Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 16

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 16"

Transkript

1 Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 16 Hej på er alla elever och föräldrar! Det har denna vecka varit många snabba växlingar mellan sol och värme, hagel, regn och kyla - typiskt april väder med andra ord. Men vad gör det VÅREN är ju här! Men vädret kräver väldigt många olika typer av kläder så just nu är det bra om eleverna har ett par tunna överdragsbyxor eller om de så föredrar ett par utejeans för att sedan kunna byta om till innebyxor då vi går in. Det är fortfarande kallt på marken och fuktigt ute. Denna vecka har varit en riktigt härlig vecka fullt upp med NTA, Natur och Simskola! NTA I måndags hade Vargarna NTA och i onsdags var det Ormarnas tur. Vi har fortsatt att utforska vätskors egenskaper och har jämfört vatten, matolja, lim och diskmedel med varandra. Det är så kul att höra eleverna återberätta vad vi gjorde förra gången för oj vad de minns mycket, trots att ett helt påsklov varit där emellan: Vätskor är rinniga, har ingen egen form, är blöta, fuktiga. till och med orden viskositet och fluiditet fanns med bland minnena! Vi inledde lektionen med att titta och experimentera med de fyra olika vätskorna som vi hällt ner i små förslutningsbara plastpåsar. Vi undersökte om vi kunde forma vätskorna, se igenom dem, hur snabbt eller sakta de rann, om vi kunde göra avtryck i dem Eleverna upptäckte att lim och diskmedel har högre viskositet än vatten och olja och att vatten och olja har högre fluiditet än diskmedel och lim! Med dessa erfarenheter fick de göra en förutsägelse: Vilken vätska rinner snabbast? Vi gjorde ett dropprace mellan de fyra olika vätskorna, där vattnet vann överlägset! Limmet fick en väldigt trög start och gav upp i halva backen. Vilken kom på andra och tredje plats tror ni?

2 Vi tittade på Kayos krita (UR) Fula fläckar och oljiga lampor och fick då lära oss att atomer tillsammans bildar molekyler och att när molekylerna i en vätska liknar molekylerna i en annan vätska så går dem att blanda, men inte om de är olika! Lika Löser Lika! Vi pausade filmen och gick in i ateljén för att själva undersöka vilka vätskor som löser sig eller inte löser sig med vatten. Varje labb-par fick välja en av vätskorna att experimentera med: olja, lim eller diskmedel. Det blev många härliga upptäckter om hur vätskorna beter sig! Oljan ville blanda sig med vatten... Men det ville diskmedlet och limmet! Vi avslutade med att titta klart på Kayos krita som visade hur man enkelt kan göra sin egen lavalampa. Och Pernilla visade sen hur man kan göra ett eget hav i en petflaska. Eleverna vill nu göra detta med er hemma så här kommer recepten : Lavalampa: ⅓ vatten, karamellfärg, ⅔ matolja, brustablett, hög glasburk/stor petflaska Häll i vattnet och oljan. Låt karamelfärgen droppas ner och titta på hur den beter sig. Se till att karamellfärgen blandat sig med vattnet. Stoppa sen ner bitar av en brustablett, lite i taget. Titta och njut av skådespelet!

3 Hav i flaska: ⅓ vatten, karamellfärg, ⅔ matolja, petflaska. Häll i vattnet, karamellfärgen och oljan så att hela flaskan fylls. Skruva på korken ordentligt. Vippa nu flaskan fram och tillbaka så att vågor skapas! Natur: I måndags var det Tigrarnas tur att vara i skogen och i onsdags var det Lejonens tur. Den här gången fick de vara detektiver när vi gick till skogen, de fick letad efter vårtecken. På vägen till vår skogsplats hittade de flera tecken så som blåsippa, knoppande vitsippor mm. När vi kom fram till vår plats i skogen, pratade vi om olika vårtecken och vi läste en vårtext. Efteråt fick de gå på egen upptäcksfärd och leta efter ännu fler tecken. De tittade på träden som vi hade märkt ut då vi pratade om knoppisar och såg då att en del knoppisar som Lilla björk hade blivit större och på vissa andra knoppisar så började det skymta lite grönt. När de kom fram till Hanna fick de berätta vilka vårtecken de hade sett eller hört. Eleverna fick sedan varsitt papper och penna. Nu skulle de få rita och skriva vad de sett. Efteråt fick de leka fritt i skogen tillsammans. Deras teckningar sitter på glasväggen i korridoren mellan Opalen F och Kristallen F. Simskolan: Wow, vilka framsteg samtliga elever gjort under dessa tre intensiva simskoleveckor! Nu simmas det för fullt! Den här veckan har alla bland annat fått öva sig i att simma med flytvästar i stora bassängen samt att hoppa i från kanten. De som ville fick även hoppa i från trampolinen! Idag fredag hade vi en riktgt rolig simavslutning med fikastund och sen det som alla längtat efter - att få bada med kläderna på! Det blev många härliga skratt och kommentarer! Prickis fick smaka på juicen och drack upp allting, han åt även upp kakbiten han fick. Vi avslutade dessa simskoleveckor med en medalj- och diplomutdelning i lekhallen tillsammans med Kristallerna. Både Prickis och Kristallernas Näbben fick prova medaljerna.

4 Ett internationellt perspektiv är viktigt för att kunna se den egna verkligheten i ett globalt sammanhang och för att skapa internationell solidaritet samt förbereda för ett samhälle med täta kontakter över kultur-och nationsgränser. Det internationella perspektivet innebär också att utveckla förståelse för den kulturella mångfalden inom landet Lgr 11 kap 1 Adoption I dag fredag har vi pratat om adoption för att uppmärksamma en av våra klasskamraters adoptionsårsdag, som är idag! Eller som man också kan säga Fåddelsedag! Vi har tittat på fotografier från Korea och hemkomsten på Arlanda. Tittat på en karta för att se var Korea ligger, titta hur flaggan ser ut och hur man skriver på koreanska. Vi har ju en klasskamrat som kan koreanska så då vi tittade på hur tecknet för Hej och Familj ser ut fick vi även lära oss hur man säger orden. Vi har även funderat på hur våra liv skulle kunnat se ut om vi alla bodde i Korea istället. Efter bildvisningen och frågestunden som följde var det många som ritade av den koreanska flaggan. Teater I onsdags tittade vi på dockteater istället för att läsa bok på vilan. Det var första delen av en föreställning som heter Vampyrernas Värld som några av våra klasskamrater gjort. Engelska Vi har nu en ny ramsa som vi tränar på: Five little ducks went out one day over the hill and far away Mother duck said Quack Quack Quack But only four little ducks came back... o.s.v tills: But none of the five little ducks came back. Sad mother duck went out one day over the hill and far away The sad mother duck said Quack Quack Quack And all of the five little ducks came back!

5 Lekkompis I torsdags hade vi en liten lekstund på eftermiddagen då eleverna fick leka med lite andra kamrater än dem som de annars själva skulle välja. Denna gång var det tre - fyra elever i varje lekgrupp som skulle enas om ett spel som de skulle spela tillsammans. Härligt att se vilket bra samarbete de har och hur spännande de tycker att det är att få vara med lite nya kamrater. Klassråd Denna vecka låg det två lappar i brevlådan: Leksaksdag - Vi ska bestämma en dag och återkommer med datum! När får man ta med sig kulor till skolan? - Kulor är ett säkert vårtecken! Det är fritt fram att ta med kulor att leka med ute på rasterna. Vi kommer att prata mer om detta nästa vecka och då poängtera för eleverna att de tar eget ansvar för sina kulor, att man inte behöver ta med hela kulpåsen till skolan, att vi inte byter bort kulor på skoltid m.m. Prickis Prickis får vara med om en hel del äventyr och får lära sig en väldigt massa saker. Under påsklovet var han med Pernilla på landet där han fick lära sig att leta påskägg, hoppa på studsmatta och klättra i träd. Den här veckan har han övat vidare på trädklättring och stutsmattekonster. Han har även fått lära sig att stå som bandymålvakt, hoppa volter, hoppa ner från våningssäng, använda ipad, göra häftiga tavlor, och spela Wii. Filurerna Filurerna har nu varit och hämtat all post vi skrivit under veckan och vi ser framemot att få läsa alla brevsvaren! I dag fredag fick vi ett brev från dem, de skriver nog resten under helgen, hoppas vi! Månadens ramsa April är månad nummer fyra. Elden gör trollen glada och yra. Vi har tränat på årets alla månader och pratat om valborgsmässoelden, eller majbrasan som man också säger. IUP-tid Vi har nu så smått börjat med IUP-tid (IndividuellUtvecklingsPlan) där eleverna får tid att träna på sina IUP-mål. Från v 18 kommer vi att ha 2-3 IUP-tillfällen/vecka. Vit T-shirt Eleverna ska få dekorera en egen tröja och vi vill därför att de tar med sig en vit T-shirt till skolan som de ska få måla på. Senast innan Valborg vill vi att tröjorna är på skolan så att vi sen kan sätta igång att skapa.

6 Boktips Eleverna ska från och med nästa vecka få delge varandra sina bästa boktips och det kommer att vara dagens värd som presenterar dagens bok. Eleverna väljer själv hemma vilken bok det är de vill berätta om. Vi har pratat om vad man ska tänka på inför redovisningen: att man ska berätta vad boken heter, vem författaren är, vem illustratören är, vad boken handlar om och om varför vi andra ska läsa den. Låt gärna ert barn få träna på detta lite hemma. Månstenens Fritids: NÄSTA VECKA V 17: V 17 har åk 1 Elevens val vilket kommer att ske i samarbete med oss i förskoleklasserna. Eleverna har själva fått välja ett fördjupningsområde utifrån 5 olika ämnen: Dans & Idrott, Skapande, Experiment, Drama och Friluftsliv. Denna vecka är också en släng-mindre-mat-vecka som hela skolan är delaktig i. Vi har pratat om att det är bättre att man tar lite mat först och smakar än att ta för mycket och inte vilja/orka äta upp. Så nästa vecka uppmuntras eleverna lite extra att tänka sig för innan man tar. Ibland vill ju ögat ha mer än magen orkar. Vi kommer även att ha Fadderträff på torsdagen och då ska ALLA elever ta med sig en bilderbok som deras fadder ska få läsa för dem. Måndag: Elevensval kl Tisdag: Elevensval kl ( för de som valt friluftsliv) Onsdag: Elevensval kl Torsdag: Elevensval kl Fadderträff - ta med en bilderbok! Fredag: Elevensval kl Viktiga datum 12 maj Ormarna Golf 15 maj Lov/Klämdag 19 maj Vargarna Golf 20 maj Skolfest 25 maj Studiedag - Fritids öppet 3 juni Vi går Roslagsleden 11 juni Skolavslutning Ha en riktigt trevlig helg Pernilla, Hanna och Erik!

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 43 Denna vecka har hela skolan haft en gemensam temavecka där alla klasser har fått fördjupat sig i matematik och fysik genom olika aktiviteter och utmaningar.

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass OpalensFörskoleklass Veckobrevförvecka45 EfterenveckamedHöstlovvardetverkligenroligtattfåträffas allaigen! Dettaharvaritenriktigtspännandevecka,förnuharÄggis börjatsprickaiskalet!viharnuettlitethåliäggetochviharsett

Läs mer

Veckobrev v.12. Hej på er alla elever och föräldrar i Kristallens Förskoleklass!

Veckobrev v.12. Hej på er alla elever och föräldrar i Kristallens Förskoleklass! Veckobrev v.12 Hej på er alla elever och föräldrar i Kristallens Förskoleklass! Nä vad trist att det började snöblandat regn och inte var det särskilt varm, vi som vant oss vid sol och värme. Den här veckan

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 48 Detta har varit en riktigt intensiv och härlig vecka! Vi har gjort så mycket kul tillsammans: Fadderträff, adventspyssel, Lilla melodifestivalen, besök av Golbang,

Läs mer

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 8

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 8 Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 8 Hej på er! Nu stundar ett Sportlov med förhoppningsvis många roliga upplevelser! Nästa gång vi har skoldag är det Mars, vår första vårmånad och det är då dags att börja

Läs mer

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 10

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 10 Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 10 Vad kul det var att få ses igen efter sportlovet! Nu har vi lämnat vintern bakom oss och välkomnar nästa årstid: Våren! Nu kan stjärtlapppar och skridskor plockas

Läs mer

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 4

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 4 Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 4 Denna vecka har vi fokuserat mycket på hur vi är mot varandra. Vad vi säger, hur vi säger saker och hur vi gör för att visa varandra vänlighet, förståelse och respekt.

Läs mer

Veckobrev för Opalen 1 v 16-18

Veckobrev för Opalen 1 v 16-18 Veckobrev för Opalen 1 v 16-18!!! Hej alla barn och föräldrar! 23 april 2015 Så underbart att våren är här! Det är härligt att se hur glada barnen är ute på rasterna när det inte regnar eller blåser. Det

Läs mer

Veckobrev för Opalen2 v.35-37

Veckobrev för Opalen2 v.35-37 Veckobrev för Opalen2 v.35-37 Hej alla barn och föräldrar!! 3 september 2015 Nu har vi satt igång på riktigt med skolarbetet och det är underbart att se hur engagerade och flitiga era barn är! Vi har haft

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 6

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 6 Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 6 Tänk vilken härlig vinter vi fick tillslut! Vi har kunnat leka ute i massor med snön! VI har byggt, sportat, skrivit bokstäver m.m. Tack alla ni föräldrar för ett gott

Läs mer

Veckobrev för Opalen 1 v 18-20

Veckobrev för Opalen 1 v 18-20 Veckobrev för Opalen 1 v 18-20!!! Hej alla barn och föräldrar! 7 maj 2015 Tänk vad fort tiden går! Det gäller att stanna upp nu och njuta av det långa, ljusa och härliga dagarna. Vi startar inte upp så

Läs mer

Veckobrev för Kristallens Förskoleklass v.45

Veckobrev för Kristallens Förskoleklass v.45 Veckobrev för Kristallens Förskoleklass v.45 Hej på er alla barn och föräldrar i Kristallens Förskoleklass Ååå vad kul det är att vara tillbaka Så roligt att träffa alla igen, har saknat er alla massor/annika

Läs mer

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 5

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 5 Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 5 Denna vecka har gått från vinter till slask och ishalka. Blöta har vi blivit av våra utelekar och det blir snabbt många kläder som ska samsas i vår hall. Eleverna försöker

Läs mer

Kristallens Förskoleklass

Kristallens Förskoleklass Kristallens Förskoleklass Veckobrev för v.40 I måndags fick vi ett ägg! Så denna vecka har ägnats åt att hitta regler hur vi på bästa sätt skall kunna ta hand om Äggbert som eleverna döpt ägget till. Hösten

Läs mer

INFORMATIONSBREV VECKA 45-46 HEJ PÅ ER DÄRHEMMA!

INFORMATIONSBREV VECKA 45-46 HEJ PÅ ER DÄRHEMMA! INFORMATIONSBREV VECKA 45-46 HEJ PÅ ER DÄRHEMMA! Hoppas att allt är bara bra med er inför den stundande All Helgonahelgen. Dagen idag bjuder ju på ett härligt höstväder. Vi får hoppas det håller i sig

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

Veckobrev v.19. Ni som ännu inte lämnat en VIT T-shirt gör det snarast tack!

Veckobrev v.19. Ni som ännu inte lämnat en VIT T-shirt gör det snarast tack! Veckobrev v.19 Hej på er alla elever och föräldrar i Kristallens Förskoleklass! Våren är här för nu blommar träden och bladen är på väg. Men ibland blir det regn och kallt och då är det bra med kläder

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 38 Vilken härlig vecka vi har haft tillsammans, men det är rysligt vad dagarna går fort! Jag skulle ha suttit på en sten och haft tråkigt, så hade det inte tagit

Läs mer

Veckobrev för Opalen 1 v 6-8

Veckobrev för Opalen 1 v 6-8 Veckobrev för Opalen 1 v 6-8!!! 12 februari 2015 Hej alla barn och föräldrar!!!! Äntligen har det kommit snö och det är underbart att se vilken aktivitet det blir ute på än gång. Eleverna leker, bygger

Läs mer

Kristallens Förskoleklass Veckobrev 17

Kristallens Förskoleklass Veckobrev 17 Kristallens Förskoleklass Veckobrev 17 Sol å värme, regn och snö. Eleverna behöver ha tunna överdragsbyxor, tröja och jacka samt mössa å ev keps. Eller ett par ute jeans, detta måste finnas på skolan.

Läs mer

Veckobrev v. 47. Information om vad som hänt i skolan den här veckan.

Veckobrev v. 47. Information om vad som hänt i skolan den här veckan. Veckobrev v. 47 Information om vad som hänt i skolan den här veckan. I matematik har vi arbetat med begreppen fler, färre, lika många och med likhetstecknet betydelse. Vi har jobbat med klockan främst

Läs mer

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016 SKAPANDE SKOLA Projektet är avslutat och var mycket uppskattat av eleverna! Filmerna finns på erikhedman.com. SMILE Månadens ord är MEDMÄNSKLIG- HET och vi arbetar med färdigheten att visa att man tycker

Läs mer

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 7

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 7 Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 7 En lika härlig vecka som vanligt har nu tagit slut. Vi måste börja ha lite tråkigt så vi får vara tillsammans mycket längre! sa en elev i veckan och vi håller alla

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 40 Vilken spännande start vi fick på denna härliga höstvecka! I skolarbetet ska de intellektuella såväl som de praktiska, sinnliga och estetiska aspekterna uppmärksammas.

Läs mer

Veckobrev årskurs 2 v. 43 2013

Veckobrev årskurs 2 v. 43 2013 Veckobrev årskurs 2 v. 43 2013 Hej på er! Näst sista veckan innan höstlovet, oj vad tiden har gått fort! Vi har fortsatt vårt arbete med vår storyline Bondgården och denna vecka så fick vi ett sms från

Läs mer

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 11

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 11 Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 11 Vad härligt det är att våren nu börjat visa sig med sol och blå himmel! Flera vårtecken har redan hittats, så som tussilago, snödroppar, vintergäck och så en massa

Läs mer

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det.

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det. Veckobrev v. 3 Hej! Äntligen är vi tillbaka i vardagen och rutinerna igen. Nog för att det kan vara väldigt skönt med lite ledigt och göra det som faller en in, så är det ändå skönt när det väl är dags

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 36, 2015

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 36, 2015 Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 36, 2015 Vad trevligt det var att träffa så många av er på gårdagens föräldrarmöte. Anteckningar från mötet ligger på hemsidan. Denna vecka har bjudit på många nya och

Läs mer

NTA - tema luft - HT-11

NTA - tema luft - HT-11 NTA - tema luft - HT-11 Nu har vi startat vårt NTA arbete med de största barnen på förskolan. Vid det första tillfället den 15 september hade vi en introduktion på vad luft är för något och vi gjorde några

Läs mer

Hej på er därhemma! Hela fredagen gick åt att träna på vad barnen ska säga på utvecklingssamtalet nästa vecka.

Hej på er därhemma! Hela fredagen gick åt att träna på vad barnen ska säga på utvecklingssamtalet nästa vecka. Hej på er därhemma! Även denna vecka har vi jobbat med arbetsschema. I matematiken har vi fortsatt att träna på subtraktion med tiotalsövergångar (0-20). Barnen har fått ta del av genomgångar, då de har

Läs mer

CITRONNYTT vecka 49 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 49 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

TÖRSTSLÄCKAREN NUMMER ETT VATTEN

TÖRSTSLÄCKAREN NUMMER ETT VATTEN TÖRSTSLÄCKAREN NUMMER ETT VATTEN Till dig som arbetar i skolan med barn i årskurs F-5! Här kommer tips och idéer för en hälsovecka med vatten som tema. Nu ska vi försöka nå barn och föräldrar med budskapet

Läs mer

Veckobrev årskurs 1 v. 7 och

Veckobrev årskurs 1 v. 7 och Veckobrev årskurs 1 v. 7 och 8 2013 Hej igen! Våra utvecklingssamtal är nu i full gång. Tyvärr är det många som, av olika anledningar, inte kunnat komma på sin samtalstid. Detta är ett stort bekymmer för

Läs mer

Informationsbrev oktober 2015

Informationsbrev oktober 2015 Informationsbrev oktober 2015 Hej alla föräldrar! Nu har terminen varit igång i några veckor och vi börjar lära känna varandra i de olika grupperna. Eftersom föräldramötet inte blev av så bifogar vi ett

Läs mer

Förskoleklass Bubblan

Förskoleklass Bubblan Sida 1 av 5 Skarpnäcks skola Förskoleklass Bubblan Bulleribock telenr: 0761291067 Bubblan telenr: 0761294382 Öppning och stängningsfritids telenr: 50815626 Veckobrev 30 mars 2012 för vecka 14, 16 och 17

Läs mer

VECKOBREV V PÄRLAN 1

VECKOBREV V PÄRLAN 1 VECKOBREV V. 49-51 PÄRLAN 1 Hej alla elever och föräldrar i Pärlan 1! 4 december 2014 Vi har nu landat i december månad och varje morgon hör jag flera barn som räknar ner till självaste julafton :) Tänk

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Tranbärets månadsbrev september 2015

Tranbärets månadsbrev september 2015 Tranbärets månadsbrev september 2015 Vilken höst vi har! Sol och värme växlas med regn och rusk, men september ser ut att avslutas med sol och det gillar vi. Naturen bjuder på underbara färgkombinationer

Läs mer

Dagordning Vi hänger upp en mobilnummer listan i hallen. Vi kommer att lägga upp kvällens minnesanteckningar på hemsidan.

Dagordning Vi hänger upp en mobilnummer listan i hallen. Vi kommer att lägga upp kvällens minnesanteckningar på hemsidan. Föräldrarmöte 3 september 2015, 18.00-19.30 Annika J hälsar alla välkomna Dagordning Vi hänger upp en mobilnummer listan i hallen. Vi kommer att lägga upp kvällens minnesanteckningar på hemsidan. Presentation

Läs mer

ALLMÄN INFORMATION VECKA NR 33

ALLMÄN INFORMATION VECKA NR 33 TULPANEN, UPPSALA ALLMÄN INFORMATION VECKA NR 33 Hej alla föräldrar! Jag vill hälsa alla föräldrar, barn och nya pedagoger välkomna till en ny och spännande termin. Vill informera att Gzim kommer att sluta

Läs mer

Förskoleklassens veckobrev V 5

Förskoleklassens veckobrev V 5 Förskoleklassens veckobrev V 5 Veckan som gick jobbade vi med lärstilar på olika sätt. Det blev ingen vinteridrottsdag pga vädret, vi får titta på ett nytt datum. Vecka 5 Måndag 1/2 Vintergatans personal

Läs mer

Lärarmaterial. Teknik med el sidan 1. Mål ur Lgr 11: Vad gjorde våra förfäder utan elektricitet? Leva utan el? Författare: Torsten Bengtsson

Lärarmaterial. Teknik med el sidan 1. Mål ur Lgr 11: Vad gjorde våra förfäder utan elektricitet? Leva utan el? Författare: Torsten Bengtsson Teknik med el sidan 1 Författare: Torsten Bengtsson Mål ur Lgr 11: Hur tekniska system i hemmet och samhället förändrats över tid och några orsaker till detta (Teknik åk 4-6) Olika sätt att hushålla med

Läs mer

Vecka 50. Vi har bakat pepparkakor. Här gör vi samarbetsjulgran

Vecka 50. Vi har bakat pepparkakor. Här gör vi samarbetsjulgran Vecka 50 Vi har bakat pepparkakor Här gör vi samarbetsjulgran Så här fin blev den när vi samarbetade. Här har tomten råkat klippa sönder alla julorden men eleverna hjälpte honom och fixade till det. Vecka

Läs mer

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 12

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 12 Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 12 Hej på er alla! Efter en härlig vårvecka med sol, blå himmel och värme avslutades veckan med igenmulen himmel och snöslask! Lite typiskt när vi alla sett fram emot

Läs mer

Friskolenytt Virestad v.42

Friskolenytt Virestad v.42 Friskolenytt Virestad v.42 Skola: På torsdag nästa vecka är det dags, då kommer vi alla få oss till livs en föreställning som heter Musikhögskolan flyger ; det är nästan färdigutbildade musiker från Malmö

Läs mer

DRÖMHUSET. Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR. Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt.

DRÖMHUSET. Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR. Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt. TORGET, RINKEBY DRÖMHUSET Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt. Traktorerna i området är fortfarande det mest intressanta för barnen. För att utöka

Läs mer

Rindö skolas förskoleklass Nyckelpigan

Rindö skolas förskoleklass Nyckelpigan Rindö skolas förskoleklass Nyckelpigan När vi tar emot nya barn på hösten kommer de från flera olika ställen. Vår viktigaste uppgift då är att få ihop gruppen och introducera barnen sakta men säkert i

Läs mer

VINBÄRSNYTT vecka 23 KALENDARIUM

VINBÄRSNYTT vecka 23 KALENDARIUM KALENDARIUM Datum för läsårets föräldraråd Dagar då skolan stänger 15:45 4/6 Tack för att ni respekterar tiden Vårterminens sista dag 12/6 Lov, studiedagar och planeringsdagar Planeringsdag 7/6 (hela skolan

Läs mer

Om ni vill få kontakt med andra lärare och inte har deras mejladress går det bra att mejla mig så vidarebefordrar jag, så ni vet.

Om ni vill få kontakt med andra lärare och inte har deras mejladress går det bra att mejla mig så vidarebefordrar jag, så ni vet. 4or vecka 8 Fredag den 17 februari 2012 Sjukanmälan görs på tel nr 08-659 53 13 Hej på er! Jag var hemma sjuk tisdag och onsdag så jag missade teatern med gruppen Zebradans. Kritikerkåren (de teater- och

Läs mer

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2016

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2016 BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2016 En vanlig vecka på Blomman: Efter frukost delar vi upp barnen antingen inne på avdelningen för fri lek en stund eller så går halva gruppen ut och resten stannar inne.

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Eleverna tränar på att: Författare: Beth Bracken & Kay Fraser

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Eleverna tränar på att: Författare: Beth Bracken & Kay Fraser sidan 1 Författare: Beth Bracken & Kay Fraser Vad handlar boken om? Boken handlar om Lucy och Soli som är bästa vänner. De har känt varandra sedan de var små, och de gör allt tillsammans. Där de bor finns

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 47 Tänk så mycket kul man kan göra ute när det regnar! Vatten som inslag ger oss så många nya lekmöjligheter ute på gården! Hur bygger man bästa floden? Varför

Läs mer

Veckobrev - Opalens Förskoleklass v 45

Veckobrev - Opalens Förskoleklass v 45 Veckobrev - Opalens Förskoleklass v 45 Efter en härlig höstvecka med höstlov och ljumma dagar var det kul att få träffa alla igen! Många av eleverna har firat Halloween på ett eller annat sätt och på Alla

Läs mer

LPP Läsprojekt Svenska År 1. I undervisningen ska eleverna möta samt få kunskaper om skönlitteratur från olika tider och skilda delar av världen.

LPP Läsprojekt Svenska År 1. I undervisningen ska eleverna möta samt få kunskaper om skönlitteratur från olika tider och skilda delar av världen. LPP Läsprojekt Svenska År 1 Beskrivning av arbetet Tidsperiod: April + lite maj 2013 (4 veckor) Ämnets syfte: Undervisningen i ämnet ska stimulera elevernas intresse för att läsa och skriva. I undervisningen

Läs mer

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia Namn: Klass: Din uppgift: Ni kommer att arbeta med detta vecka 39 till vecka 43. Ni har svensklektionerna till ert förfogande. Uppgifterna ska lämnas in, allt tillsammans, senast måndag vecka 45. Då blir

Läs mer

MARIA KLUBBNYTT. 12 16 Januari. Välkommen tillbaka alla glada! MFK

MARIA KLUBBNYTT. 12 16 Januari. Välkommen tillbaka alla glada! MFK MARIA KLUBBNYTT 12 16 Januari Välkommen tillbaka alla glada! MFK aktiviteter på MFK 12 16 januari LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Hemvist SAL 3 Frågesport (Istvan) 14.40 Dubbeldriva 3:or 15.30

Läs mer

Vecka STUDIEDAG SKOLA OCH FRITIDS ÄR STÄNGT. Hej!

Vecka STUDIEDAG SKOLA OCH FRITIDS ÄR STÄNGT. Hej! Vecka 37-2013 Bloggen: http://roselidf3b.wordpress.com STUDIEDAG Hej! Vi vill inleda detta veckobrev med att tacka för ett mycket trevlig och givande föräldramöte tillsammans med er alla som närvarade.

Läs mer

Hemkunskap Anki Demred och Martin Ekholm 2011

Hemkunskap Anki Demred och Martin Ekholm 2011 Hemkunskap Tvätt 1. Det finns olika tvättsymboler på klädernas tvättlappar. Rita de olika symbolerna och berätta med egna ord vad de betyder. Du ska med symboler från de tre kategorierna: Tvätt Tork Stryk.

Läs mer

Simprovet. Vad handlar boken om? Lgr 11 Centralt innehåll som tränas. Eleverna tränar följande förmågor. Lgrs 11 Centralt innehåll som tränas

Simprovet. Vad handlar boken om? Lgr 11 Centralt innehåll som tränas. Eleverna tränar följande förmågor. Lgrs 11 Centralt innehåll som tränas SIDAN 1 Lärarmaterial Vad handlar boken om? Olle ska simma med skolan och alla ska simma 200 meter. Olle har gått i simskola i ettan men han känner sig inte så säker på att simma. Han kämpar och kämpar

Läs mer

Plan för fritidsverksamheten 2013-2014

Plan för fritidsverksamheten 2013-2014 Plan för fritidsen 2013-2014 Stockholm International Academy Sulvägen 52 A-B 126 40 Hägersten 08-646 46 98 www.stockholmskolan.se info@stockholmskolan.se Sammanfattning Inför HT 2013 har vi vidtagit en

Läs mer

Veckobrev för GS Näcken vecka: 42, Blå gruppen

Veckobrev för GS Näcken vecka: 42, Blå gruppen Veckobrev för GS Näcken vecka: 42, Blå gruppen Viktiga telefonnummer: Fritids: 508 156 24 (detta nummer finns vi ALLTID på) Näcken (sjukanmälan): 508 156 24 Taxiändringar/frågor: 50815621 Tom Hagman, rektor:

Läs mer

Besöket av Renata var mycket inspirerande och just nu har vi flera igelkottar som ska bli

Besöket av Renata var mycket inspirerande och just nu har vi flera igelkottar som ska bli Vecka 5-6 Halloj! Besöket av Renata var mycket inspirerande och just nu har vi flera igelkottar som ska bli äventyrare när de blir stora! Efter föreläsningen fick barnen rita om sitt eget drömäventyr!i

Läs mer

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd.

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd. Kapitel 1 Resan Jag har väntat länge på att göra denna resan. Jag heter Hanna och är 23 år. Jag ska åka båt till en Ön Madagaskar. Jag kommer ha med mig en hel besättning. Vi tog med oss väldigt mycket

Läs mer

Tema: varje barns rätt att leka, lära och utvecklas JAG KAN!

Tema: varje barns rätt att leka, lära och utvecklas JAG KAN! Tema: varje barns rätt att leka, lära och utvecklas JAG KAN! Jag kan Alla barn har rätt att lära, leka och utvecklas. I den här övningen får barnen prata om saker som de kan, när de lärde sig det och vem

Läs mer

Hej alla föräldrar och barn!

Hej alla föräldrar och barn! Hej alla föräldrar och barn! Nu är det dax att börja i förskoleklass, vi förstår att ni har många frågor och funderingar. Därför har vi pedagoger i förskoleklasserna skrivit en liten förberedande saga

Läs mer

Veckobrev vecka 48/49 Grundsärskolan F-9 Skarpnäcks skola Tel

Veckobrev vecka 48/49 Grundsärskolan F-9 Skarpnäcks skola Tel Veckobrev vecka 48/49 Grundsärskolan F-9 Skarpnäcks skola Tel 508 15624 Grön grupp Denna vecka har vi klippt och klistrat bilder som vi ska skriva ord till på Ipaden. Vi har också klistrat foton i vår

Läs mer

Veckobrev v.8. Hej! Efter sportlovet börjar skidveckorna. Det är veckorna 10, 11 och 12. Då åker vi skidor på idrotten och en gång varje dag.

Veckobrev v.8. Hej! Efter sportlovet börjar skidveckorna. Det är veckorna 10, 11 och 12. Då åker vi skidor på idrotten och en gång varje dag. Veckobrev v.8 Hej! Efter sportlovet börjar skidveckorna. Det är veckorna 10, 11 och 12. Då åker vi skidor på idrotten och en gång varje dag. Det är tillåtet att smygträna på sportlovet F-klass: Hej! Måndagen

Läs mer

Min bok om hållbar utveckling

Min bok om hållbar utveckling Min bok om hållbar utveckling av: Emilia Nordstrand från Jäderforsskola Energianvändning När jag såg filmen så tänkte jag på hur mycket energi vi egentligen använder. Energi är det som gör att te.x. lamporna

Läs mer

B. Vad skulle man göra för att vara bättre förberedd inför en lektion i det här ämnet?

B. Vad skulle man göra för att vara bättre förberedd inför en lektion i det här ämnet? Studieteknik STUDIEHANDLEDNING Syftet med dessa övningar är att eleverna själva ska fördjupa sig i olika aspekter som kan förbättra deras egen inlärning. arna görs med fördel i grupp eller parvis, och

Läs mer

Se mig Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål och förmågor från Lgr 11. Eleverna tränar på följande förmågor. Författare: Bente Bratlund

Se mig Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål och förmågor från Lgr 11. Eleverna tränar på följande förmågor. Författare: Bente Bratlund sidan 1 Författare: Bente Bratlund Vad handlar boken om? Jonna och Sanna var bästa kompisar och gjorde allt tillsammans. De pratade om killar, viskade och skrattade tillsammans, och hade ett hemligt språk

Läs mer

rm o rs W e d n r: A e n tio stra Illu Grön Flagg-rapport Peter Pans personalkooperativa förskola 6 feb 2013

rm o rs W e d n r: A e n tio stra Illu Grön Flagg-rapport Peter Pans personalkooperativa förskola 6 feb 2013 Illustrationer: Anders Worm Grön Flagg-rapport Peter Pans personalkooperativa förskola 6 feb 2013 Kommentar från Håll Sverige Rent 2013-02-06 11:43: Ni har på ett mycket kreativt och varierat sätt jobbat

Läs mer

Tranbärets månadsbrev november

Tranbärets månadsbrev november 2013-12-04 Tranbärets månadsbrev november Snart kommer han med skägget! Det ligger längtan och förväntan i luften. Vi myser, pysslar och firar jul här på förskolan. Julen är också en tid att rå om varandra

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-3 v.40 KALENDARIUM. 9/10 Skola och fritids stänger 15.45. 22/10 Föräldraråd. Vecka 44 Höstlov Fritids öppet 13/11 Likabehandlingsråd

VINBÄRSNYTT F-3 v.40 KALENDARIUM. 9/10 Skola och fritids stänger 15.45. 22/10 Föräldraråd. Vecka 44 Höstlov Fritids öppet 13/11 Likabehandlingsråd KALENDARIUM 9/10 22/10 Föräldraråd Vecka 44 Höstlov Fritids öppet 13/11 Likabehandlingsråd 18/11 5/12 Föräldraråd 11/12 20/12 Julavslutning VINBÄRSNYTT F-3 v.40 Allmän information Sovmorgon Vinbärs elever

Läs mer

CITRONNYTT vecka 9-10 F-klass - årskurs 2

CITRONNYTT vecka 9-10 F-klass - årskurs 2 KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov v.9 23-27/2 2015 Planeringsdag för all personal 2 mars Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015

Läs mer

Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet.

Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet. Veckobrev Freja, Frigg och Fritidsinfo. Inför vecka 45 Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet. År 1 och 2 Frigg åker på utflykt måndag

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Samla eleverna och diskutera följande kring boken: Grupparbete/Helklass

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Samla eleverna och diskutera följande kring boken: Grupparbete/Helklass Lärarmaterial sidan 1 Författare: Bente Bratlund Vad handlar boken om? Ina är en tjej som känner sig utanför var hon än är. Hennes mamma är psykiskt sjuk och kan inte ta hand om Ina och hon vet inte vem

Läs mer

Tranbärets månadsbrev maj 2015

Tranbärets månadsbrev maj 2015 Tranbärets månadsbrev maj 2015 Maj månad försvann med en hiskelig fart och även om vi haft en del dagar med sol och värme, så har den ändå varit ganska kall. Vi får trösta oss med att vårblommorna har

Läs mer

Skruttans badträning

Skruttans badträning Skruttans badträning Skruttans badträning Skruttan, flickan med en mage som luras. En saga om och för barn med Prader-Willi syndrom. Skruttan måste varje vecka gå till sjukhuset för att träna i den stora

Läs mer

Onsdagen den 11 februari, samling klockan 08.10 vid skolans parkering vid fotbollsplan. Där tar vi ett uppropp.

Onsdagen den 11 februari, samling klockan 08.10 vid skolans parkering vid fotbollsplan. Där tar vi ett uppropp. Till elever och föräldrar i år 5 Isvaksdopp Då var det snart dags för årets isvaksdopp. I samband med att ni får hem detta så har teorilektionerna inför isvaksdoppet startat. Vi kommer att genomföra fyra

Läs mer

1:a gången på vårt NTA arbete.

1:a gången på vårt NTA arbete. 1:a gången på vårt NTA arbete. TEMA LUFT- för barn födda -05 1 april Vi började med att samla alla barnen och berätta att vi vid 5 st tillfälle ska experimentera och lära oss mer om luft. Vi frågade vad

Läs mer

Samt fjärilslarver till våren

Samt fjärilslarver till våren Grovplanering för Trulleskogen hösten 2010 Våra gemensamma mål för Äsperöds fritidsverksamhet och som vi fokuserar på denna höst utifrån vår arbetsplan är: Delaktighet Vi vill utveckla barnens medvetenhet

Läs mer

Boken om SO 1 3. Provlektion: Om demokrati och hur möten, till exempel klassråd, genomförs och organiseras.

Boken om SO 1 3. Provlektion: Om demokrati och hur möten, till exempel klassråd, genomförs och organiseras. Boken om SO 1 3 Boken om SO 1 3 är elevernas första grundbok i geografi, samhällskunskap, historia och religion. Provlektion: Om demokrati och hur möten, till exempel klassråd, genomförs och organiseras.

Läs mer

Välkommen till klasserna. 4-6 läsåret 2015-16

Välkommen till klasserna. 4-6 läsåret 2015-16 Välkommen till klasserna 4-6 läsåret 2015-16 Efter en skön sommar med både sol och regn hoppas vi att alla är sugna på att börja skolan igen! Här kommer viktig information till er, föräldrar och elever,

Läs mer

Vecka nr 41 Veckobrev

Vecka nr 41 Veckobrev 2016-10-14 Vecka nr 41 Veckobrev Hej alla föräldrar i 4B Veckan har innehållit bland annat elevens val där en stor andel av eleverna besökte Cosmonova. De elever som inte var med på Cosmonova vid det här

Läs mer

Allmän information: Skoltider: måndag- fredag 8:20-13:40.

Allmän information: Skoltider: måndag- fredag 8:20-13:40. Kom ihåg vecka 46 Förskoleklassen Inneidrott, ta med ombyte med skor och handduk. Faddergrupper Kul med snö, vitt och fint. Det finns mycket att göra ute på rasterna för barnen. Vi har jobbat med Rr, läst

Läs mer

Läsnyckel Hallon, bäst av alla av Erika Eklund Wilson

Läsnyckel Hallon, bäst av alla av Erika Eklund Wilson Läsnyckel Hallon, bäst av alla av Erika Eklund Wilson Hegas arbetsmaterial heter nu Läsnycklar med lite mer fokus på samtal och bearbetning. Vi vill att böckerna ska räcka länge och att läsaren ska aktiveras

Läs mer

Veckobrev Vecka 20 Jupiter, Tellus & Venus 1-2:or

Veckobrev Vecka 20 Jupiter, Tellus & Venus 1-2:or Veckobrev Vecka 20 Jupiter, Tellus & Venus 1-2:or Kalender Maj: 17: 1:or spelar teater i idrottssalen! Samling: 17.30 Föreställningen för föräldrar och anhöriga börjar 18:00. 20, 25, 27: Inskolning för

Läs mer

Brev för v.37. Eslövs museum. F-1:or med Sara Kuseta

Brev för v.37. Eslövs museum. F-1:or med Sara Kuseta Brev för v.37 Vi vill välkomna vår praktikant Kerstin och vår elevassistent Julia. Hjärtligt välkomna till vår fina skola. Eslövs museum Vi har under veckan varit på Eslöv museum. Vi hade en guide som

Läs mer

Språket Vi använder oss av språklekar, sagoberättande, rim och ramsor m.m. Dessa har vi anpassat till det aktuella temats innehåll.

Språket Vi använder oss av språklekar, sagoberättande, rim och ramsor m.m. Dessa har vi anpassat till det aktuella temats innehåll. Vårt tema När vi planerar det aktuella temat följer vi Läroplanen för förskolan 2010. De mål som vi på förskolan ska sträva mot kan sammanfattas i följande punkter: Värdegrundsfrågor Under en dag på förskolan

Läs mer

Handhygien. Max handtvättskola Handbok för lärare

Handhygien. Max handtvättskola Handbok för lärare Handhygien Max handtvättskola Handbok för lärare Handhygien Gör handtvätten minnesvärd Max handtvättskola är ett enkelt sätt att uppmuntra barn att tvätta och torka händerna ordentligt. Med Max hjälp får

Läs mer

Månadsbrev mars-13. men inte skymmer andra och man kan inte prata hela tiden även om man vill. (förskolan ska

Månadsbrev mars-13. men inte skymmer andra och man kan inte prata hela tiden även om man vill. (förskolan ska Månadsbrev mars-13 Mars månad har präglats av flera roliga utflykter och påskpyssel. Vi har besökt biblioteket två gånger. Första gången var det Filiokus Fredrik som trollade för oss och andra gången var

Läs mer

årskurs 1 3 barnkonventionen Lektioner och lärarhandledning Hur du arbetar med Aktion Julklappen och Barnkonventionen i din undervisning.

årskurs 1 3 barnkonventionen Lektioner och lärarhandledning Hur du arbetar med Aktion Julklappen och Barnkonventionen i din undervisning. årskurs 1 3 barnkonventionen Lektioner och lärarhandledning Hur du arbetar med Aktion Julklappen och Barnkonventionen i din undervisning. om skolmaterialet Genom att delta i Aktion Julklappen och arbeta

Läs mer

2015-02-24 Tranbärets månadsbrev februari 2015

2015-02-24 Tranbärets månadsbrev februari 2015 Tranbärets månadsbrev februari 2015 Nu är februari månad slut och vi har fått njuta av snölek ett tag till, samtidigt som vårkänslorna har smugit sin in lite här och var. Solen tittar fram, och vissa dagar

Läs mer

Allmän information: Barnens show fredag 24/10 kl: Välkomna!

Allmän information: Barnens show fredag 24/10 kl: Välkomna! en den 29/10 18:00-19:30 är det Höstfest med maskerad. Kom ihåg vecka 43 Förskoleklassen Fredag Idrott inne. Ta med ombyte och handduk. Tema: FN. Matilda har boktips. Barnens show 12.30, vi i F är publik

Läs mer

Vad har du gjort på semestern?

Vad har du gjort på semestern? Vad har du gjort på semestern? Joanna, vad har du gjort på din semester? Min semester har varit lite ovanlig för vi hade inte så mycket tid att planera den. Vi visste inte riktigt hur det skulle bli med

Läs mer

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården TallgårdenNytt Månadsbrev mars-april månad 2012. Finns även att hämta på förskolans hemsida, www.mjolby.se Redaktör Pia Adlertz, pia.adlertz@mjolby.se I huvudet på Linda Hej alla föräldrar Äntligen börjar

Läs mer

Magiska dörren. Gjord av Emma K

Magiska dörren. Gjord av Emma K Magiska dörren Gjord av Emma K Hej jag heter Violetta och är 11år och jag bor i en stad som heter Bounes Aires. Jag bor i ett radhus det finns 100 st radhus på min gata. Gatan heter Ladsa gatan 332. Jag

Läs mer

Jorielskolans fritidsverksamhet Full Rulle HT15/VT16

Jorielskolans fritidsverksamhet Full Rulle HT15/VT16 Jorielskolans fritidsverksamhet Full Rulle HT15/VT16 Jorielskolan, Bergtallsvägen 12, Stockholm, Älvsjö Telefon: 08-464 66 35 linda.apelmo@pysslingen.se madelene.pettersson@pysslingen.se Varmt välkomna

Läs mer