Enkät Om du får drömma; vad är det bästa med kultur- och fritidsutbudet i Kumla 2025?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Enkät Om du får drömma; vad är det bästa med kultur- och fritidsutbudet i Kumla 2025?"

Transkript

1 KULTUR- och FRITIDSPOLITISKT PROGRAM Sammanställning från förslagslådor. Möjlighet att lämna synpunkter via enkät har funnits på olika platser i Kumla kommun: Växthuset Djupadalsbadet Kumla bibliotek Kumlahallen Familjens hus Ica Maxi Kumlaby fritidsgård Väntjänsten Stadshusets reception Enkät Om du får drömma; vad är det bästa med kultur- och fritidsutbudet i Kumla 2025? Kvinna/Flicka 6-12 år "Ridskola" "Att man har något att göra" "Jag vill kunna åka karusell" "Jag vill ha en fors" "Aktiviteter i olika form för olika åldrar i Kumla" "Aktiviteter i olika form för olika åldrar i Kumla" "Fritidsgård för ungdomar med funktionsnedsättning" "Mer teater" "Dans" "Teater" "Fritidsgård för ungdomar med funktionsnedsättning" "Ridträning" " Ett lekslott" "Tillgänglighet när det gäller öppethållande i idrottshallar för funktionsnedsatta" "Lekslott" "Nej" "Fritidsgård för oss under 12 år" "Ett lekland" "Ishockey för funktionsnedsatta" "Lekland" "Bibblan är bra" "Badhuset är bra"

2 Kvinna/Flicka år "Fritidsgårdarna" "Idrott" "Att se till att unga människor får vuxna människor som bryr sig omkring sig och hitta sätt att sprida glädje och gemenskap bland dom som bor i Kumla. Mer personal till skola och fritids. Både manliga och kvinnliga förebilder bland unga som är på rätt spår och kan få andra att tycka det är kul att utbilda sig, lära sig nya saker, utvecklas som människa" "Kvarntorpshögen" "Mångfald" "Bra kultur öppnar ögonen för nya världar, få oss att se saker och ting omkring oss på ett annat sätt, skakar om oss, få oss att sucka av hänförelse, glädje, skratt" "Fritidsgårdar för funktionsnedsatta" "Ett roligt umgänge med massa skoj på en fritidsgård" "Ett gymnastikhus för Kumla gymnastikförening" "Magi! Det är det som den här lilla staden har. Ser ni inte? Se bara alla människor som bor här och älskar sin stad. Dom kan åstadkomma vad som helst" "Mer aktiviteter" "Ett gymnastikhus för Kumla gymnastikförening" "Mer långsiktig personal med rätt inställning till gemenskap, utveckling, samarbete. Yes We Can!" "Bästa svenska ord enligt min mamma: fika! Då hinner man med mer än man tror" "Ledsagare för att komma ut till olika idrotts- och fritidsutbud" Kvinna/Flicka år "Ridskola" "Ökad bredd i utbudet" "Fritidsgården för funktionsnedsatta. Disco för funktionsnedsatta, ännu mer" "Ett brett program och många aktiva föreningar" "Mer disco" "Ridskola nära Kumla" Tillgänglighet för funktionsnedsatta att vara med i föreningar i idrott"

3 Kvinna/Flicka år "Ökad bredd i utbudet" "Utomhus och friluftsaktiviteter" "Att det finns grönområden för både barn och gamla. Att både barn och gamla har glädje av det" "Ungdomsgårdar + ridskola, en större ridskola" "Att det finns stor variation för barn och ungdom i kommunen" "Mångkulturell kultur för barn för att vi lever i ett mångkulturellt samhälle" "Ett kulturhus för unga" "Fritidsgårdar. Bra musikprojekt. Mycket aktiviteter för ungdomar" "Att alla barn och ungdomar har något att göra på sin fritid" "Fritidsaktiviteter för ungdomar" "Walking, cooking, reading" "Barnteater" "Ingen sprit bland ungarna" "Bra tillgång till kultur för alla, från opera till vanliga filmer, museer etc" "Bibliotek, musik, idrottsevenemang. Barn i fokus, teater" "Något som roar det flesta, något som berör, speedway för tjejer" "Variation, bio, bibliotek, utställningar m m" "Kultur är väldigt bred. Med olika aktiviteter för barn, det är avgörande, t ex musik, teater, sport, och dans o s v" "Ett rikt utbud där all akonstformer finns representerade" "Jag gillar biblioteket och dess utbud av barnaktiviteter" "Mycket se och göra i kommunen" "Kvalitet och tillgänglighet" "Art for children and grown ups" "Musik, teater m m" "Fotboll" "Ett utvecklat Djupadalsbad med större inriktning på folkhälsa" "Att tonåringar har någonstans att ta vägen och något att göra på em och kvällar. T ex fritidsgårdar och Allaktivitetshus" "Mera områden och mera möjligheter för barn att träffas i samspelet t ex musik och annan aktivitet, fest för barn" "Kulturhuset" "Tycker som jag skrev ovan att bibliotekets utbud är bra. Önskar att man kunde bada i sjön vid Djupadalsbadet" "Att det finns något för alla åldrar i olika utbud, hela året" "Att det är stort och varierat. Att kostnaderna är låga så att alla som vill kan delta" "Art and sport for children" "Nöjd personal" "En hall som samlar olika sporter, stora som små. T ex bågskytte, bangolf, friidrott" "Mer elljusspår, bättre belysning på befintliga" "Allmän kommunal ridskola, travskola" "Bra ridskola"

4 "En bra slinga på bion" "Jag saknar en plats för barn att mötas på under helg. Önskar en plattform (inomhus) där barn har möjlighet att träffas och leka under helg. Tanken är att det är väldigt mörkt och kallt på vintern plus att vintern är lång här i Sverige" "Kulturhus" "Fler fritidsgårdar för ungdomarna" "Fler lokaler för alla olika idrotter" "Fritidssatsningar för ungdomarna i norra Kumla" "Tycker det är ganska bra" Ridanläggningar" "Satsa" "Finns det möjlighet att göra något av den gamla Yxhult-kontoret i Hällabrottet? Som en del av upplevelsen med Konst på hög?" "Mer barnteater då det bygger upp ett kommande intresse tills de blir äldre" Kvinna/Flicka år "Bra barnaktiviteter" "Föreningslivet" "Gröna områden i staden" "Brett utbud av aktiviteter som passar alla" "Odlingslotter som skapar meningsfullt skapande arbete och rekreation på fritiden. Gemenskap mellan olika kulturella bakgrunder" "Variationen" "Det välkända omtalade buddisttemplet i Kumla med tillhörande dojo = kampsportshall" "Att gamla kolonilotter får samma status som nyplanerade områden" "Mer barnaktiviteter" "Antimobbningskampanjer i skola och på arbetsplatser samt i kommunen i helhet" "I föreningslivet borde ledarna lära ut fairplay och hur man uppträder vid matcher och träningar. Bra kamratskap" Kvinna/Flicka år "Teater, film, litteratur, föreläsningar, konserter"

5 "Författarbesök" "Jag tycker allt är bra inom kommunen"

6 KULTUR- och FRITIDSPOLITISKT PROGRAM Sammanställning från förslagslådor. Möjlighet att lämna synpunkter via enkät har funnits på olika platser i Kumla kommun: Växthuset Djupadalsbadet Kumla bibliotek Kumlahallen Familjens hus Ica Maxi Kumlaby fritidsgård Väntjänsten Stadshusets reception Enkät Om du får drömma; vad är det bästa med kultur- och fritidsutbudet i Kumla 2025? Man/pojke år "sport" "Många aktiviteter som är fysisk aktivitet" "Jag tycker att scouterna borde få mer bidrag eftersom de gör något gott för en god sak" "Bussförbindelser mellan Sköllersta, Ekeby och Kumla. För att ta sig till olika aktiviteter" "Färgglatt" "Kvarntorpshögen är något viktigt tycker jag" "Racercykeltävlingar likandnde tour de france men förståss kortare" "MMA" "Inget jag känner till" "Scouterna skulle vara roligt om de var större och hade mer bidrag till att hjälpa och ha roligt för" "Jag tycker att scouterna är roligt" Man/pojke år "Mer aktiviteter till ungdomar" "Mer erbjudande för funktionsnedsatta när det gäller kulturen" "All kultur"

7 "Någonting för alla" "Att idrottsföreningar erbjuder aktiviteter för funktionsnedsatta" "Mer av allt" "Styrketräning för ungdomar och äldre med funktionsnedsättning" "Längre öppettider för biblioteket och mer böcker på engelska" Man/pojke år "Biblioteket" "Jag tycker en utav de viktigaste frågorna för mig och många andra är att politiker satsar på Kumla bibliotek och deras verksamhet" "Utomhuslekplatser/planer" "Man har fokus kring musiklivet å hela människan. Mer kring maten och måltidens betydelse" "Det som når sinnena, intellektuellt utmanande och som ger känslomässig respons" "Kultur som berör samhällsfrågor och/eller innehar ett bra historieberättande" "Mycket" "God musik, skaparverkstad, Örebro Pride festival" "Mångsidighet, Musik, bild (graffiti inkluderat) "Vi har ett bibliotek som är ett centrum för lärande och konst i olika former. Bibliotekets e-katalog innehåller många språk och genrer men vi har också en massa fysiska böcker förståss" "Har svårt att sätta mig in i det" "Det finns 5 konstgräsplaner, 5 spontanidrottsplatser" "Att unga begåvningar kan få utvecklas där utbudet på mer musik och konstverksamhet. Samt specialinriktade matkurser" "Ungdomens hus" "Mötesplatser för envar på kvällar t e x Föreningshus" "Har inte tänkt så noga på det. Der är kanske något som politikerna kan ta upp till diskussion. Olika alternativa vägar" "Matkurser och kurser i musik och ljudteknik" "Hallarna är ständigt uppbokade" "Vi satsar dyra pengar på offentlig konst. Pengarna borde ha gått hellre till andra delar av kommunens budget, annars i mer lärande kulturformer" "Satsa på biblioteksverksamhet i skolorna"

8 Man/pojke år "Närheten till strövområdet" "Mer satsning på funktionhindrades fritid i olika sporter och fritidsutbud" "Gångvägar och andra aktiviteter" "Att alla barn, oavsett kön eller ekonomiska möjligheter kan syssla med vilken sport eller annan aktivitet de vill" "Idrott och teater. (Friluftsteater)" "Mer satsning på utbildning av ledare för fritidsutbudet och kultursidan" "Revy, sång och dans" "Böcker, livemusik, film, konst som speglar många olika uttryck" "Bättre strövområden. (Ridleder, vandringsleder)" "Mer satsning på fritidsutbudet för funktionshindrade, fler ledare-utbildare. Caféställeträffpunkt" "Badet" "Mycket samplanering gör att det finns mycket att syssla med varje dag" "Närhet till strövområden. Bättre villkor för elitidrott!" "Mer satsning på ledare och utbildare för funktionshindrade i Kumla kommun" "Gemensamhetslokaler" "Bra konsertscen. Båt till utlån vid Kumla sjöpark" "Kumla skulle behöva ett stadsmuseum. Kumla är mer än bara skoindustrimuseum å stenarbete o militärliv i Sannahed" "Ge nya invandrare -utrikesfödda möjlighet att integrera sig bättre genom föreningsidrotten" "Göra en film om Kumla omsorg och äldrevård" Man/pojke år "Bra utbud idag!" Bra idrottsaktiviteter och simhall" "Bättre snöröjning så att man kan promenera året om" "Ta till vara det gamla, vårt kulturarv. Kvarntorp och Yxhult" "Teater, typ Lerbäcksteatern. Annan underhållning -musik" "Satsa mer. Alla måste få plats! Å våga vara med. Breddidrott viktigt! Mycket för ungdomarutökat utbud" "Svårt med sann-drömmar. Därför har jag slutat drömma : ) " "Mer anläggningar för mer tider"

9 "Nej" "Kumla är bra! Närhet!" "Hur ska det gå med åldringsvården i Kumla" Svar som lämnats och där man ej uppgett kön och/eller ålder: år "Sport o rörelseaktiviteter, mycket inriktat mot barn" "Föreningsliv som är till för ALLA oavsett om man har funktionshinder eller ej!" "Sånt som engagerar" "När man har mycket att välja på, teater, bio, föreläsningar etc" "Något för alla åldrar" "Möjlighet för alla att kunna delta i aktivitet man vill utan begränsningar" "Barnidrott från 3 år och uppåt" Fler gymnastikhallar för föreningar att kunna hyra" "Bra biblioteks och barnteaterutbud är det redan - fortsätt med det, även bokbussen!" år "Tillgänglig natur" "Att det finns olika saker att välja" "Att det finns mycket att välja på" "Vet ej just nu" "Viktigt med aktiviteter som inte kostar för mycket!" Kvinna/flicka "Dans, teater, musik"

Kultur- och fritidsutbudet i Södertälje en brukarundersökning

Kultur- och fritidsutbudet i Södertälje en brukarundersökning PM KULTUR- OCH FRITIDSKONTORET 2006-03-13 Ann-Kristin Andén Utredare 08-550 21974 ann-kristin.anden@sodertalje.se Kultur- och fritidsutbudet i Södertälje en brukarundersökning Inledning På uppdrag av kultur-

Läs mer

Tjänsteskrivelse 1 (5)

Tjänsteskrivelse 1 (5) Tjänsteskrivelse 1 (5) 2010-09-08 FRN 2009/82 Fritidnämnden Redovisning av fritidsvanor bland barn och unga från vissa av Nackas särskolor Förslag till beslut Fritidsnämnden noterar informationen till

Läs mer

Ung livsstil på Lidingö 2015/2016

Ung livsstil på Lidingö 2015/2016 Ung livsstil på Lidingö 2015/2016 En studie av årskurs 7-9 samt gymnasiet Av: Ulf Blomdahl, Stig Elofsson och Linda Lengheden Fritidstrivsel & preferenser Undersökningsgrupp Ung livsstil Lidingö 2003 Antal

Läs mer

Fritidsenkät 2014. Åk 5 och 8. Standardrapport

Fritidsenkät 2014. Åk 5 och 8. Standardrapport Fritidsenkät 2014 Åk 5 och 8 Standardrapport Årskurs 5 56,4% 248 Årskurs 8 43,6% 192 Svarande 440 Inget svar 6 Kille 50,9% 227 Tjej 48,2% 215 Bor i Ljungby 59% 263 Bor utanför Ljungby 40,6% 181 Svarande

Läs mer

Rapport Fritidsvanundersökning i samarbete med Attention

Rapport Fritidsvanundersökning i samarbete med Attention 2014-02-06 1 (7) Rapport FRN 2014/56 Fritidsnämnden Rapport Fritidsvanundersökning i samarbete med Attention Bakgrund En enkätundersökning i samarbete med Attention Nackas har genomförts under hösten 2013.

Läs mer

Enkät 2 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg

Enkät 2 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg Bilaga Enkät 2 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg. I vilken by bor du? Antal Procent 5. Stora Skedvi 93 00,00% 2. Kön Antal Procent. Kvinna 5 55,43% 2. Man 4 44,57% Totalt

Läs mer

Fråga 1 6 Barnens kommentarer

Fråga 1 6 Barnens kommentarer Fråga 1 6 Barnens kommentarer Detta är en sammanställning av barnens kommentarer som lämnats i enkäten. Kommentarerna har grupperats efter fråga. För bättre läsbarhet har stavfel korrigerats. Ett stort

Läs mer

Vad svarade eleverna?

Vad svarade eleverna? Vad tycker eleverna om sina skolor? Vad svarade eleverna? Tjej 78 50 % Kille73 47 % Vill inte svara 8 5 % Vad är det bästa med din skola? att man känner alla. maten och att fröknarna har tid med en bra

Läs mer

Kultur- och fritidsvaneundersökning. Landskrona stad

Kultur- och fritidsvaneundersökning. Landskrona stad Kultur- och fritidsvaneundersökning Landskrona stad Fritids- och kulturförvaltningen 2009 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattande resultat...3-4 Jämförelse med andra kommuner...4 Sammanfattande

Läs mer

Fritidsundersökning bland elever i årskurs 8

Fritidsundersökning bland elever i årskurs 8 Fritidsundersökning bland elever i årskurs 8 Enkät från Öppet Stadshus 2014 Bakgrund Öppet Stadshus anordnas varje år av ungdomsombuden tillsammans med tjänstemän och politiker. Alla ungdomar som går i

Läs mer

Kultur- och fritidspolitiskt program. Kumla kommun, 2015-2025 Antaget av kommunfullmäktige 2014-11-17 134

Kultur- och fritidspolitiskt program. Kumla kommun, 2015-2025 Antaget av kommunfullmäktige 2014-11-17 134 Kultur- och fritidspolitiskt program Kumla kommun, 2015-2025 Antaget av kommunfullmäktige 2014-11-17 134 Innehåll 1. Inledning 3 2. Varför ett kultur- och fritidspolitiskt program 4 3. Möten som utvecklar

Läs mer

Tjänsteskrivelse 1 (7)

Tjänsteskrivelse 1 (7) Tjänsteskrivelse 1 (7) 2010-08-10 FRN 2009/82 Fritidsnämnden Redovisning av fritidsvanor bland personer med viss funktionsnedsättning, genomförd i samarbete med FUB, föreningen för utvecklingsstörda barn

Läs mer

Resultatet av Flest röster på 20 minuter

Resultatet av Flest röster på 20 minuter i Avesta den 26 november 2011 Resultatet av Flest röster på 20 minuter Det här är sammanställning av svaren som kom in under deltagarnas insamling av åsikter från personer 14-26 år som tillfrågades på

Läs mer

Fritidsenkät åk 5 och 8. Standardrapport

Fritidsenkät åk 5 och 8. Standardrapport 2009 Fritidsenkät åk 5 och 8 Standardrapport Årskurs 5 47,8% 259 Årskurs 8 52,2% 283 Svarande 542 Inget svar 2 Det finns 286 elever i årskurs 5 varav 259 elever har svarat på enkäten. Ända skola som inte

Läs mer

UNDERSÖKNING OM BARN OCH UNGAS FRITID I GÖTEBORG

UNDERSÖKNING OM BARN OCH UNGAS FRITID I GÖTEBORG UNDERSÖKNING OM BARN OCH UNGAS FRITID I GÖTEBORG 2016-2017 1 GRUNDSKOLAN ÅK 2, 5 OCH 8 KOMMUNALA OCH FRISTÅENDE SKOLOR HUR NÖJD ÄR DU MED DIN FRITID? 3% 12% 83% 2% Inte nöjd (1-3) Varken nöjd eller missnöjd

Läs mer

Kultur- och. fritidsvaneundersökning, 2017

Kultur- och. fritidsvaneundersökning, 2017 Kultur- och fritidsvaneundersökning, 2017 Vad är syftet med undersökningen? Kultur- och fritidsvaneundersökning ska ses som ett kommunalt planerings- och utvärderingsinstrument. Lokalt i Mjölby istället

Läs mer

Hässleholms kommun Fritidsvaneundersökning 2017

Hässleholms kommun Fritidsvaneundersökning 2017 Hässleholms kommun Fritidsvaneundersökning 207 Vad gör du på din fritid? Hur ofta sysslar du med följande: Löpnr, kopplas från databas Användarnamn: Hässleholm Lösenord: KOPPLAS Någon/ Någon/ Någon/ men

Läs mer

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här.

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här. . Vilken tid och veckodag skulle passa dig bäst att besöka biblioteket? "Har barn som går på förskola och vet att de har haft problem att få tider som passar att besöka biblioteket i Hovmantorp på förmiddagarna.

Läs mer

Kultur kan ju verkligen vara allting, kultur är ju museum, bild, form, text. Man kan ju säga att kultur är allting. Tycker jag.

Kultur kan ju verkligen vara allting, kultur är ju museum, bild, form, text. Man kan ju säga att kultur är allting. Tycker jag. Arbetsgruppen för Regionalt handlingsprogram för Barn och ungas kultur och fritid UNGKULTURDIALOG Ungdomsfullmäktige, Göteborg 1 mars 2007 Under 1,5 timme samtalade vi med representanter från Göteborgs

Läs mer

Ung livsstil i Täby 2013 Andra presentationen inför nämnden. 9 december 2013.

Ung livsstil i Täby 2013 Andra presentationen inför nämnden. 9 december 2013. Ung livsstil i Täby 2013 Andra presentationen inför nämnden. 9 december 2013. Av Ulf Blomdahl. E-post: ulf.blomdahl@telia.com tel. 070/ 665 11 21 Stig Elofsson. E-post: stig.elofsson@socarb.su.se tel.

Läs mer

Fotbollsförening, Skövde 07/10/05

Fotbollsförening, Skövde 07/10/05 Arbetsgruppen Regionalt handlingsprogram Barn och ungas kultur och fritid -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Fotbollsförening,

Läs mer

Enkät Falkenbergs biblioteket

Enkät Falkenbergs biblioteket Enkät Falkenbergs biblioteket Kön? Man Kvinna Annat/Föredrar att ej uppge 55 7,9 19 7,6 (/) Hur gammal är du? 15 18 15 7,6 19 5 5 1,7 6 5 19 9,6 6 5 7 1,7 6 55 6 18, 56 65 6 1, 66+ 9,9 (/) Var bor du?

Läs mer

Seniorvecka i Botkyrka 2018 Frågeöversikt Sida 1 1 Var bor du? Flervalsfråga 2 Jag är? Flervalsfråga 3 Hur gammal är du? Flervalsfråga 4 Har du

Seniorvecka i Botkyrka 2018 Frågeöversikt Sida 1 1 Var bor du? Flervalsfråga 2 Jag är? Flervalsfråga 3 Hur gammal är du? Flervalsfråga 4 Har du Seniorvecka i Botkyrka 2018 Frågeöversikt Sida 1 1 Var bor du? Flervalsfråga 2 Jag är? Flervalsfråga 3 Hur gammal är du? Flervalsfråga 4 Har du besökt Seniorveckan tidigare? Flervalsfråga 5 Har du varit

Läs mer

Enkät bibliotek 2013 2013-10-30

Enkät bibliotek 2013 2013-10-30 Enkät bibliotek 2013 2013-10-30 1. Är du kvinna eller man? Är du kvinna eller man? A. Kvinna 103 83,7 B. Man 20 16,3 Total 123 100 100% (123/123) 2. Hur gammal är du? Hur gammal är du? A. 0-18 1 0,8 B.

Läs mer

Satsa på Eslöv. Kultur - fritid - framtid. Mål för Kultur- och fritidsnämnden t.o.m. 2010

Satsa på Eslöv. Kultur - fritid - framtid. Mål för Kultur- och fritidsnämnden t.o.m. 2010 Satsa på Eslöv Kultur - fritid - framtid Mål för Kultur- och fritidsnämnden t.o.m. 2010 Godkänt av Kultur- och fritidsnämnden 2008-02-07 samt antaget av kommunfullmäktige 2008-04-28 Att välja Eslöv Eslöv

Läs mer

UNGA I OCH OM FRAMTIDENS IDROTTSORGANISERING. Susanna Hedenborg

UNGA I OCH OM FRAMTIDENS IDROTTSORGANISERING. Susanna Hedenborg Susanna Hedenborg Susanna.Hedenborg@mah.se 2010 05 04 Tänk om det fanns en idrottshall där jag har mitt gym. Där du har ett årskort och får gå in hur mycket du vill och träna din idrott. Det har jag aldrig

Läs mer

Fritidsaktiviteter för barn och ungdomar med funktionsnedsättning

Fritidsaktiviteter för barn och ungdomar med funktionsnedsättning Fritidsaktiviteter för barn och ungdomar med funktionsnedsättning Bakgrund Vård- och omsorg: Målgruppen framför behov av fritidsaktiviteter Kultur- och fritid: Föreningar vill ordna fritidsaktiviteter

Läs mer

Vad gör du på din fritid?

Vad gör du på din fritid? Vad gör du på din fritid? Mellan perioden 12-24 maj 2009 fick Vännäs medborgarpanel möjligheten att svara på sin andra enkät som handlade om vad vi ägnar vår fritid åt. Enkäten bestod av sex stycken bakgrundsfrågor

Läs mer

Skolundersökning fritid & aktivitet HT Östersunds Kommun Grundskolan : %

Skolundersökning fritid & aktivitet HT Östersunds Kommun Grundskolan : % Skolundersökning fritid & aktivitet HT 2018 - Östersunds Kommun Grundskolan 1. Är du redo?...hur känner du dig idag? 49.1% 20.4% 22.2% 3.6% 4.7% Mycket missnöjd Missnöjd Varken eller Nöjd Mycket nöjd Fråga

Läs mer

Våga Visa kultur- och musikskolor

Våga Visa kultur- och musikskolor Våga Visa kultur- och musikskolor Kundundersökning 2014 Huddinge kommun Genomförd av CMA Research AB April 2014 Kön Är du 37 61 2 40 58 1 Kille Tjej Ej svar Våga Visa kultur- och musikskolor, Kundundersökning

Läs mer

8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik

8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik 1 (8) 8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik Sammanfattning av förslaget om att bygga ett nytt kulturhus 2 (8) Den här rapporten är ett förslag på hur ett nytt kulturhus i Örnsköldsvik kan se ut. Det ska vara Sveriges

Läs mer

Ungdomsfullmäktige Göteborg 07/10/17

Ungdomsfullmäktige Göteborg 07/10/17 Arbetsgruppen Regionalt handlingsprogram Barn och ungas kultur och fritid -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ungdomsfullmäktige

Läs mer

Fritidsvaneundersökning 2009

Fritidsvaneundersökning 2009 Fritidsvaneundersökning 2009 Vad ger undersökningen svar på? Elevers fritidsvanor Vad barn/ungdomar önskar göra på sin fritid Föreningsdeltagande Andel föreningsledare Geografiska skillnader i stort Olika

Läs mer

Kultur- och fritidsvaneundersökning Linköping Sammanställning 1000 st grundläggande

Kultur- och fritidsvaneundersökning Linköping Sammanställning 1000 st grundläggande Kultur- och fritidsvaneundersökning Linköping 2016 Sammanställning 1000 st grundläggande 170502 Totalt har det genomförts 1 000 stycken intervjuer med personer i åldersintervallet 18 till 74 år boende

Läs mer

KULTUR OCH FRITID Ung i Gävle

KULTUR OCH FRITID Ung i Gävle KULTUR OCH FRITID Ung i Gävle Resultat från Lupp-undersökningen, lokal uppföljning av ungdomspolitiken Ung i Gävle Lupp, som står för lokal uppföljning av ungdomspolitiken, är en enkätundersökning som

Läs mer

Kultur- och fritidspolitisk plan för Höganäs

Kultur- och fritidspolitisk plan för Höganäs Kultur- och fritidspolitisk plan för Höganäs Vision, mål, inriktning, prioriteringar och handlingsplan för att Spela samman! Visionen Spela samman! Vår vision för vår verksamhet är att den ska bidra till

Läs mer

UNG LIVSSTIL I HANINGE 2016/2017 HÖGSTADIET OCH GYMNASIESÄRSKOLAN

UNG LIVSSTIL I HANINGE 2016/2017 HÖGSTADIET OCH GYMNASIESÄRSKOLAN UNG LIVSSTIL I HANINGE 2016/2017 HÖGSTADIET OCH GYMNASIESÄRSKOLAN 1 Ung livsstil i Haninge 2016/2017 Ung livsstil är en studie som belyser hur unga upplever sin hälsa och fritid. Det här är en sammanfattning

Läs mer

Din fritid. vårt jobb. Umeå fritid

Din fritid. vårt jobb. Umeå fritid Din fritid vårt jobb Umeå fritid Umeå kommun den nordliga kraften Med dynamisk tillväxt, attraktiv kompetens och livsmiljö. År 2050 har Umeå 200 000 invånare Umeå fritid Vad lovar vi Umeåborna Med gemensamma

Läs mer

Framtidens idrotts- och fritidsliv i Trelleborgs kommun

Framtidens idrotts- och fritidsliv i Trelleborgs kommun Framtidens idrotts- och fritidsliv i Trelleborgs kommun Agenda för kvällen 1. Välkomna 2. Malmö Högskolas kartläggning 3. Idrotts- och fritidspolitiskt program Workshop och fika 4. Jämställdhetsplaner

Läs mer

Resultat brukarundersökningen hösten 2010

Resultat brukarundersökningen hösten 2010 Resultat brukarundersökningen hösten 2010 Om du tänker på bemötandet i stort. Hur nöjd är du då med personalens bemötande? Bemöter personalen dig lika bra som du hoppades? Tänk dig ett perfekt bemötande.

Läs mer

Kulturundersökning Halmstad 2010

Kulturundersökning Halmstad 2010 Kulturundersökning Halmstad 2010 10 8 6 1. Har du under det senaste året? (gäller inte bara i Halmstad) Bio Musikal/ show Konstutställning Rock / popkonsert Museum Teater Kurs/ studiecirkel Familje / barnprogram

Läs mer

Kulturstrategi Ekerö kulturnämnd

Kulturstrategi Ekerö kulturnämnd Kulturstrategi Ekerö kulturnämnd Kulturstrategi Kulturnämnden har ansvar för kommunens kulturpolitik och verksamheter inom kultur och fritid. Nämnden vill visa att kultur är mer än det som ryms i detta

Läs mer

Hur ser du på din kommun som en plats att bo och leva på?

Hur ser du på din kommun som en plats att bo och leva på? Hur ser du på din kommun som en plats att bo och leva på? Här nedan följer ett antal frågor där vi vill att du betygsätter din kommun som en plats att bo och leva på. Frågorna handlar bl. a. om arbetsmöjligheter,

Läs mer

MARTIN ERIKSSON. Boken om Martin

MARTIN ERIKSSON. Boken om Martin MARTIN ERIKSSON Boken om Martin 21. 2. Träningen Boken om Martin Kapitel Sid På senaste åren har det blivit mycket golfträning. Men även en hel del styrketräning på vintrarna och jag springer en del. Det

Läs mer

Kultur- och fritidsvaneundersökning. Landskrona 2014

Kultur- och fritidsvaneundersökning. Landskrona 2014 Kultur- och fritidsvaneundersökning Landskrona 2014 Inledning Topplistade aktiviteter (tabeller) Om kommunens kultur- och fritidsutbud Jämförelse med kultur- och fritidsvaneundersökningen från 2009 Bilaga

Läs mer

Kultur och fritidsvaneundersökning

Kultur och fritidsvaneundersökning Kultur och fritidsvaneundersökning 2010 Svarsfrekvens under åren i % 80 70 67 73 74 76 74 67 60 50 52 40 30 20 10 0 1987 1991 1994 1998 2002 2006 2010 Regelbundet utövat/deltagit/besökt 2006 och 2010,

Läs mer

Datum Rubrik Inlämnat forslag Svar

Datum Rubrik Inlämnat forslag Svar Datum Rubrik Inlämnat forslag Svar Mer grönt på skolgården Vi på Sövestads skola vill få mer grönt på skolgården Jättekul!!! Fundera ut ett förslag hur er skolgård kan göras grönare. Ta kontakt med er

Läs mer

Gender budgeting biblioteken i Askersund 2012

Gender budgeting biblioteken i Askersund 2012 Gender budgeting biblioteken i Askersund 212 Sammanfattning: Fler kvinnor än män besöker biblioteken i Askersund. Fler kvinnor än män lånar från biblioteken. Men kvinnorna lånar i högre utsträckning till

Läs mer

Kultur- och utbildningsförvaltningen INFORMERAR. Kulturplan. Kultur lyfter Hallsberg

Kultur- och utbildningsförvaltningen INFORMERAR. Kulturplan. Kultur lyfter Hallsberg Kultur- och utbildningsförvaltningen INFORMERAR Kulturplan Kultur lyfter Hallsberg 2 Kultur och utbildningsnämndens viljeinriktning för kultur och föreningsliv Hallsbergs kommuns inriktningsmål för utbildning,

Läs mer

Fritidsstilsundersökning bland 13 25 åringar i Malmö under år 2010

Fritidsstilsundersökning bland 13 25 åringar i Malmö under år 2010 Fritidsstilsundersökning bland 13 25 åringar i Malmö under år 2010 Malmö 2011-04-01 Kjell Arne Göransson Fritidsförvaltningen Föreningsavdelningen Innehållsförteckning 1. Inledning 3 2. Sammanfattande

Läs mer

Levande centrum och levande Valfrihet och trygghet i boende i. tätorter, hela kommunen, Samverkan, Egen avdelning för finsktalande,

Levande centrum och levande Valfrihet och trygghet i boende i. tätorter, hela kommunen, Samverkan, Egen avdelning för finsktalande, Totalt genomfördes sex stycken workshops under perioden mars-maj 2105. Representanter från visionsgruppen träffade pensionärsorganisationer, handikapporganisationer, föreningsliv, företagare och elevråd

Läs mer

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Utvärdering läger 1, Flatön 2013 30 deltagare har svarat på Före 30 deltagare har svarat på Efter (En person svarade inte på självkänsla varken före eller efter ) Förmågor:

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden Bilaga 1

Kultur- och fritidsnämnden Bilaga 1 Kultur- och fritidsnämnden Bilaga 1 Nämndens samtliga mål med indikatorer Nämndens viktigaste mål för verksamheten En attraktiv kommun: Ett rikt och synligt kultur- idrotts- och fritidsliv ska bidra till

Läs mer

Verksamhetsområde barn, ungdom och vuxna. Rapport Sida 1 (17) Verksamhetsområde barn, ungdom och vuxna

Verksamhetsområde barn, ungdom och vuxna. Rapport Sida 1 (17) Verksamhetsområde barn, ungdom och vuxna Rapport Sida 1 (17) 2015-01-05 Sida 2 (17) Brukarundersökning Ungdomens Hus 2014 En webbenkät genomfördes under november/ december 2014. 47 ungdomar på Ungdomens Hus svarade på enkäten. Betydligt färre

Läs mer

Resultat totalt Tyck till om Konsthallen 2019

Resultat totalt Tyck till om Konsthallen 2019 Resultat totalt Tyck till om Konsthallen 2019 2019-06-26 1. Vilken utställning besöker du nu? Varde ljus 33 30 Mellan Konst & Verklighet 27 24,5 Vårsalongen 26 23,6 Kulturskolans bildelever 8 7,3 Bosse

Läs mer

Vuxenstuderande, enkätresultat 2007-11-14 Kommunal vuxenutbildning

Vuxenstuderande, enkätresultat 2007-11-14 Kommunal vuxenutbildning Vuxenstuderande, enkätresultat 2007-11-14 Kommunal vuxenutbildning Respondenterna är komvux studerande från Kalmar/Nybro, Växjö/Uppvidinge/Älmhult och Karlskrona/Ronneby/Olofström. 2005 svarade 229 komvux

Läs mer

Frågor och svar från inflytandeworkshopen i Linköping den 27 oktober 2012

Frågor och svar från inflytandeworkshopen i Linköping den 27 oktober 2012 i Östergötland den 27 oktober 2012 Deltagare Emma Palmkvist, 24 år, Linköping Ellinor Sundberg, 19 år, Finspång Mimmi Rosell, 24 år, Mjölby Diana Jonsson, 21 år, Åtvidaberg Emma Petersson, 18 år, Åtvidaberg

Läs mer

Kulturgaranti. för barn och unga

Kulturgaranti. för barn och unga Kulturgaranti för barn och unga Kulturplan för barn och unga I Varbergs kommun samarbetar skolor, förskolor och kulturverksamheter för att göra kultur till en del av barnens vardag. Vi ser kultur som en

Läs mer

Ekerö kommun. Kultur- och fritidsvaneundersökning. Genomförd av CMA Research AB. Augusti 2013

Ekerö kommun. Kultur- och fritidsvaneundersökning. Genomförd av CMA Research AB. Augusti 2013 Ekerö kommun Kultur- och fritidsvaneundersökning Genomförd av CMA Research AB Augusti 2013 Innehållsförteckning Sammanfattning 2 Bilaga 1 Jämförelser mellan grupper 16 Fakta om undersökningen 3 Resultat

Läs mer

Definition av svarsalternativ i Barn-ULF

Definition av svarsalternativ i Barn-ULF STATISTISKA CENTRALBYRÅN 2011-06-09 1(29) Definition av svarsalternativ i Barn-ULF I nedanstående tabeller visas hur svaren på de olika frågorna i undersökningen av barns levnadsförhållanden har grupperats

Läs mer

Kultur- och biblioteksplan 2012-2015

Kultur- och biblioteksplan 2012-2015 Storumans kommun Kultur- och biblioteksplan 2012-2015 Fastställt av Kommunfullmäktige 2012-04-24 49 Vision Storumans kommuns kulturpolitik bidrar till ett dynamiskt, öppet och demokratiskt samhälle präglat

Läs mer

Uppsala. Ws, Direktiv för utveckling av kulturcentrum i Gränby. Kulturnämnden. Förslag till beslut Kulturnämnden föreslås besluta

Uppsala. Ws, Direktiv för utveckling av kulturcentrum i Gränby. Kulturnämnden. Förslag till beslut Kulturnämnden föreslås besluta Uppsala KOMMUN Ws, KULTURFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Runa Krehla 2016-03-24 KTN-2016-0143 Rev 2016-04-12 Kulturnämnden Direktiv för utveckling av kulturcentrum i Gränby Förslag till beslut

Läs mer

Resultat av genomförd brukarundersökning inom Hälsa 2018 kommunens träffpunktsverksamhet

Resultat av genomförd brukarundersökning inom Hälsa 2018 kommunens träffpunktsverksamhet Resultat av genomförd brukarundersökning inom Hälsa 18 kommunens träffpunktsverksamhet Datum: 18-- Målgrupp: Under augusti och september 18 delades enkäter ut slumpmässigt till brukare inom hemtjänsten

Läs mer

Kultur- och fritidsplan samt Biblioteksplan 2013-2015 Laxå kommun

Kultur- och fritidsplan samt Biblioteksplan 2013-2015 Laxå kommun Kultur- och fritidsplan samt Biblioteksplan 2013-2015 Laxå kommun Antagen av kommunfullmäktige 2013-02-13 5. Dnr BUN 2012007 012 Innehållsförteckning... 2 Gemensamma mål... 3 Övergripande fokusområden...

Läs mer

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Arbetsgruppen Regionalt handlingsprogram Barn och ungas kultur och fritid -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Huset,

Läs mer

Fritidsnämnden HÄSSLEHOLMS KOMMUN FRITIDSFÖRVALTNINGEN. Beslutad 2008-01-30. www.hassleholm.se

Fritidsnämnden HÄSSLEHOLMS KOMMUN FRITIDSFÖRVALTNINGEN. Beslutad 2008-01-30. www.hassleholm.se Fritids- och idrottspolitiskt måldokument Fritidsnämnden Beslutad 2008-01-30 www.hassleholm.se HÄSSLEHOLMS KOMMUN FRITIDSFÖRVALTNINGEN 2 (8) Fritids- och idrottspolitiskt måldokument Fritidsnämnden Hässleholms

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens kultur- och fritidspolitiska mål

Kultur- och fritidsnämndens kultur- och fritidspolitiska mål Kultur- och fritidsnämndens kultur- och fritidspolitiska mål 2015-2016 Innehåll Inledning 3 Kultur- och fritidspolitiska mål 2015-2016 3 Kultur 4 Kulturhuset Pigalle Offentlig utsmyckning Kulturarv Konsthall

Läs mer

Resultaten redovisas först i ett så kallat spindeldiagram där andelen positiva svar för respektive fråga visas.

Resultaten redovisas först i ett så kallat spindeldiagram där andelen positiva svar för respektive fråga visas. Enkät i grundskolan Undersökning genomförd våren 2017 i åk 5 Kristinebergsskolan åk 5 i Kungsholmen Rapporten innehåller resultat uppdelat på kön. Resultaten är uppdelade efter de olika frågeområdena;

Läs mer

Framtid 2015. Kultur- och fritidsförvaltningen

Framtid 2015. Kultur- och fritidsförvaltningen Ett aktivt liv, där både kropp och själ får sitt, är bra för hälsan och välbefinnandet. Vi inom kultur och fritid arbetar för att skapa förutsättningarna. Kultur- och fritidsförvaltningen Till dig som

Läs mer

UNGKULTURDIALOG. Ungdomsrådet, Vänersborg 4 april 2007. Arbetsgruppen för Regionalt handlingsprogram för Barn och ungas kultur och fritid

UNGKULTURDIALOG. Ungdomsrådet, Vänersborg 4 april 2007. Arbetsgruppen för Regionalt handlingsprogram för Barn och ungas kultur och fritid Arbetsgruppen för Regionalt handlingsprogram för Barn och ungas kultur och fritid UNGKULTURDIALOG Ungdomsrådet, Vänersborg 4 april 2007 Under 2 timmar samtalade vi med representanter för elevrådet i Vänersborg.

Läs mer

Rent och städat I den stadsdel där jag bor är jag nöjd med hur staden c c c c c c sköter renhållningen av gator, gångbanor och torg.

Rent och städat I den stadsdel där jag bor är jag nöjd med hur staden c c c c c c sköter renhållningen av gator, gångbanor och torg. Medborgarenkät Din stadsdel Nedan följer ett antal påståenden om din stadsdel. Markera det alternativ som stämmer bäst överens med din uppfattning. Du besvarar påståendena på en skala från 1 till 5, där

Läs mer

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf Programområde Kultur och bibliotek ghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjk

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet. Det kan ha varit ett LAN, ett musikarrangemang, en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske skött ett

Läs mer

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Utbildningsnämnden i Lysekils kommun. Kultur- och fritidspolitiskt program

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Utbildningsnämnden i Lysekils kommun. Kultur- och fritidspolitiskt program Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Utbildningsnämnden i Lysekils kommun Kultur- och fritidspolitiskt program 2018-2022 Fastställt av: Datum: För revidering ansvarar: För ev. uppföljning och

Läs mer

Alla barn och ungdomar i Skövde kommun skall ges möjlighet att ta del av och själva delta i kulturella sammanhang.

Alla barn och ungdomar i Skövde kommun skall ges möjlighet att ta del av och själva delta i kulturella sammanhang. Ur Skövde kommuns Kulturpolitiska vision: Alla medborgare oavsett kön, ålder och etnicitet har möjlighet att utöva och uppleva mångsidig kultur Alla barn och ungdomar i Skövde kommun skall ges möjlighet

Läs mer

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Vi har fått in svar från 27 föräldrar. Vi har ca 70 barn i fyran och femman, resten är sexor. Alla frågor kunde ni svara på med ett

Läs mer

1. Gillar du att vara på fritidshemmet? JA 167 NEJ 1 IBLAND 25 VET EJ 3

1. Gillar du att vara på fritidshemmet? JA 167 NEJ 1 IBLAND 25 VET EJ 3 Hej barn, Nu har vi några frågor till dig som är mellan 5-12 år för att se vad du tycker om fritidshemmet på Sandaredskolan (Rydet & Viken). Om du svarar hjälper du oss på fritidshemmet att bli ännu bättre

Läs mer

Ja Nej Vet ej. Hur nöjd är du med ditt studentliv? Önskar du dig ett roligare studentliv?

Ja Nej Vet ej. Hur nöjd är du med ditt studentliv? Önskar du dig ett roligare studentliv? Vårterminen 2013 tyckte läkarstudenterna såhär om sitt studentliv! Sammanlagt svarade 175 studenter på enkäten för oss i Medicinska Föreningen är era svar otroligt värdefulla. Tack för er hjälp nu ska

Läs mer

Besöksnöjdhetsenkät avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, barn, 2015 års resultat i blått

Besöksnöjdhetsenkät avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, barn, 2015 års resultat i blått Besöksnöjdhetsenkät avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, barn, 2015 års resultat i blått Påståenden (1 = stämmer sämst och 4 = stämmer bäst), 2015 års resultat i blått 1 De som jobbar

Läs mer

I samarbete med Nikolaus Koutakis Örebro universitet

I samarbete med Nikolaus Koutakis Örebro universitet I samarbete med Nikolaus Koutakis Örebro universitet 1 Aktiva föräldrar Att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen och utanför En utgångspunkt för hur vi, föreningen och ni som föräldrar

Läs mer

Sammanfattning dialogdagen

Sammanfattning dialogdagen Sammanfattning dialogdagen 2014-10 10-24 Skriven av: Marie Lövnord, Victor Ericsson och Linda Bergström Innehåll 1. Inledning.. sida 1 2. Bilaga 1.. sida 2 3. Bilaga 2.. sida 3-5 4. Bilaga 3.. sida 6-7

Läs mer

Hur gör vi Luleå till en bättre stad för unga?

Hur gör vi Luleå till en bättre stad för unga? Hur gör vi Luleå till en bättre stad för unga? En rapport utifrån de öppna frågorna i LUPP-enkäten (Lokal Uppföljning Av Ungdomspolitiken), som besvarades av unga i Luleå i åk 8 och år 2 på gymnasiet ht

Läs mer

Redovisning av undersökning om vad ungdomar som inte besöker fritidsgårdar tycker om fritidsgårdarna

Redovisning av undersökning om vad ungdomar som inte besöker fritidsgårdar tycker om fritidsgårdarna 2016-08-08 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr FRN 2016/90 Fritidsnämnden Redovisning av undersökning om vad ungdomar som inte besöker fritidsgårdar tycker om fritidsgårdarna Förslag till beslut Fritidsnämnden

Läs mer

Program för barn och ungdomskultur i Vetlanda kommun

Program för barn och ungdomskultur i Vetlanda kommun 1 (8) Program för barn och ungdomskultur i Vetlanda kommun Dokumenttyp: Program Beslutad av: Kultur och fritidsnämnden (2013 09 24 66 ) och barn och utbildningsnämnden (2013 12 11 108) Gäller för: Alla

Läs mer

Barnteater. Bokfrukost

Barnteater. Bokfrukost Karlskoga biblioteks vårprogram 2013 Barnteater Foto: Martin Skoog Hemma hos med Teater TR3 Söndag 27 januari kl 11.00 och kl 13.00 Ålder 3-6 år. Cirka 35 minuter. En liten man i ett litet hus. En alldeles

Läs mer

0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100%

0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% Kultur- och fritidsvaneundersökningen 2015 Analys Undersökningen ger en bred bild av uppsalabornas fritidsvanor. De allra flesta av de aktiviteter som man gör på sin fritid är av mycket alldaglig karaktär,

Läs mer

Resultat medborgardialog 2017 idrotts- och fritidsanläggningar. Genomförd 8 maj 5 juni 2017 via uppsala.se

Resultat medborgardialog 2017 idrotts- och fritidsanläggningar. Genomförd 8 maj 5 juni 2017 via uppsala.se 2017 idrotts- och fritidsanläggningar Genomförd 8 maj 5 juni 2017 via uppsala.se Lokalförsörjningsplanering Det handlar om att skapa en samlad bild av många olika behov, hos många olika målgrupper, kartlagda

Läs mer

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Utbildningsnämnden i Lysekils kommun. Kultur- och fritidspolitiskt program

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Utbildningsnämnden i Lysekils kommun. Kultur- och fritidspolitiskt program Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Utbildningsnämnden i Lysekils kommun Kultur- och fritidspolitiskt program 2018-2022 Fastställt av: Utbildningsnämnden Datum: 2018-08-29 För revidering ansvarar:

Läs mer

Fritids- plan 2009-2013. Landskrona stad

Fritids- plan 2009-2013. Landskrona stad Fritids- 2009-2013 plan Landskrona stad Plan för idrott och friluftsliv i Landskrons stad 2009-2013 BAKGRUND Idrotten i samhället Statens stöd till idrotten Målet med den nationella idrottspolitiken är:

Läs mer

KULTURPLAN Åstorps kommun

KULTURPLAN Åstorps kommun KULTURPLAN Åstorps kommun Godkänd av Bildningsnämnden 2012-06-13, 57, dnr 12-86 Antagen av Kommunfullmäktige 2012-11-19, 131 dnr 2012-333 Kulturplan Åstorps kommun Inledning Nationella kulturpolitiska

Läs mer

Gävle Kulturhus

Gävle Kulturhus 2015-02-04 Gävle Kulturhus Syfte och mål Gävle Kulturhus ska vara en plats där samverkan är grunden. Gävle Kulturhus ska vara en plats för fler genom att bredda både deltagande och publik som ska spegla

Läs mer

FRAMTIDSVERKSTAD 2010 EN SPANING IN I FRAMTIDEN!

FRAMTIDSVERKSTAD 2010 EN SPANING IN I FRAMTIDEN! FRAMTIDSVERKSTAD 2010 EN SPANING IN I FRAMTIDEN! VILKA TEMAN FÖR SPANING? Miljö Jobb / Skola Fritiden Kultur / Mediavanor Lagar och regler Pengar / Ekonomi Teknik Öppet tema MILJÖ Vi måste börja skapa

Läs mer

KULTUR I VÅRD OCH OMSORG LÄTTLÄST

KULTUR I VÅRD OCH OMSORG LÄTTLÄST KULTUR I VÅRD OCH OMSORG LÄTTLÄST Kulturrådet, Box 7843, 103 98 Stockholm Besök: Långa raden 4, Skeppsholmen Tel: 08 519 264 00 Fax: 08 519 264 99 Webbplats: www.kulturradet.se Illustration omslag: Lehån

Läs mer

Sporthallen i Malmberget

Sporthallen i Malmberget Sporthallen i Malmberget Maria Holmström 1 Innehållsförteckningen Inledning. Syfte. Bakgrund. Mål. Min vision. Bilder på Sporthallen. Sid:3 Sid:3 Sid:4 Sid:5-6 Sid:7 Sid:8-9 2 Indelning Den här rapporten

Läs mer

FRITIDSVANEUNDERSÖKNING 2009 Gymnasiet. Tänk på att enkäten gäller din FRITID, inte skoltid! 3 eller fl er ggr/ vecka. 1-2 ggr/ vecka. 19.

FRITIDSVANEUNDERSÖKNING 2009 Gymnasiet. Tänk på att enkäten gäller din FRITID, inte skoltid! 3 eller fl er ggr/ vecka. 1-2 ggr/ vecka. 19. 4)!K 01 200901 Vad gör du på din fritid? Hur ofta sysslar du med följande: 1. Basket 2. Fotboll 3. Handboll 4. Ishockey 5. Inline hockey 6. Innebandy 7. Bordtennis 8. Tennis, badminton, squash 9. Boxning/brottning

Läs mer

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Kulturprogram för barn och ungdom Kulturprogram för barn och ungdom 1 Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 16 oktober 2003 Reviderad den:

Läs mer

SANDÅKRASKOLANS SKOL-IF

SANDÅKRASKOLANS SKOL-IF SANDÅKRASKOLANS SKOL-IF Historia / bakgrund. 1996 bildades skolidrottsföreningen (SSIF), en förutsättning för att få delta i skol-dm arrangerat av Stockholms skolidrottsförbund. Elever var också med att

Läs mer

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Jag är A. Man 24 25,8 B. Kvinna 60 64,5 C. Annan 9 9,7 Min ålder A. yngre än 25 år 40 43 B. 26 45 år 18 19,4 C. 46 65 år 17 18,3 D. äldre än 65 18 19,4 Tid för mitt besök

Läs mer

Sammanfattning. Kapitel 4: Fritidsaktiviteter i översikt. Sammanfattning 7

Sammanfattning. Kapitel 4: Fritidsaktiviteter i översikt. Sammanfattning 7 Sammanfattning 7 Sammanfattning Genom Statistiska centralbyråns Undersökningar av levnadsförhållanden (ULF) kartläggs och analyseras välfärdens utveckling fortlöpande. Undersökningarna har genomförts årligen

Läs mer