19" TFT LCD TV + DVBT + DVD KOMBO

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "19" TFT LCD TV + DVBT + DVD KOMBO"

Transkript

1 TFD-1922DVBT Användarinstruktioner Innan du använder apparaten bör du läsa igenom denna handbok noggrant. Behåll handboken för framtida referens. 19" TFT LCD TV + DVBT + DVD KOMBO Instruktioner för användning PAL/SECAM B/G,D/K,I AC V 50/60Hz INGÅNGAR: HDMI, YPBPR,AV, SCART, PC. TEXT-TV NTSC-UPPSPELNING SLOT IN DVD-SPELARE

2 Instruktioner för miljöskydd Släng inte denna produkt i de vanliga hushållssoporna när dess livstid är slut; lämna in den på insamlingsställe för återvinning av elektriska och elektroniska apparater. Symbolen på produkten, användningsinstruktionerna eller förpackningen informerar om kasseringsmetoder. är återvinningsbara enligt denna märkning. Återvinning, materialåtervinning samt andra sätt att återanvända gamla apparater utgör ett viktigt bidrag till att skydda vår miljö. Hör efter med din kommunförvaltning för att ta reda på var det finns en återvinningscentral på din ort.

3 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning....1 Specifikationer Installation... 3 Viktiga säkerhetsinstruktioner...4 Varningar och Försiktighetsåtgärder Funktionella delar (TV)... 8 Funktionella delar (DVD)... 9 TV:ns baksida Anslutning av extern utrustning Användning av fjärrkontrollen Användning av fjärrkontrollen (DVD) Grundläggande användning Avancerade funktioner Grundinställningar (DVD) Felsökningstips

4 SPECIFIKATIONER Mottagningssystem: B/G, D/K,I Färgsystem: PAL,SECAM,AUTO LCD-panel: mm (19-tums) diagonal Extern antenn: Ext. ingångar/utgångar: 75 Ohm koaxialkabel HDMI, AV, YPbPr, SCART, PC (VGA/AUDIO) IN, HÖRLURAR Högtalare: 8 Ohm Ljudeffekt: < 3W X 2 Energiförbrukning: 55W Energiförbrukning vid standby: < 3W Strömförsörjning: AC V 50/60Hz Dimensioner: B480 XD195.8 Xh398(mm) Nettovikt: 5.5KG Observera: Design samt specifikationer kan ändras utan föregående avisering.

5 INSTALLATION Tack för att du har valt att köpa vår produkt som är den TV-mottagare som har de allra mest naturliga färgerna. För att få ut mesta möjliga av din produkt från första början rekommenderar vi att läsa igenom denna handbok noggrant och att behålla den för framtida referens. INSTALLATION Placera mottagaren på plats i rummet som inte nås av direkt ljus. Totalt mörker eller en reflex på bildskärmen kan leda till ögontrötthet. En dämpad och indirekt belysning rekommenderas för ett behagligt tittande. Lämna tillräckligt med utrymme mellan mottagaren och väggen för att tillåta ventilation. Undvik mycket varma platser för att undvika skador på TV:ns hölje eller att apparaten slutar fungera i förtid. Denna TV fungerar med likström (DC) som fås genom AC-DC-adaptern. Spänningen indikeras på etiketten på höljets baksida. Använd endast den AC-DC-adapter som medföljer TV:n och koppla aldrig TV:n direkt till uttag med växelström (AC). AC-DC-adaptern fungerar med växelström (AC). Spänningen indikeras på etiketten på AC-DC-adaptern. Anslut AC-DC-adapterns DC-kontakt till det 12 V DC-uttaget på TV:ns baksida. Anslut AC-DC-adaptern med tillhörande sladd. Sätt in kontakten i vägguttag med spänning på mellan V. Installera inte mottagaren på plats nära värmekälla som exempelvis element, lufttrummor, direkt solljus eller i ett stängt utrymme eller skåp. Täck inte över ventilationshålen medan apparaten används. VARNING Mixtra aldrig med komponenterna inuti TV:n eller med några justeringsreglage som inte nämns i denna handbok. LCD-panelen som används i denna produkt är tillverkad av glas. Därför kan denna gå sönder om man tappar apparaten i golvet eller om apparaten hanteras med våld. Var försiktig så att du inte skär dig på glasbitarna om LCD-panelen skulle gå sönder. Om du behöver ta bort damm eller fuktfläckar från LCD-panelen: Dra ut strömsladden från eluttaget. Torka sedan av mottagaren med en torr och mjuk trasa. Strömsladden bör även dras ut vid åskväder för att undvika att TV:n skadas. Alla TV-mottagare är högspänningsapparater. Allt arbete som måste utföras på mottagarens inre komponenter bör utföras av behörig TV-tekniker. Om onormala problem uppstår eller om något inte fungerar som det ska, stäng av TV:n och sätt på den igen.

6 VIKTIGA SÄKERHETSINSTRUKTIONER V A R N I N G RISK FÖR ELEKTRISKA STÖTAR ÖPPNA INTE UPP APPARATEN V A R N I N G : FÖR ATT MINSKA RISKEN FÖR ELEKTRISKA STÖTAR BÖR MAN INTE TÄCKA ÖVER HÖLJET ELLER TV:NS BAKSIDA. DET FINNS INGA DELAR INUTI APPARATEN SOM KAN REPARERAS PÅ EGEN HAND. ÖVERLÅT EVENTUELLA REPARATIONER TILL BEHÖRIG SERVICEPERSONAL. Symbolen med en blixt med en pil inuti en triangel talar om för användaren att delarna inuti produkten innebär risk för elektriska stötar. Ett utropstecken inuti en triangel talar om för användaren att viktiga instruktioner för användning och service finns i de dokument som medföljer apparaten. V ARNING: FÖR ATT MINSKA RISKEN FÖR ELEKTRISKA STÖTAR BÖR DENNA APPARAT INTE UTSÄTTAS FÖR REGN ELLER FUKT. INGA VÄTSKEFYLLDA FÖREMÅL, SOM EXEMPELVIS VASER, FÅR STÄLLAS PÅ APPARATEN. V AR N IN G Mixtra aldrig med komponenterna inuti TV:n eller med några justeringsreglage som inte nämns i denna handbok. LCD-panelen som används i denna produkt är tillverkad av glas. Därför kan denna gå sönder om man tappar apparaten i golvet eller om apparaten hanteras med våld. Var försiktig så att du inte skär dig på glasbitarna om LCD-panelen skulle gå sönder. Om du behöver ta bort damm eller fuktfläckar från LCD-panelen: Dra ut strömsladden från eluttaget. Torka sedan av mottagaren med en torr och mjuk trasa. Strömsladden bör även dras ut vid åskväder för att undvika att TV:n skadas. Alla TV-mottagare är högspänningsapparater. Allt arbete som måste utföras på mottagarens inre komponenter bör utföras av behörig TV-tekniker. Om onormala problem uppstår eller om något inte fungerar som det ska, stäng av TV:n och sätt på den igen.

7 VARNINGAR OCH FÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER Varning Inga föremål får tappas eller stoppas in i TV-höljets öppningar eller springor. Undvik att spilla vätska på TV-mottagaren. Varning Stoppa aldrig in någonting i ventilationshålen. Om metall eller brännbara föremål stoppas in kan detta orsaka eldsvåda eller elektriska stötar. Varning Sätt aldrig något på bildskärmen då denna kan skadas. Varning Akta så att strömsladden inte hamnar i kläm under TV-mottagaren. Varning Kasta aldrig något på TV:n. Bildskärmens glas kan explodera av stöten och orsaka allvarlig skada.

8 VARNINGAR OCH FÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER Varning Du bör inte stå, luta dig mot eller putta på TV:n eller dess stativ. Var särskilt försiktig med barn. Om TV:n ramlar kan allvarliga skador uppstå. Varning Ställ inte TV:n på ostadig vagn, stativ, hylla eller bord. Om TV:n ramlar kan allvarlig personskada eller skada på TV:n uppstå. Varning Om TV-mottagaren inte ska användas under en längre tid är det rekommendabelt att dra ur strömsladden från vägguttaget. Varning Blockera inte ventilationshålen på det bakre höljet. Lämplig ventilation är mycket viktigt för att undvika att det blir fel på TV:ns elektriska komponenter. Varning Undvik att utsätta TV-mottagaren för direkt solljus och andra värmekällor. Ställ inte TV-mottagaren direkt på någonting annat som avger värme, som t ex en videobandspelare eller ljudförstärkare. Ställ ingenting med öppna flammor som t ex levande ljus på TV:n. Utsätt inte LCD-skärmens yta för solljus eftersom detta kan skada skärmens yta.

9 VARNINGAR OCH FÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER Varning Anslut inte alltför många apparater till samma eluttag eftersom detta kan leda till eldsvåda eller elektriska stötar. Varning Högspänning används vid användning av denna TV-mottagare. Ta inte bort höljets baksida från TV:n. Överlåt allt underhåll till behörig servicepersonal. Varning För att undvika risk för eldsvåda eller elektriska stötar bör TV-mottagaren inte utsättas för regn eller fukt. Varning För din egen säkerhet bör du inte vidröra TV:n, sladden/kontakten eller antennsladden under åskväder. Varning Om TV:n ska byggas in i någon typ av skåp eller liknande, bör man respektera de minimiavstånd som uppges. Värmeackumulering kan minska TV:ns livstid och kan också vara farligt.

10 FUNKTIONELLA DELAR (TV) LCD:ns framsida 1. LED-indikatorlampa 2. Fjärrsensor 3. Standby-knapp 4. SOURCE-knapp 5. MENY-knapp 6. P+-knapp 7. P--knapp 8. V+-knapp 9. V--knapp 10. Repeat 11. Hoppa framåt 12. Hoppa bakåt 13. Play/Paus 14. Stopp 15. Öppna/stäng Att sätta på TV:n Ställ TV:n på lämplig plats och anslut AC-DC-adapterns DC-kontakt till det 12 V DC-uttaget på TV:ns baksida. Anslut adapterns sladd till vägguttaget. LED-indikatorlampan kommer då att börja lysa i rött/grönt. TV:n är nu i standby/användningsläge. Om man trycker på standbyknappen när TV:n är i standbyläge kommer strömindikatorn att ändras till grönt. Det tar några sekunder innan bilden visas. Att stänga av TV:n Tryck på standbyknappen för att sätta TV:n i standbyläge och dra sedan ut strömsladden ur vägguttaget. OBSERVERA Om TV-läget är valt och ingen signal tas emot och INGEN åtgärd utförs under 5 minuter, kommer TV:n att gå över till standbyläge. Om TV:n är inställd på annat läge än TV-läge kommer TV:n inte att gå över automatiskt till standbyläge om inga åtgärder utförs. Om du inte ska använda TV:n under en längre tid bör du stänga av den och dra ur strömsladden ur vägguttaget.

11 FUNKTIONELLA DELAR (DVD) 1. DVD-lucka Ändra LCD-TV:n till DVD-status och sätt i en skiva i DVD-luckan. Observera: 1. Sätt inte på någon typ av märken eller etiketter på någon av skivans sidor (varken på den märkta sidan eller inspelningssidan). 2. Sätt inte in oregelbundet formade CD-skivor (t ex hjärtformade eller åtthörniga) eftersom de kan orsaka tekniska fel. 3. Uppspelning av vissa DVD- och video-cd-skivor kan vara avsiktligt programmerad av programvarutillverkare. Denna apparat spelar DVD-skivor och video-cd-skivor enligt det skivinnehåll som designats av programvarutillverkaren. Därför kan det hända att vissa uppspelningsfunktioner inte finns tillgängliga eller att andra funktioner kan läggas till.

12 TV:NS BAKSIDA DC-INGÅNG 12V HDMI VGA VIDEO YPbPr SCART TUNER OBSERVERA Försiktighetsåtgärder vid anslutning till annan utrustning När man använder extern utrustning med denna TV bör man först läsa igenom handboken för den externa utrustningen. Stäng av strömmen för både utrustningen och TV:n innan anslutningar görs. Se till att både ingångs- och utgångsterminalerna är korrekt anslutna. Uppdateringsterminalerna används endast för att uppdatera systemets systemprogramvara.

13 Anslutning av extern utrustning Ansluta till en dator När din dator är ansluten till TV:n med hjälp av en D-SUB-kabel och ljudkabel kan du titta på och lyssna på datorns video och ljud på TV:n. Använd VASE-formatet 1440 X 900@60Hz för att uppnå bästa möjliga bildkvalitet för din TV. English Translated BOTTOM UNDERSIDAN Audio cable(stereo mini plugs) Ljudkabel (stereominipluggar) To audio output jack Till ljudutgången D-Sub cable(analog RGB) D-Sub-kabel (analog RGB) To monitor port(15-pin-d-sub) Till skärmens port (15-stifts-D-Sub) Ansluta en videobandspelare eller annan enhet (t.ex. DVD/digital kabelbox / satellitmottagare) med kompositvideokontakter. Anslut enhetens videoutgång till kompositvideoingången (gul RCA) på TV:n. Anslut enhetens line-level ljudutgång till TV:ns ljudingångar (röd och vit RCA) med AV-kabeln English BOTTOM AV cable VCR Translation UNDERSIDAN AV-kabel VIDEOBANDSPELARE Observera: Kablarna är ofta färgkodade som kontakterna Anslut röd till röd, vit till vit, etc.

14 Anslutning av extern utrustning Ansluta en DVD-spelare eller annan enhet (t.ex. videobandspelare/digital kabelbox/satellitmottagare) med komponentvideokontakter. Använd en komponentvideokabel för att ansluta DVD-spelarens YPbPr-utgångar till TV:ns YPbPr-ingångar. Använd en ljudkabel för att ansluta DVD-spelarens AUDIO OUT (LJUD UT)-utgång till TV:ns AUDIO IN (LJUD IN)-ingång. Försäkra dig om att den ingång du använder motsvarar den du använder för videoanslutningen. Observera: YPbPr-utgångarna på din DVD-spelare är ibland betecknade YCbCr, eller Y, B-Y och R-Y. Om så är fallet, följ färgkodningen för korrekt anslutning. English BOTTOM Audio cable Component video cable DVD PLAYER Translation UNDERSIDAN Ljudkabel Komponentvideokabel DVD-spelare Observera: Kablarna är ofta färgkodade som kontakterna Anslut röd till röd, vit till vit, etc. Ansluta en videobandspelare eller annan enhet (t.ex. DVD/digital kabelbox/satellitmottagare) med scart-kontakter. Använd en scart-kabel för att ansluta videobandspelarens SCART-utgångar till TV:ns scart-ingångar. English BOTTOM Scart cable VCR Translation UNDERSIDAN Scartkabel VIDEOBANDSPELARE

15 Anslutning av extern utrustning Ansluta en DVD med high-definition multimedia-kontakter Använd en HDMI-kabel för att ansluta DVD:ns HDMI-utgång till TV:ns HDMI-ingång. English BOTTOM DVD PLAYER HDMI cable Translation UNDERSIDAN DVD-spelare HDMI-kabel Ansluta ett TV-system och hörlurar Använd en RF-kabel för att ansluta RF-utgången på en antenn / set top box / satellit till TV:ns TUNER-ingång. Använd en stereokabel för att ansluta hörlurar till TV:ns hörlursuttag. English Translation BOTTOM UNDERSIDAN Satellite Receiver Satellitmottagare To antenna or set top box/satellite R. F output Till RF-utgång på antenn eller set top box/satellit

16 Användning av fjärrkontrollen Sätt i batterier i fjärrkontrollen Sätt i två AAA-batterier och se till att + och - på batterierna matchar markeringarna i batterifacket. Försiktighetsåtgärder gällande batterianvändning Felaktig användning av batterier kan leda till läckage av kemikalier och/eller explosion. Se till att du följer instruktionerna nedan. Sätt i batterierna med polerna (+) och (-) åt rätt håll. Olika typer av batterier har olika egenskaper. Blanda inte batterier av olika typer. Blanda inte gamla och nya batterier. Att blanda gamla och nya batterier kan förkorta batteriernas livslängd och/eller orsaka att batterierna läcker kemikalier. Plocka ur batterierna så fort de inte fungerar längre. Kemikalier som läcker från batterier kan ge hudutslag. Vid batteriläckage, torka ur apparaten. Förvaringsförhållandena kan leda till att apparaten får en kortare livslängd. Om fjärrkontrollen inte ska användas under en längre tid, plocka ur batterierna ur fjärrkontrollen. Använda fjärrkontrollen Använd fjärrkontrollen genom att rikta den mot fjärrsensorfönstret på TV:n. Föremål som befinner sig mellan fjärrkontrollen och sensorfönstret kan orsaka att fjärrkontrollen inte fungerar ordentligt. Försiktighetsåtgärder gällande användning av fjärrkontrollen: Utsätt inte fjärrkontrollen för kraftiga stötar. Utsätt inte fjärrkontrollen för vätskor och använd inte på plats med hög fuktighet. Lägg inte fjärrkontrollen i direkt solljus. Detta kan göra att fjärrkontrollen deformeras. Fjärrkontrollen kan inte fungera ordentligt om TV:ns fjärrsensorfönster befinner sig i direkt solljus eller i starkt ljus. Om så är fallet, ändra TV:ns eller ljusets riktning eller använd fjärrkontrollen närmare fjärrsensorfönstret. Observera: Bilden ovan är enbart för referens. Fjärrsensorn kan finnas på olika ställen på olika modeller.

17 Användning av fjärrkontrollen BESKRIVNING AV KNAPPARNA 1. POWER För att sätta på eller stänga av apparaten 2. GUIDE För att komma åt programguiden i DTV-läget 3. Sifferknappar 0-9 Använd dessa sifferknappar för att välja kanal eller för att ange lösenord 4. P.P-knappen Använd för att ändra till önskat bildläge 5. INFO/Displayknapp För att komma åt programinformation 6. SMODE För att ändra till önskat ljudläge 7. AUDIO/NICAM-knappen För att ändra stereoljudläge för ATV-kanaler För att ändra ljudspråk för DTV-kanaler 8. LIST För att visa kanallistan i DTV-/TV-läge 9. Q.view (REVEAL) För att växla mellan nuvarande kanal och föregående kanal. För att visa dold information för vissa text-tv-sidor (t.ex. svar på gåtor eller liknande). Tryck igen för att dölja informationen. 10. HOLD För att stoppa automatisk ändring av text-tv-sida 11. MIX För att gå till mix-läget. (För SUBTITLE (TEXT) eller NEWSFLASH (NYHETS-)-sidan, använd mix-läget). Tryck igen för att gå ur. 12. RADIO För att ändra till RADIO-program från DTV-kanaler i DTV-läget. Tryck igen för att gå tillbaka. 13. STORLEK Tryck upprepade gånger för att ändra bildvisningsläge i text-tv-läget. 14. INDEX För att gå till indexsidan i text-tv-läget. 15. TEXT Tryck för att gå till eller gå ur text-tv-läget.

18 Användning av fjärrkontrollen BESKRIVNING AV KNAPPARNA 16. SUB.PAGE För att gå till eller gå ur undersidan i text-tv-läget 17. MUTE För att stänga av ljudet 18. SOURCE För att välja ingångskälla 19. MENU : För att gå till huvudmenysidan PROG+/PROG-: För att välja kanal uppåt eller nedåt eller för att flytta uppåt eller nedåt i menyer. VOL+/VOL-: För att justera volymen eller valt menyalternativ i menyerna; för att flytta åt vänster eller höger i menyerna. 20. OK (ENTER) För att bekräfta eller ändra inställningar för det valda menyalternativet 21 EXIT För att gå ur menyn 22 SUB.T För att välja textspråk eller sätta på visning av text i DTV-läget. 23 FAV För att visa en lista över favoritkanaler 24 SLEEP För att ställa in den tid då TV:n automatiskt ska stängas av 25 BILDFÖRHÅLLANDE För att välja lämpligt bildförhållande 26 färgknappar Används för att kontrollera vissa åtgärder för menyalternativ eller för text-tv-läget. 27 riktningsknappar Används för navigering för MHEG 5-program

19 Användning av fjärrkontrollen (DVD) DVD-läget: 2. ÖPPNA/STÄNG-knappen Tryck på ÖPPNA/STÄNG-knappen för att lägga i en skiva i skivfacket. 10/11. PREV/NEXT-knappen Tryck på dessa knappar för att gå till föregående/nästa kapitel (DVD). 12/13. FR/FF-knappen Dessa knappar gör det möjligt att hoppa framåt/bakåt med 5 gånger den vanliga hastigheten. Tryck på PLAY -knappen för att gå tillbaka till normal uppspelning. 14. REPEAT-knappen Du kan trycka på denna knapp för att spela upp en titel (DVD) eller alla spår (CD) upprepade gånger. 15. UPPSPELNINGS-/PAUS-knapp Tryck på denna knapp för att starta uppspelning. Tryck på denna knapp igen för att pausa uppspelning. 16. STOPP-knapp Tryck på denna knapp för att stoppa DVD-spelaren. 26. TITEL-knappen (TITLE) DVD-skiva: Tryck på TITLE-knappen och använd sedan " ENTER-knappen för att välja program. " och 26. ZOOM-knappen Tryck på ZOOM under uppspelning eller pausad uppspelning för att aktivera zoomfunktionen. Observera: Zoom fungerar inte på alla DVD-skivor. 26. ANGLE-knappen Om skivan innehåller scener som har spelats in med olika kameravinklar kan du ändra till en annan kameravinkel under uppspelning. Observera: Vinkelindikatorn kommer att blinka på TV-skärmen under scener som är inspelade med olika vinklar som en indikation på att det är möjligt att ändra vinkel.

20 Användning av fjärrkontrollen DVD-läget: 26. SLOW-knappen Tryck på denna knapp under uppspelning för att aktivera slow-funktionen. 28. DVD-MENY-knappen (DVD MENU) Om du spelar upp DVD-skivor, tryck på denna knapp för att gå till bilden med rotmenyn. 29. PROGRAM-knappen Lägg till ett spår till programlistan. 30. SUBTITLE-knappen Genom att trycka på den här knappen kan man ändra textspråk från det språk som valts vid grundinställningarna till ett annat språk, om detta finns tillgängligt. 31. AUDIO-knappen Genom att trycka på den här knappen kan man ändra ljudspråk från det språk som valts vid inställningar till ett annat språk, om detta finns tillgängligt. 32. DVD SETUP-knappen Du kan använda funktionen "bildruta framåt" genom att trycka på denna knapp. 33. DISPLAY-knappen För att visa OSD. 34. GOTO-knappen Tryck på denna knapp för att gå till önskad position.

21 Grundläggande användning Sätta på/stänga av Sätta på Anslut först strömadaptern och strömsladden på korrekt sätt. Tryck på STANDBY-knappen på TV:n eller på strömknappen på fjärrkontrollen Stänga av Tryck på TV- eller strömknappen på fjärrkontrollen TV:n går till standbyläge och bilden på skärmen försvinner. OBS! TV:n kommer att fortsätta använda en del ström så länge strömsladden är isatt i eluttaget. Om du inte ska använda TV:n under en längre tid, se till att du kopplar ur den från eluttaget. Programmering genom AUTO-sökning Innan du börjar titta på TV måste du först ändra ingångskälla till DTV eller ATV och låta TV:n utföra en autosökning. 1. Tryck på SOURCE-knappen på fjärrkontrollen. 2. Tryck på PROG+/PROG- och OK för att välja DTV eller ATV. 3. Tryck på MENU-knappen på fjärrkontrollen. 4. Tryck på VOL+ /VOL- för att välja TV-inställningsmenyn. 5. Tryck på PROG- för att välja alternativ för [autosökning] och VOL+ för att bekräfta och fortsätta. 6. Tryck på PROG+/- för att välja korrekt land. 7. Tryck på VOL- för att markera alternativet [start] och tryck sedan på OK-knappen. 8. Vänta i några minuter medan TV:n söker efter kanaler. 9. Tryck på OK (ENTER) för att spara kanalerna när autosökningen är klar. Analoga och digitala kanaler Denna TV är förberedd för att kunna ta emot alla de analoga och digitala kanaler som finns idag. Välja kanaler Du kan välja analoga och digitala kanaler på flera olika sätt. Metod 1 Använda PROG+/PROG- på fjärrkontrollen eller P+/P Tryck på PROG+/PROG- eller P+/P- för att bläddra igenom alla tillgängliga kanaler. Endast de kanaler som är markerade med en bock kan väljas med knapparna PROG+/PROG- eller H+/CH-. Metod 2 Använda Q_View på fjärrkontrollen Tryck på Q_View för att gå tillbaka till föregående kanal. Tryck på Q_View igen för att gå tillbaka till den kanal som du för närvarande ser på. Metod 3 Använda 0-9 och ENTER på fjärrkontrollen För analog TV-kanal Tryck på sifferknapparna 0-9 för att ange ett kanalnummer och bekräfta med ENTER för att välja upp till kanal 100 för analoga kanaler För digitala TV-kanaler Tryck på sifferknapparna 0-9 för att ange ett kanalnummer och bekräfta med ENTER för att välja. Metod 4 Använda den huvudsakliga kanallistan Tryck på LIST-knappen på fjärrkontrollen för att visa huvudkanalerna med knapparna PROG+/PROG- och ENTER. Metod 5 Använda favoritkanallistan Tryck på FAV-knappen för att visa listan med favoritkanaler. Du kan välja kanal med knapparna PROG+/PROG- och ENTER.

22 Grundläggande användning Justera volymen Använda VOL+/VOL- på fjärrkontrollen eller V+/V- på TV:n Tryck på VOL+/VOL- eller V+/V- för att öka eller minska volymen. Använda MUTE på fjärrkontrollen Tryck på MUTE-knappen för att stänga av ljudet. Tryck igen för att avbryta. Val av källa Tryck på knappen SOURCE på fjärrkontrollen eller på TV:n och välj ingångskälla med knapparna PROG+/PROG- eller P+/P- och ENTER /V+. Alternativen för ingångskällor visas nedan. Menynavigering Använda menyn på fjärrkontrollen. 1. Tryck för att visa huvudmenyn. 2. Tryck för att markera menyalternativ. 3. Tryck för att gå till fältet med undermenyn. 4. Tryck för att välja alternativ i undermenyn. Tryck för att justera de valda alternativen eller för att gå in på undermenyn. 5. Tryck för att bekräfta ditt val. 6. Tryck för att gå tillbaka till föregående bild. 7. Tryck för att gå tillbaka till normal bild. Använda knappen ASPECT Tryck upprepade gånger på ASPECT för att välja lämpligt bildförhållande. Följande lägen kan finnas tillgängliga att välja mellan. Bildförhållande: Auto/4:3/16:9 /zoom /16:9FS /Panorama. AUTO/ 4:3 (endast för PC-läget) Observera: När du väljer AUTO för att visa ett program med bildförhållandet 4:3 kommer två svarta streck att synas till vänster och höger på bilden. För att vara rädd om skärmen bör du INTE använda AUTO-funktionen alltför länge när du tittar på ett program med bildförhållandet 4:3.

23 Avancerade funktioner Beroende på den signal som ställts in kan olika MENY-alternativ visas på bilden. Menyerna nedan är till exempel baserade på ATV-läget. Bildkontroll Använda bildmenyn 1. Tryck på MENU Markera ikonen PICTURE (BILD) med hjälp av knappen VOL+/-. 3. Tryck på PROG-... För att markera ett alternativ och för att ändra inställningar, tryck på VOL+/- PROG+/-. Tryck på MENU för att gå tillbaka till föregående meny och tryck på EXIT för att gå ur. Justera bildinställningar 1. Bildläget Välj det bildläge som bäst matchar TV:ns miljö; t.ex. hur ljust det är i rummet, vilken typ av program du ser på, eller vilken typ av bild du visar från en extern utrustning. Standard Välj för en normal bild. Dynamic (Dynamiskt) Välj för förstärkt bildkontrast och skärpa. Soft (Dämpat) Välj för en starkt definierad bild i ett normalljust rum. User (Eget) Välj för att anpassa bilden efter eget önskemål. Observera: För att snabbt ändra bildläge, tryck på knappen P.P. upprepade gånger. 2. Contrast (Kontrast) Välj för att justera bildens kontrast. 3. Brightness (Ljusstyrka) Välj för att justera bildens ljusstyrka. 4. Tint (Nyans) Välj för att justera naturliga hudtoner. Används endast för formatet 480i. 5. Colour (Färg) Välj för att justera bildens färg. 6. Sharpness (Skärpa) Välj för att justera bildens skärpa. 7. Colour Temp (Färgtemp.) Välj för att justera bildens färgtemperatur; välj mellan lägena Normal/Warm (Varm) /Cool (Kall). 8. PC-inställning Använd knapparna PROG+/- för att välja alternativ: [H-offset] (H-förskjutning) [V-offset] (V-förskjutning) [Size] (Storlek) [Phase] (Fas) [Auto adjust] (Autojustering). Tryck på knappen VOL+/- för att justera alternativen. H-offset (H-förskjutning) Centrera bilden genom att flytta den åt vänster eller höger. V-offset (V-förskjutning) Centrera bilden genom att flytta den uppåt eller nedåt. Size (Storlek) Justera bildens storlek. Phase (Fas) Justera om tecknen har låg kontrast eller om bilden flimrar. Auto Adjust (Autojustering) Tryck på OK-knappen för att ställa in automatiskt.

24 Avancerade funktioner Ljudkontroll Använda LJUD-menyn 1. Tryck på MENU Markera ikonen AUDIO (LJUD) med hjälp av knappen VOL+ eller VOL-. 3. Tryck på PROG-... För att markera ett alternativ och för att ändra inställningar, tryck på PROG+/- VOL+/-. Tryck på MENU för att gå tillbaka till föregående meny och tryck på EXIT för att gå ur. Ställa in LJUD-läge 1. Ljudläge Standard Välj för ett normalt program. Music (Musik) Välj för ett musikprogram. Theatre (Teater) Välj för ett filmprogram. Voice (Röst) Välj för ett nyhetsprogram. User (Eget) Välj för att anpassa ljudet enligt önskemål. Observera: För att snabbt ändra ljudläge, tryck på knappen SMODE upprepade gånger. 2. Treble (Diskant) Tryck för att öka/minska nivån för högre tonarter. 3. Bass (Bas) Tryck för att öka/minska nivån för lägre tonarter. 4. Balance (Balans) Justera för att lägga tonvikten på balans vänster eller höger högtalare. Justering av tid Använda TIDS-menyn 1. Tryck på MENU Markera ikonen TIME (TID) med hjälp av knappen VOL+ eller VOL-. 3. Tryck på PROG-... För att markera ett alternativ och för att ändra inställningar, tryck på PROG+/- VOL+/-. Tryck på MENU för att gå tillbaka till föregående meny och tryck på EXIT för att gå ur. Välja tidsalternativ 1. Klocka Om du tittar på digitala kanaler kommer klockikonen att visa aktuell dag/tid som fastställs med hjälp av den valda tidszonen. Tiden ställs in automatiskt med hjälp av den digitala TV-källan. Om du tittar på analoga kanaler eller på andra bilder, tryck på knappen OK för att gå till undermenyn för klocka (CLOCK) och använd VOL+/- eller PROG+/- för att ställa in datum (Date), månad (Month), år (Year), timmar (Hour) och minuter (Minute). 2. Sleep-tid Tryck på VOL+/- för att ställa in TV:n på automatisk avstängning efter 10, 20,30,40,50,60,70,80,90, 100,110 eller 120 minuter. Välj Off för att avbryta timern. 3. Tidszon Tryck på VOL+/- för att välja rätt tidszon beroende på var du befinner dig.

25 Avancerade funktioner Systeminställningar Använda INSTÄLLNINGS-menyn 1. Tryck på MENU Markera ikonen SETUP med hjälp av knappen VOL+ eller VOL-. 3. Tryck på PROG-... För att markera ett alternativ och för att ändra inställningar, tryck på PROG+/- VOL+/-. Tryck på MENU för att gå tillbaka till föregående meny och tryck på EXIT för att gå ur. Systeminställningsalternativ 1. Language (Språk) Välj det språk du önskar använda för menyer etc. 2. Audio Language (Ljudspråk) Tryck på OK eller VOL+ för att gå in på undermenyn för ljudspråk. Primary (Primärt) Tryck på VOL+/- för att välja önskat ljudspråk. Secondary (Sekundärt) Tryck på VOL+/- för att välja önskat ljudspråk. Observera: För att snabbt ändra ljudspråk, tryck på knapparna AUDIO, PROG+/- och OK för att välja önskat ljudspråk. 3. Subtitle Language (Textspråk) Tryck på OK eller VOL+ för att gå in på undermenyn för textspråk. Primary (Primärt) Tryck på VOL+/- för att välja önskat textspråk. Secondary (Sekundärt) Tryck på VOL+/- för att välja sekundärt textspråk. Observera: För att snabbt ändra textspråk, tryck på knapparna SUB.T, PROG+/- och OK för att välja önskat textspråk. 4. Restore Setting (Återställ inställningar) Tryck på knapparna OK eller VOL+ för att återställa systeminställningarna till standardinställningar. Försäkra dig om att du verkligen vill återställa alla inställningar till standardinställningar innan du utför denna åtgärd. Även kanalinformation kommer att förloras. Du kommer att bli tvungen att utföra autosökning igen. Låskontroll Använda LÅS-menyn 1. Tryck på MENU Markera ikonen LOCK (LÅS) med hjälp av knappen VOL+ eller VOL-. 3. Tryck på PROG Ange korrekt lösenord. Använd sifferknapparna 0-9. Om det är första gången du använder menyn [LOCK] (LÅS), kan du använda det förinställda lösenordet 0000 För att markera ett alternativ och för att ändra inställningar, tryck på PROG+/- VOL+/-. Tryck på MENU för att gå tillbaka till föregående meny och tryck på EXIT för att gå ur. Välja låsalternativ 1. Lås TV-system Tryck på knappen VOL+/- för att aktivera eller inaktivera låssystemet. 2. Ändra lösenord Välj för att ändra till önskat lösenord. Du behöver det gamla lösenordet för att kunna ändra till ett nytt.

26 Avancerade funktioner Ange det nya lösenordet för låssystemet (Lock system) med hjälp av sifferknapparna (0-9) på fjärrkontrollen och bekräfta. Glöm inte bort ditt nya lösenord när du har ställt in detta. 3. Block Program (Blockera program) Tryck på knappen OK för att gå in på menyn Blockera program (Block Program), tryck på PROG+ eller PROG- för att välja en kanal, tryck sedan på den GRÖNA knappen för att låsa eller låsa upp den valda kanalen. 4. Parental Guidance (Föräldraguidning) Välj en censureringsnivå för att censurera och blockera program. (Off (Av), ). Observera: Systemet kommer endast att fungera om korrekt information sänds av TV-kanalen. Du måste ange lösenordet när du använder alternativen {[Auto Tuning] (autosökning), [DTV manual Tuning] (manuell sökning för DTV), [ATV Manual Tuning] (manuell sökning för ATV) och [Programme Edit] (programredigering)}, om du aktiverar Lock TV System (Lås TV-systemet). Kanalinställning Använda TV-INSTÄLLNINGS-menyn 1. Tryck på MENU Markera ikonen TV SETTING (TV-INSTÄLLNING) med hjälp av knappen VOL+ eller VOL-. 3. Tryck på PROG-... För att markera ett alternativ och för att ändra inställningar, tryck på PROG+/- VOL+/-. Tryck på MENU för att gå tillbaka till föregående meny och tryck på EXIT för att gå ur. Automatisk sökning Du kan behöva köra automatisk sökning om det är första gången du använder TV:n. 1. Välj Auto Tuning (autosökning) genom att trycka på VOL+ eller Enter-knappen ; en dialogruta kommer att öppnas. 2. Välj land beroende på var du befinner dig, med hjälp av VOL- eller VOL+ ; tryck på PROG- ; välj Start, och tryck på Enter för att påbörja autosökning. 3. När sökningen är klar (även när denna stoppats manuellt) visas en meddelande ruta enligt nedan. Denna ruta visar resultatet för sökningen. Alla kanaler kommer att visas på kanallistmenyn. För att gå till kanallistmenyn, tryck på knappen list. Manuell sökning DTV Tryck på knapparna ENTER eller VOL+ för att gå in på menyn för manuell sökning för DTV. Om nuvarande källa är ATV för manuell sökning för DTV kommer TV:n automatiskt ändra till DTV-källa. 1. Använd VOL+/- för att välja ett kanalnummer. 2. Tryck på ENTER för att börja söka efter kanaler. Observera: En kanal kan innehålla flera olika digitala program eller radioprogram. Manuell sökning ATV Tryck på knapparna ENTER eller VOL+ för att gå in på menyn för manuell sökning för ATV. Om nuvarande källa är DTV kommer TV:n automatiskt ändra till ATV-källa. 1. Storage To (Lagra till) Det kanalnummer du vill spara. 2. Colour System (Färgsystem) Välj färgsystem. 3. Sound System (Ljudsystem) Välj ett ljudsystem. 4. Current CH (Nuvarande kanal) Nuvarande kanalnummer. 5. Search (Sök) Starta manuell sökning; VOL- söker nedåt; VOL+ söker uppåt. Tryck på MENU för att pausa sökningen. 6. Fine Tune (Finsökning) Öka eller minska nuvarande frekvens steg för steg tills TV-signalen är bästa möjliga. 7. SAVE (SPARA) Tryck på den röda knappen på fjärrkontrollen för att spara resultatet.

27 Avancerade funktioner Programredigering Tryck på OK eller VOL+ för att gå in på programredigeringsmenyn; alla ATV-kanaler och DTV-kanaler kommer att listas i programredigeringsmenyn. 1. Alternativ för ATV-kanaler Delete (Ta bort) Tryck på den röda knappen för att ta bort kanalen. Denna åtgärd kommer att göra att all information om kanalen förloras. Om du vill se på kanalen kommer du att bli tvungen att manuellt söka efter kanalen igen. Rename (Ändra namn) Tryck på den gröna knappen för att ändra namn för kanalen Move (Flytta) Tryck på den gula knappen för att ändra kanalens position i kanallistan Skip (Hoppa över) Tryck på den blå knappen för att hoppa över kanalen. Kanalen kommer då att försvinna från kanallistan och du kommer att vara tvungen att trycka på den blå knappen igen för att avbryta denna funktion. Namnet på kanalen blir gult i kanallistan. FAV Tryck på FAV-knappen för att lägga till kanalen till favoritkanallistan. Om du vill ta bort kanalen från favoritkanallistan måste du trycka på FAV-knappen igen. Ikonen kommer då att försvinna. 2. Alternativ för DTV-kanaler Delete (Ta bort) Tryck på den röda knappen för att ta bort kanalen. Denna åtgärd kommer att göra att all information om kanalen förloras. Om du vill se på kanalen kommer du att bli tvungen att manuellt söka efter kanalen igen. Skip (Hoppa över) Tryck på den blå knappen för att hoppa över kanalen. Kanalen kommer då att försvinna från kanallistan och du kommer att vara tvungen att trycka på den blå knappen igen för att avbryta denna funktion. Namnet på kanalen blir gult i kanallistan. FAV Tryck på FAV-knappen för att lägga till kanalen till favoritkanallistan. Om du vill ta bort kanalen från favoritkanallistan måste du trycka på FAV-knappen igen. Ikonen kommer då att försvinna. Ny installation för DTV-källa Första gången du sätter på TV:n med ingångskällan DTV kommer den att gå direkt till autosökningsläget. Följ helt enkelt instruktionerna på bilden enligt nedan för att ställa in kanaler. 1. Använd knapparna VOL+/-för att välja önskat bildmenyspråk. 2. Använd knappen PROG- för att flytta till Auto Tuning (autosökning) och tryck på OK-knappen för att gå in på menyn Auto Tuning (autosökning). 3. Använd knappen PROG+/- för att välja korrekt land. 4. Använd knappen VOL- för att flytta till Start. Tryck på OK-knappen för att bekräfta start. Systemet kommer automatiskt att börja söka efter kanaler och ställa in alla de kanaler som hittas. När sökningen är klar kommer TV:n att visa den första kanal som sparats.

28 Avancerade funktioner Alternativet GUIDE Använda programguiden 1. Tryck på knappen GUIDE Välj en kanal. Använd knappen PROG +/-. 3. Använd knappen VOL+/- för att visa all information för kanalen för nuvarande datum För att markera ett alternativ, tryck på PROG+/- VOL+/-. Tryck på GUIDE eller EXIT för att gå ur. Programguide När du tittar på en DTV-kanal kan du trycka på knappen GUIDE för att visa PROGRAMGUIDE-menyn och visa programinformation. INFO Tryck på INFO så kommer information om nuvarande program att visas. Tryck på INFO igen för att gå tillbaka. DATE (DATUM) Tryck på den gula knappen för att välja datumikonen och använd sedan knappen VOL+ /- för att ändra datum som visas. Datum kan visas en vecka framåt med start fr.o.m. dagens datum som fås från programmet. Tryck på den gula knappen igen för att gå tillbaka. Schedule (Schemalägg) Tryck på den gröna knappen för att gå till menyn SCHEDULE (SCHEMALÄGG). Listan över de program du vill bli påmind om (reminder) kommer att visas i menyn SCHEDULE (SCHEMALÄGG). Reminder (Påminnelse) Tryck på den blå knappen för att gå in på menyn REMINDER (PÅMINNELSE). Använd knapparna PROG+/-, VOL+/- för att ställa in alternativen (programmets namn, datum och tid), och tryck på OK-knappen för att bekräfta om du vill boka ett program. 1. Använd knapparna VOL+/-för att välja alternativen [Programme] (program) [ Hour] (timmar) [Minute] (minuter) [Mode] (läge) [ Date] (datum) [Month] (månad). 2. Använd knappen PROG+/- för att ställa in tid och läge för påminnelsen. 3. Tryck på OK-knappen för att bekräfta och gå till undermenyn för Schedule List (listan för Schemalägg). 4. Använd den gröna knappen för att ta bort programmet du vill bli påmind om från undermenyn för Schedule List (listan för Schemalägg). 5. Använd menyknappen för att gå tillbaka till guidemenyn. 6. Använd Exit-knappen för att gå tillbaka till programbilden.

29 GRUNDINSTÄLLNINGAR (DVD) VANLIGA PROCEDURER FÖR GRUNDINSTÄLLNINGAR Tryck på SETUP-knappen för att visa inställningsmenyn. Använd knapparna " " för att välja önskat alternativ. Efter att du avslutat inställningarna, tryck på SETUP igen för att visa TV-bilden. Följande menyalternativ kan ändras: ALLMÄNT: öppnar menyn ALLMÄNT (GENERAL). LJUD: öppnar ljudmenyn (Audio). DOLBY : öppnar INSTÄLLNINGS-menyn för DOLBY DIGITAL. PREFERENCE: öppnar menyn för EGNA INSTÄLLNINGAR (PREFERENCE). SIDAN MED ALLMÄNNA INSTÄLLNINGAR (GENERAL) LJUDINSTÄLLNINGSSIDA (AUDIO) Denna sida är för högtalarljudinställningar. DOWNMIX-stereo LT/RT (vänster/höger): 2-kanaligt ljud, huvudkanalen med surround. STEREO: 2-kanaligt ljud, den högra huvudkanalen med högersurround; den vänstra huvudkanalen med vänstersurround. SIDAN MED INSTÄLLNINGAR FÖR DOLBY DIGITAL Följande menyalternativ kan ändras: TV-DISPLAY: väljer aspektförhållande för uppspelningsbilden. NORMAL/PS: pan & scan-display. NORMAL/LB: visning med brevlådeformat. WIDE: bredbildsvisning. Vinkelmärke: ändring av vinkelvisning (om tillgänglig). Se ändring av vinklar på sidan 10. SKÄRMSLÄCKARE: man kan välja att aktivera/inaktivera skärmsläckaren. MPEG4 SP som MPEG4 undertitel Följande menyalternativ kan ändras: DUBBELMONO: Återgivningsläge som används endast när ljudet består av två oberoende ljudkanaler (1/1-läge). Möjliga valalternativ är: STEREO: Återger bägge kanalerna som de är. L-MONO: Återger endast vänsterkanalen. R-MONO: Återger endast högerkanalen. Förinställt val är STEREO. DYNAMISK: Dynamiskt område. SIDAN FÖR VIDEOINSTÄLLNINGAR (VIDEO SETUP) Följande menyalternativ kan ändras: Skärpa: värde för skärpa. Ljusstyrka: värde för ljusstyrka. Kontrast: värde för kontrast.

30 GRUNDINSTÄLLNINGAR (DVD) SIDAN FÖR EGNA INSTÄLLNINGAR Följande menyalternativ kan ändras: LJUD: Väljer ett ljudspråk (om tillgängligt). TEXTNING: Väljer ett ljudspråk (om tillgängligt). SKIVMENYN: Väljer ett språk för skivmenyer (om tillgängligt). FÖRÄLDRALÅS[endast DVD]: Detta är för att inaktivera uppspelning av specificerade DVD-skivor som är olämpliga för barn. Vissa DVD-skivor är kodade med en specifik klassificeringsnivå. Om skivans klassificeringsnivå är högre än den som är inställd här, kommer uppspelning av skivan att förbjudas. Om man väljer något av alternativen för föräldralås (PARENTAL) så kommer skärmen gå över till LÖSENORDS-sidan (PASSWORD) och ett lösenord krävs. Det fabriksinställda lösenordet är LÖSENORD: Väljer sidan för ändringar av lösenord (PASSWORD CHANGE PAGE). SIDAN FÖR ÄNDRINGAR AV LÖSENORD GAMMALT LÖSENORD: Ange det GAMLA lösenordet (fabrikinställningen är 1369) och markören kommer automatiskt att hoppa till NEW PASSWORD (nytt lösenord). NYTT LÖSENORD: Ange det NYA lösenordet. Ange 4 siffror med hjälp av fjärrkontrollens sifferknappar. Markören kommer nu automatiskt att hoppa till CONFIRM PASSWORD (BEKRÄFTA LÖSENORD). BEKRÄFTA LÖSENORD: Bekräfta det NYA lösenordet genom att ange detta en gång till. Om man anger fel lösenord för att bekräfta, kommer markören stanna kvar i denna kolumn. Efter att det korrekta nya lösenordet angetts igen kommer markören automatiskt att hoppa till OK. OK: När markören är vid denna knapp, tryck på ENTER för att bekräfta inställningen. DEFAULT: Gå tillbaka till fabriksinställningen.

31 FELSÖKNINGSTIPS Innan du söker professionell teknisk hjälp kan du själv kontrollera följande fel och lösningar. Ingen bild: Prova någon annan kanal. Det kan bero på stationsproblem. Justera inställningskontrollen. Kontrollera att TV:n är inställd på TV-läge. Kontrollera att LCD:n är på. Kontrollera att utrustningen är korrekt ansluten. Inget ljud eller förvrängt ljud: Kontrollera att inställningarna för TV:n och ljudet är korrekta. Justera inställningskontrollen. Förmodligen är det någon lokal störning, som t ex någon apparat som stör. Rikta om antennen (om denna är av inomhustyp). Kontrollera att utrustningen är korrekt ansluten. Fjärrkontrollen fungerar inte: Kontrollera att batterierna är isatta med polerna åt rätt håll. Rikta fjärrkontrollen mot fjärrkontrollsensorn för användning. Ta bort eventuella saker som är i vägen mellan fjärrkontrollen och fjärrkontrollsensorn. Använd fjärrkontrollen högst 8 meter från fjärrkontrollsensorn. "NO SIGNAL" visas (PC-läge): Kontrollera att kabeln är korrekt ansluten. Kontrollera att datorn och annan utrustning är på. Kontrollera att TV:n är inställd på pc-läge. "INVALID FORMAT" visas (PC-läge): Kontrollera om inställningen är kompatibel med skärmspecifikationen. Led-lampindikatorn lyser men ingen bild visas Kontrollera skärminställningarna kontrast och ljusstyrka. Kontrollera att kabeln är korrekt ansluten. Konstiga fläckar syns på skärmen: En del punkter kan uppstå på skärmen, som röda, gröna eller blå fläckar. Detta kommer emellertid inte ha någon inverkan eller påverkan på skärmens prestanda. Bortglömt lösenord: På lösenordsbilden, ange följande lösenord: 4886 Du kan använda detta lösenord för att ställa in ett nytt lösenord enligt önskemål. Glöm inte bort ditt lösenord.

32 ALLA RÄTTIGHETER FÖRBEHÅLLNA, COPYRIGHT DENVER ELECTRONICS A/S

19" TFT LCD TV+DVD-KOMBO Instruktioner för användning

19 TFT LCD TV+DVD-KOMBO Instruktioner för användning TFD-1906 Användarinstruktioner Innan du använder apparaten bör du läsa igenom denna handbok noggrant. Behåll handboken för framtida referens. 19" TFT LCD TV+DVD-KOMBO Instruktioner för användning PAL/NTSC/SECAM

Läs mer

15.4" TFT LCD TV+DVD-KOMBO Instruktioner för användning

15.4 TFT LCD TV+DVD-KOMBO Instruktioner för användning TFD-1512 Användarinstruktioner Innan du använder apparaten bör du läsa igenom denna handbok noggrant. Behåll handboken för framtida referens.. 15.4" TFT LCD TV+DVD-KOMBO Instruktioner för användning PAL/SECAM

Läs mer

Användarinstruktioner Innan du använder apparaten bör du läsa igenom denna handbok noggrant. Behåll handboken för framtida referens.

Användarinstruktioner Innan du använder apparaten bör du läsa igenom denna handbok noggrant. Behåll handboken för framtida referens. Användarinstruktioner Innan du använder apparaten bör du läsa igenom denna handbok noggrant. Behåll handboken för framtida referens. 15" TFT LCD TV+DVD-KOMBO Instruktioner för användning PAL/NTSC/SECAM

Läs mer

I. LCD1561 Monitor. Baksida

I. LCD1561 Monitor. Baksida I. LCD1561 Monitor Sida Framsida Baksida 1. IR sensor 2. Power indikator 3. Hörlursuttag 4. Kanal+/upp knapp 5. Kanal-/ned knapp 6. VOL upp/höger knapp 7. VOL ned/vänster knapp 8. Menyknapp 9. TV/AV knapp

Läs mer

FUNKTIONSINSTÄLLNINGAR

FUNKTIONSINSTÄLLNINGAR FUNKTIONSINSTÄLLNINGAR LJUDINSTÄLLNING Välj i Main Meny (Huvudmenyn) AUDIO, Här kan 5.1 kanalutgång anpassas separat. fördröjning fördröjning BASS MANAGEMENT () Här finns två valmöjligheter: ON: Basen

Läs mer

DENVER DPF 517 Användarhandbok. Digital fotoram. Strömkabeln bör alltid vara lättåtkomlig så att man enkelt kan sätta i och dra ut denna.

DENVER DPF 517 Användarhandbok. Digital fotoram. Strömkabeln bör alltid vara lättåtkomlig så att man enkelt kan sätta i och dra ut denna. DENVER DPF 517 Användarhandbok Digital fotoram VARNING Strömkabeln bör alltid vara lättåtkomlig så att man enkelt kan sätta i och dra ut denna. 1 Introduktion Gratulerar till ditt köp av denna digitala

Läs mer

Start Snabbinstallationsguide Daglig användning. TRIAX C-HD415 CX Digital kabel-tv mottagare P/N: 305041. P/O 02-2009-A here

Start Snabbinstallationsguide Daglig användning. TRIAX C-HD415 CX Digital kabel-tv mottagare P/N: 305041. P/O 02-2009-A here TRIAX C-HD415 CX Digital kabel-tv mottagare P/N: 305041 Start Snabbinstallationsguide Daglig användning P/O 02-2009-A here Se utförligare vägledning på www.triax.se Vad ingår? Start Anslutning till TV,

Läs mer

NETIKKA TV BRUKSANVISNING

NETIKKA TV BRUKSANVISNING Netikka TV 1 Version 2.1 NETIKKA TV BRUKSANVISNING Netikka TV 2(10) Välkommen som Netikka TV-användare! Välkommen att använda Anvias Netikka TV-tjänst. Vi gratulerar dig till ett bra val! Tjänsten ger

Läs mer

TSR200 Digital Satellit Mottagare. Look, Listen & Live. www.thomsonstb.net. Quickguide

TSR200 Digital Satellit Mottagare. Look, Listen & Live. www.thomsonstb.net. Quickguide TSR200 Digital Satellit Mottagare Quickguide Look, Listen & Live www.thomsonstb.net 1.0 Mottagarens baksida 1. SAT OUT För anslutning av en extra mottagare till parabolens satellitsignal 2. IR IN För anslutning

Läs mer

Start Snabbinstallationsguide Daglig användning. TRIAX T HD409 VA Digital terrest mottagare P/N: 305049. 08-2009-A here

Start Snabbinstallationsguide Daglig användning. TRIAX T HD409 VA Digital terrest mottagare P/N: 305049. 08-2009-A here TRIAX T HD409 VA Digital terrest mottagare P/N: 305049 Start Snabbinstallationsguide Daglig användning 08-2009-A here Se en mera utförlig beskrivning på www.triax.com Start Vad medföljer Anslutning till

Läs mer

Installationsguide. Kreatel/Motorola VIP1920

Installationsguide. Kreatel/Motorola VIP1920 Installationsguide VARNING FÖR ATT UNDVIKA BRANDRISK OCH ELEKTRISK STÖT, UTSÄTT EJ DENNA APPARAT FÖR REGN ELLER FUKT Viktiga säkerhetsföreskrifter - Läs dessa instruktioner - Behåll dessa instruktioner

Läs mer

Användarinstruktioner Innan du använder apparaten bör du läsa igenom denna handbok noggrant. Behåll handboken för framtida referens.

Användarinstruktioner Innan du använder apparaten bör du läsa igenom denna handbok noggrant. Behåll handboken för framtida referens. Användarinstruktioner Innan du använder apparaten bör du läsa igenom denna handbok noggrant. Behåll handboken för framtida referens. 19" TFT LCD TV Instruktioner för användning PAL/SECAM/B/G,D/K,I AC 110-240V

Läs mer

7-tums digital mediaskärm

7-tums digital mediaskärm DENVER DPF-637 användarhandbok 7-tums digital mediaskärm VARNING Strömkabeln bör alltid vara lättåtkomlig så att man enkelt kan sätta i och dra ut denna. GRATTIS Gratulerar till ditt köp av denna digitala

Läs mer

70G 书纸 105*148mm. Digital-box, bruksanvisning DVBT-41

70G 书纸 105*148mm. Digital-box, bruksanvisning DVBT-41 70G 书纸 105*148mm Digital-box, bruksanvisning DVBT-41 1 1. MUTE: (TYST) Avaktivera ljudet på/av. 2. : Växla till föregående markerad kanal 3. TV-LÄGE: Växla mellan PAL/NTSC färgkodning. 4. INFO: Visar den

Läs mer

DVP-740 X2. DVD-MPEG4-CD-MP3-spelare

DVP-740 X2. DVD-MPEG4-CD-MP3-spelare DVP-740 X2 DVD-MPEG4-CD-MP3-spelare Bruksanvisning Läs dessa instruktioner noga till säkring för en rätt och säker användning. Förvara instruktionerna för kommande behov. 1 APPARATENS KONTROLLER LCD-display

Läs mer

quick guide RSE Volvo förbehåller sig rätten att göra ändringar utan föregående meddelande. Tillval är markerade med en asterisk (*).

quick guide RSE Volvo förbehåller sig rätten att göra ändringar utan föregående meddelande. Tillval är markerade med en asterisk (*). web edition quick guide RSE REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM DUAL SCREEN Din bil är utrustad med en exklusiv multimediaanläggning. Rear Seat Entertainment-systemet utökar bilens ordinarie ljudanläggning

Läs mer

TFD-1923WHITE. 19" TFT LCD TV+DVD COMBO Driftsinstruktioner. Ägarinstruktioner

TFD-1923WHITE. 19 TFT LCD TV+DVD COMBO Driftsinstruktioner. Ägarinstruktioner Ägarinstruktioner TFD-1923WHITE Innan du öppnar denna apparat, var vänlig och läs noggrant igenom denna manual och spara den för framtida hänvisning. 19" TFT LCD TV+DVD COMBO Driftsinstruktioner PAL/SECAM

Läs mer

DENVER DPF-721 Användarhandbok. Digital fotoram. Strömkabeln bör alltid vara lättåtkomlig så att man enkelt kan sätta i och dra ut denna.

DENVER DPF-721 Användarhandbok. Digital fotoram. Strömkabeln bör alltid vara lättåtkomlig så att man enkelt kan sätta i och dra ut denna. DENVER DPF-721 Användarhandbok Digital fotoram VARNING Strömkabeln bör alltid vara lättåtkomlig så att man enkelt kan sätta i och dra ut denna. 1 Introduktion Gratulerar till ditt köp av denna digitala

Läs mer

2. Sätt in ert programkort. Pilen och det guldfärgade fältet på kortet skall vara vänt uppåt och inåt.

2. Sätt in ert programkort. Pilen och det guldfärgade fältet på kortet skall vara vänt uppåt och inåt. SNABBINSTALLATION SNABBINSTALLATION Med dessa enkla punkter kan ni komma igång på ett par minuter med er nya mottagare. De flesta inställningar är förberedda för normalt bruk så allt ni behöver göra är

Läs mer

INSTRUKTIONSMANUAL. TOWER HÖGTALARE MED ipod/iphone DOCKNING & PLL FM STEREO RADIO MODELL: IPT-400

INSTRUKTIONSMANUAL. TOWER HÖGTALARE MED ipod/iphone DOCKNING & PLL FM STEREO RADIO MODELL: IPT-400 INSTRUKTIONSMANUAL 1 2 7 8 9 TOWER HÖGTALARE MED ipod/iphone DOCKNING & PLL FM STEREO RADIO 34 5 6 MODELL: IPT-400 10 11 12 13 14 15 16 Vänligen läs följande instruktioner innan du börjar använda din enhet.

Läs mer

DENVER DPF 742 Användarhandbok. Digital fotoram. Strömkabeln bör alltid vara lättåtkomlig så att man enkelt kan sätta i och dra ut denna.

DENVER DPF 742 Användarhandbok. Digital fotoram. Strömkabeln bör alltid vara lättåtkomlig så att man enkelt kan sätta i och dra ut denna. DENVER DPF 742 Användarhandbok Digital fotoram VARNING Strömkabeln bör alltid vara lättåtkomlig så att man enkelt kan sätta i och dra ut denna. 1 Introduktion Gratulerar till ditt köp av denna digitala

Läs mer

SCANDINAVIA A WINDOW TO THE WORLD

SCANDINAVIA A WINDOW TO THE WORLD SCANDINAVIA A WINDOW TO THE WORLD Snabbstartguide Lär dig grunderna för att snabbt komma igång med din Scandinavia - Window to the World, Android -TV! People of Lava, A Window to the World Fjärrkontrollen

Läs mer

37 LCD TV DFT-3719HD

37 LCD TV DFT-3719HD 37 LCD TV DFT-3719HD 1 Viktiga säkerhetsföreskrifter Innan du använder vår TV är det viktigt att du läser igenom dessa instruktioner noggrant och förvarar manualen väl för framtida bruk. Följ alla instruktioner

Läs mer

Innehållslista 1.Säkerhetsanvisningar...(2) 2.Generell del...(3) 1) TV apparat

Innehållslista 1.Säkerhetsanvisningar...(2) 2.Generell del...(3) 1) TV apparat Bruksanvisning Innehållslista 1.Säkerhetsanvisningar...(2) 2.Generell del...(3) 1) TV apparat 2) Fjärrkontroll 3.Generell karaktäristik och funktioner...(9) 4.Anslutning...(10) 1) Anslutning till strömkälla

Läs mer

PORTABLE DVD BRUKSANVISNING MT-983 NB

PORTABLE DVD BRUKSANVISNING MT-983 NB PORTABLE DVD BRUKSANVISNING MT-983 NB Innan denna produkt ansluts, används eller justeras, läs denna bruksanvisning noggrant och fullständigt. www.facebook.com/denverelectronics Identifiering av Kontroller

Läs mer

MMP-390 CD MP3 MIKROSYSTEM. BRUKSANVISNING Läs och spara denna bruksanvisning

MMP-390 CD MP3 MIKROSYSTEM. BRUKSANVISNING Läs och spara denna bruksanvisning MMP-390 CD MP3 MIKROSYSTEM BRUKSANVISNING Läs och spara denna bruksanvisning Viktig säkerhetsinformation - läs noga och spara för framtida referens. För att minska risken för brand eller el-shock, utsätt

Läs mer

Grand 7 DVB-T TV. Användarmanual. Svenska

Grand 7 DVB-T TV. Användarmanual. Svenska Grand 7 DVB-T TV Användarmanual Svenska Innehåll 1. VÄLKOMMEN TILL GRAND 7 DVB-T TV...2 1.1 Introduktion...2 1.2 Egenskaper...3 1.3 Förpackningens innehåll...3 1.4 Anslutningar och reglage...4 2. KOM IGÅNG...5

Läs mer

DVB-T FTA17. Digital Terrestrial Mottagare. Användarmanual för installation och handhavande till König DVB-T FTA17 markbunden mottagare

DVB-T FTA17. Digital Terrestrial Mottagare. Användarmanual för installation och handhavande till König DVB-T FTA17 markbunden mottagare DVB-T FTA17 Digital Terrestrial Mottagare Användarmanual för installation och handhavande till König DVB-T FTA17 markbunden mottagare LÄS DETTA FÖRST! Användar manualen hjälper Er att bli bekant med installationen

Läs mer

Förberedelser. Svenska

Förberedelser. Svenska Innehåll Förberedelser... 49 Paketinnehåll... 50 Installationsinstruktioner... 50 Monitorinstallation... 50 Monitorpackning... 50 Granska vinkeljustering... 51 Koppla... 51 Sätta igång... 51 Justera skärminställninar...

Läs mer

Svensk Bruksanvisning

Svensk Bruksanvisning Svensk Bruksanvisning OBSERVERA!! Innan du använder denna apparat rekommenderar vi att du noggrant läser igenom denna bruksanvisning samt alla säkerhetsföreskrifter. Mycket nöje med denna apparat. VARNING:

Läs mer

Innehåll. Använda fjärrkontrollen Beo4, 4. Närmare information om knapparna på Beo4, 6 Grundläggande och avancerad användning av Beo4-knapparna

Innehåll. Använda fjärrkontrollen Beo4, 4. Närmare information om knapparna på Beo4, 6 Grundläggande och avancerad användning av Beo4-knapparna Beo4 Handledning Innehåll 3 Använda fjärrkontrollen Beo4, 4 Närmare information om knapparna på Beo4, 6 Grundläggande och avancerad användning av Beo4-knapparna Anpassa Beo4, 9 Ställa in Beo4 Lägga till

Läs mer

ALARMKLOCKRADIO PLL CR120

ALARMKLOCKRADIO PLL CR120 Bruksanvisning ALARMKLOCKRADIO PLL CR120 Läs instruktionerna noggrant innan du använder apparaten. POSITION OCH BESKRIVNING AV KONTROLLER 1. LED-display Svenska 2. Standby/stopp Radio på/av 3. sänk volym

Läs mer

2011 Koninklijke Philips Electronics N.V. All rights reserved. PD7032T_12_UM_V1.1

2011 Koninklijke Philips Electronics N.V. All rights reserved. PD7032T_12_UM_V1.1 2011 Koninklijke Philips Electronics N.V. All rights reserved. PD7032T_12_UM_V1.1 Register your product and get support at www.philips.com/welcome PD7032T EN User manual FR Mode d emploi DA Brugervejledning

Läs mer

DVD-736 Bruksanvisning

DVD-736 Bruksanvisning DVD-736 Bruksanvisning VIKTIGT Läs denna bruksanvisning noga innan du använder DVD-spelaren. Spara denna bruksanvisning som referens för framtiden. INNEHÅLL INNEHÅLL...1 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...2-3 NOTERINGAR

Läs mer

Snabbguide för HD-4ct

Snabbguide för HD-4ct Fjärrkontrollen 1 18 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 Pos. Beskrivning 1 Stäng och starta mottagaren 2 Kanalval / knappa in värden i menyer 3 Växlar

Läs mer

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381Q916-A. Bruksanvisning RCR-3

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381Q916-A. Bruksanvisning RCR-3 FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381Q916-A Bruksanvisning S RCR-3 Viktiga säkerhetsinstruktioner 1. Läs denna bruksanvisning. 2. Spara bruksanvisningen för framtida bruk. 3. Följ alla varningsföreskrifter.

Läs mer

ZAP DVB-T SLD600 Digital TV-Mottagare För marksänd digital-tv Användarhandbok

ZAP DVB-T SLD600 Digital TV-Mottagare För marksänd digital-tv Användarhandbok 190140 ZAP DVB-T SLD600 Digital TV-Mottagare För marksänd digital-tv Användarhandbok 1 SÄKERHETSINSTRUKTIONER Strömadapter När du sätter i eller tar ur strömadaptern ur vägguttaget, se till att du tar

Läs mer

Bruksanvisning. Elektronisktförstoringsglas. Snow 7 HD. Artikelnummer: I-0045

Bruksanvisning. Elektronisktförstoringsglas. Snow 7 HD. Artikelnummer: I-0045 Bruksanvisning Elektronisktförstoringsglas Snow 7 HD Artikelnummer: I-0045 Produkten tillverkas av: ZOOMAX Technology, Inc. Qianyun Road Qingpu Area 200120 Shanghai China E-post: sales@zoomax.com Produkten

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Manual Innehållsförteckning Välkommen 3 Snabbguide 4 Installera Telia Digital-tv 4 Fjärrkontrollen och dess knappar 5 Huvudmenyn 7 Information på sidorna 7 Miniguiden 8 Tv-guiden 9 Text-tv 11 Video 12

Läs mer

DENVER DPF 587 Användarhandbok. Digital fotoram. Strömkabeln bör alltid vara lättåtkomlig så att man enkelt kan sätta i och dra ut denna.

DENVER DPF 587 Användarhandbok. Digital fotoram. Strömkabeln bör alltid vara lättåtkomlig så att man enkelt kan sätta i och dra ut denna. DENVER DPF 587 Användarhandbok Digital fotoram VARNING Strömkabeln bör alltid vara lättåtkomlig så att man enkelt kan sätta i och dra ut denna. 1 Introduktion Gratulerar till ditt köp av denna digitala

Läs mer

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381QJ13-A. Bruksanvisning RCR-22

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381QJ13-A. Bruksanvisning RCR-22 FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381QJ13-A Bruksanvisning S RCR-22 Viktiga säkerhetsinstruktioner 1. Läs denna bruksanvisning. 2. Spara bruksanvisningen för framtida bruk. 3. Följ alla varningsföreskrifter.

Läs mer

MTB-7400QD MANUAL. 7 Wide TFT LCD Quad Digitalt Färg System VARNING. www.mtbcameras.se RISK FÖR ELEKTRISK CHOCK ÖPPNAS EJ

MTB-7400QD MANUAL. 7 Wide TFT LCD Quad Digitalt Färg System VARNING. www.mtbcameras.se RISK FÖR ELEKTRISK CHOCK ÖPPNAS EJ MTB-7400QD 7 Wide TFT LCD Quad Digitalt Färg System VARNING RISK FÖR ELEKTRISK CHOCK ÖPPNAS EJ För att minska risken för elektrisk chock öppna ej monitorn. Reparation får endast utföras av kvalificerad

Läs mer

15" TFT LCD TV+DVD-KOMBO Instruktioner för användning

15 TFT LCD TV+DVD-KOMBO Instruktioner för användning TFD-1504 Användarinstruktioner Innan du använder apparaten bör du läsa igenom denna handbok noggrant. Behåll handboken för framtida referens. 15" TFT LCD TV+DVD-KOMBO Instruktioner för användning PAL/NTSC/B/G,D/K,I,M

Läs mer

Bruksanvisning. 3.5mm. 2 W RMS Mono eller 2x1W Stereohögtalare out

Bruksanvisning. 3.5mm. 2 W RMS Mono eller 2x1W Stereohögtalare out Bruksanvisning ELKO Bluetooth / DAB + / DAB / FM-radio i en apparatdosa och högtalare. Tack för att du köpt denna produkt, läs denna manual noga innan du använder enheten, och håller den för framtida referens.

Läs mer

Användarinstruktioner Innan du använder apparaten bör du läsa igenom denna handbok noggrant. Behåll handboken för framtida referens.

Användarinstruktioner Innan du använder apparaten bör du läsa igenom denna handbok noggrant. Behåll handboken för framtida referens. Användarinstruktioner Innan du använder apparaten bör du läsa igenom denna handbok noggrant. Behåll handboken för framtida referens. 19" TFT LCD TV+DVD-KOMBO Instruktioner för användning AC 110-240V 50/60Hz

Läs mer

MP3-CD Spelare Svensk Bruksanvisning

MP3-CD Spelare Svensk Bruksanvisning MP3-CD Spelare Svensk Bruksanvisning Med 120 sekunders MP3 och 45 sekunders CD skakminne Läs alltid igenom bruksanvisningen innan du börjar använda spelaren.. Öppna aldrig spelaren då risken finns för

Läs mer

ProV. Progressiv TV/VIDEO-konverterare PV-100. Innehållsförteckning

ProV. Progressiv TV/VIDEO-konverterare PV-100. Innehållsförteckning SE-1 021108 01210 Innehållsförteckning Kapitel 1 Introduktion 1.1 Viktig information... 2 1.2 Produktfunktioner... 2 1.3 Paketets innehåll... 3 Kapitel 2 Installation 2.1.1 Framsida... 4 2.1.2 Baksida...

Läs mer

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381R812-A. Bruksanvisning RCR-5

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381R812-A. Bruksanvisning RCR-5 FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381R812-A Bruksanvisning S RCR-5 Viktiga säkerhetsinstruktioner 1. Läs denna bruksanvisning. 2. Spara bruksanvisningen för framtida bruk. 3. Följ alla varningsföreskrifter.

Läs mer

Innehåll. Förberedelser...2. Paketinnehåll...2. Installationsinstruktioner...3. Montering av bildskärm...3. Koppla ur bildskärmen...

Innehåll. Förberedelser...2. Paketinnehåll...2. Installationsinstruktioner...3. Montering av bildskärm...3. Koppla ur bildskärmen... Innehåll Förberedelser...2 Paketinnehåll...2 Installationsinstruktioner...3 Montering av bildskärm...3 Koppla ur bildskärmen...3 Granska vinkeljustering...3 Koppla...3 Slå på strömmen...4 Justera skärminställninar...5

Läs mer

RISK OF ELECTRIC SHOCK DO NOT OPEN

RISK OF ELECTRIC SHOCK DO NOT OPEN VIKTIGT CAUTION RISK OF ELECTRIC SHOCK DO NOT OPEN Blixtsymbolen med pilspets i en liksidig triangel är avsedd som en varning till användaren om att det finns oisolerad spänning innanför produktens hölje.

Läs mer

19DVB-12V. LCD TV med DVB-T

19DVB-12V. LCD TV med DVB-T 19DVB-12V LCD TV med DVB-T BRUKSANVISNING Svenska SW-1 Innehåll 1. Information och säkerhet... 4 Säkerhet... 4 Att ta bort foten... 6 2. LCD TV översikt... 7 2.1 TV:ns kontrollpanel... 7 2.2 TV-anslutningar...

Läs mer

Flerkanalig AV-mottagare. Börja här Det här är din snabbstartguide

Flerkanalig AV-mottagare. Börja här Det här är din snabbstartguide Flerkanalig AV-mottagare STR-DN1020 Börja här Det här är din snabbstartguide 1 Installera högtalarna 2 Ansluta TV:n och andra enheter 3 Andra anslutningar 4 Välja högtalare och optimera 5 Uppspelning Det

Läs mer

Allt du behöver veta för att koppla in din HDTV-box!

Allt du behöver veta för att koppla in din HDTV-box! Allt du behöver veta för att koppla in din HDTV-box! Grattis till ett bra val! Så snart du har installerat utrustningen är det bara att börja använda dina nya tjänster. Har du allt du behöver? Förutom

Läs mer

Svensk bruksanvisning

Svensk bruksanvisning Svensk bruksanvisning Kontroller & Uttag Framsidan 1. FOLDER: Uppspelning mapp. 2. NEXT: byt till nästa spår. Tryck och håll ned för att snabbspola framåt. 3. PREV: byt till föregående spår. Tryck och

Läs mer

Komma igång med PSS (Personal Sound System)

Komma igång med PSS (Personal Sound System) QSG_swe 29/12/04 15:14 Page 43 Komma igång med PSS (Personal Sound System) Ta dig tid att läsa det här innan du använder ditt PSS. Vi hoppas att du kommer ha mycket nöje med din personligt ljudsystem (pss).

Läs mer

BRUKSANVISNING DSS kanals HEMTEATER med Aktiv subwoofer

BRUKSANVISNING DSS kanals HEMTEATER med Aktiv subwoofer BRUKSANVISNING DSS-510 5.1 kanals HEMTEATER med Aktiv subwoofer SÄKERHETSINFORMATION VARNING RISK FÖR ELEKTRISK STÖT ÖPPNA INTE Blixten med ett pilhuvud I en rätvinklad triangel är till för att varna användaren

Läs mer

Innehåll. Var rädd om apparaten: Huvudfunktioner. Bild på apparaten. Fjärrkontroll. Paketets innehåll. Anslutning. TV-anslutning

Innehåll. Var rädd om apparaten: Huvudfunktioner. Bild på apparaten. Fjärrkontroll. Paketets innehåll. Anslutning. TV-anslutning Innehåll Var rädd om apparaten VARNING: DEN HÄR APPARATEN FÅR INTE EXPONERAS FÖR FUKT ELLER VATTEN, PGA. RISKEN FÖR KORTSLUTNINGSBRAND OCH ELEKTRISK STÖT. ÖPPNA INTE HÖLJET (FRAM OCH BAK). APPARATEN INNEHÅLLER

Läs mer

BH280/BH380 Bartype-skärm Användarhandbok

BH280/BH380 Bartype-skärm Användarhandbok BH280/BH380 Bartype-skärm Användarhandbok Friskrivningsklausul BenQ Corporation ger inga uttryckta eller underförstådda garantier avseende innehållet i detta dokument. Dessutom förbehåller sig BenQ Corporation

Läs mer

Maximum T 541 VA. Bruksanvisning. Viktigt! Läs den här bruksanvisningen innan du ansluter Maximum-mottagaren.

Maximum T 541 VA. Bruksanvisning. Viktigt! Läs den här bruksanvisningen innan du ansluter Maximum-mottagaren. Maximum T-541 VA Bruksanvisning Viktigt! Läs den här bruksanvisningen innan du ansluter Maximum-mottagaren. Mottagaren kan bara anslutas till en tv-mottagare. 1. Säkerhetsanvisningar... 4 Kom väl igång

Läs mer

Snabbguide Inspelningsbar HDTV-box Samsung SMT-C7160

Snabbguide Inspelningsbar HDTV-box Samsung SMT-C7160 Snabbguide Inspelningsbar HD-box Samsung SMT-C760 Allt du behöver veta för att koppla in och komma igång med din inspelningsbara HD-box HEM 2234-Snabbguide SMT-C760_54-03.indd 20-03- 5.03 (GB) EXT OUT

Läs mer

Användarinstruktioner Innan du använder apparaten bör du läsa igenom denna handbok noggrant. Behåll handboken för framtida referens.

Användarinstruktioner Innan du använder apparaten bör du läsa igenom denna handbok noggrant. Behåll handboken för framtida referens. Användarinstruktioner Innan du använder apparaten bör du läsa igenom denna handbok noggrant. Behåll handboken för framtida referens. 20" TFT LCD TV+DVBT Instruktioner för användning PAL/SECAM B/G,D/K,I,

Läs mer

örslista1. Innehållslista 1. Säkerhetsanvisningar...(2) 2. Generell del...(3) 1) TV apparat 2) Fjärrkontroll

örslista1. Innehållslista 1. Säkerhetsanvisningar...(2) 2. Generell del...(3) 1) TV apparat 2) Fjärrkontroll örslista1. Innehållslista 1. Säkerhetsanvisningar...(2) 2. Generell del...(3) 1) TV apparat 2) Fjärrkontroll 3. Generell karaktäristik och funktioner...(5) 4. Anslutning...(7) 1) Anslutning till strömkälla

Läs mer

PORTABEL MP3 / CD-SPELARE

PORTABEL MP3 / CD-SPELARE PORTABEL MP3 / CD-SPELARE MANUAL Art nr: 080315 FÖRKLARING AV KNAPPAR 1. Display 2. Uttag för batterieliminator 3. Recharge switch 4. ESP / Sök katalog (gäller endast MP3 uppspelning) 5. Batterilucka 6.

Läs mer

Användarmanual LCD Färg-TV DFT-2615

Användarmanual LCD Färg-TV DFT-2615 Användarmanual LCD Färg-TV DFT-2615 För att få ut maximalt av din apparat redan från början, läs denna manual noggrant och behåll den som framtida stöd. Tack för ditt köp av våra LCD TV-produkter. För

Läs mer

Swedish DM-18. Bärbar CD-spelare. Svensk bruksanvisning ALL RIGHTS RESERVED COPY RIGHT DENVER ELECTRONICS A/S. www.denver-electronics.

Swedish DM-18. Bärbar CD-spelare. Svensk bruksanvisning ALL RIGHTS RESERVED COPY RIGHT DENVER ELECTRONICS A/S. www.denver-electronics. DM-18 Bärbar CD-spelare Svensk bruksanvisning ALL RIGHTS RESERVED COPY RIGHT DENVER ELECTRONICS A/S www.denver-electronics.com SÂKERHETSÅTGÄRDER För att undvika att anläggningen skadas bör den inte förvaras

Läs mer

Lenco L-69 USB SKIVSPELARE. Svensk Bruksanvisning. Direct Encoding Turntable

Lenco L-69 USB SKIVSPELARE. Svensk Bruksanvisning. Direct Encoding Turntable Lenco L-69 USB SKIVSPELARE Direct Encoding Turntable Svensk Bruksanvisning Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning. VARNING: Användning

Läs mer

PORTABLE DVD BRUKSANVISNING MT-783 T-701S SUNPLUS 方 案 标 准 说 明 书 带 遥 控 器 瑞 典 语

PORTABLE DVD BRUKSANVISNING MT-783 T-701S SUNPLUS 方 案 标 准 说 明 书 带 遥 控 器 瑞 典 语 T-701S SUNPLUS 方 案 标 准 说 明 书 带 遥 控 器 瑞 典 语 PORTABLE DVD BRUKSANVISNING MT-73 www.facebook.com/denverelectronics Innan denna produkt ansluts, används eller justeras, läs denna bruksanvisning noggrant och

Läs mer

BeoVision 8. Ny programvara Tillägg

BeoVision 8. Ny programvara Tillägg BeoVision 8 Ny programvara Tillägg Skärmmenyer Din TV har utrustats med ny programvara och eventuellt även hårdvara. Detta ger tillgång till nya funktioner som beskrivs i detta tillägg. Tillägget beskriver

Läs mer

DM-44TE 45sek. Anti Shock bärbar CD-spelare

DM-44TE 45sek. Anti Shock bärbar CD-spelare Swedish DM-44TE 45sek. Anti Shock bärbar CD-spelare Svensk bruksanvisning www.denver-electronics.com SÂKERHETSÅTGÄRDER För att undvika att anläggningen skadas bör den inte förvaras på ställen som är extremt

Läs mer

Svensk bruksanvisning ipod Tower från Lenco

Svensk bruksanvisning ipod Tower från Lenco Svensk bruksanvisning ipod Tower från Lenco Svensk generalagent www.moon.se 2009 11 22 HN Tack för att du just köpt en produkt från Lenco. Lenco har tillverkat och marknadsfört högkvalitativa ljud och

Läs mer

19" TFT LCD TV+DVD-KOMBO Instruktioner för användning

19 TFT LCD TV+DVD-KOMBO Instruktioner för användning TFD-1922 Användarinstruktioner Innan du använder apparaten bör du läsa igenom denna handbok noggrant. Behåll handboken för framtida referens.. 19" TFT LCD TV+DVD-KOMBO Instruktioner för användning PAL/SECAM

Läs mer

BÄRBAR DVD ANVÄNDARHANDBOK MT-773. Innan du ansluter, använder eller justerar denna produkt, läs igenom hela denna användarhandbok ordentligt.

BÄRBAR DVD ANVÄNDARHANDBOK MT-773. Innan du ansluter, använder eller justerar denna produkt, läs igenom hela denna användarhandbok ordentligt. BÄRBAR DVD ANVÄNDARHANDBOK MT-773 Innan du ansluter, använder eller justerar denna produkt, läs igenom hela denna användarhandbok ordentligt. Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning S.1 Förebyggande

Läs mer

CINEMA SB100 strömförsörjd soundbar-högtalare

CINEMA SB100 strömförsörjd soundbar-högtalare CINEMA SB100 strömförsörjd soundbar-högtalare snabbstartsguide Tack för att du har valt den här JBL -produkten! Den strömförsörjda soundbar-högtalaren JBL Cinema SB100 är ett komplett, integrerat ljudsystem

Läs mer

Bruksanvisning. Smartbox Twin en Produkt ifrån Emitor AB

Bruksanvisning. Smartbox Twin en Produkt ifrån Emitor AB Bruksanvisning Smartbox Twin en Produkt ifrån Emitor AB Förord: Smartbox Twin är en mottagare för fria (okodade) digitala terresta TV-kanaler (FTA). Emitor AB friskriver sig från allt ansvar vad det gäller

Läs mer

RETRO SKIVSPELARE MED FM STERO RADIO MOTTAGARE, USB OCH AUX IN TTR-730U

RETRO SKIVSPELARE MED FM STERO RADIO MOTTAGARE, USB OCH AUX IN TTR-730U RETRO SKIVSPELARE MED FM STERO RADIO MOTTAGARE, USB OCH AUX IN TTR-730U Svensk Instruktions Manual Din enhet har tillverkats och monterats under Roadstars strikta kvalitetskontroll. Innan du använder enheten,

Läs mer

19" TFT LCD DVBT+DVBC+DVD COMBO Instruktioner för användning

19 TFT LCD DVBT+DVBC+DVD COMBO Instruktioner för användning Användarinstruktioner Innan du använder apparaten bör du läsa igenom denna handbok noggrant. Behåll handboken för framtida referens. 19" TFT LCD DVBT+DVBC+DVD COMBO Instruktioner för användning PAL/SECAM

Läs mer

SKIVSPELARE STEREO MED LINE-OUT TT-8532

SKIVSPELARE STEREO MED LINE-OUT TT-8532 SKIVSPELARE STEREO MED LINE-OUT TT-8532 Svensk Instruktions Manual Din enhet har tillverkats och monterats under Roadstars strikta kvalitetskontroll. Innan du använder enheten, läs igenom denna instruktions

Läs mer

Allt du behöver veta för att koppla in din inspelningsbara digitalbox!

Allt du behöver veta för att koppla in din inspelningsbara digitalbox! Allt du behöver veta för att koppla in din inspelningsbara digitalbox! Grattis till ett bra val! Så snart du har installerat utrustningen är det bara att börja använda dina nya tjänster. Har du allt du

Läs mer

REFLEXION. Skivspelare med stereoradio och usb/sd-kodning. TTR-8632UCE INSTRUKTIONSMANUAL

REFLEXION. Skivspelare med stereoradio och usb/sd-kodning. TTR-8632UCE INSTRUKTIONSMANUAL REFLEXION Skivspelare med stereoradio och usb/sd-kodning. TTR-8632UCE INSTRUKTIONSMANUAL VARNINGAR Utropstecknet med en triangel är en varningssymbol som gör användaren uppmärksam på viktiga instruktioner.

Läs mer

Kabel mottagare C 1201 CX

Kabel mottagare C 1201 CX BRUKSANVISNING SVENSK Kabel mottagare C 1201 CX INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Fjärrkontrollens funktioner... sida 3 2. Betjäning av knappar på mottagarens front... sida 4 3. Installation... sida 5 4. Anslutning

Läs mer

Allt du behöver veta för att koppla in din digitalbox!

Allt du behöver veta för att koppla in din digitalbox! Allt du behöver veta för att koppla in din digitalbox! Grattis till ett bra val! Så snart du har installerat utrustningen är det bara att börja använda dina nya tjänster. Har du allt du behöver? Förutom

Läs mer

Portabelt Bluetooth Ljudsystem Med PLL FM Radio TRA-800BT. Svensk Instruktions Manual

Portabelt Bluetooth Ljudsystem Med PLL FM Radio TRA-800BT. Svensk Instruktions Manual Portabelt Bluetooth Ljudsystem Med PLL FM Radio TRA-800BT Svensk Instruktions Manual Din enhet har tillverkats och monterats under Roadstars strikta kvalitetskontroll. Innan du använder enheten, läs igenom

Läs mer

SMARTBOX. Användarmanual 14.10.23

SMARTBOX. Användarmanual 14.10.23 1 SMARTBOX Användarmanual 14.10.23 INNEHÅLL. FJÄRRKONTROLL... 3 PRODUKT... 4 KOM IGÅNG... 5 KANALSÖKNING... 6 ANVÄNDNING... 7 TV-GUIDE... 8 HEJ OCH GRATTIS TILL DIN SMARTBOX! I den här manualen kan du

Läs mer

MM124 Sweex Portable Media Center MM124UK Sweex Portable Media Center

MM124 Sweex Portable Media Center MM124UK Sweex Portable Media Center MM124 Sweex Portable Media Center MM124UK Sweex Portable Media Center Inledning Först och främst tackar vi till ditt köp av denna Sweex Portable Media Center. Ett enkelt sätt att njuta av musik och bilder

Läs mer

Så här används fjärrkontrollen

Så här används fjärrkontrollen Så här används fjärrkontrollen Så här används fjärrkontrollen Försiktighetsåtgärder vid användning av fjärrkontroll Var försiktig vid hantering av kontrollen, speciellt eftersom den är liten och lätt.

Läs mer

Använda TV-ut LÄS DETTA FÖRST. Se PC-bilden på en TV! Ansluta din PC till en TV eller en videobandspelare. VIKTIG INFORMATION för europeiska kunder

Använda TV-ut LÄS DETTA FÖRST. Se PC-bilden på en TV! Ansluta din PC till en TV eller en videobandspelare. VIKTIG INFORMATION för europeiska kunder Använda TV-ut Se PC-bilden på en TV! Ditt nya RAGE 128-baserade grafikkort har TV-ut funktionalitet. Anslut helt enkelt ditt kort till en TV, en bildskärm eller båda. Du kan till och med koppla grafikkortet

Läs mer

InterVideo Home Theater Snabbstartguide Välkommen till InterVideo Home Theater!

InterVideo Home Theater Snabbstartguide Välkommen till InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater Snabbstartguide Välkommen till InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater är en komplett digital underhållningslösning som du kan använda för att titta på TV, spela in från

Läs mer

Användarhandbok BÄRBAR LCD/DVD-SPELARE. Modell: MT-776 BLACK

Användarhandbok BÄRBAR LCD/DVD-SPELARE. Modell: MT-776 BLACK Användarhandbok BÄRBAR LCD/DVD-SPELARE Modell: MT-776 BLACK LÄS IGENOM INSTRUKTIONERNA I DENNA ANVÄNDARHANDBOK NOGGRANT INNAN DU GÖR ANSLUTNINGAR OCH ANVÄNDER APPARATEN. SPARA HANDBOKEN FÖR EVENTUELLT

Läs mer

CX82 Digital Klockradio med Dubbla alarmtider

CX82 Digital Klockradio med Dubbla alarmtider CX82 Digital Klockradio med Dubbla alarmtider Svensk Bruksanvisning Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER

Läs mer

Bruksanvisning. IPTV på Läsplatta Mobil Smart-tv

Bruksanvisning. IPTV på Läsplatta Mobil Smart-tv Bruksanvisning IPTV IPTV på Läsplatta Mobil Smart-tv Innehållsförteckning Lätt att komma igång...4 Börja använda boxen...5 Logga in...6 Inställningar (bild och ljud)...7 Tjänster och egenskaper... 8 9

Läs mer

CRC-1400 Bruksanvisning

CRC-1400 Bruksanvisning CRC-1400 Bruksanvisning Högupplöst (HD) Digital kabelmottagare CONAX * Komplett manuell: www.topfield.fi * PIN-kod är från början inställt på 0000. Säkerhetsanvisningar Läs noga igenom följande säkerhetsföreskrifter.

Läs mer

Förenklad användarmanual för DAISY-användning. Olympus DM-5

Förenklad användarmanual för DAISY-användning. Olympus DM-5 Förenklad användarmanual för DAISY-användning Olympus DM-5 Komma igång 1 Sätt i batteriet Börja med att sätta i medföljande batteri i spelaren. Gör detta genom att öppna luckan på baksidan. En skarv i

Läs mer

Så funkar det. Inspelningsbar HD-Box

Så funkar det. Inspelningsbar HD-Box Så funkar det. Inspelningsbar HD-Box I den här foldern hittar du allt du behöver veta om din inspelningsbara HD-box. Boxen kan spela in upp till fyra program samtidigt som du tittar på TV. Och självklart

Läs mer

MINIX NEO A2 Användarguide

MINIX NEO A2 Användarguide MINIX NEO A2 Användarguide Produkt Information Tack för att du köpt en MINIX NEO A2. MINIX NEO A2 är en trådlös air mouse + dubbelsidigt tangentbord med inbyggd mikrofon och högtalare. MINIX NEO A2 utnyttjar

Läs mer

ZAP DVR-X3 Art.nr. 150346

ZAP DVR-X3 Art.nr. 150346 ZAP DVR-X3 Art.nr. 150346 I förpackningen Bruksanvisning, USB-kabel samt hörlurar. Knappar och kontroller 1. Uttag för extern mikrofon 2. MENU Meny 3. PLAY På / Spela upp inspelning / Pausa uppspelning

Läs mer

VIKTIGT Hyrfilms-PIN Master PIN

VIKTIGT Hyrfilms-PIN Master PIN 1 T ack för att du valt Serverado som leverantör av din Bredbands-TV! Vi levererar den modernaste TV-tjänsten åt dig över din stadsnätsanslutning. Bredbands-TV är mera än att bara kunna se vad som sänds

Läs mer

Alltid redo att hjälpa till. Registrera din produkt och få support på SRP2018. Frågor? Kontakta Philips.

Alltid redo att hjälpa till. Registrera din produkt och få support på   SRP2018. Frågor? Kontakta Philips. Alltid redo att hjälpa till Registrera din produkt och få support på www.philips.com/support Frågor? Kontakta Philips SRP2018 Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Din universalfjärrkontroll 2 Introduktion

Läs mer

19" TFT LCD TV+DVD-KOMBO/DVBT

19 TFT LCD TV+DVD-KOMBO/DVBT TFD-1906DVBT AC/DC Användarinstruktioner Innan du använder apparaten bör du läsa igenom denna handbok noggrant. Behåll handboken för framtida referens. 19" TFT LCD TV+DVD-KOMBO/DVBT Användarinstruktioner

Läs mer

Bärbar MP3/CD/VCD-spelare Bruksanvisning Artikelnummer 340406

Bärbar MP3/CD/VCD-spelare Bruksanvisning Artikelnummer 340406 Bärbar MP3/CD/VCD-spelare Bruksanvisning Artikelnummer 340406 Denna bruksanvisning måste genomläsas innan du använder spelaren för första gången. stöder MP3, CD-DA och Video-CD (VCD 2,0) spelar också kopierade

Läs mer

SOUNDSTICKS WIRELESS. Installationsguide

SOUNDSTICKS WIRELESS. Installationsguide SOUNDSTICKS WIRELESS Installationsguide 2 SOUNDSTICKS WIRELESS 1. Läs dessa anvisningar. 2. Spara anvisningarna. 3. Uppmärksamma alla varningar. 4. Följ alla anvisningar. 5. Använd inte apparaten nära

Läs mer