PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Strutsen 18 m m, Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅD T.O.M

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Strutsen 18 m m, Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅD 2015-06-25 T.O.M. 2015-08-07."

Transkript

1 Diarienummer Detaljplan för fastigheten Strutsen 18 m m, Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING SAMRÅD T.O.M Planområde ÖP SAMRÅD ANTAGANDE PRÖVNING LAGA KRAFT 1 (10)

2 HANDLINGAR Planhandlingarna består under samrådstiden av följande: denna planbeskrivning med illustrationer detaljplanekarta med planbestämmelse, skala 1:500 fastighetsförteckning (ej bilagd) PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet med detaljplanen är att möjliggöra om- och tillbyggnad för befintlig hotellanläggning samt upphäva gällande tomtindelning för rationellare utnyttjande av mark. PLANFÖRFARANDE Detaljplanen för handläggs med enkelt planförfarande och förväntas kunna antas av Kommunstyrelsen tredje kvartalet FÖRENLIGT MED 3, 4 OCH 5 KAP. MILJÖBALKEN Avvägningen mot 3, 4 och 5 kap Miljöbalken är gjord i ÖP 2004, se nedan under rubriken Tidigare ställningstagande; Översiktsplan. Området berör inga riksintressen. Konsekvenserna av planen förväntas inte ge upphov till överskridande av gällande miljökvalitetsnormer. Se nedan under rubriken Behovsbedömning av miljöbedömning; Miljökvalitetsnormer. PLANDATA Lägesbestämning och areal Planområdets läge framgår av översiktskartan på försättsbladet. Planområdet omfattar fastigheten Strutsen 18 samt en mindre del av Strutsen 14 och avgränsas av Östergatan och omges i övrigt av kvartersmark. Planområdets areal är 2540 kvm. Markägoförhållanden Fastigheten Strutsen 18 ägs av Fastighetsbolaget Backahill och Strutsen 14 är i privat ägo. TIDIGARE STÄLLNINGSTAGANDEN Översiktsplan I gällande översiktsplan för Ängelholms kommun, ÖP 2004, är området utpekat som område för befintlig blandad bebyggelse med bostäder, service och arbetsplatser. Detaljplaner Planområdet är detaljplanelagt sedan tidigare. Detaljplanens genomförandetid har gått ut. 2 (10)

3 Detaljplaneprogram Då ingen ändrad användning föreslås upprättas inget planprogram. Kommunala beslut i övrigt uppdrog byggnadsnämnden åt stadsarkitektkontoret att häva tomtindelningen i kvarteret och åstadkomma en ändamålsenlig fastighetsindelning kring hotellet Paletten uppdrog kommunstyrelsen åt planavdelningen att komplettera det tidigare uppdraget från byggnadsnämnden med en översyn av detaljplanen i syfte att möjliggöra den skisserade om och tillbyggnaden, vilken inte helt ryms inom gällande plan. BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING Planenheten bedömer att detaljplanens genomförande inte kan antas medföra sådan betydande miljöpåverkan som åsyftas i Plan- och bygglagen 4 kap 34 eller i Miljöbalken 6 kap 11, med utgångspunkt från kriterierna i bilaga 2 och 4 till MKB-förordningen (1998:905). En miljöbedömning enligt miljöbalken bedöms därför inte behöva upprättas. Sammanfattning av konsekvenser De frågor som bedöms vara av vikt för behovsbedömningen för den här planen är att Ängelholms kommun saknar ett centralt beläget hotell i tillräcklig storlek för besökande till kommunen och med goda möjligheter att konferenser mm. Miljökvalitetsnormer I dag finns fyra förordningar om miljökvalitetsnormer; en för föroreningar i utomhusluft, en för vattenförekomst, en för olika parametrar i fisk- och musselvatten och en för omgivningsbuller. Luftföroreningar Luftkvalitetsförordningen (2010:477) anger normer för ämnena kvävedioxid/kväveoxid, svaveldioxid, bly, partiklar (PM10 och PM2,5), bensen, kolmonoxid, ozon, arsenik, kadmium, nickel och bens(a)pyren i utomhusluft. I luftkvalitetsmätningarna som genomförts i Ängelholms kommun vid årsskiftena 2002/2003 och 2008/2009 låg samtliga värden långt under gränsvärdena och värdena från 2002/2003 hade knappt förändrats i mätningarna 2008/2009. Luftkvaliteten bedöms inte påverkas negativt av planförslaget och miljökvalitetsnormerna riskerar inte att överskridas på grund av förslaget. Vattenförekomst Vattenförekomster inom planområdet utgörs enbart av grundvatten. Grundvattenstatus bedöms som kvantitativt och kvalitativt god. Planförslagets genomförande bedöms inte medföra sådan påverkan på grundvattnet att miljökvalitetsnormerna inte kan hållas. Fastigheten är ansluten till det kommunala ledningsnätet. 3 (10)

4 Omgivningsbuller I förordningen om omgivningsbuller (2004:675) uppges att skyldighet att kartlägga buller och upprätta åtgärdsprogram finns för kommuner med över invånare. Ängelholms kommun har cirka invånare. Slutsats Konsekvenserna av planen förväntas inte ge upphov till överskridande av gällande miljökvalitetsnormer. FÖRUTSÄTTNINGAR, FÖRÄNDRINGAR OCH KONSEKVENSER Natur Ingen natur ingår i planområdet Mark och vegetation Ingen naturlig vegetation finns. Viss plantering kan bli aktuell. Landskapsbild Planområdet ingår i stadslandskapet för de centrala delarna av Ängelholm. Geotekniska förhållanden De geotekniska förutsättningarna för kompletterande bebyggelse bedöms som goda. Markradon Det har visat sig att inom vissa områden i Ängelholms kommun som tidigare är bedömda som lågriskområden har det uppmätts förhöjda värden. Därför bör man alltid kontrollera markradonet vid nybyggnation. Fornlämningar Det finns inga kända fornlämningar inom planområdet. Lokalklimat Klimatet kan betecknas som innerstadsklimat. Risk för skred och höga vattenstånd Det finns inga risker för ras och höga vattenstånd. Bebyggelseområden Detaljplanen innehåller en mindre del av bostads- och handelsfastighet Strutsen 14. Denna del kommer att fastighetsbildningsmässigt överföras till Strutsen 18 och i huvudsak användas som gemensam tillfart och innehåller ingen bebyggelse förutom att en utvändig utrymningstrappa för hotellbyggnaden. Hotell Planen innehåller om- och tillbyggnad av befintlig hotellverksamhet. Byggnationen som föreslås är från 1 våning upp till 6 våningar och källarplan. Källarplanet rymmer i huvudsak utrymmen för konferenser och teknisk utrustning samt garage. Bottenplanet innehåller restaurangdelar, reception och samlingsrum m m. Övriga våningsplan innehåller cirka 90 hotellrum. Kompletterande butiker kommer att finnas i gatuplanet. 4 (10)

5 Hotellbyggnaden idag Modellfoto, ide till om och tillbyggnad av hotellet 5 (10)

6 Offentlig service All tänkbar service finns i de centrala delarna av Ängelholm. Kommersiell service Planområdet utgör i dag och kommer att i än större utsträckning att utgöra en del av Ängelholms kommuns kommersiella utbud. Tillgänglighet Byggnader inom planområdet ska utformas på ett sådant sätt att de blir tillgängliga även för personer med nedsatt rörelseförmåga. Byggnadskultur och gestaltning Stadsbild Området ingår som en del i Ängelholms centrumbebyggelse. Skyddsrum Skyddsrumsområde finns inte inom Ängelholms kommun. Friytor Det saknas friytor inom planområdet, närmaste fria yta är stadsparken cirka 200 meter från planområdet. Gator och trafik Gatunät, gång- och cykeltrafik Östergatan som passerar planområdet är en betydande gata i Ängelholms gatusystem. Den är en genomfatsgata som förbinder infartsvägen Klippanvägen med stadens centrum. Gångbanor finns på båda sidorna om gatan, cykelbana finns anlagd på gatans västra sida. Viss begränsad parkering och angöring finns utmed gatusträckningen. En viss ombyggnad och anpassning av Östergatan till nybyggnationen kommer att krävas. Östergatans bredd är 15 meter. Kollektivtrafik Ängelholms två stadsbusslinjer passerar Östergatan. Hållplatser är belägna för linje 1 vid Nybron och Bruksgatan, för linje två vid Rönne gymnasium och Bruksgatan. Stadsbusslinjerna har båda god anknytning till järnvägsstationen med pågatåg, SJ- tåg och Öresundståg. Parkering, utfarter, varumottagning Parkeringen till hotellet sker i dag på gården norr om hotellet och i garage. Efter ombyggnaden, som tar gården i anspråk för bebyggelse, kommer parkering enbart att ske i garaget, tillfarten till garaget sker från Vaktgatan. Antalet tillgängliga parkeringsplatser i garaget är 31 st. Ytterligare 45 parkeringsplatser som kan knytas till planområdet finns i kvarteret Fågelsången 3. Angöring och varumottagning sker från Östergatan. Antalet parkeringsplatser uppfyller inte kraven som ställs i gällande parkeringsnorm för Ängelholms kommun från 1991, 6 (10)

7 normen är 24 år gammal. Mycket har hänt under dessa år som gått utan att normen förändrats eller setts över. Kollektivtrafiken har vuxit med Pågatåg och Öresundståg. Busstrafiken har också ökat, både Stadsbusslinjer och Regionbusslinjer har mer omfattande linjedragningar och tätare trafik. Detta ärende som planenheten har på sitt bord, om- och tillbyggnaden av hotell Paletten (hotellet kommer att byta namn till hotell Engelholm) aktualiserar behovet av en ny parkeringsnorm för Ängelholm, eller att avsteg görs från den gällande normen, som efter utredning föreslås ligga mer i linje med normer som framtagits under senare tid i jämförbara kommuner. Gällande parkeringsnorm för hotell i Ängelholm är 26 bilplatser/1000m2 BTA. Backahill som är beställare av planen har gjort en egen undersökning av jämförbara kommuner och städer i landet som Partille, Östersund, Västerås, Gävle och Örnsköldsvik, där motsvarande bilplatsantal är mellan 10-14, alltså i snitt mindre än hälften av Ängelholms norm. Man anför att det finns fog för att behovet för ett centralt beläget hotell i Ängelholm, med goda kommunikationer via buss, tåg, flyg och cykel borde ligga i storleksordning med de nämnda städerna. En kontroll med involverad hotellkonsult ger också stöd för ett antagande om följande behov: Hotell Engelholm 13 bilplatser/1000m2 BTA, 0,6 bilplatser/gästrum, antal platser 56. Detta kan tillgodoses i parkeringsgaraget 31 platser samt i intilliggande kvarter 25 platser. (ytterligare ledig kapacitet finns på den sistnämnda platsen). Vid en studie som planenheten utfört har samma iakttagelser gjorts i mer närbelägna städer, här har man ändrat normer under senare år. Lund 2013, Helsingborg 2007, Falkenberg 2011 och Eslöv har en förändring på gång under Där man inte angett antal bilplatser ska antalet bestämmas efter särskild utredning. I princip samma förfarande som föreslås i detta ärende. Genomgående är att man minskar kraven på p-platser, mest i de centrala delarna av städerna, detta för att främja möjlighet till förtätning i centrum och i kollektivnära lägen och därmed kunna realisera byggprojekt som avstannat bland annat på grund av problem med att uppfylla kraven i tidigare gällande parkeringsnormer. Parkering Kv Påfågeln 25 p-platser Parkering garage Kv Strutsen 31 p-platser Hotell Engelholm Parkering till Hotell Engelholm 7 (10)

8 Störningar Östergatan som passerar förbi området är en betydande gata i staden, hastighetsbegränsningen är 30 kmt, enligt senaste beräkningen från oktober 2014 har Östergatan en årsmedeldygnstrafik på 5857fordon. Detta medför buller och krav på dämpning i fönster och fasad samt föreskrift om bra ventilation. Riksdagen antog den 20 mars 1997 propositionen Infrastrukturinriktning för framtida transporter, 1996/97:53. I den anges riktvärden för trafikbuller som normalt inte bör överskridas vid nybyggnation av bostadsbebyggelse eller vid nybyggnation alternativt väsentlig ombyggnad av trafikinfrastruktur: 30 dba ekvivalentnivå inomhus 45 dba maximalnivå inomhus nattetid 55 dba ekvivalentnivå utomhus (vid fasad) 70 dba maximalnivå utomhus vid uteplats i anslutning till bostad I de fall utomhusnivåerna, på grund av det centrala läget i staden, inte kan reduceras till nivåer enligt ovan bör, enligt propositionen, inriktningen vara att inomhusvärdena inte överskrids. Östergatan är en innerstadsgata med en bredd på 15 meter. Ekvivalentnivån för Östergatan är beräknad till dba och maximalnivån utomhus i fasadliv för Östergatan är beräknad till dba. För fastigheten Strutsen 18 som är en hotellbyggnad med tillfälligt boende, restaurangdel och butikslokaler och kan i bullerhänseende jämföras med bostäder och därmed ha samma riktvärden inomhus. Hotellet har en lugn sida mot väster. Dämpningen i fönster och fasad för hotellbyggnaden bör vara dba för att innehålla riktvärdet inomhus, samt föreskrift om anordnande av bra luftkonditionering. En dämpning i fasad och fönster planeras till 42 dba, Maximalnivån utomhus i fasadliv för Östergatan går inte att undvika. Teknisk försörjning Vatten och avlopp Fastigheten är ansluten till det kommunala ledningssystemet. Tele och bredband Fastigheten är ansluten till tele och bredband. Värme Fastigheten är ansluten till kommunens fjärrvärmesystem. El Finns i området. Avfall Av tekniska kontoret anlitad entreprenör svarar för avfallshantering enligt kommunens föreskrifter. ADMINISTRATIVA FRÅGOR Genomförandetiden är 5 år från den dag planen vinner laga kraft. 8 (10)

9 Den nya detaljplanen ersätter fastighetsindelningsbestämmelser, ursprungligen fastställda som tomtindelning , C 120, för den del av Strutsen 14 som ingår i planområdet. PLANENS GENOMFÖRANDE Organisatoriska frågor Planförfarande Planen tas fram genom enkelt planförfarande Tidplan Detaljplanen förväntas kunna antas av Kommunstyrelsen tredje kvartalet Genomförandetid Detaljplanens genomförande tid är 5 år. Ansvarsfördelning/Huvudmannaskap Kvartersmark inom planområdet är i enskild ägo, angränsande allmänplatsmark har kommunen som huvudman. Avtal Planavtal finns upprättat mellan Backahill Hotellfastigheter AB och Samhällsutvecklig/planenheten. FASTIGHETSRÄTTSLIGA FRÅGOR Fastighetsbildning, gemensamhetsanläggningar Ett tidigare inrättat servitut på Strutsen 14 överförs till Strutsen 18, för det tidigare servitutet bildas gemensamhetsanläggning för tillfart till de båda ingående fastigheterna. EKONOMISKA FRÅGOR Planekonomi Planavtal är upprättat mellan Backahill Hotellfastigheter AB och Samhällsutveckling/planenheten. TEKNISKA FRÅGOR Tekniska utredningar MEDVERKANDE TJÄNSTEMÄN Planhandlingarna har upprättats av planarkitekt Ralph Blomqvist, Planenheten Fastighetsförteckningen har framtagits av Anna Simes kart och mät. 9 (10)

10 - Medverkande tjänstemän har från planenheten och mark och exploatering varit: plantekniker Mariann Martell och exploateringschef Lars-Gunnar Ludvigsson. SAMHÄLLSUTVECKLING/PLANENHETEN Ängelholm den 29 maj 2015 Pontus Swahn Helena Östling Ralph Blomqvist Stadsarkitekt Planchef Planarkitekt Information enligt personuppgiftslagen (PUL) Som information vill vi upplysa om att personuppgifter som inkommer i ärendet behandlas endast i detta specifika planärende samt vid utlämnande av handlingar enligt offentlighetsprincipen. Källor: Till fastighetsförteckning är; fastighetsinformationsregistret (FIR), statens personadressregister (SPAR). Byggnadsnämnden ansvarar för denna information. Om du vill ha ytterligare information om hur dina personuppgifter används eller om du vill att dessa skall ändras är vi tacksamma för skriftligt besked om detta till Byggnadsnämnden, Ängelholm. 10 (10)

Detaljplan för kvarteret Ankan 12 m fl. (Rönnegymnasiet) Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län. Planområde ÖP SAMRÅD ANTAGANDE PRÖVNING LAGA KRAFT

Detaljplan för kvarteret Ankan 12 m fl. (Rönnegymnasiet) Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län. Planområde ÖP SAMRÅD ANTAGANDE PRÖVNING LAGA KRAFT Diarienummer Detaljplan för kvarteret Ankan 12 m fl. (Rönnegymnasiet) Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING SAMRÅD 2013-09-19 T.O.M. 2013-10-10 Enkelt planförfarande Planområde ÖP SAMRÅD

Läs mer

DP 1090 KS 2015/429 PL Detaljplan för fastigheten Strutsen 18 mm, Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING.

DP 1090 KS 2015/429 PL Detaljplan för fastigheten Strutsen 18 mm, Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING. DP 1090 Detaljplan för fastigheten Strutsen 18 mm, Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Planområde 1 (10) HANDLINGAR Planhandlingarna till antagande är följande: denna planbeskrivning

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Ängelholm 3:37, Repslagarbanan, Kronotorp, Ängelholms stad, Ängelholms kommun, Skåne län

Detaljplan för del av fastigheten Ängelholm 3:37, Repslagarbanan, Kronotorp, Ängelholms stad, Ängelholms kommun, Skåne län Diarienummer Detaljplan för del av fastigheten Ängelholm 3:37, Repslagarbanan, Kronotorp, Ängelholms stad, Ängelholms kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING SAMRÅD 2012-11-01-2012-11-22 Kyrkogården vid Heliga

Läs mer

Planbeskrivning Granskning 2014-03-31 till 2014-04-28

Planbeskrivning Granskning 2014-03-31 till 2014-04-28 , Nybroområdet, Ängelholms kommun, Skåne län Planbeskrivning Granskning 2014-03-31 till 2014-04-28 Svenstorp Vejbystrand Magnarp Hjärnarp Barkåkra Ängelholm Munka Ljungby Höja Strövelstorp HEMBYGDSPARKEN

Läs mer

Planbeskrivning Samråd till

Planbeskrivning Samråd till , Skörpabäcken, Ängelholm, Ängelholms kommun Planbeskrivning Samråd 2014-06-04 till 2014-07-31 ÖSTRA VÄGEN Svenstorp Vejbystrand Magnarp Hjärnarp Barkåkra Ängelholm Munka Ljungby Höja Strövelstorp COOP

Läs mer

Planbeskrivning Samråd 2014-09-03 till 2014-10-01

Planbeskrivning Samråd 2014-09-03 till 2014-10-01 Magnarp 58:56 m.fl, Magnarp, Ängelholms kommun Planbeskrivning Samråd 2014-09-03 till 2014-10-01 Svenstorp Vejbystrand Magnarp Hjärnarp Barkåkra Ängelholm Munka Ljungby Höja Strövelstorp MAGNARPS BYAVÄG

Läs mer

Planbeskrivning GRANSKNINGSHANDLING. upprättad i september 2012

Planbeskrivning GRANSKNINGSHANDLING. upprättad i september 2012 Vår beteckning Dnr 2012/124 GRANSKNINGSHANDLING (Enkelt planförfarande) Detaljplan för del av kvarteret Sims inom centrumområdet i Borlänge kommun, Dalarnas län upprättad i september 2012 HANDLINGAR Planhandlingarna

Läs mer

DP 1084. Detaljplan för fastigheten Tallen 8, Villa så kul, Nybroområdet, Ängelholms kommun, Skåne län. Planbeskrivning

DP 1084. Detaljplan för fastigheten Tallen 8, Villa så kul, Nybroområdet, Ängelholms kommun, Skåne län. Planbeskrivning , Nybroområdet, Ängelholms kommun, Skåne län Planbeskrivning Svenstorp Vejbystrand Magnarp Hjärnarp Barkåkra Ängelholm Munka Ljungby Höja Strövelstorp HEMBYGDSPARKEN PLANOMRÅDE RÖNNE Å HAVSBADSVÄGEN IDROTTSGATAN

Läs mer

Detaljplan för del av Rebbelberga 25:16 och 26:12 m fl.(ny cirkulationsplats E6- Klippanvägen), Älvdalen/ Midgården, Ängelholms kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Rebbelberga 25:16 och 26:12 m fl.(ny cirkulationsplats E6- Klippanvägen), Älvdalen/ Midgården, Ängelholms kommun, Skåne län Diarienummer Detaljplan för del av Rebbelberga 25:16 och 26:12 m fl.(ny cirkulationsplats E6- Klippanvägen), Älvdalen/ Midgården, Ängelholms kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING SAMRÅD 2015-01-16 T.O.M. 2015-02-16

Läs mer

Planbeskrivning Samråd 2014-04-08 till 2014-05-06

Planbeskrivning Samråd 2014-04-08 till 2014-05-06 , Munka Ljungby Ängelholms kommun Planbeskrivning Samråd 2014-04-08 till 2014-05-06 Svenstorp Hjärnarp Vejbystrand Magnarp Barkåkra Munka Ljungby Ängelholm Höja Strövelstorp gen vä nga ellju n så rk la

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

Planbeskrivning Granskning 2014-09-29 till 2014-10-27

Planbeskrivning Granskning 2014-09-29 till 2014-10-27 , Munka Ljungby Ängelholms kommun Planbeskrivning Granskning 2014-09-29 till 2014-10-27 Diarienummer 13-0118 gen vä nga ellju n så rk la Ö Gam lm o öh sj s Rö Planområde Munka Ljungby kyrka 2 Ljunggårds

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Majblomman 1, Willan, Ängelholms kommun, Skåne län S:16. Brandstationen 5. 4 Ambulans. Brandstation 6:6 ÄNGELHOLM

Detaljplan för fastigheten Majblomman 1, Willan, Ängelholms kommun, Skåne län S:16. Brandstationen 5. 4 Ambulans. Brandstation 6:6 ÄNGELHOLM Detaljplan för fastigheten Majblomman, Willan, Ängelholms kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING SAMRÅD 0-0- T.O.M. 0-0-0 Enkelt planförfarande Tegelbruksbron LOMMEN GRÄSANDEN :0 S: TORDMULEN Villagatan : :

Läs mer

Detaljplan för fastigheten. Milstolpen 2. Örkelljunga, Örkelljunga kommun, Skåne län Planbeskrivning. Antagande 2014-08-25

Detaljplan för fastigheten. Milstolpen 2. Örkelljunga, Örkelljunga kommun, Skåne län Planbeskrivning. Antagande 2014-08-25 Örkelljunga, Örkelljunga kommun, Skåne län Planbeskrivning Antagande 2014-08-25 Skånes Fagerhult Skånes Värsjö Åsljunga Örkelljunga Eket Planområdet ligger centralt i Örkelljunga tätort 2 Innehållsförteckning

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Antagandehandling upprättad 2004-12-21

Antagandehandling upprättad 2004-12-21 Detaljplan för Åkarp 19:1 m.fl., Burlövs kommun, Skåne län. 209 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I handlingarna ingår denna beskrivning, genomförandebeskrivning, plankarta med planbestämmelser och illustrationsplan

Läs mer

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Wennerbergsvägen SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-BYGG Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Handlingsförteckning Detaljplanen består av följande

Läs mer

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl.

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Antagen SBN 2011-05-24, 94 Laga kraft 2011-06-24 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Detaljplan för del av Kv. Aktören m. fl., Lidköpings kommun Detaljplan för del av kv.

Läs mer

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05 Diarienummer SBN 2005/0181 214 Detaljplan för GULLRISET 6 m fl Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2005-09-05 LAGA KRAFT 2005-10-21 1 (7) ANTAGNA PLANHANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till detta planförslaget

Läs mer

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun Växthus Skummeslöv M LL L LL Lo Skummeslövs kyrka Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun INNEHÅLLSFÖRTECKNING HANDLINGAR 3 PLANENS SFTE OCH HUVUDDRAG 3 PLANDATA 3 Lägesbestämning

Läs mer

Upphävande av tomtindelningsplan för kv. Strömmen

Upphävande av tomtindelningsplan för kv. Strömmen Dnr: 2017.374.214 PLANBESKRIVNING Upphävande av tomtindelningsplan för kv. Strömmen SAMRÅDSHANDLING Upprättad augusti 2018 Laga kraft 2019-XX-XX Bilden på omslagssidan visar tomtindelningsplanen över kvarteret

Läs mer

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING Orienteringskarta 1(8) Innehållsförteckning PLANHANDLINGAR... 4 SYFTE OCH HUVUDDRAG... 4 PLANDATA... 4 Lägesbestämning/ Areal... 4 Markägoförhållanden... 4

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande Dnr Plan.2014.1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun SAMRÅDSSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2014-02-06

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Solvarbo 19:18 mm. ANTAGANDEHANDLING Laga kraft Detaljplan för. i Säters kommun, Dalarnas län

PLANBESKRIVNING. Solvarbo 19:18 mm. ANTAGANDEHANDLING Laga kraft Detaljplan för. i Säters kommun, Dalarnas län Detaljplan för Solvarbo 19:18 mm ANTAGANDEHANDLING Laga kraft 2008-04-16 i Säters kommun, Dalarnas län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av en karta i skala 1:1000, vilken också redovisar

Läs mer

Detaljplan för Tvättstugan 2, Skälby, Västerås

Detaljplan för Tvättstugan 2, Skälby, Västerås Handläggare Selma Nylander Tel 021-39 15 51 DP 1657 2007-11-23 Dnr 06:10204-BN 540 Detaljplan för Tvättstugan 2, Skälby, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING Handlingar Detaljplanen består av plankarta med

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

Antagen SBN , 97 Laga kraft SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg

Antagen SBN , 97 Laga kraft SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg 1084 Detaljplan för kvarteren Järnet och Malmen Tofta industriområde Antagen SBN 2010-09-07, 97 Laga kraft 2010-10-06 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Detaljplan för kvarteren Järnet och Malmen Tofta industriområde,

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-04-17 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Syrsan 1

Detaljplan för fastigheten Syrsan 1 Dnr TPN 2012/25 Enkelt planförfarande Detaljplan för fastigheten Syrsan 1 i Hallsberg, Hallsbergs kommun, Örebro län Upprättad: 2012-03-16 Antagen: 2012-06-12 Laga kraft: 2012-07-19 2 (11) Dnr TPN 2012/25

Läs mer

Detaljplan för Slakthuset 4 och del av Ängaryd 4:1 i Tranås stad Planområde

Detaljplan för Slakthuset 4 och del av Ängaryd 4:1 i Tranås stad Planområde Tranås kommun Detaljplan för Slakthuset 4 och del av Ängaryd 4:1 i Tranås stad Upprättad i december 2009 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 288/09 Planområde Antagen av byggnadsnämnden

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Detaljplan- Samrådshandling För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta Bilagor Fasighetsförteckning Grundkarta Genomförandetid

Läs mer

Samrådshandling oktober 2013

Samrådshandling oktober 2013 Samrådshandling oktober 2013 Sektorn för samhällsbyggnad Ändring av detaljplan för del av Djupedalsäng 1:14 Återvinningsstation vid Råstensvägen Härryda kommun Planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Kv BÅTEN 1 och 8 m fl i Ulricehamn, Ulricehamns kommun Västra Götalands län Upprättad den 16 januari 2008 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET ANTAGANDEHANDLING 08-02-05 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

UTSTÄLLNINGSHANDLING

UTSTÄLLNINGSHANDLING UTSTÄLLNINGSHANDLING UTSTÄLLNING 2010-0-0 T O M 2010-06-0 DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN WILLAN, ÄNGELHOLMS KOMMUN 2 6 12 4 11 LOMMEN 9 6 Villagatan 9 GRÄSANDEN 4 10 WILLAN TUSENSKÖNAN 1 Åsbogatan VITSIPPAN

Läs mer

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 27/10 Planområde Plan-

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen P07/0425 Ludvig Lundgren SBN/2006:186. Detaljplan för del av kv Farao m m

SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen P07/0425 Ludvig Lundgren SBN/2006:186. Detaljplan för del av kv Farao m m SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen P07/025 Ludvig Lundgren 2007-0-18 SBN/2006:186 Laga kraft 2007-05-2 Planbeskrivning Detaljplan för del av kv Farao m m inom stadsdelen Råsunda, upprättad i april

Läs mer

Detaljplan för Gräsanden 4, Andvägen 8 och del av Oxelö 8:20, Oxelösunds kommun

Detaljplan för Gräsanden 4, Andvägen 8 och del av Oxelö 8:20, Oxelösunds kommun Datum Diarienummer 1 (5) PLANBESKRIVNING Detaljplan för Gräsanden 4, Andvägen 8 och del av Oxelö 8:20, Oxelösunds kommun UPPRÄTTAD PÅ MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN HANDLINGAR: Plankarta i skala

Läs mer

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING

Läs mer

GG-arkitekter i Piteå. Planbeskrivning. JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan. Detaljplan för. Utställningshandling. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

GG-arkitekter i Piteå. Planbeskrivning. JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan. Detaljplan för. Utställningshandling. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. 1 GG-arkitekter i Piteå Planbeskrivning Utställningshandling Detaljplan för JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. Upprättat av GG-arkitekter i Piteå 1 2 JAKOB-LARSAGÄRDAN

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för bostadsbebyggelse vid TROLLE TRÄSKVÄGEN På del av fastigheten Trolldalen 1:1. Katrineholms kommun.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för bostadsbebyggelse vid TROLLE TRÄSKVÄGEN På del av fastigheten Trolldalen 1:1. Katrineholms kommun. Granskningshandling 1(7) PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för bostadsbebyggelse vid TROLLE TRÄSKVÄGEN På del av fastigheten Trolldalen 1:1 Katrineholms kommun GRANSKNINGSHANDLING Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

DP Detaljplan för del av Västerås 3:59, Brandthovda industriområde, Västerås

DP Detaljplan för del av Västerås 3:59, Brandthovda industriområde, Västerås DP 1709 2009-08-18 Dnr 08:10134-BN 540 Detaljplan för del av Västerås 3:59, Brandthovda industriområde, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING Handlingar Detaljplanen består av plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Tillägget till planbeskrivningen tar inte upp frågor som utretts i gällande detaljplan.

Tillägget till planbeskrivningen tar inte upp frågor som utretts i gällande detaljplan. Samrådshandling Oktober 2013 Sektorn för samhällsbyggnad Ändring av detaljplan för del av Hindås 1:539 Återvinningsstation vid Hindås station Härryda kommun Planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift är

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Detaljplan för TÖRESTORP 2:52, DEL AV HangOn AB, Gnosjö kommun, Jönköpings län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser - Plan- och genomförandebeskrivning - Behovsbedömning Bakgrund HangOn

Läs mer

Planbeskrivning Antagande

Planbeskrivning Antagande Magnarp 58:56 m.fl, Magnarp, Ängelholms kommun Planbeskrivning Antagande MAGNARPS BYAVÄG Svenstorp Vejbystrand Magnarp Hjärnarp Barkåkra Ängelholm Munka Ljungby Höja Strövelstorp RÖSTISVÄGEN RÖSTISVÄGEN

Läs mer

Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling

Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling 2017-03-06 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-03-06 Godkänd

Läs mer

Detaljplan för Kv ÄRLAN 1 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län

Detaljplan för Kv ÄRLAN 1 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Detaljplan för Kv ÄRLAN 1 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 16 augusti 2005 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Detaljplan del av Perstorp 23:4 vid kvarteret Syrenen (ny parkering) Perstorps kommun, Skåne län

Detaljplan del av Perstorp 23:4 vid kvarteret Syrenen (ny parkering) Perstorps kommun, Skåne län 1(5) Datum: 2017-02-13, 2017-04-10 Diarienummer: Detaljplan del av Perstorp 23:4 vid kvarteret Syrenen (ny parkering) Perstorps kommun, Skåne län GRANSKNINGSHANDLING Detaljplanen har Upprättats: 2017-02-13,

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKR1VNING SAMRÅDSHANDLING 1 (5) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län SAMRÅDSIIANDLING PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2(5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PIANDATA Plankarta

Läs mer

Detaljplan för gång- och cykelväg mellan Svenstorp och Hjärnarp, Ängelholms kommun, Skåne län ÖP SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE PRÖVNING LAGA KRAFT

Detaljplan för gång- och cykelväg mellan Svenstorp och Hjärnarp, Ängelholms kommun, Skåne län ÖP SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE PRÖVNING LAGA KRAFT Diarienummer Detaljplan för gång- och cykelväg mellan Svenstorp och Hjärnarp, Ängelholms kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING SAMRÅD 2014-11-13 T.O.M. 2014-12-11 ÖP SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE PRÖVNING LAGA

Läs mer

DELAR AV ÄNGELHOLM 2:47 OCH 2:48 SAMT DEL AV MARS 1, KARLSLUND, ÄNGELHOLMS KOMMUN. Älvsborgsgatan. Gamla vägen VENUS 1. Margretetorpsvägen ÄNGELHOLM

DELAR AV ÄNGELHOLM 2:47 OCH 2:48 SAMT DEL AV MARS 1, KARLSLUND, ÄNGELHOLMS KOMMUN. Älvsborgsgatan. Gamla vägen VENUS 1. Margretetorpsvägen ÄNGELHOLM Diarienummer -0 SAMRÅDSHANDLING DELAR AV ÄNGELHOLM : OCH : SAMT DEL AV MARS, KARLSLUND, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅD 0--0 T.O.M. 0-0- PLANBESKRIVNING Lupingatan PIGGVAREN SJÖHÄSTEN MANETEN 0 SKÖLDPADDAN SJÖBORREN

Läs mer

Samrådshandling Dnr. KS PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av Sävast 23:11, Högvalla, på Sävastön, Bodens kommun, Norrbottens län

Samrådshandling Dnr. KS PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av Sävast 23:11, Högvalla, på Sävastön, Bodens kommun, Norrbottens län Samrådshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av Sävast 23:11, Högvalla, på Sävastön, Bodens kommun, Norrbottens län Förslag till Detaljplan för del av Sävast 23:11, Högvalla, Bodens kommun. PLANBESKRIVNING

Läs mer

# 379. för Guttorp 1:163 (Bensinstation) Götene kommun, juni 2015

# 379. för Guttorp 1:163 (Bensinstation) Götene kommun, juni 2015 HANDLINGAR Planbeskrivning med genomförande beskrivning Plankartamed bestämmelser Bilaga Fastighetsförteckning dat 2014-11-26 Planen godkänd MBN 2015-06-23 Planen Antagen KF 2015-09-28 Laga kraft 2015-11-30

Läs mer

Planbeskrivning Antagande

Planbeskrivning Antagande , Skörpabäcken, Ängelholm, Ängelholms kommun Planbeskrivning Antagande ÖSTRA VÄGEN Svenstorp Vejbystrand Magnarp Hjärnarp Barkåkra Ängelholm Munka Ljungby Höja Strövelstorp COOP VILLANSKOLAN PLANOMRÅDE

Läs mer

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29 Diarienummer PBN 2010/0086 214 Detaljplan för SJÖBY 3:40 Horred, Marks kommun, Västra Götalands län Karta 1-1. Fastigheten Sjöby 3:40 i Horred omringad med svartlinje Upprättad 2010-03-29 Behnam Sharo

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Stadsarkitektkontoret 2012-01-12 SAMRÅD NORMALT PLANFÖRFARANDE Ändring av detaljplan för Gällstaö 1:29 m fl på Ekerö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr PLAN.2010.27.214 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Ändring av detaljplan för Stjärnholm 5:1, del av, Lastudden etapp 1 i Oxelösunds kommun UPPRÄTTAD PÅ MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN

Ändring av detaljplan för Stjärnholm 5:1, del av, Lastudden etapp 1 i Oxelösunds kommun UPPRÄTTAD PÅ MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Datum Diarienummer 1 (8) PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Stjärnholm 5:1, del av, Lastudden etapp 1 i Oxelösunds kommun UPPRÄTTAD PÅ MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN HANDLINGAR: Plankarta

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 2017-03-06 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-03-06 Godkänd för samråd: SBN

Läs mer

Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Planområde

Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Planområde Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Upprättad i februari 2013 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 288/11 Planområde Antagen

Läs mer

Ändring av Stadsplan för Gravarne och Bäckeviks Municipalsamhälle, 14-GRA-8. - Upphävande av tomtindelning för Gravarne 1:279, 1:39 och del av 3:1

Ändring av Stadsplan för Gravarne och Bäckeviks Municipalsamhälle, 14-GRA-8. - Upphävande av tomtindelning för Gravarne 1:279, 1:39 och del av 3:1 PLANBESKRIVNING Ändring av Stadsplan för Gravarne och Bäckeviks Municipalsamhälle, 14-GRA-8 - Upphävande av tomtindelning för Gravarne 1:279, 1:39 och del av 3:1 Antagandehandling 2018-08-07 PBL 2010:900

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-09-26 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

SAMRÅD. Diarienummer 10-1216 1 (8) UTSTÄLLNING ÖP SAMRÅD. Mot Hjärnarp. 200 m GÅNARP GÅNARP TOARP TÅSTARP 3:19 3:22 21:1 7:7 36:1 3:20 8:8 6:1 23:1

SAMRÅD. Diarienummer 10-1216 1 (8) UTSTÄLLNING ÖP SAMRÅD. Mot Hjärnarp. 200 m GÅNARP GÅNARP TOARP TÅSTARP 3:19 3:22 21:1 7:7 36:1 3:20 8:8 6:1 23:1 Diarienummer SAMRÅDSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN FL, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅD 2011-06-28 T.O.M.. 2011-08-05 PLANBESKRIVNING N GÅNARP 43:1 M. :7 3:22 3:19 Gudebäcken GÅNARP 21:1 GÅNARP 36:1 7:7 3:20

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige Laga kraft Genomförandetiden upphör

Antagen av kommunfullmäktige Laga kraft Genomförandetiden upphör Laga kraft 2013-10-09 Genomförandetiden upphör 2023-10-09 1(5) Detaljplan för del av Saritslöv 6:17 i Skurup Skurups kommun Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2019-01-10-2019-01-24 Ändring av detaljplan A139 för Pepparriskan 1 m.fl. i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning

Läs mer

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Upprättad 2016-02-17 Dnr: KS 2015/00884 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Utskrift från Tekis-GI Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län www.ostragoinge.se

Läs mer

Antagandehandling. Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning

Antagandehandling. Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning DIARIENR SBN 2012-001482 1 (8) Antagandehandling Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Planområdet markerat i orange färg. Tillägg till

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun D 1 (9) Datum 18-08-16 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Granskningshandling Reviderad 2018-08-16 (ändringar är i granskningshandlingen markerade i

Läs mer

SAMRÅD. Detaljplan för TOFTA KROKS 1:225 Gotlands kommun. Stadsarkitektkontoret i Visby Dnr Castor Ärende.Nummer

SAMRÅD. Detaljplan för TOFTA KROKS 1:225 Gotlands kommun. Stadsarkitektkontoret i Visby Dnr Castor Ärende.Nummer Dnr Castor Ärende.Nummer Innehåller: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Detaljplan för TOFTA KROKS 1:225 Gotlands kommun Stadsarkitektkontoret i Visby 2010-02-10 SAMRÅD PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

DETALJPLAN FÖR NYBYGGNAD AV RESTAURANG BJÖRNIDET DEL AV VEMDALENS KYRKBY 43:11, BJÖRNRIKE HÄRJEDALENS KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN UPPRÄTTAD 2011-12-13

DETALJPLAN FÖR NYBYGGNAD AV RESTAURANG BJÖRNIDET DEL AV VEMDALENS KYRKBY 43:11, BJÖRNRIKE HÄRJEDALENS KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN UPPRÄTTAD 2011-12-13 1(7) ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR NYBYGGNAD AV RESTAURANG BJÖRNIDET DEL AV VEMDALENS KYRKBY 43:11, BJÖRNRIKE HÄRJEDALENS KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN UPPRÄTTAD 2011-12-13 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen

Läs mer

Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs

Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs Detaljplan för Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs i Säters kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING Laga kraft 2010-12-07 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av en plankarta i skala 1:1000,

Läs mer

Norrtull 14:1 mfl, kv Ärlan

Norrtull 14:1 mfl, kv Ärlan LAGAKRAFTBEVIS 2011-08-18 Byggnads- och miljönämnden Dnr: 11BMN28 Handläggare: Sari Svedjeholm Norrtull 14:1 mfl, kv Ärlan Detaljplan för bostäder Gävle kommun, Gävleborgs län Detaljplanen antogs av Byggnads-

Läs mer

Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun

Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun Antagandehandling 03-0-3 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planbeskrivning Behovsbedömning Plankarta med bestämmelser Granskningsutlåtande

Läs mer

Planbeskrivning - Detaljplan för Tofsvipan 2, Ändring genom tillägg, Vaggeryds tätort, Vaggeryds kommun Samrådshandling

Planbeskrivning - Detaljplan för Tofsvipan 2, Ändring genom tillägg, Vaggeryds tätort, Vaggeryds kommun Samrådshandling Planbeskrivning - Detaljplan för Tofsvipan 2, Ändring genom tillägg, Vaggeryds tätort, Vaggeryds kommun Samrådshandling Planen är ute på samråd under tiden 2014-08-08 t.o.m. 2014-09-29. Synpunkter på detaljplanen

Läs mer

Markören 16. Detaljplan för fastigheten. i Hallsberg, Hallsbergs kommun, Örebro län. HALLSBERGS KOMMUN Kommunkansliet

Markören 16. Detaljplan för fastigheten. i Hallsberg, Hallsbergs kommun, Örebro län. HALLSBERGS KOMMUN Kommunkansliet Dnr KS 55/2008 Detaljplan för fastigheten Markören 16 i Hallsberg, Hallsbergs kommun, Örebro län HALLSBERGS KOMMUN Kommunkansliet Upprättad 2008-05-15 Antagen 2008-06-03 Laga kraft 2008-06-26 2 (5) Dnr

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för E20 förbi Vårgårda

Planbeskrivning Detaljplan för E20 förbi Vårgårda Datum 2017-08-30 Diarienummer 2017-000326 1(8) Planbeskrivning Detaljplan för E20 förbi Vårgårda Postadress: 447 80 Vårgårda Besöksadress: Kungsgatan 45 Vx: 0322-60 06 00 Fax: 0322-60 09 60 Org.nr: 212000-1454

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Kalix kommun Norrbottens län Samrådshandling juni 2019 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och huvuddrag... 2 Plandata... 2 Planområdets läge och areal... 2

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING enkelt planförfarande Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Miljökonsekvensbeskrivning Plankarta med bestämmelser

ANTAGANDEHANDLING enkelt planförfarande Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Miljökonsekvensbeskrivning Plankarta med bestämmelser Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Planavdelningen ANTAGANDEHANDLING enkelt planförfarande Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Miljökonsekvensbeskrivning Plankarta med bestämmelser Detaljplan

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G sid1 (3) Ängelholms kommun B 308 Detaljplan för KV SAMSKOLAN M M i Ängelholms stad P L A N B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Planhandlingarna består under samrådstiden av: - Plankarta med bestämmelser -

Läs mer

Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-05-15 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-12-10 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

VOKALEN 3 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. tillhörande ändring av detaljplan 496 för. Vallås, HALMSTADS KOMMUN

VOKALEN 3 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. tillhörande ändring av detaljplan 496 för. Vallås, HALMSTADS KOMMUN TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING tillhörande ändring av detaljplan 496 för VOKALEN 3 Vallås, HALMSTADS KOMMUN Enkelt förfarande KS 2012/0346 Kommunstyrelsen 2012-11-27 Plan Ä 49 K Samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Detaljplan för Kv DOMHERREN m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län

Detaljplan för Kv DOMHERREN m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Detaljplan för Kv DOMHERREN m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 10 januari 2006 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Örkelljunga 156:1, KB s parkering Örkelljunga kommun, Skåne län Planbeskrivning och plankarta, granskningsförslag

Detaljplan för del av fastigheten Örkelljunga 156:1, KB s parkering Örkelljunga kommun, Skåne län Planbeskrivning och plankarta, granskningsförslag Diarienummer 2014/5 Detaljplan för del av fastigheten Örkelljunga 156:1, KB s parkering Örkelljunga kommun, Skåne län Planbeskrivning och plankarta, granskningsförslag Antagandehandling 1 (8) HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för Del av Kv. Vipan m.fl.

Detaljplan för Del av Kv. Vipan m.fl. Datum 01-0- Ert datum Beteckning 01.6 Er beteckning PLANHANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Utlåtande Fastighetsförteckning Detaljplan för Del av Kv. Vipan m.fl. i Klippans kommun, Skåne

Läs mer

Upphävande av del av stadsplan för stadsäga 27 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX

Upphävande av del av stadsplan för stadsäga 27 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av stadsplan för stadsäga 27 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-09-27 Godkänd för samråd: SBN 2016-11-29 109 Samrådstid:

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 10:466 m fl.(industrivägen ), SURAHAMMAR. SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 10:466 m fl.(industrivägen ), SURAHAMMAR. SURAHAMMARS KOMMUN DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 10:466 m fl.(industrivägen ), SURAHAMMAR. SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSHANDLING Plan- och genomförandebeskrivning 2012-10-29 SAMRÅDSHANDLING 2012-10-29 Dnr: 2012.0470.211 Detaljplan

Läs mer

Ändring av detaljplan för Kv. TOLVAN (Expo-Huset) Pl 203

Ändring av detaljplan för Kv. TOLVAN (Expo-Huset) Pl 203 Antagen av TN 20XX-XX-XX Vunnit laga kraft 20XX-XX-XX Plannr 203 Dnr 261/12 Ändring av detaljplan för Kv. TOLVAN (Expo-Huset) Pl 203 ANTAGANDEHANDLING TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING FASTIGHETSFÖRTECKNING

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX

Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-22 Godkänd för

Läs mer

Detaljplan för Mensättra 19:2, Storholmsvägen 7 i Boo, Nacka kommun. Upprättad på planenheten i januari 2011, justerad i mars 2011

Detaljplan för Mensättra 19:2, Storholmsvägen 7 i Boo, Nacka kommun. Upprättad på planenheten i januari 2011, justerad i mars 2011 DP 507 Dnr MSN 2010/36-214 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Mensättra 19:2, Storholmsvägen 7 i Boo, Nacka kommun Upprättad på planenheten i januari 2011, justerad i mars 2011 Enkelt planförfarande

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län upprättad 2014-05-20 KS 99-2013 Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län Upprättad 2014-05-20 PLANBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för Lofsdalen 1:287

Detaljplan för Lofsdalen 1:287 Härjedalens kommun, Jämtlands län Upprättad 07--8 Samråd 08-0-3-08-0-4 Granskning 08-03- - 08-04-03 Antagen 08-0-7 Laga kraft 08-06-08 Planförfattare: Ulf Alexandersson Arkitekt SAR/MSA PLANBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för del av kv Siken, tomt nr 3, Gamla brandstation, Lidköpings kommun

Detaljplan för del av kv Siken, tomt nr 3, Gamla brandstation, Lidköpings kommun 317 Detaljplan för del av kv Siken, tomt nr 3, Gamla brandstation, Lidköpings kommun Angande SBN 2010-06-22 84 Laga kraft 2011-01-15 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg 2 Originalkarta I format A2 3 PLANBESKRIVNING

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för ORRSKOGEN GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för ORRSKOGEN GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för ORRSKOGEN Malung-Sälens kommun Dalarnas län Upprättad i maj 2014 av Bygg-Teknik i Malung AB Karl-Erik Sigfrids GRANSKNINGSHANDLING PLANDATA Planhandlingarna är följande:

Läs mer

datum 2013-12-12 Detaljplan för del av fastigheten VÄSTERBOTTEN 9 i Fosie i Malmö

datum 2013-12-12 Detaljplan för del av fastigheten VÄSTERBOTTEN 9 i Fosie i Malmö datum 2013-12-12 diarienummer 2013-00307 Dp 5318 PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten VÄSTERBOTTEN 9 i Fosie i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med detaljplanen är att göra det möjligt

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län GRANSKNINGSHANDLING 2014-09-10 P L A N B E S K R I N N I N G HANDLINGAR

Läs mer