ReSound Assist snabbguide. En guide för audionomer

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ReSound Assist snabbguide. En guide för audionomer"

Transkript

1 ReSound Assist snabbguide En guide för audionomer

2 Genomföra en fullständig finjustering via ReSound Assist Aktivera Fjärrjustering. Välj ReSound Assist i det andra naivigeringsfältet (Patient-ReSound Assist).. Klicka på knappen På för att aktivera Fjärrjustering.. Klicka även knappen På för Fjärruppdatering av hörapparat om patienten ska kunna ta emot uppdateringar för hörapparaternas programvara (firmware) på distans. Denna snabbguide ger en översikt av ReSound Assist finjustering med anpassningsprogrammet ReSound Smart Fit.0 och appen ReSound Smart D. I guiden används trådlös binaural anpassning av ReSound LiNX D 96 som exempel. Observera att vissa funktioner som beskrivs i denna guide inte finns vid anpassning av ReSound LiNX D 7 och 5. Komma igång Ansluta hörapparater till programmet ReSound Smart Fit. Mer information finns i ReSound anpassningsguide. Logga in på GN Online Services via fönstret Patient Profil. GN Online Services För att kunna logga in måste hörapparaterna var identifierade och anslutna i programmet ReSound Smart Fit. Audionomen måste vara en registrerad användare av GN Online Services.. Ange användarnamn och lösenord för att logga in på GN Online Services.. Efter inloggning syns namnet som är knutet till användarkontot överst till höger i anpassningsfönstret. Välj Patientmedgivande på menyn. Klicka på knappen Meny under audionomens namn.. Klicka på Patientmedgivande för att starta medgivandeproceduren.

3 Aktivera Patientmedgivande. Klicka på Starta medgivande Placera molnikonen i aktivitetsfältet En orange molnikon bör nu synas i aktivitetsfältet. Denna ikon indikerar när nya Remote Assist ärenden har tagits emot.. Klicka på uppåtpilen i aktivitetsfältet för att visa dolda ikoner.. Ett fönster med en orange ikon för GN Online Services visas.. Klicka och dra molnikonen till aktivitetsfältet.. Molnikonen syns nu i aktivitetsfältet enligt bilden.. Klicka på Jag medger på varje sida i medgivandeprocessen. +. Ange patientens namn och den e-postadress som medgivandet ska skickas till. Om patienten inte har någon e-postadress kan klinikens/audionomens e-postadress användas. Välj knappen Skriv ut medgivande för att skriva ut en kopia åt patienten. Vi rekommenderar även att en undertecknad kopia arkiveras i patientens journal.

4 Skicka en Remote Assist förfrågan med appen ReSound Smart D Patienter som använder ReSound Smart Hearing hörapparater och har Fjärrjustering aktiverat kan begära fjärrassistans via appen ReSound Smart D. Proceduren beskrivs nedan.. Patienten svarar på frågor om hörseln och hörapparatens status. 5. Alternativ som beskriver olika typer av problem med upplevd ljudkvalitet visas. 5 Patient som gör justeringar i appen ReSound Smart D Patienten kan göra egna justeringar i appen ReSound Smart D.. I det här exemplet justerar patienten inställningarna i programmet Restaurang.. Patienten använder funktionen Sound Enhancer för att öka de låga frekvenserna (Bas) och minska de höga frekvenserna (Treble) i restaurangmiljöer. Patienten har även ställt in Brusreduktion på Stark.. Patienten tycker att inställningarna ger bättre ljudkvalitet och vill att inställningarna i programmet Restaurang ska bli permanenta. Assistansförfrågan beskrivs mer detaljerat. Patienten anger i vilken miljö eller vid vilka specifika typer av ljud som problemet upplevs.. Patienten beskriver problemets allvarsgrad, vilket öra som påverkas och i vilket/vilka program som problemet förekommer. Assistansförfrågan påbörjas. Patienten trycker på knappen Mitt ReSound.. Begär Assistans väljs. En översikt av Assistansproceduren visas.

5 Assistansförfrågan slutförs och skickas till audionomen. En summeringsskärm visas för att ge patienten tillfälle att granska beskrivningen av problemet och skriva en rubrik för ärendet såväl som ett personligt meddelande.. Patienten trycker på Skicka förfrågan för att skicka assistansförfrågan till audionomen.. I appen visas en kvittens på att förfrågan har skickats, tillsammans med ett automatiskt svar om förväntad svarstid som audionomen har konfigurerat i GN Online Services. Starta ReSound Assist finjusteringssession från tidslinjen. Assistansförfrågan visas i patientens tidslinje i ReSound Assist.. Klicka på Åtgärder för att antingen Starta en assisterad finjusteringssession eller Stäng begäran.. Klicka på Starta en assisterad finjusteringssession.. Ett popup-meddelande informerar om att vald session kommer att användas som startpunkt för Assist sessionen. Klicka på OK för att fortsätta. Mottagning av assistansförfrågan från en patient Meddelande om assistansförfrågan. Antalet mottagna förfrågningar syns i molnikonen i aktivitetsfältet.. Klicka på molnikonen för att öppna rutan GN Notifications. En lista visas om det finns flera förfrågningar.. Klicka på Ny förfrågan. Alternativen Öppna SmartFit eller Ta bort från listan visas.. Ta bort från listan tar bort förfrågan från aktivitetsfältet, men inte från Patient tidslinjefunktionen i ReSound Smart Fit. 5. Klicka på Öppna SmartFit för att gå direkt till motsvarande patients tidslinje i ReSound Assist. Visa patientens Assist-formulär Assist-fomuläret som skickats av patienten från appen ReSound Smart D kan visas på två sätt:. Klicka på rutan Assist formulär under rutan Data Logging i sidofältet. Detta visar hela frågeformuläret i ett flyttbart fönster under finjusteringssessionen.. Klicka rutan Assist formulär som visas efter Meddelande från patient i Assistansbegäran på tidslinjen. Detta visar frågeformuläret i ett separat fönster. +

6 Visa patientens önskade inställningar Klicka På för att visa Inställningar från App längst ned på skärmen Anpassning. Detta gör det möjligt att se vilka inställningar som patienten har gjort i appen.. På skärmen Förstärkningsjusteringar visas patientens inställningar med gröna symboler.. På skärmen Avancerade Inställningar visas patientens inställningar som grå prickar på inställningarna.. Justeringar av anpassningen kan baseras på denna information såväl som Assist formulär. (Se Visa patientens Assistformulär på föregående sida). När inställningarna är klara klickar du på Spara längst ned till höger på skärmen Anpassning. Förbereda sändning av inställningspaket. När inställningarna har sparats på skärmen Anpassning visas en bekräftelse om att anpassningssessionen har sparats.. Klicka på Skicka paket nere till höger.. Ett fönster med textfält visas. Här kan audionomen skriva ett meddelande till patienten. Det är även möjligt att bifoga en sammanfattning av ändringarna som gjorts. Klicka på Skicka paket igen.

7 Kvittens på skickade inställningar. När paketet med uppdaterade inställningar har skickats till patienten visas meddelandet Inställningarna har skickats... En översikt av justerade inställningar kan visas i patientens tidslinje. Skicka Fjärrjustering utan att ha mottagot en Assistansbegäran Audionomen kan skicka Fjärrjustering till en patient utan att ha tagit emot en Assistansbegäran.. Ta fram patientens inställningar i anpassningsprogrammet.. Kontrollera att du är inloggad på GN Online Services.. Följ det vanliga anpassningsförfarandet.. Spara anpassningen. 5. Välj Skicka paket på dialogen Spara. Patienten tar emot paketet i appen ReSound Smart D och Fjärrsession visas i patientens tidslinje. Mottagning av finjusterade inställningar från audionom Mottagning av finjusterade inställningar i appen ReSound Smart D. En notifikation visas i appen ReSound Smart D och en notifikationssymbol syns på ikonen Mitt ReSound.. Klicka på Installera i meddelandet. De nya inställningarna som är redo för installation visas överst i listan Aktiv.. Klicka på Installera. Appen visar meddelandet som skickades tillsammans med paketet.. Klicka på Fortsätt. Avsluta Assistansbegäran Gå till patientens tidslinje för att avsluta begäran när paketet har skickats. Patienter kan ha högst 5 samtidiga förfrågningar i appen ReSound Smart D. Endast audionomen kan avsluta dem.. Gå till Assistansbegäran i patientens tidslinje.. Klicka på Åtgärder för att antingen Starta en assisterad finjusteringssession eller Stäng begäran.. Klicka på Stäng begäran.. Skriv ett meddelande till patienten och anledningen till att begäran avslutades. Klicka på Skicka.

8 Installera finjusterade inställningar på ReSound Smart Hearing hörapparater. Appen kontrollerar statusen på batterierna och Bluetooth innan installationen börjar. Klicka på Fortsätt.. Att tänka på innan installation. Klicka på Starta. En förloppsindikator visar statusen på installationen.. Slutligen visas meddelandet Installation Klar och bekräftar att inställningarna har överförts till hörapparaterna. Återställa tidigare inställningar i ReSound Smart Hearing hörapparater Patienten kan återställa hörapparaterna till de inställningar som användes innan de justerade inställningarna installerades. Patienten kan välja mellan de senaste finjusterade inställningarna som audionomen skickade eller den senaste anpassningen hos audionomen.. Klicka på Mitt ReSound. Klicka sedan på Mina förfrågningar och nya inställningar.. Klicka på Återställ till föregående inställningar.. Välj att antingen återställa föregående inställningar som skickades via fjärrtjänsten eller inställningar som gjordes på kliniken.. Använd samma installationssätt som tidigare.

9 Allting vi gör kretsar kring människor med nedsatt hörsel. Tillsammans kan vi skapa en värld där människor med hörselnedsättning kan vänja sig vid en tillvaro med hörapparater och samtidigt hjälpa dem känna sig engagerade, anslutna och i kontroll. ReSound gör det möjligt för människor att höra mer, göra mer och uppleva mer än de någonsin trodde var möjligt. ReSound ingår i GN Group och är pionjärer inom högklassigt ljud, från världsledande ReSound hörapparater till Jabra headset och sporthörlurar. Grundat 869, med över anställda och börsnoterat på NASDAQ OMX Köpenhamn. GN makes life sound better. Ta reda på hur du kan hjälpa dina klienter att få ut det mesta av sina hörapparater med ReSound Smart Hearing hörapparater på resoundpro.com facebook.com/gnhearingse twitter.com/resoundglobal Globalt huvudkontor GN Hearing A/S Lautrupbjerg 7 DK-750 Ballerup, Danmark Tel: resoundpro.com Sverige GN Hearing Sverige AB Gårdatorget SE- 50 Göteborg, Sverige Tel: info-se@gnhearing.com resoundpro.com Finland GN ReSound Finland Oy / Ab PL7 (Koronakatu B) FIN-0 Espoo, Finland Puh.: kuulo@gnresound.com resoundpro.com M0555SE-7.06-Rev.A 07 GN Hearing A/S. Med ensamrätt. ReSound är ett varumärke som tillhör GN Hearing A/S. Apple, Apple-logotypen, iphone, ipad och ipod touch är varumärken som tillhör Apple Inc. registrerade i USA och andra länder.

GN Hearing app - bruksanvisning

GN Hearing app - bruksanvisning GN Hearing app - bruksanvisning Introduktion Appen är utvecklad för att förbättra hörupplevelsen och hjälper dig att få ut mer av dina hörapparater. Vår innovativa teknik och design kombinerat med inställningarna

Läs mer

Bruksanvisning för app

Bruksanvisning för app Bruksanvisning för app Inledning Apparna är utvecklade för att förbättra hörupplevelsen och hjälper dig att få ut mer av dina hörapparater. Vår innovativa teknik och design kombinerat med inställningarna

Läs mer

En hörupplevelse att lita på - i minsta detalj

En hörupplevelse att lita på - i minsta detalj En hörupplevelse att lita på - i minsta detalj 02 03 Vi presenterar Vår senaste hörapparat i premiumsegmentet är i en klass för sig, med fylligare ljudkvalitet, oslagbart stöd för streaming, support och

Läs mer

Bruksanvisning för app. resound.com

Bruksanvisning för app. resound.com Bruksanvisning för app resound.com Inledning Apparna från ReSound är utvecklade för att förbättra hörupplevelsen och hjälper dig att få ut mer av dina ReSound hörapparater. ReSound har ett komplett utbud

Läs mer

Bruksanvisning för app. resound.com

Bruksanvisning för app. resound.com Bruksanvisning för app resound.com Introduktion Apparna från ReSound är utvecklade för att förbättra hörupplevelsen och hjälper dig att få ut mer av dina ReSound hörapparater. ReSound har ett komplett

Läs mer

ReSound LiNX 3D anpassningsguide. En guide för audionomer

ReSound LiNX 3D anpassningsguide. En guide för audionomer ReSound LiNX 3D anpassningsguide En guide för audionomer Smart Launcher Både ReSound Aventa 3. och ReSound Smart Fit.0 ingår i samma programinstallation. Smart Launcher detekterar både ReSound LiNX 3D

Läs mer

Bruksanvisning för appar. resound.com

Bruksanvisning för appar. resound.com Bruksanvisning för appar resound.com Introduktion Apparna från ReSound är utvecklade för att förbättra hörupplevelsen och hjälper dig att få ut mer av dina ReSound hörapparater. ReSounds innovativa teknik

Läs mer

ReSound appar - bruksanvisning

ReSound appar - bruksanvisning ReSound appar - bruksanvisning Introduktion Tack för att du laddat ner ReSound-appen. Apparna från ReSound är utvecklade för att förbättra hörupplevelsen och hjälper dig att få ut mer av dina ReSound hörapparater.

Läs mer

ReSound appar - bruksanvisning

ReSound appar - bruksanvisning ReSound appar - bruksanvisning Introduktion Tack för att du laddat ner ReSound-appen. Apparna från ReSound är utvecklade för att förbättra hörupplevelsen och hjälper dig att få ut mer av dina ReSound hörapparater.

Läs mer

resoundpro.com ANPASSNINGSGUIDE Aventa 3 Guide FÖR AUDIONOMER

resoundpro.com ANPASSNINGSGUIDE Aventa 3 Guide FÖR AUDIONOMER Aventa Guide FÖR AUDIONOMER resoundpro.com ANPASSNINGSGUIDE I denna guide hittar du: KOMMA IGÅNG Airlink.... Olika programmeringsinterface... BRA ATT VETA Startsida... 5 Val av hörapparat.... 5 Val skärm....

Läs mer

Beställningsportal. Användarinstruktioner

Beställningsportal. Användarinstruktioner Beställningsportal Användarinstruktioner Beställningsportalen Välkommen till GN Hearing s senaste smarta innovation. En digital plattform som har utvecklats för att ge en sömlös beställningsupplevelse.

Läs mer

ReSound appar - bruksanvisning

ReSound appar - bruksanvisning ReSound appar - bruksanvisning Introduktion Apparna från ReSound är utvecklade för att förbättra hörupplevelsen och hjälper dig att få ut mer av dina ReSound hörapparater. ReSounds innovativa teknik och

Läs mer

Beltone-appar bruksanvisning. Beltone.com

Beltone-appar bruksanvisning. Beltone.com Beltone-appar bruksanvisning Beltone.com Introduktion Apparna från Beltone är utvecklade för att förbättra hörupplevelsen och hjälper dig att få ut mer av dina Beltone hörapparater. Beltones innovativa

Läs mer

Framtiden inom Smart Hearing är här

Framtiden inom Smart Hearing är här Framtiden inom Smart Hearing är här Smart Hearing Framtiden är här Smart Hearing kommer att förändra din uppfattning av hörapparater. De anpassar sig till dig så att du slipper anpassa dig till dem. På

Läs mer

resoundpro.com TRÅDLÖS ANSLUTNING Erbjud en bättre hörupplevelse EN GUIDE FÖR AUDIONOMER

resoundpro.com TRÅDLÖS ANSLUTNING Erbjud en bättre hörupplevelse EN GUIDE FÖR AUDIONOMER TRÅDLÖS ANSLUTNING resoundpro.com Erbjud en bättre hörupplevelse EN GUIDE FÖR AUDIONOMER Ge dina brukare fördelarna med Smart Hearing Vi tar numera för givet att tekniken ger oss underhållning, hjälper

Läs mer

Beltone-appar bruksanvisning. Beltone.com

Beltone-appar bruksanvisning. Beltone.com Beltone-appar bruksanvisning Beltone.com Introduktion Apparna från Beltone är utvecklade för att förbättra hörupplevelsen och hjälper dig att få ut mer av dina Beltone hörapparater. Beltones innovativa

Läs mer

Grid Player. Komma igång

Grid Player. Komma igång gp Grid Player Komma igång För support, video och mer information besök oss på www.thinksmartbox.com Välkommen till gp Grid Player Grid Player är en Alternativ och Kompletterande Kommunications (AKK) App

Läs mer

Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 3 DAFGU-/GDA-dator, Windows

Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 3 DAFGU-/GDA-dator, Windows 2018-02-02 IT-ENHETEN Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 3 DAFGU-/GDA-dator, Windows 10... 3 Öppna hemkatalogen... 3 Kontrollera synkronisering av hemkatalog... 4 Återställning

Läs mer

Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 2 GDA-dator, Windows

Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 2 GDA-dator, Windows 2019-02-21 IT-ENHETEN Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 2 GDA-dator, Windows 10... 2 Öppna hemkatalogen... 2 Kontrollera synkronisering av hemkatalog... 4 Återställning

Läs mer

Phonak Remote. Bruksanvisning

Phonak Remote. Bruksanvisning Phonak Remote Bruksanvisning Komma igång Phonak Remote App är en app som har utvecklats av Phonak, ett världsledande företag när det gäller hörsellösningar och som har sin bas i Zürich i Schweiz. Läs bruksanvisningen

Läs mer

Öppna App Store på din ios enhet, och sök efter Grid Player. Klicka på Install och skriv in ditt Apple (itunes) lösenord om det efterfrågas.

Öppna App Store på din ios enhet, och sök efter Grid Player. Klicka på Install och skriv in ditt Apple (itunes) lösenord om det efterfrågas. Grid Player manual Grid Player är en kommunikationsapp för för ipad, iphone och ipod Touch. Du kan ladda ner den Gratis från App Store. Den innehåller tre färdiga användare för text och symbolkommunikation:

Läs mer

Användarmanual + på ipad gäller medarbetare i Nyköpings och Oxelösunds kommun

Användarmanual  + på ipad gäller medarbetare i Nyköpings och Oxelösunds kommun Användarmanual Email+ på ipad gäller medarbetare i Nyköpings och Oxelösunds kommun Reviderat datum: 2016-03-18 Innehåll Aktivera apparna i MobileIron... 3 Email+... 4 Inkorgen... 4 Kalender... 5 Kontakter...

Läs mer

Öppna App Store på din ios enhet, och sök efter Grid Player. Klicka på Install och skriv in ditt Apple (itunes) lösenord om det efterfrågas.

Öppna App Store på din ios enhet, och sök efter Grid Player. Klicka på Install och skriv in ditt Apple (itunes) lösenord om det efterfrågas. Grid Player manual Grid Player är en kommunikationsapp för för ipad, iphone och ipod Touch. Du kan ladda ner den Gratis från App Store. Den innehåller tre färdiga användare för text och symbolkommunikation:

Läs mer

Uppdatering av läsplatta och mötesapp

Uppdatering av läsplatta och mötesapp 1 (18) Datum 2014-03-18 Systemförvaltning W3D3 och meetings Instruktion Uppdatering av läsplatta och mötesapp Den här instruktionen visar hur du gör för att uppdatera din läsplatta. Uppdateringen är viktig

Läs mer

Integration med Vitec Express

Integration med Vitec Express i Softphone Integration med Vitec Express Med s molnväxellösning FrontOffice och Vitecs molnbaserade affärssystem Vitec Express kan mäklare jobba i Vitec och kommunicera med kunder på ett mycket enkelt

Läs mer

Installation av e-post i Outlook 2016 Med 2018 års uppdateringar.

Installation av e-post i Outlook 2016 Med 2018 års uppdateringar. Installation av e-post i Outlook 2016 Med 2018 års uppdateringar. För kunder hos Argonova Systems med maildrift hos GleSYS OBS! Outlook kommer att påstå att något är fel, det är inte fel. Läs noga och

Läs mer

Guide för anslutning till telefon och appen ReSound Smart 3D

Guide för anslutning till telefon och appen ReSound Smart 3D Guide för anslutning till telefon och appen ReSound Smart 3D Innehåll Kompatibilitet: Hörapparater och mobilenheter...4 Komma igång med din iphone, ipad eller ipod touch...6 Parkoppla med dina ReSound

Läs mer

Kom igång med lånad ipad

Kom igång med lånad ipad Kom igång med lånad ipad Denna instruktionsmanual beskriver hur du: 1. Förbereder och ställer in din ipad innan du kan använda den 2. Rensar din lånade ipad innan du lämnar tillbaka den OBS! Notera att

Läs mer

Novell Messenger 3.0.1 mobil snabbstart

Novell Messenger 3.0.1 mobil snabbstart Novell Messenger 3.0.1 mobil snabbstart Maj 2015 Novell Messenger 3.0.1 och senare kan användas på mobila enheter med ios, Android BlackBerry. Du kan vara inloggad på Messenger från olika platser på samma

Läs mer

Komma igång med Grid Player

Komma igång med Grid Player Komma igång med Grid Player Grid Player for ios version 1.3 Sensory Software International Ltd 2011 1 Om Grid Player Grid Player är en Alternativ kommunikations App (AKK) för personer som inte kan tala

Läs mer

Snabbguide. till Mini-router

Snabbguide. till Mini-router Snabbguide till Mini-router Välkommen till din nya surftjänst! Med den här trådlösa Mini-routern surfar du på ett smartare sätt. Dels kan flera personer surfa på ett och samma abonnemang, dels kan du

Läs mer

Komma igång med Klassrum. En lärarhandledning om appen Klassrum för Mac

Komma igång med Klassrum. En lärarhandledning om appen Klassrum för Mac Komma igång med Klassrum En lärarhandledning om appen Klassrum för Mac Presentation av Klassrum för Mac Klassrum är en mångsidig app för ipad och Mac som hjälper dig att vägleda eleverna i lärandet, dela

Läs mer

iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB

iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB Innehållsförteckning: Första uppstarten... 1 Apple-ID... 1 Hitta min iphone... 1 Trådlöst nätverk (Wi-Fi)... 2 Kalender, E-post & Kontakter... 3 GW-Sync konfiguration...

Läs mer

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide 05-2014 / v1.0 1 I. Produktinformation I-1. Paketets innehåll I-2. Omkopplare smart kontakt Frontpanel Snabbinstallationsguide CD med snabbinstallationsgui den

Läs mer

JVC CAM Control (för iphone) Användarhandbok

JVC CAM Control (för iphone) Användarhandbok JVC CAM Control (för iphone) Användarhandbok Svenska Det här är bruksanvisningarna för programmet (för iphone) till Live Streaming Camera GV-LS2/GV-LS1 tillverkad av företaget JVC KENWOOD. Modellerna som

Läs mer

Det smartaste sättet att lindra tinnitus

Det smartaste sättet att lindra tinnitus AUDIOLOGI TRÅDLÖST DESIGN APPAR resound Det smartaste sättet att lindra tinnitus hitta den ljudstimulering som passar dig bäst. Du kan även streama valfritt ljud från din iphone, ipad, ipod touch eller

Läs mer

Manual - Storegate Team med synk

Manual - Storegate Team med synk Manual - Storegate Team med synk Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och synkronisera filer med högsta säkerhet inom

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

Kom igång med lånad ipad

Kom igång med lånad ipad Kom igång med lånad ipad Denna instruktionsmanual beskriver hur du: 1. Förbereder och ställer in din ipad innan du kan använda den 2. Rensar din lånade ipad innan du lämnar tillbaka den OBS! Notera att

Läs mer

Beställa varor från Webbutik KUL

Beställa varor från Webbutik KUL 1 (12) 2016-10-07 Status: i Pilotdrift Beställa varor från Webbutik KUL Innehållsförteckning Inloggning... 2 Snabbguide för beställning... 2 Spara beställning... 6 Spara som mall - Favoritbeställning...

Läs mer

Snabbguide mini-router.

Snabbguide mini-router. TM TP_0_06-0 Med reservation för tryckfel. Funderar du över något? Läs mer på tele.se eller kontakta oss på: Kundservice Privat: 077-5 5 5 Kundservice Företag: 000- är ett varumärke som tillhör ETSI. Snabbguide

Läs mer

Guide till mycontrol App.

Guide till mycontrol App. Guide till mycontrol App. Denna guide gäller för iphone. Innan du startar: Ha din smartphone och hörapparater redo. Hämta Signia mycontrol från App Store. Viktigt: Öppna och stäng batteriluckorna på hörapparaterna.

Läs mer

Användarmanual. AirPrint

Användarmanual. AirPrint Användarmanual AirPrint FÖRORD Alla ansträngningar har gjorts för att säkerställa att informationen i detta dokument är fullständig, korrekt och uppdaterad. Tillverkaren tar inget ansvar för resultaten

Läs mer

TeamViewer Installation och användning

TeamViewer Installation och användning TeamViewer Installation och användning Funktioner i TeamViewer TeamViewer möjliggör för lärare och faddrar att hjälpa elever och användare på distans. Det finns 2 huvudsakliga användningsområden: Fjärrstyrning

Läs mer

Kom igång med lånad ipad

Kom igång med lånad ipad Kom igång med lånad ipad Denna instruktionsmanual beskriver hur du: 1. Förbereder och ställer in din ipad innan du kan använda den 2. Rensar din lånade ipad innan du lämnar tillbaka den OBS! Notera att

Läs mer

Online-resultat. Manual

Online-resultat. Manual Online-resultat Manual Är onlineresultat något för vår förening? Jag tror vi alla kan hålla med att online-resultat är en fantastisk service! Vi började försiktigt med några få klubbar, sedan fick fler

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Det finns tre olika sätt för Dagboksinnehavaren att logga in i Dagboken

Det finns tre olika sätt för Dagboksinnehavaren att logga in i Dagboken Det finns tre olika sätt för Dagboksinnehavaren att logga in i Dagboken För att öka flexibiliteten och ge varje Dagboksinnehavare möjlighet att vara delaktig på sina egna villkor finns det tre olika sätt

Läs mer

Komma i gång manual. Tempus ID06 LITE

Komma i gång manual. Tempus ID06 LITE Komma i gång manual Tempus ID06 LITE 1 Innehållsförteckning Komma igång... 3 Logga in som administrator... 7 Administratormeny... 9 Nya arbetstagare... 10 Närvaro Status... 13 Närvaro... 13 Arbetsgivarelista...

Läs mer

Användarmanual TextAppen Online

Användarmanual TextAppen Online Användarmanual TextAppen Online Innehåll Innehåll... 2 Registera dig... 3 Logga in på Textappen online... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta samtal... 7 Spara samtal... 7 Besvara samtal... 8 Ringa

Läs mer

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (ios)

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (ios) Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (ios) Innan du använder din Brother-maskin Definitioner av anmärkningar Följande symboler och principer används i den här bruksanvisningen:

Läs mer

Kom igång med Advance Online portal med certifikatsverifiering

Kom igång med Advance Online portal med certifikatsverifiering Kom igång med Advance Online portal med certifikatsverifiering Först skall certifikatet installeras på de datorer som skall kunna logga in i Online. Det gör du på följande sätt. Spara zip-filen med certifikatet

Läs mer

JABRA PRO 935. Bruksanvisning. jabra.com/pro935

JABRA PRO 935. Bruksanvisning. jabra.com/pro935 JABRA PRO 935 Bruksanvisning jabra.com/pro935 2014 GN Netcom A/S. Med ensamrätt. Jabra är ett registrerat varumärke som tillhör GN Netcom A/S. Övriga varumärken som nämns här tillhör deras respektive ägare.

Läs mer

FDT Kundportal. Copyright 2012. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99

FDT Kundportal. Copyright 2012. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 FDT Kundportal Copyright 2012 FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 E-mail support@fdt.se Hemsida www.fdt.se Innehållet i denna programmanual

Läs mer

Manual Medomotion-appen

Manual Medomotion-appen Steg 1: Skapa konto Ladda ner appen på din mobiltelefon antingen via Google Play eller AppStore beroende på om du har en Android eller Iphone. Appen fungerar för båda systemen. För att hitta appen sök

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23 Manual Invånare Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna vara aktiv

Läs mer

Snabbguide till de nya funktionerna

Snabbguide till de nya funktionerna Snabbguide till de nya funktionerna INNEHÅLL Vad är nytt i PhysioTools... 2 Sidan Övningar... 2 Starta PhysioTools... 2 Webbadress till er installation av PhysioTools... 2 Gör ett träningsprogram... 2

Läs mer

Guide för AirPrint. Denna bruksanvisning gäller följande modeller:

Guide för AirPrint. Denna bruksanvisning gäller följande modeller: Guide för AirPrint Denna bruksanvisning gäller följande modeller: HL-L340DW/L360DN/L360DW/L36DN/L365DW/ L366DW/L380DW DCP-L50DW/L540DN/L540DW/L54DW/L560DW MFC-L700DW/L70DW/L703DW/L70DW/L740DW Version A

Läs mer

Anslutnings guide (för COOLPIX)

Anslutnings guide (för COOLPIX) Anslutnings guide (för COOLPIX) I det här dokumentet beskrivs proceduren för att använda SnapBridge-appen (version 2.5) och upprätta en trådlös anslutning mellan en kamera som stöds och en smart enhet.

Läs mer

Resound Smart Hearing TM hörapparater. En guide till trådlösa möjligheter, Resound Smart app och ios app

Resound Smart Hearing TM hörapparater. En guide till trådlösa möjligheter, Resound Smart app och ios app Resound Smart Hearing TM hörapparater En guide till trådlösa möjligheter, Resound Smart app och ios app Innehåll INTRODUKTION TILL SMARTA HÖRAPPARATER FRÅN RESOUND 04 Vilka hörapparater från ReSound är

Läs mer

Sharpdesk V3.5. Installationsguide: produktnyckelversion. Version 1.0

Sharpdesk V3.5. Installationsguide: produktnyckelversion. Version 1.0 Sharpdesk V3.5 Installationsguide: produktnyckelversion Version 1.0 Copyright Upphovsrätten för denna programvara tillhör Sharp Corporation. All reproduktion, bearbetning eller översättning utan skriftligt

Läs mer

MimioMobile Bruksanvisning. mimio.com

MimioMobile Bruksanvisning. mimio.com MimioMobile Bruksanvisning mimio.com 2013 Mimio. Med ensamrätt. Reviderat 04.09.2013. Ingen del av detta dokument eller denna programvara får reproduceras eller överföras i någon form eller på något sätt,

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Hemknappen klicka på loggan Vem är inloggad? Meny

Hemknappen klicka på loggan Vem är inloggad? Meny Guide för att redovisa in dragna avgifter, på två olika sätt. Webblista registrering av avgifter, beskrivning klicka här >> Filer redovisning av avdragsfil, beskrivning klicka här >> För att logga in anger

Läs mer

ANVÄNDAR GUIDE CELLIBOT

ANVÄNDAR GUIDE CELLIBOT CELLIBOT CelliBot hjälper dig men inställningar och funktioner i Cellips telefonitjänst kopplad till Microsoft Teams telefoni. Du kan t.ex. logga ur Cellip 365 svarsgrupper, ställa om visningsnummer och

Läs mer

Komma igång NSZ-GS7. Network Media Player. Rätt till ändringar förbehålles.

Komma igång NSZ-GS7. Network Media Player. Rätt till ändringar förbehålles. Komma igång SE Network Media Player NSZ-GS7 Rätt till ändringar förbehålles. Komma igång: ON/STANDBY Slår på eller stänger av spelaren. Styr anslutna enheter med en enda fjärrkontroll: För att du ska kunna

Läs mer

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel.

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. 1 (15) 2018-02-28 Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. Innehållsförteckning Inloggning... 2 Regelverk för lösenord:... 3 Felmeddelanden vid första inloggning...

Läs mer

Sharpdesk V3.5. Push - installationsguide: produktnyckelversion. Version 1.0

Sharpdesk V3.5. Push - installationsguide: produktnyckelversion. Version 1.0 Sharpdesk V3.5 Push - installationsguide: produktnyckelversion Version 1.0 Copyright Upphovsrätten för denna programvara tillhör Sharp Corporation. All reproduktion, bearbetning eller översättning utan

Läs mer

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen.

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. 1. Webbläsare Följande versioner av webbläsare stöds: Netscape från version 7.x Firefox från version 1.x Internet Explorer

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Guide för AirPrint DCP-J562DW DCP-J785DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW MFC-J985DW

Guide för AirPrint DCP-J562DW DCP-J785DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW MFC-J985DW Guide för AirPrint DCP-J562DW DCP-J785DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW MFC-J985DW Innan du använder din Brother-maskin Definitioner av anmärkningar Varumärken Viktigt meddelande Definitioner av anmärkningar

Läs mer

Mobil snabbstart av GroupWise Messenger 18

Mobil snabbstart av GroupWise Messenger 18 Mobil snabbstart av GroupWise Messenger 18 November 2017 Mobil snabbstart av GroupWise Messenger GroupWise Messenger finns tillgängligt för dina mobila enheter med ios, Android BlackBerry. Du kan vara

Läs mer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Nätanmälan_Användarmanual_Generell_0_9.docx Sida 1 av (23) Inledning Detta är en generell användarmanual till Elsmart Nätanmälan. Den är skriven för

Läs mer

ANVÄNDAR GUIDE CELLIPBOT

ANVÄNDAR GUIDE CELLIPBOT CELLIPBOT CellipBot hjälper dig men inställningar och funktioner i Cellips telefonitjänst kopplad till Microsoft Teams telefoni. Du kan t.ex. logga ur Cellip 365 svarsgrupper, ställa om visningsnummer

Läs mer

Lathund för BankID säkerhetsprogram

Lathund för BankID säkerhetsprogram Lathund för BankID säkerhetsprogram BankID säkerhetsprogram för Windows, version 4.10 Datum: 2009-11-23 Introduktion När du ska hämta ut och använda e-legitimationen BankID behöver du ha ett installerat

Läs mer

Användarmanual FormPipe Meetings. FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11

Användarmanual FormPipe Meetings. FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11 Användarmanual FormPipe Meetings FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11 Revision number: 6 ID number: 10023309 Date: 2012-09-132012-09-11 Innehåll Innehåll... 3 Inledning... 4 Förkrav... 5 Installation... 5

Läs mer

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel.

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. 1 (15) 2019-05-22 Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. Innehållsförteckning Inloggning... 2 Regelverk för lösenord:... 3 Felmeddelanden vid byte av lösenord

Läs mer

KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK WEB APP SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK WEB APP SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK WEB APP SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet Inloggning på datorn 4 5 Inställningar i Skype, ljud 6 Inställningar

Läs mer

Lathund för EveryonePrint på ipad

Lathund för EveryonePrint på ipad 1(10) Stadsledningsförvaltningen IT-avdelningen Lathund för EveryonePrint på ipad 2(10) 1. Inledning EveryonePrint är en app för ipads och iphones som underlättar utskrifter till http://utskrift.molndal.se

Läs mer

FIRSTCLASS. Innehåll:

FIRSTCLASS. Innehåll: FIRSTCLASS Innehåll: Hämta klient...2 Installera klient...2 Konfigurera klient...2 Koppla upp...3 Skrivbordet...3 Mailbox...3 Presentation...3 Skapa ett nytt meddelande...4 Söka mottagare för nytt meddelande...4

Läs mer

Antivirus: Identifierar och inaktiverar proaktivt mer känd och till och med okänd skadlig kod än många andra säkerhetsprodukter.

Antivirus: Identifierar och inaktiverar proaktivt mer känd och till och med okänd skadlig kod än många andra säkerhetsprodukter. Snabbstartsguide ESET Cybersecurity ger ett avancerat skydd för din dator mot skadlig kod. Baserat på ThreatSense genomsökningsmotor som först introducerades i det prisbelönta NOD32 antivirussystemet,

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1 Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.3 / 140414 1 Innehållsförteckning 1) INLOGGNING VIA VERKTYG OCH SYSTEM... 3 2) INTERNET EXPLORER... 6 2.1 Java... 6 2.2 Popup-fönster... 8 2.3 Browser, 32-

Läs mer

Så här byter du från Unifaun WebOrder (UWO) till Unifaun OnlineConnect (UOCT)

Så här byter du från Unifaun WebOrder (UWO) till Unifaun OnlineConnect (UOCT) Så här byter du från Unifaun WebOrder (UWO) till Unifaun OnlineConnect (UOCT) För att genomföra migrationen till UOCT bör ditt konto ha det nya utskriftssystemet Unifaun OnlinePrinter (UOP) aktiverat.

Läs mer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Inledning Detta är en generell användarmanual till Elsmart - Nätanmälan. Den är skriven för att kunna användas av alla installatörer. Manualen kan användas

Läs mer

Guide Autodesk Account

Guide Autodesk Account Denmark Germany Norway Sweden Guide Autodesk Account Administering av licenskonton Telefon: 010 211 69 00 Mail: info@nticad.se Website: www.nti.dk/sv Innehåll KOM IGÅNG FRÅN START TILL MÅL... 3 INNAN DU

Läs mer

Jabra. Elite 65t. Bruksanvisning

Jabra. Elite 65t. Bruksanvisning Jabra Elite 65t Bruksanvisning 2017 GN Audio A/S. Med ensamrätt. Jabra är ett varumärke som tillhör GN Audio A/S. Bluetooth -ordet, -märket och -logotyper ägs av Bluetooth SIG, Inc. och all användning

Läs mer

Plantronics Hub för Windows/Mac. Användarhandbok, version 3.11.x

Plantronics Hub för Windows/Mac. Användarhandbok, version 3.11.x Plantronics Hub för Windows/Mac Användarhandbok, version 3.11.x Innehåll Plantronics Hub-programvara 3 Installera program 3 Grunderna 4 En första titt 4 Välj primär enhet 4 Anpassa inställningarna 4 Få

Läs mer

Unitron Remote Plus-app

Unitron Remote Plus-app Unitron Remote Plus-app Bruksanvisning A Sonova brand Komma igång Avsedd användning Unitron Remote Plus-app är avsedd för att användare av hörapparater ska kunna justera vissa delar av Unitron hörapparater

Läs mer

Användarmanual. Meetings 1.5

Användarmanual. Meetings 1.5 Användarmanual Meetings 1.5 Revisionsnummer: 1 Dokumentnamn: FormPipe Meetings 1.5 - Användarmanual ipad Datum: 2013-12-05 Formpipe Software AB. All rights reserved. 2 (23) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...

Läs mer

Lärarhandledning. Felix börjar skolan

Lärarhandledning. Felix börjar skolan Lärarhandledning för Felix börjar skolan Felixonline är en digital anpassning av barnboksserien Felix börjar skolan utgiven av Bonnier utbildning. Syftet med läromedlet är i första hand att skapa läsupplevelse

Läs mer

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel.

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. 1 (14) 2017-06-14 Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. Innehållsförteckning Inloggning... 2 Regelverk för lösenord:... 2 Felmeddelanden vid inloggning...

Läs mer

Anslutnings guide (för COOLPIX)

Anslutnings guide (för COOLPIX) Anslutnings guide (för COOLPIX) I det här dokumentet beskrivs proceduren för att använda SnapBridge-appen (version 2.0) och upprätta en trådlös anslutning mellan en kamera som stöds och en smart enhet.

Läs mer

HÖR HISTORIEN FRÅN BÅDA SIDOR NU MED ÄNNU LÄGRE BATTERIFÖRBRUKNING

HÖR HISTORIEN FRÅN BÅDA SIDOR NU MED ÄNNU LÄGRE BATTERIFÖRBRUKNING DÖV HÖR HISTORIEN FRÅN BÅDA SIDOR NU MED ÄNNU LÄGRE BATTERIFÖRBRUKNING MED BATTERIFÖRBRUKNING SOM ÄR TRE GÅNGER LÄGRE ÄN HOS ANDRA TRÅDLÖSA CROS-LÖSNINGAR. LJUD ÖVERFÖRS FRÅN DET DÖVA ÖRAT TILL DET BÄTTRE

Läs mer

Västerviks kommuns E-portal

Västerviks kommuns E-portal Västerviks kommuns E-portal Inledning Genom E-portalen får du åtkomst till vissa program och funktioner i kommunens IT-miljö utan att vara ansluten till kommunens interna nätverk. E-portalen är en säker

Läs mer

Börja med att ladda ner appen Blacklens till din mobil. Finns både till iphone på Apple Store och till Android på Google Play.

Börja med att ladda ner appen Blacklens till din mobil. Finns både till iphone på Apple Store och till Android på Google Play. Sida 1 BLACKLENS APPEN Börja med att ladda ner appen Blacklens till din mobil. Finns både till iphone på Apple Store och till Android på Google Play. ANSLUTNING Det finns två sätt att ansluta kameran på:

Läs mer

TXA100 Konfigurationsverktyg Snabbstartsguide

TXA100 Konfigurationsverktyg Snabbstartsguide TXA100 Konfigurationsverktyg 09/2015 6LE001658A 1. FÖRSTA IGÅNGSÄTTNINGEN... 3 1.1 ANSLUTNING AV DOSAN... 3 1.2 INSTALLATION AV UPPSTARTAREN... 4 1.3 VAL AV WIFI-NÄTVERK... 4 1.4 STARTA PROGRAMMET... 5

Läs mer

1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3

1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3 Innehållsförteckning 1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3 2 Logga in första gången...3 2.2 Logga in med användarnamn och lösenord...3 2.3 Min profil...4

Läs mer

Kom igång med Skype (PC)

Kom igång med Skype (PC) Kom igång med Skype (PC) 1. För att kunna använda Skype måste du först ladda ner programmet till din dator och ditt operativsystem. Klicka på länken nedan så kommer du till sidan där du kan ladda ner Skype

Läs mer

Användarhandbok. Nero BackItUp. Ahead Software AG

Användarhandbok. Nero BackItUp. Ahead Software AG Användarhandbok Nero BackItUp Ahead Software AG Information om copyright och varumärken Användarhandboken till Nero BackItUp och innehållet i den är skyddat av copyright och tillhör Ahead Software. Alla

Läs mer

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON Kom i gång med din handbok Standard Innehåll 1 Börja redigera 2 Arbetsbordet 3 Redaktörsfliken 3.1 Uppstart: Att-göra-listor 4 Redigera innehåll

Läs mer