Personalrummet, Hults skola

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Personalrummet, Hults skola"

Transkript

1 Brukarrådsmöte Hults skola Dag Tid 18:30-20:30 Plats Personalrummet, Hults skola Närvarande Jan Hall, Barn- och ungdomsnämnden Ulla Hägg, Barn- och ungdomsnämnden Inga-Lill Josefsson, förskolepedagog Bamse Irene Thorn Andersen, lärare Lise-Lott Andersson, rektor/förskolechef Emelie Bergström, förälder förskoleklass Carolina Bjärnstedt, förälder åk 4, åk 2 samt förskolan Ida Karlsson, förälder åk 3 samt förskolan Eva Hellgren, förälder åk 1 samt förskolan Ines Bergander, förälder förskoleklass samt förskolan Lina Hildorsson, förälder åk 5 Lisa Petri Draklid, förälder åk 2 samt förskolan 1. Mötet öppnas Ordförande Carolina Bjärnstedt förklarar mötet som öppnat. 2. Sekreterare Val av sekreterare: Lisa Petri Draklid. 3. Justering Ines Bergander utsågs att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. 4. Föregående mötesprotokoll Föregående mötesprotokoll läses upp av ordföranden och godkändes av samtliga mötesdeltagare. 5. Elevernas punkt Elevrådet har träffats och diskuterat förbättringsförslag och önskemål. Åk 2 önskar en bänk utanför matsalen. Åk 3 har bestämt att man inte får ta med egna saker till skolan. Åk 4 önskar att skolan köper in gitarrer som är anpassade för vänsterhänta. Åk 5 6 anordnar veckans rastaktivitet vilket är mycket uppskattat bland övriga elever. Det har uppmärksammats mögel/mossa på de vita delarna av skolfasaden.

2 Önskemål om förbättringar av skolgården/inköp av redskap: o Rutschkana o Större klätterställning o Bandymål, bandyklubbor och målade linjer på bandyplan o Fotbollsmål och nya fotbollar o Ta bort kullen den orsakar konflikter och risk för skador. Önskemål om fler utflykter, exempelvis att bada på Movänta camping eller en promenad till Klinten och grilla där. Toaletterna luktar illa, ibland kiss på golvet. Önskemål om tjockare toalettpapper. Yngre elever retar de äldre inte ok. Talangjakt Lise-Lott undersöker den möjligheten. Klass 5 6 ska gå runt i övriga klasser och prata om hur man är en bra kompis och hur man kan motverka mobbning. Eleverna upplever att det ibland är svårt att prata med rastvakterna, vill gärna prata med sin fröken. Eleverna ska få lära känna rastvakterna/fritidspersonalen bättre. 6. Verksamhetsinformation Lille Skutt: 13 barn i gruppen varav 3 är nyligen inskolade. Helena Johansson är fortsatt sjukskriven. Det har tyvärr varit mycket sjukfrånvaro hos personalen vilket innebär många vikarier. Det skapar oro bland både personal, barn och föräldrar. Det har skapats en mysig läsmiljö och man arbetar vidare med läslyftet. Upprepning som inlärning - läser böcker, sjunger sånger och ramsar ramsor. Bamse: 18 barn i gruppen och de arbetar också med läslyftet. Barnen har tagit med sina favoritböcker hemifrån som man sedan läser tillsammans i gruppen. Barnen har ett stort intresse för böcker och därför har det skapats en skrivhörna. Det sitter ordbilder på olika föremål i lokalen, detta för att barnen ska lära sig hur orden ser ut, exempelvis ordbilden stol sitter på en stol. Även ordbilder med barnens namn används för att barnen ska lära känna igen sitt eget namn. Gruppen arbetar även med vattenexperiment och har bland annat undersökt vad som händer med vatten som man ställer i frysen Skalman: 20 barn totalt varav 5 barn i 5-årsgruppen. Har arbetat med tandvårdstema där barnen bland annat har fått skapa egna figurer och sagor som har med tandhälsa att göra. De arbetar också med läslyftet och har börjat läsa kapitelböcker. Barnen på Skalman har fått genomföra ett Mini-OS vilket var väldigt uppskattat. Grenar de fick prova på var backhoppning, skidskytte, curling m.fl. Förskoleklass: Barnen fortsätter att arbeta med enkla bokstäver. Har även arbetat med fågeltema.

3 Åk 1: Fortsätter att arbeta med rutinerna från höstterminen. Mattetal 0 10 och läsning. Har arbetat med vattentema och vattenexperiment. Åk 2: Har precis avslutat tema rymden vilket har varit ett uppskattat tema i klasser. Arbetar nu med algoritmer och uppställningar i matematik. Lärarstudent Elina Pålsson har varit i klassen ett par veckor och hon har haft med sig ett mystiskt ägg fortsättning följer hoppas vi! Åk 3: Eleverna förbereder sig inför sina första nationella prov, i matematik och svenska. De är lite nervösa men pirriga på samma gång. Åk 4: Klassen har precis avslutat sina brobyggen, fantastiska byggen som eleverna arbetat mycket engagerat och kreativt med. Det spelas mycket schack och klassen kom 8a i regionstävlingen i schack stort grattis! Åk 5: Nyfiken klass som just nu ser fram emot att få göra sitt språkval inför kommande år. Har med stor framgång deltagit i Vi i femman stort grattis! Åk 6: Just nu har eleverna fullt upp med studier inför nationella prov i svenska, engelska och matematik. Det finns också mycket funderingar kring den kommande hösten och att börja på högstadiet. Fritids: Totalt 62 barn är inskrivna på fritids denna termin. Man arbetar med att hitta rutiner och skapa struktur. Personalen är bra på att aktivera barngruppen med olika aktiviteter i och utanför skolans utrymmen. Nyanställning av en personal planeras till efter sommarlovet det vi ser fram mot! 7. Rektorns punkt Organisation: Lise-Lott informerar om att det pågår en tjänstefördelning i kommunen, vilket vi hoppas kommer gynna samtliga skolor. I personalgruppen på Hults skola och förskola väntas flera pensionsavgångar det kommande året. Flera tjänster behöver tillsättas framöver, 2 3 lärare samt 3 förskolepedagoger. Det har varit mycket vikarier, främst på förskolan. Men det är också svårt att få vikarier och blir ofta avslag med kort varsel. Ordinarie personal är bra på att täcka upp där det behövs främst på Lille Skutt där de yngsta barnen är. Det innebär att vikarier först placeras på Bamse och Skalman. Lise-Lott önskar att det blir fler fasta anställningar med utbildad personal framöver. Organisationen 4an, 5an och 6an är svår på grund av små klasser. Det finns flera barn som har behov av extra resurser. Som det ser ut i nuläget blir den en 5-6a i höst. Man kan se framtida svårigheter av samma karaktär och arbetar redan nu för att finna en lösning på det.

4 Från och med nästa år införs skolval vilket ger föräldrar möjlighet att välja skola. Man undersöker möjlighet att erbjuda barn från Eksjö skolskjuts till Hults skola för att få lite större klasser. Budget: Det är besparingar i Eksjö kommun. Svårt att motivera behov av utökad budget. Skolmiljö: Ansökan inlämnad om bidrag för att kunna förbättra skolgården. År 2019 planeras arbetet med att rusta upp skolgården påbörjas. Eksjö Fastigheter har trots flera påminnelser inte satt upp de ljudabsorbenter som lovats. Lise-Lott har mejlat flera gånger utan att få svar. Toaletterna på Skalman har inte blivit bytta Eksjö Fastigheter anser att skolan ska bekosta det bytet. Värdegrundsarbete: Föräldrar har efterfrågat mer detaljerad information om skolans värdegrundsarbete. Information mejlas ut inom kort. Alla lärare är ute på förmiddagsrasten, minst 3 personal övriga raster. Åk 6 har infört veckans rastaktivitet vilket är ett mycket uppskattat inslag bland både barn och personal. Åk 6 ska även genomföra en trygghetsvandring i övriga klasser för att prata om kamratskap och om hur man kan förebygga mobbing. Det upplevs vara färre konflikter bland barnen. Barnen känns mer trygga med varandra och med personalen. All personal på skolan går en utbildning i bemötande för att få ett mer samspelt bemötande mot barnen. Det skapar trygghet bland både personal och barn när det blir ett tydligt och lika bemötande. 8. Föräldrarnas punkt Tomgångskörning på parkeringen/i anslutning till skolan är inte tillåtet dels ur säkerhetssynpunkt och dels ur miljöaspekten. Skylt vid paviljongen för förtydligande av detta? Vägen in till parkeringen är mycket trasig med djupa hål i asfalten. Vägföreningens ansvar. Övergångsställe mellan taxizon och första grinden önskas. Säkerhet vid in- och utpassering med bil vid parkeringen. Kan man ta bort en parkeringsficka och skapa en utfart från parkeringen vid församlingshemmet? Svenska kyrkan äger parkeringen, förslag och önskemål lämnas till dem. Det är mycket vikarier på förskolan. o Önskemål om en vikarietavla där dagens vikarie/vikarier presenteras med bild, namn och lite personlig information (ex. Jag heter Lina och är 39 år. Jag gillar färgen grön och äter helst köttbullar till middag ). o Namnskyltar.

5 o Vikarierna önskas bli bättre på att hälsa på- och presentera sig för föräldrarna. o Infotavla känns extra viktigt när det är tillfällig personal på plats. Kortfattat om barnets dag. Sovit, ätit eller kanske slagit en tå. Pulspassen mycket uppskattade! Kommer att kvarvara i åk 4 6 men finns tyvärr inga planer på att införa i förskoleklass 3an än. 9. Politikernas punkt Jan Hall från barn- och ungdomsnämnden, berättar kort om sitt arbete. Upplyser om kommunens utmaning avseende besparingar, ligger nu back med -17 miljoner. Ulla Hägg från barn- och ungdomsnämnden, berättar att Hultskolan ligger väldigt bra till gällande närvaro hos eleverna. Hon pratar om möjligheter att se över skolskjutsen, handläggningen kräver bättre smidighet och fler undantag bör kunna godkännas. Kompisar får inte följa med skolskjuts! Lovskolan omfattar åk 8 och Övriga frågor Intresse från föräldrar att skolan bjuder in Håkan Wetterö från UppBilda igen. Lise-Lott ser över möjligheten att Håkan kommer till skolan under början av höstterminen. Föräldrakontakten sker främst via mejl. Föräldralistor med telefonnummer och mejl hade varit önskvärt. Utökad tid på brukarrådet bör ses över. Vanligen avslutas mötet en stund efter avtalad tid. Mycket att diskutera positivt! 11. Nästa brukarrådsmöte Nästa möte planeras till 30 maj klockan 18:30. (Preliminärt: höstterminens första möte planeras till 26 september) 12. Mötet avslutas Mötet förklaras avslutat av ordförande Carolina Bjärnstedt. Vid protokollet Justerat Justerat Lisa Petri Draklid Lise-Lott Andersson Ines Bergander

Personalrummet, Hults skola

Personalrummet, Hults skola Brukarrådsmöte Hults skola Dag 2018-09-26 Tid 18:30-20:00 Plats Personalrummet, Hults skola Närvarande Jan Hall, Barn- och ungdomsnämnden Kate Ek, förskolepersonal Bamse Anne Gunnarsson, lärare Lise-Lott

Läs mer

Brukarrådsprotokoll , Hults skola 1. Mötet öppnas av ordförande Elin Ekenberg.

Brukarrådsprotokoll , Hults skola 1. Mötet öppnas av ordförande Elin Ekenberg. Brukarrådsprotokoll 20170920, Hults skola 1. Mötet öppnas av ordförande Elin Ekenberg. Närvarande vid dagens möte: Lina Hildorsson (åk 4 och 5), Pia Lovin(Skalman), Elin Ekenberg(åk 1 och Skalman), Helena

Läs mer

Brukarrådsmöte, Höreda skola och Sunnanängs förskola

Brukarrådsmöte, Höreda skola och Sunnanängs förskola Brukarrådsmöte, Höreda skola och Sunnanängs förskola 2017-10-04 1. Mötet öppnas 2. Presentationsrunda 3. Justerare Maria Sundberg utses att justera protokollet. 4. Föregående protokoll Trafikskylt ej ännu

Läs mer

Förskoleklass en trygg skolvärld. Förskoleklassens arbetssätt. Språk

Förskoleklass en trygg skolvärld. Förskoleklassens arbetssätt. Språk Förskoleklass en trygg skolvärld Det år ditt barn fyller sex är det dags att välja plats i förskoleklass. De flesta föräldrar låter sitt barn gå i förskoleklass eftersom det ger en mjuk och trygg övergång

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-03-06 1. del av tid personal

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-03-06 1. del av tid personal ESKILSTUNA KOMMUN Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-03-06 1 Plats och tid Hammargärdet kl. 17.00-19.00 Närvarande Helena Hall Blixt förälder Helena Ekman förälder Pernilla Olebring förälder Daniel Bohlin

Läs mer

Om någon är dum så säger vi till fröken, det är inte ofta det händer. Samtal med elever och barn från förskoleklass, och samtliga årskurser

Om någon är dum så säger vi till fröken, det är inte ofta det händer. Samtal med elever och barn från förskoleklass, och samtliga årskurser R A P P O R T 2017-10-02 Barn- och utbildningsförvaltningen Barn- och utbildningskontor Jenny Wikby 0372-78 94 11 jenny.wikby@ljungby.se Tillsynsprotokoll Bolmsö 2017-09-18 Introduktion med Birgitta Vi

Läs mer

Karlbergsskolan RO Läsårsplan

Karlbergsskolan RO Läsårsplan L ÄSÅR 2015/2016 Karlbergsskolan RO Läsårsplan Innehållsförteckning Vårt rektorsområde... 3 Vision... 3 Nationella mål... 4 Prioriterade mål och indikatorer... 4 Karlbergsskolan RO, Läsårsplan 2(8) Vårt

Läs mer

Protokoll föräldrarådet på Lilla Sätraskolan

Protokoll föräldrarådet på Lilla Sätraskolan Protokoll föräldrarådet på Lilla Sätraskolan 2015-09-22 Närvarande: Hans Stockselius (rektor) Hannah Fahlgren (biträdande rektor skola och fritidsklubb) AnnaCarin Söderhielm (2C) Khadidja Benarab (2C)

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-08-29 1. Underskrifter Sekreterare.

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-08-29 1. Underskrifter Sekreterare. ESKILSTUNA KOMMUN Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-08-29 1 Plats och tid Hammargärdet kl. 17.00-19.00 Närvarande Helena Hall Blixt förälder Helena Ekman förälder Daniel Bohlin förälder Pernilla Olebring

Läs mer

Skolans namn: Vanstaskolan. Kommun: Nynäshamn. Kategori: Grundskola- F-6. Kontaktperson: Sonja Ericsson. Tema: Livsstil & hälsa

Skolans namn: Vanstaskolan. Kommun: Nynäshamn. Kategori: Grundskola- F-6. Kontaktperson: Sonja Ericsson. Tema: Livsstil & hälsa Skolans namn: Vanstaskolan Kommun: Nynäshamn Kategori: Grundskola- F-6 Kontaktperson: Sonja Ericsson Tema: Livsstil & hälsa Rapporten godkänd: 2009-11-26 08:53:31 Mål 1: Trygga raster Aktiviteter som har

Läs mer

Nyckelpigan. Vårt arbetssätt Enligt läroplanen Lpfö -98

Nyckelpigan. Vårt arbetssätt Enligt läroplanen Lpfö -98 Nyckelpigan Vårt arbetssätt Enligt läroplanen Lpfö -98 Normer och värden Avsnittet Normer och värden i läroplanen handlar om att vi som personal ska se till att barnen får träna sig i att förstå att man

Läs mer

Protokoll från samrådsgruppen Brännaregårdens och Ekeryds skola, förskoleklass, fritids och förskola

Protokoll från samrådsgruppen Brännaregårdens och Ekeryds skola, förskoleklass, fritids och förskola 2016-03-09 Protokoll från samrådsgruppen Brännaregårdens och Ekeryds skola, förskoleklass, fritids och förskola 9 mars 18.00-20.00 i Brännaregårdsskolans matsal Välkomna, presentation av kvällen, förhållningsregler.

Läs mer

Arbetsplan Skogssidan 2017/2018

Arbetsplan Skogssidan 2017/2018 Orrvikens förskola Avd. Skogssidan Förskolechef Thomas Edström Upprättad:170908 1. NORMER OCH VÄRDEN Vi strävar efter att varje barn får sina behov respekterade, blir tillgodosedda och får uppleva att

Läs mer

Prästholmsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Prästholmsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Prästholmsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, Fritids, Grundskola åk 1 - åk 6 Ansvarig för planen är rektor Vår

Läs mer

Kvalitetsarbete för Västerby skola period 2 (okt dec), läsåret 2014-2015.

Kvalitetsarbete för Västerby skola period 2 (okt dec), läsåret 2014-2015. Kvalitetsarbete för Västerby skola period 2 (okt dec), läsåret 2014-2015. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Norrhammarskolan Från 161001 Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem F-5 Ansvariga för planen

Läs mer

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolans fritidshem period 2 (okt dec), läsåret 2013-2014

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolans fritidshem period 2 (okt dec), läsåret 2013-2014 Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolans fritidshem period 2 (okt dec), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling. Halvarsgårdars skola

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling. Halvarsgårdars skola Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Halvarsgårdars skola 2016-2017 1(11) Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Halvarsgårdars skola

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete 2016 Kingelstad Byskola skola 2 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten Kingelstad Byskola HB startade i december 2012 med förskola. Efter att ha fått tillstånd

Läs mer

Information om förskoleklass för Kalvsvik, Tävelsås och Vederslöv skolor

Information om förskoleklass för Kalvsvik, Tävelsås och Vederslöv skolor Information om förskoleklass för Kalvsvik, Tävelsås och Vederslöv skolor 20190131 Vad styr verksamheten? Skollagen Läroplanen Utbildningens syfte 2 Förskoleklassen ska stimulera elevers utveckling och

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-04-02 1. Anders Bernhardsson förälder

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-04-02 1. Anders Bernhardsson förälder Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-04-02 1 Plats och tid Hammargärdet kl. 17.00-19.00 Närvarande Helena Hall Blixt Helena Ekman Daniel Bohlin Pernilla Olebring Anders Bernhardsson Maud Lundström personal

Läs mer

Arbetsplan för Ängen,

Arbetsplan för Ängen, Arbetsplan för Ängen, Mariebergs förskola 2010/2011 Arbetsplan för Ängen, läsåret 2010/2011 Arbetsplanen innehåller dels hur vi på Ängen kommer att arbeta under året 2010/2011 och dels hur vi alltid arbetar

Läs mer

Antagen av barn- och ungdomsnämnden Brukarråd - informationsfolder

Antagen av barn- och ungdomsnämnden Brukarråd - informationsfolder Antagen av barn- och ungdomsnämnden 2017-05-17 Brukarråd - informationsfolder 2(7) Föräldrasamverkan Föräldrarnas engagemang och ansvar har en avgörande betydelse för barns och ungdomars utveckling och

Läs mer

Hur är skolan organiserad?

Hur är skolan organiserad? Hur är skolan organiserad? Viggbyskolan bildar tillsammans med Drakskeppsskolan ett rektorsområde. Rektor är Gary Sundell och biträdande rektorer är Marie Johansson och Ulf Nilsson. Det är en kommunal

Läs mer

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013 Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

RÄVNYTT v 22. Veckans dilemmafråga: Varför vill man göra det som är farligt?

RÄVNYTT v 22. Veckans dilemmafråga: Varför vill man göra det som är farligt? RÄVNYTT v 22 Kalender v 22 Måndag 25 maj Kyckling- och pastasallad med Rhode Islandsås och mjukt bröd. Salladsbuffé. Dagen soppa. Tisdag 26 maj Krämig tomatsås med pasta. Salladsbuffé. Dagens soppa. Pedagogisk

Läs mer

Organisationsnamn Förskola/dagbarnvårdare : Barnens verkstad.

Organisationsnamn Förskola/dagbarnvårdare : Barnens verkstad. Organisationsnamn Förskola/dagbarnvårdare : Barnens verkstad. Antal svar: 9 2 Barnets födelseår: 2011 3 42,9% 2012 4 57,1% 3 Vid besök på förskolan blir jag bra bemött av personalen 4 Samverkan mellan

Läs mer

Protokoll skolsamråd

Protokoll skolsamråd 2016-09-19 SID 1/5 GUNILLA JÅFS REKTOR/FÖRSKOLECHEF 08-587 849 42 GUNILLA.JAFS@VALLENTUNA.SE Protokoll skolsamråd 2016-09-27 Gustav Vasaskolan och fritidshemmet Datum: 2016-09-27 Tid: 19.00-20.30 Plats:

Läs mer

Kvalitetsredovisning Förskolan Slottet läsåret 2010 2011

Kvalitetsredovisning Förskolan Slottet läsåret 2010 2011 Kvalitetsredovisning Förskolan Slottet läsåret 2010 2011 1 Inledning Förskolan Slottet har med sina fyra avdelningar ännu mer än tidigare blivit ett hus istället för fyra olika avdelningar. Vi jobbar målmedvetet

Läs mer

Skolrådsprotokoll vid Äventyrsskolan i Gummark

Skolrådsprotokoll vid Äventyrsskolan i Gummark Skolrådsprotokoll vid Äventyrsskolan i Gummark 2015-09-21 Närvarande: Hampus Darmak, elev åk 5 Evelina Marklund, förälder åk 4 Åsa Hägglund Larsson, förälder åk 2 Elin Larsson, förälder åk 5 Jeanette Davidsson,

Läs mer

Kvalitetsanalys. Björnens förskola

Kvalitetsanalys. Björnens förskola Kvalitetsanalys Björnens förskola Innehållsförteckning et av årets verksamhet... 3 Normer och värden... 3 Verksamhetens resultat... 4 Inflytande/delaktighet... 7 Arbete i verksamheten... 7 Övriga mål enligt

Läs mer

Information från ledningen.

Information från ledningen. På gång Torsdag 7/12 EKORRAR går på utflykt. Fredag 8/12 -SIMSKOLA för Hörngruppen. Möts 8.40 vid grinden. Torsdag 21/12 Sista skoldagen innan lov. Skoldag fram till lunch. Onsdag 10/1-2018 Terminstart

Läs mer

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt förberedelseklass och fritidshem Ansvariga för planen Rektor Andreas Müller

Läs mer

Det är fortfarande hög ljudvolym i matsalen, vi vill införa mer än 5 tysta minuter i matsalen.

Det är fortfarande hög ljudvolym i matsalen, vi vill införa mer än 5 tysta minuter i matsalen. Styrelsemöte 2017-11-15 Plats: Lilla konferensrummet Tid: 8.20 Närvarande: Styrelsen närvaro: Marinela & Hanna Ellen Vilgats Alfredsson 6A Leon Larsson 6B Agnes Bohlin 6B Alicia Bodinger 6C Olle Grimvik

Läs mer

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2012-04-18 1

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2012-04-18 1 Lokala styrelsen Hammargärdet 2012-04-18 1 Plats och tid Hammargärdet, kl 17.00 19.00 Närvarande Ej närvarande Ann-Sofie Gustafsson Helena Svanberg Daniel Tidefjärd Pernilla Olebring Lena Ek Helena Hall

Läs mer

ÅBYSKOLAN 3-5. killar 10,0 9,41 9,62 10,0 8,08 7,96 7,75 9,23 9,17 7,5 7,5 5,0 5,0 2,5 2,5. 0,0 Hur nöjd är du med din skola som helhet?

ÅBYSKOLAN 3-5. killar 10,0 9,41 9,62 10,0 8,08 7,96 7,75 9,23 9,17 7,5 7,5 5,0 5,0 2,5 2,5. 0,0 Hur nöjd är du med din skola som helhet? ÅBYSKOLAN 3-5 killar Jag trivs i skolan tjejer Jag trivs i skolan Det finns vuxna ute på rasterna Jag känner mig trygg i skolan Det finns vuxna ute på rasterna Jag känner mig trygg i skolan Jag trivs med

Läs mer

Kyrkans förskola Kyrkbacken - Nalle Puh Föräldrar Förskola - Våren svar, 100%

Kyrkans förskola Kyrkbacken - Nalle Puh Föräldrar Förskola - Våren svar, 100% Föräldrar Förskola - Våren svar, 00% Utveckling och lärande Genomsnitt Danderyds kommun Genomsnitt Kyrkans förskola Kyrkbacken. Mitt barn verkar trivas i förskolan. Nalle Puh föregående år 0 00 9 0,0 Genomsnitt

Läs mer

Protokoll elevrådet 29 mars 2017

Protokoll elevrådet 29 mars 2017 Dagordning Sida 1 (5) Protokoll elevrådet 29 mars 2017 Närvarande: 1 A, 1 B, 2 UE, 2 LA, 3 CH, 4 A, 4 B, 5 A, 5 B, 6 A och Susanne Genomgång av föregående protokoll Skolans regler utvärdering att få ha

Läs mer

Kvalitetsarbete för Västerby skola period 2 (okt dec), läsåret

Kvalitetsarbete för Västerby skola period 2 (okt dec), läsåret Kvalitetsarbete för Västerby skola period 2 (okt dec), läsåret 2013-2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Rådslag Maserskolan

Rådslag Maserskolan Rådslag Maserskolan 2017-10-04 Vad innebär rådslaget? Alla vårdnadshavare inbjuds till ett rådslag vid ett tillfälle/termin. När du deltar i rådslaget representerar du enbart dig själv och är aldrig representant

Läs mer

Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Ansvariga för planen Vår vision Planen gäller från Planen gäller till Läsår

Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Ansvariga för planen Vår vision Planen gäller från Planen gäller till Läsår 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, grundskola 1-5 och fritidshem Ansvariga för planen Jill Nord, rektor Ida Karlsson, bitr. rektor Vår vision På Rörsjöskolan ska det

Läs mer

Vretaskolans. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018

Vretaskolans. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018 Vretaskolans Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, grundskola åk 1-2 inklusive fritidshem Bakgrund och syfte Vretaskolans

Läs mer

Björnbärets Kvalitetssäkring Maj-13

Björnbärets Kvalitetssäkring Maj-13 Björnbärets Kvalitetssäkring Maj-13 Skriven av Elisabeth Fors Normer och värden 1. Alla barn ska i maj 2013 ha fått möjlighet att lyssna, berätta och ge uttryck för sina uppfattningar. Halvtidsutvärdering:

Läs mer

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2011-08-31 1

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2011-08-31 1 Lokala styrelsen Hammargärdet 2011-08-31 1 Plats och tid Hammargärdet, kl 17.00 19.00 Närvarande Lena Ek Ann-Sofie Gustafsson Anu Enehöjd Helena Hall Blixt Maria Abrahamsson Daniel Tidefjärd Malin Persson

Läs mer

Kvalitetsredovisning förskola 2017

Kvalitetsredovisning förskola 2017 Kvalitetsredovisning förskola 2017 FJORDEN 1 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Solna stads vision och övergripande mål... 3 Aktiviteter utifrån nämndmålen... 3 Övrigt arbete inom läroplansområdet...

Läs mer

Protokoll fört vid Grevhagsskolans brukarrådsmöte 21/10-09

Protokoll fört vid Grevhagsskolans brukarrådsmöte 21/10-09 Protokoll fört vid Grevhagsskolans brukarrådsmöte 21/10-09 Närvarande: Peter Wassborg 5B, Mikael Bergkvist FKA, Madelene von Stöckel 1A, Christina Egede Uppström 6A, Maria Khilbaum 3A, Eva Andersson 4B,

Läs mer

Tyresö kommun Elev- och föräldraenkät 2015

Tyresö kommun Elev- och föräldraenkät 2015 Tyresö kommun Elev- och föräldraenkät 2015 Klinten Föräldrar Förskola 25 respondenter Genomförd av CMA Research AB Mars 2015 Om undersökningen Tyresö kommun, Elev- och föräldraenkät 2015, sida 1 Bakgrund

Läs mer

Övergång till förskoleklass i Klippan hösten 2012

Övergång till förskoleklass i Klippan hösten 2012 Övergång till förskoleklass i Klippan hösten 2012 Under 2012 genomfördes en undersökning av 6- åringars och deras vårdnadshavares upplevelse av övergången till förskoleklass. För vårdnadshavare genomfördes

Läs mer

Plan för arbetet mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbetet mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbetet mot diskriminering och kränkande behandling Skårtorps förskola Jan-dec 2018 HK2200, v1.0, 2016-11-16 Upprättad den 2018-01-02 2 (7) Om Ange förskolans/familjedaghemmets namn Skårtorps

Läs mer

Självförvaltningsråd Ede skola, Delsbo

Självförvaltningsråd Ede skola, Delsbo Protokoll 2010-10-08 Självförvaltningsråd Ede skola, Delsbo Plats och tid: Ede skola, fredag 1 oktober, klockan 08:15-09:45 Närvarande: Ingmarie Månsson, rektor F-6 Filip Bergström, elev åk 5 Maja Solin,

Läs mer

Svarteskolan, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Svarteskolan, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Svarteskolan, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planengrundskola, förskoleklass och fritidshem Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Plan mot kra nkande behandling 2013-14. I Ur och Skur Lötkärrsskolan

Plan mot kra nkande behandling 2013-14. I Ur och Skur Lötkärrsskolan Plan mot kra nkande behandling 2013-14 I Ur och Skur Lötkärrsskolan 2013/2014 Plan mot kränkande behandling Lötkärrsskolan Främjande arbete: Verksamhetsansvariga på I Ur och Skur Lötkärrsskolan har tillsammans

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Älvängenskolan Årskurs 1-2, Förskoleklass samt fritidshemmet 2015-09-28

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Älvängenskolan Årskurs 1-2, Förskoleklass samt fritidshemmet 2015-09-28 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Älvängenskolan Årskurs 1-2, Förskoleklass samt fritidshemmet 2015-09-28 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 Diskriminering och kränkande behandling...

Läs mer

Kvalitetsarbete för fritidshemmet Smedby period 1 (juli-sept), läsåret

Kvalitetsarbete för fritidshemmet Smedby period 1 (juli-sept), läsåret 2013-10-18 Kvalitetsarbete för fritidshemmet Smedby period 1 (juli-sept), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt förberedelseklass och fritidshem Ansvariga för planen Rektor Marianne Henrikson

Läs mer

Arbetsplan för Magra fritidshem Läsåret 2013/2014

Arbetsplan för Magra fritidshem Läsåret 2013/2014 130909 Arbetsplan för Magra fritidshem Läsåret 2013/2014, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och ungdomsförvaltningens

Läs mer

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling för Marieskolan med fritidshem

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling för Marieskolan med fritidshem Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling för Marieskolan med fritidshem Läsår 2018/2019 Planen gäller från: 2018-08-16 Planen gäller till: terminsstart 2019-08- Utvärdering och revidering

Läs mer

Skolsamråd Gustav Vasaskolan

Skolsamråd Gustav Vasaskolan 2017-06-13 SID 1/5 GUNILLA JÅFS REKTOR/FÖRSKOLECHEF 08-587 849 42 GUNILLA.JAFS@VALLENTUNA.SE Skolsamråd Gustav Vasaskolan Gustav Vasaskolan och fritidshemmet Datum: 2017-05-23 Tid: 19.00-21.00 Plats: Skolans

Läs mer

SMEDJEBACKENS KOMMUN Familje- och utbildningsförvaltningen

SMEDJEBACKENS KOMMUN Familje- och utbildningsförvaltningen SMEDJEBACKENS KOMMUN 2011-11-30 Familje- och utbildningsförvaltningen Smedjebackens Södra utbildningsområde Minnesanteckningar från Enhetsråd 2011-11-25 Närvarande: Personal: Fredrik Hedlund Helene Nyman

Läs mer

Dokumentation Tematräff Våxtorpsskolan 11 maj 2010

Dokumentation Tematräff Våxtorpsskolan 11 maj 2010 Dokumentation Tematräff Våxtorpsskolan 11 maj 2010 Vårens tematräff inom Hälsofrämjande skolutveckling hade temat utemiljö och fysisk aktivitet. Syftet med tematräffarna, som arrangeras inom ramen för

Läs mer

GROV-PLANERING VÅRTERMINEN 2013 LILL-MYRAN APRIKOS

GROV-PLANERING VÅRTERMINEN 2013 LILL-MYRAN APRIKOS GROV-PLANERING VÅRTERMINEN 2013 LILL-MYRAN APRIKOS GROVPLANERING - APRIKOS AVDELNING VT 2013 Vi är fyra pedagoger som arbetar på avdelning Aprikos på Lill-Myran. Vår barngrupp består av ca: 23 barn. Majoriteten

Läs mer

Protokoll: EFFs möte 14 januari 2010

Protokoll: EFFs möte 14 januari 2010 Protokoll: EFFs möte 14 januari 2010 Tid:19.00-21.00 Plats: Personalrummet, Ellagårdsskolan Närvarande: Louise Rosenlund, sekr (4a) Stephan Fickler, 1-3c, 5c Jessica Lundahl, 1-3c Pernilla Ramslöv, Fc,1-3c

Läs mer

Löderups skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Löderups skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Löderups skola Löderups skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola åk 1-6, Förskoleklass och fritidshemmen Läsår: 2014/2015 Vår vision En skola

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014

LOKAL ARBETSPLAN 2014 LOKAL ARBETSPLAN 2014 FÖRSKOLA: Väddö fsk.område 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger Fyll i diagrammet Övergripande Stimulerande lärande 100 80

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014

LOKAL ARBETSPLAN 2014 LOKAL ARBETSPLAN 2014 FÖRSKOLA: Västertorps förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger - TRAS och MIO - Handlingsplanen - Utvecklingssamtalshäftet

Läs mer

Kvalitetsredovisning Vedbyskola Fritidshemmet Solrosen läsåret 2013/2014

Kvalitetsredovisning Vedbyskola Fritidshemmet Solrosen läsåret 2013/2014 Kvalitetsredovisning Vedbyskola Fritidshemmet Solrosen läsåret 2013/2014 Antal barn ålder 6-9 år: 57 st Antal barn ålder 10-12 år: 7 st Antal personal: 3 Personalens utbildning, kompetens och erfarenhet:

Läs mer

Årsberättelse Lindbacka förskola Ht13- Vt14

Årsberättelse Lindbacka förskola Ht13- Vt14 Årsberättelse Lindbacka förskola Ht13- Vt14 Övergripande bild över vad som hänt under läsåret Våra tre prioriterade mål detta läsår har varit inom språk och kommunikation, normer och värden samt barns

Läs mer

Brännans förskoleområde. Orkesterns förskola avd Koltrasten

Brännans förskoleområde. Orkesterns förskola avd Koltrasten Del 1 Brännans förskoleområde Orkesterns förskola avd Koltrasten Läsåret 2015-2016 2015-08-17 Gemensam plan för Brännans förskoleområde Mobackens förskolor, Sjungande Dalens förskolor, Förskolor område

Läs mer

Rapport tillsyn och kvalitetsgranskning läsåret 2017/2018

Rapport tillsyn och kvalitetsgranskning läsåret 2017/2018 1(13) Rapport tillsyn och kvalitetsgranskning läsåret 2017/2018 Täby 2(13) Innehåll Inledning... 3 Fakta... 3 Sammanfattande slutsats... 3 Starka sidor... 4 Utvecklingsområden... 5 Sammanfattning av bedömningar

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Skolenhet Hasslarödsskolan F-6

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Skolenhet Hasslarödsskolan F-6 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolenhet Hasslarödsskolan F-6 Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller från

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Kvalitetsredovisning 2009 STRÖMSTADS KOMMUN Barn & Utbildningsförvaltningen Arkens förskola Inlämnad av: Annika Back 1 Innehållsförteckning Inledning Förskolans styrdokument sidan 3 Organisation.. sidan

Läs mer

Grindstuskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-3 samt fritidsavdelning

Grindstuskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-3 samt fritidsavdelning Grindstuskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-3 samt fritidsavdelning Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

UTVÄRDERING SOLKATTEN TEKNIKFÖRSKOLAN 2010/11

UTVÄRDERING SOLKATTEN TEKNIKFÖRSKOLAN 2010/11 UTVÄRDERING SOLKATTEN TEKNIKFÖRSKOLAN 2010/11 Verksamhetsbeskrivning: När vi byggt upp miljön på Solkatten har vi försökt att verkligen tänka till och inte stressa fram beslut. Möbler kan man flytta på

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011/2012 Långhundra förskola

Verksamhetsberättelse 2011/2012 Långhundra förskola Verksamhetsberättelse 2011/2012 Långhundra förskola 2 1 Innehåll 2 Verksamhet...4 3 Förutsättningar...4 4 Ekonomi...4 5 och analys av arbetet med målen...4 5.1 Förutsättningar för lärande och utveckling...4

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte Majtorpskolans Föräldraförening

Protokoll Styrelsemöte Majtorpskolans Föräldraförening Protokoll Majtorpskolans Föräldraförening Datum: Måndag 26 januari 2015 Tid: kl 19:00 21.00 Plats: Majtorpskolans matsal Närvarande: Marianne Ekstedt, Magnus Johansson, Malin Ljungberg, Rickard Hillebrink,

Läs mer

Protokoll vid Skolsamråd, 18/11-15

Protokoll vid Skolsamråd, 18/11-15 2015-12-02 SID 1/5 Protokoll vid Skolsamråd, 18/11-15 Karlbergsskolan Närvarande; representanter från Katthult Blå, Grön, Röd samt Gul. Förskoleklass Vargarna och Björnarna, 1a, 1b, 2a, 3a, 3b, åk 4. Rektor

Läs mer

Protokoll FÖ RSKÖLERÅ D & SKÖLRÅ D

Protokoll FÖ RSKÖLERÅ D & SKÖLRÅ D Protokoll FÖ RSKÖLERÅ D & SKÖLRÅ D Bureå 2016-04-18 Närvarande; Pär Parbring (1B), Elisabeth Wiberg (6AB), Sara Sjöstedt (Sjöstugan), Carola Forsell (Mygg ans förskola), Charlotte Lundgren (Klossens förskola),

Läs mer

Tisdagen den 18 oktober 2011 i Bergaskolans matsal.

Tisdagen den 18 oktober 2011 i Bergaskolans matsal. Protokoll klassombudsmöte 17 oktober 2011 1 Protokoll fört vid klassombudsmöte för Berga Hem och skola-förening Tisdagen den 18 oktober 2011 i Bergaskolans matsal. Närvarande: Henrik Ericson ordf. och

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Parkskolan- 2015 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Parkskolan F-2 och fritidshem Vår vision Vi på Parkskolan vill ge våra barn goda kamratrelationer

Läs mer

Kvalitetsdokument 2013, Förskolor (läå 2012/2013) Re 310 Altorp

Kvalitetsdokument 2013, Förskolor (läå 2012/2013) Re 310 Altorp Kvalitetsdokument 2013, Förskolor (läå 2012/2013) Re 310 Altorp Innehållsförteckning 1 Mål: Förskolan har en pedagogisk dokumentation som visar på barnens utveckling och lärande... 3 2 Mål: Förskolan stimulerar

Läs mer

Abrahamsbergsskolans klassombudsmöte 23 oktober 2014

Abrahamsbergsskolans klassombudsmöte 23 oktober 2014 Abrahamsbergsskolans klassombudsmöte 23 oktober 2014 Närvarande föräldrar Föräldrar: Carolina Kühnemann (6A, 7C), Jennie Molin (5B), Herbert Neuwirth (7A), Annelie Bergström (7A), Annita Schörling (7B),

Läs mer

Kyrkans förskola Duvan, Lärkan - Duvan Föräldrar Förskola - Våren svar, 89%

Kyrkans förskola Duvan, Lärkan - Duvan Föräldrar Förskola - Våren svar, 89% Föräldrar Förskola - Våren svar, 89% Utveckling och lärande. Mitt barn verkar trivas i förskolan. 0 0 8 9 88,9,9. Verksamheten är stimulerande för mitt barn. 9,9,9 4. Personalen är engagerad i mitt barns

Läs mer

Kvalitetssammanfattning Sallerup

Kvalitetssammanfattning Sallerup Kvalitetssammanfattning Sallerup Språkutveckling Yngre barn: Vi har barn som är nyfikna och har en vilja att titta i böcker och vill att en vuxen ska läsa böcker. Vi ser att barn har ett intresse för sitt

Läs mer

Norrsätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norrsätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norrsätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, fritids åk 1-6, 7-9, grundsärskolan, fritids, åk 1-8, Ansvariga

Läs mer

Handlingsplan Kränkande behandling Och Diskriminering för

Handlingsplan Kränkande behandling Och Diskriminering för Handlingsplan Kränkande behandling Och Diskriminering för Förskoleklass/grundskola och Fritidshem Läsåret 2013/2014 2(7) Vision Vid skall barn och vuxna känna trygghet, trivsel och ha ömsesidig respekt

Läs mer

Föräldraenkät 2013. jan feb. dec. mars. nov. okt. april. maj. sept. juni. aug juli. Anette Christoffersson. Utvecklingsledare

Föräldraenkät 2013. jan feb. dec. mars. nov. okt. april. maj. sept. juni. aug juli. Anette Christoffersson. Utvecklingsledare Föräldraenkät 2013 dec jan feb nov mars okt april sept maj aug juli juni Anette Christoffersson Utvecklingsledare Sammanfattning och förslag på åtgärder Förskola Föräldrarna är överlag väldigt nöjda med

Läs mer

kortversion Tuböleskolan

kortversion Tuböleskolan kortversion Tuböleskolan Likabehandlingsplanen är skolans handlingsplan för att motverka diskriminering och kränkande behandling. Det är en plan som är till för Dig som elev på skolan. I Likabehandlingsplanen

Läs mer

Kvalitetsarbete för Hjortonmyren period 2 (okt dec), läsåret 2014-2105.

Kvalitetsarbete för Hjortonmyren period 2 (okt dec), läsåret 2014-2105. Kvalitetsarbete för Hjortonmyren period 2 (okt dec), läsåret 2014-2105. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Likabehandlingsplan. för. Högadalsskolan

Likabehandlingsplan. för. Högadalsskolan Likabehandlingsplan för Högadalsskolan Reviderad maj 2014 Värdegrund för Högadalsskolan Alla barn skall kunna gå till Högadalsskolan och känna sig trygga, sedda och stimulerade. Vi lever alla i sammanhang

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Markera verksamheter som planen avser Förskola Förskoleklass Grundskola Grundsärskola Fritidshem Gymnasieskola Gymnasiesärskola

Läs mer

Villa Solvi förskola - Varg och Björngrupp Föräldrar Förskola - Våren svar, 74%

Villa Solvi förskola - Varg och Björngrupp Föräldrar Förskola - Våren svar, 74% Föräldrar Förskola - Våren 7 svar, 7% Utveckling och lärande. Mitt barn verkar trivas i förskolan. 0 7 8 8 8 7 7 8 0. Verksamheten är stimulerande för mitt barn. 0 7 70 5 9 9 0. Personalen är engagerad

Läs mer

Kvalitetsanalys för Lyckolundens föräldrakooperativ läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Lyckolundens föräldrakooperativ läsåret 2013/14 Datum 1 (9) Kvalitetsanalys för Lyckolundens föräldrakooperativ läsåret 2013/14 Varje förskola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning 11/12. Solbackens Föräldrakooperativ Förskoleklass

Verksamhetsbeskrivning 11/12. Solbackens Föräldrakooperativ Förskoleklass Verksamhetsbeskrivning 11/12 Solbackens Föräldrakooperativ Förskoleklass 1 Innehåll Föräldrakooperativet i organisation och struktur 3 Språk 3 Motorik/Rörelse 4 Socialt samspel 4 Matematik 4 Skapande 4

Läs mer

Kvalitetsberättelse. Verksamhet och datum: Kåge förskola vårtermin Vår grundverksamhet: Vad barnen får ut av läsning/boksamtal

Kvalitetsberättelse. Verksamhet och datum: Kåge förskola vårtermin Vår grundverksamhet: Vad barnen får ut av läsning/boksamtal Kvalitetsberättelse Verksamhet och datum: Kåge förskola vårtermin 2017 Vår grundverksamhet: Vad barnen får ut av läsning/boksamtal En av våra rutiner efter lunch är att vi läser för/tillsammans med barnen.

Läs mer

Välkomnandet av den nya förskoleklassen

Välkomnandet av den nya förskoleklassen Välkomnandet av den nya förskoleklassen Ett samarbete för en mjukare övergång mellan förskola och förskoleklass Malmsjö skola- Förskolan Trollgården- Förskolan Trollet- Förskolan Älvan. Vt- 12 Emelie Vesterholm,

Läs mer

Brukarråds minnesanteckningar.

Brukarråds minnesanteckningar. Laxå 05 månad 2014 Brukarråds minnesanteckningar. 12maj Närvarande: Jesper Käck, Sofie Inattii, Thomas Learneus, Amanda Widmark, Emma Mejstedt, Tone Bichis Jardler, Martin Åstrand Förskolerepresentanter:

Läs mer

Minnesanteckningar skolråd

Minnesanteckningar skolråd Minnesanteckningar skolråd 2016-09-22 Närvarande: Eylem Yildiz, lärare 3A Linda Johnsson, lärare 7A Helen Thorwall,förälder FA Linn Davidsson, förälder 5B Maria Gyllander, förälder 7D Michael Enghag, förälder

Läs mer

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Prästavångsskolan Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Välkommen till ett nytt läsår! I handen håller du Prästvångsskolans plan för Mål och Värdegrundsarbete. Våra prioriterade mål för Prästavångsskolan

Läs mer

Vision Definitioner Vad är mobbning? Vad är kränkande behandling? Trakasserier Annan kränkande behandling Diskriminering:

Vision Definitioner Vad är mobbning? Vad är kränkande behandling? Trakasserier Annan kränkande behandling Diskriminering: Vision Ugglemoskolan vill att alla inom skolan ska känna rättvisa, likvärdighet och trygghet. Arbetslaget ska utveckla en skola där barn och vuxna respekterar varandra, där elever, lärare och föräldrar

Läs mer

Hallerna förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5 år

Hallerna förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5 år Hallerna förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5 år Läsår 2017/2018 Hallerna förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Läs mer