Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 11

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 11"

Transkript

1 Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 11 Vad härligt det är att våren nu börjat visa sig med sol och blå himmel! Flera vårtecken har redan hittats, så som tussilago, snödroppar, vintergäck och så en massa koltrastar och talgoxar som sjunger! Veckans vårsång Veckans dikt/ramsa Jag gillar våren, jag gillar fågelsång, jag gillar solen, som är på vår balkong. Snön smälter drippe dropp, krokus tittar opp! Bomdidia, bomdidia, bomdidia bom. Det var en krokig gubbe, som gick en krokig mil, en krokig peng han hitta, bredvid en krokig pil, en krokig katt han köpte, som tog en krokig mus, sen bodde de tillsammans i gubbens krokig hus. Skrivarverkstad och läsvilan Jag tycker att de som skriver böcker, skriver så bra! sa en elev. Vi pratade om att man blir bra om man tränar mycket och att vara författare kräver övning precis som med allt annat, så denna vecka har eleverna öppnat upp en skrivarverkstad inne i ateljén. De inspirerar varandra, skriver och ritar olika berättelser som vi sen läser på våra läsvilor! Vi har nu en hel vägg full med egen skrivna böcker! I tisdags gjorde vi en gemensam saga! Alla elever var med och bidrog med minst en mening var. Vi hade en påse full med olika saker. En elev i taget fick sticka ner handen i påsen och ta upp en sak som fick agera som inspirationskälla till en mening. Sen blev det nästa kamrats tur att ta upp en sak och fortsätta sagan. På så sätt tränade vi oss i att associera, fantisera och berätta. Vi skulle ha kul och det fick bli hur tokigt som helst, det viktiga var att vi skapade en historia tillsammans! Det blev väldigt många härliga skrattatacker under sagans framväxt. Kom in och läs! Eleverna har på läsvilan även fått lyssna och se på några ritsagor. Jagboken - Känslor I måndags arbetade vi i våra Jagböcker. Eleverna fick fundera på vad som gör dem glada, ledsna, arga och rädda. De pratade med varandra, skrev och ritade i böckerna. Det är skönt att kunna prata om sina känslor och att förstå att ingen känsla är fel eller barnslig. Det är befriande att förstå att vuxna också blir ledsna och kan gråta och att det är Ok att bli arg bara man inte gör någon illa.

2 NTA för Vargarna - Magnetism Eleverna har nu funnit en hel del olika egenskaper som finns hos olika föremål: Färg, Form, Vikt, Hårdhet, Kan rulla, Kan staplas, Flyter, Sjunker... Idag pratade vi om ytterligare en egenskap - Magnetism Vi började med att fundera på vad magnetism egentligen är. Eleverna: Ett magnetiskt klister som är gjort av metall. En kraft som suger ihop vissa saker. En dragningskraft. Att + inte vill komma ihop med -. Vi funderade på vad det är för saker som kan vara magnetiska. Eleverna kom med förslag: Magneter, Metall och Klossar. De fick sen de 20 olika föremålen som vi arbetat med och fick nu förutsäga om dessa är magnetiska eller inte. De sorterade upp föremålen i två olika högar och dokumenterade sina förutsägelser i sin journal. Sen fick de testa och se om det de trodde stämde. Vi avslutade lektionen med ett magnetrace och tittade sen på ett program om magneter Runt i naturen - Magnetsmysteriet från UR. Där lärde vi oss att magnetism handlar om atomer och elektroner och att det är när + och - ligger huller om buller som föremålet blir omagnetiskt. Det är när alla + ligger åt ett håll och alla - åt det andra hållet som den magnetiska kraften skapas. Vi lärde oss också att hela jorden är en enda stor magnet, att vi kan skapa magnetism genom att dra med en magnet på föremål så att man ordnar till alla elektroner åt samma håll i föremålet så att till och med vi kan bli magnetiska! Nu vet eleverna att det är + som vill gå ihop med - och att klossar inte är magnetiska. Natur för Ormarna Den här veckan var vi inne på Rubinen och hade naturstund. Eleverna fick göra en varsin knoppis från träden Asp, Lönn, Rönn, Ek, Björk eller Al. Det var dessa träd som vi tittade på när vi var i skogen. Vi tittade på en bild som också visade hur det ser ut inuti knoppisen. Knoppisarna står just nu under Kk i vår bokstavsutställning. Klassråd Brandlistan Denna vecka pratade vi om Brandlistan/Närvarolistan i hallen och hur viktigt det är att man bara streckar och kryssar sig i sin ruta när man kommer och går. Om man råkar kryssa fel ruta säger man till så vi kan rätta till det hela. Lekkompisar Denna vecka ska vi börja med något som vi kallar för hemlig lekkompis! Vi har samlat allas namn i en burk och efter läsvilan kommer vi att dra upp två namn i taget och de vars namn dras upp ska få leka med varandra en stund under den fria leken. Detta för att lära känna fler kamrater än de man själv skulle välja. Eleverna tyckte att detta lät väldigt spännande!

3 Idrott Idrotten denna vecka behöll samma tema som förra veckan med fortsatt övande på lagsamarbete och bollkontroll. Lektionen började med uppvärmningsleken "Minutboll" som är en bollek där barnen är uppdelade i fyra lag, varje lag har sin egen "spelplan" som de vill skydda från bollar. Tillsammans ska lagkamraterna kasta, putta eller nicka över bollarna till de andra lagens "spelplaner" och när musiken stannar eller spelet på annat sätt avbryts får inget lag längre röra bollarna. De lag som har bollar på sin sida får nu en ärtpåse som straff. Laget som har minst antal ärtpåsar vid spelets slut är det lag som samarbetat bäst. Nästa uppgift var "Stjärnboll", i denna lek är eleverna fortsatt uppdelade i fyra lag men nu ska de olika lagen kulla varandra. Den kullade personen får som straff springa ett varv runt idrottshallen. Denna lek genomfördes på tre lite olika vis. Första sättet var att bara försöka kulla varandra. Därefter la vi till att innan det var tillåtet att skjuta på motståndarlaget krävdes det att bollen hade passats minst en gång inom laget. Sist gjorde vi som så att bollen skulle ha passats minst två gånger inom laget innan den fick skjutas på någon av motståndarna. De påtvingade passningarna gjorde att alla eleverna blev mer delaktiga och också att de fick träna på att stanna upp, ta ögonkontakt och passa samt att få ytterligare förståelse av vikten att hjälpas åt i laget. Veckans idrottslektion avslutades med "Häxkull" en kullek vi kört tidigare, där häxorna förvandlar dem de kullar till stenar, träd, eller bryggor och de andra eleverna befriar sina kompisar genom att antingen hoppa över, springa runt eller krypa under dem. Det är så kul att ha idrott med Era härliga barn! 8:orna på besök! I torsdags morse kom 8:orna på besök! De hade gjort egna små filmer som de visade för oss. I olika grupper hade de fått arbeta med olika teman så som hur man ska vara en bra kamrat, att man inte får ta saker m.m. De hade virkat figurer som de sen använt som rollfigurer i sina filmer. Det var väldigt kul och vi hoppas att de kommer tillbaka till oss! 2.4 SKOLA OCH HEM Skolans och vårdnadshavarnas gemensamma ansvar för elevernas skolgång ska skapa de bästa möjliga förutsättningarna för barns och ungdomars utveckling och lärande. Elevledda samtal - Förberedelser Denna vecka har vi gjort de sista elevintervjuerna. I torsdags spelade vi lärare upp en liten teaterscen för eleverna om hur ett elevlett samtal kan gå till och sen fick de själva öva på sina samtal tillsammans med en klasskamrat. Eleverna har även fått skriva en inbjudan till er föräldrar, så nu är vi förberedda inför samtalen som startar nästa vecka! Välkomna! Ni som ännu inte varit inne på Unikum och svarat på de olika förberedelse frågorna, se till att göra det senast någon dag före samtalet.

4 Lekkompisar I torsdags efter läsvilan lottade vi lekkompisar. Det blev mycket uppskattat så eleverna ville även lotta kompisar på fredagens lek, vilket vi då gjorde. Ibland kan det vara svårt att veta vad man ska leka när man inte är van att leka tillsammans, men eleverna löser detta bra. Fadderträff I fredags morse träffade vi våra faddrar! Så kul att äntligen få ses igen! Alla faddrar hade med sig en bok som de läste högt ur för sitt fadderbarn och när halva tiden gått fick alla leka. Det är så kul att få träffas! Det märks att eleverna uppskattar dessa stunder! Krukmålning Vi har nu målat våra krukor i vackra färger och mönster. De ska nu få torka ordentligt innan vi sen ska så i dem. Matematik Vi har denna vecka arbetat vidare med 10-kamraterna. Vad betyder egentligen 10- kamraterna?. Att det är tio kompisar., tänkte några. Men då vi la ut alla siffror 0-10 och placerade rätt antal kapsyler under varje siffra blev det tydligt för eleverna att det handlar om vilka två siffror som måste gå ihop för att tillsammans bli 10. Eleverna har fått utmana varandra genom att en blundar medan en annan tar bort en eller flera kapsyler från en 10-hög. Sen får kamraten som blundat titta och räkna hur många kapsyler som ligger kvar för att på så sätt komma på hur många kapsyler det är som blivit bortplockade. Prickis Prickis har denna vecka fått träffa en kattunge, gungat, träffat massor med mjukisdjur som han blivit kompis med, spelat frespee, spelat Fifa på TV:n, varit med på bandyträning och mycket mer! Nu har alla elever fått ta hem Prickis till sig och de vill fortsätta att dela på vårdnaden på detta sätt! Så nu tar vi ett nytt varv. Eleverna vill lotta även denna gång, så så får det bli! Så förbered er på ännu en eftermiddag/kväll med vår härliga Prickis! Filurerna Vi har denna vecka hittat ännu en filurmössa! Det är så spännande att de är hos oss! Vi ser dem inte, bara skymtar dem. Filurerna hade skrivit en väldigt massa brev till oss denna vecka! Så blir det när de får så många brev från oss!! Storsångsamling Vi avslutade skolveckan med en gemensam storsångsamling tillsammans med KrF inne i vår lekhall. Vi sjöng sånger om våren, ramsade och sjöng en hel del tokroliga sånger! Påsklovet Senast nu på måndag 16/3 ska anmälan för påsklovet vara insänt till Victor på mailen: victor.magnusson@pysslingen.se

5 Månstenens fritids - veckoaktiviteter Måndag - nu introducerade vi Ipads, vilket var mycket uppskattad. Eleverna arbetade med appen Puppet Pals. Eleverna är uppdelade i grupper så att alla ska få göra. Lego-education - Nu har vår LegoEducationperiod tagit slut och i veckan hade vi den sista gruppen. Tisdag - Idrottshallen där vi hade samarbetsövningar: Eleverna delades upp i olika lag som sedan tillsammans skulle ställa sig i efter längd, när man fyllde år (månad) m.m. Onsdag - Lekar. Vi lekte Gröten kokar över, Blinkleken och en samarbetslek där eleverna skulle gå runt en liten hinderbana två och två. De var tvungna att samarbeta för de hade en tandpetare mellan sina pekfingrar. Fredag - Skapande med sockermålning. Nästa vecka v 12: Läxa: Ta med något som börjar på M, N, O eller P. De elevledda samtalen börjar! Välkomna! Fredag 20 mars tänkte vi uppmärksamma Rock a sock för att bejaka att alla människor är unika och viktiga! Eleverna får därför gärna ha på sig olika strumpor denna dag. Vi kommer att informera er och eleverna mer om detta under nästa vecka. Måndag: Vi arbetar med bokstäverna M N O P Tisdag: NTA för Ormarna och Natur för Vargarna Onsdag: Idrott, Klassråd Torsdag: Fredag: Rock a sock och samarbetslekar Viktiga datum v 12 de elevledda samtalen startar (v 12-14) V 13 Simskola: Tisd. Torsd. Fred. 30 mars Vi åker till Täby Kyrka. Alla behöver vara i skolan kl V 14 Simskola: Tisd. Torsd. V 15 Påsklov V 16 Simskola: Tisd. Torsd. Fred. 12 maj Ormarna Golf 15 maj Lov/Klämdag 12 maj Vargarna Golf 20 maj Skolfest 3 juni Vi går Roslagsleden 11 juni Skolavslutning Ha en riktigt trevlig helg Pernilla, Hanna och Erik!

Veckobrev v.12. Hej på er alla elever och föräldrar i Kristallens Förskoleklass!

Veckobrev v.12. Hej på er alla elever och föräldrar i Kristallens Förskoleklass! Veckobrev v.12 Hej på er alla elever och föräldrar i Kristallens Förskoleklass! Nä vad trist att det började snöblandat regn och inte var det särskilt varm, vi som vant oss vid sol och värme. Den här veckan

Läs mer

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 8

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 8 Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 8 Hej på er! Nu stundar ett Sportlov med förhoppningsvis många roliga upplevelser! Nästa gång vi har skoldag är det Mars, vår första vårmånad och det är då dags att börja

Läs mer

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 10

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 10 Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 10 Vad kul det var att få ses igen efter sportlovet! Nu har vi lämnat vintern bakom oss och välkomnar nästa årstid: Våren! Nu kan stjärtlapppar och skridskor plockas

Läs mer

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 12

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 12 Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 12 Hej på er alla! Efter en härlig vårvecka med sol, blå himmel och värme avslutades veckan med igenmulen himmel och snöslask! Lite typiskt när vi alla sett fram emot

Läs mer

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 5

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 5 Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 5 Denna vecka har gått från vinter till slask och ishalka. Blöta har vi blivit av våra utelekar och det blir snabbt många kläder som ska samsas i vår hall. Eleverna försöker

Läs mer

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 4

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 4 Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 4 Denna vecka har vi fokuserat mycket på hur vi är mot varandra. Vad vi säger, hur vi säger saker och hur vi gör för att visa varandra vänlighet, förståelse och respekt.

Läs mer

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 6

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 6 Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 6 Tänk vilken härlig vinter vi fick tillslut! Vi har kunnat leka ute i massor med snön! VI har byggt, sportat, skrivit bokstäver m.m. Tack alla ni föräldrar för ett gott

Läs mer

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 7

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 7 Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 7 En lika härlig vecka som vanligt har nu tagit slut. Vi måste börja ha lite tråkigt så vi får vara tillsammans mycket längre! sa en elev i veckan och vi håller alla

Läs mer

Veckobrev v. 47. Information om vad som hänt i skolan den här veckan.

Veckobrev v. 47. Information om vad som hänt i skolan den här veckan. Veckobrev v. 47 Information om vad som hänt i skolan den här veckan. I matematik har vi arbetat med begreppen fler, färre, lika många och med likhetstecknet betydelse. Vi har jobbat med klockan främst

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 38 Vilken härlig vecka vi har haft tillsammans, men det är rysligt vad dagarna går fort! Jag skulle ha suttit på en sten och haft tråkigt, så hade det inte tagit

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass OpalensFörskoleklass Veckobrevförvecka45 EfterenveckamedHöstlovvardetverkligenroligtattfåträffas allaigen! Dettaharvaritenriktigtspännandevecka,förnuharÄggis börjatsprickaiskalet!viharnuettlitethåliäggetochviharsett

Läs mer

Veckobrev för Opalen2 v.35-37

Veckobrev för Opalen2 v.35-37 Veckobrev för Opalen2 v.35-37 Hej alla barn och föräldrar!! 3 september 2015 Nu har vi satt igång på riktigt med skolarbetet och det är underbart att se hur engagerade och flitiga era barn är! Vi har haft

Läs mer

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 16

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 16 Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 16 Hej på er alla elever och föräldrar! Det har denna vecka varit många snabba växlingar mellan sol och värme, hagel, regn och kyla - typiskt april väder med andra ord.

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 48 Detta har varit en riktigt intensiv och härlig vecka! Vi har gjort så mycket kul tillsammans: Fadderträff, adventspyssel, Lilla melodifestivalen, besök av Golbang,

Läs mer

Veckobrev för Opalen 1 v 18-20

Veckobrev för Opalen 1 v 18-20 Veckobrev för Opalen 1 v 18-20!!! Hej alla barn och föräldrar! 7 maj 2015 Tänk vad fort tiden går! Det gäller att stanna upp nu och njuta av det långa, ljusa och härliga dagarna. Vi startar inte upp så

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 43 Denna vecka har hela skolan haft en gemensam temavecka där alla klasser har fått fördjupat sig i matematik och fysik genom olika aktiviteter och utmaningar.

Läs mer

Veckobrev för Kristallens Förskoleklass v.45

Veckobrev för Kristallens Förskoleklass v.45 Veckobrev för Kristallens Förskoleklass v.45 Hej på er alla barn och föräldrar i Kristallens Förskoleklass Ååå vad kul det är att vara tillbaka Så roligt att träffa alla igen, har saknat er alla massor/annika

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 40 Vilken spännande start vi fick på denna härliga höstvecka! I skolarbetet ska de intellektuella såväl som de praktiska, sinnliga och estetiska aspekterna uppmärksammas.

Läs mer

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det.

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det. Veckobrev v. 3 Hej! Äntligen är vi tillbaka i vardagen och rutinerna igen. Nog för att det kan vara väldigt skönt med lite ledigt och göra det som faller en in, så är det ändå skönt när det väl är dags

Läs mer

Veckobrev för Opalen 1 v 6-8

Veckobrev för Opalen 1 v 6-8 Veckobrev för Opalen 1 v 6-8!!! 12 februari 2015 Hej alla barn och föräldrar!!!! Äntligen har det kommit snö och det är underbart att se vilken aktivitet det blir ute på än gång. Eleverna leker, bygger

Läs mer

Veckobrev - Opalens Förskoleklass v 45

Veckobrev - Opalens Förskoleklass v 45 Veckobrev - Opalens Förskoleklass v 45 Efter en härlig höstvecka med höstlov och ljumma dagar var det kul att få träffa alla igen! Många av eleverna har firat Halloween på ett eller annat sätt och på Alla

Läs mer

MASKPROJEKT PÅ PINGVINEN

MASKPROJEKT PÅ PINGVINEN MASKPROJEKT PÅ PINGVINEN Förra våren 2012 arbetade vi med Myran som tema och lärplattan var ett helt nytt verktyg för oss. Vi upptäckte då många fördelar med den. Vi har nu utvecklat arbetet med lärplattan

Läs mer

Besöket av Renata var mycket inspirerande och just nu har vi flera igelkottar som ska bli

Besöket av Renata var mycket inspirerande och just nu har vi flera igelkottar som ska bli Vecka 5-6 Halloj! Besöket av Renata var mycket inspirerande och just nu har vi flera igelkottar som ska bli äventyrare när de blir stora! Efter föreläsningen fick barnen rita om sitt eget drömäventyr!i

Läs mer

SMÅSAGOR LÄRARHANDLEDNING ARBETA MED SAGOR OCH BERÄTTELSER

SMÅSAGOR LÄRARHANDLEDNING ARBETA MED SAGOR OCH BERÄTTELSER SMÅSAGOR LÄRARHANDLEDNING ARBETA MED SAGOR OCH BERÄTTELSER SMÅSAGOR ARBETA MED SAGOR OCH BERÄTTELSER Att läsa högt för, eller att lyssna tillsammans med, barnen i förskolan eller skolan är förknippat med

Läs mer

Provkapitel - Läsresan åk 1 läsebok

Provkapitel - Läsresan åk 1 läsebok läsresan L Ä S E B OK L Ä S E B OK L Ä S E B O K INNEHÅLL Välkommen till Läsresan!... 5 Kapitel 1 Ord att förstå... 6 Viktiga veckan.... 7 poetisk text Kapitel 2 Ord att förstå... 12 Min svans... 13 beskrivande

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov v.44 Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 36, 2015

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 36, 2015 Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 36, 2015 Vad trevligt det var att träffa så många av er på gårdagens föräldrarmöte. Anteckningar från mötet ligger på hemsidan. Denna vecka har bjudit på många nya och

Läs mer

Veckobrev årskurs 1 v. 7 och

Veckobrev årskurs 1 v. 7 och Veckobrev årskurs 1 v. 7 och 8 2013 Hej igen! Våra utvecklingssamtal är nu i full gång. Tyvärr är det många som, av olika anledningar, inte kunnat komma på sin samtalstid. Detta är ett stort bekymmer för

Läs mer

Vecka STUDIEDAG SKOLA OCH FRITIDS ÄR STÄNGT. Hej!

Vecka STUDIEDAG SKOLA OCH FRITIDS ÄR STÄNGT. Hej! Vecka 37-2013 Bloggen: http://roselidf3b.wordpress.com STUDIEDAG Hej! Vi vill inleda detta veckobrev med att tacka för ett mycket trevlig och givande föräldramöte tillsammans med er alla som närvarade.

Läs mer

Dagordning Vi hänger upp en mobilnummer listan i hallen. Vi kommer att lägga upp kvällens minnesanteckningar på hemsidan.

Dagordning Vi hänger upp en mobilnummer listan i hallen. Vi kommer att lägga upp kvällens minnesanteckningar på hemsidan. Föräldrarmöte 3 september 2015, 18.00-19.30 Annika J hälsar alla välkomna Dagordning Vi hänger upp en mobilnummer listan i hallen. Vi kommer att lägga upp kvällens minnesanteckningar på hemsidan. Presentation

Läs mer

Ett batteri av frågor finns längst bak i denna handledning. Boken finns på tex Storytel

Ett batteri av frågor finns längst bak i denna handledning. Boken finns på tex Storytel Handledning till Klaras hemlighet Eleverna använder en loggbok för tankar och reflektioner under hela läsningen. Loggbokens framsida finns som kopieringsunderlag. Först när boken är slut ritar eleverna

Läs mer

Under veckan som har gått har vi besökt biblioteket och barnen fick varsin bok som gåva. I svenskan: lättsamt

Under veckan som har gått har vi besökt biblioteket och barnen fick varsin bok som gåva. I svenskan: lättsamt Vecka 11-12 Hej alla1 Dags för en ny vecka och snart är redan påsken här! Här längtar vi till vår! Under veckan som har gått har vi besökt biblioteket och barnen fick varsin bok som gåva. I svenskan: lättsamt

Läs mer

Isak är en hjälte VAD HANDLAR BOKEN OM? LGR 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS ELEVERNA TRÄNAR FÖLJANDE FÖRMÅGOR LGRS 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS

Isak är en hjälte VAD HANDLAR BOKEN OM? LGR 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS ELEVERNA TRÄNAR FÖLJANDE FÖRMÅGOR LGRS 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS EMMA ASKLING Sidan 1 Isak är en hjälte Lärarmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM? Boken handlar om Isak som ska tävla i simning tillsammans med några klasskamrater. Isak är en snabb simmare och ska simma första

Läs mer

Förskoleklass en trygg skolvärld. Förskoleklassens arbetssätt. Språk

Förskoleklass en trygg skolvärld. Förskoleklassens arbetssätt. Språk Förskoleklass en trygg skolvärld Det år ditt barn fyller sex är det dags att välja plats i förskoleklass. De flesta föräldrar låter sitt barn gå i förskoleklass eftersom det ger en mjuk och trygg övergång

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 41 Denna vecka har eleverna arbetat med matematiska uppskattningar på olika sätt. De har fått uppskatta äggets storlek och dess vikt, vilket inte varit helt lätt.

Läs mer

Veckobrev v.19. Ni som ännu inte lämnat en VIT T-shirt gör det snarast tack!

Veckobrev v.19. Ni som ännu inte lämnat en VIT T-shirt gör det snarast tack! Veckobrev v.19 Hej på er alla elever och föräldrar i Kristallens Förskoleklass! Våren är här för nu blommar träden och bladen är på väg. Men ibland blir det regn och kallt och då är det bra med kläder

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

Kristallens Förskoleklass

Kristallens Förskoleklass Kristallens Förskoleklass Veckobrev för v.40 I måndags fick vi ett ägg! Så denna vecka har ägnats åt att hitta regler hur vi på bästa sätt skall kunna ta hand om Äggbert som eleverna döpt ägget till. Hösten

Läs mer

Förskoleklass Bubblan

Förskoleklass Bubblan Sida 1 av 5 Skarpnäcks skola Förskoleklass Bubblan Bulleribock telenr: 0761291067 Bubblan telenr: 0761294382 Öppning och stängningsfritids telenr: 50815626 Veckobrev 30 mars 2012 för vecka 14, 16 och 17

Läs mer

Hej på er igen! Vi är inne i mars månad och det är dags för ett nytt veckobrev.

Hej på er igen! Vi är inne i mars månad och det är dags för ett nytt veckobrev. Hej på er igen! Vi är inne i mars månad och det är dags för ett nytt veckobrev. Veckan har varit en enda stor aktivitet av rymd, skriva, läsa upp våra deckare och en hel del skridskoåkning. När vi planerade

Läs mer

1. Gillar du att vara på fritidshemmet? JA 167 NEJ 1 IBLAND 25 VET EJ 3

1. Gillar du att vara på fritidshemmet? JA 167 NEJ 1 IBLAND 25 VET EJ 3 Hej barn, Nu har vi några frågor till dig som är mellan 5-12 år för att se vad du tycker om fritidshemmet på Sandaredskolan (Rydet & Viken). Om du svarar hjälper du oss på fritidshemmet att bli ännu bättre

Läs mer

Fotbollsskolan. bollekar.indd

Fotbollsskolan. bollekar.indd Fotbollsskolan bollekar.indd 1 07-06-05 16.14.36 Välkommen till fotbollsskolan! Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att lära

Läs mer

Tips på några lekar att leka på rasterna. Av Rastaktivitetsgruppen

Tips på några lekar att leka på rasterna. Av Rastaktivitetsgruppen Tips på några lekar att leka på rasterna. Av Rastaktivitetsgruppen TUNNELKULL ISKULL ELEFANTKULL PEPPARKAKSKULL SMÅ STJÄRNE KULL RUTNA ÄGGET KATT OCH RÅTTA AKTA DIN SVANS STAMPA ORM HELA HAVET STORMAR

Läs mer

Veckobrev v 4 KOM IHÅG

Veckobrev v 4 KOM IHÅG Veckobrev v 4 KOM IHÅG APT på måndag. Förskolan stänger då klockan 16.00. Stjärnan I veckan har barnen bakat. Barnen får själva röra ihop degen och arbeta den. Då vi delade upp degen i mindre bitar fokuserade

Läs mer

Vecka 50. Vi har bakat pepparkakor. Här gör vi samarbetsjulgran

Vecka 50. Vi har bakat pepparkakor. Här gör vi samarbetsjulgran Vecka 50 Vi har bakat pepparkakor Här gör vi samarbetsjulgran Så här fin blev den när vi samarbetade. Här har tomten råkat klippa sönder alla julorden men eleverna hjälpte honom och fixade till det. Vecka

Läs mer

VECKOBREV V PÄRLAN 1

VECKOBREV V PÄRLAN 1 VECKOBREV V. 49-51 PÄRLAN 1 Hej alla elever och föräldrar i Pärlan 1! 4 december 2014 Vi har nu landat i december månad och varje morgon hör jag flera barn som räknar ner till självaste julafton :) Tänk

Läs mer

Språket Vi använder oss av språklekar, sagoberättande, rim och ramsor m.m. Dessa har vi anpassat till det aktuella temats innehåll.

Språket Vi använder oss av språklekar, sagoberättande, rim och ramsor m.m. Dessa har vi anpassat till det aktuella temats innehåll. Vårt tema När vi planerar det aktuella temat följer vi Läroplanen för förskolan 2010. De mål som vi på förskolan ska sträva mot kan sammanfattas i följande punkter: Värdegrundsfrågor Under en dag på förskolan

Läs mer

HÄLSNINGAR FRÅN HÅLL SVERIGE RENT

HÄLSNINGAR FRÅN HÅLL SVERIGE RENT Norrgårdens Förskola Hudiksvall April 2017 - Februari 2018 VÅR RESA GICK I MÅL 23 FEBRUARI 2018 HÄLSNINGAR FRÅN HÅLL SVERIGE RENT Tack för er rapport om er Grön Flagg-resa, härligt att läsa om allt ni

Läs mer

Veckobrev för Opalen 1 v 16-18

Veckobrev för Opalen 1 v 16-18 Veckobrev för Opalen 1 v 16-18!!! Hej alla barn och föräldrar! 23 april 2015 Så underbart att våren är här! Det är härligt att se hur glada barnen är ute på rasterna när det inte regnar eller blåser. Det

Läs mer

Denna veckan firade vi vår elev som fyllde år i onsdags. Vi firade stort med paket, glass, snacks och film såsom vi brukar göra varje månad.

Denna veckan firade vi vår elev som fyllde år i onsdags. Vi firade stort med paket, glass, snacks och film såsom vi brukar göra varje månad. Veckobrev för v.41 Vi vill börja med att välkomna Adam till klass F-1. Det känns så bra att ha dig här, hjärtligt välkommen Adam. Vi vill även meddela er föräldrar att vår lärare Johan fått en annan tjänst

Läs mer

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn:

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna rak ordföljd. Subjektet är först. Verbet är alltid på andra plats. Subjekt Verb Objekt Zlatan spelar fotboll.

Läs mer

Lässtrategier för att förstå och tolka texter samt för att anpassa läsningen efter textens form och innehåll. (SV åk 1 3)

Lässtrategier för att förstå och tolka texter samt för att anpassa läsningen efter textens form och innehåll. (SV åk 1 3) TORSTEN BENGTSSON SIDAN 1 Lärarmaterial Vad handlar boken om? Leas mormor har dött och Lea är väldigt ledsen. Hon vet inte om hon vågar gå på mormors begravning. När Erik ringer och frågar om hon vill

Läs mer

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan Träna svenska A och B Häfte Klockan 0 Del analog klocka Vad är klockan? Läs klockan är tolv klockan är ett klockan är två klockan är tre klockan är fyra klockan är fem klockan är sex klockan är sju klockan

Läs mer

HANDLEDNINGSMATERIAL UPPSALA>>>> STADSTEATER FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA HURRA VAD JAG ÄR RÄDD! Illustration: Michelle Hammenfeldt

HANDLEDNINGSMATERIAL UPPSALA>>>> STADSTEATER FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA HURRA VAD JAG ÄR RÄDD! Illustration: Michelle Hammenfeldt HANDLEDNINGSMATERIAL FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA HURRA VAD JAG ÄR RÄDD! UPPSALA>>>> STADSTEATER Illustration: Michelle Hammenfeldt VÄLKOMNA Det här materialet består av tips på hur du kan förbereda klassens

Läs mer

Arbetsplan för förskoleklassen på Castorskolan. läsåret 2012/2013

Arbetsplan för förskoleklassen på Castorskolan. läsåret 2012/2013 Arbetsplan för förskoleklassen på Castorskolan läsåret 2012/2013 Organisation Personal Rektor: Gunilla Falk. Förskollärare: Sofia Gladewitz 100% och Helena Fridsson 70%. Övrig personal: Ulrika Bergman

Läs mer

Se mig Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål och förmågor från Lgr 11. Eleverna tränar på följande förmågor. Författare: Bente Bratlund

Se mig Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål och förmågor från Lgr 11. Eleverna tränar på följande förmågor. Författare: Bente Bratlund sidan 1 Författare: Bente Bratlund Vad handlar boken om? Jonna och Sanna var bästa kompisar och gjorde allt tillsammans. De pratade om killar, viskade och skrattade tillsammans, och hade ett hemligt språk

Läs mer

Kvalitetsarbete. Teman - vårterminen 2015

Kvalitetsarbete. Teman - vårterminen 2015 Kvalitetsarbete Teman - vårterminen 2015 Förskolan Utsiktens kvalitetsredovisning våren 2015 Blåbär Blåbärens kvalitetsredovisning om tema skräp våren 2015 Under några veckor har blåbärsbarnen fått arbeta

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-3 v.40 KALENDARIUM. 9/10 Skola och fritids stänger 15.45. 22/10 Föräldraråd. Vecka 44 Höstlov Fritids öppet 13/11 Likabehandlingsråd

VINBÄRSNYTT F-3 v.40 KALENDARIUM. 9/10 Skola och fritids stänger 15.45. 22/10 Föräldraråd. Vecka 44 Höstlov Fritids öppet 13/11 Likabehandlingsråd KALENDARIUM 9/10 22/10 Föräldraråd Vecka 44 Höstlov Fritids öppet 13/11 Likabehandlingsråd 18/11 5/12 Föräldraråd 11/12 20/12 Julavslutning VINBÄRSNYTT F-3 v.40 Allmän information Sovmorgon Vinbärs elever

Läs mer

Veckobrev v.8. Hej! Efter sportlovet börjar skidveckorna. Det är veckorna 10, 11 och 12. Då åker vi skidor på idrotten och en gång varje dag.

Veckobrev v.8. Hej! Efter sportlovet börjar skidveckorna. Det är veckorna 10, 11 och 12. Då åker vi skidor på idrotten och en gång varje dag. Veckobrev v.8 Hej! Efter sportlovet börjar skidveckorna. Det är veckorna 10, 11 och 12. Då åker vi skidor på idrotten och en gång varje dag. Det är tillåtet att smygträna på sportlovet F-klass: Hej! Måndagen

Läs mer

Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt!

Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt! Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt! Tänk ändå vad fort ett verksamhetsår går och vad mycket som hänt på förskolan. Vi har haft två pedagoger iväg till Italien på fortbildning

Läs mer

Veckobrev för GS Näcken vecka: 42, Blå gruppen

Veckobrev för GS Näcken vecka: 42, Blå gruppen Veckobrev för GS Näcken vecka: 42, Blå gruppen Viktiga telefonnummer: Fritids: 508 156 24 (detta nummer finns vi ALLTID på) Näcken (sjukanmälan): 508 156 24 Taxiändringar/frågor: 50815621 Tom Hagman, rektor:

Läs mer

Vår verksamhet under läsåret

Vår verksamhet under läsåret Avdelningsdeklaration 2015/2016 Skåre skolområde Förskola: Skåre Herrgårds Förskola Vision: Genom leken vill vi ge barnen aptit på livet Avdelning: ASPEN Personal: Lotta Linder 100 % förskollärare Cathrina

Läs mer

Rocka sockorna - annorlunda är bra, annorlunda är roligt

Rocka sockorna - annorlunda är bra, annorlunda är roligt Veckobrev v 12 Rocka sockorna - annorlunda är bra, annorlunda är roligt Kalender På måndag 25 mars stänger förskolan kl. 16 för APT. Den 27 mars är det simskola planerat för barn 2013. Fyrishov har just

Läs mer

GROV-PLANERING VÅRTERMINEN 2013 LILL-MYRAN APRIKOS

GROV-PLANERING VÅRTERMINEN 2013 LILL-MYRAN APRIKOS GROV-PLANERING VÅRTERMINEN 2013 LILL-MYRAN APRIKOS GROVPLANERING - APRIKOS AVDELNING VT 2013 Vi är fyra pedagoger som arbetar på avdelning Aprikos på Lill-Myran. Vår barngrupp består av ca: 23 barn. Majoriteten

Läs mer

Verksamhetsbrev dec -14

Verksamhetsbrev dec -14 Verksamhetsbrev dec -14 Under hösten har vi jobbat i våra grupper med vårt gemensamma projekt Min plats på jorden. Gruppen Prickarna (5-åringarna) har ritat självporträtt där barnen tittat lite närmare

Läs mer

Elevens Val 2015-2016. Breviksskolan

Elevens Val 2015-2016. Breviksskolan Elevens Val 2015-2016 Breviksskolan FOTO Vill du lära dig att bli en bättre fotograf? På elevens val foto får du lära dig mer om foto från grunden och utforska nya sätt att ta bilder på. Varje lektion

Läs mer

Arbetsplan för HT 2010 VT 2011

Arbetsplan för HT 2010 VT 2011 Arbetsplan för HT 2010 VT 2011 Förutsättningar Personal: Jonas (38), Anna-Lena (33), Carina (31) och Gunilla (17). Antal barn: 17 stycken barn (8 pojkar och 9 flickor). 3 stycken femåringar, 4 stycken

Läs mer

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2016

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2016 BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2016 En vanlig vecka på Blomman: Efter frukost delar vi upp barnen antingen inne på avdelningen för fri lek en stund eller så går halva gruppen ut och resten stannar inne.

Läs mer

B. Vad skulle man göra för att vara bättre förberedd inför en lektion i det här ämnet?

B. Vad skulle man göra för att vara bättre förberedd inför en lektion i det här ämnet? Studieteknik STUDIEHANDLEDNING Syftet med dessa övningar är att eleverna själva ska fördjupa sig i olika aspekter som kan förbättra deras egen inlärning. arna görs med fördel i grupp eller parvis, och

Läs mer

Festis år 3. v.42. Skolan: v.43. Skarpnäcks skola Kärrtorpsvägen Johanneshov. Sjukanmälan: Päron: Apelsin:

Festis år 3. v.42. Skolan: v.43. Skarpnäcks skola Kärrtorpsvägen Johanneshov. Sjukanmälan: Päron: Apelsin: Festis år 3 v.42 www.skarpnacksskola.stockholm.se Sjukanmälan: Päron: 076 1293098 Apelsin: 076 1294450 Hej! Tiden går fort när man har roligt! Nu är det snart dags för en paus, ett lov, från skolan. Nästa

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr -11: Författare: Gertrud Malmberg

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr -11: Författare: Gertrud Malmberg sidan 1 Författare: Gertrud Malmberg Vad handlar boken om? Saras mamma ska ut och handla och Sara har inget att göra. Mamma föreslår att Sara ska ringa Maja som hon har sällskap med till skolan. Men mamma

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 3 Snö och is har inspirerat våra aktiviteter denna vecka! Vi har gjort olika snö och isexperiment, lekt i snön, åkt skridskor, letat snöspår, pratat om vattenmolekylen

Läs mer

Förskoleklass A Förskoleklass B 1B

Förskoleklass A Förskoleklass B 1B KALENDARIUM 9/10 22/10 Föräldraråd kl.18.00-19.30 Vecka 44 Höstlov (Fritids öppet) 13/11 Likabehandlingsråd kl.18.00-19.30 18/11 5/12 Föräldraråd kl.18.00-19.30 11/12 20/12 Terminsavslutning Sjukanmälan

Läs mer

Elinsborgsbladet. Våren 2017 nummer 85. TEMA: Fadderdagen 14 februari

Elinsborgsbladet. Våren 2017 nummer 85. TEMA: Fadderdagen 14 februari Elinsborgsbladet Våren 2017 nummer 85 TEMA: Fadderdagen 14 februari 2017 1 Skolledningen Det värmer i hjärtat av allt det fina som skapades under Fadderdagen. Hjärtan, armband, reflexer, kuddar, pyssel

Läs mer

Min matematikordlista

Min matematikordlista 1 Min matematikordlista Namn 2 ADJEKTIV STORLEK Skriv en mening om varje ord. Stor Större Störst 3 Liten Mindre Minst Rita något litet! Rita något som är ännu mindre! Rita något som är minst! 4 ANTAL Skriv

Läs mer

Vänner. Veckobrev v40-v44. Konjunktioner. Tidsuttryck Då, ofta

Vänner. Veckobrev v40-v44. Konjunktioner. Tidsuttryck Då, ofta Veckobrev v40-v44 Vänner Läxa och test! Verbläxa onsdag den 11 oktober och onsdag den 18 oktober Läsläxa måndag den 9 oktober Nyhetsläxa fredagar Läs och skrivtest måndag den 23 oktober Konjunktioner och

Läs mer

Hej! 2 bis, rue de la Prulay,1217 Meyrin Tél +41 (0)

Hej! 2 bis, rue de la Prulay,1217 Meyrin  Tél +41 (0) Hej! Nu har vi kommit in ett par veckor på terminen. Detta år har vi samma antal grupper och skolor som tidigare år, men vi letar alltid efter nya elever. Det finns i dagsläget inget naturligt forum för

Läs mer

Information från ledningen.

Information från ledningen. På gång Torsdag 7/12 EKORRAR går på utflykt. Fredag 8/12 -SIMSKOLA för Hörngruppen. Möts 8.40 vid grinden. Torsdag 21/12 Sista skoldagen innan lov. Skoldag fram till lunch. Onsdag 10/1-2018 Terminstart

Läs mer

Adventstid När vi har som mörkast känns det fint att tända första ljuset i adventsljusstaken och räkna ner till jul.

Adventstid När vi har som mörkast känns det fint att tända första ljuset i adventsljusstaken och räkna ner till jul. Adventstid När vi har som mörkast känns det fint att tända första ljuset i adventsljusstaken och räkna ner till jul. V 48 Planeringsdag Tor 15/1 januari Då är förskolan stängd! Tänk på kläder efter väder!

Läs mer

Samt fjärilslarver till våren

Samt fjärilslarver till våren Grovplanering för Trulleskogen hösten 2010 Våra gemensamma mål för Äsperöds fritidsverksamhet och som vi fokuserar på denna höst utifrån vår arbetsplan är: Delaktighet Vi vill utveckla barnens medvetenhet

Läs mer

INFORMATIONSBREV VECKA 45-46 HEJ PÅ ER DÄRHEMMA!

INFORMATIONSBREV VECKA 45-46 HEJ PÅ ER DÄRHEMMA! INFORMATIONSBREV VECKA 45-46 HEJ PÅ ER DÄRHEMMA! Hoppas att allt är bara bra med er inför den stundande All Helgonahelgen. Dagen idag bjuder ju på ett härligt höstväder. Vi får hoppas det håller i sig

Läs mer

qwertyuiopåasdfghjklöäz xcvbnmqwertyuiopåasdfg hjklöäzxcvbnmqwertyuio påasdfghjklöäzxcvbnmqw

qwertyuiopåasdfghjklöäz xcvbnmqwertyuiopåasdfg hjklöäzxcvbnmqwertyuio påasdfghjklöäzxcvbnmqw qwertyuiopåasdfghjklöäz xcvbnmqwertyuiopåasdfg hjklöäzxcvbnmqwertyuio påasdfghjklöäzxcvbnmqw Vår verksamhet i förskoleklass utifrån LGR 11 ertyuiopåasdfghjklöäzxcv bnmqwertyuiopåasdfghjk löäzxcvbnmqwertyuiopåa

Läs mer

DÖDLIG törst Lärarmaterial

DÖDLIG törst Lärarmaterial sidan 1 Författare: Peter Gotthardt Vad handlar boken om? I staden där Anna, Siri och Lina bor finns ett gammalt hus som alla kallar Slottet. Det är ett mystiskt hus där helt otroliga saker kan hända.

Läs mer

Verksamhetsplan Grön avdelning F-1 Läsåret 10/11

Verksamhetsplan Grön avdelning F-1 Läsåret 10/11 Verksamhetsplan Grön avdelning F-1 Läsåret 10/11 Välkommen till oss på Gröna fritids! Det här är en översikt över vår verksamhet och hur vi arbetar på vår avdelning för att uppnå de gemensamma mål som

Läs mer

Nu har det varit en riktig höstvecka med kalla morgnar och vackra färger.

Nu har det varit en riktig höstvecka med kalla morgnar och vackra färger. 2016-10-02 Vecka nr 39 Veckobrev Nu har det varit en riktig höstvecka med kalla morgnar och vackra färger. Elevens val I tisdags hade vi elevens val i årskurs 4 och 5. Vi började dagen med en gemensam

Läs mer

Informationsbrev oktober 2015

Informationsbrev oktober 2015 Informationsbrev oktober 2015 Hej alla föräldrar! Nu har terminen varit igång i några veckor och vi börjar lära känna varandra i de olika grupperna. Eftersom föräldramötet inte blev av så bifogar vi ett

Läs mer

Tranbärets månadsbrev maj 2015

Tranbärets månadsbrev maj 2015 Tranbärets månadsbrev maj 2015 Maj månad försvann med en hiskelig fart och även om vi haft en del dagar med sol och värme, så har den ändå varit ganska kall. Vi får trösta oss med att vårblommorna har

Läs mer

Angående läsning och läsepåsen. Forskning visar att en liten stunds läsning varje dag ger goda

Angående läsning och läsepåsen. Forskning visar att en liten stunds läsning varje dag ger goda Vecka 6-7 Hej på er! Härligt med fina vinterdagar! Barnen leker och åker för fullt! Angående läsning och läsepåsen. Forskning visar att en liten stunds läsning varje dag ger goda resultat i läsutvecklingen,

Läs mer

Läsnyckel Smyga till Hallon av Erika Eklund Wilson

Läsnyckel Smyga till Hallon av Erika Eklund Wilson Läsnyckel Smyga till Hallon av Erika Eklund Wilson Hegas arbetsmaterial heter nu Läsnycklar med lite mer fokus på samtal och bearbetning. Vi vill att böckerna ska räcka länge och att läsaren ska aktiveras

Läs mer

STRÄVANSMÅL VISÄTTRASKOLAN - FÖRSKOLEKLASS

STRÄVANSMÅL VISÄTTRASKOLAN - FÖRSKOLEKLASS STRÄVANSMÅL VISÄTTRASKOLAN - FÖRSKOLEKLASS Svenska - Språkutvecklande Vi arbetar med slingerpedagogik och Bornholms modellen vägen till läsning. Detta med utgångspunkt från rim, meningar, ord, stavelser

Läs mer

LPP Läsprojekt Svenska År 1. I undervisningen ska eleverna möta samt få kunskaper om skönlitteratur från olika tider och skilda delar av världen.

LPP Läsprojekt Svenska År 1. I undervisningen ska eleverna möta samt få kunskaper om skönlitteratur från olika tider och skilda delar av världen. LPP Läsprojekt Svenska År 1 Beskrivning av arbetet Tidsperiod: April + lite maj 2013 (4 veckor) Ämnets syfte: Undervisningen i ämnet ska stimulera elevernas intresse för att läsa och skriva. I undervisningen

Läs mer

Veckobrev Vecka 40 Jupiter och Venus 1-2:or

Veckobrev Vecka 40 Jupiter och Venus 1-2:or Veckobrev Vecka 40 Jupiter och Venus 1-2:or Kalender v.40 Jupiter år 1 utv. samtal 4/10 Jupiter år 2 utv. samtal 5/10 Venus år 1 utv. samtal 6/10 Venus år 2 utv. samtal 7/10 4/10 Skolan stänger kl. 16.00

Läs mer

MARIA KLUBBNYTT. 12 16 Januari. Välkommen tillbaka alla glada! MFK

MARIA KLUBBNYTT. 12 16 Januari. Välkommen tillbaka alla glada! MFK MARIA KLUBBNYTT 12 16 Januari Välkommen tillbaka alla glada! MFK aktiviteter på MFK 12 16 januari LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Hemvist SAL 3 Frågesport (Istvan) 14.40 Dubbeldriva 3:or 15.30

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.39 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.39 Allmän information KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov - v. 44 Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och

Läs mer

Allmän information: Barnens show fredag 24/10 kl: Välkomna!

Allmän information: Barnens show fredag 24/10 kl: Välkomna! en den 29/10 18:00-19:30 är det Höstfest med maskerad. Kom ihåg vecka 43 Förskoleklassen Fredag Idrott inne. Ta med ombyte och handduk. Tema: FN. Matilda har boktips. Barnens show 12.30, vi i F är publik

Läs mer

Brev för v.37. Eslövs museum. F-1:or med Sara Kuseta

Brev för v.37. Eslövs museum. F-1:or med Sara Kuseta Brev för v.37 Vi vill välkomna vår praktikant Kerstin och vår elevassistent Julia. Hjärtligt välkomna till vår fina skola. Eslövs museum Vi har under veckan varit på Eslöv museum. Vi hade en guide som

Läs mer

BARNENS MÅNADSBREV februari 2010

BARNENS MÅNADSBREV februari 2010 EQ BARNENS MÅNADSBREV februari 2010 På EQ har vi pratat mycket om grupptryck, hur vi känner oss och hur vi kan få det bättre i klassen. Hur vi känner i skolan och om vi känner oss trygga i skolan. Vi jobbar

Läs mer

VÄGVISAREN SAMARBETSÖVNINGAR. SYFTE Att träna på samarbete och lyhördhet. Att hjälpa varandra.

VÄGVISAREN SAMARBETSÖVNINGAR. SYFTE Att träna på samarbete och lyhördhet. Att hjälpa varandra. VÄGVISAREN Att träna på samarbete och lyhördhet. Att hjälpa varandra. Den här övningen går ut på att en elev ska styra den andre eleven som blundar och samtidigt går runt i rummet. 1. Dela upp eleverna

Läs mer

I MANGO vecka 20 Hej alla barn och föräldrar!

I MANGO vecka 20 Hej alla barn och föräldrar! I MANGO vecka 20 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att ni hämtar era barn

Läs mer