du läsa om kursens innehåll och upplägg,

Läs mer

Hej, Välkommen! Färnebo folkhögskola 0291-202 75 info@farnebo.se 810 20 Österfärnebo www.farnebo.se

Hej, Välkommen! Färnebo folkhögskola 0291-202 75 info@farnebo.se 810 20 Österfärnebo www.farnebo.se Hej, Kurspresentationen riktar sig till dig som är intresserad av att gå kursen Riv alla murar på Färnebo folkhögskola. Här kan du läsa om kursens upplägg, livet på skolan, kursens resmål och om Färnebo

Läs mer

Projekt vi arbetar med

Projekt vi arbetar med Projekt vi arbetar med Följande projekt arbetar vi med inom ramen för kursen Agera för hållbar omställning. Som projekt är de dock långsiktigare än den 1-åriga kursen. Det varierar hur långt vi kommit

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FRIDHEMS FOLKHÖGSKOLA!

VÄLKOMMEN TILL FRIDHEMS FOLKHÖGSKOLA! VÄLKOMMEN TILL FRIDHEMS FOLKHÖGSKOLA! Du som ska gå första året på Fridhem är välkommen till skolan den 19 augusti kl 13.00. Du som ska gå andra året på Fridhem är välkomna samma dag kl 10.00. Om du skall

Läs mer

Högalids Folkhögskola

Högalids Folkhögskola Högalids Folkhögskola 2017-2018 En kurs för dig med lindrig utvecklingsstörning som vill träffa nya vänner och som vill få kunskap för att bli mer självständig. Vad är en folkhögskola? Det är en skola

Läs mer

Kursmål och kostnader för respektive kurs

Kursmål och kostnader för respektive kurs Bilaga 4 Kursmål och kostnader för respektive kurs Mål för Allmän kurs Vårt mål är att oavsett din bakgrund, förutsättningar och intressen, skapa bästa möjliga villkor för studier och kunskapsutveckling.

Läs mer

BASKURSEN. www.hogalid.nu. 2015-2016 Högalids Folkhögskola. Ansök och läs mer om BASKURSEN på vår hemsida: Studier, boende och fritid

BASKURSEN. www.hogalid.nu. 2015-2016 Högalids Folkhögskola. Ansök och läs mer om BASKURSEN på vår hemsida: Studier, boende och fritid BASKURSEN 2015-2016 Högalids Folkhögskola Studier, boende och fritid En kurs för dig med lindrig utvecklingsstörning som vill få kunskaper för att blir mer självständig Ansök och läs mer om BASKURSEN på

Läs mer

skrivar LINJEN FRIDHEMS FOLKHÖGSKOLA

skrivar LINJEN FRIDHEMS FOLKHÖGSKOLA skrivar LINJEN FRIDHEMS FOLKHÖGSKOLA skrivar Skrivarlinjen är en utbildning för dig som har skrivit en hel del och vill bli en säkrare skribent på vägen mot publicering. Du träffar likasinnade i en kreativ

Läs mer

I olika ämnen krävs varierande arbetssätt, som arbete i grupp och individuella arbetsprestationer.

I olika ämnen krävs varierande arbetssätt, som arbete i grupp och individuella arbetsprestationer. Hälsa & Idrott väljer du om du söker ett alternativ till andra skolformer, behöver komplettera eller bygga på tidigare studier och vill skaffa dig behörighet för högskola. Tiden på folkhögskola är ofta

Läs mer

Varmt Välkommen till FRISTADS FOLKHÖGSKOLA!

Varmt Välkommen till FRISTADS FOLKHÖGSKOLA! Varmt Välkommen till FRISTADS FOLKHÖGSKOLA! Folkhögskolevägen 7 513 32 Fristad Tel. 033-23 68 00 E-post: fristads.folkhogskola@vgregion.se TILL DIG SOM SKA STUDERA VID FRISTADS FOLKHÖGSKOLA Ht19-Vt20 Du

Läs mer

Studiehandledning för kursen - Undervisning och lärande för hållbar utveckling, 7,5 hp

Studiehandledning för kursen - Undervisning och lärande för hållbar utveckling, 7,5 hp Studiehandledning för kursen - Undervisning och lärande för hållbar utveckling, 7,5 hp Kursen ges helt på distans vilket betyder att vi endast kommer att mötas på internetbaserade media. Det övergripande

Läs mer

Att överbrygga den digitala klyftan

Att överbrygga den digitala klyftan Det finns många grupper som behöver nås i arbetet med att överbrygga den digitala klyftan. En av dessa är de invandrare som kommer till vårt land. Monica Öhrn Johansson på Karlskoga folkhögskola möter

Läs mer

Varmt Välkommen till FRISTADS FOLKHÖGSKOLA!

Varmt Välkommen till FRISTADS FOLKHÖGSKOLA! Varmt Välkommen till FRISTADS FOLKHÖGSKOLA! Folkhögskolevägen 7 513 32 Fristad Tel. 033-23 68 00 E-post: fristads.folkhogskola@vgregion.se TILL DIG SOM SKA STUDERA VID FRISTADS FOLKHÖGSKOLA Ht19-Vt20 Du

Läs mer

Småskalig ekologisk odling

Småskalig ekologisk odling Småskalig ekologisk odling oktober 2018 - september 2019 Kursinnehåll och preliminär planering www.farnebo.se Vem ska läsa kursen? Kursen vänder sig till dem som vill lära sig mer om ekologisk grönsaksodling

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR KULTURVÅRD

INSTITUTIONEN FÖR KULTURVÅRD INSTITUTIONEN FÖR KULTURVÅRD KTR113 Trädgårdsskötsel och växtkunskap, 15 högskolepoäng Horticultural Garden Maintenance and Plant Fastställande Kursplanen är fastställd av Programrådet för kulturvård 2016-06-14

Läs mer

FÖR SAMARBETSPARTNERS. Motivationslyftet

FÖR SAMARBETSPARTNERS. Motivationslyftet FÖR SAMARBETSPARTNERS Motivationslyftet En metod i fem steg som syftar till att öka individers motivation och självledarskap samt förmåga till reflektion kring sig själv och sin omgivning. Jag siktar mot

Läs mer

Organisation och förändring, 7,5 hp

Organisation och förändring, 7,5 hp 2013-06-10 Kursbeskrivning Organisation och förändring, 7,5 hp Organization and Change, 7,5 ECTS Höstterminen 2013. Kurskod PEG 200, PEG 210, PEA 251 VÄLKOMMEN TILL KURSEN ORGANISATION OCH FÖRÄNDRING!

Läs mer

Inledning. Antagningsprocess

Inledning. Antagningsprocess SISU HT 2011 Inledning Jag vill inleda med att tacka för förtroendet till mitt stipendium från IA. Det gav mig möjlighet att betala hyran på mitt boende under min termin i Shanghai samt gav mig utrymme

Läs mer

Att studera på distans vid Högskolan Dalarna

Att studera på distans vid Högskolan Dalarna Att studera på distans vid Högskolan Dalarna ÄR FRIHET DIN GREJ? Frihet Tycker du om frihet? Vill du själv bestämma när och var du ska studera? I så fall kan distansstudier vara det bästa sättet för dig

Läs mer

SOMMARKURSER. Svenska 8-12 år Svenska 13-17 år Matematik

SOMMARKURSER. Svenska 8-12 år Svenska 13-17 år Matematik SOMMARKURSER Svenska 8-12 år Svenska 13-17 år Matematik Sedan många år tillbaka har SSHL erbjudit sommarkurser i svenska språket och i matematik. Förutom utökade kunskaper utlovas intensiva och roliga

Läs mer

Varför unga? Involvera unga i strategiarbetet inför programperioden 2014-2020!

Varför unga? Involvera unga i strategiarbetet inför programperioden 2014-2020! Varför unga? Involvera unga i strategiarbetet inför programperioden 2014-2020! För att skapa en hållbar landsbygd är unga en viktig grupp att få med i arbetet med att ta fram nya lokala och regionala strategier.

Läs mer

Industriellt byggande, 7,5 hp

Industriellt byggande, 7,5 hp Kurs-PM Industriellt byggande, 7,5 hp EN KURS INOM EXPERTKOMPETENS FÖR HÅLLBART TRÄBYGGANDE Skrivet av: Lars Eliasson och Helena Lidelöw Termin: Hösten 2016 Kurskod: 4TS103 Introduktion Syftet med denna

Läs mer

Avsnitt 1 - Träna på grunderna i NVC

Avsnitt 1 - Träna på grunderna i NVC Öppet fördjupningsprogram i NVC i Stockholm 2015 Nu för andra året erbjuder vi ett program med stor flexibilitet och där du som deltagare kan välja träningsavsnitt utifrån dina behov och intressen. Vi

Läs mer

Kurs- och seminarieutbud för projektet Kompetensutveckling av eventoch evenemangsarrangörer i Kalmar och Kronobergs län

Kurs- och seminarieutbud för projektet Kompetensutveckling av eventoch evenemangsarrangörer i Kalmar och Kronobergs län Kurs- och seminarieutbud för projektet Kompetensutveckling av eventoch evenemangsarrangörer i Kalmar och Kronobergs län Projektledning, ledarskap och affärsutveckling Evenemangsutveckling Målgrupp: Till

Läs mer

Kursplaner SAMHÄLLSKUNSKAP

Kursplaner SAMHÄLLSKUNSKAP Kursplaner SAMHÄLLSKUNSKAP Ämnets syfte Undervisningen i ämnet samhällskunskap ska syfta till att eleverna breddar, fördjupar och utvecklar kunskaper om människors livsvillkor med utgångspunkt i olika

Läs mer

Genomgång av Ekomatsedeln. Praktiska övningar som ger inblick i Ekomatsedelns

Genomgång av Ekomatsedeln. Praktiska övningar som ger inblick i Ekomatsedelns Kursprogrammet Hållbar mat i kommuner och landsting bygger på lång och gedigen erfarenhet av utbildningar för personal i offentlig sektor. Våra utbildningar ger utomordentligt goda resultat. Det visar

Läs mer

Studiehandledning för kursen UC419F. Handledarutbildning för studie- och yrkesvägledare. 7,5 hp distans. Våren 2011

Studiehandledning för kursen UC419F. Handledarutbildning för studie- och yrkesvägledare. 7,5 hp distans. Våren 2011 STOCKHOLMS UNIVERSITET Institutionen för pedagogik och didaktik Studie- och yrkesvägledarprogrammet Marie Andersson Studiehandledning för kursen UC419F Handledarutbildning för studie- och yrkesvägledare

Läs mer

Nominering - Årets Landsbygdsföretagare Med checklista

Nominering - Årets Landsbygdsföretagare Med checklista Nominering - Årets Landsbygdsföretagare Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Miljösatsning på Landsbygden. Namn på förslaget: Hällnäs Handelsträdgård Journalnummer: 2009-4992 Kontaktperson,

Läs mer

Handbok för Kursdeltagare 2017/2018

Handbok för Kursdeltagare 2017/2018 Handbok för Kursdeltagare 2017/2018 TELEFONNUMMER Skolans vxl nr 0934-304 95 (ankn receptionen, rektorn, vaktmästaren och konferens) Adressen till skolan är: Dalkarlså folkhögskola, Dalkarlså 30, 915 98

Läs mer

A1N, Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

A1N, Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav Samhällsvetenskapliga fakulteten SOAN31, Socialt arbete som forskningsområde och kunskapsfält, 15 högskolepoäng Perspectives on Social Work Research and Field of Knowledge, 15 credits Avancerad nivå /

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD

VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD TILLSAMMANS är vi över en halv miljon medlemmar. Du som bor i HSB är i gott sällskap. Cirka 345 000 av medlemmarna bor i HSBs bostadsrättsföreningar,

Läs mer

Kursen Hållbar kunskap på Bäckedals folkhögskola

Kursen Hållbar kunskap på Bäckedals folkhögskola Kursen Hållbar kunskap på Bäckedals folkhögskola Bäckedal folkhögskola i Härjedalen är känd för sina unika hantverkskurser. För några år sedan bestämde sig skolan för att starta en ny kurs där deltagarna

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Fiskodling BI1125, 30035.1112 15 Hp Studietakt = 50% Nivå och djup = Grund Kursledare = Andreas Pettersson Värderingsresultat Värderingsperiod: 2012-05-07-2012-05-20 Antal svar 8 Studentantal 9 Svarsfrekvens

Läs mer

Enkät 2 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg

Enkät 2 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg Bilaga Enkät 2 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg. I vilken by bor du? Antal Procent 5. Stora Skedvi 93 00,00% 2. Kön Antal Procent. Kvinna 5 55,43% 2. Man 4 44,57% Totalt

Läs mer

Gymnasiesärskolan 2019/2020

Gymnasiesärskolan 2019/2020 Gymnasiesärskolan 2019/2020 Välj ett program du kan trivas med Du och dina kunskaper är viktiga oavsett om du har tänkt börja jobba efter gymnasiet eller plugga vidare. Men än är du inte riktigt där. Ta

Läs mer

Välkommen till Sommarkursen. Glimåkra folkhögskola. 30 juni - 18 juli 2014. Glimåkra folkhögskola

Välkommen till Sommarkursen. Glimåkra folkhögskola. 30 juni - 18 juli 2014. Glimåkra folkhögskola Välkommen till Sommarkursen Box 115 280 64 Glimåkra E-post: info@glimnet.se tel. 044-448 19, 448 00 För mer information se skolans hemsida www.glimnet.se 30 juni - 18 juli 2014 På Sommarkursen får du;

Läs mer

H, M, L, Fö Å Källsortering Sopor Grundskola. Sammanfattning

H, M, L, Fö Å Källsortering Sopor Grundskola. Sammanfattning Framtidens vuxna, miljöns öde Nicole Maria Sandra Henric Jessica Montanari Carlsson Bjermarker Adielsson Skantze H, M, L, Fö Å Källsortering Sopor Grundskola A1:4 Cecilia Nätjehall Sammanfattning Vår grupp

Läs mer

KURSPLAN. Kursens omfattning 55,5 högskolepoäng. Förkunskapskrav Antagen till Kungl. Konsthögskolans masterprogram i fri konst.

KURSPLAN. Kursens omfattning 55,5 högskolepoäng. Förkunskapskrav Antagen till Kungl. Konsthögskolans masterprogram i fri konst. KURSPLAN Individuellt konstnärligt arbete årskurs 1 master Kursens omfattning 55,5 högskolepoäng. Förkunskapskrav Antagen till Kungl. Konsthögskolans masterprogram i fri konst. Nivå Kursen är på avancerad

Läs mer

HÅLLBAR MAT I KOMMUNER & LANDSTING

HÅLLBAR MAT I KOMMUNER & LANDSTING HÅLLBAR MAT I KOMMUNER & LANDSTING KURSPROGRAM 2014 Kursprogrammet Hållbar mat i kommuner och landsting bygger på lång och gedigen erfarenhet av utbildningar för personal i offentlig sektor. Våra utbildningar

Läs mer

Vill du lära dig ungerska?

Vill du lära dig ungerska? Vill du lära dig ungerska? Du kan läsa ungerska som distanskurs på nätet vid Uppsala universitet, kurserna arrangeras av Institutionen för moderna språk. I höst startar en ny distanskurs på nätet i Ungerska

Läs mer

Tema- och projektstudier det mångkulturella samhället

Tema- och projektstudier det mångkulturella samhället Tema- och projektstudier det mångkulturella samhället Temasida Tema- och projektarbete Mångkulturella samhället handledning Inledning Handledningen... vänder sig till dig som vill göra ett tema- och projektarbete

Läs mer

Särskild utbildning för vuxna

Särskild utbildning för vuxna Särskild utbildning för vuxna I KATRINEHOLM OCH VINGÅKER Kunskaper och färdigheter för ETT GOTT LIV www.viadidakt.se Telefon: 0150-48 80 90, 0151-193 00 E-post: info@viadidakt.se Viadidakt är en gemensam

Läs mer

Småskalig ekologisk odling

Småskalig ekologisk odling Småskalig ekologisk odling oktober 2016 - september 2017 Kursinnehåll och preliminär planering www.farnebo.se Vem ska läsa kursen? Kursen vänder sig till dem som vill lära sig mer om ekologisk grönsaksodling

Läs mer

Bygdegårdens roll i bygdeutveckling

Bygdegårdens roll i bygdeutveckling Bygdegårdens roll i bygdeutveckling Redovisning av processarbete den 26 februari 2009 Arrangör: Uppsala Läns Bygdegårdsdistrikt Syfte: Processarbetet utgick från frågeställningarna Vad vill vi åstadkomma?

Läs mer

STATSVETENSKAPLIGA INSTITUTIONEN

STATSVETENSKAPLIGA INSTITUTIONEN STATSVETENSKAPLIGA INSTITUTIONEN LGSH40 Samhällskunskap för gymnasielärare 4. Individ, grupp, samhälle och politik, 15 högskolepoäng Fastställande Kursplanen är fastställd av Statsvetenskapliga institutionen

Läs mer

Utvärdering av fördjupningskurs i rättssociologi

Utvärdering av fördjupningskurs i rättssociologi Bilaga 1 Utvärdering av fördjupningskurs i rättssociologi Kursen gavs för andra gången hösten 2015. Studenterna har gett feedback genom en kursvärdering. Därutöver har det hållits ett kursråd. Studenternas

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan - 2016-1 Inledning Hela Sverige ska leva Sjuhärad är kanske viktigare än någonsin. I och med en ny omvärld, nya utmaningar och nya möjligheter har vår organisation en mycket viktigt roll

Läs mer

SERBISKA KULTURFÖRENINGEN SLOGA RAPPORT UPPSALA DEN 20 DECEMBER 2011. SESIG Fas 3 Sidan 1 av 7

SERBISKA KULTURFÖRENINGEN SLOGA RAPPORT UPPSALA DEN 20 DECEMBER 2011. SESIG Fas 3 Sidan 1 av 7 SERBISKA KULTURFÖRENINGEN SLOGA RAPPORT UPPSALA DEN 20 DECEMBER 2011 SESIG Fas 3 Sidan 1 av 7 1.Ett stort tack till.se! Ett stort tack till.se som gett oss medel för tredje gången att utbilda 60 vuxna

Läs mer

täby lärvux Utbildningskatalog 2014 2015

täby lärvux Utbildningskatalog 2014 2015 täby lärvux Utbildningskatalog 2014 2015 Undervisningens mål Undervisningen har som mål att ge kunskaper och färdigheter för att bättre klara vardagsliv och arbetsliv. Lärvux undervisning i Täby vänder

Läs mer

SERBISKA KULTURFÖRENINGEN SLOGA RAPPORT UPPSALA DEN 29 JUNI 2010 SESIG SOMALISKA ERITREANSKA SERBISKA INTERNET GRUND, FAS 1

SERBISKA KULTURFÖRENINGEN SLOGA RAPPORT UPPSALA DEN 29 JUNI 2010 SESIG SOMALISKA ERITREANSKA SERBISKA INTERNET GRUND, FAS 1 SERBISKA KULTURFÖRENINGEN SLOGA RAPPORT UPPSALA DEN 29 JUNI 2010 SESIG SOMALISKA ERITREANSKA SERBISKA INTERNET GRUND, FAS 1 UPPDRAG FÖR.SE:S INTERNET FÖR ALLA 2010 Innehållsförteckning 1. Inledning 2.

Läs mer

TÄBY LÄRVUX Utbildningskatalog 2015 2016

TÄBY LÄRVUX Utbildningskatalog 2015 2016 TÄBY LÄRVUX Utbildningskatalog 2015 2016 Det här är Lärvux Att studera tillsamans med andra ger dig möjlighet att träffa nya vänner. På rasten får du tillfälle att fika och prata med andra. Vi erbjuder

Läs mer

(S)TUDIEPROGRAM VÄSTSVERIGE 2015

(S)TUDIEPROGRAM VÄSTSVERIGE 2015 (S)TUDIEPROGRAM VÄSTSVERIGE OM VÄ(S)T STUDIER Distanskurser i samverkan mellan (S) i Väst och Arbetarrörelsens Folkhögskola i Göteborg och Viskadalen Kurserna varvar uppgifter på hemmaplan både enskilt

Läs mer

Kursplan: Samhällskunskap

Kursplan: Samhällskunskap Kursplan: Samhällskunskap Ämnets syfte Undervisning i samhällkunskap ska: Förmedla kunskaper om demokrati och de mänskliga rättigheterna såväl de individuella som de kollektiva rättigheterna, samhällsfrågor,

Läs mer

Lustfylld mat. Projektets mål var att skapa långsiktiga hållbara försörjningsmöjligheter inom matsektorn kr

Lustfylld mat. Projektets mål var att skapa långsiktiga hållbara försörjningsmöjligheter inom matsektorn kr Lustfylld mat Projektets mål var att skapa långsiktiga hållbara försörjningsmöjligheter inom matsektorn. Projektägare: Skördefest i Dalarna, ideell förening Projektledare: Olle Bengtsson Kommuner: Säter,

Läs mer

Organisation och förändring, 7,5 hp Organisation and Change, 7,5 ECTS

Organisation och förändring, 7,5 hp Organisation and Change, 7,5 ECTS 1(5) 2012-06-14 Studiehandledning för kursen Organisation och förändring, 7,5 hp Organisation and Change, 7,5 ECTS Höstterminen 2012 Lärare: Thomas Backlund & Pär Larsson Under denna kurs kommer du att

Läs mer

Historik INTRAPRENADEN RAMSJÖBYGDEN

Historik INTRAPRENADEN RAMSJÖBYGDEN INTRAPRENADEN RAMSJÖBYGDEN Historik 1952-1971 2500 invånare Egen kommun med god ekonomi. Inkomster från skog, järnväg och industri och Bolidens guldgruva Järnvägsstation. Skola, Barnomsorg. Äldreboende

Läs mer

Presentation av medlemmarna i arbetsgruppen för Hållbara bygder

Presentation av medlemmarna i arbetsgruppen för Hållbara bygder Presentation av medlemmarna i arbetsgruppen för Hållbara bygder Thomas Norrby Jag är bördig från Gotland, lever med en underbar familj med fru och 4 barn i Storvreta. Jag gillar att laga mat, sporta och

Läs mer

Hur jag lärde mig att älska Datavetenskap

Hur jag lärde mig att älska Datavetenskap Hur jag lärde mig att älska Datavetenskap Vad tänker ni på just nu? Vad tänker ni på just nu? Är det svårt? Vad tänker ni på just nu? Är det svårt? Det bestämmer du! Vad tänker ni på just nu? Är det svårt?

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL JÖNKÖPING

VÄLKOMMEN TILL JÖNKÖPING VÄLKOMMEN TILL JÖNKÖPING Här har vi samlat information som kan hjälpa dig under din första tid i din nya hemstad. Har du hunnit få nya vänner i Jönköping? Läs gärna detta, prata om det och lär känna staden

Läs mer

Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad

Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad Några av fördelarna du får som HSB-medlem Centrala avtal som sänker kostnader Tack vare att vi är så många i HSB kan vi teckna förmånliga avtal

Läs mer

Organisation och förändring, 7,5 hp Organisation and Change, 7,5 ECTS

Organisation och förändring, 7,5 hp Organisation and Change, 7,5 ECTS 1. 2012-11-26 Studiehandledning för kursen Organisation och förändring, 7,5 hp Organisation and Change, 7,5 ECTS Vårterminen 2013 Kurskod Peg210 / PEG200 / PEA251 Lärare: Thomas Backlund & Pär Larsson

Läs mer

MED LÄROPLANEN UTE OCH INNE I VÄXELVERKAN

MED LÄROPLANEN UTE OCH INNE I VÄXELVERKAN MED LÄROPLANEN UTE OCH INNE I VÄXELVERKAN FORTBILDNING FÖR PEDAGOGER 2018 Norrtälje Naturcentrum erbjuder fortbildning på Färsna gård i Norrtälje gällande utomhuspedagogik och möjligheterna kring naturen

Läs mer

Kursplan för Kamratstödjarkursen Läsåret 2015/2016

Kursplan för Kamratstödjarkursen Läsåret 2015/2016 Kursplan för Kamratstödjarkursen Läsåret 2015/2016 Innehåll 1. Bakgrund... 3 2. Övergripande mål och syfte... 3 3. Pedagogik... 4 4. Genomförande... 4 4.1 Upplägg och planering... 4 4.2 Inriktning och

Läs mer

Masterprogram i ABM 2015/2016

Masterprogram i ABM 2015/2016 Masterprogram i ABM 2015/2016 120 HP UPPSALA DISTANS 100%, CAMPUS 100% ABM är en förkortning för arkiv, bibliotek och museer. Masterprogrammet i ABM förbereder dig för en karriär inom dessa verksamheter.

Läs mer

INNEHÅLL VARNHEM EKOBYN. INTRODUKTION - sammanfattning. Klimatförändringar. Funktioner. Projektmål. Ekoby - vad och varför?

INNEHÅLL VARNHEM EKOBYN. INTRODUKTION - sammanfattning. Klimatförändringar. Funktioner. Projektmål. Ekoby - vad och varför? INNEHÅLL 4 INTRODUKTION - sammanfattning Projektmål Lokalt sammanhang Lokala utvecklingsmål 6 VARNHEM Klimatförändringar Ekoby - vad och varför? 12 EKOBYN Funktioner Designkriterier 16 23 27 Illustrationsplan

Läs mer

Småskalig ekologisk odling oktober 2014 - september 2015

Småskalig ekologisk odling oktober 2014 - september 2015 Småskalig ekologisk odling oktober 2014 - september 2015 Kursinnehåll och preliminär planering www.farnebo.se Vem ska läsa kursen? Kursen vänder sig till dem som vill lära sig mer om ekologisk grönsaksodling

Läs mer

Amanda Axman. RWTH Aachen Höstterminen 2016/17

Amanda Axman. RWTH Aachen Höstterminen 2016/17 Amanda Axman RWTH Aachen Höstterminen 2016/17 Förberedelser Efter att ha blivit antagen till UNITECH är det en del blanketter som behöver fyllas i innan man åker. För att få ERASMUS stipendiet fyller man

Läs mer

UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETSNÄMNDEN

UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETSNÄMNDEN UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETSNÄMNDEN HPE301, Breddad lärarkompetens: Engelska som undervisningsspråk i högre utbildning, 7,5 högskolepoäng Professional Teaching Skills: English as the Medium of Instruction

Läs mer

Kvalitetsarbete Myran

Kvalitetsarbete Myran Kvalitetsarbete Myran Kungshöjdens förskola Smultronet 2014 Förskolor Syd Munkedals kommun Helene Hellgren Mia Johanson Marina Jorqvist Innehåll Grundfakta och förutsättningar... 3 Kartläggning av barnens

Läs mer

Kommuners Öppna Ledarskapsprogram

Kommuners Öppna Ledarskapsprogram Kommuners Öppna Ledarskapsprogram Vi erbjuder ett öppet ledarutvecklingsprogram för dig som vill utveckla ditt ledarskap genom en ökad förståelse för dig själv och de sammanhang du som ledare verkar i.

Läs mer

Verksamhetsförlagd utbildning VFU vid Göteborgs universitet

Verksamhetsförlagd utbildning VFU vid Göteborgs universitet Verksamhetsförlagd utbildning VFU vid Göteborgs universitet VFU enheten 2001-09-03 1 Verksamhetsförlagd utbildning VFU vid Göteborgs universitet Bärande idéer, utgångspunkter Modellen för utformning och

Läs mer

Riktlinjer för VFU - verksamhetsförlagd utbildning

Riktlinjer för VFU - verksamhetsförlagd utbildning Riktlinjer för VFU - verksamhetsförlagd utbildning Kurs: UVK 2 Förskolan och samhällsuppdraget Kurskod: UV4017 Vfu-period: vecka 38-39 2019 Vfu ansvarig: Lotte Sandström Examinator: Lotta Fritzdorf LHS

Läs mer

Kursen ges som fristående kurs i huvudområdet socialt arbete och kan ingå i en masterexamen i samhällsvetenskap med fördjupning i socialt arbete.

Kursen ges som fristående kurs i huvudområdet socialt arbete och kan ingå i en masterexamen i samhällsvetenskap med fördjupning i socialt arbete. Samhällsvetenskapliga fakulteten SOAN44, Socialt arbete: Handledning inom verksamhetsförlagd utbildning i socialt arbete, 7,5 högskolepoäng Social Work: Supervision in Social Work Field Education, 7.5

Läs mer

Välkommen hem till ett vård- och omsorgsboende hos Uppsala kommun

Välkommen hem till ett vård- och omsorgsboende hos Uppsala kommun Välkommen hem till ett vård- och omsorgsboende hos Uppsala kommun Vi ger dig trygghet Genom att välja ett boende hos oss hyr du en lägenhet av Uppsala kommun. Det innebär att du bor hemma hos dig själv

Läs mer

Lista med hyresvärdar som anmält att de har rum/lägenhet att hyra ut. En del hyresvärdar har även stallplats att hyra ut.

Lista med hyresvärdar som anmält att de har rum/lägenhet att hyra ut. En del hyresvärdar har även stallplats att hyra ut. Lista med hyresvärdar som anmält att de har rum/lägenhet att hyra ut. En del hyresvärdar har även stallplats att hyra ut. Uppgifterna är baserade på vad hyresvärden själv lämnat och Flyinge AB ansvarar

Läs mer

Studiehandledning. Studiecirkeln Landskap åt alla. Studiehandledning: Landskap åt alla 2

Studiehandledning. Studiecirkeln Landskap åt alla. Studiehandledning: Landskap åt alla 2 Studiehandledning Studiehandledning Denna studiehandledning är avsedd som stöd för cirkelledare eller de som vill anordna studiecirklar på egen hand. Den riktar sig också till grupper, exempelvis hembygdsföreningar,

Läs mer

Feminism och Miljörättvisa i Anderna och Sverige 2015-16

Feminism och Miljörättvisa i Anderna och Sverige 2015-16 Feminism och Miljörättvisa i Anderna och Sverige 2015-16 Kursstart 17 augusti Hej! Här kan du läsa om kursens tre olika etapper, om kurstemat, varför vi åker till de länderna vi åker till i Anderna och

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sparven

Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sparven Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sparven Barn- och Ungdoms Förvaltningens målbild och huvudprocesser: Förskolan ska sträva efter att varje barn tillägnar sig och nyanserar innebörden i begrepp, ser samband

Läs mer

Idrott i förändring 1

Idrott i förändring 1 Del-kursguide Idrott i förändring 1 (IF1) 7,5 hp Höstterminen 2013 Kursledare: Johan R Norberg & Joakim Wirén Åkesson Delkurs 1 i Idrottsvetenskap 1 (IV111G) (Idrottsvetenskapligt program), och Idrott

Läs mer

Kompletteringsuppgifter. Min livsfilosofi

Kompletteringsuppgifter. Min livsfilosofi Kompletteringsuppgifter Om du har missat något av kursens examinerande moment måste du göra en komplettering för detta för att kunna bli godkänd på kursen. Vilka examinationer du eventuellt har missat

Läs mer

Utlysning av sommarkurser för utländska svenskstuderande 2016

Utlysning av sommarkurser för utländska svenskstuderande 2016 Sida: 1 (5) Utlysning av sommarkurser för utländska svenskstuderande 2016 Svenska institutet (SI) utlyser härmed möjligheten för folkhögskolor och andra kursarrangörer att söka stöd för anordnande av sommarkurser

Läs mer

Projektredovisning för Projektet Matturism i Uppland Journalnummer: Bondens Mat i Uppland, org nr

Projektredovisning för Projektet Matturism i Uppland Journalnummer: Bondens Mat i Uppland, org nr Projektredovisning för Projektet Matturism i Uppland Journalnummer: 2011-6042 Bondens Mat i Uppland, org nr 769621-4233 Kontaktperson: Claudia Dillmann Tel.070-231 39 92 Saxen 214 Sättraby 760 31 Edsbro

Läs mer

Religionskunskap 1 15 hp, delkurs 1 Religionshistorisk introduktion (7,5 hp)

Religionskunskap 1 15 hp, delkurs 1 Religionshistorisk introduktion (7,5 hp) Linköpings Universitet Institutionen för kultur och kommunikation IKK Religionsvetenskaplig grundkurs 790G01 Religionskunskap 1 15 hp, delkurs 1 Religionshistorisk introduktion (7,5 hp) Studiehandledning

Läs mer

Vård och omsorg Barn och fritid. Klassrum Distans Lärling

Vård och omsorg Barn och fritid. Klassrum Distans Lärling Vård och omsorg Barn och fritid Klassrum Distans Lärling Välkommen till Lärgården! Hos oss studerar du i en trivsam och trygg miljö. Våra välutbildade lärare ger dig en inspirerande studietid och gör dig

Läs mer

Introduktion till studier på Masugnen och sfi

Introduktion till studier på Masugnen och sfi Introduktion till studier på Masugnen och sfi Innehållsförteckning Till nya studerande på sfi i Lindesberg... 3 Hej!... 3 Syfte... 3 Masugnens utbildningsverksamhet... 3 Våra kurser och spår... 3 Frånvaro...

Läs mer

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att

Läs mer

Yrkesstudier med inriktning mot grundläggande yrkesutbildning, 15 hp. Kurskod 6PE002

Yrkesstudier med inriktning mot grundläggande yrkesutbildning, 15 hp. Kurskod 6PE002 Hjärtligt välkommen till kursen: Yrkesstudier med inriktning mot grundläggande yrkesutbildning, 15 hp. Kurskod 6PE002 Jag som kommer att arbeta tillsammans med er under kursen heter Sigurd Johansson Jag

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Fudan University - Shanghai År/termin som du var på utbyte: VT 2019 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet? Hur var det med studiekulturen

Läs mer

NYTT VILLAOMRÅDE I ANTNÄS 6 FRISTÅENDE 1,5 PLANSVILLOR MED EGET GARAGE

NYTT VILLAOMRÅDE I ANTNÄS 6 FRISTÅENDE 1,5 PLANSVILLOR MED EGET GARAGE NYTT VILLAOMRÅDE I ANTNÄS 6 FRISTÅENDE 1,5 PLANSVILLOR MED EGET GARAGE Välkommen till Karbinvägens sydsluttning Lätt tillgängligt i nya delen av byn, ett stenkast från Ica affären och busshållplatsen Kennet

Läs mer

Institutionen för hälsovetenskap Kurskod VMD903. Vetenskapliga metoder med inriktning vård av äldre, 7.5 högskolepoäng

Institutionen för hälsovetenskap Kurskod VMD903. Vetenskapliga metoder med inriktning vård av äldre, 7.5 högskolepoäng KURSPLAN Kursens mål Efter genomgången kurs skall studenten: Kunskap och förståelse kunna analysera olika vetenskapliga metoders användning och värdera deras relevans i forskning och utveckling av kunskap

Läs mer

Riktlinjer för VFU- verksamhetsförlagdutbildning

Riktlinjer för VFU- verksamhetsförlagdutbildning Riktlinjer för VFU- verksamhetsförlagdutbildning Kurs: Estetiska lärprocesser och samspel Kurskod: UV6015 Vfu-period: v. 15-17 Vfuansvarig: Mia Paulsson Examinator: Monica Frick LHS Akademin för lärande

Läs mer

Vi verkar för ökad delaktighet i vård och stöd.

Vi verkar för ökad delaktighet i vård och stöd. Vi verkar för ökad delaktighet i vård och stöd. Brukarinflytande medborgarnas möjlighet att som användare av offentlig service påverka tjänsternas utformning och kvalitet. Brukarinflytande på tre nivåer

Läs mer

Röster från kvinnor 40-49 år

Röster från kvinnor 40-49 år OP 2010 Röster från kvinnor 40-49 år 1. Hur skulle du vilja förbättra miljön i Sandvikens kommuns olika centrum? Ta tillbaka hundskatten så vi slipper gå i hundskit i stadsparken och på trottoarerna. Då

Läs mer

Statens Controllerutbildning

Statens Controllerutbildning Statens Controllerutbildning 2007 Återkoppling Omvärlden Controllerrollen Analys och användning av resultat Förändringsarbete Verktyg och metoder Kvalificerad utbildning i verksamhetsstyrning E konomistyrningsverket

Läs mer